abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_160763216
Bitter melon (sopropo) bedoel je? Die doen ze niet op broodjes, wel 'reguliere' komkommer uit zuur.
  vrijdag 18 maart 2016 @ 16:03:10 #77
430068 KarigeKarel
Karig & Gierig
pi_160763284
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 16:00 schreef vinc81 het volgende:
Bitter melon (sopropo) bedoel je? Die doen ze niet op broodjes, wel 'reguliere' komkommer uit zuur.
Inderdaad. Krijg het bij Warung Mini wel altijd op mijn Broodje (zoutvlees & sopropo)
Gierig & Karig | Eventuele adviezen in mijn posts en/of bijlagen mogen enkel op eigen risico worden opgevolgd.
pi_160763348
Ah, ja maar op 'reguliere' broodjes doen ze gewoon komkommer (gelukkig). :)

Ben je nog tevreden over Warung Mini sinds de verhuizing/verbouwing?

Bestaat magnetron toko Chinny's trouwens nog?
  vrijdag 18 maart 2016 @ 16:12:06 #79
430068 KarigeKarel
Karig & Gierig
pi_160763523
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 16:05 schreef vinc81 het volgende:
Ah, ja maar op 'reguliere' broodjes doen ze gewoon komkommer (gelukkig). :)

Ben je nog tevreden over Warung Mini sinds de verhuizing/verbouwing?

Bestaat magnetron toko Chinny's trouwens nog?
Denk dat je die in Rotterdam bedoeld maar ik bestel alleen in die van Amsterdam dus zou het niet weten. Heet nu trouwens Warung Rahayu zie ik.
Gierig & Karig | Eventuele adviezen in mijn posts en/of bijlagen mogen enkel op eigen risico worden opgevolgd.
pi_160777162
Laat je niet in de maling nemen met de prijzen want wat je echt krijgt in de praktijk is minder dat wat je verwacht of op foto's zag. Vergeet niet dat men vaak bij dit soort zaken voor de promo de porties altijd vermeerderen/fraaier eruit laten zien dan wat je als klant uiteindelijk op je bord krijgt. En de kwaliteit is mediocre. En wil je het zoals je ergens hebt gezien, dan moet je dus meer bij betalen,iets dat men altijd pas zegt als je hen ermee confronteert.

Vwb het gedoemd zijn heeft dat niets van doen dat men op deze locatie zit. Punt wat ik wilde maken is dat het een hipster etiket krijgt omdat hetzeflde slag wat eerder rondliep bij een Holysmoke qua eten (wat ook op die gehypte Buik van indertijd werd vertelt) zit nu daar omdat het niet in het centrum zit maar een beetje verscholen zo achter bij het Hofplein en dus anders is en dus gelijk een alternatief is waar je als alto/hipster volk moet zijn omdat het zo 'urban' is. Hipsters doen wel alsof ze wars zijn van trends e.d. maar ze denken lopen er allemaal als makke schapen achteraan en zijn gewoon volgers en goedkope consumeerders en verre van origineel zoals precies diegenen waartegen zij zich altijd afzetten namelijk de gewone man in de straat.

Let maar op: Nu wordt vermout als het nieuwe drankje voor 2016 geroemd terwijl ik het al van mijn jeugd ken en het als een gewoon drankje ziet maar omdat men van gekkigheid niks origineels meer kan bedenken krijg je van die remakes van weleer die nu als helemaal je-van-het-gelden terwijl het gewoon hypen van BS is. Nee, wat een orgineel iets nieuws verzinnen,daar moet men teveel moeite voor doen en vergt teveel tijd en inspanning. Dus verzinnen we gewoon maar een hoop hype en marketing en schiven wij iets doodgewoon als vermout naar voren als het zomerdrankje van 2016. :') |:(

Ja, die 'afro'boy op die foto die ik eerder aanwees heeft zijn mooie (ex) vriendin die ook een kindje van hem heeft en ervoor zorgt, als kunsternares (ze kan heel mooi schilderen) voor de rest van haar leven soa gegeven waar ze ook pas sedert een paar maanden achterkwam omdat de oetlul in de rondte neukte aangezien hij dus een onderlinge afspraak had dat hij 1x in de zoveel tijd op stap wilde met zijn homies en wat zij in goed vertrouwen toeliet. En toen ze erachter kwam wat hij deed was de echtscheiding daar en mocht ze het zelf uitzoeken terwijl hij verder de vrije jongen weer kon uithangen en rondbazuinen dat de relatie door omstandigheden niet meer ging. Hij is bijna altijd te vinden in zaken van 'mooie' mensen/ meisjes (HUGH-Club Vie-Thalia) omringt door gasten die jij opsomt en speelt daar de aardige en snelle gladjanus.Hij werkt inderdaad bij een architecten/reclame buro en woont zelf op de Meent.

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 16:05 schreef vinc81 het volgende:
Ah, ja maar op 'reguliere' broodjes doen ze gewoon komkommer (gelukkig). :)

Ben je nog tevreden over Warung Mini sinds de verhuizing/verbouwing?

Als ik mag: Warung mini is sedert het verkocht werd voor HFL 1.000.000,- jaren geleden door de toenmalige eigenaar met de nieuwe eigenaren fiks achteruit tegaan en anno 2016 nog steed slecht als je praat over de broodjes kip kerry,de nasi en rijst gerechten. De Saoto is matig tot redelijk als soep maar voor de rest wegblijven als je een liefhebber van deze keuken bent aangezien er betere alternatieven voor handen zijn. Wat dat laatste is zal je van mij binnenkort wel zien verschijnen.

Ga dan als je zo graag Surinaams-Chinees wil eten bijvoorbeeld naar het einde van de witte de withstraat op de hoek bij Deli Fafi Rotterdam voor diezelfde nasi of rijstschotel of broodje kip kerry zonder dat alles er doorkookt en vol met maizena zit zoals bij warung-mini die nog teveel teert op zijn verre en goede verleden. Punt is dat 90% van de late stapbezoekers dan al te bezopen is om de slechte kwaliteit te proeven en dus met hun bezopen kop alles maar naar binnen proppen en te betalen om het later thuis weer uit te kotsen op de wc en diaree te krijgen.

Goed.



Waar?







El Gaucho
Van Vollenhovenstraat 58
3016 BK Rotterdam,

Wat at / dronk je?


Volgens de bediening hun beste fles. Inderdaad niet verkeerd.Volle smaak in
de mond en prima voor bij de bestelde gerechten.



Bordje met gegrilde kippen wings. Goede marinade en prima om mee te beginnen als knabbel
hapje vooraf.



Toen nam ik het ook,nu ook weer deze grote gamba's in een eigen gemaakte pittige saus. Wederom lekker en na
afloop met brood de saus 'ruimen'.



Mijn ossenhaas filet van 400 gram met op de achtergrond de patat,rijst,gebakken
Champions,salades,3 verschillende sauzen en natuurlijk mijn paffert voor later en
het glas gevuld met de lekkere rioja.


Impressies / Op of aanmerkingen

Nadat ik er vorig jaar ook al was geweest en wel op 19 juni 2015 leek
mij een vandaag bezoek ook niet verkeerd te meer er hierna een opening
op stapel staat van een nieuwe avond sigarenbar genaamd Jack's.

Ja,oké Harry,Jack's is voor later. Hoe beviel dit tweede bezoek aan Gauchos?

Goed. Prima. Alles smaakte,prijs-kwaliteit helemaal goed en niets te klagen.
Tevreden vertrokken.

Cijfer
7,5
/ 10

Waar?




© Jack's Facebook



© Google Maps


Jack's
Scheepstimmermanslaan 15a
3016 AE Rotterdam

Wat dronk / rookte je?


Beste fles van het Huis volgens zegge ( Deutz) en dus bestelt met bijbehorende
fluutjes.



En bij een goede fles hoort een top sigaartje!



En zelfs een goede Abdij zoals deze met aan het einde een zoetje in de smaak
viel niet verkeerd.


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou,wat valt er te zeggen wat al niet gezegd is onder de geplaatste foto's.

Ik vind het een prima zaakje deze Jack's en zie mij zeker als ik in de buurt ben hier
even binnenwippen en een drankje en een paffert doen in de toekomst.

Inrichting is leuk en straalt warmte uit,de eigenaar is een gezellige vent die je als gast
waardeert en de tijd voor je neemt ongeacht de drukte. Ook duidelijk kennis van zaken
heeft op zowel drank als sigaren niveau en je totslot welkom laat voelen ongeacht de
dikte van je beurs of je gebrek aan kennis van drank of sigaren.

Cijfer
7,5 / 10

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 19-03-2016 00:59:15 ]
pi_160777536
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 06:07 schreef Mip1988 het volgende:
Iwanius heb je ervaring met restaurant Soit?
Zo ja, hoe was het? :)
Leuk, restaurant waar ik kok ben geweest en altijd zeer gewaardeerd wordt maar toch beperkt bekend! Iwanius, ik lees altijd mee in dit topic en zeer benieuwd naar je bevindingen!
  zaterdag 19 maart 2016 @ 04:30:55 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160779402
Wij aten ooit regelmatig bij Soit. Beetje bistro/eetcafe-achtig. Prima prijs-kwaliteit verhouding. En eten met een aandacht en liefde bereid. Bediening erg hartelijk, vriendelijk. Gul met schenken van glazen wijn. Regelmatig wijzigende kaart.gemoedelijke sfeer. En voor ons lekker in de buurt. Meer een "vandaag geen zin om te koken" restaurant dan een "vandaag zin om uit te gaan eten" restaurant.

Maar, sinds een paar jaar komen we er bijna niet meer. Had de indruk dat ze van eigenaar waren veranderd en ik vond het eten steeds vaker "het net niet". Alsof het meer prefab was of zo. Of van der Valk achtig. Liefdelozer. (altijd moeilijk precies uit te leggen)
  zaterdag 19 maart 2016 @ 04:48:25 #83
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160779434
Ik heb er een jaar geleden een keer gegeten, vond het er gezellig en lekker, maar wat aan de dure kant voor de gerechten die we hadden.
Had overigens geen prefab spul voor zover ik kan beoordelen, dat was gewoon prima vers :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_160912006


Voor wie het interessant vind.



De restaurantweek editie van 2016 zal dit jaar ook de restaurants van "die bolle" bevatten en wel:



en


Laat je niet afschriikken door deze armoedige buitenkant foto van Foodlabs want het ziet er tegenwoordig veel aangekleeder
uit. Check mijn bezoekjes uit het verleden maar.


Dus doe er je voordeel mee en ervaar waarom dit mijn lievelingsrestaurants zijn als het op verwennen aankomt. :s)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-03-2016 15:22:30 ]
pi_160912547
Meh. De diners zijn al volgeboekt. ;(
pi_160913154
quote:
13s.gif Op donderdag 24 maart 2016 15:49 schreef Myraela het volgende:
Meh. De diners zijn al volgeboekt. ;(
Ik wilde ook net gaan kijken :'(
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_160952691


Waar?


© Yelp




© Pizzeria Palermo.




Trattoria Pizzeria Palermo da Franco
Zwart Janstraat 92C
3035 AW Rotterdam.

Wat at of dronk je?



Uit zijn privé-collectie deze grote fles die we vandaag maar soldaat gaan maken.
Volle (Amarone-achtig) wijn met een vleugje fluwelen zachtheid wanneer je hem
proeft. Niet te overheersend dus prima voor bij de komende gerechtjes.



Als klein voorafje deze dunne gemengde pizza als knabbel bij de wijn.



O.a.wat lekkere hammen en worsten i.c.m. gedroogde tomaten & olijven bij het wijntje.



De licht in knoflook gebakken gamba's met kop, een favoriet van mij en gelijk hierna nog twee keer uitgevraagd want de wijn moet wel op.
(nou,bijna dan)


Impressies / Of op aanmerkingen

Nou ja, het was weer een bezoekje vol met Italiaanse bevlogen en gezelligheid en het eten was ook prima in orde.
Kortom geslaagd bezoek en tot de volgende keer.

Cijfer
7,5 / 10
pi_160957962
quote:
2s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 04:53 schreef Iwanius het volgende:

*knip*

Ziet er goed uit. Op youtube zie je vaak food reviews, waarbij men de kop van de garnaal ook op eet of leeg zuigt. Eet jij alleen de staart op of ook de kop? Er schijnt namelijk erg veel smaak in te zitten, maar ik heb mezelf nog niet zover gekregen om ook de kop op te eten. :{

Hoe zit het trouwens in de betere of duurdere restaurants. Hebben ze daar een manier om het darmkanaal van de ongepelde garnaal te verwijderen of moet je na het pellen dit nog zelf doen?
  zaterdag 26 maart 2016 @ 15:08:20 #89
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_160958288
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 14:48 schreef gargamelnl het volgende:

[..]

Ziet er goed uit. Op youtube zie je vaak food reviews, waarbij men de kop van de garnaal ook op eet of leeg zuigt. Eet jij alleen de staart op of ook de kop? Er schijnt namelijk erg veel smaak in te zitten, maar ik heb mezelf nog niet zover gekregen om ook de kop op te eten. :{

Hoe zit het trouwens in de betere of duurdere restaurants. Hebben ze daar een manier om het darmkanaal van de ongepelde garnaal te verwijderen of moet je na het pellen dit nog zelf doen?
De kop van een garnaal uitzuigen :9~ _O_
pi_160959081
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 14:48 schreef gargamelnl het volgende:

[..]

Ziet er goed uit. Op youtube zie je vaak food reviews, waarbij men de kop van de garnaal ook op eet of leeg zuigt. Eet jij alleen de staart op of ook de kop? Er schijnt namelijk erg veel smaak in te zitten, maar ik heb mezelf nog niet zover gekregen om ook de kop op te eten. :{

Hoe zit het trouwens in de betere of duurdere restaurants. Hebben ze daar een manier om het darmkanaal van de ongepelde garnaal te verwijderen of moet je na het pellen dit nog zelf doen?
De duurdere restaurants zeker in Nederland serveert bijna nooit ongepelde garnalen. Zelf wel eens garnalen op de Catalaanse wijze bereid in een van de betere restaurants in Italië gegeten. Daar zaten de darmkanaal nog in. Beetje jammer want hoewel het een pokke werk is kan je deze vanuit de nek verwijderen. En uiteraard lekker de kop uitzuigen, bij een goede garnaal heerlijk, alleen ook vaak meegemaakt dat het een en al bitter is.
pi_160960386
Blij te lezen dat Vermouth het nieuwe zomerdrankje wordt. Dan kan ik misschien weer gewoon normaal een gin-tonic bestellen zoals ik mijn hele leven al doe, zonder uit 16 verschillende soorten te hoeven te kiezen en het geserveerd te krijgen in een vissenkom met een komkommer of een andere groente er in en daar dan 12 Euro voor te moeten betalen.

Gewoon een longdrinkglas gin-tonic, met wat ijs en een hooguit een schijfje citroen. Net als vruuger.
pi_160961693
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 15:55 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

De duurdere restaurants zeker in Nederland serveert bijna nooit ongepelde garnalen. Zelf wel eens garnalen op de Catalaanse wijze bereid in een van de betere restaurants in Italië gegeten. Daar zaten de darmkanaal nog in. Beetje jammer want hoewel het een pokke werk is kan je deze vanuit de nek verwijderen. En uiteraard lekker de kop uitzuigen, bij een goede garnaal heerlijk, alleen ook vaak meegemaakt dat het een en al bitter is.
Gaat het dan om de garnalen boter die in de kop zit, zoals mark wiens hieronder in het youtube gilmpje met reuze garnalen, of zitten er meer smaakvolle dingen in zo'n kop?

pi_160978840
Iwanius, Café Lisboa is definitief gesloten. -O-
  zondag 27 maart 2016 @ 16:18:36 #94
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160978848
Whut!!! Why???
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_160978909
'Herstructurering van het gebied', zegt het briefje op de deur. Eigenaar Jose is nu naar Portugal en denkt nog na of hij elders de zaak wil voortzetten.
  zondag 27 maart 2016 @ 16:22:52 #96
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160978935
Oh balen zeg...

Ze zullen de schimmige tentjes en überhaupt horeca wel weg willen hebben daar zeker?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_160978950
Zoiets ja...
pi_160979203
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 16:18 schreef Isegrim het volgende:
Iwanius, Café Lisboa is definitief gesloten. -O-
Ja wist ik allang. Vanaf Lisboa t/m de hoek waar je uitkomt op de kruising westewagenstraat- Hoogstraat (waar o.a. Mc Donalds en een sportzaak zitten) Alles daartussen ( ja, ook dat grote cafe met tv schermen) gaat op schop voor nieuwbouw apartementen voor wat ik begreep studenten met ouders die goed bij kas zitten.. Rotterdam wil af van de schotelhuurders en theedoeken ( "alah akbar ..mijn Geloof staan boven jullie wet types met families") in de binnenstad van Rotterdam(zie Kralingen-Vlietlaan bijvoorbeeld) en de rest van het centrum van Rotterdam.



Men wil ook nog meer welgestelden in de binnenstad hebben en het liefst jonge (twee verdieners) families met kinderen. (fietsen met Baboe bakken ala Laren en deel van Amsterdam)

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 27-03-2016 16:45:26 ]
  zondag 27 maart 2016 @ 16:39:59 #99
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160979238
Ja precies, dat bedoelde ik met mijn post.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_160979259
Gentrification, hoera.
pi_160988773


Waar?








FG Food Labs
Katshoek 41
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


Met Miep op de achtergrond de welbekende FG Foodlabs knabbels en het
eerste glaasje bubbels van Champagne Huis Legras et haas en wel de
Grand Cru Blanc de Blancs Millésime 2008. Ik heb zoals je ziet twee glazen
( net zo als Miep) omdat ik eerst een andere fles proefde en waar ik niks aan
vond en verhuist dat glas dus naar achteren zoals je kunt zien.Die andere lege
-verse- glazen zijn per abuis gebracht.




FG Foodlabs zijn amuse bolletje als begin en die vond ik zo lekker dat ik maar een tweede en derde keer uit vroeg waarbij ik bij het voorgerecht
ook maar een vierde amuse bolletje op het plateau kreeg mee geserveerd.



Tussengerecht,nog zonder de (kokos-curry)bouillon maar gevuld met o.a. veel vis. Heerlijk gerecht.



En nog maar een (extra bestelde) soep. Langoustine-krab met o.a.mossel. Nog lekkerder,maar 'Miep' liet deze ronde langs zich heengaan.



'Miep'' moest weer even berichten met haar vriendinnen en had als hoofdgerecht
gekozen de welbekende 'pannenkoek'aka Okonomiyaki!



*O* Ik nam als hoofdgerecht uiteraard de Waygu beef en deze portie werd de eerste van 2 borden Waygu die ik vanavond
zou nuttigen,gewoon omdat het kan.


Impressies / Op of aanmerkingen:

Tja,wat valt er voor te zeggen dan dat het allemaal weer genieten was op deze speciale dag en met een voldaan
gevoel afscheid hebben genomen en huiswaarts gekeerd.

Cijfer
8 / 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-03-2016 19:04:04 ]
pi_160989239
Die rasp in eerste foto? Zoiets heb ik voor nootmuskaat. Ligt daar nou kaas naast, of wat is precies de bedoeling :D
  zondag 27 maart 2016 @ 23:28:17 #103
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160989470
Himalayazout.
Vraag me af of iemand dat ooit gebruikt. Kutrasp.
  Moderator / Miss SHO zondag 27 maart 2016 @ 23:32:48 #104
22592 crew  Ole
pi_160989549
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 23:28 schreef RobinOok het volgende:
Himalayazout.
Vraag me af of iemand dat ooit gebruikt. Kutrasp.
mijn ouders hebben het. Vandaag bij de brunch. Wat een flauwekul
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 27 maart 2016 @ 23:39:52 #105
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_160989731
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 23:32 schreef Ole het volgende:

[..]

mijn ouders hebben het. Vandaag bij de brunch. Wat een flauwekul
en duur ook trouwens.
  zondag 27 maart 2016 @ 23:48:12 #106
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160989906
Raspje zal een euro kosten. Bij Dille & Kamille.
Hymalayazout zo duur als je zelf wilt. Of nou ja, 10 cent de kilo zal het nooit zijn.
pi_160989912
Himalayazout is helemaal niet duur:

http://www.paardendrogist(...)/100313/46458?v=True

Is gewoon hetzelfde spul. :D
  zondag 27 maart 2016 @ 23:50:50 #108
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_160989952
Ah ja ik zag 't een tijdje terug bij zo'n iets te hippe winkel. Daar was t duur. :P ¤25 volgens mij voor rasp + blokje.
  zondag 27 maart 2016 @ 23:51:56 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160989971
3 euro de kilo is wel duurder dan keukenzout hoor. ;)
pi_160990143
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 23:51 schreef RobinOok het volgende:
3 euro de kilo is wel duurder dan keukenzout hoor. ;)
Ja, dat wel. :Y
  maandag 28 maart 2016 @ 00:01:17 #111
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160990185
Maar het zag er wel weer lekker uit, Iwanius. ^O^

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_161004088
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 23:28 schreef RobinOok het volgende:
Himalayazout.
Vraag me af of iemand dat ooit gebruikt. Kutrasp.
Je moest eens weten hoeveel gasten lopen te raspen als een gek met dat ding zodat er wat in het schoteltje valt die ze vervolgens mengen en dan hun aangeleverd zuurdesem broodje in dippen voordat er ook maar 1 gerecht/amuse op tafel staat. Ik laat het altijd wijselijk liggen,gewoon omdat ik geen extra zout blief.
  maandag 28 maart 2016 @ 19:40:35 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161005073
Ik wel. Ik hou van zout, Geurds waarschijnlijk niet. En daarom geeft ie de mensen onraspbaar betonzout met een inferieur raspje. Om dat zoutliefhebbers te pesten! Dan staat ie ons uit te lachen in zijn keuken. Jaja, zo zit het, denk ik.

[ Bericht 22% gewijzigd door RobinOok op 28-03-2016 20:20:14 ]
pi_161006375
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2016 19:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik wel. Ik hou van zout, Geurds waarschijnlijk niet. En daarom geeft ie de mensen onraspbaar betonzout met een inferieur raspje. Om dat zoutliefhebbers te pesten! Dan staat ie ons uit te lachen in zijn keuken. Jaja, zo zit het, denk ik.
Onraspbaar betonzout, dat wil ik wel eens zien.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator maandag 28 maart 2016 @ 20:27:05 #115
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_161006460
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2016 20:24 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Onraspbaar betonzout, dat wil ik wel eens zien.
:')
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 28 maart 2016 @ 21:15:56 #116
393893 Hyaenidae
Haaien-idee
pi_161008148
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 23:32 schreef Ole het volgende:

[..]

mijn ouders hebben het. Vandaag bij de brunch. Wat een flauwekul
'brunch' met je ouders, dat is pas flauwekul.
pindazakje
pi_161009353
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 23:48 schreef Isegrim het volgende:
Himalayazout is helemaal niet duur:

http://www.paardendrogist(...)/100313/46458?v=True

Is gewoon hetzelfde spul. :D
Ik wou net zeggen, mijn paard heeft er altijd een liksteen van.
pi_161009817
Hangen ook bij koeien in de wei dacht ik?
  dinsdag 29 maart 2016 @ 08:41:20 #119
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_161017001
Toevallig hebben we thuis afgelopen zondag zelf Okonomiyaki gemaakt! (En de Shizublaadjes per ongeluk in de koelkast laten liggen :@ )

Mooie foto's en smakelijke gerechten weer. Met een beetje geluk ga ik vrijdag eens langswippen bij FG's Noodlebar.
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_161018062
quote:
1s.gif Op maandag 28 maart 2016 21:51 schreef computergirl het volgende:
Hangen ook bij koeien in de wei dacht ik?
Nee, dat is gewoon zout, dat zijn die witte stenen. Paarden hebben vaak dat roze. Zijn net iets duurder.
  dinsdag 29 maart 2016 @ 12:16:15 #121
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161019996
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 maart 2016 08:41 schreef robdriessen het volgende:
En de Shizublaadjes per ongeluk in de koelkast laten liggen :@
Wat zijn shizublaadjes?
  dinsdag 29 maart 2016 @ 22:43:32 #122
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_161038064
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 maart 2016 12:16 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wat zijn shizublaadjes?
Waar is shizu zei, bedoelde ik shiso. Ik wil graag 1 joker inzetten, stop de klok.
|:(
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  dinsdag 29 maart 2016 @ 22:46:46 #123
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161038224
Ow. Dat.

Lijkt me trouwes helemaal niet lekker in okonomiyaki...... :)
pi_161047684
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2016 19:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik wel. Ik hou van zout, Geurds waarschijnlijk niet. En daarom geeft ie de mensen onraspbaar betonzout met een inferieur raspje. Om dat zoutliefhebbers te pesten! Dan staat ie ons uit te lachen in zijn keuken. Jaja, zo zit het, denk ik.
Ik zie het al helemaal voor me, lekker decadent klanten lopen te dissen. Bij de koffie ook raspbare caramel ipv suiker?
  woensdag 30 maart 2016 @ 14:00:32 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161048655
Onraspbare caramel dan. Omdat suiker slecht voor je is.
pi_161075063
FG Food Labs is top! Mooie fotos ook! Ik ging vroeger ook graag op de zondag naar Bird voor het 3 gangen menu van de chef. Maar volgens mij doen ze dat helemaal niet meer. Ben jij daar al eens geweest Iwanius?
pi_161075137
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 maart 2016 08:41 schreef robdriessen het volgende:
Toevallig hebben we thuis afgelopen zondag zelf Okonomiyaki gemaakt! (En de Shizublaadjes per ongeluk in de koelkast laten liggen :@ )

Mooie foto's en smakelijke gerechten weer. Met een beetje geluk ga ik vrijdag eens langswippen bij FG's Noodlebar.
Maak koreaanse kimchi van de shisoblaadjes, is heerlijk ! Let wel, dat is een kimchi die niet zo ontzettend lang houdbaar is.

Een andere optie is een koreaanse pickle maken met soyasaus van de shisoblaadjes, ook erg lekker.

Kijk voor recepten op de site van Maangchi, één van de beste en leukste koreaanse receptensites imo.

Wij hadden die dingen ooit in de tuin, maar als ze in NL groeien worden ze nogal vezelig en taai. Denk dat het in NL te koud is voor lekkere Shiso. Of we hadden de verkeerde varieteit. Alsof je onkruid aan het vreten was :( (zei mn vader op z'n zeeuws: 'tis hlad vuulte !')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_161078269
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 15:47 schreef vinc81 het volgende:
[knip] Ik ging vroeger ook graag op de zondag naar Bird voor het 3 gangen menu van de chef. Maar volgens mij doen ze dat helemaal niet meer. Ben jij daar al eens geweest Iwanius?
Iwanius bij Bird. :s)
pi_161088835


Waar?




© Elizabethonfood.


© Google




Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at / dronk je?


Gewoon zin in een top champagne dus kies je een Krug,toch wel qua Huis "de Bentley"
onder de champagnes. Schijnbaar is men bij Parkheuvel ( zie overdreven duim die ik
pas later op de foto terug zag) ook erg in hun nopjes als ik een fles van Huize Krug
bestel want tikt gelijk lekker aan op de rekening, alsof de rest niets kost. |:(



Jeu..en daar zijn ze weer die Parkheuvel 'knabbels' *O* Nou vooruit: o.a:Kerrie,
kummel en kaas op filodeeg.Wonton met ganzenlever en zoetzuur,gemarineerde
groenten.Tosti van Pata Negra met truffel.Vitello tonato met sesam en zuurdesem.

Lekkah! :9~



-O- Dit is wel erg Madurodam formaat.Maar goed, amuse dus wat wil je. Het is o.a.een stukje kalfshartzwezerikmet een vinaigrette van
o.a. Crème Fraiche en in knoflook gebakken aardappelstukjes. Mja..hap-slik-weg en mijn Krug smaakte lekkerder en volgde met een
slok uit mijn glas er achteraan. })



Hee..een oude bekende en wel een stukje tarbotfilet gebraden in boerenboter i.c.m. kalfswang,knol
en bleekselderij en een sereh-kaneeljus. Jah..lekker en i.c.m.een slok van mijn Krug smaakt dit gerechtje
nog beter. "Krug verlicht uw gerecht." :')



Zat zo te genieten van mijn Krug dat ik even vergeten was bij het uitserveren van dit volgende gerecht een foto te
maken waardoor ik pas na een hap of wat doorkreeg dat ik deze gang nog niet had vastgelegd op beeld. Het is gebakken
nieroogkreeftjes met een zoetzuur, gemarineerde rettich met een aardpeerzalf, in een gel van gefermenteerde knoflook
met een lichte kerrie-appel vinaigrette. De subtiliteit van dit gerecht komt duidelijk naar voren bij het verorberen van dit
gerecht.Topper!



Gebakken reerugfilet met een kortsje van amandel,pistache en gebrande uien,knolselderij,spitskool
en afgemaakt met een reejus verrijkt met chartreuse.Lekker en hartig gerecht met volle smaken!



Laatste gang en wel het dessert bestaande uit o.a.crème en een sorbet ijs van tamarillo geserveerd
met diverse bereidingen van Valrhona’s Caramelia chocolade en een essance van hibiscus. Jah...
lekkere afsluiter en smaakt vooral zo goed i.c.m.het laatste restje Krug uit de fles. :Y



Mjah..wat kazen gewoon vanwege een opwelling die du moment dit werd uitgeserveerd weer verdween. Ik heb het ook gewoon zo laten staan tot verbazing van de bediening die dit ook niet in rekening hebben gebracht. Netjes en ik heb mijn dank extra laten blijken bij het scheiden van onze wegen. :s) .


Impressies / Of op aanmerkingen

Nou ja, eentonigheid lijkt meer het sleutelwoord hier want de teksten onder de geplaatste foto's spreken boekdelen. Het was weer allemaal prima in orde in zowel presentatie als smaak en heb met een tevreden gevoel afscheid genomen.Tot de volgende keer!

Cijfer

8 / 10
pi_161090041
Oh die kaas had ik wil willen opeten zo te zien. :9~
pi_161093821
Die zullen wel gedacht hebben, hij heeft er geen kaas van gegeten 8)7 Ziet er weer goed uit, maar inderdaad de amuse is echt een "stukje"
  vrijdag 1 april 2016 @ 12:46:23 #132
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_161094471
Binnenkort geen noodle bowls van Francois meer te zien hier. Die zaak gaat dicht begrijp ik en in het pand komt restaurant FG zelf. Is dat niet wat dichtbij Foodlabs?
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  vrijdag 1 april 2016 @ 12:47:46 #133
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161094492
Maar 1 fles Krug tijdens het hele diner? Watje. :{w ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 1 april 2016 @ 14:56:03 #134
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_161097119
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 12:46 schreef Kopstoot het volgende:
Binnenkort geen noodle bowls van Francois meer te zien hier. Die zaak gaat dicht begrijp ik en in het pand komt restaurant FG zelf. Is dat niet wat dichtbij Foodlabs?
Verbaast me niets. Lunch er af en toe en als er 2 andere gasten in de zaak zitten, is het veel. Wel jammer, vind het een aardig concept en de vegetarische bowl heeft een goede preis-leistungverhouding.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  vrijdag 1 april 2016 @ 15:22:25 #135
130803 Gripper
Get a grip
pi_161097531
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 12:46 schreef Kopstoot het volgende:
Binnenkort geen noodle bowls van Francois meer te zien hier. Die zaak gaat dicht begrijp ik en in het pand komt restaurant FG zelf. Is dat niet wat dichtbij Foodlabs?
t is net monopolie he. Eerst het maximale aantal huisjes in die straat neerzetten, en dan die huisjes inruilen voor een hotel. :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_161097805
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 06:38 schreef Isegrim het volgende:
Oh die kaas had ik wil willen opeten zo te zien. :9~
Dan pak ik die reerugfilet en dat dessert. :Y)
pi_161097861
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 15:39 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Dan pak ik die reerugfilet en dat dessert. :Y)
Neem ik de Krug.
(Arme Iwanius, houdt ie bijna niets meer over :'( ) ;)
Make my day!
pi_161118100
Iwanius, ik weet niet of je al bij La Taquería bent geweest, maar zo niet, ga er vooral even heen binnenkort. :9~

Eindelijk écht Mexicaans in Nederland. :9 Taco's zoals ik ze ken uit Texas. ^O^
  zaterdag 2 april 2016 @ 19:14:51 #139
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161123940
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 15:05 schreef Isegrim het volgende:
Iwanius, ik weet niet of je al bij La Taquería bent geweest, maar zo niet, ga er vooral even heen binnenkort. :9~

Eindelijk écht Mexicaans in Nederland. :9 Taco's zoals ik ze ken uit Texas. ^O^
Ik weet nagenoeg niks van de Mexicaanse keuken, maar ik begreep altijd dat TexMex bijna een eigen keuken is, anders dan Mexicaans.
pi_161124172
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik weet nagenoeg niks van de Mexicaanse keuken, maar ik begreep altijd dat TexMex bijna een eigen keuken is, anders dan Mexicaans.
Dat klopt.

Maar dat wil nog niet zeggen dat je in Texas geen echt Mexicaans kunt krijgen. Het stikt daar van de Mexicanen. :D Sterker nog, niet zo lang geleden was Texas nog Mexico. :P
  zaterdag 2 april 2016 @ 19:36:31 #141
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161124600
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:23 schreef Isegrim het volgende:

[..].

Maar dat wil nog niet zeggen dat je in Texas geen echt Mexicaans kunt krijgen. Het stikt daar van de Mexicanen. :D
Owja. Tuurlijk. Domvamme.
pi_161124913
Maar TexMex is ook niet te versmaden. :9
pi_161125072
Wat heb je op dan?
pi_161125153
quote:
7s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:50 schreef Tem het volgende:
Wat heb je op dan?
Alle taco's die op de kaart staan (×2) en empanada's en quesadillas. :9 Oh en pisco sour. :9
pi_161125217
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:53 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Alle taco's die op de kaart staan (×2) en empanada's en quesadillas. :9 Oh en pisco sour. :9
Nice :Y ook maar eens uitproberen. Is het prijzig?
pi_161125312
quote:
7s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:55 schreef Tem het volgende:

[..]

Nice :Y ook maar eens uitproberen. Is het prijzig?
Neuh. :)
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:34:52 #147
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_161128818
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:23 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat klopt.

Maar dat wil nog niet zeggen dat je in Texas geen echt Mexicaans kunt krijgen. Het stikt daar van de Mexicanen. :D Sterker nog, niet zo lang geleden was Texas nog Mexico. :P
But we're gonna build a wall... and it's gonna be YUUUUUUGE! and Mexico is gonna pay for it.

:')
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:35:28 #148
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_161128835
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:53 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Alle taco's die op de kaart staan (×2) en empanada's en quesadillas. :9 Oh en pisco sour. :9
Fotorapportage staat straks in het andere topic? :+
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_161158948
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 15:05 schreef Isegrim het volgende:
Iwanius, ik weet niet of je al bij La Taquería bent geweest, maar zo niet, ga er vooral even heen binnenkort. :9~

Eindelijk écht Mexicaans in Nederland. :9 Taco's zoals ik ze ken uit Texas. ^O^
Ik ken het al een tijdje maar bewust gemeden en ik vind het best wel prijzig voor wat ze bieden en de kwaliteit is misschien voor Nederlandse begrippen redelijk maar als je in Spanje zelf vaak bent geweest of Catalonie, dan vind ik dit zijn geld niet waard,verre van traditioneel en eigenlijk de zoveelste die wat aanbiedt onder het mom van traditioneel en origineel overgoten met een typische aankleding zodat je als gast/klant gelijk al onder de indruk bent (en dan het eten als het een beetje goed klinkt en bekend eruit ziet,ook algauw goed vind.)

I'll pass,maar dank voor de tip.. :s)



Waar?















FG Noodlebar
Katshoek 33
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


Knabbelhapje gevuld met een kipfilet stukjes in een Indiaas curry marinade.





Drie verschillende bowls: (bo-naar be) Spicy beef/gamba's combinatie,gamba curry en als laatste beef curry.


Impressies / Op of aanmerkingen:

Nou ja,zoals al eerder bij mij bekend en wat ik met een enkeling achter de schermen op FOK! al
deels deelde (vorig jaar?) is nu dus algemeen bekend en wel dat FG Noodlebar ermee ophoudt
te bestaan ter faveure van het vlaggenschip restaurant FG dat nu nog gesitueerd is aan de LIoydstraat,
maar straks dus op de plek van de Noodlebar zal herrijzen zodat er 1 grote gecentraliseerde FG horeca
onder en bij de Hofbogen gevestigd zal zijn.

Gisteravond dus voor het laatst wat bowls bestelt en ter plekke bijgepraat met Francois zijn vader
die voor de gelegenheid ook even langskwam terwijl Francois zelf door afwezigheid schitterde
gewoon, omdat hij al druk bezig was e.e.a.op te ruimen dan wel te verhuizen en dus tussen de Hofbogen
en de LIoydstraat op en neer pendelde.

De drukte van nieuwsgierige en vaste klanten voor deze zaterdag was gelukkig verdeeld over de
gehele dag zodat het niet te vol werd bij de Noodlebar als je binnen wilde komen en je dus rustig
kon staan,rondkijken dan wel een plek uitzoeken om wat te gaan eten.

Oké, maar wat vond jij nu van deze FG ervaring/opzet op Noedelgebied?


Francois doet er heel goed aan zich op dat de focussen waar hij echt de beste in is en dat zijn niet de noedels,
hoe goed de kwaliteit van zijn ingrediënten/producten ook waren; De Aziatische keuken en diens bereidingen
kan hij beter voor die specifieke smaken die je ervan verwacht aan anderen overlaten en gewoon zoals ik,van tijd
tot tijd de beste toko's bezoeken die ook goede noedels serveren en er dan gewoon van genieten als gast..

Cijfer:
7
/ 10

[ Bericht 33% gewijzigd door #ANONIEM op 03-04-2016 23:01:31 ]
pi_161159080
quote:
2s.gif Op zondag 3 april 2016 22:57 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ik ken het al een tijdje maar bewust gemeden en ik vind het best wel prijzig voor wat ze bieden en de kwaliteit is misschien voor Nederlandse begrippen redelijk maar als je in Spanje zelf vaak bent geweest of Catalonie, dan vind ik dit zijn geld niet waard,verre van traditioneel en eigenlijk de zoveelste die wat aanbiedt onder het mom van traditioneel en origineel overgoten met een typische aankleding zodat je als gast/klant gelijk al onder de indruk bent (en dan het eten als het een beetje goed klinkt en bekend eruit ziet,ook algauw goed vind.)

I'll pass,maar dank voor de tip.. :s)

Maar zeg je dit nu omdat je er al bent geweest of zijn dit gewoon vooroordelen?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')