abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_148001768
Zes pasteien!!! :D ^O^ Wat gaaf! En ongetwijfeld lekker! Pasteien: O+

Myra, zeer lekkermakende foto's! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_148001954
Mijn tafel bij avond, met schoonfamilie eraan:


Het Wijzen-uit-het-Oostentrio van zoute karamels met goud, meringue met wierrook (sandelhout) en kaneelrolletjes vol room met mirre-extract: :)


Closeup van de karamels, toen ik ze net van bladgoud had voorzien in de keuken:


De Tl-buis in mijn keuken ging 's avonds kaduuk ( -O- ) en het was echt te donker om mijn hoofd- en bijgerechten (hele eend, pork wellington, cranberrycompote, aardappelkoekjes met sinaasappel, venkel met drie soorten kaas en een koolsalade met pecan en appel) op de foto te zetten. Ach ja. Het was in elk geval erg lekker allemaal en er is geen kruimel overgebleven. Geen restjeseten vandaag dus! :D

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 27-12-2014 11:54:44 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 27 december 2014 @ 12:30:39 #103
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_148003900
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 december 2014 00:25 schreef Myraela het volgende:
Ik heb alleen een aantal detail foto's. Maar ook het laatste kerstdiner was heerlijk. De paté was echt een heerlijke gang. De beef Wellington had ik graag roder gezien, maar helaas. Maar het was mijn eerste keer ossenhaas, dus ik vond hem alsnog heerlijk. En aan tafel gelukkig mensen die niet zo van rood vlees houden. Ik zelf eigenlijk wel. :')

Baked Alaska was heerlijk. Met zelfgemaakt chocolade ijs en een zoute karamel swirl. Alleen vond ik het teveel koffie cake in verhouding tot ijs.

Maar ach, ik lever graag commentaar op mijn eigen kookkunsten. Maar uiteindelijk was het een geweldige avond met prima eten.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Super hoor, ziet er goed uit,.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zaterdag 27 december 2014 @ 12:31:16 #104
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_148003928
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:34 schreef minilot het volgende:
Mijn tafel bij avond, met schoonfamilie eraan:
[ afbeelding ]

Het Wijzen-uit-het-Oostentrio van zoute karamels met goud, meringue met wierrook (sandelhout) en kaneelrolletjes vol room met mirre-extract: :)
[ afbeelding ]

Closeup van de karamels, toen ik ze net van bladgoud had voorzien in de keuken:
[ afbeelding ]

De Tl-buis in mijn keuken ging 's avonds kaduuk ( -O- ) en het was echt te donker om mijn hoofd- en bijgerechten (hele eend, pork wellington, cranberrycompote, aardappelkoekjes met sinaasappel, venkel met drie soorten kaas en een koolsalade met pecan en appel) op de foto te zetten. Ach ja. Het was in elk geval erg lekker allemaal en er is geen kruimel overgebleven. Geen restjeseten vandaag dus! :D
Mjahm wow, veel zorg aan besteed!
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zaterdag 27 december 2014 @ 12:39:21 #105
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_148004225


Mijn moeder's kerst menu voor ons tweeën :D Geroosterde kip met stuffing, aardappels & pastinaken uit de oven, haricots verts en cranberrysaus :)

Het was erg lekker allemaal :9
  zaterdag 27 december 2014 @ 12:57:53 #106
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_148004839
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 01:32 schreef FutureFairytale het volgende:

Beef Wellington; kudo's dat je dat al durft. Vind het zelf doodeng omdat je em niet kunt checken tijdens het bakken.

^O^
Kernthermometer erin en opgelost :)
pi_148005054
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:34 schreef minilot het volgende:
Mijn tafel bij avond, met schoonfamilie eraan:
[ afbeelding ]

Het Wijzen-uit-het-Oostentrio van zoute karamels met goud, meringue met wierrook (sandelhout) en kaneelrolletjes vol room met mirre-extract: :)
[ afbeelding ]

Closeup van de karamels, toen ik ze net van bladgoud had voorzien in de keuken:
[ afbeelding ]

De Tl-buis in mijn keuken ging 's avonds kaduuk ( -O- ) en het was echt te donker om mijn hoofd- en bijgerechten (hele eend, pork wellington, cranberrycompote, aardappelkoekjes met sinaasappel, venkel met drie soorten kaas en een koolsalade met pecan en appel) op de foto te zetten. Ach ja. Het was in elk geval erg lekker allemaal en er is geen kruimel overgebleven. Geen restjeseten vandaag dus! :D
Prachtig! O+ en het hoofdgerecht klinkt verrukkelijk :9
pi_148006152
Was blijven steken op 'zes pasteien', maar de rest klinkt ook goed, zeg!

quote:
1s.gif Op zaterdag 27 december 2014 10:38 schreef Zo-is-dat het volgende:
zelfgebakken noten speltbrood.
Ooo! O+

quote:
vanille pannacotta met kaneel rozensiroop en rozenblaadjes
Ooooooo!! O+ O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_148009788
Nog even pronken met een van de amuses van m'n lief O+



Geïnspireerd op t (fantastische!! O+ :D ) diner wat we in november bij de librije hebben genoten

De "horse ra hand dish" zoals ie hm heeft genoemd :D mierikswortel, avocado, noten crunch, prei, bleekselderij *O*
pi_148011206
ik vind het maar een ranzige nieuwigheid.
pi_148037604
Van Tweede Kerstdag heb ik alleen een foto van het toetje: pavlova met vijgen, granaatappel, abrikoos, pistache, kakifruit, rozenwater en granaatappelsiroop. Ik had ook een beetje rozenwater door de pavlova gedaan. En uiteindelijk was ik eigenlijk wel blij dat ik die opnieuw moest doen, want de tweede keer waren ze echt veeeeeeel beter gelukt.



Oh, en verder kan ik iedereen het recept voor zoetzure vis uit 'Jeruzalem' van Ottolenghi van harte aanbevelen. :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
pi_148062236
:o die foto's en die gerechten... :9~

Nu durf ik mijn foto's hier niet te showen :@
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
pi_148062386
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 19:50 schreef V1z0R het volgende:
:o die foto's en die gerechten... :9~

Nu durf ik mijn foto's hier niet te showen :@
stel je niet aan :P post!
pi_148062932
Was ook wel de bedoeling maar ik kan dus voor geen ene reet goede foto's nemen en de sausjes lijken daardoor op een vette brei. :P
En de loempia's lijken wel groentedrollen terwijl ze in het echt toch best wel er lekker uitzagen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
pi_148062988
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 20:03 schreef V1z0R het volgende:
Was ook wel de bedoeling maar ik kan dus voor geen ene reet goede foto's nemen en de sausjes lijken daardoor op een vette brei. :P
En de loempia's lijken wel groentedrollen terwijl ze in het echt toch best wel er lekker uitzagen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ow ik heb hem nog niet opengeklikt maar wat maak je me nieuwsgierig :D
pi_148063002
* klikt *
pi_148063085
ik krijg er trek van :D

en presentatie technisch vind ik de soep en de salde bij het hoofdgerecht het mooist. maar de rest zou ik me ook wel op verheugen als ik het op mocht eten :p
pi_148063632
Het smaakte dan ook erg goed en een van de grootste kieskauwerts die ik ken heeft vrijwel alles opgegeten, dus dat is op zich ook een compliment :+
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
pi_148063740
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 20:16 schreef V1z0R het volgende:
Het smaakte dan ook erg goed en een van de grootste kieskauwerts die ik ken heeft vrijwel alles opgegeten, dus dat is op zich ook een compliment :+
Fijn is dat hè, als bijna alles opkomt!
Make my day!
pi_148064022
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 20:19 schreef agter het volgende:

[..]

Fijn is dat hè, als bijna alles opkomt!
:Y

De laatste restjes wijn maak ik vanavond zelf op B-)
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
pi_148064142
Ziet er toch prima uit.

Alleen wat is het warme voorgerecht? :@ En wat is dat voor vlees bij het hoofdgerecht?
pi_148064143
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 20:24 schreef V1z0R het volgende:

[..]

:Y

De laatste restjes wijn maak ik vanavond zelf op B-)
Herkenbaar! Als je de kok bent kun je zelf vaak pas achteraf echt genieten. Dat vind ik dan wel vaak jammer, dat de sociale interactie je wat ontgaat.
Make my day!
pi_148064618
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 20:26 schreef agter het volgende:
Dat vind ik dan wel vaak jammer, dat de sociale interactie je wat ontgaat.
Dat heb ik dus echt helemaal niet he. Ik sta tijdens het hele diner misschien een kwartier nog te koken. Daar plan ik de gerechten overigens ook gewoon op, vind ik veel fijner.
pi_148065054
Hier wel iets meer dan een kwartier maar niet dat ik veel gemist heb.
Wel zoveel mogelijk van te voren al gedaan natuurlijk.
quote:
14s.gif Op zondag 28 december 2014 20:26 schreef Myraela het volgende:
Ziet er toch prima uit.

Alleen wat is het warme voorgerecht? :@ En wat is dat voor vlees bij het hoofdgerecht?
Dat is een loempia (rijstevel) met eendeborst :D Het vel zie je dus nauwelijks en de saus lijkt ook niet op hoe het er in gewoon licht uitzag.

Hoofdgerecht is entrecote met champignons.

Kun je op foto niet helemaal zien maar vond ik erg goed gelukt. Heb maar een kleine keuken dus werd beetje lastig om ook tegelijk groente te grillen (had eigenlijk m'n combimagnetron moeten gebruiken) en aardappels met champignons te maken. Maar om vlees op temperatuur te brengen ging au bain bijzonder goed zonder dat het ging garen.
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
pi_148065320
quote:
14s.gif Op zondag 28 december 2014 20:34 schreef Myraela het volgende:

[..]

Dat heb ik dus echt helemaal niet he. Ik sta tijdens het hele diner misschien een kwartier nog te koken. Daar plan ik de gerechten overigens ook gewoon op, vind ik veel fijner.
Oh, ik bedoel niet zozeer direct alleen het koken: meer het gastschap ansich voor 8 personen.
Ik stond voor het hoofdgerecht maar een half uur in de keuken (die open is), maar het is ook meer de drukte er omheen:
Zien dat iedereen nog genoeg te drinken heeft, glazen vervangen door schone bij nieuwe wijn, mensen met elkaar laten praten die elkaar niet kenden als ze iets gemeenschappelijks hadden, etc. Nog snel wat speelgoed voor de kinderen van zolder halen, voor mensen die buiten staan te roken de vuurkorf nog wat opstoken etc.
Maar ieder doet het op zijn eigen manier. Ik was te druk met alles om lekker te zitten en een goed gesprek aan te gaan.
Make my day!
pi_148065578
Oh, maar daar doe ik allemaal niet aan. Fles wijn op tafel en voor de rest kan iedereen het zelf wel uitzoeken. Het is ook Kerst voor mij. :D

Maar ik kookte dan ook niet in mijn eigen huis en we waren alleen met familie, die kunnen hun weg ook wel vinden in mijn moeders huis.
pi_148066287
quote:
1s.gif Op zondag 28 december 2014 20:44 schreef agter het volgende:

[..]

Oh, ik bedoel niet zozeer direct alleen het koken: meer het gastschap ansich voor 8 personen.
Ik stond voor het hoofdgerecht maar een half uur in de keuken (die open is), maar het is ook meer de drukte er omheen:
Zien dat iedereen nog genoeg te drinken heeft, glazen vervangen door schone bij nieuwe wijn, mensen met elkaar laten praten die elkaar niet kenden als ze iets gemeenschappelijks hadden, etc. Nog snel wat speelgoed voor de kinderen van zolder halen, voor mensen die buiten staan te roken de vuurkorf nog wat opstoken etc.
Maar ieder doet het op zijn eigen manier. Ik was te druk met alles om lekker te zitten en een goed gesprek aan te gaan.
Ja, dan is het al snel druk. Zelf wel genoten toch!?

Bij m'n oma mag ik ook ook nooit meehelpen want dat doen de vrouwen dan. Gaan ook wel wat flesjes wijn doorheen in de keuken :+
Maar de mannen moeten eten en drinken en de vrouwen van de familie doen de rest en dat vinden ze leuk.
Like anything else in life, anal fisting can be made high class by going at it with your pinkie out.
pi_148066347
quote:
14s.gif Op zondag 28 december 2014 20:48 schreef Myraela het volgende:
Oh, maar daar doe ik allemaal niet aan. Fles wijn op tafel en voor de rest kan iedereen het zelf wel uitzoeken. Het is ook Kerst voor mij. :D

Maar ik kookte dan ook niet in mijn eigen huis en we waren alleen met familie, die kunnen hun weg ook wel vinden in mijn moeders huis.
Ja, maar ja: ieder nieuw gerecht kreeg een nieuwe wijn, met bijpassende glazen. Haha! Zo zie je maar weer! Maar ik had hier ook schoonfamilie en aangetrouwden..beetje goede indruk maken, hè.. Voor die ene dag in het jaar.. ;) haha!

(En een man die grieperig was, werkt ook niet echt mee, dan doe je bijna alles alleen... )
Make my day!
pi_148066437
quote:
0s.gif Op zondag 28 december 2014 20:59 schreef V1z0R het volgende:

[..]

Ja, dan is het al snel druk. Zelf wel genoten toch!?

Bij m'n oma mag ik ook ook nooit meehelpen want dat doen de vrouwen dan. Gaan ook wel wat flesjes wijn doorheen in de keuken :+
Maar de mannen moeten eten en drinken en de vrouwen van de familie doen de rest en dat vinden ze leuk.
Ja, ik vind het het erg leuk om te koken, en als dan bijna alles gewoon schoon opgaat, is dat heerlijk! Het zet ook een standaard voor de volgende die dat volgend jaar mag doen, hihi.
Make my day!
  maandag 29 december 2014 @ 00:42:45 #130
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_148079514
Het zit er weer op (gelukkig). Koken voor 6 + 14 personen twee dagen achter elkaar is echt wel een beetje gekkenwerk en ik doe het ook nooit meer op deze manier. Maar het was wel heel erg tof om gedaan te hebben.

Kerstavond heb ik uiteindelijk redelijk simpel gehouden uiteindelijk met een huisgemaakte Franse champignonsoep inclusief huisgemaakte bouillon. Het hoofdgerecht bestond uit een rollade met vulling (kant en klaar gekocht), pommes duchesse en sperziebonen met hazelnootdressing. Dat laatste was nog verrassend lekker trouwens. Het nagerecht was een browniesandwich met banaan (Brownie gebakken en daarna gevuld met mascarpone, vanille en een extra laag banaan). Het toetje was wel heel erg machtig, maar dat compenseerde gevoelsmatig prima met het voorgerecht en hoofdgerecht, welke geen zware maaltijden waren.

Eerste kerstdag bestond uit 4 gangen waarbij we begonnen met de soep der soepen. In de kerststress had ik een paar ingredienten niet, maar ik heb ze uiteindelijk gelukkig niet extreem gemist in de smaaksensatie. Ik heb er wel een bouillon van gemaakt door alle ingrediënten eruit te halen en alleen bij het serveren een anijs ster en een verse shii-take erbij te doen (die natuurlijk ook al in de pan had gezeten). Tussengerecht was een kalkoensalade met een dressing van manderijn/kerrie aangevuld met een kerstster van bladerdeeg. Hier wel even stevig gebaald, want de oven van mijn ouders werkt duidelijk anders dan die van mij, ondanks dat het beide hete lucht is. Ik had dus wat moeite om de bladerdeeg mooi donker te bakken. Vorig jaar lukte het thuis wat dat betreft veel beter. :)

Het hoofdgerecht was hertenstoof met pommes amandes, spruitjes en macadamia noten. Met bijgerecht stoofpeertjes met effect. (De 24kitchen stoofperen) Eigenlijk hoorde er ook cantharellen bij, maar ik ben 5 supermarkten nog afgelopen en ze waren nergens te vinden behalve in de melanges. Uiteindelijk voor een melange gekozen, maar dat is eigenlijk het enige dat echt mislukt was. Achja, je kan niet alles hebben :) De pommes amandes was wel bijzonder lekker, ondanks dat het nog even een werkje is om een kilo aardappels uit te rollen tot balletjes ter grootte van een walnoot en dan door een amandelschaafsel te halen :P

De opmaak van de borden was ook niet om over naar huis te schrijven voor het hoofdgerecht, ik had kookringen zodat ik iedereen precies evenveel kon geven, maar al snel bleek dat die hoeveelheid echt veel te veel zou zijn. Dus het halve bord lag al vol met stoofvlees en toen moest de rest van de garneringen er nog bij. Dat werd dus een klein zooitje. En qua tijdsmanagement was het wel duidelijk dat ik (gelukkig) geen echte chef ben :D Want er zat echt teveel tijd tussen tussengerecht en nagerecht.

Nagerecht bestond uit een ambachtelijke ijstaart, gemaakt door de broer van mijn zwager die een prijswinnende ijssalon runt. Op verzoek is de taart gevuld met kaneelijs, afgetopt met chocolade en de zijkanten afgestreken met karamel. Om je vingers bij op te likken, zo goddelijk lekker was dat ijs :D in eerste instantie wilde ik bakjes maken van kletskoppen en op die manier kaneelijs serveren, maar met alle drukte die ik al had ben ik blij dat dat niet gebeurd is.

De tafelversiering werd overigens bijzonder goed ontvangen en ik vond het ook echt fantastisch toen het allemaal eenmaal stond. Door de regen kon ik de familie niet even een half uurtje op de wandel sturen, dus het was tijdens het verbouwen van de huiskamer wel een lichtelijk gekkenhuis :D

Maar al met al twee succesvolle avonden en tot nu toe alleen maar lofzang ontvangen. Heb sinds Eerst Kerstdag wel afschuwelijke pijn in de rug. Waarschijnlijk door verkeerd te tillen, door te gaan en drie lange dagen in de keuken. Maar dat overleven we ook wel. Door alle hectiek heb ik zelf totaal geen foto's van het eten jammer genoeg, maar ik heb nog wel een samenvatting vanuit Facebook via familie. Bij gebrek aan beter die dan maar ;)

[Geen zin in gezeik over privacy, dan maar helemaal geen foto]

Volgend jaar weer? Hoewel ik dan waarschijnlijk wel in een kleinere setting ga opereren :D

[ Bericht 2% gewijzigd door RoelerMF op 29-12-2014 15:33:24 ]
»» Democracy is so overrated »»
  maandag 29 december 2014 @ 14:02:40 #131
418662 Noordsestern
vliegt het verst
pi_148093378
The Aftermath. Zal ook maar eens een verslagje posten. :s) :

Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een diner van 5 gangen. Alles ging prima, mede dankzij het van te voren uitproberen van de gerechten. De whisky-chocoladetaart was de eerste keer wat droog, maar nu was ie prima gelukt! Alles zag er ook superfeestelijk uit.

Het menu:
Geroosterde paprika-tomatensoep met een balletje van geitenkaas (niet de soep der soepen dus maar mijn vriend wilde deze graag maken)
Frisse scroppino met sorbetijs, prosecco en vodka
Beenham met honingglazuur en whisky saus, geserveerd met zoete appeltjes en old skool witlof
Whisky-chocoladetaart met frambozen en slagroom
Koffie Compleet

De menukaarten hadden we achter een QR code ‘verstopt’, vond het wel een leuke gimmick..

Onze menukaart


De gedekte tafel


Het voorgerecht


Scroppino tussendoor


Hoofgerecht


Nagerecht


En een Koffie Compleet om het feest mee af te sluiten


Mission succes! *O*
pi_148094487
quote:
0s.gif Op maandag 29 december 2014 00:42 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
Deze mensen weten dat ze zo op internet staan?
Make my day!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')