LeeHarveyOswald | donderdag 8 januari 2015 @ 10:02 |
Een jaar of anderhalf geleden begon LeeHarveyOswald (mijn vriend) met het thuis bakken van brood. Toen hij dat eenmaal een beetje onder de knie had, begon hij af en toe brood te bakken voor vrienden, collega's, familie. Toen kwamen we op het idee om op kleine schaal brood te gaan bezorgen en werd Jeroen Bakt Brood geboren (http://www.jeroenbaktbrood.nl/). Met steeds meer likes op Facebook (inmiddels ver over de 250 bijna 300 tegen de 500 ![]() Om een lang verhaal kort te maken - wij hebben een kleine bedrijfsruimte in Rotterdam Noord gehuurd, waar wij een kleinschalige bakkerij willen gaan opzetten die vooral langgerezen (autolyse) desembrood gaat verkopen. Er moet veel gebeuren in de ruimte. De laatste huurder was een Marokkaans koffiehuis annex cocaïnedistributiecentrum annex illegaal casino ![]() ![]() We dachten dat er vast wel mensen waren die het leuk zouden vinden om ons avontuur mee te volgen, dus daarom dit topic. ![]() Het plan is om na het klusgebeuren in eerste instantie een dag of twee per week open te gaan en dit langzaam (of snel, maar net hoe het loopt ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door LeeHarveyOswald op 08-01-2015 10:54:10 ] | |
LeeHarveyOswald | donderdag 8 januari 2015 @ 10:56 |
Aanvulling op de OP: Gedaan in het pand: • Muren er uit, waarvan 1 wat vlotter ging dan gehoopt ![]() • Plafond er uit, en nieuwe plafond er in • Kabels gelegd voor elektra • Meterkast aangeschaft To do: • Nieuwe muren er in (en wandcontactdozen ed) • Gietvloer • Meterkast er in, elektra aansluiten • Inrichting aanschaffen en plaatsen Inmiddels thuis een Rofco B40 staan, waarmee we de capaciteit enorm vergroten ![]() | |
fietsenmaker11 | vrijdag 9 januari 2015 @ 11:13 |
Leuk, ik volg jullie, jammer dat ik niet meer in staat ben om een handje toe te steken helaas. | |
benkruk | vrijdag 9 januari 2015 @ 11:18 |
Krijgen we nog een foto update binnenkort? ![]() | |
Isegrim | vrijdag 9 januari 2015 @ 12:43 |
Ja, want we gaan de aankomende week klussen. ![]() | |
Isegrim | vrijdag 9 januari 2015 @ 12:44 |
Psychische steun is ook steun. ![]() | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 9 januari 2015 @ 15:20 |
Lucky_Strike | vrijdag 9 januari 2015 @ 15:22 |
Like! | |
Zo-is-dat | vrijdag 9 januari 2015 @ 16:35 |
Prachtig!! ![]() | |
Bleie | vrijdag 9 januari 2015 @ 16:59 |
Mooi! | |
RobinOok | vrijdag 9 januari 2015 @ 18:05 |
Is er eigenlijk al een streefdatum? Voor de opening? Ik zit in de startblokken om al mijn volgers (twitter & facebook) helemaal suf te spammen, maar wil dat liever pas doen als er ook echt iets te halen valt. ![]() | |
Isegrim | vrijdag 9 januari 2015 @ 18:06 |
![]() Ik verwacht daar na volgende week meer over te kunnen zeggen. Even kijken hoe ver we komen volgende week. | |
n0a | vrijdag 9 januari 2015 @ 18:09 |
Hebben jullie ook een actief twitter of Instagram account dat tegen die tijd gespamt kan worden? Heb daar meer volgers dan op FB. | |
Isegrim | vrijdag 9 januari 2015 @ 18:15 |
Wel gemaakt, niet actief. Twitter gaan we sowieso niet actief gebruiken. Instagram misschien wel. | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 9 januari 2015 @ 19:17 |
Met Isegrims blog gezien dat met 1500 unieke bezoekers op 1 dag, en 4 tweets en zo'n 10 retweets, er wel 3 bezoekers via Twitter kwamen. Als't meer dan 100 leestekens zijn, haken twitteraars af. Dat is te veel moeite voor te weinig resultaat. | |
Blues | vrijdag 9 januari 2015 @ 19:19 |
Suc6 ![]() | |
TwinkleStar001 | vrijdag 9 januari 2015 @ 19:24 |
Mooi filmpje! | |
pmponer | vrijdag 9 januari 2015 @ 19:30 |
Leuk timelapse filmpje. Ik dacht eerst dat het wat inconsistent was (brood linksvoor) maar dat bleek wel mee te vallen | |
Isegrim | vrijdag 9 januari 2015 @ 19:33 |
Het brood linksvoor was wel wat te ver opengescheurd. ![]() | |
pmponer | vrijdag 9 januari 2015 @ 19:34 |
ah dus toch het viel vooral in het begin op. Later zag ik dat de achterste broden ook dezelfde hoogte kregen. | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 9 januari 2015 @ 21:23 |
En links-voor was rond, de rest langwerpig ![]() | |
Isegrim | vrijdag 9 januari 2015 @ 21:40 |
Vanaf vanavond krijg je ons brood dus bij de soep van Het Lachende Varken. ![]() http://hetlachendevarken.com Vandaag de eerste drie broden gebracht - tarwe/rogge/karwijzaad | |
Isegrim | zaterdag 10 januari 2015 @ 11:04 |
Hoe fijn is het om gewoon binnen drie uur klaar te zijn met al het brood. ![]() Wel enkele exemplaren met iets te donkere randen. Nog wel te doen, maar het is nog wel wat wennen aan de nieuwe oven. ![]() Verder allemaal prachtig omhoog gekomen. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 10 januari 2015 @ 14:05 |
Gister tegen middernacht werden we gemaild door een lurkster (you know who you are ![]() ![]() | |
Blues | zaterdag 10 januari 2015 @ 14:50 |
Jullie gaan fantastisch!! Wat leuk ook van het lachennde varken!! | |
HenkPietKlaasWim | maandag 12 januari 2015 @ 09:45 |
Ik lunchte zaterdag in Rotterdam en de verkoopster van het biologische winkeltje stond nogal te stuntelen met het snijden van het brood. Op mijn vraag of het zelfgebakken brood was, vertelde ze dat het door Jeroen gebakken was. Had ik zomaar het beroemde brood bij mijn lunch! Lekker brood trouwens. ![]() | |
LeeHarveyOswald | maandag 12 januari 2015 @ 09:51 |
Waar zat het winkeltje? ![]() | |
Postbus100 | maandag 12 januari 2015 @ 09:55 |
Karwijzaad?! ![]() Heb nachtmerries van dat zaad met dank aan een vakantie in Tsjechië ![]() | |
Molo | maandag 12 januari 2015 @ 10:08 |
Je moet dat ook subtiel gebruiken, geen 50 gram per brood zoals ze in Tsjechië doen ![]() | |
Isegrim | maandag 12 januari 2015 @ 10:13 |
![]() Ik zal haar eens een goed mes tippen. ![]() | |
Isegrim | maandag 12 januari 2015 @ 10:15 |
De meeste mensen vinden dat brood dus heerlijk! ![]() En er gaat zeker geen 50g per brood in. ![]() | |
Molo | maandag 12 januari 2015 @ 10:22 |
Ik overdrijft wat met die 50 gram, maar zij overdrijven daar wel met de hoeveelheid karwijzaad op brood en gebak ![]() | |
pmponer | dinsdag 13 januari 2015 @ 18:27 |
Zou je die hier ook kunnen tippen? | |
Isegrim | dinsdag 13 januari 2015 @ 18:34 |
Victorinox pattisiermes. Ze hebben ook een 'broodmes' maar het patissiermes is een stuk langer en dat snijdt fijner. Lemmet is verder gelijk. Gekocht bij Sligro voor rond de 30 euro incl. | |
pmponer | dinsdag 13 januari 2015 @ 18:36 |
Ah bedankt, ik was al naar het broodmes aan het kijken. Maar dan is dat zeker een betere optie. Redelijk betaalbaar en dus gewoon goed. Ik had ooit eens een perfect broodmes maar dat ben ik kwijt geraakt. Daar zaten zowel grove als fijne kartels in. Superding... geen idee meer welk merk of wat. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 13 januari 2015 @ 18:58 |
Dit is'm: https://www.meesterslijpers.nl/victorinox-banketbakkersmes ![]() | |
pmponer | dinsdag 13 januari 2015 @ 19:05 |
Bedankt ik had hem idd gevonden daar | |
Isegrim | donderdag 15 januari 2015 @ 18:55 |
Klusupdate. ![]() Eindelijk al het sloopwerk gedaan en beginnen aan het opnieuw opbouwen. ![]() ![]()
| |
minilot | donderdag 15 januari 2015 @ 19:03 |
Ha, een hoofdloze klusser! ![]() En wat scheelt het al, zo'n paar strakke stukken muur zeg! Dank voor de update ![]() | |
Isegrim | donderdag 15 januari 2015 @ 19:17 |
Ja, ik ben blij dat ik die lelijke muren nooit meer hoef te zien. ![]() | |
Elleska | donderdag 15 januari 2015 @ 19:22 |
daar knapt het pand behoorlijk van op, onherkenbaar gewoon | |
Myraela | donderdag 15 januari 2015 @ 19:24 |
Ik ben niet zo'n klusser, maar als je saaie simpele tijdrovende klusjes hebt en hulp kunt gebruiken moet je maar roepen. | |
Isegrim | donderdag 15 januari 2015 @ 19:38 |
Liev. ![]() ![]() | |
Isegrim | donderdag 15 januari 2015 @ 19:38 |
En dat voor nog geen 1000 euro aan materiaal! ![]() | |
Isegrim | donderdag 15 januari 2015 @ 19:43 |
http://www.metalstudwand.com is overigens een absolute aanrader, supergoeie service en goed advies. Dat hadden we nodig, want we hadden nog nooit met metalstud gewerkt. | |
Blues | donderdag 15 januari 2015 @ 23:19 |
Zoooo lekker opgeschoten!! | |
Isegrim | donderdag 15 januari 2015 @ 23:21 |
Voor ons gevoel gaat het lang niet snel genoeg hoor. ![]() ![]() | |
Blues | vrijdag 16 januari 2015 @ 00:08 |
Zo gaat het met lurkers... kijk je eens in de paar dagen, dat schiet dan op joh ![]() ![]() | |
Sunnythesun | vrijdag 16 januari 2015 @ 08:44 |
Dat ziet er meteen heel anders uit ja ![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | vrijdag 16 januari 2015 @ 11:52 |
Er reed hier net een bus voorbij van 'Echte Bakker' Jan van Ballegoie. Bus stopt voor de deur en chauffeur maakt foto's van de raamposter. ![]() ![]() | |
komrad | vrijdag 16 januari 2015 @ 12:32 |
![]() | |
Isegrim | vrijdag 16 januari 2015 @ 13:25 |
Ik kan hem misschien taggen op FB en vragen of de foto's goed gelukt zijn en zo ja, of hij ze wil mailen. ![]() | |
komrad | vrijdag 16 januari 2015 @ 14:27 |
ik zou het doen, zou je toch tegen moeten kunnen als je zo opvallend foto's gaat maken. | |
pmponer | vrijdag 16 januari 2015 @ 16:21 |
hmm apart, om foto's te gaan maken. Ik zou dan op zijn minst een gesprekje aangaan. Maar vrees niet voor de "echte bakkers" ze werken uitsluitend met premix granen/meel Dus als zeelandia het niet heeft heeft de "echte bakker" het ook niet. | |
Isegrim | vrijdag 16 januari 2015 @ 16:22 |
Ik weet het. ![]() | |
pmponer | vrijdag 16 januari 2015 @ 16:23 |
daar ging ik ook wel een beetje vanuit. Maar de facebook actie zou ik zeker doen. | |
Isegrim | vrijdag 16 januari 2015 @ 18:16 |
Ze hebben geen Facebook, geen website, niks. ![]() | |
Elleska | vrijdag 16 januari 2015 @ 18:25 |
is dit hem niet? https://www.facebook.com/vanBallegoieDeEchteBakker zonder jan, maar zelfde adres als jan. google vind ook 3 verschillende adressen, goed vindbaar joh. en dan ook nog eens geen website. [ Bericht 33% gewijzigd door Elleska op 16-01-2015 18:30:49 ] | |
Pietverdriet | vrijdag 16 januari 2015 @ 18:27 |
Wat is eigenlijk de plandatum om de bakkerij te openen? | |
Isegrim | vrijdag 16 januari 2015 @ 18:45 |
Dat is hem inderdaad. ![]() | |
Isegrim | vrijdag 16 januari 2015 @ 18:51 |
Dat hangt van een aantal zaken af. We hebben vandaag iemand ter plaatse gehad voor een offerte voor een gietvloer. Dat gaat wat meer kosten dan waar we op gerekend hadden, maar we willen dat wel graag. Even naar alternatieven kijken nog. Op dit moment ga ik uit van eind mei zodat we ons vakantiegeld kunnen benutten voor de inventaris. De pot is bijna leeg nu namelijk. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 16 januari 2015 @ 18:56 |
Doe een crowdsourcing | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 16 januari 2015 @ 18:58 |
![]() | |
Isegrim | vrijdag 16 januari 2015 @ 19:21 |
Ook wel aan gedacht hoor. Het zou maar om iets van 3 mille gaan wat we nodig hebben. Dit weekend even rekenen hoe en wat. ![]() | |
Erasmo | vrijdag 16 januari 2015 @ 19:49 |
Wel gezwaaid toch? | |
RobinOok | vrijdag 16 januari 2015 @ 20:11 |
Ik wil wel 1500 crownfundinvesten. Nog een fokker erbij (Piet?) en klaar is Kees. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 16 januari 2015 @ 20:21 |
Ik wil ook meedoen ![]() | |
Isegrim | vrijdag 16 januari 2015 @ 20:21 |
Meen je dat nou serieus? ![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | vrijdag 16 januari 2015 @ 20:22 |
Nee. ![]() | |
RobinOok | vrijdag 16 januari 2015 @ 20:26 |
Ja, ik zou daar geen grapjes over maken. Dus denk er maar eens rustig over na. ![]() | |
Isegrim | vrijdag 16 januari 2015 @ 20:30 |
Dat gaan we even doen dit weekend. ![]() Ben een beetje beduusd ervan. ![]() | |
Blues | vrijdag 16 januari 2015 @ 20:36 |
Als het maar niet in FHF komt ![]() Tof Robin ![]() | |
NedKelly | vrijdag 16 januari 2015 @ 21:47 |
Gietvloer ![]() Krijg je geen vloer van de verhuurder? | |
Isegrim | vrijdag 16 januari 2015 @ 21:52 |
Het zou een betonlook-vloer worden. Vandaag een sample gezien, errug gaaf en ideaal voor in een productieruimte. We huren casco, maar er zit natuurlijk wel een vloer in. Een hele lelijke, groene tegelvloer. ![]() ![]() | |
NedKelly | vrijdag 16 januari 2015 @ 22:06 |
Oh tof! Toen ik in mijn appartement trok was de gietvloer een beetje boven mijn budget, nu ligt er een novilon betonkleur linoleum ![]() Ah casco, vandaar ook het klussen aan de muren. Ook dat vroeg ik me af ![]() Wordt wel mooi. Als het klaar is kom ik voor de koekjes (brood valt nooit zo goed bij me, al zag ik dat jullie ook rogge hebben, dat kan nog wel af en toe). | |
Erasmo | vrijdag 16 januari 2015 @ 23:50 |
Hiero 500. | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 07:47 |
Jeetje. ![]() ![]() | |
SuperFood | zaterdag 17 januari 2015 @ 07:56 |
is dat dat je dan 1500 euro aan broden tegoed krijgt of wat ![]() | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 08:13 |
Dat zijn een boel broden. ![]() ![]() | |
SuperFood | zaterdag 17 januari 2015 @ 08:18 |
"je 1500 euro is ontvangen. ik heb er voor jou een speciale aanbieding van gemaakt. je kunt je 1000 broden morgen ophalen. bedankt ![]() | |
minilot | zaterdag 17 januari 2015 @ 09:06 |
Woah, Robin en Erasmo! ![]() Zelf kan ik maar vijftig euro kwijt, maar hé, als dat voor twintig CUL-ers geldt, dan ben je er al toch? ![]() Opzetten dat crowdfunden, hoppa! ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 17 januari 2015 @ 09:35 |
Met 1 oven is dat 30 uur non-stop bakken ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 17 januari 2015 @ 09:43 |
Volcontinu dienst is best te doen met zijn tweeën. ![]() | |
Molo | zaterdag 17 januari 2015 @ 10:11 |
Anders doe je nog een crowdfunding voor een tweede rofco, dan ben je er in 15 uur ![]() | |
Erasmo | zaterdag 17 januari 2015 @ 10:14 |
Doe maar een dm in mijn richting als je er klaar voor bent. | |
sigme | zaterdag 17 januari 2015 @ 10:41 |
Oeh, mogen we investeren? Leuk! | |
minilot | zaterdag 17 januari 2015 @ 10:44 |
Jaaa! ![]() | |
n0a | zaterdag 17 januari 2015 @ 11:08 |
Ik kan ook niet zo veel investeren, maar ik zou zeker wat willen crowd funden ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 17 januari 2015 @ 11:21 |
![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 17 januari 2015 @ 11:22 |
Het is de limiet van de oven, niet van ons ![]() | |
Molo | zaterdag 17 januari 2015 @ 11:27 |
Gewoon een Shurguard hok huren en vol zetten met Rofco's. Bake till you drop, om je crowdfunders terug te betalen ![]() | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 13:16 |
Jemig. Met alle reacties hier en met de PMs die we hebben gekregen, zouden we er al zo'n beetje zijn. Ik word er serieus een beetje emo van, zoveel enthousiasme. ![]() | |
SuperFood | zaterdag 17 januari 2015 @ 13:19 |
![]() | |
-Mellow- | zaterdag 17 januari 2015 @ 13:51 |
Wat lief zeg, die gulle gevers! | |
Tinkepink | zaterdag 17 januari 2015 @ 14:18 |
Neem aan dat het geen geven is. ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 17 januari 2015 @ 17:12 |
Misschien moeten jullie een Dragon's Den sessie houden | |
Oceanonix | zaterdag 17 januari 2015 @ 17:56 |
als je voor betonlook wilt gaan waarom ga je dan niet voor een toffelvloer. Is goedkoper en je hebt wel de look die je wil. Of een smeervloer van cement (cementdekvloer)? | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:02 |
Ja, gewoon cementdekvloer en dan een coating / betonverf zit ik ook aan te denken nu. ![]() Gietvloer is 65/m2. Het gaat om ongeveer 45m2. | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:11 |
Even voor de mensen die overwegen te investeren: denken jullie dan aan crowdfunding waar 'goodies' tegenover staan of denken jullie meer aan iets als een investeringskrediet / lening? | |
RobinOok | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:24 |
Ik denk dan aan geld overmaken en het over 1 of 2 of 3 jaar of zo terug krijgen. Mij lijkt 2% rente per jaar redelijk. Met jullie persoonlijke belofte dat ook als jullie failliet zouden gaan ik toch ooit mijn geld terug krijg. Al is het over 10 jaar. Vast geen standaard regeling, maar zo had ik het bedacht. Want ik had bedacht dat jullie wel te vertrouwen zijn. :-) En ik ook dus. ![]() Maar ik weet niet hoe de anderen dat zien. Die willen misschien wel meer zekerheid. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:26 |
Dit. SpaarRente bij de Rabo is om te janken dus dat boeit mij niet zo. | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:27 |
Tussenwandje richting toilet / meterkast:![]() En de laatste wand ook gedaan: Nu moet ik alleen nog overal de bovenste stukjes gaan plaatsen. | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:32 |
Dat kan ik mij heel goed voorstellen idd, dat anderen (die ons totaal niet kennen) wat meer zekerheid zouden willen. ![]() Jouw voorstel klinkt heel oké. Mijn ouders hebben feitelijk hetzelfde aangeboden, mocht het nodig zijn (alleen dan voor ¤ 1000). Morgen financieel-nadenkdagje. Het mooie is dat wij op zich geen vliegende haast hebben. Het pand is een jaar lang huurvrij. Maarreh, ik wil best graag af van al die tonnen meel in de keuken en de Rofco in de woonkamer. ![]() | |
n0a | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:34 |
Voor de kleine crownfund bedragen lijken goodies mij leuk ![]() ![]() | |
Peter | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:37 |
Jaar lang vrij huren geeft ook de kans om snel wat omzet te realiseren en winst te draaien zodat je na dat jaar er van kunt leven... toch? | |
RobinOok | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:40 |
Je hebt al zoveel geld en tijd geïnvesteerd, hoe eerder je dat terug gaat beginnen te verdienen hoe beter. Ongeacht die huurvrije periode. Dat is gewoon common sense. Als je denkt binnen 3 maanden wel zelf dat geld op te kunnen hoesten (bijvoorbeeld door je vakantiegeld te offeren), alleen maar mooi, dan kun je ons sneller terug betalen en ben je weer leningvrij. Zo niet, dan nog is het goed dat je alvast aan de slag bent en inkomsten aan het genereren bent zonder dat je huur hoeft te betalen. Het lijkt/voelt misschien wel alsof je geen geld verliest zolang je nog niet open bent, maar dat is niet waar. [ Bericht 2% gewijzigd door RobinOok op 17-01-2015 18:45:16 ] | |
sigme | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:43 |
Ik kan me niet veel voorstellen bij 'goodies' die bruikbaar zijn om naar 200km verderop te sturen, maar als je een leuk voorstel hebt, zou ik ook dat prima vinden. Ik heb geen groot bedrag, dus eigenlijk maakt het me niet veel uit. Ik wil ook wel aandelen, en dan dividend ![]() | |
Maraca | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:47 |
Worden gezellige aandeelhoudersvergaderingen ![]() ![]() | |
Erasmo | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:51 |
Ik woon vrij ver van Rotjeknor vandaan dus brood gaat hem niet worden helaas. Voor de rest sta ik voor veel opties open. | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:54 |
Met jouw username heb ik altijd gedacht dat je Rotterdammer was. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:55 |
Maar we willen het juist graag klein houden. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:56 |
Je hebt natuurlijk helemaal gelijk. ![]() ![]() | |
Erasmo | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:57 |
Gelukkig niet ![]() Even terzijde, voor hoeveel broden zijn jullie bereid naar Vlaardingen te scooteren? Ik ken daar iemand die ik iedere week zie, en misschien ga ik wel wat rondvragen of er interesse is in mijn kenniskring. | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:00 |
Ho ho, niet zo snel! ![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:01 |
Oh, dat hoeven er niet zoveel te zijn hoor. Hangt er mede vanaf wat voor bestellingen we die week nog meer hebben. | |
Lucky_Strike | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:04 |
Ik zou best 50 euro willen crowdfunden en daar dan goodies voor terugkrijgen. Lijkt me hartstikke leuk. Een beetje korting op een cursus ofzo. Of een jaar lang een brood per maand. Als we die ophalen kopen we natuurlijk gelijk koekjes enzo dus dat is ook extra omzet ![]() Als je iets leuks kunt verzinnen vind ik het prima. Dat hoeft dan echt de waarde van die 50 euro niet te matchen. | |
gargamelnl | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:06 |
Wordt er ook bezorgd in zuid oost Drenthe? ![]() Hier hebben we droge worst waar westerlingen alleen van kunnen dromen, maar brood.... ![]() | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:07 |
Als jij de tijd en de benzine betaalt, kan alles! Wordt alleen een beetje duur brood. ![]() | |
Peter | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:09 |
En die bezorgoptie 's avonds in ene pakket 's ochtends vanaf 8:30u af te halen op het postkantoor? Is dat iets wat zou kunnen werken? | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:10 |
Natuurlijk zou dat kunnen werken. Een webshop is ook iets wat we al wel bedacht hebben als optie naast het verkopen in het winkeltje. ![]() | |
gargamelnl | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:11 |
Af en toe moet ik naar de grote boze randstad ![]() ![]() | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:12 |
Dat mag natuurlijk altijd. ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:14 |
Hoe komt het brood eigenlijk bij het restaurant van je zus in het hoge Noorden? En loopt jullie contact met de biowinkel in de buurt nog goed? | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:17 |
Per post. ![]() Jazeker! En er is ook contact gelegd met een andere biowinkel. Daarover later meer! ![]() | |
Tinkepink | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:21 |
Laatste. Maar wel op een manier dat het voor jullie ook leuk is ![]() Zie post van RobinOok. | |
RobinOok | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:30 |
Neem het dan maar gewoon van me aan. ![]() Hoe eerder open hoe beter. Als je over 2 jaar zegt "je had ongelijk", dan scheld ik je de rente kwijt. ![]() | |
gargamelnl | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:35 |
Dit. | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:39 |
Ik geloof je meteen hoor. ![]() | |
Flensjes | zaterdag 17 januari 2015 @ 20:18 |
Ik kom het topic voor het eerst tegen vandaag. Heel veel succes! Ik kan helaas niet zomaar bedragen doneren, maar als hobbybakker geniet ik enorm van jullie avontuur. | |
junkiexp | zaterdag 17 januari 2015 @ 21:25 |
Lekker opgeschoten, ik hoor het wel als ik nodig ben, heb iets meer tijd tegenwoordig ![]() Oh investeren, ik doe ook wel mee. Voor laten we zeggen ergens tussen de 100-250 euro, dan kom ik af en toe wat brood halen en dan verrekenen jullie het daar maar mee. Een soort debet rekening ![]() | |
Waterdrinker | zaterdag 17 januari 2015 @ 22:40 |
Als er geld nodig is wil ik ook wel meedoen hoor, maar volgens mij zijn jullie er allang als ik dit zo lees. ![]() Wat kost een beetje brood bij jullie trouwens? En het verbouwen vordert aardig zo te zien! | |
SuperFood | zaterdag 17 januari 2015 @ 22:51 |
ik wil gokken ik wil gokken! ik denk dat het goedkoopste 'normale' brood 2 euro en 75 cent is. | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 22:51 |
Ik geef gauw een gil voor de elektra en CV! ![]() ♥ | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 22:54 |
Goedkoopste brood is 3 euro. ![]() | |
SuperFood | zaterdag 17 januari 2015 @ 22:55 |
da's ook geen psychologisch verantwoorde prijs zeg ![]() | |
NedKelly | zaterdag 17 januari 2015 @ 22:57 |
2,95 euro stuk beter heb ik bij mijn opleiding geleerd ![]() | |
NedKelly | zaterdag 17 januari 2015 @ 23:03 |
Tuurlijk wel, anders was je toch nooit begonnen hieraan ![]() Eke dag omzet zonder huur is geweldig. Weinig onkosten en dus max winst tov de omzet. Lekker alvast sparen voor straks als wel de huur er is en door het open zijn (al is het maar 2-3 dagen) je reputatie vestigen. Beginperiode is vaak de rustigste periode, dus als je dan zonder weinig kosten zit is dat echt een geweldige start. Vind het leuk om te volgen. Jullie zijn maar stoer bezig! En dan al die mensen die ook nog willen investeren, hoe gaaf! | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 23:07 |
Alleen niet zo handig bij scooterbezorging qua wisselgeld enzulks. ![]() | |
Oceanonix | zaterdag 17 januari 2015 @ 23:09 |
met de winkel hoef je die 5 cent benzine niet te rekenen... ![]() | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 23:10 |
Dat is ook heel erg gaaf. Vooral dat mensen erin geloven! ![]() ![]() Het idee is inderdaad ook de eerste tijd 2-3 dagen open te gaan. Dan is alle winst de eerste maanden 'extra' en kunnen we er een beetje in groeien. ![]() | |
NedKelly | zaterdag 17 januari 2015 @ 23:10 |
Ja dacht al dat dat de reden was best logisch. In je winkel is het echter echt wel handiger. Blijkt uit allerlei onderzoeken. Die 5 cent voelt voor de meeste mensen gewoon echt een stuk goedkoper. Want 2 ipv 3 euro. Dat het maar om eigenlijk 5 cent gaat, zo wordt het blijkbaar niet gevoeld. | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 23:12 |
Komt dat mooi uit! ![]() | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 23:13 |
Ik weet het. Ik vind het absurd en bij mij werkt het echt niet zo, maar ik weet dat het bij de meeste mensen wel zo werkt. Ik weet alleen niet of dat in deze productgroep ook zo werkt. | |
SuperFood | zaterdag 17 januari 2015 @ 23:14 |
vind ik commercieel gezien niet zo'n zwaarwegend argument. anyways ![]() | |
NedKelly | zaterdag 17 januari 2015 @ 23:19 |
bij mij werkt het ook niet zo en ik moet er vaak om lachen dat het wel zo werkt. Maar het het werkt vanaf kleine bedragen tot aan grote (huizenprijzen). Er zijn bedrijven die vanwege verlaging met 1 of 5 ct de verkoop van het artikel zien stijgen. De Hollandse Eenheid Maatschappij Amsterdam is er vooral heel bekend mee geworden dacht ik met die 99 ct prijzen van vroeger. | |
megamandy | zaterdag 17 januari 2015 @ 23:24 |
Ben al een aantal maanden een lurker, geweldig initiatief!Ligt inderdaad aan je doelgroep. Bij kleding is het bijvoorbeeld zo dat bij high-end merken alleen maar afgeronde prijzen zijn omdat die mensen voor kwaliteit kiezen en niet op de prijs letten. Dit is denk ik te vergelijken met jullie product ![]() HEMA heeft juist geen 0,99 prijzen ![]() | |
NedKelly | zaterdag 17 januari 2015 @ 23:26 |
Oei, toch vroeger alles 1 gulden ![]() | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 23:46 |
Zo leuk, dat andere mensen het zo tof vinden. ![]() Daar doelde ik een beetje op inderdaad. ![]() | |
SuperFood | zaterdag 17 januari 2015 @ 23:53 |
http://en.wikipedia.org/wiki/Psychological_pricing | |
SuperFood | zaterdag 17 januari 2015 @ 23:55 |
het is gewoon een ontzettend leuk project en daarnaast zijn echte bakkers helaas aan het uitsterven (alhoewel sommige turkse bakkers volgens mij nog wel redelijk 'puur' produceren). ![]() | |
Peter | zaterdag 17 januari 2015 @ 23:58 |
Hebben jullie wel ideeën om mensen te verleiden iets extra's er bij te kopen? Klantenkaart of 'bij besteding van 10,- of meer, 50% korting op vers gebakken koekjes', '4 broden voor 11,-', 'spaar voor een vershoudtas van bakker XXX' dat soort dingen? | |
Molo | zaterdag 17 januari 2015 @ 23:59 |
Snao wel dat je gewoon ronde prijzen doet qua doelgroep. Je komt sowieso niet voor een cheapo halfje wit bij jullie. Grapje modus on Je kunt ook nog aan het nespresso prijs model denken, exclusief houden en ¤15,- per brood rekenen. Het wordt dan verpakt in een apart papieren tasje met een mooie strik om het brood en een persoonlijke boodschap erbij. Maar dat mensen wel een hapje boterham kunnen proeven in de winkel met een barretje en Jeroen die heel sjiek bedient met een kanten hoedje op en een muzakje op de achtergrond ![]() | |
Molo | zaterdag 17 januari 2015 @ 23:59 |
Ja klopt, maar compleet andere producten en compleet andere doelgroep natuurlijk | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 00:00 |
mensen zijn stom op onbewust vlak. het werkt dus waarom zou je het niet doen. | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 00:02 |
veel overeenkomsten ![]() ![]() | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 00:05 |
Ja, zeker wel, over dat soort dingen denken we regelmatig na. ![]() | |
Molo | zondag 18 januari 2015 @ 00:06 |
Bij Turkse bakkers moet het juist zo goedkoop mogelijk. Ook prima natuurlijk, maar is anders dan dit concept | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 00:06 |
![]() ![]() | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 00:07 |
mhhh nooit zo in verdiept eigenlijk. ik kan je verzekeren dat het iig lekkerder is dan welk brood van de ah dan ook ![]() | |
Molo | zondag 18 januari 2015 @ 00:07 |
Broodsekte ![]() Dawn of the bread ![]() | |
Molo | zondag 18 januari 2015 @ 00:08 |
Dat ben ik niet per se met je eens. Maar ik vind het ook gewoon niet vergelijkbaar | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 00:09 |
hoeft ook niet, smaken verschillen ![]() | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 00:13 |
ow en ze hebben geen zuurdesem brood - iets wat ik echt kapot lekker vind ![]() ![]() ooit eens bij een bakker gevraagd waar de reactie was; zuurdesem? wat is dat ![]() ![]() | |
Fixers | zondag 18 januari 2015 @ 10:06 |
Je bent niet de enige die er zo over denkt: | |
Erasmo | zondag 18 januari 2015 @ 10:20 |
Wat dacht je eventueel van een knipkaart. Bij iedere komst een stempel en na x stempels een gratis basisbrood. Nederland is toch spaarland ![]() Tijd om een nieuwe bakker te zoeken dan ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 18 januari 2015 @ 10:22 |
je vroeg het aan het winkelmeisje van 16? | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 10:25 |
was oudere vrouw die achter de toonbank stond. ik vind dat als je op die leeftijd bij een bakker staat je MINSTENS mag weten WAT zuurdesem brood is. minstens. dat is precies de makke van de nederlandse bakkers - ze leveren gewoon ongeveer hetzelfde wat de supermarkten leveren en doen alsof ze iets speciaals te bieden hebben. | |
HaverMoutKoekje | zondag 18 januari 2015 @ 10:27 |
vind ik onzin. Iemand die (waarschijnlijk tegen minimum loon) brood in de snijmachine gooit en in een zakje doet heeft geen bakkerskennis nodig. | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 10:30 |
ik vind dat als je een bakker binnenloopt en je vraagt naar een specifiek soort brood en je krijgt als antwoord dat ze het niet kennen, het in het geval van zuurdesem de bakker kwalificeert om de naam bakker nog te gebruiken. ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 18 januari 2015 @ 10:30 |
die vrouw was dus de bakker niet ![]() | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 10:31 |
dat is een aanname. i don't care. | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 10:32 |
Helaas wel, ik haat zegeltjes enzulks. ![]() ![]() | |
Erasmo | zondag 18 januari 2015 @ 10:32 |
Personeel dat niet weet wat ze verkopen verwacht ik in een supermarkt, niet in een speciaalzaak. | |
HaverMoutKoekje | zondag 18 januari 2015 @ 10:35 |
Het was een bakkerswinkel. Ze verkochten toch ook geen zuurdesem, waarom moet ze het dan kennen? Ik heb moeite met elitair gedoe en dedain | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 10:38 |
ik heb het wel op met mensen die een vak uitoefenen, zich daarin verdiepen en klantenservice hoog in het vaandel hebben staan. vakmensen - samengevat. dat jij dat elitair gedoe en dedain vindt, begrijp ik geen hol van. | |
Molo | zondag 18 januari 2015 @ 10:40 |
Mag het weer on topic mensen? | |
HaverMoutKoekje | zondag 18 januari 2015 @ 10:41 |
graag. | |
Pietverdriet | zondag 18 januari 2015 @ 11:41 |
Geweldig! | |
-Mellow- | zondag 18 januari 2015 @ 17:29 |
Ik heb anders erg veel crowdfunding projecten gezien waarbij gedoneerd werd. Wat voor de een erg veel is, kan de ander best missen. Maar hoe dan ook, wat Robin voorstelt vind ik alsnog erg gul. Erg leuk iig dat het enthousiasme hier zo groot is. ![]() | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 17:36 |
Okee, even alles op een rijtje: Dit moet er minimaal nog gebeuren aan het pand om het te kunnen inrichten: En dit is wat er minimaal nodig is aan inventaris: Alles bij elkaar dus In bovenstaande heb ik nog geen rekening gehouden met de aanschaf van een tweede (laat staan derde) Rofco. Het idee zou zijn om die in de eerste maanden bij elkaar te gaan bakken / workshoppen. 'Tekort' op dit moment als we op korte termijn open zouden willen: Ik laat dan even buiten beschouwing wat er zoal binnenkomt, want we storten beide maandelijks een deel van ons salaris door naar de zakelijke rekening én we verkopen natuurlijk ook nog brood. ![]() | |
Erasmo | zondag 18 januari 2015 @ 17:40 |
Steigerhouten balie en tafel kunnen véél goedkoper. | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 17:42 |
Gaat wel om een heule brede balie en een heule grote tafel, maar prijzen komen van http://www.steigerhoutenmeubelshop.nl. | |
Peter | zondag 18 januari 2015 @ 17:46 |
Kijk eens bij faillisementsveilingen. deze bijvoorbeeld: https://www.bva-auctions.com/auction/category/12187 | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 17:47 |
Doen we ook wel, maar lijkt vaak goedkoper dan het is, door de bijkomende kosten. | |
Peter | zondag 18 januari 2015 @ 17:50 |
Dat klopt zeker ( + 21% btw , + 16% opgeld + 21% btw over het opgeld..) | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 17:59 |
wat wordt jullie beoogde productie in het begin ongeveer? | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 18:03 |
In het begin willen we twee dagen per week open. Nog niet te veel reclame; rustig beginnen. Zeg met twee dagen open 150-200 broden per week? | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 18:04 |
misschien proberen restaurants te porren. zijn fijne klanten ![]() | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 18:04 |
Wordt al aan gewerkt. ![]() | |
Erasmo | zondag 18 januari 2015 @ 18:08 |
Deze is ook goed: www.veilingdeurwaarder.nl Zijn veilingen van de belastingdienst. | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 18:11 |
En een paar honderd meter hier verderop zit Bouter & Kok, horeca nonfood-handel, hebben ook tweedehands. | |
n0a | zondag 18 januari 2015 @ 18:13 |
Bij deze ook al geïnformeerd? http://www.steigerhout.nu Zit in Naaldwijk en wat dichterbij dan die andere. | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 18:16 |
Ik zal ze eens mailen, dank! ![]() | |
YskaFredriksson | zondag 18 januari 2015 @ 18:18 |
Ik stuur je even een tip in de pm mbt tot steigerhout meubilair op maat. Ik vind hem namelijk veel te goedkoop maar hij is wel echt goed en het is ook zijn bedrijf met sinds december ook een eigen winkel ![]() Tof topic trouwens! Ik volg jullie al op facebook ![]() | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 18:21 |
![]() | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 18:24 |
stomme vraag waarschijnlijk maar er zijn vast mensen die hun brood gesneden willen hebben. ![]() | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 18:26 |
Ja, helaas wel. ![]() | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 18:27 |
voorraadje van die broodmessen die je zo goed vond inslaan - bijverkoop ![]() vooralsnog met de hand - er bestaan dus wel machines voor? (die dan gezien je verhaal wel extra prijzig zullen zijn ![]() | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 18:34 |
ah al wat gevonden. ziet er chique uit ![]() | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 18:37 |
Voor een paar honderd euro heb je een tweedehands snijmachine. Maar we verwachten dat zo'n ding ons brood verneukt. We zouden eigenlijk ergens een keer een brood door een machine moeten halen. ![]() | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 18:41 |
http://instagram.com/tilburgsourdough vet ![]() | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 18:42 |
Dat plan hadden we ook al trouwens. Net als dat we bijvoorbeeld jam willen gaan verkopen van een buurman die een jambedrijfje heeft. ![]() | |
De_Taartjesfee | zondag 18 januari 2015 @ 18:43 |
Moet je doen ![]() ![]() Bedankt voor het tippen n0a ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door De_Taartjesfee op 18-01-2015 18:50:55 ] | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 18:46 |
rotterdamse honing ![]() | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 18:47 |
http://www.ambrosiusgilde.nl | |
Erasmo | zondag 18 januari 2015 @ 18:50 |
Je hebt van die verstekmallen om brood mee te snijden. | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 18:53 |
Ik ben (=we zijn) wel een beetje in dubio nu. Ik zou best willen ingaan op het aanbod van RobinOok plus dat van mijn ouders (= rentevrij). Qua bedrag liever niet meer dan dat, ik leen eigenlijk liever niet dan wel. En dan zou er daarnaast Maar dan is de vraag - wat is het exacte doel? Vanaf eind maart twee dagen per week open plus eens per maand workshop geven? Ik noem maar iets. En is dat bedrag dan ook haalbaar? Ergens voelt het veiliger om gewoon te wachten tot eind mei en het helemaal op eigen kracht te doen, ik vind het allemaal nogal spannend zeg maar. LHO vindt Kickstarter 'gedoe' en zou liever met individuen overeenkomsten sluiten (beetje zoals wat JunkieXP aangeeft), alleen dan is je publiek veel beperkter. Met Kickstarter kunnen we het ook gewoon via onze FB-pagina delen etc. Ik hoor graag wat men hier in het topic allemaal denkt hierover. ![]() | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 18:54 |
![]() | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 18:59 |
kickstarter lijkt me ook een hoop gedoe, aan de andere kant als je 'investeerders' uit de buurt weet te activeren om voor 20 euro brood 'vooruit' te kopen levert het wel commitment op vanuit je doelgroep. dat zou een overweging kunnen zijn om het te doen. ik persoonlijk zou voor de goedkope opties gaan. een vloer is niet relevant in dit stadium. als je gaat kijken hoe je het wilt hebben (vloer, plafond, oven, menger, wat ever) vind je altijd van alles en nog wat (en hoe mooier hoe duurder) maar per saldo zal de huidige vloer met wat lichte opknap acties ook wel voldoen als ik het goed las? ik geloof in lenen als het echt nodig is en ik zie de noodzaak hier niet zo. of misschien heb ik een deel gemist. iig my 2 cents ![]() | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 19:01 |
ow ja maar wel zo rap mogelijk beginnen he. dat dan weer wel ![]() | |
Erasmo | zondag 18 januari 2015 @ 19:01 |
Met alleen het geld van Robin en mij kun je denk ik al een maand oid eerder open. | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 19:07 |
ik las net dat de vloer sowieso niet bij het bedrag zat. my bad. | |
NedKelly | zondag 18 januari 2015 @ 19:07 |
Op de Berkelselaan vlakbij café Doen woont iemand die steigerhouten spullen maakt. Ik weet zijn naam alleen niet meer, maar kan ik nog wel uitzoeken als je die info wil. Hij heeft ook die banken die bij Doen buiten staan/stonden gemaakt. | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 19:12 |
zeg zomaar een optie misschien - kun je niet kijken of je bij de handel waar je je keukenspullen gaat halen er 1 koopt en de rest een tijd op 'bruikleen' krijgt (misschien tegen vergoeding)? als het een zaak is die tweedehands verkoopt heb je best kans dat ze erin mee willen. scheelt je een redelijk bedrag wat je anders NU zou moeten hebben en zo eenvoudig kan verplaatsen naar de toekomst. voor de leverancier is het risico beperkt (hij is immers nog eigenaar van de goederen) en het voordeel is dat ie dan 1 klant heeft voor in totaal een redelijk bedrag. zomaar een idee. | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 19:25 |
Mag je zeker uitzoeken. ![]() | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 19:27 |
wat is je relatie met dat tilburgse sourdough? helpt hij jullie ook wat op weg? | |
Lucky_Strike | zondag 18 januari 2015 @ 19:34 |
Ik zou niet weten wat ik jullie moet adviseren, het zijn moeilijke keuzes. Kickstarter kan echter wel een heel grote kans zijn. Ik weet niet precies hoeveel administratieve rompslomp er aan vastzit maar de communicatie naar je backers kan je natuurlijk zo gek maken als je wilt. Veel meer dan een paar emailupdates (die je knipt en plakt uit dit topic ![]() | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 19:50 |
Helemaal niets op zich, maar zijn concept is vergelijkbaar en we zijn een keer bij hem wezen kijken. ![]() | |
minilot | zondag 18 januari 2015 @ 19:55 |
Ik gooi graag via Kickstarter een klein beetje geld jullie kant op als donatie, en daar hoef ik niet eens gratis broden voor terug. Die kom ik wel kopen als jullie open zijn. ![]() | |
Cathmar | zondag 18 januari 2015 @ 19:57 |
Precies, hier ook dit idee. | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 20:14 |
http://www.kickstarter.com nou kicken maar ![]() | |
pmponer | zondag 18 januari 2015 @ 20:25 |
Waar heeft je zus een restaurant (welk).... Kan ik misschien toch jullie brood eens proeven ![]() | |
Peter | zondag 18 januari 2015 @ 20:26 |
Maar 1 succesvolle food-kickstarter in Rotterdam.. https://www.kickstarter.c(...)y_page&woe_id=733075 Je moet het wel echt van je eigen netwerk hebben om investeerders te vinden.. | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 20:28 |
Nog een bekende ook. ![]() ![]() | |
Elleska | zondag 18 januari 2015 @ 20:28 |
De vloer, is dat ook iets wat je als de winkel open is nog zou aanpakken? ik weet niet hoe praktisch de huidige vloer in het echt nog is. maar het zou zonde zijn als je na een tijd merkt dat de vloer toch niet zo geweldig is. Fok! als netwerk ![]() | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 20:29 |
| |
LeeHarveyOswald | zondag 18 januari 2015 @ 20:29 |
Dat is wel een beetje het dilemma natuurlijk. Een vloer aanpakken als de boel is ingericht doe je niet zomaar. | |
Peter | zondag 18 januari 2015 @ 20:29 |
Waarom dan een 3e partij als kickstarter er tussenin? Als je een duidelijk contract opstelt voor investeerders lijkt het mij redelijk simpel. | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 20:30 |
Omdat het dan in één keer geregeld is en dat naar mijn idee betrouwbaarder voelt voor mensen? En anders moet je met tig mensen apart afspraken gaan maken, lijkt me wat onpraktisch? | |
LeeHarveyOswald | zondag 18 januari 2015 @ 20:31 |
Maar wel weer zonde van die 10% die bij Kickstarter blijft 'plakken'.... En je zit met minimumbedragen die je moet halen, etc. | |
Peter | zondag 18 januari 2015 @ 20:33 |
Zit ook wat in.. Maar ik vermoed dat je met ouders en FOK!kers al (bijna) rond bent qua investeerders.. 1 gelijk contract, of 3 opties ( schenken, winkeltegoed of investeren). Kan jullie financieel adviseur daar geen licht op schijnen? | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 20:35 |
Ik weet niet of die dáár in thuis is eigenlijk. Hij is administrateur / belastingadviseur. Ook wel van belang: https://www.daaromeenacco(...)en-van-crowdfunding/ | |
Elleska | zondag 18 januari 2015 @ 20:38 |
crowdfunding heb ik geen verstand van. het idee is leuk maar het moet uiteindelijk geen financiële strop worden met rare regeltjes. nee daarom. wel iets om mee te wegen in jullie overwegingen. straks de vloer goed schoonmaken om hem nogmaals te beoordelen? | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 20:42 |
De vloer is wel werkbaar hoor. Alleen erg lelijk en her en der wat beschadigd. Een cementdekvloer aanbrengen schijnt ook wel te doen te zijn voor een DHZ-er, maar ik vertrouw het mezelf niet toe en mijn pa ook niet... Dus: mocht er hier iemand zijn die dat kan... ![]() | |
pmponer | zondag 18 januari 2015 @ 20:43 |
ah zo hoog is dat dus nog niet, nog steeds ca 1 uur rijden. Maar ik onthoud het voor als we een keer op pad zijn. | |
Elleska | zondag 18 januari 2015 @ 20:57 |
werkbaar is maar 1 functie van een vloer. in het totaalplaatje en uitstraling van de winkel heeft de vloer ook een aandeel. straks is er een mooie winkel, waarbij je zo te horen mooie meubels hebt uitgezocht, met een vloer die je zelf lelijk en beschadigd noemt. Zou mooi zijn als een Fok!ker is die daarbij kan helpen. en anders de vloer maar authentiek noemen of zoiets. | |
NedKelly | zondag 18 januari 2015 @ 20:59 |
Kan hem via google niet zo snel vinden, ik ga het even bij iemand navragen. Zag wel deze: http://www.5050wood.nl/over-ons/ | |
Peter | zondag 18 januari 2015 @ 21:02 |
Vergelijkbaar met http://www.stichtinghoutvanjou.nl/ ![]() Al weet ik niet of ze allebei niet te duur zijn.. | |
Spanky78 | zondag 18 januari 2015 @ 21:03 |
Gouden constructie lijkt me. DIrect een asis aan vaste klanten en wat extra omzet omdat ze toch brood komen halen... | |
Lucky_Strike | zondag 18 januari 2015 @ 21:14 |
Ik zou ook aan het schoonmaakgemak van de huidige vloer denken. De frustratie die je van lelijke dingen kunt ervaren moet je niet onderschatten ![]() En geloof me, ik weet uit ervaring dat je gelijk goed moet beginnen met je eigen bedrijf. Als het eenmaal allemaal losbarst kom je er nooit meer aan toe ![]() | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 21:18 |
Ik weet precies wat je bedoelt, dat is juist het lastige. ![]() | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 21:19 |
Ik zou het eens op Werkspot kunnen gooien. | |
Elleska | zondag 18 januari 2015 @ 21:22 |
of in K&W een oproepje doen? mag vast wel van de mods | |
douche-eendje | zondag 18 januari 2015 @ 21:39 |
Hier ook wel interesse voor donatie via kickstarter oid ![]() ![]() Ik vind het gewoon fantastisch wat jullie van plan zijn en dat het straks écht van de grond gaat komen, volg dit topic dan ook met plezier. Hopelijk hebben jullie over een jaar een fulltime baan aan de bakkerij ![]() | |
Maraca | zondag 18 januari 2015 @ 21:40 |
Is niet zo heel spannend als ik het zo zie. Voornamelijk duidelijke afspraken en een goede administratie zijn essentieel. Dus niet "hier is 100 euro, ik zie wel'. Maar het echt zakelijk aanpakken en de categorieën zoals in je link duidelijk naar voren brengen. Mocht je een audit krijgen dan kun je laten zien welke afspraken zijn gemaakt met de investeerders en dan moet je een aansluiting kunnen maken met je belastingaangifte. Dit moet echt geen probleem zijn voor je boekhouder ![]() | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 21:42 |
Of in elk geval één van ons. ![]() | |
douche-eendje | zondag 18 januari 2015 @ 21:44 |
Ja, dat zou ook al fijn zijn. Het is jullie echt zo erg gegund, het is een goed&mooi product wat jullie met liefde verkopen. Als ik daar wat aan kan bijdragen doe ik dat graag! | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 21:46 |
![]() Ik vind al dat enthousiasme van andere mensen erg bemoedigend. Vooral omdat ik het zelf allemaal nogal eng vind en het op 1001 manieren helemaal mis zie gaan. ![]() | |
douche-eendje | zondag 18 januari 2015 @ 21:51 |
Als ik in jouw schoenen zou staan zou ik het doodeng vinden. Vanaf de zijlijn is het totaal anders ![]() | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 21:53 |
Ja, vanaf de zijlijn zou ik ook enkel enthousiast zijn! ![]() | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 22:04 |
je grootste risico's lijken me te zitten in je onervarenheid met de bakkerswereld. hopelijk wordt dat genoeg gecompenseerd door vastberadenheid en liefde voor het product ![]() ![]() | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 22:09 |
ow en imo ik zou proberen contact te houden met die man uit tilburg. misschien vragen of hij op afstand jullie mentor wil zijn, dan heb je iemand om mee te bespreken waar je tegenaan loopt en een persoon waar je mee kan spiegelen en die in precies hetzelfde schuitje heeft gezeten. | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 22:09 |
Ik denk dat wij eigenlijk nogal buiten de bakkerswereld opereren. Wij kunnen bijvoorbeeld niet inkopen bij de gewone bakkersgroothandels, want die hebben alleen maar premixen (ja, echt! ![]() ![]() | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 22:13 |
jullie zouden voor mij een reden te zijn om weer eens naar een zaak te gaan waar 'bakker' op staat. de gemiddelde bakkerswinkel doet precies wat jij daar zegt - en wat niet veel afwijkt van wat de supermarkt heeft te bieden. hebben ze zichzelf aangedaan. en ze zullen eraan ten onder gaan imo. | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 22:22 |
Veel bakkers houden het hoofd ook niet meer zo makkelijk boven water. Menno schreef jaren geleden al dat je als bakker meerwaarde moet bieden als je bestaansrecht wilt behouden. Als je biedt wat de supermarkt ook biedt, waarom zou iemand dan bij jou komen? Maar het lijkt alsof men het gemak van industrieproducten maar moeilijk los kan laten. Losmiddelen, broodverbetermiddel, premixen... Het zal het vast allemaal veel makkelijker, maar vooral ook voorspelbaarder maken. Bij ons kan het gerust gebeuren dat er broden mislukken. Desem is nou eenmaal een natuurproduct en er zijn zoveel factoren die meespelen. De uitkomst blijft altijd een beetje spannend. Maar dat is ook juist leuk ervan. ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 18 januari 2015 @ 22:45 |
Kiezen voor veiligheid is een heel goede eigenschap voor een ondernemer. De grootste schreeuwers lijken het wel allemaal fantastisch te doen maar vaak zijn het de grootste falers. Kickstarter lijkt me meer veiligheid geven dan een lening, puur omdat je dat geld niet hoeft terug te betalen. Het ligt maar net aan je perceptie van veiligheid ![]() Daarnaast is het alleen maar angst van die andere ondernemer dat hij jou op de foto zet. Mijn vriend raakt ook vaak in de stress van een nieuwe concurrent voor ons, vooral als die erg goedkoop is. Ik stress daar niet zo over, ik wil de klanten die zo op de centen zitten helemaal niet om eerlijk te zijn. Concurrentieonderzoek is sowieso heel belangrijk. Ik klus soms bij als mystery shopper en toen ik vorig jaar bij de concurrenten van ons bedrijf op bezoek moest heb ik ontzettend veel geleerd, ook omdat ik mezelf bekend moest maken naderhand en dus met de eigenaren in gesprek raakte. Het was een bevestging van hoe goed wij het doen ![]() | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 22:48 |
Oh, dat lijkt me echt leuk om te doen, mystery shoppen. ![]() Een mede-food-ondernemer (http://www.wildvleesch.nl) zegt altijd dat hij niet zo gelooft in concurrentie in 'onze hoek'. Ik denk dat hij gelijk heeft. ![]() | |
SuperFood | zondag 18 januari 2015 @ 22:50 |
mja als het je brood is (:X) dan wil je wel een zo constant mogelijke kwaliteit / kwantiteit kunnen outputten. nu zou ik denken dat als je op een gegeven moment op wat grotere schaal een werkproces hebt, dat de factoren constanter worden (temperatuur, cultuursamenstelling etc) en je resultaat daarmee ook. logistiek hebben die mixen natuurlijk voordelen, en komend vanuit een situatie waarin iedereen 'gewoon' brood bakt kun je er wel een voordeel mee doen - argumenten als 'brood blijft langer goed' is natuurlijk ook wel een verkoper. alleen is het echte brood inmiddels steeds lastiger te krijgen en zie je ook steeds meer een vraag naar biologisch / 'natuurlijk'. los van dit alles vind ik dat je je als bakker kapot moet schamen als je enkel premixen verkoopt, wat een schijtlijster zonder smaak ben je dan ![]() | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 23:00 |
Je beheerst het ook absoluut steeds beter. ![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | maandag 19 januari 2015 @ 06:54 |
Als we trouwens zelf een cementdekvloer zouden kunnen aanbrengen (met hulp eventueel) dan zijn we voor minder dan duizend euro klaar met die vloer (inclusief betonverf). Heb al even gekeken wat we aan materiaal nodig zouden hebben en dat is allemaal helemaal niet duur. | |
Isegrim | maandag 19 januari 2015 @ 12:06 |
Ik denk dat we vanavond of morgen een Kickstarter-campagne gaan opzetten. ![]() | |
PdeHoog | maandag 19 januari 2015 @ 12:10 |
Leuk ![]() | |
douche-eendje | maandag 19 januari 2015 @ 12:37 |
Top! Ga je er ook wat leuks in zetten voor de ver weg fok!ers? | |
Isegrim | maandag 19 januari 2015 @ 12:48 |
Misschien per post een broodbakpakket? Desem, rijsmandje, deegschraper etc? ![]() | |
fietsenmaker11 | maandag 19 januari 2015 @ 13:43 |
Ik krijg nog een link naar kickstarter, right ? | |
LeeHarveyOswald | maandag 19 januari 2015 @ 13:55 |
Jup, we moeten 'm nog aanmaken ![]() | |
refro | maandag 19 januari 2015 @ 16:33 |
Bij kickstarter zit je wel aan creditcard vast indiegogo is hier wat flexibeler. Heb geen creditcard maar eventueel wel intresse in desem. | |
Isegrim | maandag 19 januari 2015 @ 16:47 |
Kun je bij Kickstarter enkel met creditcard betalen? Geen iDeal ofzo? Ik was zo ver nog niet. Valt wel een mouw aan te passen, maar echt handig is het ook weer niet. Ik heb wel een CC, maar als alle funders dat ook moeten hebben is dat inderdaad wat onpraktisch. Kan het zo gauw ff niet vinden. | |
Isegrim | maandag 19 januari 2015 @ 17:05 |
Een meevaller vandaag. ![]() ![]() ![]() | |
HaverMoutKoekje | maandag 19 januari 2015 @ 17:06 |
Bij indiegogo ook geen ideal, wel paypal | |
Blues | maandag 19 januari 2015 @ 17:21 |
Toppie ![]() Lust ie brood ![]() | |
Isegrim | maandag 19 januari 2015 @ 17:24 |
Ik hoop het! ![]() | |
golfer | maandag 19 januari 2015 @ 17:24 |
Meldt even als ie er staat? | |
Isegrim | maandag 19 januari 2015 @ 17:26 |
Natuurlijk meld ik dat! Anders komt er niks binnen natuurlijk. ![]() ![]() | |
douche-eendje | maandag 19 januari 2015 @ 17:31 |
Dat is ook wel leuk ja! Mijn desem is heengegaan in vrede ![]() ![]() | |
Isegrim | maandag 19 januari 2015 @ 17:58 |
Vandaag in mijn upje alle wanden ook van boven dichtgezet, op één stukje wand na dat wat lastiger is omdat daar afstandhouders gebruikt moeten worden. Op de bovenste foto is de groene tegelvloer vrij goed te zien. ![]() ![]() | |
NedKelly | maandag 19 januari 2015 @ 18:34 |
Wat tof zeg! ![]() De buurman is natuurlijk ook blij met een echt goede bakkerij naast zijn deur. | |
LeeHarveyOswald | maandag 19 januari 2015 @ 18:43 |
Doorgaan.nl lijkt een degelijk platform voor Nederlandse crowdfunding. Kosten vallen -voor crowdfunding- mee (¤250 euro + 3% ex BTW, een drievoud daarvan is niet ongebruikelijk ![]() | |
Isegrim | maandag 19 januari 2015 @ 18:52 |
Ik weet niet of dat het is, maar het is gewoon een leuke gast en hij vindt dat spuiten leuk om te doen, zei hij. ![]() | |
Peter | maandag 19 januari 2015 @ 19:06 |
Ik wil wel geloven dat hij het leuk vindt om te spuiten ![]() | |
Pietverdriet | maandag 19 januari 2015 @ 19:09 |
Rotterdammers zijn gewoon aardige mensen | |
komrad | maandag 19 januari 2015 @ 19:24 |
is dat niet heel erg duur als je afzet tegen de investeringssom? | |
SuperFood | maandag 19 januari 2015 @ 19:29 |
begint al vorm te krijgen ![]() | |
SuperFood | maandag 19 januari 2015 @ 19:30 |
wat kost kickstarter.com dan | |
SuperFood | maandag 19 januari 2015 @ 19:32 |
ah gevonden... 3 tot 5% | |
trekker25 | maandag 19 januari 2015 @ 19:41 |
https://www.crowdaboutnow.nl/ Heb hier iemand via iDEAL kunnen funden. Geen wat hun kosten zijn. | |
n0a | maandag 19 januari 2015 @ 20:05 |
Ik zie dat Kromkommer ook Crowd about now heeft gebruikt. Een nieuw tentje in R'dam dat mij via Twitter is gaan volgen heeft via Crowd about now 67K binnen gehaald. Lijkt ook wat succesvoller dan kickstarter. Edit: Is mij nog niet helemaal duidelijk of het daar om leningen gaat. | |
LeeHarveyOswald | maandag 19 januari 2015 @ 20:30 |
Kan beide, maar prijzig. Stel we zouden een maximumbedrag van 7500 doen, en 7000 halen. Dan zit je op 750 + 350 euro + btw = ¤1331 euro - Dan is er nog maar ¤5669 over van wat je ophaalt (waarover ook nog deels 6 procecnt BTW moet worden afgedragen voor de tegenprestaties). | |
Molo | maandag 19 januari 2015 @ 20:36 |
En zelf iets in elkaar flansen? Het gaat toch op basis van vertrouwen, beide kanten op en je kent iedereen van Fok, dat is voor mij iig genoeg. | |
Peter | maandag 19 januari 2015 @ 20:36 |
Kickstarter 8% + 20 cent per pledge ( https://www.kickstarter.com/help/fees ) = (600 + X maal 0.20) euro bij 7500 euro ophalen (Bij 80 pledges van meer dan 10 euro per stuk 16 euro extra) = 616 euro kosten. | |
sigme | maandag 19 januari 2015 @ 20:37 |
Wat een gedoe allemaal. En wat een kosten ![]() Mijn idee! | |
LeeHarveyOswald | maandag 19 januari 2015 @ 20:48 |
Voor Fok absoluut eens, voordeel van een crowdfunding is dat het deelbaar is (met niet-Fok!ers), betaling geregeld is ed. Doorgaan.nl gaat trouwens uit van 150 + 3% ex. Dus met 7000 kom je dan op ¤435.60, al een stuk schappelijker. | |
trekker25 | maandag 19 januari 2015 @ 20:52 |
dan moet je eens gaan tellen hoe ver je komt met Fok + ouders. ik ken jullie helemaal niet maar wil best 500 als lening storten; rente boeit me niet zo. Hoe lang over afbetalen? | |
HaverMoutKoekje | maandag 19 januari 2015 @ 20:52 |
Lijkt mij niet echt te doen qua administratie met users die elk 5 of 10 euro bieden en er ook goodies voor terug willen | |
Molo | maandag 19 januari 2015 @ 20:53 |
Excelsheet? | |
HaverMoutKoekje | maandag 19 januari 2015 @ 20:54 |
Tijd vs opbrengsten? | |
trekker25 | maandag 19 januari 2015 @ 20:55 |
dat kan, maar is misschien beter terug te verdienen door hard brood te verkopen en funding in grotere parten binnen te krijgen... | |
Molo | maandag 19 januari 2015 @ 20:55 |
Geen idee, ik ben alleen erg goed in geld uitgeven, beheren ben ik niet zo van ![]() | |
LeeHarveyOswald | maandag 19 januari 2015 @ 21:07 |
Bekend probleem. ![]() [Edit: oeps, verkeerde browser, dit is Isegrim ![]() | |
Isegrim | maandag 19 januari 2015 @ 21:25 |
De crowfunding is ingediend via doorgaan.nl! Moet eerst worden goedgekeurd, dus zal morgen wel online verschijnen gok ik. U hoort nog van ons! ![]() | |
Isegrim | maandag 19 januari 2015 @ 21:25 |
En slotje! |