Ik vind dit soort "klanten" altijd gevaarlijk. Natuurlijk is het heel lief enzo en aandoenlijk om daar brood te geven. Alleen op 1 of andere reden gaan dit soort verhalen als een lopend vuurtje en moet je oppassen dat er straks niet allerlei figuren voor de deur staan voor het brood dat over is.quote:Op zondag 28 juni 2015 15:40 schreef Isegrim het volgende:
Dank voor alle input!
Boven de bakkerij woont een alleenstaande moeder met haar kindjes. Ik geloof dat ze uit Bulgarije komen. Ze hebben het niet zo breed. Oma is momenteel op visite. Zij stond zaterdag bij onze deuropening, maar durfde niet naar binnen. Ze sprak geen woord Nederlands, maar wees naar boven dat ze daar verbleef. Ik gaf haar een sneetje maanzaadbrood om te proeven. Niet veel later stond één van de kinderen beneden om te vragen wat zo'n brood kostte. Met die informatie ging hij weer naar boven en uiteraard kwam er niemand terug. Tegen het einde van de middag hebben we aangebeld en ze een maanzaadbrood gegeven dat over was. Dat werd dankbaar aangenomen.
Vanmorgen stond het buurjongetje voor de deur. Of we ook open waren. Gezegd van niet, maar dat ik nog wel brood van de vorige dag had en of ze thuis ook een oven hadden. Nee, ze hadden geen oven. Maar hij liet zijn zakgeld zien en zei dat hij een klein broodje voor zichzelf wilde en wat dat dan kostte. Ik heb hem een klein lunchbroodje gegeven en hem een symbolisch bedragje laten betalen. Hij was de deur nog niet uit of hij zette zijn tanden in het brood.
quote:Op zondag 28 juni 2015 15:40 schreef Isegrim het volgende:
Dank voor alle input!
Boven de bakkerij woont een alleenstaande moeder met haar kindjes. Ik geloof dat ze uit Bulgarije komen. Ze hebben het niet zo breed. Oma is momenteel op visite. Zij stond zaterdag bij onze deuropening, maar durfde niet naar binnen. Ze sprak geen woord Nederlands, maar wees naar boven dat ze daar verbleef. Ik gaf haar een sneetje maanzaadbrood om te proeven. Niet veel later stond één van de kinderen beneden om te vragen wat zo'n brood kostte. Met die informatie ging hij weer naar boven en uiteraard kwam er niemand terug. Tegen het einde van de middag hebben we aangebeld en ze een maanzaadbrood gegeven dat over was. Dat werd dankbaar aangenomen.
Vanmorgen stond het buurjongetje voor de deur. Of we ook open waren. Gezegd van niet, maar dat ik nog wel brood van de vorige dag had en of ze thuis ook een oven hadden. Nee, ze hadden geen oven. Maar hij liet zijn zakgeld zien en zei dat hij een klein broodje voor zichzelf wilde en wat dat dan kostte. Ik heb hem een klein lunchbroodje gegeven en hem een symbolisch bedragje laten betalen. Hij was de deur nog niet uit of hij zette zijn tanden in het brood.
Thuis? Roosteren. Of met kaas onder de grill.quote:Op zondag 28 juni 2015 18:10 schreef Isabeau het volgende:
Wat doen jullie zelf eigenlijk met overgebleven brood?
Luxe brood voor een paardquote:
Het is dan ook niet zomaar een paard!quote:
'klapgrilltosti's' zijn sowieso het lekkerste.. bijna vaste prik hier in het weekend Kopen we speciaal een maisbrood van de 'oudbrood' kar bij de bakker voorquote:Op zondag 28 juni 2015 18:59 schreef Isegrim het volgende:
Ja, maar dan wel met een paninigrill want ze passen niet in een tosti-ijzer.
quote:Op zondag 28 juni 2015 11:22 schreef Isegrim het volgende:
Hoewel het heel verleidelijk is, raden we je aan om het brood niet aan te snijden als het nog warm is. Pas als het volledig is afgekoeld, heeft het zijn optimale vochtbalans bereikt. En wat houdt dat dan in? Ik snap 't zelf wel, maar wat korte extra uitleg is misschien wel handig 'waardoor het langer lekker vers blijft' oid?
Als je ons brood verdeeld over meerdere dagen wilt opeten, kun je het 't beste luchtdicht verpakken, bijvoorbeeld in een ziplock-zakje. De knapperige korst verdwijnt dan weliswaar, maar het brood verliest minder vocht en blijft als geheel langer vers. uitleg over zachtere korst en daar meteen weer iets positievers tegenover zetten, Een onaangesneden brood kun je prima 'oppiepen' in de oven (een minuut of 5 op 180 graden). Invriezen is ook goed mogelijk. hier is voor mij het woord oppiepen of iets in die richting wel goed, dan is het duidelijk dat het niet puur om het opwarmen gaat, maar weer iets verser laten smaken
Omdat ons brood geen toevoegingen bevat, wordt het sneller droog dan een fabrieksbrood. Als het droog is geworden, kun je het bijvoorbeeld roosteren of bij de soep eten. Er zijn ook veel recepten waarbij je oud brood gebruikt, zoals broodpudding, Toscaanse broodsoep en wentelteefjes. Vraag ons gerust om tips!
Even de dingen eruit gepikt die mij meteen opvielen. Ik vind de oorspronkelijke tekst vriendelijker en duidelijker, en die geeft wat meer het idee dat je als mens bij een ander mens, gezellig iets lekkers koopt ipv bij een bedrijf. Ik zou dus voor de eerste tekst gaan, maar dan iets aangepast en evt nog wat meer de focus op het positieve ipv, even simpel gezegd, droog broodquote:Op zondag 28 juni 2015 14:03 schreef obolos het volgende:
[..]
Een aangepaste tekst. Zomaar als voorbeeld, gebaseerd op je eigen tekst.
Jeroen bakt brood- tips
Snijden van het brood
Zodra het brood volledig is afgekoeld wordt de optimale vochtbalans bereikt. Dit is het beste moment om het brood te snijden. Hier vind ik de originele tekst beter, dat geeft meteen de indruk dat je iets heel lekkers hebt gekocht waar je moeilijk vanaf kan blijven
Bewaren van het brood.
Het brood van Jeroen bakt brood is het lekkerste op de dag van aankoop. Het brood bevat geen toevoegingen. Hierdoor is het minder geschikt om dagen te bewaren. 3 korte zinnetjes, loopt niet zo lekker imo Wil je het toch proberen 'minder geschikt' en vooral 'proberen', dit woord zou ik niet gebruiken, dan klinkt het alsof het bij voorbaat al geen kans van slagen heeft, bewaar het dan luchtdicht, bijvoorbeeld in een ziplock-zakje. Het brood verliest zo minder vocht en blijft iets weer een woord wat ik niet zou gebruiken, 'iets' langer vers klinkt alsof er morgen al schimmel op staat als je pech hebt langer vers. Het brood kan op de dag van aankoop worden ingevroren. Een onaangesneden brood kan eventueel in de oven worden opgewarmd (ongeveer 5 minuut op 180 graden).
Bood over?
Er zijn veel recepten waarbij je ons brood kunt gebruiken, zoals Toscaanse broodsoep, wentelteefjes en broodpudding. Maar ook geroosterd of bij een kom soep. Vraag ons gerust om tips!
Als het goed is went dat vanzelf, ik slaap er in ieder geval altijd goed bij.quote:Op maandag 29 juni 2015 09:56 schreef Isegrim het volgende:
Pfff wel kapot na drie dagen keihard werken. Gelukkig kan ik morgen op mijn werk uitrusten. Fysiek in elk geval.
Een paard dat goed gevoerd is met luxe brood, zorgt denk ik ook wel voor extra lekkere paardenbiefstukjes.quote:
Ons paard is niet consumptiegeschikt. Hij is een keer behandeld met een middel dat hem voor de rest van zijn leven ongeschikt voor menselijke consumptie maakt. Helaas.quote:Op maandag 29 juni 2015 13:29 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Een paard dat goed gevoerd is met luxe brood, zorgt denk ik ook wel voor extra lekkere paardenbiefstukjes.
Waarschijnlijk wel jaquote:Op maandag 29 juni 2015 19:08 schreef Erasmo het volgende:
Je hebt toevallig ook een rijtjeshuis in een Vinexwijk, 14% stationwagen en een golden retriever?
Wat is daar zo erg aan?quote:Op maandag 29 juni 2015 19:08 schreef Erasmo het volgende:
Je hebt toevallig ook een rijtjeshuis in een Vinexwijk, 14% stationwagen en een golden retriever?
Nee, ik heb een hoekmaisonette op 200 meter van de Coolsingel, BMW 750i V12 en 2 katten.quote:Op maandag 29 juni 2015 19:08 schreef Erasmo het volgende:
Je hebt toevallig ook een rijtjeshuis in een Vinexwijk, 14% stationwagen en een golden retriever?
Jullie brood is een stuk minder luchtig, dat zal wel aardig wat verschil maken denk ikquote:Op maandag 29 juni 2015 19:21 schreef Isegrim het volgende:
Mij lukt het niet echt met ons brood, bevroren snijden.
als je het zelf zou klaar maken nietquote:Op maandag 29 juni 2015 19:51 schreef junkiexp het volgende:
Ik leg de link niet zo, is het tegenwoordig raar om brood naar je werk mee te nemen ?
Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zondag avond 30 bammetjes smeert, of nog slechter laat smerenquote:Op maandag 29 juni 2015 19:51 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Nee, ik heb een hoekmaisonette op 200 meter van de Coolsingel, BMW 750i V12 en 2 katten.
Ik leg de link niet zo, is het tegenwoordig raar om brood naar je werk mee te nemen ?
Je kunt het ook efficiënt noemenquote:Op maandag 29 juni 2015 22:15 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zondag avond 30 bammetjes smeert, of nog slechter laat smeren
Klinkt iig heel burgerlijk
quote:Op maandag 29 juni 2015 13:56 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ons paard is niet consumptiegeschikt. Hij is een keer behandeld met een middel dat hem voor de rest van zijn leven ongeschikt voor menselijke consumptie maakt. Helaas.
Zo'n jochie voor een paar uurtjes met een scooterrijbewijsquote:Op maandag 29 juni 2015 22:42 schreef Isegrim het volgende:
Dat thuisbezorgen is kennelijk toch wel een soort gat in de markt. Nog steeds zeer regelmatig nieuwe mensen daarvoor. Zodra het kan zou ik daarvoor iemand willen inhuren.
Briljante actiequote:Op maandag 29 juni 2015 23:00 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Zo'n jochie voor een paar uurtjes met een scooterrijbewijs
En je dan op laten nemen op thuisbezorgd.nl !
Nee joh. Die moet je flink betalen. Ze krijgen iets van 10% van elke order.quote:Op maandag 29 juni 2015 23:00 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Zo'n jochie voor een paar uurtjes met een scooterrijbewijs
En je dan op laten nemen op thuisbezorgd.nl !
Dan alleen dat jochie op de brommerquote:Op maandag 29 juni 2015 23:24 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nee joh. Die moet je flink betalen. Ze krijgen iets van 10% van elke order.
Of komt uberhaupt niet, dat is ook wel lastig hoorquote:Op maandag 29 juni 2015 23:34 schreef Isegrim het volgende:
Ja, daarom vind ik het jammer dat mijn neefje in Friesland woont. Die is supernetjes. Komt alleen nogal vaak te laat.
Goede tip, ga ik onthouden.quote:Op dinsdag 30 juni 2015 12:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
Tempo Team heeft een vestiging op de Erasmus Uni. Brood rondrijden lijkt me een prima bijbaantje voor een student. En kan je iemand kiezen die zich waarschijnlijk wel weet te gedragen tegenover je klanten. Misschien nog wel met eigen scooter ook.
Haha, ik krijg er meteen een mooi beeld bij.quote:Op dinsdag 30 juni 2015 12:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Een vriend van ons heeft een koeriersbedrijf. Hij zet veel mensen in van de sociale werkplaats. Ook een idee. Maar die raken wel snel de weg kwijt, rijden vaker dan gemiddeld schade en hebben niet altijd even goede sociale vaardigheden. Maar dat verschilt allemaal per persoon natuurlijk. Ze zijn wel verschrikkelijk goedkoop. En je doet aan MVO
Ja, dus geen kwijlende verdwalende bezorger die onderweg mensen van de sokken rijdt.quote:Op dinsdag 30 juni 2015 12:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Een goede bezorger kan best veel voor je zaak doen qua beleving
En elke 10 minuten belt dat hij de weg kwijt isquote:Op dinsdag 30 juni 2015 12:23 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja, dus geen kwijlende verdwalende bezorger die onderweg mensen van de sokken rijdt.
Bezorgt ie ook in Bloemendaal?quote:Op dinsdag 30 juni 2015 12:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
En elke 10 minuten belt dat hij de weg kwijt is
Nou, in elk geval niet PostNL. Daar hebben wij als ontvanger iets te veel waardeloze ervaringen mee.quote:Op dinsdag 30 juni 2015 12:53 schreef gargamelnl het volgende:
Of bezorgen via pakketdienst van postnl ofzo? Brood goed inpakken en dan een dag later bij de klant. Lijkt mij wel wat, kan ik thuis in emmen ook eens jullie brood proberen. Die bezorgkosten neem ik dan wel op de koop toe.
Die toekomstige bezorger kan vast ook wel een webshop runnen. Dan wordt jij gewoon manager logistiek ofzo.quote:Op dinsdag 30 juni 2015 13:02 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nou, in elk geval niet PostNL. Daar hebben wij als ontvanger iets te veel waardeloze ervaringen mee.
Maar ik denk niet dat we tijd hebben om naast de bakkerij ook nog een webshop te runnen...
Kan mooi in het jaarverslag van JBB Holdingquote:
ik wilde aandelen kopen.quote:Op dinsdag 30 juni 2015 18:25 schreef Isegrim het volgende:
Niks geen holding. We gaan ook niet de beurs op!
Vijandige overname Bakker Bartquote:Op dinsdag 30 juni 2015 18:25 schreef Isegrim het volgende:
Niks geen holding. We gaan ook niet de beurs op!
Wat ooit begon als een ambachtelijke bakker in het pittoreske Rotterdam..quote:
Dat over 2 jaar BakeFive onderdeel is van onsquote:Op dinsdag 30 juni 2015 18:31 schreef Maraca het volgende:
[..]
Wat ooit begon als een ambachtelijke bakker in het pittoreske Rotterdam..
die naaldhakken hequote:Op dinsdag 30 juni 2015 22:25 schreef Isegrim het volgende:
Maar even een kassakruk besteld, want mijn voetjes doen nog pijn van afgelopen weekend.
daar wordt je niet blij van. Bakker Bart is meer dood dan levendquote:
Het weer zal jullie niet helpen vandaag. Dan meer veel reclame maken voor de BBQ broden van morgenquote:Op vrijdag 3 juli 2015 16:20 schreef Isegrim het volgende:
Relatief rustig vandaag. Maar dat zal ook het weer zijn.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Weer veel nieuwe mensen vandaag.
Idd groot bord bij de deur met het lekkerste brood voor bij de bbqquote:Op vrijdag 3 juli 2015 16:23 schreef komrad het volgende:
[..]
Het weer zal jullie niet helpen vandaag. Dan meer veel reclame maken voor de BBQ broden van morgen
Tijdelijk een plank hout, je zal vast nog wel iets hebben van de verbouwing, en wat schoolbordverf van de Hema. Dan heb je zo een bord in elkaar geknutseld.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 22:15 schreef Isegrim het volgende:
Zo'n bord moeten we nog kopen. Maar eerst een vlag!
Ik zal eens kijken morgen.quote:Op vrijdag 3 juli 2015 22:30 schreef Fixers het volgende:
[..]
Tijdelijk een plank hout, je zal vast nog wel iets hebben van de verbouwing, en wat schoolbordverf van de Hema. Dan heb je zo een bord in elkaar geknutseld.
Loopt het nu al storm?quote:Op zaterdag 4 juli 2015 09:15 schreef Isegrim het volgende:
We zouden wel eens uitverkocht kunnen gaan raken vandaag.
Hoe gaat het met de Q-broodjes?quote:Op zaterdag 4 juli 2015 10:18 schreef Isegrim het volgende:
Het was echt heel druk tussen 08:00 en 09:30. Nu weer wat rustiger.
Waarschijnlijk was het daarom ook zo druk in de morgen, mensen die nog snel boodschappen doen voor de hitte.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 14:03 schreef minilot het volgende:
Wat gaaf dat het zo hard is gegaan met de verkoop, ondanks het sort temperatuur waarbij veel mensen de deur niet uitgaan! Tof!
Rozemarijn/kaaskoekjes ook kwijtgeraakt?
Deels. Denk dat ik de kosten er net niet uit heb. Zelf ook een deel opgegeten.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 14:03 schreef minilot het volgende:
Wat gaaf dat het zo hard is gegaan met de verkoop, ondanks het sort temperatuur waarbij veel mensen de deur niet uitgaan! Tof!
Rozemarijn/kaaskoekjes ook kwijtgeraakt?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |