SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt..
Verder ook:
• De plek waar je alles kan vragen over de Rotterdamse horeca,diens restaurants,toko's,uitbaters.
• De plek waar je volgens mij het beste,lekkerste en als het kan goedkoopst ook kan eten.
• De plek waar je komt te weten welke restaurants je het beste kan mijden en waarom..
• De plek waar je komt te weten welke belangrijke culinaire evenementen er weer op stapel staan.
En wat gebeurd er met wat je dagelijks zoal eet?
Die blijven gewoon in het "Wat eten en drinken we vandaag"topic verschijnen zodat ik nog iets van contact heb met de 'buitenwereld'
Vorige deel:
Het grote "Waar gaan we nu weer eten Iwanius" topic #4 2015 - 2016![]()
© Roffa recensiequote:Op dinsdag 23 februari 2016 14:30 schreef Gripper het volgende:
Iwanius, ik zag op FB voorbij komen dat FG deze maand een 7-gangen menu met z'n 7 beste gerechten serveert, vanwege de zoveelste verjaardag.
Heb je al geboekt?Waarom geld uitgeven aan gerechten die ik al ken en vele malen geproefd heb gedurende al die jaren. Zit ik mij zelf alleen maar te herhalen. Daarbij eventjes die 'bolle' met rust laten en anderen "lastig vallen"
quote:Op dinsdag 23 februari 2016 22:35 schreef MCH het volgende:
Italie (Rome) zal nog wel iets te koud zijn.
quote:quote:
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-02-2016 20:59:27 ]
Normaal, bij een goed Pekingeend restaurant serveren ze dat niet.quote:Op maandag 29 februari 2016 08:48 schreef Isegrim het volgende:
Oh ok. Ik vind het vlees ook lekker. En dat gooi je toch niet weg ofzo?
Wat doen ze met het vlees dan, gewoon wegflikkeren? Zonde.quote:Op maandag 29 februari 2016 10:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Normaal, bij een goed Pekingeend restaurant serveren ze dat niet.
Daar krijg je stukjes vel met vet en een heeeel klein beetje vkees eraan.
In Nederlandse restaurants krijg je wel gewoon de hele eend.
Pekingeend is een bereidingswijze maar een pekingeend is ook een ras. Dus als een Surinamer pekingeend serveert is dat gewoon dat beest, niet perse de manier waarop ze die in Peking klaar maken.
Niet helemaal volledig. Pekingeend kan op verschillende wijze worden voorbereid. De Beijing style wordt geroosterd met minder kruiden, wordt de huid altijd van het vlers gescheiden voordat deze wordt geroosterd en gaat het inderdaad om de krokante vel. De Kantonese stijl wordt geroosterd met veel kruiden, waarbij je zowel veel vlees als bot krijgt geserveerd. Smaak is totaal anders en wordt ook anders gegeten. De meeste restaurant worden gerund door Kantonees chinezen en maken het ook op de Kantoneze wijze de pekingeend, gewoonweg omdat deze ook het meest wordt verkocht. Deze worden vaak gebruikt om als Beijing stijl te worden geserveerd, en komt omdat het niet rendabel is om twee soorten bereidingswijze te hanteren. De meesten kennen dan ook het verschil niet.quote:Op maandag 29 februari 2016 10:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Normaal, bij een goed Pekingeend restaurant serveren ze dat niet.
Daar krijg je stukjes vel met vet en een heeeel klein beetje vkees eraan.
In Nederlandse restaurants krijg je wel gewoon de hele eend.
Pekingeend is een bereidingswijze maar een pekingeend is ook een ras. Dus als een Surinamer pekingeend serveert is dat gewoon dat beest, niet perse de manier waarop ze die in Peking klaar maken.
Ook warm genoeg voor topje en T-shirt?quote:Op maandag 29 februari 2016 22:25 schreef Molo het volgende:
Waar Iwanius zat (Dagelijkse Groenmarkt) is het lekker beschut en vandaag was het prima in de zon hoor, uit de wind enzo
Geen flauw idee, ik zat in de Ardennen vandaag, maar heb daar zelf vaak genoeg met mijn al dan niet zatte harses gezetenquote:Op maandag 29 februari 2016 23:18 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Ook warm genoeg voor topje en T-shirt?
Wel goede gardarobeservice daar, zie geen jas over een stoelleuning hangen en niet alle locaties zullen zo beschut zijn.
Opgelost. Carry on.quote:Op maandag 29 februari 2016 21:57 schreef Iwanius het volgende:
Note: Oude zomerfoto van vorig jaar maar omdat dezelfde serveerster er
vandaag ook was,zelfde haarstijl e.d, deze oude foto gebruikt.
Oh nee! Ik wil hem helemaal niet ontmaskeren, er valt niks te ontmaskeren. Iwanius is gewoon een held! En natuurlijk mag je oude foto/s gebruiken als je meerdere keren op een plaats komt, Of foto's van anderen. Maakt toch geen ruk uit. Het viel me gewoon op.quote:Op dinsdag 1 maart 2016 00:35 schreef RobinOok het volgende:
Oh God, we hebben er weer een hoor, Iwaniusontmaskeraar nummer 397.
*gaaaaaaaaaaaaaaap*
Zelfs Kantozen zijn vaak niet op de hoogte van dit verschil. Ten eerste zijn de twee soorten bereidingswijze niet iets wat je zo maar weet. Daarnaast wordt de twee bereidingswijze ook vaak gecombineerd waardoor je het op een Kantoneze wijze gaat kruiden, maar Beijing wijze gaat roosteren.quote:Op maandag 29 februari 2016 20:25 schreef RobinOok het volgende:
Kantonezen weten heus dat verschil wel.
Alsof hij nog tijd heeft om te werken... Hij heeft wel belangrijker dingen te doen!quote:Op maandag 7 maart 2016 18:57 schreef larry_flynt het volgende:
Iwanius wat voor werk doe je? En ga je alleen of met mensen uiteten?
Volg al een tijdje je topics, leuk om te lezen!
Hoe komt hij dan aan het geld. Dat wil ik ookquote:Op maandag 7 maart 2016 21:58 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Alsof hij nog tijd heeft om te werken... Hij heeft wel belangrijker dingen te doen!
Geld speelt geen rol. Eten wel.quote:Op maandag 7 maart 2016 22:00 schreef larry_flynt het volgende:
[..]
Hoe komt hij dan aan het geld. Dat wil ik ook
Hey kerel sorry voor de wat late reactie maar hier dan mijn mening/advies:quote:Op zaterdag 5 maart 2016 19:55 schreef gargamelnl het volgende:[knip]
Maar even de volgende vraag
Ik ben vorig jaar met een bedrijfsweekend in Rotterdam geweest. Dit is zo goed bevallen dat ik samen met een maat van mij weer hier naar toe ga voor een weekend. Nu is mijn vraag aan jou:
Bij welke horeca gelegenheid kan ik het beste terecht voor een seafood platter? Ik ben bereid om hiervoor best 150 tot 200 euro pp neer te leggen, zolang er maar kingcrab, (geen canadese) kreeft etc etc bij zit en het echt gewoon helemaal geweldig is.
Ik heb recensies gelezen over las palmas, dus hier ga ik maar niet naar toe.![]()
Hier wilden we eerst gaan eten, maar ik heb bij mij maat aangegeven, dat ik via fok! wel een persoon ken, die ons een perfect advies kan geven.![]()
Alvast bedankt voor je antwoord.
Opporto of The Harbour Club zijn wel aan te raden,quote:Op zaterdag 5 maart 2016 19:55 schreef gargamelnl het volgende:
Hallo Iwanius,
Bedankt voor je mooie recensies, ik check altijd even cul om te kijken of je weer een verslag hebt gemaakt. Bedankt man![]()
Maar even de volgende vraag
Ik ben vorig jaar met een bedrijfsweekend in Rotterdam geweest. Dit is zo goed bevallen dat ik samen met een maat van mij weer hier naar toe ga voor een weekend. Nu is mijn vraag aan jou:
Bij welke horeca gelegenheid kan ik het beste terecht voor een seafood platter? Ik ben bereid om hiervoor best 150 tot 200 euro pp neer te leggen, zolang er maar kingcrab, (geen canadese) kreeft etc etc bij zit en het echt gewoon helemaal geweldig is.
Ik heb recensies gelezen over las palmas, dus hier ga ik maar niet naar toe.![]()
Hier wilden we eerst gaan eten, maar ik heb bij mij maat aangegeven, dat ik via fok! wel een persoon ken, die ons een perfect advies kan geven.![]()
Alvast bedankt voor je antwoord.
Heeft Schmidt ook een restaurant-gedeelte?quote:Op woensdag 9 maart 2016 19:35 schreef robdriessen het volgende:
Voor wat betreft de Seafood Platter vraag: zou Harbour Club niet ook een optie kunnen zijn? En anders sturen we gargamelnl toch naar de nieuwe Schmidt winkel?
Nee, een paar staantafels om je kibbeling naar binnen te jassenquote:Op woensdag 9 maart 2016 20:03 schreef Molo het volgende:
[..]
Heeft Schmidt ook een restaurant-gedeelte?
Works for mequote:Op woensdag 9 maart 2016 20:07 schreef robdriessen het volgende:
[..]
Nee, een paar staantafels om je kibbeling naar binnen te jassen
Nou, gezellig uit eten gaan hoor, bij Schmidt.quote:Op woensdag 9 maart 2016 19:49 schreef Isegrim het volgende:
Schmidt was wel het eerste waaraan ik dacht voor zoiets.
Ja heel romantisch dinerenquote:Op woensdag 9 maart 2016 20:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, gezellig uit eten gaan hoor, bij Schmidt.
Helemaal nu ze op een industrieterrein zitten. Jottem.
Ik vind het een prachtig pandquote:
Nee, het is niet gezellig nee. Maar als het je alleen om de kwaliteit gaat...quote:Op woensdag 9 maart 2016 20:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, gezellig uit eten gaan hoor, bij Schmidt.
Helemaal nu ze op een industrieterrein zitten. Jottem.
Ik las ooit positieve berichten over : http://www.visaandemaas.nl/quote:Op zaterdag 5 maart 2016 19:55 schreef gargamelnl het volgende:
Bij welke horeca gelegenheid kan ik het beste terecht voor een seafood platter? Ik ben bereid om hiervoor best 150 tot 200 euro pp neer te leggen, zolang er maar kingcrab, (geen canadese) kreeft etc etc bij zit en het echt gewoon helemaal geweldig is.
Valt mee toch?quote:Op woensdag 9 maart 2016 21:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Harbour club betaal je juist wel teveel....
En daarom noem ik dit soort zaken al niet eens meer:quote:Op woensdag 9 maart 2016 22:08 schreef RobinOok het volgende:
Nou ja, ik geef je op een briefje dat het weinig is.
Top. Bedankt voor het uitgebreide antwoord. We gaan wel naar Catch by Simonis.quote:Op woensdag 9 maart 2016 18:24 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Hey kerel sorry voor de wat late reactie maar hier dan mijn mening/advies:
In Rotterdam kan ik je geen top horeca-zaak aanwijzen met hetgeen je zoekt en waarvan ik zeg: "Daar zou ik ook elke week even langsgaan voor een seafoodplatter". Het beste die wel alles heeft wat jij opsomt en wat ik indertijd goed vond (1 jaar geleden) was:
Catch by Simonis te Scheveningen
En anders is mijn vraag of het perse een seafood platter moet zijn aangezien het seizoen er nog niet is als je begrijpt wat ik bedoel. Zeg je: "Ik wil gewoon een avond op niveau verwend worden maar dan met schaaldieren gerechten ( i.i.g. vis!) maar dan ook weer niet te stijf dan stuur ik je met alle liefde naar Foodlabs want ik heb laatst een geweldige heilbot-kreeften bouillon platter daar gegeten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En die was to die for!
Even nog terugkomend op de 'beste' vis toko's in Rotterdam en mijn bezwaren er tegen:
Las Palmas: Herman den Blijker zijn zaak. Kwaliteit goed maar je krijgt werkelijk niets op je bord (karig en als het de fruit de mer betreft veel kokkels,zeewier,schaafijs en erg weinig kreeft,krab etc waar je nog extra voor moet dokken!)
Zeezout Rotterdam Herman den Blijker zijn oude zaak en ook hier betaal je teveel voor de maritime kleuren/ambiance en de blabla maar krijg je hier ook voor een veel te hoge prijs mediocre gerechten op je bord waarvoor je de hoofdprijs betaalt.
Hotel NY Oesterbar Al jaren bekend in de Maasstad en i.v.g.met Herman den Blijker zijn toko's (oud en actueel) gewoon een fabriekshal ala Dudok waar je dezelfde kwaliteit krijgt als bij Zeezout en Las Palmas alleen in een eenvoudige omgeving. Prijs redelijk en voor wat je krijgt toch wel oke. Maar...duidelijk niet waar jij je met je vriendin of relaties even jezelf op niveau gaat verwennen.
quote:
scheveningen - dr lelykadequote:Op zondag 13 maart 2016 20:01 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Top. Bedankt voor het uitgebreide antwoord. We gaan wel naar Catch by Simonis.Ik zie dat er meerdere locaties zijn. Welke locatie kan ik het beste naar toe?
Hotel NY is idd te vergelijken met Dudok. Ben daar vorig jaar geweest en ik vond allebei best wel bagger qua prijs / kwaliteit verhoudingMisschien het verkeerde moment gekozen bij beide horeca gelegenheden.
Laatst geweest, was prima in orde!quote:
quote:
Even los van dat: Mocht een vrouwelijk iemand van FOK! ooit HUGH bezoeken en die vent met die afro in de foto linksonder tegenkomen,die ooit op tv was bij Rayman Laat met zijn inmiddels ex-vrouw, die heeft inmiddels gezorgd dat zij voor de rest van haar leven soa heeft gewoon omdat mijnheer overal in Rotterdam in de ronde neukte. Hij is vaak te vinden in het Rotterdamse uitgaansleven in club Vie of Thalia of HUGH en gemakkelijk te herkennen als een echte 'rico suave' aka gladjanus.quote:Op zondag 13 maart 2016 20:51 schreef Tem het volgende:
Voor de rest zou ik er nooit voor mijn plezier gaan eten, niet mijn type toko
Apart, dit is dus eigenlijk wat het gros er over te zeggen heeft maar snap je punt ook wel.quote:Op vrijdag 18 maart 2016 02:15 schreef Iwanius het volgende:
Oporto is nieuw en zit aan de kant van de Hofbogen(niet aan de kant van FG Foodlabs) waar allerlei kleine pop-up toko's zijn geopend zoals Bird,kledingzaak waar je kan eten en kleding kopen,fitnes ruimte waar je kan inkijken hoe de klanten daar zich in het zweet werken en vooral luid schreeuwen om de aandacht op buitenstaanders te vestigen alsof men een veredelde Navy Seals training volgt en dus Oporto als laatste.
Inderdaad. Krijg het bij Warung Mini wel altijd op mijn Broodje (zoutvlees & sopropo)quote:Op vrijdag 18 maart 2016 16:00 schreef vinc81 het volgende:
Bitter melon (sopropo) bedoel je? Die doen ze niet op broodjes, wel 'reguliere' komkommer uit zuur.
Denk dat je die in Rotterdam bedoeld maar ik bestel alleen in die van Amsterdam dus zou het niet weten. Heet nu trouwens Warung Rahayu zie ik.quote:Op vrijdag 18 maart 2016 16:05 schreef vinc81 het volgende:
Ah, ja maar op 'reguliere' broodjes doen ze gewoon komkommer (gelukkig).
Ben je nog tevreden over Warung Mini sinds de verhuizing/verbouwing?
Bestaat magnetron toko Chinny's trouwens nog?
Als ik mag: Warung mini is sedert het verkocht werd voor HFL 1.000.000,- jaren geleden door de toenmalige eigenaar met de nieuwe eigenaren fiks achteruit tegaan en anno 2016 nog steed slecht als je praat over de broodjes kip kerry,de nasi en rijst gerechten. De Saoto is matig tot redelijk als soep maar voor de rest wegblijven als je een liefhebber van deze keuken bent aangezien er betere alternatieven voor handen zijn. Wat dat laatste is zal je van mij binnenkort wel zien verschijnen.quote:Op vrijdag 18 maart 2016 16:05 schreef vinc81 het volgende:
Ah, ja maar op 'reguliere' broodjes doen ze gewoon komkommer (gelukkig).
Ben je nog tevreden over Warung Mini sinds de verhuizing/verbouwing?
Leuk, restaurant waar ik kok ben geweest en altijd zeer gewaardeerd wordt maar toch beperkt bekend! Iwanius, ik lees altijd mee in dit topic en zeer benieuwd naar je bevindingen!quote:Op vrijdag 18 maart 2016 06:07 schreef Mip1988 het volgende:
Iwanius heb je ervaring met restaurant Soit?
Zo ja, hoe was het?
Ziet er goed uit. Op youtube zie je vaak food reviews, waarbij men de kop van de garnaal ook op eet of leeg zuigt. Eet jij alleen de staart op of ook de kop? Er schijnt namelijk erg veel smaak in te zitten, maar ik heb mezelf nog niet zover gekregen om ook de kop op te eten.quote:
De kop van een garnaal uitzuigenquote:Op zaterdag 26 maart 2016 14:48 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Ziet er goed uit. Op youtube zie je vaak food reviews, waarbij men de kop van de garnaal ook op eet of leeg zuigt. Eet jij alleen de staart op of ook de kop? Er schijnt namelijk erg veel smaak in te zitten, maar ik heb mezelf nog niet zover gekregen om ook de kop op te eten.![]()
Hoe zit het trouwens in de betere of duurdere restaurants. Hebben ze daar een manier om het darmkanaal van de ongepelde garnaal te verwijderen of moet je na het pellen dit nog zelf doen?
De duurdere restaurants zeker in Nederland serveert bijna nooit ongepelde garnalen. Zelf wel eens garnalen op de Catalaanse wijze bereid in een van de betere restaurants in Italië gegeten. Daar zaten de darmkanaal nog in. Beetje jammer want hoewel het een pokke werk is kan je deze vanuit de nek verwijderen. En uiteraard lekker de kop uitzuigen, bij een goede garnaal heerlijk, alleen ook vaak meegemaakt dat het een en al bitter is.quote:Op zaterdag 26 maart 2016 14:48 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Ziet er goed uit. Op youtube zie je vaak food reviews, waarbij men de kop van de garnaal ook op eet of leeg zuigt. Eet jij alleen de staart op of ook de kop? Er schijnt namelijk erg veel smaak in te zitten, maar ik heb mezelf nog niet zover gekregen om ook de kop op te eten.![]()
Hoe zit het trouwens in de betere of duurdere restaurants. Hebben ze daar een manier om het darmkanaal van de ongepelde garnaal te verwijderen of moet je na het pellen dit nog zelf doen?
Gaat het dan om de garnalen boter die in de kop zit, zoals mark wiens hieronder in het youtube gilmpje met reuze garnalen, of zitten er meer smaakvolle dingen in zo'n kop?quote:Op zaterdag 26 maart 2016 15:55 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
De duurdere restaurants zeker in Nederland serveert bijna nooit ongepelde garnalen. Zelf wel eens garnalen op de Catalaanse wijze bereid in een van de betere restaurants in Italië gegeten. Daar zaten de darmkanaal nog in. Beetje jammer want hoewel het een pokke werk is kan je deze vanuit de nek verwijderen. En uiteraard lekker de kop uitzuigen, bij een goede garnaal heerlijk, alleen ook vaak meegemaakt dat het een en al bitter is.
Ja wist ik allang. Vanaf Lisboa t/m de hoek waar je uitkomt op de kruising westewagenstraat- Hoogstraat (waar o.a. Mc Donalds en een sportzaak zitten) Alles daartussen ( ja, ook dat grote cafe met tv schermen) gaat op schop voor nieuwbouw apartementen voor wat ik begreep studenten met ouders die goed bij kas zitten.. Rotterdam wil af van de schotelhuurders en theedoeken ( "alah akbar ..mijn Geloof staan boven jullie wet types met families") in de binnenstad van Rotterdam(zie Kralingen-Vlietlaan bijvoorbeeld) en de rest van het centrum van Rotterdam.quote:Op zondag 27 maart 2016 16:18 schreef Isegrim het volgende:
Iwanius, Café Lisboa is definitief gesloten.
mijn ouders hebben het. Vandaag bij de brunch. Wat een flauwekulquote:Op zondag 27 maart 2016 23:28 schreef RobinOok het volgende:
Himalayazout.
Vraag me af of iemand dat ooit gebruikt. Kutrasp.
en duur ook trouwens.quote:Op zondag 27 maart 2016 23:32 schreef Ole het volgende:
[..]
mijn ouders hebben het. Vandaag bij de brunch. Wat een flauwekul
Ja, dat wel.quote:Op zondag 27 maart 2016 23:51 schreef RobinOok het volgende:
3 euro de kilo is wel duurder dan keukenzout hoor.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Je moest eens weten hoeveel gasten lopen te raspen als een gek met dat ding zodat er wat in het schoteltje valt die ze vervolgens mengen en dan hun aangeleverd zuurdesem broodje in dippen voordat er ook maar 1 gerecht/amuse op tafel staat. Ik laat het altijd wijselijk liggen,gewoon omdat ik geen extra zout blief.quote:Op zondag 27 maart 2016 23:28 schreef RobinOok het volgende:
Himalayazout.
Vraag me af of iemand dat ooit gebruikt. Kutrasp.
Onraspbaar betonzout, dat wil ik wel eens zien.quote:Op maandag 28 maart 2016 19:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik wel. Ik hou van zout, Geurds waarschijnlijk niet. En daarom geeft ie de mensen onraspbaar betonzout met een inferieur raspje. Om dat zoutliefhebbers te pesten! Dan staat ie ons uit te lachen in zijn keuken. Jaja, zo zit het, denk ik.
quote:Op maandag 28 maart 2016 20:24 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Onraspbaar betonzout, dat wil ik wel eens zien.
'brunch' met je ouders, dat is pas flauwekul.quote:Op zondag 27 maart 2016 23:32 schreef Ole het volgende:
[..]
mijn ouders hebben het. Vandaag bij de brunch. Wat een flauwekul
Ik wou net zeggen, mijn paard heeft er altijd een liksteen van.quote:Op zondag 27 maart 2016 23:48 schreef Isegrim het volgende:
Himalayazout is helemaal niet duur:
http://www.paardendrogist(...)/100313/46458?v=True
Is gewoon hetzelfde spul.
Nee, dat is gewoon zout, dat zijn die witte stenen. Paarden hebben vaak dat roze. Zijn net iets duurder.quote:Op maandag 28 maart 2016 21:51 schreef computergirl het volgende:
Hangen ook bij koeien in de wei dacht ik?
Wat zijn shizublaadjes?quote:Op dinsdag 29 maart 2016 08:41 schreef robdriessen het volgende:
En de Shizublaadjes per ongeluk in de koelkast laten liggen![]()
Waar is shizu zei, bedoelde ik shiso. Ik wil graag 1 joker inzetten, stop de klok.quote:
Ik zie het al helemaal voor me, lekker decadent klanten lopen te dissen. Bij de koffie ook raspbare caramel ipv suiker?quote:Op maandag 28 maart 2016 19:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik wel. Ik hou van zout, Geurds waarschijnlijk niet. En daarom geeft ie de mensen onraspbaar betonzout met een inferieur raspje. Om dat zoutliefhebbers te pesten! Dan staat ie ons uit te lachen in zijn keuken. Jaja, zo zit het, denk ik.
Maak koreaanse kimchi van de shisoblaadjes, is heerlijk ! Let wel, dat is een kimchi die niet zo ontzettend lang houdbaar is.quote:Op dinsdag 29 maart 2016 08:41 schreef robdriessen het volgende:
Toevallig hebben we thuis afgelopen zondag zelf Okonomiyaki gemaakt! (En de Shizublaadjes per ongeluk in de koelkast laten liggen)
Mooie foto's en smakelijke gerechten weer. Met een beetje geluk ga ik vrijdag eens langswippen bij FG's Noodlebar.
Iwanius bij Bird.quote:Op donderdag 31 maart 2016 15:47 schreef vinc81 het volgende:
[knip] Ik ging vroeger ook graag op de zondag naar Bird voor het 3 gangen menu van de chef. Maar volgens mij doen ze dat helemaal niet meer. Ben jij daar al eens geweest Iwanius?
Verbaast me niets. Lunch er af en toe en als er 2 andere gasten in de zaak zitten, is het veel. Wel jammer, vind het een aardig concept en de vegetarische bowl heeft een goede preis-leistungverhouding.quote:Op vrijdag 1 april 2016 12:46 schreef Kopstoot het volgende:
Binnenkort geen noodle bowls van Francois meer te zien hier. Die zaak gaat dicht begrijp ik en in het pand komt restaurant FG zelf. Is dat niet wat dichtbij Foodlabs?
t is net monopolie he. Eerst het maximale aantal huisjes in die straat neerzetten, en dan die huisjes inruilen voor een hotel.quote:Op vrijdag 1 april 2016 12:46 schreef Kopstoot het volgende:
Binnenkort geen noodle bowls van Francois meer te zien hier. Die zaak gaat dicht begrijp ik en in het pand komt restaurant FG zelf. Is dat niet wat dichtbij Foodlabs?
Dan pak ik die reerugfilet en dat dessert.quote:Op vrijdag 1 april 2016 06:38 schreef Isegrim het volgende:
Oh die kaas had ik wil willen opeten zo te zien.
Neem ik de Krug.quote:Op vrijdag 1 april 2016 15:39 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Dan pak ik die reerugfilet en dat dessert.
Ik weet nagenoeg niks van de Mexicaanse keuken, maar ik begreep altijd dat TexMex bijna een eigen keuken is, anders dan Mexicaans.quote:Op zaterdag 2 april 2016 15:05 schreef Isegrim het volgende:
Iwanius, ik weet niet of je al bij La Taquería bent geweest, maar zo niet, ga er vooral even heen binnenkort.
Eindelijk écht Mexicaans in Nederland.Taco's zoals ik ze ken uit Texas.
Dat klopt.quote:Op zaterdag 2 april 2016 19:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik weet nagenoeg niks van de Mexicaanse keuken, maar ik begreep altijd dat TexMex bijna een eigen keuken is, anders dan Mexicaans.
Owja. Tuurlijk. Domvamme.quote:Op zaterdag 2 april 2016 19:23 schreef Isegrim het volgende:
[..].
Maar dat wil nog niet zeggen dat je in Texas geen echt Mexicaans kunt krijgen. Het stikt daar van de Mexicanen.![]()
Nicequote:Op zaterdag 2 april 2016 19:53 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Alle taco's die op de kaart staan (×2) en empanada's en quesadillas.Oh en pisco sour.
Neuh.quote:Op zaterdag 2 april 2016 19:55 schreef Tem het volgende:
[..]
Niceook maar eens uitproberen. Is het prijzig?
But we're gonna build a wall... and it's gonna be YUUUUUUGE! and Mexico is gonna pay for it.quote:Op zaterdag 2 april 2016 19:23 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat klopt.
Maar dat wil nog niet zeggen dat je in Texas geen echt Mexicaans kunt krijgen. Het stikt daar van de Mexicanen.Sterker nog, niet zo lang geleden was Texas nog Mexico.
Fotorapportage staat straks in het andere topic?quote:Op zaterdag 2 april 2016 19:53 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Alle taco's die op de kaart staan (×2) en empanada's en quesadillas.Oh en pisco sour.
Ik ken het al een tijdje maar bewust gemeden en ik vind het best wel prijzig voor wat ze bieden en de kwaliteit is misschien voor Nederlandse begrippen redelijk maar als je in Spanje zelf vaak bent geweest of Catalonie, dan vind ik dit zijn geld niet waard,verre van traditioneel en eigenlijk de zoveelste die wat aanbiedt onder het mom van traditioneel en origineel overgoten met een typische aankleding zodat je als gast/klant gelijk al onder de indruk bent (en dan het eten als het een beetje goed klinkt en bekend eruit ziet,ook algauw goed vind.)quote:Op zaterdag 2 april 2016 15:05 schreef Isegrim het volgende:
Iwanius, ik weet niet of je al bij La Taquería bent geweest, maar zo niet, ga er vooral even heen binnenkort.
Eindelijk écht Mexicaans in Nederland.Taco's zoals ik ze ken uit Texas.
Maar zeg je dit nu omdat je er al bent geweest of zijn dit gewoon vooroordelen?quote:Op zondag 3 april 2016 22:57 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik ken het al een tijdje maar bewust gemeden en ik vind het best wel prijzig voor wat ze bieden en de kwaliteit is misschien voor Nederlandse begrippen redelijk maar als je in Spanje zelf vaak bent geweest of Catalonie, dan vind ik dit zijn geld niet waard,verre van traditioneel en eigenlijk de zoveelste die wat aanbiedt onder het mom van traditioneel en origineel overgoten met een typische aankleding zodat je als gast/klant gelijk al onder de indruk bent (en dan het eten als het een beetje goed klinkt en bekend eruit ziet,ook algauw goed vind.)
I'll pass,maar dank voor de tip..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |