FOK!forum / Culinesse à gogo / Waar koop je *goede* tonijn voor tartaar, steaks en shashimi?
vinc81maandag 1 februari 2016 @ 12:28
Heb vernomen dat 'verse' tonijn van de visboer ook gewoon bevroren is geweest, wat ook wel logisch is, aangezien die beesten niet voor de Nederlandse kust uit het water getrokken worden.

Ik ben op zoek naar steaks of wellicht groter, waar ik zelf tartaar van kan maken, en zoek ook een stuk om sashimi van te maken.

Ik heb een beetje online zitten zoeken en kom wel wat webshops tegen, maar weet niet zo goed waar ik op moet letten.

Hanos zit niet om de hoek en bij de locale supermarkten verkopen ze óf geen tonijn, óf het is nagenoeg witvis (albacore tonijn van Appie) die je krijgt.

Iemand tips...ervaringen?
fathankmaandag 1 februari 2016 @ 12:29
Visboer op de markt?
dimmakmaandag 1 februari 2016 @ 12:31
quote:
14s.gif Op maandag 1 februari 2016 12:29 schreef fathank het volgende:
Visboer op de markt?
Nee. Meestal bewerkt, bevroren geweest en veel te duur.

TS, welke omgeving?
-AMG-maandag 1 februari 2016 @ 12:33
Hanos is vers volgens mij.
dimmakmaandag 1 februari 2016 @ 12:35
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 12:33 schreef -AMG- het volgende:
Hanos is vers volgens mij.
Hanos en Makro hebben het sowieso vers inderdaad.
valentijn101maandag 1 februari 2016 @ 12:41
http://www.schmidtzeevis.nl/webwinkel/index.php?zoek=1
golfermaandag 1 februari 2016 @ 12:42
Je zult het in Nederland nergens vers kunnen krijgen. Is altijd ingevroren geweest. Gewoon bij een goede vishandel kopen.
dimmakmaandag 1 februari 2016 @ 12:43
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 12:42 schreef golfer het volgende:
Je zult het in Nederland nergens vers kunnen krijgen. Is altijd ingevroren geweest. Gewoon bij een goede vishandel kopen.
Nee hoor. Makro en Hanos krijgen zo'n 2 keer een verse levering per week van Yellowfin Tonijn vanuit de Malediven.
golfermaandag 1 februari 2016 @ 12:47
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 12:43 schreef dimmak het volgende:

Nee hoor. Makro en Hanos krijgen zo'n 2 keer een verse levering per week van Yellowfin Tonijn vanuit de Malediven.
Die zijn aan boord al ingevroren, of denk je dat die tijdens die reis vers blijven?
bruinwerkermaandag 1 februari 2016 @ 12:48
indische oceaan.
Leipo666maandag 1 februari 2016 @ 12:51
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 12:47 schreef golfer het volgende:

[..]

Die zijn aan boord al ingevroren, of denk je dat die tijdens die reis vers blijven?
idd: een tonijn wordt meteen na vangst en weging ingevroren ongeacht waar het naartoe gaat
vinc81maandag 1 februari 2016 @ 12:59
Bevroren is ook absoluut geen probleem. Ook de sashimi van de Japanners is ingevroren geweest:

http://www.nytimes.com/20(...)eep-freeze.html?_r=0

Maar ook bij bevroren tonijn wil er verschil in de kwaliteit zitten.
fathankmaandag 1 februari 2016 @ 13:03
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 12:35 schreef dimmak het volgende:

[..]

Hanos en Makro hebben het sowieso vers inderdaad.
iedere vis die je in nederland koopt is bevroren geweest.

En bij de visboer op de markt kun je zelf je stuk uitzoeken en bekijken ipv dat het in een vacuuumzak getrokken is of in een dichte doos zit.
vinc81maandag 1 februari 2016 @ 13:09
Bij visboer op markt slechte ervaringen: stukken zijn bevroren geweest, daarna ontdooit en op een lading ijs gekwakt onder motto 'vers'. Ik wil liever goede tonijn voordat deze ontdooit wordt, en verkocht wordt voor 10 euro meer dan toen hij bevroren was. :Y)
Taninmaandag 1 februari 2016 @ 13:13
Op de vismarkt waar de Japanse sushi tenten (en supermarkten) hun tonijn halen is het ook gewoon ingevroren, wordt met een soort enorme houtzaag in plakken gesneden. Aparte gewaarwording, het bezoeken waard.
vinc81maandag 1 februari 2016 @ 13:17
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:13 schreef Tanin het volgende:
Op de vismarkt waar de Japanse sushi tenten (en supermarkten) hun tonijn halen is het ook gewoon ingevroren, wordt met een soort enorme houtzaag in plakken gesneden. Aparte gewaarwording, het bezoeken waard.
Heb je een link of locatie? Wil ik weleens checken.
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 13:21
quote:
14s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:03 schreef fathank het volgende:

[..]

iedere vis die je in nederland koopt is bevroren geweest.

Euh, nee, er wordt ook vis aangevoerd die niet bevroren is geweest.
Kreatormaandag 1 februari 2016 @ 13:21
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:17 schreef vinc81 het volgende:

[..]

Heb je een link of locatie? Wil ik weleens checken.
Ik heb het wel een paar keer op de vismarkt gezien van Funchal op Madeira, maar ik weet niet of het loont om heen en weer te vliegen.

Je zou het eens kunnen vragen aan de lokale sushi-toko.
vinc81maandag 1 februari 2016 @ 13:23
quote:
14s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:21 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ik heb het wel een paar keer op de vismarkt gezien van Funchal op Madeira, maar ik weet niet of het loont om heen en weer te vliegen.

Je zou het eens kunnen vragen aan de lokale sushi-toko.
Hahahah da's wat ver. De twee die ik gesproken heb halen het bij Rotterdam Airport in de buurt, daar schijnt Hanos ook in te kopen. Maar het is wat ver rijden voor mij.
Kreatormaandag 1 februari 2016 @ 13:25
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:23 schreef vinc81 het volgende:

[..]

Hahahah da's wat ver. De twee die ik gesproken heb halen het bij Rotterdam Airport in de buurt, daar schijnt Hanos ook in te kopen. Maar het is wat ver rijden voor mij.
Even goed rondkijken op de lokale markt. Dan heb je als het goed is, gewoon goede kwaliteit. Bovendien is alles beter dan de supermarkt-tonijn.
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 13:26
quote:
14s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:25 schreef Kreator het volgende:

[..]

Even goed rondkijken op de lokale markt. Dan heb je als het goed is, gewoon goede kwaliteit. Bovendien is alles beter dan de supermarkt-tonijn.
Ik koop liever diepvries bij de supermarkt dan ontdooit op de markt.
fathankmaandag 1 februari 2016 @ 13:27
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Euh, nee, er wordt ook vis aangevoerd die niet bevroren is geweest.
Van je lokale forellenvijver?
Kreatormaandag 1 februari 2016 @ 13:28
Ik heb wel eens zelf tonijn gevangen (rond de 25kg per vis) en wat echt super interessant was, was dat die beesten harder bloeden dan een ongestelde Oprah, als ze hem aan een haak slaan. Gewoon schokkend, zoveel rood op de boot.

Heb toen zelf een stukje vis meegenomen en dat smaakte goddelijk.
Kreatormaandag 1 februari 2016 @ 13:28
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik koop liever diepvries bij de supermarkt dan ontdooit op de markt.
Ik niet.
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 13:35
quote:
14s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:28 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ik niet.
Waarom niet? Denk je dat deze beter is?
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 13:36
quote:
14s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:27 schreef fathank het volgende:

[..]

Van je lokale forellenvijver?
En van kustvissers.
Kreatormaandag 1 februari 2016 @ 13:43
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom niet? Denk je dat deze beter is?
Ik denk dat de vis van de marktkraam waar ik al 20 jaar mijn vis koop bij de jongen die al net zo lang een vriend is, beter is dan die van de supermarkt ja.
Als ik zie hoe de supermarkten de boel bedonderen met water in vis & vlees, met bewust onduidelijke/vage verpakkingen en bewust vage omschrijvingen van de herkomst, dan trek ik al snel de conclusie dat het elders beter is.

Mijn ervaring is dat het mootje op de markt ook gewoon beter smaakt.

Ik begrijp dat ze op de markt ook hun best doen om winst te maken, maar de concurrentie is daar groot en als je weet welke marktkraam je moet hebben word je minder snel bedonderd dan bij de Appie.
dimmakmaandag 1 februari 2016 @ 13:44
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 12:47 schreef golfer het volgende:

[..]

Die zijn aan boord al ingevroren, of denk je dat die tijdens die reis vers blijven?
Ja, ik heb het zelf gezien. ;)

Bovendien, als je tonijn invriest verliest het haar rode kleur.
dimmakmaandag 1 februari 2016 @ 13:46
quote:
14s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:03 schreef fathank het volgende:
iedere vis die je in nederland koopt is bevroren geweest.
Natuurlijk niet. Er is genoeg verse vis te koop.
vinc81maandag 1 februari 2016 @ 13:49
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:44 schreef dimmak het volgende:

[..]

Ja, ik heb het zelf gezien. ;)

Bovendien, als je tonijn invriest verliest het haar rode kleur.
Alle tonijn, ook de mooie rode die je hier koopt of bij sushi tenten op je bord krijgt, is bevroren geweest. Deze kleur komt puur door de reactie met zuurstof, en hoe snel de vis aan boord na vangst bevroren wordt, hoe beter de kleuring bij ontdooien. Wat daar trouwens ook bij helpt, is vis niet onder folie leggen bij ontdooien maar gewoon open en bloot (of met speciaal papier). En op zilveren bord, schijnt ook goed te zijn, maar ik weet niet of dat bewezen is.
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 13:51
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:49 schreef vinc81 het volgende:

[..]

Alle tonijn, ook de mooie rode die je hier koopt of bij sushi tenten op je bord krijgt, is bevroren geweest. Deze kleur komt puur door de reactie met zuurstof, en hoe snel de vis aan boord na vangst bevroren wordt, hoe beter de kleuring bij ontdooien. Wat daar trouwens ook bij helpt, is vis niet onder folie leggen bij ontdooien maar gewoon open en bloot (of met speciaal papier). En op zilveren bord, schijnt ook goed te zijn, maar ik weet niet of dat bewezen is.
Je kan hem roder krijgen door hem te behandelen met rook en koolmonoxide.
dimmakmaandag 1 februari 2016 @ 13:52
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:49 schreef vinc81 het volgende:

[..]

Alle tonijn, ook de mooie rode die je hier koopt of bij sushi tenten op je bord krijgt, is bevroren geweest. Deze kleur komt puur door de reactie met zuurstof, en hoe snel de vis aan boord na vangst bevroren wordt, hoe beter de kleuring bij ontdooien. Wat daar trouwens ook bij helpt, is vis niet onder folie leggen bij ontdooien maar gewoon open en bloot (of met speciaal papier). En op zilveren bord, schijnt ook goed te zijn, maar ik weet niet of dat bewezen is.
Nee, tonijn word gevangen, zo snel mogelijk verwerkt en op transport gezet.

En ik kan het weten, ik ben importeur van tonijn.
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 13:52
FishMarketTokyo_wideweb__470x317,0.jpg
Vismarkt in Tokio, diepgevroren tonijn op swerelds duurste vismarkt.
dimmakmaandag 1 februari 2016 @ 13:53
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Vismarkt in Tokio, diepgevroren tonijn op swerelds duurste vismarkt.
Deze worden met grote trawlers gevangen en inderdaad meteen in gevroren. Op een ander deel van die markt heb je ze ook vers. De Yellowfin die de Hanos en Makro verkopen komen uit de Malediven. Daar worden ze met kleine bootjes gevangen en meteen verwerkt.

Tsukiji-Fish-Market-Tuna.jpg
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 13:53
Zilveren bord is trouwens net zo een onzin als een zilveren lepel in de hals van een aangebroken fles champagne
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 13:54
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:53 schreef dimmak het volgende:

[..]

Deze worden met grote trawlers gevangen en inderdaad meteen in gevroren. Op een ander deel van die markt heb je ze ook vers. De Yellowfin die de Hanos en Makro verkopen komen uit de Malediven. Daar worden ze met kleine bootjes gevangen en meteen verwerkt.
Verwerkt als diepgevroren?
dimmakmaandag 1 februari 2016 @ 14:01
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Verwerkt als diepgevroren?
Nee gesneden als loins, verpakt en naar Nederland gevlogen.
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 14:03
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:01 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nee gesneden als loins, verpakt en naar Nederland gevlogen.
Gerookt en met koolmonoxide behandeld?
dimmakmaandag 1 februari 2016 @ 14:04
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gerookt en met koolmonoxide behandeld?
Nee, puur natuur.
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 14:05
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:04 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nee, puur natuur.
Je weet dat het gebeurt als tonijnimporteur mag ik hopen?
dimmakmaandag 1 februari 2016 @ 14:06
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je weet dat het gebeurt als tonijnimporteur mag ik hopen?
:')

Ik krijg 3x in de week een verse levering binnen. Daar hoeft verder niks mee gedaan te worden. Mijn klanten hoeven er max 3 dagen mee te doen, dan is de vis 6 dagen oud. Daar hoef je het product echt niet voor te bewerken hoor.

Dit soort praktijken gebeuren wel, maar niet met het product wat ik binnen krijg.
vinc81maandag 1 februari 2016 @ 14:08
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:01 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nee gesneden als loins, verpakt en naar Nederland gevlogen.
Voor welke importeur werk je? Als die tonijn van hen naar Nederland wordt gevlogen op koeltempratuur, en niet bevroren:

1. ben ik kritisch en denk ik niet dat het echt kwaliteit is
2. wil ik het weleens proberen
Spanky78maandag 1 februari 2016 @ 14:09
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 12:47 schreef golfer het volgende:

[..]

Die zijn aan boord al ingevroren, of denk je dat die tijdens die reis vers blijven?
En dat is maar goed ook. Want je Wilt die parasieten niet krijgen.

Mits goed behandeld niets mis met ingevroren vis. Dus gewoon bij een goede visboer waar ze voldoende verkopen en de boel netjes op ijs ligt.

Blauwvin is sowieso niet te krijgen. En tori ook niet. Te duur voor Nederland.

Ik meen dat het zelfs verboden is om niet ingevroren vis in de winkel te leggen.
Kreatormaandag 1 februari 2016 @ 14:09
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:08 schreef vinc81 het volgende:

1. ben ik kritisch en denk ik niet dat het echt kwaliteit is
2. wil ik het weleens proberen
Hoe spreek je jezelf tegen, les 1. :').
vinc81maandag 1 februari 2016 @ 14:10
quote:
14s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:09 schreef Kreator het volgende:

[..]

Hoe spreek je jezelf tegen, les 1. :').
Je kunt kritisch zijn, en er toch voor open staan om het tegendeel bewezen te krijgen. In dit geval van toepassing, ik laat me graag verrassen.
dimmakmaandag 1 februari 2016 @ 14:10
De VERSE levering van vanmorgen.

qpLI5Wq.jpg
Kreatormaandag 1 februari 2016 @ 14:12
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:10 schreef dimmak het volgende:
De VERSE levering van vanmorgen.

[ afbeelding ]
Ontdooid. Dat zie je zo.

moest even.... :@.
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 14:14
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:10 schreef dimmak het volgende:
De VERSE levering van vanmorgen.

[ afbeelding ]
Welke dagen wordt dat aangeleverd bij de Hanos?
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 14:15
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:09 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

En dat is maar goed ook. Want je Wilt die parasieten niet krijgen.

Mits goed behandeld niets mis met ingevroren vis. Dus gewoon bij een goede visboer waar ze voldoende verkopen en de boel netjes op ijs ligt.

Blauwvin is sowieso niet te krijgen. En tori ook niet. Te duur voor Nederland.

Ik meen dat het zelfs verboden is om niet ingevroren vis in de winkel te leggen.
Nee, alleen haring moet voor de wet ingevroren zijn geweest.
dimmakmaandag 1 februari 2016 @ 14:15
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Welke dagen wordt dat aangeleverd bij de Hanos?
Hanos krijgt het op maandag en donderdag geloof ik. Die kopen het bij een andere fabriek.
vinc81maandag 1 februari 2016 @ 14:15
Ziet er goed uit hoor
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:10 schreef dimmak het volgende:
De VERSE levering van vanmorgen.

[ afbeelding ]
Mooi stukje! Hoe is deze tonijn gevangen? En waar is het verkrijgbaar/hoe leveren jullie?
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 14:35
Leesvoer
http://www.nytimes.com/20(...)n-monoxide.html?_r=0
vinc81maandag 1 februari 2016 @ 14:37
quote:
Dat is gelukkig al sinds 2004 verboden in de EU. ^O^
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 14:38
quote:
14s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:37 schreef vinc81 het volgende:

[..]

Dat is gelukkig al sinds 2004 verboden in de EU. ^O^
Wat niet zegt dat het niet gebeurd, verder kan je het ook met rook doen.
golfermaandag 1 februari 2016 @ 14:48
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:44 schreef dimmak het volgende:

Ja, ik heb het zelf gezien. ;)

Bovendien, als je tonijn invriest verliest het haar rode kleur.
Dan ben ik heel benieuwd waar je dat zelf hebt gezien. Want ik ken geen tonijn die niet meteen is ingevroren.
En die kleur is afhankelijk van de invries en behandel methode.
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 14:50
Ook tonijn die niet ingevroren is verliest heel snel haar rode kleur.
dimmakmaandag 1 februari 2016 @ 14:55
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:48 schreef golfer het volgende:

[..]

Dan ben ik heel benieuwd waar je dat zelf hebt gezien. Want ik ken geen tonijn die niet meteen is ingevroren.
En die kleur is afhankelijk van de invries en behandel methode.
Dan kan ik beter 1x per jaar een container bevroren tonijn tonijn binnen laten komen als de prijs goed is dan 3x in de week 'vers' en de hoofdprijs betalen of niet? ;)
Kreatormaandag 1 februari 2016 @ 15:02
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:48 schreef golfer het volgende:

En die kleur is afhankelijk van de invries en behandel methode.
Zou dat niet meer met de soort (en de hoeveelheid vet) te maken hebben? Ik zie op die tonijnvis-programma's op TV ook vaak dat ze hele mooie dieprode tonijnen opensnijden.
Taninmaandag 1 februari 2016 @ 15:10
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:17 schreef vinc81 het volgende:

[..]

Heb je een link of locatie? Wil ik weleens checken.
Ik bedoelde de tsukiji vismarkt in tokyo, waar piet ook al foto's van plaatste.
Het was bedoeld als "een bezoekje waard wanneer je in Japan bent", sorry.
golfermaandag 1 februari 2016 @ 15:12
quote:
7s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:55 schreef dimmak het volgende:

Dan kan ik beter 1x per jaar een container bevroren tonijn tonijn binnen laten komen als de prijs goed is dan 3x in de week 'vers' en de hoofdprijs betalen of niet? ;)
Als je dat kunt betalen moet je het zeker niet laten. Voor ca. 1500 euro kan je nog wel ongeveer een hele kleine bonitotonijn ergens op de kop tikken.
dimmakmaandag 1 februari 2016 @ 15:15
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 15:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Als je dat kunt betalen moet je het zeker niet laten. Voor ca. 1500 euro kan je nog wel ongeveer een hele kleine bonitotonijn ergens op de kop tikken.
:')
123hopsaflopsmaandag 1 februari 2016 @ 15:20
Er is een How its made aflevering van één van de beste sushi chefs ter wereld, die vriest zijn vis zelf in om bacteriën te doden, zodat je het rauw kunt eten. Dat hele gezeur om invriezen in dit topic slaat dus werkelijk nergens op.

Het is net als met bier, de beleving bepaald hoe je over de smaak denkt. Meeste mensen hier zullen echt het verschil niet proeven tussen tonijn van de AH en "vers gevangen" ( :') ) vis.
zatoichimaandag 1 februari 2016 @ 15:25
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:09 schreef Spanky78 het volgende:
Blauwvin is sowieso niet te krijgen. En tori ook niet. Te duur voor Nederland.
O-toro toch?

fatty-tuna.jpg

Lekkerste wat ik ooit heb gegeten maar onmogelijk om te vinden in Nederland ja... :9~
vinc81maandag 1 februari 2016 @ 15:28
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 15:25 schreef zatoichi het volgende:

[..]

O-toro toch?

[ afbeelding ]

Lekkerste wat ik ooit heb gegeten maar onmogelijk om te vinden in Nederland ja... :9~
toro = blauwvin toch?
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 15:29
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 15:20 schreef JoPiDo het volgende:
Er is een How its made aflevering van één van de beste sushi chefs ter wereld, die vriest zijn vis zelf in om bacteriën te doden, zodat je het rauw kunt eten. Dat hele gezeur om invriezen in dit topic slaat dus werkelijk nergens op.

Het is net als met bier, de beleving bepaald hoe je over de smaak denkt. Meeste mensen hier zullen echt het verschil niet proeven tussen tonijn van de AH en "vers gevangen" ( :') ) vis.
Invriezen doodt bacteriën niet.
golfermaandag 1 februari 2016 @ 15:35
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:09 schreef Spanky78 het volgende:

Blauwvin is sowieso niet te krijgen. En tori ook niet. Te duur voor Nederland.

Volgens mij serveert Yamazato in het Okura nog steeds wel blauwvintonijn.
dimmakmaandag 1 februari 2016 @ 15:36
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 15:35 schreef golfer het volgende:

[..]

Volgens mij serveert Yamazato in het Okura nog steeds wel blauwvintonijn.
Klopt, gekweekte blauwvintonijn.
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 15:38
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 15:36 schreef dimmak het volgende:

[..]

Klopt, gekweekte blauwvintonijn.
Wordt tonijn al gekweekt? Of haal je farming met kweken door elkaar?
dimmakmaandag 1 februari 2016 @ 15:40
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 15:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wordt tonijn al gekweekt? Of haal je farming met kweken door elkaar?
Ze kweken het tegenwoordig al inderdaad. Kleinschalig nog, maar dat gaat meer worden.

http://www.janvanas.nl/2015/11/12/duurzame-bluefin-tonijn/
golfermaandag 1 februari 2016 @ 15:43
Jan van As.Die heeft sowieso altijd mooi spul. ^O^
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 15:43
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 15:40 schreef dimmak het volgende:

[..]

Ze kweken het tegenwoordig al inderdaad. Kleinschalig nog, maar dat gaat meer worden.

http://www.janvanas.nl/2015/11/12/duurzame-bluefin-tonijn/
Hopelijk is dat niet zo een ramp voor de wilde populatie als kweekzalm dat was voor wilde zalm
123hopsaflopsmaandag 1 februari 2016 @ 16:51
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 15:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Invriezen doodt bacteriën niet.
Oke Henk :')

Ik denk dat TS bedoelt wat voor soort tonijn hij moet kopen, niet hoe het verwerkt is.
Renzokumaandag 1 februari 2016 @ 16:54
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 16:51 schreef JoPiDo het volgende:

[..]

Oke Henk :')

Ik denk dat TS bedoelt wat voor soort tonijn hij moet kopen, niet hoe het verwerkt is.
Invriezen tegen parasieten?
Pietverdrietmaandag 1 februari 2016 @ 18:18
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 16:51 schreef JoPiDo het volgende:

[..]

Oke Henk :')

Ik denk dat TS bedoelt wat voor soort tonijn hij moet kopen, niet hoe het verwerkt is.
Jij had het over bacterien doden door het invriezen, dat is onzin.
Taninmaandag 1 februari 2016 @ 18:52
Mjah, vriezen dood natuurlijk wel bacteriën, maar lang niet altijd de types en in de mate dat je dat wilt hebben...
Droopiemaandag 1 februari 2016 @ 19:08
Ik heb gewerkt bij een grote logistiek expediteur en behalve af en toe wat gekoeld rundvlees (+2) was al het vis en overige vlees ingevroren op -18 en qua kip kan je ik nog wel wat oplichtingspraktijken noemen.
Het is altijd mogelijk dat er verse vis ingevlogen wordt, maar de temperatuur in vliegtuigen zijn zelden de juiste en de autoriteiten best kritisch.
Spanky78maandag 1 februari 2016 @ 19:49
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat niet zegt dat het niet gebeurd, verder kan je het ook met rook doen.
Ja, koolmonoxide bindt heel goed met hemoglobine en myoglobine, zo goed zelfs dat het zuurstof geen kans geeft.. zelfde reden waarom het giftig is...

Er wordt trouwens enorm veel gefraudeerd met vis.
http://www.sciencedaily.com/releases/2015/12/151201093722.htm

Want het label is soms per ongeluk verkeerd, maar vaak ook omdat het goedkope vis is die voor een mooi bedrag verkocht kan worden.

In de VS is dit veel erger, de EU valt wel mee. In de VS zijn r zelfs tientallen monsters giftige vis gevonden in supermarkten tijden een soortgelijk onderzoek!

Ik wist trouwens niet dat alleen haring ingevroren moet worden. Maar in de praktijk wordt alles aan boord ingevroren behalve lijngevangen vis van dagvissers :)
Spanky78maandag 1 februari 2016 @ 19:50
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 15:35 schreef golfer het volgende:

[..]

Volgens mij serveert Yamazato in het Okura nog steeds wel blauwvintonijn.
Nouja, ok, daar misschien wel. Maar in Nederland (op een enkel sterrenrestaurant na) niet te rkijgen.
Spanky78maandag 1 februari 2016 @ 19:52
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 15:20 schreef JoPiDo het volgende:
Er is een How its made aflevering van één van de beste sushi chefs ter wereld, die vriest zijn vis zelf in om bacteriën te doden, zodat je het rauw kunt eten. Dat hele gezeur om invriezen in dit topic slaat dus werkelijk nergens op.

Het is net als met bier, de beleving bepaald hoe je over de smaak denkt. Meeste mensen hier zullen echt het verschil niet proeven tussen tonijn van de AH en "vers gevangen" ( :') ) vis.
Het gaat om parasieten, nare wormen waar je heel ziek van kunt worden. Die gaan dood van invriezen. Bacterien gaan meestal alleen maar in stasis.
Spanky78maandag 1 februari 2016 @ 20:03
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 15:25 schreef zatoichi het volgende:

[..]

O-toro toch?

[ afbeelding ]

Lekkerste wat ik ooit heb gegeten maar onmogelijk om te vinden in Nederland ja... :9~
Sory, ja, dat bedoel ik, het vetste stukje tonijn :)
zatoichimaandag 1 februari 2016 @ 21:27
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 20:03 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Sory, ja, dat bedoel ik, het vetste stukje tonijn :)
Het is dit jaar 10 jaar geleden dat ik in Japan was; en nog steeds loopt het water me in de mond als ik aan dit denk... Yum...
dimmakmaandag 1 februari 2016 @ 23:10
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 19:49 schreef Spanky78 het volgende:
Maar in de praktijk wordt alles aan boord ingevroren behalve lijngevangen vis van dagvissers :)
Huh? Bijna alle gevangen platvis voeren de vissers vers aan in de Nederlandse vissersplaatsen. In de Nederlandse visafslagen vind jij geen bevroren vis hoor.
pdegrootdinsdag 2 februari 2016 @ 11:29
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik koop liever diepvries bij de supermarkt dan ontdooit op de markt.
Serieus? Ik haal normaliter bij een visboer op de Visafslag in Scheveningen, maar dat is natuurlijk wel duurder dan ingevroren moten van de supermarkt. Is de ingevroren tonijn van de supermarkt evengoed dan?
Pietverdrietdinsdag 2 februari 2016 @ 12:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 11:29 schreef pdegroot het volgende:

[..]

Serieus? Ik haal normaliter bij een visboer op de Visafslag in Scheveningen, maar dat is natuurlijk wel duurder dan ingevroren moten van de supermarkt. Is de ingevroren tonijn van de supermarkt evengoed dan?
Niet persé, maar op de markt ontdooit is ook geen garantie voor kwaliteit.
pdegrootdinsdag 2 februari 2016 @ 12:21
Got it. Ik haal mijn vis bij Simonis op de visafslag. Altijd goede vis, maar wel prijzig inderdaad. Het is verder ook lastig om te bepalen of de (kwaliteit van) vis de prijs rechtvaardigt.
Dauthidinsdag 2 februari 2016 @ 12:30
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 23:10 schreef dimmak het volgende:

[..]

Huh? Bijna alle gevangen platvis voeren de vissers vers aan in de Nederlandse vissersplaatsen. In de Nederlandse visafslagen vind jij geen bevroren vis hoor.
Alleen de laatste trek is vers, de rest is gewoon ingevroren...
Dauthidinsdag 2 februari 2016 @ 12:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 12:21 schreef pdegroot het volgende:
Got it. Ik haal mijn vis bij Simonis op de visafslag. Altijd goede vis, maar wel prijzig inderdaad. Het is verder ook lastig om te bepalen of de (kwaliteit van) vis de prijs rechtvaardigt.
Sta eens een keer vroeg op, uurtje of 4 of 5, loop naar de overkant, naar de veiling, en koop daar je vis. Je zal nooit meer terug gaan naar Simonis.
pdegrootdinsdag 2 februari 2016 @ 13:24
Is de veiling voor iedereen toegankelijk dan?

En kun je daar ook kleinere porties verkrijgen?
Rens_Wildersdinsdag 2 februari 2016 @ 14:20
b_10097.jpg
Dauthidinsdag 2 februari 2016 @ 15:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:24 schreef pdegroot het volgende:
Is de veiling voor iedereen toegankelijk dan?

En kun je daar ook kleinere porties verkrijgen?
Je hebt de handelaren op de veiling, die daar inkopen en direct doorverkopen. Dat was een paar jaar geleden iig nog zo.
Goedkoper dan Simonis en een heel stuk verser.
Belangrijkste is, verse vis ruikt nergens naar.

En anders kan je altijd Roeleveld proberen op de afslag, ik vind ze persoonlijk beter dan Simonis.
Pietverdrietdinsdag 2 februari 2016 @ 15:12
quote:
De dame in het plaatje heeft de lucht bijgedragen?
dimmakdinsdag 2 februari 2016 @ 15:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 12:30 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Alleen de laatste trek is vers, de rest is gewoon ingevroren...
Onzin natuurlijk.
Dauthidinsdag 2 februari 2016 @ 16:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 15:20 schreef dimmak het volgende:

[..]

Onzin natuurlijk.
Als je maandag uitvaart en op vrijdag terug komt, wat denk je dat er met de vis gebeurt die van maandag tot donderdag gevangen is?
dimmakdinsdag 2 februari 2016 @ 16:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 16:05 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Als je maandag uitvaart en op vrijdag terug komt, wat denk je dat er met de vis gebeurt die van maandag tot donderdag gevangen is?
Dat ligt onder ijs in een koelcel in de kotter, maar vriezen doen ze niet.
vinc81donderdag 4 februari 2016 @ 09:48
ga deze week bij een aantal shops bestellen. ik zal jullie op de hoogte houden en proberen wat fotos te posten!
Poepoogdonderdag 4 februari 2016 @ 09:55
Mooi dat haantjesgedrag in een topic over tonijn.
Stansfielddonderdag 4 februari 2016 @ 12:10
quote:
14s.gif Op donderdag 4 februari 2016 09:55 schreef Poepoog het volgende:
Mooi dat haantjesgedrag in een topic over tonijn.
In elk topic over eten ;)
pdegrootdonderdag 4 februari 2016 @ 12:57
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2016 12:10 schreef Stansfield het volgende:

[..]

In elk topic over eten ;)
In elk topic
Deshaindonderdag 4 februari 2016 @ 18:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 15:11 schreef Dauthi het volgende:
verse vis ruikt nergens naar.
Dat is onzin, het ruikt alleen niet naar ouwe vis.
vinc81donderdag 11 februari 2016 @ 11:04
Door de hele discussie alhier erg nieuwsgierig geworden naar de kwaliteit van verschillende leveranciers. Gisteren bij verschillende webshops steaks besteld, als ze binnen zijn zal ik hier fotos posten en hopelijk kort daarop de mening over kwaliteit en smaak!
vinc81maandag 15 februari 2016 @ 13:50
Zoals gemeld, omdat ik erg nieuwsgierig was geworden naar de kwaliteit van tonijn bij verschillende aanbieders, en ik uit de antwoorden alhier ook niet echt duidelijk kon opmaken wat nu de beste keuze was, heb ik besloten een aantal online aanbieders en een viskraam in Katwijk aan een test te onderwerpen.

Ik heb bij de volgende webshops tonijn steaks besteld:
Schmidt Zeevis - http://www.schmidtzeevis.nl/webwinkel/
Gerard Van Es - http://www.gerardvanes.nl/online-viswinkel/
VisOpTafel - http://www.visoptafel.nl/
VisWinkel - http://www.viswinkel.nl/
Hartevelt - http://harteveltvis.nl/
FreshInABox - https://www.freshinabox.nl/

Ik had verder ook bij eetvis.nl besteld, maar zij waren vergeten het pakketje donderdag te posten. Ik heb netjes mijn geld terug gestort gekregen nadat ik belde.

Verder heb ik bij deze drie shops een Saku block voor sashimi besteld:
Schmidt Zeevis
VisOpTafel
FreshInABox

Tenslotte heb ik bij een viskraam van Hartevelt een stuk 'verse' tonijn gekocht. Ik heb geprobeerd alle steaks tegelijk te kruiden en kort na elkaar 'rare' te grillen. Helaas had ik geen rekening gehouden met het feit dat een van de leveranciers, FreshInABox bevroren ('superfrozen') levert, waardoor ik deze steak pas in de avond kon bereiden. Dit zorgt er voor dat de belichting op de foto's soms wat anders is. Ik heb wel bewust alle foto's onbewerkt gelaten, zodat de vergelijking, ook visueel, zo eerlijk mogelijk is. Wat zijn de resultaten?

Steaks:

Schmidt Zeevis
schmidt_1397.jpg
Prijs: ¤ 11,00
Gewicht: 200 gr
Kiloprijs: ¤ 55,00
Verzendkosten: ¤7,60
Minimaal aankoop bedrag: ¤ 25,00
Verpakking: Gekoeld transport van Schmidt zelf. In mooie kartonnen doos met een soort pakpapier om de producten, gesealed en voorzien van een folie laagje. Pakket kwam vroeg binnen, rond een uur of 11.30. Bezorger belt ook 30 minuten voor hij er is om te checken of je thuis bent. Vind het een hele nette manier van leveren.
Eindoordeel: De eerste steak die gegrilled werd. Vis voelt goed aan en zit mooi verpakt in het folie van Schmidt Zeevis. Dit lijkt de vis ook nog eens extra gekoeld te houden, dus ik vermoed dat dit inderdaad een extra isolatielaag is. Heel netjes, vis heeft een ietwat bruine kleur en olieachtige glans. Bruine kleur hoeft echter niet te zeggen dat de vis slecht is en de glans komt meestal door de manier waarop de vis gesneden is, heb ik me laten vertellen. Bij het grillen leek de kleur me ietwat vreemd, en roze/bruin aan de buitenkant. Smaak was ook niet super; het leek wat oudere vis. Wellicht heeft deze iets langer gelegen voordat ze geleverd werd. Niet onder de indruk, en geen steak zoals ik deze mijn gasten zou willen serveren. Dit is jammer omdat de steak de duurste uit deze test is, en ik uit persoonlijke ervaring Schmidt Zeevis best hoog aangeschreven heb staan. Ik denk dus dat dit een kwestie van pech is, waarbij het stukje vis niet representatief is voor de kwaliteit die Schmidt doorgaans levert.

VisOpTafel
visoptafel_1372.jpg
Prijs: ¤ 5,25
Gewicht: 150 gr
Kiloprijs: ¤ 35,00
Verzendkosten: ¤ 5,95
Minimaal aankoop bedrag: ¤ 35,00
Verpakking: Mooie doos met logo, in de doos nog een geïsoleerde zak speciaal voor vervoer van gekoelde producten en bij de bestelling twee stevige koelelementen. Beiden nog goed bevroren. Vis was goed koud. Alles netjes in stevig plastic gesealed. Chapeau.
Eindoordeel: Opvallend dik en compact stuk filet, waarschijnlijk meer richting de staart gesneden. Heel goede structuur, en geen visgeur te bekennen. Na bereiden natuurlijk wel iets anders dan de andere stukjes filet uit de vergelijking, maar echt een lekker stukje tonijn filet, met wel een iets zoutere smaak dan de andere geteste producten. Heeft ook iets meer de vet structuur door het vlees, wat de smaak ietwat kan beïnvloeden. Vaak is dat echter eerder positief dan negatief. Een lekker stukje vis! Ben benieuwd of ik de volgende keer weer een stukje filet zou krijgen wat meer bij de staart gesneden is, of dat dit geheel willekeurig is. Een van de goedkopere, maar ook betere stukjes tonijn filet die ik getest heb!

Gerard Van Es
gerardvanes_1359.jpg
Prijs: ¤ 7,00
Gewicht: 200 gr
Kiloprijs: ¤ 35,00
Verzendkosten: ¤ 5,50
Minimaal aankoop bedrag: geen minimum
Verpakking: In een stevige EPS (piepschuim) doos. Stevig met plakband dichtgeplakt. Hoorde wel wat klotsen toen ik hem binnen kreeg, en na het openmaken zag ik dat er twee zakjes water, met wat restjes ijs, in zaten. Ik kreeg deze levering, samen met de anderen (behalve die van Schmidt, welke zoals gemeld met hun eigen transport geleverd werd) rond 13.30 uur binnen. Ik vermoed dat de vis niet voldoende gekoeld zou zijn geweest indien ik dit pakket pas in de avond geleverd had gekregen, wat niet vreemd is in Nederland. De tonijn was netjes op een gesealde tray verpakt en zag er prima uit.
Eindoordeel: Geen opvallende visgeur aan het product. Voelt vers aan en schoon stukje filet. Een tonijn filet zoals ik hem zou kiezen in de winkel. Tonijn kleurt prima bij het grillen en behoudt een fijne structuur. De smaak is goed en is precies zoals je verwacht van een goed stukje tonijn filet. Een beetje saai om het zo te omschrijven, maar: Lekker, zo zie ik mijn tonijn filet heel graag! En dat voor dezelfde lage prijs als VisOpTafel. Het voordeel bij Gerard Van Es, is dat er geen minimum aankoop bedrag geldt. Dit in tegenstelling tot de bestellingen die je bij VisOpTafel doet.

VisWinkel
viswinkel_0064.jpg
Prijs: ¤ 9,50
Gewicht: 200 gr
Kiloprijs: ¤ 47,50
Verzendkosten: ¤ 5,95
Minimaal aankoop bedrag: geen minimum
Verpakking: In een stevige EPS (piepschuim) doos. Stevig met plakband dichtgeplakt. In de doos de producten vergezeld door koeling van IcePacksXL, een soort in compartimenten opgedeelde vrieszakjes met daarin een gel. Alles netjes koel. Zat wel wat vulling uit de vrieszakjes op de verpakking van de vis, maar denk dat dit geen kwaad kan omdat de vis ook in stevig plastic vacuüm gesealed was.
Eindoordeel: Deze steak had in eerste instantie misschien wel de mooiste rode kleur. Voelde wel een stuk slapper en zachter aan dan de rest toen ik hem uit de vacuüm verpakking haalde. Iets vochtiger en gladder ook. Wellicht is dit ook meer het idee achteraf, want na het grillen vond ik hem qua smaak ook iets minder dan die van voorgenoemde VisOpTafel, Gerard van Es. Een voldoende, dat wel, maar op eerste oog geen filet die ik gekozen zou hebben in de winkel.

Hartevelt
hartevelt_1399.jpg
Prijs: ¤ 8,80
Gewicht: 240 gr
Kiloprijs: ¤ 36,00
Verzendkosten: nvt
Minimaal aankoop bedrag: nvt
Verpakking: nvt
Eindoordeel: Loin ligt tussen de andere vissoorten in de vitrine. Meisje van deze visboer in Katwijk had wat moeite met het snijden van de loin en vernachelde de steak ietwat. Mag de pret niet drukken en met een scherper mes zou dit waarschijnlijk niet gebeuren. Het stuk tonijn voelt stevig, met een mooie structuur en nette neutrale geur. Ik was even bang dat er een visgeur aan zou zitten, omdat de tonijn loin, zoals eerder genoemd, gewoon tussen de andere vissen in de vitrine lag. Het stukje leek na bereiden wel ieeeeets taaier dan de andere geste producten, maar al met al een niet geheel onverdienstelijk stukje tonijn filet. Echter: dit komt van de visboer en veel mensen verwachten een extra vers stukje tonijn. Dit is natuurlijk niet zo. Qua smaak en structuur is het echter wel beneden het gemiddelde niveau van de geteste producten. Ik vind de prijs heel netjes voor vis van een visboer, terwijl ik veerwacht had dat het aanzienlijk duurder (per kilo) zou zijn dan online aanbieders.

FreshInABox
freshinabox_1414.jpg
Prijs: ¤ 3,60
Gewicht: 180
Kiloprijs: ¤ 20,00
Verzendkosten: ¤ 5,00
Minimaal aankoop bedrag: geen minimum
Verpakking: In kartonnen doos met daarin een EPS (piepschuim) box. Zowel EPS als kartonnen doos goed dicht getaped, en op kartonnen doos ontdooi-instructies en speciaal ontdooipapier. In EPS box een flink aantal zakjes droogijs (dit gaat bij ontdooien gelijk in gas over en verdampt dus) en bubble wrap folie. Vis gesealed in stevig plastic.
Eindoordeel: Ik moest even twee keer lezen: de tonijn van deze leverancier wordt na vangst gelijk schoongemaakt en op 60 graden C ingevroren. Hierdoor zouden smaak, kleur en structuur optimaal bewaard blijven. Ik ben benieuwd. Het ontdooien neemt wel een tijd in beslag, en daar had ik bij bestellen geen rekening mee gehouden. Waar ik alle andere producten overdag getest heb, heb ik de steak en Saku van deze leverancier 's avonds thuis getest. De steak kleurt tijdens het ontdooien steeds mooier rood en behoudt zijn stevige structuur. Er zit geen geur aan en ik kon er prima een rare steak mee bereiden. De smaak was echt goed en qua kwaliteit absoluut niet te onderscheiden van de steaks van Gerard Van Es en VisOpTafel.

Eindoordeel Steaks:
Opvallend veel verschil tussen de prijzen en kwaliteit van de verschillende steaks. Vreemd ook om te zien dat de stukjes van Schmidt en VisWinkel, de twee duurste leveranciers, eigenlijk dde minste steaks waren in deze test. Voor een echt goede test zou ik natuurlijk met verschillende mensen een blind test van meerdere steaks per leverancier moeten doen. Dat wordt dan echter wel een zeer tijd- en geld rovende aangelegenheid.

De beste steaks hier kwamen van Gerard Van Es, VisOpTafel en verrassend genoeg de bevroren steak van FreshInABox. Wil je een steak bestellen en de dag erna gelijk opeten? Dan zou ik voor de eerste twee opties gaan. Als ik echter van plan ben de tonijn pas over een paar dagen te bereiden, dan zou ik vanwege de prijs en het feit dat ik het in de vriezer kan bewaren tot ik het nodig heb, bij FreshInABox bestellen.

Ik heb verder ook nog de Sakus getest, omdat ik zelf erg graag Sashimi eet. Ik weet ook uit ervaring dat je zelfs bij verschillende Sushi tenten erg belabberde Sashimi voorgeschoteld kunt krijgen die vaak behoorlijk muffig kan zijn.

Saku:

Schmidt Zeevis
schmidt_1390.jpg
Prijs: ¤ 11,60
Gewicht: 200 gr
Kiloprijs: ¤ 58,00
Verzendkosten: ¤ 7,60
Minimaal aankoop bedrag: ¤ 25,00
Verpakking: Gekoeld transport van Schmidt zelf. In mooie kartonnen doos met een soort pakpapier om de producten, gesealed en voorzien van een folie laagje. Pakket kwam vroeg binnen, rond een uur of 11.30. Bezorger belt ook 30 minuten voor hij er is om te checken of je thuis bent. Erg netjes!
Eindoordeel: Een prima stuk Saku, goede structuur en mooie kleur. Wel een kleine hint van een visgeur, maar wellicht is dit meer de verpakking dan de vis zelf geweest. Smaak was goed. Eigenlijk een stukje Sakuwaarvan ik vind dat het de standaard zou moeten zijn voor Saku die je online kunt bestellen. Ik vind het eerlijk gezegd ook lekkerder dan de Sashimi die je bij veel doorsnee sushi tenten voor je neus krijgt. Maar als we het dan over een 'standaard hebben', laten we die tenten dan maar niet als maatstaf kiezen. Prima Saku.

VisOpTafel
visoptafel_1378.jpg
Prijs: ¤ 4,25
Gewicht: 100 gr
Kiloprijs: ¤ 42,50
Verzendkosten: ¤ 5,95
Minimaal aankoop bedrag: ¤ 35,00
Verpakking: Mooie doos met logo, in de doos nog een geïsoleerde zak speciaal voor vervoer van gekoelde producten en bij de bestelling twee stevige koelelementen. Beiden nog goed bevroren. Vis was goed koud. Alles netjes in stevig plastic gesealed. Chapeau.
Eindoordeel: Ik weet niet of men bij VisOpTafel per ongeluk een stuk kabeljauw opgestuurd heeft, maar het stukje wat ik kreeg zou ik niet met een strak gezicht op tafel durven zetten. Het zou yellowfin tonijn moeten zijn, maar het neigt echt naar albacore. Het leek in de verste verte niet op het stukje Saku wat ze op hun website aanprijzen: http://www.visoptafel.nl/(...)/t/o/tonijn_saku.jpg. De smaak was niet om over naar huis te schrijven. Ietwat geurend ook. Goedkoper dan Schmidt zeevis, maar ik zou liever 16 euro per kilo meer neertellen dan dit serveren. Telleurstelling.

FreshInABox
freshinabox_1418.jpg
Prijs: ¤ 8.05
Gewicht: 350 gr
Kiloprijs: ¤ 23,00
Verzendkosten: ¤ 5,00
Minimaal aankoop bedrag: geen minimum
Verpakking: In kartonnen doos met daarin een EPS (piepschuim) box. Zowel EPS als kartonnen doos goed dicht getaped, en op kartonnen doos ontdooi-instructies en speciaal ontdooipapier. In EPS box een flink aantal zakjes droogijs (dit gaat bij ontooien gelijk in gas over en verdampt dus) en bubblewrap folie. Vis gesealed in stevig palstic.
Eindoordeel: Net als de steak, moest dit stukje Saku van FreshInABox ontdooit worden, waardoor het niet tegelijk met de andere stukjes getest kon worden. Het ontdooien volgens de instructies is echter zeer eenvoudig, maar hou rekening met een extra dag ontdooien wanneer je hier bestelt. De kleur wordt bij het ontdooien steeds voller en neigt naar een mooie donkerrode kleur. Saku is goed te snijden en is na ontdooien niet slap en waterig. De smaak was heel lekker, en wellicht mag ik het niet zeggen: maar ik vond deze niet te onderscheiden van die van Schmidt. Voor minder dan de helft van de prijs, is dit een prima optie voor degenen die meer tijd hebben maar ook eisen stellen aan de kwaliteit van hun tonijn. Verrassend hoge kwaliteit.

[ Bericht 0% gewijzigd door vinc81 op 17-02-2016 15:22:19 ]
golfermaandag 15 februari 2016 @ 14:29
Wat een leuke test vinc81. ^O^

Hoeveel geld was je uiteindelijk totaal kwijt (gezien die minimale aankoopafnames)?
vinc81maandag 15 februari 2016 @ 14:43
Ik heb totaal zo'n 150 euro uitgegeven. Om aan de minimale aankoopafnames van enkele leveranciers te komen heb ik ook wat producten gekocht die ik voorlopig in de vriezer heb liggen: Tijgergarnalen, coquilles etc. Die komen altijd van pas.

Edit: 120, aangezien de bestelling bij eetvis geannuleerd is.

[ Bericht 13% gewijzigd door vinc81 op 15-02-2016 14:49:41 ]
habituemaandag 15 februari 2016 @ 14:50
Wow superpost!
dimmakmaandag 15 februari 2016 @ 14:54
Die van Visoptafel, Viswinkel en Freshinabox lijken op bewerkte tonijn. En die van Schmidt lijkt op oude tonijn.

Aan de foto's te zien dan. Leuke test. :)
Janardinsdag 16 februari 2016 @ 13:31
Leuke test!

Ik heb nog Tonijn in de diepvries van Roeleveld. Ben benieuwd of deze ook lekker zal zijn.

Binnenkort misschien ook maar een keer Saku proberen van Freshinabox.
poubellesdinsdag 16 februari 2016 @ 17:31
Mooi om dat zo te vergelijken. Je ziet op de foto's wel meteen verschil in kwaliteit en snijwijze, lullig dat er hier en daar nog stukken ketting aanhangen. Interessante prijsverschillen ook.

Ik verkoop zelf vis en krijg 2 keer per week tonijn binnen die niet is ingevroren. Netjes vacuum verpakt. Voor ons is dit vaak genoeg want we verkopen maar 4 dagen in de week. Ik snij de ketting er dus wel af en dat gaat samen met eventuele restanten na 2 dagen de diepvries in om later te verwerken.

Verder is bijna niks van onze vis ingevroren geweest, we voeren een klein seizoensgebonden assortiment van wat we zelf op de afslag (dus niet bij Jan van As of dergelijke groothandels) kunnen krijgen. Ik merk wel vaak bij klanten dat er onduidelijkheid is over het begrip "vers", als ik bevroren gamba's in de vitrine heb liggen vragen mensen nog wel eens of ik geen "verse" heb zoals bij de Appie. Dames en heren, die zijn ook ingevroren geweest, maar eenmaal ontdooit mag je het als vers verkopen!
golferdinsdag 16 februari 2016 @ 17:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 17:31 schreef poubelles het volgende:
Mooi om dat zo te vergelijken. Je ziet op de foto's wel meteen verschil in kwaliteit en snijwijze, lullig dat er hier en daar nog stukken ketting aanhangen. Interessante prijsverschillen ook.

Ik verkoop zelf vis en krijg 2 keer per week tonijn binnen die niet is ingevroren. Netjes vacuum verpakt. Voor ons is dit vaak genoeg want we verkopen maar 4 dagen in de week. Ik snij de ketting er dus wel af en dat gaat samen met eventuele restanten na 2 dagen de diepvries in om later te verwerken.

Verder is bijna niks van onze vis ingevroren geweest, we voeren een klein seizoensgebonden assortiment van wat we zelf op de afslag (dus niet bij Jan van As of dergelijke groothandels) kunnen krijgen. Ik merk wel vaak bij klanten dat er onduidelijkheid is over het begrip "vers", als ik bevroren gamba's in de vitrine heb liggen vragen mensen nog wel eens of ik geen "verse" heb zoals bij de Appie. Dames en heren, die zijn ook ingevroren geweest, maar eenmaal ontdooit mag je het als vers verkopen!
Waar zit jullie zaak?
Wat op de afslag wordt aangeleverd is vaak toch ook al aan boord ingevroren geweest?
poubellesdinsdag 16 februari 2016 @ 18:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 17:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Waar zit jullie zaak?
Wat op de afslag wordt aangeleverd is vaak toch ook al aan boord ingevroren geweest?
In Amsterdam.
Onze vis wordt aan boord vaak onder ijs gekoeld maar niet ingevroren.
dimmakdinsdag 16 februari 2016 @ 18:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 18:24 schreef poubelles het volgende:
Onze vis wordt aan boord vaak onder ijs gekoeld maar niet ingevroren.
Ik probeer dat hier al de hele tijd duidelijk te maken maar ze geloven mij niet..
renwandinsdag 16 februari 2016 @ 19:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 18:44 schreef dimmak het volgende:

[..]

Ik probeer dat hier al de hele tijd duidelijk te maken maar ze geloven mij niet..
Ik was zelf ook in de war omdat ik dacht dat alle vis verplicht moest worden ingevroren maar na wat google werk zie ik dat dat alleen verplicht is bij vis die rauw of bijna rauw gegeten wordt
n0adinsdag 16 februari 2016 @ 20:02
Wat is ketting?
dimmakdinsdag 16 februari 2016 @ 20:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 19:09 schreef renwan het volgende:

[..]

Ik was zelf ook in de war omdat ik dacht dat alle vis verplicht moest worden ingevroren maar na wat google werk zie ik dat dat alleen verplicht is bij vis die rauw of bijna rauw gegeten wordt
Ook niet mijn waarde vriend, tonijn en zalm worden bijvoorbeeld bij sushi ook rauw gegeven maar zijn (meestal) vers.

Sommige vis (bijvoorbeeld haring) moet wel ingevroren worden tegen parasieten.
poubellesdinsdag 16 februari 2016 @ 20:33
tonijn3.jpg

Dat flubbertje rechts, die witte strepen zijn zenen en dat is supertaai.
habituedinsdag 16 februari 2016 @ 21:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 20:32 schreef dimmak het volgende:

[..]

Ook niet mijn waarde vriend, tonijn en zalm worden bijvoorbeeld bij sushi ook rauw gegeven maar zijn (meestal) vers.

Sommige vis (bijvoorbeeld haring) moet wel ingevroren worden tegen parasieten.
Wat kost die dure verse tonijn die jij inkoopt en kan ik dat als particulier kopen?
sirdanilotwoensdag 17 februari 2016 @ 01:12
Leuk topic dit.

Maar laten we niet vergeten dat de tonijn eigenlijk een hoogst bedreigde diersoort is. Je zou eigenlijk geen tonijn moeten eten, of in ieder geval alleen de goedkopere, minder gewilde soorten. Er zijn zo veel andere lekkere vissen die in de zee rondzwemmen, laat die tonijn toch met rust. Scheelt ook weer in de portemonnee.

50 euro per kilo... :')
Xlargewoensdag 17 februari 2016 @ 11:47
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:50 schreef vinc81 het volgende:
Zoals gemeld, omdat ik erg nieuwsgierig was geworden naar de kwaliteit van tonijn bij verschillende aanbieders, en ik uit de antwoorden alhier ook niet echt duidelijk kon opmaken wat nu de beste keuze was, heb ik besloten een aantal online aanbieders en een viskraam in Katwijk aan een test te onderwerpen.

superpost Vinc81 ^O^
vinc81woensdag 17 februari 2016 @ 13:05
Thanks!

Zat er aan te denken om dit ook voor King Crab (wat is dat lekkerrrrrr) te doen, maar dat komt wel als ik mijn vakantiegeld binnen heb. :Y)
poubelleswoensdag 17 februari 2016 @ 13:59
quote:
6s.gif Op woensdag 17 februari 2016 13:05 schreef vinc81 het volgende:
Thanks!

Zat er aan te denken om dit ook voor King Crab (wat is dat lekkerrrrrr) te doen, maar dat komt wel als ik mijn vakantiegeld binnen heb. :Y)
Dit hou ik in de gaten. Wij verkopen het sporadisch en dan altijd bevroren want vers is belachelijk duur en de kwaliteit van de ingevroren variant is goed.
golferwoensdag 17 februari 2016 @ 14:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 18:24 schreef poubelles het volgende:

In Amsterdam.
Onze vis wordt aan boord vaak onder ijs gekoeld maar niet ingevroren.
Ik neem aan dat je de afslag in IJmuiden dan bedoelt?
Ik heb daar nooit echt verse tonijn gezien. Allemaal ingevroren aangeleverd.
vinc81woensdag 17 februari 2016 @ 15:17
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 13:59 schreef poubelles het volgende:

[..]

Dit hou ik in de gaten. Wij verkopen het sporadisch en dan altijd bevroren want vers is belachelijk duur en de kwaliteit van de ingevroren variant is goed.
Wij = een viswinkel?
poubelleswoensdag 17 februari 2016 @ 19:46
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 14:07 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik neem aan dat je de afslag in IJmuiden dan bedoelt?
Ik heb daar nooit echt verse tonijn gezien. Allemaal ingevroren aangeleverd.
Toch halen we daar de niet-ingevroren tonijn op ^O^
golferwoensdag 17 februari 2016 @ 20:23
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 19:46 schreef poubelles het volgende:

Toch halen we daar de niet-ingevroren tonijn op ^O^
Je weet zeker dat het niet aan boord bevroren en daarna al ontdooide is?
Uit welke zee is die tonijn afkomstig?
sirdanilotwoensdag 17 februari 2016 @ 20:59
Die krabben worden volgens mij gewoon gekweekt, en wel helemaal in Siberie, in het lekkere koude zeewater aan de noordkust. Dat lijkt me dus een veel betere optie om iets duurs en lekkers te eten als je wat om het milieu geeft dan tonijn.

Ik bedoel tonijn is erg lekker maar je gaat toch ook geen reuzenpandabiefstuk eten (niet dat ik dat heb geproefd, maar het zal vast ook verrukkelijk zijn).
golferwoensdag 17 februari 2016 @ 21:02
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 20:59 schreef sirdanilot het volgende:


Ik bedoel tonijn is erg lekker maar je gaat toch ook geen reuzenpandabiefstuk eten (niet dat ik dat heb geproefd, maar het zal vast ook verrukkelijk zijn).
Ik wel hoor en ik eet ook ganzenlever.
sirdanilotwoensdag 17 februari 2016 @ 21:02
Zelfs de meest 'primitieve' volkeren op aarde hebben in hun cultuur bepaalde overtuigingen en geloven die overbevissing en overmatige jacht tegengaan.
De indianen (waar ik vanuit de universiteit mee werk, onderzoek) in Zuid-Amerika hebben bijvoorbeeld bijgeloven zoals dat wanneer de pijl die je op een wild dier afschiet breekt, dat betekent dat er te veel is gejaagd en je dus niet meer op dat dier mag jagen voor een bepaalde tijd.

Maar in onze moderne samenleving vreten we volop uiterst bedreigde diersoorten als blauwvintonijn, glasaal, we slachten massaal haaien af voor haaievinnensoep etc. :')

Lekker ontwikkeld zijn we :')
sirdanilotwoensdag 17 februari 2016 @ 21:05
quote:
1s.gif Op woensdag 17 februari 2016 21:02 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik wel hoor en ik eet ook ganzenlever.
Goh wat zal jij een lief persoon zijn die ook andere mensen iets gunt zeg :')

Als we als samenleving op deze manier tonijn blijven schransen zal het beest binnen enkele decennia volledig uitgestorven zijn. In ieder geval de duurste varianten (blauwvin en yellowfin). In feite gun je de toekomstige generatie dus geen tonijn.

Tonijn eten ok, maar ga voor duurzame tonijnsoorten die niet bijna uitgestorven zijn. Als de populatie van de dure soorten is hersteld kun je het natuurlijk wel eten, maar in beperkte mate.
poubelleswoensdag 17 februari 2016 @ 21:05
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 20:23 schreef golfer het volgende:

[..]

Je weet zeker dat het niet aan boord bevroren en daarna al ontdooide is?
Uit welke zee is die tonijn afkomstig?
Dat weet ik zeker. Je ziet het verschil ook wel hoor, gooi maar eens een mooi vers stukje tonijn in de diepvries. Dat is met bijna alle vis trouwens zo, de structuur en kleur is al snel anders als je het invriest.
De organisatie die de tonijn importeert werkt met verschillende vissers, waardoor de herkomst van de tonijn verschilt, die informatie staat er altijd keurig op. De herkomst is deels afhankelijk van de vangstquota die her en der gelden.
sirdanilotwoensdag 17 februari 2016 @ 21:06
Ganzenlever is overigens helemaal niet zo dieronvriendelijk als wel wordt beweerd, die beesten lopen gewoon naar die 'dwangvoedingsbuizen' toe om te eten. Niet te vergelijken met het vreten van een hoogst bedreigde diersoort (i.e. blauwvintonijn)
sirdanilotwoensdag 17 februari 2016 @ 21:09
http://www.worldwildlife.org/species/bluefin-tuna

Ik ben echt geen links hipsterhuppelkutje maar hoogst bedreigde diersoorten massaal opvreten gaat wel erg ver vind ik.
poubelleswoensdag 17 februari 2016 @ 21:14
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 21:09 schreef sirdanilot het volgende:
http://www.worldwildlife.org/species/bluefin-tuna

Ik ben echt geen links hipsterhuppelkutje maar hoogst bedreigde diersoorten massaal opvreten gaat wel erg ver vind ik.
Maar wie zie je hier over bluefin praten dan?
sirdanilotwoensdag 17 februari 2016 @ 21:16
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 21:14 schreef poubelles het volgende:

[..]

Maar wie zie je hier over bluefin praten dan?
Lees eens een paar pagina's terug.

http://www.worldwildlife.org/species/yellowfin-tuna Yellowfin is minder bedreigd dan bluefin (die echt officieel Endangered is volgens wnf) maar dat is natuurlijk een kwestie van tijd. Als we de laatste bluefin tot mootjes hebben gehakt is de yellowfin natuurlijk aan de beurt.
poubelleswoensdag 17 februari 2016 @ 21:21
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 21:16 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Lees eens een paar pagina's terug.

http://www.worldwildlife.org/species/yellowfin-tuna Yellowfin is minder bedreigd dan bluefin (die echt officieel Endangered is volgens wnf) maar dat is natuurlijk een kwestie van tijd. Als we de laatste bluefin tot mootjes hebben gehakt is de yellowfin natuurlijk aan de beurt.
Ik weet hoe het zit met de tonijntjes, zou zelf geen bluefin kopen. De keuze om alleen met duurzame vis te werken heb ik niet voor niets gemaakt.
Overigens is deze discussie wel een beetje offtopic, als je graag tonijn eet en het over 20 jaar nog steeds wil kunnen eten moet je gewoon goed selecteren aan de poort, er is genoeg aanbod aan duurzame tonijn.
Pietverdrietwoensdag 17 februari 2016 @ 21:54
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 21:06 schreef sirdanilot het volgende:
Ganzenlever is overigens helemaal niet zo dieronvriendelijk als wel wordt beweerd, die beesten lopen gewoon naar die 'dwangvoedingsbuizen' toe om te eten. Niet te vergelijken met het vreten van een hoogst bedreigde diersoort (i.e. blauwvintonijn)
Ik eet liever foie gras dan tonijn
derLudolfwoensdag 17 februari 2016 @ 23:39
quote:
1s.gif Op woensdag 17 februari 2016 21:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik eet liever foie gras dan tonijn
Ik pas voor beide
Deshaindonderdag 18 februari 2016 @ 07:22
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 21:05 schreef poubelles het volgende:

[..]

Dat weet ik zeker. Je ziet het verschil ook wel hoor, gooi maar eens een mooi vers stukje tonijn in de diepvries. Dat is met bijna alle vis trouwens zo, de structuur en kleur is al snel anders als je het invriest.
Huishoudvrieskasten zijn zowel qua snelheid van invriezen (met het oog op kristalvorming) en laagte qua temperatuur totaal niet te vergelijken met professionele vrieskisten. Ik zie dit argument vaker langskomen maar er kloot niet veel van.
golferdonderdag 18 februari 2016 @ 13:00
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 21:05 schreef poubelles het volgende:

Dat weet ik zeker. Je ziet het verschil ook wel hoor, gooi maar eens een mooi vers stukje tonijn in de diepvries. Dat is met bijna alle vis trouwens zo, de structuur en kleur is al snel anders als je het invriest.
De organisatie die de tonijn importeert werkt met verschillende vissers, waardoor de herkomst van de tonijn verschilt, die informatie staat er altijd keurig op. De herkomst is deels afhankelijk van de vangstquota die her en der gelden.
Maar als de tonijn, zoals de meeste yellowfin, uit de Stille en Indische Oceaan afkomstig is (Bangladesh etc.) denk jij dat ze dat 'vers' en oningevroren geweest aanleveren bij de visafslag in IJmuiden? :')
derLudolfdonderdag 18 februari 2016 @ 13:21
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 13:00 schreef golfer het volgende:

[..]

Maar als de tonijn, zoals de meeste yellowfin, uit de Stille en Indische Oceaan afkomstig is (Bangladesh etc.) denk jij dat ze dat 'vers' en oningevroren geweest aanleveren bij de visafslag in IJmuiden? :')
Ik denk dat ze die aan een haakje doen en laten zwemmen naar IJmuiden :P
vinc81donderdag 18 februari 2016 @ 14:11
Ik heb te weinig verstand van de vriesmethodes en weet niet of alle tonijn inderdaad bevroren ons land binnen komt, maar vond wel dit artikel:

http://www.nytimes.com/20(...)the-deep-freeze.html

quote:
Naomichi Yasuda, the owner of Sushi Yasuda, the acclaimed sushi restaurant in New York City, said he imported fresh tuna but froze it himself, selling it for $10 a piece.
quote:
At the Elizabeth, N.J., warehouse of True World Foods, a manager, Ken Kawauchi, recently readied a room-size freezer to receive eight more tons of premium tuna frozen with sophisticated technology that chefs say preserves the texture and flavor of the fish.

''This product is better than fresh,'' he said. ''We start freezing it almost before it's dead.''''This product is better than fresh,'' he said. ''We start freezing it almost before it's dead.''

At 76 degrees below zero, you can feel your hair follicles freeze. A 20-pound chunk of premium bluefin tuna is rock hard and cold enough to burn a blister on your finger.
Dat klinkt als het 'superfrozen' proces wat freshinabox hanteert.

Ook interessant:

quote:
But all it takes is a band saw, 10 minutes and a bowl of warm water to produce deep red, dewy slices of the finest sushi money can buy, the same toro served at Manhattan sushi shrines.

Sabine Marangosian, who works in Midtown Manhattan, said she ate sushi ''at least once a week.'' ''I guess I would understand that some sushi is frozen,'' she said. ''But I would hope that's not the case at Nobu.''

But Shin Tsujimura, the sushi chef at Nobu, closer to Wall Street, said he froze his own tuna. ''Even I cannot tell the difference between fresh and frozen in a blind test,'' he said.

Even Masa Takayama, whose sushi temple Masa, in the Time Warner Center, charges a minimum of $300 to worship, said he used frozen tuna when fresh is unavailable.

Many sushi bars, in Japan and elsewhere, routinely use frozen fish when fresh is unavailable or more expensive than the market will bear.
dimmakdonderdag 18 februari 2016 @ 15:16
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 13:00 schreef golfer het volgende:

[..]

Maar als de tonijn, zoals de meeste yellowfin, uit de Stille en Indische Oceaan afkomstig is (Bangladesh etc.) denk jij dat ze dat 'vers' en oningevroren geweest aanleveren bij de visafslag in IJmuiden? :')
Nee, die tonijn komt VERS binnen op het vliegveld van Frankfurt vanuit Sri Lanka, vanuit daar gaat het per koelwagen naar mij toe.

Jezus wat is daar nou zo moeilijk aan? Of ben jij ook zo'n iemand die een ervaren metselaar gaat vertellen hoe hij moet metselen?

[ Bericht 2% gewijzigd door dimmak op 18-02-2016 15:23:03 ]
golferdonderdag 18 februari 2016 @ 15:24
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 15:16 schreef dimmak het volgende:

Nee, die tonijn komt VERS binnen op het vliegveld van Frankfurt vanuit Sri Lanka, vanuit daar gaat het per koelwagen naar mij toe.

Jezus wat is daar nou zo moeilijk aan? Of ben jij ook zo'n iemand die een ervaren metselaar gaat vertellen hoe hij moet metselen?
Jij bent een ervaren visimporteur/handelaar en koopt het zelf in?
dimmakdonderdag 18 februari 2016 @ 15:28
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 15:24 schreef golfer het volgende:

[..]

Jij bent een ervaren visimporteur/handelaar en koopt het zelf in?
Ja, zoals ik al eerder vermelde in het topic.
golferdonderdag 18 februari 2016 @ 15:38
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 15:28 schreef dimmak het volgende:

Ja, zoals ik al eerder vermelde in het topic.
Oh ja, dat is ook zo.
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:52 schreef dimmak het volgende:

En ik kan het weten, ik ben importeur van tonijn.
Waar zit jouw zaak gevestigd? Kom ik een keertje langs.
dimmakdonderdag 18 februari 2016 @ 15:57
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 15:38 schreef golfer het volgende:

[..]

Oh ja, dat is ook zo.

[..]

Waar zit jouw zaak gevestigd? Kom ik een keertje langs.
PB, dan kunnen we alles bespreken. ;)
Apekoekdonderdag 18 februari 2016 @ 16:01
Krijg honger van dit topic, verdomme!
sirdanilotdonderdag 18 februari 2016 @ 16:22
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 15:16 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nee, die tonijn komt VERS binnen op het vliegveld van Frankfurt vanuit Sri Lanka, vanuit daar gaat het per koelwagen naar mij toe.

Jezus wat is daar nou zo moeilijk aan? Of ben jij ook zo'n iemand die een ervaren metselaar gaat vertellen hoe hij moet metselen?
Om eerlijk te zijn lijkt dit me allemaal nogal lang duren voor een gekoeld product, vanaf frankfurt is ook al uren rijden met de koelwagen, vanaf sri lanka ook al uren vliegen.

Als het superfrozen zou worden op de boot zou het verser zijn denk ik.

Niet dat ik je niet geloof hoor, maar ik denk dat je een beter product in huis haalt als het 'superfrozen' is zoals hierboven staat omschreven, en dat het product dat je nu binnenkrijgt niet optimaal vers is. Als het wel de juiste kleur heeft, wrdt het waarschijnlijk behandeld met koolmonoxide
dimmakdonderdag 18 februari 2016 @ 16:37
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 16:22 schreef sirdanilot het volgende:
Niet dat ik je niet geloof hoor, maar ik denk dat je een beter product in huis haalt als het 'superfrozen' is zoals hierboven staat omschreven, en dat het product dat je nu binnenkrijgt niet optimaal vers is. Als het wel de juiste kleur heeft, wrdt het waarschijnlijk behandeld met koolmonoxide
Er zit max 3 dagen tussen het verwerken in de fabriek en binnenkomst bij ons in de hal. Wij krijgen 3x een verse binnenkomst dat betekend dat onze klanten werken met tonijn van maximaal 6 dagen oud. Mits goed gekoeld blijft de kleur zo lang goed zonder dat het bewerkt is. Ik kan aantonen dmv certificaten dat onze tonijn 100% puur natuur en onbewerkt is.

Ik ga morgen even kijken of ik een label van de verse levering kan bemachtigen. :)
Kreatordonderdag 18 februari 2016 @ 16:40
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 16:37 schreef dimmak het volgende:

[..]

Er zit max 3 dagen tussen het verwerken in de fabriek en binnenkomst bij ons in de hal. Wij krijgen 3x een verse binnenkomst dat betekend dat onze klanten werken met tonijn van maximaal 6 dagen oud. Mits goed gekoeld blijft de kleur zo lang goed zonder dat het bewerkt is. Ik kan aantonen dmv certificaten dat onze tonijn 100% puur natuur en onbewerkt is.

Ik ga morgen even kijken of ik een label van de verse levering kan bemachtigen. :)
Het lijkt maar niet door te dringen bij de medefokkers. 8-).
dimmakdonderdag 18 februari 2016 @ 16:46
quote:
14s.gif Op donderdag 18 februari 2016 16:40 schreef Kreator het volgende:

[..]

Het lijkt maar niet door te dringen bij de medefokkers. 8-).
Nee, er bestaan zoveel misverstanden ook over alle vis. Als die de wereld uit zouden zijn, zou iedereen veel meer vis eten.
Kreatordonderdag 18 februari 2016 @ 16:49
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 16:46 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nee, er bestaan zoveel misverstanden ook over alle vis. Als die de wereld uit zouden zijn, zou iedereen veel meer vis eten.
Nou, ik ben op zich wel blij dat we niet nog meer vis gaan eten, aangezien de oceanen aardig leeg beginnen te raken door overbevissing.
Zodra tonijn gekweekt kan worden, zou ik zeggen: leef je uit.
PaarsBeestjedonderdag 18 februari 2016 @ 16:49
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 16:46 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nee, er bestaan zoveel misverstanden ook over alle vis. Als die de wereld uit zouden zijn, zou iedereen veel meer vis eten.
Volgens mij als je de tonijn hoogstpersoonlijk live uit de zee vist, wordt het nog niet geloofd :+
dimmakdonderdag 18 februari 2016 @ 16:56
quote:
14s.gif Op donderdag 18 februari 2016 16:49 schreef Kreator het volgende:

[..]

Nou, ik ben op zich wel blij dat we niet nog meer vis gaan eten, aangezien de oceanen aardig leeg beginnen te raken door overbevissing.
Zodra tonijn gekweekt kan worden, zou ik zeggen: leef je uit.
Er zijn gewoon vissoorten die we beter kunnen eten dan de kip hier uit de supermarkt. :)
sirdanilotdonderdag 18 februari 2016 @ 19:03
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 16:37 schreef dimmak het volgende:

[..]

Er zit max 3 dagen tussen het verwerken in de fabriek en binnenkomst bij ons in de hal. Wij krijgen 3x een verse binnenkomst dat betekend dat onze klanten werken met tonijn van maximaal 6 dagen oud. Mits goed gekoeld blijft de kleur zo lang goed zonder dat het bewerkt is. Ik kan aantonen dmv certificaten dat onze tonijn 100% puur natuur en onbewerkt is.

Ik ga morgen even kijken of ik een label van de verse levering kan bemachtigen. :)
6 dagen in koeling klinkt acceptabel, maar wat ik gelezen heb leert dat de knalrode kleur van tonijn toch echt wel verdwijnt in die 6 dagen, ook al blijft de tonijn natuurlijk prima eetbaar. De knalrode kleur verdwijnt binnen een paar uur.

Ik snap dat je moe wordt van de vele misverstanden over vis, maar als importeur van tonijn zou je ook moeten begrijpen dat mensen heel erg kritisch zijn op wat ze kopen, zeker omdat tonijn een kwaliteitsproduct is waar grif voor wordt betaald. Dan kun je dus dit soort kritische vragen verwachten.

Aangezien je de tonijn uit een ontwikkelingsland haalt en deze 6 dagen lang perfect rood blijft (post anders eens een foto?) lijkt het me vrijwel zeker dat deze behandeld is met koolmonoxide.
sirdanilotdonderdag 18 februari 2016 @ 19:06
De certificaten versterken je positie natuurlijk wel, maar zijn nog altijd geen 100% garantie:

- Een certificaat uit sri lanka is waarschijnlijk eerder gekocht dan verdiend (of was het de maldiven? nou ja, geen van beide westerse landen met zeer strenge regelgeving)
- Een certificaat uit NL, hoe gaan die de vangst in sri lanka/malediven controleren? Valt koolmonxide behandelde tonijn uberhaupt te meten?
sirdanilotdonderdag 18 februari 2016 @ 19:17
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 16:46 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nee, er bestaan zoveel misverstanden ook over alle vis. Als die de wereld uit zouden zijn, zou iedereen veel meer vis eten.
Ik denk dat mensen vooral weinig vis eten in NL omdat:

- Er nauwelijks goede kwaliteit vis in de supermarkt ligt. Bevroren vis/seafood uit de supermarkt is overigens vaak wel prima kwaliteit, vooral de ongepelde garnalen koop ik wel eens en daar is niks mis mee. Maar veel mensen denken dat bevroren eits slechts is (zelfs sommige haantjes hier in dit FOK topic :') )
In veel buitenlandse supermarkten is er gewoon een visafdeling zoals op de markt, met prima kwaliteit verse vis en visboeren. Dat heb ik in NL nooit gezien, zelfs bij de AH XL (wat toch het meest in de buurt komt van bv een carrefour) heb je geen mooie visafdeling, al kom ik daar nu ook weer niet heel vaak.Wel een sushi afdeling, gek genoeg, dat dan weer wel...
- Omdat mensen te lui zijn om naast de supermarkt ook nog eens naar de markt te gaan, of de viswinkel.
- Omdat mensen denken dat verse vis extreem duur is. Dit is onzin, er zijn genoeg minder populaire vissen te koop die zelfs in een budget/studenten menu passen. Ik haal rode poon voor minder dan 3 euro per kilo op de markt, sommige soorten ook voor die prijs. Zelfs schelvis, een hoogwaardige, verse kabeljauw achtige vis (met ook nog eens weinig graat want het is een flinke is) heb ik voor dit soort prijzen op de kop getikt op de vismarkt. Ja als je verse tonijn of tarbot gaat halen, dan past het natuurlijk niet in je studentenbudgetmenu.
- Omdat mensen niet weten hoe je vis klaarmaakt (te gaar maken).
- Omdat nederlanders vaak zeuren over graatjes en botjes in hun eten, iets waar men in het buitenland nooit moeite mee heeft volgens mij. En ja, vis zit vol graatjes tenzij je filet koopt.
- Omdat veel mensen denken dat ze geen vis lusten, vaak zonder reden of zonder alle type vis geprobeerd te hebben (als je geen makreel lust kun je wel zalm of schol lusten maar daar denken mensen niet over na).
- Omdat hun ouders weinig vis aten (wat de boer niet kent eet hij niet) natuurlijk omdat de bovenstaande redenen al langer spelen.

Tl;dr nederland heeft een eetcultuur die om te huilen is :(
habituedonderdag 18 februari 2016 @ 19:23
Vind het jammer dat ik geen verse sardines kan kopen hier. ;( Of kan dat wel?!!
poubellesdonderdag 18 februari 2016 @ 19:52
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 15:16 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nee, die tonijn komt VERS binnen op het vliegveld van Frankfurt vanuit Sri Lanka, vanuit daar gaat het per koelwagen naar mij toe.

Jezus wat is daar nou zo moeilijk aan? Of ben jij ook zo'n iemand die een ervaren metselaar gaat vertellen hoe hij moet metselen?
Dit. Voor ons wordt het naar IJmuiden gebracht om dat we daar de rest van de vis ophalen, uiteraard gaat dat niet per boot :')
dimmakvrijdag 19 februari 2016 @ 00:34
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 19:03 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

6 dagen in koeling klinkt acceptabel, maar wat ik gelezen heb leert dat de knalrode kleur van tonijn toch echt wel verdwijnt in die 6 dagen, ook al blijft de tonijn natuurlijk prima eetbaar. De knalrode kleur verdwijnt binnen een paar uur.

Ik snap dat je moe wordt van de vele misverstanden over vis, maar als importeur van tonijn zou je ook moeten begrijpen dat mensen heel erg kritisch zijn op wat ze kopen, zeker omdat tonijn een kwaliteitsproduct is waar grif voor wordt betaald. Dan kun je dus dit soort kritische vragen verwachten.

Aangezien je de tonijn uit een ontwikkelingsland haalt en deze 6 dagen lang perfect rood blijft (post anders eens een foto?) lijkt het me vrijwel zeker dat deze behandeld is met koolmonoxide.
Een foto heb ik eerder in het topic al geplaatst. )
vinc81donderdag 17 maart 2016 @ 14:06
Net wat Sakus besteld via freshinabox.nl; morgen Ahi Poke op tafel!

Starter.jpg

Als ik 'eigen' fotos heb zal ik ze posten...en natuurlijk mijn oordeel over zowel het recept als de tonijn.

http://poshpescatarian.co(...)iian-style-ahi-poke/
Blue_Panther_Ninjadonderdag 17 maart 2016 @ 21:26
Haagsche Markt visboeren. :9 8-)
vinc81donderdag 31 maart 2016 @ 15:42
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:06 schreef dimmak het volgende:

[..]

:')

Ik krijg 3x in de week een verse levering binnen. Daar hoeft verder niks mee gedaan te worden. Mijn klanten hoeven er max 3 dagen mee te doen, dan is de vis 6 dagen oud. Daar hoef je het product echt niet voor te bewerken hoor.

Dit soort praktijken gebeuren wel, maar niet met het product wat ik binnen krijg.
Ik sta een beetje te kijken van deze opmerkingen, en het diverse malen bevestigen dat de tonijn die jullie verkopen nooit ingevroren is geweest.

Maar dan verkopen jullie deze tonijn dus enkel voor gebruik als steak e.d., en pertinent niet als tonijn voor Sushi/Sashimi/rauwe consumptie? Want daar ging deze topic in eerste instantie over.

Ik weet dat je het liever niet zegt, maar mag ik nogmaals vragen onder welke naam jullie Tonijn verkopen? Ik heb namelijk contact gehad met de autoriteiten op dit gebied, en het heeft flink lang geduurd tot ik antwoord kreeg, maar ze hebben me in de juiste richting gewezen. De wet zegt het volgende:

COMMISSION REGULATION (EU) No 1276/2011 of 8 December 2011
amending Annex III to Regulation (EC) No 853/2004 of the European Parliament and of the Council as regards the treatment to kill viable parasites in fishery products for human consumption

REQUIREMENTS CONCERNING PARASITES
Food business operators placing on the market the following fishery products derived from finfish:
- Fishery products intended to be consumed raw
must ensure that the raw material or finished product undergo a freezing treatment in order to kill viable parasites that may be a risk to the health of the consumer.

For parasites other than trematodes the freezing treatment must consist of lowering the temperature in all parts of the product to at least:
(a) – 20 °C for not less than 24 hours; or
(b) – 35 °C for not less than 15 hours.
Food business operators need not carry out the freezing treatment for fishery products derived from finfish
that have been preserved as frozen fishery products for a sufficiently long period to kill the viable parasites
When placing on the market, except when supplied to the final consumer, fishery products referred to in point 1 must be accompanied by a document issued by the food business operator performing the freezing treatment, stating the type of freezing treatment that the products have undergone.


http://eur-lex.europa.eu/(...)i=CELEX%3A32011R1276
dimmakdonderdag 31 maart 2016 @ 15:56
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 15:42 schreef vinc81 het volgende:

[..]

Ik sta een beetje te kijken van deze opmerkingen, en het diverse malen bevestigen dat de tonijn die jullie verkopen nooit ingevroren is geweest.

Maar dan verkopen jullie deze tonijn dus enkel voor gebruik als steak e.d., en pertinent niet als tonijn voor Sushi/Sashimi/rauwe consumptie? Want daar ging deze topic in eerste instantie over.

Ik weet dat je het liever niet zegt, maar mag ik nogmaals vragen onder welke naam jullie Tonijn verkopen? Ik heb namelijk contact gehad met de autoriteiten op dit gebied, en het heeft flink lang geduurd tot ik antwoord kreeg, maar ze hebben me in de juiste richting gewezen. De wet zegt het volgende:

COMMISSION REGULATION (EU) No 1276/2011 of 8 December 2011
amending Annex III to Regulation (EC) No 853/2004 of the European Parliament and of the Council as regards the treatment to kill viable parasites in fishery products for human consumption

REQUIREMENTS CONCERNING PARASITES
Food business operators placing on the market the following fishery products derived from finfish:
- Fishery products intended to be consumed raw
must ensure that the raw material or finished product undergo a freezing treatment in order to kill viable parasites that may be a risk to the health of the consumer.

For parasites other than trematodes the freezing treatment must consist of lowering the temperature in all parts of the product to at least:
(a) – 20 °C for not less than 24 hours; or
(b) – 35 °C for not less than 15 hours.
Food business operators need not carry out the freezing treatment for fishery products derived from finfish
that have been preserved as frozen fishery products for a sufficiently long period to kill the viable parasites
When placing on the market, except when supplied to the final consumer, fishery products referred to in point 1 must be accompanied by a document issued by the food business operator performing the freezing treatment, stating the type of freezing treatment that the products have undergone.


http://eur-lex.europa.eu/(...)i=CELEX%3A32011R1276

KVm4iow.jpg
Deze foto van tonijnlabel pak ik net uit het HACCP handboek, de herkenbare dingen heb ik geblurred. Verder kan ik je melden dat wij volgens de regels werken. Ik snap dan ook niet waarom ik hier steeds in twijfel word getrokken.

En nee, ik ga ook niet op een openbaar forum bloot geven waar ik werk.

Verder hier nog wat over parasieten.

[ Bericht 1% gewijzigd door dimmak op 31-03-2016 16:13:20 ]
habituedonderdag 31 maart 2016 @ 16:22
r02ogw.jpg

Bij mij vlakbij lag deze "verse tonijn" in de viskar. Echt vers of niet?
Apekoekdonderdag 31 maart 2016 @ 16:29
Echt of niet, krijg er honger van
golferdonderdag 31 maart 2016 @ 17:26
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 15:56 schreef dimmak het volgende:

[ afbeelding ]
Deze foto van tonijnlabel pak ik net uit het HACCP handboek, de herkenbare dingen heb ik geblurred. Verder kan ik je melden dat wij volgens de regels werken. Ik snap dan ook niet waarom ik hier steeds in twijfel word getrokken.

Gevangen op 29-11 en finaly verwerkt op 12-12 en in de tussentijd niet ingevroren geweest? Lekker vers dan... :{w
dimmakdonderdag 31 maart 2016 @ 17:29
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 17:26 schreef golfer het volgende:

[..]

Gevangen op 29-11 en finaly verwerkt op 12-12 en in de tussentijd niet ingevroren geweest? Lekker vers dan... :{w
Houdbaar tot. Maar dat advies geven wij de klanten niet mee. De kleur is dan allang weg maar je kan het nog bakken. Na het overlabelen staat er 7 dagen vanaf de vangstdatum op.
vinc81vrijdag 1 april 2016 @ 11:06
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 15:56 schreef dimmak het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Deze foto van tonijnlabel pak ik net uit het HACCP handboek, de herkenbare dingen heb ik geblurred. Verder kan ik je melden dat wij volgens de regels werken. Ik snap dan ook niet waarom ik hier steeds in twijfel word getrokken.

En nee, ik ga ook niet op een openbaar forum bloot geven waar ik werk.

Verder hier nog wat over parasieten.
Dus jullie verkopen sashimi, terwijl deze nooit ingevroren is geweest. Wat volgens de wetgeving WEL verplicht is?

Ik begrijp wel waarom je niet wilt vertellen bij welke winkel je werkt... :N
dimmakvrijdag 1 april 2016 @ 11:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 11:06 schreef vinc81 het volgende:

[..]

Dus jullie verkopen sashimi, terwijl deze nooit ingevroren is geweest. Wat volgens de wetgeving WEL verplicht is?
Nou 1 keer dan. Nederland mag zelf beslissen of deze regels aannemen. Ik denk dat de NVWA hier over gaat. In Nederland is het dus NIET verplicht om in de te vriezen. Met sommige andere soorten (als haring) is het WEL verplicht. In Zwitserland bijvoorbeeld, wat buiten de EU valt is het wel verplicht. Daar gebruiken ze speciale -60 graden vriezers zodat de kleur behouden blijft. Als je tonijn normaal invriest, wordt het bruin. Wij verkopen dus VERSE, ONBEWERKTE tonijn.

quote:
Ik begrijp wel waarom je niet wilt vertellen bij welke winkel je werkt... :N
1 ik werk niet bij een winkel en 2 wij houden ons aan alle regels wij hebben meerdere certificaten in ons bezit. Ook hebben we analyse resultaten van ELKE levering.

Voor de rest ben ik nu wel een beetje klaar met het verdedigen van mijzelf. Iedereen weet het hier toch beter. :')

[ Bericht 1% gewijzigd door dimmak op 01-04-2016 11:55:13 ]
Pietverdrietvrijdag 1 april 2016 @ 11:28
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 16:22 schreef habitue het volgende:
[ afbeelding ]

Bij mij vlakbij lag deze "verse tonijn" in de viskar. Echt vers of niet?
Wat bedoel je met vers?
Pietverdrietvrijdag 1 april 2016 @ 12:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 11:25 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nou 1 keer dan. Nederland mag zelf beslissen of deze regels aannemen. Ik denk dat de NVWA hier over gaat. In Nederland is het dus NIET verplicht om in de te vriezen. Met sommige andere soorten (als haring) is het WEL verplicht. In Zwitserland bijvoorbeeld, wat buiten de EU valt is het wel verplicht. Daar gebruiken ze speciale -60 graden vriezers zodat de kleur behouden blijft. Als je tonijn normaal invriest, wordt het bruin. Wij verkopen dus VERSE, ONBEWERKTE tonijn.

[..]

1 ik werk niet bij een winkel en 2 wij houden ons aan alle regels wij hebben meerdere certificaten in ons bezit. Ook hebben we analyse resultaten van ELKE levering.

Voor de rest ben ik nu wel een beetje klaar met het verdedigen van ons bedrijf. Iedereen weet het hier toch beter. :')
In het linkje wat jij plaatste over parasieten stond dat in Europa het verplicht is vis die rauw gegeten wordt in te vriezen.
dimmakvrijdag 1 april 2016 @ 12:04
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2016 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In het linkje wat jij plaatste over parasieten stond dat in Europa het verplicht is vis die rauw gegeten wordt in te vriezen.
Nee hoor, goed lezen. Dit stond wel in het stukje van vinc81 waarop ik uitgelegd heb dat het voor tonijn in Nederland NIET verplicht is.
Spanky78vrijdag 1 april 2016 @ 12:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2016 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In het linkje wat jij plaatste over parasieten stond dat in Europa het verplicht is vis die rauw gegeten wordt in te vriezen.
Dimmak heeft wel gelijk dat de Nederlandse wetgever regels moet implementrren. Zolang dat niet zo is.. Gelden de Nederlandse regels.

Maar op termijn moet Nederland dit soort regels wel invoeren. Dat is de bedoeling met dit soort regulering. Harmonisatie in heel Europa.

Ik geloof wel dat dimmak hier verder eerlijk over is. Knappe kop die de hele warenwet uit zijn hoofd kent 😃
habituevrijdag 1 april 2016 @ 15:16
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2016 11:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat bedoel je met vers?
Dat het alleen onder ijs gelegen heeft.
dimmakmaandag 4 april 2016 @ 09:14
WxRhxH6.jpg
qKWdx3h.jpg

Vanmorgen weer mooie VERSE tonijn binnengekregen.
dimmakmaandag 4 april 2016 @ 16:31
Waar is TS (evenals meerdere mensen uit dit topic) om zijn ongelijk toe te geven nadat hij mij wel uitmaakte voor oplichter/leugenaar?
derLudolfmaandag 4 april 2016 @ 17:02
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 16:31 schreef dimmak het volgende:
Waar is TS (evenals meerdere mensen uit dit topic) om zijn ongelijk toe te geven nadat hij mij wel uitmaakte voor oplichter/leugenaar?
Ik snap TS sowieso niet zo goed, eerst zegt ie dat tonijn van de markt niet goed is onder het bevroren is geweest. Maar blijkbaar moet dat gewoon als je het rauw wilt eten.
roos85maandag 4 april 2016 @ 22:20
Ga je ook ingevroren tonijn uit de supermarkt testen?
Droopiemaandag 4 april 2016 @ 23:15
Ik zal maar niet zeggen dat bevroren vlees na 2 jaar opslag vlak voor het verstrijken van de houdbaarheidsdatum weer ontdooid wordt door beckers en frikandellen van gemaakt wordt.
vinc81woensdag 6 april 2016 @ 14:12
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 22:20 schreef roos85 het volgende:
Ga je ook ingevroren tonijn uit de supermarkt testen?
Nou daar heb ik wel naar gekeken, maar daar zit weinig bij. AH heeft bv alleen witte tonijn, en dat vind ik toch onvergelijkbaar.

Hier bv drie stukjes naast elkaar. Ik had nog een steak van freshinabox in de vriezer, deze heb ik ontdooit, en had een steak bij musclemeat besteld (rechts op foto, ietwat bruiner). De onderste twee steaks zijn uit de AH verpakking: http://www.ah.nl/producten/product/wi217011/ah-tonijn (15,40 per kilo, wel goedkoper dan de rest dus)

AumiUSa.jpg

(koffievlekje omdat ik deze foto enkel nog geprint heb kunnen vinden...als onderzettertje gebruikt... c_/ )