zelfs de appie heeft het. https://www.ah.nl/product(...)e-chun-mixed-picklesquote:Op dinsdag 22 augustus 2017 21:39 schreef Spriet4 het volgende:
[..]
Ja, dat weet ik. Ik koop ze nu ook altijd zo. Was bij die Surinaams-Hindoestaanse toko's in Lelystad Almere omgeving een aantal kopen. Eigenlijk gingen we voor die chinese vruchten in blik of pot. Helaas hadden ze geen chinese vruchten in blik of pot. Want ja, niet alle (Surinaamse) toko's hebben Aziatische producten.
Ja, en dat is niet voor hun Chinese klanten.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 22:14 schreef Elleska het volgende:
[..]
zelfs de appie heeft het. https://www.ah.nl/product(...)e-chun-mixed-pickles
Kijk, jij hebt er verstand van!quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 22:20 schreef Tem het volgende:
Nee, die komen voor de Nutrilon 1 hypoallergeen.
quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 19:42 schreef Tem het volgende:
Zelf gemaakt vandaag en voor een eerste keer vond ik het lang niet slecht Moet het nog wel wat finetunen.
Rotiplaat had ik bij de toko gehaald. DezeZiet er goed uit!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Tails tell tales
quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 19:42 schreef Tem het volgende:
Zelf gemaakt vandaag en voor een eerste keer vond ik het lang niet slecht Moet het nog wel wat finetunen.
Rotiplaat had ik bij de toko gehaald. DezeProbeer die rotiplaat van Parbo op de Bergweg eens.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Proud member of the IDGAF+FU2 community
Goeien tip.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 23:10 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Probeer die rotiplaat van Parbo op de Bergweg eens.
Terug ! Want met sperzieboontjes kan echt niet.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 23:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kut. Kouseband vergeten mee te nemen
Ik ga binnenkort voor de mixed pickles en/of pompoen optie. Maar ik heb gewoon altijd kousenband in de vriezer liggen en nu dus niet meer.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 11:28 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Terug ! Want met sperzieboontjes kan echt niet.
Oh kun je dat in de vriezer doen? Gewoon zo rauw uit de toko zo in de vriezer?quote:Op woensdag 23 augustus 2017 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik ga binnenkort voor de mixed pickles en/of pompoen optie. Maar ik heb gewoon altijd kousenband in de vriezer liggen en nu dus niet meer.
Bij de toko verkopen ze zakjes diepgevroren kousenband. Prima spul wat mij betreft.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 11:33 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh kun je dat in de vriezer doen? Gewoon zo rauw uit de toko zo in de vriezer?
Oh ik zag alleen de verse.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 11:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Bij de toko verkopen ze zakjes diepgevroren kousenband. Prima spul wat mij betreft.
Ik heb toch liever verse sperziebonen dan kousenband uit de vriezer.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 11:28 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Terug ! Want met sperzieboontjes kan echt niet.
Idem.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 14:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb toch liever verse sperziebonen dan kousenband uit de vriezer.
Ik nietquote:Op woensdag 23 augustus 2017 14:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb toch liever verse sperziebonen dan kousenband uit de vriezer.
Vriezer zak sperziebonen of kousenband uit de winkel is helemaal niks mis mee. Wordt geoogst als het kraakvers is en meteen flashfrozen.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 14:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb toch liever verse sperziebonen dan kousenband uit de vriezer.
Ik ken die van Patak's en van Geeta's en de laatste is echt veel beter. Smaakt veel minder kunstmatig. Maar ja, het zijn wel Westerse merken dus dan zal het vast niet authentiek zijn denk ik dan.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 15:42 schreef Tem het volgende:
Ik vind die van Patak's altijd prima te nassen maar ben ben geen Surinamer.
Er is ook niks "mis" mee, ik vind vers gewoon altijd lekkerder smaken.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 15:39 schreef Mutiilation het volgende:
Kouseband uit de vriezer is toch niks mis mee.
Beetje een deceptie dat jij voor K&K gaat. Ik dacht dat dat not done was in onze CUL.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 15:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
zoals een grote pot Rogan Josh pasta. Die koop ik normaal in Engeland.
Ik hoop ooit nog eens een huishouden te kunnen runnen waarin ik dat nooit meer doe. Tot die tijd is rogan josh de lekkerste kant en klare currypastaquote:Op woensdag 23 augustus 2017 17:16 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Beetje een deceptie dat jij voor K&K gaat. Ik dacht dat dat not done was in onze CUL.
En Bobotie van Knor Wereldgerechten?quote:Op woensdag 23 augustus 2017 17:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik hoop ooit nog eens een huishouden te kunnen runnen waarin ik dat nooit meer doe. Tot die tijd is rogan josh de lekkerste kant en klare currypasta
Wat jij 'vers' noemt ligt al dagenlang in de supermarkt/vrachtwagen/loods voordat jij het op je bord krijgt.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 17:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Er is ook niks "mis" mee, ik vind vers gewoon altijd lekkerder smaken.
Dat geldt voor zo'n beetje alle groenten behalve spinazie en boerenkool. Rode kool misschien ook.
Nou ja, daar zijn ook al tig topics over volgeluld. Gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur.
Nou zit je me te plagenquote:Op woensdag 23 augustus 2017 17:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En Bobotie van Knor Wereldgerechten?
Dan hanteren wij dus een andere definitie voor vers. Maakt mij verder niet uit, ik wil het ook wel anders definiėren, als je daar blij van wordt : ik heb liever nooit-ingevroren groenten dan wel-ooit-ingevroren groenten.quote:Op woensdag 23 augustus 2017 17:42 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Wat jij 'vers' noemt ligt al dagenlang in de supermarkt/vrachtwagen/loods voordat jij het op je bord krijgt.
Diepvries wordt kraakvers geplukt en flashfrozen en is dus veel verser dan 'vers'. Maar bij het ontdooien verlies je natuurlijk wel wat smaak.
Het ene weegt tegen het andere op, het maakt dus echt geen flikker uit.
Denk je echt dat verse sperzieboontjes dezelfde dag nog geplukt worden en in de supermarkt liggen?quote:Op donderdag 24 augustus 2017 12:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan hanteren wij dus een andere definitie voor vers. Maakt mij verder niet uit, ik wil het ook wel anders definiėren, als je daar blij van wordt : ik heb liever nooit-ingevroren groenten dan wel-ooit-ingevroren groenten.
Je snapt het punt - nog steeds - niet.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 14:29 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Denk je echt dat verse sperzieboontjes dezelfde dag nog geplukt worden en in de supermarkt liggen?
en zeker iets als kousenband, dat volgens mij niet eens in nederland groeit.
Nee, denk je dat ik achterlijk ben of zo?quote:Op donderdag 24 augustus 2017 14:29 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Denk je echt dat verse sperzieboontjes dezelfde dag nog geplukt worden en in de supermarkt liggen?
en zeker iets als kousenband, dat volgens mij niet eens in nederland groeit.
enough said..... en idd vaak de "verse" kousenband is het ook nietquote:Op donderdag 24 augustus 2017 15:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, denk je dat ik achterlijk ben of zo?
Wat precies begrijp je nou er niet aan als ik zeg dat ik groenten uit de diepvries, groenten die bevroren zijn geweest MINDER lekker vind?
Wat valt daar nou niet aan te begrijpen?
Precies, dat zou ik ook denken.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 19:11 schreef Lienekien het volgende:
Ik zou toch niet Surinaams gaan koken voor Surinaamse kennissen! Dan ga ik wel bij hen eten.
Die van mijn moeders moeder!quote:Op woensdag 23 augustus 2017 15:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zeg Surinaamse FOK!kers, eten jullie mangochutney? En zo ja, wat is dan de beste?
Hadden de Sefardische Joden niet de Pom naar Suriname gebracht? Althans, de versie met aardappelen ipv tayer?quote:Op donderdag 24 augustus 2017 18:59 schreef vincenzo78 het volgende:
Een tijdje geleden zag ik op 24kitchen dat ze Pom gingen maken. Die tjappies vervingen de Pomtayer gewoon door geraspte aardapppelen. Als je vervolgens ook nog normale aanpassingen gaat doen zoals bijvoorbeeld een beetje meer of minder van bepaalde specerij dan blijft er weinig van het oorspronkelijke gerecht over.
Ken je dat reactie filmpje op de versie van Rudolph?quote:Op donderdag 24 augustus 2017 18:59 schreef vincenzo78 het volgende:
Ff voor de niet-Surinamers onder ons.
Je bent natuurlijk vrij om een gerecht te 'tweaken' zoals je zelf wilt. En tegenwoordig vervangen veel toko's ook kousenband door sperziebonen (deels uit winstbejag (sperzie goedkoper dan kousen) en deels omdat de niet-Surinaamse klandizie zich hierover niet zal beklagen), maar voor de meeste Surinamers die echt Surinaams eten zijn opgegroeid, is dit 'a big NoNo'.
Hoewel de Surinaamse keuken zeer gevarieerd is, zijn velen oerconservatief mbt de bereiding van het gerecht. En natuurlijk kookt niet iedere Surinamer hetzelfde (er zijn zelfs vele slechte Surinaamse koks ), maar ze proberen altijd wel bij de basis van een gerecht te blijven.
Een tijdje geleden zag ik op 24kitchen dat ze Pom gingen maken. Die tjappies vervingen de Pomtayer gewoon door geraspte aardapppelen. Als je vervolgens ook nog normale aanpassingen gaat doen zoals bijvoorbeeld een beetje meer of minder van bepaalde specerij dan blijft er weinig van het oorspronkelijke gerecht over.
Ik wil verder niet aanvallen of bepalen voor anderen, maar ik wilde alleen advies geven indien je ooit Surinaamse vrienden en kennissen over de vloer zou hebben (en voor ze zou koken).
Absoluut.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 19:11 schreef Lienekien het volgende:
Ik zou toch niet Surinaams gaan koken voor Surinaamse kennissen! Dan ga ik wel bij hen eten.
Dat zou best kunnen en dat de tayer de aardappel heeft vervangen, maar ik ken geen Surinamers die je hier blij mee zou maken. Persoonlijk zou ik zo'n Pom niet eten.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 20:48 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Hadden de Sefardische Joden niet de Pom naar Suriname gebracht? Althans, de versie met aardappelen ipv tayer?
Nee, maar ben benieuwd.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 21:25 schreef n0a het volgende:
[..]
Ken je die reactie filmpje op de versie van Rudolph?
quote:
Heb de aflevering ook gezien, beetje verbaasd naar zitten kijken. Ik had zoiets van: 'noem het dan geen Pom'.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 21:28 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Dat zou best kunnen en dat de tayer de aardappel heeft vervangen, maar ik ken geen Surinamers die je hier blij mee zou maken. Persoonlijk zou ik zo'n Pom niet eten.
Juist in Suriname hebben de meegenomen gerechten vanuit 'thuislanden' weer een eigen draai gekregen.
Ik vermoed niet dat ze bij 24Kitchen een soort van puriteins idee hadden van: zo als Pom origineel bedoeld was..
Nu ik dat filmpje van Rudolph zie, realiseer ik me dat het nog erger was dan ik me herinnerde.quote:Op donderdag 24 augustus 2017 21:30 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
migado, bijna een winti hiero bij de paneermeel brak ik
Surinamers haten verandering op het gebied van eten. Ze zijn zo vastgeroest aan hun oude gewoontes en doen, wat ook weer heel mooi is, maar soms.....quote:Op donderdag 24 augustus 2017 18:59 schreef vincenzo78 het volgende:
Ff voor de niet-Surinamers onder ons.
Je bent natuurlijk vrij om een gerecht te 'tweaken' zoals je zelf wilt. En tegenwoordig vervangen veel toko's ook kousenband door sperziebonen (deels uit winstbejag (sperzie goedkoper dan kousen) en deels omdat de niet-Surinaamse klandizie zich hierover niet zal beklagen), maar voor de meeste Surinamers die echt Surinaams eten zijn opgegroeid, is dit 'a big NoNo'.
Hoewel de Surinaamse keuken zeer gevarieerd is, zijn velen oerconservatief mbt de bereiding van het gerecht. En natuurlijk kookt niet iedere Surinamer hetzelfde (er zijn zelfs vele slechte Surinaamse koks ), maar ze proberen altijd wel bij de basis van een gerecht te blijven.
Een tijdje geleden zag ik op 24kitchen dat ze Pom gingen maken. Die tjappies vervingen de Pomtayer gewoon door geraspte aardapppelen. Als je vervolgens ook nog normale aanpassingen gaat doen zoals bijvoorbeeld een beetje meer of minder van bepaalde specerij dan blijft er weinig van het oorspronkelijke gerecht over.
Ik wil verder niet aanvallen of bepalen voor anderen, maar ik wilde alleen advies geven indien je ooit Surinaamse vrienden en kennissen over de vloer zou hebben (en voor ze zou koken).
Geraspte Pomtayer (uit de vriezer) is bij elke fatsoenlijke toko te koop (waarschijnlijk bij Orientals en vergelijkbare zaken).quote:Op vrijdag 25 augustus 2017 11:36 schreef sirdanilot het volgende:
Ah ik zie het al. In braziliė is de tayer taioba, en taro is een heel andere soort die meer uit Aziė komt.
Helaas nog even verder zoeken naar die tayer dus.
Ja in de amazing oriental in den haag ligt het sowieso maar kom daar voorlopig niet. Woon zelf in leiden.quote:Op zaterdag 26 augustus 2017 10:26 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Geraspte Pomtayer (uit de vriezer) is bij elke fatsoenlijke toko te koop (waarschijnlijk bij Orientals en vergelijkbare zaken).
Woon je in de randstad?
Lokquote: heb jij een artikel over pomtayer op je blog ?quote:
Chinese toko waar ze ook dingen voor de Surinaamse keuken verkopen?quote:Op zaterdag 26 augustus 2017 10:44 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja in de amazing oriental in den haag ligt het sowieso maar kom daar voorlopig niet. Woon zelf in leiden.
Als ik weer eens in den haag ben neem ik het wel mee.
In de chinese toko hiero zag ik het zo gauw niet liggen. Misschien kunnen ze het bestellen.
Nice.quote:Op zondag 27 augustus 2017 14:52 schreef Iwanius het volgende:
En weer Surinaams gegeten, dit keer als lunch. Heerlijk!
bedoel je niet djojo? laatste keer dat ik daar was wilde een vrouw mij en m'n gezelschap ook bijna te lijf gaanquote:Op zondag 27 augustus 2017 17:49 schreef fukforce het volgende:
Kom net van Warung Dojo op de Beeklaan raak ik meteen verzeild in een of andere bar gevecht
Ja Djojo aka Dojoquote:Op zondag 27 augustus 2017 17:53 schreef JaneDoe het volgende:
[..]
bedoel je niet djojo? laatste keer dat ik daar was wilde een vrouw mij en m'n gezelschap ook bijna te lijf gaan
het eten is er goed, jammer van t vreemde volk dat er komt
heel erg irritant ja dat je er niet kunt pinnenquote:Op zondag 27 augustus 2017 18:04 schreef fukforce het volgende:
[..]
Ja Djojo aka Dojo
Eten is er zeker goed maar inderdaad altijd als ik daar kom is er altijd wel iets aan de hand. Telefonisch bestellen heeft daar ook geen zin al bel je uur van te voren. Dan sta je daar als nog 30 minuten te wachten tot je bestelling klaar is, ook al is het niet druk.
En het wordt tijd dat die zwartwerkers eens pinapparaat gaan afschaffen. De enige reden om er te blijven komen is omdat het eten wel goed is.
quote:
Dit.quote:Op maandag 28 augustus 2017 11:57 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Noh mang, zoetzuur dan. Maar zeker niet zoet.
Ah, oke.quote:Op maandag 28 augustus 2017 00:27 schreef Iwanius het volgende:
Lekker eten is voor een ieder bedoelt. Vanavond bijvoorbeeld weer naar Spicy Temptation geweest.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Grote gebakken spicy gamba's,soep,witte rijst en buikspek..Ik ben happy geweest.
Aansluitend om te relaxen:
[ afbeelding ]
Champie i.c.m. een verse sigaar.
[..]
[ afbeelding ]
Bakkeljauw dus.
Het andere was:
[ afbeelding ]
Pietjil, alleen die vond ik wat tegenvallen want de groente was opgewarmd in een oventje en was dus 'dood' = slap. De pindasaus was
te zoet alsof ze tamarinde erin hadden gedaan.
Verkeerde topic met je sigaar. Je hoeft niet in drie topics te spammen wat je hebt gegeten.quote:Op maandag 28 augustus 2017 18:00 schreef Iwanius het volgende:
(Vroege) Avondhap
[ afbeelding ]
Yup...weer Moksi alias de Surinaamse toer.
Aansluitend
[ afbeelding ]
Tis maandagvooravond,zacht zomerweer dus ideaal om te acclimatiseren na het eten.
Moet ik iets zien of verwijs je naar een post?quote:Op maandag 28 augustus 2017 19:07 schreef sp3c het volgende:
is wel Surinaamse eten
ziet er niet heel bijzonder uit verder maar het is een kleine foto
ik ook, zijn mooie foto's en het maakt het toch allemaal wat levendigerquote:Op maandag 28 augustus 2017 19:23 schreef Mutiilation het volgende:
Ik vind die foto's van Iwanius wel tof. Hij post altijd afwijkende gerechten. Ik ben wat dat betreft simpeler; Surinaams broodje of roti. Maar ga zeker eens wat anders uitproberen.
Hij post al in iets van drie topics, buiten deze om, wat 'ie elke dag vreet Waarom moet hij dit topic overnemen? De zoveelste borrel en sigaar tijdens het 'acclimatiseren' lijkt me niet relevant. Of het moet Borgoe rum zijn wat hij drinkt. Maar dat betwijfel ik.quote:Op maandag 28 augustus 2017 20:36 schreef sp3c het volgende:
[..]
ik ook, zijn mooie foto's en het maakt het toch allemaal wat levendiger
Oh het is gelijk zuur, oke dan.quote:Op maandag 28 augustus 2017 20:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hallo hier ben ik Eerst even eten. Geen Surinaams
Gaan jullie intussen even ontopic?
Over de beste manier om zuur te maken bijvoorbeeld.
En dat in een schone pot.quote:Op maandag 28 augustus 2017 20:51 schreef Tem het volgende:
[..]
Oh het is gelijk zuur, oke dan.
- 1 Komkommer in halve maantjes gesneden
- 200 ml water
- zout
- 250 ml natuurazijn
- 1 rode ui
- 4 el suiker.
- 8 pimentbolletjes
- 2 kruidnagels
Water koken en suiker in oplossen. Daarna nachtje in de koelkast.
Naja, ik doe het minimaal een nacht in de koelkast. Kan het dan nog wel twee weken gebruiken. Weet niet of jij een betere manier hebt. Ongetwijfeld en die hoor ik dan graag om dat dan uit te proberen.quote:Op maandag 28 augustus 2017 20:56 schreef RobinOok het volgende:
Een nachtje in de koelkast en dan is het goed?
Dit en dan met pomme de cythere erinquote:Op maandag 28 augustus 2017 20:51 schreef Tem het volgende:
[..]
Oh het is gelijk zuur, oke dan.
- 1 Komkommer in halve maantjes gesneden
- 200 ml water
- zout
- 250 ml natuurazijn
- 1 rode ui
- 4 el suiker.
- 8 pimentbolletjes
- 2 kruidnagels
Water koken en suiker in oplossen. Daarna nachtje in de koelkast.
quote:Op maandag 28 augustus 2017 21:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
Klinkt lekker Tem
Wat is pomme de cythere?
Ik wil wel een opzetje doen die kan dan aangevuld worden.quote:Op maandag 28 augustus 2017 23:08 schreef Mutiilation het volgende:
Topic is bijna vol. Sowieso tof dat we bijna aan het derde deel zitten. Iemand zin een mooie OP te maken voor deel 3?
Dat doe ik wel. Morgen.quote:Op maandag 28 augustus 2017 23:08 schreef Mutiilation het volgende:
Topic is bijna vol. Sowieso tof dat we bijna aan het derde deel zitten. Iemand zin een mooie OP te maken voor deel 3?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |