Hebben jullie wel ideeën om mensen te verleiden iets extra's er bij te kopen?quote:Op zaterdag 17 januari 2015 23:46 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Zo leuk, dat andere mensen het zo tof vinden.
[..]
Daar doelde ik een beetje op inderdaad.
Ja klopt, maar compleet andere producten en compleet andere doelgroep natuurlijkquote:Op zaterdag 17 januari 2015 23:55 schreef SuperFood het volgende:
[..]
het is gewoon een ontzettend leuk project en daarnaast zijn echte bakkers helaas aan het uitsterven (alhoewel sommige turkse bakkers volgens mij nog wel redelijk 'puur' produceren).
veel overeenkomstenquote:Op zaterdag 17 januari 2015 23:59 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja klopt, maar compleet andere producten en compleet andere doelgroep natuurlijk
Ja, zeker wel, over dat soort dingen denken we regelmatig na.quote:Op zaterdag 17 januari 2015 23:58 schreef Peter het volgende:
[..]
Hebben jullie wel ideeën om mensen te verleiden iets extra's er bij te kopen?
Klantenkaart of 'bij besteding van 10,- of meer, 50% korting op vers gebakken koekjes', '4 broden voor 11,-', 'spaar voor een vershoudtas van bakker XXX' dat soort dingen?
Bij Turkse bakkers moet het juist zo goedkoop mogelijk. Ook prima natuurlijk, maar is anders dan dit conceptquote:Op zondag 18 januari 2015 00:02 schreef SuperFood het volgende:
[..]
veel overeenkomstenzeker bij gebrek aan echte bakkers. ik zou wel langsgaan had het in de buurt gezeten. lekker eten mag wat meer kosten
quote:Op zaterdag 17 januari 2015 23:59 schreef Molo het volgende:
Snao wel dat je gewoon ronde prijzen doet qua doelgroep. Je komt sowieso niet voor een cheapo halfje wit bij jullie.
Grapje modus on
Je kunt ook nog aan het nespresso prijs model denken, exclusief houden en ¤15,- per brood rekenen. Het wordt dan verpakt in een apart papieren tasje met een mooie strik om het brood en een persoonlijke boodschap erbij.
Maar dat mensen wel een hapje boterham kunnen proeven in de winkel met een barretje en Jeroen die heel sjiek bedient met een kanten hoedje op en een muzakje op de achtergrond
mhhh nooit zo in verdiept eigenlijk. ik kan je verzekeren dat het iig lekkerder is dan welk brood van de ah dan ookquote:Op zondag 18 januari 2015 00:06 schreef Molo het volgende:
[..]
Bij Turkse bakkers moet het juist zo goedkoop mogelijk. Ook prima natuurlijk, maar is anders dan dit concept
Broodsektequote:Op zondag 18 januari 2015 00:06 schreef Isegrim het volgende:
[..]Nespresso doet me altijd aan een soort sekte denken. Die winkels zijn ronduit eng.
Dat ben ik niet per se met je eens.quote:Op zondag 18 januari 2015 00:07 schreef SuperFood het volgende:
[..]
mhhh nooit zo in verdiept eigenlijk. ik kan je verzekeren dat het iig lekkerder is dan welk brood van de ah dan ook
hoeft ook niet, smaken verschillenquote:Op zondag 18 januari 2015 00:08 schreef Molo het volgende:
[..]
Dat ben ik niet per se met je eens.
Maar ik vind het ook gewoon niet vergelijkbaar
Je bent niet de enige die er zo over denkt:quote:Op zondag 18 januari 2015 00:06 schreef Isegrim het volgende:
[..]Nespresso doet me altijd aan een soort sekte denken. Die winkels zijn ronduit eng.
Wat dacht je eventueel van een knipkaart. Bij iedere komst een stempel en na x stempels een gratis basisbrood. Nederland is toch spaarlandquote:Op zondag 18 januari 2015 00:05 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja, zeker wel, over dat soort dingen denken we regelmatig na.
Tijd om een nieuwe bakker te zoeken danquote:Op zondag 18 januari 2015 00:13 schreef SuperFood het volgende:
ow en ze hebben geen zuurdesem brood - iets wat ik echt kapot lekker vindhaal nog wel eens bij eko direct of hoe die biologische supermarkt ook heet. maar een bakker die dat heeft
ooit eens bij een bakker gevraagd waar de reactie was; zuurdesem? wat is dat![]()
je vroeg het aan het winkelmeisje van 16?quote:Op zondag 18 januari 2015 00:13 schreef SuperFood het volgende:
ooit eens bij een bakker gevraagd waar de reactie was; zuurdesem? wat is dat![]()
was oudere vrouw die achter de toonbank stond. ik vind dat als je op die leeftijd bij een bakker staat je MINSTENS mag weten WAT zuurdesem brood is. minstens. dat is precies de makke van de nederlandse bakkers - ze leveren gewoon ongeveer hetzelfde wat de supermarkten leveren en doen alsof ze iets speciaals te bieden hebben.quote:Op zondag 18 januari 2015 10:22 schreef computergirl het volgende:
[..]
je vroeg het aan het winkelmeisje van 16?
vind ik onzin. Iemand die (waarschijnlijk tegen minimum loon) brood in de snijmachine gooit en in een zakje doet heeft geen bakkerskennis nodig.quote:Op zondag 18 januari 2015 10:25 schreef SuperFood het volgende:
[..]
was oudere vrouw die achter de toonbank stond. ik vind dat als je op die leeftijd bij een bakker staat je MINSTENS mag weten WAT zuurdesem brood is.
ik vind dat als je een bakker binnenloopt en je vraagt naar een specifiek soort brood en je krijgt als antwoord dat ze het niet kennen, het in het geval van zuurdesem de bakker kwalificeert om de naam bakker nog te gebruiken.quote:Op zondag 18 januari 2015 10:27 schreef computergirl het volgende:
[..]
vind ik onzin. Iemand die (waarschijnlijk tegen minimum loon) brood in de snijmachine gooit en in een zakje doet heeft geen bakkerskennis nodig.
die vrouw was dus de bakker nietquote:Op zondag 18 januari 2015 10:30 schreef SuperFood het volgende:
[..]
ik vind dat als je een bakker binnenloopt en je vraagt naar een specifiek soort brood en je krijgt als antwoord dat ze het niet kennen, het in het geval van zuurdesem de bakker kwalificeert om de naam bakker nog te gebruiken.
dat is een aanname. i don't care.quote:Op zondag 18 januari 2015 10:30 schreef computergirl het volgende:
[..]
die vrouw was dus de bakker niet
Helaas wel, ik haat zegeltjes enzulks.quote:Op zondag 18 januari 2015 10:20 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Wat dacht je eventueel van een knipkaart. Bij iedere komst een stempel en na x stempels een gratis basisbrood. Nederland is toch spaarland
Personeel dat niet weet wat ze verkopen verwacht ik in een supermarkt, niet in een speciaalzaak.quote:Op zondag 18 januari 2015 10:27 schreef computergirl het volgende:
[..]
vind ik onzin. Iemand die (waarschijnlijk tegen minimum loon) brood in de snijmachine gooit en in een zakje doet heeft geen bakkerskennis nodig.
Het was een bakkerswinkel. Ze verkochten toch ook geen zuurdesem, waarom moet ze het dan kennen? Ik heb moeite met elitair gedoe en dedainquote:Op zondag 18 januari 2015 10:32 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Personeel dat niet weet wat ze verkopen verwacht ik in een supermarkt, niet in een speciaalzaak.
ik heb het wel op met mensen die een vak uitoefenen, zich daarin verdiepen en klantenservice hoog in het vaandel hebben staan. vakmensen - samengevat. dat jij dat elitair gedoe en dedain vindt, begrijp ik geen hol van.quote:Op zondag 18 januari 2015 10:35 schreef computergirl het volgende:
[..]
Het was een bakkerswinkel. Ze verkochten toch ook geen zuurdesem, waarom moet ze het dan kennen? Ik heb moeite met elitair gedoe en dedain
Geweldig!quote:Op zondag 18 januari 2015 10:06 schreef Fixers het volgende:
[..]
Je bent niet de enige die er zo over denkt:
Ik heb anders erg veel crowdfunding projecten gezien waarbij gedoneerd werd. Wat voor de een erg veel is, kan de ander best missen.quote:Op zaterdag 17 januari 2015 14:18 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Neem aan dat het geen geven is.Mocht je de voorkeur hebben voor een investeerder voor de andere 1500 euro, wil ik jullie wel steunen LHO en isegrim.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En dit is wat er minimaal nodig is aan inventaris:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Alles bij elkaar dusSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In bovenstaande heb ik nog geen rekening gehouden met de aanschaf van een tweede (laat staan derde) Rofco. Het idee zou zijn om die in de eerste maanden bij elkaar te gaan bakken / workshoppen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.'Tekort' op dit moment als we op korte termijn open zouden willen:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik laat dan even buiten beschouwing wat er zoal binnenkomt, want we storten beide maandelijks een deel van ons salaris door naar de zakelijke rekening én we verkopen natuurlijk ook nog brood.![]()
![]()
Gaat wel om een heule brede balie en een heule grote tafel, maar prijzen komen van http://www.steigerhoutenmeubelshop.nl.quote:Op zondag 18 januari 2015 17:40 schreef Erasmo het volgende:
Steigerhouten balie en tafel kunnen véél goedkoper.![]()
Kijk eens bij faillisementsveilingen. deze bijvoorbeeld: https://www.bva-auctions.com/auction/category/12187quote:Op zondag 18 januari 2015 17:42 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Gaat wel om een heule brede balie en een heule grote tafel, maar prijzen komen van http://www.steigerhoutenmeubelshop.nl.dag![]()
Doen we ook wel, maar lijkt vaak goedkoper dan het is, door de bijkomende kosten.quote:Op zondag 18 januari 2015 17:46 schreef Peter het volgende:
[..]
Kijk eens bij faillisementsveilingen. deze bijvoorbeeld: https://www.bva-auctions.com/auction/category/12187![]()
Dat klopt zeker ( + 21% btw , + 16% opgeld + 21% btw over het opgeld..)quote:Op zondag 18 januari 2015 17:47 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Doen we ook wel, maar lijkt vaak goedkoper dan het is, door de bijkomende kosten.dag![]()
In het begin willen we twee dagen per week open. Nog niet te veel reclame; rustig beginnen. Zeg met twee dagen open 150-200 broden per week?quote:Op zondag 18 januari 2015 17:59 schreef SuperFood het volgende:
wat wordt jullie beoogde productie in het begin ongeveer?![]()
misschien proberen restaurants te porren. zijn fijne klantenquote:Op zondag 18 januari 2015 18:03 schreef Isegrim het volgende:
[..]
In het begin willen we twee dagen per week open. Nog niet te veel reclame; rustig beginnen. Zeg met twee dagen open 150-200 broden per week?![]()
![]()
Wordt al aan gewerkt.quote:Op zondag 18 januari 2015 18:04 schreef SuperFood het volgende:
[..]
misschien proberen restaurants te porren. zijn fijne klanten![]()
![]()
Deze is ook goed: www.veilingdeurwaarder.nl Zijn veilingen van de belastingdienst.quote:Op zondag 18 januari 2015 17:46 schreef Peter het volgende:
[..]
Kijk eens bij faillisementsveilingen. deze bijvoorbeeld: https://www.bva-auctions.com/auction/category/12187![]()
En een paar honderd meter hier verderop zit Bouter & Kok, horeca nonfood-handel, hebben ook tweedehands.![]()
Bij deze ook al geïnformeerd? http://www.steigerhout.nu
Zit in Naaldwijk en wat dichterbij dan die andere.![]()
Ik zal ze eens mailen, dank!quote:Op zondag 18 januari 2015 18:13 schreef n0a het volgende:
Bij deze ook al geïnformeerd? http://www.steigerhout.nu
Zit in Naaldwijk en wat dichterbij dan die andere.![]()
![]()
Ik stuur je even een tip in de pm mbt tot steigerhout meubilair op maat. Ik vind hem namelijk veel te goedkoop maar hij is wel echt goed en het is ook zijn bedrijf met sinds december ook een eigen winkel
Tof topic trouwens! Ik volg jullie al op facebook
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers![]()
quote:Op zondag 18 januari 2015 18:18 schreef YskaFredriksson het volgende:
Ik stuur je even een tip in de pm mbt tot steigerhout meubilair op maat. Ik vind hem namelijk veel te goedkoop maar hij is wel echt goed en het is ook zijn bedrijf met sinds december ook een eigen winkel
Tof topic trouwens! Ik volg jullie al op facebook![]()
![]()
Ja, helaas wel.quote:Op zondag 18 januari 2015 18:24 schreef SuperFood het volgende:
stomme vraag waarschijnlijk maar er zijn vast mensen die hun brood gesneden willen hebben.Maar dat doen we vooralsnog met de hand. Deze broden zijn niet zo geschikt voor snijmachines...
![]()
voorraadje van die broodmessen die je zo goed vond inslaan - bijverkoopquote:Op zondag 18 januari 2015 18:26 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja, helaas wel.Maar dat doen we vooralsnog met de hand. Deze broden zijn niet zo geschikt voor snijmachines...
vooralsnog met de hand - er bestaan dus wel machines voor? (die dan gezien je verhaal wel extra prijzig zullen zijn)
Forum Opties Forumhop: Hop naar: