abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_147932113


Het is eind tweeduizendveertien en dat zorgt dat we voorzichtig kunnen gaan uitkijken naar wat voor velen onder ons 't CUL-hoogtepunt van het jaar is: het kerstdiner!

Vorig jaar was het een groot succes: dit topic kan dienstdoen als supportgroep voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het samenstellen van een menu, het beoordelen van een recept en verder leent het topic zich wonderwel voor het met elkaar delen van (foto's van) uitprobeersels en het elkaar steunen bij pre-kerstdinerstress.

Vorig jaar kletsen we vier topics vol in de reeks:
- Kerstdiner 2013! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
- Kerstdiner 2013! deel 2 - Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
- Kerstdiner 2013! deel 3 - Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
- Kerstdiner 2013! deel 4 - Inspiratie-, voorpret- en adviestopic

Succesrecepten van vorig jaar: (door meerdere mensen hier gemaakt)

- Spiced & sugared cranberries:


- Het lekkerste soepje van de wereld:


(Meer suggesties welkom!)

Enkele foto's van CUL-kerstgerechten uit 2013:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Impressie van Iwanius Kerstdis 2014

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 24-12-2014 23:57:04 ]
pi_147936880
Als de aardappels klaar zijn dan maar stoppen voor vandaag :+
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
pi_147937730
Zo, eerste kerstdiner achter de kiezen, met alleen een toetje van mij, maar ben vergeten een foto te maken. Panna cotta was super gelukt, Luikse wafeltjes erbij ook (leuk om te maken!), en chocolade-ijs dat ik in vormpjes had uitgestoken - had de reis goed overleefd. Zeer tevreden.

Net nog even deeg gemaakt voor no-kneadbroodjes voor de lunch morgen, en dan morgen echt aan de bak.
pi_147938444
Goed gedaan Bleie!

Mijn eerste diner was ook geslaagd. Morgen de 2e, laatste en meest uitgebreide (met 10 man aan tafel).
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_147938963
Ons kerstdiner is ook achter de rug en iedereen tevreden en huiswaarts gekeerd. OP is daarom ook aangepast en de foto's staan in een spoilertag. :s)

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 25-12-2014 00:04:09 ]
pi_147939509
En waar blijven de foto's dan? }:| Ah, ik zie ze al *O*

Ik heb het huis schoon en opgeruimd, en alles wat voorbereid kon worden is gebeurd :) Ik kijk wel een beetje op tegen de groente en het vlees tegelijk klaarmaken. Ik moet dan lamsrack, spruitjes, en venkel bereiden. De zoete aardappel haal ik dan ook uit de oven. Nog tips daarvoor? Kan ik een deel al voor het voorgerecht doen of is het verstandiger om na het voorgerecht een tijd in de keuken te staan? Dan kan het voorgerecht wel wat zakken, heeft ook voordelen..

Oh, en kan ik het opgeklopt eiwit voor het dessert ook al van tevoren maken?

[ Bericht 4% gewijzigd door Lot_1 op 25-12-2014 00:21:51 ]
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_147939598
Goed bezig geweest Iwanius! _O_

En * Dourthe souternes boks * heb 'm ook erbij zitten voor morgen.
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
pi_147941857
Waar blijven de andere foto's? ~:)
Mokkel met stuntstok
pi_147942062
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 01:26 schreef Mord_Sith het volgende:
Waar blijven de andere foto's? ~:)
Misschien als het kerstmis is, dus vanavond?
Of is de nieuwe mode om al de dag voor kerstmis een kerstdiner te maken?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 25 december 2014 @ 02:47:01 #10
194233 Friday12
Originele kloon
pi_147943217
quote:
11s.gif Op donderdag 25 december 2014 01:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Misschien als het kerstmis is, dus vanavond?
Of is de nieuwe mode om al de dag voor kerstmis een kerstdiner te maken?
Kerstavond geen optie? :P
pi_147944218
Ziet er goed uit Iwanius!

Even crosspost met het baktopic:

Ik wil voor het toetje vanavond versimpelde peren-tarte tatins maken (kleintjes), en die warm serveren. Bodem is van bladerdeeg. Kan ik die vanmiddag al maken en dan vanavond nog even opwarmen, of wordt dat niks?
pi_147944482
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 08:30 schreef Bleie het volgende:
Ziet er goed uit Iwanius!

Even crosspost met het baktopic:

Ik wil voor het toetje vanavond versimpelde peren-tarte tatins maken (kleintjes), en die warm serveren. Bodem is van bladerdeeg. Kan ik die vanmiddag al maken en dan vanavond nog even opwarmen, of wordt dat niks?
Je kan ze tot en met het bladerdeeg al maken :) in de koelkast bewaren en vanavond zo de oven in! Dan pas bakken dus. Gaat prima, deden we in het restaurant waar ik gewerkt heb ook altijd zo :9
pi_147944537
Gister het hoofdgerecht voor 21 personen
- kruiden pastei met hazelnoten
- spinazie pastei met maanzaad
- pompoenpastei
- pastei met eendenconfit en sinaasappel
- pastei met gestoofde runderwang
- zalm pastei

Het was goed gelukt! :D iedereen vond wel iets erg lekker en er was niet eens veel over. Heel de tafel vol! :o

Vanavond voor 6 personen, brandade moet ik nog maken en boor het toetje filodeeg bakjes en granaatappelsaus en thats it!
  donderdag 25 december 2014 @ 09:29:13 #14
85643 GotC
Guard of the Citadel
pi_147944592
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 09:17 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Je kan ze tot en met het bladerdeeg al maken :) in de koelkast bewaren en vanavond zo de oven in! Dan pas bakken dus. Gaat prima, deden we in het restaurant waar ik gewerkt heb ook altijd zo :9
Hee thanks, dat wilde ik ook weten :)
pi_147944803
Hier ook even een update: Ik ben al 2 dagen bezig in de keuken, maar had een ban, dus kun hier niet posten. :')
Vanavond is het zover en ik ben bijna helemaal op schema. Dat is prima, want vandaag hoefde ik in principe niks te doen behalve het afmaken van alles. Nu komt daar de voorbereiding van het toetje nog bij.

Ik heb er zin in! *O*
Sterkheidsbaas van alles.
pi_147944997
Ik was mijn camera vergeten. ;( Maar het eerste kerstdiner was in ieder geval lekker. :D
pi_147945163
Ik maak voor 8 personen voor vanavond:

Bospaddenstoelensoep met desembrood
Zeebaars met roomboter en kappertjes - met risotto, frietjes van koolrabi en salade
Panna cotta met stoofperen

Ben gisteravond al begonnen. :)
En vanochtend alle groente voorgesneden en in bakjes gedaan.

Daarbij serveer ik de volgende wijnen:
Crémant de Bourgogne (zacht bruisend aperitief)
Setzer Golden Grüner Veltliner (voorgerecht)
Chardonnay van Domaine de la Jasse (hoofdgerecht)
Make my day!
  donderdag 25 december 2014 @ 10:36:33 #18
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_147945190
Ik ga zo beginnen met de lunch :9 Croissants, kerststol, eitje, vers sapje! :9

Daarna direct door met mijn toetje van vanavond :D

Wakker geworden met een hoofdpijntje, dus hoop dat die nog zakt! _O-
  donderdag 25 december 2014 @ 10:38:41 #19
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147945220
Klinkt allemaal heerlijk :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147945272
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 09:17 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Je kan ze tot en met het bladerdeeg al maken :) in de koelkast bewaren en vanavond zo de oven in! Dan pas bakken dus. Gaat prima, deden we in het restaurant waar ik gewerkt heb ook altijd zo :9
Super, dank je!
pi_147951056
Het gaat beginnen.



Succes iedereen en vooral veel plezier!
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
pi_147951108
Tafel is er klaar voor. Nu de rest nog. :')

Let me see you stripped down to the bone
pi_147951198
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 14:53 schreef minilot het volgende:
Tafel is er klaar voor. Nu de rest nog. :')

[ afbeelding ]
Ziet er mooi uit mini ^O^
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_147951379
Zekers. Je kan merken dat mini oog heeft voor 'schoonheid' & finesse. Houd ik van. ^O^

quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 01:26 schreef Mord_Sith het volgende:
Waar blijven de andere foto's? ~:)
:? Ik heb volgens mij voldoende foto's van mij in de spoilertag gezet.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 25-12-2014 15:08:29 ]
pi_147951543
Een kleine bijdrage van mij... het vlees staat klaar om in de houtoven te gaan:


En de kalkoen is gaar. Die gaat aan het eind nog even een korstje krijgen bij het vuur:


Straks nog even een update over de groente; die staat nu in een donkere schuur te wachten...

Menu:
- Een frisse salade (botersla, dunne komkommerschijfjes, lichte dressing) met dunne zalmreepjes en reepjes gerookte forel.
- Een voorafje van kiprolladeplakjes om een gefrituurd hapje van filodeeg met kipgehakt
- Ribroast uit de houtoven
- Kalkoen uit de houtoven
- Wintergroente schotel met knolraap, pastinaak, aardpeer, aardappeltjes uit de oven, aangevuld met groene asperges en verse spercieboontjes en gevarieerde paddestoelen.
- Aardappelgratin taartjes (van de Lidl: ik ben te lui het zelf te maken en die van hen zijn briljant)
- Stoofpeertjes uit mijn moeders boomgaard
- Chocoladebombe

Ben nu al 1 dag bezig, vandaag gelukkig alleen "afmaakklusjes"

[ Bericht 21% gewijzigd door fietsie op 25-12-2014 15:29:24 (De Lidl helemaal vergeten) ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147952467
Mag de napret ook in dit topic? :')


Alle Urkers het land uit! Deporteer de burgemeester! Hier werken wij aan uw afzinking!!
  donderdag 25 december 2014 @ 16:02:50 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147952508
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 16:01 schreef BlackLining het volgende:
Mag de napret ook in dit topic? :')


[ afbeelding ]
Bah, margarine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 25 december 2014 @ 16:09:45 #28
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_147952614


Mijn amuses. Van links boven, met de klok mee:

- bietjesterrine.
- risottokroket met truffelmayonaise
- ceviche van zalm, op flatbread, met edamame
- smoothie van kaki fruit

Nu volgen de gangen van de anderen. Ik ben met t toetje weer aan de beurt.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_147952775
Oehhhh O+ ziet er super lekker en mooi uit Muted!


Wij zijn onderweg naar t tweede kerstdiners met de amuses door vriendlief en het voorgerecht en toetje door mij :) alleen nog mooi serveren straks! *O*
pi_147952808
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 15:16 schreef fietsie het volgende:
Een kleine bijdrage van mij... het vlees staat klaar om in de houtoven te gaan:
[ afbeelding ]

En de kalkoen is gaar. Die gaat aan het eind nog even een korstje krijgen bij het vuur:
[ afbeelding ]

Straks nog even een update over de groente; die staat nu in een donkere schuur te wachten...

Menu:
- Een frisse salade (botersla, dunne komkommerschijfjes, lichte dressing) met dunne zalmreepjes en reepjes gerookte forel.
- Een voorafje van kiprolladeplakjes om een gefrituurd hapje van filodeeg met kipgehakt
- Ribroast uit de houtoven
- Kalkoen uit de houtoven
- Wintergroente schotel met knolraap, pastinaak, aardpeer, aardappeltjes uit de oven, aangevuld met groene asperges en verse spercieboontjes en gevarieerde paddestoelen.
- Aardappelgratin taartjes (van de Lidl: ik ben te lui het zelf te maken en die van hen zijn briljant)
- Stoofpeertjes uit mijn moeders boomgaard
- Chocoladebombe

Ben nu al 1 dag bezig, vandaag gelukkig alleen "afmaakklusjes"
Welke wijn serveer je bij je gangen?
Make my day!
pi_147952863
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 14:53 schreef minilot het volgende:
Tafel is er klaar voor. Nu de rest nog. :')

[ afbeelding ]
Goed begin iig! Leuk gedaan zeg :)
pi_147952907
quote:
15s.gif Op donderdag 25 december 2014 15:07 schreef Iwanius het volgende:

:? Ik heb volgens mij voldoende foto's van mij in de spoilertag gezet.
Ik geloof dat MordSith bedoelt de foto's van gerechten van anderen uit de vorige topics i.p.v. alleen foto's van jouw gerechten. Voor een OP is het leuker als je algemeen, van ieder wat (dus ook van jou), er in zet. En dan in een aparte post al jouw foto's.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_147952974
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 16:18 schreef agter het volgende:

[..]

Welke wijn serveer je bij je gangen?
Geen. Bronwater en/of CrystalClear Cranberry.
Alcoholconsumptie hier in huis is miniem op jaarbasis.

Morgen 2 van de 5 wel wijnliefhebbers, die krijgen La Tulipe de la Garde - Merlot.

Het voorafje 80's-style



En het vlees is richting oven ;)



[ Bericht 15% gewijzigd door fietsie op 25-12-2014 16:44:48 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147953253
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 16:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bah, margarine
Waar denk jij margarine te zien? :')
Alle Urkers het land uit! Deporteer de burgemeester! Hier werken wij aan uw afzinking!!
  donderdag 25 december 2014 @ 17:37:55 #35
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_147954188
Voorgerecht 1 is al een tijdje op



Ben nu bezig met voorgerechtje 2, salmon crostini's, met roomkaas en paprika/ui mixje.

Toetje staat in de koelkast. Ben heeeeeeel erg benieuwd of de drie lagen goed zetten :o (Het is een 3 laagse cheesecake! Met brownie als onderste bodem!)

Lekkere is wel dat ik ook heel wat brownie overheb! :D
pi_147954321
Het voorgerecht staat nu op.
Soep
pi_147954739
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 16:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bah, margarine
Er staat daar echt roomboter op tafel ;)
  donderdag 25 december 2014 @ 18:32:07 #38
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_147954964
Toetje hier is overigens whiskey brownies, kaneelijs en pain d'Amande.


Voorgerechten waren vitello tonato en penne a la norma. Hoofdgerecht wordt hertenrack en kalfswang. Bijlagen zie ik zo wel.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_147955241
Mijn voorgerecht...




Niet bijzonder o.i.d.:

Coquilles (zwarte peper, zeezout en traditionele olijfolie) in een Beurre blanc saus (schrijf ik het zo goed?; helaas een beetje mislukt) met bosui, pittenmix, tuinkers, radijs en peterselie

Foto helaas niet beeldig, maar goed.
pi_147955646
Uiteindelijk alles aan tafel (4 jarige & diabeet aan tafel, dus gewoon keurig 18:00 eten en het niet te laat maken ;))

Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  donderdag 25 december 2014 @ 19:40:03 #41
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_147955987
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 18:53 schreef Unites het volgende:
Mijn voorgerecht...


[ afbeelding ]

Niet bijzonder o.i.d.:

Coquilles (zwarte peper, zeezout en traditionele olijfolie) in een Beurre blanc saus (schrijf ik het zo goed?; helaas een beetje mislukt) met bosui, pittenmix, tuinkers, radijs en peterselie

Foto helaas niet beeldig, maar goed.
Ziet er niet verkeerd uit.. Smakelijk!

Tussengerecht ingelast: grappa!
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_147956160
Zo, het eten zit erop. Het ging best smooth. Het eten was ook erg lekker, het lamsrack was perfect gegaard :9 Alleen heb ik wel het idee dat mijn vader stiekem het liefst gewoon zo snel mogelijk zijn bord met aardappelen/groente/vlees leeg eet, maar hij was zo lief om gewoon mee te doen ~:)

Later nog een paar foto's.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_147956366
Tussengerecht: Heldere rundvleesbouillon met wat krulpeterselie




Hoofdgerecht: Runderhaas met een rijke rodewijnsaus met verse Vlaamse friet, een stoofpeertje en wat sperziebonen

pi_147956775
Leuk! Toffe verslagjes / foto's :)

Hier staat de vaatwasser voor een mega-klus, maar dat gaatie vast braaf doen ;)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147957433
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 20:23 schreef fietsie het volgende:
Leuk! Toffe verslagjes / foto's :)

Hier staat de vaatwasser voor een mega-klus, maar dat gaatie vast braaf doen ;)
De vaatwasser gaat hier vanavond wel drie keer aan. :)
Make my day!
pi_147957477
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 20:50 schreef agter het volgende:

[..]

De vaatwasser gaat hier vanavond wel drie keer aan. :)
Hehehe ja zoiets hier ook.
Met name de bakken die in de houtoven zijn geweest zullen moeilijk schoon te krijgen zijn.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147957547
Theeglaasjes van de Action voor je bouillon, Unites?
Die heb ik voor het dessert gebruikt :)
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_147957606
Het was even een uitdaging om een kerstige maaltijd op tafel te zetten die ook nog door mijn dochtertje van 2,5 zou worden gegeten zonder dat ik het kon voorbereiden.
Het is een simpele, maar erg smakelijke maaltijd geworden.

De keuken


Het voorgerecht, soep met backerbsen.


Het hoofdgerecht, Huftsteak met rostirondjes en een salade.


Het nagerecht
Pannenkoek gevuld met vanille-ijs. (doorsnijden voor een mooie foto is mislukt :( )


Kerstsfeer na het eten
pi_147957699
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 20:57 schreef Soohr het volgende:
Kerstsfeer na het eten
[ afbeelding ]
Euh, je bent in het buitenland neem ik aan? :)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147957742
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 20:54 schreef Lot_1 het volgende:
Theeglaasjes van de Action voor je bouillon, Unites?
Die heb ik voor het dessert gebruikt :)
Ja, haha... mooie/leuke glaasjes, hè?
pi_147957757
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 21:01 schreef fietsie het volgende:

[..]

Euh, je bent in het buitenland neem ik aan? :)
Oostenrijk, eindelijk sneeuw na een week groene grasweiden, tenzij je boven de 2000m ging
pi_147957774
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 21:04 schreef Soohr het volgende:

[..]

Oostenrijk, eindelijk sneeuw na een week groene grasweiden, tenzij je boven de 2000m ging
Damn... dan hoop ik voor je dat hier snel nog een metertje bijkomt....
Vrienden van me zitten in Noord-Italie en daar was het vanmiddag 15graden..
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147957924
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 21:03 schreef Unites het volgende:

[..]

Ja, haha... mooie/leuke glaasjes, hè?
Ja, dat vond ik ook ja! :Y

[ Bericht 65% gewijzigd door Lot_1 op 25-12-2014 21:17:38 ]
freedom is just another word for nothing left to lose
  donderdag 25 december 2014 @ 21:22:30 #54
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_147958238
Toetje heeft de foto's niet gehaald.. Was een enorm succes. Bedankt RobinOok voor de whiskeybrownies!
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_147959020
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 20:01 schreef Unites het volgende:
Tussengerecht: Heldere rundvleesbouillon met wat krulpeterselie



Grappig dit. Mijn vriendin had dit dus gisteren (toen we nog in Nl waren) ook als tussendoortje bereid.

Voor de rest ziet het er allemaal prima uit.(ook van de andere posters) :s)

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-12-2014 21:52:50 ]
pi_147959160
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 10:34 schreef agter het volgende:
Ik maak voor 8 personen voor vanavond:

Bospaddenstoelensoep met desembrood
Zeebaars met roomboter en kappertjes - met risotto, frietjes van koolrabi en salade
Panna cotta met stoofperen

Ben gisteravond al begonnen. :)
En vanochtend alle groente voorgesneden en in bakjes gedaan.

Daarbij serveer ik de volgende wijnen:
Crémant de Bourgogne (zacht bruisend aperitief)
Setzer Golden Grüner Veltliner (voorgerecht)
Chardonnay van Domaine de la Jasse (hoofdgerecht)
Ik quote mezelf even, zodat iedereen ziet wat we gegeten hebben.
Uiteindelijk is bijna alles schoon opgekomen, wat soep en wijn over. Mensen vonden het heerlijk!
Nu mijn vraag: we waren ongeveer 25 euro per persoon kwijt (kinderen die poffertjes kregen niet meegerekend). Is dat veel/weinig...
wat zijn jullie kwijt inclusief drank per persoon?
Make my day!
pi_147959265
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 21:55 schreef agter het volgende:

[..]

Ik quote mezelf even, zodat iedereen ziet wat we gegeten hebben.
Uiteindelijk is bijna alles schoon opgekomen, wat soep en wijn over. Mensen vonden het heerlijk!
Nu mijn vraag: we waren ongeveer 25 euro per persoon kwijt (kinderen die poffertjes kregen niet meegerekend). Is dat veel/weinig...
wat zijn jullie kwijt inclusief drank per persoon?
Rond de 20,- geloofik. (Ik tel uk van 4 mee want die at ook gewoon mee, de cranberries heeft ze aan de kant gelegd)

[ Bericht 5% gewijzigd door fietsie op 25-12-2014 22:04:54 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147960639
Zelfgemaakte paté is best goed gelukt. :D Iets te grof misschien, maar ik heb geen vleesmolen.

Durfde hem bijna niet te proeven. :') Ben eigenlijk helemaal niet van de lever, en als je dan die bagger lading vlees ziet die erin gaat krijg je daar niet echt trek van. :') Maar hij is prima, en zeker met de rode uien jam is het erg lekker.
pi_147961116
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 21:55 schreef agter het volgende:

[..]

Ik quote mezelf even, zodat iedereen ziet wat we gegeten hebben.
Uiteindelijk is bijna alles schoon opgekomen, wat soep en wijn over. Mensen vonden het heerlijk!
Nu mijn vraag: we waren ongeveer 25 euro per persoon kwijt (kinderen die poffertjes kregen niet meegerekend). Is dat veel/weinig...
wat zijn jullie kwijt inclusief drank per persoon?
in NL zou ik denk ik tegen de 40 pp zitten, voornamelijk door de wijn en vlees.
deze kerst hooguit 15 euro pp.
  donderdag 25 december 2014 @ 23:01:38 #60
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_147961615
Niet de beste foto's of het meest culinair, maar het smaakte allemaal prima voor ons! 8-)

Alleen het toetje vond ik zelf een beetje .... :{ Mijn ouders en de persoon die op bezoek was, vonden het super lekker! Voor mij was het gewoon té citroenerig qua smaak:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 25 december 2014 @ 23:01:46 #61
224960 highender
Travellin' Light
pi_147961621
Net genoten van de volgende gangen.

1. Soep van groene asperges met Hollandse garnaaltjes.
2. Gebakken ganzenlever in een zwembad van rode portsaus met witte druiven. Los daarvan wat breekbroodjes, boter en gekarameliseerde appel (in de ganzenleverjus).
3. Hazenrug met spruitjes, knolselderijpuree, veenbessenkonfijt.
4. Kaasplankje bestaande uit een Portugees lepelkaasje, een epoisses, een boerenkaas met truffel en een Stilton.

Gang 1 en 2 in eerste instantie begeleid met een, helaas teleurstellende, Duijn Pinot Noir, snel overgeschakeld naar een Niepoort Douro om, met succes, de sfeer te herstellen tot gang 4, waarna we overgingen op een Kopke Colheita.

Het geheel afgesloten met een Irish coffee.

Nu is het tijd voor een (hopelijk) copieuze verlichting. :@
pi_147967206
Zaterdag (7 pers): Varkens schouder in de oven gebakken. Ieder moest een gecht meebrengen, dus was makkelijk werk :)

Maandag (6 pers): Kalkoen, eerst gepekeld voor 24 uur, boter met kruiden gemixt en dan tussen het vel en vlees gedaan, verder was er nog puree en een salade.

Woensdag (2 pers): paddestoelen risotti + resterende kalkoen

Donderdag (4 pers): ossentong met madeirasaus als voorgerecht. Fazant filet met paddestoelen, aardappelgratin en gevulde courgette.
pi_147968150
Ziet er allemaal goed uit, zeg.

Ons kerstdiner gisteren was ook een succes!

Vooraf: paddenstoelensoep (die een wat ranzig kleurtje had, maar best lekker was).



Hoofdgerecht: gestoofde konijnenbout, met rode kool en aardappelgratin (en appelmoes, maar die staat niet op de foto). Konijn was echt :9~ :9~ :9~ )



Toe: peren tarte-tatin met een bolletje-ijs
pi_147970593
Boehoe, ik haal net mijn pavlova's voor vanavond uit de vriezer...



Ik heb denk ik nog wel tijd om nieuwe te maken, maar ik moet ook een brood bakken voor vanavond, en dat staat nu te rijzen, dus dat moet over een uur in de oven, en daarna kan ik dus eigenlijk pas de pavlova opnieuw maken. Nou ja, komt wel goed.
  vrijdag 26 december 2014 @ 12:09:06 #65
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_147971034
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 11:49 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, ik haal net mijn pavlova's voor vanavond uit de vriezer...

[ afbeelding ]

Ik heb denk ik nog wel tijd om nieuwe te maken, maar ik moet ook een brood bakken voor vanavond, en dat staat nu te rijzen, dus dat moet over een uur in de oven, en daarna kan ik dus eigenlijk pas de pavlova opnieuw maken. Nou ja, komt wel goed.
Heel mooi op een bord leggen, de stukjes "lijmen" met een laag slagroom en gewoon doen alsof je het niet gezien hebt is geen optie? O-)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147971541
Het diner was gister een groot succes O+

Ik heb zelf geen foto's gemaakt, maar m'n oom wel, dus die zal ik binnenkort een keer aan hem vragen :)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_147971545
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 11:49 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, ik haal net mijn pavlova's voor vanavond uit de vriezer...

[ afbeelding ]

Ik heb denk ik nog wel tijd om nieuwe te maken, maar ik moet ook een brood bakken voor vanavond, en dat staat nu te rijzen, dus dat moet over een uur in de oven, en daarna kan ik dus eigenlijk pas de pavlova opnieuw maken. Nou ja, komt wel goed.
Oh wat zonde ;(
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_147971570
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:09 schreef fietsie het volgende:

[..]

Heel mooi op een bord leggen, de stukjes "lijmen" met een laag slagroom en gewoon doen alsof je het niet gezien hebt is geen optie? O-)
Nee, ze vallen bij het ontdooien alleen maar meer in elkaar. Ik had gelukkig nog genoeg eieren e.d. in huis, dus het komt echt wel goed, maar jammer is het wel.
  vrijdag 26 december 2014 @ 12:32:40 #69
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_147971628
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:29 schreef Bleie het volgende:

[..]

Nee, ze vallen bij het ontdooien alleen maar meer in elkaar. Ik had gelukkig nog genoeg eieren e.d. in huis, dus het komt echt wel goed, maar jammer is het wel.
Getver, nou succes dan met maken van nieuwes.

Ik zit nog te dubben of ik vanavond wel of niet gebruik ga maken van mijn houtoven. Het is extra werk maar het velletje van de kalkoen was zo bizar krokant gister, dat red ik niet met de grill....
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147972058
Vanavond lekker de restjes van gisteren opeten! :9

Oh, en de afwas is ook alweer gedaan! Er lag vanochtend nog 1 schoon mes en 2 borden in de la. Precies genoeg. :7
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 26 december 2014 @ 12:55:02 #71
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_147972130
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:52 schreef Lonaa het volgende:
Vanavond lekker de restjes van gisteren opeten! :9

Oh, en de afwas is ook alweer gedaan! Er lag vanochtend nog 1 schoon mes en 2 borden in de la. Precies genoeg. :7
*grin* Goed gepland :)

Hier alweer aan het kokkerellen voor de 2e ronde: 6 personen van 14:00 - 20:00 ongeveer ;)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147972154
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:55 schreef fietsie het volgende:

[..]

*grin* Goed gepland :)

Hier alweer aan het kokkerellen voor de 2e ronde: 6 personen van 14:00 - 20:00 ongeveer ;)
Ha, ja, ik moest er ook wel om grijzend. Het was niet eens gepland. :+

Wat ga je maken voor vanavond?
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 26 december 2014 @ 12:59:42 #73
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_147972268
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:55 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ha, ja, ik moest er ook wel om grijzend. Het was niet eens gepland. :+

Wat ga je maken voor vanavond?
- Voorafje op basis van gestoomde kip en een knapperig hapje erop
- Salade met forelreepjes erin
- Kalkoen uit de justpan, langzaam gegaard, met een knapperig korstje
- "Vergeten wintergroenten" met Cranberries
- Ossehaas "passed through a warm room" met mijn geheime saus
- Toetje-amuses op basis van chocola

De groenteschotel van gisteravond:
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147972298
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 11:49 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, ik haal net mijn pavlova's voor vanavond uit de vriezer...

[ afbeelding ]

Ik heb denk ik nog wel tijd om nieuwe te maken, maar ik moet ook een brood bakken voor vanavond, en dat staat nu te rijzen, dus dat moet over een uur in de oven, en daarna kan ik dus eigenlijk pas de pavlova opnieuw maken. Nou ja, komt wel goed.
O, wat vreselijk zonde!

Mijn pavlova had het goed gehouden in de vriezer. In aluminium en daaromheen een plastic tas, dus. Het was ook heerlijk! Zal straks nog even een fotootje plaatsen. Qua afwerking verdiende het zeker nog geen 10 (of zelfs een 7 ;)) maar hij smaakte verrukkelijk!
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_147972299
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:59 schreef fietsie het volgende:

[..]

- Voorafje op basis van gestoomde kip en een knapperig hapje erop
- Salade met forelreepjes erin
- Kalkoen uit de justpan, langzaam gegaard, met een knapperig korstje
- "Vergeten wintergroenten" met Cranberries
- Ossehaas "passed through a warm room" met mijn geheime saus
- Toetje-amuses op basis van chocola

De groenteschotel van gisteravond:
[ afbeelding ]
Dat klinkt lekker. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_147972328
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:59 schreef fietsie het volgende:

[..]

- Voorafje op basis van gestoomde kip en een knapperig hapje erop
- Salade met forelreepjes erin
- Kalkoen uit de justpan, langzaam gegaard, met een knapperig korstje
- "Vergeten wintergroenten" met Cranberries
- Ossehaas "passed through a warm room" met mijn geheime saus
- Toetje-amuses op basis van chocola

De groenteschotel van gisteravond:
[ afbeelding ]
Dat menu klinkt heerlijk, en die groenteschotel ziet er zalig uit! Wat zit er in? Heb je een recept?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  vrijdag 26 december 2014 @ 13:03:59 #77
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_147972386
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 december 2014 13:01 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Dat menu klinkt heerlijk, en die groenteschotel ziet er zalig uit! Wat zit er in? Heb je een recept?
Thanx, nee gewoon ehm, beetje aangeklooid :)

- Krieltjes (gehalveerd)
- Spruitjes en blauwe spruitjes
- Aardpeertjes
- Pastinaak-schijfjes
- Knolraap-blokjes
- Klein beetjeuitgebakken spekjes
- Licht gebakken cranberries met schepje suiker

Alles voorgegaard en toen in de oven opgewarmd...
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147972508
Oh, voor ik het vergeet, crosspost van mijn kerstdiner.
Alle gangen hadden bijpassende wijn. :Y

De tafel:

De amuse: (geroosterde biet, geitenkaas, gesuikerde kumquat, pistachekruim, tuinkers)

Voorgerecht: (kippenleverpate, brood, knoflookscheuten en cranberrycompote)

Close up:

Voorgerecht: (Gravad lax met biet, zoete aardappelpannenkoek, zure room, half zacht eitje)

De soep (paddenstoelensoep, zo luchtig dat het bijna als bavarois voelde in je mond, met bacontwister)

Hoofdgerecht: (eendenborst, rode wijn saus, pommes anna, gekarameliseerde witlof, sinaasappelsesamkoekje)

Kaasplankje zonder foto.
Dessert: (Stoofpeer, crumble en passievrucht creme anglaise)

En de koekjes! Kokosmakronen en zandkoekjes met schaakbordpatroon.
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 26 december 2014 @ 13:31:05 #79
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_147973175
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 december 2014 13:07 schreef Lonaa het volgende:
Oh, voor ik het vergeet, crosspost van mijn kerstdiner.
Alle gangen hadden bijpassende wijn. :Y

De tafel:
[ afbeelding ]
De amuse: (geroosterde biet, geitenkaas, gesuikerde kumquat, pistachekruim, tuinkers)
[ afbeelding ]
Voorgerecht: (kippenleverpate, brood, knoflookscheuten en cranberrycompote)
[ afbeelding ]
Close up:
[ afbeelding ]
Voorgerecht: (Gravad lax met biet, zoete aardappelpannenkoek, zure room, half zacht eitje)
[ afbeelding ]
De soep (paddenstoelensoep, zo luchtig dat het bijna als bavarois voelde in je mond, met bacontwister)
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht: (eendenborst, rode wijn saus, pommes anna, gekarameliseerde witlof, sinaasappelsesamkoekje)
[ afbeelding ]
Kaasplankje zonder foto.
Dessert: (Stoofpeer, crumble en passievrucht creme anglaise)
[ afbeelding ]
En de koekjes! Kokosmakronen en zandkoekjes met schaakbordpatroon.
[ afbeelding ]
:9~ _O_
pi_147973244
Hmm! Wat ziet dat er goed uit! O+

Hier gisteren ook weer goed geslaagd :) alleen m'n filodeeg bakjes bleken iets te klein voor de pannacotta dus dat werd wat minder mooi dan bedoeld, gelukkig niet minder lekker :D

Straks foto's!
  vrijdag 26 december 2014 @ 13:53:28 #81
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_147973806
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 december 2014 13:07 schreef Lonaa het volgende:
Oh, voor ik het vergeet, crosspost van mijn kerstdiner.
Alle gangen hadden bijpassende wijn. :Y

De tafel:
[ afbeelding ]
De amuse: (geroosterde biet, geitenkaas, gesuikerde kumquat, pistachekruim, tuinkers)
[ afbeelding ]
Voorgerecht: (kippenleverpate, brood, knoflookscheuten en cranberrycompote)
[ afbeelding ]
Close up:
[ afbeelding ]
Voorgerecht: (Gravad lax met biet, zoete aardappelpannenkoek, zure room, half zacht eitje)
[ afbeelding ]
De soep (paddenstoelensoep, zo luchtig dat het bijna als bavarois voelde in je mond, met bacontwister)
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht: (eendenborst, rode wijn saus, pommes anna, gekarameliseerde witlof, sinaasappelsesamkoekje)
[ afbeelding ]
Kaasplankje zonder foto.
Dessert: (Stoofpeer, crumble en passievrucht creme anglaise)
[ afbeelding ]
En de koekjes! Kokosmakronen en zandkoekjes met schaakbordpatroon.
[ afbeelding ]
Mooi hoor ;) Smaakte het ook zoals het eruit zag?
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147974842
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 16:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bah, margarine
Ik heb nog een kilo zure pruimen, heb jij daar toevallig een goed recept mee of zo?
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
pi_147975347
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 13:53 schreef fietsie het volgende:

[..]

Mooi hoor ;) Smaakte het ook zoals het eruit zag?
Ja! :Y

Het was enorm lekker. :9
De zalm op zichzelf was ietsjes zouter dan verwacht/gehoopt, maar smaakte in combinatie met de rest precies goed.
De pate was heeeeeeeerlijk zacht, de soep was ontzettend luchtig, de eend precies goed. Nomnom. :9
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 26 december 2014 @ 14:55:27 #84
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_147975381
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 december 2014 14:53 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ja! :Y

Het was enorm lekker. :9
De zalm op zichzelf was ietsjes zouter dan verwacht/gehoopt, maar smaakte in combinatie met de rest precies goed.
De pate was heeeeeeeerlijk zacht, de soep was ontzettend luchtig, de eend precies goed. Nomnom. :9
Cool :) Ik ben nu begonnen met voorafjes serveren hier. Simpel spul, maar wel lekker.

Zelf zit ik op een "minimaal carb, minimaal vet" dieet dus ik -kijk- vooral naar hoe anderen genieten ;)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147976108
Karamels met goud, schuimpjes met wierook en roomrolletjes met mirre zijn inmiddels opgevroten bij de koffie. *) Later foto's!
Let me see you stripped down to the bone
pi_147976166
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 15:34 schreef minilot het volgende:
Karamels met goud, schuimpjes met wierook en roomrolletjes met mirre zijn inmiddels opgevroten bij de koffie. *) Later foto's!
Cool :D
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  vrijdag 26 december 2014 @ 15:54:35 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147976564
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 21:55 schreef agter het volgende:

[..]

wat zijn jullie kwijt inclusief drank per persoon?
Was een goedkope kerst dit jaar, ik denk iets van 15 euro per persoon. (3 gangen, 3 flessen wijn)
pi_147976639
Ziet er lekker uit :9 :9

Mijn oom heeft gister foto's gemaakt, die zal ik later wel eens posten als ik ze toegestuurd krijg :)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_147976709
Ziet er goed uit Lonaa!

Ik was ook niet zo veel kwijt. Totaal denk ik iets van 175 euro uitgegeven aan boodschappen, voor 1 x dessert voor 12 en twee x driegangenmenu (resp voor 6 en voor 5 personen). Wijn hadden we in huis, dus dat scheelt behoorlijk.
pi_147977057
Bij mijn was de venkel-hazelnootsoep deze keer wat dunner en véél smaakvoller en lekkerder dan de eerste keer dat ik het maakte :+ :9
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  vrijdag 26 december 2014 @ 17:26:01 #91
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_147978802
quote:
6s.gif Op woensdag 24 december 2014 20:52 schreef Iwanius het volgende:
Impressie van Iwanius Kerstdis 2014
Zijn dat foto's uit de jaren zeventig?
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  vrijdag 26 december 2014 @ 19:09:54 #92
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_147981067
*excuses* Gezien de drukte vandaag geen foto's. Alleen de mededeling: gehele menu zeer geslaagd.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147981956

Het diner van vandaag. Hachee met vifespice, kip met rozemarijn en tijm, lamsbout met knoflook en rozemarijn, spruitjes met spek, rode kool en aardappelkroketjes. Bijna helemaal op gegaan met 5 personen en 2 kinderen.
Toetje was creme brulee, appeltaart en chocolade ijs. Helaas geen foto daarvan.
pi_147982937
Gisteren had mijn moeder:
Voorgerecht van garnalencoctail met wiskey
Voorgerecht van kop runderboullion met ongezoete geklopte slagroom die naar kerrie smaakte
Hoofdgerecht was rundertornedo met wijnsaus, en sperziebonen, gerold in ontbijtspek.
Dan kaasplankje
Dan ijs want het oorspronkeleijke toetje was mislukt.
Er stonden stoofpeertjes van mij bij :)
Twiddel
  vrijdag 26 december 2014 @ 22:17:25 #95
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_147987017
Een laat toetje ;)

Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147992332
Ik heb alleen een aantal detail foto's. Maar ook het laatste kerstdiner was heerlijk. De paté was echt een heerlijke gang. De beef Wellington had ik graag roder gezien, maar helaas. Maar het was mijn eerste keer ossenhaas, dus ik vond hem alsnog heerlijk. En aan tafel gelukkig mensen die niet zo van rood vlees houden. Ik zelf eigenlijk wel. :')

Baked Alaska was heerlijk. Met zelfgemaakt chocolade ijs en een zoute karamel swirl. Alleen vond ik het teveel koffie cake in verhouding tot ijs.

Maar ach, ik lever graag commentaar op mijn eigen kookkunsten. Maar uiteindelijk was het een geweldige avond met prima eten.



pi_147992767
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 december 2014 00:25 schreef Myraela het volgende:
Ik heb alleen een aantal detail foto's. Maar ook het laatste kerstdiner was heerlijk. De paté was echt een heerlijke gang. De beef Wellington had ik graag roder gezien, maar helaas. Maar het was mijn eerste keer ossenhaas, dus ik vond hem alsnog heerlijk. En aan tafel gelukkig mensen die niet zo van rood vlees houden. Ik zelf eigenlijk wel. :')

Baked Alaska was heerlijk. Met zelfgemaakt chocolade ijs en een zoute karamel swirl. Alleen vond ik het teveel koffie cake in verhouding tot ijs.

Maar ach, ik lever graag commentaar op mijn eigen kookkunsten. Maar uiteindelijk was het een geweldige avond met prima eten.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wouw, dat ziet er heerlijk uit!
Make my day!
pi_147994601
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 december 2014 00:25 schreef Myraela het volgende:
Ik heb alleen een aantal detail foto's. Maar ook het laatste kerstdiner was heerlijk. De paté was echt een heerlijke gang. De beef Wellington had ik graag roder gezien, maar helaas. Maar het was mijn eerste keer ossenhaas, dus ik vond hem alsnog heerlijk. En aan tafel gelukkig mensen die niet zo van rood vlees houden. Ik zelf eigenlijk wel. :')

Baked Alaska was heerlijk. Met zelfgemaakt chocolade ijs en een zoute karamel swirl. Alleen vond ik het teveel koffie cake in verhouding tot ijs.

Maar ach, ik lever graag commentaar op mijn eigen kookkunsten. Maar uiteindelijk was het een geweldige avond met prima eten.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooi hoor! Populair in Australië, dit diner :)
Beef Wellington; kudo's dat je dat al durft. Vind het zelf doodeng omdat je em niet kunt checken tijdens het bakken.

^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 27 december 2014 @ 01:52:14 #99
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147995107
Wat ziet dat er goed uit allemaal O+ :Y) :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148000472
Geen foto's van de zes pasteien kerst avond maar die vielen erg in de smaak :)

Wel snelle foto's van het voorgerecht eerste kerstdag:



Konijn rilette, groenten paté, kabeljauw brandade, pittige zoetzuur van rode ui en tafelzuur. Met toast en zelfgebakken noten speltbrood.



En het nagerecht:



Helaas m'n filodeeg bakje iets te klein gemaakt dus paste de pannacotta er niet mooi in zoals de bedoeling was
:@

Het is vanille pannacotta met kaneel rozensiroop en rozenblaadjes met een beetje geslagen room en een semifreddo met granaatappelsaus en pistache nootjes :9

Toetje tweede kerstdag:



Bitterkoekjes pudding

Hoofd was een gevuld kippetje met kweepeer glaze, pistache rode port en gedroogde kersen maar Helaasch geen foto, was wel erg lekker!

[ Bericht 15% gewijzigd door Zo-is-dat op 27-12-2014 10:48:59 ]
pi_148001768
Zes pasteien!!! :D ^O^ Wat gaaf! En ongetwijfeld lekker! Pasteien: O+

Myra, zeer lekkermakende foto's! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_148001954
Mijn tafel bij avond, met schoonfamilie eraan:


Het Wijzen-uit-het-Oostentrio van zoute karamels met goud, meringue met wierrook (sandelhout) en kaneelrolletjes vol room met mirre-extract: :)


Closeup van de karamels, toen ik ze net van bladgoud had voorzien in de keuken:


De Tl-buis in mijn keuken ging 's avonds kaduuk ( -O- ) en het was echt te donker om mijn hoofd- en bijgerechten (hele eend, pork wellington, cranberrycompote, aardappelkoekjes met sinaasappel, venkel met drie soorten kaas en een koolsalade met pecan en appel) op de foto te zetten. Ach ja. Het was in elk geval erg lekker allemaal en er is geen kruimel overgebleven. Geen restjeseten vandaag dus! :D

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 27-12-2014 11:54:44 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 27 december 2014 @ 12:30:39 #103
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_148003900
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 december 2014 00:25 schreef Myraela het volgende:
Ik heb alleen een aantal detail foto's. Maar ook het laatste kerstdiner was heerlijk. De paté was echt een heerlijke gang. De beef Wellington had ik graag roder gezien, maar helaas. Maar het was mijn eerste keer ossenhaas, dus ik vond hem alsnog heerlijk. En aan tafel gelukkig mensen die niet zo van rood vlees houden. Ik zelf eigenlijk wel. :')

Baked Alaska was heerlijk. Met zelfgemaakt chocolade ijs en een zoute karamel swirl. Alleen vond ik het teveel koffie cake in verhouding tot ijs.

Maar ach, ik lever graag commentaar op mijn eigen kookkunsten. Maar uiteindelijk was het een geweldige avond met prima eten.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Super hoor, ziet er goed uit,.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zaterdag 27 december 2014 @ 12:31:16 #104
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_148003928
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:34 schreef minilot het volgende:
Mijn tafel bij avond, met schoonfamilie eraan:
[ afbeelding ]

Het Wijzen-uit-het-Oostentrio van zoute karamels met goud, meringue met wierrook (sandelhout) en kaneelrolletjes vol room met mirre-extract: :)
[ afbeelding ]

Closeup van de karamels, toen ik ze net van bladgoud had voorzien in de keuken:
[ afbeelding ]

De Tl-buis in mijn keuken ging 's avonds kaduuk ( -O- ) en het was echt te donker om mijn hoofd- en bijgerechten (hele eend, pork wellington, cranberrycompote, aardappelkoekjes met sinaasappel, venkel met drie soorten kaas en een koolsalade met pecan en appel) op de foto te zetten. Ach ja. Het was in elk geval erg lekker allemaal en er is geen kruimel overgebleven. Geen restjeseten vandaag dus! :D
Mjahm wow, veel zorg aan besteed!
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zaterdag 27 december 2014 @ 12:39:21 #105
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_148004225


Mijn moeder's kerst menu voor ons tweeën :D Geroosterde kip met stuffing, aardappels & pastinaken uit de oven, haricots verts en cranberrysaus :)

Het was erg lekker allemaal :9
  zaterdag 27 december 2014 @ 12:57:53 #106
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_148004839
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 01:32 schreef FutureFairytale het volgende:

Beef Wellington; kudo's dat je dat al durft. Vind het zelf doodeng omdat je em niet kunt checken tijdens het bakken.

^O^
Kernthermometer erin en opgelost :)
pi_148005054
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:34 schreef minilot het volgende:
Mijn tafel bij avond, met schoonfamilie eraan:
[ afbeelding ]

Het Wijzen-uit-het-Oostentrio van zoute karamels met goud, meringue met wierrook (sandelhout) en kaneelrolletjes vol room met mirre-extract: :)
[ afbeelding ]

Closeup van de karamels, toen ik ze net van bladgoud had voorzien in de keuken:
[ afbeelding ]

De Tl-buis in mijn keuken ging 's avonds kaduuk ( -O- ) en het was echt te donker om mijn hoofd- en bijgerechten (hele eend, pork wellington, cranberrycompote, aardappelkoekjes met sinaasappel, venkel met drie soorten kaas en een koolsalade met pecan en appel) op de foto te zetten. Ach ja. Het was in elk geval erg lekker allemaal en er is geen kruimel overgebleven. Geen restjeseten vandaag dus! :D
Prachtig! O+ en het hoofdgerecht klinkt verrukkelijk :9
pi_148006152
Was blijven steken op 'zes pasteien', maar de rest klinkt ook goed, zeg!

quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 10:38 schreef Zo-is-dat het volgende:
zelfgebakken noten speltbrood.
Ooo! O+

quote:
vanille pannacotta met kaneel rozensiroop en rozenblaadjes
Ooooooo!! O+ O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_148009788
Nog even pronken met een van de amuses van m'n lief O+



Geïnspireerd op t (fantastische!! O+ :D ) diner wat we in november bij de librije hebben genoten

De "horse ra hand dish" zoals ie hm heeft genoemd :D mierikswortel, avocado, noten crunch, prei, bleekselderij *O*
pi_148011206
ik vind het maar een ranzige nieuwigheid.
pi_148037604
Van Tweede Kerstdag heb ik alleen een foto van het toetje: pavlova met vijgen, granaatappel, abrikoos, pistache, kakifruit, rozenwater en granaatappelsiroop. Ik had ook een beetje rozenwater door de pavlova gedaan. En uiteindelijk was ik eigenlijk wel blij dat ik die opnieuw moest doen, want de tweede keer waren ze echt veeeeeeel beter gelukt.



Oh, en verder kan ik iedereen het recept voor zoetzure vis uit 'Jeruzalem' van Ottolenghi van harte aanbevelen. :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
pi_148062236
:o die foto's en die gerechten... :9~

Nu durf ik mijn foto's hier niet te showen :@
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
pi_148062386
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 19:50 schreef V1z0R het volgende:
:o die foto's en die gerechten... :9~

Nu durf ik mijn foto's hier niet te showen :@
stel je niet aan :P post!
pi_148062932
Was ook wel de bedoeling maar ik kan dus voor geen ene reet goede foto's nemen en de sausjes lijken daardoor op een vette brei. :P
En de loempia's lijken wel groentedrollen terwijl ze in het echt toch best wel er lekker uitzagen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
pi_148062988
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 20:03 schreef V1z0R het volgende:
Was ook wel de bedoeling maar ik kan dus voor geen ene reet goede foto's nemen en de sausjes lijken daardoor op een vette brei. :P
En de loempia's lijken wel groentedrollen terwijl ze in het echt toch best wel er lekker uitzagen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ow ik heb hem nog niet opengeklikt maar wat maak je me nieuwsgierig :D
pi_148063002
* klikt *
pi_148063085
ik krijg er trek van :D

en presentatie technisch vind ik de soep en de salde bij het hoofdgerecht het mooist. maar de rest zou ik me ook wel op verheugen als ik het op mocht eten :p
pi_148063632
Het smaakte dan ook erg goed en een van de grootste kieskauwerts die ik ken heeft vrijwel alles opgegeten, dus dat is op zich ook een compliment :+
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
pi_148063740
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 20:16 schreef V1z0R het volgende:
Het smaakte dan ook erg goed en een van de grootste kieskauwerts die ik ken heeft vrijwel alles opgegeten, dus dat is op zich ook een compliment :+
Fijn is dat hè, als bijna alles opkomt!
Make my day!
pi_148064022
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 20:19 schreef agter het volgende:

[..]

Fijn is dat hè, als bijna alles opkomt!
:Y

De laatste restjes wijn maak ik vanavond zelf op B-)
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
pi_148064142
Ziet er toch prima uit.

Alleen wat is het warme voorgerecht? :@ En wat is dat voor vlees bij het hoofdgerecht?
pi_148064143
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 20:24 schreef V1z0R het volgende:

[..]

:Y

De laatste restjes wijn maak ik vanavond zelf op B-)
Herkenbaar! Als je de kok bent kun je zelf vaak pas achteraf echt genieten. Dat vind ik dan wel vaak jammer, dat de sociale interactie je wat ontgaat.
Make my day!
pi_148064618
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 20:26 schreef agter het volgende:
Dat vind ik dan wel vaak jammer, dat de sociale interactie je wat ontgaat.
Dat heb ik dus echt helemaal niet he. Ik sta tijdens het hele diner misschien een kwartier nog te koken. Daar plan ik de gerechten overigens ook gewoon op, vind ik veel fijner.
pi_148065054
Hier wel iets meer dan een kwartier maar niet dat ik veel gemist heb.
Wel zoveel mogelijk van te voren al gedaan natuurlijk.
quote:
14s.gif Op zondag 28 december 2014 20:26 schreef Myraela het volgende:
Ziet er toch prima uit.

Alleen wat is het warme voorgerecht? :@ En wat is dat voor vlees bij het hoofdgerecht?
Dat is een loempia (rijstevel) met eendeborst :D Het vel zie je dus nauwelijks en de saus lijkt ook niet op hoe het er in gewoon licht uitzag.

Hoofdgerecht is entrecote met champignons.

Kun je op foto niet helemaal zien maar vond ik erg goed gelukt. Heb maar een kleine keuken dus werd beetje lastig om ook tegelijk groente te grillen (had eigenlijk m'n combimagnetron moeten gebruiken) en aardappels met champignons te maken. Maar om vlees op temperatuur te brengen ging au bain bijzonder goed zonder dat het ging garen.
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
pi_148065320
quote:
14s.gif Op zondag 28 december 2014 20:34 schreef Myraela het volgende:

[..]

Dat heb ik dus echt helemaal niet he. Ik sta tijdens het hele diner misschien een kwartier nog te koken. Daar plan ik de gerechten overigens ook gewoon op, vind ik veel fijner.
Oh, ik bedoel niet zozeer direct alleen het koken: meer het gastschap ansich voor 8 personen.
Ik stond voor het hoofdgerecht maar een half uur in de keuken (die open is), maar het is ook meer de drukte er omheen:
Zien dat iedereen nog genoeg te drinken heeft, glazen vervangen door schone bij nieuwe wijn, mensen met elkaar laten praten die elkaar niet kenden als ze iets gemeenschappelijks hadden, etc. Nog snel wat speelgoed voor de kinderen van zolder halen, voor mensen die buiten staan te roken de vuurkorf nog wat opstoken etc.
Maar ieder doet het op zijn eigen manier. Ik was te druk met alles om lekker te zitten en een goed gesprek aan te gaan.
Make my day!
pi_148065578
Oh, maar daar doe ik allemaal niet aan. Fles wijn op tafel en voor de rest kan iedereen het zelf wel uitzoeken. Het is ook Kerst voor mij. :D

Maar ik kookte dan ook niet in mijn eigen huis en we waren alleen met familie, die kunnen hun weg ook wel vinden in mijn moeders huis.
pi_148066287
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 20:44 schreef agter het volgende:

[..]

Oh, ik bedoel niet zozeer direct alleen het koken: meer het gastschap ansich voor 8 personen.
Ik stond voor het hoofdgerecht maar een half uur in de keuken (die open is), maar het is ook meer de drukte er omheen:
Zien dat iedereen nog genoeg te drinken heeft, glazen vervangen door schone bij nieuwe wijn, mensen met elkaar laten praten die elkaar niet kenden als ze iets gemeenschappelijks hadden, etc. Nog snel wat speelgoed voor de kinderen van zolder halen, voor mensen die buiten staan te roken de vuurkorf nog wat opstoken etc.
Maar ieder doet het op zijn eigen manier. Ik was te druk met alles om lekker te zitten en een goed gesprek aan te gaan.
Ja, dan is het al snel druk. Zelf wel genoten toch!?

Bij m'n oma mag ik ook ook nooit meehelpen want dat doen de vrouwen dan. Gaan ook wel wat flesjes wijn doorheen in de keuken :+
Maar de mannen moeten eten en drinken en de vrouwen van de familie doen de rest en dat vinden ze leuk.
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
pi_148066347
quote:
14s.gif Op zondag 28 december 2014 20:48 schreef Myraela het volgende:
Oh, maar daar doe ik allemaal niet aan. Fles wijn op tafel en voor de rest kan iedereen het zelf wel uitzoeken. Het is ook Kerst voor mij. :D

Maar ik kookte dan ook niet in mijn eigen huis en we waren alleen met familie, die kunnen hun weg ook wel vinden in mijn moeders huis.
Ja, maar ja: ieder nieuw gerecht kreeg een nieuwe wijn, met bijpassende glazen. Haha! Zo zie je maar weer! Maar ik had hier ook schoonfamilie en aangetrouwden..beetje goede indruk maken, hè.. Voor die ene dag in het jaar.. ;) haha!

(En een man die grieperig was, werkt ook niet echt mee, dan doe je bijna alles alleen... )
Make my day!
pi_148066437
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 20:59 schreef V1z0R het volgende:

[..]

Ja, dan is het al snel druk. Zelf wel genoten toch!?

Bij m'n oma mag ik ook ook nooit meehelpen want dat doen de vrouwen dan. Gaan ook wel wat flesjes wijn doorheen in de keuken :+
Maar de mannen moeten eten en drinken en de vrouwen van de familie doen de rest en dat vinden ze leuk.
Ja, ik vind het het erg leuk om te koken, en als dan bijna alles gewoon schoon opgaat, is dat heerlijk! Het zet ook een standaard voor de volgende die dat volgend jaar mag doen, hihi.
Make my day!
  maandag 29 december 2014 @ 00:42:45 #130
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_148079514
Het zit er weer op (gelukkig). Koken voor 6 + 14 personen twee dagen achter elkaar is echt wel een beetje gekkenwerk en ik doe het ook nooit meer op deze manier. Maar het was wel heel erg tof om gedaan te hebben.

Kerstavond heb ik uiteindelijk redelijk simpel gehouden uiteindelijk met een huisgemaakte Franse champignonsoep inclusief huisgemaakte bouillon. Het hoofdgerecht bestond uit een rollade met vulling (kant en klaar gekocht), pommes duchesse en sperziebonen met hazelnootdressing. Dat laatste was nog verrassend lekker trouwens. Het nagerecht was een browniesandwich met banaan (Brownie gebakken en daarna gevuld met mascarpone, vanille en een extra laag banaan). Het toetje was wel heel erg machtig, maar dat compenseerde gevoelsmatig prima met het voorgerecht en hoofdgerecht, welke geen zware maaltijden waren.

Eerste kerstdag bestond uit 4 gangen waarbij we begonnen met de soep der soepen. In de kerststress had ik een paar ingredienten niet, maar ik heb ze uiteindelijk gelukkig niet extreem gemist in de smaaksensatie. Ik heb er wel een bouillon van gemaakt door alle ingrediënten eruit te halen en alleen bij het serveren een anijs ster en een verse shii-take erbij te doen (die natuurlijk ook al in de pan had gezeten). Tussengerecht was een kalkoensalade met een dressing van manderijn/kerrie aangevuld met een kerstster van bladerdeeg. Hier wel even stevig gebaald, want de oven van mijn ouders werkt duidelijk anders dan die van mij, ondanks dat het beide hete lucht is. Ik had dus wat moeite om de bladerdeeg mooi donker te bakken. Vorig jaar lukte het thuis wat dat betreft veel beter. :)

Het hoofdgerecht was hertenstoof met pommes amandes, spruitjes en macadamia noten. Met bijgerecht stoofpeertjes met effect. (De 24kitchen stoofperen) Eigenlijk hoorde er ook cantharellen bij, maar ik ben 5 supermarkten nog afgelopen en ze waren nergens te vinden behalve in de melanges. Uiteindelijk voor een melange gekozen, maar dat is eigenlijk het enige dat echt mislukt was. Achja, je kan niet alles hebben :) De pommes amandes was wel bijzonder lekker, ondanks dat het nog even een werkje is om een kilo aardappels uit te rollen tot balletjes ter grootte van een walnoot en dan door een amandelschaafsel te halen :P

De opmaak van de borden was ook niet om over naar huis te schrijven voor het hoofdgerecht, ik had kookringen zodat ik iedereen precies evenveel kon geven, maar al snel bleek dat die hoeveelheid echt veel te veel zou zijn. Dus het halve bord lag al vol met stoofvlees en toen moest de rest van de garneringen er nog bij. Dat werd dus een klein zooitje. En qua tijdsmanagement was het wel duidelijk dat ik (gelukkig) geen echte chef ben :D Want er zat echt teveel tijd tussen tussengerecht en nagerecht.

Nagerecht bestond uit een ambachtelijke ijstaart, gemaakt door de broer van mijn zwager die een prijswinnende ijssalon runt. Op verzoek is de taart gevuld met kaneelijs, afgetopt met chocolade en de zijkanten afgestreken met karamel. Om je vingers bij op te likken, zo goddelijk lekker was dat ijs :D in eerste instantie wilde ik bakjes maken van kletskoppen en op die manier kaneelijs serveren, maar met alle drukte die ik al had ben ik blij dat dat niet gebeurd is.

De tafelversiering werd overigens bijzonder goed ontvangen en ik vond het ook echt fantastisch toen het allemaal eenmaal stond. Door de regen kon ik de familie niet even een half uurtje op de wandel sturen, dus het was tijdens het verbouwen van de huiskamer wel een lichtelijk gekkenhuis :D

Maar al met al twee succesvolle avonden en tot nu toe alleen maar lofzang ontvangen. Heb sinds Eerst Kerstdag wel afschuwelijke pijn in de rug. Waarschijnlijk door verkeerd te tillen, door te gaan en drie lange dagen in de keuken. Maar dat overleven we ook wel. Door alle hectiek heb ik zelf totaal geen foto's van het eten jammer genoeg, maar ik heb nog wel een samenvatting vanuit Facebook via familie. Bij gebrek aan beter die dan maar ;)

[Geen zin in gezeik over privacy, dan maar helemaal geen foto]

Volgend jaar weer? Hoewel ik dan waarschijnlijk wel in een kleinere setting ga opereren :D

[ Bericht 2% gewijzigd door RoelerMF op 29-12-2014 15:33:24 ]
»» Democracy is so overrated »»
  maandag 29 december 2014 @ 14:02:40 #131
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_148093378
The Aftermath. Zal ook maar eens een verslagje posten. :s) :

Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een diner van 5 gangen. Alles ging prima, mede dankzij het van te voren uitproberen van de gerechten. De whisky-chocoladetaart was de eerste keer wat droog, maar nu was ie prima gelukt! Alles zag er ook superfeestelijk uit.

Het menu:
Geroosterde paprika-tomatensoep met een balletje van geitenkaas (niet de soep der soepen dus maar mijn vriend wilde deze graag maken)
Frisse scroppino met sorbetijs, prosecco en vodka
Beenham met honingglazuur en whisky saus, geserveerd met zoete appeltjes en old skool witlof
Whisky-chocoladetaart met frambozen en slagroom
Koffie Compleet

De menukaarten hadden we achter een QR code ‘verstopt’, vond het wel een leuke gimmick..

Onze menukaart


De gedekte tafel


Het voorgerecht


Scroppino tussendoor


Hoofgerecht


Nagerecht


En een Koffie Compleet om het feest mee af te sluiten


Mission succes! *O*
pi_148094487
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 00:42 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
Deze mensen weten dat ze zo op internet staan?
Make my day!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')