Wtf is waddenbrood?quote:Op maandag 7 maart 2016 13:43 schreef Isegrim het volgende:
Ik denk dat het ook een kwestie is van niet meer beter weten, denken dat je afhankelijk bent van dat soort dingen, denken dat je hetzelfde 'Waddenbrood' moet verkopen als al je collega's omdat mensen dat kennen. Ofzo.
Dat is één van de vele kant en klare concepten die je kunt kopen.quote:
Hangt ook wel van je docenten af denk ik. Net als bij elk ander vak, zullen de bevlogenen wel in de minderheid zijn.quote:Op maandag 7 maart 2016 13:49 schreef roos85 het volgende:
Wat leren ze dan nog bij bakkersopleidingen he vraag ik me dan af.
Ah, niks bijzonders dus, met een 'exotische' naamquote:Op maandag 7 maart 2016 13:46 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat is één van de vele kant en klare concepten die je kunt kopen.
http://www.bakkerijdunnew(...)item/222-waddenbrood
Hoef je niet zelf een nieuw brood te bedenken.
En niveau van de leerlingen. Niet iedereen kan leren en iedereen moet tegenwoordig een opleiding afrondenquote:Op maandag 7 maart 2016 13:50 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hangt ook wel van je docenten af denk ik. Net als bij elk ander vak, zullen de bevlogenen wel in de minderheid zijn.
Waldkorn is een ander voorbeeld. Op de beurs hadden ze wat nieuwe concepten in diezelfde lijn.quote:Op maandag 7 maart 2016 13:51 schreef Molo het volgende:
[..]
Ah, niks bijzonders dus, met een 'exotische' naam
Volgens mij is het onbeschermd. Je kan ook zuirdesemsmaakpoeder kopen.quote:Op maandag 7 maart 2016 14:01 schreef Lot_1 het volgende:
Is (zuur)desembrood eigenlijk een beschermde term, of mag je je brood ook onder die noemer verkopen als het zuurdesemsmaak heeft?
daar moest ik even op googelenquote:Op maandag 7 maart 2016 14:06 schreef Isegrim het volgende:
Ze hadden wel een desemketel op de beurs.
Te lang.quote:Op maandag 7 maart 2016 14:12 schreef computergirl het volgende:
[..]
daar moest ik even op googelen
220 liter desem, hoe lang doen jullie daar mee?
http://bakerymarket.nl/totaalconcept/bakkerij/deegapparatuur
quote:Op maandag 7 maart 2016 14:05 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Volgens mij is het onbeschermd. Je kan ook zuirdesemsmaakpoeder kopen.
Maar als het allemaal k&k mixen zijn vind ik het wel vreemd dat er toch verschil is tussen de bruinbroden van 'Echte Bakkers' (in het nadeel van die uit er dorp van mijn ouders. Die is een stuk lichter als die uit andere dorpenquote:Op maandag 7 maart 2016 13:57 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Waldkorn is een ander voorbeeld. Op de beurs hadden ze wat nieuwe concepten in diezelfde lijn.
En dan koop je dus dat concept en kant en klare bakmix in zakken, alle additieven er al in. Water toevoegen, in bakblik gooien, bakken, klaar benne.
Je kunt er natuurlijk nog zelf wat gebrande mout bij gooien. Ofzo.quote:Op maandag 7 maart 2016 14:21 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Maar als het allemaal k&k mixen zijn vind ik het wel vreemd dat er toch verschil is tussen de bruinbroden van 'Echte Bakkers' (in het nadeel van die uit er dorp van mijn ouders. Die is een stuk lichter als die uit andere dorpen
De R2D2 opbolmachine was toch wel grappigquote:Op maandag 7 maart 2016 12:41 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag voor het eerst naar de Bakkersvak in Rosmalen geweest. Meteen de laatste keer. Inspiratieloze bedoening; draait om 'verdienmodellen', 'broodconcepten' en industrialisatie.
Afgelopen zaterdag had 9 liter desem nodig.quote:Op maandag 7 maart 2016 14:12 schreef computergirl het volgende:
[..]
daar moest ik even op googelen
220 liter desem, hoe lang doen jullie daar mee?
http://bakerymarket.nl/totaalconcept/bakkerij/deegapparatuur
In het filmpje laat hij zien dat er gist toegevoegd is bij hun zuurdesembrood, volgens hem kan het niet zonder toegevoegde gist brood worden. Zo vat ik het op althansquote:Op maandag 7 maart 2016 15:21 schreef Isegrim het volgende:
Desem bestaat ook uit gisten natuurlijk. Natuurlijke gisten en melkzuurbacteriën.
Ja, dat zag ik laatst bij de ekoplazaquote:Op maandag 7 maart 2016 14:05 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Volgens mij is het onbeschermd. Je kan ook zuirdesemsmaakpoeder kopen.
Ah zo. I call bullshit!quote:Op maandag 7 maart 2016 15:25 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]
In het filmpje laat hij zien dat er gist toegevoegd is bij hun zuurdesembrood, volgens hem kan het niet zonder toegevoegde gist brood worden. Zo vat ik het op althans
Linkje naar filmpje? Ben nu wel benieuwd!quote:Op maandag 7 maart 2016 15:25 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]
In het filmpje laat hij zien dat er gist toegevoegd is bij hun zuurdesembrood, volgens hem kan het niet zonder toegevoegde gist brood worden. Zo vat ik het op althans
Het stukje vanaf 8:35quote:Op maandag 7 maart 2016 16:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Linkje naar filmpje? Ben nu wel benieuwd!
(Bullshit indeed natuurlijk)
Edit: lamaar, zal natuurlijk wel om de KVW-aflevering gaan
Ja, ik herinner met het alweer. Ik heb zijdelings zelf met Bakker Bart te maken voor mijn werk (niks broodgerelateerds hoor) en ik kan me nog herinneren dat het bij hun organisatie nog echt een heel gedoe was toen deze uitzending op teevee kwam.quote:
Oh nostalgiequote:Op woensdag 9 maart 2016 16:34 schreef robdriessen het volgende:
OT: Over concepten gesproken... bestaat het Pandabroodje eigenlijk nog? Die vond ik vroeger best wel lekker, en er zat niet eens echte panda in
Gadgetquote:Op woensdag 9 maart 2016 15:56 schreef Molo het volgende:
Planning laat langskomen vandaag helaas niet toe... Jammer jammer!
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 9 maart 2016 17:54 schreef Isegrim het volgende:
10 liter spiraalkneder + mini-koelvitrine voor taart zijn besteld.
Volgens mij is onze inrichting daarmee dan wel behoorlijk compleet!
quote:Op woensdag 9 maart 2016 17:54 schreef Isegrim het volgende:
10 liter spiraalkneder + mini-koelvitrine voor taart zijn besteld.
Volgens mij is onze inrichting daarmee dan wel behoorlijk compleet!
wel heleboel andere zooi zo te zienquote:Op woensdag 9 maart 2016 16:34 schreef robdriessen het volgende:
OT: Over concepten gesproken... bestaat het Pandabroodje eigenlijk nog? Die vond ik vroeger best wel lekker, en er zat niet eens echte panda in
Next up: Saladičre voor belegde Jeroentjesquote:Op woensdag 9 maart 2016 17:54 schreef Isegrim het volgende:
10 liter spiraalkneder + mini-koelvitrine voor taart zijn besteld.
Volgens mij is onze inrichting daarmee dan wel behoorlijk compleet!
Zag dat er op het moment een paar veilingen van la place filialen lopen. Moet je wel terrecht kunnen voor een koelvitrine, spiraalkneder, koelkast, deegroller, pizza ovenquote:
Heb je alles kunnen bakken wat je wilde?quote:Op donderdag 10 maart 2016 09:39 schreef minilot het volgende:
Mocht gisteren een dagje meelopen!![]()
Het was awesome! Elk deeg voelt heerlijk, elk brood ruikt verrukkelijk en de klanten zijn supertof!
En het was erg gezelligquote:Op donderdag 10 maart 2016 09:39 schreef minilot het volgende:
Mocht gisteren een dagje meelopen!![]()
Het was awesome! Elk deeg voelt heerlijk, elk brood ruikt verrukkelijk en de klanten zijn supertof!
en bij elk brood een mooi bloemetje neergelegdquote:Op donderdag 10 maart 2016 09:39 schreef minilot het volgende:
Mocht gisteren een dagje meelopen!![]()
Het was awesome! Elk deeg voelt heerlijk, elk brood ruikt verrukkelijk en de klanten zijn supertof!
Huh?!quote:Op donderdag 10 maart 2016 12:14 schreef computergirl het volgende:
[..]
en bij elk brood een mooi bloemetje neergelegd
je hebt altijd bloemetjes bij je foto's van je prachtige kook&bak resultaten , of is dat weer overquote:
Ik denk dat je met iemand anders in de war bent. Ik ben juist niet zo erg van de irrelevante props!quote:Op donderdag 10 maart 2016 13:27 schreef computergirl het volgende:
[..]
je hebt altijd bloemetjes bij je foto's van je prachtige kook&bak resultaten , of is dat weer over
Uit de pit van een olijf kan je een zaadje halen. Smaakt naar olijfolie. En die zaden zitten door het broodquote:Op zaterdag 12 maart 2016 12:44 schreef Molo het volgende:
LHO, wat is olijfzaadbrood? Wat moet ik me daar bij voorstellen?
Oh nooit gewetenquote:Op zaterdag 12 maart 2016 12:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Uit de pit van een olijf kan je een zaadje halen. Smaakt naar olijfolie. En die zaden zitten door het brood
Klinkt ergggg lekkerquote:Op zaterdag 12 maart 2016 12:55 schreef minilot het volgende:
En als je dat dan eet is het alsof je een heel goed stukje brood in heel goede olijfolie hebt gedoopt![]()
Oh beide, lollig!quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Ook benieuwd naar ja! Ise én Lucky_Strike hč?
Kijk dan hoe ze 'm genoemd hebben!quote:Op zaterdag 12 maart 2016 09:55 schreef n0a het volgende:
Jammer dat ik nog bijna een hele cheesecake heb staan anders had ik wel wat crack pie willen hebben.
quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Kijk dan hoe ze 'm genoemd hebben!
[ afbeelding ]
(Foto door LHO, van Facebook gepikt)
Meer een mix van butterscotch en custard. Vind ik dan.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:20 schreef Molo het volgende:
[..]![]()
Smaakt dat naar caramel ofzo trouwens? Kan er qua smaak niet echt een beeld bij vormen
Leuk!quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
De eerste festivalgangers zijn binnen
Qua smaakomschrijving niets aan toe te voegen.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Meer een mix van butterscotch en custard. Vind ik dan.
Maar als het om accurate smaakomschrijvingen gaat kun je beter bij LHO aankloppen, die heeft daar verstand van.![]()
Ik had hem via FB gezien. Mooi hoor. Ga je deze vaker maken? Anders moet ik mij er zelf een keer aan wagen.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Kijk dan hoe ze 'm genoemd hebben!
[ afbeelding ]
(Foto door LHO, van Facebook gepikt)
Geen idee, dat hangt af van of de bakkers dat willen.quote:
ik moest even zoeken,maar ik ben niet helemaal dement nogquote:Op donderdag 10 maart 2016 13:28 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik denk dat je met iemand anders in de war bent. Ik ben juist niet zo erg van de irrelevante props!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 16 maart 2016 18:31 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Gewoon uitvekocht![]()
Morgen weer een dag met minilot werken
quote:Op woensdag 16 maart 2016 18:31 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Gewoon uitvekocht![]()
Morgen weer een dag met minilot werken
Hoe smaakt kaasjeskruid? Maakt het uit van welke lavatera je plukt?quote:Op zondag 13 maart 2016 09:11 schreef minilot het volgende:
Ooo, maar bloemen als smaakmaker!Kaasjeskruid, viooltjes, tijmbloemetjes, klaver, bieslookbloemen, allemaal in het bijbehorende seizoen uit de voor- en achtertuin getrokken als ingrediënt!
Ik dacht dat je bedoelde dat ik allerlei (oneetbare) bloemen/planten/takken als props bij eten als achtergrond op de foto zette, want dat zie je nogal eens op foodblogs enzo. Misverstand!
En nee dus, er staat nog niks lekkers in bloei op het moment!![]()
en, hoe is het gegaan en wat is er gebakken?quote:Op woensdag 16 maart 2016 18:31 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Morgen weer een dag met minilot werken
misschien op site zetten dat er last minute plaatsen over zijn? Of Paps&buur verplaatsen naar ander moment zodat jullie lekker vrije dag hebben?quote:Op donderdag 17 maart 2016 21:15 schreef Isegrim het volgende:
Hodver.Vier van de zes deelnemers van de workshop van komende zondag hebben afgezegd. De andere twee zijn mijn vader en zijn buurman.
Maar afgelasten dan.
Toch maar allemaal vooraf laten betalen voortaan.
Ja, dat laatste dan maar, want er op zo korte termijn nog drie of vier mensen bij vinden wordt geen succes.quote:Op donderdag 17 maart 2016 21:24 schreef computergirl het volgende:
[..]
misschien op site zetten dat er last minute plaatsen over zijn? Of Paps&buur verplaatsen naar ander moment zodat jullie lekker vrije dag hebben?
Dat zeker laten doen. Bij no-show, geld kwijt.quote:Op donderdag 17 maart 2016 21:15 schreef Isegrim het volgende:
Hodver.Vier van de zes deelnemers van de workshop van komende zondag hebben afgezegd. De andere twee zijn mijn vader en zijn buurman.
Maar afgelasten dan.
Toch maar allemaal vooraf laten betalen voortaan.
Sorry! Best gedaan!quote:Op donderdag 17 maart 2016 20:47 schreef Isegrim het volgende:
Brownies met kardemom, begreep ik. Volgens mij ging het prima, alleen opruimen is niet de sterkste kant van twee ADHDers.
Druk!quote:Op maandag 21 maart 2016 23:50 schreef Frozen-assassin het volgende:
Hoe is het gegaan afgelopen weekend?
zit in de trein, maar helemaal de verkeerde kant opquote:Op zaterdag 26 maart 2016 10:11 schreef Isegrim het volgende:
Is er iemand die kan en wil komen helpen met de tosti's vandaag? Lucky_Strike is zo ziek als een hond.
Geen idee.quote:Op zaterdag 26 maart 2016 10:40 schreef computergirl het volgende:
Is er geen studenten uitzendbureau die iemand voor jullie kan regelen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |