golfer | zaterdag 16 februari 2019 @ 17:01 |
golfer | zaterdag 16 februari 2019 @ 17:04 |
Mijn laatste speeltje nog maar eens dan: | |
maily | zaterdag 16 februari 2019 @ 17:05 |
Ik ben nu toch wel nieuwsgierig. Kun je me mentionen als je hem een paar weken in gebruik hebt? | |
golfer | zaterdag 16 februari 2019 @ 17:08 |
Is goed. Ik gebruik hem alleen voor het maken van bruiswater en geef zelf in het glas er eventueel smaakjes aan met Carvan Cevitan. | |
Sorella | zaterdag 16 februari 2019 @ 17:46 |
Ik heb ook sinds kort een sodastreamer. Je moet de knop wel goed indrukken en als je de fles eraf wil halen moet de fles wat omhoog gedrukt worden (zuigt vacuum o.i.d.) oja water uit de koelkast wordt geadviseerd. Het bruiswater is ietwat bitter dus de smaak verandert wel iets met de bubbeltjes er in. Ik gebruik soms siroop (karvan cevitam) of de cola siroop van sodastream die voor een light cola smaak best redelijk is. | |
Goitske | zaterdag 16 februari 2019 @ 19:32 |
Ik ben vandaag vooral heel happy met 2 nieuwe deegschrapers | |
Molo | zaterdag 16 februari 2019 @ 20:02 |
Niet 2015, bestaat echt al veeeeeeel langer https://nl.m.wikipedia.org/wiki/SodaStream | |
Nismo91 | zaterdag 16 februari 2019 @ 20:12 |
Voor de kiddo’s Pats | |
Goitske | zaterdag 16 februari 2019 @ 22:46 |
shit IKEA is gewisseld dus... Ik haat verschillende series door elkaar | |
golfer | zaterdag 16 februari 2019 @ 22:48 |
Deze variant bestaat pas sinds 2015. Dus jouw bewering dat je deze al in 1995 had kan niet kloppen. | |
Molo | zaterdag 16 februari 2019 @ 22:49 |
Joh, er zit echt geen essentieel verschil in golfer, dat weet jij ook | |
AgnesGru | dinsdag 19 februari 2019 @ 23:15 |
Bij de Lidl een vacummeerapparaat gekocht. Leek me wel handig bij mijn sous vide (Anova). | |
golfer | woensdag 20 februari 2019 @ 00:00 |
Vacumeerapparaat wordt hier ook veel gebruikt. | |
Pietverdriet | woensdag 20 februari 2019 @ 06:32 |
Sowieso handig om vlees wat je invriest te verpakken | |
vinnypassy | woensdag 20 februari 2019 @ 08:44 |
Fixed. Beste cadeau dat ik in tijden heb gehad, ik word er elke keer kinds vrolijk van als ik iets heb gevonden om te vacumeren. | |
Questular | woensdag 20 februari 2019 @ 10:33 |
Kost niks en werkt prima | |
JdeMol | zondag 24 februari 2019 @ 19:06 |
Deze | |
JdeMol | zondag 24 februari 2019 @ 19:08 |
Is er trouwens iemand in het bezit van de KitchenAid roomijsmaker? | |
Myraela | zondag 24 februari 2019 @ 19:09 |
Ja, doet wat het moet doen, maar een zelfkoelende ijsmachine is wel fijner dan zo'n bak die in de vriezer moet. | |
JdeMol | zondag 24 februari 2019 @ 19:11 |
Oké, bedankt Welke zelfkoelende zou je aanraden dan? Ik heb er nooit 1 gehad maar het lijkt me leuk om zelf te maken. M'n moeder is ook erg gek op roomijs maar mag eigenlijk geen suiker of zo weinig mogelijk. Dus lijkt me beter om dan met verse aardbeien en bananen en dergelijke, zoet ijs te kunnen maken. | |
Pietverdriet | zondag 24 februari 2019 @ 19:20 |
Een goede zelfkoelende ijsmachine .. Ik heb een Gaggia en die doet het al heel erg lang heel erg goed. Echter, Philips heeft Gaggia opgekocht en heeft haar focus op de koffiemachines en de ijsmachines zijn sindsdien steeds slechter van kwaliteit geworden wat ik zo in de fora en reviews lees. Hoeveel wil je er aan besteden? Let wel, voor je teleurgesteld bent, ijs maken zonder of met weinig suiker is niet gemakkelijk, je moet een vervanger hebben voor de droge stof in het ijs (suiker, vet, eiwit is droge stof) anders wordt het ijs kristal achtig en je wilt een romige structuur. | |
JdeMol | zondag 24 februari 2019 @ 19:27 |
Bedankt Piet Oh, dat wist ik inderdaad nog niet. Dat ijs maken zonder of met weinig suiker vrij lastig is. Had me nog niet ingelezen. De prijs maakt op zich niet uit, als het maar een deugdelijke machine is met makkelijke bediening. Heb je eventueel een link naar goede suikervrije recepten of andere tips om het ijs wel smaakvol te krijgen? | |
maily | zondag 24 februari 2019 @ 19:42 |
| |
Pietverdriet | zondag 24 februari 2019 @ 19:54 |
Nee, ik heb geen link voor je, maar ga uit van 35% vaste stof in je ijs die je dus uit eiwit, vet en suikers kan samenstellen. Ik heb nooit een reden gehad ijs zonder of met weinig suiker te maken. Ik maak al wel een slordige 30 jaar ijs. | |
SiGNe | maandag 25 februari 2019 @ 16:45 |
Ook een vacuum sealer gekocht, bij de Kruidvat.. ¤24,99 Bij de Lidl hadden ze ze niet meer liggen maar kwam er vandaagg dus een bnij de Kruidvat tegen. Redelijk 'tzelfde model, alleen bij de Lidl krijg je er ook nog wat ventieltjes bij. | |
Gripper | maandag 25 februari 2019 @ 17:03 |
Handige tip Ik fiets meteen ff langs Kruidvat zometeen Signe ! | |
Gripper | dinsdag 26 februari 2019 @ 13:48 |
Zo, ik heb m ook! Handig voor bij de sous vide. Tot nu toe deed ik t daar altijd door de lucht uit de ziplock zak te duwen, maar soms heb je ingredienten die blijven drijven. Heb m nog niet kunnen testen. | |
SiGNe | dinsdag 26 februari 2019 @ 14:03 |
Ik heb 'm getest met wat varkenspoten die ik in de vriezer had liggen, werkt prima zolang je maar genoeg ruimte overhoudt om de zak goed te sluiten. Bij de 3e zak ging 't wat minder maar dat was omdat ik de zak misschien net wat te kort had afgeknipt. Toen bleef het apparaat maar pompen, even de poten wat anders in de zak doen verhielp dat. Ik wil er zelf ook dingen mee marineren, als iemand daar nog wat receptjes voor heeft hoor ik die graag. | |
Gripper | dinsdag 26 februari 2019 @ 14:24 |
Oppassen met (natte) marinades dat je niet al die vloeistof uit de zak zuigt Ik heb zelf dit boek thuis, staan diverse lekkere marinades en ook infusies in, bijvoorbeeld om zelf likeuren te maken. https://www.kookpunt.nl/sous-vide-thuis/nl/product/29837/ | |
rhubarb | dinsdag 26 februari 2019 @ 14:37 |
Bij de vervanging van de oude diepvries was het even zoeken, maar wel een diepvries gevonden waar de kom in past. Let wel op de temperatuur van het mengsel dat je in de kom doet, de ijshaak is wel eens blijven haken achter iets wat al vastgevroren was aan de kom... | |
Bramito | dinsdag 26 februari 2019 @ 17:12 |
NEMOX Gelatissimo. Ik heb hem al jaren en doet het erg goed. Kees Raat gebruikt hem toevallig ook. Het is een van de weinige machines in m'n keuken die ik echt zou missen. | |
SiGNe | dinsdag 26 februari 2019 @ 18:08 |
Ik zou ergens proberen om vloeibare stikstof op de kop te tikken, beter ijs dan stikstof-ijs is er niet te krijgen. Doordat het ijs zo enorm snel bevriest hebben kristallen geen kans om te groeien en blijft je ijs dus superzacht van textuur. | |
Pietverdriet | dinsdag 26 februari 2019 @ 18:14 |
Volg dan ook ff een cursus hoe veilig om te gaan met vloeibare stikstof. Is gevaarlijk als je er verkeerd mee omgaat. http://www.airproducts.nl(...)pdf/SDS/stikstof.pdf Echt, dit soort zaken aanraden aan mensen die er niets van afweten, heb je er wel eens mee gewerkt of heb je deze wijsheid van een keer op tv gezien? [ Bericht 9% gewijzigd door Pietverdriet op 26-02-2019 18:19:48 ] | |
SiGNe | dinsdag 26 februari 2019 @ 18:51 |
Vloeibare stikstof heb ik weleens mee gewerkt in een lab, zo heel gevaarlijk is 't ook weer niet trouwens. Je kan bijvoorbeeld gewoon je hand in een bak vloeibare stikstof stoppen zonder enig gevaar. Je moet 't alleen niet te lang doen want dan krijg je wel brandwonden. Zelfde dat je jehand ook best wel eventjes in een vlam kan houden zonder datje meteen brandwonden hebt. En je moet 't ook niet over je kleding heen krijgen want dat kan de kou langer vasthouden dan je huid. Maar ook dat geldt ook voor hete vloeistoffen, kokend water wil je ook niet over je broek krijgen, dan liever direct op de huid.. geeft minder erge brandwonden. En 't is stikstof, zwaarder dan zuurstof dus een ruimte hangt al flink vol stikstof voor je er zelf iets van merkt, goed ventileren dus. Verder moet je 't ook niet in een afgesloten container doen, doordat 't opwarmt verdampt 't en in gasvorm neemt 't meer ruimte in dan in vloeibare vorm, er komt dus druk op de container te staan en die druk bouwt zich zo hoog op dat de container ontploft. Als je er een beetje voorzichtig mee omgaat is er niets aan de hand. Men koelt er ook PC's mee bij overklok wedstrijden, daar is bij mijn weten ook nog nooit iemand gewond bij geraakt. | |
Pietverdriet | dinsdag 26 februari 2019 @ 18:55 |
En jij vind het een goed idee mensen aan te raden met vloeibare stikstof te werken zonder deze info er bij te zetten? Echt.. | |
SiGNe | dinsdag 26 februari 2019 @ 19:09 |
Die info staat op elke fles in symbolen uitgedrukt. En bij levering krijg je 't ook te horen. Daarnaast ga je natuurlijk ook niet geheel onvoorbereid te werk, je moet toch minstens een receptje hebben en leest je een beetje in over koken met stikstof. En als men vroeger in de brugklas een beetje opgelet had bij scheikunde dan is 't basiskennis. Wat overigens ook nog een optie is is vaste stikstof, kost je alleen een brandblusser. Moet je overigens wel een stikstofblusser hebben en geen poeder- of schuimblusser. Je spuit de blusser leeg in een stoffen zak/tas en de bevroren stikstof meng je door je vloeistoffen. Het stikstofijs geeft z'n kou af aan de ijs-mix en verdampt daarbij, vind je niets meer van terug. Maar je kan tegenwoordig ook redelijk makkelijk droogijs kopen, is 'tzelfde maar dan zonder brandblusser gemaakt. | |
SiGNe | dinsdag 26 februari 2019 @ 22:35 |
Vandaag geprobeerd maar had meer vacuum verwacht. De vloeistof trekt inderdaad omhoog dus ik had wat meer ruimte overgelaten maar dat deel trekt al vacuum voordat het deel met de kip en marinade goed vacuum trekt. Denk ik een kwestie van een paar keer proberen voor 't beter gaat en anders pech, had ik maar een duurder met meer opties moeten kopen. 't is nu een licht vacuum dus da's ook al beter dan gewoon marineren. | |
Queenshore | woensdag 27 februari 2019 @ 08:43 |
Als je echt graag vloeistof mee vacumeert is het ook een optie om het geheel eerst te bevriezen. | |
Pietverdriet | woensdag 27 februari 2019 @ 08:58 |
Vlees in veel natte marinade gewoon in een ziplock zak doen, werkt het beste. | |
mascara-klodder | donderdag 28 februari 2019 @ 12:39 |
Koekenpan van De Buyer mezelf kado gedaan. Doorsnede van 32cm. Ben benieuwd na alle lovende verhalen hier over dit merk | |
golfer | donderdag 28 februari 2019 @ 15:22 |
Mooi. Staat ook nier nog een keer op de verlanglijst. | |
MrsDuck | donderdag 28 februari 2019 @ 16:08 |
Mijn hapjespan wordt slecht. Ik kook op inductie en gebruik die pan best veel.Iemand nog tips? | |
Thinkk-Pinkk | donderdag 28 februari 2019 @ 16:09 |
Ik heb er gewoon een van tefal een jaar of 3 nu. Zit nog geen slijtage op. | |
Prego | donderdag 28 februari 2019 @ 16:15 |
leuk! Die staat hier ook op de verlanglijst | |
Pietverdriet | donderdag 28 februari 2019 @ 18:41 |
Koop dezelfde pan merkloos en je betaald de helft tot een derde en is zeker niet slechter. | |
Myraela | donderdag 28 februari 2019 @ 18:45 |
Vriend heeft er gisteren ook twee tijdens de ibood hunt gekocht. 28 euro voor twee stuks, vond ik ook helemaal niet duur. | |
Pietverdriet | donderdag 28 februari 2019 @ 18:46 |
Dat is idd een goede prijs, mits het de 28 cm is of groter is het de 12 cm versie is het de normale prijs | |
Mubassie | donderdag 28 februari 2019 @ 18:47 |
Zorg dat je 'm goed inbrand anders kun je er niets mee bakken | |
Pietverdriet | donderdag 28 februari 2019 @ 18:49 |
Maak hem eerst heel goed schoon voor je hem inbrandt. | |
mascara-klodder | donderdag 28 februari 2019 @ 19:10 |
¤11 voor 32cm doorsnede. Volgens mij heb ik hier een prima koop aan | |
mascara-klodder | donderdag 28 februari 2019 @ 19:12 |
En bedankt voor tips wb schoonmaken en inbranden. Dat had ik al uit eerdere topics meegekregen idd. Ben echt heeeeel erg benieuwd hoe het straks bakken is met deze pan. | |
Lucky_Strike | donderdag 28 februari 2019 @ 19:36 |
Ik heb de duurste Tefal. Die heeft de dikste bodem en kan ook in de oven. Het is mijn fijnste hapjespan tot nu toe. | |
Pietverdriet | donderdag 28 februari 2019 @ 19:48 |
Dat is erg goedkoop voor een de buyer, zijn normaal een keer of 3 zo duur. | |
mascara-klodder | donderdag 28 februari 2019 @ 19:53 |
Waarschijnlijk daarom dat de Blokker failliet aan het gaan is? Zag ‘m een paar weken geleden al in de uitverkoop. Maar ik vond ‘m te zwaar om mee naar huis te sjouwen. Eergisteren stond de pan er nog en toen dacht ik zo van: het heeft zo moeten zijn Nog een pluspunt: ik heb eindelijk mijn pannenkast leeggehaald, 2 koekenpannen weg en alles nu helemaal netjes en ordentelijk | |
Pietverdriet | donderdag 28 februari 2019 @ 19:55 |
Lucky you! Heel veel plezier ermee | |
maily | donderdag 28 februari 2019 @ 19:57 |
Mag ik weten welke? | |
Lucky_Strike | donderdag 28 februari 2019 @ 20:06 |
Deze, maar ik heb die van 28cm doorsnede: https://www.bol.com/nl/p/(...)BUw.1.2.ProductImage | |
Bramito | donderdag 28 februari 2019 @ 21:05 |
Welke serie is dat? | |
SiGNe | donderdag 28 februari 2019 @ 21:48 |
Die heb ik ook, alleen is de anti-aanbaklaag er vanaf aan het gaan, fabrieksfout maar kan bonnetje niet meer vinden voor garantie... Gelukkig had ik met de Jumbo pannen actie ook een nieuwe hapjespan gekocht, daar zit de coatiung meer ín de pan dan op de pan. [ Bericht 6% gewijzigd door SiGNe op 28-02-2019 21:57:08 ] | |
Lucky_Strike | donderdag 28 februari 2019 @ 22:39 |
Wat zonde! Bij mij gaat de pan al zo'n 1,5 jaar een paar keer in de week in de vaatwasser en er is niets mis met de teflonlaag. | |
SiGNe | donderdag 28 februari 2019 @ 22:55 |
En ik was m'n pannen alleen met de hand af.. de anti-aanbaklaag laat los bij de klinknagels.. En inderdaad zonde want 't is een mooie pan en ik had 'm juist vanwege de dikke bodem gekocht. Een voordeel is dat ik 'm in een aanbieding gekocht had, kostte dus maar ¤24,- | |
golfer | vrijdag 1 maart 2019 @ 00:19 |
Kost nu bij Blokker 45 euro. | |
#ANONIEM | vrijdag 1 maart 2019 @ 11:38 |
Hoe lang geleden? Als het binnen de termijn is dat de garantie nog via de verkoper verloopt, en je hebt gepind of anders electronisch betaald, is een bankafschrift voldoende. Het is dan aan de verkoper om zijn administratie op orde te hebben om te kunnen zien dat je daadwerkelijk die pan daar gekocht hebt. Een fysieke bon is alleen noodzakelijk bij contante betalingen. | |
Bramito | vrijdag 1 maart 2019 @ 15:11 |
Dat zal de mineral B serie zijn. Dit is een andere serie. | |
Pietverdriet | vrijdag 1 maart 2019 @ 17:47 |
Mineral B lijkt toch echt op de pan van haar https://www.bol.com/nl/p/(...)BNA.1.2.ProductTitle | |
Weltschmerz | zaterdag 2 maart 2019 @ 09:48 |
Mineral B is de consumentenlijn. Ik denk dat consumenten die net 150 euro hebben betaald voor een LeCreuset niet geloven dat je voor 2 tientjes een uitstekende koekenpan hebt. Dus dan maken ze dezelfde serie met een iets ander kleurtje en smeren ze ze in met bijenwas die je er toch weer afwast en verkopen ze voor het dubbele. Bij een (web)winkel voor de horeca hebben ze die mineral B's dan ook niet. 11 euro is wel erg goedkoop voor dat formaat maar een euro of 20 lijkt me normaal. | |
mascara-klodder | zaterdag 2 maart 2019 @ 10:07 |
Geen idee welke serie en het karton wat erom zat is al met het oud papier mee. Originele prijs stond er ook niet op. | |
mascara-klodder | zaterdag 2 maart 2019 @ 10:09 |
Even getjekt maar is ‘m niet | |
Pietverdriet | zaterdag 2 maart 2019 @ 10:20 |
Mja, terwijl bij dit type pan merk niet belangrijk is, maar gewicht. Hoe zwaarder hoe beter. Hoe zwaarder, hoe meer kcal aan warmte je er in kan stoken wat er voor zorgt dat de temperatuur minder omlaag gaat als je er wat ingooit. Je hebt natuurlijk een optimum waar het nog zwaarder maken nauwelijks nog nut heeft, maar dat is de vuistregel. | |
Weltschmerz | zaterdag 2 maart 2019 @ 10:26 |
Het is alweer een tijdje geleden dat ik er een paar had besteld, maar ik hou er niet van om de in maling genomen te worden en heb ze toen op eigenschappen zoals dikte vergeleken en ik kwam tot de conclusie dat de mineral B vooral de bijenwas en de hogere prijs als onderscheidende factor had. Sowieso, als het goed genoeg is voor een pro keuken is het ook wel goed genoeg voor mij. | |
Pietverdriet | zaterdag 2 maart 2019 @ 10:37 |
Ik kan ook enkel meewarig met mijn hoofd schudden als mensen 2500 euro betalen voor de oooh zo goede pannen van AMC. Ik kan iedereen aanraden gewoon huismerk pannen van een horeca groothandel te gebruiken, betaal je een fractie en je kan er je achterkleinkinderen nog een plezier mee doen. | |
mascara-klodder | zaterdag 2 maart 2019 @ 10:42 |
¤2500 voor een pan? Zijn die dingen van goud ofzo? | |
Weltschmerz | zaterdag 2 maart 2019 @ 10:44 |
Je moet gewoon naar eigenschappen kijken. Koper is duur, maar plaatstaal niet. Mijn gietijzeren stoofpan was ook duur, of dat terecht is weet ik eigenlijk niet. Een hapjespan van plaatstaal is dan weer niet zo'n goed idee omdat daar vaak zuren bij ingaan. Mijn tortilla's gaan toch echt het best in een anti-aanbak. | |
Pietverdriet | zaterdag 2 maart 2019 @ 10:48 |
Set pannen, zijn gewoon van edelstaal. Het is imho een vorm van bedrog | |
Pietverdriet | zaterdag 2 maart 2019 @ 10:50 |
Tortilla Spaans of tortilla Mexicaans? | |
Weltschmerz | zaterdag 2 maart 2019 @ 10:50 |
Spaans. | |
Pietverdriet | zaterdag 2 maart 2019 @ 10:51 |
Die gaan idd erg goed in een niet plak pan | |
Weltschmerz | zaterdag 2 maart 2019 @ 11:52 |
Ik heb ze graag nat en zonder bruine korst, en ik vraag me af of dat uberhaupt wel lukt in een ander soort pan. | |
Bramito | woensdag 6 maart 2019 @ 07:33 |
Mineral B heeft een rubbertje in de steel. Ze hebben ook een (andere) consumentenlijn en dat zijn iets dunnere pannen. Lyonaise heten ze geloof ik. Mineral zijn zoals Weltschmertz zegt, de profi pannen in een consumenten jasje. Op Amazon scheelt het een tientje trouwens. [ Bericht 2% gewijzigd door Bramito op 06-03-2019 07:43:27 ] | |
Pietverdriet | zaterdag 9 maart 2019 @ 17:13 |
Ik heb een nieuw speeltje Niet deze, maar hetzelfde model. Uit een sluiting meegekregen, gratiz en veur nop | |
Queenshore | zaterdag 9 maart 2019 @ 18:40 |
Ziet er goed uit. Waarmee ga je beginnen? | |
Myraela | zaterdag 9 maart 2019 @ 18:53 |
Ben benieuwd waar je het allemaal voor gaat gebruiken! Ik heb er eentje gekocht 1.5 jaar geleden, en alleen 1 keer voor carpaccio gebruikt. Dat was hele dure carpaccio. Maar wel het voornemen zelf vleeswaren te maken, maar komt er maar niet van. | |
Pietverdriet | zaterdag 9 maart 2019 @ 19:30 |
Morgen ga ik een procureur van 1,7 kilo braden, als avondeten, daar blijft dan een flink stuk van over, dat worden de vleeswaren voor op het brood de rest van de week. | |
FranticDJ | zaterdag 9 maart 2019 @ 19:33 |
Boek van paul van trigt kopen en beginnen | |
#ANONIEM | woensdag 13 maart 2019 @ 11:49 |
https://www.want.nl/lg-komt-met-nespresso-achtige-ijsmachine/ Dit lijkt me geweldig Nog even afwachten wanneer ie te koop komt. | |
InTrePidIvity | woensdag 13 maart 2019 @ 12:07 |
Het laat me maar niet los, heb je er al meer over te vertellen? | |
Pietverdriet | woensdag 13 maart 2019 @ 12:55 |
Dus i.p.v. ijs kopen koop je dan poeier capsules waar water bij gaat en daar maak je ijs van. Beetje de shake&bake, de illusie van zelfgemaakt. Als je echt lekker ijs wilt kan ik je een echte ijsmachine aanraden zodat je in de zomer bv aardbeienijs kan maken van verse aardbeien, gemaakt van aardbeien en suiker, verder niets. Ik beloof je, je hebt nog nooit zulk lekker ijs gegeten, sterker nog, je hebt nog nooit aardbeien ijs gegeten wat er in de buurt komt. | |
Queenshore | woensdag 13 maart 2019 @ 15:02 |
Deze ga ik onthouden. Welke verhoudingen gebruik je? Lijkt me dat er redelijk wat suiker in zit, anders wordt het snel ijzig. | |
Pietverdriet | woensdag 13 maart 2019 @ 15:43 |
Ga uit van 30-35% droge stof dan voeg je bij 100 gram aardbeien 40 gram suiker. Kom je op ongeveer 32,5% droge stof. Pureer de aardbeien met de suiker en een klein snufje zout met een staafmixer en laat het een 24 uur in de koelkast staan (hoeft niet perse maar de aardbeiensmaak wordt van beter) | |
vinnypassy | woensdag 13 maart 2019 @ 16:15 |
Geen water verder, dus echt alleen aardbei en suiker? Dan ga ik dat ook eens proberen :-) | |
#ANONIEM | woensdag 13 maart 2019 @ 16:47 |
Ja! Nou ja, als het maar smaakt Ik was al aan het rondkijken voor een echte ijsmachine. Dit apparaat van LG lijkt me gewoon handig, voor snel ijs. Beetje Dolce Gusto versus vers gemalen koffiebonen. De lat ligt wat lager Jouw ijsrecepten gaan proberen lijkt me wel 'cool' dus zodra er een echte in huis is, ga ik ze zeker testen. | |
Pietverdriet | woensdag 13 maart 2019 @ 17:44 |
Nee, geen water, en met goede koude grond aardbeien het lekkerst (lambada of korona) | |
Queenshore | woensdag 13 maart 2019 @ 18:53 |
Ga het deze zomer proberen. Heb ooit via marktplaats voor een tientje een ijsmachine met compressor kunnen kopen. Echt fijn om te hebben als kookliefhebber. | |
Pietverdriet | woensdag 13 maart 2019 @ 20:02 |
Heb een refractometer gekocht en nu hoef ik geen berekening meer te maken en tabellen na te slaan over het suikergehalte van fruit. Zit nu altijd goed met sorbet. Alleen roomijs moet ik nog berekenen, maar dat maak ik veel minder. | |
Queenshore | woensdag 13 maart 2019 @ 20:44 |
Oh ik maak juist vaker roomijs. Als keukengadgetfreak klinkt dit erg interessant, welke heb je? | |
Pietverdriet | woensdag 13 maart 2019 @ 20:46 |
Eentje van 2 tientjes van Amazon Let wel met roomijs heb je er niets aan, want daar is ook vet en eiwit als droge stof | |
Queenshore | woensdag 13 maart 2019 @ 21:04 |
Nee dat begrijp ik. Ga wat vaker sorbets proberen dus dan kan het in de toekomst wel handig zijn. Heb je ook al eens glucose gebruikt i.c.m. suiker? | |
Pietverdriet | woensdag 13 maart 2019 @ 21:34 |
Ja, vind ik eigenlijk minder lekker. | |
Muck | donderdag 14 maart 2019 @ 03:15 |
1 april staat weer voor de deur | |
Pietverdriet | donderdag 14 maart 2019 @ 08:23 |
Ik weet het niet https://www.engadget.com/(...)-cream-maker-keurig/ | |
Pietverdriet | vrijdag 15 maart 2019 @ 18:25 |
Heb een pannenset van AMC gekregen (tweedehands). Zal ze door de afwasmachine jagen, wellicht een aantal maal en dan eens posten of deze pervers dure multi level marketing pannen deugen. De Herbalife onder het kookgerei | |
InTrePidIvity | vrijdag 15 maart 2019 @ 21:17 |
Ben benieuwd! Ik kende het niet tot je het eerder in dit topic noemde, maar het heeft wel een heel schimmig online imago. Een .info adres, geen enkele webshop die het verkoopt en alleen maar hits op Marktplaats en Tweedehands.be... De ervaringen van de mensen die ze hebben gekocht zijn dan wel weer positief, maar allemaal met de kanttekening ‘prijzig, maar dan heb je ook wat’. Als je zoveel betaalt voor een pan dan wil je dat natuurlijk ook wel geloven. | |
maily | vrijdag 15 maart 2019 @ 21:42 |
Volgens die site is het superformiweldigeindefantakolosachtig | |
fotostarter | maandag 1 april 2019 @ 16:06 |
Nadat mijn oude keukenmachine de geest heeft gegeven, vandaag mezelf deze maar kado gedaan Donderdagavond komt die Eerder helaas geen tijd om hem te ontvangen | |
Nielojram75 | maandag 1 april 2019 @ 18:40 |
Ik heb de Princess 492997 Vacumeermachine aangeschaft. Uiteraard voor het invriezen van vlees, maar ook voor het vacumeren van mijn lunch ( gewoon bruin brood met kaas, wat ik de avond ervoor al klaarmaak) Las ergens dat de zakjes herbruikbaar zijn, zijn ook stevige zakken, maar ben je als "vacumeerder' de l*l om die zakken te kopen? Kan het ook met een goedkopere variant? | |
vinnypassy | maandag 1 april 2019 @ 18:45 |
Herbruikbare vacumeerzakken? Welke dan? In principe smelt je het plastic dicht, dus de zak is alleen herbruikbaar door er een stuk af te knippen. Ben benieuwd wat je bedoelt. Ik gebruik het alleen voor koken (met name garing, soms voor invriezen) en daarvoor bestel ik altijd rollen. Kost me voor 2 rollen iets van 20 euro, waar ik minimaal een jaar mee doe en dat vind ik prima. Van Princess ook volgens mij. | |
Nielojram75 | maandag 1 april 2019 @ 18:52 |
Bron : https://www.wehkamp.nl/pr(...)ken-492997-16173880/ Waar bestel je die rollen? | |
vinnypassy | maandag 1 april 2019 @ 19:03 |
Laatste keer bij bol.com. Even teruggezocht, was niet van Princess, maar deze: https://www.bol.com/nl/p/(...)00000014289675/?s2a=. Ga jij die herbruikbare bestellen? Ben wel benieuwd of dat wat is namelijk, maar heb geen zin te betalen om te proberen, zeker niet omdat ik nog bijna een hele rol van die CASO heb. | |
Nielojram75 | maandag 1 april 2019 @ 19:26 |
Bij dit apparaat zaten ook een x-aantal zakken. Dus die ga ik eerst opmaken. Maar hou jouw link zeker in gedachte! | |
SiGNe | maandag 1 april 2019 @ 19:27 |
Herbruiken terwijl er eten in heeft gezeten? Opnieuw sealen snap ik dan wel weer, met (geraspte) kaas is dat bijvoorbeeld erg handig. zak open knippen, wat je nodig hebt eruit halen en weer sealen... zak wordt dan wel wat kleiner maar dat geeft niet want je had er net wat uitgehaald Maar herbruiken als in gebruiken en er daarna iets anders in doen zou ik dan weer niet doen. | |
Nielojram75 | maandag 1 april 2019 @ 19:31 |
Dat was mijn dilemma ook.. Maar het is elke dag bammetjes met oude kaas... What can go wrong? Ik heb dit ding sinds vandaag in huis, en de komende dagen heb ik een betaalde lunch. Dus ik roeptoeter maar wat.. Vanaf volgende week kijken of ze herbruikbaar zijn.. Ik bedoel dus echt alleen de zakjes die ik voor mijn lunch gebruik! | |
Pietverdriet | maandag 1 april 2019 @ 20:15 |
Waarom wil je bammetjes vacumeren ? | |
Nielojram75 | maandag 1 april 2019 @ 21:51 |
Omdat ik ' s avonds mijn brood klaar maak voor de lunch, de volgende dag. En in zo'n boterhamzakje wordt het altijd een beetje... niet lekkerder erop.. Ik haal mijn brood bij een goede bakker en mijn kaas bij een goeie kaasboer. Die meuk die in bedrijfskantine's wordt verkocht is een keer per week leuk, maar ik vind mijn bammetje met kaas lekkerder. Door het te vacumeren hoop ik de smaak zoveel mogelijk in ere te houden. | |
funnywell | maandag 1 april 2019 @ 21:56 |
Ben een Halve Duitser dus snijd dagelijks mn eigen brood met de machine. Maar moest een 'nieuwe'komen. Een krups uit 1990 | |
THEFXR | dinsdag 2 april 2019 @ 00:01 |
die positieve reacties,zijn van mensen die voor de webshop/bedrijf werken | |
THEFXR | dinsdag 2 april 2019 @ 00:02 |
nice | |
Sorella | dinsdag 2 april 2019 @ 12:08 |
Aangezien mijn moeder mijn slowcooker vernaggeld heeft, nu dus deze gekocht, snelkoker is ook makkelijk Blij mee [ Bericht 65% gewijzigd door Sorella op 03-04-2019 14:54:03 ] | |
THEFXR | dinsdag 2 april 2019 @ 12:53 |
super hoor, dat ding kan alles, zoveel programma's en settings | |
Sorella | woensdag 3 april 2019 @ 14:53 |
2e nieuwe speeltje een inbouwoven | |
probeer | woensdag 3 april 2019 @ 20:20 |
En het inductiefornuis+oven komt begin volgende week. | |
probeer | woensdag 3 april 2019 @ 20:20 |
Oeh, fancy! | |
Sorella | woensdag 3 april 2019 @ 20:55 |
Mooie set, zal vast goed koken op je nieuwe oven/fornuis volgende week | |
Pietverdriet | woensdag 3 april 2019 @ 21:01 |
Ziet er uit als een prima pannenset. Gelaste grepen, stalen deksels, ook dikke bodems? | |
probeer | woensdag 3 april 2019 @ 21:46 |
Danku. Ik hoop dat inductie gaat bevallen. Jup, jup en jup. Enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het glanzende metaal snel kleine vlekjes krijgt. Maar dat heeft nul invloed op de kwaliteit van mijn eten, dus boeit me niets. En de topper .. Ons studentenhuis heeft het allemaal gratis gekregen van onze geweldige studenten-wooncorporatie, onder voorwaarde dat we voortaan niet meer op gas koken. 3 fornuizen a ¤800 euro p/s, en 3 pannensets a ¤160 p/s. | |
Nielojram75 | zondag 7 april 2019 @ 22:47 |
Niets te patsen, maar een vraag! Broerlief heeft een gehaktmolen als cadeau bedacht voor zijn verjaardag, mijn budget is max zeventig euro. Eisen, handmatig, en verschillende 'opzetstukken' ( als dat zo heet bij een gehaktmolen) Tips? Mensen hier verstand van gehaktmolens? | |
FranticDJ | zondag 7 april 2019 @ 22:49 |
https://www.vuurenrook.nl(...)rt-enterprise-5.html Zou iets meer neer leggen. Dan heb je een hele goede. https://www.vuurenrook.nl/nl/porkert-enterprise-5.html of zonder toeters en bellen. | |
christmastsunami | dinsdag 21 mei 2019 @ 22:22 |
https://www.bol.com/nl/p/(...)d_combined2008093611 is dit een leuk cadeau dan, onder een tientje | |
maily | dinsdag 21 mei 2019 @ 22:24 |
Voor vaderdag | |
golfer | dinsdag 21 mei 2019 @ 22:24 |
Volkomen overbodige gadget als je gewoon een schaar of een mes kunt gebruiken om hetzelfde resultaat te krijgen. | |
Kaatje1 | dinsdag 21 mei 2019 @ 22:31 |
Bij een kruidenpotje dat ik kreeg zat zo'n ding. Potje heb ik nog, die schaar denk ik niet, nooit gebruikt in ieder geval. | |
Iemand91 | woensdag 29 mei 2019 @ 13:58 |
Nu eens googelen naar hoe ik daar mee moet starten en onderhouden, dat lijkt namelijk ook een halve wetenschap op zich te zijn ... | |
SiGNe | woensdag 29 mei 2019 @ 14:07 |
Even inoliën (rijstolie heeft een hoog rookpunt, kan dus goed heet worden), in laten branden en klaar.. Ze wel je rookmelder uit en doe de afzuigkap aan en de deur/raam open..het gaat nogal roken. Daarna nooit zeep gebruiken maar alleen afspoelen met water. Evt af en toe met een schuursponsje de harde verkoolde restjes verwijderen. | |
devlinmr | woensdag 29 mei 2019 @ 14:37 |
Produceert geweldig ijs. | |
Nielojram75 | woensdag 29 mei 2019 @ 19:19 |
Hoe is het met de superman-pannen afgelopen? | |
Goitske | woensdag 29 mei 2019 @ 19:28 |
Beetje afhankelijk van de persoon. Ik jaag er wel een mes door dus is bv het overbodig. De gastouder van mijn kinderen gebruikte hem regelmatig | |
Pietverdriet | woensdag 29 mei 2019 @ 19:29 |
Staan nog onaangeroerd in de garage, Maaaar, nu 4 dagen vrij dus ga er eens aan | |
Pietverdriet | woensdag 29 mei 2019 @ 19:30 |
Veel lawaai? | |
devlinmr | woensdag 29 mei 2019 @ 19:34 |
Prima te doen vind ik. En na 1 uur is ie klaar | |
Nielojram75 | woensdag 29 mei 2019 @ 19:38 |
Oh, deel je ervaring? Ben nog steeds benieuwd! | |
Pietverdriet | woensdag 29 mei 2019 @ 19:39 |
Ja | |
Pietverdriet | woensdag 29 mei 2019 @ 19:40 |
Kan je de vriesfunctie aanzetten zonder dat ie draait? Dan kan je hem laten pre koelen en is je ijs veel sneller klaar na het erin gieten. | |
devlinmr | woensdag 29 mei 2019 @ 20:19 |
Ja dat kan. Zal t volgende keer proberen | |
christmastsunami | woensdag 29 mei 2019 @ 22:07 |
ik wilde dat ding ook eigenlijk voor het uitknippen van adresgegevens enzo uit de post ik weet hoe ik moet snijden zonder in m'n vingers te snijden, je vormt je vingers in een klauw shit ik denk dat ik zelfs net zo snel appels schil met m'n hand als met zo'n apparaat en ik kan uren staren naar websites over keukenmessen dat ze soms staal gebruikt hebben om een auto mee open te snijden | |
Goitske | woensdag 29 mei 2019 @ 22:09 |
Ja of je koopt gewoon een papierversnipperaar van een 10tje | |
christmastsunami | woensdag 29 mei 2019 @ 22:09 |
lol, link please ik heb mn post hierboven ietsje aangepast | |
Goitske | woensdag 29 mei 2019 @ 22:29 |
Ze komen regelmatig in de folders van lidl Blokker action en Aldi voor even in de gaten houden 12.95 action https://www.action.com/nl-nl/p/papierversnipperaar--/ | |
devlinmr | donderdag 30 mei 2019 @ 11:51 |
Inclusief kip | |
mascara-klodder | vrijdag 31 mei 2019 @ 17:03 |
Een nieuwe pedaalemmer van Brabantia | |
#ANONIEM | vrijdag 31 mei 2019 @ 19:40 |
Ik heb 'm alweer een paar weken en hij is geweldig | |
Goitske | vrijdag 31 mei 2019 @ 19:43 |
Vandaag nieuwe gastank gehaald voor de buitenkeuken | |
christmastsunami | vrijdag 31 mei 2019 @ 19:53 |
ik weet het nie, wij stonden ook thuis te bbq'en met zo'n ding onder de carpoort ook in de winter, is toch best aso, dat ding stinkt alle kanten op beter heb je er de ruimte voor anders hbben de buren last van je er is vast wel een betere oplossing dan zo'n gigantishe vlees BBQ | |
#ANONIEM | vrijdag 31 mei 2019 @ 20:24 |
Ik weet niet hoe jij bbq-ed maar het enige moment dat deze stinkt is als ik 'm schoonbrand. Ik bak er regelmatig pizza's op, heb er laatst een (zuig) lamsbout op gegaard, grill er hamburgers op, etc. Absoluut geen stank. Mijn kolenbbq stinkt meer, vooral bij het aansteken. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 31-05-2019 20:24:43 ] | |
christmastsunami | vrijdag 31 mei 2019 @ 20:27 |
maar ja, jij klinkt als een pro, ik ben zelf een slagerszoon en heb ook bij anderen ingehuurd om te bbq'en, toen ik 16 was ofzo | |
christmastsunami | vrijdag 31 mei 2019 @ 20:29 |
het is me trouwens opgevallen dat ze nu over al vis/ braas in spek ofzo aanbieden ze noemde dat eerst regenboogforel, of zalmforel? in spek?, wat is dat toch?, zeker weer een zooitje teringzooi, beter sla je die aanbiedingingen over??, lol | |
Sorella | vrijdag 31 mei 2019 @ 20:51 |
Mooi rood is niet lelijk | |
Goitske | vrijdag 31 mei 2019 @ 21:11 |
Waarop is dat ding gestookt dat hij zo stinkt? Ik heb met gas je ruikt dat ding amper. Ik heb meer last van de bbq's en vuurkorven in de buurt | |
Prego | vrijdag 31 mei 2019 @ 23:15 |
Dit dus, ik snap het ook niet | |
Questular | zaterdag 1 juni 2019 @ 08:01 |
En dan nog weet je niet waar je het over hebt. | |
Iemand91 | maandag 3 juni 2019 @ 23:02 |
Thanks. Als ik de circa 300.000 verschillende websites en meningen destilleer kom ik daar ook zo ongeveer op uit ja. Wij hebben zo echter geen rijstolie in huis, ik lees ook vrij veel over bijvoorbeeld zonnebloem olie wat we wel hebben staan. Zou ook moeten werken. En ik wacht nog even; plan is die dingen een uur in de oven te zetten maar het is nu al warm genoeg in huis... | |
SiGNe | maandag 3 juni 2019 @ 23:08 |
Rijstolie is bij elke supermarkt te koop. Koolzaadolie is overigens ook erg geschikt, dat wordt minder snel ranzig/gaat niet plakken. En als je schoonmaakt: beetje zout in de pan absorbeert 't vet en werkt meteen ook goed als schuurmiddel. Daarna met water schoonspeoeln, pan nog evenop 't vuur om het vocht te laten verdampen en daarna met wat olie weer terug in de kast zetten. | |
golfer | donderdag 6 juni 2019 @ 17:44 |
Gewonnen met de Bankgiroloterij: | |
maily | donderdag 6 juni 2019 @ 17:47 |
Leuke prijs! | |
Kaatje1 | donderdag 6 juni 2019 @ 18:29 |
Da's een leuk cadeau | |
Lucky_Strike | zaterdag 8 juni 2019 @ 16:47 |
Net als golfer, ben ik de trotse bezitter van een Sodastream | |
Pietverdriet | zondag 9 juni 2019 @ 08:10 |
Ben benieuwd of je die over een jaar nog gebruikt | |
Lucky_Strike | zondag 9 juni 2019 @ 08:23 |
Ik zou niet weten waarom niet. Ik drink al 20 jaar dagelijks bruiswater. Ik heb vooralsnog geen reden om aan te nemen dat dat gaat veranderen. | |
Tinkepink | zondag 9 juni 2019 @ 09:07 |
Ik ben al aan mijn derde toe. Toen we rond 2002 naar Duitsland verhuisden kochten we er een (of mijn man nam hem mee, kan ook). Toen nog de variant met plastic flessen. Twee jaar geleden overgestapt op glas. Bevalt nog steeds uitstekend. | |
Pietverdriet | zondag 9 juni 2019 @ 09:33 |
Jaar of 15 -20 terug was de sodastream nogal een hype hier in D en iedereen kocht zo een ding. Na een tijdje stonden de meesten in een kast en werden niet meer gebruikt. Geen idee waarom, ik drink liever plat water maar vond de smaak nooit hetzelfde als van flessen bubbelwater. Het lijkt een ideale oplossing, maar op de een of andere manier zet het niet echt door Zie het wel in restaurants, vraag je om een fles mineraalwater en dan krijg je een fles kraanwater met belletjes (en een flink bedrag op de rekening) dus begrijp waarom zij dat doen. | |
Lucky_Strike | zondag 9 juni 2019 @ 09:53 |
Ik had tegoedbonnen, dit apparaat heeft me 3 euro gekost. Mocht ik het niets vinden, is er nog geen man over boord. Maar ik ben niet het type dat alles wil hebben en dan de interesse verliest. | |
Pietverdriet | zondag 9 juni 2019 @ 09:55 |
Oh, daar gaat het niet om. Ik ben gewoon nieuwsgierig of je hem blijft gebruiken. | |
Lucky_Strike | zondag 9 juni 2019 @ 09:58 |
Ik zal in mijn agenda zetten dat ik hier over een jaar op terugkom | |
maily | zondag 9 juni 2019 @ 10:16 |
@golfer zou ook nog verslag uitbrengen. | |
golfer | zondag 9 juni 2019 @ 10:17 |
We gebruiken de sodastream met veel plezier dagelijks. Zeer tevreden over. | |
maily | zondag 9 juni 2019 @ 10:18 |
| |
Pietverdriet | zondag 9 juni 2019 @ 10:32 |
Mooi, bespaart een hoop gedoe met flessen | |
Sorella | zondag 9 juni 2019 @ 10:33 |
Het is alleen jammer dat als je met de sodastream stopt en je de koolzuurflessen in wilt leveren (die niet echt goedkoop zijn) je er maar 2 euro voor terug krijgt. | |
Pietverdriet | zondag 9 juni 2019 @ 11:07 |
Waarom stopte je met de sodastream? | |
Sorella | zondag 9 juni 2019 @ 12:09 |
Ik heb 3 cilinders in huis waarvan er 2 leeg zijn, ik bestel bij sodastream 2 nieuwe cilinders a 25,99 euro, ik krijg een brief erbij dat ik binnen twee weken de oude cilinders moet terug sturen anders wordt er 15 euro euro per cilinder in rekening gebracht, terug sturen kost minimaal 6,95 tel dat op bij de 25,99 dan komen twee cilinders uit op 32,94 vergeet je het binnen 2 weken te doen komt er nog eens 15 euro per cilinder bij maakt het totaal dus 62,94. Ga ik naar de blokker dan hoop ik maar dat ze flessen hebben staan, 1 fles kost mij ik d8 iets van 12,99. Stop ik met de sodastream dan krijg ik 2 euro per cilinder terug. Tot nog toe bevalt het mij wel, bubbeltjes die je zelf intens(er) kan maken, geen gesjouw met flessen maar of ik ermee doorga als het gas op is of de sodastream kapot gaat dat weet ik nog niet. Ik ben denk goedkoper uit met ah bubbeltjes water van 0.49 cent per anderhalve liter en dan laat ik dat wel bezorgen. | |
Pietverdriet | zondag 9 juni 2019 @ 12:13 |
En hoe vind je de smaak van de bubbelswater? | |
golfer | zondag 9 juni 2019 @ 12:19 |
Wij wisselen de lege cilinders in bij de Blokker en krijgen dan weer 2 volle cilinders mee a raison van 26 euro. | |
Sorella | zondag 9 juni 2019 @ 13:23 |
Ik ben een zoetekauw dus voor mij smaakt het wat bitter maar dat is een kwestie van wennen . Misschien vind golfer het wel niet bitter ? | |
Sorella | zondag 9 juni 2019 @ 13:24 |
Dat is het goedkoopste maar dan moet de blokker ze wel hebben. | |
Posergoth6667 | maandag 10 juni 2019 @ 00:44 |
Ik heb hem al even maar ik denk, ik post even een foto want hij is zo sexy: Gietijzeren pan van Stargazer. Super sexy | |
Hyperdude | vrijdag 21 juni 2019 @ 09:36 |
Baasschaaf Boska Monaco+ Ook in Swarovski-uitvoering leverbaar. | |
mascara-klodder | vrijdag 21 juni 2019 @ 10:15 |
ik heb de meest protserige badkamerkraan van Swarovski Zo lelijk dat ‘ie mooi is De kaasschaaf vind ik wel stijlvol hoor Maar no way dat ik ¤70 voor een kaasschaaf zou uitgeven. Die van jou ziet er btw ook wel erg mooi uit en een fatsoenlijke prijs | |
Red_85 | vrijdag 21 juni 2019 @ 12:36 |
Ein-del-lijk een echte gietijzeren stoofpan. Kleine maat genomen, 24cm. Past echt wel voor 5 a 6 porties stoofvlees in of een paar konijnenbouten. | |
Red_85 | vrijdag 21 juni 2019 @ 12:42 |
Wat SiGNe zegt en nooit 'droog' wegzetten. En voorzichtig schoonmaken. Uitspoelen is het beste. Aangebakken dingen liefste losweken en hooguit met de achterkant van een plasticafwasborstel er af halen. Altijd even een klein laagje (druppeltje) olie in uitsmeren voor het wegzetten. Als je dat doet, hebben je kleinkinderen -mocht je die ooit krijgen- er ook nog plezier van. | |
Red_85 | vrijdag 21 juni 2019 @ 12:43 |
Thanks. | |
SiGNe | vrijdag 21 juni 2019 @ 14:39 |
Bij de toko kanje ook bamboe borstels kopen, eigenlijk voor stalen wokpannen maar gietijzer werkt 't ook prima op en 't krast niet. Als ze nieuw zijn overgens GOED boenen met een staalspons en warm water, vaak zijn die pannen ingesmeerd met bijenwas of andere beschermmiddelen tegen het roesten tijdens transport. Dat spul wil je uit je pan hebben voor je gaat inbranden. Geldt ook voor carbonstalen pannen. | |
Pietverdriet | vrijdag 21 juni 2019 @ 18:22 |
Is die ge-emailleert ? | |
Red_85 | zaterdag 22 juni 2019 @ 09:46 |
Ja. | |
Pietverdriet | zaterdag 22 juni 2019 @ 09:58 |
Dan is dat inolieen onzinnig. | |
Red_85 | zaterdag 22 juni 2019 @ 09:59 |
Wat? Dat stoven of de manier van onderhouden? Wat is jouw tip? | |
mascara-klodder | zaterdag 22 juni 2019 @ 10:02 |
Nice | |
mascara-klodder | zaterdag 22 juni 2019 @ 10:03 |
De manier van onderhouden. | |
Pietverdriet | zaterdag 22 juni 2019 @ 10:04 |
Onderhouden Gewoon schoonmaken en afdrogen | |
mascara-klodder | zaterdag 22 juni 2019 @ 10:16 |
Heb even geen foto’s maar heb op marktplaats 2 steelpannen van Le Creuset voor weinig gescoord. Jaren 70 denk ik. Ook fondue-vorken van Le Creuset in originele doos uit de jaren 60/70 ofzo. Ik hou echt heel erg van mijn mini-keuken maar er moet nog 1 ding gebeuren. Een werkblad boven de wasmasjien. Vriendin heeft nog granieten keukenbladen liggen waar ze niks mee doet en die mag ik. En ze heeft zoveel dat ik het lelijke aanrechtblad wat er al zat ook kan vervangen. Hopelijk mag het van de woningbouw ook | |
SiGNe | zaterdag 22 juni 2019 @ 15:26 |
Bij inolien gaat het erom dat de olien ín het gietijzer trekt, met een ge-emailleerde pan zit er een laag emaille over en kan er ook geen olie in de pan trekken. Ge-emailleerde pannen kun je ook gewoon met afwasmiddel afwassen. Als de buitenkant niet ge-emailleerd is dan kan je dat wel inolien maar dat maakt verder niks uit voor het koken zelf. Da's meer verzorging voor de pan zelf. | |
SiGNe | zaterdag 22 juni 2019 @ 15:29 |
Ik zou het overleggen, normaal gezien mag je opzich wel verbouwen in een huurhuis maar moet je het wel in orginele staat terug geven. Als jij het aanrecht daar een upgrade geeft dan willen ze dat misschien wel overnemen en dat kan je een par euro in huur schelen ook. Zal niet veel zijn natuurlijk maar dan hoef je 't in elk geval bij vertrek niet weer af te breken. | |
mascara-klodder | zaterdag 22 juni 2019 @ 22:16 |
Sowieso alles in overleg. In principe wil ik nooit meer weg uit dit huis maar je weet nooit wat de toekomst brengt. Wil ook tegels in de keuken. Maar echt alles in overleg met de woningbouw dat ik niet als ik wegga alles eruit moet slopen. | |
FANN | zondag 23 juni 2019 @ 16:35 |
jesus wat een onzin ding | |
FANN | zondag 23 juni 2019 @ 16:37 |
Ik vind het Hondje leuker | |
mascara-klodder | zondag 23 juni 2019 @ 18:01 |
| |
mascara-klodder | zondag 23 juni 2019 @ 18:08 |
Dit is pas een onzin ding Paar jaar geleden bij de trekpleister voor een kwartje gekocht ofzo | |
FANN | zondag 23 juni 2019 @ 21:27 |
| |
fathank | donderdag 1 augustus 2019 @ 18:31 |
Van het weekend gescoord. Inbranden is esthetisch niet helemaal gelukt, maar aanbakken doet ie niet | |
SiGNe | donderdag 1 augustus 2019 @ 23:42 |
Ht is nog geen keukenspeeltje maar dat moet het wel worden: Het is een damascus stalen plaat en daar wil ik m'n eigen keukenmes van gaan maken. Zonder powertools overigens dus dat wordt een hoop zagen en vijlen maar lijkt me een leuk hobbyprojectje. | |
FranticDJ | donderdag 1 augustus 2019 @ 23:42 |
gaaf. Ben benieuwd | |
SiGNe | donderdag 1 augustus 2019 @ 23:50 |
Anders ik wel, ik heb zoeits nog nooit eerder gedaan en ik heb er ook nog helemaal geen enkel gereedschap voor Ik wil al best lang zelf een mes smeden, lijkt me interessant om te doen maar bij gebrek aan een smederij dus maar een plaat staal gekocht Ik kijk ook al een tijd filmpjes van Alec Steele, smid, (toffe filmpjes ook trouwens, mooi geëdit) en die heeft ook een keer een mes zonder powertools gemaakt. Mijn mes komt er sowieso anders uit te zien maar ik gebruik die filmpjes wel een beetje als tutorial: | |
maily | donderdag 1 augustus 2019 @ 23:56 |
Mooie uitdaging! | |
Zolderkamer | donderdag 15 augustus 2019 @ 16:37 |
Okee... Inventum IKI7710 https://www.bol.com/nl/p/(...)og.1.10.ProductTitle Poolse pannenset van Ebay.. veel voor weinig.. https://www.ebay.nl/itm/T(...)2-24-cm/322247771010 En dan nog een koekepan en wokpan van Ikea https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/70292095/ https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20343648/ Het begon ermee dat mijn gasopglas plaat ruk schoon te maken is, en de aanvoer naar/onder de pitten verstopt is waar je onmogelijk bij kan.. (een maand na aankoop was het al mis) nu werken er nog twee van de vijf, en moet het ding eruit en op de kop om hem weer werkend schoon te krijgen Toen vond ik dat mn pannen ook wel aan vervanging toe zijn.. dat was een goedkoop setje van de Lidl, die mn moeder voor mij nog in gebruik had.. Ze zijn nog wel recht, maar oud en zonder inductieteken (al denk ik dat ze prima functioneren) Lidl Duitsland heeft trouwens een erg mooie pannenset in de aanbieding nu, met gelaste handvaten.. maar die met glazen deksel was uitverkocht.. wel echt een koopje.. https://www.lidl.de/de/er(...)ckingOrigPageSize=36 Maargoed dan moet je wel een adres in Duitsland hebben.. hier is ie een paar tientjes duurder.. Dus na een poosje getwijfeld toch voor de non merk set gegaan.. De verkoper heeft trouwens ook zn eigen merk pannen, dus dat durf ik wel aan, het is geen troep iig.. Gelaste ipv geklonken handvaten is natuurlijk wel beter, maar ik heb nu plastic.. en dat gaat altijd loszitten want dat mag niet in de vaatwasser, wat ik dan natuurlijk wel gewoon doe etc.. Over de kookplaat: Dit was 1 van de weinigen die en 70ish cm breed was, en een normale 1 fase 220v 16a aansluiting heeft.. Hoe dan? Er zit een "slimme" boost op waardoor ie wel gewoon hetzelfde vermogen heeft als een zwaardere, maar als je meerdere pitten gebruikt dan gaat ie de beschikbare stroom verdelen over de pitten die in gebruik zijn.. Dat is voor mij geen enkel punt, ik sta toch nooit met alle pitten continue op vol vermogen te koken.. Als een pan eenmaal kookt zet ik hem zachter.. eigenlijk heb ik altijd maar eentje met vlees of vis wat verder open staan.. sausjes ed staan alleen ergens wat te pruttelen.. Ben erg benieuwd hoe het "kookt" Ik ga zo blij zijn met het schoonmaken.. Gasopglas is een drama wat dat betreft.. Nu nog een keer een goede gietijzeren hapjes/koekepan scoren Eerst genoeg "gepatst" met mn goedkope zooi.. [ Bericht 0% gewijzigd door Zolderkamer op 15-08-2019 16:51:57 ] | |
Lucky_Strike | donderdag 15 augustus 2019 @ 16:50 |
Goedkoop of niet, nieuwe keukenspullen zijn altijd leuk! | |
Zolderkamer | donderdag 15 augustus 2019 @ 16:53 |
Helemaal als je al een half jaar antiaanbaklaag eet.. Dan is het vast wel een vooruitgang | |
maily | donderdag 15 augustus 2019 @ 16:54 |
Ze hebben allemaal verschillende oren | |
Zolderkamer | donderdag 15 augustus 2019 @ 16:56 |
Ja daarom zal het wel "sonderangebot" zijn.. Viel mij ook al op.. vast een dronken pool geweest | |
maily | donderdag 15 augustus 2019 @ 16:57 |
| |
mascara-klodder | donderdag 15 augustus 2019 @ 16:58 |
Helemaal mee eens Helemaal als de kwaliteit ook nogeens goed blijkt te zijn. | |
Zolderkamer | donderdag 15 augustus 2019 @ 17:06 |
Er staat ook nog een ander heel mooi goedkoop setje.. maar te klein voor mij.. wel gelaste handvaten en glazen deksels (die platte zijn erg mooi) https://www.ebay.de/itm/8(...)deckel-/161412310755 Via cashback sites (shopbuddies en cashbackxl) heb ik op de kookplaat en ebay beide 4% van het aankoopbedrag terug.. De set heb ik met paypal betaald, dus als de kwaliteit echt slecht is dan is er allerlei aankoopbescherming.. al ben ik er niet zo heel bang voor.. We zullen zien.. | |
mascara-klodder | zaterdag 17 augustus 2019 @ 17:43 |
Was al een tijdje op zoek naar dit van glas. Gebruikte eerder de cupjes die ik meegenomen had uit het ziekenhuis waar je medicijnen in werden geserveerd | |
Queenshore | zaterdag 17 augustus 2019 @ 21:57 |
Waarom niet gewoon wegen? | |
mascara-klodder | zaterdag 17 augustus 2019 @ 22:25 |
Het gaat mij om de vloeistof | |
SiGNe | zaterdag 17 augustus 2019 @ 23:18 |
Ik heb zo'n barmaatje: Maar glas is misschien handiger, kan je sneller en makkelijker zien hoeveel er in zit | |
Queenshore | zondag 18 augustus 2019 @ 09:37 |
Dat begrijp ik. Ik weeg vloeistoffen ook altijd😅. Vind ik vaak nauwkeuriger. | |
FranticDJ | zondag 18 augustus 2019 @ 09:52 |
Wil er zelf ook ooit mee experimenteren. Maar eerst de laatste dingetjes aanschaffen om door te kunnen met alleen houtbewerking messen maken komt later zeker nog wel eens Deel je je voortgang ergens? (topic in K&W / CRE ofzo ?) | |
FranticDJ | zondag 18 augustus 2019 @ 09:54 |
Alleen echt nauwkeuriger als de soortelijke dichtheid ook gelijk is aan die van water Maar goed, dan zit je echt te rommelen in de marge als je daarover valt. | |
Zolderkamer | zondag 18 augustus 2019 @ 15:16 |
Zo.. net klaar.. Gasleiding afdoppen was natuurlijk weer gedoe omdat ik niet de juiste dop kon vinden terwijl ik wist dat ik er wel eentje had.. Na een halfuurtje vond ik hem, en dat is best handig als je net de gasleiding door gezaagd hebt.. Maar de nieuwe plaat... Schrok me natuurlijk de pleuris toen de fan aansloeg.. (Geen idee dat er een fan in zat.. ) Maar lijkt wel of ie op atoom energie werkt.. Jezus zo snel heb ik nog nooit een ketel water gekookt.. Ik had het veel minder verwacht vanwege de 1 fase aansluiting.. Maar misschien komt dat omdat de fluitketel gewoon een dun stukje blik is.. even weglopen of zitten wachten hoeft niet.. Tot zo ver mn eerste kookbeleving.. nog even de lades terugbouwen maar nu thee.. | |
SiGNe | zondag 18 augustus 2019 @ 15:45 |
Ik zit voorlopig nog te wachten tot de boot in Rotterdam is aangekomen Duurt lang vanuit China. Voortgang is er dus nog niet maar ik wil er wel een topic over gaan maken als ik eenmaal op weg ben. Tussendoor ga ik dan al foto's nemen maar dan kan ik meteen wat voortgang posten Ik denk dat 't een enorm lang project kan worden,zeker met alleen handgereedchap. Al zag ik laatst wel een bandschuurmachine te koop bij 2nd hand voor slechts ¤25 dus misschien dat ik die aan ga schaffen. Met vijlen en schuurpapier gaat het wel héél lang duren denk ik. Ervaring met houtbewerking lijkt me wel handig om te hebben, zeker voor het handvat maar ook dat heb ik niet echt. Ik heb dus eigenlijk 2 linkerhanden dus 't gaat sowieso spannend worden of 't lukt. [ Bericht 2% gewijzigd door SiGNe op 18-08-2019 15:57:14 ] | |
FranticDJ | zondag 18 augustus 2019 @ 15:47 |
Ben benieuwd In Nederland kan je ook zulke stukken Damascus halen hoor. Betaal je alleen wat meer gok ik. https://www.smederijatelieralkmaar.nl/shop/12/Messen%20staal.html https://www.smederijateli(...)en%20DHZ%20kits.html Hebben ook wat prefab heften | |
SiGNe | zondag 18 augustus 2019 @ 15:51 |
Oh, in Nederland kon ik zelf destijds niets vinden.. al had ik ook niet supergoed gezocht. "Knive blanks" levert natuurlijk ook niet veel nederlandse sites op Maar wel handig om links van te hebben, kan ik snel iets nieuws bestellen als 't mislukt. Misschien dat ik dan een meer prefab haal en dan alleen het handvat zelf maak. Dit is wel interessant overigens: https://www.smederijateli(...)igen%20smederij.html Wel iets duurder dan uit China maar zoveel scheelt dat niet. En zo te zien ook ongehard, dat bewerkt de boel wat makkelijker. | |
FranticDJ | zondag 18 augustus 2019 @ 16:01 |
Ze bieden een hardings service aan dus je kan als je klaar bent je mes erheen sturen om te laten harden. Maar goed misschien tijd voor een eigen draadje :p | |
realAIVD | zondag 18 augustus 2019 @ 20:55 |
Door @Bonzi_Buddy (en een flesje wijn) overstag gegaan en een rookoventje aangeschaft. Wel een maatje kleiner dan die van hem, het is een Cameron rookoventje van 28,5 x 17,5 cm. Er zou een proefdoosje rookmot bij zitten, en ik heb er meteen zelf een pot rookmot van 0,5 L appelhout bij gekocht. Maak de doos nu net open en het is helemaal goed: deze afmeting kan ik gelukkig prima kwijt (ondanks niet al te veel kastruimte) en het is qua inhoud toch groter dan ik had verwacht. Het is ook een lekker stevig apparaat en de hendels zijn inklapbaar. Ook zaten er onverwacht twee rookmot samples bij. En een boekje met gebruiksaanwijzing en een aardig stel recepten. Al met al leuk, nu maar hopen dat ik m'n huis hier morgen niet blauw ga zetten (wegens afwezigheid afzuigkap). Er ligt in ieder geval al een stukje zalm in de koelkast voor de eerste test. Er past ook best nog wat groenten bij, maar de (ook al in huis gehaalde) broccoli gaat morgen gewoon in de oven.Ben wel super-benieuwd! Oh, en over een paar weekjes gaat ie sowieso mee op vakantie voor de uitgebreide experimenten! | |
Bonzi_Buddy | zondag 18 augustus 2019 @ 23:23 |
Mooi! Veel plezier ermee. Ik heb gisteren een zak paprika’s gehaald om te roken. Ben benieuwd hoe dat bevalt. En een stuk zalm roken ga ik ook snel weer doen. Ik zat ook al te spelen met de gedachte om gehakt te roken voordat ik het in een gerecht verwerk. Er valt in ieder geval een hoop mee te experimenteren. | |
Zolderkamer | zondag 18 augustus 2019 @ 23:58 |
Lekker! Als je hem uit laat doven dan komt er geen noemenswaardige rook af.. Ik rook ook wel eens in een pan met deksel, dan kun je het net mooi zien.. | |
Queenshore | maandag 19 augustus 2019 @ 09:17 |
Zeker waar. Ik probeer gelukkig geen erg afwijkende stoffen te wegen😄 | |
Zolderkamer | donderdag 22 augustus 2019 @ 11:21 |
Pannen binnen.. Ik vind die van de Ikea erg dun, die uit Polen is een mooie set, je kan goed zien dat het klinken met de hand is gedaan, dat vind ik wel wat hebben als oud metaalbewerker.. maar niets voor mensen met odd of ocd of hoe het ook heet.. De oren zitten prima vast, ze zijn gewoon identiek, alleen de hoek veranderd met de diameter van de pannen mee.. Op de foto staan de pannen niet helemaal recht boven elkaar Goede dikke bodem ook.. Kwaliteit is top, helemaal voor die prijs.. En ja dat kastje is 50000jaar oud | |
Queenshore | donderdag 22 augustus 2019 @ 13:21 |
Als je hier meer foto's en info van hebt zou dat top zijn. Inderdaad niet duur namelijk! | |
Zolderkamer | donderdag 22 augustus 2019 @ 13:39 |
Ja hoor.. waar wil je iets van weten/fotos van zien? | |
Queenshore | donderdag 22 augustus 2019 @ 13:57 |
Wat algemene foto's. Bevestiging handvaten, bodem etc. Is de bodemdikte goed? | |
Zolderkamer | donderdag 22 augustus 2019 @ 20:07 |
De bodemdikte is 5mm.. Het randje aan de buitenkant is 10mm hoog ongeveer Zag net het stickertje met de prijs pas.. Ik mag hopen en ga er vanuit dat het zloty's zijn.. de grootste is 59.95 en de kleinste 29,95 en die ertussenin zijn 34,95 Feauteauws:
| |
Zolderkamer | dinsdag 27 augustus 2019 @ 18:45 |
Oh omdat de kookplaat hierboven een mininiem fabrieksfoutje in het glas heeft.. (een paar belletjes in het glas op een hoekje wat niet opvalt) kreeg ik korting in de vorm van waardebonnen van bol.. Niet zomaar, want de klantenservice via de mail wilde dat ik hem zou omruilen of retour zou sturen.. Via twittorrr kreeg ik 10% eraf.. 20% was ze te veel.. Ik vond eigenlijk dat er wel meer af mocht, want al gebruikt en onverkoopbaar.. Maargoed, anders moest ik hem uitbouwen waar ik weinig trek in had.. Heb een senseo switch ervoor gekocht die is net bezorgd en zit nu tevreden met een bakkie koffie.. Van mn oude quadrante heb ik al zo vaak de vlotter gerepareerd dat ik er nu strontflauw van was.. Hopen dat deze een betere heeft.. Een ontzetten groot voordeel vind ik dat je maar 1 keer (of twee keer kort achterelkaar voor een sterkere bak) op een knop hoeft te drukken.. Dus opwarmen en koffie in het kopje pleuren doet ie in 1 keer.. Sta je dus ook niet aan je zak (m/v) te krabben tot het ding is opgewarmd.. | |
christmastsunami | maandag 30 september 2019 @ 16:48 |
juist nieuwe kookplaat aangeschaft, staat nu op een nieuwe vriezer ook niet echt een goed idee, maar ik weet wat ik doe maar, nou zit er daar toch een grote gaspit op dat ding, ik dacht, ohw mijn pannen zijn zeker niet goed!?, niet groot genoeg vandaag zei iemand misschien is ie alleen om meet te wokken! shit, kan ik op op zoek gaan naar een degelijke wok | |
marc0871 | maandag 30 september 2019 @ 21:36 |
Mijn verzameling Fissler messen, van de Jumbo actie. | |
SiGNe | maandag 30 september 2019 @ 22:14 |
Daar heb ik de kleine santoku en het schilmesje van. Prima messen maar merk wel dat het ander staal is dan m'n Zwilling messen, harder, moeilijker te slijpen dus maar blijft wel langer scherp. Ik zou het geen professionele messen noemen zoals Fissler doet, daarvoor hebben ze teveel op het staal bespaard. Maar ze snijden verder prima voor thuisgebruik. | |
SiGNe | maandag 30 september 2019 @ 22:20 |
Degelijke woks haal je bij de Toko, carbonstaal, moet je zelf nog inbranden maar als je dat gedaan hebt (instructiefilmpjes op youtube te vinden) dan heb je wel echt een superpan. Bedenk overigens wel dat zo'n wokbrander op een gasfornuis vaak niet zo heel krachtig is (3500-4000 BTU), bij de restaurants hebben ze branders van 15.000 BTU, gloeiend heet dus. Die hitte is nodig voor de typische wok-smaak "Wok Hei" genaamd. Tijdens het wokken ook de vlam een beetje in de pan laten slaan geeft die smaak, de spetterende olie mag/moet kort vlam vatten. | |
marc0871 | dinsdag 1 oktober 2019 @ 00:11 |
Ach, kweenie. Moet ze nog proberen. Ik vond het nou eens een leuke actie, tussen de kussens, dekbedden, glazen, dagjes uit en Max acties door. Daar heb ik genoeg van, op het moeten weggooien af, of geen interesse in. | |
SiGNe | dinsdag 1 oktober 2019 @ 00:30 |
het zijn prima messen voor die prijs. overigens komt er vanaf 1 oktober een pannen-actie. Ook prima pannen, | |
marc0871 | dinsdag 1 oktober 2019 @ 01:03 |
Oh, ze zullen best snijden. Mja, de BK pannen die ik 3 jaar geleden heb gekocht, gaan de komende 10 ook nog wel mee. | |
fathank | dinsdag 1 oktober 2019 @ 08:32 |
Van het weekend een nieuwe gietijzeren grillpan gekocht bij de Sligro . | |
christmastsunami | dinsdag 1 oktober 2019 @ 09:21 |
ik heb hier nog een gietijzeren wok, maar die krijg ik toch echt niet meer schoon, onderop is een soort dikke laag aangekoekt die ik er echt niet meer afkrijg en stinkt als ik het op het vuur zet binnenkort ff kijken bij orientalpalace wat ze daar verkopen | |
Bramito | dinsdag 1 oktober 2019 @ 13:02 |
Weken met een warme zure vloeistof helpt niet? Anders dit gebruiken: https://www.trailerandtools.nl/Staalborstel-voor-haakse-slijper-3Inch-M14x2 Heb ik op een gietijzeren koekenpan gedaan, werkt prima. | |
christmastsunami | dinsdag 1 oktober 2019 @ 13:37 |
nice, ik ga ff kijken, is precies wat er gedaan mot worden, dank u | |
SiGNe | dinsdag 1 oktober 2019 @ 16:10 |
Die gietijzeren is geen wok maar een wadjan, dat is meer voor roerbakken. Zo'n zware pan is moeilijk mee wokken (het husselen van het eten door met de pan te schudden) Die moet je gewoon in de soda zetten, met schuursponzen en evt met een electrische schuurborstel behandelen, helemaal schoon maken en daarna weer oipnieuw inoliën en inbranden. 't is gietijzer dusd at gaat niet echt stuk.. roest alleen snel (vandaar ook inoliën) Ook daar zijn filmpjes over te vinden hoe men een cast iron skillet weer restaureert. BIj Oriental Palace hebben ze prima carbonstalen woks in meerdere maten te koop. Vergeet ook niet een wok ring te halen, die zet je op het fornuis en daar zet je de wok weer op. Goed schoonmaken met zeep en schuursponsjes/staalwol want die pannen zijn voorzien van een laag industriele was. Daarna inbranden. Dit geeft wel een idee, op het eind doet ie het pas echt goed overigens, die pan moet echt goed schoon zijn en moet bij het inbranden ook gaan roken. Brandmelders uit, ramen en deuren open, afzuigkap vol open dus. | |
christmastsunami | dinsdag 1 oktober 2019 @ 20:09 |
best wel goed uitgelegd ik wist niet dat het een wadjan is en je kan er eigenlijk echt niet me op schudden, ding weegt ook een kilo of 2 ik ga toch maar es op zooek naar een goede wokpan, eentje die lekker heet wordt en waar ik mee kan schudden dank u | |
SiGNe | dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:55 |
Fotootje maken als je pan is ingebrand he Moet mooi glanzend bruin/zwart zijn. Gebruik trouwens ook olie met een hoog rookpunt, rijstolie bijv. of raapzaadolie. Geen olijfolie! | |
christmastsunami | dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:59 |
weet ik, ik heb ongeveer 100 uur geinvesteerd om er achter te komen dat olijfolie uit de supermarkt gewoon borsjcht is goor ik zweer nu bij koolzaadolie, rookt niet en bakt met een gele kleur/laag die ik veel lekkerder vind | |
Dr_Flash | zondag 6 oktober 2019 @ 17:05 |
Deze unit. Onontbeerlijk als je een airfryer hebt | |
HaverMoutKoekje | zondag 6 oktober 2019 @ 18:08 |
Wat doet dit dan? | |
Dr_Flash | zondag 6 oktober 2019 @ 18:29 |
het is een tang. Om al je bakselen eruit te redden zodat je niet met vorken hoeft te klungelen en zo | |
Zolderkamer | maandag 7 oktober 2019 @ 18:36 |
Oh lijkt me erg onhandig.. volgens mij blijf je overal achter hangen en gaat er troep/roest tussen scharnieren zitten Ik heb een grote pincet en een cafetaria/bbq tangding... maar dan weer geen aifryer Die pincet, met spatel en lepel (spatels kan een man nooit genoeg hebben ) zijn trouwens 99 cent voor alle 3 samen.. https://www.ikea.com/nl/n(...)elig-zwart-30335841/ | |
devlinmr | maandag 7 oktober 2019 @ 23:38 |
Nieuwe weegschaal https://www.bol.com/nl/p/(...)3pK2FbhoCPdEQAvD_BwE | |
Zolderkamer | dinsdag 8 oktober 2019 @ 10:33 |
Oh ik heb trouwens een dubbele grille gekregen van mn oma.. een niet te tillen stukje oude degelijkheid zeg.. Er zit ook een spit bij.. kippie erin.. aardappelwedges eronder die dan gebakken worden in het vet van de kip.. briljant! Pizza's gaan er ook perfect in.. hij kan 290 graden met onder en boven warmte Maar die kleur... | |
Kaatje1 | dinsdag 8 oktober 2019 @ 11:04 |
Kastje erom heen bouwen? En met nagellak de knopjes in een andere kleur verven? | |
Zolderkamer | dinsdag 8 oktober 2019 @ 11:19 |
Nee de magnetron begon ook al te smelten en te druipen toen die er nog op stond.. Ik dacht dat dat wel kon, maar je kan er rustig met een pan op bakken.. Ik zag later dat een ander model (b24) ook nog een bakplaat in de bovenkant had.. Kastje erom lijkt me niet zo verstandig.. Ik vind hem wel oerlelijk.. maar nostalgie enzo.. Ik weet niet beter dat er altijd een cake in stond Advertentie uit 1975: [ Bericht 2% gewijzigd door Zolderkamer op 08-10-2019 11:27:15 ] | |
Kaatje1 | dinsdag 8 oktober 2019 @ 11:25 |
Misschien met verwarmingsverf overschilderen, dat moet warmte aankunnen. En ja het is echt nostalgie (en lillik ) | |
Zolderkamer | dinsdag 8 oktober 2019 @ 11:33 |
Ja maar die is max 60 graden ipv 300.. Nee, als.... dan moet ie gepoedercoat worden maar dat vind ik zonde.. het is gewoon zn lot om lelijk te zijn.. Ze zijn er ook in geheel rvs trouwens.. | |
Kaatje1 | dinsdag 8 oktober 2019 @ 11:33 |
Als het ding het maar doet, da's eigenlijk veel belangrijker | |
Zolderkamer | dinsdag 8 oktober 2019 @ 11:36 |
Absoluut.. ik zie het ook puur als gereedschap in een werkplaats.. | |
Gripper | dinsdag 8 oktober 2019 @ 16:00 |
Telt een vast nieuw onderdeel van de keukeninventaris ook? Toen we in 2010 in dit huis gingen wonen en een nieuwe keuken plaatsten, hebben we eigenlijk op de afzuigkap net ff wat teveel bezuinigd. Een 6 pits smeg fornuis met een afzuigkap met iets van 300-350 m3/uur capaciteit was het. Ding maakt altijd herrie, en nog stond de keuken blauw. Nu kwam ik bij de outletwinkel van Smeg een model uit een hogere serie tegen, en flink afgeprijsd door een kleine en niet al te storende beschadiging. Ding hangt, is stiller, en zuigt als een malle! Geen geurtje meer te bespeuren, zelfs na een flinke woksessie. Tevreden voor minstens de volgende 10 jaar dus | |
maily | dinsdag 8 oktober 2019 @ 16:04 |
| |
Dr_Flash | dinsdag 8 oktober 2019 @ 16:25 |
Nee, ding is kei handig. Je blijft nergens achter hangen en er gaat ook niks tussen de scharnieren zitten, die blijven ver van de et0nswar0n verwijderd. Prima ding | |
derLudolf | dinsdag 8 oktober 2019 @ 16:38 |
Nee joh, er zijn 4 hele guldens extra's voor deze kekke paprikarode uitvoering betaald. Volgens mij hebben onze buren ook zo'n ding. Verbaasd me niks trouwens dat ie zo oud is, die hebben ook nog zo'n standaard witte keuken van toen de woningen halverwege tachtiger jaren gezet zijn. | |
Weltschmerz | dinsdag 8 oktober 2019 @ 17:35 |
Ik had laatst deze kookwekker gekocht bij de Hema. Ik hou van analoog en mechanisch, zeker in de keuken, maar ook ik raak het ontwend. Na het koken van eieren was ik al verontwaardigd over de teloorgang van kwaliteitsstandaarden bij de hema omdat hij na 6.5 minuut slechts een aanzet van een belsignaal gaf. Maar hij is mechanisch dus je moet hem helemaal opwinden om vervolgens naar een kortere tijd terug te zetten want anders heeft hij geen energie om te tringelen. Dat was ik even vergeten. Afijn, het is een degelijk ding, in al zijn eenvoud en functionaliteit ziet hij er best goed uit. Je hoeft niet zo voorzichtig te zijn met vies maken en schoonmaken. Bovendien zit er een flinke magneet onderop dus hij plakt goed op de afzuigkap of op welk metalen oppervlak dan ook. Inmiddels heb ik er dan ook voor elke pit één. Het is het soort product waar ik wel blij van wordt. | |
vivelafete | zondag 20 oktober 2019 @ 19:18 |
Eindelijk een Anova gekocht! Was het al langer van plan maar is er nooit van gekomen. Nu zag ik een aanbieding van de 4.0 + wifi voor 109,- en heb ik hem besteld. https://nl.anovaculinary.com/products/anova-precision-cooker-wifi Komt over een paar daagjes binnen en ben erg benieuwd. Even experimenteren en dan met kerst wat lekkers maken | |
_VoiD_ | zondag 20 oktober 2019 @ 21:02 |
ik heb ook net de anova gekocht. wel de nieuwe versie, die van jou is nog de oude. maar voor die prijs zeker interessant! heb al een mooie 1.5 kg ribeye gemaakt gisteren. erg goed gelukt. drie uur op 50 graden, daarna op de bbq minuutje per kant aangezet (zo hoog mogelijke temperatuur). | |
devlinmr | maandag 21 oktober 2019 @ 19:27 |
Liefhebbers? | |
Lienekien | maandag 21 oktober 2019 @ 19:37 |
Is dit een grap? | |
devlinmr | maandag 21 oktober 2019 @ 19:38 |
Nee.. dit is serieus . Net als de prijzen https://cookinglife.nl/le-creuset-star-wars/ | |
Questular | maandag 21 oktober 2019 @ 19:45 |
Die ovenschaal is dan ook best gaaf. | |
maily | maandag 21 oktober 2019 @ 19:52 |
Inderdaad .... | |
Lucky_Strike | zaterdag 9 november 2019 @ 18:22 |
KitchenAid Mandoline | |
mascara-klodder | zaterdag 9 november 2019 @ 18:42 |
| |
SiGNe | zaterdag 9 november 2019 @ 19:10 |
Wel die handvatten blijven gebruiken he.. ik heb het al zó vaak mis zien gaan met die dingen Martelwerktuigen zijn 't! | |
Lucky_Strike | zaterdag 9 november 2019 @ 19:16 |
Uiteraard. Mijn huidige mandoline is echt een onveilig ding. Bot ook. Ik heb nu expres een goede gekocht. Veel rubberen antislip, een beschermding voor het mes. Je moet bij deze echt vrij moeilijk doen wil je het mes raken. | |
Goitske | zaterdag 9 november 2019 @ 19:19 |
Ik laatst de borrelhapjes tas gewonnen bij een actie van Laura's Bakery Zit ook een homey messen set bij, zijn vlijmscherp en stevig maar ben nog niet achter hoe ze zich op langere termijn houden. Ik zweet mag steeds bij mijn diamand sabatier messenset maar deze is wel handig voor erbij Verder een Mepal pot, ik had er al yoghurt potten van werken erg fijn. Pot om mijn kruidenplantjes in leven te houden en Joseph Joseph snijplank (nog niet gebruikt) Ben vooral erg blij met die houden plank en dat lange houten bakje | |
Goitske | zaterdag 9 november 2019 @ 19:19 |
Klinkt goed! Zou ik ook nog wel willen hebben | |
Goitske | maandag 11 november 2019 @ 21:16 |
Ik kreeg vandaag bericht dat deze mijn kant op komt | |
Muck | maandag 11 november 2019 @ 21:32 |
Ohhhh, die is pretty Daar ga je veel plezier van hebben, gefeliciteerd! | |
maily | maandag 11 november 2019 @ 21:47 |
| |
FranticDJ | dinsdag 12 november 2019 @ 08:29 |
Net ook gehaald op iBood 30 euro's | |
Lucky_Strike | dinsdag 12 november 2019 @ 08:49 |
30 In de Hunt? Dat betaalde ik 2 weken geleden ook op iBood | |
FranticDJ | dinsdag 12 november 2019 @ 08:49 |
Nee gewone deal, niet in de hunt | |
Kaatje1 | dinsdag 12 november 2019 @ 09:50 |
Nav hier, deze ook net besteld. Had er ooit een waar ik totaal niet mee overweg kon (andere mesje sneed je je al aan als je ze oppakte). Deze ziet er veel veiliger uit. | |
De_Hertog | dinsdag 12 november 2019 @ 10:43 |
Idem. Bedankt voor de tip Lucky_Strike / FranticDJ | |
Lucky_Strike | dinsdag 12 november 2019 @ 10:57 |
Kijk nou, ik ben een influencer | |
Kaatje1 | dinsdag 12 november 2019 @ 10:59 |
| |
Lonaa | dinsdag 12 november 2019 @ 11:22 |
Ja uh, linkje van Kitchenaid mandoline plz. Edit: gevonden. zou ik daar ook bijv. vleeswaren mee kunnen snijden? | |
Kaatje1 | dinsdag 12 november 2019 @ 11:28 |
er staat bij IB ook zo'n grote snijder in de aanbieding | |
Lonaa | dinsdag 12 november 2019 @ 11:36 |
Ja zo een eckte zeker? Dat wil ik niet. Ik krijg nog wel eens een kontje vleeswaar toegestopt op de markt. Zou cool zijn als ik die verder klein kon snijden.:Y | |
RetepV | dinsdag 12 november 2019 @ 11:36 |
Gebruik arachide olie. | |
RetepV | dinsdag 12 november 2019 @ 11:43 |
Olijfolie heeft juist een heel laag brandpunt. Het is niet echt geschikt om mee te bakken. Je kan het wel gebruiken om te bakken, maar gewoon op half gas, vergelijk het met boter. Beter is het om te gebruiken in ovengerechten. Het is niet zomaar dat bijvoorbeeld de Grieken zo veel ovengerechten kennen. En olijfolie is vooral geschikt voor salades. Maar dan komen we weer op het punt dat de olijfolie in de supermarkt gewoon crap is, hoe mooi de labels en de flesjes ook zijn. Ga naar een Griekse winkel en koop een groot blik met Griekse olijfolie. Gebruik dat op je salades en je ovengerechten, en je begint te begrijpen wat er eigenlijk zo lekker is aan olijfolie. Goede virgin olijfolie is dik. In de supermarkt heb ik nog geen dikke olijfolie gevonden. Het is allemaal zo dun als water. En dan weet je gewoon dat er iets mee gedaan is tussen het moment dat het uit de pers kwam en het moment dat het de fles in ging. Wist je trouwens dat de Grieken de grootste exporteurs van olijven zijn? En dat meer dan 50% van de 'Italiaanse' olijfolie eigenlijk gewoon van geimporteerde Griekse olijven is gemaakt? | |
christmastsunami | dinsdag 12 november 2019 @ 14:19 |
nee dat wist en weet ik niet, maar je verteld zo nice, dat ik dacht, ik log in Ik ga je hierover nog wel een vraagje stellen, want ik heb net een wokarang gekocht van carbonstaal en ik heb nog wel een paar vraagjes over olie heet maken in pannen, lol |