Boh, bloed- en vleesworst ik mis nog wel de bere en fladder.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 10:44 schreef Iwanius het volgende:
Daar het vorige deel een redelijk succes was gezien de vele reacties van met name liefhebbers van deze Surinaamse keuken, lijkt mij een tweede deel niet verkeerd, helemaal niet omdat ik zelf de laatste tijd erg veel van deze keuken nuttig.
[ afbeelding ]
Kerriekip met roti, ribs (denk ik?) en een wontonsoepje.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:00 schreef maily het volgende:
Kun je vertellen wat voor eten er in de OP staat? Babi Pangang?
Of je mamsie kan heel goed koken dus of die tent om de hoek is bar slecht.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:09 schreef Mutiilation het volgende:
Ah, tof dat dit topic een deel twee heeft weten te halen (-PesteNoire- was mijn vorige account).
Vorige week heeft mijn moeder zelf Surinaamse roti gemaakt, hoe en wat weet ik niet maar het smaakte zeker niet minder dan wat ik gewend was van de Surinaamse tent hier om de hoek.
Mamma kan supergoed kokenquote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:09 schreef MCH het volgende:
[..]
Of je mamsie kan heel goed koken dus of die tent om de hoek is bar slecht.
Dankjequote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:09 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Kerriekip met roti, ribs (denk ik?) en een wontonsoepje.
Moksi meti met rijst
Bloed- en vleesworst
Ik vreet dat zo opquote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:13 schreef Mutiilation het volgende:
[ afbeelding ]
Kwam deze nog tegen op mijn pc. Had vorige maand roti speciaal gehaald. Gigantische bak, was net iets te veel van het goede dus voortaan haal ik de normale versie.
quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:13 schreef Mutiilation het volgende:
[ afbeelding ]
Kwam deze nog tegen op mijn pc. Had vorige maand roti speciaal gehaald. Gigantische bak, was net iets te veel van het goede dus voortaan haal ik de normale versie.
Vooral bijna 2x zo veel eten als een "normale roti".quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:16 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Wat maakt deze roti "speciaal"?
Zat er ook bij maar zat onder de boontjes.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:19 schreef sirdanilot het volgende:
In mijn hoofd krijg je bij roti speciaal er op zn minst een ei bij.
Ik vind het echt een leuk topic. Was een goed idee van je om te openen.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:09 schreef Mutiilation het volgende:
Ah, tof dat dit topic een deel twee heeft weten te halen (-PesteNoire- was mijn vorige account).
Vorige week heeft mijn moeder zelf Surinaamse roti gemaakt, hoe en wat weet ik niet maar het smaakte zeker niet minder dan wat ik gewend was van de Surinaamse tent hier om de hoek.
En ik vind het leuk dat anderen het een leuk topic vinden. Was topic uit het oog verloren dus wist helemaal niet dat er zo veel reacties al waren.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind het echt een leuk topic. Was een goed idee van je om te openen.
Bedankt voor de tt change Luckyquote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind het echt een leuk topic. Was een goed idee van je om te openen.
Ok, heb je nou een vraag?quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 12:14 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb pom nu op mijn lijstje staan. Heb het één keer gehad van een Hindoestaans-Surinaamse collega en ik vond het lekker. Heb internet afgestruind naar recepten en het leuke is dat het in vele variaties te vinden is en er zit wel een recept tussen dat ik zie zitten. De pomtayer is ongetwijfeld te vinden bij de Amazing Oriental en het schijnt prima in te vriezen te zijn. Dus ik zie geen praktische bezwaren.
Hahaquote:Op vrijdag 18 augustus 2017 12:43 schreef -Miauw- het volgende:
Ik wacht op de gemberbier tutorial van Killem Wieft
En ik heb razende zin in maizenakoekjes
Oh kwelling ditquote:Op vrijdag 18 augustus 2017 13:08 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Haha
Ik heb vorige week nog 3kg maizenakoekjes gemaakt.
[ afbeelding ]
Recept?quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 13:08 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Haha
Ik heb vorige week nog 3kg maizenakoekjes gemaakt.
[ afbeelding ]
Ik beeld me altijd in dat het lekker romige koekjes van witte chocolade zijn, maizena klinkt vies.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 13:08 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Haha
Ik heb vorige week nog 3kg maizenakoekjes gemaakt.
[ afbeelding ]
250 gram margarinequote:
Als ze goed gebakken zijn, smelten ze in je mond.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 14:28 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik beeld me altijd in dat het lekker romige koekjes van witte chocolade zijn, maizena klinkt vies.
Oei, margarine.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 14:35 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
250 gram margarine
175 gram witte basterdsuiker
2 hele eieren
3 pakken maïzena (à 250gr)
1 theelepel vanille essence
1 theelepel bakpoeder
Suiker muisjes (bij de toko halen, die van de supermarkt zijn niet lekker)
Oven voorverwarmen op 160 graden (hetelucht).
Boter op kamertemperatuur, suiker, vanille essence en eieren met de mixer mengen tot een gladde massa. Daarna de bakpoeder toevoegen en beetje bij beetje de maizena erbij totdat het deeg stevig genoeg is om er balletjes van te draaien. Dat punt bereik je meestal na zo'n 2.5 pak à 250gr.
Draai van het deeg kleine balletjes en plaats die op de bakplaat met bakpapier en druk ze plat met een natte vork. Strooi er wat muisjes overheen en bak ze in 15-20 minuten af in de oven.
Yep, roomboter kan gewoonquote:Op vrijdag 18 augustus 2017 15:15 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oei, margarine.
Zou dat met boter kunnen?
Ga ik eens maken danquote:
Als je ongezouten roomboter gebruikt moet je er nog wel een halve theelepel (2-2.5gr) zout aan toevoegen.quote:
Zet je niet een beetje custardpoeder voor een gele kleur?quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 14:35 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
250 gram margarine
175 gram witte basterdsuiker
2 hele eieren
3 pakken maïzena (à 250gr)
1 theelepel vanille essence
1 theelepel bakpoeder
Suiker muisjes (bij de toko halen, die van de supermarkt zijn niet lekker)
Oven voorverwarmen op 160 graden (hetelucht).
Boter op kamertemperatuur, suiker, vanille essence en eieren met de mixer mengen tot een gladde massa. Daarna de bakpoeder toevoegen en beetje bij beetje de maizena erbij totdat het deeg stevig genoeg is om er balletjes van te draaien. Dat punt bereik je meestal na zo'n 2.5 pak à 250gr.
Draai van het deeg kleine balletjes en plaats die op de bakplaat met bakpapier en druk ze plat met een natte vork. Strooi er wat muisjes overheen en bak ze in 15-20 minuten af in de oven.
Zet Mijn Surinaamse huisgenootje zette altijd alles. We hebben daar zo'n lol om gehad als Hollanders. Voor de Iraanse huisgenoot was het erg verwarrend.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:58 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Zet je niet een beetje custardpoeder voor een gele kleur?
Wat zie ik daar sperziebonene???quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:13 schreef Mutiilation het volgende:
[ afbeelding ]
Kwam deze nog tegen op mijn pc. Had vorige maand roti speciaal gehaald. Gigantische bak, was net iets te veel van het goede dus voortaan haal ik de normale versie.
Nope. Je kan ook rode bietensap toevoegen dan worden ze roze.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:58 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Zet je niet een beetje custardpoeder voor een gele kleur?
Even een kleine correctie.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 11:09 schreef Negentiendertig het volgende:
Kerriekip met roti Roti met kippenpoten en kousenband.ei,aardappelen en veel jus! (roti is bijna altijd curry!), varkensribjes en een wontonsoepje.
Moksi meti met rijst
Bloedworst en vleesworst
Pastei of pasteitjes?quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 10:03 schreef sp3c het volgende:
hadden we het al over pasteitjes gehad?
Sambal oelek is niet eens lekker. Veels te zout.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 11:42 schreef Tem het volgende:
[..]
Toch wel met wat heters dan die sambal oelek of niet?
Ik vind sambal oelek van de toko wel lekker. Had laatst Jumbo eigen merk gekocht en daar zat een enorm vieze smaak aan.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 11:50 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Sambal oelek is niet eens lekker. Veels te zout.
Ik geloof het wel.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 00:28 schreef fukforce het volgende:
[..]
Wat zie ik daar sperziebonene???
Jij bent ook echt een mapangpang ga een andere roti dealer zoeken wie gaat nou roti serveren met sperziebonenquote:
Op welke manier hoort het wel dan?quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:04 schreef fukforce het volgende:
[..]
Jij bent ook echt een mapangpang gaan een andere roti dealer zoeken wie gaat nou roti serveren met sperziebonen
Je koopt je roti zeker bij een Chinees?quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:05 schreef Mutiilation het volgende:
[..]
Op welke manier hoort het wel dan?
Roti was trouwens enorm lekker.
Rustaaaaaaaghhquote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:07 schreef fukforce het volgende:
[..]
Je koopt je roti zeker bij een Chinees?
roti hoort met kousenband te zijn gek sperziebonen
Kousenband natuurlijk.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:05 schreef Mutiilation het volgende:
[..]
Op welke manier hoort het wel dan?
Roti was trouwens enorm lekker.
Ik denk dat er een geval van miscommunicatie is. Heb het opgezocht en ik verwarde kouseband met sperziebonen. In dat gerecht zaten van die harde, pittige bonen.quote:
Harde pittige bonen? Vriend dan heb je geen kousenband gekregen ik zou echt weggaan bij die Chinees waar je nu komtquote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:13 schreef Mutiilation het volgende:
[..]
Ik denk dat er een geval van miscommunicatie is. Heb het opgezocht en ik verwarde kouseband met sperziebonen. In dat gerecht zaten van die harde, pittige bonen.
Voel me nu weer zo'n boer. Sorry mensen.
Het is geen Chinees. En doe rustig man want je verziekt zo langzamerhand het topic.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:17 schreef fukforce het volgende:
[..]
Harde pittige bonen? Vriend dan heb je geen kousenband gekregen ik zou echt weggaan bij die Chinees waar je nu komt
Jij verziekt de boel met die rotzooi die je hier post met je harde pittige bonenquote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:22 schreef Mutiilation het volgende:
[..]
Het is geen Chinees. En doe rustig man want je verziekt zo langzamerhand het topic.
Rustig aan mi mang. Het is niet zo'n soort topic. Je kan precies dezelfde dingen zeggen zonder zo afwijzend te zijn.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:17 schreef fukforce het volgende:
[..]
Harde pittige bonen? Vriend dan heb je geen kousenband gekregen ik zou echt weggaan bij die Chinees waar je nu komt
Ga naar de Loosduinse Hoofdstraat, tent heet De Surinaamse Keuken en kom dan terug ipv onzin verkondigen aan de hand van een foto.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:24 schreef fukforce het volgende:
[..]
Jij verziekt de boel met die rotzooi die je hier post met je harde pittige bonen
Houtwijk boy misschien beter dat je ff tram 2 pakt en richting Paul Krugerlaan gaat voor een fatsoenlijke roti.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:26 schreef Mutiilation het volgende:
[..]
Ga naar de Loosduinse Hoofdstraat, tent heet De Surinaamse Keuken en kom dan terug ipv onzin verkondigen aan de hand van een foto. Mafkees.
Heb het opgezocht en dat is best te doen vanaf hier. Misschien dat ik er eens langs ga.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:30 schreef fukforce het volgende:
[..]
Houtwijk boy misschien beter dat je ff tram 2 pakt en richting Paul Krugerlaan gaat voor een fatsoenlijke roti.
Dan moet je bij Abdoel gaan roti kip 6,50 beste van Nederland zonder enige twijfel zit er ook al bijna 40 jaar in dezelfde pand.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:31 schreef Mutiilation het volgende:
[..]
Heb het opgezocht en dat is best te doen vanaf hier. Misschien dat ik er eens langs ga.
Deze?quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:34 schreef fukforce het volgende:
[..]
Dan moet je bij Abdoel gaan roti kip 6,50 beste van Nederland zonder enige twijfel zit er ook al bijna 40 jaar in dezelfde pand.
Ja dat is de juiste.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:37 schreef Mutiilation het volgende:
[..]
Deze?
http://www.abdoelroti.nl/
Ziet er goed uit, jammer dat ze niet meer bezorgen. Ook stuk goedkoper dan wat ik gewend ben.
hehequote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:46 schreef fukforce het volgende:
[..]
Ja dat is de juiste.
Vroeger had je in dat blanke dorp Loosduinen geen Surinaamse eethuis, snackbar Jenny was toen de shit daar en die vage Chinees die er nu nog zit. Alle Surinaamse zaken zaten toen rond de Haagse Markt, Hoefkade , Paul Krugerlaan en het Regentessekwartier.
Alle kinderen uit de buurt wilde altijd bij ons eten want wij aten rijst
Nee joh, maak je niet drukquote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:13 schreef Mutiilation het volgende:
[..]
Ik denk dat er een geval van miscommunicatie is. Heb het opgezocht en ik verwarde kouseband met sperziebonen. In dat gerecht zaten van die harde, pittige bonen.
Voel me nu weer zo'n boer. Sorry mensen.
Niks mis met Duindorp altijd gezellig daar. Loosduinen is ook niet meer wat het ooit geweest was. Daar wonen tegenwoordige ook veel mensen met een Marokkaanse of Turkse achtergrond. Vroeger was het echt 80% blank en 20% Surinaams en vooral heel gezellig. Toen ik na een lange tijd weer een bezoekje bracht aan Loosduinen moest ik wel ff lachen toen ik een döner kebab tent zag en die Surinaamse zaak.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:52 schreef Mutiilation het volgende:
[..]
hehe
Je hebt wel gelijk, echt zo'n dorp waar iedereen elkaar kent. Durf het bijna niet te zeggen maar ik kom zelf uit Duindorp.
Richting het centrum kom ik niet vaak.
Maar effe puur uit interesse. Is De Surinaamse Keuken geen goede tent volgens jou? Ik vind het een enorm goede tent maar ik vind dingen gauw lekker.
Thanks voor je bericht.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 13:17 schreef fukforce het volgende:
[..]
Niks mis met Duindorp altijd gezellig daar. Loosduinen is ook niet meer wat het ooit geweest was. Daar wonen tegenwoordige ook veel mensen met een Marokkaanse of Turkse achtergrond. Vroeger was het echt 80% blank en 20% Surinaams en vooral heel gezellig. Toen ik na een lange tijd weer een bezoekje bracht aan Loosduinen moest ik wel ff lachen toen ik een döner kebab tent zag en die Surinaamse zaak.
Als je bent opgegroeid met de Surinaamse keuken dan liggen je standaarden natuurlijk hoger dan wanneer je er niet mee bent opgegroeid. Roti haal ik altijd bij Abdoel en saoto soep haal ik altijd bij Warung Mini. Maar voor mijn broodje bal rij ik ook speciaal naar Dungelmann.
Ben nog aan het leren.quote:
Ziet er goed uit. Ook nice dat ze bezorgen.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:50 schreef sp3c het volgende:
ik ga altijd naar deze
http://www.tropischwinkelnazir.nl/
omdat het dichtbij is vooral maar het is een prima surinamer
tuurlijk niet roti is de plaat, pannekoek!!!! das aardappel of gele bonen geen kerriequote:Op zaterdag 19 augustus 2017 09:31 schreef Iwanius het volgende:
Roti met kippenpoten en kousenband.ei,aardappelen en veel jus! (roti is bijna altijd curry!), varkensribjes en een wontonsoepje.
[..]
Even een kleine correctie.
Ik heb het over winkels die roti serveren met snijbonen of sperziebonen inplaats van kousenband dat kan echt niet!quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 18:34 schreef Axia het volgende:
Oeh. Gaan we ruzie maken over de groenten bij een roti? Ik wil ook meedoen
Kunnen die gasten die alleen maar kousenband, kip en ei vreten bij hun roti, een keer langs gaan bij een Surinaams Hindoestaans gezin? Want er bestaan echt meer groenten wat we met roti eten. Bijvoorbeeld pompoen of aubergine. En we eten ook andere soorten vlees, bijvoorbeeld lamsvlees of eend (wel in masala klaargemaakt)
Zelf eet ik m'n roti het liefst met dagu meti en Chinese vruchten.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 18:34 schreef Axia het volgende:
Oeh. Gaan we ruzie maken over de groenten bij een roti? Ik wil ook meedoen
Kunnen die gasten die alleen maar kousenband, kip en ei vreten bij hun roti, een keer langs gaan bij een Surinaams Hindoestaans gezin? Want er bestaan echt meer groenten wat we met roti eten. Bijvoorbeeld pompoen of aubergine. En we eten ook andere soorten vlees, bijvoorbeeld lamsvlees of eend (wel in masala klaargemaakt)
Deze zaak zou ook echt mijden als ik jou was super ranzig, hopen dat ze snel failliet mogen gaan!quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:50 schreef sp3c het volgende:
ik ga altijd naar deze
http://www.tropischwinkelnazir.nl/
omdat het dichtbij is vooral maar het is een prima surinamer
Bedoel je dan de rotiplaat?quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 20:33 schreef Tem het volgende:
Maakt iemand hier wel eens zelf roti? En welk recept gebruik je dan?
Sorry, nee. Eigenlijk het gerecht zoals men het hier doorgaans kent. Dus Massala kip en aardappels groentje en de rotiplaat.quote:
Ik heb in het vorige deel een linkje geplaatst. Ik herinner me niet dat er nog andere recepten zijn genoemd.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 20:51 schreef Tem het volgende:
[..]
Sorry, nee. Eigenlijk het gerecht zoals men het hier doorgaans kent. Dus Massala kip en aardappels groentje en de rotiplaat.
Ah cool, had je post ook gevonden.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 20:54 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik heb in het vorige deel een linkje geplaatst. Ik herinner me niet dat er nog andere recepten zijn genoemd.
https://www.puureten.net/recepten/surinaamse-roti/
Ik ook, kijk altijd om mij heen als ik rondfiets langs die tentjesquote:Op zaterdag 19 augustus 2017 21:00 schreef zarGon het volgende:
Ik hoop zo erg dat ik je ergens tegenkom in het centrum van Rotterdam, Iwanius.
Niemand weet het, maar onbewust zoek ik altijd wel naar een klassieke man met een sigaar op zijn tafel of in zijn mond wanneer ik er rondloop.
Yep, alleen zijn mijn roti's nog helemaal niet zoals die van mijn mams. Maar de rest kan ik prima maken. (Zou best schande zijn als ik dat niet zou kunnen als hindoestaanse )quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 20:51 schreef Tem het volgende:
[..]
Sorry, nee. Eigenlijk het gerecht zoals men het hier doorgaans kent. Dus Massala kip en aardappels groentje en de rotiplaat.
En je recept?quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 21:52 schreef Axia het volgende:
[..]
Yep, alleen zijn mijn roti's nog helemaal niet zoals die van mijn mams. Maar de rest kan ik prima maken. (Zou best schande zijn als ik dat niet zou kunnen als hindoestaanse )
Toevallig gisteren gegeten, kip met chinese vruchten.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 18:40 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Zelf eet ik m'n roti het liefst met dagu meti en Chinese vruchten.
Beter nodig je me uitquote:Op zaterdag 19 augustus 2017 21:55 schreef Axia het volgende:
[..]
Toevallig gisteren gegeten, kip met chinese vruchten.
Zelf vind ik roti lekkerder met lamsvlees of geitenvlees in massala. Kip is zo saai
Binnenkort maar weer eens iets anders klaarmaken. Pom en pastei bijvoorbeeld
Hey mad Tem,quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 20:57 schreef Tem het volgende:
[..]
Ah cool, had je post ook gevonden.
CUL / De Surinaamse keuken
Thanks, wil het ook eens zelf gaan maken
Ja, dat heb ik wel standaard in huis.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 21:58 schreef MCH het volgende:
[..]
Hey mad Tem,
Je moet wel echt dezen poeder gebruiken, dan krijg je de echte saus
[ afbeelding ]
Pics daarna plaatsen graag.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 21:55 schreef Axia het volgende:
[..]
Toevallig gisteren gegeten, kip met chinese vruchten.
Zelf vind ik roti lekkerder met lamsvlees of geitenvlees in massala. Kip is zo saai
Binnenkort maar weer eens iets anders klaarmaken. Pom en pastei bijvoorbeeld
Veel plezier met de dinosaurus-vis .quote:Op zondag 20 augustus 2017 08:34 schreef Spice het volgende:
Vandaag ga ik kwie-kwie koken in kasripo met veel peper.
Dat is allemaal wel leuk en aardig, maar Surinaams eten heeft over het algemeen visueel gezien niet de presentatiemogelijkheden vergeleken met een Franse keuken.quote:Op zondag 20 augustus 2017 09:23 schreef Mutiilation het volgende:
[..]
Eens.
Iedereen die gaat koken, pics posten.
En? Het gaat hier niet om (een vergelijk met) de Franse keuken.quote:Op zondag 20 augustus 2017 09:27 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Dat is allemaal wel leuk en aardig, maar Surinaams eten heeft over het algemeen visueel gezien niet de presentatiemogelijkheden vergeleken met een Franse keuken.
Ik kan hier een mooie foto plaatsen van een tjaptjoi met rijst die ik gisteren gemaakt heb, maar hoe het op mijn bord eruit zag in vergelijk tot hoe het smaakte was een wereld van verschil.quote:Op zondag 20 augustus 2017 10:24 schreef maily het volgende:
[..]
En? Het gaat hier niet om (een vergelijk met) de Franse keuken.
Onzin, een boeuf bourguignon ziet er normaal gesproken ook niet uit. Of een cassoulet. Maar ook daar zijn mooie foto's van te maken.quote:Op zondag 20 augustus 2017 09:27 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Dat is allemaal wel leuk en aardig, maar Surinaams eten heeft over het algemeen visueel gezien niet de presentatiemogelijkheden vergeleken met een Franse keuken.
Dim jij even soepkip! Je hoeft mij niet te vertellen wat wat is. Misschien eens beter leren lezen en interpreteren wat er staat i.p.v te denken wat er staat. Tuurlijk is roti die plaat oen! Ik vertel alleen wat ik vind dat vertelt moet worden ter correctie. En optiefen met je gele bonen. We zijn hier niet bij de bosjesmannen of Paki buurt.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 15:30 schreef liedetector het volgende:
tuurlijk niet roti is de plaat, pannekoek!!!! das aardappel of gele bonen geen kerrie
ik lees prima wat jij schrijft en je schreef "Kerriekip met roti Roti met kippenpoten en kousenband.ei,aardappelen en veel jus! (roti is bijna altijd curry!), varkensribjes en een wontonsoepje."quote:Op zondag 20 augustus 2017 11:00 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Dim jij even soepkip! Je hoeft mij niet te vertellen wat wat is. Misschien eens beter leren lezen en interpreteren wat er staat i.p.v te denken wat er staat. Tuurlijk is roti die plaat oen! Ik vertel alleen wat ik vind dat vertelt moet worden ter correctie. En optiefen met je gele bonen. We zijn hier niet bij de bosjesmannen of Paki buurt.
ja en surinamers zijn engels...... rot toch op!!! bij curry denk ik aan india schlemielquote:Op zondag 20 augustus 2017 11:09 schreef Iwanius het volgende:
" potato potatoe.. " Curry is engels voor kerrie oelewapper. Dat jij denkt aan die vieze imitatie tomatensaus voor je friet..
precies dus heet het kerrie!!!quote:Op zondag 20 augustus 2017 11:11 schreef Iwanius het volgende:
Ja en roti is zeker Surinaams van oorsprong.
nee als je het over de oorsprong hebt is het een soort brood....en heeft het dus geen zak met kerrie te maken eikel!!!quote:Op zondag 20 augustus 2017 11:15 schreef Iwanius het volgende:
Heerlijk hoe jij in je eigen domheid geloofd want de roti komt helemaal niet van oorsprong uit Suriname.
En wat spreken ze o.a.in die landen van oorsprong? (omdat het voormalige Britse kolonien waren) ENGELS soepkip! En weer een loser die afdruipt tegen " de baas "
Zo heurt 't.
In-der-daad...quote:Op zondag 20 augustus 2017 11:16 schreef vincenzo78 het volgende:
Jullie kunnen ook met elkaar dmen. Dan gaat dit nog sneller.
Sambel goreng?quote:Op zondag 20 augustus 2017 11:22 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
In-der-daad...
Anyway. Kent iemand de sambal die ze met deze vermicelli maken? Het is zoetig, volgens mij op basis van sieuw en kippenlevers.
Had beter op moeten letten vroeger...
[ afbeelding ]
Nee. Het was een recept van mijn oma hoor ik netquote:
Ik wel. En moeilijk is het niet. Wel veel werk.quote:Op zondag 20 augustus 2017 14:36 schreef madeliefff het volgende:
Wie maakt weleens pom eigenlijk? Is dat moeilijk? Mss dat ik dat eens wil maken
abdoel is al jaren niet meer zo denderend als t ooit wasquote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:34 schreef fukforce het volgende:
[..]
Dan moet je bij Abdoel gaan roti kip 6,50 beste van Nederland zonder enige twijfel zit er ook al bijna 40 jaar in dezelfde pand.
Ik vind dingen er al gauw lekker uitzien.quote:Op zondag 20 augustus 2017 09:27 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Dat is allemaal wel leuk en aardig, maar Surinaams eten heeft over het algemeen visueel gezien niet de presentatiemogelijkheden vergeleken met een Franse keuken.
wat zit er op?quote:Op zondag 20 augustus 2017 16:20 schreef Mutiilation het volgende:
[..]
Ik vind dingen er al gauw lekker uitzien.
[ afbeelding ]
Kwam deze foto nog tegen op mijn pc. Had mijn dronken buurman een paar weken geleden besteld, weet me god niet waar. En hij zal het vast ook vergeten zijn.
goeie vraag, ik zie bleke broodjes die me niet echt een aanrader lijken (maar dronken is elk voedsel prima)quote:
Kipkerrie en ik geloof augurk (weet niet zeker). Ook best pittig. Kan me niet herinneren hoe het smaaktequote:
Ingemaakte komkommer waarschijnlijkquote:Op zondag 20 augustus 2017 16:32 schreef Mutiilation het volgende:
[..]
Kipkerrie en ik geloof augurk (weet niet zeker). Ook best pittig. Kan me niet herinneren hoe het smaakte
laatst voor t eerst geproefd van een broodje pom van de rotibode...ik moet eerlijk zeggen dat het me meevielquote:Op zondag 20 augustus 2017 19:05 schreef fukforce het volgende:
Pom zou ik echt nooit ergens kopen in een winkel
Ze verwachten ook altijd dat ze eten mee naar huis kunnen nemen na afloop van een feestje. Zodat ze de komende 3 dagen weer lekker bami of nasi thuis kunnen tjappenquote:Op zondag 20 augustus 2017 19:17 schreef vincenzo78 het volgende:
Eigenlijk zijn Surinamers de ergste eters die je over de vloer kan hebben
Maar echt! Zo kritisch. Ik kook het liefst Surinaams voor mensen die de keuken verder niet kennen. Surinamers hebben altijd kritiek. "M'n tante d'r buurvrouw's bami smaakte veel beter!" en "meisje, zet je echt *ingredient* in *gerecht*? Mijn gunnsttt, een echte *gerecht* maak je zonder *x* en met *y*." Wat dat betreft zijn tattas veel dankbaarderquote:Op zondag 20 augustus 2017 19:17 schreef vincenzo78 het volgende:
Eigenlijk zijn Surinamers de ergste eters die je over de vloer kan hebben
Migado, je snapt m'n punt tochquote:Op zaterdag 19 augustus 2017 00:43 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Nope. Je kan ook rode bietensap toevoegen dan worden ze roze.
Is dat zo gek om te zeggen dan?quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 23:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zet Mijn Surinaamse huisgenootje zette altijd alles. We hebben daar zo'n lol om gehad als Hollanders. Voor de Iraanse huisgenoot was het erg verwarrend.
Ik zou best benieuwd zijn naar bijv. het rotirecept, als dat er in staat. Weet niet of het lukt om daar een leesbare foto van te maken?quote:Op zondag 20 augustus 2017 20:01 schreef Mutiilation het volgende:
[ afbeelding ]
Zojuist dit boekje gekregen bij mijn moeder. Boekje is bijna 40 jaar oud. Ik heb wat gerechten gelezen maar ik brand mijn vingers er niet aan het uit te proberen, ik hou het wel bij Hollandse pot.
Kom uit een volledig Hollandse familie maar mijn moeder heeft veel collega's gehad van buitenlandse afkomst en ze heeft een hele kast bij haar thuis met allerlei buitenlandse kookboeken.
Dat gaat wel lukken. Geef me een half uur.quote:Op zondag 20 augustus 2017 20:02 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik zou best benieuwd zijn naar bijv. het rotirecept, als dat er in staat. Weet niet of het lukt om daar een leesbare foto van te maken?
(bladzijde 41)quote:Op zondag 20 augustus 2017 20:02 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik zou best benieuwd zijn naar bijv. het rotirecept, als dat er in staat. Weet niet of het lukt om daar een leesbare foto van te maken?
Ik bewijs het tegendeel met als favoriete Surinamer in R'dam: De Kade op de kruiskade.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:11 schreef fukforce het volgende:
Daarom eet ik alleen bij Surinaamse eethuisjes die door Hindoestanen of Javanen worden gerund. Sowieso niet bij Creolen en Chinezen die gasten weten niet hoe ze moeten koken
Des te beter want die weten tenminste wat echt lekker is. Mijn ervaring is wanneer Surinaamse families bij elkaar over de vloer komen en eten, dan lijkt het net alsof je een Michellin tribunaal over de vloer hebt want er is altijd wel een familielid die iets te mekkeren heeft over die specifieke smaak van een gerecht die jij bereidt hebt. En het mooie is: Om te bewijzen dat hij of zij het net iets beter kan bereiden dan de gastheer zelf,duiken ze of zelf de keuken in om het te bereiden of je hebt je eerste uitnodiging om snel bij hem of haar te komen eten al te pakken.quote:Op zondag 20 augustus 2017 19:17 schreef vincenzo78 het volgende:
Eigenlijk zijn Surinamers de ergste eters die je over de vloer kan hebben
Ik heb ook echt extreem veel zin in roti gekregen door dit topic, ik ga het vanavond of morgen eens maken.quote:
Ik ook. Maar dan met Chinese vruchten en/of pompoen. Ik hoop morgen die vruchten en petjelsaus te vinden bij de toko.quote:Op maandag 21 augustus 2017 11:46 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik heb ook echt extreem veel zin in roti gekregen door dit topic, ik ga het vanavond of morgen eens maken.
Elke toko heeft Chinese vruchten. Echt elke. Zet ik 100 euro op.quote:Op maandag 21 augustus 2017 17:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik ook. Maar dan met Chinese vruchten en/of pompoen. Ik hoop morgen die vruchten en petjelsaus te vinden bij de toko.
Je moet geen dingen zeggen die je toch niet nakomt, je lijkt zo Iwanius wel.quote:Op maandag 21 augustus 2017 20:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Elke toko heeft Chinese vruchten. Echt elke. Zet ik 100 euro op.
Petjel waarschijnlijk ook, maar daar zet ik geen geld op in.
Dan zou je verliezen. Ik ben twee toko's binnen gegaan die dat niet hebben.quote:Op maandag 21 augustus 2017 20:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Elke toko heeft Chinese vruchten. Echt elke. Zet ik 100 euro op.
Waar dan? Welke?quote:Op maandag 21 augustus 2017 21:02 schreef Spriet4 het volgende:
[..]
Dan zou je verliezen. Ik ben twee toko's binnen gegaan die dat niet hebben.
Ik weet niet welke. Het was in Lelystad Almere omgeving. We gingen een willekeurige binnen en toen die niet had gingen we naar een andere die ook niet had.quote:
Ik geloof je niet. Sorry.quote:Op maandag 21 augustus 2017 21:11 schreef Spriet4 het volgende:
[..]
Ik weet niet welke. Het was in Lelystad Almere omgeving. We gingen een willekeurige binnen en toen die niet had gingen we naar een andere die ook niet had.
Neem je telefoon mee en laat ze het plaatje zien als je het niet kunt vinden. Okay?quote:Op maandag 21 augustus 2017 21:20 schreef Steenkool het volgende:
Daar kom ik volgend weekend dus ik wil wel controleren.
Ik ben hier niet de leugenaarquote:
Ja, sorry, ik ga je niet op je woord geloven als je niet eens kunt vertellen bij welke toko. En het dus ook niet te verifiëren valt of je gelijk hebt of niet.quote:
Was het ook maar met 10 halve liters krijg je alles naar binnen.quote:
maar het zag er niet uit?quote:Op maandag 21 augustus 2017 22:38 schreef sirdanilot het volgende:
Heb roti gemaakt was echt heerlijk.
Neequote:
Bij jou ziet niks er toch ooit aantrekkelijk uit?quote:
Ik woon niet daar, we waren op doorreis. Het waren van Hindoestanen. Maar goed, kennelijk denk je alles te weten en we zullen jou maar wel "geloven" omdat je het het zo plechtig verkondigt en er ¤100 voor over hebt. En ondanks dat ik weet wat ik weetquote:Op maandag 21 augustus 2017 21:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, sorry, ik ga je niet op je woord geloven als je niet eens kunt vertellen bij welke toko. En het dus ook niet te verifiëren valt of je gelijk hebt of niet.
Zijn dat kipfilets? Geen wonder dat het zo droog is.quote:Op maandag 21 augustus 2017 22:03 schreef Mutiilation het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn dronken buurman kwam net met deze bak roti. Kip was droog en de aardappels smaakte alsof ze bedorven waren. Geen idee waar hij het besteld had.
Waarom ben je nou boos dat ik jou niet geloof? Ik doe toch ook niet zo boos omdat jij mij niet gelooft? Muts.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 07:04 schreef Spriet4 het volgende:
[..]
Ik woon niet daar, we waren op doorreis. Het waren van Hindoestanen. Maar goed, kennelijk denk je alles te weten en we zullen jou maar wel "geloven" omdat je het het zo plechtig verkondigt en er ¤100 voor over hebt. En ondanks dat ik weet wat ik weet
Fijne dag verder, moet me weer eens klaar maken voor werk.
Ik geloof niet dat jij niet boos bent, sorry.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 07:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waarom ben je nou boos dat ik jou niet geloof? Ik doe toch ook niet zo boos omdat jij mij niet gelooft? Muts.
Kloptquote:Op maandag 21 augustus 2017 22:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Bij jou ziet niks er toch ooit aantrekkelijk uit?
Ja.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 07:06 schreef Spriet4 het volgende:
[..]
Zijn dat kipfilets? Geen wonder dat het zo droog is.
Uhm, ik kon nergens een rotiplaat vinden... zelfs niet in de toko. Dus heb afgehaaldquote:Op dinsdag 22 augustus 2017 16:06 schreef Mutiilation het volgende:
[..]
En hoe was het?
Voor mij aardappels met groente vanavond. Lekker simpel.
Ook in de vriezer gekeken?quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 17:11 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Uhm, ik kon nergens een rotiplaat vinden... zelfs niet in de toko. Dus heb afgehaald
Woon je niet in de buurt van buitenlandse eettenten? Hier kan ik overal de pannenkoeken krijgen.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 17:11 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Uhm, ik kon nergens een rotiplaat vinden... zelfs niet in de toko. Dus heb afgehaald
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 19:42 schreef Tem het volgende:
Zelf gemaakt vandaag en voor een eerste keer vond ik het lang niet slecht Moet het nog wel wat finetunen.
Rotiplaat had ik bij de toko gehaald. DezeDat ziet er idd niet slecht uit. Maar volgens mij mogen vooral de aardappelen wel iets langer koken.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar als het maar goed smaakt!<a href="https://www.youtube.com/watch?v=26EP0ght2kI" target="_blank" rel="nofollow">But I want more...</a>
Ik heb eens geprobeerd de rotivellen te maken. Mislukt natuurlijk, kon er de hond van de buren mee dood gooien. Zo hard was hetquote:Op dinsdag 22 augustus 2017 19:04 schreef Mutiilation het volgende:
[..]
Woon je niet in de buurt van buitenlandse eettenten? Hier kan ik overal de pannenkoeken krijgen.
En als je heel creatief bent, probeer dan het recept van de vorige pagina. Nogmaals ik brand mijn vingers er niet aan. Hel, ik kan nog geeneens een gewone pannenkoek maken.
Neuh, waren prima gaar.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 20:11 schreef Spriet4 het volgende:
[..]
Dat ziet er idd niet slecht uit. Maar volgens mij mogen vooral de aardappelen wel iets langer koken.
Maar als het maar goed smaakt!
En het wekt mijn honger op!quote:
Jawel, maar dan heb ik weer zoiets van... kan hier ook wel direct de roti halen.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 19:04 schreef Mutiilation het volgende:
[..]
Woon je niet in de buurt van buitenlandse eettenten? Hier kan ik overal de pannenkoeken krijgen.
En als je heel creatief bent, probeer dan het recept van de vorige pagina. Nogmaals ik brand mijn vingers er niet aan. Hel, ik kan nog geeneens een gewone pannenkoek maken.
Heb je het ook gevraagd?quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 20:47 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Ja, geloof me we hebben overal gekeken.
Laat me raden, een toko in Lelystad Almere omgeving?quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 20:47 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Ja, geloof me we hebben overal gekeken.
In Almere zijn anders prima spullen te halen hoor. Je hebt er zelfs een Braziliaanse winkel. Is gewoon een voorstad van Amsterdam tegenwoordig, niks mis mee.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 21:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Laat me raden, een toko in Lelystad Almere omgeving?
Ja, maar Surinamers hebben ze er blijkbaar niet.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 21:15 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
In Almere zijn anders prima spullen te halen hoor. Je hebt er zelfs een Braziliaanse winkel. Is gewoon een voorstad van Amsterdam tegenwoordig, niks mis mee.
Ja ik heb me er niet aan gewaagd maar gewoon diepgevroren bij de toko gehaald. Uitstekende kwaliteit, ook met de juiste gele erwtenvulling en zo. Kost 3 euro voor een pakje van 3, goede eters kunnen wel anderhalve roti plaat op dus 1,50 pp.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 20:14 schreef Spriet4 het volgende:
[..]
Ik heb eens geprobeerd de rotivellen te maken. Mislukt natuurlijk, kon er de hond van de buren mee dood gooien. Zo hard was het
Er zitten echt zat surinamers in Almere e.o. De man van mijn nicht is Surinaams en al die familie woont in die omgeving en zijn dus ook surinaams.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 21:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, maar Surinamers hebben ze er blijkbaar niet.m
Joh!quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 21:18 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Er zitten echt zat surinamers in Almere e.o. De man van mijn nicht is Surinaams en al die familie woont in die omgeving en zijn dus ook surinaams.
Ja, dat weet ik. Ik koop ze nu ook altijd zo. Was bij die Surinaams-Hindoestaanse toko's in Lelystad Almere omgeving een aantal kopen. Eigenlijk gingen we voor die chinese vruchten in blik of pot. Helaas hadden ze geen chinese vruchten in blik of pot. Want ja, niet alle (Surinaamse) toko's hebben Aziatische producten.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 21:17 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja ik heb me er niet aan gewaagd maar gewoon diepgevroren bij de toko gehaald. Uitstekende kwaliteit, ook met de juiste gele erwtenvulling en zo. Kost 3 euro voor een pakje van 3, goede eters kunnen wel anderhalve roti plaat op dus 1,50 pp.
zelfs de appie heeft het. https://www.ah.nl/product(...)e-chun-mixed-picklesquote:Op dinsdag 22 augustus 2017 21:39 schreef Spriet4 het volgende:
[..]
Ja, dat weet ik. Ik koop ze nu ook altijd zo. Was bij die Surinaams-Hindoestaanse toko's in Lelystad Almere omgeving een aantal kopen. Eigenlijk gingen we voor die chinese vruchten in blik of pot. Helaas hadden ze geen chinese vruchten in blik of pot. Want ja, niet alle (Surinaamse) toko's hebben Aziatische producten.
Ja, en dat is niet voor hun Chinese klanten.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 22:14 schreef Elleska het volgende:
[..]
zelfs de appie heeft het. https://www.ah.nl/product(...)e-chun-mixed-pickles
Kijk, jij hebt er verstand van!quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 22:20 schreef Tem het volgende:
Nee, die komen voor de Nutrilon 1 hypoallergeen.
quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 19:42 schreef Tem het volgende:
Zelf gemaakt vandaag en voor een eerste keer vond ik het lang niet slecht Moet het nog wel wat finetunen.
Rotiplaat had ik bij de toko gehaald. DezeZiet er goed uit!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Tails tell tales
quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 19:42 schreef Tem het volgende:
Zelf gemaakt vandaag en voor een eerste keer vond ik het lang niet slecht Moet het nog wel wat finetunen.
Rotiplaat had ik bij de toko gehaald. DezeProbeer die rotiplaat van Parbo op de Bergweg eens.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Proud member of the IDGAF+FU2 community
Goeien tip.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 23:10 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Probeer die rotiplaat van Parbo op de Bergweg eens.
Terug ! Want met sperzieboontjes kan echt niet.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 23:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kut. Kouseband vergeten mee te nemen
Ik ga binnenkort voor de mixed pickles en/of pompoen optie. Maar ik heb gewoon altijd kousenband in de vriezer liggen en nu dus niet meer.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 11:28 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Terug ! Want met sperzieboontjes kan echt niet.
Oh kun je dat in de vriezer doen? Gewoon zo rauw uit de toko zo in de vriezer?quote:Op woensdag 23 augustus 2017 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik ga binnenkort voor de mixed pickles en/of pompoen optie. Maar ik heb gewoon altijd kousenband in de vriezer liggen en nu dus niet meer.
Bij de toko verkopen ze zakjes diepgevroren kousenband. Prima spul wat mij betreft.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 11:33 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh kun je dat in de vriezer doen? Gewoon zo rauw uit de toko zo in de vriezer?
Oh ik zag alleen de verse.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 11:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Bij de toko verkopen ze zakjes diepgevroren kousenband. Prima spul wat mij betreft.
Ik heb toch liever verse sperziebonen dan kousenband uit de vriezer.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 11:28 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Terug ! Want met sperzieboontjes kan echt niet.
Idem.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 14:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb toch liever verse sperziebonen dan kousenband uit de vriezer.
Ik nietquote:Op woensdag 23 augustus 2017 14:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb toch liever verse sperziebonen dan kousenband uit de vriezer.
Vriezer zak sperziebonen of kousenband uit de winkel is helemaal niks mis mee. Wordt geoogst als het kraakvers is en meteen flashfrozen.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 14:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb toch liever verse sperziebonen dan kousenband uit de vriezer.
Ik ken die van Patak's en van Geeta's en de laatste is echt veel beter. Smaakt veel minder kunstmatig. Maar ja, het zijn wel Westerse merken dus dan zal het vast niet authentiek zijn denk ik dan.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 15:42 schreef Tem het volgende:
Ik vind die van Patak's altijd prima te nassen maar ben ben geen Surinamer.
Er is ook niks "mis" mee, ik vind vers gewoon altijd lekkerder smaken.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 15:39 schreef Mutiilation het volgende:
Kouseband uit de vriezer is toch niks mis mee.
Beetje een deceptie dat jij voor K&K gaat. Ik dacht dat dat not done was in onze CUL.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 15:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
zoals een grote pot Rogan Josh pasta. Die koop ik normaal in Engeland.
Ik hoop ooit nog eens een huishouden te kunnen runnen waarin ik dat nooit meer doe. Tot die tijd is rogan josh de lekkerste kant en klare currypastaquote:Op woensdag 23 augustus 2017 17:16 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Beetje een deceptie dat jij voor K&K gaat. Ik dacht dat dat not done was in onze CUL.
En Bobotie van Knor Wereldgerechten?quote:Op woensdag 23 augustus 2017 17:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik hoop ooit nog eens een huishouden te kunnen runnen waarin ik dat nooit meer doe. Tot die tijd is rogan josh de lekkerste kant en klare currypasta
Wat jij 'vers' noemt ligt al dagenlang in de supermarkt/vrachtwagen/loods voordat jij het op je bord krijgt.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 17:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Er is ook niks "mis" mee, ik vind vers gewoon altijd lekkerder smaken.
Dat geldt voor zo'n beetje alle groenten behalve spinazie en boerenkool. Rode kool misschien ook.
Nou ja, daar zijn ook al tig topics over volgeluld. Gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur.
Nou zit je me te plagenquote:Op woensdag 23 augustus 2017 17:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En Bobotie van Knor Wereldgerechten?
Dan hanteren wij dus een andere definitie voor vers. Maakt mij verder niet uit, ik wil het ook wel anders definiëren, als je daar blij van wordt : ik heb liever nooit-ingevroren groenten dan wel-ooit-ingevroren groenten.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 17:42 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Wat jij 'vers' noemt ligt al dagenlang in de supermarkt/vrachtwagen/loods voordat jij het op je bord krijgt.
Diepvries wordt kraakvers geplukt en flashfrozen en is dus veel verser dan 'vers'. Maar bij het ontdooien verlies je natuurlijk wel wat smaak.
Het ene weegt tegen het andere op, het maakt dus echt geen flikker uit.
Denk je echt dat verse sperzieboontjes dezelfde dag nog geplukt worden en in de supermarkt liggen?quote:Op donderdag 24 augustus 2017 12:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan hanteren wij dus een andere definitie voor vers. Maakt mij verder niet uit, ik wil het ook wel anders definiëren, als je daar blij van wordt : ik heb liever nooit-ingevroren groenten dan wel-ooit-ingevroren groenten.
Je snapt het punt - nog steeds - niet.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 14:29 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Denk je echt dat verse sperzieboontjes dezelfde dag nog geplukt worden en in de supermarkt liggen?
en zeker iets als kousenband, dat volgens mij niet eens in nederland groeit.
Nee, denk je dat ik achterlijk ben of zo?quote:Op donderdag 24 augustus 2017 14:29 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Denk je echt dat verse sperzieboontjes dezelfde dag nog geplukt worden en in de supermarkt liggen?
en zeker iets als kousenband, dat volgens mij niet eens in nederland groeit.
enough said..... en idd vaak de "verse" kousenband is het ook nietquote:Op donderdag 24 augustus 2017 15:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, denk je dat ik achterlijk ben of zo?
Wat precies begrijp je nou er niet aan als ik zeg dat ik groenten uit de diepvries, groenten die bevroren zijn geweest MINDER lekker vind?
Wat valt daar nou niet aan te begrijpen?
Precies, dat zou ik ook denken.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 19:11 schreef Lienekien het volgende:
Ik zou toch niet Surinaams gaan koken voor Surinaamse kennissen! Dan ga ik wel bij hen eten.
Die van mijn moeders moeder!quote:Op woensdag 23 augustus 2017 15:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zeg Surinaamse FOK!kers, eten jullie mangochutney? En zo ja, wat is dan de beste?
Hadden de Sefardische Joden niet de Pom naar Suriname gebracht? Althans, de versie met aardappelen ipv tayer?quote:Op donderdag 24 augustus 2017 18:59 schreef vincenzo78 het volgende:
Een tijdje geleden zag ik op 24kitchen dat ze Pom gingen maken. Die tjappies vervingen de Pomtayer gewoon door geraspte aardapppelen. Als je vervolgens ook nog normale aanpassingen gaat doen zoals bijvoorbeeld een beetje meer of minder van bepaalde specerij dan blijft er weinig van het oorspronkelijke gerecht over.
Ken je dat reactie filmpje op de versie van Rudolph?quote:Op donderdag 24 augustus 2017 18:59 schreef vincenzo78 het volgende:
Ff voor de niet-Surinamers onder ons.
Je bent natuurlijk vrij om een gerecht te 'tweaken' zoals je zelf wilt. En tegenwoordig vervangen veel toko's ook kousenband door sperziebonen (deels uit winstbejag (sperzie goedkoper dan kousen) en deels omdat de niet-Surinaamse klandizie zich hierover niet zal beklagen), maar voor de meeste Surinamers die echt Surinaams eten zijn opgegroeid, is dit 'a big NoNo'.
Hoewel de Surinaamse keuken zeer gevarieerd is, zijn velen oerconservatief mbt de bereiding van het gerecht. En natuurlijk kookt niet iedere Surinamer hetzelfde (er zijn zelfs vele slechte Surinaamse koks ), maar ze proberen altijd wel bij de basis van een gerecht te blijven.
Een tijdje geleden zag ik op 24kitchen dat ze Pom gingen maken. Die tjappies vervingen de Pomtayer gewoon door geraspte aardapppelen. Als je vervolgens ook nog normale aanpassingen gaat doen zoals bijvoorbeeld een beetje meer of minder van bepaalde specerij dan blijft er weinig van het oorspronkelijke gerecht over.
Ik wil verder niet aanvallen of bepalen voor anderen, maar ik wilde alleen advies geven indien je ooit Surinaamse vrienden en kennissen over de vloer zou hebben (en voor ze zou koken).
Absoluut.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 19:11 schreef Lienekien het volgende:
Ik zou toch niet Surinaams gaan koken voor Surinaamse kennissen! Dan ga ik wel bij hen eten.
Dat zou best kunnen en dat de tayer de aardappel heeft vervangen, maar ik ken geen Surinamers die je hier blij mee zou maken. Persoonlijk zou ik zo'n Pom niet eten.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 20:48 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Hadden de Sefardische Joden niet de Pom naar Suriname gebracht? Althans, de versie met aardappelen ipv tayer?
Nee, maar ben benieuwd.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 21:25 schreef n0a het volgende:
[..]
Ken je die reactie filmpje op de versie van Rudolph?
quote:
Heb de aflevering ook gezien, beetje verbaasd naar zitten kijken. Ik had zoiets van: 'noem het dan geen Pom'.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 21:28 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Dat zou best kunnen en dat de tayer de aardappel heeft vervangen, maar ik ken geen Surinamers die je hier blij mee zou maken. Persoonlijk zou ik zo'n Pom niet eten.
Juist in Suriname hebben de meegenomen gerechten vanuit 'thuislanden' weer een eigen draai gekregen.
Ik vermoed niet dat ze bij 24Kitchen een soort van puriteins idee hadden van: zo als Pom origineel bedoeld was..
Nu ik dat filmpje van Rudolph zie, realiseer ik me dat het nog erger was dan ik me herinnerde.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 21:30 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
migado, bijna een winti hiero bij de paneermeel brak ik
Surinamers haten verandering op het gebied van eten. Ze zijn zo vastgeroest aan hun oude gewoontes en doen, wat ook weer heel mooi is, maar soms.....quote:Op donderdag 24 augustus 2017 18:59 schreef vincenzo78 het volgende:
Ff voor de niet-Surinamers onder ons.
Je bent natuurlijk vrij om een gerecht te 'tweaken' zoals je zelf wilt. En tegenwoordig vervangen veel toko's ook kousenband door sperziebonen (deels uit winstbejag (sperzie goedkoper dan kousen) en deels omdat de niet-Surinaamse klandizie zich hierover niet zal beklagen), maar voor de meeste Surinamers die echt Surinaams eten zijn opgegroeid, is dit 'a big NoNo'.
Hoewel de Surinaamse keuken zeer gevarieerd is, zijn velen oerconservatief mbt de bereiding van het gerecht. En natuurlijk kookt niet iedere Surinamer hetzelfde (er zijn zelfs vele slechte Surinaamse koks ), maar ze proberen altijd wel bij de basis van een gerecht te blijven.
Een tijdje geleden zag ik op 24kitchen dat ze Pom gingen maken. Die tjappies vervingen de Pomtayer gewoon door geraspte aardapppelen. Als je vervolgens ook nog normale aanpassingen gaat doen zoals bijvoorbeeld een beetje meer of minder van bepaalde specerij dan blijft er weinig van het oorspronkelijke gerecht over.
Ik wil verder niet aanvallen of bepalen voor anderen, maar ik wilde alleen advies geven indien je ooit Surinaamse vrienden en kennissen over de vloer zou hebben (en voor ze zou koken).
Geraspte Pomtayer (uit de vriezer) is bij elke fatsoenlijke toko te koop (waarschijnlijk bij Orientals en vergelijkbare zaken).quote:Op vrijdag 25 augustus 2017 11:36 schreef sirdanilot het volgende:
Ah ik zie het al. In brazilië is de tayer taioba, en taro is een heel andere soort die meer uit Azië komt.
Helaas nog even verder zoeken naar die tayer dus.
Ja in de amazing oriental in den haag ligt het sowieso maar kom daar voorlopig niet. Woon zelf in leiden.quote:Op zaterdag 26 augustus 2017 10:26 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Geraspte Pomtayer (uit de vriezer) is bij elke fatsoenlijke toko te koop (waarschijnlijk bij Orientals en vergelijkbare zaken).
Woon je in de randstad?
Lokquote: heb jij een artikel over pomtayer op je blog ?quote:
Chinese toko waar ze ook dingen voor de Surinaamse keuken verkopen?quote:Op zaterdag 26 augustus 2017 10:44 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja in de amazing oriental in den haag ligt het sowieso maar kom daar voorlopig niet. Woon zelf in leiden.
Als ik weer eens in den haag ben neem ik het wel mee.
In de chinese toko hiero zag ik het zo gauw niet liggen. Misschien kunnen ze het bestellen.
Nice.quote:Op zondag 27 augustus 2017 14:52 schreef Iwanius het volgende:
En weer Surinaams gegeten, dit keer als lunch. Heerlijk!
bedoel je niet djojo? laatste keer dat ik daar was wilde een vrouw mij en m'n gezelschap ook bijna te lijf gaanquote:Op zondag 27 augustus 2017 17:49 schreef fukforce het volgende:
Kom net van Warung Dojo op de Beeklaan raak ik meteen verzeild in een of andere bar gevecht
Ja Djojo aka Dojoquote:Op zondag 27 augustus 2017 17:53 schreef JaneDoe het volgende:
[..]
bedoel je niet djojo? laatste keer dat ik daar was wilde een vrouw mij en m'n gezelschap ook bijna te lijf gaan
het eten is er goed, jammer van t vreemde volk dat er komt
heel erg irritant ja dat je er niet kunt pinnenquote:Op zondag 27 augustus 2017 18:04 schreef fukforce het volgende:
[..]
Ja Djojo aka Dojo
Eten is er zeker goed maar inderdaad altijd als ik daar kom is er altijd wel iets aan de hand. Telefonisch bestellen heeft daar ook geen zin al bel je uur van te voren. Dan sta je daar als nog 30 minuten te wachten tot je bestelling klaar is, ook al is het niet druk.
En het wordt tijd dat die zwartwerkers eens pinapparaat gaan afschaffen. De enige reden om er te blijven komen is omdat het eten wel goed is.
quote:
Dit.quote:Op maandag 28 augustus 2017 11:57 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Noh mang, zoetzuur dan. Maar zeker niet zoet.
Ah, oke.quote:Op maandag 28 augustus 2017 00:27 schreef Iwanius het volgende:
Lekker eten is voor een ieder bedoelt. Vanavond bijvoorbeeld weer naar Spicy Temptation geweest.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Grote gebakken spicy gamba's,soep,witte rijst en buikspek..Ik ben happy geweest.
Aansluitend om te relaxen:
[ afbeelding ]
Champie i.c.m. een verse sigaar.
[..]
[ afbeelding ]
Bakkeljauw dus.
Het andere was:
[ afbeelding ]
Pietjil, alleen die vond ik wat tegenvallen want de groente was opgewarmd in een oventje en was dus 'dood' = slap. De pindasaus was
te zoet alsof ze tamarinde erin hadden gedaan.
Verkeerde topic met je sigaar. Je hoeft niet in drie topics te spammen wat je hebt gegeten.quote:Op maandag 28 augustus 2017 18:00 schreef Iwanius het volgende:
(Vroege) Avondhap
[ afbeelding ]
Yup...weer Moksi alias de Surinaamse toer.
Aansluitend
[ afbeelding ]
Tis maandagvooravond,zacht zomerweer dus ideaal om te acclimatiseren na het eten.
Moet ik iets zien of verwijs je naar een post?quote:Op maandag 28 augustus 2017 19:07 schreef sp3c het volgende:
is wel Surinaamse eten
ziet er niet heel bijzonder uit verder maar het is een kleine foto
ik ook, zijn mooie foto's en het maakt het toch allemaal wat levendigerquote:Op maandag 28 augustus 2017 19:23 schreef Mutiilation het volgende:
Ik vind die foto's van Iwanius wel tof. Hij post altijd afwijkende gerechten. Ik ben wat dat betreft simpeler; Surinaams broodje of roti. Maar ga zeker eens wat anders uitproberen.
Hij post al in iets van drie topics, buiten deze om, wat 'ie elke dag vreet Waarom moet hij dit topic overnemen? De zoveelste borrel en sigaar tijdens het 'acclimatiseren' lijkt me niet relevant. Of het moet Borgoe rum zijn wat hij drinkt. Maar dat betwijfel ik.quote:Op maandag 28 augustus 2017 20:36 schreef sp3c het volgende:
[..]
ik ook, zijn mooie foto's en het maakt het toch allemaal wat levendiger
Oh het is gelijk zuur, oke dan.quote:Op maandag 28 augustus 2017 20:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hallo hier ben ik Eerst even eten. Geen Surinaams
Gaan jullie intussen even ontopic?
Over de beste manier om zuur te maken bijvoorbeeld.
En dat in een schone pot.quote:Op maandag 28 augustus 2017 20:51 schreef Tem het volgende:
[..]
Oh het is gelijk zuur, oke dan.
- 1 Komkommer in halve maantjes gesneden
- 200 ml water
- zout
- 250 ml natuurazijn
- 1 rode ui
- 4 el suiker.
- 8 pimentbolletjes
- 2 kruidnagels
Water koken en suiker in oplossen. Daarna nachtje in de koelkast.
Naja, ik doe het minimaal een nacht in de koelkast. Kan het dan nog wel twee weken gebruiken. Weet niet of jij een betere manier hebt. Ongetwijfeld en die hoor ik dan graag om dat dan uit te proberen.quote:Op maandag 28 augustus 2017 20:56 schreef RobinOok het volgende:
Een nachtje in de koelkast en dan is het goed?
Dit en dan met pomme de cythere erinquote:Op maandag 28 augustus 2017 20:51 schreef Tem het volgende:
[..]
Oh het is gelijk zuur, oke dan.
- 1 Komkommer in halve maantjes gesneden
- 200 ml water
- zout
- 250 ml natuurazijn
- 1 rode ui
- 4 el suiker.
- 8 pimentbolletjes
- 2 kruidnagels
Water koken en suiker in oplossen. Daarna nachtje in de koelkast.
quote:Op maandag 28 augustus 2017 21:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
Klinkt lekker Tem
Wat is pomme de cythere?
Ik wil wel een opzetje doen die kan dan aangevuld worden.quote:Op maandag 28 augustus 2017 23:08 schreef Mutiilation het volgende:
Topic is bijna vol. Sowieso tof dat we bijna aan het derde deel zitten. Iemand zin een mooie OP te maken voor deel 3?
Dat doe ik wel. Morgen.quote:Op maandag 28 augustus 2017 23:08 schreef Mutiilation het volgende:
Topic is bijna vol. Sowieso tof dat we bijna aan het derde deel zitten. Iemand zin een mooie OP te maken voor deel 3?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |