abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 12:27:51 #1
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_155649713


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_155650010
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 11:46 schreef THEFXR het volgende:
sunfield krijgt er ook van langs:

https://twitter.com/thijszonneveld/with_replies
#TeamSunfield

Al die chauvinistische Hollanders met oogkleppen. _O-

Hier op FOK vind ik het wel verfrissend dat er niet volledig meegegaan wordt in de hosanna stemming maar dat er ook kanttekeningen gezet worden.
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 29 augustus 2015 @ 12:56:07 #3
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_155650258
@coen (Swijnenberg) heeft ook een mening, inclusief een stukje op FB
pi_155650296
quote:
9s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 12:56 schreef Pino112 het volgende:
@coen (Swijnenberg) heeft ook een mening, inclusief een stukje op FB
Geert ook.

GeertBrondsema twitterde op zaterdag 29-08-2015 om 10:23:48 @thijszonneveld #dafneschippers het zal mij verbazen als er doping in het spel zou zijn gezien het talent wat ze heeft #geenwielrenster reageer retweet
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_155650300
Voor mij ook #TeamSunfield. Ik wees mijn vader erop dat het oude Europese record uit de DDR-tijdperk stamde en ik werd door mijn vader weggelachen. :')
  Moderator zaterdag 29 augustus 2015 @ 13:01:45 #6
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155650362
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 12:58 schreef marcodej het volgende:

[..]

Geert ook.

GeertBrondsema twitterde op zaterdag 29-08-2015 om 10:23:48 @thijszonneveld #dafneschippers het zal mij verbazen als er doping in het spel zou zijn gezien het talent wat ze heeft #geenwielrenster reageer retweet
Hahahaha

Geweldig hard gelachen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_155650428
#110%teamsunfield in deze.
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 29 augustus 2015 @ 13:17:54 #8
426493 crew  PippenScottie
pi_155650625
Bijna altijd eens met Zonneveld. Nu ook.

Klapjosti's die deze prestatie niet in historisch perspectief kunnen zien kan de atletiek missen als kiespijn.
  Moderator zaterdag 29 augustus 2015 @ 13:19:10 #9
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_155650645
Met sprintafstanden komt het op techniek en talent aan. Aan doping heb je niks.
pi_155650672
Ze is Nederlands. Derhalve geen doping.
  Forum Admin / PR zaterdag 29 augustus 2015 @ 13:25:07 #11
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_155650753
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 13:19 schreef Slobeend het volgende:
Met sprintafstanden komt het op techniek en talent aan. Aan doping heb je niks.
Griffith-Joyner liep ook die tijden op talent en techniek?
pi_155650783
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 13:25 schreef Sked het volgende:

[..]

Griffith-Joyner liep ook die tijden op talent en techniek?
en 5ms meewind
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Forum Admin / PR zaterdag 29 augustus 2015 @ 13:28:28 #13
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_155650805
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 13:27 schreef franklop het volgende:

[..]

en 5ms meewind
De rest van dat lijstje van snelste tijden liep ook met 5ms meewind?
pi_155650818
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 13:20 schreef Cavaliers het volgende:
Ze is Nederlands. Derhalve geen doping.
De Bruin, Herzog, Douglas...
pi_155650824
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 13:28 schreef Sked het volgende:

[..]

De rest van dat lijstje van snelste tijden liep ook met 5ms meewind?
je had het over Griffith-Joyner
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator zaterdag 29 augustus 2015 @ 13:29:32 #16
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_155650827
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 13:25 schreef Sked het volgende:

[..]

Griffith-Joyner liep ook die tijden op talent en techniek?
Ironie Sked, dat zie je toch wel.
  Forum Admin / PR zaterdag 29 augustus 2015 @ 13:31:19 #17
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_155650866
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 13:29 schreef franklop het volgende:

[..]

je had het over Griffith-Joyner
Ja, en nu over de rest.

quote:
9s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 13:29 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Ironie Sked, dat zie je toch wel.
Met al dat naïeve volk in Nederland is het intussen nogal moeilijk te onderscheiden wie zit te grappen en wie niet :')
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 14:56:53 #18
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_155652756
Dat nationalisme bij de BBC is echt zum kotsen. De rule brittania en dunkirk spirit zit er weer in.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_155652760
Gemiddelde Nederlanders zijn altijd blind en naief bij eigen prestaties, als het Dafina Skipperova was geweest zouden de beschuldigingen niet van de lucht zijn geweest :')
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 15:04:47 #20
33317 GotenSSJ
eilander 4-life
pi_155652919
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 14:57 schreef TheVulture het volgende:
Gemiddelde Nederlanders zijn altijd blind en naief bij eigen prestaties, als het Dafina Skipperova was geweest zouden de beschuldigingen niet van de lucht zijn geweest :')
_O- :')

Verder compleet gelijk.
Xbox Live Gamertag : ThaD16
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 15:07:12 #21
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_155652976
Michael Johnson vertelde even hoeveel sterke sprinters de Universiteit van Oregon af levert. Bekende naam.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_155653083
Verkeerd topic.
Jack does it in real time...
pi_155653088
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 14:56 schreef Klopkoek het volgende:
Dat nationalisme bij de BBC is echt zum kotsen. De rule brittania en dunkirk spirit zit er weer in.
Is de laatste jaren wel erg gênant geworden ja.
pi_155653282
Nederlanders gebruiken geen doping.

Dafne Schippers is gewoon de beste!
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_155654161
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 14:57 schreef TheVulture het volgende:
Gemiddelde Nederlanders zijn altijd blind en naief bij eigen prestaties, als het Dafina Skipperova was geweest zouden de beschuldigingen niet van de lucht zijn geweest :')
Boefje

quote:
1s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 11:01 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Als ze uit, pak hem beet, Wit-Rusland was gekomen en Davina Skipperova had geheten, dan hadden we heel hard om haar gelachen, hadden we deze smiley vaak gezien ( :') ) en waren we aan het aftellen tot de positieve dopingtest.
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 16:15:58 #26
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_155654249
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 15:13 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Is de laatste jaren wel erg gênant geworden ja.
Als Mo, Wiggo, Froome en nog wat van die lollerbritten worden gepakt is het snel over :7
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 16:17:40 #27
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_155654281
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:15 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Als Mo, Wiggo, Froome en nog wat van die lollerbritten worden gepakt is het snel over :7
Die zijn too big to fail
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 16:18:32 #28
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_155654297
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:17 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Die zijn too big to fail
Schippers nu ook :7 Die kan nu full retard richting Rio _O_
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 16:24:43 #29
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_155654398
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:18 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Schippers nu ook :7 Die kan nu full retard richting Rio _O_
Verhaal is dat de Jamaicanen haar niet feliciteerden.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 16:25:14 #30
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_155654407
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:24 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Verhaal is dat de Jamaicanen haar niet feliciteerden.
Waarom?
pi_155654608
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:24 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Verhaal is dat de Jamaicanen haar niet feliciteerden.
Goed verhaal.
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 16:40:48 #32
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_155654649
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:24 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Verhaal is dat de Jamaicanen haar niet feliciteerden.
Vertel daar eens meer over. Je maakt ons nieuwsgierig.
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 16:42:58 #33
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_155654682
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 13:27 schreef franklop het volgende:

[..]

en 5ms meewind
Die 21.34 was wel lekker wind-legaal hoor, daar was geen controverse betreffende de wind.
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 16:43:05 #34
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_155654684
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:38 schreef wimderon het volgende:

[..]

Goed verhaal.
Ik praat geen poep.



Op twitter lees ik dat de Zuid Europese en Zuid Amerikaanse media er ook melding van maken.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 16:45:51 #35
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_155654729
Ah, bedankt voor het artikel.
pi_155661919
FINA is reporting that Turkmenistani swimmer Hemra Nurmyradov, holder of five Turkmen national men’s swimming records, failed an in-competition drug test at last year’s FINA Short Course World Championships. He has received a two-year competition ban.

http://swimswam.com/fina-(...)-in-doping-decision/
pi_155662187
Olympic medalist Karam Gaber hit with two-year doping suspension

http://www.kingfut.com/20(...)suspended-two-years/
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 29 augustus 2015 @ 22:17:15 #38
426493 crew  PippenScottie
pi_155662903
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:11 schreef koloskabouter het volgende:

[..]

Boefje

[..]

Goed geheugen, vriend!
pi_155663133
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:43 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ik praat geen poep.

[ afbeelding ]

Op twitter lees ik dat de Zuid Europese en Zuid Amerikaanse media er ook melding van maken.
Na de 4x 100 gewoon vrolijk aan het kleppen. Logische lichte teleurstelling na een zeer close finale, ik snap niet wat dat te maken heeft met full retard richting Rio.
pi_155663178
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:18 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Schippers nu ook :7 Die kan nu full retard richting Rio _O_
Plus meer dan genoeg geld voor een zeer deftig programma
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 29 augustus 2015 @ 22:27:00 #41
862 Arcee
Look closer
pi_155663223
quote:
6s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:42 schreef kl1172 het volgende:
Die 21.34 was wel lekker wind-legaal hoor, daar was geen controverse betreffende de wind.
Bij haar 10.49 over de 100 meter wel. Toen was het zogenaamd windstil.

Maar ook met de wind en de naald in de rug is 10.49 bizar snel.
pi_155663684
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:11 schreef koloskabouter het volgende:

[..]

Boefje

[..]

:D :o
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_155666965
Ik vind Griffith-Joyner er niet uitzien alsof ze erg veel doping gebruikte (aangezien dat de meest gebruikte doping test hier is), of ligt dat aan mij? :P
pi_155668495
Digger_forum twitterde op zaterdag 29-08-2015 om 23:46:18 Let's run forum are gone to town on schippers about the back acne, to he fair the back and chest acne is really damning for steroids. reageer retweet
  Moderator zondag 30 augustus 2015 @ 02:16:42 #45
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155668512
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 02:13 schreef THEFXR het volgende:
Digger_forum twitterde op zaterdag 29-08-2015 om 23:46:18 Let's run forum are gone to town on schippers about the back acne, to he fair the back and chest acne is really damning for steroids. reageer retweet
Wat een onzin. Ze heeft gewoon teveel groente gegeten.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_155668521
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:43 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ik praat geen poep.

[ afbeelding ]

Op twitter lees ik dat de Zuid Europese en Zuid Amerikaanse media er ook melding van maken.
Smakelijk gelachen om die toch gedurfde kop van dat artikel. :D
pi_155668550
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 14:57 schreef TheVulture het volgende:
Gemiddelde Nederlanders zijn altijd blind en naief bij eigen prestaties, als het Dafina Skipperova was geweest zouden de beschuldigingen niet van de lucht zijn geweest :')
Haha helaas heb je helemaal gelijk!
Ik denk dat Dafne wel doping heeft gebruikt maar niet iets anders dan haar mede kandidaten. Dus dan blijft het een goede prestatie.
Net zoals armstrong die doping gebruikte terwijl de rest het ook gebruikte. Dus dan blijft het een knappe prestatie.
  Moderator zondag 30 augustus 2015 @ 02:53:24 #48
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155668662
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 02:23 schreef larry_flynt het volgende:

[..]

Net zoals armstrong die doping gebruikte terwijl de rest het ook gebruikte. Dus dan blijft het een knappe prestatie.
Dit is dus niet waar.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_155668672
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 02:53 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Dit is dus niet waar.
Vertel
  Moderator zondag 30 augustus 2015 @ 03:08:23 #50
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155668693
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 02:58 schreef larry_flynt het volgende:

[..]

Vertel
Wat Armstrong jaarlijks uitgaf aan medische begeleiding was voor veel renners een jaarsalaris of nog meer dan dat. Er liepen wel veel jongens bij Ferrari, maar meer betalen was natuurlijk ook meer service. Armstrong betaalde het meest van iedereen. Het was ook niet zo dat al zijn concurrenten een eigen motoman hadden.

Achja, is al zo vaak aan bod gekomen. Doping is nooit eerlijk. Alleen al door een verschil in financiële mogelijkheden. Dan heb je ook nog te maken met het aantal producten dat iemand neemt en hoe iemand vervolgens op die producten reageert. Heeft ook niet bij iedereen hetzelfde effect.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 30 augustus 2015 @ 09:08:20 #51
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_155669423
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 00:34 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Ik vind Griffith-Joyner er niet uitzien alsof ze erg veel doping gebruikte (aangezien dat de meest gebruikte doping test hier is), of ligt dat aan mij? :P
Vergeleken met atletes die we na de 80's hebben kunnen aanschouwen heb je gelijk hoor.Tot en met vandaag lopen er atletes rond die de atletes van de 80's simpelweg overtreffen qua gespierdheid én afgetraindheid. Maar bij Flo Jo zag men blijkbaar wel een verschil in afgetraindheid (en kracht natuurlijk) vergeleken met haar 1e deel van haar carrière.

[ Bericht 6% gewijzigd door kl1172 op 30-08-2015 09:29:10 ]
  zondag 30 augustus 2015 @ 09:50:12 #52
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_155669809
Eigenlijk had de TT 'Acne Schippers' moeten zijn. Overigens viel het me op dat die Sedney ook last van acne had. Blijkbaar wordt de doping wel gedeeld binnen het estafette-team.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_155669864
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 02:13 schreef THEFXR het volgende:
Digger_forum twitterde op zaterdag 29-08-2015 om 23:46:18 Let's run forum are gone to town on schippers about the back acne, to he fair the back and chest acne is really damning for steroids. reageer retweet
Ik mis foto's van haar rug en borst bij deze tweet.
pi_155670475
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 09:08 schreef kl1172 het volgende:

[..]

Vergeleken met atletes die we na de 80's hebben kunnen aanschouwen heb je gelijk hoor.Tot en met vandaag lopen er atletes rond die de atletes van de 80's simpelweg overtreffen qua gespierdheid én afgetraindheid. Maar bij Flo Jo zag men blijkbaar wel een verschil in afgetraindheid (en kracht natuurlijk) vergeleken met haar 1e deel van haar carrière.
Het is natuurlijk een duidelijk gevalletje, gezien de tijd waarin ze liep, de tijden die ze liep, uitlatingen / beschuldigingen van andere sporters (en doodsoorzaak?). Maar vond het wel opvallend. Zal even een interview opzoeken, want ben wel benieuwd naar die stem waar je het in een eerdere versie van je post over had ;)
  zondag 30 augustus 2015 @ 10:55:49 #55
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_155670710
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 10:38 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Het is natuurlijk een duidelijk gevalletje, gezien de tijd waarin ze liep, de tijden die ze liep, uitlatingen / beschuldigingen van andere sporters (en doodsoorzaak?). Maar vond het wel opvallend. Zal even een interview opzoeken, want ben wel benieuwd naar die stem waar je het in een eerdere versie van je post over had ;)
Dat van die stem is waarschijnlijk te subjectief.
  zondag 30 augustus 2015 @ 11:03:33 #56
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_155670799
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 10:55 schreef kl1172 het volgende:

[..]

Dat van die stem is waarschijnlijk te subjectief.
Hier praat ze ook.

Ze zou zo in South Park kunnen.
pi_155670845
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 10:55 schreef kl1172 het volgende:

[..]

Dat van die stem is waarschijnlijk te subjectief.
Dat maakt in dit topic toch niet uit. Een puistje, kalend, zware stem, spiergroei bij vrouwen, allemaal doping!

Doe dan ook maar een duit in het zakje. Sedney heeft ook een Coulthard-kaak en zoals Falco al opmerkte ook aardig wat acne. Maar dan nog kan je van en werkpaard geen renpaard maken blijkbaar gelet op de tijden van Sedney.

  zondag 30 augustus 2015 @ 11:15:32 #58
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_155670957
Kan best om een werkpaard in een renpaard te veranderen, voorbeelden te over, je moet enkel de juiste cocktail en recept vinden.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_155671129
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 11:15 schreef Klopkoek het volgende:
Kan best om een werkpaard in een renpaard te veranderen, voorbeelden te over, je moet enkel de juiste cocktail en recept vinden.
Voorwaarde is dan wel dat iemand technisch goed is.
  zondag 30 augustus 2015 @ 11:25:22 #60
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_155671167
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 11:15 schreef Klopkoek het volgende:
Kan best om een werkpaard in een renpaard te veranderen, voorbeelden te over, je moet enkel de juiste cocktail en recept vinden.
Monsieur 64% is daar een heel goed voorbeeld van.
pi_155671226
quote:
15s.gif Op zondag 30 augustus 2015 11:25 schreef IkeDubaku99 het volgende:

[..]

Monsieur 64% is daar een heel goed voorbeeld van.
Wat dat betreft gaat het verhaal van de technische sport natuurlijk op, dat is in andere sporten dan wielrennen wel lastiger. Zie Froome: talentloos en met een vreselijke techniek. Dat zie ik in niet veel sporten gebeuren.

Overigens, zelfs een Riis is gewoon een enorm talent en een trainingsbeest, alleen binnen de groep van zeer getalenteerde hard werkende sporters was hij modaal
pi_155671535
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 11:06 schreef Ericr het volgende:

[..]

Dat maakt in dit topic toch niet uit. Een puistje, kalend, zware stem, spiergroei bij vrouwen, allemaal doping!

Doe dan ook maar een duit in het zakje. Sedney heeft ook een Coulthard-kaak en zoals Falco al opmerkte ook aardig wat acne. Maar dan nog kan je van en werkpaard geen renpaard maken blijkbaar gelet op de tijden van Sedney.

[ afbeelding ]
idd, allemaal doping, "if you don't take it, you don't make it"
pi_155671556
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 11:28 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Wat dat betreft gaat het verhaal van de technische sport natuurlijk op, dat is in andere sporten dan wielrennen wel lastiger. Zie Froome: talentloos en met een vreselijke techniek. Dat zie ik in niet veel sporten gebeuren.

Overigens, zelfs een Riis is gewoon een enorm talent en een trainingsbeest, alleen binnen de groep van zeer getalenteerde hard werkende sporters was hij modaal
als er een renner vol zat dan was het Rijs wel, Hamilton en team dachten dat ie zo dood neer zou vallen volgens zijn boek.
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 30 augustus 2015 @ 11:50:08 #64
862 Arcee
Look closer
pi_155671611
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 11:47 schreef THEFXR het volgende:

[..]

als er een renner vol zat dan was het Rijs wel, Hamilton en team dachten dat ie zo dood neer zou vallen volgens zijn boek.
Ja, hij moest 's nachts wakker worden gemaakt anders zou z'n bloed verklonteren. :Y)
pi_155671621
quote:
11s.gif Op zondag 30 augustus 2015 11:50 schreef Arcee het volgende:

[..]

Ja, hij moest 's nachts wakker worden gemaakt anders zou z'n bloed verklonteren. :Y)
ik geloof dat de arts hem 3 bloedverdunners inspoot.
  zondag 30 augustus 2015 @ 11:51:50 #66
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_155671650
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 11:50 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik geloof dat de arts hem 3 bloedverdunners inspoot.
Verder nog wat spierverslappers en s'nachts op de hometrainer.
pi_155671870
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 11:47 schreef THEFXR het volgende:

[..]

als er een renner vol zat dan was het Rijs wel, Hamilton en team dachten dat ie zo dood neer zou vallen volgens zijn boek.
Goh, dat wist ik nog niet, vertel me alsjeblieft meer!
pi_155671983
quote:
7s.gif Op zondag 30 augustus 2015 12:03 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Goh, dat wist ik nog niet, vertel me alsjeblieft meer!
ik dacht dat je het boek gelezen had? zelf vond ik het maar van zijn kant romantisch geschreven, ging veel over anderen en weinig over hem.
Zal er ook wel wat aan verdient hebben om zijn hond ook eten te geven.
  Redactie Frontpage / Sport zondag 30 augustus 2015 @ 12:17:25 #69
426493 crew  PippenScottie
pi_155672106
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 12:10 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik dacht dat je het boek gelezen had? zelf vond ik het maar van zijn kant romantisch geschreven, ging veel over anderen en weinig over hem.
Zal er ook wel wat aan verdient hebben om zijn hond ook eten te geven.
Jij bent goed in het herkennen van sarcasme zeg! :Y
pi_155672113
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 12:10 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik dacht dat je het boek gelezen had? zelf vond ik het maar van zijn kant romantisch geschreven, ging veel over anderen en weinig over hem.
Zal er ook wel wat aan verdient hebben om zijn hond ook eten te geven.
Heb het gelezen inderdaad. Hoop dat er van de huidige generatie ook zo'n boek uitkomt. Meest opvallend vond ik trouwens de methode van afvallen: flessen water in combinatie met slaappillen _O- :'). Daar hebben ze nu toch wel wat betere middeltjes voor gevonden. Feit dat ze nu niet harder de berg op knallen duidt dus wel degelijk op verminderd EPO gebruik.

Het valt me wel vaker op dat sportbiografieën gênant zelfverheerlijkend zijn. Ook die van Agassi bijvoorbeeld (die helaas alleen zijn onschuldige doping verhaal erin opnam, maar daarmee wel duidelijk maakte wat voor organisatie de ATP is)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zondag 30 augustus 2015 @ 12:19:25 #71
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_155672136
welk boek is t eigenlijk, want ik moet t eigenlijk nog wel eens lezen :')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_155672398
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 12:17 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Heb het gelezen inderdaad. Hoop dat er van de huidige generatie ook zo'n boek uitkomt. Meest opvallend vond ik trouwens de methode van afvallen: flessen water in combinatie met slaappillen _O- :'). Daar hebben ze nu toch wel wat betere middeltjes voor gevonden. Feit dat ze nu niet harder de berg op knallen duidt dus wel degelijk op verminderd EPO gebruik.

Het valt me wel vaker op dat sportbiografieën gênant zelfverheerlijkend zijn. Ook die van Agassi bijvoorbeeld (die helaas alleen zijn onschuldige doping verhaal erin opnam, maar daarmee wel duidelijk maakte wat voor organisatie de ATP is)
En niet vertellen over de steroïden die hij nam om harder te slaan en daardoor zijn haar verloor en met een pruik speelde.
pi_155672421
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 12:19 schreef rubbereend het volgende:
welk boek is t eigenlijk, want ik moet t eigenlijk nog wel eens lezen :')

https://kat.cr/the-secret(...)gooner-t9988852.html
pi_155673596
quote:
Er kwamen vragen over doping, maar het aantal kritische kanttekeningen over haar progressie is beperkt. ,,Ik had meer vragen verwacht, maar ik denk dat iedereen die zich er een beetje in verdiept, weet dat ik een logische ontwikkeling heb doorgemaakt. Ik had een goede basis door de meerkamp en ben wat meer op de start en de snelheid gaan trainen. Dan is dit mogelijk. En vergeet niet dat de atletes die wél doping hebben gebruikt, ook zonder die middelen heel snel hadden kunnen lopen. Zij hebben alleen helaas een verkeerde keuze gemaakt.''
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_155675283
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 13:30 schreef marcodej het volgende:

[..]

als je hard kan lopen zonder doping, kan je het met doping nog harder en meer verdienen, dus of die keus fout is, weet ik nog zo niet.
pi_155675367
quote:
En die clowns worden ook nog gepromoot door de NDA met hun hobbyproject Eigen Kracht. Zou die Ram nou echt zo blind zijn dat hij niet ziet dat 95% van degene die zich natural bb'er noemen gewoon glashard liegen?
pi_155675420
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 14:35 schreef Ericr het volgende:

[..]

En die clowns worden ook nog gepromoot door de NDA met hun hobbyproject Eigen Kracht. Zou die Ram nou echt zo blind zijn dat hij niet ziet dat 95% van degene die zich natural bb'er noemen gewoon glashard liegen?
Überhaupt het idee van een opdeling in een cleane en een gedopeerde sport he :'). Als in de 'cleane' sport meer en makkelijker te verdienen valt, blijven de dopeurs daar echt niet weg hoor :D.
pi_155675448
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 14:35 schreef Ericr het volgende:

[..]

En die clowns worden ook nog gepromoot door de NDA met hun hobbyproject Eigen Kracht. Zou die Ram nou echt zo blind zijn dat hij niet ziet dat 95% van degene die zich natural bb'er noemen gewoon glashard liegen?
ja, Ram is een white collar, als directeur. Die weten dingen af op bestuurlijk niveau maar inhoudelijk niks.
  zondag 30 augustus 2015 @ 14:47:13 #80
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_155675660
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 12:17 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Heb het gelezen inderdaad. Hoop dat er van de huidige generatie ook zo'n boek uitkomt. Meest opvallend vond ik trouwens de methode van afvallen: flessen water in combinatie met slaappillen _O- :'). Daar hebben ze nu toch wel wat betere middeltjes voor gevonden. Feit dat ze nu niet harder de berg op knallen duidt dus wel degelijk op verminderd EPO gebruik.

Het valt me wel vaker op dat sportbiografieën gênant zelfverheerlijkend zijn. Ook die van Agassi bijvoorbeeld (die helaas alleen zijn onschuldige doping verhaal erin opnam, maar daarmee wel duidelijk maakte wat voor organisatie de ATP is)
Kun je over dat laatste meer vertellen? Link misschien?

In het voetbal zijn er ook wel wat opgevoerde brommers die anders nooit prof zouden zijn geweest.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Moderator zondag 30 augustus 2015 @ 14:49:44 #81
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155675717
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 13:30 schreef marcodej het volgende:

[..]

Kan mevrouw Coulthard niet gewoon de rest van haar leven niets meer zeggen?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_155675776
Schippers moet maar zorgen dat ze sponsoring van Sky krijgt. De PR tactieken kent ze al
  zondag 30 augustus 2015 @ 14:54:29 #83
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_155675820
Gebruiken ze bij Ajax doping?
  Moderator zondag 30 augustus 2015 @ 14:56:03 #84
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155675853
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 14:54 schreef Immerdebestebob het volgende:
Gebruiken ze bij Ajax doping?
Lekker met Frank aan de nandrolon.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 30 augustus 2015 @ 14:57:44 #85
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_155675887
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 14:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Lekker met Frank aan de nandrolon.
4 wedstrijden zonder tegendoelpunt kan niet zonder doping.
pi_155675902
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 14:47 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Kun je over dat laatste meer vertellen? Link misschien?

In het voetbal zijn er ook wel wat opgevoerde brommers die anders nooit prof zouden zijn geweest.
http://www.theguardian.co(...)e-agassi-wada-doping

Agassi werd betrapt op een soort partydrug, niets heftigs maar wel op de dopinglijst. Stuurde een verklarinkje naar de ATP, die dat lachend accepteerde en het geval onder het tapijt schoof.

Het stelt niet heel veel voor, maar is wel tastbaar bewijs van waar iedereen de ATP van verdenkt.
pi_155675924
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 14:54 schreef Immerdebestebob het volgende:
Gebruiken ze bij Ajax doping?
Zou wel extreem dom zijn als ze het niet deden, maar wellicht zijn ze extreem dom.
pi_155675950
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 14:52 schreef Ericr het volgende:
Schippers moet maar zorgen dat ze sponsoring van Sky krijgt. De PR tactieken kent ze al
Er is wel een extreem groot verschil tussen Schippers en de Sky-mannen natuurlijk.
pi_155675982
HAssan 1 acne op haar voorhoofd ;)
pi_155676043
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:00 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Er is wel een extreem groot verschil tussen Schippers en de Sky-mannen natuurlijk.
Qua verweer niet.
pi_155676255
Ken een chick die best veel op Dafne lijkt, ook zo'n kaaklijn en heeft ook beetje last van acne nog, zelfde leeftijd. Maar ze sport niet professioneel. Zou ze doping gebruiken voor het naar dr werk fietsen?

Ik vind die dingen beetje onzinnig, al heb ik zelf ook wel twijfels door de gelopen tijden
pi_155676273
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 14:49 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Kan mevrouw Coulthard niet gewoon de rest van haar leven niets meer zeggen?
Iets anders zeggen lijkt mij een slecht business model.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zondag 30 augustus 2015 @ 15:16:25 #93
138547 VASND
Happen naar het baasje
pi_155676323
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 11:03 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Hier praat ze ook.

Ze zou zo in South Park kunnen.
Die ogen bij dat inteview. Nee, superduper nuchter.

emo.gif
-|||---ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ---|||-
[b]Op woensdag 28 juli 2010 23:05 schreef Dromenvangertje het volgende:[/b]
het zou mij een eer zijn om alles voor u te doen wat uw hartje begeert.
pi_155676412
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:04 schreef Ericr het volgende:

[..]

Qua verweer niet.
Tja, iedereen die beschuldigd wordt van dopinggebruik heeft ongeveer hetzelfde verweer.
pi_155676438
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:14 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Iets anders zeggen lijkt mij een slecht business model.
Volgens de meesten hier mag je best doping gebruiken, als je het maar niet ontkent want dat is hypocriet :P
  Moderator zondag 30 augustus 2015 @ 15:22:21 #96
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155676475
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:20 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Volgens de meesten hier mag je best doping gebruiken, als je het maar niet ontkent want dat is hypocriet :P
Ontkennen is één ding, doen alsof de gelopen tijd heel normaal is en wij met z'n allen gek zijn is weer een ander ding.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_155676601
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:22 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ontkennen is één ding, doen alsof de gelopen tijd heel normaal is en wij met z'n allen gek zijn is weer een ander ding.
Lijkt mij een uitstekend business model dus, want dit is wat de gemiddelde volger en de sponsoren willen horen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Moderator zondag 30 augustus 2015 @ 15:28:30 #98
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155676650
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:26 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Lijkt mij een uitstekend business model dus, want dit is wat de gemiddelde volger en de sponsoren willen horen.
De gemiddelde volger wil horen dat Dafne alleen maar groente eet? Dat soort teksten?

Lijkt me persoonlijk vrij sterk, maar goed.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 30 augustus 2015 @ 15:31:41 #99
138547 VASND
Happen naar het baasje
pi_155676725
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:28 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

De gemiddelde volger wil horen dat Dafne alleen maar groente eet? Dat soort teksten?

Lijkt me persoonlijk vrij sterk, maar goed.
De gemiddelde kijker geeft geen fuck. Dat geldt niet alleen zo bij sportprestaties, maar ook de afkomst van vlees, kleding en ga zo maar door. Entertainment voor de massa.
-|||---ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ---|||-
[b]Op woensdag 28 juli 2010 23:05 schreef Dromenvangertje het volgende:[/b]
het zou mij een eer zijn om alles voor u te doen wat uw hartje begeert.
pi_155676749
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:28 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

De gemiddelde volger wil horen dat Dafne alleen maar groente eet? Dat soort teksten?

Lijkt me persoonlijk vrij sterk, maar goed.
In de quote van Marco komt het woord groenten niet voor..
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Moderator zondag 30 augustus 2015 @ 15:33:37 #101
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155676776
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:32 schreef Steven184 het volgende:

[..]

In de quote van Marco komt het woord groenten niet voor..
Het gaat niet alleen om de quote van Marco natuurlijk. Dafne is al tijden rare teksten aan het spuien.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_155676789
Flauw hoor, zonder doping hadden die sporters ook op hoog niveau gepresteerd :(
pi_155676794
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:33 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Het gaat niet alleen om de quote van Marco natuurlijk. Dafne is al tijden rare teksten aan het spuien.
In de quote van Marco zegt ze gewoon precies wat ze moet zeggen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_155676798
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:22 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ontkennen is één ding, doen alsof de gelopen tijd heel normaal is en wij met z'n allen gek zijn is weer een ander ding.
"Bizar" is het woord dat ze een stuk of tien keer gebruikte in het interview na de 200m, vind ik wel een nuanceverschil met "normaal".
  Moderator zondag 30 augustus 2015 @ 15:35:15 #105
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155676815
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:34 schreef Steven184 het volgende:

[..]

In de quote van Marco zegt ze gewoon precies wat ze moet zeggen.
Dat mag jij vinden. Het is echter totale onzin wat ze daar zegt en op het moment dat ze ooit gepakt wordt staat ze gigantisch voor lul.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_155676840
quote:
8s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:34 schreef opgebaarde het volgende:
Flauw hoor, zonder doping hadden die sporters ook op hoog niveau gepresteerd :(
Voor Schippers valt die stelling best te verdedigen, als je naar haar juniorenprestaties kijkt. Tenzij ze als 17-jarige al gedopeerd was natuurlijk, je weet het nooit.
  Moderator zondag 30 augustus 2015 @ 15:36:33 #107
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155676857
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:34 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

"Bizar" is het woord dat ze een stuk of tien keer gebruikte in het interview na de 200m, vind ik wel een nuanceverschil met "normaal".
Ze heeft het over een logische ontwikkeling en dat dit mogelijk is. Vandaar het woord normaal.

Bizar past al beter bij haar tijd. Net als dat Sedoc het een keer of 10 ongelooflijk noemde. Dat vat het inderdaad wel samen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_155676942
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:36 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ze heeft het over een logische ontwikkeling en dat dit mogelijk is. Vandaar het woord normaal.

Bizar past al beter bij haar tijd. Net als dat Sedoc het een keer of 10 ongelooflijk noemde. Dat vat het inderdaad wel samen.
Is wel een beetje cherry picking van quotes natuurlijk, en die quote van Marco bijvoorbeeld is denk ik vertaald uit het Engels?
  Moderator zondag 30 augustus 2015 @ 15:40:40 #109
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_155676995
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:39 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Is wel een beetje cherry picking van quotes natuurlijk, en die quote van Marco bijvoorbeeld is denk ik vertaald uit het Engels?
Wat maakt het uit? Volgens haar heeft Nederland ook geen dopingcultuur, hoe moeten we zo iemand dan nog serieus nemen? :')

Vandaar mijn voorstel dat ze de rest van haar leven niets meer zegt. Lekker hard rennen en doen, prima. Al dat soort teksten erbij wordt niemand wijzer van.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_155677026
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Dat mag jij vinden. Het is echter totale onzin wat ze daar zegt en op het moment dat ze ooit gepakt wordt staat ze gigantisch voor lul.
Het is natuurlijk veel logischer om te zeggen dat je net als degene die eerder gepakt zijn ook doping gebruikt, direct na de uitreiking je plak in te leveren en al je sponsorcontracten in rook op te zien gaan.

Tenzij je Ludo Dierckxsens heet, draait elke sporter exact hetzelfde verhaaltje af en terecht. 99,9% van de mensen die het hier nu als onzin verklaren zouden in hun situatie exact hetzelfde riedeltje afdraaien.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zondag 30 augustus 2015 @ 15:41:43 #111
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_155677034
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:00 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Er is wel een extreem groot verschil tussen Schippers en de Sky-mannen natuurlijk.
ja, die skynet mannen hebben anorexia, zonder acne en striae en zien er vrouwelijk uit, waar Schippers er mannelijk uitziet
  zondag 30 augustus 2015 @ 15:43:03 #112
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_155677088
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:13 schreef VacaLoca het volgende:
Ken een chick die best veel op Dafne lijkt, ook zo'n kaaklijn en heeft ook beetje last van acne nog, zelfde leeftijd. Maar ze sport niet professioneel. Zou ze doping gebruiken voor het naar dr werk fietsen?

Ik vind die dingen beetje onzinnig, al heb ik zelf ook wel twijfels door de gelopen tijden
ik ken ook vrouwen die op Dafne lijken, die zijn bodybuilder.
  zondag 30 augustus 2015 @ 15:45:41 #113
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_155677176
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:41 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Het is natuurlijk veel logischer om te zeggen dat je net als degene die eerder gepakt zijn ook doping gebruikt, direct na de uitreiking je plak in te leveren en al je sponsorcontracten in rook op te zien gaan.

Tenzij je Ludo Dierckxsens heet, draait elke sporter exact hetzelfde verhaaltje af en terecht. 99,9% van de mensen die het hier nu als onzin verklaren zouden in hun situatie exact hetzelfde riedeltje afdraaien.
Dat vind ik allemaal nog normaal, maar ik zou wel meer respect hebben voor atleten die gepakt worden en toegeven alleen maar spijt te hebben van 't feit dat ze betrapt zijn. Die "ik kon mijn arme kindjes niet meer in de ogen kijken, ik ging gebukt onder het schuldgevoel, ik bied mijn verontschuldigingen aan aan mijn familie" onzin vind ik betreurenswaardiger dan het dopinggebruik zelf.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  zondag 30 augustus 2015 @ 15:47:08 #114
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_155677208
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:33 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Het gaat niet alleen om de quote van Marco natuurlijk. Dafne is al tijden rare teksten aan het spuien.
Ze heeft zelfs geïmpliceerd dat ze doping gebruikt. Zie een aantal topics terug hoe de quotes van haar uitgelegd worden.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zondag 30 augustus 2015 @ 15:53:14 #115
138547 VASND
Happen naar het baasje
pi_155677379
Ik vraag me wel af hoe bewust het allemaal gaat.
Natuurlijk kunnen ze te weten dat ze spullen toegediend krijgen die officieel niet mogen, maar als er geen spuiten aan te pas komen dan is het een stuk grijzer wat nou een normaal supplement is en wat niet. Fatburnertje hier, vitaminepreparaatje daar. Dat maakt de interviews voor iemand die geen ego-geile leugenaar als Armstrong is wel wat raar.
Als je elke week een paar gram testosteron in je reet zet dan is dat een ander verhaal natuurlijk. En weet je zelf ook precies wat er aan de hand is.
-|||---ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ---|||-
[b]Op woensdag 28 juli 2010 23:05 schreef Dromenvangertje het volgende:[/b]
het zou mij een eer zijn om alles voor u te doen wat uw hartje begeert.
pi_155677421
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:40 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Wat maakt het uit? Volgens haar heeft Nederland ook geen dopingcultuur, hoe moeten we zo iemand dan nog serieus nemen? :')

Vandaar mijn voorstel dat ze de rest van haar leven niets meer zegt. Lekker hard rennen en doen, prima. Al dat soort teksten erbij wordt niemand wijzer van.
Ja, oké, je moet sporters per definitie niet serieus nemen. Laatste met (af en toe) zinnige was Ali.

Is er een sporter met zinnige teksten over doping? Secret pro / Koen de Kort misschien? Maar die gebruikt / presteert zelf niet zo veel, dan zijn zinnige teksten ook weer makkelijker.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 30 augustus 2015 @ 17:10:49 #117
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_155679696
Bij Dafne zit iets dwars: http://nos.nl/l/2055044
  zondag 30 augustus 2015 @ 17:15:07 #118
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_155679851
Ik ben Dafne en ik ben boos.
  zondag 30 augustus 2015 @ 17:37:56 #119
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_155680671
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 15:35 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Voor Schippers valt die stelling best te verdedigen, als je naar haar juniorenprestaties kijkt. Tenzij ze als 17-jarige al gedopeerd was natuurlijk, je weet het nooit.
Ik ken jeugdvoetballers die op 16 en 17 al vanalles 'moesten' slikken (groeihormoon ed). Als het daar al gebeurd dan in t wielrennen en de atletiek op die leeftijd zeker ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_155680712
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 17:37 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ik ken jeugdvoetballers die op 16 en 17 al vanalles 'moesten' slikken (groeihormoon ed). Als het daar al gebeurd dan in t wielrennen en de atletiek op die leeftijd zeker ...
Waarom moesten ze dat doen?
pi_155682118
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 17:39 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Waarom moesten ze dat doen?
"Hé menneke gij wilt toch groot en sterk worden dat je profvoetballer kunt worden?"
pi_155682468
Messi toch ook?
pi_155682635
quote:
7s.gif Op zondag 30 augustus 2015 17:10 schreef Pino112 het volgende:
Bij Dafne zit iets dwars: http://nos.nl/l/2055044
Op zich heeft ze wel een punt.

De sporter kan nooit bewijzen dat hij/zij iets niet doet en staat daarom altijd zwak.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_155683287
thijszonneveld twitterde op zondag 30-08-2015 om 18:40:26 En ja, beste Dafne-fans, vragen over geloofwaardigheid worden ook aan Dumoulin gesteld. Maar in het wielrennen is dat normaal. reageer retweet
:')
pi_155683305
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 18:25 schreef marcodej het volgende:

[..]

Op zich heeft ze wel een punt.

De sporter kan nooit bewijzen dat hij/zij iets niet doet en staat daarom altijd zwak.
de media moeten zich ook eens bewust zijn van het feit dat ze een sporter kunnen maken of breken met dit soort vragen.
pi_155683356
quote:
2s.gif Op zondag 30 augustus 2015 18:42 schreef Evertjan het volgende:
thijszonneveld twitterde op zondag 30-08-2015 om 18:40:26 En ja, beste Dafne-fans, vragen over geloofwaardigheid worden ook aan Dumoulin gesteld. Maar in het wielrennen is dat normaal. reageer retweet
:')
Thijs heeft toch gewoon gelijk?
pi_155683641
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 18:44 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Thijs heeft toch gewoon gelijk?
Eerlijk gezegd snap ik continue gehaat op Zonneveld niet zo. Ja, hij overdrijft wel eens met zijn gezeur over veiligheid, maar in het algemeen heeft 'ie wel gewoon een punt. Het komt ook best vaak voor dat 'ie eigenlijk hetzelfde zegt wat hier wordt gezegd, en dan krijgt hij toch een :')
in a crowd you lose humanity
pi_155683713
quote:
2s.gif Op zondag 30 augustus 2015 18:42 schreef Evertjan het volgende:

[..]

de media moeten zich ook eens bewust zijn van het feit dat ze een sporter kunnen maken of breken met dit soort vragen.
Het is ook niet goed of het deugt niet. Stellen ze de vragen niet, zijn ze naiëf en moeten ze hun verantwoordelijkheid nemen als pers. Stellen ze de vragen wel, dan zijn het zeikerds en moeten ze meer respect voor de sporters hebben.
in a crowd you lose humanity
pi_155683806
Ik heb eigenlijk geen enkele bijgedachte bij de prestatie van Dumoulin vandaag. Waarom eigenlijk niet?
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_155683869
Ik vermoed omdat het een nederlander is.
in a crowd you lose humanity
pi_155684716
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 18:55 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Het is ook niet goed of het deugt niet. Stellen ze de vragen niet, zijn ze naiëf en moeten ze hun verantwoordelijkheid nemen als pers. Stellen ze de vragen wel, dan zijn het zeikerds en moeten ze meer respect voor de sporters hebben.
je mag best vragen stellen maar onderbouw ze dan ook goed. Dat het open riool als Twitter bol staat van de doping beschuldigingen is tot daar aan toe maar als zogenaamd serieuze journalisten als Thijs Zonneveld beschuldigingen uiten zonder een goed verhaal is dat gewoon sneu en zielig tegelijk
  zondag 30 augustus 2015 @ 19:35:15 #132
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_155684798
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 17:37 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ik ken jeugdvoetballers die op 16 en 17 al vanalles 'moesten' slikken (groeihormoon ed). Als het daar al gebeurd dan in t wielrennen en de atletiek op die leeftijd zeker ...
groeihormoon slik je niet.
  zondag 30 augustus 2015 @ 19:37:13 #133
330914 Sherlock_Holmes
2de plaats WIDM prono 2020
pi_155684864
Tommeke voor de Vuelta overwinning _O_ _O_

Zelfs der Tony doet dit hem niet na _O-

(oh ja, dit mocht verder niet van Sunfield :') )

P.S. Ga gerust verder, moest alleen even lachen :7 Stel je voor dat ze alletwee gepakt worden, kun je gelijk beide sporten opdoeken.
´ Just remember, there's a thin line between being a hero and being a memory´
pi_155684882
quote:
2s.gif Op zondag 30 augustus 2015 19:32 schreef Evertjan het volgende:

[..]

je mag best vragen stellen maar onderbouw ze dan ook goed. Dat het open riool als Twitter bol staat van de doping beschuldigingen is tot daar aan toe maar als zogenaamd serieuze journalisten als Thijs Zonneveld beschuldigingen uiten zonder een goed verhaal is dat gewoon sneu en zielig tegelijk
Volgens mij heeft hij haar nergens beschuldigd van dopinggebruik.
pi_155684994
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 18:25 schreef marcodej het volgende:

[..]

Op zich heeft ze wel een punt.

De sporter kan nooit bewijzen dat hij/zij iets niet doet en staat daarom altijd zwak.
Bloedwaardes publiceren helpt al. Al is het probleem daarbij weer dat je cowboys krijgt die dat weer gaan misinterpreteren.

Beste voorbeeld is iemand als Thibaut Pinot die zijn gegevens beschikbaar stelt voor wetenschappelijk onderzoek.
pi_155685273
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 19:01 schreef Wombcat het volgende:
Ik vermoed omdat het een nederlander is.
Dafne is ook een Nederlander.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_155685292
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 19:37 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Volgens mij heeft hij haar nergens beschuldigd van dopinggebruik.
Klopt. Hij heeft getweet dat als ze een buitenlandse wielrenner was geweest, er vragen zouden zijn gesteld aan de geloofwaardigheid en dat het verleden tegen haar spreekt, maar dat ze onschuldig is tot het tegendeel is bewezen.
in a crowd you lose humanity
pi_155685299
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 19:49 schreef marcodej het volgende:

[..]

Dafne is ook een Nederlander.
Echt?
in a crowd you lose humanity
pi_155685319
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 19:49 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Echt?
En bij haar had ik die bijgedachte dus meteen.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_155686523
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 18:44 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Thijs heeft toch gewoon gelijk?
Wel dat denigrerende toontje in zijn tweet.
  zondag 30 augustus 2015 @ 20:42:19 #141
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_155687148
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 19:35 schreef THEFXR het volgende:

[..]

groeihormoon slik je niet.
Nemen bedoel ik ... Hoe ze't innemen heb ik geen idee van , wel dat dit bij een Belgische eersteklasser met een behoorlijke jeugdopleiding hier in de buurt een héél gangbare praktijk is bij talenten die ze fysiek te 'licht' inschatten ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zondag 30 augustus 2015 @ 20:54:48 #142
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_155687634
ik snap niet dat Dafne haar prestatie niet wijd aan de focus van de sprint waarbij ze eerst nog de meerkamp erbij deed.
pi_155690754
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 18:58 schreef marcodej het volgende:
Ik heb eigenlijk geen enkele bijgedachte bij de prestatie van Dumoulin vandaag. Waarom eigenlijk niet?
Misschien omdat die prestatie geloofwaardiger is?
  zondag 30 augustus 2015 @ 23:03:28 #144
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_155693836
quote:
7s.gif Op zondag 30 augustus 2015 21:59 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Misschien omdat die prestatie geloofwaardiger is?
Tom is nog behoorlijk vers, geen tour in de benen.
  zondag 30 augustus 2015 @ 23:31:03 #145
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_155694993
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 20:54 schreef THEFXR het volgende:
ik snap niet dat Dafne haar prestatie niet wijd aan de focus van de sprint waarbij ze eerst nog de meerkamp erbij deed.
Wanneer je weet dat je schoon bent, hoef je niets de wijden of uit te leggen want er valt simpelweg niets ye verklaren. Ga je moeilijk doen met slecht te interpreteren waarden dan heb je waarschijnlijk wat uit te leggen, of te verbergen natuurlijk. Zo simpel kan het zijn.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  maandag 31 augustus 2015 @ 00:58:37 #146
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_155696840
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 18:58 schreef marcodej het volgende:
Ik heb eigenlijk geen enkele bijgedachte bij de prestatie van Dumoulin vandaag. Waarom eigenlijk niet?
De prestatie van Froome vond ik vandaag een stuk ongeloofwaardiger. Dat deed denken aan mechanische doping ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_155697099
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 00:58 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

De prestatie van Froome vond ik vandaag een stuk ongeloofwaardiger. Dat deed denken aan mechanische doping ...
zat hij weer in het zadel weg te rijden?
  maandag 31 augustus 2015 @ 02:03:43 #148
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_155697614
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 01:13 schreef THEFXR het volgende:

[..]

zat hij weer in het zadel weg te rijden?
Eerst niet kunnen volgen (tot twee keer toe) , dan er in het zadel van wegrijden en in de laatste honderden meters opeens compleet stilvallen (batterijtje op ?) , op z'n "on-Froome's" recht beginnen staan op de trappers en Dumoulin er los over zien gaan.

Bij Froome was het echt dat hij opeens een goeie kilometer of anderhalve kilometer iets "extra" had en ervoor en erna gewoon stilstond ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_155698861
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 02:03 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Eerst niet kunnen volgen (tot twee keer toe) , dan er in het zadel van wegrijden en in de laatste honderden meters opeens compleet stilvallen (batterijtje op ?) , op z'n "on-Froome's" recht beginnen staan op de trappers en Dumoulin er los over zien gaan.

Bij Froome was het echt dat hij opeens een goeie kilometer of anderhalve kilometer iets "extra" had en ervoor en erna gewoon stilstond ...
Ja, die was wel heel apart idd.
in a crowd you lose humanity
pi_155698880
Misschien trapte Froome wel een constant wattage, en de rest niet. Zou me niets verbazen. Froome ging één keer zijn boekje te buiten om Rodriguez te counteren, dat brak 'em meteen op.
  maandag 31 augustus 2015 @ 08:04:29 #151
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_155698906
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 07:58 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Misschien trapte Froome wel een constant wattage, en de rest niet. Zou me niets verbazen. Froome ging één keer zijn boekje te buiten om Rodriguez te counteren, dat brak 'em meteen op.
Dit.

En een batterij die net voor de finish op is :') Tuurlijk :')
pi_155699102
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 08:04 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Dit.

En een batterij die net voor de finish op is :') Tuurlijk :')
die motortjes bestaan al 10 jaar, mmuaaahhhhaaaaa (hein verbruggen lachtje)
  maandag 31 augustus 2015 @ 13:32:55 #153
138547 VASND
Happen naar het baasje
pi_155703919
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 02:03 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Eerst niet kunnen volgen (tot twee keer toe) , dan er in het zadel van wegrijden en in de laatste honderden meters opeens compleet stilvallen (batterijtje op ?) , op z'n "on-Froome's" recht beginnen staan op de trappers en Dumoulin er los over zien gaan.

Bij Froome was het echt dat hij opeens een goeie kilometer of anderhalve kilometer iets "extra" had en ervoor en erna gewoon stilstond ...
Stukje waar hij er vandoor ging was heel steil. Dat is sowieso zijn ding. Accelereren uit een scherpe bocht met miniverzet, dan loop je wel lekker weg van de stoempers.
-|||---ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ---|||-
[b]Op woensdag 28 juli 2010 23:05 schreef Dromenvangertje het volgende:[/b]
het zou mij een eer zijn om alles voor u te doen wat uw hartje begeert.
pi_155704237
quote:
7s.gif Op maandag 31 augustus 2015 13:32 schreef VASND het volgende:

[..]

Stukje waar hij er vandoor ging was heel steil. Dat is sowieso zijn ding. Accelereren uit een scherpe bocht met miniverzet, dan loop je wel lekker weg van de stoempers.
ja, die andere zijn geen wereldklimmers ofzo en vreten ongezond of trainen niet hard genoeg.
  maandag 31 augustus 2015 @ 14:11:57 #155
138547 VASND
Happen naar het baasje
pi_155704662
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 13:51 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ja, die andere zijn geen wereldklimmers ofzo en vreten ongezond of trainen niet hard genoeg.
Dat is een ander verhaal.
Ik ben nog altijd niet overtuigd van het gebruik van motortjes. Ik zie ook heel veel cirkelredeneringen hier dat omdat het tegenwoordig mogelijk zou zijn het wel gebruikt zal worden en dan daarmee prestaties proberen te verklaren.
Twee keer lossen en daarna wegrijden kan gewoon specifiek de tempowisseling zijn. Als Purito of Valverde (of Aru, of Chaves etc etc) weg willen dan pakken ze die eerste 50 meter zonder problemen. De andere klassementsrenners kennen de klim en anticiperen daarop. Indelen noem je dat.
-|||---ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ---|||-
[b]Op woensdag 28 juli 2010 23:05 schreef Dromenvangertje het volgende:[/b]
het zou mij een eer zijn om alles voor u te doen wat uw hartje begeert.
  maandag 31 augustus 2015 @ 14:13:36 #156
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_155704704
quote:
15s.gif Op maandag 31 augustus 2015 14:11 schreef VASND het volgende:

[..]

Dat is een ander verhaal.
Ik ben nog altijd niet overtuigd van het gebruik van motortjes. Ik zie ook heel veel cirkelredeneringen hier dat omdat het tegenwoordig mogelijk zou zijn het wel gebruikt zal worden en dan daarmee prestaties proberen te verklaren.
Twee keer lossen en daarna wegrijden kan gewoon specifiek de tempowisseling zijn. Kerels kennen de klim en anticiperen daarop. Indelen noem je dat.
hoezo indelen?

Je moet gewoon zorgen dat je het hardst fietst dus gewoon net iets vaker die trapper rond laten gaan dan je tegenstander

diegene die dat het langst volhoudt heeft gewonnen

en met doping kun je harder trappen dus degene met de beste doping wint
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  Moderator maandag 31 augustus 2015 @ 14:13:45 #157
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_155704706
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 13:51 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ja, die andere zijn geen wereldklimmers ofzo en vreten ongezond of trainen niet hard genoeg.
:')
pi_155704850
quote:
15s.gif Op maandag 31 augustus 2015 14:11 schreef VASND het volgende:

[..]

Dat is een ander verhaal.
Ik ben nog altijd niet overtuigd van het gebruik van motortjes. Ik zie ook heel veel cirkelredeneringen hier dat omdat het tegenwoordig mogelijk zou zijn het wel gebruikt zal worden en dan daarmee prestaties proberen te verklaren.
Twee keer lossen en daarna wegrijden kan gewoon specifiek de tempowisseling zijn. Als Purito of Valverde (of Aru, of Chaves etc etc) weg willen dan pakken ze die eerste 50 meter zonder problemen. De andere klassementsrenners kennen de klim en anticiperen daarop. Indelen noem je dat.
http://forum.cyclingnews.com/viewtopic.php?f=20&t=7745
55 pagina's, het gross van de fokkers heeft geen zin om dit te lezen.
  maandag 31 augustus 2015 @ 14:32:15 #159
138547 VASND
Happen naar het baasje
pi_155705107
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 14:20 schreef THEFXR het volgende:

[..]

http://forum.cyclingnews.com/viewtopic.php?f=20&t=7745
55 pagina's, het gross van de fokkers heeft geen zin om dit te lezen.
Het topic ken ik. En ja, er wordt gespeculeerd. Ik zie echter geen foto van een motor in een fiets uit het pro-peloton. Veel video's die verwijderd zijn van Youtube, daar kan ik verder weinig over zeggen.
-|||---ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ---|||-
[b]Op woensdag 28 juli 2010 23:05 schreef Dromenvangertje het volgende:[/b]
het zou mij een eer zijn om alles voor u te doen wat uw hartje begeert.
pi_155705270
Mechanische doping is nooit aangetoond, doping bij topsporters vaak genoeg. Lijkt me een gevalletje Ockham's scheermes ook al kan je dat waarschijnlijk ook wel toepassen op vermeend dopinggebruik. Niet iedere buitengewone prestatie is gelijk aan een prestatie op doping.
pi_155705519
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 14:38 schreef Ericr het volgende:
Niet iedere buitengewone prestatie is gelijk aan een prestatie op doping.
Dit is FOK, dus dan is dat wel zo. Deal wif is.
U MAD?
pi_155705821
quote:
3s.gif Op maandag 31 augustus 2015 14:48 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Dit is FOK, dus dan is dat wel zo. Deal wif is.
Oh mij boeit het niet. Daarom is dit topic er ook, inmiddels toch een beetje de BNW-sectie van SPT. Lekker speculeren wie er aan de doping zit op basis van uiterlijke kenmerken hoort er gewoon bij. Net zoals gelijk opveren als iemand beter presteert dan in de jaren of maanden daarvoor.

De meeste sporten hebben het er zelf naar gemaakt. Of door buitensporig dopinggebruik, kop in het zand steken, corruptie of een combinatie van die factoren. Meestal zelfs een combinatie, sportwereld is gewoon behoorlijk verrot.
  maandag 31 augustus 2015 @ 15:07:33 #163
138547 VASND
Happen naar het baasje
pi_155705978
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 15:00 schreef Ericr het volgende:

[..]

Oh mij boeit het niet. Daarom is dit topic er ook, inmiddels toch een beetje de BNW-sectie van SPT. Lekker speculeren wie er aan de doping zit op basis van uiterlijke kenmerken hoort er gewoon bij. Net zoals gelijk opveren als iemand beter presteert dan in de jaren of maanden daarvoor.

De meeste sporten hebben het er zelf naar gemaakt. Of door buitensporig dopinggebruik, kop in het zand steken, corruptie of een combinatie van die factoren. Meestal zelfs een combinatie, sportwereld is gewoon behoorlijk verrot.
Zo zonde. Als je in de top wil meedraaien (= deftig rondkomen van je sport) dan moet je wel. De enige manier om het te fixen is om de huidige generatie naar de tyfus te helpen door alles bloot te leggen, en dat kan niet.
-|||---ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ---|||-
[b]Op woensdag 28 juli 2010 23:05 schreef Dromenvangertje het volgende:[/b]
het zou mij een eer zijn om alles voor u te doen wat uw hartje begeert.
pi_155711215
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 14:38 schreef Ericr het volgende:
Mechanische doping is nooit aangetoond, doping bij topsporters vaak genoeg. Lijkt me een gevalletje Ockham's scheermes ook al kan je dat waarschijnlijk ook wel toepassen op vermeend dopinggebruik. Niet iedere buitengewone prestatie is gelijk aan een prestatie op doping.
mocht dit wel bekend worden, denk ik dat het een ontzettende klap is voor het wielrennen, de UCI kennende zal dit gewoon binnenskamers worden afgehandeld.
pi_155711420
Mechanische doping is net zo oud als de Tour. In 1904 namen er al renners de trein.
in a crowd you lose humanity
pi_155711523
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 18:35 schreef Wombcat het volgende:
Mechanische doping is net zo oud als de Tour. In 1904 namen er al renners de trein.
Kan je hier meer over vertellen? ;)

Mechanische doping is een mogelijkheid, maar nog lang niet de meest logische verklaring voor dingen die we nu zien af en toe. Gisteren reed een deel van de renners inderdaad vrij dom, wat dat betreft was Froome ditmaal eens wel slim (jaja, het mag gezegd), door gewoon constant vermogen / tempo te kiezen. Vergelijkbaar met hoe Dumoulin rijdt tot nu toe op de klimmetjes, niet zoals de Spaanse armada koerst, met hollen en stilstaan.
Jack does it in real time...
pi_155711731
quote:
9s.gif Op maandag 31 augustus 2015 18:39 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Kan je hier meer over vertellen? ;)

Mechanische doping is een mogelijkheid, maar nog lang niet de meest logische verklaring voor dingen die we nu zien af en toe. Gisteren reed een deel van de renners inderdaad vrij dom, wat dat betreft was Froome ditmaal eens wel slim (jaja, het mag gezegd), door gewoon constant vermogen / tempo te kiezen. Vergelijkbaar met hoe Dumoulin rijdt tot nu toe op de klimmetjes, niet zoals de Spaanse armada koerst, met hollen en stilstaan.
Mbt gisteren kan ik nog wel meegaan, maar ik heb in de Tour van dit jaar en 2013 Froome toch echt wel demarrages zien plaatsen die bij mij de wenkbrauwen deden fronsen.

Offtopic oveirgens: valverde viel gisteren aan, en gezien de uitslag is ook wel duidelijk waarom hij dat normaal gesproken liever niet doet. Het was nl. niet echt succesvol.
in a crowd you lose humanity
pi_155713092
Ik denk dat de fout van Froome was om op het binnenblad(?) te pielen op het relatief vlakke laatste stuk, terwijl Dumoulin op de macht (buitenblad weet ik niet, maar iig een paar tanden groter) erover heen knalde.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_155714590
Mechanische doping geloof ik ook niet in, te risicovol. Daarnaast zullen fietsfabrikanten dat ook niet willen supporten denk ik.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_155716782
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 19:57 schreef ThePlaneteer het volgende:
Mechanische doping geloof ik ook niet in, te risicovol. Daarnaast zullen fietsfabrikanten dat ook niet willen supporten denk ik.
die leveren een standaard fiets, als erna wordt aangepast kunnen zij niks aan doen.
Hoeveel jaar demarreren renners al vanuit de beugels ipv uit het zadel?
Dan moet je de demarrages uit het zadel kunnen verklaren en die ademtechniek onzin geloof ik niet in.

[ Bericht 6% gewijzigd door THEFXR op 31-08-2015 21:00:02 ]
  maandag 31 augustus 2015 @ 21:03:21 #171
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_155717208
Tsja, ik denk dat die mechanische doping echt in no time zou opvallen bij andere renners in het peloton, en dat die het graag naar buiten zouden laten komen als hun concurrentie dat zou doen. Tenzij ze het allemaal doen natuurlijk, maar dan kan je net zo goed een dernyrace ervan maken.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 31 augustus 2015 @ 21:07:45 #172
426493 crew  PippenScottie
pi_155717401
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 19:57 schreef ThePlaneteer het volgende:
Mechanische doping geloof ik ook niet in, te risicovol. Daarnaast zullen fietsfabrikanten dat ook niet willen supporten denk ik.
Dit zijn sporters die zichzelf dubieuze hormonen inspuiten als een Spaanse gynaecoloog ze vertelt dat het helpt. Sporters die bloed in hun eigen koelkast bewaren en hopen dat de stroom niet uitvalt.

En dan zou een motortje gebruiken risicovol zijn?
pi_155717596
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 21:07 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Dit zijn sporters die zichzelf dubieuze hormonen inspuiten als een Spaanse gynaecoloog ze vertelt dat het helpt. Sporters die bloed in hun eigen koelkast bewaren en hopen dat de stroom niet uitvalt.

En dan zou een motortje gebruiken risicovol zijn?
idd, je lichaam gaat er iig niet aan en bij bureau sport hebben boogert en dijkstra al aangetoond dat je de muur niet oprijdt in het zadel, behalve met een motortje dan lukt het wel.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 31 augustus 2015 @ 21:38:13 #174
426493 crew  PippenScottie
pi_155718756
Bovendien, als je ervan uitgaat dat je concurrenten ook gebruiken en je denkt er mee weg te kunnen komen, waarom zou je dan niet gebruiken?
  maandag 31 augustus 2015 @ 22:51:14 #175
138547 VASND
Happen naar het baasje
pi_155721736
-zeg dan niks-

[ Bericht 90% gewijzigd door Nattekat op 31-08-2015 23:00:56 ]
-|||---ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ---|||-
[b]Op woensdag 28 juli 2010 23:05 schreef Dromenvangertje het volgende:[/b]
het zou mij een eer zijn om alles voor u te doen wat uw hartje begeert.
pi_155722158
quote:
10s.gif Op maandag 31 augustus 2015 22:51 schreef VASND het volgende:
Ja, heel het peloton rijdt op bromfietsen :') niveautje hier.
nee, niemand zegt hier dat het hele peloton op een motortje rijdt, er wordt alleen naar een verklaring gezocht van opvallende demarrages.
of een froome die bergop hard in de remmen moet om niet uit de bocht te vliegen,om maar eens een voorbeeld te noemen, ook op yt staan genoeg clips van verdachte dingen op een fiets.
  maandag 31 augustus 2015 @ 23:13:36 #177
138547 VASND
Happen naar het baasje
pi_155722529
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 23:00 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nee, niemand zegt hier dat het hele peloton op een motortje rijdt, er wordt alleen naar een verklaring gezocht van opvallende demarrages.
of een froome die bergop hard in de remmen moet om niet uit de bocht te vliegen,om maar eens een voorbeeld te noemen, ook op yt staan genoeg clips van verdachte dingen op een fiets.
Ja, waarom is dat vreemd eigenlijk? Als je hard rijdt omdat je demarreerde als een malle, en vervolgens de bocht verkeerd inschat moet je remmen. Waarom impliceert dit een motor?

-edit- nounou Nattekat zo spannend was het ook weer niet.
-|||---ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ---|||-
[b]Op woensdag 28 juli 2010 23:05 schreef Dromenvangertje het volgende:[/b]
het zou mij een eer zijn om alles voor u te doen wat uw hartje begeert.
pi_155722694
quote:
10s.gif Op maandag 31 augustus 2015 23:13 schreef VASND het volgende:

[..]

Ja, waarom is dat vreemd eigenlijk? Als je hard rijdt omdat je demarreerde als een malle, en vervolgens de bocht verkeerd inschat moet je remmen. Waarom impliceert dit een motor?

-edit- nounou Nattekat zo spannend was het ook weer niet.
omdat gewoon inhouden genoeg is om bergop af te remmen.
  Moderator / Redactie Sport maandag 31 augustus 2015 @ 23:22:13 #179
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_155722791
quote:
10s.gif Op maandag 31 augustus 2015 23:13 schreef VASND het volgende:

-edit- nounou Nattekat zo spannend was het ook weer niet.
Ging om het laatste stuk. Was al goed opgevangen, maar zo'n reactie lokt ook wat uit. Dus meer uit voorzorg.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_155722943
Dat bergop remmen in de bochten was toch een broodje aap?
pi_155723051
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 21:12 schreef THEFXR het volgende:

[..]

idd, je lichaam gaat er iig niet aan en bij bureau sport hebben boogert en dijkstra al aangetoond dat je de muur niet oprijdt in het zadel, behalve met een motortje dan lukt het wel.
Lijkt mij sterk. Volgens mij is het energie-effectiever om vanuit het zadel aan te vallen. Dan houd je het langer uit lijkt mij. Bureau Sport als bewijs aandragen is natuurlijk onzin, dat is een amusementsprogramma dat geheel niet is gericht op waarheidsvinding.
pi_155723196
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 23:29 schreef Coppi het volgende:

[..]

Lijkt mij sterk. Volgens mij is het energie-effectiever om vanuit het zadel aan te vallen. Dan houd je het langer uit lijkt mij. Bureau Sport als bewijs aandragen is natuurlijk onzin, dat is een amusementsprogramma dat geheel niet is gericht op waarheidsvinding.
Dit bedoel ik nou, ik geef bronnen aan en die worden gelijkt weer de grond in gestampt, je hebt het stukje waarschijnlijk nog niet eens gezien.
Gezien de topics op wielerforums over de gehele wereld, de youtube clips van voorbeelden, over motortjes in een wielrenfiets. Is het aannemelijker dat het gewoon gebruikt wordt of je moet gewoon even die massa voor gek verklaren, incl Lemond.
pi_155723508
quote:
Di Luca: geheim motortje bij sommige wielrenners:

Voor het eerst bevestigt een ex-profrenner de geruchten dat in het peloton miniscule elektromotortjes worden gebruikt. Controle is lastig.

Een tikje tegen een onopvallend knopje aan een stuur, en een wielrenner trapt onzichtbaar een stuk gemakkelijker. Kan dat? Ja, dat kan. En volgens de Italiaanse ex-topwielrenner Danila Di Luca wordt dit in het peloton gedaan: fietsen met een motortje.

Di Luca zei dit woensdag in de sportkrant Gazzetta dello Sport, waarbij hij ook stelt dat 90 procent van de deelnemers aan de Giro doping gebruikt. De Italiaan, die in 2007 onder meer de Ronde van Italië en Luik-Bastenaken-Luik won, kreeg anderhalve maand geleden een levenslange schorsing na zijn zoveelste dopingovertreding.

Fietsen met een motor is 'alsof er een schroefmachientje in de trappers zit', zegt Pascal van de Sande van fietswinkel Extrabike. Hij is een van de weinigen in Nederland die sinds een jaar precies passende motortjes in de buis van een racefiets installeert. Dit doet hij, voor zover hij weet, niet voor wedstrijdrenners, maar voor recreanten.

Een motor van Van de Sande geeft een renner 150 watt extra vermogen. Ter vergelijking: het vermogen dat een sprinter op volle snelheid kan bereiken ligt rond de 2.000 watt. 'Als je flink tegengas geeft, kun je het wel tegenhouden', zegt Van de Sande. Afhankelijk van het soort accu kost het goedkoopste motortje 2.200 euro. Een geluidloze motor is al snel het dubbele.

In het peloton wordt al langer gespeculeerd over deze mechanische doping. Zo werd tijdritspecialist Fabian Cancellara in 2010 beticht van het fietsen met een illegaal hulpmiddel. De Zwitser won dat jaar op overtuigende wijze twee klassiekers, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Op internet circuleert een filmpje waar wordt gewezen op 'verdachte' vingerhandelingen van de renner.

Ook oud-renner en tv-commentator Davide Cassani zei ooit over een fiets met ingebouwde motor te beschikken. Deze zou zijn gebruikt door een prof-renner wiens naam hij niet wilde noemen. Een schakelaar aan het stuur activeert de motor, waarna de trappers worden aangedreven.

Sinds de vermoedens over de fiets van Cancellara test de internationale wielerunie (UCI) regelmatig het materiaal van renners. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een lange leiding met daarop een kleine camera. De zadelpen gaat daarvoor uit het frame, waarna de camera erin gaat. Tijdens het WK wielrennen in Valkenburg werden de fietsen van de eerste vijf renners van het klassement op deze manier na afloop getest.

UCI-commissaris Jan van Gestel: 'Het hele peloton vooraf testen is niet te doen.' Direct na de finish werden de fietsen verzegeld en vervolgens na de huldiging in het bijzijn van de renner gecontroleerd.

Maar een profwielrenner heeft tijdens een wedstrijd de beschikking over meerdere fietsen. Zo wisselde Cancellara in 2010 in de Ronde van Vlaanderen twee keer van fiets. Een accu van een van de motortjes van Van de Sande gaat ongeveer 40 minuten mee. 'Als er een vermoeden is bij een renner dat hij gebruikmaakt van een motor, is er altijd de mogelijkheid om tijdens de wedstrijd de gewisselde fietsen in beslag te nemen', zegt Van Gestel.

Steekproeven
Volgens Van Gestel worden er voldoende testen gedaan. 'We doen dit bij diverse categorieën. Als we dit steekproefsgewijs blijven doen, weten we dat er niet mee wordt gesjoemeld.'

De KNWU houdt zich nog niet bezig met de controle van deze mechanische doping. De bond beschikt ook niet over detectiemateriaal.

Woordvoerder Evelien Meijer: 'Het enige wat we op dit moment kunnen doen, is wegen. Dit wordt over het algemeen bij alle wedstrijden gedaan die onder de KNWU vallen.'

Het wegen van een fiets is echter geen betrouwbare oplossing weet Van de Sande. Een racefiets van een wedstrijdrijder moet voldoen aan een minimumgewicht. Van de Sande: 'Als je een fiets lichter maakt dan dat minimum en er vervolgens een motortje aan toevoegt, valt het niet op.' De motortjes waarmee Van de Sande werkt, wegen 1.600 gram, met batterij ruim 2 kilo.
pi_155723858
Hoe werkt een motor zonder batterij dan? Op benzine? :P

Zolang het niet een keer aangetoond is, of een keer bekend is door een wielrenner (dus niet beroepsleugenaar di Luca die zegt dat anderen het gebruiken, een statement waar hij zelf belang bij heeft), geloof ik het niet echt. Ik snap trouwens niet dat ze niet eens een warmtecamera langs de koers zetten, die zou de warmteontwikkeling van zo'n moto moeten kunnen detecteren, lijkt me.
  dinsdag 1 september 2015 @ 00:00:24 #185
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_155724123
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 23:52 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Hoe werkt een motor zonder batterij dan? Op benzine? :P

Zolang het niet een keer aangetoond is, of een keer bekend is door een wielrenner (dus niet beroepsleugenaar di Luca die zegt dat anderen het gebruiken, een statement waar hij zelf belang bij heeft), geloof ik het niet echt. Ik snap trouwens niet dat ze niet eens een warmtecamera langs de koers zetten, die zou de warmteontwikkeling van zo'n moto moeten kunnen detecteren, lijkt me.
Gewoon hittecamera op de helikopters. HAL-LO modernisering. /Thijs
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_155724386
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 23:52 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Hoe werkt een motor zonder batterij dan? Op benzine? :P

Zolang het niet een keer aangetoond is, of een keer bekend is door een wielrenner (dus niet beroepsleugenaar di Luca die zegt dat anderen het gebruiken, een statement waar hij zelf belang bij heeft), geloof ik het niet echt. Ik snap trouwens niet dat ze niet eens een warmtecamera langs de koers zetten, die zou de warmteontwikkeling van zo'n moto moeten kunnen detecteren, lijkt me.
het zijn elektromotortjes uit de modelbouw, geloof je Lemond wel?, want die heeft er ook veel over gezegd
pi_155726440
Op zich is er een vrij eenvoudige remedie om motortjes minder interessant te maken: minimum gewicht van de fiets omlaag. Die 6,8 kg die ze nu hanteren is veel te hoog. Ze kunnen een fiets al met gemak een kilo lichter maken. Met wat moeite nog wat meer. Gooi het minimumgewicht omlaag en de eventuele batterij-capaciteit neemt drastisch af.

Klimmen in het zadel kan trouwens prima, ook op steile stukken.

Bergop remmen: de bochten op bv Alpe d'Huez zijn vlak, dus als je daar te hard gaat, moet je remmen. Dat je moet remmen in een bocht betekent overigens niet automatisch dat je doping of een motortje gebruikt. Dat remmen gebeurt vooral om de wat minder steile klimmen, Daarbij moet je er rekening mee houden dat het publiek de bochten ook nog eens een stuk krapper maakt.
in a crowd you lose humanity
pi_155726616
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 07:42 schreef Wombcat het volgende:
Op zich is er een vrij eenvoudige remedie om motortjes minder interessant te maken: minimum gewicht van de fiets omlaag. Die 6,8 kg die ze nu hanteren is veel te hoog. Ze kunnen een fiets al met gemak een kilo lichter maken. Met wat moeite nog wat meer. Gooi het minimumgewicht omlaag en de eventuele batterij-capaciteit neemt drastisch af.

Klimmen in het zadel kan trouwens prima, ook op steile stukken.

Bergop remmen: de bochten op bv Alpe d'Huez zijn vlak, dus als je daar te hard gaat, moet je remmen. Dat je moet remmen in een bocht betekent overigens niet automatisch dat je doping of een motortje gebruikt. Dat remmen gebeurt vooral om de wat minder steile klimmen, Daarbij moet je er rekening mee houden dat het publiek de bochten ook nog eens een stuk krapper maakt.
Dit is een genuanceerde reactie met waarheden. Ik denk dat je per abuis in het verkeerde topic heb gepost.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_155726820
Lemond of een Di Luca zijn net zomin een autoriteit als het gaat om motortjes in racefietsen als wij dat zijn. Lemond roept wel vaker wat, vroeger mijn held maar al vrij lang een wat rare man met diverse trauma's die het verleden niet kan loslaten. Daarmee gezegd kan hij best zinnige dingen zeggen over motortjes in racefietsen maar het toont niet aan dat die motortjes ook daadwerkelijk gebruikt worden. Het blijven speculaties.
pi_155726933
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 07:42 schreef Wombcat het volgende:
Op zich is er een vrij eenvoudige remedie om motortjes minder interessant te maken: minimum gewicht van de fiets omlaag. Die 6,8 kg die ze nu hanteren is veel te hoog. Ze kunnen een fiets al met gemak een kilo lichter maken. Met wat moeite nog wat meer. Gooi het minimumgewicht omlaag en de eventuele batterij-capaciteit neemt drastisch af.
Dat heeft natuurlijk weer andere nadelen. De sport wordt alleen maar duurder en dus minder aantrekkelijk voor sponsors.
pi_155727204
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 08:36 schreef Ericr het volgende:
Lemond of een Di Luca zijn net zomin een autoriteit als het gaat om motortjes in racefietsen als wij dat zijn. Lemond roept wel vaker wat, vroeger mijn held maar al vrij lang een wat rare man met diverse trauma's die het verleden niet kan loslaten. Daarmee gezegd kan hij best zinnige dingen zeggen over motortjes in racefietsen maar het toont niet aan dat die motortjes ook daadwerkelijk gebruikt worden. Het blijven speculaties.
wat is er voor jou dan nodig, wat je overtuigt?
pi_155727288
Daphne ging patat eten gisteravond vertelde ze op Q-Music.
Vooral mensen die doping gebruiken eten patat.
Het bewijs is daar !!!!111!1111111
U MAD?
pi_155727307
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 09:07 schreef THEFXR het volgende:

[..]

wat is er voor jou dan nodig, wat je overtuigt?
Bewijs, dat is dus een aangetroffen motortje in een fiets van een prof wielrenner. Lijkt me dat dopinggebruik bewijzen lastiger is dan het aantonen van het gebruik van motortjes.

Een Vivax Assist is 1 van de beste motortjes op dit gebied. Weegt in totaal 1,8kg. Zelfs met de lichtste fietsen moet je dan wel kunnen aantonen dat er iets niet klopt. Een fiets vol met superlichte onderdelen en frame met een gewicht boven de 7 kg zou alle alarmbellen moeten laten rinkelen.
pi_155727367
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 09:15 schreef Ericr het volgende:

[..]

Bewijs, dat is dus een aangetroffen motortje in een fiets van een prof wielrenner. Lijkt me dat dopinggebruik bewijzen lastiger is dan het aantonen van het gebruik van motortjes.

Een Vivax Assist is 1 van de beste motortjes op dit gebied. Weegt in totaal 1,8kg. Zelfs met de lichtste fietsen moet je dan wel kunnen aantonen dat er iets niet klopt. Een fiets vol met superlichte onderdelen en frame met een gewicht boven de 7 kg zou alle alarmbellen moeten laten rinkelen.
Ze hebben al een tijdje units de 600gr wegen en geruisloos zijn. en dat is alleen nog maar wat er bekend is, het is aannemelijk dat pro's nog betere gebruiken. Hetzelfde met doping, ze gebruiken het eerst en dan komen we er pas achter.
Verder kan ik mij heel goed voorstellen als er een wielrenner wordt betrapt, dit gewoon achter gesloten UCI deuren wordt afgehandeld. Want al dit uitkomt dan zendt Duitsland weer geen wielrennen meer uit en sponsors zullen vertrekken.
pi_155727477
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 21:07 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Dit zijn sporters die zichzelf dubieuze hormonen inspuiten als een Spaanse gynaecoloog ze vertelt dat het helpt. Sporters die bloed in hun eigen koelkast bewaren en hopen dat de stroom niet uitvalt.

En dan zou een motortje gebruiken risicovol zijn?
Risicovol als in gemakkelijker te detecteren.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_155727927
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 09:20 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Ze hebben al een tijdje units de 600gr wegen en geruisloos zijn. en dat is alleen nog maar wat er bekend is, het is aannemelijk dat pro's nog betere gebruiken. Hetzelfde met doping, ze gebruiken het eerst en dan komen we er pas achter.
Verder kan ik mij heel goed voorstellen als er een wielrenner wordt betrapt, dit gewoon achter gesloten UCI deuren wordt afgehandeld. Want al dit uitkomt dan zendt Duitsland weer geen wielrennen meer uit en sponsors zullen vertrekken.
Waarmee we in BNW-gebied komen. Teveel aannames zonder enig bewijs.

Welke units wegen 600 gram en kunnen 150-200 watt extra leveren? Je hebt ook nog natuurkundige wetten en het is vrij lastig om zulke wattages aan output te leveren met een accu die amper iets weegt. Kan wel maar dan is het echt maar enkele minuten.
  Redactie Frontpage / Sport dinsdag 1 september 2015 @ 10:23:19 #197
426493 crew  PippenScottie
pi_155728267
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 09:29 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Risicovol als in gemakkelijker te detecteren.
Maar dan moet er wel naar gezocht worden. Het afgelopen jaar heb ik af en toe gehoord dat er fietsen gecontroleerd worden na een koers. Maar eventuele motortjes gebruikers zullen jarenlang vrij spel hebben gehad.
Je hebt ook niet het risico dat je jaren na dato nog door betere dopingtests alsnog wordt geschorst.

Ik denk dat gemechaniseerde doping de minst risicovolle vorm van vals spelen is, eerlijk gezegd.
pi_155728280
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 09:59 schreef Ericr het volgende:

[..]

Waarmee we in BNW-gebied komen. Teveel aannames zonder enig bewijs.

Welke units wegen 600 gram en kunnen 150-200 watt extra leveren? Je hebt ook nog natuurkundige wetten en het is vrij lastig om zulke wattages aan output te leveren met een accu die amper iets weegt. Kan wel maar dan is het echt maar enkele minuten.
Die units geven maar 50 watt voor een gedurende tijd, wat op topniveau genoeg is om het verschil te maken.
pi_155728907
quote:
3s.gif Op dinsdag 1 september 2015 09:13 schreef de_boswachter het volgende:
Daphne ging patat eten gisteravond vertelde ze op Q-Music.
Vooral mensen die doping gebruiken eten patat.
Het bewijs is daar !!!!111!1111111
Het is friet.
pi_155728921
Motoren in het profpeloton, ik geloof er niks van.
pi_155731366
wat is het bewijs dat Armstrong doping nam?
pi_155731398
Ze zijn bij het IOC medailles aan het herverdelen na wat dopinggevallen. Zo is Hamilton zijn gouden medaille van de tijdrit van Athene kwijt, dat was al even bekend, maar hebben de 'nieuwe eigenaren' nu ook echt hun medaille gekregen. Ekimov ( _O- ) heeft nu 11 jaar later toch nog goud in zijn bezit. En wie is er van 4 naar 3 gegaan en heeft dus zojuist brons omgehangen gekregen?



Juist ja, Michael Rogers, die 2 jaar terug nog een probleempje had met een gevalletje clenbuterol.

Wanneer vindt de volgende uitreiking van dezelfde medailles plaats?
pi_155731456
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 10:24 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Die units geven maar 50 watt voor een gedurende tijd, wat op topniveau genoeg is om het verschil te maken.
Bij die wattages die je ziet bij het weg rijden van bijvoorbeeld Froome of Cancellara en waarbij motortjes vermoed worden is 50 watt toch echt te weinig om weg te knallen zoals zij kunnen. 50 watt is bij die snelheden een paar km/uur sneller. Natuurlijk maakt het verschil uit maar dan zou het alleen op specifieke momenten gebruikt kunnen worden want daarna is je accu leeg. Een Froome knalt echter nog wel een tijdje door op zijn koffiemolentje en heeft nog wel meer van dat soort uitbarstingen op een klim.

Blijf het een hoog BNW-gehalte houden.
pi_155731475
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 13:01 schreef THEFXR het volgende:
wat is het bewijs dat Armstrong doping nam?
Zeiden ze in Bureau Sport.
Jack does it in real time...
pi_155731544
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 13:05 schreef Ericr het volgende:

[..]

Bij die wattages die je ziet bij het weg rijden van bijvoorbeeld Froome of Cancellara en waarbij motortjes vermoed worden is 50 watt toch echt te weinig om weg te knallen zoals zij kunnen. 50 watt is bij die snelheden een paar km/uur sneller. Natuurlijk maakt het verschil uit maar dan zou het alleen op specifieke momenten gebruikt kunnen worden want daarna is je accu leeg. Een Froome knalt echter nog wel een tijdje door op zijn koffiemolentje en heeft nog wel meer van dat soort uitbarstingen op een klim.

Blijf het een hoog BNW-gehalte houden.
je hebt natuurlijk verschillende accu's/motoren, maar continue aan staan ze zeker niet, alleen als je wat hulp nodig hebt.
pi_155731629
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 13:09 schreef THEFXR het volgende:

[..]

je hebt natuurlijk verschillende accu's/motoren, maar continue aan staan ze zeker niet, alleen als je wat hulp nodig hebt.
Dan nog verklaart dat niet de jumps die sommige renners kunnen plaatsen. Dat gaat met meer dan een paar km/uur.
pi_155731632
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 23:52 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Hoe werkt een motor zonder batterij dan? Op benzine? :P

Zolang het niet een keer aangetoond is, of een keer bekend is door een wielrenner (dus niet beroepsleugenaar di Luca die zegt dat anderen het gebruiken, een statement waar hij zelf belang bij heeft), geloof ik het niet echt. Ik snap trouwens niet dat ze niet eens een warmtecamera langs de koers zetten, die zou de warmteontwikkeling van zo'n moto moeten kunnen detecteren, lijkt me.
Hier snap ik ook echt niks van iedereen die op fora maar schreeuwt over motortjes in fietsen, in programma's gaat het erover. Huur een paar van die apparaten en pak een dag zoals morgen in de Vuelta en scan alle fietsen van de toppers op de laatste col. Zo'n apparaat kost ongeveer 5.000¤ als je het huurt als krant of programma krijg je ze wellicht gratis mee voor een dag. Als krant of programma heb je een dikke scope (mocht het waar zijn).
pi_155731783
Teflon Mick _O_ Gewoon een brandschone renner die bij verkeerde ploegen reed in een foute periode.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 1 september 2015 @ 13:26:53 #209
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_155731840
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 13:02 schreef TheArt het volgende:
Ze zijn bij het IOC medailles aan het herverdelen na wat dopinggevallen. Zo is Hamilton zijn gouden medaille van de tijdrit van Athene kwijt, dat was al even bekend, maar hebben de 'nieuwe eigenaren' nu ook echt hun medaille gekregen. Ekimov ( _O- ) heeft nu 11 jaar later toch nog goud in zijn bezit. En wie is er van 4 naar 3 gegaan en heeft dus zojuist brons omgehangen gekregen?

[ afbeelding ]

Juist ja, Michael Rogers, die 2 jaar terug nog een probleempje had met een gevalletje clenbuterol.

Wanneer vindt de volgende uitreiking van dezelfde medailles plaats?
Ik kijk ook al met smart uit naar Gamze Bulut die het goud van Asli Cakir Alptekin omgehangen krijgt.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_155732576
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 13:02 schreef TheArt het volgende:
Ze zijn bij het IOC medailles aan het herverdelen na wat dopinggevallen. Zo is Hamilton zijn gouden medaille van de tijdrit van Athene kwijt, dat was al even bekend, maar hebben de 'nieuwe eigenaren' nu ook echt hun medaille gekregen. Ekimov ( _O- ) heeft nu 11 jaar later toch nog goud in zijn bezit. En wie is er van 4 naar 3 gegaan en heeft dus zojuist brons omgehangen gekregen?

[ afbeelding ]

Juist ja, Michael Rogers, die 2 jaar terug nog een probleempje had met een gevalletje clenbuterol.

Wanneer vindt de volgende uitreiking van dezelfde medailles plaats?
  dinsdag 1 september 2015 @ 14:28:08 #211
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_155733110
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 13:09 schreef THEFXR het volgende:

[..]

je hebt natuurlijk verschillende accu's/motoren, maar continue aan staan ze zeker niet, alleen als je wat hulp nodig hebt.
Maar de rest van de koers sleep je nutteloos gewicht mee...
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_155733384
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2015 14:28 schreef fathank het volgende:

[..]

Maar de rest van de koers sleep je nutteloos gewicht mee...
Niet als je met motor op 6,8 kg uitkomt...
pi_155733670
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 13:13 schreef Ericr het volgende:

[..]

Dan nog verklaart dat niet de jumps die sommige renners kunnen plaatsen. Dat gaat met meer dan een paar km/uur.
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 13:13 schreef Ericr het volgende:

[..]

Dan nog verklaart dat niet de jumps die sommige renners kunnen plaatsen. Dat gaat met meer dan een paar km/uur.
de vraag is ook, hoe gebruik je de motor dan, op het vlakke parcours zodat je energie spaart voor een demarrage of bergop voor die extra wattage?
pi_155733760
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 13:23 schreef Ericr het volgende:
Teflon Mick _O_ Gewoon een brandschone renner die bij verkeerde ploegen reed in een foute periode.
Idd _O_
pi_155735221
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 07:42 schreef Wombcat het volgende:
Op zich is er een vrij eenvoudige remedie om motortjes minder interessant te maken: minimum gewicht van de fiets omlaag. Die 6,8 kg die ze nu hanteren is veel te hoog. Ze kunnen een fiets al met gemak een kilo lichter maken. Met wat moeite nog wat meer. Gooi het minimumgewicht omlaag en de eventuele batterij-capaciteit neemt drastisch af.

Dat wil men niet omdat het de fiets onveiliger zou maken. Ook al kan het materiaal qua sterkte misschien wel lichter, er zouden meer valpartijen van komen. En er zijn al steeds meer valpartijen (in elk geval heeft men het idee dat er meer zijn)
"Ow, my schnoz! My punim! My pupik! My genechtagazoink!"
pi_155735914
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 13:05 schreef Ericr het volgende:

[..]

Bij die wattages die je ziet bij het weg rijden van bijvoorbeeld Froome of Cancellara en waarbij motortjes vermoed worden is 50 watt toch echt te weinig om weg te knallen zoals zij kunnen. 50 watt is bij die snelheden een paar km/uur sneller. Natuurlijk maakt het verschil uit maar dan zou het alleen op specifieke momenten gebruikt kunnen worden want daarna is je accu leeg. Een Froome knalt echter nog wel een tijdje door op zijn koffiemolentje en heeft nog wel meer van dat soort uitbarstingen op een klim.

Blijf het een hoog BNW-gehalte houden.
Je kan de batterij natuurlijk wel opladen dankzij het remmen in de bocht
  dinsdag 1 september 2015 @ 17:26:41 #217
39333 Zelva
Fortunate observer of time
  dinsdag 1 september 2015 @ 17:43:27 #218
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_155737113
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_155737121
quote:
2s.gif Op dinsdag 1 september 2015 17:43 schreef Falco het volgende:

[..]

Maskeringsmiddel :?
Nivea.
pi_155737124
:o
pi_155738011
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 september 2015 08:46 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Dat heeft natuurlijk weer andere nadelen. De sport wordt alleen maar duurder en dus minder aantrekkelijk voor sponsors.
Fabrikanten maken de fietsen nu al lichter dan 6,8 kg en moeten er vervolgens extra gewichtjes aanhangen. Fietsen lichter dan 6,8 kg zijn al gewoon op de markt. Dus er kan best een half kilotje af of zo.
in a crowd you lose humanity
  Redactie Sport dinsdag 1 september 2015 @ 18:25:19 #222
274204 crew  Mexicanobakker
pi_155738131
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 14:03 schreef THEFXR het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Toch mooi die bronzen medaille voor Wauters.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  dinsdag 1 september 2015 @ 18:36:55 #223
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_155738394
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 18:25 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Toch mooi die bronzen medaille voor Wauters.
Ik denk dat Thomas Dekker ook nog aan de beurt komt, oh wacht, die slaan ze over. ;)
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_155738435
quote:
wha, ik tuinde er keihard in :D :D
  dinsdag 1 september 2015 @ 19:03:14 #225
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_155739057
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 18:25 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Toch mooi die bronzen medaille voor Wauters.
Bwah ... uiteindelijk reed die ook voor Rabobank hé ... Lijkt mij sterk dat zelfs die clean was.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_155741468
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 18:19 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Fabrikanten maken de fietsen nu al lichter dan 6,8 kg en moeten er vervolgens extra gewichtjes aanhangen. Fietsen lichter dan 6,8 kg zijn al gewoon op de markt. Dus er kan best een half kilotje af of zo.
Ja, maar je had het over een kilo. Dat lijkt me wel veel. Ik weet ook niet wat dat betekent voor de veiligheid van fietsen. Er staat me iets bij dat Colnago geen frames van onder de kilo maakt in verband met veiligheid.

Geen idee of het (nog) waar is en hout snijdt trouwens, moet ik eens op Googlen...
pi_155741762
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 september 2015 20:19 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Ja, maar je had het over een kilo. Dat lijkt me wel veel. Ik weet ook niet wat dat betekent voor de veiligheid van fietsen. Er staat me iets bij dat Colnago geen frames van onder de kilo maakt in verband met veiligheid.

Geen idee of het (nog) waar is en hout snijdt trouwens, moet ik eens op Googlen...
Gewoon in de winkel te koop, 5,77 kg:
https://www.salden.nl/nl/(...)squall-sram-red.html
OK, met bijna ¤10.000 die wel aan de prijs, maar het kan dus wel.
in a crowd you lose humanity
pi_155741877
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 20:28 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Gewoon in de winkel te koop, 5,77 kg:
https://www.salden.nl/nl/(...)squall-sram-red.html
OK, met bijna ¤10.000 die wel aan de prijs, maar het kan dus wel.
Ik zeg ook niet dat het niet kan, ik zeg dat het niet wenselijk is als het wielrennen een soort Formule 1 wordt waarbij de machine belangrijker wordt dan de mens (ik chargeer). Nu hebben ProTour-teams misschien niet zoveel moeite dit soort bedragen op te hoesten (hoewel...), maar wat doe je dan bij bijvoorbeeld een NK of een Eneco Tour, waar ook kleine ploegen / amateurs aan meedoen? Dan krijg je dus competitievervalsing.

Voor mij is de charme van het wielrennen juist o.a. dat je het toch echt met je eigen benen (en wat dextrotabletten) moet doen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-09-2015 20:38:54 ]
pi_155742098
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 september 2015 20:31 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Ik zeg ook niet dat het kan, ik zeg dat het niet wenselijk is als het wielrennen een soort Formule 1 wordt waarbij de machine belangrijker wordt dan de mens (ik chargeer). Nu hebben ProTour-teams misschien niet zoveel moeite dit soort bedragen op te hoesten (hoewel...), maar hoe doe je dan bij bijvoorbeeld een NK of een Eneco Tour, waar ook kleine ploegen / amateurs aan meedoen? Dan krijg je dus competitievervalsing.

Voor mij is de charme van het wielrennen juist o.a. dat je het toch echt met je eigen benen (en wat dextrotabletten) moet doen.
De huidige fietsen waarmee de profs van de Protour-teams rijden zijn echt niet veel goedkoper. Sky rijdt volgens mij met de Pinarello Dogma, vul hier maar eens de duurste opties in (waar ze bij Sky ongetwijfeld mee rijden) en je gaat ook over de ¤10.000 heen. Dus die competitievervalsing heb je nu ook al.
Dito met de duurste Bianchi Oltre, waarmee TLJ rijdt. Ook die rijden vast niet met het instapmodel.
in a crowd you lose humanity
pi_155742197
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 20:38 schreef Wombcat het volgende:

[..]

De huidige fietsen waarmee de profs van de Protour-teams rijden zijn echt niet veel goedkoper zijn. Sky rijdt volgens mij met de Pinarello Dogma, vul hier maar eens de duurste opties in (waar ze bij Sky ongetwijfeld mee rijden) en je gaat ook over de ¤10.000 heen. Dus die competitievervalsing heb je nu ook al.
Dito met de duurste Bianchi Oltre, waarmee TLJ rijdt. Ook die rijden vast niet met het instapmodel.
Dat is allemaal waar, maar daar rijden kleinere renners niet mee, terwijl hun fietsen wel rond de 6,8 kilo zullen zitten. En een fiets met dat gewicht heb je ook voor de helft van dat geld.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-09-2015 20:42:15 ]
pi_155742310
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 september 2015 20:41 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Dat is allemaal waar, maar daar rijden kleinere renners niet mee, terwijl die wel rond de 6,8 kilo zullen zitten. En een fiets met dat gewicht heb je ook voor de helft van dat geld.
Mijn punt is: er zijn al fietsen van een kilo lichter op de markt. Voor de meeste fietsfabrikanten zal het echt geen probleem zijn om een fiets van een halve kilo lichter, die ook veilig genoeg is, op de markt te brengen, voor aanzienlijk minder dan ¤10.000.
Die 6,8 kilo is niet meer van deze tijd.
in a crowd you lose humanity
pi_155742402
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 20:44 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Mijn punt is: er zijn al fietsen van een kilo lichter op de markt. Voor de meeste fietsfabrikanten zal het echt geen probleem zijn om een fiets van een halve kilo lichter, die ook veilig genoeg is, op de markt te brengen, voor aanzienlijk minder dan ¤10.000.
Die 6,8 kilo is niet meer van deze tijd.
Interessante variant op jouw stelling: Ernesto Colnago over zijn 'zware' frames:

quote:
Ernesto Colnago on… The UCI’s weight limit

Ernesto Colnago wishes the Union Cycliste International (UCI) to create a weight limit on the bike frame and not an overall 6.8kg limit. Make the frame limit 1.15 kilograms, then, the team can modify it for different races via its components.

“Lowering the minimum weight? No. How can Alessandro Petacchi or Tom Boonen race on a bike that’s less than 6.8kg? It works for someone who weighs 60kg, but a frame has to work for someone who weighs 80,” says Colnago. “A frame needs to weigh 1.15kg, and then if you are using it for Roubaix, you use stronger components, and for Alpe d’Huez, lighter components.”

He finds it “crazy” that riders race down the Kemmelberg in Ghent-Wevelgem or over the cobbles of Paris-Roubaix with high-profile carbon wheels. He said that keeping the heart of the bike – the frame – strong allows for variations in components and rider security.

Read more at http://www.cyclingweekly.(...)#68xSdgjJCOvDkcWz.99


[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 01-09-2015 20:48:31 ]
pi_155742628
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 september 2015 20:47 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Interessante variant op jouw stelling: Ernesto Colnago over zijn 'zware' frames:

[..]

In feite zegt hij ook dat het lichter kan, maar afhankelijk van de renner.
Dat zou het overigens wel eerlijker maken, want voor een lichte renner betekent een frame van 6,8 kg relatief meer grammen frame per kilo lichaamsgewicht dan voor een zware renner. Oftewel: zijn wattage per kilo neemt meer af dan dat van een zware renner.

Maar we raken wel erg offtopic ondertussen.
in a crowd you lose humanity
pi_155742870
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 20:55 schreef Wombcat het volgende:

[..]

In feite zegt hij ook dat het lichter kan, maar afhankelijk van de renner.
Dat zou het overigens wel eerlijker maken, want voor een lichte renner betekent een frame van 6,8 kg relatief meer grammen frame per kilo lichaamsgewicht dan voor een zware renner. Oftewel: zijn wattage per kilo neemt meer af dan dat van een zware renner.
Ja, maar hij stelt tegelijk dat er een minimumgewicht voor het frame zou moeten zijn. Vervolgens kan je, afhankelijk van de renner, variëren met het gewicht van de overige onderdelen.

Zo lees ik 'm, maar ik moet zeggen dat het er niet heel eenduidig staat.

quote:
Maar we raken wel erg offtopic ondertussen.
Ach, wordt er ook nog eens iets zinnigs gezegd hier.
pi_155743081
quote:
12s.gif Op dinsdag 1 september 2015 21:01 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Ja, maar hij stelt tegelijk dat er een minimumgewicht voor het frame zou moeten zijn. Vervolgens kan je, afhankelijk van de renner, variëren met het gewicht van de overige onderdelen.

Zo lees ik 'm, maar ik moet zeggen dat het er niet heel eenduidig staat.

[..]

Ach, wordt er ook nog eens iets zinnigs gezegd hier.
quote:
12s.gif Op dinsdag 1 september 2015 21:01 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Ja, maar hij stelt tegelijk dat er een minimumgewicht voor het frame zou moeten zijn. Vervolgens kan je, afhankelijk van de renner, variëren met het gewicht van de overige onderdelen.

Zo lees ik 'm, maar ik moet zeggen dat het er niet heel eenduidig staat.

Hij zegt het niet expliciet, maar impliceert wel dat in bepaalde situaties je onder de 6,8 kg kunt komen. Overigens snap ik zijn logica niet zo erg dat je voor Alpe d'Huez een minder stevige fiets nodig hebt dan voor Parijs-Roubaix. Naja, tot op zekere hoogte wel, maar in een bergetappe ga je meestal ook wel een met hoge snelheden naar beneden. Dan kan moet een fiets ook stevig zijn.

Er zijn ook framebouwers die wel een frame van onder ene kilo bouwen. Scott of Ridley b.v. (ik weet ff niet meer welke van de twee), kwamen er een aantal jaar geleden al mee.
in a crowd you lose humanity
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 1 september 2015 @ 21:29:29 #236
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_155743741
-> Centraal
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  dinsdag 1 september 2015 @ 21:55:16 #237
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_155744850
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 20:28 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Gewoon in de winkel te koop, 5,77 kg:
https://www.salden.nl/nl/(...)squall-sram-red.html
OK, met bijna ¤10.000 die wel aan de prijs, maar het kan dus wel.
Met een setje Meilenstein wielen kan ook daar zo nog 400 gram vanaf. En met een beetje zoeken en vergelijken is er op die remmen van de Red groep ook nog wel wat te besparen. Bij Rose hangt geloof ik een fietsje van in ieder geval minder dan 5 kg. Het kan dus wel maar het kost een beetje en is geen massa productie. Maar dat waren die stalen kaders van Joop en Gerrie en Jan en Hennie ook niet.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  dinsdag 1 september 2015 @ 21:56:01 #238
138547 VASND
Happen naar het baasje
pi_155744872
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 september 2015 20:47 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Interessante variant op jouw stelling: Ernesto Colnago over zijn 'zware' frames:

[..]

Mijn mountainbikeframe uit begin jaren 2000 woog 1200 gram. Ik denk dat het lichter ook wel wat veiliger kan.

-- Ik denk trouwens dat de comfortfactor niet vergeten moet worden met het aantal KM's dat deze kerels jaarlijks maken.
-|||---ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ---|||-
[b]Op woensdag 28 juli 2010 23:05 schreef Dromenvangertje het volgende:[/b]
het zou mij een eer zijn om alles voor u te doen wat uw hartje begeert.
  dinsdag 1 september 2015 @ 22:10:08 #239
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_155745429
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 september 2015 20:47 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Interessante variant op jouw stelling: Ernesto Colnago over zijn 'zware' frames:

[..]

Die Colnago heeft natuurlijk nog nooit voorop gelopen bij innovaties. Maakte wel degelijke frames maar liep qua design altijd mijlen ver achter. Kijk alleen maar eens wanneer de eerste Colnago's met geintegreerde balhoofdlagers op de markt kwamen. Nee volgens Colnago was dat niks want het balhoofd zou vervormen. Strakke frames met uitvalpadden naar beneden was ook eerst niks, waardoor die Colnago frames er op enig moment gewoon lomp uitzagen.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_155750315
DEA Announces Major Steroid Operation

http://krwg.org/post/dea-(...)d-operation#stream/0
pi_155750469
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 21:46 schreef THEFXR het volgende:
FINA is reporting that Turkmenistani swimmer Hemra Nurmyradov, holder of five Turkmen national men’s swimming records, failed an in-competition drug test at last year’s FINA Short Course World Championships. He has received a two-year competition ban.

http://swimswam.com/fina-(...)-in-doping-decision/
The Fédération Internationale de Natation (FINA) has issued a two-year ban to Turkmen swimmer Hemra Nurmyradov, after he tested positive to a number of different substances in December 2014. Nurmyradov, holder of five national records in Turkmenistan, tested positive for Nandrolone, a Class S1.1A Exogenous Anabolic Agent; 17beta-hydroxymethyl, 17alpha-methyl-18-norandrost-1,4,13-triene-3-one, a Class S1.1A Exogenous Anabolic Agent; and 17-epistanozolol-N-glucuronide, a Class S1.1A Exogenous Anabolic Agent (the Prohibited Substances).

‘In addition, the GC/C/IRMS result for Testosterone (T) and at least one of the Adiols (5a-Adiol and/or (5bAdiol) is consistent with exogenous origin’, read a FINA statement. ‘The GC/C/IRMS result for 5a-androstane-3a, 17b-diol (5a Adiol) and 5b-androstane–3a, 17b-diol (5b Adiol) is also consistent with exogenous origin. The FINA Doping Panel decided according to the FINA DC Rule 10.2 to impose on the athlete a period of two (2) years’ ineligibility, starting on 3 December 2014 and ending at the conclusion of the 3 December 2016 for his first anti-doping rule violation.’

LOL, dat zijn er nogal wat, stuk of 6 :D
pi_155750673
vayerism twitterde op dinsdag 01-09-2015 om 21:13:56 Rogers (Ferrari client) moves to third because Tyler (Ferrari client) was treated by Ferrari. reageer retweet
pi_155752138
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2015 22:10 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Die Colnago heeft natuurlijk nog nooit voorop gelopen bij innovaties. Maakte wel degelijke frames maar liep qua design altijd mijlen ver achter. Kijk alleen maar eens wanneer de eerste Colnago's met geintegreerde balhoofdlagers op de markt kwamen. Nee volgens Colnago was dat niks want het balhoofd zou vervormen. Strakke frames met uitvalpadden naar beneden was ook eerst niks, waardoor die Colnago frames er op enig moment gewoon lomp uitzagen.
Ook weer waar: misschien is zijn mening gewoon conservatief.
pi_155756277
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 01:01 schreef THEFXR het volgende:

[..]

The Fédération Internationale de Natation (FINA) has issued a two-year ban to Turkmen swimmer Hemra Nurmyradov, after he tested positive to a number of different substances in December 2014. Nurmyradov, holder of five national records in Turkmenistan, tested positive for Nandrolone, a Class S1.1A Exogenous Anabolic Agent; 17beta-hydroxymethyl, 17alpha-methyl-18-norandrost-1,4,13-triene-3-one, a Class S1.1A Exogenous Anabolic Agent; and 17-epistanozolol-N-glucuronide, a Class S1.1A Exogenous Anabolic Agent (the Prohibited Substances).

‘In addition, the GC/C/IRMS result for Testosterone (T) and at least one of the Adiols (5a-Adiol and/or (5bAdiol) is consistent with exogenous origin’, read a FINA statement. ‘The GC/C/IRMS result for 5a-androstane-3a, 17b-diol (5a Adiol) and 5b-androstane–3a, 17b-diol (5b Adiol) is also consistent with exogenous origin. The FINA Doping Panel decided according to the FINA DC Rule 10.2 to impose on the athlete a period of two (2) years’ ineligibility, starting on 3 December 2014 and ending at the conclusion of the 3 December 2016 for his first anti-doping rule violation.’

LOL, dat zijn er nogal wat, stuk of 6 :D
Bestaan er nog schone Turkse sporters? Sommige landen weten hun dopeurs echt slecht te verbergen.
  woensdag 2 september 2015 @ 13:01:10 #245
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_155756396
quote:
7s.gif Op woensdag 2 september 2015 08:50 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Ook weer waar: misschien is zijn mening gewoon conservatief.
Diene mens is ook al ergens in de 80 ondertussen hé ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_155760023
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 13:05 schreef Ericr het volgende:

[..]

Bij die wattages die je ziet bij het weg rijden van bijvoorbeeld Froome of Cancellara en waarbij motortjes vermoed worden is 50 watt toch echt te weinig om weg te knallen zoals zij kunnen. 50 watt is bij die snelheden een paar km/uur sneller. Natuurlijk maakt het verschil uit maar dan zou het alleen op specifieke momenten gebruikt kunnen worden want daarna is je accu leeg. Een Froome knalt echter nog wel een tijdje door op zijn koffiemolentje en heeft nog wel meer van dat soort uitbarstingen op een klim.

Blijf het een hoog BNW-gehalte houden.
hoezo een hoog BNW gehalte? die motortjes bestaan gewoon in verschillende sterktes.
het is niet zo dat het eerst voor amateurs ontwikkelt wordt en dan pas naar de pro's overslaat.
Nieuwe ontwikkelingen volgen zich altijd eerst de pro en dan naar beneden naar amateurs/junioren.
pi_155760063
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:28 schreef THEFXR het volgende:

[..]

hoezo een hoog BNW gehalte? die motortjes bestaan gewoon in verschillende sterktes.
het is niet zo dat het eerst voor amateurs ontwikkelt wordt en dan pas naar de pro's overslaat.
Nieuwe ontwikkelingen volgen zich altijd eerst de pro en dan naar beneden naar amateurs/junioren.
Alleen maar speculatie. Het is een beetje de WTC-7 van het wielrennen eigenlijk.

Ja die motortjes bestaan maar nul bewijs dat ze gebruikt worden in het professionele wielrennen.
pi_155760082
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:29 schreef Ericr het volgende:

[..]

Alleen maar speculatie. Het is een beetje de WTC-7 van het wielrennen eigenlijk.

Ja die motortjes bestaan maar nul bewijs dat ze gebruikt worden in het professionele wielrennen.
Genoeg beelden te over die wijzen op een motortje en ook beweringen van (ex) renners.
Het bewijs wat jij wilt zien zal er nooit komen, want de UCI is ook niet betrouwbaar.
pi_155760215
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:30 schreef THEFXR het volgende:

[..]

is er bewijs dat het niet gebruikt wordt?
Godver, je vraag er ook om dat deze smiley wordt gebruikt :')

Er is ook geen bewijs dat god niet bestaat. Het gaat hier niet om een negatieve bewijslast, het gaat er om dat aangetoond wordt dat die motortjes gebruikt worden in het professionele wielrennen.

quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:30 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Genoeg beelden te over die wijzen op een motortje en ook beweringen van (ex) renners.
Het bewijs wat jij wilt zien zal er nooit komen, want de UCI is ook niet betrouwbaar.

Oftewel BNW-terrein. UCI is niet betrouwbaar dus motortjes in het professionele wielrennen moeten wel bestaan. Can't argue with that.
pi_155760235
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:35 schreef Ericr het volgende:

[..]

Godver, je vraag er ook om dat deze smiley wordt gebruikt :')

Er is ook geen bewijs dat god niet bestaat. Het gaat hier niet om een negatieve bewijslast, het gaat er om dat aangetoond wordt dat die motortjes gebruikt worden in het professionele wielrennen.
en wat is dan voor jouw genoeg bewijs?
pi_155760263
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:36 schreef THEFXR het volgende:

[..]

en wat is dan voor jouw genoeg bewijs?
Een professionele renner die betrapt wordt op het gebruik van een motortje. Dus niet Jan Lampekap in het criterium van Schubbekutteveen voor rijders zonder licentie.
pi_155760337
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:37 schreef Ericr het volgende:

[..]

Een professionele renner die betrapt wordt op het gebruik van een motortje. Dus niet Jan Lampekap in het criterium van Schubbekutteveen voor rijders zonder licentie.
en jij denkt dat de UCI, dat publiceert? dan denk ik dat je nog weinig wielrennen op tv zult zien.
de UCI publiceert nu al dopinggevallen niet of slecht.
pi_155760338
Ik denk niet dat fabrikanten en ploegen zich hier aan gaan branden. Bij doping kunnen ze, ook al is de ploegleiding op de hoogte, alles afschuiven op de renner bij motoren is dat niet mogelijk.
pi_155760353
José de Cauwer zei het net ook "er zit een motor in"!!!!

hij had het over een type renner, maar het is typisch een uitspraak die Thefxr uit de context zou trekken en als hard bewijs voor het gebruik van motortjes zou aanvoeren
in a crowd you lose humanity
pi_155760376
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:40 schreef TargaFlorio het volgende:
Ik denk niet dat fabrikanten en ploegen zich hier aan gaan branden. Bij doping kunnen ze, ook al is de ploegleiding op de hoogte, alles afschuiven op de renner bij motoren is dat niet mogelijk.
Als ze zeker genoeg zijn dat ze niet gepakt worden, zullen ze het wel degelijk doen.
in a crowd you lose humanity
pi_155760394
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:40 schreef TargaFlorio het volgende:
Ik denk niet dat fabrikanten en ploegen zich hier aan gaan branden. Bij doping kunnen ze, ook al is de ploegleiding op de hoogte, alles afschuiven op de renner bij motoren is dat niet mogelijk.
Die hoeven er toch niks vanaf te weten, kan de renner en monteur zijn.
Verder passen die amateurmotortjes wel in pro frames
pi_155760406
Maar dat het niet ontdekt wordt ben ik niet van overtuigd.
pi_155760427
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:40 schreef THEFXR het volgende:

[..]

en jij denkt dat de UCI, dat publiceert? dan denk ik dat je nog weinig wielrennen op tv zult zien.
de UCI publiceert nu al dopinggevallen niet of slecht.
Nogmaals dat blijft een hoog BNW-gehalte houden. Doofpotten bestaan maar renners die gepakt worden met motortjes ga je niet makkelijk stil houden. Misschien in de tijd van Armstrong waar nog wel eens wat kon worden afgekocht maar inmiddels zijn we vele jaren verder en is de invloed van social media ook steeds groter geworden. Zo'n rel ga je niet stil houden.
pi_155760433
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:42 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Die hoeven er toch niks vanaf te weten, kan de renner en monteur zijn.
Verder passen die amateurmotortjes wel in pro frames
Dan zou de renner in samenzwering moeten gaan met de monteurs. Vind ik ongeloofwaardig.
pi_155760454
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:42 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Die hoeven er toch niks vanaf te weten, kan de renner en monteur zijn.

Yeah, right. Lijkt me onmogelijk om als renner dit er in te klussen zonder dat de ploeg er iets van merkt.
in a crowd you lose humanity
pi_155760489
Een ploeg heeft geen monteurs. Die mensen worden mecanicien genoemd.
in a crowd you lose humanity
pi_155760518
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:43 schreef TargaFlorio het volgende:
Maar dat het niet ontdekt wordt ben ik niet van overtuigd.
even offtopic voor de vergelijking, in het tennis worden ze ook positief getest, buiten de top 100 ga je er publiekelijk aan anders is het gewoon een undercover schorsing, blessure of pensioen.
gewoon om PR redenen en dat de sponsors niet weglopen, kan best zijn dat het ontdekt wordt.
Wil niet zeggen dat de UCI dat dan bekend maakt, vanwege schade aan de sport en sponsoren.
pi_155760526
quote:
15s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:45 schreef Wombcat het volgende:
Een ploeg heeft geen monteurs. Die mensen worden mecanicien genoemd.
I know, weet nooit hoe ik dat moet schrijven. :@
pi_155760572
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:46 schreef THEFXR het volgende:

[..]

even offtopic voor de vergelijking, in het tennis worden ze ook positief getest, buiten de top 100 ga je er publiekelijk aan anders is het gewoon een undercover schorsing, blessure of pensioen.
gewoon om PR redenen en dat de sponsors niet weglopen, kan best zijn dat het ontdekt wordt.
Wil niet zeggen dat de UCI dat dan bekend maakt, vanwege schade aan de sport en sponsoren.
Genoeg bekende namen in het wielrennen die wel betrapt zijn dus de tennis situatie in het huidige wielrennen geloof ik niet zo in.
pi_155760589
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:43 schreef Ericr het volgende:

[..]

Nogmaals dat blijft een hoog BNW-gehalte houden. Doofpotten bestaan maar renners die gepakt worden met motortjes ga je niet makkelijk stil houden. Misschien in de tijd van Armstrong waar nog wel eens wat kon worden afgekocht maar inmiddels zijn we vele jaren verder en is de invloed van social media ook steeds groter geworden. Zo'n rel ga je niet stil houden.
nou, ik vind dat de UCI toch nog steeds veel stilhoud, iedereen verdient geld dus iedereen heeft belang bij een schone sport.
pi_155760632
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:48 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Genoeg bekende namen in het wielrennen die wel betrapt zijn dus de tennis situatie in het huidige wielrennen geloof ik niet zo in.
Nou is betrapt worden op doping, wel iets anders dan betrapt worden vanwege het gebruik van een motorfiets. Ik geloof best dat de UCI dat graag stil zou houden.
hoewel Mattan daar ook nooit voor geschorst is
in a crowd you lose humanity
pi_155760641
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:48 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Genoeg bekende namen in het wielrennen die wel betrapt zijn dus de tennis situatie in het huidige wielrennen geloof ik niet zo in.
ja, in het verleden, kan toch ook zijn dat de UCI de tennismethode nu beter vind om toe te passen?
pi_155760653
Overigens denk ik dat er wel eens kans is dat er renners zijn die er gebruik van hebben gemaakt. Een klein kansje maar uit te sluiten valt het niet. Nu is er al een tijdje veel meer aandacht voor, het risico om betrapt te worden is dus ook toegenomen.
pi_155760668
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:49 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nou, ik vind dat de UCI toch nog steeds veel stilhoud, iedereen verdient geld dus iedereen heeft belang bij een schone sport.
Nou gooi de namen hier neer van renners die betrapt zijn maar die de UCI onder de pet houdt.
pi_155760673
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:50 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ja, in het verleden, kan toch ook zijn dat de UCI de tennismethode nu beter vind om toe te passen?
Zou kunnen ja. Er is nog niet echt een concrete aanwijzing voor. Dus je valt weer eens in je bekende patroon om speculaties, aanwijzingen en mogelijkheden als hard bewijs te zien.
in a crowd you lose humanity
pi_155760767
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:51 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Nou gooi de namen hier neer van renners die betrapt zijn maar die de UCI onder de pet houdt.
ik bedoel meer dat er zoveel vertraging zit in het bekend maken, soms wel bijna 1 jaar, en dan hebben ze nog een jaar schorsing te gaan.
was een tijdje terug met een bekende renner die niet meer mee deed en achteraf bleek dat hij een schorsing had.
pi_155760792
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:54 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik bedoel meer dat er zoveel vertraging zit in het bekend maken, soms wel bijna 1 jaar, en dan hebben ze nog een jaar schorsing te gaan.
was een tijdje terug met een bekende renner die niet meer mee deed en achteraf bleek dat hij een schorsing had.
Nou, als 'ie zo bekend was, weet je vast wel zijn naam.
in a crowd you lose humanity
pi_155760814
Menchov?
pi_155760815
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:42 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Die hoeven er toch niks vanaf te weten, kan de renner en monteur zijn.
Verder passen die amateurmotortjes wel in pro frames
Maar in dat geval is het weer heel makkelijk detecteerbaar, omdat die fietsen dan meer wegen.
pi_155760849
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:51 schreef Ericr het volgende:
Overigens denk ik dat er wel eens kans is dat er renners zijn die er gebruik van hebben gemaakt. Een klein kansje maar uit te sluiten valt het niet. Nu is er al een tijdje veel meer aandacht voor, het risico om betrapt te worden is dus ook toegenomen.
Eddy Planckaert had het er met Mercx over had en die bevestigde het gebruik van motoren in het peleton bij tour du jour.
pi_155760864
Dat soort verhalen hecht ik niet veel waarde aan.
pi_155760872
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:55 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Maar in dat geval is het weer heel makkelijk detecteerbaar, omdat die fietsen dan meer wegen.
er is alleen minimum gewicht en fietsen kunnen ook lichter gemaakt worden.
pi_155760879
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:56 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Eddy Planckaert had het er met Mercx over had en die bevestigde het gebruik van motoren in het peleton bij tour du jour.
Tour du Jour, ja dan moet het wel waar zijn. Dat is toch dat waardeloze zeikprogramma waar urenlang gezwetst wordt om de tijd maar vol te maken?
pi_155760929
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:55 schreef TargaFlorio het volgende:
Menchov?
Ik denk dat 'ie O'Grady bedoelt. Die kondigde tijdens de Tour van 2013 aan dat hij per direct stopte na de Tour, om een paar dagen na de Tour te bekennen dat hij in 1998 dopinig heeft gebruikt.
Er werd recent gespeculeerd dat de UCI al wist en dat O'Grady stopte om een schorsing te voorkomen
in a crowd you lose humanity
  woensdag 2 september 2015 @ 15:59:52 #280
138547 VASND
Happen naar het baasje
pi_155760933
Wacht maar, over 5 jaar zijn de zaken verjaard en dan komt er een nieuwe test waarmee met terugwerkende kracht fiets-stalen kunnen worden onderzocht.

--edit-- btw, positieven aan het eind van iemands loopbaan zonder grote rondenwinsten dat jaar, tja, dan kun je als organisatie idd even wegkijken en daar heb ik niet zo'n problemen mee.
-|||---ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ---|||-
[b]Op woensdag 28 juli 2010 23:05 schreef Dromenvangertje het volgende:[/b]
het zou mij een eer zijn om alles voor u te doen wat uw hartje begeert.
pi_155760973
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:58 schreef Ericr het volgende:

[..]

Tour du Jour, ja dan moet het wel waar zijn. Dat is toch dat waardeloze zeikprogramma waar urenlang gezwetst wordt om de tijd maar vol te maken?
kijk, daar ga je weer op de oude tour, bronnen zwart maken en de inhoud over slaan
pi_155761004
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:01 schreef THEFXR het volgende:

[..]

kijk, daar ga je weer op de oude tour, bronnen zwart maken en de inhoud over slaan
Eddy Planckaert moet je ook niet al te serieus nemen.
in a crowd you lose humanity
pi_155761025
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:58 schreef THEFXR het volgende:

[..]

er is alleen minimum gewicht en fietsen kunnen ook lichter gemaakt worden.
Maar als een fiets opeens 7.8 kg weegt terwijl de andere fietsen van dat team 6.8 kg wegen, valt dat natuurlijk op.

En voor dat tweede heb je dus wel meer mensen nodig dan alleen de mecanicien en de renner (wat jij zelf suggereerde)
pi_155761039
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:01 schreef THEFXR het volgende:

[..]

kijk, daar ga je weer op de oude tour, bronnen zwart maken en de inhoud over slaan
Eddy Planckaert die wat besproken heeft met Merckx is toch geen bron?
  woensdag 2 september 2015 @ 16:04:22 #285
138547 VASND
Happen naar het baasje
pi_155761057
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:03 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Maar als een fiets opeens 7.8 kg weegt terwijl de andere fietsen van dat team 6.8 kg wegen, valt dat natuurlijk op.

En voor dat tweede heb je dus wel meer mensen nodig dan alleen de mecanicien en de renner (wat jij zelf suggereerde)
Bijna heel het peloton rijdt op min of meer hetzelfde model Specialized. Excel zou verder toch het werk moeten kunnen doen zou je denken.

[ Bericht 0% gewijzigd door VASND op 02-09-2015 16:04:42 (z) ]
-|||---ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ---|||-
[b]Op woensdag 28 juli 2010 23:05 schreef Dromenvangertje het volgende:[/b]
het zou mij een eer zijn om alles voor u te doen wat uw hartje begeert.
pi_155761062
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:55 schreef TargaFlorio het volgende:
Menchov?
ja, bij hem is het wat lang uitgebleven voordat het bekend werd. bij tennis wordt dat niet bekend en keren ze gewoon weer terug.
pi_155761072
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:03 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Maar als een fiets opeens 7.8 kg weegt terwijl de andere fietsen van dat team 6.8 kg wegen, valt dat natuurlijk op.

Dat valt op ja. Alleen kunnen ze makkelijk een fiets maken van 5,8-6,3 kg en heb je dan wat gewicht over om een motortje en batterij te monteren. Maar dat kan natuurlijk niet zonder medeweten van (een deel van) de ploeg.

Het zou imo wel goed zijn als de UCI het minimum gewicht wat verlaagt, want bij veel fabrikanten moet de fiets al met loodjes verzwaard worden.
in a crowd you lose humanity
pi_155761099
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:03 schreef Ericr het volgende:

[..]

Eddy Planckaert die wat besproken heeft met Merckx is toch geen bron?
dus Eddy is gewoon een betaalde gek?
pi_155761102
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:04 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ja, bij hem is het wat lang uitgebleven voordat het bekend werd. bij tennis wordt dat niet bekend en keren ze gewoon weer terug.
Maar uiteindelijk is het wel gewoon bekend geworden.
pi_155761124
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:03 schreef Ericr het volgende:

[..]

Eddy Planckaert die wat besproken heeft met Merckx is toch geen bron?
Je kent Thefxr toch wel zo langzamerhand? De woorden (mechanische) doping en de naam van een renner in een interview is hard bewijs dat die renner gebruikt.
in a crowd you lose humanity
pi_155761145
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:05 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dus Eddy is gewoon een betaalde gek?
Je hebt 'm door ^O^
in a crowd you lose humanity
pi_155761154
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:05 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dus Eddy is gewoon een betaalde gek?
Iedereen bij dat flutprogramma toch? Je komt daar vooral aan tafel als je goed uit je nek kan lullen. Maar goed volg het verder niet maar wat ik er van heb gezien was echt tranen trekkend slecht.
pi_155761160
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:06 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Je kent Thefxr toch wel zo langzamerhand? De woorden (mechanische) doping en de naam van een renner in een interview is hard bewijs dat die renner gebruikt.
dat niet, maar eddy heeft er toch geen voordeel van om dat te roepen.
pi_155761165
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:05 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dus Eddy is gewoon een betaalde gek?
Gek klinkt wat negatief. Is een toffe kerel.
pi_155761193
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:07 schreef Ericr het volgende:

[..]

Iedereen bij dat flutprogramma toch? Je komt daar vooral aan tafel als je goed uit je nek kan lullen. Maar goed volg het verder niet maar wat ik er van heb gezien was echt tranen trekkend slecht.
Boogerd zit er ook altijd, even zijn boekje weer pluggen, en die wielergekkies trappen er weer in om het te kopen.
pi_155761204
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:07 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dat niet, maar eddy heeft er toch geen voordeel van om dat te roepen.
Hij roept gewoon lekker mee met de rest.
Het youtube-filmpje van de fiets van Hesjedal vorig jaar met de Giro dat door veel TV-stations werd opgepikt was ook al te stompzinnig voor woorden. Niettemin zonden ze het wel allemaal uit.
in a crowd you lose humanity
  woensdag 2 september 2015 @ 16:09:14 #297
138547 VASND
Happen naar het baasje
pi_155761208
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:07 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dat niet, maar eddy heeft er toch geen voordeel van om dat te roepen.
Beetje stemmingmakerij, goeien handel.
-|||---ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ---|||-
[b]Op woensdag 28 juli 2010 23:05 schreef Dromenvangertje het volgende:[/b]
het zou mij een eer zijn om alles voor u te doen wat uw hartje begeert.
pi_155761260
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:09 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Hij roept gewoon lekker mee met de rest.
Het youtube-filmpje van de fiets van Hesjedal vorig jaar met de Giro dat door veel TV-stations werd opgepikt was ook al te stompzinnig voor woorden. Niettemin zonden ze het wel allemaal uit.
die van cancellara vind ik veel beter.

pi_155761263
:{w Niks mis met Tour du Jour.
pi_155761277
Dicht?
pi_155761282
Ja
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')