abonnement Unibet Coolblue
pi_182105147
Ik vond niet echt een geschikt topic waar ik dit kwijt kon en ik dacht dat er vast nog veel meer mensen zijn met dergelijke ervaringen, dus wellicht wel grappig om dat met elkaar te delen!

Afgelopen week was ik met mijn vriendin op vakantie in Frankrijk. De hele week heerlijk gegeten en op de terugweg hebben we een stop gemaakt in Duinkerke. Daar stond in veel tenten een aantal regionale Vlaams/Franse specialiteiten op de kaart. Een daarvan was 'potjevleesch' zonder dat er in ons geval een nadere beschrijving bij stond. De naam deed ons vermoeden dat het iets van stoofvlees zou zijn en mijn vriendin is daar dol op, dus die heeft het enthousiast besteld, zonder verder te vragen wat het precies was. Bleek het uiteindelijk een koud gerecht te zijn van rund, kip en konijn waar ze een bak gelei overheen donderen. Het vlees zelf was erg smaakvol en op zichzelf ook lekker, maar omdat het geheel koud is en in combinatie met de gelei was het gewoon net alsof je een bak natvoer van de kat weg zat te werken en was het niet zo'n smakelijke beleving.

Achteraf kunnen we er verschrikkelijk om lachen, maar mijn vriendin gruwelt nu al bij het noemen van de naam van het gerecht. :')

Hebben jullie ooit (blindelings) iets besteld in een restaurant dat niet zo goed uitpakte? :+
  maandag 24 september 2018 @ 16:08:30 #2
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182105295
Mijn grootste tegenvaller is vaak de rekening, maar daar gaat het hier dus niet om? :P

Twee keer op mijn bek gegaan omdat mijn Spaans nog niet zo goed was. Een keer in volle overtuiging pizza met paprika besteld, komen ze met een pizza met garnalen aanzetten. Camarón, morrón, wie ziet het verschil _O- De andere keer was eigenlijk meer dommigheid van me, ik bestelde "een steak", maar had kennelijk het woordje "tartare" erachte niet gezien. En dat ei was ook niet gebakken, zoals ik dacht :X

Beide keren overigens wel opgegeten, ben toch geen mietje! Maar was beide keren niet voor herhaling vatbaar
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_182105447
Een pasta bij een italiaan bestellen die vegetarisch was, was op zich best lekker, maar miste toch wat.

Dus het valt voor mij tot nog toe wel mee.

[ Bericht 20% gewijzigd door #ANONIEM op 24-09-2018 16:16:02 ]
pi_182105506
Ik bestelde een keer per ongeluk zure zult :X Dat was ook echt niet voor herhaling vatbaar. Mijn gezicht vertrekt nog steeds als ik er aan denk.
Spoilers!
pi_182105515
Een keertje prime rib besteld in de veronderstelling dat het spareribs waren :D
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_182105560
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 16:08 schreef flipsen het volgende:
De andere keer was eigenlijk meer dommigheid van me, ik bestelde "een steak", maar had kennelijk het woordje "tartare" erachte niet gezien. En dat ei was ook niet gebakken, zoals ik dacht :X
Is jouw achternaam soms Bean?

:+
pi_182105587
Er was ooit wel een topic met restaurant ergernissen. Ging dan vooral over honden onder tafel, rond rennende kinderen en onbeschoft personeel. :D
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 24 september 2018 @ 16:39:04 #8
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_182106062
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 16:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik bestelde een keer per ongeluk zure zult :X Dat was ook echt niet voor herhaling vatbaar. Mijn gezicht vertrekt nog steeds als ik er aan denk.
Gisteren een lekker bakje weggesnoept. Bij zult moet je niet teveel nadenken.
And so is the past
pi_182106241
Gaat het hier om zaken die je zelf onhandig hebt besteld of om zaken die je tegenvallen in de service?

Mijn grootste tegenvaller tot dusver is het tweesterren restaurant waar we gingen dineren. Dan weet je al dat het een flinke rekening wordt. Maar het diner is dat het meestal wel waard.
Hier was de service matig en de maaltijd wel lekker, niet echt bijzonder. Maar dat is natuurlijk maar een mening.

Grootste tegenvaller was dat we bij de koffie als onderdeel van de friandises, met zijn viertjes, maar drie macarons kregen. Waarschijnlijk omdat hun serveerstandaardje slechts ruimte had voor drie en dat zo leuk stond :')
Tafel naast ons (2 personen) kreeg er namelijk ook drie o|O

Natuurlijk hadden we eentje extra kunnen vragen, maar een beetje fatsoenlijk restaurant had iedereen meteen een eigen koekje gegeven.

Sindsdien nemen we bij zulke dinertjes altijd een eigen pakje macarons mee :+ Maar zijn nooit meer teleurgesteld.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_182106477
Overigens nog een opmerkelijke ervaring van jaren geleden, toen ik met de hele familie in Barcelona was. Klein restaurantje waarvan bij binnenkomst bleek dat alle tafels gereserveerd waren, maar toen we wilden vertrekken konden ze tóch nog een tafeltje vrij maken.

Ik bestelde:
- tomatensalade
- spareribs

Ik kreeg:
- bak ijsbergsla met een half schijfje tomaat
- karbonade

Op het einde kwam de serveester vragen of we nog een toetje wilde. Op een gezamenlijk "ja" van ons allen vroeg ze wat we wilden hebben......yoghurt of kwark. Vervolgens kwam ze met bordjes met daarop bakjes danone met een lepeltje erop uit de keuken. Iedereen in mijn familie trok op dat moment ongeveer dit gezicht: :')

Achteraf bezien een compleet kansloze tent, maar het levert wel voor jaren plezier op. :D

quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 16:46 schreef Cat-astrophe het volgende:
Gaat het hier om zaken die je zelf onhandig hebt besteld of om zaken die je tegenvallen in de service?

Mijn grootste tegenvaller tot dusver is het tweesterren restaurant waar we gingen dineren. Dan weet je al dat het een flinke rekening wordt. Maar het diner is dat het meestal wel waard.
Hier was de service matig en de maaltijd wel lekker, niet echt bijzonder. Maar dat is natuurlijk maar een mening.

Grootste tegenvaller was dat we bij de koffie als onderdeel van de friandises, met zijn viertjes, maar drie macarons kregen. Waarschijnlijk omdat hun serveerstandaardje slechts ruimte had voor drie en dat zo leuk stond :')
Tafel naast ons (2 personen) kreeg er namelijk ook drie o|O

Natuurlijk hadden we eentje extra kunnen vragen, maar een beetje fatsoenlijk restaurant had iedereen meteen een eigen koekje gegeven.

Sindsdien nemen we bij zulke dinertjes altijd een eigen pakje macarons mee :+ Maar zijn nooit meer teleurgesteld.
Kan allebei, ik doelde vooral op opmerkelijke dingen die onverwachts erg tegenvielen, maar dit macaronverhaal past er prima tussen :D
pi_182106587
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 16:20 schreef Gripper het volgende:
Er was ooit wel een topic met restaurant ergernissen. Ging dan vooral over honden onder tafel, rond rennende kinderen en onbeschoft personeel. :D
De ergste dingen stonden daar in ja. Ik zal dat topic eens opzoeken.

Laten we het hier op dingen die verkeerd gingen met de bestelling houden :)
Spoilers!
  FOK!fotograaf maandag 24 september 2018 @ 17:04:07 #12
842 Zorro
Z
pi_182106724
Ik heb ook ooit een website gezien met het tegenovergestelde: restaurantpersoneel wat over het gedrag van de klanten klaagde. Dat was nog veel leuker :D
Weet helaas de site niet meer.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  maandag 24 september 2018 @ 17:04:08 #13
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182106726
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 16:19 schreef itchycoo het volgende:

[..]

Is jouw achternaam soms Bean?

:+
:D

Maar ik heb het wel opgegeten :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_182106974
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 16:19 schreef itchycoo het volgende:

[..]

Is jouw achternaam soms Bean?

:+
Ik heb het ook weleens gehad jaren geleden in Frankrijk.. zit je ook raar te kijken. Maar wel braaf opgegeten, was nog best lekker.
pi_182107014
Gevonden. Maar dat is dus meer een moppertopic.

CUL / Horeca-frustraties
Spoilers!
  maandag 24 september 2018 @ 17:21:37 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182107112
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 16:01 schreef itchycoo het volgende:
Ik vond niet echt een geschikt topic waar ik dit kwijt kon en ik dacht dat er vast nog veel meer mensen zijn met dergelijke ervaringen, dus wellicht wel grappig om dat met elkaar te delen!

Afgelopen week was ik met mijn vriendin op vakantie in Frankrijk. De hele week heerlijk gegeten en op de terugweg hebben we een stop gemaakt in Duinkerke. Daar stond in veel tenten een aantal regionale Vlaams/Franse specialiteiten op de kaart. Een daarvan was 'potjevleesch' zonder dat er in ons geval een nadere beschrijving bij stond. De naam deed ons vermoeden dat het iets van stoofvlees zou zijn en mijn vriendin is daar dol op, dus die heeft het enthousiast besteld, zonder verder te vragen wat het precies was. Bleek het uiteindelijk een koud gerecht te zijn van rund, kip en konijn waar ze een bak gelei overheen donderen. Het vlees zelf was erg smaakvol en op zichzelf ook lekker, maar omdat het geheel koud is en in combinatie met de gelei was het gewoon net alsof je een bak natvoer van de kat weg zat te werken en was het niet zo'n smakelijke beleving.

Achteraf kunnen we er verschrikkelijk om lachen, maar mijn vriendin gruwelt nu al bij het noemen van de naam van het gerecht. :')

Hebben jullie ooit (blindelings) iets besteld in een restaurant dat niet zo goed uitpakte? :+
Jullie hadden dus nog nooit van een terrine gehoord, want dat was het gerecht dat jouw vriendin besteld had.?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 24 september 2018 @ 17:25:58 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182107225
Mijn vrouw vroeg ooit aan de eigenaresse in een restaurant in Frankrijk wat rognons voor vlees was. In steenkolen Engels wees de vrouw op de zijkant van haar buik, dus dacht mijn vrouw dat er iets van lendestuk zou komen, vergezeld van een lekkere wijnsaus.
Bleek dus een bord vol niertjes te zijn. _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182107937
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 17:21 schreef golfer het volgende:

[..]

Jullie hadden dus nog nooit van een terrine gehoord, want dat was het gerecht dat jouw vriendin besteld had.?
Terrines ken ik wel, maar dat stond er dus niet bij. Anders had ik in elk geval geweten dat het niks voor m’n vriendin zou zijn als maaltijd :+
  maandag 24 september 2018 @ 19:15:14 #19
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_182109457
Ik vind het altijd jammer als je van die standaard gerechten geserveerd krijgt. Een beetje moeite mag wel.

Zoals een groentesoep als voorafje, dat meer een triest bouillonnetje is zonder veel smaak.
Taai droog stokbrood met harde kruidenboter.
Saaie salades met dressing uit een fles of pakje.
Vlees van lage kwaliteit.
Filterkoffie in plaats van verse bonen.

Beste kun je gewoon reviews van tevoren lezen, maar het is altijd wel leuk om blindelings een restaurantje te bezoeken en je te laten verrassen.

Meerdere malen meegemaakt dat ik een eettentje ben binnengaan waar het eten echt heel goed was, terwijl je dat op het eerste gezicht niet zou verwachten.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  maandag 24 september 2018 @ 19:15:57 #20
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_182109474
quote:
11s.gif Op maandag 24 september 2018 17:25 schreef golfer het volgende:
Mijn vrouw vroeg ooit aan de eigenaresse in een restaurant in Frankrijk wat rognons voor vlees was. In steenkolen Engels wees de vrouw op de zijkant van haar buik, dus dacht mijn vrouw dat er iets van lendestuk zou komen, vergezeld van een lekkere wijnsaus.
Bleek dus een bord vol niertjes te zijn. _O-
In Frankrijk heb je ook van die horrorworsten met orgaanvlees.
Heb het zelf nog nooit geproefd en ben ook niet van plan om dat ooit te gaan doen.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_182110716
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 17:21 schreef golfer het volgende:

[..]

Jullie hadden dus nog nooit van een terrine gehoord, want dat was het gerecht dat jouw vriendin besteld had.?
Nog al veel verschillen tussen terrines. Potjesvlees zit echt in een zure bijna doorzichtige gelei met grote stukken vlees. Mijn Vlaamse stiefvader maakte het altijd met konijn. Is niet te vergelijken met een warme terrine, of een paté.

Ik zou ook behoorlijk teleurgesteld zijn als iemand terrine op de kaart zou zetten, en dat zou zijn wat ik zou krijgen.
  maandag 24 september 2018 @ 20:11:14 #22
215658 Trashcanman
I talk to planets baby!
pi_182110975
Stoofpotje rivierkreeft was vervelend om te eten: moest die krengen uit de kom vissen om ze te pellen. Omslachtig en een dik gesmeer :')
  maandag 24 september 2018 @ 20:24:55 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182111346
Grootste weet ik niet, maar de laatste was vorige week, lam uit de tandoor. Niet bij stilgestaan, nagedacht, maar het bleken een soort frikandellen/gehaktstaven op een stokje. Niks voor mij.
  maandag 24 september 2018 @ 20:29:36 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182111472
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 19:15 schreef Harvest89 het volgende:

In Frankrijk heb je ook van die horrorworsten met orgaanvlees.
Heb het zelf nog nooit geproefd en ben ook niet van plan om dat ooit te gaan doen.
Andouillette. :r
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182111508
Gewoon zelf koken?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')