Uhmmm, dat zou ik niet weten, maar denk niet onder de ton ofzo?quote:Op zaterdag 27 juni 2015 12:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Wat is ongeveer de kostprijs van een CT-scan?
Dan moeten we flink wat broden scannen alvorens we dat eruit hebben. Misschien als we de loterij winnen.quote:Op zaterdag 27 juni 2015 12:09 schreef Molo het volgende:
[..]
Uhmmm, dat zou ik niet weten, maar denk niet onder de ton ofzo?![]()
Ex. onderhoudskosten
"Laat nu uw brood scannen door Gaston himself! "quote:Op zaterdag 27 juni 2015 12:11 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dan moeten we flink wat broden scannen alvorens we dat eruit hebben. Misschien als we de loterij winnen.
Ja, het was heel lokaal dus dat is dan ook weer geen absolute garantie.quote:Op zaterdag 27 juni 2015 12:13 schreef Memento-Mori het volgende:
En met zo'n sateprikker/naald in het midden prikken? Waar evt deeg dan aan blijft plakken, moet de klont natuurlijk wel net in het midden zitten
Over my dead body!quote:Op zaterdag 27 juni 2015 12:52 schreef minilot het volgende:
Ik zeg, die wijsneus van Klootwijk bellen voor klontadvies!
Dat is een goed idee.quote:Op zaterdag 27 juni 2015 13:00 schreef Reya het volgende:
Als je aan het eind van de dag broden overhoudt, wellicht een keer een flink aantal doorsnijden om te zien of het probleem vaker voorkomt?
Straciatella-brood!quote:Op zaterdag 27 juni 2015 14:17 schreef Molo het volgende:
De maanzaad is meer dan goedgekeurd mensen, omnomnom!
LOL!quote:Op zaterdag 27 juni 2015 14:26 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Straciatella-brood!
Maanzaad erin is veel lekkerder dan maanzaad erop. Het voegt echt iets aan de smaak toe.
Zaad moet erin!
Ja, en dan de helft van de klanten in de winkel zeuren dat ze nu wel snappen waarom die broden zo loeiduur zijn zeker.quote:
Gewoon een stempel 'kringloopwinkel' op zetten ter afleidingquote:Op zaterdag 27 juni 2015 14:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja, en dan de helft van de klanten in de winkel zeuren dat ze nu wel snappen waarom die broden zo loeiduur zijn zeker.
quote:Op zaterdag 27 juni 2015 14:47 schreef computergirl het volgende:
of zo eentje achter de hoge toonbank
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00199208/
't is ook een beetje warm voor soepquote:Op zaterdag 27 juni 2015 14:48 schreef Isegrim het volgende:
Niemand koopt onze overheerlijke soep!Ik ga vanavond niet nķg een keer broccolisoep eten!
Het is ook geen broccolisoep weer mevrouwtjequote:Op zaterdag 27 juni 2015 14:48 schreef Isegrim het volgende:
Niemand koopt onze overheerlijke soep!Ik ga vanavond niet nķg een keer broccolisoep eten!
Die zitten echt aids, sorry. Zou ik niemand aanradenquote:Op zaterdag 27 juni 2015 14:47 schreef computergirl het volgende:
of zo eentje achter de hoge toonbank
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00199208/
Als ik naar een bakker ging om brood te kopen zou ik iets onverwachts als soep ook denk ik niet snel meenemen, want niet passend in de aankoopplanning ofzo..quote:Op zaterdag 27 juni 2015 14:48 schreef Isegrim het volgende:
Niemand koopt onze overheerlijke soep!Ik ga vanavond niet nķg een keer broccolisoep eten!
Zitten inderdaad ruk ja!quote:Op zaterdag 27 juni 2015 14:50 schreef Molo het volgende:
[..]
Die zitten echt aids, sorry. Zou ik niemand aanraden
Nee, het was echt een klont die er van zichzelf al in zat.quote:Op zaterdag 27 juni 2015 15:02 schreef Postbus100 het volgende:
Wat betreft die klont: heeft de koper het brood lauw gesneden ofzo?
Deegbak die niet goed afgesloten was en te droog was geworden bovenop ofzo?quote:Op zaterdag 27 juni 2015 15:12 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nee, het was echt een klont die er van zichzelf al in zat.
Broccolisoep is toch niet winters?quote:Op zaterdag 27 juni 2015 14:50 schreef Molo het volgende:
[..]
Het is ook geen broccolisoep weer mevrouwtje
Nee maar het is bbq weer, geen soep weerquote:Op zaterdag 27 juni 2015 15:13 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Broccolisoep is toch niet winters?Maar ja, misschien is het inderdaad iets wat mensen niet verwachten.
We leggen plastic bovenop het brood dus dat komt eigenlijk nauwelijks voor. Als er een droog stukje zit, halen we dat weg.quote:Op zaterdag 27 juni 2015 15:13 schreef Molo het volgende:
[..]
Deegbak die niet goed afgesloten was en te droog was geworden bovenop ofzo?
Maar het brood met dipjes is ook niet gekocht.quote:Op zaterdag 27 juni 2015 15:13 schreef Molo het volgende:
[..]
Nee maar het is bbq weer, geen soep weer
Idd, dat is een goed idee! En hamburgerbroodjes (bolletjes) misschien?quote:
Bakken is soms net wetenschap met proefjesquote:Op zaterdag 27 juni 2015 17:36 schreef Isegrim het volgende:
Hamburgerbroodjes heb ik wel eens gemaakt, maar dan met gewone gist. Dat zou ff experimenteren worden.
Pfoe, zware dagen, zo lang...quote:Op zaterdag 27 juni 2015 17:59 schreef Isegrim het volgende:
De klok rond gewerkt vandaag. 05:30 begonnen, 17:30 klaar. Gister van 06:00 tot 21:30. Een hele werkweek in twee dagen!
Donuts frituur je. En dat willen we eigenlijk niet in het pand. Maar ik zou een moord doen voor verse donuts zoals je die in de VS kunt krijgen. Shipley's Doughnuts.quote:Op zaterdag 27 juni 2015 18:49 schreef Unites het volgende:
Is het trouwens niet leuk om je naast dit toch wel unieke product (in vergelijking met de gemiddelde bakkerij/supermarkt/etc), ook te gaan richten op nog een ander product om er bij te verkopen.![]()
Volgens mij las ik ergens in [CUL] dat er bijna geen goede 'donuts' te vinden zijn in Nederland. Dat vond ik zelf wel een interessant product en dat is denk ik ook iets wat erg aantrekkelijk is, vooral voor de kinderen/jeugd van deze tijd. Een kwalitatief goede donut met leuke versiersels trekt sowieso die 'hipsterkinderen' aan, denk ik dan![]()
Kun je zelfs nog kinderfeestjes en workshops 'donuts maken en versieren' gaan geven
Zo'n 60 broden verkocht.quote:Op zaterdag 27 juni 2015 18:46 schreef Unites het volgende:
[..]
Pfoe, zware dagen, zo lang...
Hoe is de verkoop gegaan?
Verkoop je ook soep?quote:Op zaterdag 27 juni 2015 14:48 schreef Isegrim het volgende:
Niemand koopt onze overheerlijke soep!Ik ga vanavond niet nķg een keer broccolisoep eten!
quote:Op zaterdag 27 juni 2015 18:55 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Donuts frituur je. En dat willen we eigenlijk niet in het pand. Maar ik zou een moord doen voor verse donuts zoals je die in de VS kunt krijgen. Shipley's Doughnuts.
Inderdaadquote:Op zaterdag 27 juni 2015 18:59 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Verkoop je ook soep?![]()
In tegenstelling tot wat hierboven gezegd wordt is het ALTIJD tijd voor soepVanmiddag nog een kom naar binnen gewerkt.
Idd!quote:Op zaterdag 27 juni 2015 19:15 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben zelf eigenlijk helemaal niet zo soeperig. Maar het past leuk bij brood!
Dat!quote:Op zaterdag 27 juni 2015 19:26 schreef Unites het volgende:
[..]
Idd!
Geroosterd brood met soep *kwijl*
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
quote:Op zaterdag 27 juni 2015 20:21 schreef Isegrim het volgende:
Sja.. dat zal nog wel vaker gebeuren zo iets helaas..SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het aanvullend assortiment willen we beperkt met bederfelijke waar doen; we gebruiken onze koelkast voor het deeg en die is relatief warm daardoor (5 a 10 graden). Droge worst, jam (mannen van jam), honing, melen en bloem, en een nougatboer tegen gekomen die we graag willen hebben. Allemaal dingen die niet op een dagje meer of minder komen en die niet koud hoevenquote:Op zaterdag 27 juni 2015 22:47 schreef ASSpirine het volgende:
Zou mss leuk zijn om goede boter te verkopen in de winkel. Past perfect bij een lekkere brood
-> http://www.guernsey-butter.com/quote:Op zaterdag 27 juni 2015 22:47 schreef ASSpirine het volgende:
Zou mss leuk zijn om goede boter te verkopen in de winkel. Past perfect bij een lekkere brood
quote:Op zaterdag 27 juni 2015 22:55 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
das best redelijk toch voor een tentje dat alleen brood verkoopt. Hopelijk blijft het lekker doorlopen zo. Gun het jullie wel in ieder geval. Zodra ik op een openingsdag in Rotterdam ben dan kom ik een brood scoren wil namelijk wel eens proeven ;-)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op vrijdag 28 september 2012 20:00 schreef roos85 het volgende:
Je kunt wel merken dat JJ wel verstand van zaken heeft..
We hadden geen verwachting.quote:Op zondag 28 juni 2015 09:03 schreef komrad het volgende:
wat was jullie verwachting van het eerste weekend? en heeft het daar een beetje aan voldaan?
Heb je die in ieder geval overtroffen.quote:
Je kunt hierheen: http://www.deterp.nu/ (let niet op de sitequote:Op zondag 28 juni 2015 09:21 schreef KaheemSaid het volgende:
[..]
Heb je die in ieder geval overtroffen.
Beetje dubbel op deze manier. Vind het echt geweldig wat jullie doen, alleen jammer dat Groningen Rotterdam vv zo ver is.
Directe buren 10% korting geven op de donutsquote:Op zondag 28 juni 2015 11:04 schreef Isegrim het volgende:
'Veranda' is wel een heel sjiek woord voor wat zich daar bevindt.
Maar dat vinden de buren vast niet zo leuk.
Dat werkt vast maar heel even.quote:Op zondag 28 juni 2015 11:16 schreef Maraca het volgende:
[..]
Directe buren 10% korting geven op de donuts
Goed? Missen jullie nog iets?quote:Hoewel het heel verleidelijk is, raden we je aan om het brood niet aan te snijden als het nog warm is. Pas als het volledig is afgekoeld, heeft het zijn optimale vochtbalans bereikt.
Als je ons brood verdeeld over meerdere dagen wilt opeten, kun je het 't beste luchtdicht verpakken, bijvoorbeeld in een ziplock-zakje. De knapperige korst verdwijnt dan weliswaar, maar het brood verliest minder vocht en blijft als geheel langer vers. Een onaangesneden brood kun je prima 'oppiepen' in de oven (een minuut of 5 op 180 graden). Invriezen is ook goed mogelijk.
Omdat ons brood geen toevoegingen bevat, wordt het sneller droog dan een fabrieksbrood. Als het droog is geworden, kun je het bijvoorbeeld roosteren of bij de soep eten. Er zijn ook veel recepten waarbij je oud brood gebruikt, zoals broodpudding, Toscaanse broodsoep en wentelteefjes. Vraag ons gerust om tips!
Beland nu meestal hier: broodjevaneigendeeg.nl is dat ook goedgekeurd?quote:Op zondag 28 juni 2015 10:54 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Je kunt hierheen: http://www.deterp.nu/ (let niet op de site)
Dat had ik ook al bedacht als optie inderdaad.quote:Op zondag 28 juni 2015 11:24 schreef Erasmo het volgende:
Kun je dat niet op de papieren zakken laten drukken?
Dat ziet er super uit. Wat een prachtige winkel!quote:Op zondag 28 juni 2015 11:24 schreef KaheemSaid het volgende:
[..]
Beland nu meestal hier: broodjevaneigendeeg.nl is dat ook goedgekeurd?
Ik vind dat nog steeds hartstikke eng hoor.quote:Maar ik vind de openheid van jullie en van dit topic zo leuk. Het geeft gewoon energie om te lezen hoe anderen een gok durfen te wagen om van hobby werk te maken.
Dat is wat de industrie doet om het langer vers te laten lijken.quote:Op zondag 28 juni 2015 11:44 schreef Martijn1P het volgende:
Heb een tijd geleden veel oude topicreeksen teruggelezen over het bakken van brood en pizza. Heel veel opgestoken en inspiratie opgedaan van Maximus, maar dat terzijde. Het is mooi om te zien hoe de hobby van Jeroen in enkele jaren is uitgegroeid tot dit project. Gaaf om die 'leercurve/ ontwikkeling' te lezen. In ieder geval veel succes samen met dit project, heel cool!
Jullie doen volgens mij geen vetstof in het brood, toch? Kan me indenken dat het positief werkt op de houdbaarheid en smaak.
quote:Op zondag 28 juni 2015 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Prima tekst, ik zou je bedrijfsnaam er nog wel een keer in verwerken.
Dus het brood is in werkelijkheid niet langer houdbaar door boter/ olie!? Dat wist ik niet. Thuis ook eens weglaten. Kijken wat het met de smaak doet.quote:Op zondag 28 juni 2015 11:48 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat is wat de industrie doet om het langer vers te laten lijken.We maken ook wel broodjes waar bijvoorbeeld olijfolie in zit, maar dan heeft het een functie voor de smaak. Bij de basic broden hoort er geen vetstof in.
Ik zou je tekst een beetje omgooien, je benadrukt nu vooral het negatieve (droog brood). Ik zou het wat positiever verwoorden. (Vers brood behouden, ipv droog brood voorkomen )quote:Op zondag 28 juni 2015 11:22 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat werkt vast maar heel even.
Tekstje geschreven voor bij het brood, naar aanleiding van feedback van een buurvrouw dat één van de andere buren aangaf dat het brood zo snel hard werd (niet iedereen is bekend met dit soort brood natuurlijk):
[..]
Goed? Missen jullie nog iets?
Nee.quote:Op zondag 28 juni 2015 11:54 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Dus het brood is in werkelijkheid niet langer houdbaar door boter/ olie!? Dat wist ik niet. Thuis ook eens weglaten. Kijken wat het met de smaak doet.
Ok! Ik wil er sowieso nog iets aan toevoegen bedacht ik net. Ik kijk er morgen nog eens naar.quote:Op zondag 28 juni 2015 11:56 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Ik zou je tekst een beetje omgooien, je benadrukt nu vooral het negatieve (droog brood). Ik zou het wat positiever verwoorden. (Vers brood behouden, ipv droog brood voorkomen )
Jullie brood over meerdere dagen verdelen lukt mij nietquote:Op zondag 28 juni 2015 11:22 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat werkt vast maar heel even.
Tekstje geschreven voor bij het brood, naar aanleiding van feedback van een buurvrouw dat één van de andere buren aangaf dat het brood zo snel hard werd (niet iedereen is bekend met dit soort brood natuurlijk):
[..]
Goed? Missen jullie nog iets?
Precies, vindt de tekst wel een goed idee. Kan me inderdaad voorstellen dat niet iedereen bekend is met (ook de beperkingen) van dit brood. En de doorsnee Nederlander gooit immers veel brood de container in. Kan me indenken dat men dat bij jullie brood zonde vindt ($), én het wordt al wat eerder oud dan men gewend is.quote:Op zondag 28 juni 2015 11:56 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Ik zou je tekst een beetje omgooien, je benadrukt nu vooral het negatieve (droog brood). Ik zou het wat positiever verwoorden. (Vers brood behouden, ipv droog brood voorkomen )
quote:Op zondag 28 juni 2015 12:28 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Jullie brood over meerdere dagen verdelen lukt mij niet
Een aangepaste tekst. Zomaar als voorbeeld, gebaseerd op je eigen tekst.quote:Op zondag 28 juni 2015 11:22 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat werkt vast maar heel even.
Tekstje geschreven voor bij het brood, naar aanleiding van feedback van een buurvrouw dat één van de andere buren aangaf dat het brood zo snel hard werd (niet iedereen is bekend met dit soort brood natuurlijk):
[..]
Goed? Missen jullie nog iets?
Ambachtelijk ijsquote:Op zondag 28 juni 2015 14:13 schreef Isegrim het volgende:
Fuck my life, het wordt volgende week zaterdag 35 graden.
Nomsquote:Op zondag 28 juni 2015 14:17 schreef Isegrim het volgende:
[..]
We hebben wel een ijsmachine.Maar daar kun je maar een klein beetje ijs mee maken.
Ik vind dit soort "klanten" altijd gevaarlijk.quote:Op zondag 28 juni 2015 15:40 schreef Isegrim het volgende:
Dank voor alle input!![]()
Boven de bakkerij woont een alleenstaande moeder met haar kindjes. Ik geloof dat ze uit Bulgarije komen. Ze hebben het niet zo breed. Oma is momenteel op visite. Zij stond zaterdag bij onze deuropening, maar durfde niet naar binnen. Ze sprak geen woord Nederlands, maar wees naar boven dat ze daar verbleef. Ik gaf haar een sneetje maanzaadbrood om te proeven. Niet veel later stond één van de kinderen beneden om te vragen wat zo'n brood kostte. Met die informatie ging hij weer naar boven en uiteraard kwam er niemand terug. Tegen het einde van de middag hebben we aangebeld en ze een maanzaadbrood gegeven dat over was. Dat werd dankbaar aangenomen.
Vanmorgen stond het buurjongetje voor de deur. Of we ook open waren. Gezegd van niet, maar dat ik nog wel brood van de vorige dag had en of ze thuis ook een oven hadden. Nee, ze hadden geen oven. Maar hij liet zijn zakgeld zien en zei dat hij een klein broodje voor zichzelf wilde en wat dat dan kostte. Ik heb hem een klein lunchbroodje gegeven en hem een symbolisch bedragje laten betalen. Hij was de deur nog niet uit of hij zette zijn tanden in het brood.
quote:Op zondag 28 juni 2015 15:40 schreef Isegrim het volgende:
Dank voor alle input!![]()
Boven de bakkerij woont een alleenstaande moeder met haar kindjes. Ik geloof dat ze uit Bulgarije komen. Ze hebben het niet zo breed. Oma is momenteel op visite. Zij stond zaterdag bij onze deuropening, maar durfde niet naar binnen. Ze sprak geen woord Nederlands, maar wees naar boven dat ze daar verbleef. Ik gaf haar een sneetje maanzaadbrood om te proeven. Niet veel later stond één van de kinderen beneden om te vragen wat zo'n brood kostte. Met die informatie ging hij weer naar boven en uiteraard kwam er niemand terug. Tegen het einde van de middag hebben we aangebeld en ze een maanzaadbrood gegeven dat over was. Dat werd dankbaar aangenomen.
Vanmorgen stond het buurjongetje voor de deur. Of we ook open waren. Gezegd van niet, maar dat ik nog wel brood van de vorige dag had en of ze thuis ook een oven hadden. Nee, ze hadden geen oven. Maar hij liet zijn zakgeld zien en zei dat hij een klein broodje voor zichzelf wilde en wat dat dan kostte. Ik heb hem een klein lunchbroodje gegeven en hem een symbolisch bedragje laten betalen. Hij was de deur nog niet uit of hij zette zijn tanden in het brood.
Thuis? Roosteren. Of met kaas onder de grill.quote:Op zondag 28 juni 2015 18:10 schreef Isabeau het volgende:
Wat doen jullie zelf eigenlijk met overgebleven brood?
Luxe brood voor een paardquote:
'klapgrilltosti's' zijn sowieso het lekkerste.. bijna vaste prik hier in het weekendquote:Op zondag 28 juni 2015 18:59 schreef Isegrim het volgende:
Ja, maar dan wel met een paninigrill want ze passen niet in een tosti-ijzer.
quote:Op zondag 28 juni 2015 11:22 schreef Isegrim het volgende:
Hoewel het heel verleidelijk is, raden we je aan om het brood niet aan te snijden als het nog warm is. Pas als het volledig is afgekoeld, heeft het zijn optimale vochtbalans bereikt. En wat houdt dat dan in? Ik snap 't zelf wel, maar wat korte extra uitleg is misschien wel handig'waardoor het langer lekker vers blijft' oid?
Als je ons brood verdeeld over meerdere dagen wilt opeten, kun je het 't beste luchtdicht verpakken, bijvoorbeeld in een ziplock-zakje. De knapperige korst verdwijnt dan weliswaar, maar het brood verliest minder vocht en blijft als geheel langer vers. uitleg over zachtere korst en daar meteen weer iets positievers tegenover zetten,Een onaangesneden brood kun je prima 'oppiepen' in de oven (een minuut of 5 op 180 graden). Invriezen is ook goed mogelijk. hier is voor mij het woord oppiepen of iets in die richting wel goed, dan is het duidelijk dat het niet puur om het opwarmen gaat, maar weer iets verser laten smaken
Omdat ons brood geen toevoegingen bevat, wordt het sneller droog dan een fabrieksbrood. Als het droog is geworden, kun je het bijvoorbeeld roosteren of bij de soep eten. Er zijn ook veel recepten waarbij je oud brood gebruikt, zoals broodpudding, Toscaanse broodsoep en wentelteefjes. Vraag ons gerust om tips!
Even de dingen eruit gepikt die mij meteen opvielen. Ik vind de oorspronkelijke tekst vriendelijker en duidelijker, en die geeft wat meer het idee dat je als mens bij een ander mens, gezellig iets lekkers koopt ipv bij een bedrijf. Ik zou dus voor de eerste tekst gaan, maar dan iets aangepast en evt nog wat meer de focus op het positieve ipv, even simpel gezegd, droog broodquote:Op zondag 28 juni 2015 14:03 schreef obolos het volgende:
[..]
Een aangepaste tekst. Zomaar als voorbeeld, gebaseerd op je eigen tekst.
Jeroen bakt brood- tips
Snijden van het brood
Zodra het brood volledig is afgekoeld wordt de optimale vochtbalans bereikt. Dit is het beste moment om het brood te snijden. Hier vind ik de originele tekst beter, dat geeft meteen de indruk dat je iets heel lekkers hebt gekocht waar je moeilijk vanaf kan blijven
Bewaren van het brood.
Het brood van Jeroen bakt brood is het lekkerste op de dag van aankoop. Het brood bevat geen toevoegingen. Hierdoor is het minder geschikt om dagen te bewaren. 3 korte zinnetjes, loopt niet zo lekker imo Wil je het toch proberen 'minder geschikt' en vooral 'proberen', dit woord zou ik niet gebruiken, dan klinkt het alsof het bij voorbaat al geen kans van slagen heeft, bewaar het dan luchtdicht, bijvoorbeeld in een ziplock-zakje. Het brood verliest zo minder vocht en blijft iets weer een woord wat ik niet zou gebruiken, 'iets' langer vers klinkt alsof er morgen al schimmel op staat als je pech hebtlanger vers. Het brood kan op de dag van aankoop worden ingevroren. Een onaangesneden brood kan eventueel in de oven worden opgewarmd (ongeveer 5 minuut op 180 graden).
Bood over?
Er zijn veel recepten waarbij je ons brood kunt gebruiken, zoals Toscaanse broodsoep, wentelteefjes en broodpudding. Maar ook geroosterd of bij een kom soep. Vraag ons gerust om tips!
Als het goed is went dat vanzelf, ik slaap er in ieder geval altijd goed bij.quote:Op maandag 29 juni 2015 09:56 schreef Isegrim het volgende:
Pfff wel kapot na drie dagen keihard werken. Gelukkig kan ik morgen op mijn werk uitrusten.Fysiek in elk geval.
Een paard dat goed gevoerd is met luxe brood, zorgt denk ik ook wel voor extra lekkere paardenbiefstukjes.quote:
Ons paard is niet consumptiegeschikt. Hij is een keer behandeld met een middel dat hem voor de rest van zijn leven ongeschikt voor menselijke consumptie maakt. Helaas.quote:Op maandag 29 juni 2015 13:29 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Een paard dat goed gevoerd is met luxe brood, zorgt denk ik ook wel voor extra lekkere paardenbiefstukjes.
Waarschijnlijk wel jaquote:Op maandag 29 juni 2015 19:08 schreef Erasmo het volgende:
Je hebt toevallig ook een rijtjeshuis in een Vinexwijk, 14% stationwagen en een golden retriever?
Wat is daar zo erg aan?quote:Op maandag 29 juni 2015 19:08 schreef Erasmo het volgende:
Je hebt toevallig ook een rijtjeshuis in een Vinexwijk, 14% stationwagen en een golden retriever?
Nee, ik heb een hoekmaisonette op 200 meter van de Coolsingel, BMW 750i V12 en 2 katten.quote:Op maandag 29 juni 2015 19:08 schreef Erasmo het volgende:
Je hebt toevallig ook een rijtjeshuis in een Vinexwijk, 14% stationwagen en een golden retriever?
Jullie brood is een stuk minder luchtig, dat zal wel aardig wat verschil maken denk ikquote:Op maandag 29 juni 2015 19:21 schreef Isegrim het volgende:
![]()
Mij lukt het niet echt met ons brood, bevroren snijden.
als je het zelf zou klaar maken nietquote:Op maandag 29 juni 2015 19:51 schreef junkiexp het volgende:
Ik leg de link niet zo, is het tegenwoordig raar om brood naar je werk mee te nemen?
Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zondag avond 30 bammetjes smeert, of nog slechter laat smerenquote:Op maandag 29 juni 2015 19:51 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Nee, ik heb een hoekmaisonette op 200 meter van de Coolsingel, BMW 750i V12 en 2 katten.
Ik leg de link niet zo, is het tegenwoordig raar om brood naar je werk mee te nemen?
Je kunt het ook efficiënt noemenquote:Op maandag 29 juni 2015 22:15 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zondag avond 30 bammetjes smeert, of nog slechter laat smeren
Klinkt iig heel burgerlijk
quote:Op maandag 29 juni 2015 13:56 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ons paard is niet consumptiegeschikt. Hij is een keer behandeld met een middel dat hem voor de rest van zijn leven ongeschikt voor menselijke consumptie maakt. Helaas.
Zo'n jochie voor een paar uurtjes met een scooterrijbewijsquote:Op maandag 29 juni 2015 22:42 schreef Isegrim het volgende:
Dat thuisbezorgen is kennelijk toch wel een soort gat in de markt.Nog steeds zeer regelmatig nieuwe mensen daarvoor. Zodra het kan zou ik daarvoor iemand willen inhuren.
quote:Op maandag 29 juni 2015 23:00 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Zo'n jochie voor een paar uurtjes met een scooterrijbewijs
En je dan op laten nemen op thuisbezorgd.nl !
Nee joh. Die moet je flink betalen. Ze krijgen iets van 10% van elke order.quote:Op maandag 29 juni 2015 23:00 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Zo'n jochie voor een paar uurtjes met een scooterrijbewijs
En je dan op laten nemen op thuisbezorgd.nl !
Dan alleen dat jochie op de brommerquote:Op maandag 29 juni 2015 23:24 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nee joh. Die moet je flink betalen. Ze krijgen iets van 10% van elke order.
Of komt uberhaupt niet, dat is ook wel lastig hoorquote:Op maandag 29 juni 2015 23:34 schreef Isegrim het volgende:
Ja, daarom vind ik het jammer dat mijn neefje in Friesland woont. Die is supernetjes. Komt alleen nogal vaak te laat.
Goede tip, ga ik onthouden.quote:Op dinsdag 30 juni 2015 12:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
Tempo Team heeft een vestiging op de Erasmus Uni. Brood rondrijden lijkt me een prima bijbaantje voor een student. En kan je iemand kiezen die zich waarschijnlijk wel weet te gedragen tegenover je klanten. Misschien nog wel met eigen scooter ook.
Haha, ik krijg er meteen een mooi beeld bij.quote:Op dinsdag 30 juni 2015 12:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
![]()
Een vriend van ons heeft een koeriersbedrijf. Hij zet veel mensen in van de sociale werkplaats. Ook een idee. Maar die raken wel snel de weg kwijt, rijden vaker dan gemiddeld schade en hebben niet altijd even goede sociale vaardigheden. Maar dat verschilt allemaal per persoon natuurlijk. Ze zijn wel verschrikkelijk goedkoop. En je doet aan MVO
Ja, dus geen kwijlende verdwalende bezorger die onderweg mensen van de sokken rijdt.quote:Op dinsdag 30 juni 2015 12:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Een goede bezorger kan best veel voor je zaak doen qua beleving
En elke 10 minuten belt dat hij de weg kwijt isquote:Op dinsdag 30 juni 2015 12:23 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja, dus geen kwijlende verdwalende bezorger die onderweg mensen van de sokken rijdt.
Bezorgt ie ook in Bloemendaal?quote:Op dinsdag 30 juni 2015 12:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
En elke 10 minuten belt dat hij de weg kwijt is
Nou, in elk geval niet PostNL. Daar hebben wij als ontvanger iets te veel waardeloze ervaringen mee.quote:Op dinsdag 30 juni 2015 12:53 schreef gargamelnl het volgende:
Of bezorgen via pakketdienst van postnl ofzo? Brood goed inpakken en dan een dag later bij de klant. Lijkt mij wel wat, kan ik thuis in emmen ook eens jullie brood proberen. Die bezorgkosten neem ik dan wel op de koop toe.
Die toekomstige bezorger kan vast ook wel een webshop runnen. Dan wordt jij gewoon manager logistiek ofzo.quote:Op dinsdag 30 juni 2015 13:02 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nou, in elk geval niet PostNL. Daar hebben wij als ontvanger iets te veel waardeloze ervaringen mee.
Maar ik denk niet dat we tijd hebben om naast de bakkerij ook nog een webshop te runnen...
Kan mooi in het jaarverslag van JBB Holdingquote:
ik wilde aandelen kopen.quote:Op dinsdag 30 juni 2015 18:25 schreef Isegrim het volgende:
Niks geen holding.We gaan ook niet de beurs op!
Vijandige overname Bakker Bartquote:Op dinsdag 30 juni 2015 18:25 schreef Isegrim het volgende:
Niks geen holding.We gaan ook niet de beurs op!
Wat ooit begon als een ambachtelijke bakker in het pittoreske Rotterdam..quote:
Dat over 2 jaar BakeFive onderdeel is van onsquote:Op dinsdag 30 juni 2015 18:31 schreef Maraca het volgende:
[..]
Wat ooit begon als een ambachtelijke bakker in het pittoreske Rotterdam..
die naaldhakken hequote:Op dinsdag 30 juni 2015 22:25 schreef Isegrim het volgende:
Maar even een kassakruk besteld, want mijn voetjes doen nog pijn van afgelopen weekend.
daar wordt je niet blij van. Bakker Bart is meer dood dan levendquote:
Het weer zal jullie niet helpen vandaag. Dan meer veel reclame maken voor de BBQ broden van morgenquote:Op vrijdag 3 juli 2015 16:20 schreef Isegrim het volgende:
Relatief rustig vandaag. Maar dat zal ook het weer zijn.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Weer veel nieuwe mensen vandaag.![]()
Idd groot bord bij de deur met het lekkerste brood voor bij de bbqquote:Op vrijdag 3 juli 2015 16:23 schreef komrad het volgende:
[..]
Het weer zal jullie niet helpen vandaag. Dan meer veel reclame maken voor de BBQ broden van morgen
Tijdelijk een plank hout, je zal vast nog wel iets hebben van de verbouwing, en wat schoolbordverf van de Hema. Dan heb je zo een bord in elkaar geknutseld.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 22:15 schreef Isegrim het volgende:
Zo'n bord moeten we nog kopen. Maar eerst een vlag!
Ik zal eens kijken morgen.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 22:30 schreef Fixers het volgende:
[..]
Tijdelijk een plank hout, je zal vast nog wel iets hebben van de verbouwing, en wat schoolbordverf van de Hema. Dan heb je zo een bord in elkaar geknutseld.
quote:Op zaterdag 4 juli 2015 09:15 schreef Isegrim het volgende:
We zouden wel eens uitverkocht kunnen gaan raken vandaag.
Hoe gaat het met de Q-broodjes?quote:Op zaterdag 4 juli 2015 10:18 schreef Isegrim het volgende:
Het was echt heel druk tussen 08:00 en 09:30.Nu weer wat rustiger.
Waarschijnlijk was het daarom ook zo druk in de morgen, mensen die nog snel boodschappen doen voor de hitte.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 14:03 schreef minilot het volgende:
Wat gaaf dat het zo hard is gegaan met de verkoop, ondanks het sort temperatuur waarbij veel mensen de deur niet uitgaan! Tof!![]()
Rozemarijn/kaaskoekjes ook kwijtgeraakt?
Deels. Denk dat ik de kosten er net niet uit heb.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 14:03 schreef minilot het volgende:
Wat gaaf dat het zo hard is gegaan met de verkoop, ondanks het sort temperatuur waarbij veel mensen de deur niet uitgaan! Tof!![]()
Rozemarijn/kaaskoekjes ook kwijtgeraakt?
Denk ik ook, maar het blijft lekker doorlopen!quote:Op zaterdag 4 juli 2015 14:06 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Waarschijnlijk was het daarom ook zo druk in de morgen, mensen die nog snel boodschappen doen voor de hitte.
Gelukkig maarquote:Op zaterdag 4 juli 2015 14:07 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik moet zeggen dat het me alles meevalt!
leuk!quote:Op zaterdag 4 juli 2015 14:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Denk ik ook, maar het blijft lekker doorlopen!
Veel mond-tot-mond-reclame!
Hier is het echt wel koeler dan buiten.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 14:10 schreef Maraca het volgende:
[..]
Gelukkig maarWas net even bij een andere bakker en daar was het bizar warm
gewoon nog warmer dan buiten
Dat is je straf voor het naar een andere bakker te gaanquote:Op zaterdag 4 juli 2015 14:10 schreef Maraca het volgende:
[..]
Gelukkig maarWas net even bij een andere bakker en daar was het bizar warm
gewoon nog warmer dan buiten
quote:Op zaterdag 4 juli 2015 15:01 schreef Isegrim het volgende:
Wat doe je trouwens bij een andere bakker?![]()
quote:Op zaterdag 4 juli 2015 15:01 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Dat is je straf voor het naar een andere bakker te gaan
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 4 juli 2015 15:40 schreef Isegrim het volgende:
Nog niet volledig uitverkocht. Nog 6 grote een een stuk of wat kleine broden.Ben net thuis, als ik kon had ik nog 2 broden gehaaldSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
quote:
quote:Super lekker brood, wel keiharde korst.
Ik heb echt een goed broodmes van het merk Sabatier, maar kwam er bijna niet doorheen.
Daarna een van mijn samoerai zwaarden erop gebroken.
Voor morgenochtend mijn Black & Decker maar aan de oplader gelegd.
Een brood met echte korst en waar je op moet kauwen, ik zou er bijna voor naar Rotterdam verhuizenquote:
quote:
Ik heb wekelijks minstens 1 papercut. Dat is minstens zo lulligquote:Op zondag 5 juli 2015 18:08 schreef Isegrim het volgende:
Ik haal me wel eens open aan een scherp randje aan een brood.
Mooi zo!quote:
Mmmhm lekkerquote:
Oh, dat heb ik niet mee gekregenquote:Op woensdag 8 juli 2015 19:45 schreef Isegrim het volgende:
We zijn alleen nog maar op vrijdag en zaterdag open hč?
Even in België een broodverkoopautomaat op de kop tikken, dan kunnen mensen 24 uur per dag langskomenquote:Op woensdag 8 juli 2015 19:45 schreef Isegrim het volgende:
We zijn alleen nog maar op vrijdag en zaterdag open hč?
dat kan LHO mooi doen, lekker betijds op elke dag.quote:
quote:Op donderdag 9 juli 2015 14:13 schreef Toekito het volgende:
[..]
dat kan LHO mooi doen, lekker betijds op elke dag.
flauwquote:Op donderdag 9 juli 2015 14:14 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]![]()
Momenteel 70-urige werkweken, ik denk niet dat dat er nog bij gaat passen
Ik vond de prijs bijzonder laag. En dan wil je me zelfs nog minder laten betalenquote:Op zaterdag 11 juli 2015 09:22 schreef Isegrim het volgende:
Voetbalmanager2 heeft ons vanmorgen van een deel van ons Day Old Bread afgeholpen.
We krijgen daar onverwacht veel positieve reacties op!
Nog niet helemaal wakker.quote:Op zaterdag 11 juli 2015 10:31 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Ik vond de prijs bijzonder laag. En dan wil je me zelfs nog minder laten betalen
Ha! Verkocht, of zit je met een kin en wangen vol chocoladevlekken op je nieuwe kruk achter de toonbank?quote:
quote:Op zaterdag 11 juli 2015 13:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha! Verkocht, of zit je met een kin en wangen vol chocoladevlekken op je nieuwe kruk achter de toonbank?
Om to the nomnom!quote:Op zaterdag 11 juli 2015 13:59 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Chocolate chip cookies met echte vanille en drie kleuren chips.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 12 juli 2015 13:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Dat is een nette omzet. Is het qua netto-winst ook een beetje te doen?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt."We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
Investeringen niet meegerekend maken we met die twee dagen per week winst.quote:Op zondag 12 juli 2015 16:05 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Dat is een nette omzet. Is het qua netto-winst ook een beetje te doen?
Ook als je straks huur moet gaan betalen?quote:Op zondag 12 juli 2015 16:17 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Investeringen niet meegerekend maken we met die twee dagen per week winst.
Huur meegerekend ja.quote:Op zondag 12 juli 2015 17:27 schreef Maraca het volgende:
[..]
Ook als je straks huur moet gaan betalen?
quote:Op zondag 12 juli 2015 16:17 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Investeringen niet meegerekend maken we met die twee dagen per week winst.
Als we uitgaan van huur ed. dan zouden we er nu per maand ca. 500 euro bruto van overhouden. Daar zit per persoon ca 32 uur per week in, dus zo'n 256 uur in de maand. ¤1,95 bruto per uur dusquote:Op zondag 12 juli 2015 20:51 schreef Peter het volgende:
Top!
En kun je jezelf er ook al een uurloon van geven?
Van 1,17 per uur kan je niet leven.quote:Op maandag 13 juli 2015 20:09 schreef Isegrim het volgende:
Het uurloon zal mij jeuken sowieso. Als we er maar van kunnen leven.
ik vind het er helemaal niet heerlijk uit zien hoorquote:Op donderdag 16 juli 2015 21:02 schreef praadje het volgende:
Kwam dit brood tegen, ziet er heerlijk uit!
http://www.focusonfoodies.nl/tarwevrije-rozijnen-dadel-cake/
Edit, het is dus een cake.
En die houden ook van desembrood. Vooral jonge Marokkanen.quote:Op donderdag 16 juli 2015 21:17 schreef praadje het volgende:
Suggestie, omdat er waarschijnlijk veel buitenlanders wonen in de buurt van de bakkerij.
ja ik snap die redenatie ook niet hoorquote:Op donderdag 16 juli 2015 22:18 schreef Elleska het volgende:
waarom is dat typisch iets voor buitenlanders? klinkt mij helemaal niet als typisch buitenlands in de oren. eerder hipster achtig.
quote:Op vrijdag 17 juli 2015 14:39 schreef Sunnythesun het volgende:
Ik zit nu al bijna 2,5 uur naast een heerlijk ruikende tas met brood.. begin er trek van te krijgen
Gewoon alvast aan zo'n broodje beginnen.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 14:39 schreef Sunnythesun het volgende:
Ik zit nu al bijna 2,5 uur naast een heerlijk ruikende tas met brood.. begin er trek van te krijgen
Nee nee.. We eten vanavond het brood met zon gedroogde tomaatjes bij de soep, de Jeroentjes zijn ontbijt en het karwij brood voor bij de bbq morgenquote:Op vrijdag 17 juli 2015 14:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Gewoon alvast aan zo'n broodje beginnen.
Lekker zo in de zomer, dingen met citroenquote:Op vrijdag 17 juli 2015 14:45 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Boterkoek met geraspte citroenschil.
Oh, was al gezegd.
Goed idee! Jammer dat we je gemist hebben trouwens. We waren een beetje te vroeg geloof ik..quote:Op vrijdag 17 juli 2015 14:47 schreef Isegrim het volgende:
Karwijbrood is erg lekker met humus erbij.
Ik kwam binnen toen jullie net weg waren.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 14:49 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Goed idee! Jammer dat we je gemist hebben trouwens. We waren een beetje te vroeg geloof ik..
Oh shit.. jammer..quote:Op vrijdag 17 juli 2015 14:50 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik kwam binnen toen jullie net weg waren.
Yes! Wat leuk!quote:
IKEA! Ik geloof 15 euro ofzo. Met bloempjes!quote:Op vrijdag 17 juli 2015 15:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Yes! Wat leuk!
Nog best netjes geprijsd voor zo te zien vijf flinke blokken.![]()
Enneh, waar haalde je die stolp? Ik kan nergens een beetje een basic stolp met een normale prijs vinden en heb er over een paar weken eentje nodig..
O! Thanks!quote:Op vrijdag 17 juli 2015 15:14 schreef Isegrim het volgende:
[..]
IKEA! Ik geloof 15 euro ofzo. Met bloempjes!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |