Is jouw achternaam soms Bean?quote:Op maandag 24 september 2018 16:08 schreef flipsen het volgende:
De andere keer was eigenlijk meer dommigheid van me, ik bestelde "een steak", maar had kennelijk het woordje "tartare" erachte niet gezien. En dat ei was ook niet gebakken, zoals ik dacht
Gisteren een lekker bakje weggesnoept. Bij zult moet je niet teveel nadenken.quote:Op maandag 24 september 2018 16:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik bestelde een keer per ongeluk zure zult Dat was ook echt niet voor herhaling vatbaar. Mijn gezicht vertrekt nog steeds als ik er aan denk.
Kan allebei, ik doelde vooral op opmerkelijke dingen die onverwachts erg tegenvielen, maar dit macaronverhaal past er prima tussenquote:Op maandag 24 september 2018 16:46 schreef Cat-astrophe het volgende:
Gaat het hier om zaken die je zelf onhandig hebt besteld of om zaken die je tegenvallen in de service?
Mijn grootste tegenvaller tot dusver is het tweesterren restaurant waar we gingen dineren. Dan weet je al dat het een flinke rekening wordt. Maar het diner is dat het meestal wel waard.
Hier was de service matig en de maaltijd wel lekker, niet echt bijzonder. Maar dat is natuurlijk maar een mening.
Grootste tegenvaller was dat we bij de koffie als onderdeel van de friandises, met zijn viertjes, maar drie macarons kregen. Waarschijnlijk omdat hun serveerstandaardje slechts ruimte had voor drie en dat zo leuk stond
Tafel naast ons (2 personen) kreeg er namelijk ook drie
Natuurlijk hadden we eentje extra kunnen vragen, maar een beetje fatsoenlijk restaurant had iedereen meteen een eigen koekje gegeven.
Sindsdien nemen we bij zulke dinertjes altijd een eigen pakje macarons mee Maar zijn nooit meer teleurgesteld.
De ergste dingen stonden daar in ja. Ik zal dat topic eens opzoeken.quote:Op maandag 24 september 2018 16:20 schreef Gripper het volgende:
Er was ooit wel een topic met restaurant ergernissen. Ging dan vooral over honden onder tafel, rond rennende kinderen en onbeschoft personeel.
quote:
Ik heb het ook weleens gehad jaren geleden in Frankrijk.. zit je ook raar te kijken. Maar wel braaf opgegeten, was nog best lekker.quote:
Jullie hadden dus nog nooit van een terrine gehoord, want dat was het gerecht dat jouw vriendin besteld had.?quote:Op maandag 24 september 2018 16:01 schreef itchycoo het volgende:
Ik vond niet echt een geschikt topic waar ik dit kwijt kon en ik dacht dat er vast nog veel meer mensen zijn met dergelijke ervaringen, dus wellicht wel grappig om dat met elkaar te delen!
Afgelopen week was ik met mijn vriendin op vakantie in Frankrijk. De hele week heerlijk gegeten en op de terugweg hebben we een stop gemaakt in Duinkerke. Daar stond in veel tenten een aantal regionale Vlaams/Franse specialiteiten op de kaart. Een daarvan was 'potjevleesch' zonder dat er in ons geval een nadere beschrijving bij stond. De naam deed ons vermoeden dat het iets van stoofvlees zou zijn en mijn vriendin is daar dol op, dus die heeft het enthousiast besteld, zonder verder te vragen wat het precies was. Bleek het uiteindelijk een koud gerecht te zijn van rund, kip en konijn waar ze een bak gelei overheen donderen. Het vlees zelf was erg smaakvol en op zichzelf ook lekker, maar omdat het geheel koud is en in combinatie met de gelei was het gewoon net alsof je een bak natvoer van de kat weg zat te werken en was het niet zo'n smakelijke beleving.
Achteraf kunnen we er verschrikkelijk om lachen, maar mijn vriendin gruwelt nu al bij het noemen van de naam van het gerecht.
Hebben jullie ooit (blindelings) iets besteld in een restaurant dat niet zo goed uitpakte?
Terrines ken ik wel, maar dat stond er dus niet bij. Anders had ik in elk geval geweten dat het niks voor m’n vriendin zou zijn als maaltijdquote:Op maandag 24 september 2018 17:21 schreef golfer het volgende:
[..]
Jullie hadden dus nog nooit van een terrine gehoord, want dat was het gerecht dat jouw vriendin besteld had.?
In Frankrijk heb je ook van die horrorworsten met orgaanvlees.quote:Op maandag 24 september 2018 17:25 schreef golfer het volgende:
Mijn vrouw vroeg ooit aan de eigenaresse in een restaurant in Frankrijk wat rognons voor vlees was. In steenkolen Engels wees de vrouw op de zijkant van haar buik, dus dacht mijn vrouw dat er iets van lendestuk zou komen, vergezeld van een lekkere wijnsaus.
Bleek dus een bord vol niertjes te zijn.
Nog al veel verschillen tussen terrines. Potjesvlees zit echt in een zure bijna doorzichtige gelei met grote stukken vlees. Mijn Vlaamse stiefvader maakte het altijd met konijn. Is niet te vergelijken met een warme terrine, of een paté.quote:Op maandag 24 september 2018 17:21 schreef golfer het volgende:
[..]
Jullie hadden dus nog nooit van een terrine gehoord, want dat was het gerecht dat jouw vriendin besteld had.?
Andouillette.quote:Op maandag 24 september 2018 19:15 schreef Harvest89 het volgende:
In Frankrijk heb je ook van die horrorworsten met orgaanvlees.
Heb het zelf nog nooit geproefd en ben ook niet van plan om dat ooit te gaan doen.
Ik snap nooit zo goed dat mensen iets opeten wat ze eigenlijk niet te vreten vinden en er dan ook nog eens voor betalen en zich dan vervolgens op de borst kloppen zo van nou dat heb ik toch mooi even gewoon opgegeten.quote:Op maandag 24 september 2018 16:08 schreef flipsen het volgende:
Beide keren overigens wel opgegeten, ben toch geen mietje! Maar was beide keren niet voor herhaling vatbaar
In ieder geval wel flink gegeten toch?quote:Op maandag 24 september 2018 16:18 schreef Hallojo het volgende:
Een keertje prime rib besteld in de veronderstelling dat het spareribs waren
Welja, naar een 2 sterrenrestaurant gaan en eigen koekjes meenemen.quote:Op maandag 24 september 2018 16:46 schreef Cat-astrophe het volgende:
Sindsdien nemen we bij zulke dinertjes altijd een eigen pakje macarons mee Maar zijn nooit meer teleurgesteld.
Als je zelf iets fout besteld, waarom zou je er dan niet voor hoeven te betalen?quote:Op maandag 24 september 2018 20:46 schreef vosss het volgende:
[..]
Ik snap nooit zo goed dat mensen iets opeten wat ze eigenlijk niet te vreten vinden en er dan ook nog eens voor betalen en zich dan vervolgens op de borst kloppen zo van nou dat heb ik toch mooi even gewoon opgegeten.
Wat is dat man?
We zijn hartstikke rijk en kunnen gewoon elke dag eten wat we lekker vinden. Er hoeft hier geen ranzig eten gegeten te worden.
Waarom zou je het op eten als je het niet te vreten vind? Dan bestel je toch gewoon iets wat wel lekker is?quote:Op maandag 24 september 2018 20:57 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Als je zelf iets fout besteld, waarom zou je er dan niet voor hoeven te betalen?
Dat wel, maar jij zegt ook ''waarom zou je er dan nog voor betalen''quote:Op maandag 24 september 2018 20:58 schreef vosss het volgende:
[..]
Waarom zou je het op eten als je het niet te vreten vind? Dan bestel je toch gewoon iets wat wel lekker is?
Sarcasme niet snappenquote:Op maandag 24 september 2018 20:52 schreef vosss het volgende:
[..]
Welja, naar een 2 sterrenrestaurant gaan en eigen koekjes meenemen.
En, zoals Fokker89 ook al opmerkte, niet kunnen onthouden wat je zojuist zelf typte.quote:Op maandag 24 september 2018 20:58 schreef vosss het volgende:
[..]
Waarom zou je het op eten als je het niet te vreten vind? Dan bestel je toch gewoon iets wat wel lekker is?
quote:Op maandag 24 september 2018 20:59 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Dat wel, maar jij zegt ook ''waarom zou je er dan nog voor betalen''
Daarmee doelde ik niet zo zeer op verkeerd bestellen, maar gewoon lukraak iets bestellen waarvan je geen idee hebt wat het is en het dan goor vinden en dan opeten en dan jezelf op de borst kloppen zovan wat ben ik goed.quote:Op maandag 24 september 2018 20:59 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Dat wel, maar jij zegt ook ''waarom zou je er dan nog voor betalen''
Ik kan prima onthouden wat ik type; dat jullie mij niet begrijpen kan ik niets aan doen. Zie vorige post voor verduidelijking.quote:Op maandag 24 september 2018 21:01 schreef Cat-astrophe het volgende:
En, zoals Fokker89 ook al opmerkte, niet kunnen onthouden wat je zojuist zelf typte.
Lekker!quote:Op maandag 24 september 2018 21:07 schreef Marsenal het volgende:
Ik heb wel eens geitentestikels gegeten, omdat ik in een grieks dorpje was waar niemand engels leek te kunnen en ik geen woord grieks kon
Hoe weet je dat het geitentestikels waren?quote:Op maandag 24 september 2018 21:07 schreef Marsenal het volgende:
k heb wel eens geitentestikels gegeten, omdat ik in een grieks dorpje was waar niemand engels leek te kunnen en ik geen woord grieks kon
Hoe wist je dan dat het geitentestikels waren als niemand het kon vertalen voor je?quote:Op maandag 24 september 2018 21:07 schreef Marsenal het volgende:
Ik heb wel eens geitentestikels gegeten, omdat ik in een grieks dorpje was waar niemand engels leek te kunnen en ik geen woord grieks kon
Gegoogled, tijdens het etenquote:Op maandag 24 september 2018 21:14 schreef vosss het volgende:
[..]
Hoe wist je dan dat het geitentestikels waren als niemand het kon vertalen voor je?
Ik ga niet zo vaak uit eten, maar als ik ga dan vind ik het wel een tegenvaller als ze het glas niet met opdruk naar je toe draaien, maar gewoon neerzetten hoe het toevallig op hun dienblad staat.quote:tegenvallers in een restaurant
Dat hoort inderdaad wel zo, ik heb het ook niet anders gedaan, het is ook niet zoveel moeite. Maar het gebeurd inderdaad weinig.quote:Op maandag 24 september 2018 21:16 schreef vosss het volgende:
[..]
Ik ga niet zo vaak uit eten, maar als ik ga dan vind ik het wel een tegenvaller als ze het glas niet met opdruk naar je toe draaien, maar gewoon neerzetten hoe het toevallig op hun dienblad staat.
Ik heb geen idee of het echt zo heurt om de opdruk naar de klant toe te draaien, maar dat idee heb ik van wel. Iemand die dat toevallig weet? Ik stoor me daar aan. Als ik dan toch moet betalen dan zeet goddomme dat glas ook neer hoe het hoort lul!!!!
Maargoed, ik heb er nog nooit wat van gezegd want ik weet niet of dat wel hoort of niet, want zo vaak ga ik niet uit eten.
Iemand die dit weet toevallig?
In een klein kroegje hier in de buurt doet de barman het altijd als je een pilsje of biertje besteld. Dan denk ik als het in een bruin cafeetje kan; dan moet een beetje restaurant dat toch ook wel kunnen. Meestal niet. Althans de zaken waar ik kom dan niet. Maargoed, dat zijn dan ook geen sterrenrestaurants doorgaans, dus ik weet niet of dat in sterrententen wel gewoon gemeengoed is zegmaar.quote:Op maandag 24 september 2018 21:19 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Dat hoort inderdaad wel zo, ik heb het ook niet anders gedaan, het is ook niet zoveel moeite. Maar het gebeurd inderdaad weinig.
Sterrenrestaurants zullen dan ook geen glazen met merklogo voor je neerzettenquote:Op maandag 24 september 2018 21:21 schreef vosss het volgende:
[..]
In een klein kroegje hier in de buurt doet de barman het altijd als je een pilsje of biertje besteld. Dan denk ik als het in een bruin cafeetje kan; dan moet een beetje restaurant dat toch ook wel kunnen. Meestal niet. Althans de zaken waar ik kom dan niet. Maargoed, dat zijn dan ook geen sterrenrestaurants doorgaans.
Ooit besteld in een wegrestaurant, de dame probeerde mij nog 2x op andere gedachten te brengen, ook in het Duits, maar ik begreep het niet (snel genoeg). Dus gaf ze het maar, andoulliette heet het. Niet gegeten, het stonk.quote:Op maandag 24 september 2018 19:15 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
In Frankrijk heb je ook van die horrorworsten met orgaanvlees.
Heb het zelf nog nooit geproefd en ben ook niet van plan om dat ooit te gaan doen.
Doe jij eens effe heel gauw wat aardiger tegen mij ja? Anders ga ik klagen bij Geralt. Ik had het beide keren zelf besteld en ik ben niet zo iemand die (in de regel) bij voorkeur al zegt: "Dat lust ik niet!". Daarom at ik het gewoon op. Als ik het echt niet te vreten zou vinden, had ik het heus wel laten staan en iets anders besteld ja.quote:Op maandag 24 september 2018 20:46 schreef vosss het volgende:
[..]
Ik snap nooit zo goed dat mensen iets opeten wat ze eigenlijk niet te vreten vinden en er dan ook nog eens voor betalen en zich dan vervolgens op de borst kloppen zo van nou dat heb ik toch mooi even gewoon opgegeten.
Wat is dat man?
We zijn hartstikke rijk en kunnen gewoon elke dag eten wat we lekker vinden. Er hoeft hier geen ranzig eten gegeten te worden.
Je kan daar toch zeker ook wel bier bestellen neem ik aan? Die hebben doorgaans hun eigen glazen. Ik heb het dan niet over pils uiteraard. Of schenken ze speciaalbieren in een sterrentent in een blancoglas? Goeie vraag.quote:Op maandag 24 september 2018 21:22 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Sterrenrestaurants zullen dan ook geen glazen met merklogo voor je neerzetten
Ow het was geenszins een persoonlijke aanval hoorquote:Op maandag 24 september 2018 21:25 schreef flipsen het volgende:
[..]
Doe jij eens effe heel gauw wat aardiger tegen mij ja? Anders ga ik klagen bij Geralt. Ik had het beide keren zelf besteld en ik ben niet zo iemand die (in de regel) bij voorkeur al zegt: "Dat lust ik niet!". Daarom at ik het gewoon op. Als ik het echt niet te vreten zou vinden, had ik het heus wel laten staan en iets anders besteld ja.
Bier bij het eten is alleen voor de barbaren, wist je dat niet?quote:Op maandag 24 september 2018 21:21 schreef vosss het volgende:
[..]
In een klein kroegje hier in de buurt doet de barman het altijd als je een pilsje of biertje besteld. Dan denk ik als het in een bruin cafeetje kan; dan moet een beetje restaurant dat toch ook wel kunnen. Meestal niet. Althans de zaken waar ik kom dan niet. Maargoed, dat zijn dan ook geen sterrenrestaurants doorgaans, dus ik weet niet of dat in sterrententen wel gewoon gemeengoed is zegmaar.
Bier wordt niet zoveel verkocht in een sterrenrestaurant, en meestal dan in eigen glazen zover ik weet.quote:Op maandag 24 september 2018 21:25 schreef vosss het volgende:
[..]
Je kan daar toch zeker ook wel bier bestellen neem ik aan? Die hebben doorgaans hun eigen glazen. Ik heb het dan niet over pils uiteraard. Of schenken ze speciaalbieren in een sterrentent in een blancoglas? Goeie vraag.
Nope. Ik kan prima wijn of bier drinken bij het eten. Dat is mij eigenlijk om het even. En dat is nogal offtopic verderquote:Op maandag 24 september 2018 21:27 schreef Fer het volgende:
[..]
Bier bij het eten is alleen voor de barbaren, wist je dat niet?
"Zoals ik". En daar zijn we het dan inderdaad wel weer over eensquote:[b]Op maandag 24 september 2018 21:27 Maargoed, niet iedereen is zoals mij. En dat (op zo een beetje alle denkbare vlakken) misschien maar beter ook
Met opdruk.quote:Op maandag 24 september 2018 21:28 schreef Fokker89 het volgende:
en meestal dan in eigen glazen zover ik weet.
Allebei heerlijk. Mits goed klaargemaakt.quote:
Ow god, die fout heb ik ook eens gemaakt. Ik spreek redelijk Frans en had echt iets heel anders in mijn hoofd toen ik het voor mijn vrouw bestelde. Gevolg was dat ik mijn biefstuk bij haar mocht inleveren.quote:Op maandag 24 september 2018 17:25 schreef golfer het volgende:
Mijn vrouw vroeg ooit aan de eigenaresse in een restaurant in Frankrijk wat rognons voor vlees was. In steenkolen Engels wees de vrouw op de zijkant van haar buik, dus dacht mijn vrouw dat er iets van lendestuk zou komen, vergezeld van een lekkere wijnsaus.
Bleek dus een bord vol niertjes te zijn.
Een goed restaurant waar ze friet met satesaus serveren? .quote:Op dinsdag 25 september 2018 07:48 schreef Jaume_I het volgende:
Wat ik altijd jammer vind is als een restaurant dingen op een manier serveert zoals je het thuis ook zou kunnen doen. Daarvoor ga ik niet uit eten!
- slagroom uit een spuitbus
- friet van avico uit de frituur
- ijs uit een bakje/de diepvries (van een groothandel)
- sate saus die niet zelf is gemaakt.
- broodje vooraf dat afbakbrood uit de vriezer is
Dat vind ik echt niet kunnen. Als je ijs serveert, maak het dan of zelf of ga een samenwerking aan met een plaatselijke/regionale ijsboer. Gewoon net even dat stukje extra wat je in een restaurant mag verwachten ; als dat ontbreekt vind ik het waardeloos.
Hakarl, lekker man!quote:Op maandag 24 september 2018 20:35 schreef Leipo666 het volgende:
In IJsland: gefermenteerde (groenlandse) haai
Dat waren witte blokjes ammoniak
mwah, ik heb 3 a 4 blokjes opgegeten en toen vond ik het wel voldoende. De brennivín was ook niet voldoende om de smaak weg te spoelenquote:
Walvis vond ik ook erg lekker.quote:Op dinsdag 25 september 2018 12:02 schreef Leipo666 het volgende:
[..]
mwah, ik heb 3 a 4 blokjes opgegeten en toen vond ik het wel voldoende. De brennivín was ook niet voldoende om de smaak weg te spoelen
Papegaaiduiker en walvis (dwergvinvis) daarentegen
Is niet 1 restaurant neem ik aan. Zit toch ook geen slagroom bij de patat?quote:Op dinsdag 25 september 2018 10:41 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Een goed restaurant waar ze friet met satesaus serveren? .
@ ijs en slagroom; zéker ook omdat desserts altijd schofterig duur zijn.quote:Op dinsdag 25 september 2018 07:48 schreef Jaume_I het volgende:
Wat ik altijd jammer vind is als een restaurant dingen op een manier serveert zoals je het thuis ook zou kunnen doen. Daarvoor ga ik niet uit eten!
- slagroom uit een spuitbus
- friet van avico uit de frituur
- ijs uit een bakje/de diepvries (van een groothandel)
- sate saus die niet zelf is gemaakt.
- broodje vooraf dat afbakbrood uit de vriezer is
Dat vind ik echt niet kunnen. Als je ijs serveert, maak het dan of zelf of ga een samenwerking aan met een plaatselijke/regionale ijsboer. Gewoon net even dat stukje extra wat je in een restaurant mag verwachten ; als dat ontbreekt vind ik het waardeloos.
doet me denken aan die keer dat ik bij een pizzeria in Italië een kant-en-klare diepvries pizza kreeg (met het papiertje er nog onder )quote:Op dinsdag 25 september 2018 13:07 schreef ToT het volgende:
Zit je daar met 3 bolletjes vanille-ijs wat zo van de Aldi zou kunnen zijn!
Had ik in een shoarmatheek! De shoarma was deels nog bevroren en het broodje was gortdroog en ook nog behoorlijk koud!quote:Op dinsdag 25 september 2018 13:11 schreef Leipo666 het volgende:
[..]
doet me denken aan die keer dat ik bij een pizzeria in Italië een kant-en-klare diepvries pizza kreeg (met het papiertje er nog onder )
Onzin, inktvis wordt malser van de vriezer.quote:Op dinsdag 25 september 2018 10:06 schreef Clupea het volgende:
(Pijlstaart) inktvis (in alle vormen) is altijd een risico: een goed resaturant maakt het vers en dan is het erg lekker, vaak komt het uit de vriezer en is het rubber.
Haha dat papiertje maakt het dan wel af!quote:Op dinsdag 25 september 2018 13:11 schreef Leipo666 het volgende:
[..]
doet me denken aan die keer dat ik bij een pizzeria in Italië een kant-en-klare diepvries pizza kreeg (met het papiertje er nog onder )
Volgens mij denken houders van een eettent dat pizza's een makkelijk product zijn om te verkopen, terwijl het veel makkelijker is om er een te verneuken dan om een écht goede pizza te maken, wat best een uitdaging isquote:
quote:Op dinsdag 25 september 2018 10:09 schreef totalvamp het volgende:
bestelde een kebab en voelde raars op mijn tong, kijk ik tussen het vlees zitten er allemaal haren nog in het vlees.
Dat is ECHT fucking ranzig jaquote:
Orgaanvlees vind ik goor, heb een keer per ongeluk een hap lever genomen omdat het er zo mooi en lekker uit zag, en dacht dat het iets anders was Inktvisringen zijn wel lekker, mits gefrituurd, en haai is ook best goed te eten (moet het natuurlijk niet rot zijn)quote:Op dinsdag 25 september 2018 14:00 schreef Harvest89 het volgende:
wat een gerechten komen hier voorbij.
Orgaanvlees, zeekomkommers, pijlstaartinktvissen, rotte haai, walvis.
Waarom stoppen mensen dat vrijwillig in hun mond?
Haha vreselijk. Bij de geur van lever ga ik al bijna over mijn nek.quote:Op dinsdag 25 september 2018 14:05 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
Orgaanvlees vind ik goor, heb een keer per ongeluk een hap lever genomen omdat het er zo mooi en lekker uit zag, en dacht dat het iets anders was
Als kind kon ik leverworst, leverkaas en leverpaté wel hebben, maar moet er al jarenlang niet aan denken om het te eten, bah. Vooral van die grijze leverworst moet ik al bijna nekkenquote:Op dinsdag 25 september 2018 14:12 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Haha vreselijk. Bij de geur van lever ga ik al bijna over mijn nek.
Wat verwacht je dan als je vanille ijs met slagroom besteld?quote:Op dinsdag 25 september 2018 13:07 schreef ToT het volgende:
[..]
@ ijs en slagroom; zéker ook omdat desserts altijd schofterig duur zijn.
Zit je daar met 3 bolletjes vanille-ijs wat zo van de Aldi zou kunnen zijn!
In elk geval wat betere kwaliteit dan van de Aldi denk ik.quote:Op dinsdag 25 september 2018 14:16 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Wat verwacht je dan als je vanille ijs met slagroom besteld?
Dat heb ik bij niertjes.quote:Op dinsdag 25 september 2018 14:12 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Haha vreselijk. Bij de geur van lever ga ik al bijna over mijn nek.
Oh damn.quote:Op dinsdag 25 september 2018 14:25 schreef flipsen het volgende:
Keertje in Portugal, winter maar net lekker buiten in het zonnetje uit de wind. Glaasje verse jus, want gezond enzo. Beetje kletsen, genieten, dit dat alles. Komt er een groepje Nederlanders aan een tafeltje verderop zitten, bestellen ook verse jus, wat uit zo´n apparaat kwam:
[ afbeelding ]
Prima, verser kan niet toch? Dus wij kletsen wat door, bemerken grote ophef bij het andere groepje en horen een dame verbijsterd roepen: "Ieuw! Bij mij ook!" terwijl ze het glas met jus vol afgrijzen bekijkt. Ehm, ok Wij kijken in ons al bijna lege glas... allemaal (levende) witte wurmpjes onderin Ter compensatie konden we, je raadt het al, wel een nieuw glas verse jus krijgen Heel hard weggerend en de hele dag ervan overtuigd geweest dat het wel op kotsen zou uitlopen.
Maar niet ziek geworden
Gadverdammequote:Op dinsdag 25 september 2018 14:25 schreef flipsen het volgende:
Keertje in Portugal, winter maar net lekker buiten in het zonnetje uit de wind. Glaasje verse jus, want gezond enzo. Beetje kletsen, genieten, dit dat alles. Komt er een groepje Nederlanders aan een tafeltje verderop zitten, bestellen ook verse jus, wat uit zo´n apparaat kwam:
[ afbeelding ]
Prima, verser kan niet toch? Dus wij kletsen wat door, bemerken grote ophef bij het andere groepje en horen een dame verbijsterd roepen: "Ieuw! Bij mij ook!" terwijl ze het glas met jus vol afgrijzen bekijkt. Ehm, ok Wij kijken in ons al bijna lege glas... allemaal (levende) witte wurmpjes onderin Ter compensatie konden we, je raadt het al, wel een nieuw glas verse jus krijgen Heel hard weggerend en de hele dag ervan overtuigd geweest dat het wel op kotsen zou uitlopen.
Maar niet ziek geworden
Heb je vaak met onbespoten lokale sinaasappels.quote:Op dinsdag 25 september 2018 14:25 schreef flipsen het volgende:
Keertje in Portugal, winter maar net lekker buiten in het zonnetje uit de wind. Glaasje verse jus, want gezond enzo. Beetje kletsen, genieten, dit dat alles. Komt er een groepje Nederlanders aan een tafeltje verderop zitten, bestellen ook verse jus, wat uit zo´n apparaat kwam:
[ afbeelding ]
Prima, verser kan niet toch? Dus wij kletsen wat door, bemerken grote ophef bij het andere groepje en horen een dame verbijsterd roepen: "Ieuw! Bij mij ook!" terwijl ze het glas met jus vol afgrijzen bekijkt. Ehm, ok Wij kijken in ons al bijna lege glas... allemaal (levende) witte wurmpjes onderin Ter compensatie konden we, je raadt het al, wel een nieuw glas verse jus krijgen Heel hard weggerend en de hele dag ervan overtuigd geweest dat het wel op kotsen zou uitlopen.
Maar niet ziek geworden
Denken dat je meteen ziek wordt van een (fruit) wormpje in Portugalquote:Op dinsdag 25 september 2018 14:25 schreef flipsen het volgende:
Keertje in Portugal, winter maar net lekker buiten in het zonnetje uit de wind. Glaasje verse jus, want gezond enzo. Beetje kletsen, genieten, dit dat alles. Komt er een groepje Nederlanders aan een tafeltje verderop zitten, bestellen ook verse jus, wat uit zo´n apparaat kwam:
[ afbeelding ]
Prima, verser kan niet toch? Dus wij kletsen wat door, bemerken grote ophef bij het andere groepje en horen een dame verbijsterd roepen: "Ieuw! Bij mij ook!" terwijl ze het glas met jus vol afgrijzen bekijkt. Ehm, ok Wij kijken in ons al bijna lege glas... allemaal (levende) witte wurmpjes onderin Ter compensatie konden we, je raadt het al, wel een nieuw glas verse jus krijgen Heel hard weggerend en de hele dag ervan overtuigd geweest dat het wel op kotsen zou uitlopen.
Maar niet ziek geworden
Gast, dat is toch ranzig om te zien?quote:Op dinsdag 25 september 2018 15:53 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Denken dat je meteen ziek wordt van een (fruit) wormpje in Portugal
Dat ontken ik ook niet toch?quote:Op dinsdag 25 september 2018 16:04 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
[..]
Gast, dat is toch ranzig om te zien?
Die zaken in bold vind ik niet verwijtbaar aan het restaurant.quote:Op dinsdag 25 september 2018 16:19 schreef Igen het volgende:
Tja, tegenvallers kun je op verschillende manieren hebben:
- slechte kwaliteit
- past niet bij je smaak
- personeel
- afstotend gerecht
Ik heb wel dingen als steak tartare, soep met varkenshersenen, gekookte eieren met embryo's erin etc. gegeten. Zo te lezen wordt dat al gauw afstotend gevonden, maar dat is toch vooral een kwestie van je mindset.
Bloedworst?quote:Op dinsdag 25 september 2018 16:36 schreef Postbus100 het volgende:
Het leek op een verse worst (zo'n ding wat je in een cirkel in de winkel komt), maar dan zo zwart dat hij wel verkoold leek. En het was ook niet lekker (maar geen verkoolde smaak, gewoon *ril* niet lekker). Had wel wat weg van grove leverworst en dan behoorlijk flauw van smaak.
Morcilla inderdaad, heerlijk! En dan vooral de Morcilla Vasca, met rozijnen en walnoten erdoorquote:
Nee, dat is nog weer anders, volgens mij. Maar zo klinkt het wel, he? De black pudding uit Engeland vond ik wel lekker.quote:
Ah!quote:Op dinsdag 25 september 2018 17:20 schreef flipsen het volgende:
[..]
Morcilla inderdaad, heerlijk! En dan vooral de Morcilla Vasca, met rozijnen en walnoten erdoor
een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn. Soms bestel je iets met het idee dat het heel lekker is maar blijkt het nét een ander gerecht, blijkens de vele steak tartare verhalenquote:Op dinsdag 25 september 2018 16:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die zaken in bold vind ik niet verwijtbaar aan het restaurant.
Slecht kwaliteit of incomptent personeel wel
Inderdaad. Alles kan altijd tegen vallen. Hoeft er nog niks mee mis te zijn.quote:Op dinsdag 25 september 2018 18:11 schreef itchycoo het volgende:
[..]
een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn.
In de meeste Franse restaurants zeggen ze tegen toeristen: Mais monsieur, vous réalisez, c’est cruequote:Op dinsdag 25 september 2018 18:11 schreef itchycoo het volgende:
[..]
een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn. Soms bestel je iets met het idee dat het heel lekker is maar blijkt het nét een ander gerecht, blijkens de vele steak tartare verhalen
Dat vooral.quote:Op dinsdag 25 september 2018 18:11 schreef itchycoo het volgende:
een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn. Soms bestel je iets met het idee dat het heel lekker is maar blijkt het nét een ander gerecht, blijkens de vele steak tartare verhalen
Lever is, mits met mate, ontzettend lekker. Net zoals niertjes of tong in madeirasaus. En walvis is eigenlijk net een stuk rundvlees, maar dan met klein vissmaakje (ooit geprobeerd in Groenland, ik moest het gewoon proberen ondanks dat het ethisch compleet fout is.) En wat is er mis met goed bereidde inktvis?quote:Op dinsdag 25 september 2018 14:00 schreef Harvest89 het volgende:
wat een gerechten komen hier voorbij.
Orgaanvlees, zeekomkommers, pijlstaartinktvissen, rotte haai, walvis.
Waarom stoppen mensen dat vrijwillig in hun mond?
Nee. Ik vind t ontzettend goor. Smerige bitter/zoet combinatie.quote:Op dinsdag 25 september 2018 19:47 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Lever is, mits met mate, ontzettend lekker.
Hier hetzelfde. Ben er ook mee gestopt.quote:Op dinsdag 25 september 2018 19:53 schreef Qarrad het volgende:
Voor mij is de grootste tegenvaller altijd als ik een biefstuk/steak bestel en dan zo rare als maar kan, maar dat ik dan toch een schoenzool met een spoortje grijsroze in het midden krijg. Ik bestel het dus ook nooit meer maar maak het zelf wel; te veel restaurants weten niet hoe het moet met dat stukkie vlees.
Andouillette heet dat, ik eet inprincipe alles wel, al is het maar om te proberen.quote:Op maandag 24 september 2018 19:15 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
In Frankrijk heb je ook van die horrorworsten met orgaanvlees.
Heb het zelf nog nooit geproefd en ben ook niet van plan om dat ooit te gaan doen.
Tja was is een goed restaurant. Ik ga maar weinig écht luxe uit eten (sterrenrestaurants). Maar kom ook haast nooit in cheap als steakhouses zoals je ze op het leidseplein o.i.d. vindt. Gewoon 'normale' restaurants met hoofdgerechten tussen de 20-30 euro. En het wil inderdaad nog wel eens voorkomen dat die één of twee steekjes laten vallen. Sowieso vind ik dat alles wat je in een restaurant krijgt eigenlijk gewoon zelfgemaakt moet zijn of afkomstig van een traiteur / verse (lokale) bakker. Friet moet ook gewoon zelf gesneden zijn.quote:Op dinsdag 25 september 2018 10:41 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Een goed restaurant waar ze friet met satesaus serveren? .
Heb het nog eens ffe op youtube opgezocht.quote:Op dinsdag 25 september 2018 20:33 schreef 111210 het volgende:
[..]
Andouillette heet dat, ik eet inprincipe alles wel, al is het maar om te proberen.
Deze heb ik toch echt na 1 hap laten staan. Die worst rook gewoon echt naar varkensstront.
Voortaan dan maar effe googlen als je niet weet wat iets is.quote:Op dinsdag 25 september 2018 18:11 schreef itchycoo het volgende:
[..]
een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn. Soms bestel je iets met het idee dat het heel lekker is maar blijkt het nét een ander gerecht, blijkens de vele steak tartare verhalen
Vroegah bestond er geen Google.quote:Op dinsdag 25 september 2018 21:15 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Voortaan dan maar effe googlen als je niet weet wat iets is.
Mwa, die wil ik nog wel proberen. Zeker met zo´n mosterdsausjequote:Op dinsdag 25 september 2018 20:50 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Heb het nog eens ffe op youtube opgezocht.
Die textuur van die worst alleen al, jakkes.
Vorige week welquote:Op dinsdag 25 september 2018 21:24 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Vroegah bestond er geen Google.
Overkomt jou vaak zeker?quote:Op dinsdag 25 september 2018 20:41 schreef borbit het volgende:
Als je rustig zit te eten en opeens uit het niets slaat de ober je met een honkbalknuppel op je achterhoofd. Dat is iedere keer weer irritant.
DIT! Haal het woord pittig of het vlammetje ajb van de kaart! Zie ik dat dan verwacht ik dat. Maar t gebeurt nooit. Behalve denk bij Indiase restaurants.quote:Op dinsdag 25 september 2018 12:49 schreef JaafkeJunior het volgende:
Ik ben gek op pittig eten. Vaak is 'Pittig' 2 theelepels sambal, Stelt dus vaak teleur.
Indiaas in Hongarije? Ik zou t niet durven. Die basissaus komt me trouwens ook bekend voor van een Chinees restaurant in Metz.quote:Op dinsdag 25 september 2018 22:35 schreef yosander het volgende:
Vier jaar geleden in Boedapest uiteten geweest bij een Indiaas restaurant en de ober was zo vriendelijk om te vragen hoe pittig we onze gerechten wilden hebben. 3 van de 5 (waaronder ik) bestelden een mild gerecht en gaven aan niet pittig te willen eten, desondanks was mijn kashmiri zo pittig als een madras (in Nederland) .
Alle curry's zagen er hetzelfde (bruin) uit, dus waarschijnlijk hadden ze dezelfde basissaus gebruikt . Verder was het best een dubieus restaurant, want wij waren de enige gasten en het personeel zat verderop aan een tafel met wat lui zaken te bespreken.
fun-fact: op één na, heeft het hele gezelschap in een Indiaas restaurant gewerkt, dus we waren gelukkig wel wat gewend
Heb het restaurant teruggevonden: http://www.delhidarbaretterem.hu/quote:Op dinsdag 25 september 2018 22:52 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Indiaas in Hongarije? Ik zou t niet durven. Die basissaus komt me trouwens ook bekend voor van een Chinees restaurant in Metz.
quote:Ilona Vrolijk
1 review
★★★★★ 8 maanden geleden Heerlijk echt indiaas eten. Per gerecht kan de pittigheid naar wens gekozen worden. Zeker een aanrader!!
met zo'n naam vraag ik me af of er ook een pittig kapsel bij zatquote:Op dinsdag 25 september 2018 22:59 schreef yosander het volgende:
[..]
Heb het restaurant teruggevonden: http://www.delhidarbaretterem.hu/
De reviews op Google zijn niet slecht (3,9/5). Mooi om te lezen dat je de "pittigheid" nog steeds kan bepalen per gerecht
[..]
99% kansquote:Op dinsdag 25 september 2018 23:23 schreef totalvamp het volgende:
[..]
met zo'n naam vraag ik me af of er ook een pittig kapsel bij zat
quote:Op woensdag 26 september 2018 00:06 schreef Mariocash het volgende:
Onaantrekkelijke serveersters.
Ik vind het zelf altijd prettig als je tijdens het eten ook nog wat leuks hebt om naar te kijken. Als je tijdens het eten naar een hondslelijke serveerster moet koekeloeren, dan doet dat toch af aan de smaakbeleving.
Ik mag ook graag naar een mooie man kijken.quote:Op woensdag 26 september 2018 00:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Hoeveel pech heb jij dan wel niet als je ergens bij een toprestaurant eet waar alleen maar mannelijke kelners zijn.
Of loop je dan gelijk weg?
Komt dat de meeste mensen cocktailsaus al pittig vinden helaas.quote:Op dinsdag 25 september 2018 22:48 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
DIT! Haal het woord pittig of het vlammetje ajb van de kaart! Zie ik dat dan verwacht ik dat. Maar t gebeurt nooit. Behalve denk bij Indiase restaurants.
Vraag bij een pittig gerecht om extra extra extra extra pittig. Maar ik denk dat niemand durft. Hoop dat iemand t ooit leuk vind om echt pittig eten te maken.
Ik denk dat je zoiets gewoon moet eten bij een goed restaurant. Ik at m in een toeristisch plekje in parijs.quote:Op dinsdag 25 september 2018 21:34 schreef flipsen het volgende:
[..]
Mwa, die wil ik nog wel proberen. Zeker met zo´n mosterdsausje
Ik vat hem niet.quote:Op dinsdag 25 september 2018 11:34 schreef flipsen het volgende:
Daar werd de sushi opgediend met een... jawel...
Jep! Maar de gemiddelde NL'er en pittig inderdaad. Er wordt bij Conimex veel geklaagd dat hun boemboe voor curry 'oneetbaar pittig' is. Vreselijk. Dat verpest het.quote:Op woensdag 26 september 2018 07:46 schreef JaafkeJunior het volgende:
[..]
Komt dat de meeste mensen cocktailsaus al pittig vinden helaas.
Bij de wok heb je een 'ultra pittige 5 pepertjes achter de naam saus' gewoon siracha saus. Bij 5 pepers wil ik mijn slokdarm verbranden ongeveer.
Heb ik ook weleens in Baskenland gehad. Ik vond het droog, korzelig en vrij vlak van smaak. Op zich wel te eten maar niet echt lekker.quote:Op dinsdag 25 september 2018 16:36 schreef Postbus100 het volgende:
Keertje in een restaurantje in Baskenland (op de grens van Spanje-Frankrijk, dit was nèt in Spanje) kregen we de kaart en ik kon er geen wijs uit worden. Maar ik dacht: naja, ik lust toch vrijwel alles, dus ik bestel gewoon wat (en iemand uit de groep kon een beetje Spaans en duidde het nog een beetje).
Toen kwam het gerecht.... Het leek op een verse worst (zo'n ding wat je in een cirkel in de winkel komt), maar dan zo zwart dat hij wel verkoold leek. En het was ook niet lekker (maar geen verkoolde smaak, gewoon *ril* niet lekker). Had wel wat weg van grove leverworst en dan behoorlijk flauw van smaak.
Rest van de groep had met hun gok wel prima gerechten gekregen.
Wat , die drie pepers van Conimex is net zo scherp als een keer goed aan de pepermolen draaienquote:Op woensdag 26 september 2018 09:53 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Jep! Maar de gemiddelde NL'er en pittig inderdaad. Er wordt bij Conimex veel geklaagd dat hun boemboe voor curry 'oneetbaar pittig' is. Vreselijk. Dat verpest het.
Klopt, maar voor Google hadden we AltaVista.quote:Op dinsdag 25 september 2018 21:24 schreef Cat-astrophe het volgende:
Vroegah bestond er geen Google.
Was de naam Morcilla? Dan was het bloedworst met stukjes (orgaan)vlees, rijst en knoflookquote:Op dinsdag 25 september 2018 16:36 schreef Postbus100 het volgende:
Toen kwam het gerecht.... Het leek op een verse worst (zo'n ding wat je in een cirkel in de winkel komt), maar dan zo zwart dat hij wel verkoold leek. En het was ook niet lekker (maar geen verkoolde smaak, gewoon *ril* niet lekker). Had wel wat weg van grove leverworst en dan behoorlijk flauw van smaak.
Dat weet ik niet meer (is al drie jaar geleden), maar afgaande op de reacties hier grote kans van wel.quote:Op woensdag 26 september 2018 11:40 schreef ZwerverMetHuis het volgende:
[..]
Was de naam Morcilla? Dan was het bloedworst met stukjes (orgaan)vlees, rijst en knoflook
Ze hebben bij KFC geen Fanta. Je krijgt daar standaard Sisi.quote:Op woensdag 26 september 2018 12:04 schreef Postbus100 het volgende:
Fanta vragen en Sisi krijgen (in plaats van dat ze even zeggen: het is geen Fanta, het is Sisi, is dat oké?)
Je steak doorgebakken eten.quote:Op woensdag 26 september 2018 11:54 schreef Kamina het volgende:
Wanneer ik met m'n familie uit eten ga en het meest culniaire dat ze willen bestellen een flink doorgebakken steak is.
Geen idee, ik ben nog nooit bij een KFC geweest. Maar je ziet dat ook wel bij andere restaurants. Prima als je geen Fanta hebt, maar zeg het dan even, dan kan ik besluiten dat ik wat anders wil drinken.quote:Op woensdag 26 september 2018 12:06 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ze hebben bij KFC geen Fanta. Je krijgt daar standaard Sisi.
Proef jij zoveel verschil dan?quote:Op woensdag 26 september 2018 12:07 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Geen idee, ik ben nog nooit bij een KFC geweest. Maar je ziet dat ook wel bij andere restaurants. Prima als je geen Fanta hebt, maar zeg het dan even, dan kan ik besluiten dat ik wat anders wil drinken.
Ja. Alleen die van de Aldi lijkt nagenoeg op Fanta.quote:Op woensdag 26 september 2018 12:16 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Proef jij zoveel verschil dan?
Je bent een fijnproever.quote:Op woensdag 26 september 2018 12:17 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ja. Alleen die van de Aldi lijkt nagenoeg op Fanta.
Maar Sisi is een stuk zoeter en dieper oranje. Fanta is echt anders.
Wel als het op belangrijke zaken aankomtquote:
Die van de Aldi is mijn favoriete sinasdrink!quote:Op woensdag 26 september 2018 12:17 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ja. Alleen die van de Aldi lijkt nagenoeg op Fanta.
Maar Sisi is een stuk zoeter en dieper oranje. Fanta is echt anders.
*Boks*quote:Op woensdag 26 september 2018 12:22 schreef Kamina het volgende:
[..]
Die van de Aldi is mijn favoriete sinasdrink!
Misschien een vers ingevroren hele tentakel, maar die voorgefrituurde inktvisringen worden er echt niet beter van. Ik maak zelf wel eens inktvisringen van verse pijlstaartinkvis en beslag, dat is echt onvergelijkbaar met de diepvries-versie.quote:Op dinsdag 25 september 2018 13:17 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Onzin, inktvis wordt malser van de vriezer.
Dat mag wel iets assertiever als ik t zo lees.quote:Op woensdag 26 september 2018 13:37 schreef aquawoman het volgende:
Bij het replay cafe in Amsterdam een broodje tonijn carpaccio - volledig bevroren aan de binnenkant. Ik ging naar de serveerster om het te melden en haar reactie was: "Je krijgt geen geld terug hoor!". Ik had ook helemaal niet om geld gevraagd, dus ik was best verbaasd over de reactie. Ik kreeg inderdaad geen geld terug en ook geen nieuw broodje, dus heb dat bevroren ding laten staan, heb keurig betaald en nooit meer terug gegaan.
Een klap op haar muil had volstaan.quote:Op woensdag 26 september 2018 13:49 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Dat mag wel iets assertiever als ik t zo lees.
Ken die tent niet, maar lijkt me ook vreemd dat je vantevoren betaalt.quote:Op woensdag 26 september 2018 14:00 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Een klap op haar muil had volstaan.
Sushi met stokjes is anders ook een behoorlijke afknapper.quote:Op woensdag 26 september 2018 09:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Met een vork ipv stokjes
Nou, inderdaad Je laat zo mensen over je heen lopen en daar word je niet gelukkiger van hoor.quote:Op woensdag 26 september 2018 13:49 schreef vredesdruif het volgende:
Dat mag wel iets assertiever als ik t zo lees.
Nee hoor, ik ben behoorlijk assertief Maar bij sommige mensen heb ik er gewoon geen zin en tijd om er energie in te stoppen.quote:Op woensdag 26 september 2018 16:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nou, inderdaad Je laat zo mensen over je heen lopen en daar word je niet gelukkiger van hoor.
Hier erger ik me ook vaak aan ja, Sisi is echt smerig zoet. Net zoals cola bestellen en Pepsi krijgen.quote:Op woensdag 26 september 2018 12:04 schreef Postbus100 het volgende:
Fanta vragen en Sisi krijgen (in plaats van dat ze even zeggen: het is geen Fanta, het is Sisi, is dat oké?)
Dat soort mensen zouden ze in het gevang moeten zetten.quote:Op woensdag 26 september 2018 17:41 schreef rena het volgende:
[..]
Net zoals cola bestellen en Pepsi krijgen.
Als ik een wagyu (a5 kwaliteit uiteraard) zou bestellen, dan verwacht ik dat deze tip top in orde zou zijn. Dat betekent op kamertemperatuur en het vlees moet smelten op mijn tong.quote:Op woensdag 26 september 2018 17:12 schreef RobinOok het volgende:
Bevroren carpaccio is toch geen ramp? Gewoon even blazen.
De carpaccio wordt nooit zo koud gegeten als ie opgediend wordt.
Die diepvries kant en klaar dingen is de vulling vaak (meestal) een pasta die uit gemalen inktvis zijn gemaakt.quote:Op woensdag 26 september 2018 12:42 schreef Clupea het volgende:
[..]
Misschien een vers ingevroren hele tentakel, maar die voorgefrituurde inktvisringen worden er echt niet beter van. Ik maak zelf wel eens inktvisringen van verse pijlstaartinkvis en beslag, dat is echt onvergelijkbaar met de diepvries-versie.
Maar dan krijg je nog wat je vraagt (cola). Maar als je Coca Cola bestelt en je krijgt Pepsi, kijk, dan heb je een klacht.quote:Op woensdag 26 september 2018 17:41 schreef rena het volgende:
[..]
Hier erger ik me ook vaak aan ja, Sisi is echt smerig zoet. Net zoals cola bestellen en Pepsi krijgen.
Probeer het dan nog maar eens fatsoenlijk te snijden, red je met een snijmachine ook niet.quote:Op woensdag 26 september 2018 18:08 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Als ik een wagyu (a5 kwaliteit uiteraard) zou bestellen, dan verwacht ik dat deze tip top in orde zou zijn. Dat betekent op kamertemperatuur en het vlees moet smelten op mijn tong.
Wat was het wel ?quote:Op maandag 24 september 2018 16:18 schreef Hallojo het volgende:
Een keertje prime rib besteld in de veronderstelling dat het spareribs waren
Ik zou het direct bestellen als ik het op de kaart zou zien staan.quote:Op woensdag 26 september 2018 18:21 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Probeer het dan nog maar eens fatsoenlijk te snijden, red je met een snijmachine ook niet.
Maar dat bestel je toch nooit.
Ik niet direct, kans is klein dat het echt wagyu is.quote:Op woensdag 26 september 2018 18:24 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ik zou het direct bestellen als ik het op de kaart zou zien staan.
Ik ben een kenner. Ik zie dat direct.quote:Op woensdag 26 september 2018 18:25 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Ik niet direct, kans is klein dat het echt wagyu is.
Uiteraard.quote:Op woensdag 26 september 2018 18:28 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ik ben een kenner. Ik zie dat direct.
Tuurlijk, bestel jij als kenner lekker een broodje Wagyu tonijn carpaccio joh.quote:Op woensdag 26 september 2018 18:28 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ik ben een kenner. Ik zie dat direct.
Carpaccio op een broodje eten.quote:Op woensdag 26 september 2018 18:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Tuurlijk, bestel jij als kenner lekker een broodje Wagyu tonijn carpaccio joh.
Cola staat voor mij ook gelijk aan coca cola Maar goed, meestal vraag ik er tegenwoordig wel naar als ik een keer cola wil, want Pepsi vind ik echt niet te drinken.quote:Op woensdag 26 september 2018 18:19 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Maar dan krijg je nog wat je vraagt (cola). Maar als je Coca Cola bestelt en je krijgt Pepsi, kijk, dan heb je een klacht.
Wat triest.quote:Op woensdag 26 september 2018 20:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Één keer in een restaurant gegeten, waardoor ik de volgende dag gebeld werd dat ze een gang te weinig gerekend hadden en of ik het even wilde overmaken. Was mij die avond niet opgevallen en als het mij opvalt zeg ik er ook altijd iets van. Maar dat ze een dag later durven te bellen... Ondanks dat ik een fijne avond had met lekker eten, gaf me dat telefoontje toch een nare nasmaak.
Pfff, neem die 2 tientjes verlies en leef verder.
Is dit serieus?quote:Op woensdag 26 september 2018 20:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Één keer in een restaurant gegeten, waardoor ik de volgende dag gebeld werd dat ze een gang te weinig gerekend hadden en of ik het even wilde overmaken. Was mij die avond niet opgevallen en als het mij opvalt zeg ik er ook altijd iets van. Maar dat ze een dag later durven te bellen... Ondanks dat ik een fijne avond had met lekker eten, gaf me dat telefoontje toch een nare nasmaak.
Pfff, neem die 2 tientjes verlies en leef verder.
dat is wel heel treurig.quote:Op woensdag 26 september 2018 20:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Één keer in een restaurant gegeten, waardoor ik de volgende dag gebeld werd dat ze een gang te weinig gerekend hadden en of ik het even wilde overmaken. Was mij die avond niet opgevallen en als het mij opvalt zeg ik er ook altijd iets van. Maar dat ze een dag later durven te bellen... Ondanks dat ik een fijne avond had met lekker eten, gaf me dat telefoontje toch een nare nasmaak.
Pfff, neem die 2 tientjes verlies en leef verder.
Heel bijzonder!quote:Op woensdag 26 september 2018 20:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Één keer in een restaurant gegeten, waardoor ik de volgende dag gebeld werd dat ze een gang te weinig gerekend hadden en of ik het even wilde overmaken. Was mij die avond niet opgevallen en als het mij opvalt zeg ik er ook altijd iets van. Maar dat ze een dag later durven te bellen... Ondanks dat ik een fijne avond had met lekker eten, gaf me dat telefoontje toch een nare nasmaak.
Pfff, neem die 2 tientjes verlies en leef verder.
Dit dus….. heb eens een keertje dinagoang voorgeschoten gekregen. Lekker aan het eten totdat iemand mij vraagt of ik wel weet wat ik aan het eten ben.quote:Op dinsdag 25 september 2018 21:30 schreef Igen het volgende:
Het is ook wel leuk om soms iets te bestellen waarvan je niet weet wat het is.
Carpacio hoort sowieso niet bevroren te zijn omdat het plat geslagen vlees is, niet van die gesneden plakjes die je overal krijt met klodders truffelmayonaise eroverheenquote:Op woensdag 26 september 2018 17:12 schreef RobinOok het volgende:
Bevroren carpaccio is toch geen ramp? Gewoon even blazen.
De carpaccio wordt nooit zo koud gegeten als ie opgediend wordt.
Wut?quote:Op donderdag 27 september 2018 04:47 schreef 111210 het volgende:
[..]
Carpacio hoort sowieso niet bevroren te zijn omdat het plat geslagen vlees is, niet van die gesneden plakjes die je overal krijt met klodders truffelmayonaise eroverheen
Hij heeft gelijkquote:
zoals hij het schrijft is het alsof je een biefstuk platslaat, maar het is natuurlijk al dun gesneden voordat je er op gaat slaan.quote:
We streken ooit met een groep van misschien wel 20 mensen van Fok neer op een terras. Consumptie verplicht. Geloof dat één of twee mensen, heus niet meer, geen zin in wat drinken hadden en die zeiden dat toen de serveerster de bestelling kwam opnemen. Mochten ze niet blijven zitten. De héle groep stond zonder overleg direct op om naar een naastgelegen terras te gaanquote:Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Grootste tegenvaller was toch wel de bedorven kip.
Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen.
You’re funny!quote:Op donderdag 27 september 2018 07:47 schreef RobinOok het volgende:
Een platgeslagen broodje wagyu tonijn carpaccio. Ik leer hier elke dag.
O ja, die keer dat ik door bedorven kip een voedselvergiftiging kreeg was toch ook wel met stip mijn grootste tegenvaller in een restaurantquote:Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Grootste tegenvaller was toch wel de bedorven kip.
Herkenbaar, maar bij mij was dat in Vietnam en heb ik zelf niet goed opgelet waar ik ging zitten... Drie dagen lang elke 20 minuten liggen kotsen... Ik was kapot.quote:Op donderdag 27 september 2018 08:22 schreef Igen het volgende:
[..]
O ja, die keer dat ik door bedorven kip een voedselvergiftiging kreeg was toch ook wel met stip mijn grootste tegenvaller in een restaurant
Een vriendin van mij is een keer naar Oma in Kopenhagen geweest en die had het andersom - ze belden de volgende dag dat er veel te veel fooi was bijgeteld door een onlogische stap in het systeem oud. En dat ze dat bedrag teruggestort kreeg.quote:Op woensdag 26 september 2018 20:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Één keer in een restaurant gegeten, waardoor ik de volgende dag gebeld werd dat ze een gang te weinig gerekend hadden en of ik het even wilde overmaken. Was mij die avond niet opgevallen en als het mij opvalt zeg ik er ook altijd iets van. Maar dat ze een dag later durven te bellen... Ondanks dat ik een fijne avond had met lekker eten, gaf me dat telefoontje toch een nare nasmaak.
Pfff, neem die 2 tientjes verlies en leef verder.
Volgens mij wordt het vaak flink gekoeld om het dun te kunnen snijden.quote:Op donderdag 27 september 2018 07:24 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
zoals hij het schrijft is het alsof je een biefstuk platslaat, maar het is natuurlijk al dun gesneden voordat je er op gaat slaan.
Fooi betalen aan je oma.quote:Op donderdag 27 september 2018 10:58 schreef aquawoman het volgende:
[..]
Een vriendin van mij is een keer naar Oma in Kopenhagen geweest en die had het andersom - ze belden de volgende dag dat er veel te veel fooi was bijgeteld door een onlogische stap in het systeem oud. En dat ze dat bedrag teruggestort kreeg.
Ligt het aan mij of is de laatste jaren carpaccio tot een inferieur dertien-in-een-dozijn gerecht verworden dat veel te populair is geworden? Het gemiddelde restaurant heeft het op de kaart staan en het is zelden om over naar huis te schrijven.quote:Op donderdag 27 september 2018 11:13 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Volgens mij wordt het vaak flink gekoeld om het dun te kunnen snijden.
Excuus, ik bedoelde uiteraard Nomaquote:
Precies dezelfde fout gemaakt van de zomer met potjevleesch. Het ziet er ook zo onsmakelijk uit als je het voor je geserveerd krijgt.quote:Op maandag 24 september 2018 16:01 schreef itchycoo het volgende:
Ik vond niet echt een geschikt topic waar ik dit kwijt kon en ik dacht dat er vast nog veel meer mensen zijn met dergelijke ervaringen, dus wellicht wel grappig om dat met elkaar te delen!
Afgelopen week was ik met mijn vriendin op vakantie in Frankrijk. De hele week heerlijk gegeten en op de terugweg hebben we een stop gemaakt in Duinkerke. Daar stond in veel tenten een aantal regionale Vlaams/Franse specialiteiten op de kaart. Een daarvan was 'potjevleesch' zonder dat er in ons geval een nadere beschrijving bij stond. De naam deed ons vermoeden dat het iets van stoofvlees zou zijn en mijn vriendin is daar dol op, dus die heeft het enthousiast besteld, zonder verder te vragen wat het precies was. Bleek het uiteindelijk een koud gerecht te zijn van rund, kip en konijn waar ze een bak gelei overheen donderen. Het vlees zelf was erg smaakvol en op zichzelf ook lekker, maar omdat het geheel koud is en in combinatie met de gelei was het gewoon net alsof je een bak natvoer van de kat weg zat te werken en was het niet zo'n smakelijke beleving.
Achteraf kunnen we er verschrikkelijk om lachen, maar mijn vriendin gruwelt nu al bij het noemen van de naam van het gerecht.
Hebben jullie ooit (blindelings) iets besteld in een restaurant dat niet zo goed uitpakte?
Carpaccio; twee keer in een restaurant gegeten. De eerste keer was zaaaaalig, alsof engeltjes mijn tong plezierden. De tweede keer:quote:Op donderdag 27 september 2018 12:28 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Ligt het aan mij of is de laatste jaren carpaccio tot een inferieur dertien-in-een-dozijn gerecht verworden dat veel te populair is geworden? Het gemiddelde restaurant heeft het op de kaart staan en het is zelden om over naar huis te schrijven.
Hetzelfde leek ook te gebeuren met steak tartare als voorgerecht. Als dat goed bereid wordt is het heerlijk, maar meestal krijg je een flauwe smaakloze bende. En met name die laatste variant leek steeds meer op te duiken op menukaarten.
dat lijkt mij niet meer dan normaal.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen.
Carpaccio op zichzelf moet je ook niet te veel mee doen, als ze pesto er overheen gooien hoef ik het al niet meer.quote:Op donderdag 27 september 2018 13:25 schreef Skitze het volgende:
[..]
Carpaccio; twee keer in een restaurant gegeten. De eerste keer was zaaaaalig, alsof engeltjes mijn tong plezierden. De tweede keer:
Misschien mijn fout om hetzelfde te verwachten maar was toch een aardige tegenvaller.
inderdaad.quote:Op donderdag 27 september 2018 13:52 schreef fespo het volgende:
[..]
dat lijkt mij niet meer dan normaal.
Het is al meer dan 10 jaar ernstig gedemocratiseerd. Je ziet het ook heel veel met pijnboompitten en rucola. Ik vind het allemaal prima maar als het vlees niet heel goed is dan heeft het allemaal niet zoveel zin. Ossenworst met pijnboompitten en ruccola en wat vlokken oude kaas is ook lekker. Ook met 'carpaccio's van...' is het niet zo dat iets heel lekker wordt als je het maar dun snijdt.quote:Op donderdag 27 september 2018 12:28 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Ligt het aan mij of is de laatste jaren carpaccio tot een inferieur dertien-in-een-dozijn gerecht verworden dat veel te populair is geworden? Het gemiddelde restaurant heeft het op de kaart staan en het is zelden om over naar huis te schrijven.
Hetzelfde leek ook te gebeuren met steak tartare als voorgerecht. Als dat goed bereid wordt is het heerlijk, maar meestal krijg je een flauwe smaakloze bende. En met name die laatste variant leek steeds meer op te duiken op menukaarten.
Umm, volgens mij is jouw groep de teleurstelling, en niet het restaurant. Ga dan lekker naar een café.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Grootste tegenvaller was toch wel de bedorven kip.
Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen.
Daar maakt een restaurant toch winst op?quote:Op donderdag 27 september 2018 21:57 schreef Klaploper het volgende:
Ergernis als gastheer in een restaurant: mensen die denken dat dat de plek is om samen lekker even een drankje te drinken.
Zeker. En het ligt ook sterk aan welk soort restaurant je treft. Maar verwachten dat je gewoon even een biertje kan gaan drinken in een restaurant zonder te eten vind ik raar.quote:Op donderdag 27 september 2018 21:59 schreef Soury het volgende:
[..]
Daar maakt een restaurant toch winst op?
Het was meer gewoon zo dat de meeste geen honger meer hadden na het zien van de prijzen. Daarom dachten we een drankje te doen en weer door te gaan, waarbij er een aantal nog wel twijfelden. Het was er overigens ook niet vol ofzo, dan kan ik het wel begrijpen ja als ze omzet mislopen. Maar goed de marges zullen nog wel te laag geweest zijn op alleen drinken dat het er echt niet vanaf kon.quote:Op donderdag 27 september 2018 21:54 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Umm, volgens mij is jouw groep de teleurstelling, en niet het restaurant. Ga dan lekker naar een café.
Dat is wel redelijk opmerkelijk op dat tijdstip. In veel Franse restaurants kun je dan juist alleen drinken omdat de keuken pas weer om 19:00 uur open gaatquote:Op donderdag 27 september 2018 22:07 schreef Skitze het volgende:
Wat ik me wel kan herinneren van een hittegolfvakantie in Zuid-Frankrijk; we hadden allemaal dorst en zagen een tentje. Even wat drinken dachten we. Restaurantje was helemaal leeg, het was ook iets van 15u30 ofzo. Moesten we ook de hele experience nemen of anders niet...
hoe kun je nou niet begrijpen dat een restaurant geen bar/cafe isquote:Op donderdag 27 september 2018 22:06 schreef Piva het volgende:
[..]
Het was meer gewoon zo dat de meeste geen honger meer hadden na het zien van de prijzen. Daarom dachten we een drankje te doen en weer door te gaan, waarbij er een aantal nog wel twijfelden. Het was er overigens ook niet vol ofzo, dan kan ik het wel begrijpen ja als ze omzet mislopen. Maar goed de marges zullen nog wel te laag geweest zijn op alleen drinken dat het er echt niet vanaf kon.
Je hebt nogal lekker veel keuze op een ski piste. Puur bar gerichte gelegenheden zijn er niet altijd en/of gaan pas later open.quote:Op donderdag 27 september 2018 23:28 schreef fespo het volgende:
[..]
hoe kun je nou niet begrijpen dat een restaurant geen bar/cafe is
is het toch ook?quote:Op donderdag 27 september 2018 12:38 schreef Molo het volgende:
Surimi voorgeschoteld krijgen alszijnde seafood
Samengeperste wijting met wat andere bestanddelen, inderdaad.quote:
Ik had er toch een iets andere voorstellig vanquote:
Vaak is er toch gewoon een bar in een restaurant waar je aan kunt zitten...quote:Op donderdag 27 september 2018 22:06 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Zeker. En het ligt ook sterk aan welk soort restaurant je treft. Maar verwachten dat je gewoon even een biertje kan gaan drinken in een restaurant zonder te eten vind ik raar.
In een eetcafé, ja. Niet in een restaurant.quote:Op vrijdag 28 september 2018 02:44 schreef Geerd het volgende:
Vaak is er toch gewoon een bar in een restaurant waar je aan kunt zitten...
Erger nog, takken munt erbij zodat de wijn niet meer smaaktquote:Op vrijdag 28 september 2018 13:31 schreef NutKees het volgende:
4,50 voor een karaf water met 2 schijfjes citroen en wat ijsblokjes.
Als ik de rekening had moeten betalen was dat de fooi geweest.
Afgelopen weekend zat ik in een broodjeszaak in Frankrijk. Goed betaalbare broodjes en ik dacht ik neem een lekkere cola erbij. Bleek die cola bij het afrekenen 5 euro te zijn. Daar ging de fooi inderdaadquote:Op vrijdag 28 september 2018 13:31 schreef NutKees het volgende:
4,50 voor een karaf water met 2 schijfjes citroen en wat ijsblokjes.
Als ik de rekening had moeten betalen was dat de fooi geweest.
Je moet ook niet in Frankrijk gaan skiën, als je goedkoop wil drinken naar Oostenrijk en als je lekker wil eten naar Sud-Tirol.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Grootste tegenvaller was toch wel de bedorven kip.
Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen.
waar was dat?quote:Op vrijdag 28 september 2018 14:00 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Afgelopen weekend zat ik in een broodjeszaak in Frankrijk. Goed betaalbare broodjes en ik dacht ik neem een lekkere cola erbij. Bleek die cola bij het afrekenen 5 euro te zijn. Daar ging de fooi inderdaad
Is dat zo ? Heb ik teveel films gezien denk ik...quote:Op vrijdag 28 september 2018 08:24 schreef Isabeau het volgende:
[..]
In een eetcafé, ja. Niet in een restaurant.
Dat had je kunnen verwachten. Ga dan gewoon naar een leuke eettent.quote:Op donderdag 27 september 2018 23:44 schreef Aanstootgevendenaam het volgende:
Op wallstreet in new york. We wilde een echte new york hotdog, dus naar zo een leuk mobiel standje. Oei, wel duur, 9 dollar voor een hotdog, maar goed "when in rome". Doe er maar twee. We kregen een aan de onderkant zwartgeblakerde maar ijskoude worst op een vochtig, zompig broodje met 3 snippers ui. Niet te eten. Wat een deceptie.
Ik zie dat het all you can eat is en s middags ¤19. Ik zou t niet eens proberen.quote:Op vrijdag 28 september 2018 18:27 schreef Elvi het volgende:
De grootste tegenvaller was Shabu Shabu in Den Haag van binnen zag het er meer uit als Shabby Shabby maar dat terzijde.
Ik bestelde iets wat er op het plaatje uit zag als gewokte groenten met stukjes vlees en een saus. Zag er kleurrijk uit, mooi bruin vlees, dus ik dacht dat dat wel veilig zou zijn.
Krijg ik een soort doorzichtige bouillon, met 2 strookjes kool en grijze lapjes vlees wat een beetje leek op de vagina's op sterk water in museum Vrolik.
Ik dacht dat hij zich vergiste, maar nee het was echt het gerecht wat ik had besteld wat in de verste verte niet leek op de foto in het menu ik heb het geprobeerd, maar ik denk ook dat het smaakte als een vagina op sterk water
Er waren wat meer missers en uiteindelijk hebben m'n moeder en ik toch een soort voedselvergiftiging opgelopen want eenmaal thuis moesten we om de beurt naar de wc om daar het glazuur van de pot te spuiten.
Terechte actie van jullie. En wat is dat voor een systeem met dat pinnen? Worden die bonnetjes ergens centraal gecontroleerd en dan afgeboekt ofzo of is het op goed Zuid-Amerikaans vertrouwen?quote:Op vrijdag 28 september 2018 19:11 schreef flipsen het volgende:
Hier in Argentinë gebruiken ze geen pincode bij het betalen met je debetkaart, je moet een bonnetje tekenen. Goed, wij een keer gegeten in een parilla (steak restaurant) en omdat we niet echt honger hadden, beide een "medio bife de lomo" gekozen (wat in Nederland nog steeds groter is dan een normale biefstuk natuurlijk). Goed, wordt geserveerd, ziet er inderdaad uit als een halve portie, wij eten, toetje, kopje koffie en de rekening graag.
Serveerster neemt de debetkaart van mijn vrouw mee om de betaling te doen en ik kijk nog eens naar de rekening. Staat er 2x bife de lomo ipv medio bife de lomo. Wij uitleggen aan de serveerster dat we een medio bife hadden gevraagd en het naar ons idee ook echt een medio bife de lomo was (mijn vrouw is Argentijns). Serveerster haalt de eigenaresse erbij, echt een takkewijf die compleet niet wilde luisteren. Wij hadden beide een bife de lomo gegeten en zodoende diende dat ook betaald te worden. Goed, mijn vrouw kan ook een bitch zijn als het moet, dus die zegt tegen me: "Jas aan, we gaan weg en ik teken het bonnetje niet.". Volgende ochtend de bank gebeld, uitgelegd dat ze NIET getekend heeft en het bedrag is ook nooit in rekening gebracht.
Moraal van het verhaal: als de eigenaresse nou ook maar een béétje moeite had gedaan, hadden we zonder problemen het bedrag van 2x een medio bife de lomo betaald. Maar nu was ze zo halsstarrig dat we gratig gegeten hebben. En er nooit meer zijn geweest natuurlijk.
Dat met een bonnetje tekenen gaat in de VS ook zo hoor.quote:Op vrijdag 28 september 2018 19:41 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Terechte actie van jullie. En wat is dat voor een systeem met dat pinnen? Worden die bonnetjes ergens centraal gecontroleerd en dan afgeboekt ofzo of is het op goed Zuid-Amerikaans vertrouwen?
Met een creditcard ja.quote:Op vrijdag 28 september 2018 19:58 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Dat met een bonnetje tekenen gaat in de VS ook zo hoor.
Met een amerikaanse (visa) debitcard ook kan ik je uit eigen ervaring vertellenquote:
Misschien als t ook een creditcard is. Debitcard gebruik je gewoon een pincode voor.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:01 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Met een amerikaanse (visa) debitcard ook kan ik je uit eigen ervaring vertellen
In New York kan je juist goede hotdogs eten. Jammer dat je dan net zo'n gare kraam te pakken had.quote:Op donderdag 27 september 2018 23:44 schreef Aanstootgevendenaam het volgende:
Op wallstreet in new york. We wilde een echte new york hotdog, dus naar zo een leuk mobiel standje. Oei, wel duur, 9 dollar voor een hotdog, maar goed "when in rome". Doe er maar twee. We kregen een aan de onderkant zwartgeblakerde maar ijskoude worst op een vochtig, zompig broodje met 3 snippers ui. Niet te eten. Wat een deceptie.
Dat wist ik niet, maar dan blijft mijn vraag staan minus “Zuid-“.quote:Op vrijdag 28 september 2018 19:58 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Dat met een bonnetje tekenen gaat in de VS ook zo hoor.
Nee, je hebt duidelijk nooit een Amerikaanse debit card gehad.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:03 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Misschien als t ook een creditcard is. Debitcard gebruik je gewoon een pincode voor.
Dat dusquote:Op vrijdag 28 september 2018 20:26 schreef itchycoo het volgende:
Oke laten we het maar weer over onverwachts gruwelycke ende smerighe gerechten in restaurants hebben
Je kunt met een debitcard gewoon met pincode betalen, wijsneus.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:18 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Nee, je hebt duidelijk nooit een Amerikaanse debit card gehad.
https://www.creditcards.c(...)re-checkout-1457.php
https://www.interracu.com(...)/Signature-based.pdf
Je kan met een debit card kiezen voor credit en dan krijg je een bonnetje wat je moet tekenen. Dit proces loopt via het credit card systeem (Visa / MC, ect) maar wordt gewoon van je lopende rekening afgeschreven. Zeker in restaurants betaal je altijd dmv handtekening, ook met debitcard want dan kan je de fooi op het bonnetje erbij schrijven.
Ja dat kan maar dat is zeker in de horeca niet de praktijk.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:45 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Je kunt met een debitcard gewoon met pincode betalen, wijsneus.
Okquote:Op vrijdag 28 september 2018 20:49 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Ja dat kan maar dat is zeker in de horeca niet de praktijk.
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:10 schreef _Arual_ het volgende:
En dan nog een klacht: ik bestel vaak een verrassingsmenu of vismenu en geef daar dan bij aan dat ik een schelpdierenallergie heb, maar dat ik schaaldieren prima verdraag. Het gebeurt vaak dat mijn tafelgenoten die hetzelfde menu bestellen dan garnalen krijgen en dat ze mij dan een fantasieloze kipfilet voorschotelen ... Vaak nog opgediend met een geïrriteerd: ‘en wie was degene die geen schelp lust?’ Sommige koks menen zeker te weten dat een schelp- en schaaldierenallergie altijd samengaan. Niet dus. En lusten doe ik het prima, maar ik word er ziek van.
Irritant w.b. die ervaringen in de laatste alinea.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:10 schreef _Arual_ het volgende:
Bij een Japans restaurant in Arnhem kreeg iedereen een papieren slabbetje. Een ultrahip stel naast ons zei dat dat normaal was in Japan. En at vervolgens een grote klont wasabi op, ‘want dat hoort zo’. Zo bleef het maar doorgaan met rariteiten. Compleet overtuigd van hun gelijk. We zijn zelf vaak in Japan geweest en hebben daar nooit een slabbetje gezien, of iemand die klonten wasabi uit het vuistje at, of dat je een ei uit de lucht moest happen ... Hebben dat maar niet gezegd want het was te hilarisch.
En dan nog een klacht: ik bestel vaak een verrassingsmenu of vismenu en geef daar dan bij aan dat ik een schelpdierenallergie heb, maar dat ik schaaldieren prima verdraag. Het gebeurt vaak dat mijn tafelgenoten die hetzelfde menu bestellen dan garnalen krijgen en dat ze mij dan een fantasieloze kipfilet voorschotelen ... Vaak nog opgediend met een geïrriteerd: ‘en wie was degene die geen schelp lust?’ Sommige koks menen zeker te weten dat een schelp- en schaaldierenallergie altijd samengaan. Niet dus. En lusten doe ik het prima, maar ik word er ziek van.
QFTquote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef Fokker89 het volgende:
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.
Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.
Schelp: coquilles mossels kokkels en slakken etcquote:Op vrijdag 28 september 2018 21:14 schreef Postbus100 het volgende:
Wat is het verschil tussen schelp - en schaaldieren?
Dit ja, hippe lui kunnen het goed verpesten voor de eckte eckte.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.
Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.
Zetten ze de stokjes ooj nog rechtop in de rijst of dat nog net niet?quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:10 schreef _Arual_ het volgende:
Bij een Japans restaurant in Arnhem kreeg iedereen een papieren slabbetje. Een ultrahip stel naast ons zei dat dat normaal was in Japan. En at vervolgens een grote klont wasabi op, ‘want dat hoort zo’. Zo bleef het maar doorgaan met rariteiten. Compleet overtuigd van hun gelijk. We zijn zelf vaak in Japan geweest en hebben daar nooit een slabbetje gezien, of iemand die klonten wasabi uit het vuistje at, of dat je een ei uit de lucht moest happen ... Hebben dat maar niet gezegd want het was te hilarisch.
Ik begrijp waar het vandaan komt! Het ergste vind ik dat ik ook word aangezien voor iemand die een lastige eter is.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.
Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.
Wat wil je weten? Iets over eten in Japan? Of over in dat gekke Japanse restaurant?quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Irritant w.b. die ervaringen in de laatste alinea.
Maar over de ervaring in de eerste alinea wil ik graag meer lezen (ook al is t offtopic).
Meer gedetailleerd over dat koppel en hun gedrag.quote:Op zaterdag 29 september 2018 17:40 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Ik begrijp waar het vandaan komt! Het ergste vind ik dat ik ook word aangezien voor iemand die een lastige eter is.
[..]
Wat wil je weten? Iets over eten in Japan? Of over in dat gekke Japanse restaurant?
Was jij onderdeel van het koppel?quote:Op zaterdag 29 september 2018 18:05 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Meer gedetailleerd over dat koppel en hun gedrag.
quote:Op zaterdag 29 september 2018 20:08 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Was jij onderdeel van het koppel?
jammer, nog steeds geen antwoord.quote:
quote:Op vrijdag 28 september 2018 14:00 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Afgelopen weekend zat ik in een broodjeszaak in Frankrijk. Goed betaalbare broodjes en ik dacht ik neem een lekkere cola erbij. Bleek die cola bij het afrekenen 5 euro te zijn. Daar ging de fooi inderdaad
Misschien omdat het er verder geen zak toe doet?quote:Op zondag 30 september 2018 23:49 schreef Prego het volgende:
[..]
jammer, nog steeds geen antwoord.
[..]
Ja maar ik ben ook wel eens in Frankrijk geweest! Het komt wel dichtbij zoquote:Op maandag 1 oktober 2018 00:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Misschien omdat het er verder geen zak toe doet?
Ja, dit inderdaad. Moest er lang over nadenken, maar dit zal hem voor mij ook wel zijn. Wij hadden dit met Mooii in Rotterdam. Het eten was niet heel bijzonder en we kregen enorm het gevoel dat wij niet gewaardeerd werden, omdat we meededen aan de Restaurantweek. Erg jammer, wij gaan daar dus ook nooit meer naar terug.quote:Op zondag 30 september 2018 23:27 schreef golfer het volgende:
Dat je in het kader van de restaurantweek naar een voor jou onbekend restaurant gaat en dan denkt dat men juist dan extra hun best zal doen om de gasten weer terug te laten komen. En wat blijkt: er is geen enkele keuze, menu staat vast en is niet bespreekbaar geen aanvulling mogelijk en van zeer matige kwaliteit.
Ik proef ook duidelijk verschil hoor, hoewel ik sisi ook nog wel te pruimen vind.quote:Op woensdag 26 september 2018 12:16 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Proef jij zoveel verschil dan?
Sorry, over het hoofd gezien. Het was in Duinkerke bij patisserie Boutteau aan het place Jean-Bart. Naast de prijs van dat colaatje is overigens die hele stad klachtwaardig, wat een grafstad.quote:Op zondag 30 september 2018 23:49 schreef Prego het volgende:
[..]
jammer, nog steeds geen antwoord.
[..]
Ah, brings back memories. Lang verhaal kort: in Argentinië heeft iedereen meerdere bijnamen, mijn vrouw en ik noemen elkaar daarom "Mooi" (don´t ask). In Buenos Aires vond ik een tentje dat Mooi heette, dus daar een keer geluncht als verrassing, was érg leuk. Toen we in NL waren vond ik dus ook deze Mooii in Rotterdam (waar mijn broertje woont en mijn ouders vlakbij woonden), dus daar natuurlijk ook heen. Fikse tegenvaller, lunch was wel erg gewoontjes en vooral de bediening stond me niet aan. Ook geen fooi achtergelatenquote:Op maandag 1 oktober 2018 10:12 schreef vinnypassy het volgende:
Wij hadden dit met Mooii in Rotterdam. Het eten was niet heel bijzonder en we kregen enorm het gevoel dat wij niet gewaardeerd werden, omdat we meededen aan de Restaurantweek. Erg jammer, wij gaan daar dus ook nooit meer naar terug.
die recensies zijn niet om naar huis te schrijven iddquote:Op maandag 1 oktober 2018 13:58 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Sorry, over het hoofd gezien. Het was in Duinkerke bij patisserie Boutteau aan het place Jean-Bart. Naast de prijs van dat colaatje is overigens die hele stad klachtwaardig, wat een grafstad.
(ik zie nu overigens op google maps dat ze veel slechte recensies hebben, maar goed we hadden honger en liepen hier direct uit de parkeergarage naar binnen )
Hele dure drankjes niet of verstopt op een aparte kaart zetten is idd wel een bekende toeristentruc, waar ik doorgaans wel op bedacht ben en altijd even check voordat ik een restaurant binnen ga. Bij deze uit de kluiten gewassen bakkerij had ik het niet verwacht In o.a. Parijs kun je daar overigens goed op inspelen en op mooie plekken goedkoop uit eten te gaan, zolang je maar bereid bent om water te drinken.quote:Op maandag 1 oktober 2018 16:26 schreef Prego het volgende:
[..]
die recensies zijn niet om naar huis te schrijven idd
Ik stelde trouwens die omdat ik dacht aan een « piège à touristes ». Dat die bestaan in een stad als Duinkerke wist ik niet ik zou er nog niet dood gevonden willen worden.
En vooral niet op het terras gaan zitten Gewoon aan de bar etenquote:Op maandag 1 oktober 2018 17:51 schreef itchycoo het volgende:
In o.a. Parijs kun je daar overigens goed op inspelen en op mooie plekken goedkoop uit eten te gaan, zolang je maar bereid bent om water te drinken.
Dat dus. Gelijk ook de laatste keer geweest dat ik aan soortgelijke acties mee heb gedaan. Porties zijn waren vaak ook nog eens kleiner dan normaal.quote:Op zondag 30 september 2018 23:27 schreef golfer het volgende:
Dat je in het kader van de restaurantweek naar een voor jou onbekend restaurant gaat en dan denkt dat men juist dan extra hun best zal doen om de gasten weer terug te laten komen. En wat blijkt: er is geen enkele keuze, menu staat vast en is niet bespreekbaar geen aanvulling mogelijk en van zeer matige kwaliteit.
Ik heb volgens mij een goede handvol restaurants bezocht waarbij het slechts eenmaal tegenviel. Bij de andere 5 zou ik wel teruggaan, dus daar is het wel geslaagd. Eén tegenvaller hoeft dus zeker geen reden te zijn om niet meer mee te doen.quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 13:51 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Dat dus. Gelijk ook de laatste keer geweest dat ik aan soortgelijke acties mee heb gedaan. Porties zijn waren vaak ook nog eens kleiner dan normaal.
Wasda?quote:
Dat de serveerster expres wacht voordat ze iets serveert.quote:
Zo tenenkrommend he, als restaurants dat doen, voor die paar tientjes. t is hun fout en je hebt t notabene aangegeven. Mij is het ook een keer overkomen. Werd de week erna gebeld, "ja we zijn vergeten 2 wijn arrangementen te rekenen, kunt u nog even 80 komen aftikken"quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 15:46 schreef JaafkeJunior het volgende:
Ergens gegeten dit weekend, helaas gereseveerd.
Rekening gevraagd en een verkeerde rekening gekregen, dit aangegeven aan de ober maar die vertelde dat het wel klopte.
Betaald en de dag later telefoontje gekregen of ik nog even terug wil komen om extra te betalen (42 euro)
Vriendelijk verteld dat ik het aangegeven heb aan de ober, en als ik ooit nog in de buurt ben wel kom betalen. (restaurant zit kleine 40 minuten van mijn huis af)
Neem gewoon je verlies of adequaat personeel
Ik begrijp best dat die smiley aan het eind voor de lekkere fles wijn was, maar je hebt toch wel duidelijk gemaakt dat je er ondanks die fles wijn nooit meer komt omdat het een onsympathieke bende is, hè?quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 17:03 schreef Gripper het volgende:
[..]
Zo tenenkrommend he, als restaurants dat doen, voor die paar tientjes. t is hun fout en je hebt t notabene aangegeven. Mij is het ook een keer overkomen. Werd de week erna gebeld, "ja we zijn vergeten 2 wijn arrangementen te rekenen, kunt u nog even 80 komen aftikken"
Ik wist bijna zeker dat dat niet zo was, dus de beroerdste niet, ben er langs gefietst, t zat toch vlakbij. Hij zag meteen bij binnenkomst dat ie mij niet moest hebben, maar dat de schuldige een wat oudere heer met een gezelschap van 6 moest zijn geweest, die het volgens zijn zeggen makkelijk kon lijden om nog wat te komen bijbetalen. Kreeg als verontschuldiging een fles lekkere wijn mee voor de moeite van het langskomen
Een blikje krijgen ken ik alleen maar in een snackbar.quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 15:30 schreef cherrycoke het volgende:
een blikje drinken krijgen zonder glas
BIjna standaard in Nederland. Of iig onattent personeel. altijd moet je de aandacht van ze zoeken ipv dat ze wat vaker uit zichzelf zouden langskomen.quote:
Nederlandse bediening schijnt hier internationaal berucht om te zijn.quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 19:37 schreef RipCity het volgende:
[..]
BIjna standaard in Nederland. Of iig onattent personeel. altijd moet je de aandacht van ze zoeken ipv dat ze wat vaker uit zichzelf zouden langskomen.
Omdat dit eigenlijk een tè mooi verhaal is om niet te delen:quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 17:46 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ik begrijp best dat die smiley aan het eind voor de lekkere fles wijn was, maar je hebt toch wel duidelijk gemaakt dat je er ondanks die fles wijn nooit meer komt omdat het een onsympathieke bende is, hè?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |