Mooi stukje! Hoe is deze tonijn gevangen? En waar is het verkrijgbaar/hoe leveren jullie?quote:Op maandag 1 februari 2016 14:10 schreef dimmak het volgende:
De VERSE levering van vanmorgen.
[ afbeelding ]
Dat is gelukkig al sinds 2004 verboden in de EU.quote:Op maandag 1 februari 2016 14:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Leesvoer
http://www.nytimes.com/20(...)n-monoxide.html?_r=0
Wat niet zegt dat het niet gebeurd, verder kan je het ook met rook doen.quote:Op maandag 1 februari 2016 14:37 schreef vinc81 het volgende:
[..]
Dat is gelukkig al sinds 2004 verboden in de EU.
Dan ben ik heel benieuwd waar je dat zelf hebt gezien. Want ik ken geen tonijn die niet meteen is ingevroren.quote:Op maandag 1 februari 2016 13:44 schreef dimmak het volgende:
Ja, ik heb het zelf gezien.
Bovendien, als je tonijn invriest verliest het haar rode kleur.
Dan kan ik beter 1x per jaar een container bevroren tonijn tonijn binnen laten komen als de prijs goed is dan 3x in de week 'vers' en de hoofdprijs betalen of niet?quote:Op maandag 1 februari 2016 14:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Dan ben ik heel benieuwd waar je dat zelf hebt gezien. Want ik ken geen tonijn die niet meteen is ingevroren.
En die kleur is afhankelijk van de invries en behandel methode.
Zou dat niet meer met de soort (en de hoeveelheid vet) te maken hebben? Ik zie op die tonijnvis-programma's op TV ook vaak dat ze hele mooie dieprode tonijnen opensnijden.quote:Op maandag 1 februari 2016 14:48 schreef golfer het volgende:
En die kleur is afhankelijk van de invries en behandel methode.
Ik bedoelde de tsukiji vismarkt in tokyo, waar piet ook al foto's van plaatste.quote:Op maandag 1 februari 2016 13:17 schreef vinc81 het volgende:
[..]
Heb je een link of locatie? Wil ik weleens checken.
Als je dat kunt betalen moet je het zeker niet laten. Voor ca. 1500 euro kan je nog wel ongeveer een hele kleine bonitotonijn ergens op de kop tikken.quote:Op maandag 1 februari 2016 14:55 schreef dimmak het volgende:
Dan kan ik beter 1x per jaar een container bevroren tonijn tonijn binnen laten komen als de prijs goed is dan 3x in de week 'vers' en de hoofdprijs betalen of niet?
quote:Op maandag 1 februari 2016 15:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je dat kunt betalen moet je het zeker niet laten. Voor ca. 1500 euro kan je nog wel ongeveer een hele kleine bonitotonijn ergens op de kop tikken.
O-toro toch?quote:Op maandag 1 februari 2016 14:09 schreef Spanky78 het volgende:
Blauwvin is sowieso niet te krijgen. En tori ook niet. Te duur voor Nederland.
toro = blauwvin toch?quote:Op maandag 1 februari 2016 15:25 schreef zatoichi het volgende:
[..]
O-toro toch?
[ afbeelding ]
Lekkerste wat ik ooit heb gegeten maar onmogelijk om te vinden in Nederland ja...
Invriezen doodt bacteriën niet.quote:Op maandag 1 februari 2016 15:20 schreef JoPiDo het volgende:
Er is een How its made aflevering van één van de beste sushi chefs ter wereld, die vriest zijn vis zelf in om bacteriën te doden, zodat je het rauw kunt eten. Dat hele gezeur om invriezen in dit topic slaat dus werkelijk nergens op.
Het is net als met bier, de beleving bepaald hoe je over de smaak denkt. Meeste mensen hier zullen echt het verschil niet proeven tussen tonijn van de AH en "vers gevangen" () vis.
Volgens mij serveert Yamazato in het Okura nog steeds wel blauwvintonijn.quote:Op maandag 1 februari 2016 14:09 schreef Spanky78 het volgende:
Blauwvin is sowieso niet te krijgen. En tori ook niet. Te duur voor Nederland.
Klopt, gekweekte blauwvintonijn.quote:Op maandag 1 februari 2016 15:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Volgens mij serveert Yamazato in het Okura nog steeds wel blauwvintonijn.
Wordt tonijn al gekweekt? Of haal je farming met kweken door elkaar?quote:
Ze kweken het tegenwoordig al inderdaad. Kleinschalig nog, maar dat gaat meer worden.quote:Op maandag 1 februari 2016 15:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wordt tonijn al gekweekt? Of haal je farming met kweken door elkaar?
Hopelijk is dat niet zo een ramp voor de wilde populatie als kweekzalm dat was voor wilde zalmquote:Op maandag 1 februari 2016 15:40 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ze kweken het tegenwoordig al inderdaad. Kleinschalig nog, maar dat gaat meer worden.
http://www.janvanas.nl/2015/11/12/duurzame-bluefin-tonijn/
Oke Henkquote:Op maandag 1 februari 2016 15:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Invriezen doodt bacteriën niet.
Invriezen tegen parasieten?quote:Op maandag 1 februari 2016 16:51 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Oke Henk
Ik denk dat TS bedoelt wat voor soort tonijn hij moet kopen, niet hoe het verwerkt is.
Jij had het over bacterien doden door het invriezen, dat is onzin.quote:Op maandag 1 februari 2016 16:51 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Oke Henk
Ik denk dat TS bedoelt wat voor soort tonijn hij moet kopen, niet hoe het verwerkt is.
Ja, koolmonoxide bindt heel goed met hemoglobine en myoglobine, zo goed zelfs dat het zuurstof geen kans geeft.. zelfde reden waarom het giftig is...quote:Op maandag 1 februari 2016 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat niet zegt dat het niet gebeurd, verder kan je het ook met rook doen.
Nouja, ok, daar misschien wel. Maar in Nederland (op een enkel sterrenrestaurant na) niet te rkijgen.quote:Op maandag 1 februari 2016 15:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Volgens mij serveert Yamazato in het Okura nog steeds wel blauwvintonijn.
Het gaat om parasieten, nare wormen waar je heel ziek van kunt worden. Die gaan dood van invriezen. Bacterien gaan meestal alleen maar in stasis.quote:Op maandag 1 februari 2016 15:20 schreef JoPiDo het volgende:
Er is een How its made aflevering van één van de beste sushi chefs ter wereld, die vriest zijn vis zelf in om bacteriën te doden, zodat je het rauw kunt eten. Dat hele gezeur om invriezen in dit topic slaat dus werkelijk nergens op.
Het is net als met bier, de beleving bepaald hoe je over de smaak denkt. Meeste mensen hier zullen echt het verschil niet proeven tussen tonijn van de AH en "vers gevangen" () vis.
Sory, ja, dat bedoel ik, het vetste stukje tonijnquote:Op maandag 1 februari 2016 15:25 schreef zatoichi het volgende:
[..]
O-toro toch?
[ afbeelding ]
Lekkerste wat ik ooit heb gegeten maar onmogelijk om te vinden in Nederland ja...
Het is dit jaar 10 jaar geleden dat ik in Japan was; en nog steeds loopt het water me in de mond als ik aan dit denk... Yum...quote:Op maandag 1 februari 2016 20:03 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Sory, ja, dat bedoel ik, het vetste stukje tonijn
Huh? Bijna alle gevangen platvis voeren de vissers vers aan in de Nederlandse vissersplaatsen. In de Nederlandse visafslagen vind jij geen bevroren vis hoor.quote:Op maandag 1 februari 2016 19:49 schreef Spanky78 het volgende:
Maar in de praktijk wordt alles aan boord ingevroren behalve lijngevangen vis van dagvissers
Serieus? Ik haal normaliter bij een visboer op de Visafslag in Scheveningen, maar dat is natuurlijk wel duurder dan ingevroren moten van de supermarkt. Is de ingevroren tonijn van de supermarkt evengoed dan?quote:Op maandag 1 februari 2016 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik koop liever diepvries bij de supermarkt dan ontdooit op de markt.
Niet persé, maar op de markt ontdooit is ook geen garantie voor kwaliteit.quote:Op dinsdag 2 februari 2016 11:29 schreef pdegroot het volgende:
[..]
Serieus? Ik haal normaliter bij een visboer op de Visafslag in Scheveningen, maar dat is natuurlijk wel duurder dan ingevroren moten van de supermarkt. Is de ingevroren tonijn van de supermarkt evengoed dan?
Alleen de laatste trek is vers, de rest is gewoon ingevroren...quote:Op maandag 1 februari 2016 23:10 schreef dimmak het volgende:
[..]
Huh? Bijna alle gevangen platvis voeren de vissers vers aan in de Nederlandse vissersplaatsen. In de Nederlandse visafslagen vind jij geen bevroren vis hoor.
Sta eens een keer vroeg op, uurtje of 4 of 5, loop naar de overkant, naar de veiling, en koop daar je vis. Je zal nooit meer terug gaan naar Simonis.quote:Op dinsdag 2 februari 2016 12:21 schreef pdegroot het volgende:
Got it. Ik haal mijn vis bij Simonis op de visafslag. Altijd goede vis, maar wel prijzig inderdaad. Het is verder ook lastig om te bepalen of de (kwaliteit van) vis de prijs rechtvaardigt.
Je hebt de handelaren op de veiling, die daar inkopen en direct doorverkopen. Dat was een paar jaar geleden iig nog zo.quote:Op dinsdag 2 februari 2016 13:24 schreef pdegroot het volgende:
Is de veiling voor iedereen toegankelijk dan?
En kun je daar ook kleinere porties verkrijgen?
De dame in het plaatje heeft de lucht bijgedragen?quote:
Onzin natuurlijk.quote:Op dinsdag 2 februari 2016 12:30 schreef Dauthi het volgende:
[..]
Alleen de laatste trek is vers, de rest is gewoon ingevroren...
Als je maandag uitvaart en op vrijdag terug komt, wat denk je dat er met de vis gebeurt die van maandag tot donderdag gevangen is?quote:
Dat ligt onder ijs in een koelcel in de kotter, maar vriezen doen ze niet.quote:Op dinsdag 2 februari 2016 16:05 schreef Dauthi het volgende:
[..]
Als je maandag uitvaart en op vrijdag terug komt, wat denk je dat er met de vis gebeurt die van maandag tot donderdag gevangen is?
In elk topic over etenquote:Op donderdag 4 februari 2016 09:55 schreef Poepoog het volgende:
Mooi dat haantjesgedrag in een topic over tonijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |