abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 23 augustus 2015 @ 20:25:25 #157
7152 Inbox4me
 Zo kijk ik altijd
pi_155475699
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 16:37 schreef focal het volgende:

[..]

Als bedienend personeel ben je altijd blij met je gasten en probeer je ze een topervaring te geven.

De realiteit is helaas meestal iets anders, over het algemeen zijn spaaractie mensen niet je leukste gasten. De meesten hebben in hun hoofd dat het een goedkoop avondje uit moet worden en willen graag snel hun eten op tafel en drinken er 1 glas huiswijn bij. Je verdient aan dit soort acties niets tenzij je mensen wel zo krijgt dingen bij te bestellen, wat vaak ongemakkelijk is. *knip*
Ik zou willen dat meer mensen jouw instelling hebben, al zijn mijn ervaringen (net als bij Cat22) wisselend. Vanuit de uitbaters snap ik ook dat je probeert extra omzet te draaien, maar de één pakt het wat beter op dan een ander.

Ik ben wel nieuwsgierig: hoe is de verdeling van de kosten, bv zo'n spaaractie van AH: is dat 50/50 tussen restaurants en AH, of is die verhouding heel anders?

quote:
1s.gif Op zondag 23 augustus 2015 17:14 schreef Cat22 het volgende:
Spaaractie-etentjes.... voor mij altijd een test hoe gastvrij de horeca werkelijk is.
Ik zal echt niet de hele avond op een flesje water teren, snap ook wel dat de marge vaak in de bijverkoop zit, en dat de winst dit keer echt niet in het eten zit, en het menu minder verrassend zal zijn dan de reguliere kaart. Maar ik zie het wel als een visitekaartje van het restaurant en een test om er later nog eens terug te gaan of niet. *knip*
Ik zie het vaak ook als een "test": bevalt het dan kom ik later nog wel een keer terug, en als ik slecht behandeld wordt dan weet ik ook waar ik aan toe ben.
Ik ken karate, taekwondo en nog 19 andere gevaarlijke woorden
pi_155485112
quote:
14s.gif Op zondag 23 augustus 2015 12:35 schreef golfer het volgende:
[ afbeelding ] :')
Ik ontvang zulke complimenten liever mondeling, niet als korting. :+
Maar altijd fijn als een rustig, goed etend kind gewaardeerd wordt.
Professioneel gifmenger.
pi_155486403
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 17:25 schreef _Newman_ het volgende:

[..]

Nou ik ken Leiden niet zo goed want ik woon er niet. Maar bij LaPlace staat er wel dat alles vers is en huisgemaakt, dus daarom dacht ik laat ik eens proberen. Het wordt ook wel ter plekker bereid en het is niet zo dat alles al 4 uur in een opschepbakje ligt. En als je het niet probeert dan weet je het niet of het wat is.

Voor mij is uit eten ook gewoon een luxe dingetje. Ik heb inkomen op bijstands niveau, maar ik heb wel werk hoor, maar veel geld heb ik niet. Dus als ik dan me zelf eens een keer verwen bij hoge uitzondering dan kan ik best een beetje boos worden dat ik overal bordjes zie met vers dit en vers dat en huisgemaakte patat enzo en staat er staat dan iemand de hamburger voor je neus te grillen dan krijg je wel het idee dat het wat voor zou moeten moet stellen maar als het dan niet lekker smaakt nou dan ben ik best teleurgesteld en vooral omdat dat voor mij best een uitgave is.
Ik begrijp heel goed dat voor iemand met een niet al te hoog inkomen de horeca geen waar voor zijn geld levert, voor de prijs van 2 biertjes en een hoofdgerecht moet een bijstandsmoeder met 3 kinderen twee weken eten.

De enige tip die ik kan geven is: goedkoop is duurkoop zeker in de horeca. Liever 1 keer per 2 jaar een goede hamburger dan 2 keer per jaar een matige.
eten!!!
pi_155486794
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 14:58 schreef Inbox4me het volgende:
Leuke topicreeks :)

Ik ben wel benieuwd hoe horecapersoneel/ondernemers aankijkt tegen gasten die met zo'n spaarkaart (bv AH restaurantactie) aan komen zetten. Voor mij af en toe een drempel, ik voel me dan zo'n typisch zuinige Hollander :P
Een paar jaar geleden toen de restaurant week net geintroduceerd werd vond ik het fantastisch, ondernemers die er aan meededen zagen het als marketing en boden hun normale beleving aan voor een lagere prijs.

Tegenwoordig is het alleen maar een manier om lege stoelen vol te krijgen, er word op die acties zeer weinig verdiend en dus worden er door de keuken speciale actie menu's gemaakt met goedkopere ingrediënten en minder handelingen. De winst moet komen van de bij verkoop dus ook de bediening worden verkopers in plaats van gastheren.

En als je voor het hele pakket gaat (iets wat ik altijd doe in luxe restaurants) maakt het aan de eind van de avond weinig uit, die paar euro korting vallen dan snel weg op de totale rekening.

Zelf heb ik als kok alleen maar meegedaan aan de iens diner deals, in ons geval het 5 gangen menu inclusief amuse, brood, water, koffie en friandises voor 29.50 dat was ongeveer 50% korting. Dan moest er ook nog 3.75 ex btw per couvert naar iens.

Voor 8 euro inkoop kan je alleen 5 gangen koken als je je leveranciers onder druk zet, beknibbelt op de kwaliteit van je ingrediënten en je porties kleiner maakt.

Ik vond het verschrikkelijk.

Gelukkig heb ik nu een eigenaar die een nog grotere hekel aan acties heeft dan ik dus daar hoef ik niet meer aan mee te werken *O*
eten!!!
pi_155486855
quote:
1s.gif Op zondag 23 augustus 2015 23:35 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Ik ontvang zulke complimenten liever mondeling, niet als korting. :+
Maar altijd fijn als een rustig, goed etend kind gewaardeerd wordt.
Rustige goed etende kinderen zijn graag geziene gasten in de horeca, overal! Vaak zijn ze na sluit nog op een positieve manier onderwerp van gesprek ^O^
eten!!!
pi_155487031
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 20:25 schreef Inbox4me het volgende:

Ik ben wel nieuwsgierig: hoe is de verdeling van de kosten, bv zo'n spaaractie van AH: is dat 50/50 tussen restaurants en AH, of is die verhouding heel anders?

De ah betaald helemaal niets aan de restaurateur, volgens mij zijn de kosten om mee te doen als restaurant zo'n 4 euro per couvert. Waar je de korting vandaan tovert mag je als restaurant helemaal zelf uitzoeken.
eten!!!
  maandag 24 augustus 2015 @ 01:10:27 #163
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155487298
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 00:56 schreef janatwork het volgende:

De ah betaald helemaal niets aan de restaurateur, volgens mij zijn de kosten om mee te doen als restaurant zo'n 4 euro per couvert. Waar je de korting vandaan tovert mag je als restaurant helemaal zelf uitzoeken.
Vraag het gewoon eens aan je werkgever? Want het zal toch wel iets anders zijn?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155487330
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 14:58 schreef Inbox4me het volgende:
Leuke topicreeks :)

Ik ben wel benieuwd hoe horecapersoneel/ondernemers aankijkt tegen gasten die met zo'n spaarkaart (bv AH restaurantactie) aan komen zetten. Voor mij af en toe een drempel, ik voel me dan zo'n typisch zuinige Hollander :P
Ik reageer even op gasten die spaaracties of bonnen in zijn algemeen gebruiken niet specifiek AH-acties :).

Als eerste als een kans je bent dan vaak een nieuwe gast of een vaste gast die even mooi een korting meepakt. Mocht jij die nieuwe gast zijn krijg ik de kans om een goede indruk te maken zodat je wellicht een nieuwe vaste gast wordt of op zijn minst enthousiast vertelt aan zijn omgeving hoe leuk het was.

Soms krijg je ook wel eens gasten die het normaal gesproken niet kunnen veroorloven en niet zo bekend zijn in betere restaurants. Dan willen ze vreemde dingen als hun jas over de stoel hangen etc. Daar kan ik niet zo heel goed tegen maar ik probeer zo snel mogelijk mee te veren om ze een leuke avond te bezorgen.
quote:
Zelf ooit een keer bij een sterrenrestaurant gegeten met een aanbieding, bediening was wel erg joviaal en zowel bediening als eigenaar probeerden continu extra's te verkopen wat ik wat ongemakkelijk begon te vinden.
Dan zijn het niet echte hele goede verkopers sommige horecapersoneel lijkt niet helemaal te snappen dat mensen een beleving afnemen waar eten en drinken onderdeel van vormen. Te directe verkooptechnieken schaden deze beleving.

Maar uiteindelijk blijft het natuurlijk lastig het goede evenwicht hierin te vinden. Bediening hier had het blijkbaar niet helemaal in de smiezen. Of jij was er overgevoelig voor omdat je in tegenstelling tot veel gasten meer op je uitgaven moest letten ;).
quote:
Overigens heb ik ook genoeg goede ervaringen met horeca. Meest memorabele: eind vorig jaar in een Belgische eetcafé in Maastricht gegeten, waarbij de eigenaar zo aanstekelijk enthousiast adviseerde over zijn jeneverkaart (en ruim de tijd nam) dat ik nog vrolijk word als ik er aan terugdenk :)
Passie en oprecht enthousiasme voor je vak werkt altijd de dag dat ik dat verlies neem ik ontslag :)
pi_155487476
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 01:10 schreef golfer het volgende:

[..]

Vraag het gewoon eens aan je werkgever? Want het zal toch wel iets anders zijn?
Ik zal het morgen checken, maar als het bij de iens diner deals zo is verwacht niet niet hele andere voorwaarden voor de ah actie.
eten!!!
pi_155488983
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 01:10 schreef golfer het volgende:

[..]

Vraag het gewoon eens aan je werkgever? Want het zal toch wel iets anders zijn?
Kernactiviteiten van Ahold zijn het uitknijpen van leveranciers en dividend en bonussen uitkeren. Ga er maar van uit dat de restaurants hier aan het kortste eind trekken en de aandeelhouders en Dick Boer aan het langste.
pi_155489002
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 07:13 schreef Fixers het volgende:

[..]

Kernactiviteiten van Ahold zijn het uitknijpen van leveranciers en dividend en bonussen uitkeren. Ga er maar van uit dat de restaurants hier aan het kortste eind trekken en de aandeelhouders en Dick Boer aan het langste.
Impliceer je daarmee dat restaurants en klanten niet mee zouden moeten doen?
pi_155489034
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 07:19 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Impliceer je daarmee dat restaurants en klanten niet mee zouden moeten doen?
Ik impliceer daarmee dat de restaurants aan de actie zelf er niet veel meer aan over zullen houden dan stoelvulling. Het verdienen zullen ze echt moeten doen aan bijverkoop. Het adagium "Ze eten je arm en drinken je rijk." Gaat hier nog meer op dan anders.
pi_155489741
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 00:45 schreef janatwork het volgende:
En als je voor het hele pakket gaat (iets wat ik altijd doe in luxe restaurants) maakt het aan de eind van de avond weinig uit, die paar euro korting vallen dan snel weg op de totale rekening.
Ooit met een vriendin een keer meegedaan met de restaurantweek en we hebben gewoon lekker (veel) wijn gedronken, tussengerecht genomen en een extra kaasplankje en de uiteindelijke rekening was veel meer dan ik normaal in een restaurant uitgeef :7 Maar het was een super avond :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 24 augustus 2015 @ 10:14:18 #170
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155490564
Zo gaat 't bij ons ook meestal. Ik grijp de restaurantweek (en soortgelijke acties) aan om mijn vrouw over te halen toch maar een keer bij dat ene restaurant te gaan eten waar we normaal gezien niet zo snel zouden komen. En uiteindelijk maken we gebruik van zoeen beetje alles wat ze ons aan extra's erbij aanbieden/willen verkopen, of dat nou extra gangen, wijnarrangementen, koffie met friandises of een aperitief is..
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_155491086
Maar ik begrijp dat met zo'n actie er andere, goedkopere, gangen geserveerd worden.
In hoeverre heb je dan wel de 'echte' beleving van de kwaliteit van het restaurant?
Make my day!
  maandag 24 augustus 2015 @ 11:00:07 #172
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155491333
Dat vind ik over 't algemeen best meevallen. Als 't die avond bevalt gaan we bijna altijd nog wel een keer terug, en zoveel verschil vind ik er dan niet in zitten.

Gangen zullen vast goedkoper zijn. Deels doordat ze in grotere hoeveelheden in kunnen kopen (iedereen krijgt immers hetzelfde) en 't werk kunnen 'standaardiseren', waardoor ze wellicht met een kracht minder in de keuken uit kunnen, maar anderzijds vast ook wel door niet met bepaalde niet-seizoensproducten te werken of door heule exclusieve / dure ingrediënten te vermijden. Maar dat maakt de gerechten die op tafel komen niet opeens van mindere kwaliteit, of minder lekker, dan normaal.

Wat ik wel jammer vind is dat je bij binnenkomst af en toe echt behandeld word als 'daar heb je er weer een die alleen komt als t goedkoper is', en dat 't personeel in sommige zaken pas vriendelijk wordt als ze zien dat je toch nog wel wat extra geld achter laat in alle bijverkopen.

Zo krijg je 't dus nooit voor elkaar dat mensen terug gaan komen.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 24 augustus 2015 @ 11:05:16 #173
47102 Elvi
miemkwien
pi_155491429
Maar is het echt een issue als je geen wijn besteld? :@ Ik hou niet zo van alcohol en ik drink geen frisdrank meer. Dan bestel ik dus een spa rood. Ik bestel wat ik lekker vind en niet om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Maar vinden restauranthouders dat echt vervelend?
  maandag 24 augustus 2015 @ 11:06:20 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155491456
Mijn ervaring is dat als restaurants gaan werken met periodieke kortingen mensen daar hun bezoek op afstemmen en vooral komen op de (bv) 2 voor de prijs van 1 dagen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 augustus 2015 @ 11:07:40 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155491481
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 11:05 schreef Elvi het volgende:
Maar is het echt een issue als je geen wijn besteld? :@ Ik hou niet zo van alcohol en ik drink geen frisdrank meer. Dan bestel ik dus een spa rood. Ik bestel wat ik lekker vind en niet om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Maar vinden restauranthouders dat echt vervelend?
In een chique restaurant vraagt men al snel een tientje voor een (0,7) fles mineraalwater, de marge daarop is groter dan die op wijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 augustus 2015 @ 11:07:41 #176
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155491482
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 11:05 schreef Elvi het volgende:
Maar is het echt een issue als je geen wijn besteld? :@ Ik hou niet zo van alcohol en ik drink geen frisdrank meer. Dan bestel ik dus een spa rood. Ik bestel wat ik lekker vind en niet om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Maar vinden restauranthouders dat echt vervelend?
Als de hele tafel dat doet wel. Denk ik.

En 't ligt er ook aan of je er een paar besteld, of de hele avond met 1 spa rood gaat zitten doen.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 24 augustus 2015 @ 11:09:09 #177
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155491508
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn ervaring is dat als restaurants gaan werken met periodieke kortingen mensen daar hun bezoek op afstemmen en vooral komen op de (bv) 2 voor de prijs van 1 dagen.
Dat is ook weer waar. Als je vrij regelmatig kortingsacties doet gaan mensen die dagen uitzoeken. Maar dan ga ik er ook vanuit dat je kaart zo is opgebouwd dat je er ook op die dagen nog genoeg aan over houdt.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 24 augustus 2015 @ 11:10:53 #178
47102 Elvi
miemkwien
pi_155491544
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 11:07 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Als de hele tafel dat doet wel. Denk ik.

En 't ligt er ook aan of je er een paar besteld, of de hele avond met 1 spa rood gaat zitten doen.
Ik ben een dorstig mens dus met 1 spa rood red ik het niet _O-
  maandag 24 augustus 2015 @ 11:11:22 #179
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155491552
Dan denk ik niet dat ze er veel problemen mee zullen hebben..
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 24 augustus 2015 @ 11:14:31 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155491600
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 11:09 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Dat is ook weer waar. Als je vrij regelmatig kortingsacties doet gaan mensen die dagen uitzoeken. Maar dan ga ik er ook vanuit dat je kaart zo is opgebouwd dat je er ook op die dagen nog genoeg aan over houdt.
Meeste restaurants die ik zie beginnen met dat soort coupons/acties (even afgezien van de restaurantweek) zie ik binnen niet al te lange tijd daarna over de kop gaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 augustus 2015 @ 11:16:15 #181
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155491631
Dan ben je gewoon een domme ondernemer. Coupons en acties zijn hartstikke prima als marketinginstrument, maar dan moet je wel heel goed weten wat je doet en hoe je er alsnog winst op kunt maken.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 24 augustus 2015 @ 11:22:30 #182
47102 Elvi
miemkwien
pi_155491740
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 11:16 schreef MutedFaith het volgende:
Dan ben je gewoon een domme ondernemer. Coupons en acties zijn hartstikke prima als marketinginstrument, maar dan moet je wel heel goed weten wat je doet en hoe je er alsnog winst op kunt maken.
Of beseffen dat mensen zulke acties ook gebruiken om het restaurant uit te proberen. En dus niet de borden op tafel smijten of zuchten als je met een vakantieveilingen-bon komt :')
pi_155492016
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 11:22 schreef Elvi het volgende:

[..]

Of beseffen dat mensen zulke acties ook gebruiken om het restaurant uit te proberen. En dus niet de borden op tafel smijten of zuchten als je met een vakantieveilingen-bon komt :')
Ja. Herkenbaar.
Doe dan niet mee aan zo'n actie als restaurant.
Make my day!
pi_155492054
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 11:36 schreef agter het volgende:

[..]

Ja. Herkenbaar.
Doe dan niet mee aan zo'n actie als restaurant.
Fair punt, maar geldt dat niet ook voor de gast?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 24 augustus 2015 @ 11:42:50 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155492163
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 11:16 schreef MutedFaith het volgende:
Dan ben je gewoon een domme ondernemer. Coupons en acties zijn hartstikke prima als marketinginstrument, maar dan moet je wel heel goed weten wat je doet en hoe je er alsnog winst op kunt maken.
De goedlopende restaurants die ik ken doen niet en deden nooit aan dit soort acties, maar zijn restaurants met een duidelijk concept, een goede bediening, goede prijs-kwaliteitsverhouding, en een strategie die zich richt op een mix van veel vaste klanten aangevuld met eenmalige bezoekers (toeristen).
In toeristische gebieden kan je je natuurlijk puur op toeristen richten, maar door de komst van review sites en mobiel internet zie ik steeds minder kans voor "tourist traps"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 augustus 2015 @ 11:44:42 #186
47102 Elvi
miemkwien
pi_155492203
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 11:38 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Fair punt, maar geldt dat niet ook voor de gast?
Nee, ik heb er toch voor betaald whehehehe :')

Maar serieus: nee. Want via Vakantieveilingen krijg je dus een ander menu dan wanneer je daar zonder korting eet (tenminste; bij de restaurants waar ik terecht ben gekomen). Ik zie het dus als een testdrive. Zijn ze daar aardig, is het eten goed? En als ik merk dat je als tweederangs gast wordt behandeld hoef ik daar dus ook niet terug te komen voor de volle pond.
pi_155492274
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 11:38 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Fair punt, maar geldt dat niet ook voor de gast?
Er wordt juist hier beschreven wat voor soort gasten dit soort acties aantrekt.
Dat weet je toch als restaurant? Als je dat niet wil, doe het dan niet.
Make my day!
  maandag 24 augustus 2015 @ 11:49:53 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155492324
volgens mij trekt het vooral mensen aan die alleen maar met dit soort acties komt eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155492399
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 11:49 schreef Pietverdriet het volgende:
volgens mij trekt het vooral mensen aan die alleen maar met dit soort acties komt eten.
Denk je? ik gebruik het wel om ergens voor het eerst te eten bv, maar dan kan het zeker een blijvertje worden!
  maandag 24 augustus 2015 @ 11:55:11 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155492448
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 11:53 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Denk je?
Niet allemaal, maar wel veel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155492570
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 11:44 schreef Elvi het volgende:

[..]

Nee, ik heb er toch voor betaald whehehehe :')

Maar serieus: nee. Want via Vakantieveilingen krijg je dus een ander menu dan wanneer je daar zonder korting eet (tenminste; bij de restaurants waar ik terecht ben gekomen). Ik zie het dus als een testdrive. Zijn ze daar aardig, is het eten goed? En als ik merk dat je als tweederangs gast wordt behandeld hoef ik daar dus ook niet terug te komen voor de volle pond.
Dat snap ik, maar dat is ook een risico wat je zelf neemt. Het is wel gewoon een onderneming en als je tweederangs wil betalen is het als eersterangs gast behandeld worden ook weer niet zo heel vanzelfsprekend.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_155492821
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn ervaring is dat als restaurants gaan werken met periodieke kortingen mensen daar hun bezoek op afstemmen en vooral komen op de (bv) 2 voor de prijs van 1 dagen.
Anders voelen ze zich een dief van hun eigen portemonnee :Y
Alsof de AH op maandag, woensdag en vrijdag 50% korting geeft en de andere dagen dus niet. Dan ga je echt niet winkelen op dinsdag, donderdag en zaterdag, ook niet als je al jarenlang al je boodschappen op donderdag deed.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_155494139
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 14:58 schreef Inbox4me het volgende:
Leuke topicreeks :)

Ik ben wel benieuwd hoe horecapersoneel/ondernemers aankijkt tegen gasten die met zo'n spaarkaart (bv AH restaurantactie) aan komen zetten. Voor mij af en toe een drempel, ik voel me dan zo'n typisch zuinige Hollander :P

Zelf ooit een keer bij een sterrenrestaurant gegeten met een aanbieding, bediening was wel erg joviaal en zowel bediening als eigenaar probeerden continu extra's te verkopen wat ik wat ongemakkelijk begon te vinden.
Overigens heb ik ook genoeg goede ervaringen met horeca. Meest memorabele: eind vorig jaar in een Belgische eetcafé in Maastricht gegeten, waarbij de eigenaar zo aanstekelijk enthousiast adviseerde over zijn jeneverkaart (en ruim de tijd nam) dat ik nog vrolijk word als ik er aan terugdenk :)
het lijkt mij dat je je als restaurant zelf aanmeld bij zo een actie, dus ook geen probleem hebt met zulke gasten.
pi_155494280
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 12:00 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat snap ik, maar dat is ook een risico wat je zelf neemt. Het is wel gewoon een onderneming en als je tweederangs wil betalen is het als eersterangs gast behandeld worden ook weer niet zo heel vanzelfsprekend.
Lijkt me toch dat iedereen, ongeacht beurs, als eersterangs gast behandeld hoort te worden?
Make my day!
pi_155494363
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 11:49 schreef Pietverdriet het volgende:
volgens mij trekt het vooral mensen aan die alleen maar met dit soort acties komt eten.
Zo ben ik wel. :@ Maar ik zou sowieso niet snel ergens vaste klant worden.
  maandag 24 augustus 2015 @ 13:38:57 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155494991
quote:
14s.gif Op maandag 24 augustus 2015 13:12 schreef Myraela het volgende:

[..]

Zo ben ik wel. :@ Maar ik zou sowieso niet snel ergens vaste klant worden.
Ik deel de restaurants die ik bezoek in 3 soorten op
1) Wij verwennen ons zelf met een feestje aan smakelijk uit eten gaan (uitzoeken welke restaurants erg goed zouden zijn en dan heerlijk gaan eten)
2) We hebben geen zin om te koken en willen een smakelijk maal (vaste klant cat.)
3) Honger en onderweg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155496407
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 13:09 schreef agter het volgende:

[..]

Lijkt me toch dat iedereen, ongeacht beurs, als eersterangs gast behandeld hoort te worden?
Ongeacht beurs wel, niet ongeacht welke greep je uit je beurs wil doen. Als dat een tweederangs bedrag is beland je doorgaans bij een tweederangs tent waar je dus ook tweederangs behandeld wordt. Dan heb je van die bonnen om met een tweederangs uitgave toch bij een eersterangs restaurant te gaan eten, maar dan vind ik het niet heel gek dat je krijgt waarvoor je bereid bent te betalen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 24 augustus 2015 @ 15:48:54 #198
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155499104
Als jij als eersterangs restaurant niet je best wil doen om tweederangs betalers, die gebruik maken van een door jou zelf uitgegeven actie, net zo te behandelen als je normale publiek, dan kun je je afvragen of je volgende keer niet beter gewoon NIET aan zo'n actie mee kunt doen als restaurant.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_155500243
Mee eens, je moet gewoon altijd aan iedereen het zelfde leveren. Anders is het geen korting. Dan verkoop je een goedkoper product voor een lagere prijs.

Als een liter volle melk met 50% korting verkocht word en het blijkt 750 ml half volle melk te zijn ben je ook niet tevreden.

Als je mij 50% korting geeft op het menu maar ook de inkoop halveert dan krijg ik niet waar ik voor betaald heb.
eten!!!
pi_155500348
Maar als de kok tijdens zo'n actie met evenveel plezier en aandacht kookt, maar wel iets dat minder handelingen behoeft en niet het duurste van de kaart biedt, is daar dan weer niets mis mee vind ik :)
pi_155500425
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 15:48 schreef MutedFaith het volgende:
Als jij als eersterangs restaurant niet je best wil doen om tweederangs betalers, die gebruik maken van een door jou zelf uitgegeven actie, net zo te behandelen als je normale publiek, dan kun je je afvragen of je volgende keer niet beter gewoon NIET aan zo'n actie mee kunt doen als restaurant.
Dat vind ik ook, je bent toch uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor die keus. Wel meedoen aan zo'n actie en dan gaan neerkijken op het publiek dat je ermee trekt vind ik nogal vreemd :{
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_155500675
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 14:24 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ongeacht beurs wel, niet ongeacht welke greep je uit je beurs wil doen. Als dat een tweederangs bedrag is beland je doorgaans bij een tweederangs tent waar je dus ook tweederangs behandeld wordt. Dan heb je van die bonnen om met een tweederangs uitgave toch bij een eersterangs restaurant te gaan eten, maar dan vind ik het niet heel gek dat je krijgt waarvoor je bereid bent te betalen.
Dat is toch raar?
Je zit aan tafeltje in een goed restaurant met een kortingsbon, en de mensen naast je hebben die bon niet.
Dan zouden zij betere service krijgen dan jij, in jouw verhaal, want ze betalen meer.

De service zou gewoon hetzelfde moeten zijn. Anders ben je de naam 'een goed restaurant' niet waard, imo.
Of vind jij dat de hoogste betaler (die met het duurste gerecht of zo?), gewoon meer service verdient dan de rest?
Make my day!
pi_155500742
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 16:33 schreef MevrouwPuff het volgende:
Maar als de kok tijdens zo'n actie met evenveel plezier en aandacht kookt, maar wel iets dat minder handelingen behoeft en niet het duurste van de kaart biedt, is daar dan weer niets mis mee vind ik :)
Tuurlijk, een goede kok gaat niet slecht koken omdat je korting krijgt. Maar juist die handelingen en de duurdere ingrediënten rechtvaardigen een menuprijs. Als je daarin gaat snijden is je menu minder waard, en is er dus geen sprake van korting.
eten!!!
pi_155500951
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 16:42 schreef agter het volgende:

[..]

Dat is toch raar?
Je zit aan tafeltje in een goed restaurant met een kortingsbon, en de mensen naast je hebben die bon niet.
Dan zouden zij betere service krijgen dan jij, in jouw verhaal, want ze betalen meer.

De service zou gewoon hetzelfde moeten zijn. Anders ben je de naam 'een goed restaurant' niet waard, imo.
Of vind jij dat de hoogste betaler (die met het duurste gerecht of zo?), gewoon meer service verdient dan de rest?
Als de restaurateur aan gasten met die kortings acties de zelfde aandacht zou besteden is hij in no time failliet. Je verdient echt helemaal niets meer als je meedoet aan die acties.

Hij zal dus agressiever moeten upsellen en minder dure gerechten moeten serveren.
eten!!!
  maandag 24 augustus 2015 @ 17:02:15 #205
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155501335
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 14:58 schreef Inbox4me het volgende:

Ik ben wel benieuwd hoe horecapersoneel/ondernemers aankijkt tegen gasten die met zo'n spaarkaart (bv AH restaurantactie) aan komen zetten. Voor mij af en toe een drempel, ik voel me dan zo'n typisch zuinige Hollander :P
Ik heb er ook nooit aan meegedaan. Wij mijden uit eten gaan tijdens dat soort weken.
Maar dit jaar voor het eerst eens AH-zegeltjes geplakt en we hebben 5 volle kaarten, dus nu moeten we wel. Plan is om naar restaurants te gaan waar we door de week, als we geen zin hebben om te koken "even gauw een hapje gaan eten". Daar hebben we eigenlijk te weinig adressen voor, dus dat komt mooi uit. Het zijn ook niet van die hoogvliegers die meedoen.

Dus volgens mij is het helemaal zoals de bedoeling is van zulke restaurants. Ze lokken nieuwe klanten. Als het bevalt kom ik terug, als niet, dan niet.
pi_155502129
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 16:49 schreef janatwork het volgende:

[..]

Als de restaurateur aan gasten met die kortings acties de zelfde aandacht zou besteden is hij in no time failliet. Je verdient echt helemaal niets meer als je meedoet aan die acties.

Hij zal dus agressiever moeten upsellen en minder dure gerechten moeten serveren.
dat laatste lijkt me evident, maar je hoeft de gasten met kortingsbon dan toch niet hufterig te behandelen?
pi_155502157
Ik kom ook om in die AH kaarten.... Denk dat ik ze gebruik om met een groep uiteten te gaan oid.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  maandag 24 augustus 2015 @ 17:44:52 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155502945
vraag me af wat die restaurants moeten betalen om mee te mogen doen aan die acties
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155503446
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
vraag me af wat die restaurants moeten betalen om mee te mogen doen aan die acties
Ik weet het niet bij AH maar heb weleens gehoord/gelezen dat voor Groupon aardig wat blijft hangen. Dacht zelfs 50% wat echt aanzienlijk hoog is omdat er vaak genoeg leuke menu's voorbij komen voor 15 euro. 7,50 blijft er dan maar over. Daarom gaan redelijk wat zaken die teveel Groupon doen ook failliet, lijkt me niet handig een te veel aan acties kan zo maar een flinke negatieve cashflows
opleveren.
  maandag 24 augustus 2015 @ 18:07:00 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155503732
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 17:56 schreef mytec het volgende:

[..]

Ik weet het niet bij AH maar heb weleens gehoord/gelezen dat voor Groupon aardig wat blijft hangen. Dacht zelfs 50% wat echt aanzienlijk hoog is omdat er vaak genoeg leuke menu's voorbij komen voor 15 euro. 7,50 blijft er dan maar over. Daarom gaan redelijk wat zaken die teveel Groupon doen ook failliet, lijkt me niet handig een te veel aan acties kan zo maar een flinke negatieve cashflows
opleveren.
Dat is ook hoe ik het begreep. Mijn man handelt in cosmetische chemie en voor een paar merken zijn we eens benaderd door een soortgelijk bedrijf, die namen ook dat soort percentages.
Heb ze zitten uitlachen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 augustus 2015 @ 18:08:34 #211
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155503783
Bij groupon kan de commissie inderdaad oplopen tot 50%. En door een vreemde constructie betaal je btw over het gehele bedrag van de voucher (wel na korting), dus voor aftrek commissie.


Stel je verkoopt een bon voor een menu dat normaal 60 euro kost nu voor 30 euro.

Dan geef je dus al 30 euro korting, levert nog 15 euro in aan groupon en draagt ook nog eens 6% btw af over 30 euro, ipv de 15 die je krijgt. Dus je houdt er 13,20 euro aan over. En dat moet dan je inkoop en andere kosten dekken.

Oja, en groupon houdt ook nog de gehele opbrengst van alle niet ingeleverde coupons.


En dan vragen de coupon-sites zich nu af waarom ze bijna geen ondernemer meer vinden die gebruik van ze wil maken.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 24 augustus 2015 @ 18:15:36 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155504032
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:08 schreef MutedFaith het volgende:
Bij groupon kan de commissie inderdaad oplopen tot 50%. En door een vreemde constructie betaal je btw over het gehele bedrag van de voucher (wel na korting), dus voor aftrek commissie.


Stel je verkoopt een bon voor een menu dat normaal 60 euro kost nu voor 30 euro.

Dan geef je dus al 30 euro korting, levert nog 15 euro in aan groupon en draagt ook nog eens 6% btw af over 30 euro, ipv de 15 die je krijgt. Dus je houdt er 13,20 euro aan over. En dat moet dan je inkoop en andere kosten dekken.

Oja, en groupon houdt ook nog de gehele opbrengst van alle niet ingeleverde coupons.


En dan vragen de coupon-sites zich nu af waarom ze bijna geen ondernemer meer vinden die gebruik van ze wil maken.
Ze nemen meer dan de maffia.
In mijn horecatijd had de stad waar ik woonde een culinair festival georganiseerd. Uitbesteed aan een organisatiebureau. Om mee te doen moest je erg veel betalen (was als ik me goed herinner 1500 gulden voor twee of drie dagen, let wel, een slordige 25 jaar geleden) en bovendien het biermerk van het organisatiebureau tappen.
Vervolgens was men verbaasd dat niemand mee deed, dat verdien je niet terug op een klein festival en bovendien heb je als horecabedrijf meestal een brouwerij contract en dus je eigen bier.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155504038
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:08 schreef MutedFaith het volgende:
Bij groupon kan de commissie inderdaad oplopen tot 50%. En door een vreemde constructie betaal je btw over het gehele bedrag van de voucher (wel na korting), dus voor aftrek commissie.

Stel je verkoopt een bon voor een menu dat normaal 60 euro kost nu voor 30 euro.

Dan geef je dus al 30 euro korting, levert nog 15 euro in aan groupon en draagt ook nog eens 6% btw af over 30 euro, ipv de 15 die je krijgt. Dus je houdt er 13,20 euro aan over. En dat moet dan je inkoop en andere kosten dekken.

Oja, en groupon houdt ook nog de gehele opbrengst van alle niet ingeleverde coupons.

En dan vragen de coupon-sites zich nu af waarom ze bijna geen ondernemer meer vinden die gebruik van ze wil maken.
Dat is dus nog erger dan dat ik al dacht, het is puur een reclame middel maar als ik ondernemer was had ik het maar gewoon op de ruit geplakt, flyers/ actie op eigen website. Heb zelf aardig veel aanbiedingen van Groupon gebruikt maar soms slaat het nergens op. 3 gangen diner voor 9 euro.. Simpele kost, maar voor dat bedrag een stuk beter dan de McD. Maar hoe dat restaurant voor 4 euro nog wat een maaltijd kan leveren naast een kleine marge op wat glazen drinken....
  maandag 24 augustus 2015 @ 18:18:50 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155504131
Veel horeca-ondernemers zijn ook niet echt ondernemers maar mensen met een droom.
Als je geld wilt verdienen in de horeca moet je een stel kroegen hebben en die verpachten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155504180
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 16:42 schreef agter het volgende:

[..]

Dat is toch raar?
Je zit aan tafeltje in een goed restaurant met een kortingsbon, en de mensen naast je hebben die bon niet.
Dan zouden zij betere service krijgen dan jij, in jouw verhaal, want ze betalen meer.

De service zou gewoon hetzelfde moeten zijn. Anders ben je de naam 'een goed restaurant' niet waard, imo.
Of vind jij dat de hoogste betaler (die met het duurste gerecht of zo?), gewoon meer service verdient dan de rest?
Nee, ik weet ook niet precies hoe dat met die bonnen werkt, maar ik kan me best voorstellen dat een restaurant met lichte tegenzin meedoet aan dergelijke acties omdat ze het gevoel hebben dat wel moeten want de concurrentie doet het ook of zo. Zelf heb ik er ook om andere reden niks mee, ik ga mijn keuze gewoon niet laten afhangen van waar ik bonnen voor heb, maar ik ben ook het liefst een graag geziene gast. Als mensen je graag zien komen krijg je ook betere service, zo werkt dat nou eenmaal in de horeca, gewild of ongewild, anders moet je het met hun minimum doen. Dat mag je best eisen, dat klopt, ze doen immers mee met die actie.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_155504255
Ok dus jullie denken dat de Albert Heijn de restaurants "an offer they could not refuse" hebben gedaan en daarna werd de kok wakker met een paarden hoofd die ze nog over hadden van de nep biefstuk uit de aanbieding. Dat geloof je toch zeker zelf niet mag ik hopen? _O-
  maandag 24 augustus 2015 @ 18:25:04 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155504291
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:20 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nee, ik weet ook niet precies hoe dat met die bonnen werkt, maar ik kan me best voorstellen dat een restaurant met lichte tegenzin meedoet aan dergelijke acties omdat ze het gevoel hebben dat wel moeten want de concurrentie doet het ook of zo. Zelf heb ik er ook om andere reden niks mee, ik ga mijn keuze gewoon niet laten afhangen van waar ik bonnen voor heb, maar ik ben ook het liefst een graag geziene gast. Als mensen je graag zien komen krijg je ook betere service, zo werkt dat nou eenmaal in de horeca, gewild of ongewild, anders moet je het met hun minimum doen. Dat mag je best eisen, dat klopt, ze doen immers mee met die actie.
Heb een donkerbruin vermoeden dat de meeste in de gladde babbel van de verkoper zijn gestonken en zich later realiseerden hoe ze over tafel getrokken worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155504342
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:23 schreef _Newman_ het volgende:
Ok dus jullie denken dat de Albert Heijn de restaurants "an offer they could not refuse" hebben gedaan en daarna met een paarden hoofd wakker werden die ze nog over hadden van de nep biefstuk uit de aanbieding. Dat geloof je toch zeker zelf niet mag ik hopen? _O-
Ja ik denk dat AH een beter aanbod dan [url=Groupon[/url] heeft gedaan maar nog steeds meer dan 30% pakt. Restaurants die niet lekker lopen en dus meer omzet nodig hebben doen hier graag aan mee, AH heeft een groot bereik wat veel volle tafeltjes zal opleveren. Geen Paardenkop, maar Ahold is geen liefdadigheid instelling die al vaak genoeg zijn leveranciers heeft uitgeknepen tot langlopende conflicten aan toe. Albert Heijn is zo groot, dat of jij of je concurrent mee doet.
pi_155504466
Oh joh goh Albert Heijn verdient er wat aan. Ik had dat nou totaal niet verwacht. Ik dacht dat AH de horerca voor niks zou helpen. wat een vervelende mensen zeg, zomaar winst maken... 8)7
  maandag 24 augustus 2015 @ 18:42:12 #220
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155504769
De restaurants die meedoen zijn toch geen leverancier van AH? Kom op zeg, wat een negativiteit.
Normaal geeft appie me een smurf of wuppie, nu een rond zegeltje. Het zou me echt verbazen als ze er rijk van worden.

De restaurants die meedoen zijn ook niet de meest typische kortingactierestaurants.

Hoop dat er hier iemand uit kan vinden hoe het werkelijk zit. Want dat negatieve gelul, daar kan ik niks mee.
pi_155504842
In mijn provincie zijn er naast Groupon ook nog enkele andere aanbieders van lokale (dag)aanbiedingen actief. Deze aanbieders concurreren ook met elkaar en door de jaren heen is het commissiepercentage diep gezakt. Afhankelijk van de zaak is een commissiepercentage van 15 a 25 procent reëler.

Ik heb geregeld meegemaakt dat de uitbater het ziet als snelle omzet. Bij deze zaken kom ik dan ook niet terug! In enkele gevallen ook een positieve ervaring meegemaakt en dan ben ik zeker bereid om nog eens terug te keren.

Veel restaurants hebben het moeilijk (gehad). Zo doen sterrenzaken ook mee met deze 'dagaanbiedingen'.
pi_155504859
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 16:44 schreef janatwork het volgende:

[..]

Tuurlijk, een goede kok gaat niet slecht koken omdat je korting krijgt. Maar juist die handelingen en de duurdere ingrediënten rechtvaardigen een menuprijs. Als je daarin gaat snijden is je menu minder waard, en is er dus geen sprake van korting.
Of niet precies die 50% korting, maar komt het wellicht uit op 30% als je het zou uitrekenen, dat maakt mij niet uit hoor. Ik heb voor een schappelijke prijs kennisgemaakt en tot nu toe geen rare ervaringen gehad via de ah actie. Behalve dan het lange wachten bij the colour kitchen, maar da's achteraf misschien onderdeel van het concept :P
pi_155505062
Oke mevrouw "spuit elf" natuurlijk zijn ze geen leverancier (mag ik hopen in elk geval) Maar de Ahold of de Albert Heijn zet niet zo een actie op voor Jan Joker want ze zijn geen filantropische instelling. Ben je nou echt zo dom dat er iets als gratis bestaat??
pi_155505130
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb een donkerbruin vermoeden dat de meeste in de gladde babbel van de verkoper zijn gestonken en zich later realiseerden hoe ze over tafel getrokken worden.
Het eerste wat marketingjongens promoten is het enorme belang van marketingjongens met hun promotie. Dus als het even niet loopt dan moet en zal er aan promotie worden gedaan, promotie zal de verlossing brengen, niet het nog eens kritisch kijken naar het eten en de service.

quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:15 schreef mytec het volgende:

[..]

Dat is dus nog erger dan dat ik al dacht, het is puur een reclame middel maar als ik ondernemer was had ik het maar gewoon op de ruit geplakt, flyers/ actie op eigen website. Heb zelf aardig veel aanbiedingen van Groupon gebruikt maar soms slaat het nergens op. 3 gangen diner voor 9 euro.. Simpele kost, maar voor dat bedrag een stuk beter dan de McD. Maar hoe dat restaurant voor 4 euro nog wat een maaltijd kan leveren naast een kleine marge op wat glazen drinken....
Ik betaal graag een eerlijke prijs, los van meer egoistische overwegingen om niet aan bonnen te doen. Als iemand zich nou uitslooft om je te verwennen en je een goede avond te bezorgen, dan mag dat wat kosten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 24 augustus 2015 @ 18:55:02 #225
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155505140
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:52 schreef _Newman_ het volgende:
Oke mevrouw "spuit elf" natuurlijk zijn ze geen leverancier (mag ik hopen in elk geval) Maar de Ahold of de Albert Heijn zet niet zo een actie op voor Jan Joker want ze zijn geen filantropische instelling. Ben je nou echt zo dom dat er iets als gratis bestaat??
Hallo, je had beloofd dat je me ging negeren, weet je nog?
Compleet geen behoefte aan jouw "input".

Maar ik heb het nieuws over de uitgeknepen wuppiefabrikanten inderdaad helemaal gemist. De huilende smurfenmakers. Of dat de efteling bijna op de fles ging door hun wurgcontract met Appie Heijn.

[ Bericht 40% gewijzigd door RobinOok op 24-08-2015 19:01:00 ]
pi_155505156
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:52 schreef _Newman_ het volgende:
Oke mevrouw "spuit elf" natuurlijk zijn ze geen leverancier (mag ik hopen in elk geval) Maar de Ahold of de Albert Heijn zet niet zo een actie op voor Jan Joker want ze zijn geen filantropische instelling. Ben je nou echt zo dom dat er iets als gratis bestaat??
Waarschijnlijk verdient appie al zat op de mensen die extra boodschappen doen om een kaart vol te maken, of op mensen die normaal elders winkelen, maar door de actie meedoen.
pi_155505247
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 08:59 schreef MevrouwPuff het volgende:
Per persoon apart af laten rekenen vind ik eigenlijk niet zo netjes. Sowieso lijkt me dat je dat van te voren moet vragen, bedragen gepersonaliseerd lijkt me helemaal geen doen, daar is het bonnetje voor.
Is in Duitsland anders heel gebruikelijk. Ober neemt zelfs een rekenmachine / smartphone mee om het pp uit te rekenen en te laten pinnen.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_155505306
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:58 schreef W00fer het volgende:

[..]

Is in Duitsland anders heel gebruikelijk. Ober neemt zelfs een rekenmachine / smartphone mee om het pp uit te rekenen en te laten pinnen.
Vandaar dat ik het niet kende en dat het in Oosterbeek wel gebeurde :P
  maandag 24 augustus 2015 @ 19:01:19 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155505358
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:58 schreef W00fer het volgende:

[..]

Is in Duitsland anders heel gebruikelijk. Ober neemt zelfs een rekenmachine / smartphone mee om het pp uit te rekenen en te laten pinnen.
Als ik hier in een restaurant om de rekening vraag is de eerste vraag altijd of het gezamelijk of apart moet worden afgerekend, daarna of het cash of card wordt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 augustus 2015 @ 19:02:44 #230
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155505421
De oplossing:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155505480
quote:
3s.gif Op maandag 24 augustus 2015 19:02 schreef golfer het volgende:
De oplossing:
[ afbeelding ]
Dit bedoel ik. Overigens zijn er ook diverse bill-sharing apps (geweest). Zelfs van Hyves (Hyves afrekenen).
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_155505666
Ik vind het gewoon normaal om apart af te rekenen. Een zucht of weet ik veel als je hier om vraagt vind ik ook asociaal.

Ik heb niet altijd 1000 euro op mijn betaalrekening staan om voor een hele groep collega's in een keer af te rekenen. Als het wel mogelijk is om het in een keer te doen, doe ik dat ook liever, maar neerkijken op mensen die dat niet altijd doen of kunnen vind ik triest.
  maandag 24 augustus 2015 @ 19:22:58 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155506213
Je mag wel apart betalen, maar dat je daar zo'n ober mee lastig valt vind ik ook asociaal.
Gewoon onderling regelen en zorgen dat er genoeg geld op tafel ligt, prima.
  maandag 24 augustus 2015 @ 19:26:12 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155506323
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 19:22 schreef RobinOok het volgende:
Je mag wel apart betalen, maar dat je daar zo'n ober mee lastig valt vind ik ook asociaal.
Gewoon onderling regelen en zorgen dat er genoeg geld op tafel ligt, prima.
Waarom is dat asociaal, hier in D is het de gewoonste zaak van de wereld
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 augustus 2015 @ 19:34:00 #235
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155506626
Omdat je een ober opzadelt met jouw administratief probleem.
Stel dat ik naar een supermarkt met mijn vriendinnen, we gooien de kar vol, halen die langs de kassa en zeggen dan bij elk artikel, die is van mij, die is voor haar, die voor haar, etc.

Ik weet niet, ik vind het gewoon stom. Maar had tijdje terug een keer dat ik niet genoeg cash bij me had en tafelgenoot ook niet. Toen stelde zij voor om alletwee een deel te pinnen. Ik had het echt niet eens kunnen verzinnen, laat staan durven voorstellen, maar de bediening vond het de normaalste zaak van de wereld. Maakte wel erger mee, zeiden ze.
pi_155506750
Apart afreken is niet associaal. Er word enkel gezegd dat je dat onderling moet afrekenen en dat de ober dat niet hoeft te doen en je mag wel van uit gaan dat dit niet heel ingewikkeld is aangezien je de lagere school met vlag en wimpel hebt voltooid. Ik denk dat dit in veel situaties ook gebeurt.

Aan de andere kant kan ik me best voorstellen dat je in een gezelschap bent want elkaar niet goed kent om een of andere reden en dat je graag aparte rekeningen wil. Ik zeg maar wat: een zakelijke gesprek loop niet zoals je gehoopt had en zakenrelatie zi eje nooit meer terug. Ga je dan voor hem betalen ? Nou ja waarschijnlijk niet...
  maandag 24 augustus 2015 @ 19:38:14 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155506792
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 19:34 schreef RobinOok het volgende:
Omdat je een ober opzadelt met jouw administratief probleem.
Stel dat ik naar een supermarkt met mijn vriendinnen, we gooien de kar vol, halen die langs de kassa en zeggen dan bij elk artikel, die is van mij, die is voor haar, die voor haar, etc.

Ik weet niet, ik vind het gewoon stom. Maar had tijdje terug een keer dat ik niet genoeg cash bij me had en tafelgenoot ook niet. Toen stelde zij voor om alletwee een deel te pinnen. Ik had het echt niet eens kunnen verzinnen, laat staan durven voorstellen, maar de bediening vond het de normaalste zaak van de wereld. Maakte wel erger mee, zeiden ze.
Toch is het in andere landen doodnormaal, en ik vermoed dat je totale tip hoger is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155506861
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 19:34 schreef RobinOok het volgende:
Omdat je een ober opzadelt met jouw administratief probleem.
Stel dat ik naar een supermarkt met mijn vriendinnen, we gooien de kar vol, halen die langs de kassa en zeggen dan bij elk artikel, die is van mij, die is voor haar, die voor haar, etc.

Ik weet niet, ik vind het gewoon stom. Maar had tijdje terug een keer dat ik niet genoeg cash bij me had en tafelgenoot ook niet. Toen stelde zij voor om alletwee een deel te pinnen. Ik had het echt niet eens kunnen verzinnen, laat staan durven voorstellen, maar de bediening vond het de normaalste zaak van de wereld. Maakte wel erger mee, zeiden ze.
Mja, met de rekening delen ga ik ook wel uit van gewoon het totaal delen door het aantal eters. Wil je het echt 'eerlijk' doen dan mag je er wmb wel zelf voor zorgen dat het klopt.
  maandag 24 augustus 2015 @ 19:40:11 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155506864
Ik woon niet in andere landen.
pi_155506866
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:52 schreef _Newman_ het volgende:
Oke mevrouw "spuit elf" natuurlijk zijn ze geen leverancier (mag ik hopen in elk geval) Maar de Ahold of de Albert Heijn zet niet zo een actie op voor Jan Joker want ze zijn geen filantropische instelling. Ben je nou echt zo dom dat er iets als gratis bestaat??
Het voordeel voor Albert Heijn is klant-binding en het feit dat mensen er (on)bewust meer voor gaan kopen. De Albert Heijn vraagt de aanbieding aan de restaurants, die doen dat waarschijnlijk als promotie. Maar geloof niet dat Albert Heijn vervolgens nog eens een deel van de opbrengst vraagt.
pi_155507597
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 19:34 schreef RobinOok het volgende:
Omdat je een ober opzadelt met jouw administratief probleem.
Stel dat ik naar een supermarkt met mijn vriendinnen, we gooien de kar vol, halen die langs de kassa en zeggen dan bij elk artikel, die is van mij, die is voor haar, die voor haar, etc.

Ik weet niet, ik vind het gewoon stom. Maar had tijdje terug een keer dat ik niet genoeg cash bij me had en tafelgenoot ook niet. Toen stelde zij voor om alletwee een deel te pinnen. Ik had het echt niet eens kunnen verzinnen, laat staan durven voorstellen, maar de bediening vond het de normaalste zaak van de wereld. Maakte wel erger mee, zeiden ze.
In 2 delen pinnen is echt no problem, je zou je niet bezwaard moeten voelen. Het is pas vervelend als mensen in de lounge komen borrelen, tegelijk bestellen en dan alle 10 hun eigen drankjes willen afrekenen. Naast dat het 10 minuten duurt moet je ook de rekening in je computer gaan splitsen en voor iedereen apart een bonnetje gaan uitprinten. Vervolgens hou je 2 bier, een rose en een borrelgarnituur over.
We komen hard, zo hard.
pi_155507670
Op een of andere manier gaat Albert heijn hier beter van worden. Al is het niet direct dan indirect.
Ze hebben al jaren lang van die gratis wuppies maar die zijn natuurlijk niet gratis want als je bij 25 euro een wuppie krijgt en normaal doe je maar voor 20 euro boodschappen dan zijn er van die Darwin award winnaars die dan toch voor 25 euro boodschappen doen en dan denken dat ze een gratis wuppie krijgen en zo gaat het ook met restaurant tickets..
  maandag 24 augustus 2015 @ 20:10:56 #243
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155507848
Wat weet jij toch veel, Newman. Wow, wat ben je toch knap.
pi_155507886
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 20:05 schreef _Newman_ het volgende:
Op een of andere manier gaat Albert heijn hier beter van worden. Al is het niet direct dan indirect.
Ze hebben al jaren lang van die gratis wuppies maar die zijn natuurlijk niet gratis want als je bij 25 euro een wuppie krijgt en normaal doe je maar voor 20 euro boodschappen dan zijn er van die Darwin award winnaars die dan toch voor 25 euro boodschappen doen en dan denken dat ze een gratis wuppie krijgen en zo gaat het ook met restaurant tickets..
OMG!

I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_155508118
En het allergekste! De hoge heren in Den Haag, doen er helemaal NIETS aan! NIETS!!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_155508212
Illuminati en Zionisme })
pi_155508698
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 20:05 schreef _Newman_ het volgende:
Op een of andere manier gaat Albert heijn hier beter van worden. Al is het niet direct dan indirect.
Ze hebben al jaren lang van die gratis wuppies maar die zijn natuurlijk niet gratis want als je bij 25 euro een wuppie krijgt en normaal doe je maar voor 20 euro boodschappen dan zijn er van die Darwin award winnaars die dan toch voor 25 euro boodschappen doen en dan denken dat ze een gratis wuppie krijgen en zo gaat het ook met restaurant tickets..
We snappen hier allemaal dat het om sigaren uit eigen doos gaat bij dat soort acties. ;)
Ik denk dat je het discussiepunt een beetje mist. We zijn hier geen basisschoolkindjes die nog moeten leren dat er bij GRATIS!! of KORTING!! heel vaak een addertje onder het gras schuilt. :T
pi_155509135
Nee ik snap het wel, het punt is dat mensen graag goedkoop naar een restaurant gaan maar dan vervolgens een nufiige ober krijgen die op ze neer kijkt zodra hij een AH coupon zien en de klanten niet prettig behandelen.

Misschien is er niks mis met de AH maar met het restaurant heb je daar wel is aan gedacht?

[ Bericht 3% gewijzigd door _Newman_ op 24-08-2015 20:49:13 ]
  maandag 24 augustus 2015 @ 20:44:19 #249
47102 Elvi
miemkwien
pi_155509269
Ik heb vandaag ook gezocht naar restaurants waar ik kan eten maar ik moet zeggen dat ik meer naar de cijfers/recensies kijk dan naar de euro-tekentjes.
Toevallig heb ik 2 duurdere restaurants uitgekozen _O- 1 daarvan kende ik alleen van naam maar nog nooit gegeten, de tweede alleen van het voorbijrijden :') Het derde restaurant is een Turks restaurant en ik heb nog nooit bij een Turks restaurant gegeten dus dat leek me ook wel wat :P

En als het me bevalt kom ik daar ook echt wel terug zonder de AH bonnetjes.
pi_155509649
Meestal ga ik naar restaurants omdat ik er toevalig in de buurt ben of omdat iemand mij ze aanraad om te proberen. En als ik het te duur vind ga ik er niet heen (ja ik zit deels in de bijstand, kan moeilijk naar de Librije gaan).

Ik ga sowieso tegenwoordig weinig naar restaurants tenzij ik niet hoef te betalen.
pi_155509866
Wat zal een ober, die gewoon per uur betaald krijgt, het in vredesnaam interesseren of je daar nou met een bonnetje zit of niet.
Als ik naar mezelf kijk zou ik juist ook eerder geneigd zijn meer fooi te geven aangezien ik dan voor het eten maar de helft betaal. Mits het eten en de service naar wens is dan.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  maandag 24 augustus 2015 @ 21:00:38 #252
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155509979
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 20:52 schreef _Newman_ het volgende:
Meestal ga ik naar restaurants omdat ik er toevalig in de buurt ben of omdat iemand mij ze aanraad om te proberen. En als ik het te duur vind ga ik er niet heen (ja ik zit deels in de bijstand, kan moeilijk naar de Librije gaan).

Ik ga sowieso tegenwoordig weinig naar restaurants tenzij ik niet hoef te betalen.
En dan toch zoveel verstand hebben van hoe het hoort en hoe het zit! Knap hoor!
pi_155510445
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 19:34 schreef RobinOok het volgende:
Omdat je een ober opzadelt met jouw administratief probleem.
Stel dat ik naar een supermarkt met mijn vriendinnen, we gooien de kar vol, halen die langs de kassa en zeggen dan bij elk artikel, die is van mij, die is voor haar, die voor haar, etc.

Ik weet niet, ik vind het gewoon stom. Maar had tijdje terug een keer dat ik niet genoeg cash bij me had en tafelgenoot ook niet. Toen stelde zij voor om alletwee een deel te pinnen. Ik had het echt niet eens kunnen verzinnen, laat staan durven voorstellen, maar de bediening vond het de normaalste zaak van de wereld. Maakte wel erger mee, zeiden ze.
Wat ben je toch ook een heldin. Was iedereen maar op deze wereld zoals jij.
Als de bon maar betaald wordt. Desnoods speel je ezeltje strekje en poep je gouden munten.
Wat zal het die ober aan z'n reet roesten hoe jij het geld ophoest. Desnoods laat je Brinks komen met een geldwagen, als die bon betaald is moeten ze niet zeuren. De horeca heeft het al moeilijk zat. Klanten aankijken op hun manier van betalen vind ik niet gastvrij.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_155510538
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 21:00 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En dan toch zoveel verstand hebben van hoe het hoort en hoe het zit! Knap hoor!
Ja dat komt omdat ik TEGENWOORDIG niet veel naar restaurants ga (als in dat dit niet altijd zo geweest is). Maar het leven veranderd wel eens he. Maar aangezien goed lezen nogal moeilijk voor je is ga ik hier geen woorden aan vuil maken. toedeloe.
  maandag 24 augustus 2015 @ 21:18:30 #255
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155510647
Beloofd? Nou echt he?
pi_155512082
Zullen we dit naar elkaar happen en elkaar aanvallen hier maar stoppen? Dat zou fijn zijn. Het topic gaat eigenlijk ook helemaal niet over groupons en korting en AH-zegeltjes, maar over manieren/etiquette in de horeca. Voor zowel gasten als gastheren/dames. Dus graag weer ontopic :)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_155512493
Als ik als gast het gevoel zou hebben neerbuigend aangekeken te worden omdat ik een restaurant dmv een kortingsbon uitprobeer, zou ik daar nooit meer terug komen.
Make my day!
  maandag 24 augustus 2015 @ 22:46:20 #258
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155514300
Als 2 Michelinsterrenrestaurants als Librijes Zusje meedoen aan NS-aanbiedingen of De Kromme Watergang meedoet aan een Groupondeal is mijn ervaring dat je volledig dezelfde hoge service en kwaliteit krijgt als voluit betalende gasten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155514636
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 01:10 schreef golfer het volgende:

[..]

Vraag het gewoon eens aan je werkgever? Want het zal toch wel iets anders zijn?
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
vraag me af wat die restaurants moeten betalen om mee te mogen doen aan die acties
Heb het even na gevraagd voor wat betreft de ah actie: een bevriende restaurateur betaald 2 euro per couvert ex btw om mee te mogen doen aan de ah actie. De korting komt ook volledig voor zijn rekening.

Uit eigen ervaring weet ik dat we 3.75 ex btw per couvert moesten betalen om mee te doen aan een iens dinner deal. de korting betaal je dan uiteraard ook zelf.

En de 50% commissie en btw regeling van groupon zoals MutedFaith beschrijft ken ik ook op die manier.
eten!!!
pi_155514713
quote:
14s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:46 schreef golfer het volgende:
Als 2 Michelinsterrenrestaurants als Librijes Zusje meedoen aan NS-aanbiedingen of De Kromme Watergang meedoet aan een Groupondeal is mijn ervaring dat je volledig dezelfde hoge service en kwaliteit krijgt als voluit betalende gasten.
Die ervaring heb ik ook, maar die restaurants zullen ook flink af kunnen dingen op de afdracht die ze betalen. Voor een iens is het natuurlijk prachtig om zo'n gevestigde naam te hebben staan, dat is ook markering de andere kant op.
eten!!!
  maandag 24 augustus 2015 @ 23:45:16 #261
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155516051
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:55 schreef janatwork het volgende:

[..]

[..]

Heb het even na gevraagd voor wat betreft de ah actie: een bevriende restaurateur betaald 2 euro per couvert ex btw om mee te mogen doen aan de ah actie. De korting komt ook volledig voor zijn rekening.

Uit eigen ervaring weet ik dat we 3.75 ex btw per couvert moesten betalen om mee te doen aan een iens dinner deal. de korting betaal je dan uiteraard ook zelf.

En de 50% commissie en btw regeling van groupon zoals MutedFaith beschrijft ken ik ook op die manier.
Dank.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 01:26:05 #262
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155517916
Inderdaad, dank. Goed te weten. Twee euro per couvert klinkt mij redelijk in de oren.
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 13:15:21 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155525391
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:55 schreef janatwork het volgende:

[..]

[quote]
En de 50% commissie en btw regeling van groepon zoals MutedFaith beschrijft ken ik ook op die manier.
Die jongens verdienen geld als water volgens mij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155525839
Dit topic doet me trouwens denken aan een aflevering van De Rijdende Rechter. Geen idee meer hoe het precues ging, maar volgens mij ging het er om dat typisch Hollandse mensen gingen eten bij een Aziatisch restaurant met zo'n Groupon-actie, maar ze gaven niet van te voren aan dat ze gebruik maakten van die actie. Dus bij het afrekenen flink gerel omdat dat restaurant de gasten natuurlijk een heel ander menu zouden krijgen als het restaurant wist dat ze zo'n actie gebruikten.
pi_155527353
Laten we eens rekenen 2 personen 3 wijn pp en fles water, koffie en menu prijs 29,50.

omzet eten: 29,50x2 = 59 euro
omzet drank: 6 x 4,00 + 2 x 2,50 + 1 x 7,50 = 72.5 36.5 euro
totale omzet: 102 95.5 euro

kosten:
inkoop 30%: 30,6 28.6
personeel 30%: 30,6 28.6
huur, rente en afschrijving 13%: 13.26 12.41
kosten ah actie: 4,00 + 29,50: 33,50

En ik zit al op meer kosten dan omzet.... Ik ben nog niet eens toe gekomen aan de btw en de overige exploitatie kosten die normaal zo'n 20% zijn. bron Het is onmogelijk om je normale menu te verkopen tijdens een ah actie zonder verlies te draaien.

de enige die er rijk van geworden is Iens, 10 miljoen vangen voor je website is geen kattepis

[ Bericht 5% gewijzigd door janatwork op 25-08-2015 17:33:11 ]
eten!!!
pi_155527452
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 14:36 schreef janatwork het volgende:
Laten we eens rekenen 2 personen 3 wijn pp en fles water, koffie en menu prijs 29,50.

omzet eten: 29,50x2 = 59 euro
omzet drank: 6 x 4,00 + 2 x 2,50 + 1 x 7,50 = 72.5 euro
totale omzet: 102 euro

kosten:
inkoop 30%: 30,6
personeel 30%: 30,6
huur, rente en afschrijving 13%: 13.26
kosten ah actie: 4,00 + 29,50: 33,50

En ik zit al op meer kosten dan omzet.... Ik ben nog niet eens toe gekomen aan de btw en de overige exploitatie kosten die normaal zo'n 20% zijn. bron Het is onmogelijk om je normale menu te verkopen tijdens een ah actie zonder verlies te draaien.

de enige die er rijk van geworden is Iens, 10 miljoen vangen voor je website is geen kattepis
Tsja, niets mis met recensies op het internet, maar het verdienmodel van iens en dergelijke sites is gewoon 'betaal en je restaurant ziet er opeens veel beter uit op onze website'.
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 15:12:45 #267
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155528379
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 14:36 schreef janatwork het volgende:
Het is onmogelijk om je normale menu te verkopen tijdens een ah actie zonder verlies te draaien.
Ja, nou en? Marketing = kosten = geld uitgeven in de hoop dat er later geld binnen komt.
Ze kunnen ook een tv-spotje uitzenden. Een advertentie zetten. Kost ook allemaal geld en is in jouw ogen dus verlies. Maar zo werkt dat dus niet.
pi_155528538
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 14:36 schreef janatwork het volgende:
Laten we eens rekenen 2 personen 3 wijn pp en fles water, koffie en menu prijs 29,50.

omzet eten: 29,50x2 = 59 euro
omzet drank: 6 x 4,00 + 2 x 2,50 + 1 x 7,50 = 72.5 euro
totale omzet: 102 euro

kosten:
inkoop 30%: 30,6
personeel 30%: 30,6
huur, rente en afschrijving 13%: 13.26
kosten ah actie: 4,00 + 29,50: 33,50

En ik zit al op meer kosten dan omzet....
Hoe kom je op die 29.50 euro kosten AH? Dat is een korting die ze bieden, maar dat meetellen als kosten is natuurlijk onzin. Dat zit verrekend in de verminderde omzet.
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 15:20:51 #269
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155528567
Dat zijn wel degelijk kosten. Kortingskosten.
Niet iets wat je afdraagt aan AH, maar kosten zijn het.
pi_155528578
Ah wacht, de menukosten staan nog wel bij de omzet. Dan snap ik er helemaal niets meer van. Het is toch zo'n 2 voor 1 actie?
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 15:36:22 #271
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155528932
Ja, dus omzet = 2 x 29,50
En daar haal je dan meteen 29,50 aan kortingskosten vanaf. :-)
Hou je 29,50 over waar je je inkoop etc vanaf haalt etc, etc.

De kortingskosten zijn de verantwoordelijkheid van de marketing manager.
De kok kan daar niks aan doen. Die moet verantwoording afleggen over 2x29,50 minus inkoop etc.
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 15:48:49 #272
7152 Inbox4me
 Zo kijk ik altijd
pi_155529331
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:55 schreef janatwork het volgende:

[..]

[..]

Heb het even na gevraagd voor wat betreft de ah actie: een bevriende restaurateur betaald 2 euro per couvert ex btw om mee te mogen doen aan de ah actie. De korting komt ook volledig voor zijn rekening.

Uit eigen ervaring weet ik dat we 3.75 ex btw per couvert moesten betalen om mee te doen aan een iens dinner deal. de korting betaal je dan uiteraard ook zelf.

En de 50% commissie en btw regeling van groupon zoals MutedFaith beschrijft ken ik ook op die manier.
Zo, pittige bedragen om op te hoesten als ondernemer
Ik ken karate, taekwondo en nog 19 andere gevaarlijke woorden
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 15:52:12 #273
7152 Inbox4me
 Zo kijk ik altijd
pi_155529441
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 14:36 schreef janatwork het volgende:
Laten we eens rekenen 2 personen 3 wijn pp en fles water, koffie en menu prijs 29,50.

omzet eten: 29,50x2 = 59 euro
omzet drank: 6 x 4,00 + 2 x 2,50 + 1 x 7,50 = 72.5 euro
totale omzet: 102 euro

kosten:
inkoop 30%: 30,6
personeel 30%: 30,6
huur, rente en afschrijving 13%: 13.26
kosten ah actie: 4,00 + 29,50: 33,50

En ik zit al op meer kosten dan omzet.... Ik ben nog niet eens toe gekomen aan de btw en de overige exploitatie kosten die normaal zo'n 20% zijn. bron Het is onmogelijk om je normale menu te verkopen tijdens een ah actie zonder verlies te draaien.

de enige die er rijk van geworden is Iens, 10 miljoen vangen voor je website is geen kattepis
Zit een foutje in je berekening:

omzet eten: 29,50x2 = 59 euro
omzet drank: 6 x 4,00 + 2 x 2,50 + 1 x 7,50 = 72.5 euro
totale omzet: 102 euro > moet 131,50 zijn

Maar dan nog had ik (naïef kennelijk :+ ) niet gedacht dat restaurateurs de volledige korting + bedrag per couvert zouden betalen. Dacht dat AH hier iets in bijdroeg ivm marketing, maar kennelijk weegt het grote bereik en aantal mensen naar restaurants krijgen zwaarder
Ik ken karate, taekwondo en nog 19 andere gevaarlijke woorden
pi_155530319
Maar dit: 6 x 4,00 + 2 x 2,50 + 1 x 7,50 is toch nooit 72.50. Dat is maar 36.50.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_155530826
Die 30/30/13 is natuurlijk maar een vuistregel, daar kunnen ze vast aan schaven zodat het wel uitkomt. Of de verhoudingen liggen sowieso anders ook goed mogelijk.
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 17:19:22 #276
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155531655
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155532301
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 15:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, nou en? Marketing = kosten = geld uitgeven in de hoop dat er later geld binnen komt.
Ze kunnen ook een tv-spotje uitzenden. Een advertentie zetten. Kost ook allemaal geld en is in jouw ogen dus verlies. Maar zo werkt dat dus niet.
Dat snap ik prima hoor, maar ik denk dat je als horeca ondernemer veel beter vormen van marketing kan inschakelen dan zo'n kortingsactie
eten!!!
pi_155532361
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 15:52 schreef Inbox4me het volgende:

[..]

Zit een foutje in je berekening:

omzet eten: 29,50x2 = 59 euro
omzet drank: 6 x 4,00 + 2 x 2,50 + 1 x 7,50 = 72.5 euro
totale omzet: 102 euro > moet 131,50 zijn

Maar dan nog had ik (naïef kennelijk :+ ) niet gedacht dat restaurateurs de volledige korting + bedrag per couvert zouden betalen. Dacht dat AH hier iets in bijdroeg ivm marketing, maar kennelijk weegt het grote bereik en aantal mensen naar restaurants krijgen zwaarder
Zaten wel meer foutjes in, heb ze aangepast. De grote lijn blijft het zelfde.

quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 16:42 schreef MevrouwPuff het volgende:
Die 30/30/13 is natuurlijk maar een vuistregel, daar kunnen ze vast aan schaven zodat het wel uitkomt. Of de verhoudingen liggen sowieso anders ook goed mogelijk.
Je kan inderdaad heel goed aan die verhoudingen sleutelen, maar dan zal het product wat je koopt ook anders zijn, minder luxe en minder handelingen.
eten!!!
pi_155532415
quote:
Eigenlijk is het vooral interessant hoeveel extra horeca bezoeken en uitgave het opgeleverd heeft. Nu weten we alleen dat iens 1 miljoen verdient heeft.
eten!!!
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 17:54:05 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155532524
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 17:48 schreef janatwork het volgende:

[..]

Eigenlijk is het vooral interessant hoeveel extra horeca bezoeken en uitgave het opgeleverd heeft. Nu weten we alleen dat iens 1 miljoen verdient heeft.
Hebben de horecazaken beter gedraaid of zijn de uitgaven voor de horeca hetzelfde gebleven maar heeft men meer gegeten voor dat geld?
Zijn er mensen uit eten gegaan die dat anders niet deden en gaan die nu vaker eten? Hebben mensen uitgaves verlegd van restaurants die meedoen en die welke niet meedoen.

Is lastig te analyseren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155532641
Alleen een hoofdgerecht vs 3 gangen menu is ook een optie. Gaan mensen doordeweeks voor een 'simpel hoofdgerecht' van 15 euro en nu voor 3 gangen voor 30, dan levert het weer meer op lijkt me zo.
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 18:30:14 #282
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_155533446
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 18:58 schreef W00fer het volgende:

[..]

Is in Duitsland anders heel gebruikelijk. Ober neemt zelfs een rekenmachine / smartphone mee om het pp uit te rekenen en te laten pinnen.
Het trekt aardig wat tijd weg helaas..
  dinsdag 25 augustus 2015 @ 18:31:50 #283
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_155533480
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 19:40 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Mja, met de rekening delen ga ik ook wel uit van gewoon het totaal delen door het aantal eters. Wil je het echt 'eerlijk' doen dan mag je er wmb wel zelf voor zorgen dat het klopt.
Dit
pi_155533691
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 18:30 schreef Luuksor het volgende:

[..]

Het trekt aardig wat tijd weg helaas..
Valt mee, als je met een mobiele pin zit, heb je in 5 minuten met 6 man afgerekend.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_155554909
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 18:40 schreef W00fer het volgende:

[..]

Valt mee, als je met een mobiele pin zit, heb je in 5 minuten met 6 man afgerekend.
bij ons heeft iedereen een eigen account in de kassa.
als 5 man zitten te eten moet je de namen weten en de lidcode en alles moet precies per persoon op het account.

hadden we maar apart afrekenen voor iedereen, had in ons geval een stuk makkelijker geweest :)
pi_155559560
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 12:24 schreef markmarkmark het volgende:

[..]

bij ons heeft iedereen een eigen account in de kassa.
als 5 man zitten te eten moet je de namen weten en de lidcode en alles moet precies per persoon op het account.

hadden we maar apart afrekenen voor iedereen, had in ons geval een stuk makkelijker geweest :)
Zolang de bon maar betaald wordt toch? Je kan gewoon de artikelen aanslaan per 3 (pizza'tje, ijsje en cola) en op een gegeven moment zijn alle 30 artikelen (10 man) van de bon af.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_155560912
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 14:51 schreef W00fer het volgende:

[..]

Zolang de bon maar betaald wordt toch? Je kan gewoon de artikelen aanslaan per 3 (pizza'tje, ijsje en cola) en op een gegeven moment zijn alle 30 artikelen (10 man) van de bon af.
zolang de bon maar betaald wordt door de juiste mensen.
als ik lukraak ga verdelen tussen de mensen aan tafel heb ik een paar dagen later een probleem en gezeur.
pi_155561447
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 17:44 schreef janatwork het volgende:

[..]

Dat snap ik prima hoor, maar ik denk dat je als horeca ondernemer veel beter vormen van marketing kan inschakelen dan zo'n kortingsactie
Dat is de keuze van de ondernemer! Men wordt niet verplicht om met deze acties mee te doen, én vaak wordt aan het menu gesleuteld dat men niet onder kostprijs serveert. Voordeel is natuurlijk dat je enkel per bezoeker een commissie afdraagt i.t.t. traditionele advertentiemethoden waar je met hagel schiet. De negatieve tendens overheerst hier naar mijn mening. Ik bedoel; deze keuze is aan de ondernemer, en juist met deze manier van adverteren is het rendement nog enigszins (achteraf) te bepalen.
pi_155562115
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 15:52 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Dat is de keuze van de ondernemer! Men wordt niet verplicht om met deze acties mee te doen, én vaak wordt aan het menu gesleuteld dat men niet onder kostprijs serveert. Voordeel is natuurlijk dat je enkel per bezoeker een commissie afdraagt i.t.t. traditionele advertentiemethoden waar je met hagel schiet. De negatieve tendens overheerst hier naar mijn mening. Ik bedoel; deze keuze is aan de ondernemer, en juist met deze manier van adverteren is het rendement nog enigszins (achteraf) te bepalen.
Veel betere vormen van marketing weet ik niet, want de platformen waarop wordt geadverteerd zijn wellicht niet de goedkoopste, maar hebben wel een enorm bereik.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_155562244
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 18:40 schreef W00fer het volgende:

[..]

Valt mee, als je met een mobiele pin zit, heb je in 5 minuten met 6 man afgerekend.
Precies.. 5 minuten :) Dat is best lang hoor, als je nog 5 andere tafels in je wijk hebt zitten..
  woensdag 26 augustus 2015 @ 16:25:52 #291
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155562257
Toch is het lastig wat een horeca zaak goed doet lopen.ken een zaak met geweldig eten, moderate prijzen en stapels' letterlijk stapels zeer lovende kritieken in de lokale, regionale en landelijke pers. De bediening is goed en vriendelijk. Maar toch doen ze niet meer dan redelijk lopen, je kan er altijd een tafel krijgen en het is er nooit uitverkocht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155562938
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch is het lastig wat een horeca zaak goed doet lopen.ken een zaak met geweldig eten, moderate prijzen en stapels' letterlijk stapels zeer lovende kritieken in de lokale, regionale en landelijke pers. De bediening is goed en vriendelijk. Maar toch doen ze niet meer dan redelijk lopen, je kan er altijd een tafel krijgen en het is er nooit uitverkocht.
Vaste klanten. Welke zaak is het?
Friettent dikke Willie, met Willie
  woensdag 26 augustus 2015 @ 16:56:41 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155563061
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 16:52 schreef W00fer het volgende:

[..]

Vaste klanten. Welke zaak is het?
Is niet zo relevant welke zaak het is, dat leidt alleen maar af van het punt dat het heel lastig is om te bepalen wat een zaak goed doet lopen of niet, je kan alles goed doen en toch geen succes zijn, en je kan marginaal eten verkopen met ongeschoolden in de keuken en bediening en toch de zaak iedere keer vol hebben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 26 augustus 2015 @ 17:30:01 #294
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155563974
Locatie, wellicht?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  woensdag 26 augustus 2015 @ 17:50:41 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155564543
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 17:30 schreef MutedFaith het volgende:
Locatie, wellicht?
Wellicht, er zijn heel veel dynamische factoren die invloed hebben, ook op elkaar, het blijft een flinke portie geluk hebben. Horeca is een risicovolle investering als bedrijf, met kleine marges. Er is erg veel regelgeving, je voorraad bederft snel, je hebt grillige klanten, relatief veel overhead en personeelskosten en veel concurrentie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 26 augustus 2015 @ 19:16:34 #296
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155567383
Ja. Een restaurant moet je niet starten met 't idee snel rijk te kunnen worden..
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  woensdag 26 augustus 2015 @ 19:18:13 #297
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155567467
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 19:16 schreef MutedFaith het volgende:
Ja. Een restaurant moet je niet starten met 't idee snel rijk te kunnen worden..
Niet falliet gaan is al een hele prestatie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155572182
Large marges weet ik niet hoor. Ik kan me niet voorstellen dat de inkoopkosten versus de verkoopkosten van een pizza zo schrikbarend slecht zijn dat je er bijna op failliet gaat.

Natuurlijk gaan er genoeg kosten vanaf, huur op A of B-locatie, personeel, vergunningen, personeel enz maar een restaurant heeft volgens mij niet van die wurgcontracten wat een kroeg wel heeft met een brouwerij.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_155573337
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 19:34 schreef RobinOok het volgende:
Omdat je een ober opzadelt met jouw administratief probleem.
Stel dat ik naar een supermarkt met mijn vriendinnen, we gooien de kar vol, halen die langs de kassa en zeggen dan bij elk artikel, die is van mij, die is voor haar, die voor haar
Ik betaal toch voor service in een restaurant, in tegenstelling tot een supermarkt? Dat lijkt een beetje vergeten te worden in Nederland.
pi_155575269
quote:
1s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 21:36 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Ik betaal toch voor service in een restaurant, in tegenstelling tot een supermarkt? Dat lijkt een beetje vergeten te worden in Nederland.
Het is natuurlijk de vraag tot in hoeverre de service mag reiken. Ik vind zelf dat apart afrekenen niet in je verwachtingen thuishoort.
-nee-
pi_155581530
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2015 21:09 schreef W00fer het volgende:
Large marges weet ik niet hoor. Ik kan me niet voorstellen dat de inkoopkosten versus de verkoopkosten van een pizza zo schrikbarend slecht zijn dat je er bijna op failliet gaat.

Natuurlijk gaan er genoeg kosten vanaf, huur op A of B-locatie, personeel, vergunningen, personeel enz maar een restaurant heeft volgens mij niet van die wurgcontracten wat een kroeg wel heeft met een brouwerij.
De standaard die men poogt te hanteren is alsvolgt: 30% personeelskosten, 30% inkoop, 30% vaste kosten, 10% profit. Die profit word dan vaak weer geïnvesteerd..
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')