Ligt het aan mij of is de laatste jaren carpaccio tot een inferieur dertien-in-een-dozijn gerecht verworden dat veel te populair is geworden? Het gemiddelde restaurant heeft het op de kaart staan en het is zelden om over naar huis te schrijven.quote:Op donderdag 27 september 2018 11:13 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Volgens mij wordt het vaak flink gekoeld om het dun te kunnen snijden.
Precies dezelfde fout gemaakt van de zomer met potjevleesch. Het ziet er ook zo onsmakelijk uit als je het voor je geserveerd krijgt.quote:Op maandag 24 september 2018 16:01 schreef itchycoo het volgende:
Ik vond niet echt een geschikt topic waar ik dit kwijt kon en ik dacht dat er vast nog veel meer mensen zijn met dergelijke ervaringen, dus wellicht wel grappig om dat met elkaar te delen!
Afgelopen week was ik met mijn vriendin op vakantie in Frankrijk. De hele week heerlijk gegeten en op de terugweg hebben we een stop gemaakt in Duinkerke. Daar stond in veel tenten een aantal regionale Vlaams/Franse specialiteiten op de kaart. Een daarvan was 'potjevleesch' zonder dat er in ons geval een nadere beschrijving bij stond. De naam deed ons vermoeden dat het iets van stoofvlees zou zijn en mijn vriendin is daar dol op, dus die heeft het enthousiast besteld, zonder verder te vragen wat het precies was. Bleek het uiteindelijk een koud gerecht te zijn van rund, kip en konijn waar ze een bak gelei overheen donderen. Het vlees zelf was erg smaakvol en op zichzelf ook lekker, maar omdat het geheel koud is en in combinatie met de gelei was het gewoon net alsof je een bak natvoer van de kat weg zat te werken en was het niet zo'n smakelijke beleving.
Achteraf kunnen we er verschrikkelijk om lachen, maar mijn vriendin gruwelt nu al bij het noemen van de naam van het gerecht.
Hebben jullie ooit (blindelings) iets besteld in een restaurant dat niet zo goed uitpakte?
Carpaccio; twee keer in een restaurant gegeten. De eerste keer was zaaaaalig, alsof engeltjes mijn tong plezierden. De tweede keer:quote:Op donderdag 27 september 2018 12:28 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Ligt het aan mij of is de laatste jaren carpaccio tot een inferieur dertien-in-een-dozijn gerecht verworden dat veel te populair is geworden? Het gemiddelde restaurant heeft het op de kaart staan en het is zelden om over naar huis te schrijven.
Hetzelfde leek ook te gebeuren met steak tartare als voorgerecht. Als dat goed bereid wordt is het heerlijk, maar meestal krijg je een flauwe smaakloze bende. En met name die laatste variant leek steeds meer op te duiken op menukaarten.
dat lijkt mij niet meer dan normaal.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen.![]()
Carpaccio op zichzelf moet je ook niet te veel mee doen, als ze pesto er overheen gooien hoef ik het al niet meer.quote:Op donderdag 27 september 2018 13:25 schreef Skitze het volgende:
[..]
Carpaccio; twee keer in een restaurant gegeten. De eerste keer was zaaaaalig, alsof engeltjes mijn tong plezierden. De tweede keer:
Misschien mijn fout om hetzelfde te verwachten maar was toch een aardige tegenvaller.
inderdaad.quote:Op donderdag 27 september 2018 13:52 schreef fespo het volgende:
[..]
dat lijkt mij niet meer dan normaal.
Het is al meer dan 10 jaar ernstig gedemocratiseerd. Je ziet het ook heel veel met pijnboompitten en rucola. Ik vind het allemaal prima maar als het vlees niet heel goed is dan heeft het allemaal niet zoveel zin. Ossenworst met pijnboompitten en ruccola en wat vlokken oude kaas is ook lekker. Ook met 'carpaccio's van...' is het niet zo dat iets heel lekker wordt als je het maar dun snijdt.quote:Op donderdag 27 september 2018 12:28 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Ligt het aan mij of is de laatste jaren carpaccio tot een inferieur dertien-in-een-dozijn gerecht verworden dat veel te populair is geworden? Het gemiddelde restaurant heeft het op de kaart staan en het is zelden om over naar huis te schrijven.
Hetzelfde leek ook te gebeuren met steak tartare als voorgerecht. Als dat goed bereid wordt is het heerlijk, maar meestal krijg je een flauwe smaakloze bende. En met name die laatste variant leek steeds meer op te duiken op menukaarten.
Umm, volgens mij is jouw groep de teleurstelling, en niet het restaurant. Ga dan lekker naar een café.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Grootste tegenvaller was toch wel de bedorven kip.
Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen.![]()
Daar maakt een restaurant toch winst op?quote:Op donderdag 27 september 2018 21:57 schreef Klaploper het volgende:
Ergernis als gastheer in een restaurant: mensen die denken dat dat de plek is om samen lekker even een drankje te drinken.
Zeker. En het ligt ook sterk aan welk soort restaurant je treft. Maar verwachten dat je gewoon even een biertje kan gaan drinken in een restaurant zonder te eten vind ik raar.quote:Op donderdag 27 september 2018 21:59 schreef Soury het volgende:
[..]
Daar maakt een restaurant toch winst op?
Het was meer gewoon zo dat de meeste geen honger meer hadden na het zien van de prijzen. Daarom dachten we een drankje te doen en weer door te gaan, waarbij er een aantal nog wel twijfelden. Het was er overigens ook niet vol ofzo, dan kan ik het wel begrijpen ja als ze omzet mislopen. Maar goed de marges zullen nog wel te laag geweest zijn op alleen drinken dat het er echt niet vanaf kon.quote:Op donderdag 27 september 2018 21:54 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Umm, volgens mij is jouw groep de teleurstelling, en niet het restaurant. Ga dan lekker naar een café.
Dat is wel redelijk opmerkelijk op dat tijdstip. In veel Franse restaurants kun je dan juist alleen drinken omdat de keuken pas weer om 19:00 uur open gaatquote:Op donderdag 27 september 2018 22:07 schreef Skitze het volgende:
Wat ik me wel kan herinneren van een hittegolfvakantie in Zuid-Frankrijk; we hadden allemaal dorst en zagen een tentje. Even wat drinken dachten we. Restaurantje was helemaal leeg, het was ook iets van 15u30 ofzo. Moesten we ook de hele experience nemen of anders niet...
hoe kun je nou niet begrijpen dat een restaurant geen bar/cafe isquote:Op donderdag 27 september 2018 22:06 schreef Piva het volgende:
[..]
Het was meer gewoon zo dat de meeste geen honger meer hadden na het zien van de prijzen. Daarom dachten we een drankje te doen en weer door te gaan, waarbij er een aantal nog wel twijfelden. Het was er overigens ook niet vol ofzo, dan kan ik het wel begrijpen ja als ze omzet mislopen. Maar goed de marges zullen nog wel te laag geweest zijn op alleen drinken dat het er echt niet vanaf kon.
Je hebt nogal lekker veel keuze op een ski piste. Puur bar gerichte gelegenheden zijn er niet altijd en/of gaan pas later open.quote:Op donderdag 27 september 2018 23:28 schreef fespo het volgende:
[..]
hoe kun je nou niet begrijpen dat een restaurant geen bar/cafe is
is het toch ook?quote:Op donderdag 27 september 2018 12:38 schreef Molo het volgende:
Surimi voorgeschoteld krijgen alszijnde seafood![]()
Samengeperste wijting met wat andere bestanddelen, inderdaad.quote:
Ik had er toch een iets andere voorstellig vanquote:
Vaak is er toch gewoon een bar in een restaurant waar je aan kunt zitten...quote:Op donderdag 27 september 2018 22:06 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Zeker. En het ligt ook sterk aan welk soort restaurant je treft. Maar verwachten dat je gewoon even een biertje kan gaan drinken in een restaurant zonder te eten vind ik raar.
In een eetcafé, ja. Niet in een restaurant.quote:Op vrijdag 28 september 2018 02:44 schreef Geerd het volgende:
Vaak is er toch gewoon een bar in een restaurant waar je aan kunt zitten...
Erger nog, takken munt erbij zodat de wijn niet meer smaaktquote:Op vrijdag 28 september 2018 13:31 schreef NutKees het volgende:
4,50 voor een karaf water met 2 schijfjes citroen en wat ijsblokjes.
Als ik de rekening had moeten betalen was dat de fooi geweest.
Afgelopen weekend zat ik in een broodjeszaak in Frankrijk. Goed betaalbare broodjes en ik dacht ik neem een lekkere cola erbij. Bleek die cola bij het afrekenen 5 euro te zijn. Daar ging de fooi inderdaadquote:Op vrijdag 28 september 2018 13:31 schreef NutKees het volgende:
4,50 voor een karaf water met 2 schijfjes citroen en wat ijsblokjes.
Als ik de rekening had moeten betalen was dat de fooi geweest.
Je moet ook niet in Frankrijk gaan skiën, als je goedkoop wil drinken naar Oostenrijk en als je lekker wil eten naar Sud-Tirol.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Grootste tegenvaller was toch wel de bedorven kip.
Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen.![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |