abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_159936162
Ik heb totaal zo'n 150 euro uitgegeven. Om aan de minimale aankoopafnames van enkele leveranciers te komen heb ik ook wat producten gekocht die ik voorlopig in de vriezer heb liggen: Tijgergarnalen, coquilles etc. Die komen altijd van pas.

Edit: 120, aangezien de bestelling bij eetvis geannuleerd is.

[ Bericht 13% gewijzigd door vinc81 op 15-02-2016 14:49:41 ]
pi_159936330
Wow superpost!
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_159936419
Die van Visoptafel, Viswinkel en Freshinabox lijken op bewerkte tonijn. En die van Schmidt lijkt op oude tonijn.

Aan de foto's te zien dan. Leuke test. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_159963170
Leuke test!

Ik heb nog Tonijn in de diepvries van Roeleveld. Ben benieuwd of deze ook lekker zal zijn.

Binnenkort misschien ook maar een keer Saku proberen van Freshinabox.
42 is the Answer to the Ultimate Question of Life, The Universe, and Everything.
pi_159968306
Mooi om dat zo te vergelijken. Je ziet op de foto's wel meteen verschil in kwaliteit en snijwijze, lullig dat er hier en daar nog stukken ketting aanhangen. Interessante prijsverschillen ook.

Ik verkoop zelf vis en krijg 2 keer per week tonijn binnen die niet is ingevroren. Netjes vacuum verpakt. Voor ons is dit vaak genoeg want we verkopen maar 4 dagen in de week. Ik snij de ketting er dus wel af en dat gaat samen met eventuele restanten na 2 dagen de diepvries in om later te verwerken.

Verder is bijna niks van onze vis ingevroren geweest, we voeren een klein seizoensgebonden assortiment van wat we zelf op de afslag (dus niet bij Jan van As of dergelijke groothandels) kunnen krijgen. Ik merk wel vaak bij klanten dat er onduidelijkheid is over het begrip "vers", als ik bevroren gamba's in de vitrine heb liggen vragen mensen nog wel eens of ik geen "verse" heb zoals bij de Appie. Dames en heren, die zijn ook ingevroren geweest, maar eenmaal ontdooit mag je het als vers verkopen!
  dinsdag 16 februari 2016 @ 17:34:46 #108
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159968386
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 17:31 schreef poubelles het volgende:
Mooi om dat zo te vergelijken. Je ziet op de foto's wel meteen verschil in kwaliteit en snijwijze, lullig dat er hier en daar nog stukken ketting aanhangen. Interessante prijsverschillen ook.

Ik verkoop zelf vis en krijg 2 keer per week tonijn binnen die niet is ingevroren. Netjes vacuum verpakt. Voor ons is dit vaak genoeg want we verkopen maar 4 dagen in de week. Ik snij de ketting er dus wel af en dat gaat samen met eventuele restanten na 2 dagen de diepvries in om later te verwerken.

Verder is bijna niks van onze vis ingevroren geweest, we voeren een klein seizoensgebonden assortiment van wat we zelf op de afslag (dus niet bij Jan van As of dergelijke groothandels) kunnen krijgen. Ik merk wel vaak bij klanten dat er onduidelijkheid is over het begrip "vers", als ik bevroren gamba's in de vitrine heb liggen vragen mensen nog wel eens of ik geen "verse" heb zoals bij de Appie. Dames en heren, die zijn ook ingevroren geweest, maar eenmaal ontdooit mag je het als vers verkopen!
Waar zit jullie zaak?
Wat op de afslag wordt aangeleverd is vaak toch ook al aan boord ingevroren geweest?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_159969473
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 17:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Waar zit jullie zaak?
Wat op de afslag wordt aangeleverd is vaak toch ook al aan boord ingevroren geweest?
In Amsterdam.
Onze vis wordt aan boord vaak onder ijs gekoeld maar niet ingevroren.
pi_159969992
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 18:24 schreef poubelles het volgende:
Onze vis wordt aan boord vaak onder ijs gekoeld maar niet ingevroren.
Ik probeer dat hier al de hele tijd duidelijk te maken maar ze geloven mij niet..
Uitvinder van de biersmiley.
pi_159970548
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 18:44 schreef dimmak het volgende:

[..]

Ik probeer dat hier al de hele tijd duidelijk te maken maar ze geloven mij niet..
Ik was zelf ook in de war omdat ik dacht dat alle vis verplicht moest worden ingevroren maar na wat google werk zie ik dat dat alleen verplicht is bij vis die rauw of bijna rauw gegeten wordt
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
pi_159972345
Wat is ketting?
pi_159973480
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 19:09 schreef renwan het volgende:

[..]

Ik was zelf ook in de war omdat ik dacht dat alle vis verplicht moest worden ingevroren maar na wat google werk zie ik dat dat alleen verplicht is bij vis die rauw of bijna rauw gegeten wordt
Ook niet mijn waarde vriend, tonijn en zalm worden bijvoorbeeld bij sushi ook rauw gegeven maar zijn (meestal) vers.

Sommige vis (bijvoorbeeld haring) moet wel ingevroren worden tegen parasieten.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_159973539


Dat flubbertje rechts, die witte strepen zijn zenen en dat is supertaai.
pi_159977419
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 20:32 schreef dimmak het volgende:

[..]

Ook niet mijn waarde vriend, tonijn en zalm worden bijvoorbeeld bij sushi ook rauw gegeven maar zijn (meestal) vers.

Sommige vis (bijvoorbeeld haring) moet wel ingevroren worden tegen parasieten.
Wat kost die dure verse tonijn die jij inkoopt en kan ik dat als particulier kopen?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_159982627
Leuk topic dit.

Maar laten we niet vergeten dat de tonijn eigenlijk een hoogst bedreigde diersoort is. Je zou eigenlijk geen tonijn moeten eten, of in ieder geval alleen de goedkopere, minder gewilde soorten. Er zijn zo veel andere lekkere vissen die in de zee rondzwemmen, laat die tonijn toch met rust. Scheelt ook weer in de portemonnee.

50 euro per kilo... :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_159987478
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 13:50 schreef vinc81 het volgende:
Zoals gemeld, omdat ik erg nieuwsgierig was geworden naar de kwaliteit van tonijn bij verschillende aanbieders, en ik uit de antwoorden alhier ook niet echt duidelijk kon opmaken wat nu de beste keuze was, heb ik besloten een aantal online aanbieders en een viskraam in Katwijk aan een test te onderwerpen.

superpost Vinc81 ^O^
pi_159989281
Thanks!

Zat er aan te denken om dit ook voor King Crab (wat is dat lekkerrrrrr) te doen, maar dat komt wel als ik mijn vakantiegeld binnen heb. :Y)
pi_159990432
quote:
6s.gif Op woensdag 17 februari 2016 13:05 schreef vinc81 het volgende:
Thanks!

Zat er aan te denken om dit ook voor King Crab (wat is dat lekkerrrrrr) te doen, maar dat komt wel als ik mijn vakantiegeld binnen heb. :Y)
Dit hou ik in de gaten. Wij verkopen het sporadisch en dan altijd bevroren want vers is belachelijk duur en de kwaliteit van de ingevroren variant is goed.
  woensdag 17 februari 2016 @ 14:07:48 #120
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159990601
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 18:24 schreef poubelles het volgende:

In Amsterdam.
Onze vis wordt aan boord vaak onder ijs gekoeld maar niet ingevroren.
Ik neem aan dat je de afslag in IJmuiden dan bedoelt?
Ik heb daar nooit echt verse tonijn gezien. Allemaal ingevroren aangeleverd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_159992130
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 13:59 schreef poubelles het volgende:

[..]

Dit hou ik in de gaten. Wij verkopen het sporadisch en dan altijd bevroren want vers is belachelijk duur en de kwaliteit van de ingevroren variant is goed.
Wij = een viswinkel?
pi_159998810
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 14:07 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik neem aan dat je de afslag in IJmuiden dan bedoelt?
Ik heb daar nooit echt verse tonijn gezien. Allemaal ingevroren aangeleverd.
Toch halen we daar de niet-ingevroren tonijn op ^O^
  woensdag 17 februari 2016 @ 20:23:16 #123
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160000324
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 19:46 schreef poubelles het volgende:

Toch halen we daar de niet-ingevroren tonijn op ^O^
Je weet zeker dat het niet aan boord bevroren en daarna al ontdooide is?
Uit welke zee is die tonijn afkomstig?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_160001823
Die krabben worden volgens mij gewoon gekweekt, en wel helemaal in Siberie, in het lekkere koude zeewater aan de noordkust. Dat lijkt me dus een veel betere optie om iets duurs en lekkers te eten als je wat om het milieu geeft dan tonijn.

Ik bedoel tonijn is erg lekker maar je gaat toch ook geen reuzenpandabiefstuk eten (niet dat ik dat heb geproefd, maar het zal vast ook verrukkelijk zijn).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 17 februari 2016 @ 21:02:44 #125
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160001949
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 20:59 schreef sirdanilot het volgende:


Ik bedoel tonijn is erg lekker maar je gaat toch ook geen reuzenpandabiefstuk eten (niet dat ik dat heb geproefd, maar het zal vast ook verrukkelijk zijn).
Ik wel hoor en ik eet ook ganzenlever.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_160001959
Zelfs de meest 'primitieve' volkeren op aarde hebben in hun cultuur bepaalde overtuigingen en geloven die overbevissing en overmatige jacht tegengaan.
De indianen (waar ik vanuit de universiteit mee werk, onderzoek) in Zuid-Amerika hebben bijvoorbeeld bijgeloven zoals dat wanneer de pijl die je op een wild dier afschiet breekt, dat betekent dat er te veel is gejaagd en je dus niet meer op dat dier mag jagen voor een bepaalde tijd.

Maar in onze moderne samenleving vreten we volop uiterst bedreigde diersoorten als blauwvintonijn, glasaal, we slachten massaal haaien af voor haaievinnensoep etc. :')

Lekker ontwikkeld zijn we :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_160002044
quote:
1s.gif Op woensdag 17 februari 2016 21:02 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik wel hoor en ik eet ook ganzenlever.
Goh wat zal jij een lief persoon zijn die ook andere mensen iets gunt zeg :')

Als we als samenleving op deze manier tonijn blijven schransen zal het beest binnen enkele decennia volledig uitgestorven zijn. In ieder geval de duurste varianten (blauwvin en yellowfin). In feite gun je de toekomstige generatie dus geen tonijn.

Tonijn eten ok, maar ga voor duurzame tonijnsoorten die niet bijna uitgestorven zijn. Als de populatie van de dure soorten is hersteld kun je het natuurlijk wel eten, maar in beperkte mate.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_160002068
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 20:23 schreef golfer het volgende:

[..]

Je weet zeker dat het niet aan boord bevroren en daarna al ontdooide is?
Uit welke zee is die tonijn afkomstig?
Dat weet ik zeker. Je ziet het verschil ook wel hoor, gooi maar eens een mooi vers stukje tonijn in de diepvries. Dat is met bijna alle vis trouwens zo, de structuur en kleur is al snel anders als je het invriest.
De organisatie die de tonijn importeert werkt met verschillende vissers, waardoor de herkomst van de tonijn verschilt, die informatie staat er altijd keurig op. De herkomst is deels afhankelijk van de vangstquota die her en der gelden.
pi_160002075
Ganzenlever is overigens helemaal niet zo dieronvriendelijk als wel wordt beweerd, die beesten lopen gewoon naar die 'dwangvoedingsbuizen' toe om te eten. Niet te vergelijken met het vreten van een hoogst bedreigde diersoort (i.e. blauwvintonijn)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_160002206
http://www.worldwildlife.org/species/bluefin-tuna

Ik ben echt geen links hipsterhuppelkutje maar hoogst bedreigde diersoorten massaal opvreten gaat wel erg ver vind ik.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_160002421
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 21:09 schreef sirdanilot het volgende:
http://www.worldwildlife.org/species/bluefin-tuna

Ik ben echt geen links hipsterhuppelkutje maar hoogst bedreigde diersoorten massaal opvreten gaat wel erg ver vind ik.
Maar wie zie je hier over bluefin praten dan?
pi_160002502
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 21:14 schreef poubelles het volgende:

[..]

Maar wie zie je hier over bluefin praten dan?
Lees eens een paar pagina's terug.

http://www.worldwildlife.org/species/yellowfin-tuna Yellowfin is minder bedreigd dan bluefin (die echt officieel Endangered is volgens wnf) maar dat is natuurlijk een kwestie van tijd. Als we de laatste bluefin tot mootjes hebben gehakt is de yellowfin natuurlijk aan de beurt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_160002704
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 21:16 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Lees eens een paar pagina's terug.

http://www.worldwildlife.org/species/yellowfin-tuna Yellowfin is minder bedreigd dan bluefin (die echt officieel Endangered is volgens wnf) maar dat is natuurlijk een kwestie van tijd. Als we de laatste bluefin tot mootjes hebben gehakt is de yellowfin natuurlijk aan de beurt.
Ik weet hoe het zit met de tonijntjes, zou zelf geen bluefin kopen. De keuze om alleen met duurzame vis te werken heb ik niet voor niets gemaakt.
Overigens is deze discussie wel een beetje offtopic, als je graag tonijn eet en het over 20 jaar nog steeds wil kunnen eten moet je gewoon goed selecteren aan de poort, er is genoeg aanbod aan duurzame tonijn.
  woensdag 17 februari 2016 @ 21:54:51 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_160003936
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 21:06 schreef sirdanilot het volgende:
Ganzenlever is overigens helemaal niet zo dieronvriendelijk als wel wordt beweerd, die beesten lopen gewoon naar die 'dwangvoedingsbuizen' toe om te eten. Niet te vergelijken met het vreten van een hoogst bedreigde diersoort (i.e. blauwvintonijn)
Ik eet liever foie gras dan tonijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator woensdag 17 februari 2016 @ 23:39:21 #135
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_160007605
quote:
1s.gif Op woensdag 17 februari 2016 21:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik eet liever foie gras dan tonijn
Ik pas voor beide
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_160009770
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 21:05 schreef poubelles het volgende:

[..]

Dat weet ik zeker. Je ziet het verschil ook wel hoor, gooi maar eens een mooi vers stukje tonijn in de diepvries. Dat is met bijna alle vis trouwens zo, de structuur en kleur is al snel anders als je het invriest.
Huishoudvrieskasten zijn zowel qua snelheid van invriezen (met het oog op kristalvorming) en laagte qua temperatuur totaal niet te vergelijken met professionele vrieskisten. Ik zie dit argument vaker langskomen maar er kloot niet veel van.
  donderdag 18 februari 2016 @ 13:00:58 #137
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160015146
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2016 21:05 schreef poubelles het volgende:

Dat weet ik zeker. Je ziet het verschil ook wel hoor, gooi maar eens een mooi vers stukje tonijn in de diepvries. Dat is met bijna alle vis trouwens zo, de structuur en kleur is al snel anders als je het invriest.
De organisatie die de tonijn importeert werkt met verschillende vissers, waardoor de herkomst van de tonijn verschilt, die informatie staat er altijd keurig op. De herkomst is deels afhankelijk van de vangstquota die her en der gelden.
Maar als de tonijn, zoals de meeste yellowfin, uit de Stille en Indische Oceaan afkomstig is (Bangladesh etc.) denk jij dat ze dat 'vers' en oningevroren geweest aanleveren bij de visafslag in IJmuiden? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator donderdag 18 februari 2016 @ 13:21:17 #138
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_160015624
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 13:00 schreef golfer het volgende:

[..]

Maar als de tonijn, zoals de meeste yellowfin, uit de Stille en Indische Oceaan afkomstig is (Bangladesh etc.) denk jij dat ze dat 'vers' en oningevroren geweest aanleveren bij de visafslag in IJmuiden? :')
Ik denk dat ze die aan een haakje doen en laten zwemmen naar IJmuiden :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_160016836
Ik heb te weinig verstand van de vriesmethodes en weet niet of alle tonijn inderdaad bevroren ons land binnen komt, maar vond wel dit artikel:

http://www.nytimes.com/20(...)the-deep-freeze.html

quote:
Naomichi Yasuda, the owner of Sushi Yasuda, the acclaimed sushi restaurant in New York City, said he imported fresh tuna but froze it himself, selling it for $10 a piece.
quote:
At the Elizabeth, N.J., warehouse of True World Foods, a manager, Ken Kawauchi, recently readied a room-size freezer to receive eight more tons of premium tuna frozen with sophisticated technology that chefs say preserves the texture and flavor of the fish.

''This product is better than fresh,'' he said. ''We start freezing it almost before it's dead.''''This product is better than fresh,'' he said. ''We start freezing it almost before it's dead.''

At 76 degrees below zero, you can feel your hair follicles freeze. A 20-pound chunk of premium bluefin tuna is rock hard and cold enough to burn a blister on your finger.
Dat klinkt als het 'superfrozen' proces wat freshinabox hanteert.

Ook interessant:

quote:
But all it takes is a band saw, 10 minutes and a bowl of warm water to produce deep red, dewy slices of the finest sushi money can buy, the same toro served at Manhattan sushi shrines.

Sabine Marangosian, who works in Midtown Manhattan, said she ate sushi ''at least once a week.'' ''I guess I would understand that some sushi is frozen,'' she said. ''But I would hope that's not the case at Nobu.''

But Shin Tsujimura, the sushi chef at Nobu, closer to Wall Street, said he froze his own tuna. ''Even I cannot tell the difference between fresh and frozen in a blind test,'' he said.

Even Masa Takayama, whose sushi temple Masa, in the Time Warner Center, charges a minimum of $300 to worship, said he used frozen tuna when fresh is unavailable.

Many sushi bars, in Japan and elsewhere, routinely use frozen fish when fresh is unavailable or more expensive than the market will bear.
pi_160018220
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 13:00 schreef golfer het volgende:

[..]

Maar als de tonijn, zoals de meeste yellowfin, uit de Stille en Indische Oceaan afkomstig is (Bangladesh etc.) denk jij dat ze dat 'vers' en oningevroren geweest aanleveren bij de visafslag in IJmuiden? :')
Nee, die tonijn komt VERS binnen op het vliegveld van Frankfurt vanuit Sri Lanka, vanuit daar gaat het per koelwagen naar mij toe.

Jezus wat is daar nou zo moeilijk aan? Of ben jij ook zo'n iemand die een ervaren metselaar gaat vertellen hoe hij moet metselen?

[ Bericht 2% gewijzigd door dimmak op 18-02-2016 15:23:03 ]
Uitvinder van de biersmiley.
  donderdag 18 februari 2016 @ 15:24:34 #141
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160018373
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 15:16 schreef dimmak het volgende:

Nee, die tonijn komt VERS binnen op het vliegveld van Frankfurt vanuit Sri Lanka, vanuit daar gaat het per koelwagen naar mij toe.

Jezus wat is daar nou zo moeilijk aan? Of ben jij ook zo'n iemand die een ervaren metselaar gaat vertellen hoe hij moet metselen?
Jij bent een ervaren visimporteur/handelaar en koopt het zelf in?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_160018464
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 15:24 schreef golfer het volgende:

[..]

Jij bent een ervaren visimporteur/handelaar en koopt het zelf in?
Ja, zoals ik al eerder vermelde in het topic.
Uitvinder van de biersmiley.
  donderdag 18 februari 2016 @ 15:38:50 #143
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160018661
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 15:28 schreef dimmak het volgende:

Ja, zoals ik al eerder vermelde in het topic.
Oh ja, dat is ook zo.
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:52 schreef dimmak het volgende:

En ik kan het weten, ik ben importeur van tonijn.
Waar zit jouw zaak gevestigd? Kom ik een keertje langs.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_160019026
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 15:38 schreef golfer het volgende:

[..]

Oh ja, dat is ook zo.

[..]

Waar zit jouw zaak gevestigd? Kom ik een keertje langs.
PB, dan kunnen we alles bespreken. ;)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_160019116
Krijg honger van dit topic, verdomme!
pi_160019552
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 15:16 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nee, die tonijn komt VERS binnen op het vliegveld van Frankfurt vanuit Sri Lanka, vanuit daar gaat het per koelwagen naar mij toe.

Jezus wat is daar nou zo moeilijk aan? Of ben jij ook zo'n iemand die een ervaren metselaar gaat vertellen hoe hij moet metselen?
Om eerlijk te zijn lijkt dit me allemaal nogal lang duren voor een gekoeld product, vanaf frankfurt is ook al uren rijden met de koelwagen, vanaf sri lanka ook al uren vliegen.

Als het superfrozen zou worden op de boot zou het verser zijn denk ik.

Niet dat ik je niet geloof hoor, maar ik denk dat je een beter product in huis haalt als het 'superfrozen' is zoals hierboven staat omschreven, en dat het product dat je nu binnenkrijgt niet optimaal vers is. Als het wel de juiste kleur heeft, wrdt het waarschijnlijk behandeld met koolmonoxide
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_160019904
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 16:22 schreef sirdanilot het volgende:
Niet dat ik je niet geloof hoor, maar ik denk dat je een beter product in huis haalt als het 'superfrozen' is zoals hierboven staat omschreven, en dat het product dat je nu binnenkrijgt niet optimaal vers is. Als het wel de juiste kleur heeft, wrdt het waarschijnlijk behandeld met koolmonoxide
Er zit max 3 dagen tussen het verwerken in de fabriek en binnenkomst bij ons in de hal. Wij krijgen 3x een verse binnenkomst dat betekend dat onze klanten werken met tonijn van maximaal 6 dagen oud. Mits goed gekoeld blijft de kleur zo lang goed zonder dat het bewerkt is. Ik kan aantonen dmv certificaten dat onze tonijn 100% puur natuur en onbewerkt is.

Ik ga morgen even kijken of ik een label van de verse levering kan bemachtigen. :)
Uitvinder van de biersmiley.
  Official ESF Kreviewer donderdag 18 februari 2016 @ 16:40:07 #148
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_160019966
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 16:37 schreef dimmak het volgende:

[..]

Er zit max 3 dagen tussen het verwerken in de fabriek en binnenkomst bij ons in de hal. Wij krijgen 3x een verse binnenkomst dat betekend dat onze klanten werken met tonijn van maximaal 6 dagen oud. Mits goed gekoeld blijft de kleur zo lang goed zonder dat het bewerkt is. Ik kan aantonen dmv certificaten dat onze tonijn 100% puur natuur en onbewerkt is.

Ik ga morgen even kijken of ik een label van de verse levering kan bemachtigen. :)
Het lijkt maar niet door te dringen bij de medefokkers. 8-).
pi_160020118
quote:
14s.gif Op donderdag 18 februari 2016 16:40 schreef Kreator het volgende:

[..]

Het lijkt maar niet door te dringen bij de medefokkers. 8-).
Nee, er bestaan zoveel misverstanden ook over alle vis. Als die de wereld uit zouden zijn, zou iedereen veel meer vis eten.
Uitvinder van de biersmiley.
  Official ESF Kreviewer donderdag 18 februari 2016 @ 16:49:07 #150
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_160020182
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 16:46 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nee, er bestaan zoveel misverstanden ook over alle vis. Als die de wereld uit zouden zijn, zou iedereen veel meer vis eten.
Nou, ik ben op zich wel blij dat we niet nog meer vis gaan eten, aangezien de oceanen aardig leeg beginnen te raken door overbevissing.
Zodra tonijn gekweekt kan worden, zou ik zeggen: leef je uit.
pi_160020183
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 16:46 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nee, er bestaan zoveel misverstanden ook over alle vis. Als die de wereld uit zouden zijn, zou iedereen veel meer vis eten.
Volgens mij als je de tonijn hoogstpersoonlijk live uit de zee vist, wordt het nog niet geloofd :+
pi_160020318
quote:
14s.gif Op donderdag 18 februari 2016 16:49 schreef Kreator het volgende:

[..]

Nou, ik ben op zich wel blij dat we niet nog meer vis gaan eten, aangezien de oceanen aardig leeg beginnen te raken door overbevissing.
Zodra tonijn gekweekt kan worden, zou ik zeggen: leef je uit.
Er zijn gewoon vissoorten die we beter kunnen eten dan de kip hier uit de supermarkt. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_160022926
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 16:37 schreef dimmak het volgende:

[..]

Er zit max 3 dagen tussen het verwerken in de fabriek en binnenkomst bij ons in de hal. Wij krijgen 3x een verse binnenkomst dat betekend dat onze klanten werken met tonijn van maximaal 6 dagen oud. Mits goed gekoeld blijft de kleur zo lang goed zonder dat het bewerkt is. Ik kan aantonen dmv certificaten dat onze tonijn 100% puur natuur en onbewerkt is.

Ik ga morgen even kijken of ik een label van de verse levering kan bemachtigen. :)
6 dagen in koeling klinkt acceptabel, maar wat ik gelezen heb leert dat de knalrode kleur van tonijn toch echt wel verdwijnt in die 6 dagen, ook al blijft de tonijn natuurlijk prima eetbaar. De knalrode kleur verdwijnt binnen een paar uur.

Ik snap dat je moe wordt van de vele misverstanden over vis, maar als importeur van tonijn zou je ook moeten begrijpen dat mensen heel erg kritisch zijn op wat ze kopen, zeker omdat tonijn een kwaliteitsproduct is waar grif voor wordt betaald. Dan kun je dus dit soort kritische vragen verwachten.

Aangezien je de tonijn uit een ontwikkelingsland haalt en deze 6 dagen lang perfect rood blijft (post anders eens een foto?) lijkt het me vrijwel zeker dat deze behandeld is met koolmonoxide.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')