Met een creditcard ja.quote:Op vrijdag 28 september 2018 19:58 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Dat met een bonnetje tekenen gaat in de VS ook zo hoor.
Met een amerikaanse (visa) debitcard ook kan ik je uit eigen ervaring vertellenquote:
Misschien als t ook een creditcard is. Debitcard gebruik je gewoon een pincode voor.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:01 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Met een amerikaanse (visa) debitcard ook kan ik je uit eigen ervaring vertellen
In New York kan je juist goede hotdogs eten. Jammer dat je dan net zo'n gare kraam te pakken had.quote:Op donderdag 27 september 2018 23:44 schreef Aanstootgevendenaam het volgende:
Op wallstreet in new york. We wilde een echte new york hotdog, dus naar zo een leuk mobiel standje. Oei, wel duur, 9 dollar voor een hotdog, maar goed "when in rome". Doe er maar twee. We kregen een aan de onderkant zwartgeblakerde maar ijskoude worst op een vochtig, zompig broodje met 3 snippers ui. Niet te eten. Wat een deceptie.
Dat wist ik niet, maar dan blijft mijn vraag staan minus “Zuid-“.quote:Op vrijdag 28 september 2018 19:58 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Dat met een bonnetje tekenen gaat in de VS ook zo hoor.
Nee, je hebt duidelijk nooit een Amerikaanse debit card gehad.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:03 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Misschien als t ook een creditcard is. Debitcard gebruik je gewoon een pincode voor.
Dat dusquote:Op vrijdag 28 september 2018 20:26 schreef itchycoo het volgende:
Oke laten we het maar weer over onverwachts gruwelycke ende smerighe gerechten in restaurants hebben
Je kunt met een debitcard gewoon met pincode betalen, wijsneus.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:18 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Nee, je hebt duidelijk nooit een Amerikaanse debit card gehad.
https://www.creditcards.c(...)re-checkout-1457.php
https://www.interracu.com(...)/Signature-based.pdf
Je kan met een debit card kiezen voor credit en dan krijg je een bonnetje wat je moet tekenen. Dit proces loopt via het credit card systeem (Visa / MC, ect) maar wordt gewoon van je lopende rekening afgeschreven. Zeker in restaurants betaal je altijd dmv handtekening, ook met debitcard want dan kan je de fooi op het bonnetje erbij schrijven.
Ja dat kan maar dat is zeker in de horeca niet de praktijk.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:45 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Je kunt met een debitcard gewoon met pincode betalen, wijsneus.
Okquote:Op vrijdag 28 september 2018 20:49 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Ja dat kan maar dat is zeker in de horeca niet de praktijk.
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:10 schreef _Arual_ het volgende:
En dan nog een klacht: ik bestel vaak een verrassingsmenu of vismenu en geef daar dan bij aan dat ik een schelpdierenallergie heb, maar dat ik schaaldieren prima verdraag. Het gebeurt vaak dat mijn tafelgenoten die hetzelfde menu bestellen dan garnalen krijgen en dat ze mij dan een fantasieloze kipfilet voorschotelen ... Vaak nog opgediend met een geïrriteerd: ‘en wie was degene die geen schelp lust?’ Sommige koks menen zeker te weten dat een schelp- en schaaldierenallergie altijd samengaan. Niet dus. En lusten doe ik het prima, maar ik word er ziek van.
Irritant w.b. die ervaringen in de laatste alinea.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:10 schreef _Arual_ het volgende:
Bij een Japans restaurant in Arnhem kreeg iedereen een papieren slabbetje. Een ultrahip stel naast ons zei dat dat normaal was in Japan. En at vervolgens een grote klont wasabi op, ‘want dat hoort zo’. Zo bleef het maar doorgaan met rariteiten. Compleet overtuigd van hun gelijk. We zijn zelf vaak in Japan geweest en hebben daar nooit een slabbetje gezien, of iemand die klonten wasabi uit het vuistje at, of dat je een ei uit de lucht moest happen ... Hebben dat maar niet gezegd want het was te hilarisch.
En dan nog een klacht: ik bestel vaak een verrassingsmenu of vismenu en geef daar dan bij aan dat ik een schelpdierenallergie heb, maar dat ik schaaldieren prima verdraag. Het gebeurt vaak dat mijn tafelgenoten die hetzelfde menu bestellen dan garnalen krijgen en dat ze mij dan een fantasieloze kipfilet voorschotelen ... Vaak nog opgediend met een geïrriteerd: ‘en wie was degene die geen schelp lust?’ Sommige koks menen zeker te weten dat een schelp- en schaaldierenallergie altijd samengaan. Niet dus. En lusten doe ik het prima, maar ik word er ziek van.
QFTquote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef Fokker89 het volgende:
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.
Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.
Schelp: coquilles mossels kokkels en slakken etcquote:Op vrijdag 28 september 2018 21:14 schreef Postbus100 het volgende:
Wat is het verschil tussen schelp - en schaaldieren?
Dit ja, hippe lui kunnen het goed verpesten voor de eckte eckte.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.
Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.
Zetten ze de stokjes ooj nog rechtop in de rijst of dat nog net niet?quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:10 schreef _Arual_ het volgende:
Bij een Japans restaurant in Arnhem kreeg iedereen een papieren slabbetje. Een ultrahip stel naast ons zei dat dat normaal was in Japan. En at vervolgens een grote klont wasabi op, ‘want dat hoort zo’. Zo bleef het maar doorgaan met rariteiten. Compleet overtuigd van hun gelijk. We zijn zelf vaak in Japan geweest en hebben daar nooit een slabbetje gezien, of iemand die klonten wasabi uit het vuistje at, of dat je een ei uit de lucht moest happen ... Hebben dat maar niet gezegd want het was te hilarisch.
Ik begrijp waar het vandaan komt! Het ergste vind ik dat ik ook word aangezien voor iemand die een lastige eter is.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.
Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.
Wat wil je weten? Iets over eten in Japan? Of over in dat gekke Japanse restaurant?quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Irritant w.b. die ervaringen in de laatste alinea.
Maar over de ervaring in de eerste alinea wil ik graag meer lezen (ook al is t offtopic).
Meer gedetailleerd over dat koppel en hun gedrag.quote:Op zaterdag 29 september 2018 17:40 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Ik begrijp waar het vandaan komt! Het ergste vind ik dat ik ook word aangezien voor iemand die een lastige eter is.
[..]
Wat wil je weten? Iets over eten in Japan? Of over in dat gekke Japanse restaurant?
Was jij onderdeel van het koppel?quote:Op zaterdag 29 september 2018 18:05 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Meer gedetailleerd over dat koppel en hun gedrag.
quote:Op zaterdag 29 september 2018 20:08 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Was jij onderdeel van het koppel?
jammer, nog steeds geen antwoord.quote:
quote:Op vrijdag 28 september 2018 14:00 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Afgelopen weekend zat ik in een broodjeszaak in Frankrijk. Goed betaalbare broodjes en ik dacht ik neem een lekkere cola erbij. Bleek die cola bij het afrekenen 5 euro te zijn. Daar ging de fooi inderdaad
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |