SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Impressie van Iwanius Kerstdis 2014SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 24-12-2014 23:57:04 ]
Misschien als het kerstmis is, dus vanavond?quote:
Kerstavond geen optie?quote:Op donderdag 25 december 2014 01:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Misschien als het kerstmis is, dus vanavond?
Of is de nieuwe mode om al de dag voor kerstmis een kerstdiner te maken?
Je kan ze tot en met het bladerdeeg al makenquote:Op donderdag 25 december 2014 08:30 schreef Bleie het volgende:
Ziet er goed uit Iwanius!
Even crosspost met het baktopic:
Ik wil voor het toetje vanavond versimpelde peren-tarte tatins maken (kleintjes), en die warm serveren. Bodem is van bladerdeeg. Kan ik die vanmiddag al maken en dan vanavond nog even opwarmen, of wordt dat niks?
Hee thanks, dat wilde ik ook wetenquote:Op donderdag 25 december 2014 09:17 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Je kan ze tot en met het bladerdeeg al makenin de koelkast bewaren en vanavond zo de oven in! Dan pas bakken dus. Gaat prima, deden we in het restaurant waar ik gewerkt heb ook altijd zo
Super, dank je!quote:Op donderdag 25 december 2014 09:17 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Je kan ze tot en met het bladerdeeg al makenin de koelkast bewaren en vanavond zo de oven in! Dan pas bakken dus. Gaat prima, deden we in het restaurant waar ik gewerkt heb ook altijd zo
Ziet er mooi uit miniquote:Op donderdag 25 december 2014 14:53 schreef minilot het volgende:
Tafel is er klaar voor. Nu de rest nog.
[ afbeelding ]
quote:
Bah, margarinequote:Op donderdag 25 december 2014 16:01 schreef BlackLining het volgende:
Mag de napret ook in dit topic?![]()
[ afbeelding ]
Welke wijn serveer je bij je gangen?quote:Op donderdag 25 december 2014 15:16 schreef fietsie het volgende:
Een kleine bijdrage van mij... het vlees staat klaar om in de houtoven te gaan:
[ afbeelding ]
En de kalkoen is gaar. Die gaat aan het eind nog even een korstje krijgen bij het vuur:
[ afbeelding ]
Straks nog even een update over de groente; die staat nu in een donkere schuur te wachten...
Menu:
- Een frisse salade (botersla, dunne komkommerschijfjes, lichte dressing) met dunne zalmreepjes en reepjes gerookte forel.
- Een voorafje van kiprolladeplakjes om een gefrituurd hapje van filodeeg met kipgehakt
- Ribroast uit de houtoven
- Kalkoen uit de houtoven
- Wintergroente schotel met knolraap, pastinaak, aardpeer, aardappeltjes uit de oven, aangevuld met groene asperges en verse spercieboontjes en gevarieerde paddestoelen.
- Aardappelgratin taartjes (van de Lidl: ik ben te lui het zelf te maken en die van hen zijn briljant)
- Stoofpeertjes uit mijn moeders boomgaard
- Chocoladebombe
Ben nu al 1 dag bezig, vandaag gelukkig alleen "afmaakklusjes"
Goed begin iig! Leuk gedaan zegquote:Op donderdag 25 december 2014 14:53 schreef minilot het volgende:
Tafel is er klaar voor. Nu de rest nog.
[ afbeelding ]
Ik geloof dat MordSith bedoelt de foto's van gerechten van anderen uit de vorige topics i.p.v. alleen foto's van jouw gerechten. Voor een OP is het leuker als je algemeen, van ieder wat (dus ook van jou), er in zet. En dan in een aparte post al jouw foto's.quote:Op donderdag 25 december 2014 15:07 schreef Iwanius het volgende:
Ik heb volgens mij voldoende foto's van mij in de spoilertag gezet.
Geen. Bronwater en/of CrystalClear Cranberry.quote:Op donderdag 25 december 2014 16:18 schreef agter het volgende:
[..]
Welke wijn serveer je bij je gangen?
Waar denk jij margarine te zien?quote:
Ziet er niet verkeerd uit.. Smakelijk!quote:Op donderdag 25 december 2014 18:53 schreef Unites het volgende:
Mijn voorgerecht...
[ afbeelding ]
Niet bijzonder o.i.d.:
Coquilles (zwarte peper, zeezout en traditionele olijfolie) in een Beurre blanc saus (schrijf ik het zo goed?; helaas een beetje mislukt) met bosui, pittenmix, tuinkers, radijs en peterselie
Foto helaas niet beeldig, maar goed.
De vaatwasser gaat hier vanavond wel drie keer aan.quote:Op donderdag 25 december 2014 20:23 schreef fietsie het volgende:
Leuk! Toffe verslagjes / foto's![]()
Hier staat de vaatwasser voor een mega-klus, maar dat gaatie vast braaf doen
Hehehe ja zoiets hier ook.quote:Op donderdag 25 december 2014 20:50 schreef agter het volgende:
[..]
De vaatwasser gaat hier vanavond wel drie keer aan.
Euh, je bent in het buitenland neem ik aan?quote:
Ja, haha... mooie/leuke glaasjes, hè?quote:Op donderdag 25 december 2014 20:54 schreef Lot_1 het volgende:
Theeglaasjes van de Action voor je bouillon, Unites?
Die heb ik voor het dessert gebruikt
Oostenrijk, eindelijk sneeuw na een week groene grasweiden, tenzij je boven de 2000m gingquote:Op donderdag 25 december 2014 21:01 schreef fietsie het volgende:
[..]
Euh, je bent in het buitenland neem ik aan?
Damn... dan hoop ik voor je dat hier snel nog een metertje bijkomt....quote:Op donderdag 25 december 2014 21:04 schreef Soohr het volgende:
[..]
Oostenrijk, eindelijk sneeuw na een week groene grasweiden, tenzij je boven de 2000m ging
Ja, dat vond ik ook ja!quote:Op donderdag 25 december 2014 21:03 schreef Unites het volgende:
[..]
Ja, haha... mooie/leuke glaasjes, hè?
Grappig dit. Mijn vriendin had dit dus gisteren (toen we nog in Nl waren) ook als tussendoortje bereid.quote:Op donderdag 25 december 2014 20:01 schreef Unites het volgende:
Tussengerecht: Heldere rundvleesbouillon met wat krulpeterselie
Ik quote mezelf even, zodat iedereen ziet wat we gegeten hebben.quote:Op donderdag 25 december 2014 10:34 schreef agter het volgende:
Ik maak voor 8 personen voor vanavond:
Bospaddenstoelensoep met desembrood
Zeebaars met roomboter en kappertjes - met risotto, frietjes van koolrabi en salade
Panna cotta met stoofperen
Ben gisteravond al begonnen.
En vanochtend alle groente voorgesneden en in bakjes gedaan.
Daarbij serveer ik de volgende wijnen:
Crémant de Bourgogne (zacht bruisend aperitief)
Setzer Golden Grüner Veltliner (voorgerecht)
Chardonnay van Domaine de la Jasse (hoofdgerecht)
Rond de 20,- geloofik. (Ik tel uk van 4 mee want die at ook gewoon mee, de cranberries heeft ze aan de kant gelegd)quote:Op donderdag 25 december 2014 21:55 schreef agter het volgende:
[..]
Ik quote mezelf even, zodat iedereen ziet wat we gegeten hebben.
Uiteindelijk is bijna alles schoon opgekomen, wat soep en wijn over. Mensen vonden het heerlijk!
Nu mijn vraag: we waren ongeveer 25 euro per persoon kwijt (kinderen die poffertjes kregen niet meegerekend). Is dat veel/weinig...
wat zijn jullie kwijt inclusief drank per persoon?
in NL zou ik denk ik tegen de 40 pp zitten, voornamelijk door de wijn en vlees.quote:Op donderdag 25 december 2014 21:55 schreef agter het volgende:
[..]
Ik quote mezelf even, zodat iedereen ziet wat we gegeten hebben.
Uiteindelijk is bijna alles schoon opgekomen, wat soep en wijn over. Mensen vonden het heerlijk!
Nu mijn vraag: we waren ongeveer 25 euro per persoon kwijt (kinderen die poffertjes kregen niet meegerekend). Is dat veel/weinig...
wat zijn jullie kwijt inclusief drank per persoon?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heel mooi op een bord leggen, de stukjes "lijmen" met een laag slagroom en gewoon doen alsof je het niet gezien hebt is geen optie?quote:Op vrijdag 26 december 2014 11:49 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, ik haal net mijn pavlova's voor vanavond uit de vriezer...
[ afbeelding ]
Ik heb denk ik nog wel tijd om nieuwe te maken, maar ik moet ook een brood bakken voor vanavond, en dat staat nu te rijzen, dus dat moet over een uur in de oven, en daarna kan ik dus eigenlijk pas de pavlova opnieuw maken. Nou ja, komt wel goed.
Oh wat zondequote:Op vrijdag 26 december 2014 11:49 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, ik haal net mijn pavlova's voor vanavond uit de vriezer...
[ afbeelding ]
Ik heb denk ik nog wel tijd om nieuwe te maken, maar ik moet ook een brood bakken voor vanavond, en dat staat nu te rijzen, dus dat moet over een uur in de oven, en daarna kan ik dus eigenlijk pas de pavlova opnieuw maken. Nou ja, komt wel goed.
Nee, ze vallen bij het ontdooien alleen maar meer in elkaar. Ik had gelukkig nog genoeg eieren e.d. in huis, dus het komt echt wel goed, maar jammer is het wel.quote:Op vrijdag 26 december 2014 12:09 schreef fietsie het volgende:
[..]
Heel mooi op een bord leggen, de stukjes "lijmen" met een laag slagroom en gewoon doen alsof je het niet gezien hebt is geen optie?
Getver, nou succes dan met maken van nieuwes.quote:Op vrijdag 26 december 2014 12:29 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nee, ze vallen bij het ontdooien alleen maar meer in elkaar. Ik had gelukkig nog genoeg eieren e.d. in huis, dus het komt echt wel goed, maar jammer is het wel.
*grin* Goed geplandquote:Op vrijdag 26 december 2014 12:52 schreef Lonaa het volgende:
Vanavond lekker de restjes van gisteren opeten!
Oh, en de afwas is ook alweer gedaan! Er lag vanochtend nog 1 schoon mes en 2 borden in de la. Precies genoeg.
Ha, ja, ik moest er ook wel om grijzend. Het was niet eens gepland.quote:Op vrijdag 26 december 2014 12:55 schreef fietsie het volgende:
[..]
*grin* Goed gepland![]()
Hier alweer aan het kokkerellen voor de 2e ronde: 6 personen van 14:00 - 20:00 ongeveer
- Voorafje op basis van gestoomde kip en een knapperig hapje eropquote:Op vrijdag 26 december 2014 12:55 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ha, ja, ik moest er ook wel om grijzend. Het was niet eens gepland.![]()
Wat ga je maken voor vanavond?
O, wat vreselijk zonde!quote:Op vrijdag 26 december 2014 11:49 schreef Bleie het volgende:
Boehoe, ik haal net mijn pavlova's voor vanavond uit de vriezer...
[ afbeelding ]
Ik heb denk ik nog wel tijd om nieuwe te maken, maar ik moet ook een brood bakken voor vanavond, en dat staat nu te rijzen, dus dat moet over een uur in de oven, en daarna kan ik dus eigenlijk pas de pavlova opnieuw maken. Nou ja, komt wel goed.
Dat klinkt lekker.quote:Op vrijdag 26 december 2014 12:59 schreef fietsie het volgende:
[..]
- Voorafje op basis van gestoomde kip en een knapperig hapje erop
- Salade met forelreepjes erin
- Kalkoen uit de justpan, langzaam gegaard, met een knapperig korstje
- "Vergeten wintergroenten" met Cranberries
- Ossehaas "passed through a warm room" met mijn geheime saus
- Toetje-amuses op basis van chocola
De groenteschotel van gisteravond:
[ afbeelding ]
Dat menu klinkt heerlijk, en die groenteschotel ziet er zalig uit! Wat zit er in? Heb je een recept?quote:Op vrijdag 26 december 2014 12:59 schreef fietsie het volgende:
[..]
- Voorafje op basis van gestoomde kip en een knapperig hapje erop
- Salade met forelreepjes erin
- Kalkoen uit de justpan, langzaam gegaard, met een knapperig korstje
- "Vergeten wintergroenten" met Cranberries
- Ossehaas "passed through a warm room" met mijn geheime saus
- Toetje-amuses op basis van chocola
De groenteschotel van gisteravond:
[ afbeelding ]
Thanx, nee gewoon ehm, beetje aangeklooidquote:Op vrijdag 26 december 2014 13:01 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Dat menu klinkt heerlijk, en die groenteschotel ziet er zalig uit! Wat zit er in? Heb je een recept?
quote:Op vrijdag 26 december 2014 13:07 schreef Lonaa het volgende:
Oh, voor ik het vergeet, crosspost van mijn kerstdiner.
Alle gangen hadden bijpassende wijn.![]()
De tafel:
[ afbeelding ]
De amuse: (geroosterde biet, geitenkaas, gesuikerde kumquat, pistachekruim, tuinkers)
[ afbeelding ]
Voorgerecht: (kippenleverpate, brood, knoflookscheuten en cranberrycompote)
[ afbeelding ]
Close up:
[ afbeelding ]
Voorgerecht: (Gravad lax met biet, zoete aardappelpannenkoek, zure room, half zacht eitje)
[ afbeelding ]
De soep (paddenstoelensoep, zo luchtig dat het bijna als bavarois voelde in je mond, met bacontwister)
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht: (eendenborst, rode wijn saus, pommes anna, gekarameliseerde witlof, sinaasappelsesamkoekje)
[ afbeelding ]
Kaasplankje zonder foto.
Dessert: (Stoofpeer, crumble en passievrucht creme anglaise)
[ afbeelding ]
En de koekjes! Kokosmakronen en zandkoekjes met schaakbordpatroon.
[ afbeelding ]
Mooi hoorquote:Op vrijdag 26 december 2014 13:07 schreef Lonaa het volgende:
Oh, voor ik het vergeet, crosspost van mijn kerstdiner.
Alle gangen hadden bijpassende wijn.![]()
De tafel:
[ afbeelding ]
De amuse: (geroosterde biet, geitenkaas, gesuikerde kumquat, pistachekruim, tuinkers)
[ afbeelding ]
Voorgerecht: (kippenleverpate, brood, knoflookscheuten en cranberrycompote)
[ afbeelding ]
Close up:
[ afbeelding ]
Voorgerecht: (Gravad lax met biet, zoete aardappelpannenkoek, zure room, half zacht eitje)
[ afbeelding ]
De soep (paddenstoelensoep, zo luchtig dat het bijna als bavarois voelde in je mond, met bacontwister)
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht: (eendenborst, rode wijn saus, pommes anna, gekarameliseerde witlof, sinaasappelsesamkoekje)
[ afbeelding ]
Kaasplankje zonder foto.
Dessert: (Stoofpeer, crumble en passievrucht creme anglaise)
[ afbeelding ]
En de koekjes! Kokosmakronen en zandkoekjes met schaakbordpatroon.
[ afbeelding ]
Ik heb nog een kilo zure pruimen, heb jij daar toevallig een goed recept mee of zo?quote:
Ja!quote:Op vrijdag 26 december 2014 13:53 schreef fietsie het volgende:
[..]
Mooi hoorSmaakte het ook zoals het eruit zag?
Coolquote:Op vrijdag 26 december 2014 14:53 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ja!
Het was enorm lekker.
De zalm op zichzelf was ietsjes zouter dan verwacht/gehoopt, maar smaakte in combinatie met de rest precies goed.
De pate was heeeeeeeerlijk zacht, de soep was ontzettend luchtig, de eend precies goed. Nomnom.
Coolquote:Op vrijdag 26 december 2014 15:34 schreef minilot het volgende:
Karamels met goud, schuimpjes met wierook en roomrolletjes met mirre zijn inmiddels opgevroten bij de koffie.Later foto's!
Was een goedkope kerst dit jaar, ik denk iets van 15 euro per persoon. (3 gangen, 3 flessen wijn)quote:Op donderdag 25 december 2014 21:55 schreef agter het volgende:
[..]
wat zijn jullie kwijt inclusief drank per persoon?
Zijn dat foto's uit de jaren zeventig?quote:
Wouw, dat ziet er heerlijk uit!quote:Op zaterdag 27 december 2014 00:25 schreef Myraela het volgende:
Ik heb alleen een aantal detail foto's. Maar ook het laatste kerstdiner was heerlijk. De paté was echt een heerlijke gang. De beef Wellington had ik graag roder gezien, maar helaas. Maar het was mijn eerste keer ossenhaas, dus ik vond hem alsnog heerlijk. En aan tafel gelukkig mensen die niet zo van rood vlees houden. Ik zelf eigenlijk wel.
Baked Alaska was heerlijk. Met zelfgemaakt chocolade ijs en een zoute karamel swirl. Alleen vond ik het teveel koffie cake in verhouding tot ijs.
Maar ach, ik lever graag commentaar op mijn eigen kookkunsten. Maar uiteindelijk was het een geweldige avond met prima eten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooi hoor! Populair in Australië, dit dinerquote:Op zaterdag 27 december 2014 00:25 schreef Myraela het volgende:
Ik heb alleen een aantal detail foto's. Maar ook het laatste kerstdiner was heerlijk. De paté was echt een heerlijke gang. De beef Wellington had ik graag roder gezien, maar helaas. Maar het was mijn eerste keer ossenhaas, dus ik vond hem alsnog heerlijk. En aan tafel gelukkig mensen die niet zo van rood vlees houden. Ik zelf eigenlijk wel.
Baked Alaska was heerlijk. Met zelfgemaakt chocolade ijs en een zoute karamel swirl. Alleen vond ik het teveel koffie cake in verhouding tot ijs.
Maar ach, ik lever graag commentaar op mijn eigen kookkunsten. Maar uiteindelijk was het een geweldige avond met prima eten.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |