Oh, heb ik 'm met mijn stomme kop zitten ophogen?quote:Op zondag 7 februari 2016 23:59 schreef Frozen-assassin het volgende:
Moet het niet #20 zijn
En eigenlijk al plannen om nog vaker open te zijn? Of is 3 dagen voorlopig wel genoeg
wo-za? Dat gaat rapquote:Op maandag 8 februari 2016 00:01 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Oh, heb ik 'm met mijn stomme kop zitten ophogen?
4 dagen!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Tijd voor een bonus!![]()
quote:Op zondag 14 februari 2016 17:38 schreef Isegrim het volgende:
De bakkerij heeft over 2015 winst gemaakt!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Tijd voor een bonus!![]()
quote:Op zondag 14 februari 2016 18:11 schreef Isegrim het volgende:
En toch: winst boeken in je eerste jaar is bepaald niet slecht! Dus wel reden voor een feestje!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 14 februari 2016 17:38 schreef Isegrim het volgende:
De bakkerij heeft over 2015 winst gemaakt!Een bonusbroodjeSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Tijd voor een bonus!![]()
Leven: why ook eigenlijk not!
Dat klinkt mooi, lukt dat allemaal qua capaciteit?quote:Op dinsdag 16 februari 2016 19:07 schreef Isegrim het volgende:
Er wil iemand mogelijk 1500 broodjes per maand.
Dan wordt het toch een kleine broodfabriek?quote:Op dinsdag 16 februari 2016 19:07 schreef Isegrim het volgende:
Er wil iemand mogelijk 1500 broodjes per maand.
formaat groot of formaat jeroentje?quote:Op dinsdag 16 februari 2016 19:07 schreef Isegrim het volgende:
Er wil iemand mogelijk 1500 broodjes per maand.
dat is 90-100 broodjes per openingsdag. Hoeveel verkopen jullie er nu ongeveer per dag?quote:Op dinsdag 16 februari 2016 19:07 schreef Isegrim het volgende:
Er wil iemand mogelijk 1500 broodjes per maand.
Het zou ook bepalend zijn hoe het verdeeld is over de maand. Dat je niet in de eerste weken 50 broodjes moet bakken en in de laatste week 1350...quote:Op dinsdag 16 februari 2016 21:11 schreef komrad het volgende:
Ik begrijp dat jullie er over na willen denken, het is een mooie kans maar je wilt ook ruimte voor andere zakelijke afnemers hebben en niet te afhankelijk worden van een leverancier. Zou het over de hele week verdeeld zijn of alleen leveren op de dagen dat jullie open zijn?
Ja, dat wordt dan wel erg lastig met zo'n klant.quote:Op donderdag 18 februari 2016 14:28 schreef Isegrim het volgende:
[ afbeelding ]
Die 1500 wordt niks.Ze willen ze vers (niet afbak), ze kunnen niets op voorraad hebben en ze willen ze op wisselende dagen. Gaat niet!
Vandaag is het rustig, heb ik begrepen.
Waar zit het grootste knelpunt voor jullie?quote:Op donderdag 18 februari 2016 14:38 schreef Isegrim het volgende:
Het gaat om een foodtruck die uit de wijk komt. Had het heel leuk gevonden maja.
quote:Op donderdag 18 februari 2016 14:28 schreef Isegrim het volgende:
[ afbeelding ]
Die 1500 wordt niks.Ze willen ze vers (niet afbak), ze kunnen niets op voorraad hebben en ze willen ze op wisselende dagen. Gaat niet!
Vandaag is het rustig, heb ik begrepen.
quote:Op zondag 14 februari 2016 18:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kunnen jullie de broodjes niet invriezen en dan opbakken? Edit: ik bedoel ongebakken broodjes bij jullie invriezen. Of werken met een oproepkracht, bijvoorbeeld een her-intreder?quote:Op donderdag 18 februari 2016 14:43 schreef Isegrim het volgende:
Het feit dat ik best een dag minder kan gaan werken om dit mogelijk te maken, maar dat is dan een vaste dag en geen random dag. En zij hebben het op wisselende dagen nodig. Dat gaat nu nog niet. Mijn inkomen is nog wel even nodig.
quote:Op zaterdag 20 februari 2016 17:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]mag ik daar uit afleiden dat je tevreden bent en dat het voor nu dus boven verwachting gaat?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
Jaquote:Op zaterdag 20 februari 2016 17:47 schreef komrad het volgende:
[..]
mag ik daar uit afleiden dat je tevreden bent en dat het voor nu dus boven verwachting gaat?
Geen ruimte voor een grote vriezer. En zij willen echt vers.quote:Op zaterdag 20 februari 2016 17:24 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Kunnen jullie de broodjes niet invriezen en dan opbakken? Edit: ik bedoel ongebakken broodjes bij jullie invriezen. Of werken met een oproepkracht, bijvoorbeeld een her-intreder?
niet verassend, maar goed initiatiefquote:Op zaterdag 20 februari 2016 17:55 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Geen ruimte voor een grote vriezer. En zij willen echt vers.
Los van de 1500 broodjes: we overwegen om te gaan werken met ex-gedetineerden.
Prima combinatie een ex-gedetineerde met een groot broodmesquote:Op zaterdag 20 februari 2016 17:55 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Geen ruimte voor een grote vriezer. En zij willen echt vers.
Los van de 1500 broodjes: we overwegen om te gaan werken met ex-gedetineerden.
Precies.quote:Op zaterdag 20 februari 2016 19:30 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Prima combinatie een ex-gedetineerde met een groot broodmes
Vijlen in broden?quote:Op zondag 21 februari 2016 05:00 schreef Frozen-assassin het volgende:
Over een maand: massale ontsnapping
Goed idee. Ook vanuit de mvo-gedachte.quote:Op zaterdag 20 februari 2016 17:55 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Geen ruimte voor een grote vriezer. En zij willen echt vers.
Los van de 1500 broodjes: we overwegen om te gaan werken met ex-gedetineerden.
quote:Op zondag 21 februari 2016 09:16 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Goed idee. Ook vanuit de mvo-gedachte.
Ooit de serie van Ramsay gezien ? https://en.wikipedia.org/wiki/Gordon_Behind_Bars best vermakelijk.quote:Op zaterdag 20 februari 2016 17:55 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Geen ruimte voor een grote vriezer. En zij willen echt vers.
Los van de 1500 broodjes: we overwegen om te gaan werken met ex-gedetineerden.
quote:Op zondag 21 februari 2016 10:02 schreef mytec het volgende:
[..]
Ooit de serie van Ramsay gezien ? https://en.wikipedia.org/wiki/Gordon_Behind_Bars best vermakelijk.
Gebruik je dan de kaas van de kaasboer?quote:Op zondag 21 februari 2016 13:05 schreef Isegrim het volgende:
De kaasboer wil alvast 20 kaasbroodjes komende zaterdag.
Niets dan lof voor die beslissingquote:Op zaterdag 20 februari 2016 17:55 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Geen ruimte voor een grote vriezer. En zij willen echt vers.
Los van de 1500 broodjes: we overwegen om te gaan werken met ex-gedetineerden.
Dat deden we al.quote:Op zondag 21 februari 2016 13:50 schreef Duufje het volgende:
[..]
Gebruik je dan de kaas van de kaasboer?
Wacht maar totdat je er achter komt dat er bij zitten die niet de passie hebbem die jij in je eigen bedrijf stopt en dat frustreert ontzettendquote:Op zondag 21 februari 2016 09:16 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Goed idee. Ook vanuit de mvo-gedachte.
Spreek je uit eigen ervaring? Want dit kan natuurlijk ook gewoon gelden voor iedere werknemer die je aanneemt.quote:Op zondag 21 februari 2016 17:55 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Wacht maar totdat je er achter komt dat er bij zitten die niet de passie hebbem die jij in je eigen bedrijf stopt en dat frustreert ontzettend
Dat geldt ook voor normale werknemers, stagiaires en iedereen die je betaalt om bij je te werken. Sterker nog, je moet er vanuit gaan dat de mensen met wie je werkt niet dezelfde passe hebben als jij. Anders word je gek.quote:Op zondag 21 februari 2016 17:55 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Wacht maar totdat je er achter komt dat er bij zitten die niet de passie hebbem die jij in je eigen bedrijf stopt en dat frustreert ontzettend
Dat.quote:Op zondag 21 februari 2016 19:38 schreef megamandy het volgende:
Ik denk dat je sowieso van niemand kunt verwachten om te werken met eenzelfde passie als de oprichter van een bedrijf
Ik heb een keer iemand gehad van de klussendienst van de psychiatrie in de regio. Dan zit je ook te denken of dat wel kan, een psychiatrisch patiënt met elektrische boren en zagen en zo.quote:Op zondag 21 februari 2016 17:55 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Wacht maar totdat je er achter komt dat er bij zitten die niet de passie hebbem die jij in je eigen bedrijf stopt en dat frustreert ontzettend
Leukquote:Op maandag 22 februari 2016 22:27 schreef Isegrim het volgende:
http://rotterdam.htspt.nl/5x-rotterdams-brood/
tof!quote:Op maandag 22 februari 2016 22:27 schreef Isegrim het volgende:
http://rotterdam.htspt.nl/5x-rotterdams-brood/
Tof!quote:Op maandag 22 februari 2016 22:27 schreef Isegrim het volgende:
http://rotterdam.htspt.nl/5x-rotterdams-brood/
Leuk artikelquote:Op maandag 22 februari 2016 22:27 schreef Isegrim het volgende:
http://rotterdam.htspt.nl/5x-rotterdams-brood/
Nee, dat niet. Voor vanavond bij soep en voor mezelf om morgen mee te ontbijten.quote:
Gezelligquote:Op woensdag 24 februari 2016 16:03 schreef kwakz0r het volgende:
Als je straks een volronde blonde dame in een groen grijze poncho ziet verschijnen ben ik het LHO
Wat een mooie broodjes en een mooie tas!!!quote:Op woensdag 24 februari 2016 13:27 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Met verse broden op kantoor
Iedereen op mijn werk is er net al aan komen snuffelen.
Had best één plakje willen afanijden.quote:Op woensdag 24 februari 2016 17:07 schreef kwakz0r het volgende:
Omnom de hazelnootkoekjes zijn al open ik heb al aan een korst gepeuterd
Jup, maar over de hele dag een zo-zo omzet. Maar dat is iets wat er denk ik gewoon een beetje in moet bij mijzelf, dat die weekdagen enorm fluctuerenquote:
Nom!quote:Op donderdag 25 februari 2016 10:35 schreef minilot het volgende:
Bazenontbijt vandaag! Dikke plak volkoren Jeroenbrood besmeerd met boter en licht getoast in een koekenpannetje, opgegeten met stinkende abdijkaas en in marsala gestoofde rode ui.
[ afbeelding ]
Merk je nu ook verschil omdat het vakantie is?quote:Op donderdag 25 februari 2016 10:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Jup, maar over de hele dag een zo-zo omzet. Maar dat is iets wat er denk ik gewoon een beetje in moet bij mijzelf, dat die weekdagen enorm fluctueren
Bovenaan en twee foto's!quote:Op maandag 22 februari 2016 22:27 schreef Isegrim het volgende:
http://rotterdam.htspt.nl/5x-rotterdams-brood/
Ik had niet door dat het vakantie was, maar dat kan de ernstige rust misschien wat verklaren jaquote:Op donderdag 25 februari 2016 11:02 schreef roos85 het volgende:
[..]
Merk je nu ook verschil omdat het vakantie is?
Misschien moet er nog gewend worden dat jullie ook op donderdag open zijn?quote:Op vrijdag 26 februari 2016 15:30 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Gister echt een kutdag. 8 mensen ofzorustigste dag ooit.
Vandaag prima dag zoloopt lekker door.
Vorige week lag de omzet zeven keer hoger op donderdag.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 15:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Misschien moet er nog gewend worden dat jullie ook op donderdag open zijn?
quote:Op vrijdag 26 februari 2016 17:06 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Vorige week lag de omzet zeven keer hoger op donderdag.
Nee geen peil op te trekken. Denk dat ik ga kijken of ik voor WO/do 1 deeg maak en naar behoefte bak gedurende de dag. Koeling kouder, dan moet ik dat best 24 uur kunnen rekken.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 17:06 schreef Isabeau het volgende:
[..]ja, daar kan je dan niets mee qua conclusies trekken
Bij Ja Wol?quote:Op vrijdag 26 februari 2016 17:25 schreef kwakz0r het volgende:
Vriendin van mij heeft regelmatig breiles in de zwaanshalsstraat, die straat parallel aan jullie in elk geval, dus die ben ik jullie kant op aan t sturen
quote:Op zaterdag 27 februari 2016 15:13 schreef Isegrim het volgende:
Restaurant dat al klant is wil brioche voor amuses en roggebrood met gedroogde vruchten voor kaasplank gaan afnemen.
Sinaasappel!quote:Op zaterdag 27 februari 2016 15:18 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]![]()
Ik zag op FB een abrikozenbrioche voorbij komenligt die volgende week zaterdag in de winkel? Want dan wil ik er bij deze eentje bestellen.
Oh, oeps, verkeerd gelezen danquote:Op zaterdag 27 februari 2016 15:22 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Sinaasappel!
Ik denk wel dat ik daar wat van ga maken volgende week. Ze zijn wel heel bewerkelijk, dus die worden onderdeel van het op=op-assortiment. Maar voor een fokker maak ik graag een uitzondering.
quote:Op zaterdag 27 februari 2016 15:36 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Oh, oeps, verkeerd gelezen danMaar lijkt me heerlijk, graag! Zal je later via FB nog wel een berichtje sturen voor de volledige bestelling
http://sourdough.com/recipes/briochequote:Op zaterdag 27 februari 2016 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Een Breioche? Wat gebruik je nu als recept trouwens, ik die van Julia Child
Dankquote:Op zaterdag 27 februari 2016 16:45 schreef Isegrim het volgende:
[..]
http://sourdough.com/recipes/brioche
Hoe dom ben je dan, loopt zeker ook met een ijsje een boekwinkel binnen.quote:Op zaterdag 27 februari 2016 16:47 schreef Isegrim het volgende:
Iemand beledigd omdat haar hond de winkel niet in mocht. Ze was al binnen. Er hangt gewoon een bordje.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 27 februari 2016 17:01 schreef Isegrim het volgende:
komt vast iets over op facebook, hondenhaters daaro!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat snap ik helemaal. Morgen geen workshop toch! Uitrusten 2.0quote:Op zaterdag 5 maart 2016 16:52 schreef Isegrim het volgende:
Mijn eerste wens als we daar geld voor hebben: iemand betalen om schoon te maken. Eerst van 04:30 tot 17:00 bakken en verkopen en daarna van 17:00 tot 19:00 schoonmaken =.
Mij mag je in overgebleven brood betalen om schoon te makenquote:Op zaterdag 5 maart 2016 16:52 schreef Isegrim het volgende:
Mijn eerste wens als we daar geld voor hebben: iemand betalen om schoon te maken. Eerst van 04:30 tot 17:00 bakken en verkopen en daarna van 17:00 tot 19:00 schoonmaken =.
Applaus!quote:Op zaterdag 5 maart 2016 17:26 schreef Isegrim het volgende:
Vorige week zaterdag record. Deze week record van vorige week zaterdag verbeterd.
Deal! Wanneer begin je? Kan het nu?quote:Op zaterdag 5 maart 2016 17:40 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Mij mag je in overgebleven brood betalen om schoon te maken
Ik ga over 2 minuten weg. Doe er alleen wel een klein uurtje over. Als je dan nog wat aan me hebt, prima.quote:
Je meent het nog ook.quote:Op zaterdag 5 maart 2016 17:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik ga over 2 minuten weg. Doe er alleen wel een klein uurtje over. Als je dan nog wat aan me hebt, prima.
Normaal ben ik op zaterdag om 17.00 uur klaar en kan ik een uurtje later helpen.
Hee daar gaan wij morgen heenquote:Op zaterdag 5 maart 2016 17:25 schreef Isegrim het volgende:
Morgen wel workshop! En maandag Bakkersvak in het Autotron.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 5 maart 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Baasje van Kees meldde dat een groep Chinezen foto's van hem wilde maken. Jeroen: "Ja, die hebben natuurlijk nog nooit buikspek op pootjes gezien".
Ik zou echt supergraag een eigen winkel hebben.quote:Op zaterdag 5 maart 2016 21:43 schreef Isegrim het volgende:
Weet je wat best leuk is aan een eigen bedrijf? Dat als je harder werkt, het ook meer oplevert.
Ik bedacht me dat ineens. Want bij mijn loondienstbaan maakt dat eigenlijk geen fuck uit, als ik zo eens naar sommige collega's kijk.
Ja. Ik hoorde mensen dat altijd wel roepen, maar het zei me nooit zoveel. Nu wel.quote:Op zaterdag 5 maart 2016 22:04 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Ik zou echt supergraag een eigen winkel hebben.
Dat je je een slag in de rondte werkt, zo nodig elke dag, zoals jullie, maar het is voor jezelf.. dat maakt zoveel uit!
quote:Op zaterdag 5 maart 2016 22:03 schreef Isegrim het volgende:
We hebben alleen geen chips.
Heel erg veel nieuwe mensen vandaag. En meestal hebben ze via via van ons gehoord.
Zo werkt het meestal wel ja. Enkele uitzonderlijke dagen per jaar daargelaten. Als in jullie geval een grote batch deeg mislukt en je daardoor extra uren moet draaien.quote:Op zaterdag 5 maart 2016 21:43 schreef Isegrim het volgende:
Weet je wat best leuk is aan een eigen bedrijf? Dat als je harder werkt, het ook meer oplevert.
Ik bedacht me dat ineens. Want bij mijn loondienstbaan maakt dat eigenlijk geen fuck uit, als ik zo eens naar sommige collega's kijk.
Ja! Vooral dat laatste!quote:Op zaterdag 5 maart 2016 22:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zo werkt het meestal wel ja. Enkele uitzonderlijke dagen per jaar daargelaten. Als in jullie geval een grote batch deeg mislukt en je daardoor extra uren moet draaien.
En als een bedrijfsproces niet loopt zoals je wilt, mag je het gewoon zelf veranderen. Dat is misschien wat ik wel het leukste vind aan ondernemerschap.
Fok! is gewoon een keiharde marketingtool voor julliequote:Op zaterdag 5 maart 2016 22:20 schreef Isegrim het volgende:
@ChipsZak
Je bent de enige niet.We hebben bijna elke zaterdag wel iemand van Fok binnen. Vandaag twee stuks.
quote:Op zaterdag 5 maart 2016 20:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Het is zo leuk om te zien dat het bedrag steeds weer wat hoger is!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Houd je het ook bij in een grafiekje?
freedom is just another word for nothing left to lose
quote:Op zondag 6 maart 2016 15:42 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
Het is zo leuk om te zien dat het bedrag steeds weer wat hoger is!Houd je het ook bij in een grafiekje?
Ow. Jammerquote:Op maandag 7 maart 2016 12:41 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag voor het eerst naar de Bakkersvak in Rosmalen geweest. Meteen de laatste keer. Inspiratieloze bedoening; draait om 'verdienmodellen', 'broodconcepten' en industrialisatie.
Zonde hoorquote:Op maandag 7 maart 2016 12:41 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag voor het eerst naar de Bakkersvak in Rosmalen geweest. Meteen de laatste keer. Inspiratieloze bedoening; draait om 'verdienmodellen', 'broodconcepten' en industrialisatie.
Ben jij niet bij die eerste stand in de grote hal geweest? De leverancier ontschiet me zo even. Die hadden een hele mooie mix staan met natuurlijke zaden. Of dat helemaal interessant is voor jullie weet ik niet..quote:Op maandag 7 maart 2016 12:54 schreef Isegrim het volgende:
Had toch op zijn minst een echt ambachtelijk hoekje verwacht, met bijzondere ingrediënten enzo. Maar niks daarvan.
Wij staan nu op station Den Bosch.quote:Op maandag 7 maart 2016 13:11 schreef _Liek het volgende:
Hah, dan moeten we er gelijktijdig geweest zijn! Ook net terug van Bakkersvak
Koopmans.quote:Op maandag 7 maart 2016 13:11 schreef Puala het volgende:
[..]
Ben jij niet bij die eerste stand in de grote hal geweest? De leverancier ontschiet me zo even. Die hadden een hele mooie mix staan met natuurlijke zaden. Of dat helemaal interessant is voor jullie weet ik niet..
Ik heb er eentje gezien met wat zaden, weet niet zeker of dat dezelfde was die jij bedoelt.quote:Op maandag 7 maart 2016 13:11 schreef Puala het volgende:
[..]
Ben jij niet bij die eerste stand in de grote hal geweest? De leverancier ontschiet me zo even. Die hadden een hele mooie mix staan met natuurlijke zaden. Of dat helemaal interessant is voor jullie weet ik niet..
quote:Op maandag 7 maart 2016 13:14 schreef _Liek het volgende:
[..]
Oh als ik t eerder wist had je mee kunnen rijden
Klinkt als post-napalm behandelmiddelquote:Op maandag 7 maart 2016 13:18 schreef Isegrim het volgende:
Oh, het eerste product dat we bij binnenkomst zagen: 'anti-blister'. Wat willen wij het liefst? Een korst met veel blazen erop.
Nee inderdaadquote:Op maandag 7 maart 2016 13:20 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Je wilt waarschijnlijk ook niet weten wat erin zit.
Bijna goed, Royal Steensmaquote:
oh, is antiblister niet dummy's zoals ik die steeds fikken branden aan hete oven?quote:Op maandag 7 maart 2016 13:18 schreef Isegrim het volgende:
Oh, het eerste product dat we bij binnenkomst zagen: 'anti-blister'. Wat willen wij het liefst? Een korst met veel blazen erop.
Helaas zijn er veel scholieren van praktijkopleidingen die qua denken niet veel verder (kunnen) komen dan leren pakjes en zakjes te mengen en aan te lengen met water.quote:Op maandag 7 maart 2016 13:28 schreef Isegrim het volgende:
Ja, daar snap ik dus ook niet.Of dat je dan zo'n 'concept' koopt en dus een bepaald 'merk' brood gaat verkopen (zoals Waddenbrood, Waldkorn, dat soort shit).
Het is toch duizendmaal leuker om zélf producten te ontwikkelen?
En wat zo jammer is, is dat daar allemaal kids van praktijkopleidingen rondlopen. Die krijgen eigenlijk maar één optie voorgeschoteld.
Echt doodzonde.
Daar zou ik nog wel interesse in hebben.quote:Op maandag 7 maart 2016 13:31 schreef computergirl het volgende:
[..]
oh, is antiblister niet dummy's zoals ik die steeds fikken branden aan hete oven?
misschien moeten jullie volgend jaar een eigen stand, voor het 'andere geluid'quote:Op maandag 7 maart 2016 13:28 schreef Isegrim het volgende:
Ja, daar snap ik dus ook niet.Of dat je dan zo'n 'concept' koopt en dus een bepaald 'merk' brood gaat verkopen (zoals Waddenbrood, Waldkorn, dat soort shit).
Het is toch duizendmaal leuker om zélf producten te ontwikkelen?
En wat zo jammer is, is dat daar allemaal kids van praktijkopleidingen rondlopen. Die krijgen eigenlijk maar één optie voorgeschoteld.
Echt doodzonde.
Gezien wat voor bedrijven daar staan denk ik dat dat een fortuin kost.quote:Op maandag 7 maart 2016 13:34 schreef computergirl het volgende:
[..]
misschien moeten jullie volgend jaar een eigen stand, voor het 'andere geluid'
Ja daar was ik dus ook verbaasd over. Pa van een studiegenoot werkt bij Zeelandia. Volgens hem gebruiken alle bakkers bv ook oliebollenmix. Keer wat van geproefd, smerig joh. Was ook meer deeg dan beslag.quote:Op maandag 7 maart 2016 13:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Helaas zijn er veel scholieren van praktijkopleidingen die qua denken niet veel verder (kunnen) komen dan leren pakjes en zakjes te mengen en aan te lengen met water.
Maar er zijn altijd mensen die wat meer kunnen en willen, en dat lijkt steeds lastiger te worden.
Terwijl er toch echt wel markt is voor betere spullen, waaronder brood. Als ik kijk naar mijn kring qua familie en vrienden, zijn er zat die meer willen betalen voor brood en andere spullen zonder troep.
En het is nog leuker om zo te werken ook ja, dus ik snap er ook niks van.
Ja maar dat is moeite en kans op verkeerd afmeten hequote:Op maandag 7 maart 2016 13:40 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja daar was ik dus ook verbaasd over. Pa van een studiegenoot werkt bij Zeelandia. Volgens hem gebruiken alle bakkers bv ook oliebollenmix. Keer wat van geproefd, smerig joh. Was ook meer deeg dan beslag.
Had zoiets van, waarom
Ik bak oliebollen van de goedkoopste bloem ¤0,40kg, duppie voor een blokje gist, litertje melk voor 60 cent, eitje, beetje zout en suiker. Stelt niets voor opzich en smaakt veel beter.
Wtf is waddenbrood?quote:Op maandag 7 maart 2016 13:43 schreef Isegrim het volgende:
Ik denk dat het ook een kwestie is van niet meer beter weten, denken dat je afhankelijk bent van dat soort dingen, denken dat je hetzelfde 'Waddenbrood' moet verkopen als al je collega's omdat mensen dat kennen. Ofzo.
Dat is één van de vele kant en klare concepten die je kunt kopen.quote:
Hangt ook wel van je docenten af denk ik. Net als bij elk ander vak, zullen de bevlogenen wel in de minderheid zijn.quote:Op maandag 7 maart 2016 13:49 schreef roos85 het volgende:
Wat leren ze dan nog bij bakkersopleidingen he vraag ik me dan af.
Ah, niks bijzonders dus, met een 'exotische' naamquote:Op maandag 7 maart 2016 13:46 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat is één van de vele kant en klare concepten die je kunt kopen.
http://www.bakkerijdunnew(...)item/222-waddenbrood
Hoef je niet zelf een nieuw brood te bedenken.
En niveau van de leerlingen. Niet iedereen kan leren en iedereen moet tegenwoordig een opleiding afrondenquote:Op maandag 7 maart 2016 13:50 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hangt ook wel van je docenten af denk ik. Net als bij elk ander vak, zullen de bevlogenen wel in de minderheid zijn.
Waldkorn is een ander voorbeeld. Op de beurs hadden ze wat nieuwe concepten in diezelfde lijn.quote:Op maandag 7 maart 2016 13:51 schreef Molo het volgende:
[..]
Ah, niks bijzonders dus, met een 'exotische' naam
Volgens mij is het onbeschermd. Je kan ook zuirdesemsmaakpoeder kopen.quote:Op maandag 7 maart 2016 14:01 schreef Lot_1 het volgende:
Is (zuur)desembrood eigenlijk een beschermde term, of mag je je brood ook onder die noemer verkopen als het zuurdesemsmaak heeft?
daar moest ik even op googelenquote:Op maandag 7 maart 2016 14:06 schreef Isegrim het volgende:
Ze hadden wel een desemketel op de beurs.
Te lang.quote:Op maandag 7 maart 2016 14:12 schreef computergirl het volgende:
[..]
daar moest ik even op googelen
220 liter desem, hoe lang doen jullie daar mee?
http://bakerymarket.nl/totaalconcept/bakkerij/deegapparatuur
quote:Op maandag 7 maart 2016 14:05 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Volgens mij is het onbeschermd. Je kan ook zuirdesemsmaakpoeder kopen.
Maar als het allemaal k&k mixen zijn vind ik het wel vreemd dat er toch verschil is tussen de bruinbroden van 'Echte Bakkers' (in het nadeel van die uit er dorp van mijn ouders. Die is een stuk lichter als die uit andere dorpenquote:Op maandag 7 maart 2016 13:57 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Waldkorn is een ander voorbeeld. Op de beurs hadden ze wat nieuwe concepten in diezelfde lijn.
En dan koop je dus dat concept en kant en klare bakmix in zakken, alle additieven er al in. Water toevoegen, in bakblik gooien, bakken, klaar benne.
Je kunt er natuurlijk nog zelf wat gebrande mout bij gooien. Ofzo.quote:Op maandag 7 maart 2016 14:21 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Maar als het allemaal k&k mixen zijn vind ik het wel vreemd dat er toch verschil is tussen de bruinbroden van 'Echte Bakkers' (in het nadeel van die uit er dorp van mijn ouders. Die is een stuk lichter als die uit andere dorpen
De R2D2 opbolmachine was toch wel grappigquote:Op maandag 7 maart 2016 12:41 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag voor het eerst naar de Bakkersvak in Rosmalen geweest. Meteen de laatste keer. Inspiratieloze bedoening; draait om 'verdienmodellen', 'broodconcepten' en industrialisatie.
Afgelopen zaterdag had 9 liter desem nodig.quote:Op maandag 7 maart 2016 14:12 schreef computergirl het volgende:
[..]
daar moest ik even op googelen
220 liter desem, hoe lang doen jullie daar mee?
http://bakerymarket.nl/totaalconcept/bakkerij/deegapparatuur
In het filmpje laat hij zien dat er gist toegevoegd is bij hun zuurdesembrood, volgens hem kan het niet zonder toegevoegde gist brood worden. Zo vat ik het op althansquote:Op maandag 7 maart 2016 15:21 schreef Isegrim het volgende:
Desem bestaat ook uit gisten natuurlijk. Natuurlijke gisten en melkzuurbacteriën.
Ja, dat zag ik laatst bij de ekoplazaquote:Op maandag 7 maart 2016 14:05 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Volgens mij is het onbeschermd. Je kan ook zuirdesemsmaakpoeder kopen.
Ah zo. I call bullshit!quote:Op maandag 7 maart 2016 15:25 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]
In het filmpje laat hij zien dat er gist toegevoegd is bij hun zuurdesembrood, volgens hem kan het niet zonder toegevoegde gist brood worden. Zo vat ik het op althans
Linkje naar filmpje? Ben nu wel benieuwd!quote:Op maandag 7 maart 2016 15:25 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]
In het filmpje laat hij zien dat er gist toegevoegd is bij hun zuurdesembrood, volgens hem kan het niet zonder toegevoegde gist brood worden. Zo vat ik het op althans
Het stukje vanaf 8:35quote:Op maandag 7 maart 2016 16:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Linkje naar filmpje? Ben nu wel benieuwd!
(Bullshit indeed natuurlijk)
Edit: lamaar, zal natuurlijk wel om de KVW-aflevering gaan
Ja, ik herinner met het alweer. Ik heb zijdelings zelf met Bakker Bart te maken voor mijn werk (niks broodgerelateerds hoor) en ik kan me nog herinneren dat het bij hun organisatie nog echt een heel gedoe was toen deze uitzending op teevee kwam.quote:
Oh nostalgiequote:Op woensdag 9 maart 2016 16:34 schreef robdriessen het volgende:
OT: Over concepten gesproken... bestaat het Pandabroodje eigenlijk nog? Die vond ik vroeger best wel lekker, en er zat niet eens echte panda in
Gadgetquote:Op woensdag 9 maart 2016 15:56 schreef Molo het volgende:
Planning laat langskomen vandaag helaas niet toe... Jammer jammer!
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 9 maart 2016 17:54 schreef Isegrim het volgende:
10 liter spiraalkneder + mini-koelvitrine voor taart zijn besteld.
Volgens mij is onze inrichting daarmee dan wel behoorlijk compleet!
quote:Op woensdag 9 maart 2016 17:54 schreef Isegrim het volgende:
10 liter spiraalkneder + mini-koelvitrine voor taart zijn besteld.
Volgens mij is onze inrichting daarmee dan wel behoorlijk compleet!
wel heleboel andere zooi zo te zienquote:Op woensdag 9 maart 2016 16:34 schreef robdriessen het volgende:
OT: Over concepten gesproken... bestaat het Pandabroodje eigenlijk nog? Die vond ik vroeger best wel lekker, en er zat niet eens echte panda in
Next up: Saladière voor belegde Jeroentjesquote:Op woensdag 9 maart 2016 17:54 schreef Isegrim het volgende:
10 liter spiraalkneder + mini-koelvitrine voor taart zijn besteld.
Volgens mij is onze inrichting daarmee dan wel behoorlijk compleet!
Zag dat er op het moment een paar veilingen van la place filialen lopen. Moet je wel terrecht kunnen voor een koelvitrine, spiraalkneder, koelkast, deegroller, pizza ovenquote:
Heb je alles kunnen bakken wat je wilde?quote:Op donderdag 10 maart 2016 09:39 schreef minilot het volgende:
Mocht gisteren een dagje meelopen!![]()
Het was awesome! Elk deeg voelt heerlijk, elk brood ruikt verrukkelijk en de klanten zijn supertof!
En het was erg gezelligquote:Op donderdag 10 maart 2016 09:39 schreef minilot het volgende:
Mocht gisteren een dagje meelopen!![]()
Het was awesome! Elk deeg voelt heerlijk, elk brood ruikt verrukkelijk en de klanten zijn supertof!
en bij elk brood een mooi bloemetje neergelegdquote:Op donderdag 10 maart 2016 09:39 schreef minilot het volgende:
Mocht gisteren een dagje meelopen!![]()
Het was awesome! Elk deeg voelt heerlijk, elk brood ruikt verrukkelijk en de klanten zijn supertof!
Huh?!quote:Op donderdag 10 maart 2016 12:14 schreef computergirl het volgende:
[..]
en bij elk brood een mooi bloemetje neergelegd
je hebt altijd bloemetjes bij je foto's van je prachtige kook&bak resultaten , of is dat weer overquote:
Ik denk dat je met iemand anders in de war bent. Ik ben juist niet zo erg van de irrelevante props!quote:Op donderdag 10 maart 2016 13:27 schreef computergirl het volgende:
[..]
je hebt altijd bloemetjes bij je foto's van je prachtige kook&bak resultaten , of is dat weer over
Uit de pit van een olijf kan je een zaadje halen. Smaakt naar olijfolie. En die zaden zitten door het broodquote:Op zaterdag 12 maart 2016 12:44 schreef Molo het volgende:
LHO, wat is olijfzaadbrood? Wat moet ik me daar bij voorstellen?
Oh nooit gewetenquote:Op zaterdag 12 maart 2016 12:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Uit de pit van een olijf kan je een zaadje halen. Smaakt naar olijfolie. En die zaden zitten door het brood
Klinkt ergggg lekkerquote:Op zaterdag 12 maart 2016 12:55 schreef minilot het volgende:
En als je dat dan eet is het alsof je een heel goed stukje brood in heel goede olijfolie hebt gedoopt![]()
Oh beide, lollig!quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Ook benieuwd naar ja! Ise én Lucky_Strike hè?
Kijk dan hoe ze 'm genoemd hebben!quote:Op zaterdag 12 maart 2016 09:55 schreef n0a het volgende:
Jammer dat ik nog bijna een hele cheesecake heb staan anders had ik wel wat crack pie willen hebben.
quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Kijk dan hoe ze 'm genoemd hebben!
[ afbeelding ]
(Foto door LHO, van Facebook gepikt)
Meer een mix van butterscotch en custard. Vind ik dan.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:20 schreef Molo het volgende:
[..]![]()
Smaakt dat naar caramel ofzo trouwens? Kan er qua smaak niet echt een beeld bij vormen
Leuk!quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
De eerste festivalgangers zijn binnen
Qua smaakomschrijving niets aan toe te voegen.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Meer een mix van butterscotch en custard. Vind ik dan.
Maar als het om accurate smaakomschrijvingen gaat kun je beter bij LHO aankloppen, die heeft daar verstand van.![]()
Ik had hem via FB gezien. Mooi hoor. Ga je deze vaker maken? Anders moet ik mij er zelf een keer aan wagen.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Kijk dan hoe ze 'm genoemd hebben!
[ afbeelding ]
(Foto door LHO, van Facebook gepikt)
Geen idee, dat hangt af van of de bakkers dat willen.quote:
ik moest even zoeken,maar ik ben niet helemaal dement nogquote:Op donderdag 10 maart 2016 13:28 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik denk dat je met iemand anders in de war bent. Ik ben juist niet zo erg van de irrelevante props!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 16 maart 2016 18:31 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Gewoon uitvekocht![]()
Morgen weer een dag met minilot werken
quote:Op woensdag 16 maart 2016 18:31 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Gewoon uitvekocht![]()
Morgen weer een dag met minilot werken
Hoe smaakt kaasjeskruid? Maakt het uit van welke lavatera je plukt?quote:Op zondag 13 maart 2016 09:11 schreef minilot het volgende:
Ooo, maar bloemen als smaakmaker!Kaasjeskruid, viooltjes, tijmbloemetjes, klaver, bieslookbloemen, allemaal in het bijbehorende seizoen uit de voor- en achtertuin getrokken als ingrediënt!
Ik dacht dat je bedoelde dat ik allerlei (oneetbare) bloemen/planten/takken als props bij eten als achtergrond op de foto zette, want dat zie je nogal eens op foodblogs enzo. Misverstand!
En nee dus, er staat nog niks lekkers in bloei op het moment!![]()
en, hoe is het gegaan en wat is er gebakken?quote:Op woensdag 16 maart 2016 18:31 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Morgen weer een dag met minilot werken
misschien op site zetten dat er last minute plaatsen over zijn? Of Paps&buur verplaatsen naar ander moment zodat jullie lekker vrije dag hebben?quote:Op donderdag 17 maart 2016 21:15 schreef Isegrim het volgende:
Hodver.Vier van de zes deelnemers van de workshop van komende zondag hebben afgezegd. De andere twee zijn mijn vader en zijn buurman.
Maar afgelasten dan.
Toch maar allemaal vooraf laten betalen voortaan.
Ja, dat laatste dan maar, want er op zo korte termijn nog drie of vier mensen bij vinden wordt geen succes.quote:Op donderdag 17 maart 2016 21:24 schreef computergirl het volgende:
[..]
misschien op site zetten dat er last minute plaatsen over zijn? Of Paps&buur verplaatsen naar ander moment zodat jullie lekker vrije dag hebben?
Dat zeker laten doen. Bij no-show, geld kwijt.quote:Op donderdag 17 maart 2016 21:15 schreef Isegrim het volgende:
Hodver.Vier van de zes deelnemers van de workshop van komende zondag hebben afgezegd. De andere twee zijn mijn vader en zijn buurman.
Maar afgelasten dan.
Toch maar allemaal vooraf laten betalen voortaan.
Sorry! Best gedaan!quote:Op donderdag 17 maart 2016 20:47 schreef Isegrim het volgende:
Brownies met kardemom, begreep ik. Volgens mij ging het prima, alleen opruimen is niet de sterkste kant van twee ADHDers.
Druk!quote:Op maandag 21 maart 2016 23:50 schreef Frozen-assassin het volgende:
Hoe is het gegaan afgelopen weekend?
zit in de trein, maar helemaal de verkeerde kant opquote:Op zaterdag 26 maart 2016 10:11 schreef Isegrim het volgende:
Is er iemand die kan en wil komen helpen met de tosti's vandaag? Lucky_Strike is zo ziek als een hond.
Geen idee.quote:Op zaterdag 26 maart 2016 10:40 schreef computergirl het volgende:
Is er geen studenten uitzendbureau die iemand voor jullie kan regelen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |