abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 27 december 2017 @ 13:39:07 #1
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176037793
registreer om deze reclame te verbergen
Een reboot van de reeks. Discussies over dhr Baudet en zijn partij Forum voor Democratie hebben de neiging nogal eens uit de hand te lopen door fanatieke voor- en tegenstanders. Zo ook bij deze reeks.

Het mag duidelijk zijn dat voor- en tegenstanders het erover eens waren dat het wat te weinig inhoudelijk werd. De ene kant laakt het trollen van de andere kant en de andere kant denkt er hetzelfde over. Jullie hebben allemaal gelijk. In POL staat de discussie centraal en we willen een inhoudelijke discussie zonder persoonlijke aanvallen, drogredenen, gescheld of racisme. Geen enkel topic is in deze reeks off limits, maar bepaalde discussietechnieken wel.

Ook hier gelden dezelfde regels als overal, dus we zullen ze nog even benadrukken:

- Trollen is niet toegestaan.
- Persoonlijke aanvallen zijn niet toegestaan
- Gescheld op elkaar is niet toegestaan
- Je discussieert over standpunten of meningen, niet over degene die hem plaatst

Het verschil met de doorsnee topics is de mate waarin we dit gaan handhaven. Normaal is er een grijs gebied waarin je nog wel enige vrijheid krijgt met sneren, ad hominems en algeheel vervelend gedrag, maar omdat dat in deze reeks is uitgelopen tot een rommeltje waar we allemaal van vinden dat het te weinig inhoudelijk is, gaan we wat harder zijn.

Alles, maar dan ook alles wat niet bijdraagt aan de inhoudelijke discussie gaat weg. En alles wat bijdraagt aan een niet-inhoudelijke discussie

Moeten we meer kwaliteitspolitie spelen dan we gewend zijn en zeker meer dan dat we normaal graag willen, maar als dat de enige manier is, is dat maar zo. De FA's vinden dit wel een goed idee allemaal, dus wees gewaarschuwd dat bovenstaande flauwekulletjes ook sneller gevolgen kunnen hebben voor je postrechten.

We gaan het weer proberen en zelf ben ik ook uiterst benieuwd hoe bovenstaand zero tolerancebeleid uit gaat pakken. We hebben goede hoop dat dat we allemaal weer bij gaan dragen aan een inhoudelijk topic waar FvD centraal staat. Voor discussie over deze nieuwe richting verwijzen we graag door naar het FB-topic

forum_voor_democratie_logo_final_1800px1.png

forumvd.png


Welkom in het centrale FvD topic. Hieronder vind je in het kort waar deze partij voor staat:

Als enige politieke beweging handelen wij vanuit een totaalvisie op de grote problematiek die nu in Nederland speelt: we hebben ongetwijfeld op bepaalde punten overlap met allerlei partijen, maar Forum voor Democratie wil niet alleen de symptomen van de huidige crisis aanpakken (zoals de ongecontroleerde immigratie, de uitzichtloze euro2, het verslechterend onderwijs, en het onhoudbare zorgstelsel); vooral richten we ons op de achterliggende oorzaak: het politieke systeem zťlf. Je gaat een huis niet verbouwen als de fundamenten verrot zijn. We moeten beginnen bij de basis: ons politieke systeem stamt uit 1848 en sluit niet meer aan bij deze tijd en bij de wensen van de kiezers.

Partijkartel
Een kleine groep partijleden – van een select aantal partijen – heeft in Nederland de touwtjes in handen. Deze groep van circa 10.000 mensen noemen wij het partijkartel1. Volksvertegenwoordigers en bestuurders worden nu vooral gerekruteerd door de partijleiding zťlf – een systeem van coŲptatie waardoor vooral meelopers en jaknikkers komen bovendrijven die het nogal eens aan visie en moed ontbreekt. Deze carriŤrepolitici willen vervolgens doorschuiven naar een burgemeesterspost, een topfunctie bij een zorgverzekeraar of de hoofdprijs: iets in Brussel. Het is de partij die de baan regelt. De loyaliteit van de volksvertegenwoordiger ligt bij de partijtop – niet bij de kiezer. Hierdoor komen de belangen van de bevolking vaak laag op het prioriteitenlijstje terecht. Partijbelang gaat boven landsbelang.

Dit willen wij veranderen. Ons belangrijkste agendapunt is democratische vernieuwing. Zoals Eberhard van der Laan3 eerder deze week constateerde: “De partijpolitiek is aan het einde van zijn levenscyclus gekomen (…) de burger haakt af“. Daarom zijn bindende referenda noodzakelijk – evenals gekozen burgemeesters. Er is in ons land voldoende talent aanwezig – alleen komt dat niet tot wasdom door de achterhaalde partijcultuur. Nieuwe generaties gaan niet naar rokerige zaaltjes; daarom gaan we e-democracy in Nederland introduceren. De mensen zoveel mogelijk online betrekken bij de zaken die hen raken. Binnenkort lanceren we op onze website het ‘democratie dashboard‘ waar kiezers zťlf het heft in handen kunnen nemen om dingen te veranderen via petities, burgerinitiatieven en crowdfunding – en waar ze zich bovendien kunnen kandideren voor openbare functies.

Filmpjes en plaatjes hieronder in de spoiler.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ufP1IUT.gif

Referendum sleepwet
referendum-sleepwet.jpg
Door de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) krijgen de Inlichtingendiensten AIVD en MIVD aanzienlijk meer bevoegdheden. In de nieuwe wet wordt zogeheten bulkinterceptie toegestaan. Simpel gezegd: de geheime dienst verzamelt een grote berg gegevens en filtert daar langzaam de nuttige informatie uit.

*O* Het referendum zal er komen! *O*
pi_176038588
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176038823
Het jaaroverzicht van 2017, gemiddelde virtuele zetels van maart tot december:

PT-skodhYWubTtGY44dXK1x9XT-FWaX0gl6f6h3tto0.png?w=688&s=824e894f8b52b92f01bf3d2cbf698716

Bron: reddit
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176039345
registreer om deze reclame te verbergen
Volkskrant (column Max Pam): 'Gaat Thierry Baudet te werk met dezelfde integriteit als zijn opa, dan hoeven wij ons geen zorgen te maken'

Nederlands Dagblad had ook laatst een artikel over de grootvader van Baudet (ook te lezen op Twitter).
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
  woensdag 27 december 2017 @ 14:22:25 #5
104871 remlof
Europees federalist
pi_176039482
quote:
14s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:19 schreef 2thmx het volgende:
Volkskrant (column Max Pam): 'Gaat Thierry Baudet te werk met dezelfde integriteit als zijn opa, dan hoeven wij ons geen zorgen te maken'

Nederlands Dagblad had ook laatst een artikel over de grootvader van Baudet (ook te lezen op Twitter).
Die grootvader die bij het verzet zat maar bij een overval op zijn groep door de moffen toevallig als enige overleefde en die na de oorlog met een rassentheorie op de proppen kwam die eng veel leek op die van de nazi’s? Die grootvader?
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
  woensdag 27 december 2017 @ 14:22:40 #6
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_176039494
thierrybaudet twitterde op dinsdag 26-12-2017 om 10:48:44 Economen moeten langzamerhand wel toegeven: al die zwartgallige kletspraat over de Brexit sloeg nergens op. Het Ver… https://t.co/2TOpQ4tXTm reageer retweet
quote:
We got it wrong on Brexit gloom, economists admit: Buoyant British economy is set to power past France by 2020
CEBR think-tank claimed the economy would slow because of a drop in spending
But last night the organisation admitted it had got this wrong
Its economists accepted the fears they expressed last year that Brexit would leave the UK behind the French economy for five years were exaggerated
Het lijkt inhoudelijk goed nieuws voor Baudet omdat het zijn idee over de rol van Nederland in Europa ondersteunt: de Britse economie gaat de Franse inhalen ondanks (of dankzij?) de Brexit.

Nou hebben economische voorspellingen altijd een redelijk glazen-bol-gehalte, maar als we even aannemen dat het klopt en de Britten daadwerkelijk (financieel) goed uit de Brexit gaan komen. Is dat dan wel te vertalen naar 'dus dan is het ook goed voor Nederland'?
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_176039506
registreer om deze reclame te verbergen
http://www.lc.nl/frieslan(...)and-op-22772408.html

Daar begint het.

[ Bericht 4% gewijzigd door Mr.Major op 27-12-2017 14:56:40 ]
pi_176039551
quote:
7s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:22 schreef remlof het volgende:

[..]

Die grootvader die bij het verzet zat maar bij een overval op zijn groep door de moffen toevallig als enige overleefde
Correct. En hij was ook tegen de 'politionele' acties in IndonesiŽ.
quote:
Dat Henri Baudet zich op deze terreinen vrij kon (en wilde) uitspreken, heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat hij in de oorlog moedig was geweest. Bij een overval op zijn verzetsgroep was hij de enige die per toeval overleefde, waarmee hij naar eigen zeggen voldeed aan de definitie van Willem Frederik Hermans: 'Een held is iemand die straffeloos onvoorzichtig is geweest'. Alleen: zonder helden is geen oorlog te winnen. Typisch voor de Baudets is misschien ook dat Henri tijdens de bezetting aan een 'wereldvreemd proefschrift' werkte, dat de opvattingen van Augustinus tot onderwerp had.

Na de bevrijding zou Thierry's opa als ANP-verslaggever de politionele acties in IndonesiŽ verslaan. Hoewel hij zichzelf vooral zag als een waarnemer, lag zijn sympathie bij de IndonesiŽrs en betreurde hij het dat de Nederlandse regering maar niet wilde inzien dat de Nederlandse troepen als een bezettingsmacht opereerden, zoals Duitse soldaten dat hadden gedaan in Nederland.
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176039628
quote:
quote:
Theo Hiddema: "In zekere zin ben ik geworden zoals mijn vader"

Fun fact: Theo's vader zat bij de NSB
Post 1 en het gaat al fout.
  woensdag 27 december 2017 @ 14:26:55 #10
104871 remlof
Europees federalist
pi_176039663
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:22 schreef Janneke141 het volgende:
thierrybaudet twitterde op dinsdag 26-12-2017 om 10:48:44 Economen moeten langzamerhand wel toegeven: al die zwartgallige kletspraat over de Brexit sloeg nergens op. Het Ver… https://t.co/2TOpQ4tXTm reageer retweet
[..]

Het lijkt inhoudelijk goed nieuws voor Baudet omdat het zijn idee over de rol van Nederland in Europa ondersteunt: de Britse economie gaat de Franse inhalen ondanks (of dankzij?) de Brexit.

Nou hebben economische voorspellingen altijd een redelijk glazen-bol-gehalte, maar als we even aannemen dat het klopt en de Britten daadwerkelijk (financieel) goed uit de Brexit gaan komen. Is dat dan wel te vertalen naar 'dus dan is het ook goed voor Nederland'?
Nee, want de Britse situatie is totaal niet te vergelijken met de Nederlandse.
Nederland is veel meer ingebed in de EU, ook georafisch.

[ Bericht 0% gewijzigd door remlof op 27-12-2017 14:53:56 ]
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
pi_176039869
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:22 schreef Janneke141 het volgende:
thierrybaudet twitterde op dinsdag 26-12-2017 om 10:48:44 Economen moeten langzamerhand wel toegeven: al die zwartgallige kletspraat over de Brexit sloeg nergens op. Het Ver… https://t.co/2TOpQ4tXTm reageer retweet
[..]

Het lijkt inhoudelijk goed nieuws voor Baudet omdat het zijn idee over de rol van Nederland in Europa ondersteunt: de Britse economie gaat de Franse inhalen ondanks (of dankzij?) de Brexit.

Nou hebben economische voorspellingen altijd een redelijk glazen-bol-gehalte, maar als we even aannemen dat het klopt en de Britten daadwerkelijk (financieel) goed uit de Brexit gaan komen. Is dat dan wel te vertalen naar 'dus dan is het ook goed voor Nederland'?
Bron is erkend Brexit-pleitbezorger Daily Mail.

De laatste maanden horen we niets anders dan slecht nieuws over de situatie in het VK en bovendien weet niemand nog hoe de deal met de EU eruit gaat zien (behalve dat die waarschijnlijk minder gunstig is dan de bestaande set afspraken). Het zou mij dan ook zeer verbazen als dat stuk van de Daily Mail is gestoeld op feiten.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 27 december 2017 @ 14:33:59 #12
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_176039967
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:31 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Bron is erkend Brexit-pleitbezorger Daily Mail.

De laatste maanden horen we niets anders dan slecht nieuws over de situatie in het VK en bovendien weet niemand nog hoe de deal met de EU eruit gaat zien (behalve dat die waarschijnlijk minder gunstig is dan de bestaande set afspraken). Het zou mij dan ook zeer verbazen als dat stuk van de Daily Mail is gestoeld op feiten.
De Daily Mail baseert zich op het CEBR, een onafhankelijk Economisch onderzoeksbureau (als in: dit is geen CPB of iets dergelijks). Ik heb even kort gezocht, maar ik kon niet 1-2-3 vinden dat dit een of ander belangenclubje zou zijn. Volgens mij komt dit uit hetzelfde onderzoek waar uitkwam dat de economie van China de VS gaat inhalen, dus het is niet geheel gericht op de Brexit plus gevolgen.

Maar goed, mijn vraag was dus: klopt de conclusie van Baudet wel dat als een Brexit goed is voor het VK, een Nexit dan ook goed zou zijn voor Nederland?
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_176039991
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:26 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

[..]

Post 1 en het gaat al fout.
Wat gaat er fout?
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
  woensdag 27 december 2017 @ 14:36:41 #14
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olť olť
pi_176040065
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:22 schreef Janneke141 het volgende:
thierrybaudet twitterde op dinsdag 26-12-2017 om 10:48:44 Economen moeten langzamerhand wel toegeven: al die zwartgallige kletspraat over de Brexit sloeg nergens op. Het Ver… https://t.co/2TOpQ4tXTm reageer retweet
[..]

Het lijkt inhoudelijk goed nieuws voor Baudet omdat het zijn idee over de rol van Nederland in Europa ondersteunt: de Britse economie gaat de Franse inhalen ondanks (of dankzij?) de Brexit.

Nou hebben economische voorspellingen altijd een redelijk glazen-bol-gehalte, maar als we even aannemen dat het klopt en de Britten daadwerkelijk (financieel) goed uit de Brexit gaan komen. Is dat dan wel te vertalen naar 'dus dan is het ook goed voor Nederland'?
Ik vind het zelf ook nog wel opmerkelijk te noemen dat Baudet er van uitgaat dat een Nexit ook gegarandeerd goed zou uitpakken voor Nederland. Baudet bezigt immers ook altijd het argument over de EU dat er ''one size fits all'' (of ''one size fits none'') afspraken worden gemaakt.
Uiteindelijk zouden die dus voor geen enkel land werken omdat al die landen weer andere belangen en verschillende economieŽn hebben.

Je zou ook kunnen zeggen dat Nederland op het moment van een Nexit juist wťl die op maat gemaakte afspraken kan gaan vastleggen en dat het wellicht een succes gaat worden.
Uiteindelijk zal het er bij een eventuele Nexit van af gaan hangen wat Nederland allemaal uit de onderhandelingen zal weten te slepen.

Het EU standpunt van Baudet (en FvD) is wel erg hardcore imo, wat mij betreft kijken we de kat even uit de boom bij de Britten. :) De eerste tekenen zijn in vooralsnog dus goed. ;)
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
pi_176040105
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:33 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

De Daily Mail baseert zich op het CEBR, een onafhankelijk Economisch onderzoeksbureau. Ik heb even kort gezocht, maar ik kon niet 1-2-3 vinden dat dit een of ander belangenclubje zou zijn. Volgens mij komt dit uit hetzelfde onderzoek waar uitkwam dat de economie van China de VS gaat inhalen, dus het is niet geheel gericht op de Brexit plus gevolgen.

Maar goed, mijn vraag was dus: klopt de conclusie van Baudet wel dat als een Brexit goed is voor het VK, een Nexit dan ook goed zou zijn voor Nederland?
De kans is groot dat de Daily Mail de gegevens op een wijze interpreteert die aansluit bij de pro-Brexit houding van de krant. Ik kan namelijk geen andere bronnen vinden waarin economen verklaren dat ze een enorme vergissing hebben gemaakt en dat de Brexit in werkelijkheid een zegen is.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_176040118
Het is sowieso nog veel te vroeg om er over te oordelen, ze zijn er nog niet eens officieel uit. Wat wel is uitgebleven is de uittocht van The City naar een andere stad en het idee dat de Britten ineens de hand op de knip zouden gaan houden vanwege de onzekerheid.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_176040246
quote:
10s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:36 schreef SgtPorkbeans het volgende:

De eerste tekenen zijn in vooralsnog dus goed. ;)
Nee. Het VK verkeert al maanden in een staat van chaos en de afspraken die tot dusver zijn gemaakt met de EU zijn voor de Britten erg nadelig gebleken. Ze trekken telkens aan het kortste eind en tekenen onderaan bij het kruisje. Ze raken belangrijke instituten kwijt en veel bedrijven overwegen de overstap naar het Europese vasteland.

Dit nieuws komt dan ook als een donderslag bij heldere hemel, en ik vraag mij ten zeerste af wat er precies van waar is.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  Moderator / Redactie Sport woensdag 27 december 2017 @ 14:44:00 #18
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_176040376
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:33 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

De Daily Mail baseert zich op het CEBR, een onafhankelijk Economisch onderzoeksbureau (als in: dit is geen CPB of iets dergelijks). Ik heb even kort gezocht, maar ik kon niet 1-2-3 vinden dat dit een of ander belangenclubje zou zijn. Volgens mij komt dit uit hetzelfde onderzoek waar uitkwam dat de economie van China de VS gaat inhalen, dus het is niet geheel gericht op de Brexit plus gevolgen.

Maar goed, mijn vraag was dus: klopt de conclusie van Baudet wel dat als een Brexit goed is voor het VK, een Nexit dan ook goed zou zijn voor Nederland?
Het feit alleen al dat GB niet bij de Eurozone hoorde zorgt er al voor dat de gevolgen voor hen minder ingrijpend zijn dan als wij het zouden doen. Dus op dat vlak moet je er al van uit gaan dat het voor ons minder goede gevolgen gaat hebben dan voor hen. Een Gulden herinvoeren doe je niet zomaar even.

Nederland heeft echter ťťn heel groot voordeel: het is de haven van het westen. Duitsland, Denemarken en in mindere mate Frankrijk en BelgiŽ hebben allemaal wat te verliezen als ze Nederland net zo streng gaan behandelen als ze nu bij GB doen, we hebben simpelweg een veel sterkere onderhandelingspositie.

Europa is nu ook niet echt goed voor die havens: http://www.duitslandnieuw(...)t-voorlopig-bestaan/
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_176040383
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:33 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

De Daily Mail baseert zich op het CEBR, een onafhankelijk Economisch onderzoeksbureau (als in: dit is geen CPB of iets dergelijks). Ik heb even kort gezocht, maar ik kon niet 1-2-3 vinden dat dit een of ander belangenclubje zou zijn.
CEBR werkt samen met Vox, een uitgesproken linkse organisatie. CEBR was er vůůr de Brexit van overtuigd dat de Brexit dramatisch zou zijn voor de Britse economie. Er is dus geen reden om bij de onderzoekers een pro-Brexit-bias te vermoeden.
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
  woensdag 27 december 2017 @ 14:46:25 #20
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_176040442
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:44 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Het feit alleen al dat GB niet bij de Eurozone hoorde zorgt er al voor dat de gevolgen voor hen minder ingrijpend zijn dan als wij het zouden doen. Dus op dat vlak moet je er al van uit gaan dat het voor ons minder goede gevolgen gaat hebben dan voor hen. Een Gulden herinvoeren doe je niet zomaar even.

Nederland heeft echter ťťn heel groot voordeel: het is de haven van het westen. Duitsland, Denemarken en in mindere mate Frankrijk en BelgiŽ hebben allemaal wat te verliezen als ze Nederland net zo streng gaan behandelen als ze nu bij GB doen, we hebben simpelweg een veel sterkere onderhandelingspositie.
Dat laatste kan ook juist averechts werken. BelgiŽ en Duitsland zullen groeikansen zien voor de havens van Antwerpen en Hamburg, bijvoorbeeld.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_176040513
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:22 schreef Janneke141 het volgende:
thierrybaudet twitterde op dinsdag 26-12-2017 om 10:48:44 Economen moeten langzamerhand wel toegeven: al die zwartgallige kletspraat over de Brexit sloeg nergens op. Het Ver… https://t.co/2TOpQ4tXTm reageer retweet
[..]

Het lijkt inhoudelijk goed nieuws voor Baudet omdat het zijn idee over de rol van Nederland in Europa ondersteunt: de Britse economie gaat de Franse inhalen ondanks (of dankzij?) de Brexit.

Nou hebben economische voorspellingen altijd een redelijk glazen-bol-gehalte, maar als we even aannemen dat het klopt en de Britten daadwerkelijk (financieel) goed uit de Brexit gaan komen. Is dat dan wel te vertalen naar 'dus dan is het ook goed voor Nederland'?
Het is een beetje een draai die ze daar maken. Het VK gaat volgens het CEBR inderdaad Frankrijk weer voorbij in 2020, en in de eerste Brexit-voorspellingen niet, mŠŠr in 2015 was het GDP van het VK al groter dan dat van Frankrijk. Doen alsof de economie dus keihard groeit is een beetje een overdrijving, de economie herstelt zich alleen sneller van de Brexit dan verwacht.

Dat stelt het CEBR ook; er is minder negatieve invloed dan verwacht, maar er is wel degelijk nog een negatief effect van Brexit op de groei. Ik kan de exacte citaten even niet geven (want dat kost gewoon § 195,-), maar de opmerking dat dankzij Brexit het VK nu een enorme groei doormaakt (zoals de Daily Mail suggereert) klopt niet.

Voornamelijk te wijten aan de City, zoals al een paar keer opgemerkt. Als die blijven zal je geen algehele instorting van de economie zien.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_176040592
quote:
2s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:48 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Het is een beetje een draai die ze daar maken. Het VK gaat volgens het CEBR inderdaad Frankrijk weer voorbij in 2020, en in de eerste Brexit-voorspellingen niet, mŠŠr in 2015 was het GDP van het VK al groter dan dat van Frankrijk. Doen alsof de economie dus keihard groeit is een beetje een overdrijving, de economie herstelt zich alleen sneller van de Brexit dan verwacht.

Dat stelt het CEBR ook; er is minder negatieve invloed dan verwacht, maar er is wel degelijk nog een negatief effect van Brexit op de groei. Ik kan de exacte citaten even niet geven (want dat kost gewoon § 195,-), maar de opmerking dat dankzij Brexit het VK nu een enorme groei doormaakt (zoals de Daily Mail suggereert) klopt niet.
En zie ook deze aanname die wordt gedaan:

quote:
Its economists praised Britain as a leader in technology and creative industries, adding: 'Despite continuing uncertainty it is increasingly clear that the shape of the UK's departure from the EU will be a relatively 'soft' Brexit.

'Agreement has now been reached with the other EU member states on much of what will happen and the separation looks likely to be fairly gentle.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_176040618
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:41 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Nee. Het VK verkeert al maanden in een staat van chaos en de afspraken die tot dusver zijn gemaakt met de EU zijn voor de Britten erg nadelig gebleken. Ze trekken telkens aan het kortste eind en tekenen onderaan bij het kruisje. Ze raken belangrijke instituten kwijt en veel bedrijven overwegen de overstap naar het Europese vasteland.

Dit nieuws komt dan ook als een donderslag bij heldere hemel, en ik vraag mij ten zeerste af wat er precies van waar is.
Wat is de chaos dan?
pi_176040719
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:33 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

De Daily Mail baseert zich op het CEBR, een onafhankelijk Economisch onderzoeksbureau (als in: dit is geen CPB of iets dergelijks). Ik heb even kort gezocht, maar ik kon niet 1-2-3 vinden dat dit een of ander belangenclubje zou zijn. Volgens mij komt dit uit hetzelfde onderzoek waar uitkwam dat de economie van China de VS gaat inhalen, dus het is niet geheel gericht op de Brexit plus gevolgen.
Klopt, CEBR is wat dat betreft gewoon professioneel. Wel conservatieve inslag, maar dat heeft weinig invloed op de conclusies waar ze toe komen.

Voor het interpreteren van de conclusies zou ik als Baudet dan weer niet naar de Daily Mail kijken, want die zijn op dat vlak een stuk minder objectief.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 27 december 2017 @ 14:54:27 #25
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_176040745
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:46 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Dat laatste kan ook juist averechts werken. BelgiŽ en Duitsland zullen groeikansen zien voor de havens van Antwerpen en Hamburg, bijvoorbeeld.
Je hebt net de edit gemist helaas.

Rotterdam heeft nu al een nadelige positie ten opzichte van de andere twee havens door de EU. Die EU verlaten zorgt ervoor dat het weer een gelijk speelveld wordt als de Nederlandse staat op een normale manier het geld dat vrij komt (Nederland geeft immers meer aan de EU dan eruit komt) weer gaat investeren.

Rotterdam heeft deze positie al decenia, lang voor de EU een ding was, dat gaat niet zomaar veranderen door een Nexit. Vooral als Nederland gewoon bij de EER blijft. Uit de EER stappen is wel het allerstomste wat je kan doen als doorvoerland.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_176041066
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:51 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Wat is de chaos dan?
Wat gaat er fout bij het Twitter-account?
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176041115
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:22 schreef Janneke141 het volgende:
thierrybaudet twitterde op dinsdag 26-12-2017 om 10:48:44 Economen moeten langzamerhand wel toegeven: al die zwartgallige kletspraat over de Brexit sloeg nergens op. Het Ver… https://t.co/2TOpQ4tXTm reageer retweet
[..]

Het lijkt inhoudelijk goed nieuws voor Baudet omdat het zijn idee over de rol van Nederland in Europa ondersteunt: de Britse economie gaat de Franse inhalen ondanks (of dankzij?) de Brexit.

Nou hebben economische voorspellingen altijd een redelijk glazen-bol-gehalte, maar als we even aannemen dat het klopt en de Britten daadwerkelijk (financieel) goed uit de Brexit gaan komen. Is dat dan wel te vertalen naar 'dus dan is het ook goed voor Nederland'?
Frankrijk en het VK wisselen toch steeds stuivertje sinds het Brexit-circus op gang kwam? Voor die tijd waren ze volgens mij groter maar toen kelderde de Pond.
pi_176041568
quote:
Oh ik dacht in de maatschappij. Heel Engeland is een grote chaos betekent schijnbaar dat de politiek mbt de Brexit wat klungelt.

Storm in een glas water dus
pi_176041606
quote:
7s.gif Op woensdag 27 december 2017 15:03 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Wat gaat er fout bij het Twitter-account?
Hiddema wordt een NSB'er genoemd. Toevallig net dat deel dat je vergat te quoten
pi_176041654
Uiteraard zal ook een Nexit tot op zekere hoogte tot onzekerheid leiden, op de korte termijn. Het is alleen altijd wat vreemd als dit wordt afgezet tegen de vermeend 'risicoloze' keuze om bij de EU te blijven. De risico's van een EU-lidmaatschap (en een gedeelde euromunt) zijn immers evident. Cafť Weltschmerz had recent nog een goede video over (het prijskaartje van) (vooral) de eurocrisis:

Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176041688
quote:
7s.gif Op woensdag 27 december 2017 15:03 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Wat gaat er fout bij het Twitter-account?
En vast nog wel meer
pi_176041760
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 15:20 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Hiddema wordt een NSB'er genoemd.
Dat is jouw interpretatie ervan. Er wordt beweerd dat z'n vader NSB'er was.

quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 15:20 schreef Mr.Major het volgende:

Toevallig net dat deel dat je vergat te quoten
Hij quote helemaal niks. Moet dat?

Hij gaf alleen een link naar een twitter account. Jij bent de eerste die er iets uit quote.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_176041772
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 15:19 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Oh ik dacht in de maatschappij. Heel Engeland is een grote chaos betekent schijnbaar dat de politiek mbt de Brexit wat klungelt.

Storm in een glas water dus
Tsja, het is maar wat je een 'storm in een glas water' noemt. De Brexiteers hebben nog altijd geen doordachte exit-strategie. Dat lijkt mij best zorgwekkend.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 27 december 2017 @ 15:26:52 #35
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_176041781
quote:
14s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:19 schreef 2thmx het volgende:
Volkskrant (column Max Pam): 'Gaat Thierry Baudet te werk met dezelfde integriteit als zijn opa, dan hoeven wij ons geen zorgen te maken'

Nederlands Dagblad had ook laatst een artikel over de grootvader van Baudet (ook te lezen op Twitter).
Ja, wat vond je precies zo goed aan die column? Voor mij was het meer een wanhopige poging van Max Pam om zijn liefde voor Baudet te verklaren. Eerder had hij ook al zo'n ongemakkelijk column over Annabel Nanninga omdat die toevallig bij zijn dochter in de klas had gezeten. Wat dat betreft is inderdaad de kinderhand van Max Pam, zoals hij zelf aangeeft ,snel gevuld.

Waarop baseert hij de integriteit van die man? Omdat hij aangaf dat onderzoek naar rastheorieŽn nogal gevoelig was met nazi-Duitsland in het achterhoofd maar dat het toch echt uit de taboe-sfeer moet worden getrokken (Met welk doel vraag je je dan af) ? Omdat hij bij het verzet heeft gezeten zoals half Nederland beweert? Omdat hij schaker is net als Max en ze 32 jaar geleden een keer met elkaar hebben gesproken? Ik vind Max Pam vaak goede columns hebben maar dit soort stukjes komen heel ongemakkelijk over. Uiteindelijk valt hij zoals hij zegt gewoon voor de randzaken zoals liefde voor klassieke muziek, intelligentie, mooie spulletjes en manier van leven om daarmee de pikante gedachtengangen van een Baudet of Nanninga die hij schijnbaar deelt te verantwoorden voor zichzelf. Beetje jammer en gekunsteld.

Ik vond het laatste stukje wel raak trouwens:

quote:
maar de laatste tijd zie ik hem vaak in amusementsprogramma's optreden. De ijdelheid spat ervan af en ik hoor veel slogans. Een politicus leidt een ander leven dan een professor. Het zal afhangen van adviseurs, die hem in het gareel weten te houden.
Ik weet niet wie hem adviseert maar als het ijdeltuiten als Cliteur en Hiddema zijn dan zie ik de toekomst voor hem somber in.
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Fuck Trump
pi_176042061
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 15:26 schreef Tem het volgende:

[..]

Ja, wat vond je precies zo goed aan die column? Voor mij was het meer een wanhopige poging van Max Pam om zijn liefde voor Baudet te verklaren. Eerder had hij ook al zo'n ongemakkelijk column over Annabel Nanninga omdat die toevallig bij zijn dochter in de klas had gezeten. Wat dat betreft is inderdaad de kinderhand van Max Pam, zoals hij zelf aangeeft ,snel gevuld.
Hoezo wanhopig? Hij is niemand verantwoording verschuldigd, hij probeert slechts zijn persoonlijke voorkeur te verklaren. Zouden meer columnisten mogen doen, dit soort zelfreflectie :).
quote:
Waarop baseert hij de integriteit van die man? Omdat hij aangaf dat onderzoek naar rastheorieŽn nogal gevoelig was met nazi-Duitsland in het achterhoofd maar dat het toch echt uit de taboe-sfeer moet worden getrokken (Met welk doel vraag je je dan af) ? Omdat hij bij het verzet heeft gezeten zoals half Nederland beweert? Omdat hij schaker is net als Max en ze 32 jaar geleden een keer met elkaar hebben gesproken? Ik vind Max Pam vaak goede columns hebben maar dit soort stukjes komen heel ongemakkelijk over. Uiteindelijk valt hij zoals hij zegt gewoon voor de randzaken zoals liefde voor klassieke muziek, intelligentie, mooie spulletjes en manier van leven om daarmee de pikante gedachtengangen van een Baudet of Nanninga die hij schijnbaar deelt te verantwoorden voor zichzelf. Beetje jammer en gekunsteld.
Dat laatste probeert'ie dus niet en schrijft'ie ook niet. Hij schrijft letterlijk: "In alle tegenspraak moest ik natuurlijk ook de gewetensvraag stellen waar mijn sympathie voor de persoon van Thierry vandaan komt." Hij probeert dus zijn sympathie voor de persoon Baudet te verklaren, niet voor zijn ideeŽn (mocht'ie die wel hebben, daar schrijft'ie verder niks over). Dan is 't niet meer dan logisch dat'ie ook de punten aanhaalt die jij noemt.
quote:
Ik vond het laatste stukje wel raak trouwens:

[..]

Ik weet niet wie hem adviseert maar als het ijdeltuiten als Cliteur en Hiddema zijn dan zie ik de toekomst voor hem somber in.
De positieve dingen over Baudet vond je irrelevant, maar de ene negatieve opmerking is 'raak'? :+.

Ik ben 't ook met Pam eens dat Baudet bepaald niet bescheiden is en soms op hetzelfde discutabele niveau als menig ander politicus reageert.

Wel opvallend is dat Pam 't probeert te verklaren in het verschil in 'beroep' tussen Baudet en zijn opa. M.i. heeft 't eerder met een verschil in tijdsgeest te maken; we leven in minder beleefde tijden.

Kijk maar eens oude gesprekken terug met bijvoorbeeld Milton Friedman, die veelal tegendraadse 'rechtse' standpunten innam. Dat liep altijd bijzonder beleefd. Amerikaanse economen van nu die deelnemen aan 't publieke debat, van links ťn rechts, gaan heel wat lomper tekeer ťn worden harder bejegend. Geldt ook voor Nederland en het debat hier. Wel jammer, eigenlijk.
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176042085
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 15:26 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Tsja, het is maar wat je een 'storm in een glas water' noemt. De Brexiteers hebben nog altijd geen doordachte exit-strategie. Dat lijkt mij best zorgwekkend.
Dat is iets anders dan jij beweerde. Ondanks het ontbreken van een strategie gaat het prima met het VK
pi_176042232
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 15:25 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat is jouw interpretatie ervan. Er wordt beweerd dat z'n vader NSB'er was
Er wordt gewoon beweert dat Hiddema dat gedachtegoed deelt. Het idee van een insinuering is dat je het anders kan interpreteren. Het is echter overduidelijk en behoorlijk zielig van "shitbaudetsays"
pi_176042264
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 15:35 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Dat is iets anders dan jij beweerde. Ondanks het ontbreken van een strategie gaat het prima met het VK
Wat beweerde ik dan precies volgens jou? Ik schreef dat er sprake is van chaos, en dat is dan ook zo.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 27 december 2017 @ 15:52:49 #40
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_176042802
quote:
2s.gif Op woensdag 27 december 2017 15:35 schreef 2thmx het volgende:

[..]

Hoezo wanhopig? Hij is niemand verantwoording verschuldigd, hij probeert slechts zijn persoonlijke voorkeur te verklaren. Zouden meer columnisten mogen doen, dit soort zelfreflectie :).

[..]
Tuurlijk wel, hij is columnist en legt zo verantwoording af aan zijn lezers. Zijn analyse over zijn voorkeur is ongemakkelijk omdat hij het zelf niet verder komt dan dat Thierry intelligent is en piano kan spelen. Dan mag je als lezer daar prima een oordeel over vellen en gezien hij een dergelijke verhandeling hield over Annabel Nanninga van dezelfde partij zal gaat men zich toch afvragen wat precies daarachter zit.
quote:
Dat laatste probeert'ie dus niet en schrijft'ie ook niet. Hij schrijft letterlijk: "In alle tegenspraak moest ik natuurlijk ook de gewetensvraag stellen waar mijn sympathie voor de persoon van Thierry vandaan komt." Hij probeert dus zijn sympathie voor de persoon Baudet te verklaren, niet voor zijn ideeŽn (mocht'ie die wel hebben, daar schrijft'ie verder niks over). Dan is 't niet meer dan logisch dat'ie ook de punten aanhaalt die jij noemt.

[..]

De positieve dingen over Baudet vond je irrelevant, maar de ene negatieve opmerking is 'raak'? :+.
Welke positieve dingen noemt hij dan over Thierry? Hij heeft het vooral over zijn opa en probeert daar de koppeling te leggen.
quote:
Ik ben 't ook met Pam eens dat Baudet bepaald niet bescheiden is en soms op hetzelfde discutabele niveau als menig ander politicus reageert.

Wel opvallend is dat Pam 't probeert te verklaren door het verschil in 'beroep' tussen Baudet en zijn opa. M.i. heeft 't eerder met een verschil in tijdsgeest te maken; we leven in minder beleefde tijden.
Denk ook wel dat het verschil in tijdsgeest een belangrijke factor is. Beleefdheid heeft daar volgens mij niet veel mee van doen in dit geval (dat wil niet zeggen dat men nu minder beleefd is dan vroeger trouwens). Vroeger had men wat meer ontzag voor een professor en was de samenleving minder divers waardoor dit soort zaken minder snel in de openheid kwamen bijvoorbeeld.

quote:
Kijk maar eens oude gesprekken terug met bijvoorbeeld Milton Friedman, die veelal tegendraadse 'rechtse' standpunten innam. Dat liep altijd bijzonder beleefd. Amerikaanse economen van nu die deelnemen aan 't publieke debat, van links ťn rechts, gaan heel wat lomper tekeer ťn worden harder bejegend. Geldt ook voor Nederland en het debat hier. Wel jammer, eigenlijk.
Dat het een loopgraven debat is geworden deel ik wel maar het zijn grote onderwerpen in binnen een cruciale periode in geschiedenis waarin we op een kantelpunt staan waarbij de ene groep terug verlangt naar natiestaten en de andere groep melting pot van volkeren voor zich ziet. Dat is een fundamenteel andere opvatting die moeilijk of niet te polderen is. Vanuit die gedachtengangen worden meest extreme theorieŽn naar voren gebracht om ťťn van de twee stromingen te laten zegevieren.
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Fuck Trump
pi_176042885
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 14:41 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Nee. Het VK verkeert al maanden in een staat van chaos en de afspraken die tot dusver zijn gemaakt met de EU zijn voor de Britten erg nadelig gebleken. Ze trekken telkens aan het kortste eind en tekenen onderaan bij het kruisje. Ze raken belangrijke instituten kwijt en veel bedrijven overwegen de overstap naar het Europese vasteland.

Dit nieuws komt dan ook als een donderslag bij heldere hemel, en ik vraag mij ten zeerste af wat er precies van waar is.
Groot BrittanniŽ en Frankrijk hebben een in omvang redelijk vergelijkbare economie. De Britten vielen door het referendum en de bijbehorende koersval onder de Fransen in dit soort lijstjes. Echter doordat ze structureel wat harder groeien (bevolkingsgroei m.n. door immigratie) zullen ze dat wel weer inhalen zolang de daadwerkelijke situatie niet echt verandert. Ze voorspellen nu 2020 waar ze eerder blijkbaar uitgingen van 2021 of 2022. Weinig spectaculair dus en bij de daadwerkelijke Brexit kan dit zo weer veranderen.
pi_176042948
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 15:35 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Dat is iets anders dan jij beweerde. Ondanks het ontbreken van een strategie gaat het prima met het VK
We zitten dan ook in een wereldwijde hoogconjunctuur. En dan vallen de Britse cijfers stiekem wel wat tegen (men heeft de ramingen flink naar beneden bij moeten stellen).
pi_176044349
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 15:20 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Hiddema wordt een NSB'er genoemd.
Zijn vader, ja. Wat klopt er niet aan?
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176044782
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 15:52 schreef Tem het volgende:

[..]

Tuurlijk wel, hij is columnist en legt zo verantwoording af aan zijn lezers. Zijn analyse over zijn voorkeur is ongemakkelijk omdat hij het zelf niet verder komt dan dat Thierry intelligent is en piano kan spelen. Dan mag je als lezer daar prima een oordeel over vellen en gezien hij een dergelijke verhandeling hield over Annabel Nanninga van dezelfde partij zal gaat men zich toch afvragen wat precies daarachter zit.
Wat voor spannends zou er dan zoal achter kunnen zitten? :+. Het meest voor de hand liggende is dat'ie zich ook inhoudelijk tot 't FvD aangetrokken voelt. Daar lijkt me niets mis mee. Sterker nog, 't zorgt juist voor wat balans in 't overwegend wat linkse columnistenbestand van de Volkskrant.
quote:
Welke positieve dingen noemt hij dan over Thierry? Hij heeft het vooral over zijn opa en probeert daar de koppeling te leggen.
Dat is waar, al neem ik aan dat Pam wil betogen dat'ie deze positieve kwaliteiten ook in Thierry ziet en Thierry hem daarom als persoon aanspreekt.
quote:
Denk ook wel dat het verschil in tijdsgeest een belangrijke factor is. Beleefdheid heeft daar volgens mij niet veel mee van doen in dit geval (dat wil niet zeggen dat men nu minder beleefd is dan vroeger trouwens). Vroeger had men wat meer ontzag voor een professor en was de samenleving minder divers waardoor dit soort zaken minder snel in de openheid kwamen bijvoorbeeld.

[..]

Dat het een loopgraven debat is geworden deel ik wel maar het zijn grote onderwerpen in binnen een cruciale periode in geschiedenis waarin we op een kantelpunt staan waarbij de ene groep terug verlangt naar natiestaten en de andere groep melting pot van volkeren voor zich ziet. Dat is een fundamenteel andere opvatting die moeilijk of niet te polderen is. Vanuit die gedachtengangen worden meest extreme theorieŽn naar voren gebracht om ťťn van de twee stromingen te laten zegevieren.
Is dat zoveel anders dan vroeger, in de tijd van Milton Friedman? Toen was er een clash tussen socialistische en kapitalistische ideeŽn, dat lijkt me niet een minder hevige of relevante strijd.

Soevereinisten zoals Baudet en federalisten zoals Pechtold zitten overigens op veel punten minder ver van elkaar dan beiden willen doen voorkomen. Zo is bijvoorbeeld ook Baudet voor vrijhandel, maar dan op basis van verdragen tussen natiestaten.
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176044851
quote:
14s.gif Op woensdag 27 december 2017 16:48 schreef 2thmx het volgende:

[..]

Wat voor spannends zou er dan zoal achter kunnen zitten? :+. Het meest voor de hand liggende is dat'ie zich ook inhoudelijk tot 't FvD aangetrokken voelt. Daar lijkt me niets mis mee. Sterker nog, 't zorgt juist voor wat balans in 't overwegend wat linkse columnistenbestand van de Volkskrant.

[..]

Dat is waar, al neem ik aan dat Pam wil betogen dat'ie deze positieve kwaliteiten ook in Thierry ziet en Thierry hem daarom als persoon aanspreekt.

[..]

Is dat zoveel anders dan vroeger, in de tijd van Milton Friedman? Toen was er een clash tussen socialistische en kapitalistische ideeŽn, dat lijkt me niet een minder hevige of relevante strijd.

Soevereinisten zoals Baudet en federalisten zoals Pechtold zitten overigens op veel punten minder ver van elkaar dan beiden willen doen voorkomen. Zo is bijvoorbeeld ook Baudet voor vrijhandel, maar dan op basis van verdragen tussen natiestaten.
quote:
In veel opzichten had Baudet afwijkende opinies, onder meer over ras, erfelijkheid, intelligentie en emigratie. De destijds verguisde prof. Buikhuisen, die criminaliteit aan erfelijke eigenschappen had gelinkt, kon op zijn sympathie rekenen.
Dat noemt-ie moedig. Tja.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176044873
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 15:56 schreef 99.999 het volgende:

[..]

We zitten dan ook in een wereldwijde hoogconjunctuur. En dan vallen de Britse cijfers stiekem wel wat tegen (men heeft de ramingen flink naar beneden bij moeten stellen).
Hoe hoog het precies had gestaan zonder de brexit kunnen we nooit weten, dat is pure speculatie. Misschien staat het nu juist wel beter.
pi_176044898
quote:
7s.gif Op woensdag 27 december 2017 16:35 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Zijn vader, ja. Wat klopt er niet aan?
De auteur van dat twitteraccount wil Hiddema gewoon associeren met de NSB. Iedereen die wat dat betreft doet of zijn neus bloedt weet echt wel wat er bedoeld wordt.
pi_176044932
quote:
10s.gif Op woensdag 27 december 2017 16:50 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

[..]

Dat noemt-ie moedig. Tja.
Dat lijkt me een feitelijke constatering. Opa Baudet had ook heel veilig achteraan in de rij van de mensen die Buikhuisen verguisden kunnen gaan staan. Overigens wordt tegenwoordig door sommigen 'op links' heel anders naar Buikhuisen en zijn onderzoek gekeken: https://www.nrc.nl/nieuws(...)ijk-11683272-a798827
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176044965
quote:
Het zou mooi zijn als het FvD met het NLV eenzelfde constructie kan aangaan als met Leefbaar in Rotterdam, ervanuitgaande dat de partijen bij elkaar passen uiteraard.
pi_176044995
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 16:52 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

De auteur van dat twitteraccount wil Hiddema gewoon associeren met de NSB. Iedereen die wat dat betreft doet of zijn neus bloedt weet echt wel wat er bedoeld wordt.
't Lijkt me vrij evident dat dat Twitter-account een troll is. Verder niet iets dat 't waard is om lang op in te gaan.

Overigens had Hiddema een slechte relatie met zijn vader en is'ie al op jonge leeftijd naar een kostschool verhuisd, dus ook wat dat betreft is 't vrij absurd om hem 't verleden van zijn vader na te dragen.

In een interview met Van Liempt vertelt Hiddema erover:

Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
  woensdag 27 december 2017 @ 16:58:30 #51
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_176045106
quote:
Niet echt. De raadsleden daar waren in de meerderheid VVD lid. Ze droegen - onder gedoogplicht - wel de naam omdat de VVD de grootste partij daar is, maar dat mag niet meer. Het Forum heeft zich niet ingelezen.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_176045121
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 16:54 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Het zou mooi zijn als het FvD met het NLV eenzelfde constructie kan aangaan als met Leefbaar in Rotterdam, ervanuitgaande dat de partijen bij elkaar passen uiteraard.
Eens. 't FvD doet zelf bij de GR-verkiezingen in 2018 geloof ik alleen mee in A'dam, maar Baudet zei inderdaad dit soort samenwerkingen met andere (lokale) partijen te gaan zoeken :).
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176045234
quote:
14s.gif Op woensdag 27 december 2017 16:58 schreef 2thmx het volgende:

[..]

Eens. 't FvD doet zelf bij de GR-verkiezingen in 2018 geloof ik alleen mee in A'dam, maar Baudet zei inderdaad dit soort samenwerkingen met andere (lokale) partijen te gaan zoeken :).
In Tilburg hadden ze toch ook zo'n constructie. Erg hard gaat het niet, maar goed beter zorgvuldig dan dat er fouten worden gemaakt.

Wat betreft dat twitteraccount wilde ik gewoon aangeven dat er persoonlijke aanvallen gemaakt worden die nergens op slaan. Een foto van een veroordeling van zijn vader bij een uit de context gehaalde quote is daar een voorbeeld van. Daarmee is inderdaad alles wel gezegd.
pi_176045279
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 16:58 schreef Ryon het volgende:

[..]

Niet echt. De raadsleden daar waren in de meerderheid VVD lid. Ze droegen - onder gedoogplicht - wel de naam omdat de VVD de grootste partij daar is, maar dat mag niet meer. Het Forum heeft zich niet ingelezen.
Wat bedoel je precies? Ik bedoelde dat de VVD hier duidelijk haar populariteit verliest (en ik hoop dat de rest van het land volgt :) )
pi_176045319
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 17:03 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

In Tilburg hadden ze toch ook zo'n constructie. Erg hard gaat het niet, maar goed beter zorgvuldig dan dat er fouten worden gemaakt.
Baudet heeft Smolders ontmoet, maar volgens mij werken ze niet samen o.i.d. Allicht zal Baudet t.z.t. wel de FvD-angehauchte Tilburgers oproepen om op Smolders te stemmen :). Vind 't wel een charmante tussenoplossing; gezien de tijdsdruk is 't immers onhaalbaar om al in veel gemeenten zelf mee te doen.
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
  woensdag 27 december 2017 @ 17:09:02 #56
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_176045403
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 17:04 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Wat bedoel je precies? Ik bedoelde dat de VVD hier duidelijk haar populariteit verliest (en ik hoop dat de rest van het land volgt :) )
Oh, ik bedoelde "geen VVD-lid". Ze kwamen dus uit voor de VVD zonder daar lid van te zijn. ja, dat kan dus niet en dat mag ook niet meer.

Dat zegt weinig over de populariteit van de VVD op het eiland, waar de partij landelijk nog steeds de grootste is. Let wel: gaat om een ruime duizend inwoners. Een van de kleinste gemeenten van Nederland, waar lokaal ook nauwelijks landelijke partijen mee doen.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_176045808
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 17:09 schreef Ryon het volgende:

[..]

Oh, ik bedoelde "geen VVD-lid". Ze kwamen dus uit voor de VVD zonder daar lid van te zijn. ja, dat kan dus niet en dat mag ook niet meer.

Dat zegt weinig over de populariteit van de VVD op het eiland, waar de partij landelijk nog steeds de grootste is. Let wel: gaat om een ruime duizend inwoners. Een van de kleinste gemeenten van Nederland, waar lokaal ook nauwelijks landelijke partijen mee doen.
Was dat het? Het klopt wel dat ze (niet allemaal?) geen VVD lid zijn, maar volgens mij waren ze verder gewoon gekoppeld aan de VVD op de gebruikelijke wijze. De lokale partij aldaar zei dat het vanwege populariteitsproblemen van de landelijke politiek was dat ze een andere naam aannamen (als het aan de lokale partij zelf ligt heeft je naam wijzigen ook geen zin natuurlijk)

Dat klopt.
  woensdag 27 december 2017 @ 17:26:48 #58
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_176045971
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 17:21 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Was dat het? Het klopt wel dat ze (niet allemaal?) geen VVD lid zijn, maar volgens mij waren ze verder gewoon gekoppeld aan de VVD op de gebruikelijke wijze. De lokale partij aldaar zei dat het vanwege populariteitsproblemen van de landelijke politiek was dat ze een andere naam aannamen (als het aan de lokale partij zelf ligt heeft je naam wijzigen ook geen zin natuurlijk)
Dat waren ze dus niet en die behoefte hadden ze ook niet. Die koppeling had wel plaats moeten vinden, maar om onduidelijke redenen hadden verschillende raadsleden (de afdeling daar bestaat uit 10 man ofzo) geen belangstelling daarvoor. Dan houdt het op.

Er is al een andere lokale partij. Wellicht dat ze nog wat stemmen trekken van inwoners die alleen op lokale partijen stemmen (dat zijn er best veel) maar ze gaan nu wel veel concurrentie ondervinden. Moeten ze lekker zelf weten, maar het zegt niet heel veel.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
  woensdag 27 december 2017 @ 17:29:04 #59
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_176046058
Maar goed, het is wel weer kenmerkend voor hoe weinig kaas het Forum heeft gegeten van binnenlands bestuur en lokale afdelingen. Gaat nog wat worden als zij groter willen worden.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_176046218
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176046267
quote:
10s.gif Op woensdag 27 december 2017 17:29 schreef Ryon het volgende:
Maar goed, [...] van binnenlands bestuur en lokale afdelingen. Gaat nog wat worden als zij groter willen worden.
Dit komt toch niet uit de FvD koker? Ik beschik niet over de precieze kennis van hoe de lokale politiek van Vlieland is georganiseerd, maar met begrip heeft het weinig te maken volgens mij. Maar begrijp ik je goed als ik je schrijven zo interpreteer dat dit afscheiden eigenlijk vanuit de landelijke VVD komt? Want zo staat het niet in het artikel...
pi_176046680
quote:
14s.gif Op woensdag 27 december 2017 16:58 schreef 2thmx het volgende:

[..]

Eens. 't FvD doet zelf bij de GR-verkiezingen in 2018 geloof ik alleen mee in A'dam, maar Baudet zei inderdaad dit soort samenwerkingen met andere (lokale) partijen te gaan zoeken :).
En roept haar leden op om in andere gemeentes op wie ze ook wensen te stemmen, als het maar geen "landelijke kartelpartij" is. Dat getuigt dan weer van zo'n ontzettende kinderachtigheid, ik snap ook werkelijk niet wat je daarmee wil bereiken.
pi_176046698
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 16:54 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Het zou mooi zijn als het FvD met het NLV eenzelfde constructie kan aangaan als met Leefbaar in Rotterdam, ervanuitgaande dat de partijen bij elkaar passen uiteraard.
Zijn VVD en FVD wat jou betreft inhoudelijk volledig inwisselbaar dat je een dergelijke samenwerking zou toejuichen?
pi_176047014
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 16:52 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

De auteur van dat twitteraccount wil Hiddema gewoon associeren met de NSB. Iedereen die wat dat betreft doet of zijn neus bloedt weet echt wel wat er bedoeld wordt.
Oh ja, dit is weer zo'n leuk verhaal. Hiddema zegt "ik lijk op m'n vader", daarvan kun je je afvragen of dat nu zo positief is of niet en of je die associatie met de NSB nu heel serieus moet nemen, want 'fun fact'.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176047026
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 17:51 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Zijn VVD en FVD wat jou betreft inhoudelijk volledig inwisselbaar dat je een dergelijke samenwerking zou toejuichen?
Nee, maar als er een scheiding is tussen een lokale en landelijke VVD neem ik aan dat daar een reden voor is. De VVD doet verder meer FvD dan ze eigenlijk zijn dus misschien dat deze fractie wel beter bij het FvD past. Misschien ook niet dus vandaar: als ze bij elkaar passen.
pi_176047060
quote:
10s.gif Op woensdag 27 december 2017 18:03 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Oh ja, dit is weer zo'n leuk verhaal. Hiddema zegt "ik lijk op m'n vader", daarvan kun je je afvragen of dat nu zo positief is of niet en of je die associatie met de NSB nu heel serieus moet nemen, want 'fun fact'.
Dat fun fact is natuurlijk puur sarcasme (of wat is daar leuk aan, mij ontgaat het?) en ik neem niet aan dat Hiddema doelde op de politieke ideologie van zijn vader, voor zover hij al een jodenhater was (wat ik niet ontken verder ik ken die vent niet)

[ Bericht 1% gewijzigd door Mr.Major op 27-12-2017 18:11:19 ]
pi_176047225
quote:
7s.gif Op woensdag 27 december 2017 17:51 schreef nostra het volgende:

[..]

En roept haar leden op om in andere gemeentes op wie ze ook wensen te stemmen, als het maar geen "landelijke kartelpartij" is. Dat getuigt dan weer van zo'n ontzettende kinderachtigheid, ik snap ook werkelijk niet wat je daarmee wil bereiken.
Hoort vermoedelijk allemaal bij 't plan om de baantjescarrousel te doorbreken :s). Al lijkt me dat op gemeentelijk niveau inderdaad minder urgent.
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176047315
quote:
7s.gif Op woensdag 27 december 2017 17:51 schreef nostra het volgende:

[..]

En roept haar leden op om in andere gemeentes op wie ze ook wensen te stemmen, als het maar geen "landelijke kartelpartij" is. Dat getuigt dan weer van zo'n ontzettende kinderachtigheid, ik snap ook werkelijk niet wat je daarmee wil bereiken.
Ach
pi_176047393
quote:
2s.gif Op woensdag 27 december 2017 16:55 schreef 2thmx het volgende:

[..]

't Lijkt me vrij evident dat dat Twitter-account een troll is. Verder niet iets dat 't waard is om lang op in te gaan.
Mwah, er staan wel wat mooie fragmenten in waar Baudet's verdraaiingen of gebrek aan kennis worden benadrukt.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176047473
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 18:05 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Dat fun fact is natuurlijk puur sarcasme (of wat is daar leuk aan, mij ontgaat het?) en ik neem niet aan dat Hiddema doelde op de politieke ideologie van zijn vader, voor zover hij al een jodenhater was (wat ik niet ontken verder ik ken die vent niet)
Dan gaat het dus niet fout, maar ontgaat de boodschap je. Dat mag, maar dat je niet verder kijkt dan dat zegt ook wel genoeg.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176047718
quote:
7s.gif Op woensdag 27 december 2017 18:18 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dan gaat het dus niet fout, maar ontgaat de boodschap je. Dat mag, maar dat je niet verder kijkt dan dat zegt ook wel genoeg.
De boodschap is dat de overleden vader van Hiddema een NSB'er was, ook al is dat totaal geen nieuws, in een twitter over Baudet. Juist ja. :')
pi_176047734
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 18:03 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Nee, maar als er een scheiding is tussen een lokale en landelijke VVD neem ik aan dat daar een reden voor is. De VVD doet verder meer FvD dan ze eigenlijk zijn dus misschien dat deze fractie wel beter bij het FvD past. Misschien ook niet dus vandaar: als ze bij elkaar passen.
In de vorige topicreeks werd altijd nogal op de andere partijen ingehakt, en Baudet zelf kwam laatst nog met de kwalificatie kutpartij voor de VVD. In dat kader vind ik het nogal opmerkelijk dat jij verlangt naar innige banden tussen FVD en de voormalige VVD-afdeling in Vlieland.
pi_176047788
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 18:26 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

In de vorige topicreeks werd altijd nogal op de andere partijen ingehakt, en Baudet zelf kwam laatst nog met de kwalificatie kutpartij voor de VVD. In dat kader vind ik het nogal opmerkelijk dat jij verlangt naar innige banden tussen FVD en de voormalige VVD-afdeling in Vlieland.
Als die VVD fractie zich niet voor niets, misschien zijn ze het eens met Baudet afscheidt van de landelijke VVD houd ik echt geen wrok over hoor. Net zoals die Lucassen bij de Utrechtse VVD zit maar eigenlijk meer wegheeft van het FvD. Misschien zijn ze meer richting GL bewogen dan hoeft het niet. Maar als ze denken: ah die landelijke VVD belooft van alles, maar wij willen dat ook waarmaken, passen ze prima binnen het FvD naar mijn mening.

Als een echte VVD fractie zegt: wij zeggen ons vetrouwen in de landelijke partij op en gaan samenwerken met het FvD, is dat voor de VVD heel schadelijk, en voor het FvD zeer gunstig.
pi_176047882
quote:
12s.gif Op woensdag 27 december 2017 18:26 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

De boodschap is dat de overleden vader van Hiddema een NSB'er was, ook al is dat totaal geen nieuws, in een twitter over Baudet. Juist ja. :')
Ja. En de rest negeer je voor het gemak maar.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176047917
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 18:28 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Als die VVD fractie zich niet voor niets, misschien zijn ze het eens met Baudet afscheidt van de landelijke VVD houd ik echt geen wrok over hoor. Net zoals die Lucassen bij de Utrechtse VVD zit maar eigenlijk meer wegheeft van het FvD. Misschien zijn ze meer richting GL bewogen dan hoeft het niet. Maar als ze denken: ah die landelijke VVD belooft van alles, maar wij willen dat ook waarmaken, passen ze prima binnen het FvD naar mijn mening.
Geef je nu serieus aan het landelijke VVD-programma eigenlijk best wel super te vinden? Je stelt hierboven namelijk vrijwel letterlijk dat als VVD Vlieland dat programma wil gaan uitvoeren ze wat jou betreft prima binnen het FvD passen.
pi_176048072
quote:
7s.gif Op woensdag 27 december 2017 18:32 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja. En de rest negeer je voor het gemak maar.
Wat negeer ik precies?

Wat is dan precies de boodschap volgens jou?

Heeft de opmerking: "T. Hiddema gaat op zijn vader lijken aldus hijzelf."
Niets te maken met de opmerking: T. Hiddema zijn vader is een NSB'er? En dat komt omdat er staat "fun fact"?
pi_176048266
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 18:39 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Wat negeer ik precies?

Wat is dan precies de boodschap volgens jou?

Heeft de opmerking: "T. Hiddema gaat op zijn vader lijken aldus hijzelf."
Niets te maken met de opmerking: T. Hiddema zijn vader is een NSB'er? En dat komt omdat er staat "fun fact"?
Als Hiddema dat werkelijk heeft gezegd en z'n vader inderdaad NSB'er was dan is dat een heel onhandige uitspraak, vind je ook niet?
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_176048271
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 18:33 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Geef je nu serieus aan het landelijke VVD-programma eigenlijk best wel super te vinden? Je stelt hierboven namelijk vrijwel letterlijk dat als VVD Vlieland dat programma wil gaan uitvoeren ze wat jou betreft prima binnen het FvD passen.
Ik ga ervanuit dat het programma van die lokale VVD fractie niet gelijk is aan dat van de landelijke VVD, want ze zijn gescheiden.

Dus ze waren in naam VVD, maar qua programma niet. Daarnaast beslist de lokale VVD natuurlijk over andere zaken dan landelijk.

Als het toch gewoon normale lokale VVD is mogen ze wegblijven bij het FvD
pi_176048357
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 18:44 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Ik ga ervanuit dat het programma van die lokale VVD fractie niet gelijk is aan dat van de landelijke VVD, want ze zijn gescheiden.

Dus ze waren in naam VVD, maar qua programma niet. Daarnaast beslist de lokale VVD natuurlijk over andere zaken dan landelijk.

Als het toch gewoon normale lokale VVD is mogen ze wegblijven bij het FvD
Heb je het partijprogramma van VVD Vlieland Łberhaupt gelezen?
pi_176049026
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 18:47 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Heb je het partijprogramma van VVD Vlieland Łberhaupt gelezen?
Nee
pi_176049140
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 19:07 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Nee
Dus resumerend, zonder de lokale politiek in Vlieland te kennen, zonder de VVD-afdeling in Vlieland te kennen, zonder hun programma te kennen, is het eerste dat je denkt wanneer die afdeling zich afsplitst van de landelijke partij dat dat wel iets voor het FvD zou kunnen zijn. Bijzonder...
pi_176049281
Oxford Union heeft gisteren het EU-debat met o.a. Baudet (eindelijk) op hun Youtube-kanaal gegooid.

Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176049309
quote:
14s.gif Op woensdag 27 december 2017 19:15 schreef 2thmx het volgende:
Oxford Union heeft gisteren het EU-debat met o.a. Baudet (eindelijk) op hun Youtube-kanaal gegooid.

Ben benieuwd, zit alleen in het buitenland zonder wifi... Geduld is een schone zaak.
  woensdag 27 december 2017 @ 19:39:27 #84
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_176050287
quote:
14s.gif Op woensdag 27 december 2017 16:48 schreef 2thmx het volgende:
is dat zoveel anders dan vroeger, in de tijd van Milton Friedman? Toen was er een clash tussen socialistische en kapitalistische ideeŽn, dat lijkt me niet een minder hevige of relevante strijd.

Ik denk het wel, deze strijd gaat meer om identiteit dan om louter economische belangen. Bij economische belangen kan iedereen zich voegen naar een economische ideologie. Afkomst, cultuur en identiteit is geen keuze te noemen en hoe die in al haar diversiteit een plek wel of niet zou moeten krijgen binnen de soevereine staten is een meer complexe strijd dan tussen communisme of kapitalisme. Dat economische aspecten een rol spelen in de discussie is evident maar dat is maar een gedeelte van de discussie.
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Fuck Trump
  woensdag 27 december 2017 @ 19:52:24 #85
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176050781
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 19:11 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Dus resumerend, zonder de lokale politiek in Vlieland te kennen, zonder de VVD-afdeling in Vlieland te kennen, zonder hun programma te kennen, is het eerste dat je denkt wanneer die afdeling zich afsplitst van de landelijke partij dat dat wel iets voor het FvD zou kunnen zijn. Bijzonder...
De VVD en de PVV lijken me de partijen waar FvD tussen zit. Als daar een fractie zich afsplitst, zou dat een mogelijkheid voor FvD kunnen zijn, die op het moment, of we dat nu leuk vinden of niet, in de mode is. Dat is niet zo gek.

Dat Mr.Major het programma waar die fractie achter staat niet kent is daarbij weinig van belang. FvD zal dat ook niet weten. Het is een mogelijkheid om te onderzoeken, that's all.
pi_176050845
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 18:39 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Wat negeer ik precies?
De post bijvoorbeeld waarin Baudet doet alsof hij genegeerd wordt voor z'n idee om het aantal asielzoekers op wekelijkse basis bij te houden en het aantal paspoorten wat uitgedeeld wordt en het percentage wat crimineel is.

quote:
Wat is dan precies de boodschap volgens jou?

Heeft de opmerking: "T. Hiddema gaat op zijn vader lijken aldus hijzelf."
Niets te maken met de opmerking: T. Hiddema zijn vader is een NSB'er? En dat komt omdat er staat "fun fact"?
Het is een nogal onhandige uitspraak. Natuurlijk wordt er niet mee bedoeld dat hij nu zelf een NSB-er is of wordt.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176050885
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 19:52 schreef timmmmm het volgende:

[..]

De VVD en de PVV lijken me de partijen waar FvD tussen zit. Als daar een fractie zich afsplitst, zou dat een mogelijkheid voor FvD kunnen zijn, die op het moment, of we dat nu leuk vinden of niet, in de mode is. Dat is niet zo gek.

Dat Mr.Major het programma waar die fractie achter staat niet kent is daarbij weinig van belang. FvD zal dat ook niet weten. Het is een mogelijkheid om te onderzoeken, that's all.
Natuurlijk is dat zo, timmmmm, maar dat maakt het niet minder hypocriet om enerzijds voortdurend op een partij en haar bestuurders af te geven, maar diezelfde lui ondertussen blijkbaar dolgraag binnen de eigen partij te willen. Die hypocrisie mag best even worden aangestipt en Mr.Major gaat altijd zo leuk spartelen en zichzelf in onmogelijke bochten wringen wanneer je dat doet.
  woensdag 27 december 2017 @ 20:02:19 #88
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176051124
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 19:55 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Natuurlijk is dat zo, timmmmm, maar dat maakt het niet minder hypocriet om enerzijds voortdurend op een partij en haar bestuurders af te geven, maar diezelfde lui ondertussen blijkbaar dolgraag binnen de eigen partij te willen. Die hypocrisie mag best even worden aangestipt en Mr.Major gaat altijd zo leuk spartelen en zichzelf in onmogelijke bochten wringen wanneer je dat doet.
Niet. Doen. De OP is duidelijk.

Het is helemaal niet gek dat je mensen met dezelfde denkbeelden die afsplitsen van een partij binnen wil halen. Immers is dat hťt teken dat ze klaar zijn met die partij en de manier van besturen, want zo gek veel verschillen zijn er verder niet tussen de VVD en FvD.

Een beetje Mr.Major pesten is er niet bij.
pi_176055868
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 15:26 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Tsja, het is maar wat je een 'storm in een glas water' noemt. De Brexiteers hebben nog altijd geen doordachte exit-strategie. Dat lijkt mij best zorgwekkend.
Het zijn ook geen Brexiteers die aan de knoppen zitten. Theresa May durfde op de radio niet eens te zeggen of ze nu LEAVE zou stemmen.
Dat zegt wel genoeg over de intenties van de Britse regering tegenover de verwachtingen van de mensen die voor Brexit hebben gestemd.

Ik vind ook niet dat we naar het VK moeten kijken als het gaat om een Nexit.
Een Nexit/Brexit kan alleen werken als de regering er achter staat.
pi_176056098
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 19:11 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Dus resumerend, zonder de lokale politiek in Vlieland te kennen, zonder de VVD-afdeling in Vlieland te kennen, zonder hun programma te kennen, is het eerste dat je denkt wanneer die afdeling zich afsplitst van de landelijke partij dat dat wel iets voor het FvD zou kunnen zijn. Bijzonder...
Resumerend zou het mooi zijn als het NLV (dus niet VVD) programma goed aansluit op dat van het FvD, en zij daardoor met wederzijds goedkeuren eenzelfde constructie aan willen gaan als het FvD met Leefbaar aanging. Dat geeft een mooi signaal naar de VVD kiezer.

Dat heeft niets met hypocrisie te maken -misschien wel met politiek opportunisme, want/maar als het gewoon een VVD programma is zoals de landelijke VVD (voor zover een lokaal programma niet al gigantisch afwijkt) dan mogen ze lekker alleen verder.

Of dit aansluiten van het NLV programma inderdaad zo is, dat merk ik vanzelf wel, of niet.

[ Bericht 4% gewijzigd door Mr.Major op 27-12-2017 22:12:27 ]
pi_176056208
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 19:52 schreef timmmmm het volgende:

[..]

De VVD en de PVV lijken me de partijen waar FvD tussen zit. Als daar een fractie zich afsplitst, zou dat een mogelijkheid voor FvD kunnen zijn, die op het moment, of we dat nu leuk vinden of niet, in de mode is. Dat is niet zo gek.

Dat Mr.Major het programma waar die fractie achter staat niet kent is daarbij weinig van belang. FvD zal dat ook niet weten. Het is een mogelijkheid om te onderzoeken, that's all.
zo bedoel ik het inderdaad.
pi_176057095
Om de uitspraak van Hiddema nog wat te contextueren:
Zijn vader kwam ten sprake in de opmerking dat die nog meemaakte dat Theo advocaat was geworden. Hij had het over zijn baan als advocaat, waar hij geboefte moet verdedigen. Daarin legt hij de vergelijking met zijn vader, die dat in bepaalde zin ook deed.

Die context is wel belangrijk denk ik.
pi_176060451
In oktober nog waren er berichten dat de Britse economie niet mee groeide met die van andere landen in de regio
http://www.welingelichtek(...)britse-economie.html
pi_176062507
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 23:50 schreef Bluesdude het volgende:
In oktober nog waren er berichten dat de Britse economie niet mee groeide met die van andere landen in de regio
http://www.welingelichtek(...)britse-economie.html
Kwam dat niet weer door een boost in september? Maanden zijn denk ik te korte termijn. Voor zover je al uitspraken kan doen (wat als) zie je die pas op langere termijn.
  Forum Admin donderdag 28 december 2017 @ 02:58:36 #95
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176063440
quote:
14s.gif Op woensdag 27 december 2017 19:15 schreef 2thmx het volgende:
Oxford Union heeft gisteren het EU-debat met o.a. Baudet (eindelijk) op hun Youtube-kanaal gegooid.

Niet slecht.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  donderdag 28 december 2017 @ 05:36:22 #96
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176063757
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 01:11 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Kwam dat niet weer door een boost in september? Maanden zijn denk ik te korte termijn. Voor zover je al uitspraken kan doen (wat als) zie je die pas op langere termijn.
Ik heb hier niet zoveel verstandvan hoor dus wellicht zeg ik nu iets doms, maar is het niet zo dat je sowieso niks over het effect van de Brexit kan zeggen als de deals met de EU daaromtrent nog niet gemaakt zijn in in werking gesteld?

Van wat ik er nu van begrijp het je tot die tijd een soort Brexit light.
pi_176065751
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 16:51 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Hoe hoog het precies had gestaan zonder de brexit kunnen we nooit weten, dat is pure speculatie. Misschien staat het nu juist wel beter.
Nou ja, inflatie en begrotingstekorten zijn gewoon flink toegenomen terwijl dat elders juist vrij goed gaat waarbij dat grote verschil die Brexit is. Ze hebben gewoon een knauw gehad. En dan moet de echte Brexit nog volgen. Is allemaal echt geen hogere wiskunde. Baudet is naast wat tabloids ook een van de weinigen die volhoudt dat het een goed idee was.
pi_176065904
17 november
https://www.businessinsider.nl/ontkennen-kan-niet-meer-de-britse-economie-zucht-terwijl-de-echte-brexit-nog-moet-komen/
quote:
Met hoge inflatie valt voor de gewone Brit nog te leven, als de lonen net zo hard stijgen. Maar dat is helaas niet het geval. Uit cijfers die woensdag zijn vrijgegeven blijkt dat het nominale loon met 2,2 procent is gestegen in de afgelopen periode. Dat betekent dat de koopkracht van Britse burgers daalt, terwijl dat in een gezond economisch klimaat juist niet het geval zou moeten zijn.
pi_176065966
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 05:36 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Ik heb hier niet zoveel verstandvan hoor dus wellicht zeg ik nu iets doms, maar is het niet zo dat je sowieso niks over het effect van de Brexit kan zeggen als de deals met de EU daaromtrent nog niet gemaakt zijn in in werking gesteld?

Van wat ik er nu van begrijp het je tot die tijd een soort Brexit light.
De Britse economische dynamiek is sinds dat referendum nogal veranderd. Je kan daar dus zeker wel wat over zeggen. Het heeft gewoon nu al een negatieve invloed.
pi_176066182
Dat de Brexit schadelijk is op de korte termijn, dat spreekt haast voor zich. Brexit = onzekerheid (op korte termijn); bedrijven/ondernemers houden niet van een onzeker speelveld = slecht voor economie. De schade voor de economie valt echter enorm mee, blijkt nu. Bovendien is dit slechts een tijdelijke onzekerheid; er is veel voor te zeggen dat 't Verenigd Koninkrijk uiteindelijk, zonder EU-lidmaatschap, juist mťťr zekerheid kan bieden. Een heel andere vraag is 't dan ook wat 't effect op de lange termijn is, wanneer 't Verenigd Koninkrijk ook o.a. vrijelijk handelsverdragen met andere landen kan afsluiten.
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176066414
Overigens is 't (gemiddelde) geluk in 't VK gestegen sinds de Brexit. En is dat niet waar 't allemaal om gaat, dat we een beetje gelukkig zijn ~:) .

5ldque.png
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176066456
quote:
14s.gif Op donderdag 28 december 2017 02:58 schreef jogy het volgende:

[..]

Niet slecht.
Hij spreekt goed Engels ook, dat kon je van Fortuyn dan weer niet zeggen :+.
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176067443
Voor dit FvD-lid was het gezellige etentje met Taylor reden om zijn lidmaatschap op te zeggen.
Goed om te zien dat de FvD ook kritische leden heeft, of beter had.

quote:
Thierry, extreem-rechts heeft intellectueel niets te bieden
‘Blanke identiteitspolitiek’ is politiek rampzalig en intellectueel armoedig, betoogt voormalig FvD-lid Eric C. Hendriks. „Thierry Baudet is in de verkeerde hoek op zoek naar ideeŽn.”
Hij fileert ook gelijk de IQ-theorietjes die zo populair zijn onder de nieuwe racisten.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)s-te-bieden-a1586296

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 28-12-2017 11:26:52 ]
pi_176067714
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 11:26 schreef 99.999 het volgende:
Voor dit FvD-lid was het gezellige etentje met Taylor reden om zijn lidmaatschap op te zeggen.
Goed om te zien dat de FvD ook kritische leden heeft, of beter had.

[..]

Hij fileert ook gelijk de IQ-theorietjes die zo populair zijn onder de nieuwe racisten.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)s-te-bieden-a1586296
Die Niemoller die Taylor met Spinoza vergelijkt. :')
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176067745
quote:
10s.gif Op donderdag 28 december 2017 11:39 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Die Niemoller die Taylor met Spinoza vergelijkt. :')
Die heeft een beste klap van de molen gehad inderdaad. Ook al zo'n vriend met een flink risico voor Baudet.
  donderdag 28 december 2017 @ 11:42:25 #106
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176067767
quote:
6s.gif Op donderdag 28 december 2017 10:38 schreef 2thmx het volgende:
Overigens is 't (gemiddelde) geluk in 't VK gestegen sinds de Brexit. En is dat niet waar 't allemaal om gaat, dat we een beetje gelukkig zijn ~:) .

[ afbeelding ]
Dat is natuurlijk op zijn hoogsy zijdelings gecorreleerd dus dit is een drogreden van jewelste. Tenzij je aantoonbaar kan maken dat het een een gevolg is van het ander kunnen we hier niks mee
pi_176067786
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 11:42 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Dat is natuurlijk op zijn hoogsy zijdelings gecorreleerd dus dit is een drogreden van jewelste. Tenzij je aantoonbaar kan maken dat het een een gevolg is van het ander kunnen we hier niks mee
Dat geldt voor elke pre- en post-Brexit-statistiek. Of eigenlijk zelfs voor elke economische statistiek, correlatie vs. causaliteit is nooit duidelijk.
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
  donderdag 28 december 2017 @ 11:44:28 #108
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_176067828
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 11:26 schreef 99.999 het volgende:
Voor dit FvD-lid was het gezellige etentje met Taylor reden om zijn lidmaatschap op te zeggen.
Goed om te zien dat de FvD ook kritische leden heeft, of beter had.

[..]

Hij fileert ook gelijk de IQ-theorietjes die zo populair zijn onder de nieuwe racisten.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)s-te-bieden-a1586296
Heilige koe, verlaat Hendriks het schip? Dat is relatief groot nieuws. Even vragen wat daar de gedachte achter is.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_176067881
quote:
11s.gif Op donderdag 28 december 2017 11:44 schreef Ryon het volgende:

[..]

Heilige koe, verlaat Hendriks het schip? Dat is relatief groot nieuws. Even vragen wat daar de gedachte achter is.
Voor wie het artikel van Hendriks niet kan openen.
https://webcache.googleus(...)&hl=nl&ct=clnk&gl=nl
pi_176068253
Goeie column van Hendriks, inderdaad. Vooral de voorlaatste alinea is sterk:

quote:
Wereldduidend is alt-right vruchteloos. Politiek is ze rampzalig. Taylor en bondgenoten beschrijven het als ‘identiteitspolitiek voor blanken’. Ze wil blanken bewust maken van hun ‘blanke identiteit’ en op basis van dat raciale bewustzijn politiek ageren. Ter legitimering dient een jij-bak richting de linkse identiteitspolitiek voor minderheden: als minderheden mogen juichen als ťťn van hun mensen een hoge positie krijgt ten nadele van een blanke man, dan mogen blanken, degenen die de westerse beschaving hebben opgebouwd, toch ook als team ten strijde trekken? Het ideaal van een post-raciale samenleving waar huidskleur er niet meer toe doet, zou naÔef zijn. De ironie is dat links-identitaire activisten zoals Sylvana Simons en Gloria Wekker het met dat laatste eens zijn. Zij keuren het post-raciale ideaal van ‘kleurenblindheid’ af, tenminste voorlopig, omdat men eerst bewuster moet worden van huidskleur, zodat ‘zwartheid’ de erkenning kan krijgen die het verdient en ‘witten’ boete doen. Tja, als men vanuit identitair-links ťn -rechts huidskleur politiseert, dan kan het nog knap ongezellig worden.

Nog een citaat uit de persverklaring van Baudets partij: „FvD staat voor een open, tolerant, democratisch Nederland waar individuele eigenschappen bepalend zijn; en niet sociale klasse, huidskleur, ras, geslacht of seksuele geaardheid.” Laat dat onze leidraad zijn. Een gelukkig, kleurenblind 2018!
De focus op 'ras' voegt niets toe en is politiek gezien ook irrelevant. In 't FvD-programma zie je 't dan ook niet terug.
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176068782
quote:
14s.gif Op donderdag 28 december 2017 12:02 schreef 2thmx het volgende:
Goeie column van Hendriks, inderdaad. Vooral de voorlaatste alinea is sterk:

[..]

De focus op 'ras' voegt niets toe en is politiek gezien ook irrelevant. In 't FvD-programma zie je 't dan ook niet terug.
Niet in die expliciete bewoording, maar dat is wel waar het willen selecteren op basis van culturele achtergrond op neerkomt. En als het niet op ras is, dan is het wel op basis van geloof. Net zo'n vreemd criterium als ras.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176068936
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 12:24 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Niet in die expliciete bewoording, maar dat is wel waar het willen selecteren op basis van culturele achtergrond op neerkomt En als het niet op ras is, dan is het wel op basis van geloof. Net zo'n vreemd criterium als ras.
Cultuur, geloof en 'ras' staan los van elkaar. De meeste negers in Nederland zijn dan ook christen, geen moslim. Terwijl veel Nederlandse moslims (BosniŽrs, Berbers, veel Turken, etc.) juist weer blank zijn.

Daarnaast kies je je geloof en zegt je geloof ook daadwerkelijk iets over wie je bent (en wat je ideeŽn zijn etc.). Dit in tegenstelling tot je 'ras'.

Kortom, niet te vergelijken.
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
  donderdag 28 december 2017 @ 12:43:37 #113
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_176069339
quote:
2s.gif Op donderdag 28 december 2017 12:30 schreef 2thmx het volgende:

[..]

Cultuur, geloof en 'ras' staan los van elkaar. De meeste negers in Nederland zijn dan ook christen, geen moslim. Terwijl veel Nederlandse moslims (BosniŽrs, Berbers, veel Turken, etc.) juist weer blank zijn.

Daarnaast kies je je geloof en zegt je geloof ook daadwerkelijk iets over wie je bent (en wat je ideeŽn zijn etc.). Dit in tegenstelling tot je 'ras'.

Kortom, niet te vergelijken.
Je kiest je geloof? Bijzondere opvatting. Voor de meerderheid van de mensen wordt die keuze namelijk gemaakt door de omgeving waarin zij opgroeien. Evenals de opvatting dat cultuur en geloof los van elkaar zouden staan. Dat lijkt mij een vrij lastig te onderbouwen stelling aangezien geloof toch echt een cultuur verschijnsel is.

De link tussen ras, cultuur en religie is gemakkelijk terug te vinden in het begrip etniciteit.
quote:
Als regel heeft iedere etniciteit een eigen taal ontwikkeld, maar soms onderscheidt een etniciteit zich primair door religie. In de westerse moderne tijd kan men daarbij de Ieren als voorbeeld nemen, die tegelijk met het verlaten van hun eigen taal en het kiezen voor het Engels, voor hun identiteit hun religie primair bepalend lieten worden. Het komt ook voor dat bepaalde sociale en beroepsgroepen zich als etniciteit hebben ontwikkeld, of andersom dat bepaalde etniciteiten als beroepsgroep of als sociale laag gefixeerd zijn. Zo kan ook een ras bepalend zijn geworden voor etniciteit, maar dan als afgeleide, namelijk door selectie binnen de groep, en zelden als oorzaak van het ontstaan van de groep. Ras kan zowel in metafysische zin, zoals in het geval van de Joden, als in objectief-fysische zin, zoals in het geval van negroÔden in de westerse wereld, bepalend worden. Ten slotte kunnen deze kenmerken, en dan elkaar versterkend, tegelijk voorkomen. De componenten van racisme en etniciteit verhouden zich een relatie van dynamische spanning.
De opvattingen van Xa1pt snijden hout. Vanwege de grote verwevenheid tussen de begrippen kan selecteren op geloof of op culturele achtergrond / sociale identiteit dezelfde resultaten opleveren als dat je zou selecteren op alleen ras. Wat allemaal vrij dubieuze uitgangspunten zijn om politiek op te baseren.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_176069524
quote:
2s.gif Op donderdag 28 december 2017 12:30 schreef 2thmx het volgende:

[..]

Cultuur, geloof en 'ras' staan los van elkaar. De meeste negers in Nederland zijn dan ook christen, geen moslim. Terwijl veel Nederlandse moslims (BosniŽrs, Berbers, veel Turken, etc.) juist weer blank zijn.

Daarnaast kies je je geloof en zegt je geloof ook daadwerkelijk iets over wie je bent (en wat je ideeŽn zijn etc.). Dit in tegenstelling tot je 'ras'.

Kortom, niet te vergelijken.
Nee, mensen kiezen hun geloof niet en het zegt evenmin iets over wie je bent. Plus dat mensen, zowel christenen als moslims uit bijvoorbeeld een land als Nigeria in grote lijnen dezelfde opvattingen en normen en waarden delen, ze geloven alleen in een andere god.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
  donderdag 28 december 2017 @ 13:10:00 #115
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_176070046
Interessant: Hendriks heeft een nieuwe baan (ditmaal in Europa) en zou daarom zijn FVD-lidmaatschap publiekelijk opzeggen. Achter de schermen blijken er inmiddels veel mensen te zijn die hetzelfde gedaan hebben.

Ik vermoedde al dat er een andere oorzaak achter zat.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_176070048
Je kiest je geloof, in die zin dat je van vandaag op morgen een andere religie kan aanhangen. Je kan daarentegen niet blank of zwart worden. Lijkt me vrij evident.

Er staat ook niet dat je religie alles zegt over je ideeŽn/wie je bent, maar wel iets. Ook dat is vrij evident: een orthodoxe moslim staat anders in 't leven dan een atheÔst.

Het begrip 'ras' zo ver oprekken dat 't ook geloof of cultuur omvat is dus absurd en vertroebelt het zicht op werkelijk racisme, zoals dat van Taylor.
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176070087
quote:
4s.gif Op donderdag 28 december 2017 13:10 schreef Ryon het volgende:
Interessant: Hendriks heeft een nieuwe baan (ditmaal in Europa) en zou daarom zijn FVD-lidmaatschap publiekelijk opzeggen. Achter de schermen blijken er inmiddels veel mensen te zijn die hetzelfde gedaan hebben.

Ik vermoedde al dat er een andere oorzaak achter zat.
Dat baseer je op je eigen netwerk o.i.d.?
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
  donderdag 28 december 2017 @ 13:12:36 #118
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_176070110
quote:
4s.gif Op donderdag 28 december 2017 13:10 schreef Ryon het volgende:
Interessant: Hendriks heeft een nieuwe baan (ditmaal in Europa) en zou daarom zijn FVD-lidmaatschap publiekelijk opzeggen. Achter de schermen blijken er inmiddels veel mensen te zijn die hetzelfde gedaan hebben.

Ik vermoedde al dat er een andere oorzaak achter zat.
Ben je tegenwoordig van de FvD webcare?
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Fuck Trump
  donderdag 28 december 2017 @ 13:14:11 #119
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_176070155
quote:
11s.gif Op donderdag 28 december 2017 13:12 schreef Tem het volgende:

[..]

Ben je tegenwoordig van de FvD webcare?
Dat is mijn bijbaan. Nee, ik vroeg mij oprecht af wat de reden was om zo publiekelijk op te zeggen. Laten wij het er maar ophouden dat Hendriks goed op de hoogte is van wat er allemaal speelt op dit gebied.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_176070211
quote:
2s.gif Op donderdag 28 december 2017 13:10 schreef 2thmx het volgende:
Je kiest je geloof, in die zin dat je van vandaag op morgen een andere religie kan aanhangen. Je kan daarentegen niet blank of zwart worden. Lijkt me vrij evident.

Er staat ook niet dat je religie alles zegt over je ideeŽn/wie je bent, maar wel iets. Ook dat is vrij evident: een orthodoxe moslim staat anders in 't leven dan een atheÔst.

Het begrip 'ras' zo ver oprekken dat 't ook geloof of cultuur omvat is dus absurd en vertroebelt het zicht op werkelijk racisme, zoals dat van Taylor.
Een orthodoxe moslim staat in grote lijnen hetzelfde in het leven als een christen die uit dezelfde regio komt.

En nee, je religie veranderen van de ene op de andere dag werkt niet zo. Dat is een proces wat lang duurt en ook afhankelijk van uit wat voor regio je komt. Voor Nederlanders is dat wat makkelijker dan voor iemand uit een land als Sri Lanka waar het veel meer sociale consequenties heeft.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176070229
quote:
4s.gif Op donderdag 28 december 2017 13:10 schreef Ryon het volgende:
Interessant: Hendriks heeft een nieuwe baan (ditmaal in Europa) en zou daarom zijn FVD-lidmaatschap publiekelijk opzeggen. Achter de schermen blijken er inmiddels veel mensen te zijn die hetzelfde gedaan hebben.

Ik vermoedde al dat er een andere oorzaak achter zat.
Wat bedoel je ?
FvD-leden zeggen op? Waarom ?
  donderdag 28 december 2017 @ 13:18:50 #122
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_176070286
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 13:16 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Wat bedoel je ?
FvD-leden zeggen op? Waarom ?
Interessant inderdaad. Zeker gezien de jubelstemming door winst in de peilingen.
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Fuck Trump
pi_176070303
quote:
4s.gif Op donderdag 28 december 2017 13:10 schreef Ryon het volgende:
Interessant: Hendriks heeft een nieuwe baan (ditmaal in Europa) en zou daarom zijn FVD-lidmaatschap publiekelijk opzeggen. Achter de schermen blijken er inmiddels veel mensen te zijn die hetzelfde gedaan hebben.

Ik vermoedde al dat er een andere oorzaak achter zat.
Zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die AFD hebben mishandeld bij een FvD bijeenkomst :')
pi_176070319
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 13:15 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Een orthodoxe moslim staat in grote lijnen hetzelfde in het leven als een christen die uit dezelfde regio komt.
Neen, een atheÔst uit Turkije of Iran staat totaal anders in het leven dan een orthodoxe moslim uit datzelfde gebied. Datzelfde geldt ook voor een orthodox-chistelijke Nederlander vs. een atheÔstische Nederlander, et cetera, et cetera.

quote:
En nee, je religie veranderen van de ene op de andere dag werkt niet zo. Dat is een proces wat lang duurt en ook afhankelijk van uit wat voor regio je komt. Voor Nederlanders is dat wat makkelijker dan voor iemand uit een land als Sri Lanka waar het veel meer sociale consequenties heeft.
Dat is het punt niet. Je ras is aangeboren, je religie is aangeleerd (of gekozen) en kan je, als je wil c.q. als je als persoon bent veranderd, wijzigen.
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
  donderdag 28 december 2017 @ 13:20:15 #125
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_176070326
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 13:19 schreef Vesz het volgende:

[..]

Zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die AFD hebben mishandeld bij een FvD bijeenkomst :')
Nee, geen paniek. Die zijn nog lid.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_176070365
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 13:18 schreef Tem het volgende:

[..]

Interessant inderdaad. Zeker gezien de jubelstemming door winst in de peilingen.
Geen idee hoeveel inzage Ryon heeft in 't FvD-ledenbestand :+, maar na 't Taylor-verhaal in De Correspondent is 't FvD ook niet gedaald in de peilingen
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
  donderdag 28 december 2017 @ 13:32:08 #127
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_176070686
quote:
2s.gif Op donderdag 28 december 2017 13:21 schreef 2thmx het volgende:

[..]

Geen idee hoeveel inzage Ryon heeft in 't FvD-ledenbestand :+, maar na 't Taylor-verhaal in De Correspondent is 't FvD ook niet gedaald in de peilingen
Baudet appt mij elke ochtend even de huidige stand van zaken door. Maar geen paniek, het ledenaantal is ondanks enkele opzeggingen nog steeds stijgend.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_176071622
quote:
2s.gif Op donderdag 28 december 2017 13:19 schreef 2thmx het volgende:

[..]

Neen, een atheÔst uit Turkije of Iran staat totaal anders in het leven dan een orthodoxe moslim uit datzelfde gebied. Datzelfde geldt ook voor een orthodox-chistelijke Nederlander vs. een atheÔstische Nederlander, et cetera, et cetera.
Ik denk dat je je vergist in hoe normen en waarden en opvattingen juist wel nogal regiogebonden zijn. Een atheÔst of christen of hindoe zal nog steeds net als een moslim de doodstraf bon ton vinden als in dat land de doodstraf nog steeds gehanteerd wordt. En met betrekking tot de positie van de vrouw bijvoorbeeld net zo.

quote:
Dat is het punt niet. Je ras is aangeboren, je religie is aangeleerd (of gekozen) en kan je, als je wil c.q. als je als persoon bent veranderd, wijzigen.
In theorie, ja. Maar het punt is dat dat in de praktijk nooit zo werkt.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176072051
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 12:24 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Niet in die expliciete bewoording, maar dat is wel waar het willen selecteren op basis van culturele achtergrond op neerkomt. En als het niet op ras is, dan is het wel op basis van geloof. Net zo'n vreemd criterium als ras.
Geloof is een onwijs logische selectieprocedure. De linkse politiek vond dat overigens ook maar wat leuk eind 20e eeuw toen men uit de klauwen van het Christendom wist te ontkomen.

Ras is een vast iets, en kan men niet veranderen, geloof wel, in ieder geval de uitvoering ervan. Verder ageert men niet tegen moslims in het algemeen, maar tegen een grote hoeveelheid, en de radicalen ertussen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Mr.Major op 28-12-2017 14:26:42 ]
pi_176072274
quote:
4s.gif Op donderdag 28 december 2017 13:10 schreef Ryon het volgende:
Interessant: Hendriks heeft een nieuwe baan (ditmaal in Europa) en zou daarom zijn FVD-lidmaatschap publiekelijk opzeggen. Achter de schermen blijken er inmiddels veel mensen te zijn die hetzelfde gedaan hebben.

Ik vermoedde al dat er een andere oorzaak achter zat.
Wie is dit? Heb je een bron?
pi_176072514
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 12:49 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nee, mensen kiezen hun geloof niet en het zegt evenmin iets over wie je bent. Plus dat mensen, zowel christenen als moslims uit bijvoorbeeld een land als Nigeria in grote lijnen dezelfde opvattingen en normen en waarden delen, ze geloven alleen in een andere god.
God en Allah refereren naar dezelfde god (de god van Abraham). Christenen, Joden en moslims zijn het alleen niet eens over de historie en wat die god nou eigenlijk wil. Er zijn overeenkomsten tussen alle drie de geloven maar ook essentiŽle verschillen juist in hun opvattingen, normen en waarden. Door te doen alsof het allemaal maar ťťn pot nat is is een grove fout.

Maar wat je waarschijnlijk bedoelt is dat conservatieve moslims en conservatieve christenen meer met elkaar gemeen hebben dan met hun vrijzinnige geloofsgenoten. Dat klopt op sommige vlakken maar een essentieel verschil is het grotendeels ontbreken van geweld in het hedendaagse christendom, ook in het conservatieve christendom. Dat kunnen we helaas niet zeggen over de islam. Ook is de verhouding van het aantal conservatieven en vrijzinnigen in het christendom veel positiever dan in de islam.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_176074372
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 12:43 schreef Ryon het volgende:

[..]

De opvattingen van Xa1pt snijden hout. Vanwege de grote verwevenheid tussen de begrippen kan selecteren op geloof of op culturele achtergrond / sociale identiteit dezelfde resultaten opleveren als dat je zou selecteren op alleen ras. Wat allemaal vrij dubieuze uitgangspunten zijn om politiek op te baseren.
Geloof is in principe niet anders dan ideologie. Je kiest er niet voor om er in op te groeien of dat je er in gelooft maar je kunt wel kiezen om er niet of gematigd naar te handelen of om er afstand van te doen. Een essentieel verschil met ras en huidskleur. Naast het feit dat een specifiek ras en huidskleur niet inherent gewelddadig is daar waar sommigen geloven en ideologieŽn dat wel zijn natuurlijk.

Een vraag voor iedere niet-FvDer hier: stel dat er een vluchtelingen/gelukzoekersstroom op gang zou komen van voornamelijk kansarme niet gewelddadige rechts-extremisten met een scheut gewelddadige neo-nazi's ertussen verstopt. Zou je dan een andere mening hebben over hoe er mee om te gaan in vergelijking met de huidige vluchtelingen/gelukzoekersstroom van voornamelijk niet gewelddadige kansarme conservatieve moslims met een scheut jihadisten ertussen verstopt? m.a.w. maak je onderscheid tussen ideologie en religie ook als ze principieel en praktisch hetzelfde zijn?
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_176074779
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 15:21 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Geloof is in principe niet anders dan ideologie. Je kiest er niet voor om er in op te groeien of dat je er in gelooft maar je kunt wel kiezen om er niet of gematigd naar te handelen of om er afstand van te doen. Een essentieel verschil met ras en huidskleur. Naast het feit dat een specifiek ras en huidskleur niet inherent gewelddadig is daar waar sommigen geloven en ideologieŽn dat wel zijn natuurlijk.

Een vraag voor iedere niet-FvDer hier: stel dat er een vluchtelingen/gelukzoekersstroom op gang zou komen van voornamelijk kansarme niet gewelddadige rechts-extremisten met een scheut gewelddadige neo-nazi's ertussen verstopt. Zou je dan een andere mening hebben over hoe er mee om te gaan in vergelijking met de huidige vluchtelingen/gelukzoekersstroom van voornamelijk niet gewelddadige kansarme conservatieve moslims met een scheut jihadisten ertussen verstopt? m.a.w. maak je onderscheid tussen ideologie en religie ook als ze principieel en praktisch hetzelfde zijn?
Goede vraag.
pi_176076213
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 14:33 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

God en Allah refereren naar dezelfde god (de god van Abraham). Christenen, Joden en moslims zijn het alleen niet eens over de historie en wat die god nou eigenlijk wil. Er zijn overeenkomsten tussen alle drie de geloven maar ook essentiŽle verschillen juist in hun opvattingen, normen en waarden. Door te doen alsof het allemaal maar ťťn pot nat is is een grove fout.
Het gaat ook niet om het godsbeeld, maar om de opvattingen omtrent de samenleving, rolverdeling tussen man en vrouw bijvoorbeeld en de mate van conservativiteit. In een land waarin de doodstraf wordt gehanteerd zul je bij de bevolking van dat betreffende land zien dat ongeacht het geloof de doodstraf veel meer gelegitimeerd wordt.

quote:
Maar wat je waarschijnlijk bedoelt is dat conservatieve moslims en conservatieve christenen meer met elkaar gemeen hebben dan met hun vrijzinnige geloofsgenoten.
Nee, wat ik bedoel is dat het vooral regiogebonden is en dat mensen met hetzelfde land van herkomst veel meer met elkaar gemeen hebben dan een moslim uit EthiopiŽ en een moslim uit Turkije.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176076331
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 14:18 schreef Mr.Major het volgende:
Ras is een vast iets, en kan men niet veranderen, geloof wel, in ieder geval de uitvoering ervan. Verder ageert men niet tegen moslims in het algemeen, maar tegen een grote hoeveelheid, en de radicalen ertussen.
Dan lees je niet goed, want er wordt wel gesteld dat moslims in het algemeen gewelddadiger zijn dan christenen. Dat kan, maar ik snap niet hoe dat een rol zou moeten spelen. Moslims zijn hier dus minder welkom omdat ze vaker gewelddadig zijn, ofzo?
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176077087
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 14:03 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ik denk dat je je vergist in hoe normen en waarden en opvattingen juist wel nogal regiogebonden zijn. Een atheÔst of christen of hindoe zal nog steeds net als een moslim de doodstraf bon ton vinden als in dat land de doodstraf nog steeds gehanteerd wordt. En met betrekking tot de positie van de vrouw bijvoorbeeld net zo.

[..]

In theorie, ja. Maar het punt is dat dat in de praktijk nooit zo werkt.
Even terug naar de kern: als je constateert dat West-Europa reeds met problemen m.b.t. gewelddadig antisemitisme, homofobie, misogynie, etc. kampt en dat deze problemen vaker voorkomen bij mensen met een bepaalde culturele achtergrond en je dus de grens voor deze groep (tijdelijk) (deels) sluit, dan is dat geen racisme. Je beoordeelt mensen namelijk op hun gedag, niet op hun 'zijn'. Je kan stellen dat het generaliserend is en zelfs oneerlijk aangezien je een individu verantwoordelijk stelt voor het handelen van anderen uit de groep waartoe hij behoort -- daar kan ik in meegaan. Mijn punt is slechts dat 't geen racisme is.

Uiteraard, je kan er een semantische discussie van maken door 't begrip 'racisme' zo ver op te rekken dat discriminatie op culturele achtergrond er ook onder valt, maar dan mag iemand ook de vraag stellen welk doel dit dient. Je vertroebelt er immers enkel de definitie van 'racisme' mee. Het is als zware mishandeling vanaf morgen ook 'moord' noemen. Het kan, het is immers allemaal semantiek, maar het vertroebelt de discussie wel.

Daarnaast, het is in zekere zin ook net iets te makkelijk om 't FvD te bekritiseren op hun immigratiebeleid. 't FvD is een van de weinige partijen die Łberhaupt dit beleid uiteenzet. Andere partijen lijken geen enkele visie op dit vraagstuk te hebben. Het kan zijn dat ik het gemist heb, maar wat is de visie van de VVD of het CDA op immigratie uit niet-westerse landen? Je kan de plannen van 't FvD discriminerend noemen -- daar ga ik zelfs in mee --, maar gezien de aard van 't probleem, zie ik geen niet-discriminerende oplossing. Als de VVD of welke andere partij dan ook daadwerkelijk het gras voor de voeten van 't FvD wil wegmaaien, dan zou men dŠŠr eens aan moeten werken -- al vrees ik dat de conclusie zal zijn dat een niet-discriminerende oplossing eenvoudigweg niet bestaat, vandaar ook het totale gebrek aan een visie hierop.

[ Bericht 4% gewijzigd door 2thmx op 28-12-2017 16:45:38 ]
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176077170
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 16:07 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dan lees je niet goed, want er wordt wel gesteld dat moslims in het algemeen gewelddadiger zijn dan christenen. Dat kan, maar ik snap niet hoe dat een rol zou moeten spelen. Moslims zijn hier dus minder welkom omdat ze vaker gewelddadig zijn, ofzo?
Het gaat niet alleen om gewelddadig
  donderdag 28 december 2017 @ 16:31:26 #138
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_176077187
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 14:26 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Wie is dit? Heb je een bron?
Hendriks? Dat is de auteur van het eerder genoemde stuk in de NRC. Ja, en je raadt nooit met wie ik dus even gebeld heb :P
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_176077515
quote:
2s.gif Op donderdag 28 december 2017 16:28 schreef 2thmx het volgende:

[..]

Even terug naar de kern: als je constateert dat West-Europa reeds met problemen m.b.t. gewelddadig antisemitisme, homofobie, misogynie, etc. kampt en dat deze problemen vaker voorkomen bij mensen met een bepaalde culturele achtergrond en je dus de grens voor deze groep (tijdelijk) (deels) sluit, dan is dat geen racisme. Je beoordeelt mensen namelijk op hun gedag, niet op hun 'zijn'. Je kan stellen dat het generaliserend is en zelfs oneerlijk aangezien je een individu verantwoordelijk stelt voor het handelen van anderen uit de groep waartoe hij behoort -- daar kan ik in meegaan. Mijn punt is slechts dat 't geen racisme is.
Het is selecteren op oneigenlijke gronden. Zo kun je mensen uit bepaalde landen weigeren, of specifiek moslims uit bepaalde landen, terwijl de christen uit datzelfde land veel meer overeenkomsten heeft met een moslim uit datzelfde land. Maar de christen weiger je dan niet omdat ze christen zijn. Dat is tamelijk onlogisch.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176077521
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 16:30 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Het gaat niet alleen om gewelddadig
Waar nog meer om dan?
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176077764
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 16:41 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Het is selecteren op oneigenlijke gronden. Zo kun je mensen uit bepaalde landen weigeren, of specifiek moslims uit bepaalde landen, terwijl de christen uit datzelfde land veel meer overeenkomsten heeft met een moslim uit datzelfde land. Maar de christen weiger je dan niet omdat ze christen zijn. Dat is tamelijk onlogisch.
Als dat zo zou zijn, i.e. dat bekend is dat christenen en moslims uit een bepaald land vrijwel uitwisselbare ideeŽn/houdingen hebben, en vervolgens alleen de moslims worden geweigerd, dan zou ik daar ook tegen zijn. Ik heb dit 't FvD alleen nooit horen bepleiten. Het zou ook totaal onlogisch zijn. Welke belang heeft 't FvD hierbij? Het is geen confessionele partij o.i.d.
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176078240
quote:
5s.gif Op donderdag 28 december 2017 16:48 schreef 2thmx het volgende:

[..]

Als dat zo zou zijn, i.e. dat bekend is dat christenen en moslims uit een bepaald land vrijwel uitwisselbare ideeŽn/houdingen hebben, en vervolgens alleen de moslims worden geweigerd, dan zou ik daar ook tegen zijn. Ik heb dit 't FvD alleen nooit horen bepleiten. Het zou ook totaal onlogisch zijn. Welke belang heeft 't FvD hierbij? Het is geen confessionele partij o.i.d.
Ze hebben het over culturele achtergrond, niet over bepaalde landen.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176078303
quote:
12s.gif Op donderdag 28 december 2017 16:31 schreef Ryon het volgende:

[..]

Hendriks? Dat is de auteur van het eerder genoemde stuk in de NRC. Ja, en je raadt nooit met wie ik dus even gebeld heb :P
Ahja, dacht dat het hele stuk al geciteerd was. Ben het helemaal met 'm eens, maar ik blijf :)

Baudet?
pi_176078341
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 16:05 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

In een land waarin de doodstraf wordt gehanteerd zul je bij de bevolking van dat betreffende land zien dat ongeacht het geloof de doodstraf veel meer gelegitimeerd wordt.
Dat zou kunnen maar helaas werkt het andersom niet per se zo. Een meerderheid van de moslims in Nederland, een land zonder doodstraf, zeggen de regels van het land minder belangrijk te vinden dan de regels in de Koran, een religieus boek dat wel de doodstraf en andere lijfstraffen voorstaat.

quote:
Nee, wat ik bedoel is dat het vooral regiogebonden is en dat mensen met hetzelfde land van herkomst veel meer met elkaar gemeen hebben dan een moslim uit EthiopiŽ en een moslim uit Turkije.
Ik waag dat te betwijfelen eerlijk gezegd. Helemaal als je bedenkt hoeveel geweld er is tussen moslims en christenen in veel landen en met name veel christenen wegvluchten van hun islamitische landgenoten. Ik denk dat een conservatieve Ethiopische moslim en conservatieve Ethiopische christen veel minder dingen die er toe doen om goed met elkaar samen te kunnen leven met elkaar gemeen hebben, dan een conservatieve Ethiopische moslim en een conservatieve Turkse moslim. Uiteraard moeten ze dan wel beide Soenniet of Sjiiet zijn anders gaat het alsnog mis, maar dat ter zijde.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_176078477
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 17:03 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ze hebben het over culturele achtergrond, niet over bepaalde landen.
Maar jouw hele betoog is dat culturele achtergrond regiogebonden is :+.
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176078479
quote:
5s.gif Op donderdag 28 december 2017 16:48 schreef 2thmx het volgende:

[..]

Als dat zo zou zijn, i.e. dat bekend is dat christenen en moslims uit een bepaald land vrijwel uitwisselbare ideeŽn/houdingen hebben, en vervolgens alleen de moslims worden geweigerd, dan zou ik daar ook tegen zijn. Ik heb dit 't FvD alleen nooit horen bepleiten. Het zou ook totaal onlogisch zijn. Welke belang heeft 't FvD hierbij? Het is geen confessionele partij o.i.d.
Volgens mij is het overigens grotendeels onzin. De factor geloof wordt volkomen onder cultuur geschaard. Als dat waar zou zijn vraag ik me af waarom er zo veel gezeik is tussen verschillende religieuze groepen.

Dat een Christen uit het midden oosten meer weg heeft van een Moslim dan een Christen hiervandaan zal vast, want natuurlijk heeft regio ook invloed.

Ook vormt de Islam een cultuur, net als het Christendom dat hier ooit deed en in bepaalde gebieden nog doet. Dat mensen uit landen beÔnvloed worden door cultuur is evident.
pi_176078581
quote:
2s.gif Op donderdag 28 december 2017 17:11 schreef 2thmx het volgende:

[..]

Maar jouw hele betoog is dat culturele achtergrond regiogebonden is :+.
Ja, daarom ook. Hoezo selecteren op basis van culturele achtergrond? Dan is het veel logischer om te selecteren op land van herkomst.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176078595
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 17:11 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Volgens mij is het overigens grotendeels onzin. De factor geloof wordt volkomen onder cultuur geschaard. Als dat waar zou zijn vraag ik me af waarom er zo veel gezeik is tussen verschillende religieuze groepen.

Dat een Christen uit het midden oosten meer weg heeft van een Moslim dan een Christen hiervandaan zal vast, want natuurlijk heeft regio ook invloed
Regio is de meest bepalende factor.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176078686
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 17:14 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Regio is de meest bepalende factor.
De regio an sich bepaalt natuurlijk helemaal niets. De locatie waarop we ons bevinden op de aardbol, daar wordt zeer weinig door bepaald. Wel zijn er tussen regio's verschillen zoals cultuur, klimaat, geschiedenis e.d. die bepalend zijn. De vraag is dus welke eigenschappen bepaalde regio's doen verschillen van andere.
pi_176078757
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 17:17 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

De regio an sich bepaald natuurlijk helemaal niets.
Huh, wŠt? De regio bepaalt je cultuur. Of je in Thailand wordt geboren of in EthiopiŽ maakt nogal een verschil.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176078889
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 17:17 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

De regio an sich bepaalt natuurlijk helemaal niets. De locatie waarop we ons bevinden op de aardbol, daar wordt zeer weinig door bepaald. Wel zijn er tussen regio's verschillen zoals cultuur, klimaat, geschiedenis e.d. die bepalend zijn. De vraag is dus welke eigenschappen bepaalde regio's doen verschillen van andere.
Wat is dit nou weer voor onzin? Regio bepaalt juist alles, omdat er overal op de aardbol andere gebruiken en manieren worden gehanteerd. Een in Nederland woonachtige moslim verschilt in grote mate van een geloofsgenoot in Irak. Hetzelfde geldt trouwens voor christenen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_176079053
quote:
10s.gif Op donderdag 28 december 2017 17:19 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Huh, wŠt? De regio bepaalt je cultuur. Of je in Thailand wordt geboren of in EthiopiŽ maakt nogal een verschil.
Jawel, maar dan kom je weer in de eeuwige discussie van correlatie en causatie. Er is wel een verband tussen "regio" en gedrag, maar regio is niet de oorzaak. De regio heeft tot gevolg dat er bepaalde causale kenmerken aanwezig zijn, en die beÔnvloeden dan weer het gedrag.

Stellen dat regio dan oorzakelijk is, is dan onjuist. Stellen dat regio bepalend is, klopt dan ook niet, ook al zal er wel een verband zijn.
pi_176079173
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 17:27 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Jawel, maar dan kom je weer in de eeuwige discussie van correlatie en causatie. Er is wel een verband tussen "regio" en gedrag, maar regio is niet de oorzaak. De regio heeft tot gevolg dat er bepaalde causale kenmerken aanwezig zijn, en die beÔnvloeden dan weer het gedrag.

Stellen dat regio dan oorzakelijk is, is dan onjuist. Stellen dat regio bepalend is, klopt dan ook niet, ook al zal er wel een verband zijn.
Ja, nee, okť, goed verhaal.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
  donderdag 28 december 2017 @ 17:30:24 #154
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_176079181
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 17:07 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Dat zou kunnen maar helaas werkt het andersom niet per se zo. Een meerderheid van de moslims in Nederland, een land zonder doodstraf, zeggen de regels van het land minder belangrijk te vinden dan de regels in de Koran, een religieus boek dat wel de doodstraf en andere lijfstraffen voorstaat.

[..]

Ik waag dat te betwijfelen eerlijk gezegd. Helemaal als je bedenkt hoeveel geweld er is tussen moslims en christenen in veel landen en met name veel christenen wegvluchten van hun islamitische landgenoten. Ik denk dat een conservatieve Ethiopische moslim en conservatieve Ethiopische christen veel minder dingen die er toe doen om goed met elkaar samen te kunnen leven met elkaar gemeen hebben, dan een conservatieve Ethiopische moslim en een conservatieve Turkse moslim. Uiteraard moeten ze dan wel beide Soenniet of Sjiiet zijn anders gaat het alsnog mis, maar dat ter zijde.
Heb je datzelfde weleens gevraagd aan niet moslims?

Zo bleek uit een groot onderzoek (die nogal graag aangehaald wordt om aan te tonen dat moslims geweld goed keuren) dat bv amerikanen een veel grotere bereidheid hadden voor doodstraf en bijkomende schade in oorlog.

Om maar even een culture ding aan te halen die voorbij ras en religie gaat.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_176079199
quote:
10s.gif Op donderdag 28 december 2017 17:23 schreef KoosVogels het volgende:

[..]
Een in Nederland woonachtige moslim verschilt in grote mate van een geloofsgenoot in Irak. Hetzelfde geldt trouwens voor christenen.
Dit is dus een misvatting. Dat hoeft helemaal niet. Het is wel mogelijk, maar dat komt niet doordat de Moslim 3000km van zijn geboorteplaats woont, maar doordat hij wordt blootgesteld aan de daadwerkelijke bepalende factoren. Een moslim die zich hier niet aan blootstelt (of wel blootstelt maar deze niet toelaat) zal dus hetzelfde blijven (of radicaliseren of alsnog temperen want menselijk gedrag hangt van duizend dingen af) als die in Irak.

Vergelijk het met roken en longkanker. Dat mannen vaker roken en dus vaker longkanker hebben betekent niet dat man zijn bepalend is voor longkanker.
pi_176079240
quote:
10s.gif Op donderdag 28 december 2017 17:30 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja, nee, okť, goed verhaal.
Dit is gewoon een basale discussie correlatie vs. causatie, de basis van wetenschappelijk onderzoek dus. Dit een slecht verhaal noemen, dat is het wegzetten van de wetenschappelijke denkwijze in het geheel.
pi_176079283
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 17:30 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Dit is dus een misvatting. Dat hoeft helemaal niet. Het is wel mogelijk, maar dat komt niet doordat de Moslim 3000km van zijn geboorteplaats woont, maar doordat hij wordt blootgesteld aan de daadwerkelijke bepalende factoren. Een moslim die zich hier niet aan blootstelt (of wel blootstelt maar deze niet toelaat) zal dus hetzelfde blijven (of radicaliseren of alsnog temperen want menselijk gedrag hangt van duizend dingen af) als die in Irak.

Vergelijk het met roken en longkanker. Dat mannen vaker roken en dus vaker longkanker hebben betekent niet dat man zijn bepalend is voor longkanker.
En die bepalende factoren zijn dus regiogebonden. Uitzonderingen zijn er altijd, maar de meeste mensen die in Nederland wonen 'verwesteren', al verschilt de mate waarin per persoon.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_176079989
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 12:43 schreef Ryon het volgende:
Je kiest je geloof? Bijzondere opvatting. Voor de meerderheid van de mensen wordt die keuze namelijk gemaakt door de omgeving waarin zij opgroeien. Evenals de opvatting dat cultuur en geloof los van elkaar zouden staan. Dat lijkt mij een vrij lastig te onderbouwen stelling aangezien geloof toch echt een cultuur verschijnsel is.
Natuurlijk krijgen de meeste mensen hun religie/geloof/ideologie mee van hun ouders.
Maar als je zelf op een leeftijd komt dat je zelfstandig rationeel kunt nadenken, dan kun je er ook afstand van doen.
pi_176080034
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 17:14 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja, daarom ook. Hoezo selecteren op basis van culturele achtergrond? Dan is het veel logischer om te selecteren op land van herkomst.
Als jouw analyse klopt dat alle mensen uit een land dezelfde culturele achtergrond hebben, ja. Maar vermoedelijk deelt 't FvD die analyse niet.
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176080577
quote:
2s.gif Op donderdag 28 december 2017 17:59 schreef 2thmx het volgende:

[..]

Als jouw analyse klopt dat alle mensen uit een land dezelfde culturele achtergrond hebben, ja. Maar vermoedelijk deelt 't FvD die analyse niet.
Die cultuur komt inderdaad het meeste overeen met mensen uit hetzelfde land. Wat kan daar niet aan kloppen?
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176080843
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 17:14 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja, daarom ook. Hoezo selecteren op basis van culturele achtergrond? Dan is het veel logischer om te selecteren op land van herkomst.
Land van herkomst kun je niets aan doen, net als ras en huidskleur. Selecteren op basis van gedrag in het verleden in de eerste plaats en op het niet aanhangen van een bepaalde religie/ideologie op de tweede plaats is het meest logisch en meest eerlijk.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_176080994
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 18:20 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Die cultuur komt inderdaad het meeste overeen met mensen uit hetzelfde land. Wat kan daar niet aan kloppen?
Alleen al 't eenvoudige gegeven dat in menig land verschillende stammen met verschillende culturen leven, waarbij die stammen ook nog eens verspreid zijn over verschillende landen.
Voegt hoogtepunten toe aan jullie druilerige bestaan.
pi_176081321
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 18:32 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Land van herkomst kun je niets aan doen, net als ras en huidskleur. Selecteren op basis van gedrag in het verleden in de eerste plaats en op het niet aanhangen van een bepaalde religie/ideologie op de tweede plaats is het meest logisch en meest eerlijk.
Gedrag in het verleden? En selecteren op religie vind je logisch en eerlijk? Zo van: we willen geen moslims hebben?
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176081606
quote:
2s.gif Op donderdag 28 december 2017 18:39 schreef 2thmx het volgende:

[..]

Alleen al 't eenvoudige gegeven dat in menig land verschillende stammen met verschillende culturen leven, waarbij die stammen ook nog eens verspreid zijn over verschillende landen.
Ja, er zijn natuurlijk uitzonderingen maar dat maakt niet in de regel de regio bepalend is als stelregel niet klopt.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176081633
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 12:43 schreef Ryon het volgende:
Evenals de opvatting dat cultuur en geloof los van elkaar zouden staan. Dat lijkt mij een vrij lastig te onderbouwen stelling aangezien geloof toch echt een cultuur verschijnsel is.
Als die twee begrippen onlosmakelijk met elkaar verbonden zouden zijn, dan zou selectie op basis van religie in voorkomende gevallen dus vrij logisch zijn. Of selectie op basis van cultuur onlogisch, ťťn van de twee.
pi_176081722
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 17:30 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Heb je datzelfde weleens gevraagd aan niet moslims?

Zo bleek uit een groot onderzoek (die nogal graag aangehaald wordt om aan te tonen dat moslims geweld goed keuren) dat bv amerikanen een veel grotere bereidheid hadden voor doodstraf en bijkomende schade in oorlog.

Om maar even een culture ding aan te halen die voorbij ras en religie gaat.
Het punt is niet dat het westen tegen de doodstraf is en moslims voor de doodstraf, want zoals je zelf al zegt zijn veel Amerikanen ook voor de doodstraf en is de doodstraf in sommige staten legaal. Het verschil zit meer in de ideeŽn waarvoor je de doodstraf zou moeten krijgen en hoe dat match met andersdenkenden in de samenleving. Even grofweg gezegd; het is voor een christen of atheÔst makkelijker samen te leven met een iemand die voor de doodstraf is in geval van moord, dan om samen te leven met iemand die voor de doodstraf is in geval van belediging van de profeet. Het eerste kun je het mee oneens zijn maar omdat iedereen het wel eens is dat je niet mag moorden en bijna niemand dit (per ongeluk) doet gaat dit toch redelijk door ťťn deur. Het tweede zorgt gegarandeerd voor conflict en problemen onderling.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_176081820
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 17:31 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Dit is gewoon een basale discussie correlatie vs. causatie, de basis van wetenschappelijk onderzoek dus. Dit een slecht verhaal noemen, dat is het wegzetten van de wetenschappelijke denkwijze in het geheel.
:D

Ja, nee, okť.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176082983
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 18:20 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Die cultuur komt inderdaad het meeste overeen met mensen uit hetzelfde land. Wat kan daar niet aan kloppen?
Landen hebben vaak een gemengde cultuur, omdat geloven of subtakken ervan de cultuur bepalen en vaak ook nog niet mengen maar naast elkaar leven.

Cultuur niet komend van religie is daarbij vaak ook nog triviaal, zoals bijv. hoe men kookt of of men boeren mag laten aan tafel.
pi_176083056
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 18:52 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Gedrag in het verleden?
Mits dat na te trekken is natuurlijk.

quote:
En selecteren op religie vind je logisch en eerlijk? Zo van: we willen geen moslims hebben?
Moslims als geheel is veel te algemeen natuurlijk. Maar je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen we willen geen mensen die het salafisme, wahabisme en dergelijke ultra-conservatieve stromingen aanhangen en dat duidelijk definiŽren.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_176083273
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 18:52 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Gedrag in het verleden? En selecteren op religie vind je logisch en eerlijk? Zo van: we willen geen moslims hebben?
Misdadigers of pedo's wil je niet hebben. Daarop mag je wel selecteren mag ik hopen. (Maar inderdaad vaak weet je dat niet)
pi_176083327
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 19:38 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Landen hebben vaak een gemengde cultuur, omdat geloven of subtakken ervan de cultuur bepalen en vaak ook nog niet mengen maar naast elkaar leven.
Maar wat heeft dat te maken met dat de regio de bepalende factor is?
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176083455
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 19:45 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Misdadigers of pedo's wil je niet hebben. Daarop mag je wel selecteren mag ik hopen. (Maar inderdaad vaak weet je dat niet)
De vraag is waarom het FvD wil selecteren op basis van 'culturele achtergrond'.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176083582
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 19:39 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Mits dat na te trekken is natuurlijk.
Ja, vaak niet dus.

quote:
Moslims als geheel is veel te algemeen natuurlijk. Maar je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen we willen geen mensen die het salafisme, wahabisme en dergelijke ultra-conservatieve stromingen aanhangen en dat duidelijk definiŽren.
Waarom niet?
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
  Forum Admin donderdag 28 december 2017 @ 19:57:02 #174
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_176083593
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 19:51 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

De vraag is waarom het FvD wil selecteren op basis van 'culturele achtergrond'.
Dat gebeurt wel vaker. Zelfs bij de politie.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_176083703
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 19:57 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Dat gebeurt wel vaker. Zelfs bij de politie.
Maar dat is functioneel. In sommige wijken en op sommige functies wil je bijvoorbeeld Marokkanen hebben. Dat is wat anders dan bepaalde nationaliteiten of culturen uitsluiten voor mensen die opvang nodig hebben.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176084151
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 19:39 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Mits dat na te trekken is natuurlijk.

[..]

Moslims als geheel is veel te algemeen natuurlijk. Maar je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen we willen geen mensen die het salafisme, wahabisme en dergelijke ultra-conservatieve stromingen aanhangen en dat duidelijk definiŽren.
Dus mensen zoals Aboutaleb wil de FvD niet meer Nederland inlaten? Lijkt me apart, ik dacht dat hij juist een voorbeeld was qua integratie. Ik denk dat zo'n man beter in de maatschappij is dan menig fokker wiens beide grootouders uit Nederland komen.

Zou het ook niet extreem makkelijk zijn om gewoon te zeggen dat je geen geloof hebt dat op de verboden lijst staat? Dan zeg je even tegen IND dat je niet salafistisch of ultra conservatief zijn dat is toch niet te controleren.
  Forum Admin donderdag 28 december 2017 @ 20:22:35 #177
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_176084480
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 20:00 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Maar dat is functioneel. In sommige wijken en op sommige functies wil je bijvoorbeeld Marokkanen hebben. Dat is wat anders dan bepaalde nationaliteiten of culturen uitsluiten voor mensen die opvang nodig hebben.
Mwah, de discussie in deze is dan ook wat zij vinden wat "nodig" is. Denk ik dan.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_176085053
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 20:13 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Dus mensen zoals Aboutaleb wil de FvD niet meer Nederland inlaten? Lijkt me apart, ik dacht dat hij juist een voorbeeld was qua integratie. Ik denk dat zo'n man beter in de maatschappij is dan menig fokker wiens beide grootouders uit Nederland komen.

Zou het ook niet extreem makkelijk zijn om gewoon te zeggen dat je geen geloof hebt dat op de verboden lijst staat? Dan zeg je even tegen IND dat je niet salafistisch of ultra conservatief zijn dat is toch niet te controleren.
Tsja hij kan wel zeggen dat hij salafist is, maar dat is hij niet. Net als een (echte) salafist, die zegt dat hij het niet is, gewoon een salafist is. Hij rekt die definitie op tot weet ik waar, maar dat klopt niet. Dat het verder een domme opmerking is, heeft nog maar weinig met integratie te maken.

Hij blijft dus het voorbeeld van een geintegreerde moslim, maar lullig is wel dat hij niet geÔntegreerde moslims verdedigt (het blijft een PvdA'er natuurlijk)

Inconsistent zijn we niet :)

[ Bericht 5% gewijzigd door Mr.Major op 28-12-2017 20:53:18 ]
pi_176085102
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 19:47 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Maar wat heeft dat te maken met dat de regio de bepalende factor is?
Dat nuanceert die stelling dus. Op basis van cultuur selecteren is logisch, omdat culturen moeten samenleven en versmelten.
pi_176085293
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 20:13 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Dus mensen zoals Aboutaleb wil de FvD niet meer Nederland inlaten? Lijkt me apart, ik dacht dat hij juist een voorbeeld was qua integratie. Ik denk dat zo'n man beter in de maatschappij is dan menig fokker wiens beide grootouders uit Nederland komen.
Aboutaleb is geen salafist. Ja, hij zei onlangs "taalkundig gezien is iedere moslim (en christen) een beetje salafist" maar dat is natuurlijk prietpraat. Het salafisme is een specifieke stroming die je vrij precies kunt definiŽren.

quote:
Zou het ook niet extreem makkelijk zijn om gewoon te zeggen dat je geen geloof hebt dat op de verboden lijst staat? Dan zeg je even tegen IND dat je niet salafistisch of ultra conservatief zijn dat is toch niet te controleren.
Zo makkelijk gaat dat niet. Uitzoeken of iemand liegt of niet is de specialiteit van het IND. Ze hebben dagelijks te maken met mensen die claimen iets wel en iets niet te zijn.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_176085467
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 20:37 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Dat nuanceert die stelling dus.
Nee. Je noemt alleen dat er binnen landen ook nog verschillende culturen zijn. Dat maakt de stelregel niet incorrect.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176085788
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 20:46 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nee. Je noemt alleen dat er binnen landen ook nog verschillende culturen zijn. Dat maakt de stelregel niet incorrect.
Nee, maar het nuanceert hem: regio is niet alles.
pi_176085977
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 20:52 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Nee, maar het nuanceert hem: regio is niet alles.
Dat er binnen landen nog verschillende culturen zijn nuanceert de stelling dat regio niet de bepalende factor is? Even voor de duidelijkheid; de stelling is niet: ieder land heeft maar 1 cultuur.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176087384
quote:
10s.gif Op donderdag 28 december 2017 20:57 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dat er binnen landen nog verschillende culturen zijn nuanceert de stelling dat regio niet de bepalende factor is? Even voor de duidelijkheid; de stelling is niet: ieder land heeft maar 1 cultuur.
Dit is semantiek. Afhankelijk van hoe je de eerste stelling regio (is een regio kleiner dan een land, of juist groter) is bepalend interpreteert valt die "nuance" al binnen de stelling waardoor het weinig toevoegt, of niet, waardoor hij nuanceert.

We zijn het wel met elkaar eens volgens mij.
pi_176088180
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 21:28 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Dit is semantiek. Afhankelijk van hoe je de eerste stelling regio (is een regio kleiner dan een land, of juist groter) is bepalend interpreteert valt die "nuance" al binnen de stelling waardoor het weinig toevoegt, of niet, waardoor hij nuanceert.
Nee, het heeft er geen betrekking op. Dat er binnen een regio verschillende culturen zijn heeft weinig te maken met de stelling dat regio bepalend is voor cultuur.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176088858
quote:
10s.gif Op donderdag 28 december 2017 21:43 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nee, het heeft er geen betrekking op. Dat er binnen een regio verschillende culturen zijn heeft weinig te maken met de stelling dat regio bepalend is voor cultuur.
Je zou (ik doe/deed dat iig) als je zegt: regio bepaalt cultuur, dat zo kunnen interpreteren dat je zegt: per regio een cultuur. Maar dat hoeft niet per se natuurlijk.
pi_176088911
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 21:56 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Je zou (ik doe/deed dat iig) als je zegt: regio bepaalt cultuur, dat zo kunnen interpreteren dat je zegt: per regio een cultuur. Maar dat hoeft niet per se natuurlijk.
Ik blijf me verbazen over je interpretaties.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176089517
quote:
9s.gif Op donderdag 28 december 2017 21:57 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ik blijf me verbazen over je interpretaties.
Het zij zo ;)
pi_176090466
https://www.geenstijl.nl/5140047/is-wel-zo/

GeenStijl doet nog even een duit in het identity politics zakje. Ook hier ben ik het helemaal mee eens.
pi_176090802
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:28 schreef Mr.Major het volgende:
https://www.geenstijl.nl/5140047/is-wel-zo/

GeenStijl doet nog even een duit in het identity politics zakje. Ook hier ben ik het helemaal mee eens.
"Het verwijt van "institutioneel racisme" is hoe dan ook onwaar, want Grondwet, democratie & rechtsstaat - onze fundamentele instituties - garanderen gelijkheid voor iedereen. En toch is het nooit goed voor sommigen."

Dat is wel een flinke drogreden.

En "witte (flikker op met je 'witte') blanke mensen" is ook een beetje kinderachtig. Blank staat voor o.a. 'rein, onbevlekt'. Dan dekt wit de lading wat beter.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176090989
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:34 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

"Het verwijt van "institutioneel racisme" is hoe dan ook onwaar, want Grondwet, democratie & rechtsstaat - onze fundamentele instituties - garanderen gelijkheid voor iedereen. En toch is het nooit goed voor sommigen."

Dat is wel een flinke drogreden.

En "witte (flikker op met je 'witte') blanke mensen" is ook een beetje kinderachtig. Blank staat voor o.a. 'rein, onbevlekt'. Dan dekt wit de lading wat beter.
Institutioneel is het in ieder geval niet, want dat suggereert een soort bewust doel of systeem dat dit handhaaft. Als alle agenten gigantische racisten zouden zijn is dat nog geen institutioneel racisme, ook al zal dat effectief wel zo voelen.

Wit staat ook voor onbevlekt rein en maagdelijk, dus welk woord je kiest maakt dan ook niet uit. Dat is nou eenmaal zo. Wit is wit, blank is blank, zwart is zwart en bruin is bruin.

Dat soort woorden verdraaien heeft geen zin. Allochtonen nederlanders met een achtergrond of weet ik veel ook niet. Het woord wordt bepaald door de persoon, niet andersom.
  donderdag 28 december 2017 @ 22:38:34 #192
309126 Doublepain
Burn A Nearby New Yard
pi_176091006
Jammer dat Geenstijl FVDfapperts zijn geworden, niet goed voor ons
Op dinsdag 30 mei 2017 22:07 schreef Ajacied422 het volgende:
Als Real Madrid de finale wint, is het niet dankzij Ronaldo in deze wedstrijd. Thank me later.
Ronaldo 20', 64'
FOLLOW: https://www.twitch.tv/knutdeijsbeer86 EN KRIJG EEN GRATIS PAK MELK!!!
pi_176091137
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:38 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Institutioneel is het in ieder geval niet, want dat suggereert een soort bewust doel of systeem dat dit handhaaft.
Nee, dat suggereert dat het wat dieper zit dan bij een aantal individuen. Dat noemen ze verderop in het artikel 'logisch'.

quote:
Wit staat ook voor onbevlekt rein en maagdelijk
In welk woordenboek precies?
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176091203
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:38 schreef Doublepain het volgende:
Jammer dat Geenstijl FVDfapperts zijn geworden, niet goed voor ons
Vind ik niet. Geenstijl krijgt vaak onterecht gezeik over zich heen. Zeker de laatste tijd, en verder blijven het gewoon aparte onafhankelijke instellingen.

Dat men de associatie maakt, tsja, dat houd je toch wel.
pi_176091283
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:28 schreef Mr.Major het volgende:
https://www.geenstijl.nl/5140047/is-wel-zo/

GeenStijl doet nog even een duit in het identity politics zakje. Ook hier ben ik het helemaal mee eens.
Wel bijzonder. Als Joost NiemŲller het etentje van Baudet met Taylor, die hij zelfs de nieuwe Spinoza noemt, verdedigt dan reageert Mr.Major met "Prachtig stuk, ik zou willen dat ik het zelf geschreven had." Maar als GeenStijl datzelfde artikel ridiculiseert en aangeeft dat het juist oliedom is om met dit soort racisten te gaan dineren dan is Mr.Major het daar "helemaal mee eens."
pi_176091387
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:40 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nee, dat suggereert dat het wat dieper zit dan bij een aantal individuen. Dat noemen ze verderop in het artikel 'logisch'.

[..]

In welk woordenboek precies?
De vraag is of je het dan institutioneel moet noemen. Maar ook dit is semantiek.

http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/MAAGDELIJK/1

De associatie is er nou eenmaal, als je maagdelijk intypt op google komt wit er als suggestie achteraan. Blank vervangen door wit heeft geen zin.
pi_176091562
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:43 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Wel bijzonder. Als Joost NiemŲller het etentje van Baudet met Taylor, die hij zelfs de nieuwe Spinoza noemt, verdedigt dan reageert Mr.Major met "Prachtig stuk, ik zou willen dat ik het zelf geschreven had." Maar als GeenStijl datzelfde artikel ridiculiseert en aangeeft dat het juist oliedom is om met dit soort racisten te gaan dineren dan is Mr.Major het daar "helemaal mee eens."
Omdat het onderwerp daar is: is Baudet ook extreemrechts. Dat niet. Daarin heeft Niemollor m.i. gelijk. Dat is hij niet, en je kan prima met iemand praten zonder het met hem eens te zijn. Dat ik het een mooi stuk vind, wil niet zeggen dat ik Taylor ook Spinoza zou noemen. Wat ik van die vergelijking vindt heb ik eerder toegelicht (ergens klopt het, maar Spinoza had wel goede ideeŽn)

GeenStijl heeft het over de ideeŽn van identity politics -en dus niet het gedachtegoed van Taylor ( een heel ander onderwerp dus) en dat deze in de politiek niet wenselijk zijn. Ook dat klopt als een bus.
pi_176091691
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:49 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Omdat het onderwerp daar is: is Baudet ook extreemrechts. Dat niet. Daarin heeft Niemollor m.i. gelijk. Dat is hij niet, en je kan prima met iemand praten zonder het met hem eens te zijn. Dat ik het een mooi stuk vind, wil niet zeggen dat ik Taylor ook Spinoza zou noemen. Wat ik van die vergelijking vindt heb ik eerder toegelicht (ergens klopt het, maar Spinoza had wel goede ideeŽn)

GeenStijl heeft het over de ideeŽn van identity politics -en dus niet het gedachtegoed van Taylor ( een heel ander onderwerp dus) en dat deze in de politiek niet wenselijk zijn. Ook dat klopt als een bus.
GeenStijl staat in delen van het artikel lijnrecht tegenover Joost NiemŲller en jij gaf toch echt aan het HELEMAAL (dus niet deels) met ze eens te zijn.
pi_176091828
Om dat eerste van institutionaliteit toe te lichten. Misschien kan je dat wel doen, maar dan is het wel de minst erge vorm van institutioneel racisme dat mogelijk is.

Dat links de woorden institutioneel gebruikt is natuurlijk logisch, grote woorden gebruiken in de politiek is niets nieuws en hoort er zelfs bij.

Ik denk dat het allemaal wel meevalt, met dat institutioneel racisme, ook met die opgerekte term. Maar als je dan hoort dat werknemers van een marrokaans bezorgsbedrijf in Amsterdam 3x per dag aangehouden worden (ervanuitgaande dat dit klopt; dit werd verteld door die mensen op de radio) is dat natuurlijk belachelijk, hoe je het ook noemen wil.
pi_176091881
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:51 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

GeenStijl staat in delen van het artikel lijnrecht tegenover Joost NiemŲller en jij gaf toch echt aan het HELEMAAL (dus niet deels) met ze eens te zijn.
Niet waar, en verder zijn het 2 onderwerpen (mag je met hem praten en wat moeten we met identity politics) en dus 2 standpunten. Verder lijkt de toon weer erg op die van gister en zolang dat zo is ik ga deze discussie staken.

[ Bericht 3% gewijzigd door Mr.Major op 28-12-2017 23:03:55 ]
pi_176092966
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:43 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Wel bijzonder. Als Joost NiemŲller het etentje van Baudet met Taylor, die hij zelfs de nieuwe Spinoza noemt, verdedigt dan reageert Mr.Major met "Prachtig stuk, ik zou willen dat ik het zelf geschreven had." Maar als GeenStijl datzelfde artikel ridiculiseert en aangeeft dat het juist oliedom is om met dit soort racisten te gaan dineren dan is Mr.Major het daar "helemaal mee eens."
Als het maar de FvD steunt is het goed, een soort van Pavlov-reactie dus :P.

Verder is het wel logisch dat GS nu de FvD steunt. Beide richten ze zich toch grotendeels op hetzelfde publiek en de kern van de standpunten lijkt erg op elkaar.
pi_176093196
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 23:15 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Als het maar de FvD steunt is het goed, een soort van Pavlov-reactie dus :P.
Geenstijl bekritiseerd het FvD (Baudet dan) eerder dan dat ze hem hier toejuichen, dus dit is een onjuiste constatering.

Misschien dat het sommigen nog steeds verbaast, maar ik heb gewoon een eigen zienswijze.
pi_176094378
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:54 schreef Mr.Major het volgende:
Om dat eerste van institutionaliteit toe te lichten. Misschien kan je dat wel doen, maar dan is het wel de minst erge vorm van institutioneel racisme dat mogelijk is.
Okť, dus het is wel institutioneel racisme maar dan in een niet-erge vorm. Net zeg je nog dat daar helemaal geen sprake van is. Ik kan er echt geen touw meer aan vastknopen. Wit is ook onbevlekt want er bestaat een spreekwoordelijke uitdrukking met maagdelijk wit. Juist ja.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176094670
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 23:43 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Okť, dus het is wel institutioneel racisme maar dan in een niet-erge vorm. Net zeg je nog dat daar helemaal geen sprake van is. Ik kan er echt geen touw meer aan vastknopen. Wit is ook onbevlekt want er bestaat een spreekwoordelijke uitdrukking met maagdelijk wit. Juist ja.
Als dat racisme het al zou bestaan dan is het/zou het zijn een zeer lichte vorm van geinstitutionaliseerd racisme, waarbij de definitie zeer is opgerekt. Of dat "geinstitutionaliseerd racisme" dan bestaat? Nee ook niet, maar zo ja: dan moet je het nog niet zo noemen.

De associatie tussen rein en wit is niet minder sterk dan tussen rein en blank, sorry. (Ik denk bij wit eerder aan schoon en rein dan bij blank). Blank is de huidskleur van mensen van Europese afkomst en niet meer dan dat, wit is de kleur van je beddengoed, "white supremacy" en versgevallen sneeuw.

Verder kan je ook nog stellen dat je met wit en zwart een tegenstelling creeŽrt, die je met blank en bruin, wit en bruin en blank en bruin niet hebt, als je toch met semantiek gaat lopen kutten.

[ Bericht 3% gewijzigd door Mr.Major op 28-12-2017 23:58:46 ]
pi_176097526
blank bijv.naamw.
Uitspraak: [blɑŋk]

1) zonder kleur
Voorbeelden: `een blanke huid`,
`het blanke ras`
Synoniemen: wit, licht
blanke saus (lichtgekleurde saus van eidooiers en olie of van bloem en boter)

2)
blank staan (vol water of onder water staan) `Door de lekkage staat de keuken blank.`

wit bijv.naamw.
Uitspraak: [wɪt]

1) met de kleur van verse sneeuw
Voorbeelden: `De bruid droeg een witte jurk.`,
`witte wijn`
Antoniem: zwart
een witte kerst (een kerst met sneeuw)
gebroken wit (niet helder wit)
witte boorden (hoger administratief personeel)
een half wit gesneden (een half gesneden witbrood)

2) zonder kleur
Voorbeeld: `Je ziet wit, ben je ziek?`
Synoniem: bleek

3) toegestaan door de wet
Voorbeeld: `wit werk`
Antoniem: zwart
Synoniem: legaal
© Kernerman Dictionaries.

Als je naar pure definities gaat kijken wordt je niet wijzer. Als je naar associaties gaat kijken (die komen niet voor in het woordenboek) denkt men aan maagdelijk wit, zoals bijv. de bruidsjurken. En bij blank aan onbeschreven

Verder zijn deze natuurlijk cultureel bepaald, zo is wit in Japan de kleur van de dood.

Van mij mag je het blanke ras noemen wat je wilt, roze, wit of pigmentloos, maar als je denkt dat je er iets mee gaat oplossen vrees ik dat je er bedrogen uitkomt.
pi_176097746
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 01:22 schreef Mr.Major het volgende:
blank bijv.naamw.
Uitspraak: [blɑŋk]

1) zonder kleur
Voorbeelden: `een blanke huid`,
`het blanke ras`
Synoniemen: wit, licht
blanke saus (lichtgekleurde saus van eidooiers en olie of van bloem en boter)

2)
blank staan (vol water of onder water staan) `Door de lekkage staat de keuken blank.`

wit bijv.naamw.
Uitspraak: [wɪt]

1) met de kleur van verse sneeuw
Voorbeelden: `De bruid droeg een witte jurk.`,
`witte wijn`
Antoniem: zwart
een witte kerst (een kerst met sneeuw)
gebroken wit (niet helder wit)
witte boorden (hoger administratief personeel)
een half wit gesneden (een half gesneden witbrood)

2) zonder kleur
Voorbeeld: `Je ziet wit, ben je ziek?`
Synoniem: bleek

3) toegestaan door de wet
Voorbeeld: `wit werk`
Antoniem: zwart
Synoniem: legaal
© Kernerman Dictionaries.

Als je naar pure definities gaat kijken wordt je niet wijzer. Als je naar associaties gaat kijken (die komen niet voor in het woordenboek) denkt men aan maagdelijk wit, zoals bijv. de bruidsjurken. En bij blank aan onbeschreven

Verder zijn deze natuurlijk cultureel bepaald, zo is wit in Japan de kleur van de dood.

Van mij mag je het blanke ras noemen wat je wilt, roze, wit of pigmentloos, maar als je denkt dat je er iets mee gaat oplossen vrees ik dat je er bedrogen uitkomt.
Ja, en waar zie je de associatie staan waar je het over had?
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176097853
quote:
7s.gif Op vrijdag 29 december 2017 01:32 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja, en waar zie je de associatie staan waar je het over had?
Die staat er bij blank dus ook niet. Zoals ik zei: kijk je naar definities kom je niet verder. Maar goed, je kan een polletje houden. Wat klinkt beter/schoner/???. Ik ben benieuwd wat mensen stemmen, mijn geld zet ik op wit.
pi_176097992
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 01:37 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Die staat er bij blank dus ook niet. Zoals ik zei: kijk je naar definities kom je niet verder. Maar goed, je kan een polletje houden. Wat klinkt beter/schoner/???. Ik ben benieuwd wat mensen stemmen, mijn geld zet ik op wit.
Je zet je geld in op wit? :D Ja, dat zeg ik dus, maar volgens jou is dat dus niet zo.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
  vrijdag 29 december 2017 @ 01:55:52 #209
309126 Doublepain
Burn A Nearby New Yard
pi_176098137
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:42 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Vind ik niet. Geenstijl krijgt vaak onterecht gezeik over zich heen. Zeker de laatste tijd, en verder blijven het gewoon aparte onafhankelijke instellingen.

Dat men de associatie maakt, tsja, dat houd je toch wel.
Ze mogen soms weleens objectief zijn, en hun users staat mij meestal niet aan, net als op Dumpert trouwens met hun 'finnen' elke keer. Walgelijk
Op dinsdag 30 mei 2017 22:07 schreef Ajacied422 het volgende:
Als Real Madrid de finale wint, is het niet dankzij Ronaldo in deze wedstrijd. Thank me later.
Ronaldo 20', 64'
FOLLOW: https://www.twitch.tv/knutdeijsbeer86 EN KRIJG EEN GRATIS PAK MELK!!!
pi_176098179
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:34 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

En "witte (flikker op met je 'witte') blanke mensen" [-GS] is ook een beetje kinderachtig. Blank staat voor o.a. 'rein, onbevlekt'. Dan dekt wit de lading wat beter.
Hieruit interpreteerde ik dat jij dacht dat het woord blank meer een gevoel van superioriteit opwekte dan wit... Als je denkt dat wit dat opwekken juist doet en blank minder dan zijn we het eens (en hebben we wel heel erg langs elkaar heen lopen praten :D )

Laten we het dan maar bij blank houden (voor zover wij dat kunnen beslissen)
  vrijdag 29 december 2017 @ 08:55:08 #211
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176100161
quote:
7s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:34 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

"Het verwijt van "institutioneel racisme" is hoe dan ook onwaar, want Grondwet, democratie & rechtsstaat - onze fundamentele instituties - garanderen gelijkheid voor iedereen. En toch is het nooit goed voor sommigen."

Dat is wel een flinke drogreden.

En "witte (flikker op met je 'witte') blanke mensen" is ook een beetje kinderachtig. Blank staat voor o.a. 'rein, onbevlekt'. Dan dekt wit de lading wat beter.
Ik kwam ook niet door het stuk heen met al die opgeblazen flauwekulletjes. Daar vindt iemand zichzelf bijzonder interessant zeg, jezus christus.

En 'het staat in de wet dus is het zo' is natuurlijk nogal kortzichtig. Als dat zo is, zou je nooit de wet hoeven te handhaven en kunnen ze bij de overheid elke tweede donderdag van de maand een neger offeren want volgens de wet zijn ze toch niet institutioneel racist.

Racisme zit ons nog altijd diep ingebakken, maar het institutionele gaat m.i. de andere kant op de laatste tijd. Als Mohammed, Maria en ik met dezelfde papieren en soortgelijke werkervaring gaan solliciteren op dezelfde leidinggevende functie, dan krijg ik hem. Bij Mohammed hebben mensen toch negatievere connotaties dan met een oerhollandse jongen en bij Maria zijn ze bang dat ze ineens al dan niet onbevlekt een kind gaat werpen.

Bij sommige instanties valt het kwartje de andere kant op en val ik als man het eerste af omdat men serieus diversiteitsquota heeft. Je moet een bepaald aantal allochtonen in dienst hebben en je moet ook vrouwen in leidinggevende functies hebben. Want die hebben dat om een veelheid van redenen minder vaak.

Het tweede is natuurkijk even racistisch en discriminerend als het eerste, maar het tweede wordt zelfs opgelegd. Het zou allebei niet mogen gebeuren dat een bepaalde groep een oneerlijk nadeel heeft

Maar volgens geenstijl is dat niet institutioneel, want in de grondwet staat... Dank je de koekoek.
  vrijdag 29 december 2017 @ 08:56:28 #212
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176100193
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 22:54 schreef Mr.Major het volgende:
Om dat eerste van institutionaliteit toe te lichten. Misschien kan je dat wel doen, maar dan is het wel de minst erge vorm van institutioneel racisme dat mogelijk is.

Dat links de woorden institutioneel gebruikt is natuurlijk logisch, grote woorden gebruiken in de politiek is niets nieuws en hoort er zelfs bij.

Ik denk dat het allemaal wel meevalt, met dat institutioneel racisme, ook met die opgerekte term. Maar als je dan hoort dat werknemers van een marrokaans bezorgsbedrijf in Amsterdam 3x per dag aangehouden worden (ervanuitgaande dat dit klopt; dit werd verteld door die mensen op de radio) is dat natuurlijk belachelijk, hoe je het ook noemen wil.
Ook een voorbeeld van ismnstitutioneel racisme. Het is BS om te zeggen dat het niet bestaat omdat het in de wet staat
pi_176100234
Wanneer je als partij ruggensteun krijgt van Joost 'schedelmeter' Niemoller, mag je jezelf wel eens achter de oren krabben.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_176100303
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 08:59 schreef KoosVogels het volgende:
Wanneer je als partij ruggensteun krijgt van Joost 'schedelmeter' Niemoller, mag je jezelf wel eens achter de oren krabben.
Gelukkig blijft Baudet dapper de berichten van NiemŲller retweeten. Hij weet dus nog altijd zijn vrienden goed te kiezen. Al haken daardoor wel steeds meer van zijn oorspronkelijke maatjes af.
pi_176100727
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 08:56 schreef timmmmm het volgende:
Ook een voorbeeld van ismnstitutioneel racisme. Het is BS om te zeggen dat het niet bestaat omdat het in de wet staat
Houdt de Amsterdamse politie vaker Marokkaanse mannen aan tussen de 15 en de 35 omdat ze een hekel hebben aan Marokkanen, of zou dat ook een andere oorzaak kunnen hebben ?
pi_176100955
quote:
Stephan Sanders: Onvoorstelbaar, de 'rassenleer' is bezig aan een comeback in de westerse wereld

Die rassenleer van toen, waarin het blanke of Arische ras vanzelfsprekend de leiding kreeg over al die andere bruinen en gelen en zwarten, heeft haar woordenschat wel enigszins opgeschoond. Luister naar Jared Taylor, de Amerikaanse, witte superioriteitsdenker met wie Thierry Baudet vijf uur lang dineerde. Er zijn volgens Taylor geen 'racisten' meer, hooguit 'racialisten', en wat vroeger wel 'racisme' werd genoemd is in zijn vocabulaire omgedoopt tot 'ras-realisme'. De oude, besmeurde woorden hebben een fris hemdje aan gekregen, en daarmee kunnen ze hun opwachting maken in bijna elke salon. 'Etno-nationalisme' is ook zo'n begrip waar de nieuwe, oude denkers dol op zijn; idealiter kent elke staat ťťn 'etniciteit' of volksgemeenschap en valt het nationale samen met die ene etnische identiteit. Eťn kleur, ťťn ras per land.

De Internationale van de Apartheid.

Donald Trump is in de ogen van Taylor een teken van 'the rise of white consciousness' in het Westen, van het Witte Bewustzijn dus, al had deze rasintellectueel nog liever gezien dat de Amerikaanse president wat uitgesprokener was in zijn raciale, pardon, racialistische voorkeur.

Ik wil graag geloven dat Baudet niet woord voor woord de uitspraken van Taylor onderschrijft, maar de frisse naÔviteit die elke keer weer wordt voorgewend, de opzichtige flirt met het etno-gedachtengoed is niet te harden. Ook Trump is een meester in dit spel: hij heeft al die raciale narigheid nooit zelf zo gezegd, maar er zijn altijd wel types in zijn omgeving die het ongestraft mogen fluisteren.

Had iemand mij een jaar geleden gevraagd de onmogelijke keuze te maken tussen Baudet en Wilders, dan had ik Baudet genoemd. Hij leek me beschaafder en democratischer dan Wilders en bovendien dacht ik: die vechten elkaar de tent wel uit. Nu weet ik het niet meer: al die keurige, beschaafde Schubert-liefhebbers, die alle kunst van na de Eerste Wereldoorlog hebben afgeschreven, maar het politieke denken van net vůůr de Tweede Wereldoorlog met grote belangstelling bezien. Je kunt het geen onwetendheid meer noemen (ignorance), het begint te lijken op een ontoelaatbaar lang gekoesterde onschuldfantasie (innocence); in het Engels gaat het om een verschil van maar een paar letters.
Spijker en kop. Precies hoe ik er ook over denk.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_176101064
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 december 2017 09:42 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Spijker en kop. Precies hoe ik er ook over denk.
Ook mee eens. Dat excuus van onwetendheid is maar beperkt houdbaar. En volgens mij is Baudet niet zo dom dat hij keer op keer die fout zou maken. Dan moet het bijna wel een bewuste keuze zijn.
  vrijdag 29 december 2017 @ 10:25:11 #218
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176102029
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 december 2017 09:47 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Ook mee eens. Dat excuus van onwetendheid is maar beperkt houdbaar. En volgens mij is Baudet niet zo dom dat hij keer op keer die fout zou maken. Dan moet het bijna wel een bewuste keuze zijn.
Op zich eens, maar als je de tijdslijn in de gaten houdt, is dit wel dezelfde die enkel later naar buiten komt.
  vrijdag 29 december 2017 @ 10:27:29 #219
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176102090
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 09:30 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Houdt de Amsterdamse politie vaker Marokkaanse mannen aan tussen de 15 en de 35 omdat ze een hekel hebben aan Marokkanen, of zou dat ook een andere oorzaak kunnen hebben ?
Om van institutioneel racisme te spreken maakt het weinig uit waarom anders gekleurden enkel aangehouden worden omdat ze een andere huidskleur hebben en verder niks verkeerd doen.
pi_176102278
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 10:25 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Op zich eens, maar als je de tijdslijn in de gaten houdt, is dit wel dezelfde die enkel later naar buiten komt.
De suggestie dat dit een losstaand incident zou zijn is vrij mal ;).
  vrijdag 29 december 2017 @ 10:46:18 #221
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176102649
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 10:35 schreef 99.999 het volgende:

[..]

De suggestie dat dit een losstaand incident zou zijn is vrij mal ;).
Wie doet die suggestie dan?
pi_176102670
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 10:46 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Wie doet die suggestie dan?
De FvD-aanhangers in deze reeks.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  vrijdag 29 december 2017 @ 10:50:23 #223
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176102783
Paar maanden terug was Baudet in de weer met extreem rechts, naar eigen zeggen enkel om elk geluid tot zich te nemen. Natuurlijk wel beperkt tot de excessen van zijn eigen denkbeelden, de uitersten van andere denkbeelden hoor je niks over.

Hoe dan ook dat speelde en daar hebben we het toen al uitgebreid over gehad. Baudet heeft door die controverse nadrukkelijk afstand genomen van dat gedachtegoed.

Nu, enkele maanden later, komt dit aan het licht. Echter de ontmoeting vond plaats vůůr Baudet nadrukkelijk afstand had genomen van dergelijk gedachtegoed. Vandaar mijn conclusie dat het dezelfde fout is en niet iets nieuws.

Dergelijk heulen met racisten nŠ het afstand nemen van zou opnieuw in de fout gaan zijn imo
pi_176103292
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 10:27 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Om van institutioneel racisme te spreken maakt het weinig uit waarom anders gekleurden enkel aangehouden worden omdat ze een andere huidskleur hebben en verder niks verkeerd doen.
quote:
Wat is het verschil tussen aanhouden, staande houden & stilhouden?
Als de politie je aanspreekt omdat je bijvoorbeeld geen licht op je fiets hebt, dan heet dat staande houden.

- Bij staande houden, ben je verdachte en moet je jezelf identificeren. Vaak krijg je van de politie een geldboete als je staande gehouden wordt.

- Word je betrapt op bijvoorbeeld diefstal? Dan word je meegenomen naar het politiebureau. Dat heet aanhouding. Aanhouding gaat dus verder dan staande houden.

- Stilhouden betekent dat de politie je aanspreekt, zonder dat je ergens van verdacht wordt.
Aanhouden ≠ staande houden ≠ stilhouden. Stilhouden of staande houden (minus de geldboete) op basis van uiterlijke kenmerken is in sommige gevallen statistisch gezien verstandig te werk gaan en gaat mijn inziens niet per definitie te ver. Mits goed onderbouwd en geen heksenjacht. Aanhouden enkel op basis van uiterlijke kenmerken gaat natuurlijk wel te ver... maar goed de meeste voorbeelden van klagers gaat over stilhouden of staande houden.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  vrijdag 29 december 2017 @ 11:14:19 #225
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_176103424
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 10:50 schreef timmmmm het volgende:
Paar maanden terug was Baudet in de weer met extreem rechts, naar eigen zeggen enkel om elk geluid tot zich te nemen. Natuurlijk wel beperkt tot de excessen van zijn eigen denkbeelden, de uitersten van andere denkbeelden hoor je niks over.

Hoe dan ook dat speelde en daar hebben we het toen al uitgebreid over gehad. Baudet heeft door die controverse nadrukkelijk afstand genomen van dat gedachtegoed.

Nu, enkele maanden later, komt dit aan het licht. Echter de ontmoeting vond plaats vůůr Baudet nadrukkelijk afstand had genomen van dergelijk gedachtegoed. Vandaar mijn conclusie dat het dezelfde fout is en niet iets nieuws.

Dergelijk heulen met racisten nŠ het afstand nemen van zou opnieuw in de fout gaan zijn imo
Ik zou het geen heulen noemen. Op ťťn of andere manier voelt hij zich meer aangetrokken tot die groep dan tot, laten we iets geks zeggen, links activisme. Geeft voor mij duidelijk aan wat voor belevingswereld hij heeft. Als je kijkt naar zijn publicaties is het natuurlijk geen verrassing allemaal. Dat het geen algemeen geaccepteerde kijk op de samenleving is maakt het lastig voor hem om het zo te draaien dat hij het kan verantwoorden. Dus al dat eufemistische geleuter is nodig zodat mensen toch met een gerust hart op die man kunnen stemmen.
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Fuck Trump
  Forum Admin vrijdag 29 december 2017 @ 11:40:05 #226
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_176104228
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 11:14 schreef Tem het volgende:
Dus al dat eufemistische geleuter is nodig zodat mensen toch met een gerust hart op die man kunnen stemmen.
Van dattum ja. Hij wil zijn partij binnen de randen van de mainstream houden zodat zijn partij een potentiŽle partner is en blijft voor de gevestigde partijen. Niet dat het zo'n paria wordt als PVV waar niemand zijn handen aan wil branden.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_176104667
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 10:27 schreef timmmmm het volgende:
Om van institutioneel racisme te spreken maakt het weinig uit waarom anders gekleurden enkel aangehouden worden omdat ze een andere huidskleur hebben en verder niks verkeerd doen.
Maar dat is nu eenmaal niet het geval he ?
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 11:10 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Aanhouden enkel op basis van uiterlijke kenmerken gaat natuurlijk wel te ver...
Hoezo gaat dat te ver ?
Effectief inzetten van politie noem ik dat.

Als jij voor/na/tijdens een risico-voetbalwedstrijd in het centrum rondloopt met voetbalshirtje/sjaal dan houd de politie je ook meer in de gaten.
Dat is ook op uiterlijke kenmerken.
pi_176104806
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 10:50 schreef timmmmm het volgende:
Paar maanden terug was Baudet in de weer met extreem rechts, naar eigen zeggen enkel om elk geluid tot zich te nemen. Natuurlijk wel beperkt tot de excessen van zijn eigen denkbeelden, de uitersten van andere denkbeelden hoor je niks over.

Hoe dan ook dat speelde en daar hebben we het toen al uitgebreid over gehad. Baudet heeft door die controverse nadrukkelijk afstand genomen van dat gedachtegoed.

Nu, enkele maanden later, komt dit aan het licht. Echter de ontmoeting vond plaats vůůr Baudet nadrukkelijk afstand had genomen van dergelijk gedachtegoed. Vandaar mijn conclusie dat het dezelfde fout is en niet iets nieuws.

Dergelijk heulen met racisten nŠ het afstand nemen van zou opnieuw in de fout gaan zijn imo
Dus jij neemt genoegen met een of andere halfzachte mea culpa van Baudet? Wat had je dan verwacht? Dat Baudet even zijn liefde voor Erkenbrand zou verklaren? Hij snapt zelf ook wel dat dat voor potentiŽle kiezers een brug te ver is. Daarmee zou hij zijn huidige opmars ernstige schade toebrengen.

Nee, ik geloof niet dat Baudet daadwerkelijk afstand neemt van extreem-rechts. Hij blijft tegen die stroming aanschuren en als daar dan vraagtekens bij worden geplaatst, dan komt meneer aanschijten met een of andere halfbakken excuus.

Pepe the Frog - de mascotte van alt-right - retweeten? Meneer Baudet heeft geen flauw idee waar Pepe voor staat, ondanks dat hij dikke mik is met Milo de homo.

Homeopathische verdunning van Nederland? Meneer Baudet bedoelde het allemaal weer heel anders enzo.

Dineren met Jared Taylor? Meneer Baudet had nauwelijks een idee wie die kerel is en bovendien spreekt hij met zoveel mensen.

En z'n volgelingen slikken het als zoete koek. Want Admiraal Terry van de Renaissancevloot zal het allemaal niet zo verkeerd bedoelen. En wie anders beweert, is bezig de man te demoniseren en creŽert daarmee een nieuwe Volkert.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_176104816
https://mobile.twitter.co(...)tsApp.ShareExtension

What the fuck twittert Baudet nou weer?

quote:
“De EU is gericht op het voeren van oorlog”.
WELKE OORLOG?!? De EU is juist opgericht om oorlogen te voorkomen en is daar extreem succesvol in! Welke oorlog dan Thierry? Noem het eens. Iets als JoegoslaviŽ kan niet meer gebeuren; die landen vechten hun meningsverschillen tegenwoordig met woorden uit i.p.v. met bommen en granaten, omdat ze lid willen worden van de EU. Is die Thierry dan volledig op zijn achterhoofd gevallen? Iemand, corrigeer hem..

quote:
“De EU is gericht op het ondermijnen van vrijhandel.”
What the fuck! De EU is het wereldwijde centrum van vrijhandel! Niet alleen is het een gigantische interne markt van vrijhandel tussen 28 Europese landen. Ook tekenden wij recent weer handelsverdragen met Canada en Japan (de grootste ooit) en staan we op het punt eentje te maken met het Zuid-Amerikaanse blok (wordt dan de nieuwe grootste ooit). In 2018 beginnen de onderhandelingen over vrijhandelsverdragen tussen de EU en Australie en Nieuw-Zeeland. Nederland zou zoiets nooit van zijn leven kunnen. Nogmaals: is die Thierry dan volledig op zijn achterhoofd gevallen? Iemand, corrigeer hem.

En dan begin ik nog niet eens over het cultuurmarxistosche complot, een tekst die zelfs in BNW nog maar net kan.

Man man man man man. Als er een wet tegen liegen bestond, dan zou die domme Baudet inmiddels een levenslange gevangenisstraf uitzitten. Waarom pikt men deze groteske intense onzin?! Dit soort teksten van Baudet zijn gewoon een belediging van de intelligentie van Nederlanders.

Wat een leugenaar. Wat een demagoog. En de discipelen zullen het allemaal weer slikken. Wedden?

[ Bericht 1% gewijzigd door Kaas- op 29-12-2017 12:07:51 ]
  Eindredactie Games vrijdag 29 december 2017 @ 12:02:20 #230
104357 crew  2dope
Siempre Peligroso
pi_176104919
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 11:53 schreef bluemoon23 het volgende:
Hoezo gaat dat te ver ?
Effectief inzetten van politie noem ik dat.
Iemands bewegingsvrijheid ontnemen omdat 'ie een Ajax-petje draagt? Ok.
quote:
Als jij voor/na/tijdens een risico-voetbalwedstrijd in het centrum rondloopt met voetbalshirtje/sjaal dan houd de politie je ook meer in de gaten.
Dat is ook op uiterlijke kenmerken.
In de gaten houden is wat anders dan aanhouden, zie een paar posts hierboven.
Op donderdag 3 maart 2011 19:12 schreef zeross het volgende:
Een Headmax PMX60 Sennheiser Koptelefoon, nieuw in de verpakking, slechts enkele keren gebruikt.
pi_176104949
quote:
13s.gif Op vrijdag 29 december 2017 11:58 schreef Kaas- het volgende:
https://mobile.twitter.co(...)tsApp.ShareExtension

What the fuck twittert Baudet nou weer?

“De EU is gericht op het voeren van oorlog”. WELKE OORLOG?!? De EU is juist opgericht om oorlogen te voorkomen en is daar extreem succesvol in! Welke oorlog dan Thierry? Noem het eens. Iets als JoegoslaviŽ kan niet meer gebeuren; die landen vechten hun meningsverschillen tegenwoordig met woorden uit i.p.v. met bommen en granaten, omdat ze lid willen worden van de EU.

“De EU is gericht op het ondermijnen van vrijhandel.” What the fuck! De EU is het wereldwijde centrum van vrijhandel! Niet alleen is het een gigantische interne markt van vrijhandel tussen 28 Europese landen. Ook tekenden wij recent weet handelsverdragen met Canada en Japan (de grootste ooit) en staan we op het punt eentje te maken met het Zuid-Amerikaanse blok (wordt dan de nieuwe grootste ooit). In 2018 beginnen de onderhandelingen over vrijhandelsverdragen tussen de EU en Australie en Nieuw-Zeeland. Nederland zou zoiets nooit van zijn leven kunnen.

Man man man man man. Als er een wet tegen liegen bestond, dan zou die domme Baudet inmiddels een levenslange gevangenisstraf uitzitten. Waarom pikt men deze groteske intense onzin?! Dit soort teksten van Baudet zijn gewoon een belediging van de intelligentie van Nederlanders.
Aan de lopende leugens opdreunen, gezellig tegen extreem-rechtse denkers en ideeŽn aanschuren en ondertussen schijten op de Tweede Kamer door om de haverklap verstek te laten gaan tijdens debatten.

Admiraal Terry in de bocht.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_176105020
quote:
13s.gif Op vrijdag 29 december 2017 11:58 schreef Kaas- het volgende:
https://mobile.twitter.co(...)tsApp.ShareExtension

What the fuck twittert Baudet nou weer?

[..]

WELKE OORLOG?!? De EU is juist opgericht om oorlogen te voorkomen en is daar extreem succesvol in! Welke oorlog dan Thierry? Noem het eens. Iets als JoegoslaviŽ kan niet meer gebeuren; die landen vechten hun meningsverschillen tegenwoordig met woorden uit i.p.v. met bommen en granaten, omdat ze lid willen worden van de EU.

[..]

What the fuck! De EU is het wereldwijde centrum van vrijhandel! Niet alleen is het een gigantische interne markt van vrijhandel tussen 28 Europese landen. Ook tekenden wij recent weet handelsverdragen met Canada en Japan (de grootste ooit) en staan we op het punt eentje te maken met het Zuid-Amerikaanse blok (wordt dan de nieuwe grootste ooit). In 2018 beginnen de onderhandelingen over vrijhandelsverdragen tussen de EU en Australie en Nieuw-Zeeland. Nederland zou zoiets nooit van zijn leven kunnen.

En dan begin ik nog niet eens over het cultuurmarxistosche complot, een tekst die zelfs in BNW nog maar net kan.

Man man man man man. Als er een wet tegen liegen bestond, dan zou die domme Baudet inmiddels een levenslange gevangenisstraf uitzitten. Waarom pikt men deze groteske intense onzin?! Dit soort teksten van Baudet zijn gewoon een belediging van de intelligentie van Nederlanders.

Wat een leugenaar. Wat een demagoog. En de discipelen zullen het allemaal weer slikken. Wedden?
Het is weer een pareltje en de aanhang zal het blind slikken :P
pi_176105036
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:02 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Aan de lopende leugens opdreunen, gezellig tegen extreem-rechtse denkers en ideeŽn aanschuren en ondertussen schijten op de Tweede Kamer door om de haverklap verstek te laten gaan tijdens debatten.

Admiraal Terry in de bocht.
Hoe kun je deze leugens nou in hemelsnaam verdedigen? HOE?!? Alles wat die man daar zegt om het gepeupel op te hitsen is aantoonbaar onjuist. Wtf.
pi_176105066
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 10:46 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Wie doet die suggestie dan?
Jij door te trachten het in een of ander dubieus perspectief te plaatsen waar uit zou moeten blijken dat het slechts ťťn incident zou zijn. Terwijl Baudet voor, tijdens en na het incident op dit onderwerp uit de bocht blijft vliegen.
pi_176105108
quote:
2s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:02 schreef 2dope het volgende:
Iemands bewegingsvrijheid ontnemen omdat 'ie een Ajax-petje draagt? Ok.
Kom nou, niet zo naief doen, je weet best dat dit gebeurt rondom voetbalwedstrijden
quote:
In de gaten houden is wat anders dan aanhouden, zie een paar posts hierboven.
Had ik aanhouden moeten schrijven ? Snap je het dan wel ?
quote:
13s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:05 schreef Kaas- het volgende:
Alles wat die man daar zegt om het gepeupel op te hitsen is aantoonbaar onjuist. Wtf.
Beschrijf je nu Frans Timmermans ?
pi_176105118
quote:
13s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:05 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Hoe kun je deze leugens nou in hemelsnaam verdedigen? HOE?!? Alles wat die man daar zegt om het gepeupel op te hitsen is aantoonbaar onjuist. Wtf.
Onjuist volgens het partijkartel. Maar in een of ander parallel universum zal het vast kloppen.
pi_176105152
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:08 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Onjuist volgens het partijkartel. Maar in een of ander parallel universum zal het vast kloppen.
Ik zou graag de intense mongool willen spreken die in deze tweet van Baudet gelooft. Dit kan echt niet. Waarom mag een Kamerlid gewoon bewust liegen?

Geen enkel zichzelf serieus nemend persoon kan deze tweet van Baudet inhoudelijk steunen.
pi_176105181
quote:
Culturele oorlog jegens de Europese bevolking.

quote:
What the fuck! De EU is het wereldwijde centrum van vrijhandel!
Was allemaal nog veel beter geweest zonder de EU, derhalve is de EU tegen vrijhandel.

Makkie, dat verdedigen.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_176105213
quote:
13s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:05 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Hoe kun je deze leugens nou in hemelsnaam verdedigen? HOE?!? Alles wat die man daar zegt om het gepeupel op te hitsen is aantoonbaar onjuist. Wtf.
Ben wel benieuwd hoe zijn volgelingen vanmiddag in dit topic uit gaan leggen hoe de EU gericht is op voeren van oorlog en het tegenwerken van vrijhandel.

Gok dat we worden getrakteerd op een foto van Van Baalen en Verhofstadt die in Kiev de Maidan-demonstranten een hart onder de riem steken en een of ander warrig verhaal over hoe de EU onze bewegingsvrijheid op handelsgebied beperkt.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_176105254
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:11 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Ben wel benieuwd hoe zijn volgelingen vanmiddag in dit topic uit gaan leggen hoe de EU gericht is op voeren van oorlog en het tegenwerken van vrijhandel.

Gok dat we worden getrakteerd op een foto van Van Baalen en Verhofstadt die in Kiev de Maidan-demonstranten een hart onder de riem steken en een of ander warrig verhaal over hoe de EU onze bewegingsvrijheid op handelsgebied beperkt.
Laat die mensen eens naar school gaan en iets leren. Wat een schande.
  Moderator vrijdag 29 december 2017 @ 12:12:52 #241
236264 crew  capricia
pi_176105280
quote:
13s.gif Op vrijdag 29 december 2017 11:58 schreef Kaas- het volgende:
https://mobile.twitter.co(...)tsApp.ShareExtension

What the fuck twittert Baudet nou weer?

[..]

WELKE OORLOG?!? De EU is juist opgericht om oorlogen te voorkomen en is daar extreem succesvol in! Welke oorlog dan Thierry? Noem het eens. Iets als JoegoslaviŽ kan niet meer gebeuren; die landen vechten hun meningsverschillen tegenwoordig met woorden uit i.p.v. met bommen en granaten, omdat ze lid willen worden van de EU. Is die Thierry dan volledig op zijn achterhoofd gevallen? Iemand, corrigeer hem..

[..]

What the fuck! De EU is het wereldwijde centrum van vrijhandel! Niet alleen is het een gigantische interne markt van vrijhandel tussen 28 Europese landen. Ook tekenden wij recent weer handelsverdragen met Canada en Japan (de grootste ooit) en staan we op het punt eentje te maken met het Zuid-Amerikaanse blok (wordt dan de nieuwe grootste ooit). In 2018 beginnen de onderhandelingen over vrijhandelsverdragen tussen de EU en Australie en Nieuw-Zeeland. Nederland zou zoiets nooit van zijn leven kunnen. Nogmaals: is die Thierry dan volledig op zijn achterhoofd gevallen? Iemand, corrigeer hem.

En dan begin ik nog niet eens over het cultuurmarxistosche complot, een tekst die zelfs in BNW nog maar net kan.

Man man man man man. Als er een wet tegen liegen bestond, dan zou die domme Baudet inmiddels een levenslange gevangenisstraf uitzitten. Waarom pikt men deze groteske intense onzin?! Dit soort teksten van Baudet zijn gewoon een belediging van de intelligentie van Nederlanders.

Wat een leugenaar. Wat een demagoog. En de discipelen zullen het allemaal weer slikken. Wedden?
Ik vind dit echt een van de mindere kanten van Baudet. Dit soort onzin slik ik niet en kan ik niet door de vingers zien.
Overwoog FvD te stemmen, maar die man is gewoon de weg kwijt.
Also spricht der Narr: ĽDer Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.ę
pi_176105313
Deze retweet van Thierry is trouwens ook wel mooi:

AlexEpstein twitterde op vrijdag 29-12-2017 om 07:38:08 When the media use extreme heat as evidence of rapid global warming they consider themselves sophisticated but they ridicule the President for using extreme cold as evidence that warming is mild. https://t.co/kbwOWbucn1 reageer retweet
Gaan we toch weer richting de klimaatveranderingontkenningnuancering? Zou ik me niet te veel mee inlaten als ik hem was.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_176105333
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:12 schreef capricia het volgende:

[..]

Ik vind dit echt een van de mindere kanten van Baudet. Dit soort onzin slik ik niet en kan ik niet door de vingers zien.
Overwoog FvD te stemmen, maar die man is gewoon de weg kwijt.
Wat deed je dan wel overwegen om op hem te stemmen? Hij verzamelt toch al meer dan een jaar vooral volstrekt idiote uitspraken en acties?
  Moderator vrijdag 29 december 2017 @ 12:14:57 #244
236264 crew  capricia
pi_176105359
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:11 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Ben wel benieuwd hoe zijn volgelingen vanmiddag in dit topic uit gaan leggen hoe de EU gericht is op voeren van oorlog en het tegenwerken van vrijhandel.

Gok dat we worden getrakteerd op een foto van Van Baalen en Verhofstadt die in Kiev de Maidan-demonstranten een hart onder de riem steken en een of ander warrig verhaal over hoe de EU onze bewegingsvrijheid op handelsgebied beperkt.
Oh ja. Baudet.
Ieder volk heeft recht op zelfbeschikking, behalve op de Krim, want dat is Russisch.
Zoiets kraamde die toch een tijd geleden uit?

Dit geluid moet hij staken, als ie stemmen van de VVD wil winnen.
Also spricht der Narr: ĽDer Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.ę
pi_176105362
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:12 schreef capricia het volgende:

[..]

Ik vind dit echt een van de mindere kanten van Baudet. Dit soort onzin slik ik niet en kan ik niet door de vingers zien.
Overwoog FvD te stemmen, maar die man is gewoon de weg kwijt.
Ik waardeer het dat je als een van de weinige users gewoon in staat bent om zelfstandig na te denken en af te wijken van de partijlijnen. Iets dat ik zelf ook regelmatig doe (ik ben voor het aftreden van Pechtold en op D66-bijeenkomsten uit ik altijd voornamelijk kritiek op de partij).

Helemaal niks mis mee als je voor meer referenda bent en zulks, FVD heeft een aantal prima standpunten, maar dit soort acties van Baudet kunnen gewoon echt niet door de beugel. Dit is geen leider, maar aantoonbaar een leugenaar.
pi_176105378
quote:
2s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:13 schreef Ludachrist het volgende:
Deze retweet van Thierry is trouwens ook wel mooi:

AlexEpstein twitterde op vrijdag 29-12-2017 om 07:38:08 When the media use extreme heat as evidence of rapid global warming they consider themselves sophisticated but they ridicule the President for using extreme cold as evidence that warming is mild. https://t.co/kbwOWbucn1 reageer retweet
Gaan we toch weer richting de klimaatveranderingontkenningnuancering? Zou ik me niet te veel mee inlaten als ik hem was.
Is hij ooit uit de hoek van wetenschapsontkenners weggeweest dan? Hij nodigt ook allerlei van die gekkies uit voor spreekbeurten op zijn bijeenkomsten.
pi_176105427
Opmerkelijk hoe populisme en wetenschapsontkenning zonder uitzondering hand in hand gaan. :D
Niet meer aanwezig in dit forum.
  Moderator vrijdag 29 december 2017 @ 12:16:45 #248
236264 crew  capricia
pi_176105428
quote:
11s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:14 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Wat deed je dan wel overwegen om op hem te stemmen? Hij verzamelt toch al meer dan een jaar vooral volstrekt idiote uitspraken en acties?
Ondergang van het avondland heb ik altijd prachtig gevonden. En zijn frisse geluid. Plus het opkomen voor NLse waarden.
Maar nu twijfel ik daar zeer aan.
Also spricht der Narr: ĽDer Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.ę
pi_176105495
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:16 schreef capricia het volgende:

[..]

Ondergang van het avondland heb ik altijd prachtig gevonden.
Daar doet Baudet toch niet zoveel mee, behalve af en toe die term in de rondte slingeren? Ik zie hem er eigenlijk nooit uitgebreid uit citeren ofzo, hoewel bepaalde ideeŽn van Spengler ook wel terugkomen bij Baudet.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  Moderator vrijdag 29 december 2017 @ 12:18:59 #250
236264 crew  capricia
pi_176105506
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:14 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Ik waardeer het dat je als een van de weinige users gewoon in staat bent om zelfstandig na te denken en af te wijken van de partijlijnen. Iets dat ik zelf ook regelmatig doe (ik ben voor het aftreden van Pechtold en op D66-bijeenkomsten uit ik altijd voornamelijk kritiek op de partij).

Helemaal niks mis mee als je voor meer referenda bent en zulks, FVD heeft een aantal prima standpunten, maar dit soort acties van Baudet kunnen gewoon echt niet door de beugel. Dit is geen leider, maar aantoonbaar een leugenaar.
Je mag van mij over alle thema’s discussiŽren. Maar dit soort onzin (van Baudet dus) trek ik slecht. Bah. Wat ben ik teleurgesteld.
Also spricht der Narr: ĽDer Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.ę
pi_176105555
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:16 schreef capricia het volgende:

[..]

Ondergang van het avondland heb ik altijd prachtig gevonden. En zijn frisse geluid. Plus het opkomen voor NLse waarden.
Maar nu twijfel ik daar zeer aan.
Een 'fris' geluid gecombineerd met een bruine strontlucht heeft mij nooit zo aan kunnen spreken. Daarom zal het voor mij wel lastig te begrijpen zijn :P
  Moderator vrijdag 29 december 2017 @ 12:20:40 #252
236264 crew  capricia
pi_176105563
quote:
5s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:18 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Daar doet Baudet toch niet zoveel mee, behalve af en toe die term in de rondte slingeren? Ik zie hem er eigenlijk nooit uitgebreid uit citeren ofzo, hoewel bepaalde ideeŽn van Spengler ook wel terugkomen bij Baudet.
Ideeen zitten in sommige opzichten in elkaars verlengde. Niet het topic voor om daar diep op in te gaan.
Also spricht der Narr: ĽDer Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.ę
pi_176105576
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:16 schreef Molurus het volgende:
Opmerkelijk hoe populisme en wetenschapsontkenning zonder uitzondering hand in hand gaan. :D
Ach, is weer mooi iets om tegen tekeer te gaan :P
pi_176105617
Anti-wetenschappelijk zijn is slechts 1 ding en dat is dom. Kom op zeg. Maar de hbo’ers en juristen van FVD zien dat weer anders.
pi_176105738
quote:
18s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:22 schreef Kaas- het volgende:
Anti-wetenschappelijk zijn is slechts 1 ding en dat is dom. Kom op zeg. Maar de hbo’ers en juristen van FVD zien dat weer anders.
Ach, schedelmeter NiemŲller doet het ook erg goed bij deze club. Wetenschap heeft gewoon niet echt prioriteit als je het partijkartel moet bestrijden.
  vrijdag 29 december 2017 @ 12:28:28 #256
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176105785
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:06 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Jij door te trachten het in een of ander dubieus perspectief te plaatsen waar uit zou moeten blijken dat het slechts ťťn incident zou zijn. Terwijl Baudet voor, tijdens en na het incident op dit onderwerp uit de bocht blijft vliegen.
Dus het in de tijd te plaatsen waar het gezegd is ipv waar het naar buiten gekomen is en refereren aan eerdere gebeurtenissen waarna hij afstand heeft genomen van dergelijk gedachtegoed is doen of het den incident is? :?

Wellicht heb ik het trouwens gemist, maar volgens mij heeft hij na het afstand nemen geenctoenadering meer gezocht.
pi_176105836
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 08:56 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Ook een voorbeeld van ismnstitutioneel racisme. Het is BS om te zeggen dat het niet bestaat omdat het in de wet staat
Wat is dat institutionele aan het racisme dan? Omdat er veel mensen het vinden? Dat is dan gewoon veelvoorkomend racisme, maar niet institutioneel toch?
pi_176105842
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:28 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Dus het in de tijd te plaatsen waar het gezegd is ipv waar het naar buiten gekomen is en refereren aan eerdere gebeurtenissen waarna hij afstand heeft genomen van dergelijk gedachtegoed is doen of het den incident is? :?

Wellicht heb ik het trouwens gemist, maar volgens mij heeft hij na het afstand nemen geenctoenadering meer gezocht.
Er zijn meer extremistische mafklappers waar hij zich uitbundig mee geafficheerd heeft buiten de Erkenbrandjes. Zowel voor, tijdens als na de liefdesverklaring door Erkenbrand. Ditmaal is het vrij opzichtig maar het past in een langere trend. Het behandelen als incident doe je het geen recht.
pi_176105949
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:30 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Wat is dat institutionele aan het racisme dan? Omdat er veel mensen het vinden? Dat is dan gewoon veelvoorkomend racisme, maar niet institutioneel toch?
Mr. Major, zou jij misschien op post #229 willen reageren? Ik ben oprecht ontzettend nieuwsgierig (en een tikje bevreesd) wat je ervan denkt.
  vrijdag 29 december 2017 @ 12:35:16 #260
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176105968
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:30 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Wat is dat institutioneel racisme dan? Omdat er veel mensen het vinden? Dat is dan gewoon veelvoorkomend racisme, maar niet institutioneel toch?
Racisme dat door 'het systeem' in stand gehouden wordt. Wanneer politie-agenten donkere mensen eerder langs de kant zetten, enkel omdat ze donker zijn en dat van boven aangemoedigd ipv ontmoedigd wordt, is dat vanuit onze politiemacht. Vanuit 'het systeem'. Wanneer bedrijven aangemoedigd worden donkere mensen of vrouwen met quota te bevoordelen tov blanken of mannen is dat institutioneel.

Niet omdat veelvoorkomend, maar omdat aangemoedigd van bovenaf.
  Eindredactie Games vrijdag 29 december 2017 @ 12:36:23 #261
104357 crew  2dope
Siempre Peligroso
pi_176106002
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:07 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Kom nou, niet zo naief doen, je weet best dat dit gebeurt rondom voetbalwedstrijden

Dat ze extra in de gaten gehouden worden, of staande gehouden worden? Jazeker. Dat ze zonder verdere aanleiding gearresteerd worden op basis van uiterlijke kenmerken? Neh.
quote:
Had ik aanhouden moeten schrijven ? Snap je het dan wel ?
Uhh.... Het ging al om 'aanhouden' gezien je bevestigende reactie op R. Koeman, dat is het hele punt nu juist - je zwakte het zelf af door het gelijk te trekken met 'in de gaten houden'. Er zit nogal een verschil tussen die twee dingen.
Op donderdag 3 maart 2011 19:12 schreef zeross het volgende:
Een Headmax PMX60 Sennheiser Koptelefoon, nieuw in de verpakking, slechts enkele keren gebruikt.
  vrijdag 29 december 2017 @ 12:41:16 #262
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176106124
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:30 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Er zijn meer extremistische mafklappers waar hij zich uitbundig mee geafficheerd heeft buiten de Erkenbrandjes. Zowel voor, tijdens als na de liefdesverklaring door Erkenbrand. Ditmaal is het vrij opzichtig maar het past in een langere trend. Het behandelen als incident doe je het geen recht.
Maar ik behandel het ook niet als incident, ik benoem het in de reeks gebeurtenissen waarin het gebeurd is. Jij noemt het een incident omdat ik dat zou vinden en gaat dat dan met tegenargumenten te lijf, terwijl ik het helemaal geen incident vind of noem.

Opmerkelijke discussietactiek.

Hoe dan ook, hij heeft daar afstand van genomen en of je dat gelooft of niet, dat is wel waar we nu staan. Hij is fout geweest maar heeft zich gebeterd. Of dat nou uit eloctoraal gewin is of omdat hij het echt meent, zo staat de zaak er nu voor.

Dit gedoe met die rare racist is op zich heel slecht natuurlijk, maar past in de eerdere reeks fout gedrag waar hij afstand van genomen heeft en waarin hij zich wil gaan beteren, om wat voor reden dan ook. Ik vind het dus niet zo schokkend, dat vind ik pas als hij nu weer in de fout gaat, nŠ het afstand nemen van.

Daar mag je natuurlijk iets anders van vinden, maar je moet niet doen of ik dit iets anders vind dan wat ik zeg. Dat vind ik vrij storend. Op zich kan je overigens elke los staande gebeurtenis als incident bepraten om het vervolgens in het geheel te plaatsen. Een afgebakende gebeurtenis een incident noemen is niet ongebruikelijk dus in zekere zin is de ontmoeting met die engnek ook een incident die je kan koppelen aan een heleboel fout gedrag waar hij als geheel afstand van genomen heeft. Maar dat zijn dan de semantics van de situatie
pi_176106137
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:14 schreef capricia het volgende:

[..]

Oh ja. Baudet.
Ieder volk heeft recht op zelfbeschikking, behalve op de Krim, want dat is Russisch.
Zoiets kraamde die toch een tijd geleden uit?

Dit geluid moet hij staken, als ie stemmen van de VVD wil winnen.
Als de krim zelfbeschikking heeft gaan ze ook naar Rusland. De EU is protectionistisch en one size fits all, wat de belangen van de individuele lidstaten in de weg staat. Intern zorgt de EU voor vrede en buiten de EU maakt het weinig uit.
  vrijdag 29 december 2017 @ 12:44:45 #264
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176106220
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:41 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Als de krim zelfbeschikking heeft gaan ze ook naar Rusland. De EU is protectionistisch en one size fits all, wat de belangen van de individuele lidstaten in de weg staat. Intern zorgt de EU voor vrede en buiten de EU maakt het weinig uit.
In de Krim is precies gebeurd waar Baudetfans zo bang voor zijn dat in Nederland gebeurt. Rusland heeft de Krim helemaal volgestopt met Russen en Ruslandfans om vervolgens te zeggen dat er enkel Russen en Ruslandfans zijn die bij Rusland willen horen en de Krim dus van hen is.
  vrijdag 29 december 2017 @ 12:45:25 #265
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176106244
maar om en of andere reden kan dat op minder sympathie rekenen als een ander land het overkomt
pi_176106323
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:41 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Als de krim zelfbeschikking heeft gaan ze ook naar Rusland. De EU is protectionistisch en one size fits all, wat de belangen van de individuele lidstaten in de weg staat. Intern zorgt de EU voor vrede en buiten de EU maakt het weinig uit.
De Krim is toch onderdeel van een of ander land, of heeft elke regio volgens jou ook recht op zelfbeschikking?
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_176106380
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:41 schreef timmmmm het volgende:

Hoe dan ook, hij heeft daar afstand van genomen en of je dat gelooft of niet, dat is wel waar we nu staan. Hij is fout geweest maar heeft zich gebeterd.
Waar blijkt dat uit? Omdat hij heeft gezegd niets met Erkenbrand te maken wil hebben? Jij had verwacht dat hij die nazistische kereltjes tegen de borst zou drukken?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  vrijdag 29 december 2017 @ 12:53:34 #268
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176106413
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:52 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Waar blijkt dat uit? Omdat hij heeft gezegd niets met Erkenbrand te maken wil hebben? Jij had verwacht dat hij die nazistische kereltjes tegen de borst zou drukken?
Nee. Hij moet wel. Ik geloof er dan ook helemaal niks van, maar dan zien we hem vanzelf weer in de fout gaan
pi_176106418
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:35 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Racisme dat door 'het systeem' in stand gehouden wordt. Wanneer politie-agenten donkere mensen eerder langs de kant zetten, enkel omdat ze donker zijn en dat van boven aangemoedigd ipv ontmoedigd wordt, is dat vanuit onze politiemacht. Vanuit 'het systeem'. Wanneer bedrijven aangemoedigd worden donkere mensen of vrouwen met quota te bevoordelen tov blanken of mannen is dat institutioneel.

Niet omdat veelvoorkomend, maar omdat aangemoedigd van bovenaf.
Dat tweede is juist een voorbeeld van bevoordeling van zwarten. Valt dat ook onder dat institutioneel racisme? :')
Dat eerste, als dat op basis van statistiek is dan vind ik dat wel meevallen, maar goed daarover valt inderdaad te discussiŽren. In de uitvoering gaat het soms (vaak?) wel fout denk ik maar dat een politieagent het meeneemt in zijn beslissing vind ik niet verkeerd.
pi_176106442
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:53 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Nee. Hij moet wel. Ik geloof er dan ook helemaal niks van, maar dan zien we hem vanzelf weer in de fout gaan
Tsja, en dan volgt er weer een excuus. En daarna nog een.

Vind het een doodeng kereltje, die Baudet.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  vrijdag 29 december 2017 @ 12:54:56 #271
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176106450
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:53 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Dat tweede is juist een voorbeeld van bevoordeling van zwarten. Valt dat ook onder dat institutioneel racisme? :')
Dat eerste, als dat op basis van statistiek is dan vind ik dat wel meevallen, maar goed daarover valt inderdaad te discussiŽren. In de uitvoering gaat het soms (vaak?) wel fout denk ik maar dat een politieagent het meeneemt in zijn beslissing vind ik niet verkeerd.
Ik wist niet dat racisme enkel zo genoemd mag worden als het tegen zwarten gericht is
pi_176106478
quote:
5s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:49 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

De Krim is toch onderdeel van een of ander land, of heeft elke regio volgens jou ook recht op zelfbeschikking?
Dat valt te bepleiten, in zekere zin ben ik daar voorstander van ja. Maar zeggen dat de Krim dat niet wilde is niet waar. Natuurlijk hoort het bij OekraÔne en Rusland kan daar niet gewoon even zeggen hoi nu hoor je bij ons, maar met zelfbeschikking moet je niet aankomen, want als de krim dat had gehad hadden we nu dezelfde situatie gehad.

De situatie is ontstaan doordat Oekraine een kant koos. De kant van de EU, dat is leuk voor het westen, maar niet voor het oosten. Daardoor krijg je dit soort ellende. Dat kan je de EU kwalijk nemen, met zo'n guy die daar een beetje meutes gaat lopen ophitsen.

Zeker gezien de geschiedenis en de patstelling in oost europa was de actie gewoon vragen om moeilijkheden. Dat kan je Rusland wel kwalijk nemen, maar de EU heeft daar ook een rol in gespeeld.
pi_176106520
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:28 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Dus het in de tijd te plaatsen waar het gezegd is ipv waar het naar buiten gekomen is en refereren aan eerdere gebeurtenissen waarna hij afstand heeft genomen van dergelijk gedachtegoed is doen of het den incident is? :?

Wellicht heb ik het trouwens gemist, maar volgens mij heeft hij na het afstand nemen geenctoenadering meer gezocht.
Sorry maar ik trek dit halfzachte goedpraten van dit gedrag niet zo. Er zijn hier al vele voorbeelden voorbij gekomen van voor, tijdens en na zijn Erkenbrand-vrijage. Als je dat niet kan of wil lezen houdt het een beetje op.
pi_176106528
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:54 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Ik wist niet dat racisme enkel zo genoemd mag worden als het tegen zwarten gericht is
Degenen die het hardste schreeuwen over institutioneel racisme zijn doorgaans voorstander van dit soort quota voor zwarten.

Het is het een of het ander, niet allebei.
  vrijdag 29 december 2017 @ 12:59:16 #275
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_176106552
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:58 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Degenen die het hardste schreeuwen over institutioneel racisme zijn doorgaans voorstander van dit soort quota voor zwarten.

Het is het een of het ander, niet allebei.
Nou oke, als ik volgens jou niet tegen racisme tegen welk ras dan ook mag zijn, welke kant raad jij aan dat ik kies dan
pi_176106566
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:41 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Maar ik behandel het ook niet als incident, ik benoem het in de reeks gebeurtenissen waarin het gebeurd is. Jij noemt het een incident omdat ik dat zou vinden en gaat dat dan met tegenargumenten te lijf, terwijl ik het helemaal geen incident vind of noem.

Opmerkelijke discussietactiek.

Hoe dan ook, hij heeft daar afstand van genomen en of je dat gelooft of niet, dat is wel waar we nu staan. Hij is fout geweest maar heeft zich gebeterd. Of dat nou uit eloctoraal gewin is of omdat hij het echt meent, zo staat de zaak er nu voor.

Dit gedoe met die rare racist is op zich heel slecht natuurlijk, maar past in de eerdere reeks fout gedrag waar hij afstand van genomen heeft en waarin hij zich wil gaan beteren, om wat voor reden dan ook. Ik vind het dus niet zo schokkend, dat vind ik pas als hij nu weer in de fout gaat, nŠ het afstand nemen van.

Daar mag je natuurlijk iets anders van vinden, maar je moet niet doen of ik dit iets anders vind dan wat ik zeg. Dat vind ik vrij storend. Op zich kan je overigens elke los staande gebeurtenis als incident bepraten om het vervolgens in het geheel te plaatsen. Een afgebakende gebeurtenis een incident noemen is niet ongebruikelijk dus in zekere zin is de ontmoeting met die engnek ook een incident die je kan koppelen aan een heleboel fout gedrag waar hij als geheel afstand van genomen heeft. Maar dat zijn dan de semantics van de situatie
Je maakt de fout te suggereren dat het een afgebakende gebeurtenis zou zijn. En daar hang je dan hele betogen over op. Dat is inderdaad een opmerkelijke discussietechniek. Zeker omdat het totale nonsens is.
pi_176106592
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:41 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Als de krim zelfbeschikking heeft gaan ze ook naar Rusland. De EU is protectionistisch en one size fits all, wat de belangen van de individuele lidstaten in de weg staat. Intern zorgt de EU voor vrede en buiten de EU maakt het weinig uit.
Waar baseer je dit soort uitspraken op?
pi_176106599
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:53 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Dat tweede is juist een voorbeeld van bevoordeling van zwarten. Valt dat ook onder dat institutioneel racisme? :')
Dat eerste, als dat op basis van statistiek is dan vind ik dat wel meevallen, maar goed daarover valt inderdaad te discussiŽren. In de uitvoering gaat het soms (vaak?) wel fout denk ik maar dat een politieagent het meeneemt in zijn beslissing vind ik niet verkeerd.
Dat een agent huidskleur meeneemt in zijn beslissing vind je niet verkeerd? Dat is wel lekker makkelijk praten als je er niet vaak mee te maken hebt. Collega heeft ook al genoeg met de politie meegemaakt, die heeft er logischerwijs niet veel vertrouwen meer in de politie. De vraag is of je dat dan prima of gewoon een acceptabel bijverschijnsel vindt.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn
pi_176106602
Nog geen enkele FVD-aanhanger die het aan heeft gedurfd om inhoudelijk te reageren op mijn bericht over de aantoonbare leugens die Baudet gisteren de wereld in slingerde. Ondanks dat ik enkelen vriendelijk per dm heb gevraagd of ze dat willen doen.
pi_176106615
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:34 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Mr. Major, zou jij misschien op post #229 willen reageren? Ik ben oprecht ontzettend nieuwsgierig (en een tikje bevreesd) wat je ervan denkt.
Hij overdrijft. Verder valt het wel uit de reacties op te maken wat ik vind volgens mij. Protectionisme en one size fits all is negatief en qua buitenlandbeleid is de EU niet erg stabiliserend. Intern zorgt de EU wel voor vrede, maar met de huidige spanningen vraag ik me af of ze echt conflicten kunnen voorkomen als het hoog oploopt (wat iets anders is dan veroorzaken, dat doen ze niet)
pi_176106629
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 12:56 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Dat valt te bepleiten, in zekere zin ben ik daar voorstander van ja. Maar zeggen dat de Krim dat niet wilde is niet waar. Natuurlijk hoort het bij OekraÔne en Rusland kan daar niet gewoon even zeggen hoi nu hoor je bij ons, maar met zelfbeschikking moet je niet aankomen, want als de krim dat had gehad hadden we nu dezelfde situatie gehad.

De situatie is ontstaan doordat Oekraine een kant koos. De kant van de EU, dat is leuk voor het westen, maar niet voor het oosten. Daardoor krijg je dit soort ellende. Dat kan je de EU kwalijk nemen, met zo'n guy die daar een beetje meutes gaat lopen ophitsen.

Zeker gezien de geschiedenis en de patstelling in oost europa was de actie gewoon vragen om moeilijkheden. Dat kan je Rusland wel kwalijk nemen, maar de EU heeft daar ook een rol in gespeeld.
Dit lijkt wel verdacht veel op revisionisme.
pi_176106650
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 13:01 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Hij overdrijft. Verder valt het wel uit de reacties op te maken wat ik vind volgens mij.
Je neemt dus serieus afstand van zijn mallotige tweet?
pi_176106661
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 13:01 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Hij overdrijft. Verder valt het wel uit de reacties op te maken wat ik vind volgens mij.
Hij liegt, dat is iets heel anders. En ook heel kwalijk, zeker in deze gigantische proporties. Liegen met een agenda is niet okť.

En nee, dat lukt me eigenlijk niet.
pi_176106662
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 13:01 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Hij overdrijft. Verder valt het wel uit de reacties op te maken wat ik vind volgens mij.
Ja, in de politiek moet je nu eenmaal overdrijven enzo, dat doet links ook, en je moet het zelf ook een beetje relativeren. Ja toch.
Op 16 oktober 2019 15:42 schreef J.A.R.V.I.S.:
Mannen, het kan mij niet schelen wat de waarheid is, wat de feiten zijn