abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_147957757
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 21:01 schreef fietsie het volgende:

[..]

Euh, je bent in het buitenland neem ik aan? :)
Oostenrijk, eindelijk sneeuw na een week groene grasweiden, tenzij je boven de 2000m ging
pi_147957774
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 21:04 schreef Soohr het volgende:

[..]

Oostenrijk, eindelijk sneeuw na een week groene grasweiden, tenzij je boven de 2000m ging
Damn... dan hoop ik voor je dat hier snel nog een metertje bijkomt....
Vrienden van me zitten in Noord-Italie en daar was het vanmiddag 15graden..
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147957924
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 21:03 schreef Unites het volgende:

[..]

Ja, haha... mooie/leuke glaasjes, hè?
Ja, dat vond ik ook ja! :Y

[ Bericht 65% gewijzigd door Lot_1 op 25-12-2014 21:17:38 ]
freedom is just another word for nothing left to lose
  donderdag 25 december 2014 @ 21:22:30 #54
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_147958238
Toetje heeft de foto's niet gehaald.. Was een enorm succes. Bedankt RobinOok voor de whiskeybrownies!
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_147959020
quote:
0s.gif Op donderdag 25 december 2014 20:01 schreef Unites het volgende:
Tussengerecht: Heldere rundvleesbouillon met wat krulpeterselie



Grappig dit. Mijn vriendin had dit dus gisteren (toen we nog in Nl waren) ook als tussendoortje bereid.

Voor de rest ziet het er allemaal prima uit.(ook van de andere posters) :s)

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-12-2014 21:52:50 ]
pi_147959160
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 10:34 schreef agter het volgende:
Ik maak voor 8 personen voor vanavond:

Bospaddenstoelensoep met desembrood
Zeebaars met roomboter en kappertjes - met risotto, frietjes van koolrabi en salade
Panna cotta met stoofperen

Ben gisteravond al begonnen. :)
En vanochtend alle groente voorgesneden en in bakjes gedaan.

Daarbij serveer ik de volgende wijnen:
Crémant de Bourgogne (zacht bruisend aperitief)
Setzer Golden Grüner Veltliner (voorgerecht)
Chardonnay van Domaine de la Jasse (hoofdgerecht)
Ik quote mezelf even, zodat iedereen ziet wat we gegeten hebben.
Uiteindelijk is bijna alles schoon opgekomen, wat soep en wijn over. Mensen vonden het heerlijk!
Nu mijn vraag: we waren ongeveer 25 euro per persoon kwijt (kinderen die poffertjes kregen niet meegerekend). Is dat veel/weinig...
wat zijn jullie kwijt inclusief drank per persoon?
Make my day!
pi_147959265
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 21:55 schreef agter het volgende:

[..]

Ik quote mezelf even, zodat iedereen ziet wat we gegeten hebben.
Uiteindelijk is bijna alles schoon opgekomen, wat soep en wijn over. Mensen vonden het heerlijk!
Nu mijn vraag: we waren ongeveer 25 euro per persoon kwijt (kinderen die poffertjes kregen niet meegerekend). Is dat veel/weinig...
wat zijn jullie kwijt inclusief drank per persoon?
Rond de 20,- geloofik. (Ik tel uk van 4 mee want die at ook gewoon mee, de cranberries heeft ze aan de kant gelegd)

[ Bericht 5% gewijzigd door fietsie op 25-12-2014 22:04:54 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147960639
Zelfgemaakte paté is best goed gelukt. :D Iets te grof misschien, maar ik heb geen vleesmolen.

Durfde hem bijna niet te proeven. :') Ben eigenlijk helemaal niet van de lever, en als je dan die bagger lading vlees ziet die erin gaat krijg je daar niet echt trek van. :') Maar hij is prima, en zeker met de rode uien jam is het erg lekker.
pi_147961116
quote:
1s.gif Op donderdag 25 december 2014 21:55 schreef agter het volgende:

[..]

Ik quote mezelf even, zodat iedereen ziet wat we gegeten hebben.
Uiteindelijk is bijna alles schoon opgekomen, wat soep en wijn over. Mensen vonden het heerlijk!
Nu mijn vraag: we waren ongeveer 25 euro per persoon kwijt (kinderen die poffertjes kregen niet meegerekend). Is dat veel/weinig...
wat zijn jullie kwijt inclusief drank per persoon?
in NL zou ik denk ik tegen de 40 pp zitten, voornamelijk door de wijn en vlees.
deze kerst hooguit 15 euro pp.
  donderdag 25 december 2014 @ 23:01:38 #60
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_147961615
Niet de beste foto's of het meest culinair, maar het smaakte allemaal prima voor ons! 8-)

Alleen het toetje vond ik zelf een beetje .... :{ Mijn ouders en de persoon die op bezoek was, vonden het super lekker! Voor mij was het gewoon té citroenerig qua smaak:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 25 december 2014 @ 23:01:46 #61
224960 highender
Travellin' Light
pi_147961621
Net genoten van de volgende gangen.

1. Soep van groene asperges met Hollandse garnaaltjes.
2. Gebakken ganzenlever in een zwembad van rode portsaus met witte druiven. Los daarvan wat breekbroodjes, boter en gekarameliseerde appel (in de ganzenleverjus).
3. Hazenrug met spruitjes, knolselderijpuree, veenbessenkonfijt.
4. Kaasplankje bestaande uit een Portugees lepelkaasje, een epoisses, een boerenkaas met truffel en een Stilton.

Gang 1 en 2 in eerste instantie begeleid met een, helaas teleurstellende, Duijn Pinot Noir, snel overgeschakeld naar een Niepoort Douro om, met succes, de sfeer te herstellen tot gang 4, waarna we overgingen op een Kopke Colheita.

Het geheel afgesloten met een Irish coffee.

Nu is het tijd voor een (hopelijk) copieuze verlichting. :@
pi_147967206
Zaterdag (7 pers): Varkens schouder in de oven gebakken. Ieder moest een gecht meebrengen, dus was makkelijk werk :)

Maandag (6 pers): Kalkoen, eerst gepekeld voor 24 uur, boter met kruiden gemixt en dan tussen het vel en vlees gedaan, verder was er nog puree en een salade.

Woensdag (2 pers): paddestoelen risotti + resterende kalkoen

Donderdag (4 pers): ossentong met madeirasaus als voorgerecht. Fazant filet met paddestoelen, aardappelgratin en gevulde courgette.
pi_147968150
Ziet er allemaal goed uit, zeg.

Ons kerstdiner gisteren was ook een succes!

Vooraf: paddenstoelensoep (die een wat ranzig kleurtje had, maar best lekker was).



Hoofdgerecht: gestoofde konijnenbout, met rode kool en aardappelgratin (en appelmoes, maar die staat niet op de foto). Konijn was echt :9~ :9~ :9~ )



Toe: peren tarte-tatin met een bolletje-ijs
pi_147970593
Boehoe, ik haal net mijn pavlova's voor vanavond uit de vriezer...



Ik heb denk ik nog wel tijd om nieuwe te maken, maar ik moet ook een brood bakken voor vanavond, en dat staat nu te rijzen, dus dat moet over een uur in de oven, en daarna kan ik dus eigenlijk pas de pavlova opnieuw maken. Nou ja, komt wel goed.
  vrijdag 26 december 2014 @ 12:09:06 #65
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_147971034
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 11:49 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, ik haal net mijn pavlova's voor vanavond uit de vriezer...

[ afbeelding ]

Ik heb denk ik nog wel tijd om nieuwe te maken, maar ik moet ook een brood bakken voor vanavond, en dat staat nu te rijzen, dus dat moet over een uur in de oven, en daarna kan ik dus eigenlijk pas de pavlova opnieuw maken. Nou ja, komt wel goed.
Heel mooi op een bord leggen, de stukjes "lijmen" met een laag slagroom en gewoon doen alsof je het niet gezien hebt is geen optie? O-)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147971541
Het diner was gister een groot succes O+

Ik heb zelf geen foto's gemaakt, maar m'n oom wel, dus die zal ik binnenkort een keer aan hem vragen :)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_147971545
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 11:49 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, ik haal net mijn pavlova's voor vanavond uit de vriezer...

[ afbeelding ]

Ik heb denk ik nog wel tijd om nieuwe te maken, maar ik moet ook een brood bakken voor vanavond, en dat staat nu te rijzen, dus dat moet over een uur in de oven, en daarna kan ik dus eigenlijk pas de pavlova opnieuw maken. Nou ja, komt wel goed.
Oh wat zonde ;(
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_147971570
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:09 schreef fietsie het volgende:

[..]

Heel mooi op een bord leggen, de stukjes "lijmen" met een laag slagroom en gewoon doen alsof je het niet gezien hebt is geen optie? O-)
Nee, ze vallen bij het ontdooien alleen maar meer in elkaar. Ik had gelukkig nog genoeg eieren e.d. in huis, dus het komt echt wel goed, maar jammer is het wel.
  vrijdag 26 december 2014 @ 12:32:40 #69
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_147971628
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:29 schreef Bleie het volgende:

[..]

Nee, ze vallen bij het ontdooien alleen maar meer in elkaar. Ik had gelukkig nog genoeg eieren e.d. in huis, dus het komt echt wel goed, maar jammer is het wel.
Getver, nou succes dan met maken van nieuwes.

Ik zit nog te dubben of ik vanavond wel of niet gebruik ga maken van mijn houtoven. Het is extra werk maar het velletje van de kalkoen was zo bizar krokant gister, dat red ik niet met de grill....
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147972058
Vanavond lekker de restjes van gisteren opeten! :9

Oh, en de afwas is ook alweer gedaan! Er lag vanochtend nog 1 schoon mes en 2 borden in de la. Precies genoeg. :7
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 26 december 2014 @ 12:55:02 #71
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_147972130
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:52 schreef Lonaa het volgende:
Vanavond lekker de restjes van gisteren opeten! :9

Oh, en de afwas is ook alweer gedaan! Er lag vanochtend nog 1 schoon mes en 2 borden in de la. Precies genoeg. :7
*grin* Goed gepland :)

Hier alweer aan het kokkerellen voor de 2e ronde: 6 personen van 14:00 - 20:00 ongeveer ;)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147972154
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:55 schreef fietsie het volgende:

[..]

*grin* Goed gepland :)

Hier alweer aan het kokkerellen voor de 2e ronde: 6 personen van 14:00 - 20:00 ongeveer ;)
Ha, ja, ik moest er ook wel om grijzend. Het was niet eens gepland. :+

Wat ga je maken voor vanavond?
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 26 december 2014 @ 12:59:42 #73
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_147972268
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:55 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ha, ja, ik moest er ook wel om grijzend. Het was niet eens gepland. :+

Wat ga je maken voor vanavond?
- Voorafje op basis van gestoomde kip en een knapperig hapje erop
- Salade met forelreepjes erin
- Kalkoen uit de justpan, langzaam gegaard, met een knapperig korstje
- "Vergeten wintergroenten" met Cranberries
- Ossehaas "passed through a warm room" met mijn geheime saus
- Toetje-amuses op basis van chocola

De groenteschotel van gisteravond:
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_147972298
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 11:49 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, ik haal net mijn pavlova's voor vanavond uit de vriezer...

[ afbeelding ]

Ik heb denk ik nog wel tijd om nieuwe te maken, maar ik moet ook een brood bakken voor vanavond, en dat staat nu te rijzen, dus dat moet over een uur in de oven, en daarna kan ik dus eigenlijk pas de pavlova opnieuw maken. Nou ja, komt wel goed.
O, wat vreselijk zonde!

Mijn pavlova had het goed gehouden in de vriezer. In aluminium en daaromheen een plastic tas, dus. Het was ook heerlijk! Zal straks nog even een fotootje plaatsen. Qua afwerking verdiende het zeker nog geen 10 (of zelfs een 7 ;)) maar hij smaakte verrukkelijk!
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_147972299
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 12:59 schreef fietsie het volgende:

[..]

- Voorafje op basis van gestoomde kip en een knapperig hapje erop
- Salade met forelreepjes erin
- Kalkoen uit de justpan, langzaam gegaard, met een knapperig korstje
- "Vergeten wintergroenten" met Cranberries
- Ossehaas "passed through a warm room" met mijn geheime saus
- Toetje-amuses op basis van chocola

De groenteschotel van gisteravond:
[ afbeelding ]
Dat klinkt lekker. :9
Sterkheidsbaas van alles.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')