Is jouw achternaam soms Bean?quote:Op maandag 24 september 2018 16:08 schreef flipsen het volgende:
De andere keer was eigenlijk meer dommigheid van me, ik bestelde "een steak", maar had kennelijk het woordje "tartare" erachte niet gezien. En dat ei was ook niet gebakken, zoals ik dacht![]()
Gisteren een lekker bakje weggesnoept. Bij zult moet je niet teveel nadenken.quote:Op maandag 24 september 2018 16:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik bestelde een keer per ongeluk zure zultDat was ook echt niet voor herhaling vatbaar. Mijn gezicht vertrekt nog steeds als ik er aan denk.
Kan allebei, ik doelde vooral op opmerkelijke dingen die onverwachts erg tegenvielen, maar dit macaronverhaal past er prima tussenquote:Op maandag 24 september 2018 16:46 schreef Cat-astrophe het volgende:
Gaat het hier om zaken die je zelf onhandig hebt besteld of om zaken die je tegenvallen in de service?
Mijn grootste tegenvaller tot dusver is het tweesterren restaurant waar we gingen dineren. Dan weet je al dat het een flinke rekening wordt. Maar het diner is dat het meestal wel waard.
Hier was de service matig en de maaltijd wel lekker, niet echt bijzonder. Maar dat is natuurlijk maar een mening.
Grootste tegenvaller was dat we bij de koffie als onderdeel van de friandises, met zijn viertjes, maar drie macarons kregen. Waarschijnlijk omdat hun serveerstandaardje slechts ruimte had voor drie en dat zo leuk stond![]()
Tafel naast ons (2 personen) kreeg er namelijk ook drie![]()
Natuurlijk hadden we eentje extra kunnen vragen, maar een beetje fatsoenlijk restaurant had iedereen meteen een eigen koekje gegeven.
Sindsdien nemen we bij zulke dinertjes altijd een eigen pakje macarons meeMaar zijn nooit meer teleurgesteld.
De ergste dingen stonden daar in ja. Ik zal dat topic eens opzoeken.quote:Op maandag 24 september 2018 16:20 schreef Gripper het volgende:
Er was ooit wel een topic met restaurant ergernissen. Ging dan vooral over honden onder tafel, rond rennende kinderen en onbeschoft personeel.
quote:
Ik heb het ook weleens gehad jaren geleden in Frankrijk.. zit je ook raar te kijken. Maar wel braaf opgegeten, was nog best lekker.quote:
Jullie hadden dus nog nooit van een terrine gehoord, want dat was het gerecht dat jouw vriendin besteld had.?quote:Op maandag 24 september 2018 16:01 schreef itchycoo het volgende:
Ik vond niet echt een geschikt topic waar ik dit kwijt kon en ik dacht dat er vast nog veel meer mensen zijn met dergelijke ervaringen, dus wellicht wel grappig om dat met elkaar te delen!
Afgelopen week was ik met mijn vriendin op vakantie in Frankrijk. De hele week heerlijk gegeten en op de terugweg hebben we een stop gemaakt in Duinkerke. Daar stond in veel tenten een aantal regionale Vlaams/Franse specialiteiten op de kaart. Een daarvan was 'potjevleesch' zonder dat er in ons geval een nadere beschrijving bij stond. De naam deed ons vermoeden dat het iets van stoofvlees zou zijn en mijn vriendin is daar dol op, dus die heeft het enthousiast besteld, zonder verder te vragen wat het precies was. Bleek het uiteindelijk een koud gerecht te zijn van rund, kip en konijn waar ze een bak gelei overheen donderen. Het vlees zelf was erg smaakvol en op zichzelf ook lekker, maar omdat het geheel koud is en in combinatie met de gelei was het gewoon net alsof je een bak natvoer van de kat weg zat te werken en was het niet zo'n smakelijke beleving.
Achteraf kunnen we er verschrikkelijk om lachen, maar mijn vriendin gruwelt nu al bij het noemen van de naam van het gerecht.
Hebben jullie ooit (blindelings) iets besteld in een restaurant dat niet zo goed uitpakte?
Terrines ken ik wel, maar dat stond er dus niet bij. Anders had ik in elk geval geweten dat het niks voor m’n vriendin zou zijn als maaltijdquote:Op maandag 24 september 2018 17:21 schreef golfer het volgende:
[..]
Jullie hadden dus nog nooit van een terrine gehoord, want dat was het gerecht dat jouw vriendin besteld had.?
In Frankrijk heb je ook van die horrorworsten met orgaanvlees.quote:Op maandag 24 september 2018 17:25 schreef golfer het volgende:
Mijn vrouw vroeg ooit aan de eigenaresse in een restaurant in Frankrijk wat rognons voor vlees was. In steenkolen Engels wees de vrouw op de zijkant van haar buik, dus dacht mijn vrouw dat er iets van lendestuk zou komen, vergezeld van een lekkere wijnsaus.
Bleek dus een bord vol niertjes te zijn.
Nog al veel verschillen tussen terrines. Potjesvlees zit echt in een zure bijna doorzichtige gelei met grote stukken vlees. Mijn Vlaamse stiefvader maakte het altijd met konijn. Is niet te vergelijken met een warme terrine, of een paté.quote:Op maandag 24 september 2018 17:21 schreef golfer het volgende:
[..]
Jullie hadden dus nog nooit van een terrine gehoord, want dat was het gerecht dat jouw vriendin besteld had.?
Andouillette.quote:Op maandag 24 september 2018 19:15 schreef Harvest89 het volgende:
In Frankrijk heb je ook van die horrorworsten met orgaanvlees.
Heb het zelf nog nooit geproefd en ben ook niet van plan om dat ooit te gaan doen.
Ik snap nooit zo goed dat mensen iets opeten wat ze eigenlijk niet te vreten vinden en er dan ook nog eens voor betalen en zich dan vervolgens op de borst kloppen zo van nou dat heb ik toch mooi even gewoon opgegeten.quote:Op maandag 24 september 2018 16:08 schreef flipsen het volgende:
Beide keren overigens wel opgegeten, ben toch geen mietje! Maar was beide keren niet voor herhaling vatbaar
In ieder geval wel flink gegeten toch?quote:Op maandag 24 september 2018 16:18 schreef Hallojo het volgende:
Een keertje prime rib besteld in de veronderstelling dat het spareribs waren
Welja, naar een 2 sterrenrestaurant gaan en eigen koekjes meenemen.quote:Op maandag 24 september 2018 16:46 schreef Cat-astrophe het volgende:
Sindsdien nemen we bij zulke dinertjes altijd een eigen pakje macarons mee Maar zijn nooit meer teleurgesteld.
Als je zelf iets fout besteld, waarom zou je er dan niet voor hoeven te betalen?quote:Op maandag 24 september 2018 20:46 schreef vosss het volgende:
[..]
Ik snap nooit zo goed dat mensen iets opeten wat ze eigenlijk niet te vreten vinden en er dan ook nog eens voor betalen en zich dan vervolgens op de borst kloppen zo van nou dat heb ik toch mooi even gewoon opgegeten.
Wat is dat man?
We zijn hartstikke rijk en kunnen gewoon elke dag eten wat we lekker vinden. Er hoeft hier geen ranzig eten gegeten te worden.
Waarom zou je het op eten als je het niet te vreten vind? Dan bestel je toch gewoon iets wat wel lekker is?quote:Op maandag 24 september 2018 20:57 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Als je zelf iets fout besteld, waarom zou je er dan niet voor hoeven te betalen?
Dat wel, maar jij zegt ook ''waarom zou je er dan nog voor betalen''quote:Op maandag 24 september 2018 20:58 schreef vosss het volgende:
[..]
Waarom zou je het op eten als je het niet te vreten vind? Dan bestel je toch gewoon iets wat wel lekker is?
Sarcasme niet snappenquote:Op maandag 24 september 2018 20:52 schreef vosss het volgende:
[..]
Welja, naar een 2 sterrenrestaurant gaan en eigen koekjes meenemen.
En, zoals Fokker89 ook al opmerkte, niet kunnen onthouden wat je zojuist zelf typte.quote:Op maandag 24 september 2018 20:58 schreef vosss het volgende:
[..]
Waarom zou je het op eten als je het niet te vreten vind? Dan bestel je toch gewoon iets wat wel lekker is?
quote:Op maandag 24 september 2018 20:59 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Dat wel, maar jij zegt ook ''waarom zou je er dan nog voor betalen''
Daarmee doelde ik niet zo zeer op verkeerd bestellen, maar gewoon lukraak iets bestellen waarvan je geen idee hebt wat het is en het dan goor vinden en dan opeten en dan jezelf op de borst kloppen zovan wat ben ik goed.quote:Op maandag 24 september 2018 20:59 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Dat wel, maar jij zegt ook ''waarom zou je er dan nog voor betalen''
Ik kan prima onthouden wat ik type; dat jullie mij niet begrijpen kan ik niets aan doen. Zie vorige post voor verduidelijking.quote:Op maandag 24 september 2018 21:01 schreef Cat-astrophe het volgende:
En, zoals Fokker89 ook al opmerkte, niet kunnen onthouden wat je zojuist zelf typte.
Lekker!quote:Op maandag 24 september 2018 21:07 schreef Marsenal het volgende:
Ik heb wel eens geitentestikels gegeten, omdat ik in een grieks dorpje was waar niemand engels leek te kunnen en ik geen woord grieks kon
Hoe weet je dat het geitentestikels waren?quote:Op maandag 24 september 2018 21:07 schreef Marsenal het volgende:
k heb wel eens geitentestikels gegeten, omdat ik in een grieks dorpje was waar niemand engels leek te kunnen en ik geen woord grieks kon
Hoe wist je dan dat het geitentestikels waren als niemand het kon vertalen voor je?quote:Op maandag 24 september 2018 21:07 schreef Marsenal het volgende:
Ik heb wel eens geitentestikels gegeten, omdat ik in een grieks dorpje was waar niemand engels leek te kunnen en ik geen woord grieks kon
Gegoogled, tijdens het etenquote:Op maandag 24 september 2018 21:14 schreef vosss het volgende:
[..]
Hoe wist je dan dat het geitentestikels waren als niemand het kon vertalen voor je?
Ik ga niet zo vaak uit eten, maar als ik ga dan vind ik het wel een tegenvaller als ze het glas niet met opdruk naar je toe draaien, maar gewoon neerzetten hoe het toevallig op hun dienblad staat.quote:tegenvallers in een restaurant
Dat hoort inderdaad wel zo, ik heb het ook niet anders gedaan, het is ook niet zoveel moeite. Maar het gebeurd inderdaad weinig.quote:Op maandag 24 september 2018 21:16 schreef vosss het volgende:
[..]
Ik ga niet zo vaak uit eten, maar als ik ga dan vind ik het wel een tegenvaller als ze het glas niet met opdruk naar je toe draaien, maar gewoon neerzetten hoe het toevallig op hun dienblad staat.
Ik heb geen idee of het echt zo heurt om de opdruk naar de klant toe te draaien, maar dat idee heb ik van wel. Iemand die dat toevallig weet? Ik stoor me daar aan. Als ik dan toch moet betalen dan zeet goddomme dat glas ook neer hoe het hoort lul!!!!
Maargoed, ik heb er nog nooit wat van gezegd want ik weet niet of dat wel hoort of niet, want zo vaak ga ik niet uit eten.
Iemand die dit weet toevallig?
In een klein kroegje hier in de buurt doet de barman het altijd als je een pilsje of biertje besteld. Dan denk ik als het in een bruin cafeetje kan; dan moet een beetje restaurant dat toch ook wel kunnen. Meestal niet. Althans de zaken waar ik kom dan niet. Maargoed, dat zijn dan ook geen sterrenrestaurants doorgaans, dus ik weet niet of dat in sterrententen wel gewoon gemeengoed is zegmaar.quote:Op maandag 24 september 2018 21:19 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Dat hoort inderdaad wel zo, ik heb het ook niet anders gedaan, het is ook niet zoveel moeite. Maar het gebeurd inderdaad weinig.
Sterrenrestaurants zullen dan ook geen glazen met merklogo voor je neerzettenquote:Op maandag 24 september 2018 21:21 schreef vosss het volgende:
[..]
In een klein kroegje hier in de buurt doet de barman het altijd als je een pilsje of biertje besteld. Dan denk ik als het in een bruin cafeetje kan; dan moet een beetje restaurant dat toch ook wel kunnen. Meestal niet. Althans de zaken waar ik kom dan niet. Maargoed, dat zijn dan ook geen sterrenrestaurants doorgaans.
Ooit besteld in een wegrestaurant, de dame probeerde mij nog 2x op andere gedachten te brengen, ook in het Duits, maar ik begreep het niet (snel genoeg). Dus gaf ze het maar, andoulliette heet het. Niet gegeten, het stonk.quote:Op maandag 24 september 2018 19:15 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
In Frankrijk heb je ook van die horrorworsten met orgaanvlees.
Heb het zelf nog nooit geproefd en ben ook niet van plan om dat ooit te gaan doen.
Doe jij eens effe heel gauw wat aardiger tegen mij ja? Anders ga ik klagen bij Geralt. Ik had het beide keren zelf besteld en ik ben niet zo iemand die (in de regel) bij voorkeur al zegt: "Dat lust ik niet!". Daarom at ik het gewoon op. Als ik het echt niet te vreten zou vinden, had ik het heus wel laten staan en iets anders besteld ja.quote:Op maandag 24 september 2018 20:46 schreef vosss het volgende:
[..]
Ik snap nooit zo goed dat mensen iets opeten wat ze eigenlijk niet te vreten vinden en er dan ook nog eens voor betalen en zich dan vervolgens op de borst kloppen zo van nou dat heb ik toch mooi even gewoon opgegeten.
Wat is dat man?
We zijn hartstikke rijk en kunnen gewoon elke dag eten wat we lekker vinden. Er hoeft hier geen ranzig eten gegeten te worden.
Je kan daar toch zeker ook wel bier bestellen neem ik aan? Die hebben doorgaans hun eigen glazen. Ik heb het dan niet over pils uiteraard. Of schenken ze speciaalbieren in een sterrentent in een blancoglas? Goeie vraag.quote:Op maandag 24 september 2018 21:22 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Sterrenrestaurants zullen dan ook geen glazen met merklogo voor je neerzetten
Ow het was geenszins een persoonlijke aanval hoorquote:Op maandag 24 september 2018 21:25 schreef flipsen het volgende:
[..]
Doe jij eens effe heel gauw wat aardiger tegen mij ja? Anders ga ik klagen bij Geralt. Ik had het beide keren zelf besteld en ik ben niet zo iemand die (in de regel) bij voorkeur al zegt: "Dat lust ik niet!". Daarom at ik het gewoon op. Als ik het echt niet te vreten zou vinden, had ik het heus wel laten staan en iets anders besteld ja.
Bier bij het eten is alleen voor de barbaren, wist je dat niet?quote:Op maandag 24 september 2018 21:21 schreef vosss het volgende:
[..]
In een klein kroegje hier in de buurt doet de barman het altijd als je een pilsje of biertje besteld. Dan denk ik als het in een bruin cafeetje kan; dan moet een beetje restaurant dat toch ook wel kunnen. Meestal niet. Althans de zaken waar ik kom dan niet. Maargoed, dat zijn dan ook geen sterrenrestaurants doorgaans, dus ik weet niet of dat in sterrententen wel gewoon gemeengoed is zegmaar.
Bier wordt niet zoveel verkocht in een sterrenrestaurant, en meestal dan in eigen glazen zover ik weet.quote:Op maandag 24 september 2018 21:25 schreef vosss het volgende:
[..]
Je kan daar toch zeker ook wel bier bestellen neem ik aan? Die hebben doorgaans hun eigen glazen. Ik heb het dan niet over pils uiteraard. Of schenken ze speciaalbieren in een sterrentent in een blancoglas? Goeie vraag.
Nope. Ik kan prima wijn of bier drinken bij het eten. Dat is mij eigenlijk om het even. En dat is nogal offtopic verderquote:Op maandag 24 september 2018 21:27 schreef Fer het volgende:
[..]
Bier bij het eten is alleen voor de barbaren, wist je dat niet?
"Zoals ik". En daar zijn we het dan inderdaad wel weer over eensquote:[b]Op maandag 24 september 2018 21:27 Maargoed, niet iedereen is zoals mij. En dat (op zo een beetje alle denkbare vlakken) misschien maar beter ook
Met opdruk.quote:Op maandag 24 september 2018 21:28 schreef Fokker89 het volgende:
en meestal dan in eigen glazen zover ik weet.
Allebei heerlijk. Mits goed klaargemaakt.quote:
Ow god, die fout heb ik ook eens gemaakt. Ik spreek redelijk Frans en had echt iets heel anders in mijn hoofd toen ik het voor mijn vrouw bestelde. Gevolg was dat ik mijn biefstuk bij haar mocht inleveren.quote:Op maandag 24 september 2018 17:25 schreef golfer het volgende:
Mijn vrouw vroeg ooit aan de eigenaresse in een restaurant in Frankrijk wat rognons voor vlees was. In steenkolen Engels wees de vrouw op de zijkant van haar buik, dus dacht mijn vrouw dat er iets van lendestuk zou komen, vergezeld van een lekkere wijnsaus.
Bleek dus een bord vol niertjes te zijn.
Een goed restaurant waar ze friet met satesaus serveren?quote:Op dinsdag 25 september 2018 07:48 schreef Jaume_I het volgende:
Wat ik altijd jammer vind is als een restaurant dingen op een manier serveert zoals je het thuis ook zou kunnen doen. Daarvoor ga ik niet uit eten!
- slagroom uit een spuitbus
- friet van avico uit de frituur
- ijs uit een bakje/de diepvries (van een groothandel)
- sate saus die niet zelf is gemaakt.
- broodje vooraf dat afbakbrood uit de vriezer is
Dat vind ik echt niet kunnen. Als je ijs serveert, maak het dan of zelf of ga een samenwerking aan met een plaatselijke/regionale ijsboer. Gewoon net even dat stukje extra wat je in een restaurant mag verwachten ; als dat ontbreekt vind ik het waardeloos.
Hakarl, lekker man!quote:Op maandag 24 september 2018 20:35 schreef Leipo666 het volgende:
In IJsland: gefermenteerde (groenlandse) haai
Dat waren witte blokjes ammoniak
mwah, ik heb 3 a 4 blokjes opgegeten en toen vond ik het wel voldoende. De brennivín was ook niet voldoende om de smaak weg te spoelenquote:
Walvis vond ik ook erg lekker.quote:Op dinsdag 25 september 2018 12:02 schreef Leipo666 het volgende:
[..]
mwah, ik heb 3 a 4 blokjes opgegeten en toen vond ik het wel voldoende. De brennivín was ook niet voldoende om de smaak weg te spoelen
Papegaaiduiker en walvis (dwergvinvis) daarentegen
Is niet 1 restaurant neem ik aan. Zit toch ook geen slagroom bij de patat?quote:Op dinsdag 25 september 2018 10:41 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Een goed restaurant waar ze friet met satesaus serveren?.
@ ijs en slagroom; zéker ook omdat desserts altijd schofterig duur zijn.quote:Op dinsdag 25 september 2018 07:48 schreef Jaume_I het volgende:
Wat ik altijd jammer vind is als een restaurant dingen op een manier serveert zoals je het thuis ook zou kunnen doen. Daarvoor ga ik niet uit eten!
- slagroom uit een spuitbus
- friet van avico uit de frituur
- ijs uit een bakje/de diepvries (van een groothandel)
- sate saus die niet zelf is gemaakt.
- broodje vooraf dat afbakbrood uit de vriezer is
Dat vind ik echt niet kunnen. Als je ijs serveert, maak het dan of zelf of ga een samenwerking aan met een plaatselijke/regionale ijsboer. Gewoon net even dat stukje extra wat je in een restaurant mag verwachten ; als dat ontbreekt vind ik het waardeloos.
doet me denken aan die keer dat ik bij een pizzeria in Italië een kant-en-klare diepvries pizza kreeg (met het papiertje er nog onderquote:Op dinsdag 25 september 2018 13:07 schreef ToT het volgende:
Zit je daar met 3 bolletjes vanille-ijs wat zo van de Aldi zou kunnen zijn!
quote:Op dinsdag 25 september 2018 13:11 schreef Leipo666 het volgende:
[..]
doet me denken aan die keer dat ik bij een pizzeria in Italië een kant-en-klare diepvries pizza kreeg (met het papiertje er nog onder)
Onzin, inktvis wordt malser van de vriezer.quote:Op dinsdag 25 september 2018 10:06 schreef Clupea het volgende:
(Pijlstaart) inktvis (in alle vormen) is altijd een risico: een goed resaturant maakt het vers en dan is het erg lekker, vaak komt het uit de vriezer en is het rubber.
Haha dat papiertje maakt het dan wel af!quote:Op dinsdag 25 september 2018 13:11 schreef Leipo666 het volgende:
[..]
doet me denken aan die keer dat ik bij een pizzeria in Italië een kant-en-klare diepvries pizza kreeg (met het papiertje er nog onder)
Volgens mij denken houders van een eettent dat pizza's een makkelijk product zijn om te verkopen, terwijl het veel makkelijker is om er een te verneuken dan om een écht goede pizza te maken, wat best een uitdaging isquote:
quote:Op dinsdag 25 september 2018 10:09 schreef totalvamp het volgende:
bestelde een kebab en voelde raars op mijn tong, kijk ik tussen het vlees zitten er allemaal haren nog in het vlees.
Dat is ECHT fucking ranzig jaquote:
Orgaanvlees vind ik goor, heb een keer per ongeluk een hap lever genomen omdat het er zo mooi en lekker uit zag, en dacht dat het iets anders wasquote:Op dinsdag 25 september 2018 14:00 schreef Harvest89 het volgende:
wat een gerechten komen hier voorbij.![]()
Orgaanvlees, zeekomkommers, pijlstaartinktvissen, rotte haai, walvis.
Waarom stoppen mensen dat vrijwillig in hun mond?
Haha vreselijk. Bij de geur van lever ga ik al bijna over mijn nek.quote:Op dinsdag 25 september 2018 14:05 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
Orgaanvlees vind ik goor, heb een keer per ongeluk een hap lever genomen omdat het er zo mooi en lekker uit zag, en dacht dat het iets anders was
Als kind kon ik leverworst, leverkaas en leverpaté wel hebben, maar moet er al jarenlang niet aan denken om het te eten, bah. Vooral van die grijze leverworst moet ik al bijna nekkenquote:Op dinsdag 25 september 2018 14:12 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Haha vreselijk. Bij de geur van lever ga ik al bijna over mijn nek.
Wat verwacht je dan als je vanille ijs met slagroom besteld?quote:Op dinsdag 25 september 2018 13:07 schreef ToT het volgende:
[..]
@ ijs en slagroom; zéker ook omdat desserts altijd schofterig duur zijn.
Zit je daar met 3 bolletjes vanille-ijs wat zo van de Aldi zou kunnen zijn!
In elk geval wat betere kwaliteit dan van de Aldi denk ik.quote:Op dinsdag 25 september 2018 14:16 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Wat verwacht je dan als je vanille ijs met slagroom besteld?
Dat heb ik bij niertjes.quote:Op dinsdag 25 september 2018 14:12 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Haha vreselijk. Bij de geur van lever ga ik al bijna over mijn nek.
Oh damn.quote:Op dinsdag 25 september 2018 14:25 schreef flipsen het volgende:
Keertje in Portugal, winter maar net lekker buiten in het zonnetje uit de wind. Glaasje verse jus, want gezond enzo. Beetje kletsen, genieten, dit dat alles. Komt er een groepje Nederlanders aan een tafeltje verderop zitten, bestellen ook verse jus, wat uit zo´n apparaat kwam:
[ afbeelding ]
Prima, verser kan niet toch? Dus wij kletsen wat door, bemerken grote ophef bij het andere groepje en horen een dame verbijsterd roepen: "Ieuw! Bij mij ook!" terwijl ze het glas met jus vol afgrijzen bekijkt. Ehm, okWij kijken in ons al bijna lege glas... allemaal (levende) witte wurmpjes onderin
![]()
Ter compensatie konden we, je raadt het al, wel een nieuw glas verse jus krijgen
Heel hard weggerend en de hele dag ervan overtuigd geweest dat het wel op kotsen zou uitlopen.
Maar niet ziek geworden
Gadverdammequote:Op dinsdag 25 september 2018 14:25 schreef flipsen het volgende:
Keertje in Portugal, winter maar net lekker buiten in het zonnetje uit de wind. Glaasje verse jus, want gezond enzo. Beetje kletsen, genieten, dit dat alles. Komt er een groepje Nederlanders aan een tafeltje verderop zitten, bestellen ook verse jus, wat uit zo´n apparaat kwam:
[ afbeelding ]
Prima, verser kan niet toch? Dus wij kletsen wat door, bemerken grote ophef bij het andere groepje en horen een dame verbijsterd roepen: "Ieuw! Bij mij ook!" terwijl ze het glas met jus vol afgrijzen bekijkt. Ehm, okWij kijken in ons al bijna lege glas... allemaal (levende) witte wurmpjes onderin
![]()
Ter compensatie konden we, je raadt het al, wel een nieuw glas verse jus krijgen
Heel hard weggerend en de hele dag ervan overtuigd geweest dat het wel op kotsen zou uitlopen.
Maar niet ziek geworden
Heb je vaak met onbespoten lokale sinaasappels.quote:Op dinsdag 25 september 2018 14:25 schreef flipsen het volgende:
Keertje in Portugal, winter maar net lekker buiten in het zonnetje uit de wind. Glaasje verse jus, want gezond enzo. Beetje kletsen, genieten, dit dat alles. Komt er een groepje Nederlanders aan een tafeltje verderop zitten, bestellen ook verse jus, wat uit zo´n apparaat kwam:
[ afbeelding ]
Prima, verser kan niet toch? Dus wij kletsen wat door, bemerken grote ophef bij het andere groepje en horen een dame verbijsterd roepen: "Ieuw! Bij mij ook!" terwijl ze het glas met jus vol afgrijzen bekijkt. Ehm, okWij kijken in ons al bijna lege glas... allemaal (levende) witte wurmpjes onderin
![]()
Ter compensatie konden we, je raadt het al, wel een nieuw glas verse jus krijgen
Heel hard weggerend en de hele dag ervan overtuigd geweest dat het wel op kotsen zou uitlopen.
Maar niet ziek geworden
Denken dat je meteen ziek wordt van een (fruit) wormpje in Portugalquote:Op dinsdag 25 september 2018 14:25 schreef flipsen het volgende:
Keertje in Portugal, winter maar net lekker buiten in het zonnetje uit de wind. Glaasje verse jus, want gezond enzo. Beetje kletsen, genieten, dit dat alles. Komt er een groepje Nederlanders aan een tafeltje verderop zitten, bestellen ook verse jus, wat uit zo´n apparaat kwam:
[ afbeelding ]
Prima, verser kan niet toch? Dus wij kletsen wat door, bemerken grote ophef bij het andere groepje en horen een dame verbijsterd roepen: "Ieuw! Bij mij ook!" terwijl ze het glas met jus vol afgrijzen bekijkt. Ehm, okWij kijken in ons al bijna lege glas... allemaal (levende) witte wurmpjes onderin
![]()
Ter compensatie konden we, je raadt het al, wel een nieuw glas verse jus krijgen
Heel hard weggerend en de hele dag ervan overtuigd geweest dat het wel op kotsen zou uitlopen.
Maar niet ziek geworden
Gast, dat is toch ranzig om te zien?quote:Op dinsdag 25 september 2018 15:53 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Denken dat je meteen ziek wordt van een (fruit) wormpje in Portugal
Dat ontken ik ook niet toch?quote:Op dinsdag 25 september 2018 16:04 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
[..]
Gast, dat is toch ranzig om te zien?
Die zaken in bold vind ik niet verwijtbaar aan het restaurant.quote:Op dinsdag 25 september 2018 16:19 schreef Igen het volgende:
Tja, tegenvallers kun je op verschillende manieren hebben:
- slechte kwaliteit
- past niet bij je smaak
- personeel
- afstotend gerecht
Ik heb wel dingen als steak tartare, soep met varkenshersenen, gekookte eieren met embryo's erin etc. gegeten. Zo te lezen wordt dat al gauw afstotend gevonden, maar dat is toch vooral een kwestie van je mindset.
Bloedworst?quote:Op dinsdag 25 september 2018 16:36 schreef Postbus100 het volgende:
Het leek op een verse worst (zo'n ding wat je in een cirkel in de winkel komt), maar dan zo zwart dat hij wel verkoold leek. En het was ook niet lekker (maar geen verkoolde smaak, gewoon *ril* niet lekker). Had wel wat weg van grove leverworst en dan behoorlijk flauw van smaak.
Morcilla inderdaad, heerlijk! En dan vooral de Morcilla Vasca, met rozijnen en walnoten erdoorquote:
Nee, dat is nog weer anders, volgens mij. Maar zo klinkt het wel, he? De black pudding uit Engeland vond ik wel lekker.quote:
Ah!quote:Op dinsdag 25 september 2018 17:20 schreef flipsen het volgende:
[..]
Morcilla inderdaad, heerlijk! En dan vooral de Morcilla Vasca, met rozijnen en walnoten erdoor![]()
![]()
een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn. Soms bestel je iets met het idee dat het heel lekker is maar blijkt het nét een ander gerecht, blijkens de vele steak tartare verhalenquote:Op dinsdag 25 september 2018 16:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die zaken in bold vind ik niet verwijtbaar aan het restaurant.
Slecht kwaliteit of incomptent personeel wel
Inderdaad. Alles kan altijd tegen vallen. Hoeft er nog niks mee mis te zijn.quote:Op dinsdag 25 september 2018 18:11 schreef itchycoo het volgende:
[..]
een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn.
In de meeste Franse restaurants zeggen ze tegen toeristen: Mais monsieur, vous réalisez, c’est cruequote:Op dinsdag 25 september 2018 18:11 schreef itchycoo het volgende:
[..]
een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn. Soms bestel je iets met het idee dat het heel lekker is maar blijkt het nét een ander gerecht, blijkens de vele steak tartare verhalen
Dat vooral.quote:Op dinsdag 25 september 2018 18:11 schreef itchycoo het volgende:
een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn. Soms bestel je iets met het idee dat het heel lekker is maar blijkt het nét een ander gerecht, blijkens de vele steak tartare verhalen
Lever is, mits met mate, ontzettend lekker. Net zoals niertjes of tong in madeirasaus. En walvis is eigenlijk net een stuk rundvlees, maar dan met klein vissmaakje (ooit geprobeerd in Groenland, ik moest het gewoon proberen ondanks dat het ethisch compleet fout is.) En wat is er mis met goed bereidde inktvis?quote:Op dinsdag 25 september 2018 14:00 schreef Harvest89 het volgende:
wat een gerechten komen hier voorbij.![]()
Orgaanvlees, zeekomkommers, pijlstaartinktvissen, rotte haai, walvis.
Waarom stoppen mensen dat vrijwillig in hun mond?
Nee. Ik vind t ontzettend goor. Smerige bitter/zoet combinatie.quote:Op dinsdag 25 september 2018 19:47 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Lever is, mits met mate, ontzettend lekker.
Hier hetzelfde. Ben er ook mee gestopt.quote:Op dinsdag 25 september 2018 19:53 schreef Qarrad het volgende:
Voor mij is de grootste tegenvaller altijd als ik een biefstuk/steak bestel en dan zo rare als maar kan, maar dat ik dan toch een schoenzool met een spoortje grijsroze in het midden krijg. Ik bestel het dus ook nooit meer maar maak het zelf wel; te veel restaurants weten niet hoe het moet met dat stukkie vlees.
Andouillette heet dat, ik eet inprincipe alles wel, al is het maar om te proberen.quote:Op maandag 24 september 2018 19:15 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
In Frankrijk heb je ook van die horrorworsten met orgaanvlees.
Heb het zelf nog nooit geproefd en ben ook niet van plan om dat ooit te gaan doen.
Tja was is een goed restaurant. Ik ga maar weinig écht luxe uit eten (sterrenrestaurants). Maar kom ook haast nooit in cheap als steakhouses zoals je ze op het leidseplein o.i.d. vindt. Gewoon 'normale' restaurants met hoofdgerechten tussen de 20-30 euro. En het wil inderdaad nog wel eens voorkomen dat die één of twee steekjes laten vallen. Sowieso vind ik dat alles wat je in een restaurant krijgt eigenlijk gewoon zelfgemaakt moet zijn of afkomstig van een traiteur / verse (lokale) bakker. Friet moet ook gewoon zelf gesneden zijn.quote:Op dinsdag 25 september 2018 10:41 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Een goed restaurant waar ze friet met satesaus serveren?.
Heb het nog eens ffe op youtube opgezocht.quote:Op dinsdag 25 september 2018 20:33 schreef 111210 het volgende:
[..]
Andouillette heet dat, ik eet inprincipe alles wel, al is het maar om te proberen.
Deze heb ik toch echt na 1 hap laten staan. Die worst rook gewoon echt naar varkensstront.
Voortaan dan maar effe googlen als je niet weet wat iets is.quote:Op dinsdag 25 september 2018 18:11 schreef itchycoo het volgende:
[..]
een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn. Soms bestel je iets met het idee dat het heel lekker is maar blijkt het nét een ander gerecht, blijkens de vele steak tartare verhalen
Vroegah bestond er geen Google.quote:Op dinsdag 25 september 2018 21:15 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Voortaan dan maar effe googlen als je niet weet wat iets is.
Mwa, die wil ik nog wel proberen. Zeker met zo´n mosterdsausjequote:Op dinsdag 25 september 2018 20:50 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Heb het nog eens ffe op youtube opgezocht.
Die textuur van die worst alleen al, jakkes.
Vorige week welquote:Op dinsdag 25 september 2018 21:24 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Vroegah bestond er geen Google.
Overkomt jou vaak zeker?quote:Op dinsdag 25 september 2018 20:41 schreef borbit het volgende:
Als je rustig zit te eten en opeens uit het niets slaat de ober je met een honkbalknuppel op je achterhoofd. Dat is iedere keer weer irritant.
DIT! Haal het woord pittig of het vlammetje ajb van de kaart! Zie ik dat dan verwacht ik dat. Maar t gebeurt nooit. Behalve denk bij Indiase restaurants.quote:Op dinsdag 25 september 2018 12:49 schreef JaafkeJunior het volgende:
Ik ben gek op pittig eten. Vaak is 'Pittig' 2 theelepels sambal, Stelt dus vaak teleur.
Indiaas in Hongarije? Ik zou t niet durven. Die basissaus komt me trouwens ook bekend voor van een Chinees restaurant in Metz.quote:Op dinsdag 25 september 2018 22:35 schreef yosander het volgende:
Vier jaar geleden in Boedapest uiteten geweest bij een Indiaas restaurant en de ober was zo vriendelijk om te vragen hoe pittig we onze gerechten wilden hebben. 3 van de 5 (waaronder ik) bestelden een mild gerecht en gaven aan niet pittig te willen eten, desondanks was mijn kashmiri zo pittig als een madras (in Nederland).
Alle curry's zagen er hetzelfde (bruin) uit, dus waarschijnlijk hadden ze dezelfde basissaus gebruikt. Verder was het best een dubieus restaurant, want wij waren de enige gasten en het personeel zat verderop aan een tafel met wat lui zaken te bespreken.
fun-fact: op één na, heeft het hele gezelschap in een Indiaas restaurant gewerkt, dus we waren gelukkig wel wat gewend
Heb het restaurant teruggevonden: http://www.delhidarbaretterem.hu/quote:Op dinsdag 25 september 2018 22:52 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Indiaas in Hongarije? Ik zou t niet durven. Die basissaus komt me trouwens ook bekend voor van een Chinees restaurant in Metz.
quote:Ilona Vrolijk
1 review
★★★★★ 8 maanden geleden Heerlijk echt indiaas eten. Per gerecht kan de pittigheid naar wens gekozen worden. Zeker een aanrader!!
met zo'n naam vraag ik me af of er ook een pittig kapsel bij zatquote:Op dinsdag 25 september 2018 22:59 schreef yosander het volgende:
[..]
Heb het restaurant teruggevonden: http://www.delhidarbaretterem.hu/
De reviews op Google zijn niet slecht (3,9/5). Mooi om te lezen dat je de "pittigheid" nog steeds kan bepalen per gerecht
[..]
99% kansquote:Op dinsdag 25 september 2018 23:23 schreef totalvamp het volgende:
[..]
met zo'n naam vraag ik me af of er ook een pittig kapsel bij zat
quote:Op woensdag 26 september 2018 00:06 schreef Mariocash het volgende:
Onaantrekkelijke serveersters.
Ik vind het zelf altijd prettig als je tijdens het eten ook nog wat leuks hebt om naar te kijken. Als je tijdens het eten naar een hondslelijke serveerster moet koekeloeren, dan doet dat toch af aan de smaakbeleving.
Ik mag ook graag naar een mooie man kijken.quote:Op woensdag 26 september 2018 00:12 schreef golfer het volgende:
[..]![]()
Hoeveel pech heb jij dan wel niet als je ergens bij een toprestaurant eet waar alleen maar mannelijke kelners zijn.
Of loop je dan gelijk weg?
Komt dat de meeste mensen cocktailsaus al pittig vinden helaas.quote:Op dinsdag 25 september 2018 22:48 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
DIT! Haal het woord pittig of het vlammetje ajb van de kaart! Zie ik dat dan verwacht ik dat. Maar t gebeurt nooit. Behalve denk bij Indiase restaurants.
Vraag bij een pittig gerecht om extra extra extra extra pittig. Maar ik denk dat niemand durft. Hoop dat iemand t ooit leuk vind om echt pittig eten te maken.
Ik denk dat je zoiets gewoon moet eten bij een goed restaurant. Ik at m in een toeristisch plekje in parijs.quote:Op dinsdag 25 september 2018 21:34 schreef flipsen het volgende:
[..]
Mwa, die wil ik nog wel proberen. Zeker met zo´n mosterdsausje
Ik vat hem niet.quote:Op dinsdag 25 september 2018 11:34 schreef flipsen het volgende:
Daar werd de sushi opgediend met een... jawel...![]()
![]()
Jep! Maar de gemiddelde NL'er en pittig inderdaad. Er wordt bij Conimex veel geklaagd dat hun boemboe voor curry 'oneetbaar pittig' is. Vreselijk. Dat verpest het.quote:Op woensdag 26 september 2018 07:46 schreef JaafkeJunior het volgende:
[..]
Komt dat de meeste mensen cocktailsaus al pittig vinden helaas.
Bij de wok heb je een 'ultra pittige 5 pepertjes achter de naam saus' gewoon siracha saus. Bij 5 pepers wil ik mijn slokdarm verbranden ongeveer.
Heb ik ook weleens in Baskenland gehad. Ik vond het droog, korzelig en vrij vlak van smaak. Op zich wel te eten maar niet echt lekker.quote:Op dinsdag 25 september 2018 16:36 schreef Postbus100 het volgende:
Keertje in een restaurantje in Baskenland (op de grens van Spanje-Frankrijk, dit was nèt in Spanje) kregen we de kaart en ik kon er geen wijs uit worden. Maar ik dacht: naja, ik lust toch vrijwel alles, dus ik bestel gewoon wat (en iemand uit de groep kon een beetje Spaans en duidde het nog een beetje).
Toen kwam het gerecht.... Het leek op een verse worst (zo'n ding wat je in een cirkel in de winkel komt), maar dan zo zwart dat hij wel verkoold leek. En het was ook niet lekker (maar geen verkoolde smaak, gewoon *ril* niet lekker). Had wel wat weg van grove leverworst en dan behoorlijk flauw van smaak.
Rest van de groep had met hun gok wel prima gerechten gekregen.
Watquote:Op woensdag 26 september 2018 09:53 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Jep! Maar de gemiddelde NL'er en pittig inderdaad. Er wordt bij Conimex veel geklaagd dat hun boemboe voor curry 'oneetbaar pittig' is. Vreselijk. Dat verpest het.
Klopt, maar voor Google hadden we AltaVista.quote:Op dinsdag 25 september 2018 21:24 schreef Cat-astrophe het volgende:
Vroegah bestond er geen Google.
Was de naam Morcilla? Dan was het bloedworst met stukjes (orgaan)vlees, rijst en knoflookquote:Op dinsdag 25 september 2018 16:36 schreef Postbus100 het volgende:
Toen kwam het gerecht.... Het leek op een verse worst (zo'n ding wat je in een cirkel in de winkel komt), maar dan zo zwart dat hij wel verkoold leek. En het was ook niet lekker (maar geen verkoolde smaak, gewoon *ril* niet lekker). Had wel wat weg van grove leverworst en dan behoorlijk flauw van smaak.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |