Ik vind dit soort "klanten" altijd gevaarlijk.quote:Op zondag 28 juni 2015 15:40 schreef Isegrim het volgende:
Dank voor alle input!![]()
Boven de bakkerij woont een alleenstaande moeder met haar kindjes. Ik geloof dat ze uit Bulgarije komen. Ze hebben het niet zo breed. Oma is momenteel op visite. Zij stond zaterdag bij onze deuropening, maar durfde niet naar binnen. Ze sprak geen woord Nederlands, maar wees naar boven dat ze daar verbleef. Ik gaf haar een sneetje maanzaadbrood om te proeven. Niet veel later stond één van de kinderen beneden om te vragen wat zo'n brood kostte. Met die informatie ging hij weer naar boven en uiteraard kwam er niemand terug. Tegen het einde van de middag hebben we aangebeld en ze een maanzaadbrood gegeven dat over was. Dat werd dankbaar aangenomen.
Vanmorgen stond het buurjongetje voor de deur. Of we ook open waren. Gezegd van niet, maar dat ik nog wel brood van de vorige dag had en of ze thuis ook een oven hadden. Nee, ze hadden geen oven. Maar hij liet zijn zakgeld zien en zei dat hij een klein broodje voor zichzelf wilde en wat dat dan kostte. Ik heb hem een klein lunchbroodje gegeven en hem een symbolisch bedragje laten betalen. Hij was de deur nog niet uit of hij zette zijn tanden in het brood.
quote:Op zondag 28 juni 2015 15:40 schreef Isegrim het volgende:
Dank voor alle input!![]()
Boven de bakkerij woont een alleenstaande moeder met haar kindjes. Ik geloof dat ze uit Bulgarije komen. Ze hebben het niet zo breed. Oma is momenteel op visite. Zij stond zaterdag bij onze deuropening, maar durfde niet naar binnen. Ze sprak geen woord Nederlands, maar wees naar boven dat ze daar verbleef. Ik gaf haar een sneetje maanzaadbrood om te proeven. Niet veel later stond één van de kinderen beneden om te vragen wat zo'n brood kostte. Met die informatie ging hij weer naar boven en uiteraard kwam er niemand terug. Tegen het einde van de middag hebben we aangebeld en ze een maanzaadbrood gegeven dat over was. Dat werd dankbaar aangenomen.
Vanmorgen stond het buurjongetje voor de deur. Of we ook open waren. Gezegd van niet, maar dat ik nog wel brood van de vorige dag had en of ze thuis ook een oven hadden. Nee, ze hadden geen oven. Maar hij liet zijn zakgeld zien en zei dat hij een klein broodje voor zichzelf wilde en wat dat dan kostte. Ik heb hem een klein lunchbroodje gegeven en hem een symbolisch bedragje laten betalen. Hij was de deur nog niet uit of hij zette zijn tanden in het brood.
Thuis? Roosteren. Of met kaas onder de grill.quote:Op zondag 28 juni 2015 18:10 schreef Isabeau het volgende:
Wat doen jullie zelf eigenlijk met overgebleven brood?
Luxe brood voor een paardquote:
'klapgrilltosti's' zijn sowieso het lekkerste.. bijna vaste prik hier in het weekendquote:Op zondag 28 juni 2015 18:59 schreef Isegrim het volgende:
Ja, maar dan wel met een paninigrill want ze passen niet in een tosti-ijzer.
quote:Op zondag 28 juni 2015 11:22 schreef Isegrim het volgende:
Hoewel het heel verleidelijk is, raden we je aan om het brood niet aan te snijden als het nog warm is. Pas als het volledig is afgekoeld, heeft het zijn optimale vochtbalans bereikt. En wat houdt dat dan in? Ik snap 't zelf wel, maar wat korte extra uitleg is misschien wel handig'waardoor het langer lekker vers blijft' oid?
Als je ons brood verdeeld over meerdere dagen wilt opeten, kun je het 't beste luchtdicht verpakken, bijvoorbeeld in een ziplock-zakje. De knapperige korst verdwijnt dan weliswaar, maar het brood verliest minder vocht en blijft als geheel langer vers. uitleg over zachtere korst en daar meteen weer iets positievers tegenover zetten,Een onaangesneden brood kun je prima 'oppiepen' in de oven (een minuut of 5 op 180 graden). Invriezen is ook goed mogelijk. hier is voor mij het woord oppiepen of iets in die richting wel goed, dan is het duidelijk dat het niet puur om het opwarmen gaat, maar weer iets verser laten smaken
Omdat ons brood geen toevoegingen bevat, wordt het sneller droog dan een fabrieksbrood. Als het droog is geworden, kun je het bijvoorbeeld roosteren of bij de soep eten. Er zijn ook veel recepten waarbij je oud brood gebruikt, zoals broodpudding, Toscaanse broodsoep en wentelteefjes. Vraag ons gerust om tips!
Even de dingen eruit gepikt die mij meteen opvielen. Ik vind de oorspronkelijke tekst vriendelijker en duidelijker, en die geeft wat meer het idee dat je als mens bij een ander mens, gezellig iets lekkers koopt ipv bij een bedrijf. Ik zou dus voor de eerste tekst gaan, maar dan iets aangepast en evt nog wat meer de focus op het positieve ipv, even simpel gezegd, droog broodquote:Op zondag 28 juni 2015 14:03 schreef obolos het volgende:
[..]
Een aangepaste tekst. Zomaar als voorbeeld, gebaseerd op je eigen tekst.
Jeroen bakt brood- tips
Snijden van het brood
Zodra het brood volledig is afgekoeld wordt de optimale vochtbalans bereikt. Dit is het beste moment om het brood te snijden. Hier vind ik de originele tekst beter, dat geeft meteen de indruk dat je iets heel lekkers hebt gekocht waar je moeilijk vanaf kan blijven
Bewaren van het brood.
Het brood van Jeroen bakt brood is het lekkerste op de dag van aankoop. Het brood bevat geen toevoegingen. Hierdoor is het minder geschikt om dagen te bewaren. 3 korte zinnetjes, loopt niet zo lekker imo Wil je het toch proberen 'minder geschikt' en vooral 'proberen', dit woord zou ik niet gebruiken, dan klinkt het alsof het bij voorbaat al geen kans van slagen heeft, bewaar het dan luchtdicht, bijvoorbeeld in een ziplock-zakje. Het brood verliest zo minder vocht en blijft iets weer een woord wat ik niet zou gebruiken, 'iets' langer vers klinkt alsof er morgen al schimmel op staat als je pech hebtlanger vers. Het brood kan op de dag van aankoop worden ingevroren. Een onaangesneden brood kan eventueel in de oven worden opgewarmd (ongeveer 5 minuut op 180 graden).
Bood over?
Er zijn veel recepten waarbij je ons brood kunt gebruiken, zoals Toscaanse broodsoep, wentelteefjes en broodpudding. Maar ook geroosterd of bij een kom soep. Vraag ons gerust om tips!
Als het goed is went dat vanzelf, ik slaap er in ieder geval altijd goed bij.quote:Op maandag 29 juni 2015 09:56 schreef Isegrim het volgende:
Pfff wel kapot na drie dagen keihard werken. Gelukkig kan ik morgen op mijn werk uitrusten.Fysiek in elk geval.
Een paard dat goed gevoerd is met luxe brood, zorgt denk ik ook wel voor extra lekkere paardenbiefstukjes.quote:
Ons paard is niet consumptiegeschikt. Hij is een keer behandeld met een middel dat hem voor de rest van zijn leven ongeschikt voor menselijke consumptie maakt. Helaas.quote:Op maandag 29 juni 2015 13:29 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Een paard dat goed gevoerd is met luxe brood, zorgt denk ik ook wel voor extra lekkere paardenbiefstukjes.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |