Goh wat zal jij een lief persoon zijn die ook andere mensen iets gunt zegquote:Op woensdag 17 februari 2016 21:02 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik wel hoor en ik eet ook ganzenlever.
Dat weet ik zeker. Je ziet het verschil ook wel hoor, gooi maar eens een mooi vers stukje tonijn in de diepvries. Dat is met bijna alle vis trouwens zo, de structuur en kleur is al snel anders als je het invriest.quote:Op woensdag 17 februari 2016 20:23 schreef golfer het volgende:
[..]
Je weet zeker dat het niet aan boord bevroren en daarna al ontdooide is?
Uit welke zee is die tonijn afkomstig?
Maar wie zie je hier over bluefin praten dan?quote:Op woensdag 17 februari 2016 21:09 schreef sirdanilot het volgende:
http://www.worldwildlife.org/species/bluefin-tuna
Ik ben echt geen links hipsterhuppelkutje maar hoogst bedreigde diersoorten massaal opvreten gaat wel erg ver vind ik.
Lees eens een paar pagina's terug.quote:Op woensdag 17 februari 2016 21:14 schreef poubelles het volgende:
[..]
Maar wie zie je hier over bluefin praten dan?
Ik weet hoe het zit met de tonijntjes, zou zelf geen bluefin kopen. De keuze om alleen met duurzame vis te werken heb ik niet voor niets gemaakt.quote:Op woensdag 17 februari 2016 21:16 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Lees eens een paar pagina's terug.
http://www.worldwildlife.org/species/yellowfin-tuna Yellowfin is minder bedreigd dan bluefin (die echt officieel Endangered is volgens wnf) maar dat is natuurlijk een kwestie van tijd. Als we de laatste bluefin tot mootjes hebben gehakt is de yellowfin natuurlijk aan de beurt.
Ik eet liever foie gras dan tonijnquote:Op woensdag 17 februari 2016 21:06 schreef sirdanilot het volgende:
Ganzenlever is overigens helemaal niet zo dieronvriendelijk als wel wordt beweerd, die beesten lopen gewoon naar die 'dwangvoedingsbuizen' toe om te eten. Niet te vergelijken met het vreten van een hoogst bedreigde diersoort (i.e. blauwvintonijn)
Ik pas voor beidequote:Op woensdag 17 februari 2016 21:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik eet liever foie gras dan tonijn
Huishoudvrieskasten zijn zowel qua snelheid van invriezen (met het oog op kristalvorming) en laagte qua temperatuur totaal niet te vergelijken met professionele vrieskisten. Ik zie dit argument vaker langskomen maar er kloot niet veel van.quote:Op woensdag 17 februari 2016 21:05 schreef poubelles het volgende:
[..]
Dat weet ik zeker. Je ziet het verschil ook wel hoor, gooi maar eens een mooi vers stukje tonijn in de diepvries. Dat is met bijna alle vis trouwens zo, de structuur en kleur is al snel anders als je het invriest.
Maar als de tonijn, zoals de meeste yellowfin, uit de Stille en Indische Oceaan afkomstig is (Bangladesh etc.) denk jij dat ze dat 'vers' en oningevroren geweest aanleveren bij de visafslag in IJmuiden?quote:Op woensdag 17 februari 2016 21:05 schreef poubelles het volgende:
Dat weet ik zeker. Je ziet het verschil ook wel hoor, gooi maar eens een mooi vers stukje tonijn in de diepvries. Dat is met bijna alle vis trouwens zo, de structuur en kleur is al snel anders als je het invriest.
De organisatie die de tonijn importeert werkt met verschillende vissers, waardoor de herkomst van de tonijn verschilt, die informatie staat er altijd keurig op. De herkomst is deels afhankelijk van de vangstquota die her en der gelden.
Ik denk dat ze die aan een haakje doen en laten zwemmen naar IJmuidenquote:Op donderdag 18 februari 2016 13:00 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar als de tonijn, zoals de meeste yellowfin, uit de Stille en Indische Oceaan afkomstig is (Bangladesh etc.) denk jij dat ze dat 'vers' en oningevroren geweest aanleveren bij de visafslag in IJmuiden?
quote:Naomichi Yasuda, the owner of Sushi Yasuda, the acclaimed sushi restaurant in New York City, said he imported fresh tuna but froze it himself, selling it for $10 a piece.
Dat klinkt als het 'superfrozen' proces wat freshinabox hanteert.quote:At the Elizabeth, N.J., warehouse of True World Foods, a manager, Ken Kawauchi, recently readied a room-size freezer to receive eight more tons of premium tuna frozen with sophisticated technology that chefs say preserves the texture and flavor of the fish.
''This product is better than fresh,'' he said. ''We start freezing it almost before it's dead.''''This product is better than fresh,'' he said. ''We start freezing it almost before it's dead.''
At 76 degrees below zero, you can feel your hair follicles freeze. A 20-pound chunk of premium bluefin tuna is rock hard and cold enough to burn a blister on your finger.
quote:But all it takes is a band saw, 10 minutes and a bowl of warm water to produce deep red, dewy slices of the finest sushi money can buy, the same toro served at Manhattan sushi shrines.
Sabine Marangosian, who works in Midtown Manhattan, said she ate sushi ''at least once a week.'' ''I guess I would understand that some sushi is frozen,'' she said. ''But I would hope that's not the case at Nobu.''
But Shin Tsujimura, the sushi chef at Nobu, closer to Wall Street, said he froze his own tuna. ''Even I cannot tell the difference between fresh and frozen in a blind test,'' he said.
Even Masa Takayama, whose sushi temple Masa, in the Time Warner Center, charges a minimum of $300 to worship, said he used frozen tuna when fresh is unavailable.
Many sushi bars, in Japan and elsewhere, routinely use frozen fish when fresh is unavailable or more expensive than the market will bear.
Nee, die tonijn komt VERS binnen op het vliegveld van Frankfurt vanuit Sri Lanka, vanuit daar gaat het per koelwagen naar mij toe.quote:Op donderdag 18 februari 2016 13:00 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar als de tonijn, zoals de meeste yellowfin, uit de Stille en Indische Oceaan afkomstig is (Bangladesh etc.) denk jij dat ze dat 'vers' en oningevroren geweest aanleveren bij de visafslag in IJmuiden?
Jij bent een ervaren visimporteur/handelaar en koopt het zelf in?quote:Op donderdag 18 februari 2016 15:16 schreef dimmak het volgende:
Nee, die tonijn komt VERS binnen op het vliegveld van Frankfurt vanuit Sri Lanka, vanuit daar gaat het per koelwagen naar mij toe.
Jezus wat is daar nou zo moeilijk aan? Of ben jij ook zo'n iemand die een ervaren metselaar gaat vertellen hoe hij moet metselen?
Ja, zoals ik al eerder vermelde in het topic.quote:Op donderdag 18 februari 2016 15:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Jij bent een ervaren visimporteur/handelaar en koopt het zelf in?
Oh ja, dat is ook zo.quote:Op donderdag 18 februari 2016 15:28 schreef dimmak het volgende:
Ja, zoals ik al eerder vermelde in het topic.
Waar zit jouw zaak gevestigd? Kom ik een keertje langs.quote:Op maandag 1 februari 2016 13:52 schreef dimmak het volgende:
En ik kan het weten, ik ben importeur van tonijn.
PB, dan kunnen we alles bespreken.quote:Op donderdag 18 februari 2016 15:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh ja, dat is ook zo.
[..]
Waar zit jouw zaak gevestigd? Kom ik een keertje langs.
Om eerlijk te zijn lijkt dit me allemaal nogal lang duren voor een gekoeld product, vanaf frankfurt is ook al uren rijden met de koelwagen, vanaf sri lanka ook al uren vliegen.quote:Op donderdag 18 februari 2016 15:16 schreef dimmak het volgende:
[..]
Nee, die tonijn komt VERS binnen op het vliegveld van Frankfurt vanuit Sri Lanka, vanuit daar gaat het per koelwagen naar mij toe.
Jezus wat is daar nou zo moeilijk aan? Of ben jij ook zo'n iemand die een ervaren metselaar gaat vertellen hoe hij moet metselen?
Er zit max 3 dagen tussen het verwerken in de fabriek en binnenkomst bij ons in de hal. Wij krijgen 3x een verse binnenkomst dat betekend dat onze klanten werken met tonijn van maximaal 6 dagen oud. Mits goed gekoeld blijft de kleur zo lang goed zonder dat het bewerkt is. Ik kan aantonen dmv certificaten dat onze tonijn 100% puur natuur en onbewerkt is.quote:Op donderdag 18 februari 2016 16:22 schreef sirdanilot het volgende:
Niet dat ik je niet geloof hoor, maar ik denk dat je een beter product in huis haalt als het 'superfrozen' is zoals hierboven staat omschreven, en dat het product dat je nu binnenkrijgt niet optimaal vers is. Als het wel de juiste kleur heeft, wrdt het waarschijnlijk behandeld met koolmonoxide
Het lijkt maar niet door te dringen bij de medefokkers.quote:Op donderdag 18 februari 2016 16:37 schreef dimmak het volgende:
[..]
Er zit max 3 dagen tussen het verwerken in de fabriek en binnenkomst bij ons in de hal. Wij krijgen 3x een verse binnenkomst dat betekend dat onze klanten werken met tonijn van maximaal 6 dagen oud. Mits goed gekoeld blijft de kleur zo lang goed zonder dat het bewerkt is. Ik kan aantonen dmv certificaten dat onze tonijn 100% puur natuur en onbewerkt is.
Ik ga morgen even kijken of ik een label van de verse levering kan bemachtigen.
Nee, er bestaan zoveel misverstanden ook over alle vis. Als die de wereld uit zouden zijn, zou iedereen veel meer vis eten.quote:Op donderdag 18 februari 2016 16:40 schreef Kreator het volgende:
[..]
Het lijkt maar niet door te dringen bij de medefokkers..
Nou, ik ben op zich wel blij dat we niet nog meer vis gaan eten, aangezien de oceanen aardig leeg beginnen te raken door overbevissing.quote:Op donderdag 18 februari 2016 16:46 schreef dimmak het volgende:
[..]
Nee, er bestaan zoveel misverstanden ook over alle vis. Als die de wereld uit zouden zijn, zou iedereen veel meer vis eten.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |