Ik ken die van Patak's en van Geeta's en de laatste is echt veel beter. Smaakt veel minder kunstmatig. Maar ja, het zijn wel Westerse merken dus dan zal het vast niet authentiek zijn denk ik dan.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 15:42 schreef Tem het volgende:
Ik vind die van Patak's altijd prima te nassen maar ben ben geen Surinamer.
Er is ook niks "mis" mee, ik vind vers gewoon altijd lekkerder smaken.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 15:39 schreef Mutiilation het volgende:
Kouseband uit de vriezer is toch niks mis mee.
Beetje een deceptie dat jij voor K&K gaat. Ik dacht dat dat not done was in onze CUL.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 15:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
zoals een grote pot Rogan Josh pasta. Die koop ik normaal in Engeland.
Ik hoop ooit nog eens een huishouden te kunnen runnen waarin ik dat nooit meer doe. Tot die tijd is rogan josh de lekkerste kant en klare currypastaquote:Op woensdag 23 augustus 2017 17:16 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Beetje een deceptie dat jij voor K&K gaat. Ik dacht dat dat not done was in onze CUL.
En Bobotie van Knor Wereldgerechten?quote:Op woensdag 23 augustus 2017 17:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik hoop ooit nog eens een huishouden te kunnen runnen waarin ik dat nooit meer doe. Tot die tijd is rogan josh de lekkerste kant en klare currypasta
Wat jij 'vers' noemt ligt al dagenlang in de supermarkt/vrachtwagen/loods voordat jij het op je bord krijgt.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 17:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Er is ook niks "mis" mee, ik vind vers gewoon altijd lekkerder smaken.
Dat geldt voor zo'n beetje alle groenten behalve spinazie en boerenkool. Rode kool misschien ook.
Nou ja, daar zijn ook al tig topics over volgeluld. Gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur.
Nou zit je me te plagenquote:Op woensdag 23 augustus 2017 17:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En Bobotie van Knor Wereldgerechten?
Dan hanteren wij dus een andere definitie voor vers. Maakt mij verder niet uit, ik wil het ook wel anders definiëren, als je daar blij van wordt : ik heb liever nooit-ingevroren groenten dan wel-ooit-ingevroren groenten.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 17:42 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Wat jij 'vers' noemt ligt al dagenlang in de supermarkt/vrachtwagen/loods voordat jij het op je bord krijgt.
Diepvries wordt kraakvers geplukt en flashfrozen en is dus veel verser dan 'vers'. Maar bij het ontdooien verlies je natuurlijk wel wat smaak.
Het ene weegt tegen het andere op, het maakt dus echt geen flikker uit.
Denk je echt dat verse sperzieboontjes dezelfde dag nog geplukt worden en in de supermarkt liggen?quote:Op donderdag 24 augustus 2017 12:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan hanteren wij dus een andere definitie voor vers. Maakt mij verder niet uit, ik wil het ook wel anders definiëren, als je daar blij van wordt : ik heb liever nooit-ingevroren groenten dan wel-ooit-ingevroren groenten.
Je snapt het punt - nog steeds - niet.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 14:29 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Denk je echt dat verse sperzieboontjes dezelfde dag nog geplukt worden en in de supermarkt liggen?
en zeker iets als kousenband, dat volgens mij niet eens in nederland groeit.
Nee, denk je dat ik achterlijk ben of zo?quote:Op donderdag 24 augustus 2017 14:29 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Denk je echt dat verse sperzieboontjes dezelfde dag nog geplukt worden en in de supermarkt liggen?
en zeker iets als kousenband, dat volgens mij niet eens in nederland groeit.
enough said..... en idd vaak de "verse" kousenband is het ook nietquote:Op donderdag 24 augustus 2017 15:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, denk je dat ik achterlijk ben of zo?
Wat precies begrijp je nou er niet aan als ik zeg dat ik groenten uit de diepvries, groenten die bevroren zijn geweest MINDER lekker vind?
Wat valt daar nou niet aan te begrijpen?
Precies, dat zou ik ook denken.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 19:11 schreef Lienekien het volgende:
Ik zou toch niet Surinaams gaan koken voor Surinaamse kennissen! Dan ga ik wel bij hen eten.
Die van mijn moeders moeder!quote:Op woensdag 23 augustus 2017 15:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zeg Surinaamse FOK!kers, eten jullie mangochutney? En zo ja, wat is dan de beste?
Hadden de Sefardische Joden niet de Pom naar Suriname gebracht? Althans, de versie met aardappelen ipv tayer?quote:Op donderdag 24 augustus 2017 18:59 schreef vincenzo78 het volgende:
Een tijdje geleden zag ik op 24kitchen dat ze Pom gingen maken. Die tjappies vervingen de Pomtayer gewoon door geraspte aardapppelen. Als je vervolgens ook nog normale aanpassingen gaat doen zoals bijvoorbeeld een beetje meer of minder van bepaalde specerij dan blijft er weinig van het oorspronkelijke gerecht over.
Ken je dat reactie filmpje op de versie van Rudolph?quote:Op donderdag 24 augustus 2017 18:59 schreef vincenzo78 het volgende:
Ff voor de niet-Surinamers onder ons.
Je bent natuurlijk vrij om een gerecht te 'tweaken' zoals je zelf wilt. En tegenwoordig vervangen veel toko's ook kousenband door sperziebonen (deels uit winstbejag (sperzie goedkoper dan kousen) en deels omdat de niet-Surinaamse klandizie zich hierover niet zal beklagen), maar voor de meeste Surinamers die echt Surinaams eten zijn opgegroeid, is dit 'a big NoNo'.
Hoewel de Surinaamse keuken zeer gevarieerd is, zijn velen oerconservatief mbt de bereiding van het gerecht. En natuurlijk kookt niet iedere Surinamer hetzelfde (er zijn zelfs vele slechte Surinaamse koks ), maar ze proberen altijd wel bij de basis van een gerecht te blijven.
Een tijdje geleden zag ik op 24kitchen dat ze Pom gingen maken. Die tjappies vervingen de Pomtayer gewoon door geraspte aardapppelen. Als je vervolgens ook nog normale aanpassingen gaat doen zoals bijvoorbeeld een beetje meer of minder van bepaalde specerij dan blijft er weinig van het oorspronkelijke gerecht over.
Ik wil verder niet aanvallen of bepalen voor anderen, maar ik wilde alleen advies geven indien je ooit Surinaamse vrienden en kennissen over de vloer zou hebben (en voor ze zou koken).
Absoluut.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 19:11 schreef Lienekien het volgende:
Ik zou toch niet Surinaams gaan koken voor Surinaamse kennissen! Dan ga ik wel bij hen eten.
Dat zou best kunnen en dat de tayer de aardappel heeft vervangen, maar ik ken geen Surinamers die je hier blij mee zou maken. Persoonlijk zou ik zo'n Pom niet eten.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 20:48 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Hadden de Sefardische Joden niet de Pom naar Suriname gebracht? Althans, de versie met aardappelen ipv tayer?
Nee, maar ben benieuwd.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 21:25 schreef n0a het volgende:
[..]
Ken je die reactie filmpje op de versie van Rudolph?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |