abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Redactie Frontpage zaterdag 18 augustus 2018 @ 12:06:23 #1
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181273188
registreer om deze reclame te verbergen
Voordat ik mijn geratel begin, in dit topic is staat wat meer achtergrond over het ongeluk zelf: PTA / Een kleine hulde aan de DS3

Ondertussen is het al weer 3 maanden geleden, woensdag 16 mei, dat ik mijn ongeluk heb gehad, en nog steeds voelt het raar aan. Eigenlijk heb ik niet echt een doel met dit topic, maar ik wil het gewoon even van mij afschrijven, misschien dat het iets helpt qua verwerking. Er begint ook meer terug te komen qua herinnering, met name de dagen voor het ongeluk.

Nog steeds vraag ik me af hoe het ongeluk is gebeurd en waarom ik me er echt helemaal niks van kan herinneren. De week ervoor had ik bij een borrel van het werk opeens last van duizeligheid, de soort die ik heel soms (soms jaren niet) heb door gebrek aan voeding in combinatie met warmte/inspanning/alcohol. Nadat het voorbij was weer gewoon normaal gedaan en het lange weekend (hemelvaart) flink in de tuin bezig geweest. Na een bezoek aan het tuincentrum voor nieuwe planten voelde er al iets niet helemaal goed in mijn buik maar ook daar weinig aandacht aan besteed. Ook na het weekend voelde die buik niet heel lekker aan en heb ik een paar nachten echt beroerd geslapen voor zover het überhaupt lukte. En dan opeens zit je in een ambulance en ben je aan het bellen met je baas dat je niet in de file staat maar onderweg bent naar het ziekenhuis ...

Van die bewuste ochtend mis ik dus ongeveer een uurtje, oftewel de rit tot het ongeval en het eerste kwartier(?) na het ongeluk. De eerste hulpdienst ter plaatse was de politie, schijnbaar heb ik een heel gesprek gehad met een agent die bij me in de auto was gaan zitten, maar daar heb ik geen herinnering van. Op het moment van opname in het ziekenhuis lijkt het in eerste instantie allemaal mee te vallen qua lichamelijk schade en wilden ze me eigenlijk al weer in het weekend naar huis toe sturen in afwachting tot de operatie de week er na. Nu zou je denken dat het ongeluk het ergste is, maar dat moest helaas nog komen.

Mijn buik was aan de linkerzijde volledig blauw/paars/zwart van onder mijn borst tot halverwege mijn bovenbeen. De gordel had zijn werk goed gedaan om het lichaam op de plaats te houden, mijn benen (op een gat in de scheen na) en mijn hoofd (tand door de lip) waren praktisch schadevrij. Maar die buik, die deed gewoon echt pijn. In eerste instantie werd het weggezet als gevolg van de blauwe plekken en werd daarmee ook het opgeblazen gevoel verklaard. Toen ze me in eerste instantie eigenlijk naar huis wilden sturen hebben ze me toch nog maar even daar gehouden, in ieder geval tot ik eindelijk eens een keer kon poepen. Ik heb altijd geleerd dat als je ziek bent je juist moet eten om aan te sterken wat ik dus ook braaf deed. Uiteindelijk gaven ze me maar laxeermiddel in de hoop dat het toch allemaal eens ging werken.

Toen was het opeens zondag en lag ik weer in een ambulance, dit maal onderweg naar het andere ziekenhuis in de stad voor een spoedoperatie. Mijn dikke darm bleek een perforatie te hebben en was al een paar dagen vrolijk aan het lozen in mijn buik. Voornamelijk deze dagen zijn een grote waas voor me, met name de dagen na de operatie op de IC er na. Het was zo op het randje dat ze me met van alles in leven wisten te houden en ik werd volgepropt met zware pijnstillers (o.a. ketamine). Van heel die IC kan ik me maar twee dingen herinneren, een dokter die me elke dag waterijsjes kwam brengen zodat ik in ieder geval iets had tegen de droge mond. Ik lag aan het infuus en mocht niks eten of drinken dus was dit erg welkom, die dokter was op dat moment mijn grootste held. Het andere dat ik me herinner is dat ik wakker werd als een vers gebakken stokbrood, maar dat zal de ketamine wel zijn geweest :'). Ook zat ik nu met een stoma op mijn buik geplakt, de enige manier voor mij om de spoedoperatie te overleven.

Eenmaal van de IC werd ik bijna gelijk weer naar het eerste ziekenhuis gebracht, dit keer weer terug naar de trauma-afdeling want die afspraak stond tenslotte al. Dit ging gelukkig allemaal vrij probleemloos, mijn beiden gebroken schouders werden vastgeschroefd, elleboog weer aan elkaar geknutseld en een paar pinnen in mijn wijsvinger om die ook te laten genezen. Ik had verwacht nog even een nachtje in dat ziekenhuis te blijven maar ik moest toch weer direct terug naar het andere ziekenhuis. Tijdens de operatie hadden ze namelijk gezien dat de chirurgische wond op mijn buik (die voor de darm dus) aan het lekken was.

Terug in het andere ziekenhuis kreeg ik gelukkig mijn eigen kamer als gevolg van een bacterie die ik had, niet schadelijk voor mezelf maar wel voor alle oudjes daar op de afdeling. Dat weekend (we zijn inmiddels al weer 1,5e week na het ongeluk) mijn verjaardag 'gevierd' in het ziekenhuis, gelukkig mocht ik vanaf die dag weer gewoon eten ipv allen sondevoeding die direct de bloedbaan in ging. Maar die buikwond bleef ondertussen gewoon lekken, en niet alleen wondvocht maar ook ontlasting. Ook begonnen er gaatjes in de huid te ontstaan waar hetzelfde uitkwam, dus hebben ze de chirurgische wond weer deels opengemaakt.

Door de verpleging werd ik haast gedwongen elke dag maar dat bed uit te komen en te gaan lopen. Achteraf is dat niet meer dan logisch en goed dat ze het hebben gedaan, maar op het moment zelf voelde ik me zo beroerd als ik opstond en de ontlasting uit de wonden langs mijn benen naar beneden liep. Het vervelende was dat het lek niet vindbaar was waardoor het dus ook maar gewoon bleef stromen en de wonden 4 keer per dag werden schoongemaakt. Na een aantal CT-scans konden ze nog steeds geen lek vinden (en ik was inmiddels allergisch geworden voor de contrastvloeistof) en wilden ze een endoscopie in de dikke darm doen. Voor die endoscopie mocht ik twee dagen niet eten en moest ik een veel te extreem laxeermiddel nemen om de darm goed schoon te krijgen. Ook met de camera in de darm viel het niet mee om het lek te vinden, uiteindelijk werd en een klein gaatje gevonden bij de aansluiting van het stoma. Toen waren er nog maar twee opties, of opnieuw opereren met alle gevolgen van dien of niks doen en hopen dat die uit zichzelf dichtgaat. Gelukkig werd de tweede optie gekozen. Inmiddels lag ik al bijna 6 weken in het ziekenhuis.

Na die endoscopie werd ik met de dag energieker en kwam er steeds minder vreemd spul uit de wonden. Het gat in de darm leek zich dus voldoende te hebben gesloten en vanaf nu konden de wonden dus eindelijk eens dichtgroeien, iets dat nog lang gaat duren dat wel. Dit was ook het moment dat een van de opererende artsen van mijn darm even langs kwam. Hij was haast verbaasd om te zien dat ik nog leefde gezien de enorme hoeveelheid ontlasting die hij uit mijn buik had moeten pompen. Dan begint toch wel een klein beetje het besef te komen dat het allemaal net iets te dicht op het randje is geweest.

De komende weken ging het met de dag met sprongen vooruit en liep ik ondertussen met die fysio rondjes rond het ziekenhuis. Na 8 weken waren de wonden zo 'rustig' geworden dat ik eindelijk naar huis kon met thuiszorg. Heel vreemd om weer in je eigen huis te komen na al die tijd en dat er dan opeens een bed in de woonkamer staat. Dit gaat eigenlijk de komende weken wel goed met hier en daar wat complicaties zoals een lekkend stoma die natuurlijk precies lekt in de wond eronder.

Een week na mijn thuiskomst heb ik de eerste controle in het ziekenhuis, daar komt eigenlijk niks bijzonders naar boven en het devies is gewoon op dezelfde manier doorgaan. Een maand later is er weer een controle, dit keer is er een andere wondverpleegkundige en die werd niet heel blij toen ze achtergebleven gaasjes diep uit de wond moest halen. Het bleek de wondgenezing niet heel veel goeds te hebben gebracht aangezien die op sommige plekken nog steeds 10 centimeter diep was. Deze wond is sowieso een beetje vreemd, het is ontstaan als gevolg van de lekkende darm en heeft daarbij een holte gemaakt tussen de buikwand en de huid. De behandelmethode is nu aangepast in de hoop dat de wond nu wel wil dichtgroeien. Aan de andere kant is de chirurgische wond die weer was opengemaakt wel goed gaan dichtgroeien. Die was op een gegeven moment 10x10 cm en een paar cm diep, nu is die nog maar een 'fractie' daarvan.

Het is natuurlijk begrijpelijk dat alle aandacht uitging naar de wonden in mijn buik, daar zitten namelijk best wel vitale delen. Maar ik had ook nog een rits aan breuken. Mijn linkerarm had alleen de kapotte schouder en was een tijd lang mijn enige bruikbare arm en is dus vrij snel weer goed gaan werken. De rechterarm heeft echter een veel hardere klap gehad, met als gevolg dat die wekenlang in een gefixeerde brace heeft gezeten. Wat daar dan weer het gevolg van is geweest is dat mijn lichaam nogal enthousiast aan het verkalken is gegaan en ik daardoor de elleboog niet meer dan 90 graden gebogen krijg en mijn pols niet kan opendraaien (binnenkant hand naar boven zeg maar). Maar dit probleem is natuurlijk voornamelijk irritant en niet echt gevaarlijk of iets. De verkalking zelf kan of uit zichzelf weggaan of ik heb over een paar maanden weer een operatie om het weg te halen. Grappig detail is dat ik pas op de terugweg doorhad wie nou die dokter was, het was dezelfde die ik volledig de huis heb volgescholden toen die op de dag van mijn ongeluk mijn elleboog weer terug in de kom duwde.

En dan zitten we dus nu bij het nu, nog steeds niet hersteld 3 maanden na het ongeluk dus. Vooral dat gat in mijn buik dat maar niet echt wil dichtgroeien baart mijn nog zorgen. Naast dat is het ook nog eens onpraktisch, zo heb ik nog steeds moeite met lang staan en mijn rug strekken met staan. Ook kan ik er nog geen auto mee rijden want de gordel komt natuurlijk precies over de wond heen, daarnaast moet ik eerst nog een auto kopen.

Ik vind het gewoon heel vreemd om met dit allemaal om te moeten gaan, ik had tot dit ongeluk namelijk nog nooit echt iets meegemaakt waardoor ik echt moest revalideren. Soms voel ik me gewoon machteloos omdat ik nog steeds zo afhankelijk ben van andere mensen en het gevoel heb dat ik mijn energie en frustraties niet echt kwijt kan. Ook vind ik het lastig om mijn dankbaarheid te tonen aan iedereen die mij heeft gesteund, met name mijn ouders die elke dag een dikke 100 km reden om op bezoek te komen.

Nu ben ik een vrij nuchter persoon maar merk ik dat ik toch heel makkelijk emotioneel wordt tegenwoordig, dat kan echt om de kleinste dingen zijn maar trekt vaak wel weer snel weg. In het ziekenhuis heb ik wel twee keer flink lopen janken. De eerste keer was bij de psycholoog, elk gesprek ging daar vrij normaal maar toen ik het een keertje over mijn ouders had en wat ze allemaal voor me deden kon ik het niet meer droog houden. Zelfs als ik er nu over nadenk krijg ik weer natte ogen. De andere keer was nadat ik een goed lang gesprek had met een zuster (de afdeling was rustig dus konden makkelijk 1+ uur praten). Zij was altijd heel vrolijk als ze bij mij was, dat legde ze toen uit waarom. In het begin was de prognose voor mij niet al te best en was ze bang dat ze mij daar konden afvoeren, dat ik toch uiteindelijk herstelde was ze zo blij om. Dat iemand zo betrokken was die mij eigenlijk helemaal niet kende vond ik mooi om te horen.

Maar weer over op de orde van de dag, ik heb dus nog steeds allemaal gaten in mijn lijf en een arm die niet helemaal meewerkt. De komende maande ben ik nog druk aan het revalideren gevolgd door mogelijk nog twee operaties (stoma weghalen en elleboog). In de tussentijd probeer ik mezelf een beetje te vermaken en kan ik hopelijk binnenkort weer gaan werken. Eigenlijk zou ik heel blij moeten zijn dat ik überhaupt nog leef, maar ik maak me nu vooral zorgen om randzaken. Zo vind ik het nog steeds kut dat mijn auto is afgeschreven, tijdens mijn ziekenhuisverblijf is mijn werk verhuisd (ik vind zulke dingen leuk) en tenzij op magische wijze de wonden opeens dichtgaan zal mijn vakantie over 3 weken ook niet doorgaan.

Ik weet eigenlijk nog steeds niet wat ik wil met dit topic, maar het voelt wel fijn voor mezelf om het allemaal eens te hebben uitgeschreven, al mis ik denk ik nog wel een groot deel.

___________

TL;DR: Ik heb mezelf bijna doodgereden op een boom, revalidatietraject kent veel complicaties waardoor het allemaal lang duurt en ik weet niet zo goed wat ik met al mijn tijd moet en wilde dit even van me afschrijven.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181273320
Jeetje wat een verhaal! Ontzettend veel sterkte ermee! Hoe besteed je je dagen nu?

Hebben de cardioloog of neuroloog nog een reden gevonden voor een mogelijke wegraking? Want dat stuk is er ook nog...
pi_181273356
Wow dat is wel heel heftig ja. Ik vind het niet zo gek dat je het van je af moet schrijven en dat het lastig is om ermee om te gaan. Zeker omdat je nog in het herstelproces zit.

Krijg je wel hulp in de vorm van een psycholoog of maatschappelijk werker?
  Redactie Frontpage zaterdag 18 augustus 2018 @ 12:23:39 #4
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181273506
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:13 schreef MevrouwPuff het volgende:
Jeetje wat een verhaal! Ontzettend veel sterkte ermee! Hoe besteed je je dagen nu?

Hebben de cardioloog of neuroloog nog een reden gevonden voor een mogelijke wegraking? Want dat stuk is er ook nog...
Ja voor mijn gevoel besteed ik ze niet heel nuttig :P. Ik loop regelmatig buiten een rondje om de conditie wat te herstellen, maar kan vanwege die wond niet echt goed inspannen. Verder heb ik gelukkig Netflix en draait mijn pols nog de goede kant op voor de Playstation-controller ;).

Cardioloog en neuroloog hebben beiden niks gevonden, dus ik hoop dat die black-out een eenmalig iets is geweest als gevolg van slaapgebrek.

quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:15 schreef Elvi het volgende:
Wow dat is wel heel heftig ja. Ik vind het niet zo gek dat je het van je af moet schrijven en dat het lastig is om ermee om te gaan. Zeker omdat je nog in het herstelproces zit.

Krijg je wel hulp in de vorm van een psycholoog of maatschappelijk werker?
In het ziekenhuis had ik een psycholoog die wekelijks langskwam, maar ik had niet echt het idee dat die nou heel veel toevoegde. Het scheelt denk ik dat ik het ongeluk niet bewust heb meegemaakt en de eerste paar weken stijf stond van de pijnstillers. Waar ik voornamelijk mee zit zijn de complicaties die gewoon voorkomen hadden kunnen worden, maar vraag me af of een psycholoog daar veel mee kan. Nu scheelt het al wel dat mijn levensmotto 'alles komt altijd goed' is denk ik :P.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181273541
Weet je wat het is buurman: je hele leven is in een paar seconden volledig op z'n kop gezet. Alles dat je voor waar aannam, staat te wankelen. Het is maar goed dat je nog niet zoveel kan, want je hebt je tijd en energie hard nodig om te herstellen en weer orde op zaken te stellen in de eenheid die LTVDK heet.

Je hebt een goed uitgangspunt, want je bent een sterke vent. Elke week iets afvinken, elke week een stapje dichterbij het normale leven. Je komt er wel; hou moed.

O+
  Redactie Frontpage zaterdag 18 augustus 2018 @ 12:34:09 #6
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181273694
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:24 schreef Queller het volgende:
Weet je wat het is buurman: je hele leven is in een paar seconden volledig op z'n kop gezet. Alles dat je voor waar aannam, staat te wankelen. Het is maar goed dat je nog niet zoveel kan, want je hebt je tijd en energie hard nodig om te herstellen en weer orde op zaken te stellen in de eenheid die LTVDK heet.

Je hebt een goed uitgangspunt, want je bent een sterke vent. Elke week iets afvinken, elke week een stapje dichterbij het normale leven. Je komt er wel; hou moed.

O+
Ja alles en iedereen zegt dat ik geduld moet hebben, ondertussen beschik ik over engelengeduld :P

Hopen dat ons boompje zich ook nog een beetje hersteld ;).
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181273713
registreer om deze reclame te verbergen
Heftig. Ik ben blij dat er in de OP geen plaatjes zijn bijgevoegd ter illustratie. Geen idee wat de TS verder te adviseren.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_181273736
Thanks voor de TL;DR. Fijn dat je het van je af hebt geschreven.

Heb het overigens verder niet gelezen. :)
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Redactie Frontpage zaterdag 18 augustus 2018 @ 12:40:19 #9
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181273797
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:35 schreef oranjevogel1 het volgende:
Heftig. Ik ben blij dat er in de OP geen plaatjes zijn bijgevoegd ter illustratie. Geen idee wat de TS verder te adviseren.
Ohja, foto's heb ik nog wel :+. Dit zit er in mijn arm:

xEJVXPN.jpg
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181273837
Goed verhaal, lekker kort ook. ^O^

Maar doe je goed man, ik hoop dat het snel wat beter gaat.
Gewoon Kahba man.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 18 augustus 2018 @ 12:54:32 #11
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_181274058
Heftig. De eerste tijd sta je alleen maar in "standje overleven". Nu je dat hebt gepresteerd komt pas het besef van wat er eigenlijk allemaal gebeurd is. Dan komt je verstand ook om de hoek kijken en dat wil weten wat er gebeurd is - maar daarvan mis je stukjes. Niet zo gek dus dat je van slag bent ;)

quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:06 schreef LTVDK het volgende:
Nog steeds vraag ik me af hoe het ongeluk is gebeurd en waarom ik me er echt helemaal niks van kan herinneren. De week ervoor had ik bij een borrel van het werk opeens last van duizeligheid, de soort die ik heel soms (soms jaren niet) heb door gebrek aan voeding in combinatie met warmte/inspanning/alcohol. Nadat het voorbij was weer gewoon normaal gedaan en het lange weekend (hemelvaart) flink in de tuin bezig geweest. Na een bezoek aan het tuincentrum voor nieuwe planten voelde er al iets niet helemaal goed in mijn buik maar ook daar weinig aandacht aan besteed. Ook na het weekend voelde die buik niet heel lekker aan en heb ik een paar nachten echt beroerd geslapen voor zover het überhaupt lukte. En dan opeens zit je in een ambulance en ben je aan het bellen met je baas dat je niet in de file staat maar onderweg bent naar het ziekenhuis ...
In bovenstaand stukje zit vermoedelijk de oorzaak hè? Wat het geweest is lijkt me lastig te achterhalen na al die tijd. Kan ook best een simpel buikgriepje zijn geweest. Misschien kan een arts er nog iets over zeggen.

Ik wens je in elk geval veel sterkte! Het kost tijd om het te verwerken. Neem die tijd ook. Je moet niet alleen lichamelijk herstellen van zo'n ongeluk, ook geestelijk :*
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
http://bijenzonderzorgen.nl/ beslist geen BIJ-zaak!
  Spellchecker zaterdag 18 augustus 2018 @ 12:55:07 #12
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_181274063
Jeetje TS .... heel veel sterkte! En zoiets van je afschrijven is altijd goed!
**hare scherpigheid*binge-checker** Mijn eigen topic Tell my mother I'm sorry
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 13:01:07 #13
181667 Strani
¡Amunt Valencia!
pi_181274169
Zou het kunnen dat het probleem met je dikke darm op tijd is ontdekt omdat je (door het ongeluk) al in het ziekenhuis lag?
pi_181274236
Mijn ervaring is dat het gewoon tijd nodig heeft en dan komt het vanzelf goed.
pi_181274411
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:06 schreef LTVDK het volgende:
Het andere dat ik me herinner is dat ik wakker werd als een vers gebakken stokbrood, maar dat zal de ketamine wel zijn geweest .
Moest hier om lachen. _O-

Sterkte man.
Feyenoord Rotterdam
  Moderator zaterdag 18 augustus 2018 @ 13:39:01 #16
233495 crew  LPFAN
<3 Linkin Park
pi_181274655
Veel sterkte TS!
Who cares if one more light goes out?
Well I do..
https://www.youtube.com/watch?v=qXNivYhAHWk&feature=share
  Redactie Frontpage zaterdag 18 augustus 2018 @ 13:45:19 #17
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181274724
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:54 schreef Rewimo het volgende:
Heftig. De eerste tijd sta je alleen maar in "standje overleven". Nu je dat hebt gepresteerd komt pas het besef van wat er eigenlijk allemaal gebeurd is. Dan komt je verstand ook om de hoek kijken en dat wil weten wat er gebeurd is - maar daarvan mis je stukjes. Niet zo gek dus dat je van slag bent ;)

[..]

In bovenstaand stukje zit vermoedelijk de oorzaak hè? Wat het geweest is lijkt me lastig te achterhalen na al die tijd. Kan ook best een simpel buikgriepje zijn geweest. Misschien kan een arts er nog iets over zeggen.

Ik wens je in elk geval veel sterkte! Het kost tijd om het te verwerken. Neem die tijd ook. Je moet niet alleen lichamelijk herstellen van zo'n ongeluk, ook geestelijk :*
Ja ik vind het gewoon allemaal al wel lang genoeg duren, denk dat dat ook wel het probleem is :P.

quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:01 schreef Strani het volgende:
Zou het kunnen dat het probleem met je dikke darm op tijd is ontdekt omdat je (door het ongeluk) al in het ziekenhuis lag?
Mja daar heb ik ook nog aan zitten denken vanwege de buikpijn de dagen ervoor, maar dat valt niet meer te achterhalen. Ze gaan er vanuit de de perforatie het gevolg is geweest van de gordel die heel erg hard heeft ingegrepen.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181274818
Wat een verhaal. Wat een pech en daarna een hoop geluk.

Kan me voorstellen dat je het even niet helemaal weet. De eerste periode word je geleefd om niet dood te gaan, en nu kun je niets, behalve piekeren en revalideren.

Niet gek dat het af en toe zwaar valt. Misschien toch eens vragen om slachtofferhulp of een psycholoog. Volgens mij kan je hier net zo goed ptss aan overhouden of andere trauma's die niet lichamelijk zijn.

Kortom: misschien vragen om ook wat hulp bij psychische revalidatie?

In ieder geval sterkte, vooral met die wonden, ik ga er vanuit dat je armen het wel weer gaan doen.
Whatever...
pi_181274839
heftig verhaal!

een echte oorzaak (auto defect, stuur fout, flauwgevallen of iets anders lichamelijk etc.) is er eigenlijk niet?
pi_181274855
genoeg vitamientjes eten
pi_181274875
Wow, wát een verhaal. Ik zou niet weten hoe ik kan helpen behalve te zeggen heel veel sterkte. Als ik zie met wat voor kracht en helderheid je de tekst hier neerzet zou ik bijna zeggen dat ik denk te kunnen lezen dat je sterker bent dan wat je overkomen is. En je hier naar mijn (heel erg) bescheiden mening tot hier toe erg nuchter mee om bent gegaan, wat in mijn ogen altijd een plus is.

Nogmaals heel veel sterkte O+
  Redactie Frontpage zaterdag 18 augustus 2018 @ 14:07:32 #22
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181274999
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:52 schreef Spanky78 het volgende:
Wat een verhaal. Wat een pech en daarna een hoop geluk.

Kan me voorstellen dat je het even niet helemaal weet. De eerste periode word je geleefd om niet dood te gaan, en nu kun je niets, behalve piekeren en revalideren.

Niet gek dat het af en toe zwaar valt. Misschien toch eens vragen om slachtofferhulp of een psycholoog. Volgens mij kan je hier net zo goed ptss aan overhouden of andere trauma's die niet lichamelijk zijn.

Kortom: misschien vragen om ook wat hulp bij psychische revalidatie?

In ieder geval sterkte, vooral met die wonden, ik ga er vanuit dat je armen het wel weer gaan doen.
Mja ik weet het niet, heb zelf het idee dat het psychisch allemaal wel meevalt omdat alle ingrijpende zaken niet in mijn hoofd lijken te zijn opgeslagen. Momenteel erger ik me gewoon aan alle beperkingen en afhankelijkheid die ik nu heb, ik ben normaal iemand die alleen maar hulp vraagt als het echt niet anders kan. Misschien ben ik ook wel gewoon te eigenwijs hoor, weet ik eigenlijk wel bijna zeker :').

quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:54 schreef fespo het volgende:
heftig verhaal!

een echte oorzaak (auto defect, stuur fout, flauwgevallen of iets anders lichamelijk etc.) is er eigenlijk niet?
Nope, al is lichamelijk voor de hand liggender dan mechanisch aangezien ik met de cruise control op volle snelheid tegen een boom aan de andere kant ben gereden en gelukkig niemand heb geraakt in het oversteken van die weghelft.

quote:
6s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:55 schreef Salvad0R het volgende:
genoeg vitamientjes eten
Vooral eiwitten, heel erg veel eiwitten :P

quote:
11s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 13:57 schreef Prof_Hoax het volgende:
Wow, wát een verhaal. Ik zou niet weten hoe ik kan helpen behalve te zeggen heel veel sterkte. Als ik zie met wat voor kracht en helderheid je de tekst hier neerzet zou ik bijna zeggen dat ik denk te kunnen lezen dat je sterker bent dan wat je overkomen is. En je hier naar mijn (heel erg) bescheiden mening tot hier toe erg nuchter mee om bent gegaan, wat in mijn ogen altijd een plus is.

Nogmaals heel veel sterkte O+
Ja het heeft een hoop gescheeld dat ik in goede fysieke conditie was voor het ongeluk en mijn benen niks hebben waardoor ik vrij snel weer ben kunnen gaan lopen om weer op conditie te komen. En helder ben ik gelukkig weer wel, op een paar paracetamol na gebruik ik eigenlijk geen pijnstillers meer.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181275054
en magnesium en ijzer en vitamine C om die blackouts en headrushes te voorkomen
pi_181276800
Goed dat je je volledige verhaal hebt gedeeld, LTVDK. Sowieso goed om alles van je af te schrijven. Het is fijn dat je nu aan de beterende hand bent. Natuurlijk hebben de gebeurtenissen een enorme impact op je gehad. Gelukkig heb je het overleefd en is de medische zorg in Nederland uitstekend.

Veel sterkte met je verdere herstel. ^O^
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_181276865
Heftig verhaal.
Ik kan me goed voorstellen dat het enorme impact heeft.
Sterkte met je herstel ^O^
Kuttepielen, daar zit muziek in
Pigmeat met Beter Leven Keurmerk
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 17:15:35 #26
469863 RobjeGeus
Hier word ik vrolijk van!!
pi_181277830
Beide topics gelezen...vorige deel gemist.
Maar wonder boven wonder dat je er nog bent en ik wens je alle succes en sterkte met het revalideren!

Hoe moeilijk het soms ook zal zijn, blijf positief.
Het is je tijd nog niet.
pi_181277961
Los van al je verwondingen, vergeet niet dat de narcose ook flinke nawerkingen kan hebben voor een aantal maanden..
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_181280457
quote:
17s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 12:34 schreef LTVDK het volgende:

Ja alles en iedereen zegt dat ik geduld moet hebben, ondertussen beschik ik over engelengeduld :P
Kweenie. Zou pedant zijn er iets over te beweren, daar een tennisarm lichamelijk gezien mijn grootste ongemak is geweest (was wel een serieuze tennisarm en mijn gewricht was ook verkalkt :P ). Maar als ik toch iets mag proberen: misschien is geduld de issue nog niet eens. Is het eerder het vinden van de moed en motivatie om door te gaan en de rust om genoegen te nemen met kleine stapjes.

quote:
Hopen dat ons boompje zich ook nog een beetje hersteld ;).
Ik heb er een hard hoofd in, maar ik blijf hem braaf water geven en toespreken!

En verder: ik zit om de hoek. Wat kan ik voor je doen?!
pi_181281935
Je bent een topper :Y

En alles komt goed.
pi_181282065
Stay strong
  Redactie Frontpage zaterdag 18 augustus 2018 @ 20:55:44 #31
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181282712
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 19:29 schreef Queller het volgende:
Kweenie. Zou pedant zijn er iets over te beweren, daar een tennisarm lichamelijk gezien mijn grootste ongemak is geweest (was wel een serieuze tennisarm en mijn gewricht was ook verkalkt :P ). Maar als ik toch iets mag proberen: misschien is geduld de issue nog niet eens. Is het eerder het vinden van de moed en motivatie om door te gaan en de rust om genoegen te nemen met kleine stapjes.
Ja motivatie is denk ik nog het grootste probleem, zelfs simpele dingen als even de vaatwasser uitruimen of koken heb ik vaak geen zin in. Ik heb voor de wondzorg ook van dat speciale tape om het verband vast te plakken, dat knip ik altijd op maat voor de thuiszorg. Maar dat wil er ook nog wel eens bij inschieten omdat ik er totaal geen zin heb terwijl het letterlijk niks anders is dan een beetje knippen met een schaar. Is denk ik ook een combinatie van tijd (duurt allemaal lang) en motivatie (waar doe ik het allemaal voor), en die balans is gewoon nog een beetje zoek denk ik :P.

quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 19:29 schreef Queller het volgende:
Ik heb er een hard hoofd in, maar ik blijf hem braaf water geven en toespreken!

En verder: ik zit om de hoek. Wat kan ik voor je doen?!
Je moet hem niet teveel aandacht geven, heb ik ook jarenlang niet gedaan :X. Maar mocht je nog een halve tuin willen aanleggen ... O-)

quote:
17s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 20:24 schreef Yasmin23 het volgende:
Je bent een topper :Y

En alles komt goed.
Mijn steun en toeverlaat O+ toch knap hoe je die wazige berichtjes van mij in het begin hebt kunnen ontcijferen :P.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181282826
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 20:55 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Ja motivatie is denk ik nog het grootste probleem, zelfs simpele dingen als even de vaatwasser uitruimen of koken heb ik vaak geen zin in. Ik heb voor de wondzorg ook van dat speciale tape om het verband vast te plakken, dat knip ik altijd op maat voor de thuiszorg. Maar dat wil er ook nog wel eens bij inschieten omdat ik er totaal geen zin heb terwijl het letterlijk niks anders is dan een beetje knippen met een schaar. Is denk ik ook een combinatie van tijd (duurt allemaal lang) en motivatie (waar doe ik het allemaal voor), en die balans is gewoon nog een beetje zoek denk ik :P.

[..]

Je moet hem niet teveel aandacht geven, heb ik ook jarenlang niet gedaan :X. Maar mocht je nog een halve tuin willen aanleggen ... O-)

[..]

Mijn steun en toeverlaat O+ toch knap hoe je die wazige berichtjes van mij in het begin hebt kunnen ontcijferen :P.
Vond de gesprekken eigenlijk vrij soepel lopen. :+
  Spellchecker zaterdag 18 augustus 2018 @ 21:18:04 #33
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_181283268
Ik las iets van eiwitten nuttigen ... google eens op "bouwsteentjes" ;)
**hare scherpigheid*binge-checker** Mijn eigen topic Tell my mother I'm sorry
  Redactie Frontpage zaterdag 18 augustus 2018 @ 21:22:06 #34
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181283389
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 20:59 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Vond de gesprekken eigenlijk vrij soepel lopen. :+
Jammer dat WA geen zoekfunctie heeft, ben toch wel benieuwd wat voor vage dingen ik heb gezegd toen ik op de IC lag :P.

quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 21:18 schreef maily het volgende:
Ik las iets van eiwitten nuttigen ... google eens op "bouwsteentjes" ;)
Ja ik ben al voorzien van Nutridrink ;). Dozen vol heb ik er van staan :')
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Spellchecker zaterdag 18 augustus 2018 @ 21:28:31 #35
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_181283554
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 21:22 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Jammer dat WA geen zoekfunctie heeft, ben toch wel benieuwd wat voor vage dingen ik heb gezegd toen ik op de IC lag :P.

[..]

Ja ik ben al voorzien van Nutridrink ;). Dozen vol heb ik er van staan :')
Bouwsteentjes zijn om te eten ....
Nogmaals sterkte gewenst ....
**hare scherpigheid*binge-checker** Mijn eigen topic Tell my mother I'm sorry
  Redactie Frontpage zaterdag 18 augustus 2018 @ 21:42:15 #36
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181283900
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 21:28 schreef maily het volgende:

[..]

Bouwsteentjes zijn om te eten ....
Nogmaals sterkte gewenst ....
Mja komt op hetzelfde neer als die Nutridrink :P Maar voor de rest kan ik gewoon normaal eten en dan heb ik voor die eiwitten liever een goed stuk vlees dan zo'n Bouwsteentje ;).
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 21:45:47 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181283978
Edit, niet goed gelezen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage zaterdag 18 augustus 2018 @ 21:48:40 #38
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181284038
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 21:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ergo, nooit met een slok op achter het stuur
Het ongeluk is gebeurd op een woensdagochtend op weg naar werk ... https://www.bndestem.nl/m(...)r-aanwezig~a36a49fe/

Edit: oh je hebt het al aangepast :P
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181284214
Zie ik nu goed dat de brandweer niet heel veel heeft moeten doen om je uit je auto te krijgen? (sorry, beroepsinteresse.. Voel je vrij om deze reactie te negeren als je niet wilt antwoorden) ik dacht gelezen te hebben dat je bij de politie ingestapt bent, en dus soort van zelfstandig uit de auto bent gekomen?
  Redactie Frontpage zaterdag 18 augustus 2018 @ 22:03:48 #40
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181284426
quote:
14s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 21:55 schreef Prof_Hoax het volgende:
Zie ik nu goed dat de brandweer niet heel veel heeft moeten doen om je uit je auto te krijgen? (sorry, beroepsinteresse.. Voel je vrij om deze reactie te negeren als je niet wilt antwoorden) ik dacht gelezen te hebben dat je bij de politie ingestapt bent, en dus soort van zelfstandig uit de auto bent gekomen?
Geen idee wat ze hebben moeten doen :P Maar de agent was bij mij achter in de auto gaan zitten, maar daar weet ik dus helemaal niks meer van. Aan deze foto te zien lijkt de passagierskant wel gewoon open te kunnen:

Foto_Tom_van_der_PutSQ_Vision.jpg
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181286078
Heftig verthaal.
Ik kan je weinig mee geven. Begalve dat er een hulpmiddel voor zwangere vrouwen is die de buikgordel lager houdt. Mogelijk kun je dan wel rijden.
pi_181287487
Tering jij gaat nog een keer patient 0 worden van een zombieuitbraak. Sterkte man! Op een goede genezing!
Rui Pereira: "You're an artist, you don't give a fuck!"
pi_181290994
Je zegt dat je denkt dat je het niet bewust hebt mee gemaakt. Dat heb je natuurlijk wel. Hooguit de laatste seconden niet.

Ik vermoed dat je het door de klap vergeten bent en vervolgens in shock bent geraakt. Of door te heftig wordt geblokkeerd.

Maar de info is er wel en reken maar dat die er uit komt. Als alles straks rustig is en zijn normale gang gaat moet je niet gek opkijken wanneer je stress level standaard in het rood staat. Met dromen, flashbacks, paniek aanvallen etc als mogelijke uiting. Dat je het niet weet is ws een beschermingsmechanisme om niet je lichamelijk herstel in de weg te zitten

Ik denk dat op zijn minst even langs de POH ggz geen overbodige luxe. Informeer even naar zijn of haar achtergrond. Als het psycholoog is en je hebt een klik prima. Zo niet aansturen op doorverwijzing.

Behalve de trauma verwerking, is het ook zinvol om te kijken hoe je je nu beter, zinvoller ed kan voelen en helpen bij het wachten. Voor kinderen die langdurig ziek zijn heb ik legio oefeningen. Voor volwassenen zullen ze er ook zijn.
pi_181291018
Ik heb anderhalf jaar een beetje hetzelfde gehad.. Van 6 meter op de vloer geklapt, heel veel gebroken met als absoluut dieptepunt een verbrijzelde knieschijf en een week in een buitenlands ziekenhuis.
Half jaar thuis gezeten, net zoals jij, met een bed in de woonkamer (bij mijn ouders). Bij mij kwam de echte setback 5 weken later toen een bloeding tussen hersenvlies en schedel druk op de hersenen begon uit te oefenen, 2 weken lang in helse pijn geleefd..

Maar dat gaat allemaal voorbij, wonden genezen en je gaat je oude leven weer oppakken. Ik heb de vrije uren in m'n studie gestoken destijds, hopelijk heb je ook zoiets..
Fervent tegenstander van het korps lasergamers.
pi_181293398
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 20:55 schreef LTVDK het volgende:
Maar mocht je nog een halve tuin willen aanleggen ... O-)

Hoe lang mag ik erover doen? :o
  Redactie Frontpage zondag 19 augustus 2018 @ 14:52:01 #46
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181298800
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 22:53 schreef Nico987 het volgende:
Heftig verthaal.
Ik kan je weinig mee geven. Begalve dat er een hulpmiddel voor zwangere vrouwen is die de buikgordel lager houdt. Mogelijk kun je dan wel rijden.
Hmm daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht, zal eens kijken of ik er eentje kan lenen om te kijken of zoiets werkt, bedankt voor de tip ^O^ .

quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 23:55 schreef house_is_a_feeling het volgende:
Tering jij gaat nog een keer patient 0 worden van een zombieuitbraak. Sterkte man! Op een goede genezing!
Ik ben liever degene die de patient 0 neerschiet :7.

quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2018 05:21 schreef Nico987 het volgende:
Je zegt dat je denkt dat je het niet bewust hebt mee gemaakt. Dat heb je natuurlijk wel. Hooguit de laatste seconden niet.

Ik vermoed dat je het door de klap vergeten bent en vervolgens in shock bent geraakt. Of door te heftig wordt geblokkeerd.

Maar de info is er wel en reken maar dat die er uit komt. Als alles straks rustig is en zijn normale gang gaat moet je niet gek opkijken wanneer je stress level standaard in het rood staat. Met dromen, flashbacks, paniek aanvallen etc als mogelijke uiting. Dat je het niet weet is ws een beschermingsmechanisme om niet je lichamelijk herstel in de weg te zitten

Ik denk dat op zijn minst even langs de POH ggz geen overbodige luxe. Informeer even naar zijn of haar achtergrond. Als het psycholoog is en je hebt een klik prima. Zo niet aansturen op doorverwijzing.

Behalve de trauma verwerking, is het ook zinvol om te kijken hoe je je nu beter, zinvoller ed kan voelen en helpen bij het wachten. Voor kinderen die langdurig ziek zijn heb ik legio oefeningen. Voor volwassenen zullen ze er ook zijn.
Mja eerst maar eens afwachten hoe het allemaal geneest, ook geestelijk. Het lijkt me niet heel zinvol om met een psycholoog te gaan praten als ik niet eens weet wat er is gebeurd en die waarschijnlijk alleen maar mijn frustraties mbt de wonden aan hoort.

quote:
1s.gif Op zondag 19 augustus 2018 05:33 schreef Amoeba het volgende:
Ik heb anderhalf jaar een beetje hetzelfde gehad.. Van 6 meter op de vloer geklapt, heel veel gebroken met als absoluut dieptepunt een verbrijzelde knieschijf en een week in een buitenlands ziekenhuis.
Half jaar thuis gezeten, net zoals jij, met een bed in de woonkamer (bij mijn ouders). Bij mij kwam de echte setback 5 weken later toen een bloeding tussen hersenvlies en schedel druk op de hersenen begon uit te oefenen, 2 weken lang in helse pijn geleefd..

Maar dat gaat allemaal voorbij, wonden genezen en je gaat je oude leven weer oppakken. Ik heb de vrije uren in m'n studie gestoken destijds, hopelijk heb je ook zoiets..
Dat klinkt ook als een flinke klap ja, fijn dat het is goedgekomen. Ik hoop binnenkort weer wat aan het werk te gaan (wel thuiswerk voor nu dan), want anders moet ik straks echt nog een zinnige hobby gaan zoeken :P.

quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2018 10:18 schreef Queller het volgende:

[..]

Hoe lang mag ik erover doen? :o
Nou graag een stuk sneller dan dat ik er nu al over doe :+
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181300316
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2018 14:52 schreef LTVDK het volgende:

Nou graag een stuk sneller dan dat ik er nu al over doe :+
Makkie :{w
  Redactie Frontpage maandag 3 september 2018 @ 18:53:19 #48
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181667895
Laat ik er maar eens een keer een update tegenaan gooien :).

Nog altijd worden de wonden op/in mijn buik verzorgd, vorige week wel in het ziekenhuis geweest ter controle maar daar is ook niet heel veel spannends uit voort gekomen. Wel lijken de wonden zich nu wat meer te herstellen, de chirurgische wond is eigenlijk alleen nog maar oppervlakkig en moet nog maar een klein stukje. De andere wond lijkt ook eindelijk een beetje te 'pakken', het ondiepe gedeelte is al ver dichtgegroeid. Het diepste gedeelte is alleen helaas nog steeds zo'n 9 cm diep en komt ook nog steeds wondpus en bloed uit. Voor die wond moet ik gewoon het meeste geduld hebben (en houden :X) want die moet toch echt eerst helemaal dicht voordat ze het stoma weer terug willen gaan plaatsen.

Verder gaat het relatief gezien eigenlijk best wel goed. Ik had nog dit topic geopend ivm medicatie: LIF / Afkickverschijnselen Oxycodon, dat was de eerste paar dagen best zwaar maar inmiddels klaar. De enige medicijnen die ik nu nog neem zijn paracetamol, en dat is eigenlijk vooral voor een kapotte kies. Die kies is waarschijnlijk het gevolg van het ongeluk maar al die maanden onopgemerkt gebleven vanwege alle pijnstillers.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181668295
Gewoon uit medische nieuwsgierigheid heh, je kent me en ik snap die gasten niet helemaal. Waarom precies hebben ze het van binnen niet dichtgeschroeid?
Gewoon Kahba man.
  Redactie Frontpage maandag 3 september 2018 @ 19:11:23 #50
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181668364
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 19:08 schreef YokiKater het volgende:
Gewoon uit medische nieuwsgierigheid heh, je kent me en ik snap die gasten niet helemaal. Waarom precies hebben ze het van binnen niet dichtgeschroeid?
Ja dat heb ik ook meermaals gevraagd. Maar dat komt schijnbaar omdat de wonden niet steriel zijn en ze van binnenuit dicht moeten groeien.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  maandag 3 september 2018 @ 19:15:38 #51
217702 Lonaa
hef 't goedwies kapot
pi_181668451
Jezus TS, wat een verhaal. :{

Revalideren is nou eenmaal een proces dat lang duurt en daardoor superfrustrerend is. Geduld is ook niet mijn sterkste kant en supereigenwijs ditdat.

Maar als ik nu lees hoe gaat vlot je hersteld (want dit is echt vlot), dikke pluim!
But you carry on in pictures and in song
And the unmade bed you slept in
Where I laid you down to rest one last time
Goodbye, dear friend, goodbye, dear friend.
pi_181668467
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 19:11 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Ja dat heb ik ook meermaals gevraagd. Maar dat komt schijnbaar omdat de wonden niet steriel zijn en ze van binnenuit dicht moeten groeien.
:{ Een wond is nooit steriel, die maak je steriel.. maar ja.. Kut man allemaal, sterkte nog en komt wel goed.
Gewoon Kahba man.
pi_181668754
Wondpus? Is er dan een nog steeds een ontsteking?
pi_181668779
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 19:08 schreef YokiKater het volgende:
Gewoon uit medische nieuwsgierigheid heh, je kent me en ik snap die gasten niet helemaal. Waarom precies hebben ze het van binnen niet dichtgeschroeid?
Dan geneest het ook niet meer, dan blijf je helemaal met een open buik rondlopen. En het geeft verklevingen met pijn en andere ellende.
pi_181668847
zou het kunnen dat je om te beginnen een (al dan niet geperforeerde) blindedarmontsteking had en daarvan 'out' ging tijdens het rijden? mijn dochter heeft zulks gehad en dat bleef ook enkele dagen onopgemerkt, leek erg op gewoon een buikgriepje
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_181669056
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 19:30 schreef simmu het volgende:
zou het kunnen dat je om te beginnen een (al dan niet geperforeerde) blindedarmontsteking had en daarvan 'out' ging tijdens het rijden? mijn dochter heeft zulks gehad en dat bleef ook enkele dagen onopgemerkt, leek erg op gewoon een buikgriepje
Kom je daar nog achter he, er is natuurlijk pas onderzoek gedaan na het ongeval.
  Redactie Frontpage maandag 3 september 2018 @ 19:39:38 #57
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181669118
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 19:16 schreef YokiKater het volgende:

[..]

:{ Een wond is nooit steriel, die maak je steriel.. maar ja.. Kut man allemaal, sterkte nog en komt wel goed.
Ja er gaat wel elke dag prontosan in voor het ontsmetten, maar het moet gewoon dichtgroeien.

quote:
1s.gif Op maandag 3 september 2018 19:27 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Wondpus? Is er dan een nog steeds een ontsteking?
Nee dat niet, is gewoon groen/geel vuil dat er nog uit moet, komt ook vrij bij wondherstel dacht ik. Het heeft ook een hele typische geur, om het lekker te noemen is misschien wat raar, maar het is geen stank.

quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 19:30 schreef simmu het volgende:
zou het kunnen dat je om te beginnen een (al dan niet geperforeerde) blindedarmontsteking had en daarvan 'out' ging tijdens het rijden? mijn dochter heeft zulks gehad en dat bleef ook enkele dagen onopgemerkt, leek erg op gewoon een buikgriepje
Of er iets met de darmen aan de hand was lijkt voor de hand liggend gezien mijn klachten vooraf, maar is helaas niet duidelijk te krijgen gezien de puinhoop die het in mijn buik was. Tevens zou het dan iets aan mijn dikke darm moeten zijn gezien de perforatie en de locatie (blinde darm zat dacht ik rechts?).
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181669443
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 19:39 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Ja er gaat wel elke dag prontosan in voor het ontsmetten, maar het moet gewoon dichtgroeien.

[..]

Nee dat niet, is gewoon groen/geel vuil dat er nog uit moet, komt ook vrij bij wondherstel dacht ik. Het heeft ook een hele typische geur, om het lekker te noemen is misschien wat raar, maar het is geen stank.

[..]

Of er iets met de darmen aan de hand was lijkt voor de hand liggend gezien mijn klachten vooraf, maar is helaas niet duidelijk te krijgen gezien de puinhoop die het in mijn buik was. Tevens zou het dan iets aan mijn dikke darm moeten zijn gezien de perforatie en de locatie (blinde darm zat dacht ik rechts?).
de ontsteking kan ook linksig zitten, maar hoe dat precies werkt weet ik ook niet, de uitleg van de arts ging een beetje langs me heen na "de operatie is goed verlopen" ;)
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  Redactie Frontpage maandag 3 september 2018 @ 21:08:38 #59
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181670980
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 19:55 schreef simmu het volgende:

[..]

de ontsteking kan ook linksig zitten, maar hoe dat precies werkt weet ik ook niet, de uitleg van de arts ging een beetje langs me heen na "de operatie is goed verlopen" ;)
Nou ik ben er vrij zeker van dat het probleem bij mijn dikke darm zat, daar hebben ze niet voor niets een stuk uitgesneden en creatief mee lopen knutselen :P.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181672855
quote:
0s.gif Op maandag 3 september 2018 21:08 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Nou ik ben er vrij zeker van dat het probleem bij mijn dikke darm zat, daar hebben ze niet voor niets een stuk uitgesneden en creatief mee lopen knutselen :P.
geen idee allemaal hoor :P ik wilde alleen maar zeggen dat ellende in je buik heel verneukeratief niet altijd direct duidelijk is. ik was daar bij mijn dochter toen erg van geschrokken. zondags en maandags leek ze buikgriep te hebben (kotseritus vooral) en dinsdagochtend zaten we bij de SEH en daar konden ze het in eerste instantie ook niet vinden.

linksom of rechtsom; ik hoop dat je snel opknapt!
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  Redactie Frontpage woensdag 12 september 2018 @ 20:01:59 #61
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181865955
Nou, om gelijk maar alles tegelijk te krijgen heb ik er nu ook een nieuw probleempje bij, een kapotte kies met ontsteking *G* ;(. Tijdens het ongeluk is er dus schijnbaar ook een kies afgebroken, dat vermoeden had ik al dat er iets mee mis was. Echter heb ik er de eerste maanden geen last van gehad, waarschijnlijk als gevolg van alle pijnstillers en pijnen die meer aandacht vroegen.

Nu ben ik dus geloof een week of 4 gestopt met de zware pijnstillers (alleen nog paracetamol) en is die kies dus gaan lopen vervelen. In het begin niet echt heel pijnlijk maar gewoon irritant aanwezig en dus maar een afspraak bij de tandarts gemaakt. Die heeft er vorige week in eerste instantie een noodvulling ingezet om het over een paar weken helemaal goed te maken. Helaas is door die noodvulling het opeens per dag meer pijn gaan doen waardoor ik afgelopen weekend zelfs 's nachts er wakker door werd. Maandag gelijk de tandarts gebeld en ik ging bijna verheugd er naartoe vandaag in de hoop dat die het kon maken. Nee dus ...

Naar een paar spuiten verdoving probeerde die het eerste stukje maar toen schoot ik al bijna gelijk rechtop op de stoel. Vervolgens heeft die de noodvulling er afgehaald en nog wat meer verdoving erbij gespoten, wederom zonder succes. Als laatste poging ging er een spuit recht van boven de kies in en schoot ik ongeveer tegen het plafond aan van de pijn :{. Toen hebben we maar besloten het maar even hierbij te laten en eerst de ontsteking proberen weg te krijgen met een antibioticakuur.

Oftewel samengevat, de open wonden en alles zijn vrij rustig maar ik zit weer aan de pijnstillers (ibuprofen 600mg in dit geval) vanwege een kies die tijdens het ongeluk is afgebroken :').
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181866248
Sterkte TS. Ben wel benieuwd hoe die ketamine nou voelde.
Ruurd denkt alleen maar aan zichzelf
  Redactie Frontpage woensdag 12 september 2018 @ 20:44:22 #63
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181867072
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 20:12 schreef dexamfetamine het volgende:
Sterkte TS. Ben wel benieuwd hoe die ketamine nou voelde.
Nah die ketamine was meer om me een beetje in dromenland te houden terwijl ik kunstmatig in leven werd gehouden geloof ik. Dit hing er op dat moment aan mijn lichaam, en aan de andere kant ook nog zo'n ding:

weXHzia.jpg?1
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181868109
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 21:28 schreef maily het volgende:

[..]

Bouwsteentjes zijn om te eten ....
Nogmaals sterkte gewenst ....
Ik moest hier flink van kotsen na mijn operatie. :P :')

Veel sterkte OP.

[ Bericht 1% gewijzigd door rareziekte op 12-09-2018 21:35:30 ]
  Redactie Frontpage dinsdag 9 oktober 2018 @ 09:01:24 #65
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_182406583
Het is wel weer tijd voor een kleine update me dunkt. De ontstoken kies is na een bezoek of 5 :') aan de tandarts nu als het goed is helemaal weg, ik zit dus momenteel op 0,0 aan pijnstillers *G*.

Verder ben ik vorige week voor controle in het ziekenhuis geweest, om te beginnen met het goede nieuws, 3 van de 5 wonden zijn zo goed als dicht en op wat hypergranulatie na rustig. Maar helaas ook nog wel vervelend nieuws, de twee diepste wonden blijken nog steeds even diep te zien (ca. 10cm) ... Dat schiet dus niet echt op ondanks dat de wond er volgens iedereen 'prachtig' uitziet wil die dus niet echt dicht gaan.

In het ziekenhuis hebben ze daarom nu de verbinding tussen de twee wonden weggesneden en dichtgebrand. Dat dichtbranden gebeurt overigens met een soldeerbout en ruikt precies als een elektrische vliegenmepper als je de vlieg nog wat langer roostert :'). Nu heb ik daar dus 1 grote diepe wond die hopelijk nu wat beter reageert met wat er elke dag ingepropt wordt. En ik hoop echt dat die nu wel een beetje zin krijgt om dicht te groeien want anders willen ze vanuit het ziekenhuis namelijk VAC-therapy gaan inzetten. Dat is een soort spons die in de wond wordt gepropt, vervolgens wordt afgeplakt en 24/7 een vacuümpomp er op krijgt.

Nu is heel de dag met zo'n pomp om je nek rondlopen niet echt heel leuk, maar als het helpt dan moet het maar. Alleen vanwege de locatie (buik) heeft de thuiszorg nu al aangegeven het waarschijnlijk niet te willen verzorgen omdat het te complex is. Voor de techniek om te kunnen werken moet het echt volledig vacuüm zijn, iets wat op een 'vlak' lichaamsdeel als een been makkelijk te doen is. Een buik beweegt nogal veel en is eigenlijk nooit vlak (tenzij je heel de dag stil in bed blijft liggen dan) en dus erg lastig afplakken. Dus ik hoop dat die wond nu wel een beetje dicht gaat groeien want ik heb weinig zin om 2/3 keer per week naar het ziekenhuis te moeten om dichtgeplakt te worden.

Is het dan alleen maar kommer en kwel? Nee eigenlijk gaat het verder best goed, met als hoogtepunt dat ik weer een auto heb O+. Echt wat een genot is het om weer vrijheid terug te hebben en niet meer voor alles afhankelijk te moeten zijn van anderen. Voor wie nieuwsgierig is, dit is hem PTA / Een kleine hulde aan de DS3, en Queller kan hem elke dag zien staan :+.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_182406777
Klinkt als beetje als sinus behandeling,volgens mij heeft toto die gehad (zonder succes dacht ik)
  Redactie Frontpage dinsdag 9 oktober 2018 @ 09:19:43 #67
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_182406882
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 09:13 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Klinkt als beetje als sinus behandeling,volgens mij heeft toto die gehad (zonder succes dacht ik)
Ik geloof dat het dit is adhv de folder die ik van het ziekenhuis heb meegekregen: https://www.kci-medical.nl/NL-DUT/vactherapy

[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_182407009
Ik bedoelde dat het klinkt als behandeling voor sinus pilonidalis, hebben we een topic over maar kan die niet vinden ;)
pi_182408235
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 09:13 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Klinkt als beetje als sinus behandeling,volgens mij heeft toto die gehad (zonder succes dacht ik)
Dat is wel extreem in dat topic en ook een lastige plek. Zo negatief hoef je het niet voor te stellen :P

TS komt er nu medisch verpleging voor je buikwond? En je hebt een auto, rij je ook weer of hoe zienik dat? :)
pi_182408363
Sterkte, bro. 💪🏼
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
  Redactie Frontpage dinsdag 9 oktober 2018 @ 11:12:50 #71
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_182409110
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 10:28 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Dat is wel extreem in dat topic en ook een lastige plek. Zo negatief hoef je het niet voor te stellen :P

TS komt er nu medisch verpleging voor je buikwond? En je hebt een auto, rij je ook weer of hoe zienik dat? :)
Ja ik heb dagelijkse wondverzorging (spoelen, schoonmaken, verbinden etc.) door de thuiszorg voor de buikwond en voor het stoma.

En autorijden doe ik weer zelf ja :P Al merk ik daarbij wel dat ik fysiek nog een hoop kracht mis, vooral in de armen (snelle verzuring), dus het zullen nog geen wereldreizen zijn momenteel ;).
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Forum Admin dinsdag 9 oktober 2018 @ 11:20:20 #72
97069 crew  NanKing
Builak!
pi_182409305
Bizar TS, heel bizar allemaal.

Hoe gaat het nu met de taken die je moet doen op een dag? Op de vorige pagina staat dat je moeite had met dingen als de vaatwasser inruimen. Ervaar je dit nog steeds zo? En qua emoties voel je je weer iets dichter bij jezelf?
ich habe niemals satz
  Redactie Frontpage dinsdag 9 oktober 2018 @ 11:42:02 #73
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_182409830
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 11:20 schreef NanKing het volgende:
Bizar TS, heel bizar allemaal.

Hoe gaat het nu met de taken die je moet doen op een dag? Op de vorige pagina staat dat je moeite had met dingen als de vaatwasser inruimen. Ervaar je dit nog steeds zo? En qua emoties voel je je weer iets dichter bij jezelf?
Qua bezigheden gaat het de goede kant op, er zijn zelfs momenten dat ik me verveel :P. Maar sommige dingen blijven gewoon lastig om te doen, is het niet door mijn buik dan is het wel door mijn elleboog die ook nog steeds niet goed buigt door die verkalking. Voor de rest is qua emoties de nieuwe auto wel een enorme boost, ik voel me er zoveel vrolijker en opgewekter door. Het helpt ook wel dat ik een beetje verliefd ben op die auto door het kleurtje en motorvermogen :@.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Forum Admin dinsdag 9 oktober 2018 @ 11:48:00 #74
97069 crew  NanKing
Builak!
pi_182409930
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 11:42 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Qua bezigheden gaat het de goede kant op, er zijn zelfs momenten dat ik me verveel :P. Maar sommige dingen blijven gewoon lastig om te doen, is het niet door mijn buik dan is het wel door mijn elleboog die ook nog steeds niet goed buigt door die verkalking. Voor de rest is qua emoties de nieuwe auto wel een enorme boost, ik voel me er zoveel vrolijker en opgewekter door. Het helpt ook wel dat ik een beetje verliefd ben op die auto door het kleurtje en motorvermogen :@.
Tof om te lezen. Ook knap van je dat je weer in de auto stapt dan doen niet veel mensen je na.

De reden dat ik die specifieke vragen stelde is omdat er weleens vergeten wordt om naar het hoofd en de hersenen te kijken na zo'n ongeluk. En dingen als moeite met emoties en moeite met kleine taken een symptoom van NAH zijn.

Ik wens je veel succes met het herstellen :*
ich habe niemals satz
  Redactie Frontpage dinsdag 9 oktober 2018 @ 11:58:11 #75
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_182410104
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 11:48 schreef NanKing het volgende:

[..]

Tof om te lezen. Ook knap van je dat je weer in de auto stapt dan doen niet veel mensen je na.

De reden dat ik die specifieke vragen stelde is omdat er weleens vergeten wordt om naar het hoofd en de hersenen te kijken na zo'n ongeluk. En dingen als moeite met emoties en moeite met kleine taken een symptoom van NAH zijn.

Ik wens je veel succes met het herstellen :*
Ja denk dat het wel 'geholpen' heeft dat ik het ongeluk niet bewust heb meegemaakt, of althans er niks van kan herinneren. Ik had op een tand door mijn lip ook geen verwondingen aan mijn hoofd en ze hebben me ook hebben ze me neurologisch helemaal nagekeken zonder iets te vinden.

Maar ik merk zelf wel dat ik de laatste tijd op emotioneel vlak gelukkig wel een stuk vooruit ben gegaan, zeker sinds ik weer een deel van mijn vrijheid terug heb door de auto. Al kan met name muziek soms nog wel eens onverwacht wat emoties oproepen.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_182410345
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 11:58 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Ja denk dat het wel 'geholpen' heeft dat ik het ongeluk niet bewust heb meegemaakt, of althans er niks van kan herinneren. Ik had op een tand door mijn lip ook geen verwondingen aan mijn hoofd en ze hebben me ook hebben ze me neurologisch helemaal nagekeken zonder iets te vinden.

Maar ik merk zelf wel dat ik de laatste tijd op emotioneel vlak gelukkig wel een stuk vooruit ben gegaan, zeker sinds ik weer een deel van mijn vrijheid terug heb door de auto. Al kan met name muziek soms nog wel eens onverwacht wat emoties oproepen.
Logisch ook, je bent een mens, geen robot.
Soms zijn er ‘kleinere’ dingen zoals het organisatievermogen dat toch terugloopt na een hevig ziekbed als het jouwe.dat zou ook nog kunnen verbeteren. Maar als je zoiets merkt zijn daar vaak ook mogelijkheden voor om je daarin aan te passen.

Misschien ben je daar sowieso nog niet aan toe.
pi_182412621
Hoe oud ben je eigenlijk?

Goede actie van je auto aanschaf (mooie kleur ook), bijdrage tot herstel.
En wat lief dat je ouders zoeen eind voor je reden continu.

Wat is nu de verwachting van je buik?
  Redactie Frontpage dinsdag 9 oktober 2018 @ 15:02:35 #78
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_182413012
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 14:37 schreef velden het volgende:
Hoe oud ben je eigenlijk?

Goede actie van je auto aanschaf (mooie kleur ook), bijdrage tot herstel.
En wat lief dat je ouders zoeen eind voor je reden continu.

Wat is nu de verwachting van je buik?
Ik heb in het ziekenhuis mijn 31e verjaardag 'gevierd'. Zit nu in een beetje een vreemde leeftijdscategorie dat ze me aan de ene kant meneer noemen en aan de andere kant dat ik nog zo jong ben :+. En ik zou niet zonder mijn ouders kunnen *;

Maar een verwachting durft niemand te geven, naast dat het nog moet dichtgroeien is mijn buik ook nog hard door littekenweefsel. Eerst moet dat allemaal rustig zijn voordat ze weer willen opereren om het stoma weer weg te halen, dus zal nog wel een paar maanden gaan duren -O-.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 16:38:02 #79
302030 Amoeba
Floydiaan.
pi_182414752
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 11:58 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Ja denk dat het wel 'geholpen' heeft dat ik het ongeluk niet bewust heb meegemaakt, of althans er niks van kan herinneren. Ik had op een tand door mijn lip ook geen verwondingen aan mijn hoofd en ze hebben me ook hebben ze me neurologisch helemaal nagekeken zonder iets te vinden.

Maar ik merk zelf wel dat ik de laatste tijd op emotioneel vlak gelukkig wel een stuk vooruit ben gegaan, zeker sinds ik weer een deel van mijn vrijheid terug heb door de auto. Al kan met name muziek soms nog wel eens onverwacht wat emoties oproepen.
Niet zozeer mijn herinneringen aan aftermath vind ik shockend maar de klap zelf, maw de info die ik mis
Fervent tegenstander van het korps lasergamers.
  Redactie Frontpage dinsdag 9 oktober 2018 @ 16:45:51 #80
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_182414880
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 16:38 schreef Amoeba het volgende:

[..]

Niet zozeer mijn herinneringen aan aftermath vind ik shockend maar de klap zelf, maw de info die ik mis
Nou dat vind ik niet een zozeer heel erg dat ik heel de klap en de paar uur er omheen mis, maar dat de oorzaak niet bekend is. Nu voelde ik me de dagen ervoor wel vreemd en heb ik een paar nachten echt slecht geslapen dus dat zal wel de basis van de oorzaak zijn, maar waardoor dat kwam weet ik dus niet.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 16:51:18 #81
302030 Amoeba
Floydiaan.
pi_182414978
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 16:45 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Nou dat vind ik niet een zozeer heel erg dat ik heel de klap en de paar uur er omheen mis, maar dat de oorzaak niet bekend is. Nu voelde ik me de dagen ervoor wel vreemd en heb ik een paar nachten echt slecht geslapen dus dat zal wel de basis van de oorzaak zijn, maar waardoor dat kwam weet ik dus niet.
Ja ik ben eigenlijk ook wel blij dat ik dat moment waarop 5 gewrichten tegelijk breken niet actief mee heb gekregen.

Maargoed autorijden is mooi man, zo pakte ik het ook weer langzaam op. Fysio vroeg wat ik eerst wilde:

1. Zelfstandig schijten
2. Autorijden
3. Motorrijden

En aldus geschiedde.
Fervent tegenstander van het korps lasergamers.
  Redactie Frontpage dinsdag 9 oktober 2018 @ 16:59:17 #82
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_182415168
quote:
10s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 16:51 schreef Amoeba het volgende:

[..]

Ja ik ben eigenlijk ook wel blij dat ik dat moment waarop 5 gewrichten tegelijk breken niet actief mee heb gekregen.

Maargoed autorijden is mooi man, zo pakte ik het ook weer langzaam op. Fysio vroeg wat ik eerst wilde:

1. Zelfstandig schijten
2. Autorijden
3. Motorrijden

En aldus geschiedde.
Punt 1 zou ik ook graag weer willen kunnen. Ja technisch gezien is het zelfstandig, maar zo'n stoma is echt niks eigenlijk. De fysio is bij mij voornamelijk bezig met mijn elleboog en schouder los te krijgen en kan qua conditietraining nog niet veel doen vanwege de open wonden.

Het scheelt gelukkig echt een hoop dat ik niks aan mijn benen heb en op die vastzittende elleboog na mijn armen ook gewoon goed kan gebruiken. Aan de andere kant denken mensen daardoor soms wel dat het allemaal wel meevalt of dat ik al goed opknap.

Maar ja, uiteindelijk zal het allemaal wel weer goed komen, kost alleen een hoop geduld :P.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Redactie Frontpage dinsdag 9 oktober 2018 @ 17:47:13 #83
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_182416191
Ik was net even wat aan het opruimen en kwam ook de broek tegen die ik die dag aanhad, even in de zakken voelen en daar zaten gewoon glasscherven in :X. Ook nog eventjes gezocht naar foto's er van, deze kende ik nog niet:

Auto-frontaal-op-boom-Zevenbergschen-Hoek.jpg

En op deze kun je goed zien hoe weinig er nog maar over is van de voorkant:

lpCV3vH.jpg
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_182416429
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 16:45 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Nou dat vind ik niet een zozeer heel erg dat ik heel de klap en de paar uur er omheen mis, maar dat de oorzaak niet bekend is. Nu voelde ik me de dagen ervoor wel vreemd en heb ik een paar nachten echt slecht geslapen dus dat zal wel de basis van de oorzaak zijn, maar waardoor dat kwam weet ik dus niet.
Ik vind je fier, tenminste hoe je zo overkomt : )

Het heeft wel mijn interesse, hoe zou het toch gekomen zijn?!

Hoe is het voor je om die foto`s te zien ?
pi_182416442
En ben je nog eens langs geweest bij "plaats delict"?
  Redactie Frontpage dinsdag 9 oktober 2018 @ 18:13:07 #86
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_182416640
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 17:58 schreef velden het volgende:

[..]

Ik vind je fier, tenminste hoe je zo overkomt : )

Het heeft wel mijn interesse, hoe zou het toch gekomen zijn?!

Hoe is het voor je om die foto`s te zien ?
Ja ik vind ze niet echt schokkend ofzo, eerder gewoon raar als je beseft dat ik daar in zat (en op die foto's lag ik waarschijnlijk in de ambulance). Daarbij helpt het denk ik ook dat ik nog geen 'emotionele band' met de auto had omdat ik hem pas 3 maanden had.

quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 17:59 schreef velden het volgende:
En ben je nog eens langs geweest bij "plaats delict"?
Als passagier al meermaals er langs gereden, vooral 'grappig' om te zien dat het echt letterlijk de allerlaatste boom is (hier dus).
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_182416739
jeetje de laatste boom..dus de boom staat er nog? Zie je een kale bast of zie je er nog wat van? op de fotos lijkt ie stukken ouder/groter/breder dan op de google map foto
  Redactie Frontpage dinsdag 9 oktober 2018 @ 18:24:27 #88
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_182416792
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 18:19 schreef velden het volgende:
jeetje de laatste boom..dus de boom staat er nog? Zie je een kale bast of zie je er nog wat van? op de fotos lijkt ie stukken ouder/groter/breder dan op de google map foto
Die boom heeft alleen een stuk kale bast en dat is het. Maar die boom is niet heel erg dik, ik gok ca. 20cm doorsnede, alleen zijn het nogal stevige bomen dus schijnbaar.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_182416807
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 18:24 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Die boom heeft alleen een stuk kale bast en dat is het. Maar die boom is niet heel erg dik, ik gok ca. 20cm doorsnede, alleen zijn het nogal stevige bomen dus schijnbaar.
oja ik zie het filmpje nu, net zo dik als op google map

en je kan je niets herinneren van trauma heli en al die toestanden? Je werd wakker in ziekenhuis?
  Redactie Frontpage dinsdag 9 oktober 2018 @ 18:27:26 #90
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_182416831
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 18:25 schreef velden het volgende:

[..]

oja ik zie het filmpje nu, net zo dik als op google map

en je kan je niets herinneren van trauma heli en al die toestanden? Je werd wakker in ziekenhuis?
Het eerste dat ik me kan herinneren is dat ik aan het bellen was in de ambulance, maar de eerste twee weken zijn sowieso een soort vage waas vanwege die kapotte darm en de daaropvolgende ketaminekuur op de IC.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Moderator dinsdag 9 oktober 2018 @ 18:30:34 #91
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_182416876
Goeiendag wat een verhaal :{
Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: https://www.twitch.tv/drizzt_dourden
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 18:42:12 #92
302030 Amoeba
Floydiaan.
pi_182417039
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 17:59 schreef velden het volgende:
En ben je nog eens langs geweest bij "plaats delict"?
Ik ben een paar maanden na mijn ongeluk op de motor gesprongen met mijn pa om naar die dikke put te gaan kijken hoe ik daar in vredesnaam in kon vallen.. Zal voor iedereen wel zo zijn dat je wil weten hoe dat kon gebeuren.

Ik heb wel foto's dat ik door de brandweer naar beneden getakeld ben, maar ik was in het ziekenhuis alweer dusdanig bij dat ik de nekbrace die ze me om hadden gedaan alweer los wilde krijgen. :')
Fervent tegenstander van het korps lasergamers.
pi_182420121
Hoe krijg je dat voor elkaar?
N A P O L I
C A M P A N I A
  donderdag 11 oktober 2018 @ 23:03:26 #94
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_182463268
Heftig verhaal zeg! Hopelijk groeit die wond van 10cm langzam aan dicht. Wat een geluk dat je nog leeft.

Prima autootje inderdaad want het is een aardige klapper geweest. Succes met het herstel
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
  Redactie Frontpage zondag 4 november 2018 @ 09:25:03 #95
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_182932671
Het is wel weer eens tijd voor een update, afgelopen vrijdag weer op controle geweest in het ziekenhuis. Grootste 'overwinning' is dat ik er zelf heen ben gereden (ca. 60 km enkele reis) en dat op een stukje file in Tilburg na best wel meeviel gelukkig, dus dat gaat al de goede kant op qua energie.

Verder lijkt het diepe gat nu eindelijk een beetje dicht te groeien, afgelopen maand is die eindelijk ondieper geworden. Hij is nu op het diepste punt nog ongeveer 7,5 cm diep ipv 10 dus het lijkt nu dicht te gaan groeien. Er gaat nu wel weer een ander soort gaas in, voornamelijk om de wond vochtig te houden gezien het vorige gaas de wond te droog heeft gemaakt. Voordeel van dat spul is wel dat de verzorging nog maar om de dag hoeft, dus heb ik niet meer elke dag de thuiszorg over de vloer. De VAC-therapy waar ze in het ziekenhuis eerst zo over aan het drammen waren hebben we toch maar niet gekozen op basis van toch wel goede argumenten vanuit mijn kant :P

Op het advies van diezelfde thuiszorg heb ik overigens ook mijn ziekenbed uit de woonkamer laten ophalen en heb ik ook weer een normale woonkamer. Verder eigenlijk weinig spannends te vertellen, einde van de maand heb ik weer controle en gaan ze ook weer eens foto's maken van mijn elleboog (die nog steeds niet goed buigt).
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 4 november 2018 @ 09:28:51 #96
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_182932707
Fijn dat er zoveel vooruitgang inzit! ^O^ En wat goed dat je zo'n eind gereden hebt, lekker voor je zelfvertrouwen _O_
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
http://bijenzonderzorgen.nl/ beslist geen BIJ-zaak!
pi_182932915
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 11:48 schreef NanKing het volgende:
Ook knap van je dat je weer in de auto stapt dan doen niet veel mensen je na.
Het lijkt mij persoonlijk dat meer mensen na een ongeval weer autorijden dan dat er mensen zijn die dat nooit meer doen.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  Redactie Frontpage dinsdag 27 november 2018 @ 20:58:44 #98
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_183409148
Weer even een kleine update, vorige keer was de wond te droog waardoor er allemaal 'witte aanslag' op was gekomen zoals ze dat noemden. Dat is in de tussentijd opgelost door een ander soort gaas dat in de wond gaat, en vorige week hebben ze daardoor die aanslag kunnen wegschrapen. Verder is de wond vrij droog en lijkt die nog steeds van rechts naar links ipv beneden naar boven dicht te groeien. Op zich hoeft dat niet veel uit te maken, het is alleen wel een beetje vreemd natuurlijk.

Nu heb ik natuurlijk ook nog die elleboog die niet doet wat die moet doen. Vorige week op de röntgenfoto was al te zien dat de verkalking gelukkig grotendeels is opgelost, alleen zit er nog een stuk aangegroeid bot in de weg dat daar niet hoort. De arts was nog wel bezorgd dat er mogelijk een zenuwbaan vergroeid zat met dat stuk extra bot en daar heb ik vandaag een CT-scan voor gehad. Daarop lijkt het bot relatief 'vrij' te liggen dus gaan ze het opereren. En dan denk je aan de wachtlijsten waar je altijd allerlei verhalen over hoort, maar de operatie is al op 5 december <O) . De bedoeling is dan dus via het litteken weer naar binnen te gaan en het stuk bot weghalen en als ze er dan toch zijn ook gelijk alle pinnen en plaatjes die er uit kunnen eruit.

Dus hopelijk over een tijdje weer een iets beter functionerende arm, jammer dat ik daarna weer een tijdje geen auto kan rijden.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_183411368
Jezus, wat een verhaal dit...

Heel veel sterkte de komende tijd, TS! Hopelijk verloopt de operatie voorspoedig. <O)
"Jij bent het lekkerste wijf van FOK!" - Toto69
"Niet weten dat Voszje een sluwe godin is :')" - Dven
"Jammer dat we onze enige Oostblokuser moeten missen nu Voszje blijkbaar een leven heeft gekregen :N." - MAHL
pi_183412038
Jeetje, wat een nasleep.... :{ maar 'fijn' dat het botstuk aardig vrij lijkt te liggen! En heerlijk korte wachtlijst!
(Nouja, het mag ook wel eens meezitten natuurlijk)
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 28 november 2018 @ 08:06:16 #101
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_183414300
Relatief mazzel dus dat ze dit kunnen oplossen voor je met een operatie. Sterkte vast! En weer een tijdje niet autorijden, ja dat is balen -O-
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
http://bijenzonderzorgen.nl/ beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage woensdag 28 november 2018 @ 21:14:42 #102
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_183427788
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2018 23:18 schreef Candaasje het volgende:
Jeetje, wat een nasleep.... :{ maar 'fijn' dat het botstuk aardig vrij lijkt te liggen! En heerlijk korte wachtlijst!
(Nouja, het mag ook wel eens meezitten natuurlijk)
Moet zeggen dat het me wel een beetje verbaasde dat het zo snel kon. In eerste instantie wilden ze het zelfs al de 3e inplannen, maar dat was een andere dokter. Vind het toch iets prettiger als dezelfde dokter het doet die er de vorige keer al aan heeft gesleuteld, ook al maakt dat waarschijnlijk niks uit :P.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Spellchecker woensdag 28 november 2018 @ 21:31:28 #103
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_183428228
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2018 21:14 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Moet zeggen dat het me wel een beetje verbaasde dat het zo snel kon. In eerste instantie wilden ze het zelfs al de 3e inplannen, maar dat was een andere dokter. Vind het toch iets prettiger als dezelfde dokter het doet die er de vorige keer al aan heeft gesleuteld, ook al maakt dat waarschijnlijk niks uit :P.
Dan weet je in ieder geval wie er aan je zit te sleutelen ... :P
**hare scherpigheid*binge-checker** Mijn eigen topic Tell my mother I'm sorry
pi_183428299
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2018 21:14 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Moet zeggen dat het me wel een beetje verbaasde dat het zo snel kon. In eerste instantie wilden ze het zelfs al de 3e inplannen, maar dat was een andere dokter. Vind het toch iets prettiger als dezelfde dokter het doet die er de vorige keer al aan heeft gesleuteld, ook al maakt dat waarschijnlijk niks uit :P.
Dus euh, wanneer gaan we racen?
Gewoon Kahba man.
  Redactie Frontpage woensdag 28 november 2018 @ 21:38:59 #105
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_183428428
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2018 21:34 schreef YokiKater het volgende:

[..]

Dus euh, wanneer gaan we racen?
Aangezien ik straks dus weer een tijdje niet mag rijden zal dat 2019 worden :+
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Redactie Frontpage donderdag 6 december 2018 @ 19:52:23 #106
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_183572011
Zo, en we zijn weer thuis :). Operatie lijkt goed te zijn gelukt,in totaal heb ik maar ongeveer 1,5 uur onder narcose gelegen dus dat viel allemaal nog mee. Direct na de operatie kon de arts mijn arm al zo goed als volledig buigen, nu dat alle verdovende middelen zijn uitgewerkt lukt dat nog niet echt, maar daar mag de fysio mee aan de slag.

Dit is er allemaal uitgekomen (stukken bot heb ik niet meegekregen :P ), 6 schroeven en een plaatje:

TUkGukv.jpg

Mijn arm ziet er nu zo uit, is nog wel redelijk opgezwollen, als in je ziet amper dat het mijn elleboog is :+. Maar zijn wel een stuk kleinere hechtingen dan er de vorige keer zaten:

SPOILER: Niet heel eng, maar toch klikken op eigen risico
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In het ziekenhuis probeerden ze me weer allemaal zware pijnstillers als oxycodon aan te smeren maar daar heb ik vriendelijk voor bedankt. Ja natuurlijk doet het wel pijn, maar ik ben zo ondertussen wel een beetje wat gewend en die oxy zooi heb ik geen zin in om weer van af te moeten kicken.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Eindredactie Frontpage Nieuws donderdag 6 december 2018 @ 20:01:07 #107
147316 crew  DJMO
Miss Interpretatie
pi_183572195
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 19:52 schreef LTVDK het volgende:
Zo, en we zijn weer thuis :). Operatie lijkt goed te zijn gelukt,in totaal heb ik maar ongeveer 1,5 uur onder narcose gelegen dus dat viel allemaal nog mee. Direct na de operatie kon de arts mijn arm al zo goed als volledig buigen, nu dat alle verdovende middelen zijn uitgewerkt lukt dat nog niet echt, maar daar mag de fysio mee aan de slag.

Dit is er allemaal uitgekomen (stukken bot heb ik niet meegekregen :P ), 6 schroeven en een plaatje:

[ afbeelding ]

Mijn arm ziet er nu zo uit, is nog wel redelijk opgezwollen, als in je ziet amper dat het mijn elleboog is :+. Maar zijn wel een stuk kleinere hechtingen dan er de vorige keer zaten:

SPOILER: Niet heel eng, maar toch klikken op eigen risico
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In het ziekenhuis probeerden ze me weer allemaal zware pijnstillers als oxycodon aan te smeren maar daar heb ik vriendelijk voor bedankt. Ja natuurlijk doet het wel pijn, maar ik ben zo ondertussen wel een beetje wat gewend en die oxy zooi heb ik geen zin in om weer van af te moeten kicken.
Holy Shit!
Het lijkt inderdaad meer op een knie dan op een elleboog.
Ik heb er één en ik ben er trots op...
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren"
"The needs of the many outweigh the needs of the crew, or the one."

My 5 minutes of fame |
  Spellchecker donderdag 6 december 2018 @ 20:29:01 #108
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_183572750
Wow .... ik ga duimen dat je voorspoedig herstelt!
**hare scherpigheid*binge-checker** Mijn eigen topic Tell my mother I'm sorry
  donderdag 6 december 2018 @ 20:47:08 #109
469863 RobjeGeus
Hier word ik vrolijk van!!
pi_183573156
Pff lekker opgezwollen inderdaad ! Succes met het herstel !
  Redactie Frontpage vrijdag 21 december 2018 @ 19:22:37 #110
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_183881098
Even een kleine update :). De hechtingen zijn uit mijn elleboog en er zit al best wat beweging in en lijkt met de dag verder te kunnen buigen en draaien. In het begin had ik nog wel dat ik niks kon vasthouden, maar dat is ook heel snel weer weggegaan en ik kan mijn gezicht weer aanraken :D. Verder ook in het buikgebied goed nieuws, de 'probleemwond' lijkt eindelijk door te hebben gekregen dat daar geen gat hoort te zitten in mijn buik. De afgelopen 4 weken is die op het diepste punt van 7 naar 4 cm diep gegaan. In de rest van mijn buik lijkt er ook steeds meer gevoel terug te komen, al is dat soms niet heel prettig als het voelt alsof er een mes in wordt gestoken.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Spellchecker vrijdag 21 december 2018 @ 19:32:09 #111
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_183881279
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 19:22 schreef LTVDK het volgende:
Even een kleine update :). De hechtingen zijn uit mijn elleboog en er zit al best wat beweging in en lijkt met de dag verder te kunnen buigen en draaien. In het begin had ik nog wel dat ik niks kon vasthouden, maar dat is ook heel snel weer weggegaan en ik kan mijn gezicht weer aanraken :D. Verder ook in het buikgebied goed nieuws, de 'probleemwond' lijkt eindelijk door te hebben gekregen dat daar geen gat hoort te zitten in mijn buik. De afgelopen 4 weken is die op het diepste punt van 7 naar 4 cm diep gegaan. In de rest van mijn buik lijkt er ook steeds meer gevoel terug te komen, al is dat soms niet heel prettig als het voelt alsof er een mes in wordt gestoken.
[heel voorzichtig] *O* [/heel voorzichtig]
**hare scherpigheid*binge-checker** Mijn eigen topic Tell my mother I'm sorry
pi_183882593
Hopelijk zet de vooruitgang door ^O^
pi_183882654
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 19:22 schreef LTVDK het volgende:
Even een kleine update :). De hechtingen zijn uit mijn elleboog en er zit al best wat beweging in en lijkt met de dag verder te kunnen buigen en draaien. In het begin had ik nog wel dat ik niks kon vasthouden, maar dat is ook heel snel weer weggegaan en ik kan mijn gezicht weer aanraken :D. Verder ook in het buikgebied goed nieuws, de 'probleemwond' lijkt eindelijk door te hebben gekregen dat daar geen gat hoort te zitten in mijn buik. De afgelopen 4 weken is die op het diepste punt van 7 naar 4 cm diep gegaan. In de rest van mijn buik lijkt er ook steeds meer gevoel terug te komen, al is dat soms niet heel prettig als het voelt alsof er een mes in wordt gestoken.
Klinkt als langzaam stapjes vooruit naar echt herstel. *O*
Whatever...
  Redactie Frontpage zaterdag 2 februari 2019 @ 11:17:56 #114
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_184769466
Het is denk ik weer eens tijd voor een update :P.

Afgelopen week weer op controle geweest in het ziekenhuis, wond is nog 'maar' 2,8 cm diep en ook een stuk smaller (groeit meer van rechts naar links dan van onder naar boven). Ze hebben nu ook voor het eerst een indicatie durven te geven over wanneer de wond dicht kan zijn, dat zal ongeveer nog 2 maanden duren. Pas als die zo goed als dicht is wil de chirurg een afspraak gaan maken over het terugplaatsen van de darm naar de goede plek. Maar het lijkt nu tenminste een beetje de goede kant op te gaan :).

Elleboog is trouwens goed aan het herstellen, buiging komt al redelijk ver maar de draai naar buiten gaat nog wel een tijdje duren. Qua kracht begint er wel weer een hoop terug te komen, bij de fysio ligt de nadruk ook voornamelijk op spieraangroei, dus veel oefeningen met gewichtsmachines en zulke dingen.

Langzaam maar zeker komt het er allemaal wel, maar ik vind het maar lang duren :P.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Moderator zaterdag 2 februari 2019 @ 12:37:34 #115
29278 crew  Nizno
Versie 3.8
pi_184770934
Goed bereid kost even tijd.
Alle goede dingen komen langzaam..

en meer van die clichéopmerkingen.

Blij dat het i elk geval vooruit gaat!
38 is de som van de kwadraten van de eerste drie priemgetallen.
Op zaterdag 11 november 2017 20:24 schreef Moira. het volgende:
Ooooh Jan zegt 'Ik ga die mol vinden. Mark my words'. Moluitspraaaak :D
pi_184771038
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 11:17 schreef LTVDK het volgende:
Het is denk ik weer eens tijd voor een update :P.

Afgelopen week weer op controle geweest in het ziekenhuis, wond is nog 'maar' 2,8 cm diep en ook een stuk smaller (groeit meer van rechts naar links dan van onder naar boven). Ze hebben nu ook voor het eerst een indicatie durven te geven over wanneer de wond dicht kan zijn, dat zal ongeveer nog 2 maanden duren. Pas als die zo goed als dicht is wil de chirurg een afspraak gaan maken over het terugplaatsen van de darm naar de goede plek. Maar het lijkt nu tenminste een beetje de goede kant op te gaan :).

ze wachten tot buikwond dicht gaat zodat ze weer een nieuwe buikwond kunnen maken? Volgens mij mis ik iets :)
  Spellchecker zaterdag 2 februari 2019 @ 13:10:11 #117
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_184771640
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 11:17 schreef LTVDK het volgende:
Het is denk ik weer eens tijd voor een update :P.

Afgelopen week weer op controle geweest in het ziekenhuis, wond is nog 'maar' 2,8 cm diep en ook een stuk smaller (groeit meer van rechts naar links dan van onder naar boven). Ze hebben nu ook voor het eerst een indicatie durven te geven over wanneer de wond dicht kan zijn, dat zal ongeveer nog 2 maanden duren. Pas als die zo goed als dicht is wil de chirurg een afspraak gaan maken over het terugplaatsen van de darm naar de goede plek. Maar het lijkt nu tenminste een beetje de goede kant op te gaan :).

Elleboog is trouwens goed aan het herstellen, buiging komt al redelijk ver maar de draai naar buiten gaat nog wel een tijdje duren. Qua kracht begint er wel weer een hoop terug te komen, bij de fysio ligt de nadruk ook voornamelijk op spieraangroei, dus veel oefeningen met gewichtsmachines en zulke dingen.

Langzaam maar zeker komt het er allemaal wel, maar ik vind het maar lang duren :P.
^O^
**hare scherpigheid*binge-checker** Mijn eigen topic Tell my mother I'm sorry
  Redactie Frontpage zaterdag 2 februari 2019 @ 13:27:49 #118
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_184772011
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 12:41 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

ze wachten tot buikwond dicht gaat zodat ze weer een nieuwe buikwond kunnen maken? Volgens mij mis ik iets :)
Ja in verband met infectiegevaar, een open wond icm een darm is niet een heel goed idee :P. Plus dat het ook allemaal weer moet herstellen na de operatie, dan is het wel zo handig als die wond er niet nog als 'extra' bij zit.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_184772941
Is er dan geen kans dat de nieuwe ook niet dicht wil?
  Redactie Frontpage zaterdag 2 februari 2019 @ 16:22:12 #120
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_184775055
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 14:33 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Is er dan geen kans dat de nieuwe ook niet dicht wil?
Die kans is er natuurlijk altijd. Maar de wond die nu zo langzaam dicht gaat is het gevolg van een lekkende darm en alle zooi die daaruit kwam en zich een weg naar buiten heeft 'gegeten'. Ook de operatie destijds was een spoedoperatie dus zonder allerlei protocollen als nuchter blijven en zulks vooraf. De nieuwe operatie zal onder wat meer idealere omstandigheden gaan, dus alles gepland en voorbereid.
[b]Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')