abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_182158492
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Grootste tegenvaller was toch wel de bedorven kip. :r

Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen. _O-
We streken ooit met een groep van misschien wel 20 mensen van Fok neer op een terras. Consumptie verplicht. Geloof dat één of twee mensen, heus niet meer, geen zin in wat drinken hadden en die zeiden dat toen de serveerster de bestelling kwam opnemen. Mochten ze niet blijven zitten. De héle groep stond zonder overleg direct op om naar een naastgelegen terras te gaan :')
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 27 september 2018 @ 07:47:17 #204
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182158552
Een platgeslagen broodje wagyu tonijn carpaccio. Ik leer hier elke dag.
pi_182158676
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 07:47 schreef RobinOok het volgende:
Een platgeslagen broodje wagyu tonijn carpaccio. Ik leer hier elke dag.
You’re funny! :D

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 27-09-2018 08:10:53 ]
pi_182158750
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Grootste tegenvaller was toch wel de bedorven kip. :r
O ja, die keer dat ik door bedorven kip een voedselvergiftiging kreeg was toch ook wel met stip mijn grootste tegenvaller in een restaurant :D
pi_182158804
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 08:22 schreef Igen het volgende:

[..]

O ja, die keer dat ik door bedorven kip een voedselvergiftiging kreeg was toch ook wel met stip mijn grootste tegenvaller in een restaurant :D
Herkenbaar, maar bij mij was dat in Vietnam en heb ik zelf niet goed opgelet waar ik ging zitten... Drie dagen lang elke 20 minuten liggen kotsen... Ik was kapot.


Maar had wel de echte Vietnam experience beleefd, dat dan weer wel.
pi_182160733
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 20:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Één keer in een restaurant gegeten, waardoor ik de volgende dag gebeld werd dat ze een gang te weinig gerekend hadden en of ik het even wilde overmaken. Was mij die avond niet opgevallen en als het mij opvalt zeg ik er ook altijd iets van. Maar dat ze een dag later durven te bellen... Ondanks dat ik een fijne avond had met lekker eten, gaf me dat telefoontje toch een nare nasmaak.
Pfff, neem die 2 tientjes verlies en leef verder.
Een vriendin van mij is een keer naar Oma in Kopenhagen geweest en die had het andersom - ze belden de volgende dag dat er veel te veel fooi was bijgeteld door een onlogische stap in het systeem oud. En dat ze dat bedrag teruggestort kreeg.
Frankly, my dear, I don't give a damn.
pi_182160942
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 07:24 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

zoals hij het schrijft is het alsof je een biefstuk platslaat, maar het is natuurlijk al dun gesneden voordat je er op gaat slaan.
Volgens mij wordt het vaak flink gekoeld om het dun te kunnen snijden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 27 september 2018 @ 12:24:10 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182161865
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 10:58 schreef aquawoman het volgende:

[..]

Een vriendin van mij is een keer naar Oma in Kopenhagen geweest en die had het andersom - ze belden de volgende dag dat er veel te veel fooi was bijgeteld door een onlogische stap in het systeem oud. En dat ze dat bedrag teruggestort kreeg.
Fooi betalen aan je oma. :D
pi_182161905
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 11:13 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Volgens mij wordt het vaak flink gekoeld om het dun te kunnen snijden.
Ligt het aan mij of is de laatste jaren carpaccio tot een inferieur dertien-in-een-dozijn gerecht verworden dat veel te populair is geworden? Het gemiddelde restaurant heeft het op de kaart staan en het is zelden om over naar huis te schrijven.

Hetzelfde leek ook te gebeuren met steak tartare als voorgerecht. Als dat goed bereid wordt is het heerlijk, maar meestal krijg je een flauwe smaakloze bende. En met name die laatste variant leek steeds meer op te duiken op menukaarten.
pi_182161922
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 12:24 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Fooi betalen aan je oma. :D
Excuus, ik bedoelde uiteraard Noma :)
Frankly, my dear, I don't give a damn.
  donderdag 27 september 2018 @ 12:38:07 #213
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_182162026
Surimi voorgeschoteld krijgen alszijnde seafood _O- :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator donderdag 27 september 2018 @ 13:04:33 #214
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_182162455
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 16:01 schreef itchycoo het volgende:
Ik vond niet echt een geschikt topic waar ik dit kwijt kon en ik dacht dat er vast nog veel meer mensen zijn met dergelijke ervaringen, dus wellicht wel grappig om dat met elkaar te delen!

Afgelopen week was ik met mijn vriendin op vakantie in Frankrijk. De hele week heerlijk gegeten en op de terugweg hebben we een stop gemaakt in Duinkerke. Daar stond in veel tenten een aantal regionale Vlaams/Franse specialiteiten op de kaart. Een daarvan was 'potjevleesch' zonder dat er in ons geval een nadere beschrijving bij stond. De naam deed ons vermoeden dat het iets van stoofvlees zou zijn en mijn vriendin is daar dol op, dus die heeft het enthousiast besteld, zonder verder te vragen wat het precies was. Bleek het uiteindelijk een koud gerecht te zijn van rund, kip en konijn waar ze een bak gelei overheen donderen. Het vlees zelf was erg smaakvol en op zichzelf ook lekker, maar omdat het geheel koud is en in combinatie met de gelei was het gewoon net alsof je een bak natvoer van de kat weg zat te werken en was het niet zo'n smakelijke beleving.

Achteraf kunnen we er verschrikkelijk om lachen, maar mijn vriendin gruwelt nu al bij het noemen van de naam van het gerecht. :')

Hebben jullie ooit (blindelings) iets besteld in een restaurant dat niet zo goed uitpakte? :+
Precies dezelfde fout gemaakt van de zomer met potjevleesch. Het ziet er ook zo onsmakelijk uit als je het voor je geserveerd krijgt. :')
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_182162533
Ik was in een restaurant waar je niks kon kiezen - gewoon eten wat er wordt gekookt. Heerlijk zesgangendiner gehad, kaasplankje was net verorberd, en toen kwam 't toetje. Ik zag macarons (ik HOUD van macarons), hij zei macarons, hij zei ook chocolade, dus ik ging al helemaal :D en toen zei hij blauwe kaas. :'( Wel geprobeerd, want het was toch een macaron, maar het was echt niet normaal zo smerig. Nog steeds spijt van dat ik die niet gewoon heb laten liggen, want de rest van het diner was echt heerlijk, maar de rest van de avond proefde ik alleen die blauwe kaas nog, tot ik m'n tanden kon poetsen. ;(
Your opinion of me is none of my business.
pi_182162856
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 12:28 schreef itchycoo het volgende:

[..]

Ligt het aan mij of is de laatste jaren carpaccio tot een inferieur dertien-in-een-dozijn gerecht verworden dat veel te populair is geworden? Het gemiddelde restaurant heeft het op de kaart staan en het is zelden om over naar huis te schrijven.

Hetzelfde leek ook te gebeuren met steak tartare als voorgerecht. Als dat goed bereid wordt is het heerlijk, maar meestal krijg je een flauwe smaakloze bende. En met name die laatste variant leek steeds meer op te duiken op menukaarten.
Carpaccio; twee keer in een restaurant gegeten. De eerste keer was zaaaaalig, alsof engeltjes mijn tong plezierden. De tweede keer: :'(

Misschien mijn fout om hetzelfde te verwachten maar was toch een aardige tegenvaller. :P
pi_182163360
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:

Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen. _O-
dat lijkt mij niet meer dan normaal.
pi_182164940
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 13:25 schreef Skitze het volgende:

[..]

Carpaccio; twee keer in een restaurant gegeten. De eerste keer was zaaaaalig, alsof engeltjes mijn tong plezierden. De tweede keer: :'(

Misschien mijn fout om hetzelfde te verwachten maar was toch een aardige tegenvaller. :P
Carpaccio op zichzelf moet je ook niet te veel mee doen, als ze pesto er overheen gooien hoef ik het al niet meer.
pi_182165429
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 13:52 schreef fespo het volgende:

[..]

dat lijkt mij niet meer dan normaal.
inderdaad.
Restaurant =/= bar
Restaurant = eten
Zeker in zo’n toeristisch oord waar voor hem 8 andere groepen wél willen eten.
pi_182168721
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 12:28 schreef itchycoo het volgende:

[..]

Ligt het aan mij of is de laatste jaren carpaccio tot een inferieur dertien-in-een-dozijn gerecht verworden dat veel te populair is geworden? Het gemiddelde restaurant heeft het op de kaart staan en het is zelden om over naar huis te schrijven.

Hetzelfde leek ook te gebeuren met steak tartare als voorgerecht. Als dat goed bereid wordt is het heerlijk, maar meestal krijg je een flauwe smaakloze bende. En met name die laatste variant leek steeds meer op te duiken op menukaarten.
Het is al meer dan 10 jaar ernstig gedemocratiseerd. Je ziet het ook heel veel met pijnboompitten en rucola. Ik vind het allemaal prima maar als het vlees niet heel goed is dan heeft het allemaal niet zoveel zin. Ossenworst met pijnboompitten en ruccola en wat vlokken oude kaas is ook lekker. Ook met 'carpaccio's van...' is het niet zo dat iets heel lekker wordt als je het maar dun snijdt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 27 september 2018 @ 21:54:40 #221
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_182173450
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Grootste tegenvaller was toch wel de bedorven kip. :r

Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen. _O-
Umm, volgens mij is jouw groep de teleurstelling, en niet het restaurant. Ga dan lekker naar een café. :|W
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  donderdag 27 september 2018 @ 21:57:08 #222
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_182173536
Ergernis als gastheer in een restaurant: mensen die denken dat dat de plek is om samen lekker even een drankje te drinken.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_182173633
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 21:57 schreef Klaploper het volgende:
Ergernis als gastheer in een restaurant: mensen die denken dat dat de plek is om samen lekker even een drankje te drinken.
Daar maakt een restaurant toch winst op?
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  donderdag 27 september 2018 @ 22:06:20 #224
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_182173814
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 21:59 schreef Soury het volgende:

[..]

Daar maakt een restaurant toch winst op?
Zeker. En het ligt ook sterk aan welk soort restaurant je treft. Maar verwachten dat je gewoon even een biertje kan gaan drinken in een restaurant zonder te eten vind ik raar.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_182173832
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 21:54 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Umm, volgens mij is jouw groep de teleurstelling, en niet het restaurant. Ga dan lekker naar een café. :|W
Het was meer gewoon zo dat de meeste geen honger meer hadden na het zien van de prijzen. Daarom dachten we een drankje te doen en weer door te gaan, waarbij er een aantal nog wel twijfelden. Het was er overigens ook niet vol ofzo, dan kan ik het wel begrijpen ja als ze omzet mislopen. Maar goed de marges zullen nog wel te laag geweest zijn op alleen drinken dat het er echt niet vanaf kon. :')
pi_182173855
Wat ik me wel kan herinneren van een hittegolfvakantie in Zuid-Frankrijk; we hadden allemaal dorst en zagen een tentje. Even wat drinken dachten we. Restaurantje was helemaal leeg, het was ook iets van 15u30 ofzo. Moesten we ook de hele experience nemen of anders niet... :')
pi_182175788
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 22:07 schreef Skitze het volgende:
Wat ik me wel kan herinneren van een hittegolfvakantie in Zuid-Frankrijk; we hadden allemaal dorst en zagen een tentje. Even wat drinken dachten we. Restaurantje was helemaal leeg, het was ook iets van 15u30 ofzo. Moesten we ook de hele experience nemen of anders niet... :')
Dat is wel redelijk opmerkelijk op dat tijdstip. In veel Franse restaurants kun je dan juist alleen drinken omdat de keuken pas weer om 19:00 uur open gaat
pi_182175825
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 22:06 schreef Piva het volgende:

[..]

Het was meer gewoon zo dat de meeste geen honger meer hadden na het zien van de prijzen. Daarom dachten we een drankje te doen en weer door te gaan, waarbij er een aantal nog wel twijfelden. Het was er overigens ook niet vol ofzo, dan kan ik het wel begrijpen ja als ze omzet mislopen. Maar goed de marges zullen nog wel te laag geweest zijn op alleen drinken dat het er echt niet vanaf kon. :')
hoe kun je nou niet begrijpen dat een restaurant geen bar/cafe is :')
pi_182176050
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 23:28 schreef fespo het volgende:

[..]

hoe kun je nou niet begrijpen dat een restaurant geen bar/cafe is :')
Je hebt nogal lekker veel keuze op een ski piste. Puur bar gerichte gelegenheden zijn er niet altijd en/of gaan pas later open.
pi_182176229
Op wallstreet in new york. We wilde een echte new york hotdog, dus naar zo een leuk mobiel standje. Oei, wel duur, 9 dollar voor een hotdog, maar goed "when in rome". Doe er maar twee. We kregen een aan de onderkant zwartgeblakerde maar ijskoude worst op een vochtig, zompig broodje met 3 snippers ui. Niet te eten. Wat een deceptie.
pi_182176509
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 12:38 schreef Molo het volgende:
Surimi voorgeschoteld krijgen alszijnde seafood _O- :')
is het toch ook?
pi_182176659
Wilde vorig jaar een aardappelpizza bestellen in Bologna, kreeg een pizza met patat/friet erbovenop. Terecht uitgelachen door de Italianen om mij heen.
  vrijdag 28 september 2018 @ 00:53:06 #233
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182177330
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 23:56 schreef Fokpop het volgende:

is het toch ook?
Samengeperste wijting met wat andere bestanddelen, inderdaad.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 28 september 2018 @ 00:56:11 #234
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_182177351
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 23:56 schreef Fokpop het volgende:

[..]

is het toch ook?
Ik had er toch een iets andere voorstellig van

Je legt er doorgaans ook geen vissticks tussen
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_182178046
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 22:06 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Zeker. En het ligt ook sterk aan welk soort restaurant je treft. Maar verwachten dat je gewoon even een biertje kan gaan drinken in een restaurant zonder te eten vind ik raar.
Vaak is er toch gewoon een bar in een restaurant waar je aan kunt zitten...
Ik zwaai naar dieren.
pi_182179381
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 02:44 schreef Geerd het volgende:

Vaak is er toch gewoon een bar in een restaurant waar je aan kunt zitten...
In een eetcafé, ja. Niet in een restaurant.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_182184630
4,50 voor een karaf water met 2 schijfjes citroen en wat ijsblokjes.
Als ik de rekening had moeten betalen was dat de fooi geweest.
  vrijdag 28 september 2018 @ 13:35:11 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182184676
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 13:31 schreef NutKees het volgende:
4,50 voor een karaf water met 2 schijfjes citroen en wat ijsblokjes.
Als ik de rekening had moeten betalen was dat de fooi geweest.
Erger nog, takken munt erbij zodat de wijn niet meer smaakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182185109
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 13:31 schreef NutKees het volgende:
4,50 voor een karaf water met 2 schijfjes citroen en wat ijsblokjes.
Als ik de rekening had moeten betalen was dat de fooi geweest.
Afgelopen weekend zat ik in een broodjeszaak in Frankrijk. Goed betaalbare broodjes en ik dacht ik neem een lekkere cola erbij. Bleek die cola bij het afrekenen 5 euro te zijn. Daar ging de fooi inderdaad :D
pi_182185161
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Grootste tegenvaller was toch wel de bedorven kip. :r

Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen. _O-
Je moet ook niet in Frankrijk gaan skiën, als je goedkoop wil drinken naar Oostenrijk en als je lekker wil eten naar Sud-Tirol.
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
pi_182188358
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 14:00 schreef itchycoo het volgende:

[..]

Afgelopen weekend zat ik in een broodjeszaak in Frankrijk. Goed betaalbare broodjes en ik dacht ik neem een lekkere cola erbij. Bleek die cola bij het afrekenen 5 euro te zijn. Daar ging de fooi inderdaad :D
waar was dat?
pi_182188947
Een paar jaar terug bij de Italiaan in Giethoorn. Met een groep een tafel reserveren voor een menu wat 15 euro pp zou kosten. Tot twee keer gevraagd of dat bedrag wel klopte. Het eten was niets mis mee, gewoon goed, wij waren verbaasd dat dat zou kunnen voor vijftien euro. Flinke fooi was het plan. De rekening komt en opeens is het menu 35 pp, dat is een heel ander bedrag. Bij aanspreken daarop werden we door de eigenaar botweg voor leugenaars uitgemaakt. Om de sfeer niet te bedreven onder protest betaald, zonder fooi natuurlijk. Voortaan eten we wel bij Fanfare bij het jaarlijkse uitje.
  vrijdag 28 september 2018 @ 17:41:44 #243
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_182189622
Oh ja voor leugenaar uitgemaakt worden is me ook een keer overmaken. Serveerster wist echt héééél zeker dat ik m'n steak doorbakken had willen hebben.
Nou nee, nooit, never.
Ook geen fooi, de rest van de tafel gaf daardoor ook geen fooi , terwijl het in USA was.
pi_182190404
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 08:24 schreef Isabeau het volgende:

[..]

In een eetcafé, ja. Niet in een restaurant.
Is dat zo ? Heb ik teveel films gezien denk ik...
Ik zwaai naar dieren.
pi_182190473
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 23:44 schreef Aanstootgevendenaam het volgende:
Op wallstreet in new york. We wilde een echte new york hotdog, dus naar zo een leuk mobiel standje. Oei, wel duur, 9 dollar voor een hotdog, maar goed "when in rome". Doe er maar twee. We kregen een aan de onderkant zwartgeblakerde maar ijskoude worst op een vochtig, zompig broodje met 3 snippers ui. Niet te eten. Wat een deceptie.
Dat had je kunnen verwachten. Ga dan gewoon naar een leuke eettent.
pi_182190564
De grootste tegenvaller was Shabu Shabu in Den Haag :') van binnen zag het er meer uit als Shabby Shabby maar dat terzijde.

Ik bestelde iets wat er op het plaatje uit zag als gewokte groenten met stukjes vlees en een saus. Zag er kleurrijk uit, mooi bruin vlees, dus ik dacht dat dat wel veilig zou zijn.
Krijg ik een soort doorzichtige bouillon, met 2 strookjes kool en grijze lapjes vlees wat een beetje leek op de vagina's op sterk water in museum Vrolik.
Ik dacht dat hij zich vergiste, maar nee het was echt het gerecht wat ik had besteld wat in de verste verte niet leek op de foto in het menu _O- ik heb het geprobeerd, maar ik denk ook dat het smaakte als een vagina op sterk water :r

Er waren wat meer missers en uiteindelijk hebben m'n moeder en ik toch een soort voedselvergiftiging opgelopen want eenmaal thuis moesten we om de beurt naar de wc om daar het glazuur van de pot te spuiten.
pi_182190666
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 18:27 schreef Elvi het volgende:
De grootste tegenvaller was Shabu Shabu in Den Haag :') van binnen zag het er meer uit als Shabby Shabby maar dat terzijde.

Ik bestelde iets wat er op het plaatje uit zag als gewokte groenten met stukjes vlees en een saus. Zag er kleurrijk uit, mooi bruin vlees, dus ik dacht dat dat wel veilig zou zijn.
Krijg ik een soort doorzichtige bouillon, met 2 strookjes kool en grijze lapjes vlees wat een beetje leek op de vagina's op sterk water in museum Vrolik.
Ik dacht dat hij zich vergiste, maar nee het was echt het gerecht wat ik had besteld wat in de verste verte niet leek op de foto in het menu _O- ik heb het geprobeerd, maar ik denk ook dat het smaakte als een vagina op sterk water :r

Er waren wat meer missers en uiteindelijk hebben m'n moeder en ik toch een soort voedselvergiftiging opgelopen want eenmaal thuis moesten we om de beurt naar de wc om daar het glazuur van de pot te spuiten.
Ik zie dat het all you can eat is en s middags ¤19. Ik zou t niet eens proberen.
  vrijdag 28 september 2018 @ 19:11:58 #248
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182191217
Hier in Argentinë gebruiken ze geen pincode bij het betalen met je debetkaart, je moet een bonnetje tekenen. Goed, wij een keer gegeten in een parilla (steak restaurant) en omdat we niet echt honger hadden, beide een "medio bife de lomo" gekozen (wat in Nederland nog steeds groter is dan een normale biefstuk natuurlijk). Goed, wordt geserveerd, ziet er inderdaad uit als een halve portie, wij eten, toetje, kopje koffie en de rekening graag.

Serveerster neemt de debetkaart van mijn vrouw mee om de betaling te doen en ik kijk nog eens naar de rekening. Staat er 2x bife de lomo ipv medio bife de lomo. Wij uitleggen aan de serveerster dat we een medio bife hadden gevraagd en het naar ons idee ook echt een medio bife de lomo was (mijn vrouw is Argentijns). Serveerster haalt de eigenaresse erbij, echt een takkewijf die compleet niet wilde luisteren. Wij hadden beide een bife de lomo gegeten en zodoende diende dat ook betaald te worden. Goed, mijn vrouw kan ook een bitch zijn als het moet, dus die zegt tegen me: "Jas aan, we gaan weg en ik teken het bonnetje niet.". Volgende ochtend de bank gebeld, uitgelegd dat ze NIET getekend heeft en het bedrag is ook nooit in rekening gebracht.

Moraal van het verhaal: als de eigenaresse nou ook maar een béétje moeite had gedaan, hadden we zonder problemen het bedrag van 2x een medio bife de lomo betaald. Maar nu was ze zo halsstarrig dat we gratig gegeten hebben. En er nooit meer zijn geweest natuurlijk.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_182191658
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 19:11 schreef flipsen het volgende:
Hier in Argentinë gebruiken ze geen pincode bij het betalen met je debetkaart, je moet een bonnetje tekenen. Goed, wij een keer gegeten in een parilla (steak restaurant) en omdat we niet echt honger hadden, beide een "medio bife de lomo" gekozen (wat in Nederland nog steeds groter is dan een normale biefstuk natuurlijk). Goed, wordt geserveerd, ziet er inderdaad uit als een halve portie, wij eten, toetje, kopje koffie en de rekening graag.

Serveerster neemt de debetkaart van mijn vrouw mee om de betaling te doen en ik kijk nog eens naar de rekening. Staat er 2x bife de lomo ipv medio bife de lomo. Wij uitleggen aan de serveerster dat we een medio bife hadden gevraagd en het naar ons idee ook echt een medio bife de lomo was (mijn vrouw is Argentijns). Serveerster haalt de eigenaresse erbij, echt een takkewijf die compleet niet wilde luisteren. Wij hadden beide een bife de lomo gegeten en zodoende diende dat ook betaald te worden. Goed, mijn vrouw kan ook een bitch zijn als het moet, dus die zegt tegen me: "Jas aan, we gaan weg en ik teken het bonnetje niet.". Volgende ochtend de bank gebeld, uitgelegd dat ze NIET getekend heeft en het bedrag is ook nooit in rekening gebracht.

Moraal van het verhaal: als de eigenaresse nou ook maar een béétje moeite had gedaan, hadden we zonder problemen het bedrag van 2x een medio bife de lomo betaald. Maar nu was ze zo halsstarrig dat we gratig gegeten hebben. En er nooit meer zijn geweest natuurlijk.
Terechte actie van jullie. En wat is dat voor een systeem met dat pinnen? :') Worden die bonnetjes ergens centraal gecontroleerd en dan afgeboekt ofzo of is het op goed Zuid-Amerikaans vertrouwen?
  vrijdag 28 september 2018 @ 19:58:51 #250
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_182191993
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 19:41 schreef itchycoo het volgende:

[..]

Terechte actie van jullie. En wat is dat voor een systeem met dat pinnen? :') Worden die bonnetjes ergens centraal gecontroleerd en dan afgeboekt ofzo of is het op goed Zuid-Amerikaans vertrouwen?
Dat met een bonnetje tekenen gaat in de VS ook zo hoor.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_182192008
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 19:58 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Dat met een bonnetje tekenen gaat in de VS ook zo hoor.
Met een creditcard ja.
  vrijdag 28 september 2018 @ 20:01:08 #252
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_182192035
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 19:59 schreef vredesdruif het volgende:

[..]

Met een creditcard ja.
Met een amerikaanse (visa) debitcard ook kan ik je uit eigen ervaring vertellen
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_182192089
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 20:01 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Met een amerikaanse (visa) debitcard ook kan ik je uit eigen ervaring vertellen
Misschien als t ook een creditcard is. Debitcard gebruik je gewoon een pincode voor.
pi_182192160
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 23:44 schreef Aanstootgevendenaam het volgende:
Op wallstreet in new york. We wilde een echte new york hotdog, dus naar zo een leuk mobiel standje. Oei, wel duur, 9 dollar voor een hotdog, maar goed "when in rome". Doe er maar twee. We kregen een aan de onderkant zwartgeblakerde maar ijskoude worst op een vochtig, zompig broodje met 3 snippers ui. Niet te eten. Wat een deceptie.
In New York kan je juist goede hotdogs eten. Jammer dat je dan net zo'n gare kraam te pakken had.
pi_182192204
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 19:58 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Dat met een bonnetje tekenen gaat in de VS ook zo hoor.
Dat wist ik niet, maar dan blijft mijn vraag staan minus “Zuid-“.
  vrijdag 28 september 2018 @ 20:18:54 #256
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_182192363
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 20:03 schreef vredesdruif het volgende:

[..]

Misschien als t ook een creditcard is. Debitcard gebruik je gewoon een pincode voor.
Nee, je hebt duidelijk nooit een Amerikaanse debit card gehad.

https://www.creditcards.c(...)re-checkout-1457.php

https://www.interracu.com(...)/Signature-based.pdf

Je kan met een debit card kiezen voor credit en dan krijg je een bonnetje wat je moet tekenen. Dit proces loopt via het credit card systeem (Visa / MC, ect) maar wordt gewoon van je lopende rekening afgeschreven. Zeker in restaurants betaal je altijd dmv handtekening, ook met debitcard want dan kan je de fooi op het bonnetje erbij schrijven.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_182192516
Oke laten we het maar weer over onverwachts gruwelycke ende smerighe gerechten in restaurants hebben :P
  vrijdag 28 september 2018 @ 20:41:03 #258
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182192822
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 20:26 schreef itchycoo het volgende:
Oke laten we het maar weer over onverwachts gruwelycke ende smerighe gerechten in restaurants hebben :P
Dat dus :D

Debet en/of Creditcards hebben hier geen pincode voor betalingen, tekenen inderdaad.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_182192932
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 20:18 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Nee, je hebt duidelijk nooit een Amerikaanse debit card gehad.

https://www.creditcards.c(...)re-checkout-1457.php

https://www.interracu.com(...)/Signature-based.pdf

Je kan met een debit card kiezen voor credit en dan krijg je een bonnetje wat je moet tekenen. Dit proces loopt via het credit card systeem (Visa / MC, ect) maar wordt gewoon van je lopende rekening afgeschreven. Zeker in restaurants betaal je altijd dmv handtekening, ook met debitcard want dan kan je de fooi op het bonnetje erbij schrijven.
Je kunt met een debitcard gewoon met pincode betalen, wijsneus.
  vrijdag 28 september 2018 @ 20:49:03 #260
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_182193026
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 20:45 schreef vredesdruif het volgende:

[..]

Je kunt met een debitcard gewoon met pincode betalen, wijsneus.
Ja dat kan maar dat is zeker in de horeca niet de praktijk.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_182193056
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 20:49 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Ja dat kan maar dat is zeker in de horeca niet de praktijk.
Ok
pi_182193401
Bij een Japans restaurant in Arnhem kreeg iedereen een papieren slabbetje. Een ultrahip stel naast ons zei dat dat normaal was in Japan. En at vervolgens een grote klont wasabi op, ‘want dat hoort zo’. Zo bleef het maar doorgaan met rariteiten. Compleet overtuigd van hun gelijk. We zijn zelf vaak in Japan geweest en hebben daar nooit een slabbetje gezien, of iemand die klonten wasabi uit het vuistje at, of dat je een ei uit de lucht moest happen ... Hebben dat maar niet gezegd want het was te hilarisch.

En dan nog een klacht: ik bestel vaak een verrassingsmenu of vismenu en geef daar dan bij aan dat ik een schelpdierenallergie heb, maar dat ik schaaldieren prima verdraag. Het gebeurt vaak dat mijn tafelgenoten die hetzelfde menu bestellen dan garnalen krijgen en dat ze mij dan een fantasieloze kipfilet voorschotelen ... Vaak nog opgediend met een geïrriteerd: ‘en wie was degene die geen schelp lust?’ Sommige koks menen zeker te weten dat een schelp- en schaaldierenallergie altijd samengaan. Niet dus. En lusten doe ik het prima, maar ik word er ziek van.
pi_182193467
Wat is het verschil tussen schelp - en schaaldieren? :@
Somebody that I used to know
pi_182193480
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 21:10 schreef _Arual_ het volgende:

En dan nog een klacht: ik bestel vaak een verrassingsmenu of vismenu en geef daar dan bij aan dat ik een schelpdierenallergie heb, maar dat ik schaaldieren prima verdraag. Het gebeurt vaak dat mijn tafelgenoten die hetzelfde menu bestellen dan garnalen krijgen en dat ze mij dan een fantasieloze kipfilet voorschotelen ... Vaak nog opgediend met een geïrriteerd: ‘en wie was degene die geen schelp lust?’ Sommige koks menen zeker te weten dat een schelp- en schaaldierenallergie altijd samengaan. Niet dus. En lusten doe ik het prima, maar ik word er ziek van.
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.

Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 28-09-2018 21:16:27 ]
pi_182193481
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 21:10 schreef _Arual_ het volgende:
Bij een Japans restaurant in Arnhem kreeg iedereen een papieren slabbetje. Een ultrahip stel naast ons zei dat dat normaal was in Japan. En at vervolgens een grote klont wasabi op, ‘want dat hoort zo’. Zo bleef het maar doorgaan met rariteiten. Compleet overtuigd van hun gelijk. We zijn zelf vaak in Japan geweest en hebben daar nooit een slabbetje gezien, of iemand die klonten wasabi uit het vuistje at, of dat je een ei uit de lucht moest happen ... Hebben dat maar niet gezegd want het was te hilarisch.

En dan nog een klacht: ik bestel vaak een verrassingsmenu of vismenu en geef daar dan bij aan dat ik een schelpdierenallergie heb, maar dat ik schaaldieren prima verdraag. Het gebeurt vaak dat mijn tafelgenoten die hetzelfde menu bestellen dan garnalen krijgen en dat ze mij dan een fantasieloze kipfilet voorschotelen ... Vaak nog opgediend met een geïrriteerd: ‘en wie was degene die geen schelp lust?’ Sommige koks menen zeker te weten dat een schelp- en schaaldierenallergie altijd samengaan. Niet dus. En lusten doe ik het prima, maar ik word er ziek van.
Irritant w.b. die ervaringen in de laatste alinea.

Maar over de ervaring in de eerste alinea wil ik graag meer lezen (ook al is t offtopic).
  vrijdag 28 september 2018 @ 22:49:46 #266
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182195127
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef Fokker89 het volgende:

Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.

Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.
QFT
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182196395
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 21:14 schreef Postbus100 het volgende:
Wat is het verschil tussen schelp - en schaaldieren? :@
Schelp: coquilles mossels kokkels en slakken etc
Schaal: kreeft krab langoustine etc

:)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator / Redactie FP zaterdag 29 september 2018 @ 00:58:42 #268
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_182197420
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.

Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.
Dit ja, hippe lui kunnen het goed verpesten voor de eckte eckte.
[b]Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: <a href="https://www.twitch.tv/drizzt_dourden" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >https://www.twitch.tv/drizzt_dourden</a>[/b]
pi_182205421
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 21:10 schreef _Arual_ het volgende:
Bij een Japans restaurant in Arnhem kreeg iedereen een papieren slabbetje. Een ultrahip stel naast ons zei dat dat normaal was in Japan. En at vervolgens een grote klont wasabi op, ‘want dat hoort zo’. Zo bleef het maar doorgaan met rariteiten. Compleet overtuigd van hun gelijk. We zijn zelf vaak in Japan geweest en hebben daar nooit een slabbetje gezien, of iemand die klonten wasabi uit het vuistje at, of dat je een ei uit de lucht moest happen ... Hebben dat maar niet gezegd want het was te hilarisch.
Zetten ze de stokjes ooj nog rechtop in de rijst of dat nog net niet? :P
1 + 1 = blauw
pi_182207350
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.

Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.
Ik begrijp waar het vandaan komt! Het ergste vind ik dat ik ook word aangezien voor iemand die een lastige eter is.

quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef vredesdruif het volgende:

[..]

Irritant w.b. die ervaringen in de laatste alinea.

Maar over de ervaring in de eerste alinea wil ik graag meer lezen (ook al is t offtopic).
Wat wil je weten? Iets over eten in Japan? Of over in dat gekke Japanse restaurant?
pi_182207751
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 17:40 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Ik begrijp waar het vandaan komt! Het ergste vind ik dat ik ook word aangezien voor iemand die een lastige eter is.

[..]

Wat wil je weten? Iets over eten in Japan? Of over in dat gekke Japanse restaurant?
Meer gedetailleerd over dat koppel en hun gedrag.
pi_182210218
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 september 2018 18:05 schreef vredesdruif het volgende:

[..]

Meer gedetailleerd over dat koppel en hun gedrag.
Was jij onderdeel van het koppel? :D
Somebody that I used to know
pi_182212325
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 september 2018 20:08 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Was jij onderdeel van het koppel? :D
B-)
  zondag 30 september 2018 @ 23:27:54 #274
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182243778
Dat je in het kader van de restaurantweek naar een voor jou onbekend restaurant gaat en dan denkt dat men juist dan extra hun best zal doen om de gasten weer terug te laten komen. En wat blijkt: er is geen enkele keuze, menu staat vast en is niet bespreekbaar geen aanvulling mogelijk en van zeer matige kwaliteit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182244134
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 16:49 schreef Prego het volgende:

[..]

waar was dat?
jammer, nog steeds geen antwoord.
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 14:00 schreef itchycoo het volgende:

[..]

Afgelopen weekend zat ik in een broodjeszaak in Frankrijk. Goed betaalbare broodjes en ik dacht ik neem een lekkere cola erbij. Bleek die cola bij het afrekenen 5 euro te zijn. Daar ging de fooi inderdaad :D
  maandag 1 oktober 2018 @ 00:03:14 #276
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182244384
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 23:49 schreef Prego het volgende:

[..]

jammer, nog steeds geen antwoord.

[..]

Misschien omdat het er verder geen zak toe doet?
  maandag 1 oktober 2018 @ 02:08:39 #277
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182245932
quote:
1s.gif Op maandag 1 oktober 2018 00:03 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Misschien omdat het er verder geen zak toe doet?
Ja maar ik ben ook wel eens in Frankrijk geweest! Het komt wel dichtbij zo :{
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 1 oktober 2018 @ 10:12:32 #278
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182248185
quote:
13s.gif Op zondag 30 september 2018 23:27 schreef golfer het volgende:
Dat je in het kader van de restaurantweek naar een voor jou onbekend restaurant gaat en dan denkt dat men juist dan extra hun best zal doen om de gasten weer terug te laten komen. En wat blijkt: er is geen enkele keuze, menu staat vast en is niet bespreekbaar geen aanvulling mogelijk en van zeer matige kwaliteit.
Ja, dit inderdaad. Moest er lang over nadenken, maar dit zal hem voor mij ook wel zijn. Wij hadden dit met Mooii in Rotterdam. Het eten was niet heel bijzonder en we kregen enorm het gevoel dat wij niet gewaardeerd werden, omdat we meededen aan de Restaurantweek. Erg jammer, wij gaan daar dus ook nooit meer naar terug.
pi_182248868
In Spanje een carpaccio van tonijn. Maar die was zo uit de vriezer, ijskoud en slijmerig en gewoon vies. Daarna een paella die stonk naar vuilnis. :r

Toen maar langs de McDrive gereden.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  maandag 1 oktober 2018 @ 11:04:56 #280
208890 June.
Seriously?
pi_182249102
quote:
1s.gif Op woensdag 26 september 2018 12:16 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Proef jij zoveel verschil dan?
Ik proef ook duidelijk verschil hoor, hoewel ik sisi ook nog wel te pruimen vind.

Echte teleurstellers zijn: Pepsi krijgen als je coca cola besteld. Of Lipton icetea bestellen en da nestea krijgen.
Shine bright like a diamond.
pi_182252561
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 23:49 schreef Prego het volgende:

[..]

jammer, nog steeds geen antwoord.

[..]

Sorry, over het hoofd gezien. Het was in Duinkerke bij patisserie Boutteau aan het place Jean-Bart. Naast de prijs van dat colaatje is overigens die hele stad klachtwaardig, wat een grafstad.

(ik zie nu overigens op google maps dat ze veel slechte recensies hebben, maar goed we hadden honger en liepen hier direct uit de parkeergarage naar binnen :') )

[ Bericht 8% gewijzigd door itchycoo op 01-10-2018 14:03:56 ]
  maandag 1 oktober 2018 @ 16:01:26 #282
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182255021
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 10:12 schreef vinnypassy het volgende:
Wij hadden dit met Mooii in Rotterdam. Het eten was niet heel bijzonder en we kregen enorm het gevoel dat wij niet gewaardeerd werden, omdat we meededen aan de Restaurantweek. Erg jammer, wij gaan daar dus ook nooit meer naar terug.
Ah, brings back memories. Lang verhaal kort: in Argentinië heeft iedereen meerdere bijnamen, mijn vrouw en ik noemen elkaar daarom "Mooi" (don´t ask). In Buenos Aires vond ik een tentje dat Mooi heette, dus daar een keer geluncht als verrassing, was érg leuk. Toen we in NL waren vond ik dus ook deze Mooii in Rotterdam (waar mijn broertje woont en mijn ouders vlakbij woonden), dus daar natuurlijk ook heen. Fikse tegenvaller, lunch was wel erg gewoontjes en vooral de bediening stond me niet aan. Ook geen fooi achtergelaten :N
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_182255574
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 13:58 schreef itchycoo het volgende:

[..]

Sorry, over het hoofd gezien. Het was in Duinkerke bij patisserie Boutteau aan het place Jean-Bart. Naast de prijs van dat colaatje is overigens die hele stad klachtwaardig, wat een grafstad.

(ik zie nu overigens op google maps dat ze veel slechte recensies hebben, maar goed we hadden honger en liepen hier direct uit de parkeergarage naar binnen :') )
die recensies zijn niet om naar huis te schrijven idd _O-
Ik stelde trouwens die omdat ik dacht aan een « piège à touristes ». Dat die bestaan in een stad als Duinkerke wist ik niet :P ik zou er nog niet dood gevonden willen worden.
pi_182257384
quote:
1s.gif Op maandag 1 oktober 2018 16:26 schreef Prego het volgende:

[..]

die recensies zijn niet om naar huis te schrijven idd _O-
Ik stelde trouwens die omdat ik dacht aan een « piège à touristes ». Dat die bestaan in een stad als Duinkerke wist ik niet :P ik zou er nog niet dood gevonden willen worden.
Hele dure drankjes niet of verstopt op een aparte kaart zetten is idd wel een bekende toeristentruc, waar ik doorgaans wel op bedacht ben en altijd even check voordat ik een restaurant binnen ga. Bij deze uit de kluiten gewassen bakkerij had ik het niet verwacht :P In o.a. Parijs kun je daar overigens goed op inspelen en op mooie plekken goedkoop uit eten te gaan, zolang je maar bereid bent om water te drinken. :)
  maandag 1 oktober 2018 @ 18:00:28 #285
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182257586
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 17:51 schreef itchycoo het volgende:
In o.a. Parijs kun je daar overigens goed op inspelen en op mooie plekken goedkoop uit eten te gaan, zolang je maar bereid bent om water te drinken. :)
En vooral niet op het terras gaan zitten :X Gewoon aan de bar eten :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_182272603
quote:
13s.gif Op zondag 30 september 2018 23:27 schreef golfer het volgende:
Dat je in het kader van de restaurantweek naar een voor jou onbekend restaurant gaat en dan denkt dat men juist dan extra hun best zal doen om de gasten weer terug te laten komen. En wat blijkt: er is geen enkele keuze, menu staat vast en is niet bespreekbaar geen aanvulling mogelijk en van zeer matige kwaliteit.
Dat dus. Gelijk ook de laatste keer geweest dat ik aan soortgelijke acties mee heb gedaan. Porties zijn waren vaak ook nog eens kleiner dan normaal.
  dinsdag 2 oktober 2018 @ 13:54:08 #287
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182272652
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 13:51 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]

Dat dus. Gelijk ook de laatste keer geweest dat ik aan soortgelijke acties mee heb gedaan. Porties zijn waren vaak ook nog eens kleiner dan normaal.
Ik heb volgens mij een goede handvol restaurants bezocht waarbij het slechts eenmaal tegenviel. Bij de andere 5 zou ik wel teruggaan, dus daar is het wel geslaagd. Eén tegenvaller hoeft dus zeker geen reden te zijn om niet meer mee te doen.
  dinsdag 2 oktober 2018 @ 15:24:27 #288
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182274187
Wij gaan elke week uit eten, maar met restaurantweek blijven we thuis. :D
  dinsdag 2 oktober 2018 @ 15:30:49 #289
233102 cherrycoke
"Fear is a weapon."
pi_182274329
ik vind geforceerde lag, of zon troela serveerder/ster geen idee waar die het over hebben.

een blikje drinken krijgen zonder glas

vies bestek.

vlees niet goed gebakken, of helemaal niet vragen hoe ik het graag zou willen.

vieze vloer met etensresten, schilderijtjes aan de muur waar je het stof op ziet zitten.

ik kan nog wel even doorgaan
"I wear the mask to protect the city… but the city is what made the mask." – Batman
  dinsdag 2 oktober 2018 @ 15:37:42 #290
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182274463
quote:
14s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 15:30 schreef cherrycoke het volgende:
ik vind geforceerde lag,
Wasda?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182274497
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 15:37 schreef golfer het volgende:

[..]

Wasda?
Dat de serveerster expres wacht voordat ze iets serveert.
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
pi_182274627
Ergens gegeten dit weekend, helaas gereseveerd.
Rekening gevraagd en een verkeerde rekening gekregen, dit aangegeven aan de ober maar die vertelde dat het wel klopte.

Betaald en de dag later telefoontje gekregen of ik nog even terug wil komen om extra te betalen (42 euro)

Vriendelijk verteld dat ik het aangegeven heb aan de ober, en als ik ooit nog in de buurt ben wel kom betalen. (restaurant zit kleine 40 minuten van mijn huis af)

Neem gewoon je verlies of adequaat personeel
  dinsdag 2 oktober 2018 @ 17:03:15 #293
130803 Gripper
Get a grip
pi_182275967
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 15:46 schreef JaafkeJunior het volgende:
Ergens gegeten dit weekend, helaas gereseveerd.
Rekening gevraagd en een verkeerde rekening gekregen, dit aangegeven aan de ober maar die vertelde dat het wel klopte.

Betaald en de dag later telefoontje gekregen of ik nog even terug wil komen om extra te betalen (42 euro)

Vriendelijk verteld dat ik het aangegeven heb aan de ober, en als ik ooit nog in de buurt ben wel kom betalen. (restaurant zit kleine 40 minuten van mijn huis af)

Neem gewoon je verlies of adequaat personeel
Zo tenenkrommend he, als restaurants dat doen, voor die paar tientjes. t is hun fout en je hebt t notabene aangegeven. Mij is het ook een keer overkomen. Werd de week erna gebeld, "ja we zijn vergeten 2 wijn arrangementen te rekenen, kunt u nog even 80 komen aftikken"

Ik wist bijna zeker dat dat niet zo was, dus de beroerdste niet, ben er langs gefietst, t zat toch vlakbij. Hij zag meteen bij binnenkomst dat ie mij niet moest hebben, maar dat de schuldige een wat oudere heer met een gezelschap van 6 moest zijn geweest, die het volgens zijn zeggen makkelijk kon lijden om nog wat te komen bijbetalen. Kreeg als verontschuldiging een fles lekkere wijn mee voor de moeite van het langskomen :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_182276693
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 17:03 schreef Gripper het volgende:

[..]

Zo tenenkrommend he, als restaurants dat doen, voor die paar tientjes. t is hun fout en je hebt t notabene aangegeven. Mij is het ook een keer overkomen. Werd de week erna gebeld, "ja we zijn vergeten 2 wijn arrangementen te rekenen, kunt u nog even 80 komen aftikken"

Ik wist bijna zeker dat dat niet zo was, dus de beroerdste niet, ben er langs gefietst, t zat toch vlakbij. Hij zag meteen bij binnenkomst dat ie mij niet moest hebben, maar dat de schuldige een wat oudere heer met een gezelschap van 6 moest zijn geweest, die het volgens zijn zeggen makkelijk kon lijden om nog wat te komen bijbetalen. Kreeg als verontschuldiging een fles lekkere wijn mee voor de moeite van het langskomen :)
Ik begrijp best dat die smiley aan het eind voor de lekkere fles wijn was, maar je hebt toch wel duidelijk gemaakt dat je er ondanks die fles wijn nooit meer komt omdat het een onsympathieke bende is, hè?

Restaurants die blunderen en vervolgens per telefoon hun klanten schofferen, dat is toch wel het meest bizarre dat ik ooit gehoord heb. Onvoorstelbaar dat er hier meerdere mensen zijn die een soortgelijk verhaal weten te vertellen.

Persoonlijk heb ik ook wel slechte ervaringen:
Een kipsalade die bestond uit een halve ijsbergsla met 4 dunne plakjes gerookte kip erover gedrapeerd, geen dressing. Ik werd er niet vrolijk van.
Oh, en bij Hotel New York koos ik eens voor de avocado salade, dat bestond uit ijsbergsla en avocado, gigantisch bord, maar alleen maar ijsbergsla met avocado. Tja...

maar dat was het wel zo'n beetje
pi_182278383
quote:
14s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 15:30 schreef cherrycoke het volgende:
een blikje drinken krijgen zonder glas

Een blikje krijgen ken ik alleen maar in een snackbar.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_182278790
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 16:20 schreef Gripper het volgende:
Onbeschoft personeel. :D
BIjna standaard in Nederland. Of iig onattent personeel. altijd moet je de aandacht van ze zoeken ipv dat ze wat vaker uit zichzelf zouden langskomen.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  dinsdag 2 oktober 2018 @ 23:52:54 #297
456432 Kamina
Tenacious!
pi_182284801
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 19:37 schreef RipCity het volgende:

[..]

BIjna standaard in Nederland. Of iig onattent personeel. altijd moet je de aandacht van ze zoeken ipv dat ze wat vaker uit zichzelf zouden langskomen.
Nederlandse bediening schijnt hier internationaal berucht om te zijn.
1 + 1 = blauw
pi_182287446
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 17:46 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Ik begrijp best dat die smiley aan het eind voor de lekkere fles wijn was, maar je hebt toch wel duidelijk gemaakt dat je er ondanks die fles wijn nooit meer komt omdat het een onsympathieke bende is, hè?
Omdat dit eigenlijk een tè mooi verhaal is om niet te delen:

Dat restaurant was van een echtpaar. Hij was altijd van de grote verhalen en poeha, zij wat meer op de achtergrond. Toen we er na het wijnarrangement-incident weer kwamen eten (want ze kookten wel gewoon fucking lekker altijd) was hij er niet, en vroegen we: waar is de patrón vanavond?

Zegt ze: ik heb m eruit gezet. Hij bleek al tijden met van alles te rommelen en de kantjes er vanaf te lopen, en deed dat zo overtuigend dat zelfs wij altijd dachten dat hij de drijvende kracht was. In werkelijkheid was zij de stille kracht, dus heeft ze zowel het huwelijk als het zakelijke partnerschap beëindigd.

2 of 3 heel succesvolle jaren later heeft ze het restaurant gesloten, omdat ze zelf ook wel toe was aan iets anders en de hele tent verkocht. Zijn we nog in de afscheidsweek wezen eten.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_182287893
Haha, eerste waar ik ook aan dacht was andouilette.
Wij bestellen vaak de lokale specialiteiten of iets specialers.

Orgaanvlees is doorgaans geen probleem, maar met andouilette hadden we beiden moeite om het op te eten.
pi_182322717
Na 3 weken pasta en pizza in Italië, had ik wel eens weer zin in aardappeltjes, groente en vlees toen ik uit eten ging. Ik blij dat het woord steak herkende op de Italiaanse kaart, want een biefstukje leek mij heerlijk. Meh, wat viel het tegen dat ik toen een karbonade geserveerd kreeg. Als ik iets niks aan vind is het wel een karbo...
pi_182339182
Over pasta gesproken, men is hier blijkbaar niet in staat om pasta 'al dente' te koken want overal waar ik pasta heb gegeten (muv een echt goede italiaan) heeft het veel te lang in het water gelegen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')