Waar zit jullie zaak?quote:Op dinsdag 16 februari 2016 17:31 schreef poubelles het volgende:
Mooi om dat zo te vergelijken. Je ziet op de foto's wel meteen verschil in kwaliteit en snijwijze, lullig dat er hier en daar nog stukken ketting aanhangen. Interessante prijsverschillen ook.
Ik verkoop zelf vis en krijg 2 keer per week tonijn binnen die niet is ingevroren. Netjes vacuum verpakt. Voor ons is dit vaak genoeg want we verkopen maar 4 dagen in de week. Ik snij de ketting er dus wel af en dat gaat samen met eventuele restanten na 2 dagen de diepvries in om later te verwerken.
Verder is bijna niks van onze vis ingevroren geweest, we voeren een klein seizoensgebonden assortiment van wat we zelf op de afslag (dus niet bij Jan van As of dergelijke groothandels) kunnen krijgen. Ik merk wel vaak bij klanten dat er onduidelijkheid is over het begrip "vers", als ik bevroren gamba's in de vitrine heb liggen vragen mensen nog wel eens of ik geen "verse" heb zoals bij de Appie. Dames en heren, die zijn ook ingevroren geweest, maar eenmaal ontdooit mag je het als vers verkopen!
In Amsterdam.quote:Op dinsdag 16 februari 2016 17:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Waar zit jullie zaak?
Wat op de afslag wordt aangeleverd is vaak toch ook al aan boord ingevroren geweest?
Ik probeer dat hier al de hele tijd duidelijk te maken maar ze geloven mij niet..quote:Op dinsdag 16 februari 2016 18:24 schreef poubelles het volgende:
Onze vis wordt aan boord vaak onder ijs gekoeld maar niet ingevroren.
Ik was zelf ook in de war omdat ik dacht dat alle vis verplicht moest worden ingevroren maar na wat google werk zie ik dat dat alleen verplicht is bij vis die rauw of bijna rauw gegeten wordtquote:Op dinsdag 16 februari 2016 18:44 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ik probeer dat hier al de hele tijd duidelijk te maken maar ze geloven mij niet..
Ook niet mijn waarde vriend, tonijn en zalm worden bijvoorbeeld bij sushi ook rauw gegeven maar zijn (meestal) vers.quote:Op dinsdag 16 februari 2016 19:09 schreef renwan het volgende:
[..]
Ik was zelf ook in de war omdat ik dacht dat alle vis verplicht moest worden ingevroren maar na wat google werk zie ik dat dat alleen verplicht is bij vis die rauw of bijna rauw gegeten wordt
Wat kost die dure verse tonijn die jij inkoopt en kan ik dat als particulier kopen?quote:Op dinsdag 16 februari 2016 20:32 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ook niet mijn waarde vriend, tonijn en zalm worden bijvoorbeeld bij sushi ook rauw gegeven maar zijn (meestal) vers.
Sommige vis (bijvoorbeeld haring) moet wel ingevroren worden tegen parasieten.
superpost Vinc81quote:Op maandag 15 februari 2016 13:50 schreef vinc81 het volgende:
Zoals gemeld, omdat ik erg nieuwsgierig was geworden naar de kwaliteit van tonijn bij verschillende aanbieders, en ik uit de antwoorden alhier ook niet echt duidelijk kon opmaken wat nu de beste keuze was, heb ik besloten een aantal online aanbieders en een viskraam in Katwijk aan een test te onderwerpen.
Dit hou ik in de gaten. Wij verkopen het sporadisch en dan altijd bevroren want vers is belachelijk duur en de kwaliteit van de ingevroren variant is goed.quote:Op woensdag 17 februari 2016 13:05 schreef vinc81 het volgende:
Thanks!
Zat er aan te denken om dit ook voor King Crab (wat is dat lekkerrrrrr) te doen, maar dat komt wel als ik mijn vakantiegeld binnen heb.
Ik neem aan dat je de afslag in IJmuiden dan bedoelt?quote:Op dinsdag 16 februari 2016 18:24 schreef poubelles het volgende:
In Amsterdam.
Onze vis wordt aan boord vaak onder ijs gekoeld maar niet ingevroren.
Wij = een viswinkel?quote:Op woensdag 17 februari 2016 13:59 schreef poubelles het volgende:
[..]
Dit hou ik in de gaten. Wij verkopen het sporadisch en dan altijd bevroren want vers is belachelijk duur en de kwaliteit van de ingevroren variant is goed.
Toch halen we daar de niet-ingevroren tonijn opquote:Op woensdag 17 februari 2016 14:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je de afslag in IJmuiden dan bedoelt?
Ik heb daar nooit echt verse tonijn gezien. Allemaal ingevroren aangeleverd.
Je weet zeker dat het niet aan boord bevroren en daarna al ontdooide is?quote:Op woensdag 17 februari 2016 19:46 schreef poubelles het volgende:
Toch halen we daar de niet-ingevroren tonijn op
Ik wel hoor en ik eet ook ganzenlever.quote:Op woensdag 17 februari 2016 20:59 schreef sirdanilot het volgende:
Ik bedoel tonijn is erg lekker maar je gaat toch ook geen reuzenpandabiefstuk eten (niet dat ik dat heb geproefd, maar het zal vast ook verrukkelijk zijn).
Goh wat zal jij een lief persoon zijn die ook andere mensen iets gunt zegquote:Op woensdag 17 februari 2016 21:02 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik wel hoor en ik eet ook ganzenlever.
Dat weet ik zeker. Je ziet het verschil ook wel hoor, gooi maar eens een mooi vers stukje tonijn in de diepvries. Dat is met bijna alle vis trouwens zo, de structuur en kleur is al snel anders als je het invriest.quote:Op woensdag 17 februari 2016 20:23 schreef golfer het volgende:
[..]
Je weet zeker dat het niet aan boord bevroren en daarna al ontdooide is?
Uit welke zee is die tonijn afkomstig?
Maar wie zie je hier over bluefin praten dan?quote:Op woensdag 17 februari 2016 21:09 schreef sirdanilot het volgende:
http://www.worldwildlife.org/species/bluefin-tuna
Ik ben echt geen links hipsterhuppelkutje maar hoogst bedreigde diersoorten massaal opvreten gaat wel erg ver vind ik.
Lees eens een paar pagina's terug.quote:Op woensdag 17 februari 2016 21:14 schreef poubelles het volgende:
[..]
Maar wie zie je hier over bluefin praten dan?
Ik weet hoe het zit met de tonijntjes, zou zelf geen bluefin kopen. De keuze om alleen met duurzame vis te werken heb ik niet voor niets gemaakt.quote:Op woensdag 17 februari 2016 21:16 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Lees eens een paar pagina's terug.
http://www.worldwildlife.org/species/yellowfin-tuna Yellowfin is minder bedreigd dan bluefin (die echt officieel Endangered is volgens wnf) maar dat is natuurlijk een kwestie van tijd. Als we de laatste bluefin tot mootjes hebben gehakt is de yellowfin natuurlijk aan de beurt.
Ik eet liever foie gras dan tonijnquote:Op woensdag 17 februari 2016 21:06 schreef sirdanilot het volgende:
Ganzenlever is overigens helemaal niet zo dieronvriendelijk als wel wordt beweerd, die beesten lopen gewoon naar die 'dwangvoedingsbuizen' toe om te eten. Niet te vergelijken met het vreten van een hoogst bedreigde diersoort (i.e. blauwvintonijn)
Ik pas voor beidequote:Op woensdag 17 februari 2016 21:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik eet liever foie gras dan tonijn
Huishoudvrieskasten zijn zowel qua snelheid van invriezen (met het oog op kristalvorming) en laagte qua temperatuur totaal niet te vergelijken met professionele vrieskisten. Ik zie dit argument vaker langskomen maar er kloot niet veel van.quote:Op woensdag 17 februari 2016 21:05 schreef poubelles het volgende:
[..]
Dat weet ik zeker. Je ziet het verschil ook wel hoor, gooi maar eens een mooi vers stukje tonijn in de diepvries. Dat is met bijna alle vis trouwens zo, de structuur en kleur is al snel anders als je het invriest.
Maar als de tonijn, zoals de meeste yellowfin, uit de Stille en Indische Oceaan afkomstig is (Bangladesh etc.) denk jij dat ze dat 'vers' en oningevroren geweest aanleveren bij de visafslag in IJmuiden?quote:Op woensdag 17 februari 2016 21:05 schreef poubelles het volgende:
Dat weet ik zeker. Je ziet het verschil ook wel hoor, gooi maar eens een mooi vers stukje tonijn in de diepvries. Dat is met bijna alle vis trouwens zo, de structuur en kleur is al snel anders als je het invriest.
De organisatie die de tonijn importeert werkt met verschillende vissers, waardoor de herkomst van de tonijn verschilt, die informatie staat er altijd keurig op. De herkomst is deels afhankelijk van de vangstquota die her en der gelden.
Ik denk dat ze die aan een haakje doen en laten zwemmen naar IJmuidenquote:Op donderdag 18 februari 2016 13:00 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar als de tonijn, zoals de meeste yellowfin, uit de Stille en Indische Oceaan afkomstig is (Bangladesh etc.) denk jij dat ze dat 'vers' en oningevroren geweest aanleveren bij de visafslag in IJmuiden?
quote:Naomichi Yasuda, the owner of Sushi Yasuda, the acclaimed sushi restaurant in New York City, said he imported fresh tuna but froze it himself, selling it for $10 a piece.
Dat klinkt als het 'superfrozen' proces wat freshinabox hanteert.quote:At the Elizabeth, N.J., warehouse of True World Foods, a manager, Ken Kawauchi, recently readied a room-size freezer to receive eight more tons of premium tuna frozen with sophisticated technology that chefs say preserves the texture and flavor of the fish.
''This product is better than fresh,'' he said. ''We start freezing it almost before it's dead.''''This product is better than fresh,'' he said. ''We start freezing it almost before it's dead.''
At 76 degrees below zero, you can feel your hair follicles freeze. A 20-pound chunk of premium bluefin tuna is rock hard and cold enough to burn a blister on your finger.
quote:But all it takes is a band saw, 10 minutes and a bowl of warm water to produce deep red, dewy slices of the finest sushi money can buy, the same toro served at Manhattan sushi shrines.
Sabine Marangosian, who works in Midtown Manhattan, said she ate sushi ''at least once a week.'' ''I guess I would understand that some sushi is frozen,'' she said. ''But I would hope that's not the case at Nobu.''
But Shin Tsujimura, the sushi chef at Nobu, closer to Wall Street, said he froze his own tuna. ''Even I cannot tell the difference between fresh and frozen in a blind test,'' he said.
Even Masa Takayama, whose sushi temple Masa, in the Time Warner Center, charges a minimum of $300 to worship, said he used frozen tuna when fresh is unavailable.
Many sushi bars, in Japan and elsewhere, routinely use frozen fish when fresh is unavailable or more expensive than the market will bear.
Nee, die tonijn komt VERS binnen op het vliegveld van Frankfurt vanuit Sri Lanka, vanuit daar gaat het per koelwagen naar mij toe.quote:Op donderdag 18 februari 2016 13:00 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar als de tonijn, zoals de meeste yellowfin, uit de Stille en Indische Oceaan afkomstig is (Bangladesh etc.) denk jij dat ze dat 'vers' en oningevroren geweest aanleveren bij de visafslag in IJmuiden?
Jij bent een ervaren visimporteur/handelaar en koopt het zelf in?quote:Op donderdag 18 februari 2016 15:16 schreef dimmak het volgende:
Nee, die tonijn komt VERS binnen op het vliegveld van Frankfurt vanuit Sri Lanka, vanuit daar gaat het per koelwagen naar mij toe.
Jezus wat is daar nou zo moeilijk aan? Of ben jij ook zo'n iemand die een ervaren metselaar gaat vertellen hoe hij moet metselen?
Ja, zoals ik al eerder vermelde in het topic.quote:Op donderdag 18 februari 2016 15:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Jij bent een ervaren visimporteur/handelaar en koopt het zelf in?
Oh ja, dat is ook zo.quote:Op donderdag 18 februari 2016 15:28 schreef dimmak het volgende:
Ja, zoals ik al eerder vermelde in het topic.
Waar zit jouw zaak gevestigd? Kom ik een keertje langs.quote:Op maandag 1 februari 2016 13:52 schreef dimmak het volgende:
En ik kan het weten, ik ben importeur van tonijn.
PB, dan kunnen we alles bespreken.quote:Op donderdag 18 februari 2016 15:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh ja, dat is ook zo.
[..]
Waar zit jouw zaak gevestigd? Kom ik een keertje langs.
Om eerlijk te zijn lijkt dit me allemaal nogal lang duren voor een gekoeld product, vanaf frankfurt is ook al uren rijden met de koelwagen, vanaf sri lanka ook al uren vliegen.quote:Op donderdag 18 februari 2016 15:16 schreef dimmak het volgende:
[..]
Nee, die tonijn komt VERS binnen op het vliegveld van Frankfurt vanuit Sri Lanka, vanuit daar gaat het per koelwagen naar mij toe.
Jezus wat is daar nou zo moeilijk aan? Of ben jij ook zo'n iemand die een ervaren metselaar gaat vertellen hoe hij moet metselen?
Er zit max 3 dagen tussen het verwerken in de fabriek en binnenkomst bij ons in de hal. Wij krijgen 3x een verse binnenkomst dat betekend dat onze klanten werken met tonijn van maximaal 6 dagen oud. Mits goed gekoeld blijft de kleur zo lang goed zonder dat het bewerkt is. Ik kan aantonen dmv certificaten dat onze tonijn 100% puur natuur en onbewerkt is.quote:Op donderdag 18 februari 2016 16:22 schreef sirdanilot het volgende:
Niet dat ik je niet geloof hoor, maar ik denk dat je een beter product in huis haalt als het 'superfrozen' is zoals hierboven staat omschreven, en dat het product dat je nu binnenkrijgt niet optimaal vers is. Als het wel de juiste kleur heeft, wrdt het waarschijnlijk behandeld met koolmonoxide
Het lijkt maar niet door te dringen bij de medefokkers.quote:Op donderdag 18 februari 2016 16:37 schreef dimmak het volgende:
[..]
Er zit max 3 dagen tussen het verwerken in de fabriek en binnenkomst bij ons in de hal. Wij krijgen 3x een verse binnenkomst dat betekend dat onze klanten werken met tonijn van maximaal 6 dagen oud. Mits goed gekoeld blijft de kleur zo lang goed zonder dat het bewerkt is. Ik kan aantonen dmv certificaten dat onze tonijn 100% puur natuur en onbewerkt is.
Ik ga morgen even kijken of ik een label van de verse levering kan bemachtigen.
Nee, er bestaan zoveel misverstanden ook over alle vis. Als die de wereld uit zouden zijn, zou iedereen veel meer vis eten.quote:Op donderdag 18 februari 2016 16:40 schreef Kreator het volgende:
[..]
Het lijkt maar niet door te dringen bij de medefokkers..
Nou, ik ben op zich wel blij dat we niet nog meer vis gaan eten, aangezien de oceanen aardig leeg beginnen te raken door overbevissing.quote:Op donderdag 18 februari 2016 16:46 schreef dimmak het volgende:
[..]
Nee, er bestaan zoveel misverstanden ook over alle vis. Als die de wereld uit zouden zijn, zou iedereen veel meer vis eten.
Volgens mij als je de tonijn hoogstpersoonlijk live uit de zee vist, wordt het nog niet geloofdquote:Op donderdag 18 februari 2016 16:46 schreef dimmak het volgende:
[..]
Nee, er bestaan zoveel misverstanden ook over alle vis. Als die de wereld uit zouden zijn, zou iedereen veel meer vis eten.
Er zijn gewoon vissoorten die we beter kunnen eten dan de kip hier uit de supermarkt.quote:Op donderdag 18 februari 2016 16:49 schreef Kreator het volgende:
[..]
Nou, ik ben op zich wel blij dat we niet nog meer vis gaan eten, aangezien de oceanen aardig leeg beginnen te raken door overbevissing.
Zodra tonijn gekweekt kan worden, zou ik zeggen: leef je uit.
6 dagen in koeling klinkt acceptabel, maar wat ik gelezen heb leert dat de knalrode kleur van tonijn toch echt wel verdwijnt in die 6 dagen, ook al blijft de tonijn natuurlijk prima eetbaar. De knalrode kleur verdwijnt binnen een paar uur.quote:Op donderdag 18 februari 2016 16:37 schreef dimmak het volgende:
[..]
Er zit max 3 dagen tussen het verwerken in de fabriek en binnenkomst bij ons in de hal. Wij krijgen 3x een verse binnenkomst dat betekend dat onze klanten werken met tonijn van maximaal 6 dagen oud. Mits goed gekoeld blijft de kleur zo lang goed zonder dat het bewerkt is. Ik kan aantonen dmv certificaten dat onze tonijn 100% puur natuur en onbewerkt is.
Ik ga morgen even kijken of ik een label van de verse levering kan bemachtigen.
Ik denk dat mensen vooral weinig vis eten in NL omdat:quote:Op donderdag 18 februari 2016 16:46 schreef dimmak het volgende:
[..]
Nee, er bestaan zoveel misverstanden ook over alle vis. Als die de wereld uit zouden zijn, zou iedereen veel meer vis eten.
Dit. Voor ons wordt het naar IJmuiden gebracht om dat we daar de rest van de vis ophalen, uiteraard gaat dat niet per bootquote:Op donderdag 18 februari 2016 15:16 schreef dimmak het volgende:
[..]
Nee, die tonijn komt VERS binnen op het vliegveld van Frankfurt vanuit Sri Lanka, vanuit daar gaat het per koelwagen naar mij toe.
Jezus wat is daar nou zo moeilijk aan? Of ben jij ook zo'n iemand die een ervaren metselaar gaat vertellen hoe hij moet metselen?
Een foto heb ik eerder in het topic al geplaatst. )quote:Op donderdag 18 februari 2016 19:03 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
6 dagen in koeling klinkt acceptabel, maar wat ik gelezen heb leert dat de knalrode kleur van tonijn toch echt wel verdwijnt in die 6 dagen, ook al blijft de tonijn natuurlijk prima eetbaar. De knalrode kleur verdwijnt binnen een paar uur.
Ik snap dat je moe wordt van de vele misverstanden over vis, maar als importeur van tonijn zou je ook moeten begrijpen dat mensen heel erg kritisch zijn op wat ze kopen, zeker omdat tonijn een kwaliteitsproduct is waar grif voor wordt betaald. Dan kun je dus dit soort kritische vragen verwachten.
Aangezien je de tonijn uit een ontwikkelingsland haalt en deze 6 dagen lang perfect rood blijft (post anders eens een foto?) lijkt het me vrijwel zeker dat deze behandeld is met koolmonoxide.
Ik sta een beetje te kijken van deze opmerkingen, en het diverse malen bevestigen dat de tonijn die jullie verkopen nooit ingevroren is geweest.quote:Op maandag 1 februari 2016 14:06 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ik krijg 3x in de week een verse levering binnen. Daar hoeft verder niks mee gedaan te worden. Mijn klanten hoeven er max 3 dagen mee te doen, dan is de vis 6 dagen oud. Daar hoef je het product echt niet voor te bewerken hoor.
Dit soort praktijken gebeuren wel, maar niet met het product wat ik binnen krijg.
quote:Op donderdag 31 maart 2016 15:42 schreef vinc81 het volgende:
[..]
Ik sta een beetje te kijken van deze opmerkingen, en het diverse malen bevestigen dat de tonijn die jullie verkopen nooit ingevroren is geweest.
Maar dan verkopen jullie deze tonijn dus enkel voor gebruik als steak e.d., en pertinent niet als tonijn voor Sushi/Sashimi/rauwe consumptie? Want daar ging deze topic in eerste instantie over.
Ik weet dat je het liever niet zegt, maar mag ik nogmaals vragen onder welke naam jullie Tonijn verkopen? Ik heb namelijk contact gehad met de autoriteiten op dit gebied, en het heeft flink lang geduurd tot ik antwoord kreeg, maar ze hebben me in de juiste richting gewezen. De wet zegt het volgende:
COMMISSION REGULATION (EU) No 1276/2011 of 8 December 2011
amending Annex III to Regulation (EC) No 853/2004 of the European Parliament and of the Council as regards the treatment to kill viable parasites in fishery products for human consumption
REQUIREMENTS CONCERNING PARASITES
Food business operators placing on the market the following fishery products derived from finfish:
- Fishery products intended to be consumed raw
must ensure that the raw material or finished product undergo a freezing treatment in order to kill viable parasites that may be a risk to the health of the consumer.
For parasites other than trematodes the freezing treatment must consist of lowering the temperature in all parts of the product to at least:
(a) – 20 °C for not less than 24 hours; or
(b) – 35 °C for not less than 15 hours.
Food business operators need not carry out the freezing treatment for fishery products derived from finfish
that have been preserved as frozen fishery products for a sufficiently long period to kill the viable parasites
When placing on the market, except when supplied to the final consumer, fishery products referred to in point 1 must be accompanied by a document issued by the food business operator performing the freezing treatment, stating the type of freezing treatment that the products have undergone.
http://eur-lex.europa.eu/(...)i=CELEX%3A32011R1276
Gevangen op 29-11 en finaly verwerkt op 12-12 en in de tussentijd niet ingevroren geweest? Lekker vers dan...quote:Op donderdag 31 maart 2016 15:56 schreef dimmak het volgende:
[ afbeelding ]
Deze foto van tonijnlabel pak ik net uit het HACCP handboek, de herkenbare dingen heb ik geblurred. Verder kan ik je melden dat wij volgens de regels werken. Ik snap dan ook niet waarom ik hier steeds in twijfel word getrokken.
Houdbaar tot. Maar dat advies geven wij de klanten niet mee. De kleur is dan allang weg maar je kan het nog bakken. Na het overlabelen staat er 7 dagen vanaf de vangstdatum op.quote:Op donderdag 31 maart 2016 17:26 schreef golfer het volgende:
[..]
Gevangen op 29-11 en finaly verwerkt op 12-12 en in de tussentijd niet ingevroren geweest? Lekker vers dan...
Dus jullie verkopen sashimi, terwijl deze nooit ingevroren is geweest. Wat volgens de wetgeving WEL verplicht is?quote:Op donderdag 31 maart 2016 15:56 schreef dimmak het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Deze foto van tonijnlabel pak ik net uit het HACCP handboek, de herkenbare dingen heb ik geblurred. Verder kan ik je melden dat wij volgens de regels werken. Ik snap dan ook niet waarom ik hier steeds in twijfel word getrokken.
En nee, ik ga ook niet op een openbaar forum bloot geven waar ik werk.
Verder hier nog wat over parasieten.
Nou 1 keer dan. Nederland mag zelf beslissen of deze regels aannemen. Ik denk dat de NVWA hier over gaat. In Nederland is het dus NIET verplicht om in de te vriezen. Met sommige andere soorten (als haring) is het WEL verplicht. In Zwitserland bijvoorbeeld, wat buiten de EU valt is het wel verplicht. Daar gebruiken ze speciale -60 graden vriezers zodat de kleur behouden blijft. Als je tonijn normaal invriest, wordt het bruin. Wij verkopen dus VERSE, ONBEWERKTE tonijn.quote:Op vrijdag 1 april 2016 11:06 schreef vinc81 het volgende:
[..]
Dus jullie verkopen sashimi, terwijl deze nooit ingevroren is geweest. Wat volgens de wetgeving WEL verplicht is?
1 ik werk niet bij een winkel en 2 wij houden ons aan alle regels wij hebben meerdere certificaten in ons bezit. Ook hebben we analyse resultaten van ELKE levering.quote:Ik begrijp wel waarom je niet wilt vertellen bij welke winkel je werkt...
Wat bedoel je met vers?quote:Op donderdag 31 maart 2016 16:22 schreef habitue het volgende:
[ afbeelding ]
Bij mij vlakbij lag deze "verse tonijn" in de viskar. Echt vers of niet?
In het linkje wat jij plaatste over parasieten stond dat in Europa het verplicht is vis die rauw gegeten wordt in te vriezen.quote:Op vrijdag 1 april 2016 11:25 schreef dimmak het volgende:
[..]
Nou 1 keer dan. Nederland mag zelf beslissen of deze regels aannemen. Ik denk dat de NVWA hier over gaat. In Nederland is het dus NIET verplicht om in de te vriezen. Met sommige andere soorten (als haring) is het WEL verplicht. In Zwitserland bijvoorbeeld, wat buiten de EU valt is het wel verplicht. Daar gebruiken ze speciale -60 graden vriezers zodat de kleur behouden blijft. Als je tonijn normaal invriest, wordt het bruin. Wij verkopen dus VERSE, ONBEWERKTE tonijn.
[..]
1 ik werk niet bij een winkel en 2 wij houden ons aan alle regels wij hebben meerdere certificaten in ons bezit. Ook hebben we analyse resultaten van ELKE levering.
Voor de rest ben ik nu wel een beetje klaar met het verdedigen van ons bedrijf. Iedereen weet het hier toch beter.
Nee hoor, goed lezen. Dit stond wel in het stukje van vinc81 waarop ik uitgelegd heb dat het voor tonijn in Nederland NIET verplicht is.quote:Op vrijdag 1 april 2016 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In het linkje wat jij plaatste over parasieten stond dat in Europa het verplicht is vis die rauw gegeten wordt in te vriezen.
Dimmak heeft wel gelijk dat de Nederlandse wetgever regels moet implementrren. Zolang dat niet zo is.. Gelden de Nederlandse regels.quote:Op vrijdag 1 april 2016 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In het linkje wat jij plaatste over parasieten stond dat in Europa het verplicht is vis die rauw gegeten wordt in te vriezen.
Dat het alleen onder ijs gelegen heeft.quote:
Ik snap TS sowieso niet zo goed, eerst zegt ie dat tonijn van de markt niet goed is onder het bevroren is geweest. Maar blijkbaar moet dat gewoon als je het rauw wilt eten.quote:Op maandag 4 april 2016 16:31 schreef dimmak het volgende:
Waar is TS (evenals meerdere mensen uit dit topic) om zijn ongelijk toe te geven nadat hij mij wel uitmaakte voor oplichter/leugenaar?
Nou daar heb ik wel naar gekeken, maar daar zit weinig bij. AH heeft bv alleen witte tonijn, en dat vind ik toch onvergelijkbaar.quote:Op maandag 4 april 2016 22:20 schreef roos85 het volgende:
Ga je ook ingevroren tonijn uit de supermarkt testen?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |