Pics daarna plaatsen graag.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 21:55 schreef Axia het volgende:
[..]
Toevallig gisteren gegeten, kip met chinese vruchten.
Zelf vind ik roti lekkerder met lamsvlees of geitenvlees in massala. Kip is zo saai
Binnenkort maar weer eens iets anders klaarmaken. Pom en pastei bijvoorbeeld
Veel plezier met de dinosaurus-vis .quote:Op zondag 20 augustus 2017 08:34 schreef Spice het volgende:
Vandaag ga ik kwie-kwie koken in kasripo met veel peper.
Dat is allemaal wel leuk en aardig, maar Surinaams eten heeft over het algemeen visueel gezien niet de presentatiemogelijkheden vergeleken met een Franse keuken.quote:Op zondag 20 augustus 2017 09:23 schreef Mutiilation het volgende:
[..]
Eens.
Iedereen die gaat koken, pics posten.
En? Het gaat hier niet om (een vergelijk met) de Franse keuken.quote:Op zondag 20 augustus 2017 09:27 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Dat is allemaal wel leuk en aardig, maar Surinaams eten heeft over het algemeen visueel gezien niet de presentatiemogelijkheden vergeleken met een Franse keuken.
Ik kan hier een mooie foto plaatsen van een tjaptjoi met rijst die ik gisteren gemaakt heb, maar hoe het op mijn bord eruit zag in vergelijk tot hoe het smaakte was een wereld van verschil.quote:Op zondag 20 augustus 2017 10:24 schreef maily het volgende:
[..]
En? Het gaat hier niet om (een vergelijk met) de Franse keuken.
Onzin, een boeuf bourguignon ziet er normaal gesproken ook niet uit. Of een cassoulet. Maar ook daar zijn mooie foto's van te maken.quote:Op zondag 20 augustus 2017 09:27 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Dat is allemaal wel leuk en aardig, maar Surinaams eten heeft over het algemeen visueel gezien niet de presentatiemogelijkheden vergeleken met een Franse keuken.
Dim jij even soepkip! Je hoeft mij niet te vertellen wat wat is. Misschien eens beter leren lezen en interpreteren wat er staat i.p.v te denken wat er staat. Tuurlijk is roti die plaat oen! Ik vertel alleen wat ik vind dat vertelt moet worden ter correctie. En optiefen met je gele bonen. We zijn hier niet bij de bosjesmannen of Paki buurt.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 15:30 schreef liedetector het volgende:
tuurlijk niet roti is de plaat, pannekoek!!!! das aardappel of gele bonen geen kerrie
ik lees prima wat jij schrijft en je schreef "Kerriekip met roti Roti met kippenpoten en kousenband.ei,aardappelen en veel jus! (roti is bijna altijd curry!), varkensribjes en een wontonsoepje."quote:Op zondag 20 augustus 2017 11:00 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Dim jij even soepkip! Je hoeft mij niet te vertellen wat wat is. Misschien eens beter leren lezen en interpreteren wat er staat i.p.v te denken wat er staat. Tuurlijk is roti die plaat oen! Ik vertel alleen wat ik vind dat vertelt moet worden ter correctie. En optiefen met je gele bonen. We zijn hier niet bij de bosjesmannen of Paki buurt.
ja en surinamers zijn engels...... rot toch op!!! bij curry denk ik aan india schlemielquote:Op zondag 20 augustus 2017 11:09 schreef Iwanius het volgende:
" potato potatoe.. " Curry is engels voor kerrie oelewapper. Dat jij denkt aan die vieze imitatie tomatensaus voor je friet..
precies dus heet het kerrie!!!quote:Op zondag 20 augustus 2017 11:11 schreef Iwanius het volgende:
Ja en roti is zeker Surinaams van oorsprong.
nee als je het over de oorsprong hebt is het een soort brood....en heeft het dus geen zak met kerrie te maken eikel!!!quote:Op zondag 20 augustus 2017 11:15 schreef Iwanius het volgende:
Heerlijk hoe jij in je eigen domheid geloofd want de roti komt helemaal niet van oorsprong uit Suriname.
En wat spreken ze o.a.in die landen van oorsprong? (omdat het voormalige Britse kolonien waren) ENGELS soepkip! En weer een loser die afdruipt tegen " de baas "
Zo heurt 't.
In-der-daad...quote:Op zondag 20 augustus 2017 11:16 schreef vincenzo78 het volgende:
Jullie kunnen ook met elkaar dmen. Dan gaat dit nog sneller.
Sambel goreng?quote:Op zondag 20 augustus 2017 11:22 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
In-der-daad...
Anyway. Kent iemand de sambal die ze met deze vermicelli maken? Het is zoetig, volgens mij op basis van sieuw en kippenlevers.
Had beter op moeten letten vroeger...
[ afbeelding ]
Nee. Het was een recept van mijn oma hoor ik netquote:
Ik wel. En moeilijk is het niet. Wel veel werk.quote:Op zondag 20 augustus 2017 14:36 schreef madeliefff het volgende:
Wie maakt weleens pom eigenlijk? Is dat moeilijk? Mss dat ik dat eens wil maken
abdoel is al jaren niet meer zo denderend als t ooit wasquote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:34 schreef fukforce het volgende:
[..]
Dan moet je bij Abdoel gaan roti kip 6,50 beste van Nederland zonder enige twijfel zit er ook al bijna 40 jaar in dezelfde pand.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |