abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 23 juli 2014 @ 12:57:39 #1
258349 mr-green
gewoonomdathetkan
pi_142633329


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
  woensdag 23 juli 2014 @ 13:01:55 #2
258349 mr-green
gewoonomdathetkan
pi_142633455
Short Term 12



Short Term 12 (2013) - IMDb

Film gaat over een jeugdzorg inrichting waar tieners terecht komen die diverse problemen hebben. De film vertelt het verhaal van het hoofdpersonage dat samen met haar vriend in deze inrichting werkt. Alle dagelijkse problemen binnen de jeugdzorg komen voorbij en daarbij de verhaallijnen van de tieners en de mensen die er werken.

Goed verhaal met pakkende gebeurtenissen. Respect voor de jeugdzorg.

imdb: 8
ik: 8
pi_142634174
Muppets Most Wanted

Aardig vervolg, deze keer is Ricky Gervais (als een manager met de achternaam Badguy) degene die Muppets bijstaat met zijn typische droge humor. Hij heeft echter snode plannen met een criminele kikker die Kermit ongemerkt vervangt. Paar keer goed gelachen en zelfs enkele liedjes (waar ik normaal een bloedhekel aan heb) waren nog te doen. De véle cameo's worden al aangekondigd in het eerste liedje en sommige daarvan zijn best grappig zoals Christopher Waltz. Maar hoe langer het duurt hoe minder het allemaal wordt. Eigenlijk moet een film als deze 80, maximaal 90 minuten duren. Nu duurde hij bijna 110 minuten waardoor je het tegen het eind wel allemaal gehad hebt. De humor is ook niet de hele film op hetzelfde niveau maar al met al was het weer leuk om deze bende bij elkaar te zien, vrolijk en makkelijk weg te kijken als altijd.

7.0

Need for Speed

Het racen ziet er prima uit, het verhaal is helaas weer zo cliché en onlogisch als maar kan. Ook Aaron Paul overtuigt helaas niet echt maar eigenlijk is dat allemaal bijzaak. De (race)actie is gewoon dik in orde en deed me meer dan eens aan de spellen denken en dat is toch wel belangrijk bij een game verfilming. Zwaar irritant was een of andere dwaas die steeds om onduidelijke redenen met een heli of vliegtuig aankomt en zogenaamd leuke onliners eruit bralt en dieptepunt was Michael Keaton als een omroeper met net zo een klote teksten als de eerder genoemde piloot. Dat schijnt ook in de spellen te zitten (laatste jaren niet meer gespeeld) maar beide karakters gaan al snel irriteren. Ook duurde de film te lang met zijn 130 minuten, waar is de tijd gebleven dat simpele actiefilms nog anderhalf uur duurden. Heeft Michael Bay met zijn godfather achtige lengtes voor zijn Transformers gedrochten een trend ingezet?

Maar al met al keek Need for Speed toch wel makkelijk weg dankzij de mooie races.

6.5
  woensdag 23 juli 2014 @ 13:34:06 #4
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_142634686
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 11:11 schreef Piet__Piraat het volgende:
Gravity
Heeft een tijdje geduurd, maar nu kwam het er dan eindelijk van. Bullock draagt de film prima, ze speelt een goede rol. Het geheel hangt natuurlijk wel van toevalligheden en dat-ging-net-goedjes aan elkaar, maar vermaakt toch wel gedurende die 80 minuten.

Een 8.
Moet zeggen dat Gravity alleen goed te zien is als je je niet doodergert aan het compleet overboord gooien van zo'n beetje alle natuurkundige wetten.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  woensdag 23 juli 2014 @ 13:41:52 #5
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_142635017


Vanochtend Friday even gekeken. Redelijk oude film al, uit 1995. Typische stonerfilm met oa Ice Cube. Kan me altijd doodlachen om de typische straattaal van zwarte homies. Redelijk grof maar dat maakt het juist hilarisch in mijn ogen. Verhaal is niet heel interessant en 99% van de tijd zitten ze alleen maar in de voortuin te praten. Juist wat het zo grappig maakt, omdat de typische taal zo schitterend is. Kan me er dood om lachen.


-edit: niet het topic voor-

[ Bericht 3% gewijzigd door Mike op 23-07-2014 13:43:39 ]
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_142646990
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juli 2014 13:34 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Moet zeggen dat Gravity alleen goed te zien is als je je niet doodergert aan het compleet overboord gooien van zo'n beetje alle natuurkundige wetten.
Mja, daar weet ik niet alle details van, dus dat maakte het voor mij wat makkelijker ;)
Schip ahoy!
  woensdag 23 juli 2014 @ 19:13:13 #7
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_142649698
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juli 2014 18:03 schreef Piet__Piraat het volgende:

[..]

Mja, daar weet ik niet alle details van, dus dat maakte het voor mij wat makkelijker ;)
Hoeft ook niet, maar even overvliegen naar een ander station midden in de ruimte die schijnbaar als het ware gewoon stil hangt, is natuurlijk te belachelijk voor woorden.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_142695426
24 seizoen 1



quote:
Momenteel zijn terroristen van plan een presidentskandidaat te vermoorden. Mijn vrouw en dochter zijn ook doelwit, en de mensen waarmee ik werk zijn mogelijk betrokken bij beide zaken. Ik ben federaal agent Jack Bauer, en vandaag is de langste dag van mijn leven.
Zojuist seizoen 1 gezien van deze serie. Het was een sterk seizoen en wat mij vooral opviel is de plottwists. Deze zijn dan ook geweldig uitgevoerd. Acteerwerk was bovengemiddeld.
pi_142701595
Evil Dead (2013) - IMDb

Horror remake extravaganza! Misschien dat ie in zijn soort nog best aardig was geweest maar hij leidt onder zijn illustere origineel. En daarbij is hij eerlijk gezegd toch ook wat dertien in het dozijn. Hij is zeker niet eng, de schrikeffecten zie je van 20 kilometer aankomen en de gore is niet vies, de emmers bloed en amputaties worden niet geschuwd maar je wordt er niet warm of koud van.
IMDb: 6,5
Ik: 3


Twee films met min of meer hetzelfde thema; in een klein vakantieoord aan de kust volgen we de levens en liefdes van verschillende mensen.

Separate Tables (1958) - IMDb

Een ouwetje met grote oude namen als Rita Hayworth, David Niven en Burt Lancaster. Klassieke britten die in een hotel wonen (dat gebeurde vroeger nog) met klassieke britse moraal in een klassiek hotel (met licht vergane glorie) en hun wederwaardigheden. Thema's als oude en nieuwe liefde, klasseverschil, generatiekloof en het verval van normen en waarden. Mooi tijdsbeeld en stijlvol en strak geacteerd. Goeie dioalogen ook. Heeft de tand des tijds behoorlijk doorstaan.
IMDb: 7,6
Ik: 7,5

Eilandgasten (2005) - IMDb

Telefilm met een grote cast van Nederlandse Namen. Het verhaal draait om de bezoekers van 2 huisjes op Vlieland en hun wederwaardigheden. Het is een aaneenschakelijk van klein geluk en vooral klein leed. Door die aaneenschakeling wordt het nooit een echt verhaal en de vertelstem schept op zich een aardige sfeer maar een verbinding tussen de losse stukjes wordt het nooit echt. Wel mooie beelden van Vlieland.
IMDb: 6
Ik: 4
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_142707099
Play Misty For Me (1971)

Net op tv geweest :P

De losbandige discjockey Dave Garver (Clint Eastwood) krijgt te maken met een vrouwelijke fan die telkens het liedje 'Misty' (van Eroll Garner) aanvraagt als hij aan het 's nachts aan het draaien is. Ze gaan met elkaar naar bed maar dan blijkt dat ze hem niet kan vergeten, en begint ze hem te stalken. En dat net als zijn vriendin, met wie de relatie slecht loopt, terugkeert van een 4 maanden roadtrip en ze beiden de puzzelstukjes weer proberen op te raken.

Erg leuk wegkijkertje, en deze film is ook het regiedebuut van Eastwood.
Children of the night. What music they make.
  vrijdag 25 juli 2014 @ 22:08:08 #11
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_142732933
Under the Skin (2013, Jonathan Glazer)



Dit moet een van de vaagste films zijn die ik ooit heb gezien. Past prima in een rijtje met Upstream Color en Post Tenebras Lux: aan het verhaal kan ik nog geen stevig touw knopen, maar dat wil ik ook niet. En ik heb een donkerbruin vermoeden dat de regisseur dat ook helemaal niet wil. "Vul het zelf maar in. Of denk er over na en vul het niet in, maar laat vooral de film over je heen komen," moet Glazer gedacht hebben. Gelukkig kan dat ook prima, want de sfeer is bijzonder. Erg bijzonder. Intrigerend is het enige woord dat erbij past. Rustig en mysterieus, sterk sound design en enkele prachtige beelden.

Achteraf, ik ben inmiddels dik anderhalf uur verder, heb ik ook helemaal geen behoefte de film invulling te geven - toch enigszins tegen mijn aard in. En dat terwijl de film best vragen oproept, best aan flink aantal zelfs, maar antwoorden op deze vragen vegen ongetwijfeld die eigenzinnige, fascinerende, beklijvende zweem van deze bijzondere film af.
  vrijdag 25 juli 2014 @ 22:24:56 #12
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_142733643

Jongens (TV Movie 2014) - IMDb
Een mooie kleine Nederlandse productie uit 2013/2014 waar ik nog niet van had gehoord. Daarom misschien des te leuker om toevallig tegen te komen, want het is een film die prima wegkijkt en er cinematografisch goed verzorgd uitziet.

"Jongens" vertelt het coming of age verhaal van Siegert, die tijdens zijn zomervakantie de persoon ontmoet die voor hem het leven op z'n kop zet.
De bekende tiener ongemakkelijkheid/onzekerheid en verlangens die vervolgens om de hoek komen kijken worden gelukkig subtiel uitgewerkt, er worden voldoende details ter eigen interpretatie van de kijker overgelaten.
En dat is goed voor een onderwerp dat anders al snel in het cliché matige terecht dreigt komen.

Al gauw lijkt Siegert gevangen tussen twee werelden, eentje waarin hij eindelijk erkenning krijgt van zijn grote stoerdere broer en de andere wereld waarin Marc voor hem centraal staat, maar dat is moeilijk te accepteren voor Siegert...
Aangezien we allemaal ooit puber zijn geweest zit er een hoop herkenbaarheid in, ongeacht de soort relatie.

Prima vertolkte rollen van de twee hoofdrolspelers trouwens. ^O^

En hoewel de toon van de film compleet anders is deed het coming of age aspect en het "ontsnappen" van het ouderlijk huis uit frustratie me vaag wat denken aan Kings of Summer van vorig jaar.



Score: 8.0/10
IMDB: 7.6/10

[ Bericht 0% gewijzigd door Kleffe_Dop op 27-07-2014 00:20:55 ]
pi_142743487
Oculus (2013) - IMDb


Ja, leuk voor een horror, niet heel erg schrik/eng/gore achtig horror, maar meer een beetje mysterie horror, a la room 1408. Volgens mij klopt niet alles helemaal, maar ja, leuk.

7,5.
  zaterdag 26 juli 2014 @ 10:29:39 #14
163488 RubenSosa
Sierd de Vos = BAAS (KOEKOEK!)
pi_142743517
quote:
3s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 22:24 schreef Kleffe_Dop het volgende:
[ afbeelding ]
Jongens (TV Movie 2014) - IMDb
Een mooie kleine Nederlandse productie uit 2013/2014 waar ik nog niet van had gehoord. Daarom misschien des te leuker om toevallig tegen te komen, want het is een film die prima wegkijkt en er cinematografisch goed verzorgd uitziet.

"Jongens" vertelt het coming of age verhaal van Siegert, die tijdens zijn zomervakantie de persoon ontmoet die voor hem het leven op z'n kop zet.
De bekende tiener ongemakkelijkheid/onzekerheid en verlangens die vervolgens om de hoek komen kijken worden gelukkig subtiel uitgewerkt, er worden genoeg details ter eigen interpretatie van de kijker worden gelaten.
En dat is goed voor een onderwerp dat anders al snel in het cliché matige terecht dreigt komen.

Al gauw lijkt Siegert gevangen tussen twee werelden, eentje waarin hij eindelijk erkenning krijgt van zijn grote stoerdere broer en de andere wereld waarin Marc voor hem centraal staat, maar dat is moeilijk te accepteren voor Siegert...
Aangezien we allemaal ooit puber zijn geweest zit er een hoop herkenbaarheid in, ongeacht de soort relatie.

Prima vertolkte rollen van de twee hoofdrolspelers trouwens. ^O^

En hoewel de toon van de film compleet anders is deed het coming of age aspect en het "ontsnappen" van het ouderlijk huis uit frustratie me vaag wat denken aan Kings of Summer van vorig jaar.

[ link | afbeelding ]

Score: 8.0/10
IMDB: 7.6/10
Durf je het woord homo niet te zeggen ofzo? :')
Monza 2021: RIC #1 - and for anyone who thought i left, i never left. i just moved aside for a bit.
  Hardste schreeuwer 2022 zaterdag 26 juli 2014 @ 10:33:31 #15
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_142743562
The Grand Budapest hotel :
Een film in de stijl van Big Fish, Forrest Gump en The Life of pi' Redelijk film met veel bekende acteurs maar lang niet zo goed als die films die ik eerder opnoemde. Ik geef dit een zesje.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_142743605
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 10:33 schreef Dr.Mikey het volgende:
The Grand Budapest hotel :
Een film in de stijl van Big Fish, Forrest Gump en The Life of pi' Redelijk film met veel bekende acteurs maar lang niet zo goed als die films die ik eerder opnoemde. Ik geef dit een zesje.
Huh, vreemde vergelijking. Sowieso omdat eerst genoemde films weinig met elkaar te maken hebben. Maar een 6? Dan vind je het dus slechter dan heel veel gewone/matige films, je vond er niks speciaals aan? In de goede zin van speciaal dan. Ik vond dit geen enorme topper, maar zeer vermakelijk en juist net even beter dan standaard films.

8.
  zaterdag 26 juli 2014 @ 10:43:41 #17
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_142743708
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 10:29 schreef RubenSosa het volgende:

[..]

Durf je het woord homo niet te zeggen ofzo? :')
:? 'tuurlijk wel.
Maar de film smijt ook niet met het woord homo, volgens mij wordt het zelfs maar 1 keer gebruikt.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 26 juli 2014 @ 10:55:13 #18
78918 SeLang
Black swans matter
pi_142743841
Wildschut (1985)
An isolated farmhouse is chosen as a hide-out by Jim and Charlie after an armed robbery. The Deleye family are forced to accept the situation under Jim's brutal domination.

Eindelijk deze film gevonden op een torrent! Typische jaren '80 Nederlandse film en alleen daarom al leuk. Geen super goede film als je hem nu ziet, maar back in the days was het één van mijn favoriete films. Hoge jeugdsentimentele waarde.

7,0
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  Moderator zaterdag 26 juli 2014 @ 11:32:26 #19
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_142744449
Ordinary People



Deze oscar winnaar beste film uit 1980 is een erg aangrijpende en mooie film over het verlies van een zoon/broer. Tevens het regie debut van robert redford en wat een debut Ik was zeer onder de indruk van deze film. Het laat heel mooi zien hoe machteloos men met emoties kan zijn, en hoe anders mensen omgaan met verschillende emoties.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_142745328
Lone Survivor gezien. Indrukwekkend dat het op waargebeurd verhaal is gebaseerd. De actie heeft echter in het 2e deel de overhand en doet vaak niet-realistisch aan vind ik. Van een rots afvallen, met je rug tegen een rotsblok aanstuiteren en daarna weer wakker worden? Sorry maar dat is rug gebroken en game over.
Wel een mooie film, mooi gemaakt en mooi acteerwerk. Kijkt toch wel prima weg.

IMDB: 7,7.
Mijn scoe; 7.
Only the strong survive
pi_142753366
THE AMAZING SPIDER-MAN 2



ik ben altijd fan geweest van spiderman, maar dit is de minste van alle spiderman films.
Ook het acteerwerk van Andrew Garfield is vrij slecht in deze film, bijna irritant soms.. speelt heel nepperig. Andere acteurs spelen wel aardig.
Waar andere spiderman films er veel actie en leuke scenes in zaten was dat bij dit deel heel beperkt, het bleef bij een aantal actie scenes... En zelfs in die scenes was er maar minimaal spanning voelbaar.
het verhaal zelf was goed bedacht maar had veel beter uitgewerkt kunnen worden.

het verhaal gaat over dat spiderman meer te weten komt over zijn ouders, en tegelijketijd krijgt hij ook een nieuwe vijand.. en dan is er nog zijn vriendin.......

De film is redelijk vermakelijk nog om te zien, maar haalt het niet bij de andere spidy films....
vandaag kijken, morgen vergeten
6je
pi_142762604
The Expendables 3

Heel vroeg gelekt, en dat is nog een prima kopie ook. Door het grote audiovisuele spektakel ook zeker de moeite waard om in de bios te kijken.
Over de verhaallijn ga ik niet hebben, die is te voorspelbaar. Maar daar draait het in deze film niet om. Waarom wel? Om dikke, lompe actie en mannengrappen onder elkaar. Hou je dat doel in je achterhoofd, dan heb je hieraan een prima film. Ik heb me uitstekend vermaakt en twee uur lang geen moment verveeld, doordat het tempo er goed in blijft en de actie prima voldoet. Ga je voor een goede verhaallijn zonder plotholes en een goede karakterontwikkeling, dan kun je deze logischerwijs laten liggen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Piet__Piraat op 27-07-2014 08:32:12 (spelfoutje) ]
Schip ahoy!
  zondag 27 juli 2014 @ 00:11:51 #23
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_142765979

300: Rise of an Empire (2014) - IMDb
300 was in 2006 op met name visueel gebied een baanbrekende en adembenemende film.
Maar inmiddels acht jaar verder is de bioscoop bezoeker wel gewend aan de nodige CGI-destructie-porno waar de gemiddelde blockbuster mee overladen is.

Dat onderscheidend vermogen is de film anno 2014 dus wel kwijt, en dan blijft er weinig over. Voor de geweldige dialogen en het plot ga je de film waarschijnlijk al niet kijken, maar dit was van een dusdanig twijfelachtig niveau dat het zelfs voor 300 beschamend was. De 'grootse' battle-speeches in de film voelden plichtmatig aan en werden zonder veel overtuiging gebracht.
En dat brengt je meteen bij het volgende probleem van Rise of an Empire: Een zwakke hoofdrolspeler die het nodige charisma ontbreekt om de film te kunnen dragen.
Eva Green probeert er nog wat van te maken, maar balanceert in een aantal scènes wel op het randje van overacting met weinig subtiele gezichtsuitdrukkingen.

Als kijker vraag je je constant af wanneer cult-classic Gerard "THIS IS SPARTA" Butler zijn intrede doet, want dit deed aan als een slap excuus voor zijn karakter uit de eerste film.

Al met al een hoop mooie plaatjes, gevecht scènes en een hoop bloed. Maarja.. 300 deed het beter... Rise of an Empire is een totaal overbodige film dus.



Score: 5.5/10
IMDB: 6.5/10

[ Bericht 3% gewijzigd door Kleffe_Dop op 27-07-2014 10:09:23 ]
pi_142767566
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 22:39 schreef Piet__Piraat het volgende:
e, lompe actie en mannengrappen onder elkaar. Hou je dat doel in je achterhoofd, dan heb je hieraan een prima film. Ik heb me uitstekend vermaakt en twee uur lang geen moment verveelt, doordat het tempo er goed in blijft en de actie prima voldoet. Ga je voor een goede verhaallijn zonder plotholes en een goede karakterontwikkeling, dan kun je deze logischerwijs laten liggen.
Beter dan deel 2? Dat is was alleen leuk omdat het zo slecht was..
  Moderator zondag 27 juli 2014 @ 01:14:04 #25
9859 crew  Karina
Woman
pi_142767707
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 22:39 schreef Piet__Piraat het volgende:
The Expendables 3

Heel vroeg gelekt, en dat is nog een prima kopie ook. Door het grote audiovisuele spektakel ook zeker de moeite waard om in de bios te kijken.
Over de verhaallijn ga ik niet hebben, die is te voorspelbaar. Maar daar draait het in deze film niet om. Waarom wel? Om dikke, lompe actie en mannengrappen onder elkaar. Hou je dat doel in je achterhoofd, dan heb je hieraan een prima film. Ik heb me uitstekend vermaakt en twee uur lang geen moment verveelt, doordat het tempo er goed in blijft en de actie prima voldoet. Ga je voor een goede verhaallijn zonder plotholes en een goede karakterontwikkeling, dan kun je deze logischerwijs laten liggen.
Ook net gekeken, topshow alleen die jonkies vond ik minder en ik miste Van Damme.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  zondag 27 juli 2014 @ 02:17:05 #26
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_142769278
Divergent (2014) - IMDb



In a world divided by factions based on virtues, Tris learns she's Divergent and won't fit in. When she discovers a plot to destroy Divergents, Tris and the mysterious Four must find out what makes Divergents dangerous before it's too late.

Dit voelt aan als een Young Adult boek, maar de film is gewoon erg goed.
Vanaf minuut 1 wordt de film nergens saai en blijf je vastgenageld kijken naar hoe het afloopt.

imdb: 7,2
Ikke: 7,5


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Need for Speed (2014) - IMDb



Fresh from prison, a street racer who was framed by a wealthy business associate joins a cross country race with revenge in mind. His ex-partner, learning of the plan, places a massive bounty on his head as the race begins.

De film doet erg ouderwets aan in het begin, en je begint te denken hoeveel jaar geleden deze film plaats neemt.
Maar dan BAM! koenigsegg agera's.

Het verhaal is vrij standaard, maar de races zijn erg goed.
De Mustang shelby GT500? *kwijl*
De supercars in de races? *kwijl*

Je moet een auto liefhebber zijn wil je deze film echt waarderen, geen CGI in deze film, alles is echt en elke auto is echt behalve wat replica's voor de stunts.

• Auto's die je ziet:
• 1966 Pontiac GTO
• 1969 Ford Gran Torino
• 2013 Shelby GT500
• 2015 Ford Mustang GT
• Saleen S7
• Lamborghini Sesto Elemento
• McLaren P1 (yup!)
• GTA Spano
• Bugatti Veyron Super Sport
• Koenigsegg Agera
• Koenigsegg Agera R
• Koenigsegg Agera S
• Ferrari 458 Italia

Daarbij de vraag:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De laatste race laat wat te wensen over, het was meer
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Al met al een film voor autofanaten, er komt genoeg langs voor ieder wat wils, het verhaal is erg standaard maar nergens saai.

imdb: 6,9
Ikke: 7,5
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
  zondag 27 juli 2014 @ 02:18:26 #27
166976 DuvelDuvel
Altijd heet en altijd hype
pi_142769303
Transformers deel 11.

Nee. Gewoon nee. Wat een kutfilm. Heb het einde niet eens afgeven. En waar was Megan Fox :{

Dochter van Marc Walhberg was wel goed te doen trouwens.

4/10
#FreeHat
  zondag 27 juli 2014 @ 02:35:56 #28
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_142769571
quote:
3s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 22:24 schreef Kleffe_Dop het volgende:
[ afbeelding ]
Jongens (TV Movie 2014) - IMDb
Een mooie kleine Nederlandse productie uit 2013/2014 waar ik nog niet van had gehoord. Daarom misschien des te leuker om toevallig tegen te komen, want het is een film die prima wegkijkt en er cinematografisch goed verzorgd uitziet.

"Jongens" vertelt het coming of age verhaal van Siegert, die tijdens zijn zomervakantie de persoon ontmoet die voor hem het leven op z'n kop zet.
De bekende tiener ongemakkelijkheid/onzekerheid en verlangens die vervolgens om de hoek komen kijken worden gelukkig subtiel uitgewerkt, er worden voldoende details ter eigen interpretatie van de kijker overgelaten.
En dat is goed voor een onderwerp dat anders al snel in het cliché matige terecht dreigt komen.

Al gauw lijkt Siegert gevangen tussen twee werelden, eentje waarin hij eindelijk erkenning krijgt van zijn grote stoerdere broer en de andere wereld waarin Marc voor hem centraal staat, maar dat is moeilijk te accepteren voor Siegert...
Aangezien we allemaal ooit puber zijn geweest zit er een hoop herkenbaarheid in, ongeacht de soort relatie.

Prima vertolkte rollen van de twee hoofdrolspelers trouwens. ^O^

En hoewel de toon van de film compleet anders is deed het coming of age aspect en het "ontsnappen" van het ouderlijk huis uit frustratie me vaag wat denken aan Kings of Summer van vorig jaar.

[ link | afbeelding ]

Score: 8.0/10
IMDB: 7.6/10
Schitterende filmposter in ieder geval... _O_ Erg mooi.
Film ken ik verder niet.

Anyway, gisteravond North by Northwest gekeken. Aardige thriller van Hitchcock over een man die wordt aangezien voor een spion en dus aardig in de problemen raakt. Leuk uitgangspunt, maar het acteren is voor moderne begrippen nogal 'houterig' en té gespeeld. Soms mooie stukjes cinematografie waaruit weer blijkt dat dat Hitchcock een goed oog had voor mooie plaatjes.

Film is boeiend zolang het duurt, al vraag ik me af of dat ook het geval is bij meerdere keren kijken.

7/10 voor mij. 8.5 van imdb.

Up in the Air

Clooney als reizende brenger van slecht nieuws: Hij ontslaat mensen. Voor anderen. En dus vliegt hij veel. Heel veel. En dat bevalt hem uitstekend, want hij heeft niets en wil niets. Lege 'rugzakken', want dat houdt je alleen maar op. En wie wil dat nou!?

UIteraard gaat deze film over vasthouden aan het leven waar je in gevangen zit, bewust of onbewust, en of je dat nou eigenlijk wel wilt.

Clooney is, zoals altijd, weer geweldig. Het gemak waarmee hij met minimale gelaatstrekken een breed scala aan emoties en humor in zijn rollen weet te leggen, is en blijft magistraal, en eigenlijk is er momenteel maar 1 zoals hij in Hollywood, die charme, waardigheid, en kwetsbaarheid zo eigen heeft gemaakt. Een absoluut genot om naar te kijken.

Ver Farmiga speelt de vrouw die hem aan het twijfelen brengt over zijn filosofie over het leven, en hoe hij dat invult. Een goede performance waar niets op aan te merken valt. Anna Kendrick als de jonge vrouw die zijn werk aanzienlijk wil veranderen, is iets minder overtuigend in haar rol, maar ook zeker niet slecht.

Al met al een weer een uitstekende film van Clooney, en een prima wegkijker...

8.0 van mij, 7.5 van imdb.
pi_142769751
The Expendables 3 (2014) - IMDb



Wat een slechte film, maar toch ook wel weer om te genieten :')

Stallone brengt samen met z'n enorme cast gewoon weer de 80's oldskool badasses terug. In het 3e deel wat eigenlijk niet veel anders is als het 2e deel gaat het gewoon weer om die one liners, veel geweld en de enorme cast die erin speelt. Slecht acteerwerk, slecht verhaal, maarja, doet dat er toe bij dit soort films?

IMDB: not out yet
Ik: 6.5/10, vanwege het feelgood oldskool genre wat alleen stallone en schwarzenegger hebben

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 27-07-2014 02:47:50 ]
pi_142771795
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 01:07 schreef Geo4kant het volgende:

[..]

Beter dan deel 2? Dat is was alleen leuk omdat het zo slecht was..
Beter? Ik weet het niet. Slechter of even slecht? Weet ik ook niet. Je moet gewoon kijken voor simpel vermaak.
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 02:17 schreef ZodiaX het volgende:
Daarbij de vraag:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De laatste race laat wat te wensen over, het was meer
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Al met al een film voor autofanaten, er komt genoeg langs voor ieder wat wils, het verhaal is erg standaard maar nergens saai.

imdb: 6,9
Ikke: 7,5

Die Shelby zou het nooit gered hebben, is gewoon het pluggen van een dikke Amerikaan.

De rest qua politie snap ik wel, dat is iets dat in de EA-serie natuurlijk al delen lang terugkomt, met de spikestrips en dergelijke, dus niet gek dat het nu ook te zien is.
Schip ahoy!
pi_142773019
Under The skin.... voelde aan als de liefdesbaby van de SF werken van Kubrick (2001) en Tarkovsky (solaris), een waar genot om te kijken. 8/10.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zondag 27 juli 2014 @ 11:12:15 #32
78918 SeLang
Black swans matter
pi_142773268
Gangster Squad (2013)
Los Angeles, 1949: A secret crew of police officers led by two determined sergeants work together in an effort to take down the ruthless mob king Mickey Cohen who runs the city.

Ongeloofwaardig maar zeker niet saai om naar te kijken
7
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_142773997
Voor wie op zoek naar meer dergelijke reviews van films vanuit users, een tip: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1533209
pi_142774535
quote:
1s.gif Op zondag 27 juli 2014 01:14 schreef Karina het volgende:

[..]

Ook net gekeken, topshow alleen die jonkies vond ik minder en ik miste Van Damme.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 13% gewijzigd door Mike op 27-07-2014 14:12:14 ]
Veni, vidi, vodka.
  Moderator zondag 27 juli 2014 @ 12:51:18 #35
9859 crew  Karina
Woman
pi_142775235
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 12:21 schreef dumble het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh, kan me echt niet meer herinneren :')

[ Bericht 12% gewijzigd door Mike op 27-07-2014 14:12:22 ]
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_142776393
Na de vele posters in de stad te hebben gezien en de wel oke trailer, ben ik naar blended gegaan.



Al vind ik de acteur Adam Sandler niet geweldig, als acteur. Wordt de film door Drew het kijken wel waard. Drew speelt een overbeschermende, georganiseerde gescheiden moeder.
Adam's vrouw is overleden. Adam heeft daardoor de zorg van 3 dochters op zich moeten nemen.
Samen gaan ze op een blind date die rampzalig verloopt. Door wat gebeurtenissen ontmoeten ze elkaar later toch weer tijdens een vakantie in Zuid-Afrika

Deze film een echte RomCom met verrassend leuke humor. Leuk als je gewoon gezellig een film wilt kijken en niet te diep wilt nadenken. Maar verwacht er niet te veel van. Het blijft een "feel good movie"

Blended (2014) - IMDb

Mijn Cijfer: 7.5/10
pi_142802582
Sherlock Holmes - Game of Shadows (2011)



Lekkere Guy Ritchiefilm. Goeie acteurs, lekkere vaart in het verhaal, humor, actie, mooie karakters.
8.4/10

Non-Stop (2014)



In een week met 3 vliegrampen en de raadselachtige verdwijning van MH370 in het achterhoofd, deze actiefilm gekeken.

Aan de positieve kant de vaart in de film, je wordt erin gezogen en de film laat je niet meer los. Spanning en redelijk onverwacht verhaal.

Aan de negatieve kant de soms vreemde keuzes die gemaakt worden door hoofdpersoon Liam Neeson en de nogal onduidelijke motieven.

Al met al zeker van genoten.
8.1/10

Transcendence (2014)



Futuristische thriller met een bijzondere hoofdrol voor de altijd sterke Johnny Depp.

Het verhaal neemt af en toe nogal vreemde wendingen, en dat is jammer met een topcast, een thema dat zeer boeiend is en beelden die er prachtig uitzien.

Er had meer ingezeten, helaas.

Toch nog zeker een aardige thriller.
7.5/10

Enemy (2013)



Een bizarre film die helaas erg traag verloopt. Moet hem nog maar eens zien om hem te begrijpen, de sfeer is goed neergezet, en het verhaal is bijzonder. Wel blijf ik met teveel vragen achteraf zitten en aangezien het een boekverfilming is, denk ik dat er een hoop weggelaten is uit het boek want de film kent nogal wat losse eindjes.

Toch bijzonder, deze Canadese productie met een dubbele Jake Gyllenhaal.
7.6/10

[ Bericht 20% gewijzigd door El_Matador op 28-07-2014 05:46:52 ]
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 28 juli 2014 @ 08:26:44 #38
78918 SeLang
Black swans matter
pi_142803170
Up in the Air (I) (2009)
With a job traveling around the country firing people, Ryan Bingham enjoys his life living out of a suitcase, but finds that lifestyle threatened by the presence of a new hire and a potential love interest.

Ik was bang dat dit een slappe romcom zou zijn maar dat viel wel mee, al vond ik de eerste helft van de film beter dan de tweede helft.
7
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_142805408
Van het weekend het een en ander gekeken, met als inspiratiebron deze topicreeks.

Under the Skin (2013) - IMDb


Een vrouw probeert Schotse gasten op te pikken in haar bangbus.

Traagste film die ik ooit heb gezien, wel een mooie trage film met een soundtrack die mij om een of andere vage reden aan Eyes Wide Shut deed denken. Weinig inhoud, maar ik heb films gezien die het minder moesten doen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Imdb: 6
Ik: 7

De Behandeling (2014) - IMDb


Hoofdinspecteur Nick stort zich op een zaak die vergelijkingen vertoond met een onopgeloste zaak uit zijn verleden.

Sterk geacteerde thriller van onze zuiderburen. Best een heftig verhaal, houdt de spanning er goed in en deed me bij vlagen aan Prisoners/ True detective denken. Kon een beter einde hebben, maar desalniettemin een goede film. Positief verrast.

Imdb: 7,3
Ik: 8+

Walk of Shame (2014) - IMDb


Elizabeth Banks is een stijve huppelkut die werkt als nieuwsanchor en in de race is voor een nieuwe positie op een ander netwerk. Gaat zuipen en moet met een dikke kater LA doorkruisen (zonder poen en gsm) om op tijd te zijn voor een sollicitatie.

Minder debiel dan ik dacht. Lekkere tussendoor film, niets bijzonders maar niet vervelend. Geinig ook dat Bill Burr ineens films doet. Enige vervelende is dat Elizabeth Banks fijn is om naar te kijken maar dat bij elk woord dat ze zegt dat prettige effect weer tenietgedaan wordt. Confused boner time.

Imdb: 6.1
Ik: 6.5

Mary and Max (2009) - IMDb


Marie Daisy Dinkle is een Australisch meisje dat een penvriendschap opbouwt met de dikke autistische Max uit New York.

Niet de eerste keer dat ik deze film zie, ontzettend knap hoe een claymationfilm zo goed de lijn tussen aandoenlijk en grappig weet te bewandelen. Prachtige soundtrack en raakt me elke keer.

Imdb: 8.2
Ik: 8.5

Johnny Mnemonic (1995) - IMDb


Johnny is een datacourier die informatie van een louche groep mensen moet afleveren. Echter is de informatie zeer gewild en heeft Johnny maar een beperkte tijd om erachter te komen wat hij in zijn hoofd heeft opgeslagen.

Tja. Dit krijg je als je verhaal van een briljante schrijver kut verfilmt. William Gibson (cyberpunk opperbaas) zou dit moeten proberen met Neuromancer, maar dan goed. Nostalgische gevoelens kunnen deze film niet redden als je er met een objectief oog naar kijkt. Voelt goedkoop aan, maar wel vermakelijk en een van de redenen dat ik een hekel aan Keanu Reeves (als acteur) heb.

Ik: 6.5
Imdb: 5.5
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  maandag 28 juli 2014 @ 11:31:27 #40
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_142806561

Need for Speed (2014) - IMDb
Iedere man onder de 35 is er waarschijnlijk wel mee opgegroeid, de Need For Speed race games. Destijds mateloos populair!
Maar zoals iedereen zich ook zal herinneren had NFS maar 1 doel: racen. Een verhaallijn of überhaupt karakters kwamen er niet in voor.
Wat valt er dan eigenlijk te verfilmen? :? Of is het gewoon een random race-film waar de naam Need For Speed aan is gehangen om het publiek snel aan te spreken?

Script en screenplay schrijvers George en John Gatins deden een poging daartoe en de voor mij totaal onbekende regisseur Scott Waugh werd in de regisseurs stoel gezet.
Afgezien van een aantal mooie shots is het algeheel resultaat ronduit teleurstellend.
Karakters maken de meest absurde keuzes in de film en hun achtergrond is van boordkarton, maar ze moeten bij ons als kijker wel een emotionele reactie oproepen. Wat dus niet lukt.

Aaron Paul was prima in Breaking Bad, maar is hier als lead-man een regelrechte miscast. Het (Ryan-Gosling-uit-Drive) tough-guy karakter past hem niet en noemenswaardig dialoog om mee te werken krijgt hij amper.
De side kicks zijn plichtmatig en pijnlijk niet grappig. En Michael Keaton... tja wat was dat eigenlijk voor rol..?

Misschien nog wel het meest ergerlijke voor een film die over auto's gaat; het overduidelijke gebruik van mock-ups deze film. Op een enkele bolide na waren alle supercars in de laatste act van de film hartstikke nep. -O-
Zelfs met verstand op nul voel je je belazerd.


Ford Mustang uit Need For Speed

Score: 4.0/10
IMDB: 6.8/10
pi_142825683
The psychician



Sterke film en zeker een aanrader, al had hij op sommige puntjes toch net wat beter gekunt waardoor het net geen TOPPER is.
FIlm duurt vrij lang, en het is zeker een film die lang mag duren, maar sommige scenes zijn net iets te gerekt.. als de film 20-30 minuten korter was geweest had er net wat meer vaart ingezeten en had de film de spanning en t verhaal net wat beter kunnen vasthouden. Nu heb je een paar net-niet saaie momenten.
Film gaat over een jonge jongen die zijn moeder verliest en dan gaat wonen met een soort rondreizende ''arts''. Dan hoort hij dat er in Ispahan pas ''echte'' goeie geneeskunde is en wilt daar dan heen om te leren. Daar aangekomen ontmoet hij ook een vrouw en raakt hij in conflict met de lokalen.. en de cultuur...

Sterk acteerwerk en ook de sfeer is goed neergezet, soms iets traag en langdradig alleen helaas.. en sommige momenten hadden miss net wat meer spanning mee kunnen brengen (denk aan de reis)
Maar verder zeker een sterke film en een aanrader
7.5
pi_142825945
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juli 2014 17:14 schreef casper019 het volgende:
THE AMAZING SPIDER-MAN 2

[ afbeelding ]

ik ben altijd fan geweest van spiderman, maar dit is de minste van alle spiderman films.
Ook het acteerwerk van Andrew Garfield is vrij slecht in deze film, bijna irritant soms.. speelt heel nepperig. Andere acteurs spelen wel aardig.
Waar andere spiderman films er veel actie en leuke scenes in zaten was dat bij dit deel heel beperkt, het bleef bij een aantal actie scenes... En zelfs in die scenes was er maar minimaal spanning voelbaar.
het verhaal zelf was goed bedacht maar had veel beter uitgewerkt kunnen worden.

het verhaal gaat over dat spiderman meer te weten komt over zijn ouders, en tegelijketijd krijgt hij ook een nieuwe vijand.. en dan is er nog zijn vriendin.......

De film is redelijk vermakelijk nog om te zien, maar haalt het niet bij de andere spidy films....
vandaag kijken, morgen vergeten
6je
Gevonden op het IMDb forum:

quote:
Tobey was a better Peter Parker and Andrew was a better Spider-Man
Sluit ik me bij aan.
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  maandag 28 juli 2014 @ 21:15:49 #43
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_142827254
Up in Smoke (1978)
Dit is geen film om half brak op pakweg een zondagochtend te kijken. Dat deed ik dus en de lolligheid zag ik er wel in, maar hilarisch werd deze moeder der stonercomedy's nou niet. Lijkt me trouwens typisch zo'n film die een bepaalde soort grappen en grollen introduceerde in filmland en die later meerdere malen zijn overgedaan. Cijfer: 6,5

The Warriors (1979)
Gebaseerd op een episode uit de roemruchte Griekse oudheid! Een bende probeert na een noodlottige moord terug te keren door verpauperd New York naar hun thuisbasis en moet allerlei gevaren overwinnen. Met wat badasses en synthesizermuziek is het nogal cult. Niet echt hoogstaand dus, maar aardig om te zien is het wel. Cijfer: 7

Hoe Tem Je Een Draak 2 (2014)
Mweh, typisch een sequel, die er weliswaar mooi uitziet, maar verder niet meer zo veel leuks te vertellen heeft ten opzichte van het eerste deel. Vond het eerste deel wel erg gaaf, maar ook corny. Datzelfde oordeel geef ik maar ook voor deel 2, alleen dan minder gaaf. De nieuwigheid en coolheid van die voorbijzoevende draken is immers nu wel voorbij. Cijfer: 6,5

Midnight Express (1978)
Redelijk sterke film die gebaseerd is op het verhaal van een Amerikaan die in Turkije gesnapt wordt bij het smokkelen van hash. De film moet het hebben van de erbarmelijke omstandigheden in de gevangenis, maar tegelijkertijd is het ook een zwakte van de film. Alles wordt wel erg eendimensionaal: alle Turken worden als barbaren neergezet. Misschien was dat ook het geval, maar het heeft op mij niet het effect dat je meer sympathie voor het hoofdpersonage gaat voelen. Cijfer: 7
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_142827716
quote:
19s.gif Op maandag 28 juli 2014 05:33 schreef El_Matador het volgende:
Sherlock Holmes - Game of Shadows (2011)

[ afbeelding ]

Lekkere Guy Ritchiefilm. Goeie acteurs, lekkere vaart in het verhaal, humor, actie, mooie karakters.
8.4/10

Non-Stop (2014)

[ afbeelding ]

In een week met 3 vliegrampen en de raadselachtige verdwijning van MH370 in het achterhoofd, deze actiefilm gekeken.

Aan de positieve kant de vaart in de film, je wordt erin gezogen en de film laat je niet meer los. Spanning en redelijk onverwacht verhaal.

Aan de negatieve kant de soms vreemde keuzes die gemaakt worden door hoofdpersoon Liam Neeson en de nogal onduidelijke motieven.

Al met al zeker van genoten.
8.1/10

Transcendence (2014)

[ afbeelding ]

Futuristische thriller met een bijzondere hoofdrol voor de altijd sterke Johnny Depp.

Het verhaal neemt af en toe nogal vreemde wendingen, en dat is jammer met een topcast, een thema dat zeer boeiend is en beelden die er prachtig uitzien.

Er had meer ingezeten, helaas.

Toch nog zeker een aardige thriller.
7.5/10

Enemy (2013)

[ afbeelding ]

Een bizarre film die helaas erg traag verloopt. Moet hem nog maar eens zien om hem te begrijpen, de sfeer is goed neergezet, en het verhaal is bijzonder. Wel blijf ik met teveel vragen achteraf zitten en aangezien het een boekverfilming is, denk ik dat er een hoop weggelaten is uit het boek want de film kent nogal wat losse eindjes.

Toch bijzonder, deze Canadese productie met een dubbele Jake Gyllenhaal.
7.6/10
Ik vond Enemy ook een vage maar erg vette film. Ik raad je aan deze video eens te bekijken.
pi_142828748
quote:
0s.gif Op maandag 28 juli 2014 21:28 schreef Sie_scheitern_Epos het volgende:

[..]

Ik vond Enemy ook een vage maar erg vette film. Ik raad je aan deze video eens te bekijken.
Gracias!
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_142829858


Broken city
Wat een ontzettend slecht script dat met duct tape aan elkaar probeert te blijven hangen.. Less is more is iets waar ze bij deze film niets van snappen.. bijna alle Hollywood cliches zitten er in gepropt. Jammer want de cast is prima.

4/10
  dinsdag 29 juli 2014 @ 00:07:03 #47
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_142835515


Under The Skin

Bijzondere kijkervaring met zo nu en dan prachtige visuele scènes en een Johansson zoals je haar nooit eerder zag.
- Heb er gemengde gevoelens bij. Het is een intrigerende film. Maar wel eentje waarbij je gemakkelijk de aandacht verliest. De film valt ook 'n beetje in herhaling. En het verhaal... Nu ja, daar is eigenlijk nauwelijks sprake van.

Nu ben ik niet iemand die een film waarin weinig gebeurt en er alle tijd wordt genomen liever uit de weg gaat.
Sterker nog, ik zie ze - mits goed uitgevoerd - erg graag. Maar bij deze film ontbreekt het soms aan zeggingskracht.
Een aantal trage scenes vallen toch een beetje dood. Of, erger nog, komen amper tot leven. Dan kan je die tijd mi dus beter besteden.

Maar de film ademt wel voortdurend een beklemmende, onheilspellende sfeer. En die sfeer is goed uitgewerkt.
Dat, samen met een aantal prachtige scenes en een Johansson in een uitzonderlijke rol maken de film uiteindelijk tot een film die ik kan aanraden. Althans, voor mensen die op zoek zijn naar die bijzondere kijkervaring.

Geef 'm een 7
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  dinsdag 29 juli 2014 @ 14:57:48 #48
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_142849173
Afgelopen tijd een aantal leuke films en series gezien maar twee sprongen er toch wel uit.

De eerste die ik noemenswaardig vind is de serie

Rick and Morty


Wat een ongelofelijke goede tekenfilm serie. De serie draait om een geniale maar altijd dronken uitvinder Rick en zijn niet zo snuggere kleinzoon Morty. Samen beleven ze allerlei te bizarre avonturen. Echt een frisse tekenfilm serie van de makers van Community. Elke aflevering duurt een 22 minuten en er is tot nu toe pas één seizoen.

Imdb : 9.3
Mijn cijfer: Ik kan mij er aardig in vinden, dus ook 9,3!

De tweede noemenswaardige film is

I saw the Devil


De zwangere verloofde van een geheim agent wordt vermoord en in stukken gehakt, waarna ze gedumpt is in een rivier. Vanaf dat moment begint een kat-en-muis spel tussen de dader en de geheim agent. Deze film is duidelijk niet voor de mensen met een zwakke maag! Het acteerwerk en de beelden zijn soms echt prachtig, hoe luguber dat dan ook mag zijn.
Het is trouwens een Koreaanse film, maar dat heb je na twee minuten niet meer door.

imdb: 7.8
Ik: 8,3

Andere films die ik heb gezien waren

The grand budapest hotel. Leuke film maar niet zo goed als Anderson's vorige films. Mijn favoriet blijft nog altijd Rushmore.

12 Years a Slave: Leuke en indrukwekkende film, maar duidelijk overhyped.
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
  dinsdag 29 juli 2014 @ 15:03:49 #49
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_142849397
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 14:57 schreef davako het volgende:
12 Years a Slave: Leuke en indrukwekkende film, maar duidelijk overhyped.
dat had ik idd ook, niet echt een slechte film, maar ik snapte helemaal niet waar alle mega positieve reacties van kwamen,

the butler, vond ik persoonlijk veel beter ( als je die 2 al met elkaar kunt vergelijken)
mee bekant vangde gin haas.
  dinsdag 29 juli 2014 @ 15:09:10 #50
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_142849614
The Purge 2: Anarchy

Deze film neemt deel 1 en breidt het uit naar de straten van de stad.
Beklemmende film met een enigszins voorspelbaar plot ( door de anti-held die erin speelt, die zelf ook een doel heeft uitgezocht voor de Purge avond ).
Wel vermakelijk en beter dan deel 1.

Ik geef hem een 7

Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  dinsdag 29 juli 2014 @ 22:32:17 #51
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_142865667
Sommarnattens leende (Smiles of A Summer Night)
Deze film was de grote internationale doorbraak van Ingmar Bergman. Na dit succes kreeg hij van Svensk Filmindustri carte blanche en mocht hij eindelijk The Seventh Seal maken.
Waar dit succes vandaan kwam is me eigenlijk een raadsel. Het is een redelijk luchtige film maar echt bekoren kon hij me niet. Het was niet heel slecht maar op één of andere manier kon ik er maar moeilijk in komen. De karakters vond ik niet heel interessant en het verhaal is nogal voorspelbaar en, vooral, langdradig.
Misschien was ik niet in de juiste stemming, misschien groeit ie nog bij herhaalde kijkbeurten.
Wat mij betreft is het in ieder geval de minste van Bergman`s films die ik tot nu toe heb gezien.

IMDB Cijfer: 7,9/10
Mijn Cijfer: 6,5/10

Jungfrukällan (The Virgin Spring)
Het verhaal van een jonge vrouw die in Middeleeuws Zweden een tocht door het bos moet maken om kaarsen naar de kerk brengen.
Zonder muziek en met een redelijk simpel verhaal vertelt Bergman over geloof, het lot en wraak in een intense en meeslepende film. Prachtig belicht en in beeld gebracht is het een tragisch relaas. Zonder ook maar ergens voor weg te schrikken laat Bergman met een aantal geweldadige scenes zien waartoe De Mens (en religie?) in staat is.
Het zijn beelden waarbij je het liefst wegkijkt maar je door Bergman min of meer toch wordt gedwongen te kijken, beelden je nog lang bijblijven.
En zo blijkt maar dat lang niet altijd de meest bekende films van een regisseur de beste blijken.

IMDB Cijfer: 8,1/10
Mijn Cijfer: 8,8/10
  dinsdag 29 juli 2014 @ 22:37:20 #52
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_142865945
Gaat lekker zo, Timo... Alle Bergman films achter mekaar door, ofzo?
Fantastische films, natuurlijk, maar is dat niet een beetje een overkill?

Hoeveel moet je er nog?
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  Hardste schreeuwer 2022 dinsdag 29 juli 2014 @ 22:37:57 #53
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_142865978

Superheroes a never ending battle
Prima documentaire die verteld over het ontstaan en het overleven van super helden in verschillende tijd periodes, De ups en downs van de industrie, Het ontstaan van de eerste super held, De rol van superhelden tijdens de tweede wereldoorlog , Bekende schrijvers, Alles komt aanbod in deze mooie driedelige documentaire, Een aanrader voor elke fan van superhelden.

cijfer 8
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_142866099
THE EXPENDEBLAS 3



Nou vond ik deel 1 HEEL tof, deel 2 tof.. Maar deel 3.... Redelijk..

Het verhaal zit een beetje slap in elkaar, Het team begint een missie.. Komt erachter dat iemand nog leeft.. en vervolgens gaan ze een nieuw team vormen en achter hem aan...

De film mist de grappen van de vorige delen, en de ECHT lekkere actie scenes... Ook jammer dat de ''echte'' helden (arnold, statham) meer een bijrol hebben en dat het vooral gaat om een '''nieuwe generatie''
1 tip voor harrison ford trouwens, ga niet nog een keer een rol nemen waar je ''boos'' moet spelen.. want de scene dat hij zich boos voordoet.. was zo belachlijk slecht dat ik het in mn broek deed van het lachen.

Overal, toch nog een redelijke film... de actie houd hem vermakelijk... Maar niet meer dan dat
6+
pi_142868802
Good Willy Hunting

Schitterende film! Komt uit 1997, maar vanwege de hoge rating toch eens gekeken. Mooie conversaties, mooi verandering van characters. Feel good movie misschien, maar zoals ik zei, met mooie conversaties, film is over voor je er erg in hebt. Blij dat ik hem gezien heb, zeker een aanrader.
Only the strong survive
pi_142869656
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 23:32 schreef TheGOAT het volgende:
Good Willy Hunting

Schitterende film! Komt uit 1997, maar vanwege de hoge rating toch eens gekeken. Mooie conversaties, mooi verandering van characters. Feel good movie misschien, maar zoals ik zei, met mooie conversaties, film is over voor je er erg in hebt. Blij dat ik hem gezien heb, zeker een aanrader.
Ja fantastische film!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_142875368
Dawn of the planet of the apes...

Misschien is dit meer persoonlijk, maar aan de ene kant vond ik de scenes en setting van de film bij vlagen indrukwekkend en zeker de moeite waard om te bekijken. Aan de andere kant moest ik soms wel mijn best doen niet in lachen uit te barsten wanneer ik zo'n aap met een machinegeweer in zijn hand op een paard zag zitten.

Het verhaal is op zich prima, maar imo vrij voorspelbaar. Niet echt bijzondere plotwendingen, maar de film kijkt daardoor ook zeer gemakkelijk weg. Af en toe iets te langdradig als je het mij vraagt, maar dat wordt weer gecompenseerd door de veelal mooie beelden.

IMDB: 8,3
Ik : 7,5
  Moderator woensdag 30 juli 2014 @ 11:01:10 #58
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_142876120
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 23:32 schreef TheGOAT het volgende:
Good Willy Hunting

Schitterende film! Komt uit 1997, maar vanwege de hoge rating toch eens gekeken. Mooie conversaties, mooi verandering van characters. Feel good movie misschien, maar zoals ik zei, met mooie conversaties, film is over voor je er erg in hebt. Blij dat ik hem gezien heb, zeker een aanrader.
:9 minnie driver
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_142876710
quote:
2s.gif Op woensdag 30 juli 2014 11:01 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

:9 minnie driver
Give me a kiss :9~
pi_142877478
Dom Hemmingway

Jude Law is de titelpersoon, een redelijk gestoorde kluizenkraker die na 12 jaar vrij komt en de beloning van zijn kraak gaat innen en dat gaat gepaard met geweld, humor, drugs en criminelen. Goede rol van Law die in deze film 2 gezichten heeft. De film begint totaal niet serieus maar hoe langer het duurt hoe meer drama en minder humor erin zit. De film zou meer geslaagd zijn als dat drama grotendeels achterwege was gebleven. De film heeft daardoor, en nog door wel wat andere dingen, veel weg van Filth. De 6.2 op imdb vind ik te weinig, er is eigenlijk weinig mis met Dom Hemmingway (de film dan :) ). Gewoon een vermakelijk tussendoortje van anderhalf uur. Voor de Game of Thrones fans is er ook nog een rol voor Khaleesi, maar erg bijzonder is dat niet.

7.2

Jack Ryan: Shadow Recruit

Redelijke spionage actie-thriller. Een niet al te logisch maar wel vlot verhaal met een prettige cast en een aardige sfeer. Geen topper maar prima 100 minuten vermaak.

7.0

Dawn of the Planet of the Apes

Prachtig begin met de apen die als mensen in de jungle leven en zich jaren niets van de mens aangetrokken hebben. Beetje jammer dat het verhaal van de mensen dan weer zo cliche en voorspelbaar is. Maar dat doet maar weinig af aan deze geweldige film. Verbluffend mooi gemaakt ook, ook de scenes wanneer het tot oorlog komt zijn er fantastisch uit en het verhaal is boeiend genoeg, al is het zoals gezegd wel wat te voorspelbaar. Wat echter bijblijft is het, ik kan het niet vaak genoeg vermelden, de visuele pracht en de grauwe sfeer die over de film hangt.

9.0
pi_142877617

De Amazing Spider man 2

Dit is het tweede deel en vervolg op deel 1. ik vind het nog steeds stom Toby Mcguire niet meer Peter Parker is. OHH en James Franko is ook weg :( maarja dat is LIFE.

Het begint allemaal zo! Emma Steen heeft een diploma uitreiking (opeens is ze blond huh). Volgens mij van haar vmbo diploma maar ze lijken allemaal 24 daaar. Nouja in de zomervakantie krijgt ze een baan hij Osborn corperation. Doet ze goed hoor moet ik zeggen. Ze ontmoet daar Harry. We kennen hem als de beste friend van Peter, in deze versie heeft hij een fokt op haarljn maar die probeert hij te verbergen met een pony.

Dit was het dan mijn korte recensie. Ik geef het een 7,5
Onee omdat Jamie Fox als Elektro speelde geef ik het een dikke vette 8!
  User die je het meest gemist hebt 2022 donderdag 31 juli 2014 @ 10:09:39 #62
78918 SeLang
Black swans matter
pi_142914191
Divergent (2014)
In a world divided by factions based on virtues, Tris learns she's Divergent and won't fit in. When she discovers a plot to destroy Divergents, Tris and the mysterious Four must find out what makes Divergents dangerous before it's too late.

Wel een aardige film waarbij ik niet in slaap ben gevallen ondanks de lengte. Geefbaar meisje helpt hier natuurlijk ook wel mee. Doet een beetje denken aan The Hunger Games. Maar ik had hem een stuk beter gevonden als sommige delen wat geloofwaardiger waren uitgewerkt.
7,5 (0,5 punt extra voor het geefbare meisje)
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_142915166
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 22:40 schreef casper019 het volgende:
THE EXPENDEBLAS 3

[ afbeelding ]

Nou vond ik deel 1 HEEL tof, deel 2 tof.. Maar deel 3.... Redelijk..

Het verhaal zit een beetje slap in elkaar, Het team begint een missie.. Komt erachter dat iemand nog leeft.. en vervolgens gaan ze een nieuw team vormen en achter hem aan...

De film mist de grappen van de vorige delen, en de ECHT lekkere actie scenes... Ook jammer dat de ''echte'' helden (arnold, statham) meer een bijrol hebben en dat het vooral gaat om een '''nieuwe generatie''
1 tip voor harrison ford trouwens, ga niet nog een keer een rol nemen waar je ''boos'' moet spelen.. want de scene dat hij zich boos voordoet.. was zo belachlijk slecht dat ik het in mn broek deed van het lachen.

Overal, toch nog een redelijke film... de actie houd hem vermakelijk... Maar niet meer dan dat
6+
Dank voor de tip. Heb de dvd rip hier liggen maar nog steeds geen tijd gehad om het te bekijken.
pi_142928318
Lucy gezien daarnet.. Bizarre film. einde is vaag, en het begin ook. Maar het is wel uniek.
  donderdag 31 juli 2014 @ 18:35:59 #65
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_142928622


Antichrist

Een film van Lars von Trier. Misschien wel de meest controversiele regisseur van deze eeuw.
Dus je weet - hoe dan ook - dat je naar een film gaat kijken die je niet onbewogen laat.

Gaat ie over? Rouw. Het verwerken van het verlies van je pasgeboren baby.
Althans, dat is de opzet. Een opzet die leidt naar de donkerste krochten van de menselijke ziel waar angst alleenheerser is en hel en verdoemenis louter je deel. MWAHAHAHAHAHA...ha. Chaos heerst.

In dit geval behoort die menselijke ziel trouwens bij die van een labiele vrouw die - na die baby die geen baby meer is - haar hele wereld voor haar eigen ogen in elkaar ziet storten.
En daartegenover hebben we dan haar man. Een rationele kerel die notabene therapeut is van beroep.
Kortom; prima ingredienten voor een gezellig onderonsje.

De film zit- zoals we van meneer Trier gewend zijn - stilistisch goed in mekaar.
Prachtig geschoten. Mooie, verstilde beelden met de nodige dramatiek.
Soms in slowmotion, bijgestaan met intense muziek. Doet het altijd leuk, natuurlijk.
- En anders is zo'n hertje ook maar een hertje en gaat het toch al gauw vervelen.

Acteerwerk is prima. Die Charlotte Gainsbourg is zo gek nog niet.
Mij heeft ze iig weten te overtuigen. Zou er zeker geen beschuitje mee willen eten.
En die andere... Ben z'n naam even kwijt... Ook niks mis mee. Heeft zijn za(a)kje goed voor mekaar.

Verder nog?

Oh ja, de film dus... Ja, goh... Die laatste 20 minuten, he. Die laatste 20 minuten. Aardig gek.
Ben er nog niet over uit. Waar ik wel over uit ben is dat Lars von Trier zich door niets of niemand laat weerhouden. Dat heeft ie maar weer bewezen. En da's prima. Da's mooi.

Vage recensie? Ja, misschien. Maar de film is vele malen vager.
Aanrader? Geen idee. Wel als je van rauw vlees houdt.

Doei!

Cijfer: soms een 4, iets vaker dan soms een 8, dus doe maar een 6.5.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  donderdag 31 juli 2014 @ 19:09:45 #66
8369 speknek
Another day another slay
pi_142929561
Thor: The Dark World (2013) - IMDb

Er wordt lustig op los geLARPt in deze Marvel kinderfilm. Thor was samen met Captain America de minst interessante Marvel serie, en waar de laatste dat schijnbaar indrukwekkend heeft omgegooid, doet dit vervolg weinig moeite. Toch, als je halverwege denkt hem uit te gaan zetten komen er een paar onverwachte twists en heeft het obligate eindgevecht een leuke visuele draai bedacht wat het al met al toch wel waard maakt om naar te kijken.

6
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  User die je het meest gemist hebt 2022 vrijdag 1 augustus 2014 @ 08:49:40 #67
78918 SeLang
Black swans matter
pi_142946442
An Acrid Yarn (2010)
Based on real events in a small town where the pastor takes advantage of his female flock.

Op IMDb heeft deze film de tag "Thriller" maar ik zou het vooral onder "Comedy" plaatsen. Ik ben er nog niet uit of de makers dat ook zo hebben bedoeld. De film is best slecht als het niet als comedy was bedoeld (vandaar denk ik de 4,2 op IMDb) maar daar ga ik niet van uit. Ik heb best gelachen af en toe.

6,5
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 17:38:09 #68
194233 Friday12
Originele kloon
pi_142962828
Sharknado 2: The Second One (TV Movie 2014) - IMDb


_O_ _O- Pareltje dit _O- _O_

Verder geen uitleg nodig maar ik geef deze een 8 omdat het weer lekker slecht was *O*
pi_142968732
Ik lurk veel mee, en heb al paar mooie films gezien nadat ik hier jullie mening over hoorde.
Na een tip van een poster hier ben ik de volgende film gaan kijken:



Ik ben de laatste tijd veel into vechtmovies en dan vooral Oosterse vechtkunsten nadat ik zowat alle Westerse boxfilms heb gekeken. Ook heb ik in het verleden paar Zuid-Koreaanse series gekeken die een goede indruk hebben achter gelaten qua acteerwerk, niet altijd qua verhaal lijn. Daarom gaf ik deze film een kans omdat ik vooral vechten verwachtte en niet veel op verhaal wilde letten.Daarnaast heeft de hoofdacteur een goede inruk op me gemaakt nadat ik RED 2 heb gezien.

De film begon gelijk met een gruwelijke moord en de zoektocht naar de slachtoffer en moordenaar.
De slachtoffer was de vrouw van een medewerker van de Zuik-Koreaanse inlichtingendienst. Hij zweert wraak te nemen op de moordenaar en hem een gruwelijke dood te geven.
Met zijn connecties spoort hij 4 mogelijke verdachten op aan wie hij een bezoekje zal brengen. Deze brengt hij op een gewelddadige en in sommige gevallen op een gruwelijke wijze ten dood. Vervolgens komt hij in een kat en muis spel met de echte moordenaar op zijn vrouw. Maar wil niet te veel spoilen daarover.
Vechten: 7.5--> Zitten geen uitgebreide vechtscenes in en daarnaast omdat hij veel beter getraind is dan de "normale"burgers wint hij ze allemaal.
Verhaal: 7.5--> Uiteindelijk toch wel op verhaal gelet en die is gewoon goed. Je bent geïnteresseerd in de hele film en wacht niet tot de volgende scene. Zit ook een leuke twist in de achtervolging.

Plus het lijkt alsof in Zuid-Korea iedereen moordenaar is als je snachts buiten de stad bent. Paar sickminded mensen daar.

Van mij krijgt het een 7.5



Had nog nooit Matrix gekeken dus het leek me wel tijd om het te doen.

Eerste deel was gewoon goed. Vechtscenes waren awesome(natuurlijk niet echt realistisch, maar is matrix he) en soundtrack vond ik ook goed. Verhaal vond ik interessant, ben zelf geïnteresseerd in zulke dingen dus het boeide me wel. En Agents speelden hun rol ook prima: 8
Tweede deel: Vechtscenes top, gingen een stapje verder met het ongeloofwaardig maken maar vond het gewoon vet. Maar vond verhaal iets minder, acteerwerk was ook minder. 7.5
Derde deel: nog niet gezien.

-edit: geen tiptopic-

[ Bericht 4% gewijzigd door Mike op 01-08-2014 21:43:23 ]
pi_142968859
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 20:40 schreef Djibril het volgende:

Als jullie nog meer tips hebben over films(Mogen ook Westerse en hoeven geen Oosterse te zijn) waar goede vechtscenes inzitten zie ik dat graag :)
The Raid (1 en 2) _O_
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_142969112
quote:
2s.gif Op donderdag 31 juli 2014 18:35 schreef DO2 het volgende:
[ afbeelding ]

Antichrist

Een film van Lars von Trier. Misschien wel de meest controversiele regisseur van deze eeuw.
Dus je weet - hoe dan ook - dat je naar een film gaat kijken die je niet onbewogen laat.

Gaat ie over? Rouw. Het verwerken van het verlies van je pasgeboren baby.
Althans, dat is de opzet. Een opzet die leidt naar de donkerste krochten van de menselijke ziel waar angst alleenheerser is en hel en verdoemenis louter je deel. MWAHAHAHAHAHA...ha. Chaos heerst.

In dit geval behoort die menselijke ziel trouwens bij die van een labiele vrouw die - na die baby die geen baby meer is - haar hele wereld voor haar eigen ogen in elkaar ziet storten.
En daartegenover hebben we dan haar man. Een rationele kerel die notabene therapeut is van beroep.
Kortom; prima ingredienten voor een gezellig onderonsje.

De film zit- zoals we van meneer Trier gewend zijn - stilistisch goed in mekaar.
Prachtig geschoten. Mooie, verstilde beelden met de nodige dramatiek.
Soms in slowmotion, bijgestaan met intense muziek. Doet het altijd leuk, natuurlijk.
- En anders is zo'n hertje ook maar een hertje en gaat het toch al gauw vervelen.

Acteerwerk is prima. Die Charlotte Gainsbourg is zo gek nog niet.
Mij heeft ze iig weten te overtuigen. Zou er zeker geen beschuitje mee willen eten.
En die andere... Ben z'n naam even kwijt... Ook niks mis mee. Heeft zijn za(a)kje goed voor mekaar.

Verder nog?

Oh ja, de film dus... Ja, goh... Die laatste 20 minuten, he. Die laatste 20 minuten. Aardig gek.
Ben er nog niet over uit. Waar ik wel over uit ben is dat Lars von Trier zich door niets of niemand laat weerhouden. Dat heeft ie maar weer bewezen. En da's prima. Da's mooi.

Vage recensie? Ja, misschien. Maar de film is vele malen vager.
Aanrader? Geen idee. Wel als je van rauw vlees houdt.

Doei!

Cijfer: soms een 4, iets vaker dan soms een 8, dus doe maar een 6.5.
wat vond ik dat een kutfilm the antichrist

Captain America: The Winter Soldier



Heerlijke wegkijk film! - vond deel 1 leuk, maar dit deel toch stukken beter!

Het verhaal van superheld films is miss niet altijd even vernieuwend maar alles was leuk gedaan, was mooi gemaakt en goeie vlotte actie!!!
het verhaal gaat over dat captain america ten strijden trekt tegen een geheimzinnige vijand en dat ook binnenin shield er wat verradelijke dingen gebeuren.

Gewoon een toffe, lekkere snelle popcorn film

7.5
pi_142969238
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 20:40 schreef Djibril het volgende:
Als jullie nog meer tips hebben over films(Mogen ook Westerse en hoeven geen Oosterse te zijn) waar goede vechtscenes inzitten zie ik dat graag :)
ik zou de laatste matrix gewoon overslaan :P slaapverwekkend slecht. Ze hadden het bij 1 deel moeten houden.

ong bak en tom yum goong zeker al gezien?
Wie dit leest is hek.
pi_142969873
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 20:43 schreef Tim86 het volgende:

[..]

The Raid (1 en 2) _O_
_O_
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_142983306
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 20:40 schreef Djibril het volgende:
Ik lurk veel mee, en heb al paar mooie films gezien nadat ik hier jullie mening over hoorde.
Na een tip van een poster hier ben ik de volgende film gaan kijken:

[ afbeelding ]

Ik ben de laatste tijd veel into vechtmovies en dan vooral Oosterse vechtkunsten nadat ik zowat alle Westerse boxfilms heb gekeken. Ook heb ik in het verleden paar Zuid-Koreaanse series gekeken die een goede indruk hebben achter gelaten qua acteerwerk, niet altijd qua verhaal lijn. Daarom gaf ik deze film een kans omdat ik vooral vechten verwachtte en niet veel op verhaal wilde letten.Daarnaast heeft de hoofdacteur een goede inruk op me gemaakt nadat ik RED 2 heb gezien.

De film begon gelijk met een gruwelijke moord en de zoektocht naar de slachtoffer en moordenaar.
De slachtoffer was de vrouw van een medewerker van de Zuik-Koreaanse inlichtingendienst. Hij zweert wraak te nemen op de moordenaar en hem een gruwelijke dood te geven.
Met zijn connecties spoort hij 4 mogelijke verdachten op aan wie hij een bezoekje zal brengen. Deze brengt hij op een gewelddadige en in sommige gevallen op een gruwelijke wijze ten dood. Vervolgens komt hij in een kat en muis spel met de echte moordenaar op zijn vrouw. Maar wil niet te veel spoilen daarover.
Vechten: 7.5--> Zitten geen uitgebreide vechtscenes in en daarnaast omdat hij veel beter getraind is dan de "normale"burgers wint hij ze allemaal.
Verhaal: 7.5--> Uiteindelijk toch wel op verhaal gelet en die is gewoon goed. Je bent geïnteresseerd in de hele film en wacht niet tot de volgende scene. Zit ook een leuke twist in de achtervolging.

Plus het lijkt alsof in Zuid-Korea iedereen moordenaar is als je snachts buiten de stad bent. Paar sickminded mensen daar.

Van mij krijgt het een 7.5

[ afbeelding ]

Had nog nooit Matrix gekeken dus het leek me wel tijd om het te doen.

Eerste deel was gewoon goed. Vechtscenes waren awesome(natuurlijk niet echt realistisch, maar is matrix he) en soundtrack vond ik ook goed. Verhaal vond ik interessant, ben zelf geïnteresseerd in zulke dingen dus het boeide me wel. En Agents speelden hun rol ook prima: 8
Tweede deel: Vechtscenes top, gingen een stapje verder met het ongeloofwaardig maken maar vond het gewoon vet. Maar vond verhaal iets minder, acteerwerk was ook minder. 7.5
Derde deel: nog niet gezien.

-edit: geen tiptopic-
Matrix is exceptioneel goed, je had het nog nooit gezien? :')

Damn, dit is echt een van de films van de vorige eeuw! Alleen jammer dat ik er later achter kwam dat er al zoiets bestond waar het lichtelijk op gebaseerd was, the city ofzo, anders had ik the Matrix een 10 gegeven.
pi_142983511
Palo Alto (2013) - IMDb



debuutfilm van, ik geloof, de derde Coppola die in de regie stoel stapt. deze keer Gia Coppola, die op de filmsets van francis en sofia is opgegroeid. en jawel hoor, wederom wordt een goed stukje cinema afgeleverd.

met onderandere emma roberts val kilmer en james franco.

fijne film voor de jeugd, die al wat verder in de pubertijd gevorderd is.

er komen vele problemen aan bod, zoals omgaan met alcohol en andere genotsmiddelen, de ontluikende sexualiteit, het zoeken naar een eigen identiteit, gevoelens van onbehagen en woede, de grenzen van de wet, verliefdheid en vriendschap.

ook dat je als jonge dame moet oppassen voor je knappe sport leraar, is een onderwerp.

dit alles in een enigsinds ernistige toon, zodat de jeugd niet afdwaald tijdens de film.
ze kunnen zich waarschijnlijk goed identificeren met de karakters in de film, die adequaat worden uitgebeeld door de jonge acteurs.

al met al en fijne, leerzame film om met uw puberend nageslacht te kijken, er kan nog lang over nagepraat worden aan de keukentafel.

7.0
pi_142990896
Draft Day



Het is de dag van de NFL Draft en Sonny Weaver Jr. (Kevin Costner), manager van de Cleveland Browns, probeert een veelbelovende speler te vergaren die zijn huidige team mogelijk van de ondergang kan redden. Tijdens deze dag, waarbij teams de mogelijkheid krijgen om nieuw talent te contracteren rechtstreeks uit de universiteit, komt Sonny erachter dat hij niet de enige is die dit aankomende talent – de keuze die bovenaan zijn Draft lijst staat – op ’t oog heeft. Naarmate de dag vordert moet Sonny de moeilijke keuze maken welke spelers hij uit zijn huidige team wel hiervoor kwijt wil, en of deze gewilde speler zijn uiteindelijke prijs wel waard is.

Heb echt genoten van deze film. Een van de betere films die ik de laatste tijd heb gezien

IMDB: 6,9
Mijn Cijfer: 8

pi_142993953
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 11:49 schreef Rijst het volgende:
[ afbeelding ]
De Amazing Spider man 2

Dit is het tweede deel en vervolg op deel 1. ik vind het nog steeds stom Toby Mcguire niet meer Peter Parker is. OHH en James Franko is ook weg :( maarja dat is LIFE.

Het begint allemaal zo! Emma Steen heeft een diploma uitreiking (opeens is ze blond huh). Volgens mij van haar vmbo diploma maar ze lijken allemaal 24 daaar. Nouja in de zomervakantie krijgt ze een baan hij Osborn corperation. Doet ze goed hoor moet ik zeggen. Ze ontmoet daar Harry. We kennen hem als de beste friend van Peter, in deze versie heeft hij een fokt op haarljn maar die probeert hij te verbergen met een pony.

Dit was het dan mijn korte recensie. Ik geef het een 7,5
Onee omdat Jamie Fox als Elektro speelde geef ik het een dikke vette 8!
Goede review, meteen op de download geslingerd
Nieuw is niet altijd beter.
  Hardste schreeuwer 2022 zaterdag 2 augustus 2014 @ 18:15:40 #78
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_142994431

The Hobbit 2 The Desolation of Smaug
Heerlijke blockbuster net als deel 1 heb ik ook weer genoten van deel twee,
Daar waar de Lord of the rings mij nooit echt kon bekoren genieten ik van de voorloper,
Ik weet niet precies waar het hem dat inzit, Ik denk dat het komt omdat de hobbit een meer luchtige benadering heeft. De film is erg lang maar kijkt toch lekker weg, Hij was eigenlijk voorbij voordat ik er erg in had en ook visueel was het genieten. Wel ontstond bij ons de discussie wie nou eigenlijk de slechterik was in de film. Wij zagen de draak namelijk als iemand die lekker lag te slapen tussen zijn goud tot hij door de dwergen werd gewekt en daarop eigenlijk reageerde. Hadden ze hem lekker laten slapen was er niet zoveel aan de hand maar misschien keken we iets te cynisch. Al met al een lekkere wegkijk film met een goed verhaal,

Cijfer een 7
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_142994447
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 17:53 schreef ikbennieuwopfok het volgende:

[..]

Goede review, meteen op de download geslingerd
Dankje, ik zal er volgende week nog meer schrijven.
pi_142995794
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 10:03 schreef pokkerdepok het volgende:
Palo Alto (2013) - IMDb

[ afbeelding ]

debuutfilm van, ik geloof, de derde Coppola die in de regie stoel stapt. deze keer Gia Coppola, die op de filmsets van francis en sofia is opgegroeid. en jawel hoor, wederom wordt een goed stukje cinema afgeleverd.

met onderandere emma roberts val kilmer en james franco.

fijne film voor de jeugd, die al wat verder in de pubertijd gevorderd is.

er komen vele problemen aan bod, zoals omgaan met alcohol en andere genotsmiddelen, de ontluikende sexualiteit, het zoeken naar een eigen identiteit, gevoelens van onbehagen en woede, de grenzen van de wet, verliefdheid en vriendschap.

ook dat je als jonge dame moet oppassen voor je knappe sport leraar, is een onderwerp.

dit alles in een enigsinds ernistige toon, zodat de jeugd niet afdwaald tijdens de film.
ze kunnen zich waarschijnlijk goed identificeren met de karakters in de film, die adequaat worden uitgebeeld door de jonge acteurs.

al met al en fijne, leerzame film om met uw puberend nageslacht te kijken, er kan nog lang over nagepraat worden aan de keukentafel.

7.0
Klinkt leuk, ik ga kijken.
Sowieso speelt Emma Robers wel in leuke films.

It's Kind of a Funny Story
The Art of Getting By
Adult World
en zelfs We're The Millers was leuk.
pi_142996514
The other woman



quote:
After discovering her boyfriend is married, Carly soon meets the wife he's been betraying. And when yet another love affair is discovered, all three women team up to plot revenge on the three-timing S.O.B.
Er gebeurt niet veel bijzonders. Ik dacht dat het verhaal wel "vernieuwend" zou zijn voor dit genre, maar helaas bleek veel van het verhaal hetzelfde te zijn als alle andere films. Het zit allemaal wel goed in elkaar, maar mist een bijzondere inslag. Het is een echte blockbuster.

Leuk voor een zondagmiddag, of als je je aandacht niet helemaal bij de film wilt houden ;)

IMDB: 6.1
MrChocolademelk: 6
pi_142996572
quote:
7s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 19:41 schreef MrChocolademelk het volgende:
The other woman

[ afbeelding ]

[..]

Er gebeurt niet veel bijzonders. Ik dacht dat het verhaal wel "vernieuwend" zou zijn voor dit genre, maar helaas bleek veel van het verhaal hetzelfde te zijn als alle andere films. Het zit allemaal wel goed in elkaar, maar mist een bijzondere inslag. Het is een echte blockbuster.

Leuk voor een zondagmiddag, of als je je aandacht niet helemaal bij de film wilt houden ;)

IMDB: 6.1
MrChocolademelk: 6
Al die plaatjes die alleen zeggen Click here for full resolution worden wel een beetje irritant.
pi_142998513
BAD WORDS



Gewoon leuk aardig filmpje, springt nergens in uit maar verveeld ook niet.
Is een klein beetje feelgood met een klein beetje drama en klein beetje komedie.

Film gaat over een man die via een ''omweg'' in de regels meedoet aan een spellingswedstrijd voor kinderen, daar ontmoet hij 1 kind waar hij vrienden mee word en een journaliste die om hem geeft en dan ontdekken ze waarom hij meedoet.....

goed acteerwerk, en leuke scenes.. gewoon een prima filmpje om te zien
7tje
pi_143000655
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 19:44 schreef JDx het volgende:

[..]

Al die plaatjes die alleen zeggen Click here for full resolution worden wel een beetje irritant.
Ik zie hem normaal, dus wellicht is dat het.
Volgende keer beter :)
pi_143001255
Girl with a Pearl Earring (2003) - IMDb



A young peasant maid working in the house of painter Johannes Vermeer becomes his talented assistant and the model for one of his most famous works.

We wonen nu in Den Haag en hebben een rechtstreekste tram naar Delft. Gister een ijsje gegeten op het plein in Delft met m'n vriendin (uit het buitenland) en dacht toen opeens, hee, ik had ooit nog een film liggen over Delft. Net dus gekeken, en ach, matige film, maar wel leuk dat je weet waar het zich afspeelt. Alleen jammer dat bijna de hele film niet eens in Nederland is opgenomen.

7,5.
pi_143002575
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 10:03 schreef pokkerdepok het volgende:
Palo Alto (2013) - IMDb

[ afbeelding ]

debuutfilm van, ik geloof, de derde Coppola die in de regie stoel stapt. deze keer Gia Coppola, die op de filmsets van francis en sofia is opgegroeid. en jawel hoor, wederom wordt een goed stukje cinema afgeleverd.

met onderandere emma roberts val kilmer en james franco.

fijne film voor de jeugd, die al wat verder in de pubertijd gevorderd is.

er komen vele problemen aan bod, zoals omgaan met alcohol en andere genotsmiddelen, de ontluikende sexualiteit, het zoeken naar een eigen identiteit, gevoelens van onbehagen en woede, de grenzen van de wet, verliefdheid en vriendschap.

ook dat je als jonge dame moet oppassen voor je knappe sport leraar, is een onderwerp.

dit alles in een enigsinds ernistige toon, zodat de jeugd niet afdwaald tijdens de film.
ze kunnen zich waarschijnlijk goed identificeren met de karakters in de film, die adequaat worden uitgebeeld door de jonge acteurs.

al met al en fijne, leerzame film om met uw puberend nageslacht te kijken, er kan nog lang over nagepraat worden aan de keukentafel.

7.0
waar heb je die gezien?
pi_143002923
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 22:54 schreef casper019 het volgende:

[..]

waar heb je die gezien?
torrent
pi_143002997
quote:
7s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 22:00 schreef MrChocolademelk het volgende:

[..]

Ik zie hem normaal, dus wellicht is dat het.
Volgende keer beter :)
doe eens ctrl+f5 ? :P
  zondag 3 augustus 2014 @ 00:29:08 #89
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_143005548
A Long Way Down (2014) - IMDb



Four people meet on New Year's Eve and form a surrogate family to help one another weather the difficulties of their lives.

De imdb storyline geeft echt totaal niets weg en dat is ook hoe je de film het beste kunt bekijken.

Het is britse comedy en drama, en erg sterke drama ook.
Maar sinds deze film heb ik een nieuwe favoriete actrice....
Imogen Poots ofwel Jess in deze film, ik zag haar eerder ook met Aaron Paul in Need for speed en in beide films stal zij de show.
Haar uiterlijk, haar acteerwerk, beiden zijn briljant! O+

Imdb: 6,4
Ikke: 7,5
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
  User die je het meest gemist hebt 2022 zondag 3 augustus 2014 @ 09:06:34 #90
78918 SeLang
Black swans matter
pi_143009534
Under the Skin (I) (2013)
A mysterious woman seduces lonely men in the evening hours in Scotland. Events lead her to begin a process of self-discovery.

Wat een kutfilm. De film blijft hetzelfde riedeltje herhalen tot de laatste 10 minuten. Verder snapte ik er geen hol van. Aan de positieve kant heeft de film wel veel sfeer en er zijn mooie beelden van Schotland.
5,5

Blue Ruin (2013)
A mysterious outsider's quiet life is turned upside down when he returns to his childhood home to carry out an act of vengeance. Proving himself an amateur assassin, he winds up in a brutal fight to protect his estranged family.

Wel een aardige film. De beschrijving hierboven is trouwens incorrect: hij handelt niet uit wraak maar uit angst.
7
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_143011152
Gisteren naar Lucy geweest. Het was gelukkig een korte zit, maar oef wat een film. Volgens mij gaat het al mis bij de eerste of tweede zin in de film, maar om niet te gaan bitchen over de definitie van leven en wanneer het precies begon. Iedereen weet ongeveer wel dat het over 100% van je hersenen gebruiken. Het gaat echt absoluut nergens over, misschien het snel leren van nieuwe onderwerpen is enige wat een beetje realistisch is.

Aan de ene kant wil ik echt alle punten van de film tegenspreken, maar het blijft science fiction en tevens een film dus dat heeft niet echt veel nut. Ik hoop alleen dat er nu geen massa mensen komt die zegt: "Mensen gebruiken maar 10% van hun hersenen". Conclusie, grappig film, niet bioscoop waardig.
  Hardste schreeuwer 2022 zondag 3 augustus 2014 @ 22:46:57 #92
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_143033836

Planet Hulk
Naar het gelijknamige comic verhaal brengt Marvel ons Planet Hulk,
Een geweldige animatie film die ons eindelijk eens een hulk brengt die ook interessant is voor volwassen. Hier geen dom hulk smash of een hulk die zich gedraagt als een kleuter zo als in de serie Avengers Assemble nee dit is de echte uit de comics, Helaas ook hier geen spoor van Bruce Banner maar dat mag de pret eigenlijk niet drukken, Planet Hulk zit goed in elkaar voor een dvd release en is misschien wel de beste Hulk film ooit gemaakt,

Cijfer 8
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_143033865
LIKE FATHER LIKE SON



Wat een geweldige drama film! 1 van de betere films die ik dit jaar gezien heb. Film zet je ook aan het denken!
Film gaat over 2 gezinnen, beide met kinderen, waarvan 1 (van elk gezin 1) op dezelfde dag in hetzelfde ziekenhuis is geboren.. 1 arm en 1 wat rijker gezin...
Maar dan blijken de kinderen in het ziekenhuis omgewisseld te zijn..
en wat dan!?!??!

Erg sterke acteerprestaties, en erg goeie sfeer, film kijkt heerlijk weg en zakt geen seconde in

topper!
9-
pi_143037735
Cold comes the night



De alleenstaande moeder Chloe probeert in haar onderkomen te voorzien door een vervallen motel te runnen, daarbij soms geholpen door een wat corrupte politieman.

Het motel trekt heel wat schimmig volk aan, zo krijgen ze op een nacht een bezoek van de slechtziende crimineel Topo (een rol van Breaking Bad acteur Bryan Cranston) die met zijn chauffeur een onderkomen zoekt om de dag erna hun waardevol transport af te leveren.

Maar als die nacht zijn chauffeur om het leven komt en Topo zijn pakket kwijtraakt gaat het van kwaad tot erger..

Topo besluit om Chloe en haar dochtertje te gebruiken (lees ; gijzelen) om zo zijn pakket terug te krijgen....

--------------------------------------------------------

Het eerste wat in me opkwam na de film ; 'goh, wat een korte film !' :D (slechts 1 uur en 15 minuten).
De film an sich was wel aardig, maar zeker niet meer dan dat, vooral die Chloe rol en het zgn Oost-Europese accent van Topo waren niet erg overtuigend

Bryan Cranston moet gewoon doorgaan met waar hij echt goed in is ; het maken van crystal meth ;) 8-)

Maar desalniettemin ; een onderhoudende film voor als je op een avond niks te doen hebt.

imdb cijfer ; 5,7
mijn cijfer ; 6
"You can call me Susan if it makes you happy"
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 4 augustus 2014 @ 08:24:26 #95
78918 SeLang
Black swans matter
pi_143042883
The Physician (2013)
In Persia in the 11th Century, a surgeon's apprentice disguises himself as a Jew to study at a school that does not admit Christians.

Ik hou altijd wel films die zich afspelen in oude tijden. Deze film is onderhoudend maar niet erg geloofwaardig of realistisch. Af en toe heb ik het gevoel dat ik naar een kinderfilm zit te kijken. Neemt niet weg dat ik me geen moment heb verveeld ondanks de lengte (~2,5 uur)
7,5
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  maandag 4 augustus 2014 @ 09:42:33 #96
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_143043854
The Wind Rises

Een animatie en quasi-biografie over de grondlegger en ontwerper van de Mitsubishi Zero, een gevreesde oorlogsvliegtuig tijdens de tweede wereldoorlog.

Ik ben een grote fan van het werk van Hayao Miyazaki zoals Laputa, Howl's Moving Castle etc. Maar ik vind deze film niet zo geweldig. Misschien omdat deze in tegenstelling tot zijn andere werk weinig fantasievolle en/of science fiction elementen bevat. Verder is de film ook niet erg spannend. Ook begrijp ik niet waarom een ontwerper van oorlogsvliegtuigen die veel leed heeft veroorzaakt, wordt verheerlijkt. Waarschijnlijk is dat iets Japans.

6.5/10
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_143044554
Van het weekend wat superhelden films gekeken:

Captain America: The Winter Soldier (2014) - IMDb


Captain America komt er achter dat S.H.I.E.L.D. (onder leiding van Nick Fury) geïnfiltreerd is door een kwaadwillende factie die wordt bijgestaan door de mysterieuze Winter Soldier.

Van de hele 'Avengers' superhelden vind ik Cap de minst boeiende, maar desalniettemin knap hoe ze hem toch weer meer diepte weten te geven dan ie eigenlijk heeft. Vermakelijk, opzicht wel een aardig verhaal met (vergefelijk) weinig plotholes. Niet al te cliché, iets wat al snel gebeurd, en voornamelijk veel gebruik van the rule of cool. Fuck logica, als het er maar vet uitziet. Kortom, vermakelijk.

Imdb: 8.1
Ik: 7

The Amazing Spider-Man 2 (2014) - IMDb


Peter Parker heeft mot met zijn wijf, omdat hij bang is dat ze in gevaar komt. Ondertussen is er een autist die boos is op spiderman omdat ie een autist is en het denkvermogen van een kleuter heeft. En is de jeugdvriend van Peter (Harry Osborn) op zoek naar een wondermiddel om niet net zo als zijn vader te veranderen in een of andere trol, wat blijkbaar erfelijk is en ook de schuld is van spiderman, omdat hij ook het denkvermogen van een peuter heeft.

Jezus wat een kutzooi bij elkaar. Wel kutzooi die er mooi uitzag, dat dan weer wel. Degene die hier verantwoordelijk was voor eventuele karakterontwikkeling zou eens een keer een weekje uit zijn huis moeten gaan en een willekeurig persoon op straat moeten aanspreken. Het leek wel alsof iedereen in de film samengesteld was door op willekeurige tropes te klikken op tvtropes.com. Terwijl ze een special effects team van supersterren hadden, kut voor die gasten.

Imdb: 7.1
Ik: 5 (voor de sfx)
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  maandag 4 augustus 2014 @ 12:35:23 #98
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_143048208
Hier ook een superhero weekendje gehad :)


The Amazing Spider-Man 2 (2014) - IMDb
Laat ik voorop stellen dat ik fan ben van Andrew Garfield z'n vertolking van Peter Parker, een verademing ten op zichte van huilface Toby Maguire.
En dan is er Emma Stone ( O+ ), hoe is het mogelijk om geen zwak voor haar te hebben? Helemaal wanneer je haar vergelijkt met Kirsten Drunkst.

Maar dat alles kan niet wegpoetsen dat The Amazing Spider-Man 2 geen beste film is. Met een slap achtergrond verhaaltje, dat er in de grootste haast nog ingepropt lijkt te zijn, wordt Harry Osborne het verhaal ingeschreven als zijnde de (en ik quote de film) "beste" vriend van Peter Parker.
Maar de film maakt nooit geloofwaardig dat deze twee kerels beste vrienden zijn. Sterker nog, door Harry z'n onnavolgbare, narcistische en één dimensionale karakter ("alles is de schuld van spider-man!") haak je als kijker al snel af in deze verhaallijn.

Electro z'n beweegredenen zijn ook om te huilen en onnavolgbaar: omdat een willekeurige groep omstanders begint te juichen voor Spider-Man besluit hij dat iedereen maar moet sterven.
Bij Harry zie je een karakter ontwikkeling van dezelfde strekking terug komen: Spider-Man wil mij zijn bloed niet geven? Dan moet hij maar dood! Ondanks het feit dat 48 uur daarvoor Peter Parker nog zijn beste vriend was.

En dan is er de wonderbaarlijke wijze waarop karakters 'toevallig' altijd daar zijn waar de actie plaatsvindt. Dat kan een keer voorkomen in een film, maar na 3/4 keer is het gewoon een kwestie van slordig schrijfwerk (Alex Kurtzman en Roberto Orci).

Helemaal niet zo "Amazing" dus...

IMDB: 7.2/10
Score: 5.5/10


Captain America: The Winter Soldier (2014) - IMDb
Yup, dit was een stuk beter te pruimen. De film lanceert een opvallend donker plot voor een Marvel verfilming. ("This isn't freedom. This is fear")
De actie scènes zijn snel, hard en knallen de huiskamer in. Deze film is de eerste die goed gebruik maakt van het schild van Cap.

De introductie van het karakter Sam Wilson/Falcon kon mij minder overtuigen. Het is de voor Hollywood verplichte side-kick, maar behalve zijn gemechaniseerde vleugels heeft hij eigenlijk weinig toe te voegen. Zonder die vleugels wordt hij gereduceerd tot een sta-in-de-weg voor Cap.
Emily VanCamp haar karakter voegde ook weinig toe, maar dat is vast een opmaat naar de derde Captain America verfilming.

Het script van de film zit goed in elkaar, de twists zijn welliswaar redelijk voorspelbaar, maar de karakters zijn geloofwaardig en er zijn weinig plot holes. De film stelt zelfs een aantal actuele sociaal-politieke kwesties aan de kaak zoals de ongereguleerde overheids surveillance die omslaat in een niets ontziende politie-staat.

Acteurs kruipen allemaal moeiteloos in hun rol, Evans, Johansson, Jackson, daar is allemaal niks op aan te merken. Leuk om Robert Redford weer eens terug te zien.

IMDB: 8.1/10
Score: 7.5/10


Europa Report (2013) - IMDb
Een groep van zes internationale astronauten vertrekt met een privaat gefinancierde missie naar Europa, één van de manen van Jupiter, waar men op zoek gaat naar potentieel buitenaards leven. Een reis die twinitg maanden duurt en, zoals we ontdekken, niet zonder gevaren en bijbehorende gevolgen verloopt.

De film maakt gebruik van het bekende "Found Footage" principe, voor beelden van de missie zelf wordt uitsluitend gebruik gemaakt van CCTV Camera's aanboord van het schip, of door de crew gebruikte hand-held camera's.
Dat slaagt erin om de film een wat beklemmender en claustrofobischer karakter te geven, wat je ook verwacht bij een ruimtereis.

Maar voor een groep astronauten nemen de hoofdpersonen in deze film een aantal merkwaardige beslissingen. Zonder teveel van het plot weg te geven worden er capriolen en risico's genomen bij een space walk die ondenkbaar zijn voor ieder mens met een normaal functionerend brein.
Zo zijn er meer van dit soort twijfelachtige beslissingen die de geloofwaardigheid van de film niet ten goede komen.

Er wordt een poging gedaan tot wat karakter ontwikkeling, maar uiteindelijk kon het me vrij weinig uitmaken wat er nou precies met de bemanning gebeurde.
Het einde van de film is een teleurstelling.

Jammer, had meer ingezeten denk ik!

IMDB: 6.5/10
Score: 5.5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door Kleffe_Dop op 05-08-2014 00:12:12 ]
pi_143048670
quote:
0s.gif Op maandag 4 augustus 2014 12:35 schreef Kleffe_Dop het volgende:
Leuk om Robert Redford weer eens terug te zien.
Die wel fucking oud geworden, ik schrok er van :o
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_143048697
quote:
2s.gif Op maandag 4 augustus 2014 12:52 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Die wel fucking oud geworden, ik schrok er van :o
Echt hé, misschien iets te oud voor zulke rollen.
pi_143049671
quote:
0s.gif Op zondag 3 augustus 2014 11:33 schreef Pakspul het volgende:
Gisteren naar Lucy geweest. Het was gelukkig een korte zit, maar oef wat een film. Volgens mij gaat het al mis bij de eerste of tweede zin in de film, maar om niet te gaan bitchen over de definitie van leven en wanneer het precies begon. Iedereen weet ongeveer wel dat het over 100% van je hersenen gebruiken. Het gaat echt absoluut nergens over, misschien het snel leren van nieuwe onderwerpen is enige wat een beetje realistisch is.

Aan de ene kant wil ik echt alle punten van de film tegenspreken, maar het blijft science fiction en tevens een film dus dat heeft niet echt veel nut. Ik hoop alleen dat er nu geen massa mensen komt die zegt: "Mensen gebruiken maar 10% van hun hersenen". Conclusie, grappig film, niet bioscoop waardig.
Sluit ik me bij aan. Het is natuurlijk leuk om te fantaseren over de capaciteiten van de mens en de vele mogelijkheden tot groei die we nog hebben, maar waar een film als Limitless het mooi binnen de grenzen van aannemelijkheid hield, ging Lucy veel te ver over de top. En ja, het hele 10% verhaal is al ruimschoots ontkracht binnen de psychologie en andere vakgebieden.

Zesje voor Scarlett, al was haar personage geenszins erg likable. Misschien hadden ze daarvoor iets langer haar niet-gedrogeerde zelf moeten tonen.
pi_143053312
Ides of March

Leuke politieke thriller die nergens echt heel spannend wordt, maar een dusdanig onderhoudend plot heeft dat de film je gehele tijd weet te boeien. Zeer sterke acteerprestaties van Gosling, Giamatti, Hoffman en Clooney (tevens regisseur, nice!). Voor iedereen die House of Cards tof vind: must-see, voor alle overigen, als je van het genre houdt (of van Gosling), ik kan hem aanraden.

Al was het maar vanwege de geniale cover! _O_
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  maandag 4 augustus 2014 @ 15:29:21 #103
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_143053693
http://www.moviemeter.nl/film/944543 days to kill

quote:
Ethan Renner (Kevin Costner) is een huurmoordenaar voor de overheid. Wanneer hij te horen krijgt dat hij terminaal ziek is besluit hij zijn gevaarlijke leventje op te geven om uiteindelijk een relatie op te bouwen met zijn vervreemde vrouw en dochter, die hij altijd voor de veiligheid op afstand hield. Maar wanneer zijn agentschap hem een experimenteel, maar potentieel levensreddend medicijn aanbiedt in ruil voor een laatste missie kan hij niet weigeren. Zelfs als dat betekent dat hij een balans moet zien te vinden tussen zijn twee zwaarste opdrachten: 's werelds meest meedogenloze terrorist zien te vinden en voor het eerst in tien jaar voor zijn dochter zorgen terwijl zijn vrouw de stad uit is.
ik dacht echt het word zo'n soort van saai taken aftreksel.
maar gelukkig had ik het mis,
ik vond het een zeer leuke film
goede actie,
en de humor was ook wel goed.

ik geef hem een 7 / 10
mee bekant vangde gin haas.
pi_143054673
quote:
2s.gif Op maandag 4 augustus 2014 15:29 schreef kawa4 het volgende:
http://www.moviemeter.nl/film/944543 days to kill

[..]

ik dacht echt het word zo'n soort van saai taken aftreksel.
maar gelukkig had ik het mis,
ik vond het een zeer leuke film
goede actie,
en de humor was ook wel goed.

ik geef hem een 7 / 10
Als je linkt naar IMDb krijg je automatisch de titel :)
pi_143064242
DE POEL



Redelijk, had wellicht meer ingezeten.. Maar zeker wel een vermakelijke film en de moeite waard om te zien.
Acteerwerk is redelijk goed, Zeker voor nederlandse begrippen... en gelukkig geen barra atsma oelewapper acteerwerk.
De film bouwt de spanning goed op, helaas duurt het NET iets te lang voordat het ''echt'' spannend word.. Maar dan blijkt de ''echte'' spanning uit te blijven en dat is jammer.. hoe het verhaal zich ontwikkeld voelt gewoon niet helemaal (tja hoe zeg je dat) bevredigend! - er had gewoon meer in gezeten... Maar eindigde gewoon een beetje goedkoop en simpel en dat is jammer...

verhaal is dat een groot gezelschap/gezin de bossen intrekt.. en dan aan een meertje gaat kamperen en dan.... blijkt het daar te spoken!

Ondanks de negatieve punten heb ik me toch erg vermaakt, en is het zeker een begin van het NL Horror... en is t prima voor een avondje vermaak..
6je
pi_143067756
August: Osage County

Veel drama in één familie en Meryl Streep zet weer een knap stukje acteerwerk neer,
Julia Roberts ook trouwens..

Door tragische familieomstandigheden komt de hele familie gedwongen samen in het ouderlijk huis.
Elk familielid neemt zijn eigen problemen en geheimen mee die langzamerhand ontrafeld worden.
Moeder Violet (Meryl Streep; lijdt aan kanker en is verslaafd aan haar medicijnen, wat zorgt voor sterke stemmingswisselingen. Het ene moment is ze vijandig en het andere moment is ze heel meegaand.

Het verhaal is erg serieus, maar wordt door de zwarte humor ook luchtig gemaakt.



Het einde van de film is een beetje teleurstellend.
Je verwacht een ontknoping maar bij deze film lijkt het net alsof de film midden in het verhaal stopt.
Veel problemen zijn nog onopgelost en je hebt geen idee hoe het verhaal zich verder ontwikkelt.

Toch was het een hele boeiende film, maar als je mij zou vragen waar het nou precies over gaat?

Over eh... ja ''Het Leven'' denk ik en alle shit die een mens kan overkomen. :+

Omdat het toch een hele boeiende film was zeker met Meryl en Julia in de hoofdrol toch wel een 8

Deed mij vaag denken aan de film who's afraid of virginia woolf denken trouwens :D

August: Osage County (2013) - IMDb
  Redactie Games maandag 4 augustus 2014 @ 22:14:28 #107
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_143068540
quote:
0s.gif Op maandag 4 augustus 2014 12:35 schreef Kleffe_Dop het volgende:
Hier ook een superhero weekendje gehad :)

[ afbeelding ]
The Amazing Spider-Man 2 (2014) - IMDb
Laat ik voorop stellen dat ik fan ben van Andrew Garfield z'n vertolking van Peter Parker, een verademing ten op zichte van huilface Toby Maguire.
En dan is er Emma Stone ( O+ ), hoe is het mogelijk om geen zwak voor haar te hebben? Helemaal wanneer je haar vergelijkt met Kirsten Drunkst.

Maar dat alles kan niet wegpoetsen dat The Amazing Spider-Man 2 geen beste film is. Met een slap achtergrond verhaaltje, dat er in de grootste haast nog ingepropt lijkt te zijn, wordt Harry Osborne het verhaal ingeschreven als zijnde de (en ik quote de film) "beste" vriend van Peter Parker.
Maar de film maakt nooit geloofwaardig dat deze twee kerels beste vrienden zijn. Sterker nog, door Harry z'n onnavolgbare, narcistische en één dimensionale karakter ("alles is de schuld van spider-man!") haak je als kijker als snel af in deze verhaallijn.

Electro z'n beweegredenen zijn ook om te huilen en onnavolgbaar: omdat een willekeurige groep omstanders begint te juichen voor Spider-Man besluit hij dat iedereen maar moet sterven.
Bij Harry zie je een karakter ontwikkeling van dezelfde strekking terug komen: Spider-Man wil mij zijn bloed niet geven? Dan moet hij maar dood! Ondanks het feit dat 48 uur daarvoor Peter Parker nog zijn beste vriend was.

En dan is er de wonderbaarlijke wijze waarop karakters 'toevallig' altijd daar zijn waar de actie plaatsvindt. Dat kan een keer voorkomen in een film, maar na 3/4 keer is het gewoon een kwestie van slordig schrijfwerk (Alex Kurtzman en Roberto Orci).

Helemaal niet zo "Amazing" dus...

IMDB: 7.2/10
Score: 5.5/10

Meest onsamenhangend bij elkaar geraapte hoopje superheldenstront. Mijn god, wat moet dat erg zijn om deze film te regisseren met zo'n waardeloos stukje kakschrijfwerk erachter. Het geforcefeede emo-werk was gewoon om te :') zo slecht.

SFX was oké, maar daarmee is ongeveer alles mee gezegd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door Mr.Noodle op 04-08-2014 22:20:45 ]
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  maandag 4 augustus 2014 @ 23:24:34 #108
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_143071640
De afgelopen dagen gezien:

Die 3 Groschen-Oper (The Threepenny Opera)
Leuke luchtige film van G.W Pabst met,uiteraard, Duitse acteurs die zich afspeelt in Victoriaans Londen.
Goed geacteerd en een goed verhaal maken het tot een vermakelijke film die lekker wegkijkt. Niets wereldschokkends maar ook niet slecht.

IMDB Cijfer: 7,4/10
Mijn Cijfer: 6,8/10

The Fault in Our Stars
Het verhaal van een tiener die moet leven met kanker.
Een tranentrekker tot de max die wel slaagt in z`n opzet, mede door het sterke acteerwerk. Wel wordt het, met name tijdens de trip naar Amsterdam, te ver doorgevoerd naar het extreme wat toch wat afbreuk doet aan het geheel.
Dat vond ik wel jammer want verder vond ik `t wel een sterke film, mede omdat één en ander nogal bekend voorkwam maakte het extra indruk. Gelukkig is er af en toe wel wat humor aanwezig om het allemaal wat te verlichten.
Lang verhaal kort: heftig.

IMDB Cijfer: 8,3/10
Mijn Cifjer: 8,5/10

Scanners
David Cronenberg`s grote doorbraak is er één om met een hele grote berg zout te nemen. Wel geinig en met coole effecten maar het is ook wel heel duidelijk dat ie al flink gedateerd is.
Een leuke voor fans van de regisseur/het genre maar vast niet voor iedereen.

IMDB Cijfer: 6,8/10
Mijn Cijfer: 7,0/10

Sucker Punch (theatrical en extended cut)
De afgelopen jaren niet veel bijster positiefs gehoord over deze van Zack Snyder. Onterecht, vind ik.
Uiteraard is het gigantisch over the top en moet je het vooral totaal niet serieus nemen. Maar ik vond de kern van het verhaal juist goed gebracht, al kun je zeggen dat door de style over substance de boodschap wat ondersneeuwt en het allemaal te bombastisch is. Maybe so, but I loved it.
De soundtrack verdiend een aparte vermelding. De herbewerking van een aantal wereldberoemde nummers en de manier waarop ze gebruikt worden is geniaal.
Heb eerst de theatrical versie en daarna de extended versie gekeken en dan blijkt dat, net als bij Watchmen, Snyder`s versie absoluut beter is. Een aantal plotgaten uit de kortere versie worden opgehelderd en er wordt wat meer de tijd genomen om sommige verhaallijnen te vertellen. Het is allemaal net wat evenwichtiger.
Al met al vond ik dat er echt niet veel mis was met deze film(s) van Snyder.

Theatrical version: 7,3/10
Extended version: 8,5/10
pi_143072193
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 15:42 schreef YellowBlacks het volgende:
Draft Day

[ afbeelding ]

Het is de dag van de NFL Draft en Sonny Weaver Jr. (Kevin Costner), manager van de Cleveland Browns, probeert een veelbelovende speler te vergaren die zijn huidige team mogelijk van de ondergang kan redden. Tijdens deze dag, waarbij teams de mogelijkheid krijgen om nieuw talent te contracteren rechtstreeks uit de universiteit, komt Sonny erachter dat hij niet de enige is die dit aankomende talent – de keuze die bovenaan zijn Draft lijst staat – op ’t oog heeft. Naarmate de dag vordert moet Sonny de moeilijke keuze maken welke spelers hij uit zijn huidige team wel hiervoor kwijt wil, en of deze gewilde speler zijn uiteindelijke prijs wel waard is.

Heb echt genoten van deze film. Een van de betere films die ik de laatste tijd heb gezien

IMDB: 6,9
Mijn Cijfer: 8

Waar heb je de film gezien?
An Amateur trains untill he does it right!
A Professional trains untill he can't do it wrong!
pi_143072318
quote:
0s.gif Op maandag 4 augustus 2014 23:38 schreef Pro_Shifty het volgende:

[..]

Waar heb je de film gezien?
is al te vinden via de gebruikelijke kanalen
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  dinsdag 5 augustus 2014 @ 02:14:35 #111
430565 Florentius
Too old for this shit :)
pi_143076721
Ernest et Célestine

De grote boze beer komt jullie allemaal het liefst nog levend op eten !!!
Weet u dat wel zeker?

Leuke animatie.

Ernest et Célestine (2012) - IMDb

Net Paulie 1998 opgezet om opnieuw te kijken.
Kan deze niet met droge ogen uit kijken, beetje bizar dat deze flim net zo erg is als Shalhoub's Detective Monk. Iedere keer bij een flashback terug denkend aan zijn vrouw gedurende de eerste 2 seizoenen, stokte de adem en ja hoor, nou ja was wel een lekkere release. :)
Paulie (1998) - IMDb


[ Bericht 4% gewijzigd door Florentius op 05-08-2014 02:41:59 ]
  Moderator dinsdag 5 augustus 2014 @ 09:32:03 #112
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143079380
The last emperor

Erg mooie film over het leven van de laatste keizer van china, met erg mooie beelden in de verboden stad. Het geeft ook goed weer hoe bizar een keizer (of een koning) moet leven, nou is dit wel erg extreem op je derde bij je moeder weggehaald worden om vervolgens te leven met honderden eunuchs die alles doen wat je ze zegt maar je mag het gebouw niet uit.. De latere jaren zijn ook heel boeiend over hoe japan met hem aanpapt en de schijn ophoud aan zijn kant te staan. Kortom boeiende film :)

En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_143081050
quote:
0s.gif Op zondag 3 augustus 2014 00:29 schreef ZodiaX het volgende:
A Long Way Down (2014) - IMDb

[ afbeelding ]

Four people meet on New Year's Eve and form a surrogate family to help one another weather the difficulties of their lives.

De imdb storyline geeft echt totaal niets weg en dat is ook hoe je de film het beste kunt bekijken.

Het is britse comedy en drama, en erg sterke drama ook.
Maar sinds deze film heb ik een nieuwe favoriete actrice....
Imogen Poots ofwel Jess in deze film, ik zag haar eerder ook met Aaron Paul in Need for speed en in beide films stal zij de show.
Haar uiterlijk, haar acteerwerk, beiden zijn briljant! O+

Imdb: 6,4
Ikke: 7,5

Jaa, Imogen Poots O+
pi_143099732
AIR DOLL



Na het zien van like father like son van Hirokazu Koreeda wou ik graag meer films zien van deze regisseur.
En ook deze film vind ik weer een topper!

het mooie (wat ik ook vond van like father like son) is dat er in de film ook een soort ''boodschap'' zit.. of hoe zeg je dat... Iets herkenbaars.. Iets meelevends.. en zet je aan het denken.
Het acteerwerk is erg sterk, en ook de sfeer in de film is erg fijn. De achtergrondmuziek in de film past helemaal perfect bij de film en maakt de film nog sterker.

Het verhaal gaat over een opblaaspop die ''plots'' een hart krijgt... En dan mensen gaat ontmoeten, maar ook ''geconfronteerd'' met het feit waar een opblaaspop voor is.. Maar ook over het leven van de man die haar eerst ''had''
erg sterke en indrukwekkende film!

8
  dinsdag 5 augustus 2014 @ 22:03:42 #115
407635 warp995
Tussen neus en lippen door
pi_143104036
The Purge: Anarchy (2014) - IMDb



Deeltje 1 vond ik meh, het deed niet zo veel met het gegeven, een avond in Amerika waarop alles legaal is inclusief moord en hoe iedereen daarmee tijdens de Purge omgaat vond ik vet. Dit vervolg deed er veel meer mee, en eigenlijk alles beter dan het eerste deel vooral het verhaal en de actie waren beter. Enige minpunt vond ik
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vermakelijke film! Van dit soort films houd ik, waarin iedereen moordlustig, badass en gek wordt (plaatje hierboven) en de meest gekste dingen gaan doen terwijl (volgensmij) veel ervan geen ervaring mee hebben en dan in een groepje gaan purgen terwijl ze gewoon burgers zijn.

IMDB: 6,9
Ik: 7,5

Die scene dat the Purge begint _O_

[ Bericht 2% gewijzigd door warp995 op 06-08-2014 09:02:43 ]
  woensdag 6 augustus 2014 @ 00:02:23 #116
8369 speknek
Another day another slay
pi_143109876
Divergent (2014) - IMDb



De cliches komen hard en dik in deze tienermeisjesscififilm over een superspeciaal meisje dat niet thuishoort in een conformistische maatschappij, een dystopische toekomstversie van Hogswarth. De dialogen dingen mee voor de belabberdste die ooit op celluloid uitgebraakt zijn en de regie is van dik hout snijdt men planken. Laten we wel wezen, als O+ Shailene Woodley O+ niet de hoofdrol vertolkte was dit echt een kutfilm geweest. Nu doen de acteurs en de art directie net genoeg om er een aardige verstand-op-nul bankavondfilm van te maken.

5.

[ Bericht 4% gewijzigd door speknek op 06-08-2014 16:14:16 ]
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  woensdag 6 augustus 2014 @ 15:02:21 #117
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_143124564
quote:
0s.gif Op woensdag 23 juli 2014 13:01 schreef mr-green het volgende:
Short Term 12

[ afbeelding ]

Short Term 12 (2013) - IMDb

Film gaat over een jeugdzorg inrichting waar tieners terecht komen die diverse problemen hebben. De film vertelt het verhaal van het hoofdpersonage dat samen met haar vriend in deze inrichting werkt. Alle dagelijkse problemen binnen de jeugdzorg komen voorbij en daarbij de verhaallijnen van de tieners en de mensen die er werken.

Goed verhaal met pakkende gebeurtenissen. Respect voor de jeugdzorg.

imdb: 8
ik: 8
Meeslepende film inderdaad. Sommige verhalen klonken na de film nog door in mijn hoofd.. Soms nog een traantje gelaten (nu ben ik al best emotioneel). Heel mooi en niet de typische emotionele film die je vaak ziet.

Ik geef het een 8
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  woensdag 6 augustus 2014 @ 19:09:04 #118
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_143132973
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 augustus 2014 20:32 schreef casper019 het volgende:
AIR DOLL

[ afbeelding ]

Na het zien van like father like son van Hirokazu Koreeda wou ik graag meer films zien van deze regisseur.
En ook deze film vind ik weer een topper!

het mooie (wat ik ook vond van like father like son) is dat er in de film ook een soort ''boodschap'' zit.. of hoe zeg je dat... Iets herkenbaars.. Iets meelevends.. en zet je aan het denken.
Het acteerwerk is erg sterk, en ook de sfeer in de film is erg fijn. De achtergrondmuziek in de film past helemaal perfect bij de film en maakt de film nog sterker.

Het verhaal gaat over een opblaaspop die ''plots'' een hart krijgt... En dan mensen gaat ontmoeten, maar ook ''geconfronteerd'' met het feit waar een opblaaspop voor is.. Maar ook over het leven van de man die haar eerst ''had''
erg sterke en indrukwekkende film!

8
Als je nog meer van Koreeda wilt zien, kan ik I Wish, Still Walking, After Life en natuurlijk Nobody Knows aanraden.
pi_143136368
Thx voor detips! heb onlangs like father like songezien (geweldig!! dikke 9)
I wish een paar maanden geleden gezien (goed een 7)

After life ken ik niet ga ik ook zoeken, en nobody knows ligt klaar voor 1 deze dagen!
pi_143144659
WITse de film



Ik ben de serie niet, maar ik hou van belgische thrillers dus ben de film gaan kijken.
De film begint vlot en spannend en weet lang de spanning vast te houden, alleen zwakt helaas ERG af tegen het einde en laat ook veel vragen en open gaten achter

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het acteerwerk is opzich prima, tja vind t geen aanrader nog afrader... 5.5 komt hij een x op tv kijken anders laten schieten
pi_143147651
Starred up (2013)

Geweldige britse gevangenis film over een jonge jongen die nog voor hij volwassen is wordt overgeplaats van een jeugdinrichting in een echte gevangenis omdat hij zo agressief is.
Daar komt hij zijn vader tegen die er nooit voor hem was, maar die hij wel kent (en waar hij duidelijk zijn innerlijk van heeft)

Film gaat over de ontwikkeling van de jongen in de gevangenis en de vader/zoon realtie die verandert gedurende de langere tijd dat ze samen doorbrengen.
Erg rauwe film en daar geniet ik altijd van. Mooi in beeld gebracht door de regisseur en eigenlijk precies hoe ik het me voorstel dat het in een gevangenis er aan toegaat.
Tip voor iedere liefhebber van het genre

7.5/10
Bringing them big boy toys, I do big boy things, I make big boy noise
  woensdag 6 augustus 2014 @ 23:55:21 #122
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_143148149
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 22:47 schreef casper019 het volgende:
(...) maar ik hou van belgische thrillers dus ben de film gaan kijken.
Dan heb je De Behandeling ook gezien? Zo niet, doen!

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_143157447
De Behandeling is inderdaad goed.
pi_143157638
quote:
14s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 23:46 schreef Hoogstaande het volgende:
Starred up (2013)

Geweldige britse gevangenis film over een jonge jongen die nog voor hij volwassen is wordt overgeplaats van een jeugdinrichting in een echte gevangenis omdat hij zo agressief is.
Daar komt hij zijn vader tegen die er nooit voor hem was, maar die hij wel kent (en waar hij duidelijk zijn innerlijk van heeft)

Film gaat over de ontwikkeling van de jongen in de gevangenis en de vader/zoon realtie die verandert gedurende de langere tijd dat ze samen doorbrengen.
Erg rauwe film en daar geniet ik altijd van. Mooi in beeld gebracht door de regisseur en eigenlijk precies hoe ik het me voorstel dat het in een gevangenis er aan toegaat.
Tip voor iedere liefhebber van het genre

7.5/10
ook toevallig gisteren gezien, aardige film idd maar eigenlijk heb je na een half uur alles wel gezien. Daarna herhaalt het riedeltje zich een paar keer en eindigt het met een climax. Iets meer afwisseling had de film goed gedaan.

6.5

Premium Rush

Fietskoeriers worden neergezet als halve superhelden die blind over de drukste kruispunten oversteken en als ze toch bezig zijn ook nog wat kinderen redden. Begon wel aardig maar het verhaaltje erachter kon me totaal niet boeien en de rol van Michael Shannon (topacteur) was lachwekkend. Hoe hij de fietsers keer op keer op kinderachtige wijze laat ontsnappen slaat nergens op. Leuk geprobeerd, wel eens wat anders maar uiteindelijk niet echt goed.

5.0
pi_143172554
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 augustus 2014 10:53 schreef Funzel het volgende:

[..]

Jaa, Imogen Poots O+
Speelt ook in 28 Weeks Later en That Awkward Moment. Ik zweer bij 28 Weeks. Die andere is wel aardig.
pi_143172786
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 18:47 schreef Lesl het volgende:

[..]

Speelt ook in 28 Weeks Later en That Awkward Moment. Ik zweer bij 28 Weeks. Die andere is wel aardig.
28 weeks was echt lachwekkend slecht.
Wie dit leest is hek.
pi_143173117
The Butler (2013) - IMDb
Twelve years a slave was alweer een tijdje geleden dus was het wel weer eens tijd voor een film in het genre. Na Ghost Dog ben ik eigenlijk al fan van Forest Whitaker, niet omdat die uitzonderlijk goed is, maar toch een unieke uitstraling, die langzaam wel steeds minder wordt naar mijn mening.
De film heeft een enorme sterrenkast met Robin Williams, Lenny Kravitz, Mariah Carey en Oprah die door het beeld heen fladderen. Daardoor waren mijn verwachtingen ook hoog gespannen, en dat viel helaas een beetje tegen. De film kijkt lekker weg en het verhaal is ook wel goed, maar het is toch weer het ge-ijkte verhaal. Juist met wat scherpe randjes had het net wat extra's kunnen hebben maar helaas vond de regisseur dat kennelijk niet nodig.

Toch wel vemaakt, eindoordeel een 7.
Even a broken clock is right twice a day.
pi_143173170
quote:
1s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 18:55 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

28 weeks was echt lachwekkend slecht.
Eveneens jouw smaak in films blijkbaar
pi_143173192
Lone Survivor (2013) - IMDb
Prima actiefilm, nothing more...nothing less. De film vloog voorbij maar het eind was toch een beetje afgeraffeld, jammer vond ik wel en maakt hem net geen topper. Daarnaast had het ook wel zijn onrealistische elementen, waar ik me op een gegeven moment wat aan ging storen. Toch wel hulde voor het filmwerk en de setting.

Danos: 7+
Even a broken clock is right twice a day.
pi_143173372
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 19:09 schreef Lesl het volgende:

[..]

Eveneens jouw smaak in films blijkbaar
:') te dom om de plotholes te zien.
Wie dit leest is hek.
pi_143175650
quote:
1s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 19:16 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

:') te dom om de plotholes te zien.
Want daar let ik op bij een rauwe, harde zombiefilm.

Ik heb het idee dat de film je gewoon niets deed. Dat kan, maar om 'm lachwekkend slecht te noemen en op plotholes te duiden getuigt echt van wansmaak en tevens poep in je ogen.
pi_143176749
In het zombiegenre is het een fucking parel
Nieuw is niet altijd beter.
  donderdag 7 augustus 2014 @ 23:50:31 #133
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_143185017
Tillsammans (2000) - IMDb

De keuzefilm van Zomergast Saskia Noort van afgelopen zondag.
Tillsammans (together/samen) is een Zweedse speelfilm uit 2000. De film werd geregisseerd door Lukas Moodysson en gaat over een hippiecommune in Stockholm.
De film volgt de levens van de verschillende bewoners van de commune.
Speelt zich af in 1975.

Zeer herkenbaar tijdsbeeld voor mij en de kleuren, de kleding, de attributen..alles is voor mij zo weer terug naar die tijd. Wordt, ondanks dat de verhaallijn vrij dun is, toch redelijk goed geacteerd en met name de rollen van kinderen sprongen er voor mij uit.

IMDb: 7,5
Ik: 7,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_143189516
Bad Words (2013) - IMDb



Jason Bateman doet mee aan een Spelling Bee terwijl hij 40 fucking jaar oud is, alleen daarom al ging ik stuk _O- ..

Niets over lezen en gewoon kijken!

Ik heb genoten _O_ , lang geleden dat ik zo heb moeten lachen. Hoewel ik wel denk dat het een love it or hate it film is.. Het is een soort Bad Santa..

8/10
pi_143193029
quote:
14s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 20:48 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
In het zombiegenre is het een fucking parel
dat was 28 days.
Wie dit leest is hek.
pi_143193054
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 11:02 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

dat was 28 days.
Die met Sandra Bullock? :D
We privileged few, who won the lottery of birth against all odds, how dare we whine at our inevitable return to that prior state from which the vast majority have never stirred?
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 11:25:25 #137
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_143193692
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 19:09 schreef Lesl het volgende:

[..]

Eveneens jouw smaak in films blijkbaar
Nou... ik ben iets milder, maar de originele 28 Days Later is echt een stukkie beter, hoor.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_143196122
Lilyhammer (TV Series 2012– ) - IMDb



Sopranos in Noorwegen! Echt geniaal deze serie, net s02e01 gezien en het lijkt alleen maar beter te worden ! :) Een mafia gozer (Van Zandt) moet vluchten uit new york en besluit naar lilyhammer te gaan (dat had hij een keer gezien op TV tijdens de 1994 olympics). Een stadje ergens in de middle of nowhere waar nooit wat gebeurt, totdat hij arriveert natuurlijk :p
Veni, vidi, vodka.
pi_143196712
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 11:02 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

dat was 28 days.
Oh, ja. Maar deel twee is ook zeker niet slecht hoor.
Nieuw is niet altijd beter.
  vrijdag 8 augustus 2014 @ 14:06:40 #140
431380 Colordeaf
Ontzettende eindbaas
pi_143198858
Lucy, zeer vermakelijk :) Nu is Scarlett Johannson nooit vervelend om te zien, daar niet van..
"The only thing I miss at home is my bike. Speed, solitude and no one can touch me"
Origin / Steam: Colordeaf
PSN: Zalathas
Twitch: http://www.twitch.tv/zalathas
pi_143199352
The Double (2013) - IMDb



deze nog niet voorbij zien komen hier, geloof ik.

een kantoorpik heeft echt een kutleven, alles zit hem tegen, hij durft niks, laat over zich heenlopen, heeft nauwelijks een karakter, is op afstand verliefd op een collegatje die hij ook een beetje stalkt...
en dan, op een dag, verschijnt er op kantoor een nieuwe collega... die een exacte kopie van hemzelf is. alleen dan charismatisch, vol lef, het volledige tegenovergestelde van hemzelf.

af en toe wat langzaam en vaag misschien, maar dat is allemaal vergeven. de styling doet denken aan sommige terry gilliam films, jaren 50- ouderwetse falende technologie- vreemde beklemmende sfeertjes, ik hou ervan. jesse eisenberg is altijd leuk, de film surrealistisch...
jammer dat de plot niet geheel bevredigend eindigd alleen.

een 7.5.

[ Bericht 0% gewijzigd door pokkerdepok op 08-08-2014 17:09:57 ]
pi_143204047
Lucy (2014) - IMDb

Lucy is een jonge vrouw die door een serie ongelukkige misverstanden en gemene aziatische gangsters in de situatie komt dat ze meer van haar hersencapaciteit kan gebruiken dan de doosnee Jan met de pet. Dat blijft niet zonder gevolgen.

Vermakelijk maar niet veel meer dan dat. Je loopt weg met het gevoel dat je naar een rare mix van een BBC natuurdocumentaire en een volbloed Luc Besson actiefilm heb zitten kijken. Weer eens een film van maar anderhalf uur, wel eens fijn voor de afwisseling. Maar er had in het idee wel veel meer gezeten dan dit. Het idee dat wat er mogelijk zou zijn als je (veel) meer van je hersencapaciteit gebruikt wordt aangestipt en deels uitgelegd (in een overigens vrij infantiele duidelijk in scene gezetten college scene) maar wordt onvoldoende uitgewerkt en vervalt te snel in parlour tricks. Overigens Luc Besson, dus veel Fransen...

Ik vond Morgan Freeman obligaat spelen en ze hebben hem volgens mij alleen maar genomen vanwege zijn gezaghebbende stemgeluid. Scarlet is uiteraard heel lekker en speelt ook goed vond ik. Vooral later in de film zitten een aantal scenes waar ze vooral in haar hoofd bezig is (als je het zie begrijp je wat ik bedoel) en daar kreeg ik hele goeie Bladerunner associaties bij. In het begin had ik overigens wel moeite om het karakter Lucy te geloven (dat is vrij snel over hoor en niet echt boeiend voor de rest van de film). Qua type is ze een ongeveer 20 jarige backpacker student en daar is Scarlet toch inmiddels te oud voor om echt overtuigend te spelen... Edit: Ik zie net een still van haar paspoort in de film, ze zou 26 zijn... ok uiterlijk geef ik haar dat maar qua gedrag in de eerste minuten niet...

IMDb: 6,6
Ik: 6 (half puntje extra want Scarlet)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_143207469
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 12:45 schreef dumble het volgende:
Lilyhammer (TV Series 2012– ) - IMDb

[ afbeelding ]

Sopranos in Noorwegen! Echt geniaal deze serie, net s02e01 gezien en het lijkt alleen maar beter te worden ! :) Een mafia gozer (Van Zandt) moet vluchten uit new york en besluit naar lilyhammer te gaan (dat had hij een keer gezien op TV tijdens de 1994 olympics). Een stadje ergens in de middle of nowhere waar nooit wat gebeurt, totdat hij arriveert natuurlijk :p
Dank je voor de tip, helemaal mijn smaak. Ik heb net twee afleveringen gekeken en het is nu al top ^O^ Zwarte humor is het zeker.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_143211193
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 12:45 schreef dumble het volgende:
Lilyhammer (TV Series 2012– ) - IMDb

[ afbeelding ]

Sopranos in Noorwegen! Echt geniaal deze serie, net s02e01 gezien en het lijkt alleen maar beter te worden ! :) Een mafia gozer (Van Zandt) moet vluchten uit new york en besluit naar lilyhammer te gaan (dat had hij een keer gezien op TV tijdens de 1994 olympics). Een stadje ergens in de middle of nowhere waar nooit wat gebeurt, totdat hij arriveert natuurlijk :p
+1

Leuke serie, cultuur clash in seizoen 1 _O-
pi_143213515
Arvingerne (TV Series 2014– ) - IMDb
Nu er toch zo af en toe een serie voorbij komt, net klaar met Arvingerne (The Legacy). Na het overlijden van een rijk bedeelde oude kunstenares gaat de familie op jacht naar de erfenis. Prachtige serie met intriges, goede karakters en verhaallijnen. Het eind nodigt zeker uit naar een tweede seizoen, die volgens mij in 2015 gaat komen. Tien afleveringen van een uur, moeite waard!

IMDB: 7,9
Danos: 7,5
Even a broken clock is right twice a day.
pi_143214507
quote:
0s.gif Op zondag 3 augustus 2014 22:47 schreef casper019 het volgende:
LIKE FATHER LIKE SON

[ afbeelding ]

Wat een geweldige drama film! 1 van de betere films die ik dit jaar gezien heb. Film zet je ook aan het denken!
Film gaat over 2 gezinnen, beide met kinderen, waarvan 1 (van elk gezin 1) op dezelfde dag in hetzelfde ziekenhuis is geboren.. 1 arm en 1 wat rijker gezin...
Maar dan blijken de kinderen in het ziekenhuis omgewisseld te zijn..
en wat dan!?!??!

Erg sterke acteerprestaties, en erg goeie sfeer, film kijkt heerlijk weg en zakt geen seconde in

topper!
9-
Voor dit soort films bezoek ik dit topic :)
Van die pareltjes die je eigenlijk nooit zou tegenkomen als je er niet naar zou zoeken.

Castaway on the Moon ben ik hier ook tegengekomen, was ook een zeer vermakelijke film. :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door Wootism op 08-08-2014 23:33:11 ]
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
pi_143217521
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 21:34 schreef Wootism het volgende:

[..]

Voor dit soort films bezoek ik dit topic :)
Van die pareltje die je eigenlijk nooit zou tegenkomen als je er niet naar zou zoeken.

Castaway on the Moon ben ik hier ook tegengekomen, was ook een zeer vermakelijke film. :Y
ja castaway on the moon is ook echt geweldig!!! nog een geweldige:

NOBODY KNOWS


De 4e film die ik kijk van Hirokazu Koreeda
en wat een geweldige film weer!

Film gaat over een paar kinderen in Tokio, die door hun moeder alleen gelaten worden en maar moeten zien te overleven in een klein appartementje.
je ziet hoe de kinderen samen blijven en wat hun dromen zijn, wat ze zouden willen.. en hoe het allemaal gaat.

het acteerwerk is super, en ook de setting/sfeer is helemaal perfect neergezet.
Een hele indrukwekkende film weer en echt een aanrader
8
pi_143219319
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 augustus 2014 22:03 schreef warp995 het volgende:
The Purge: Anarchy (2014) - IMDb

[ afbeelding ]

Deeltje 1 vond ik meh, het deed niet zo veel met het gegeven, een avond in Amerika waarop alles legaal is inclusief moord en hoe iedereen daarmee tijdens de Purge omgaat vond ik vet. Dit vervolg deed er veel meer mee, en eigenlijk alles beter dan het eerste deel vooral het verhaal en de actie waren beter. Enige minpunt vond ik
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vermakelijke film! Van dit soort films houd ik, waarin iedereen moordlustig, badass en gek wordt (plaatje hierboven) en de meest gekste dingen gaan doen terwijl (volgensmij) veel ervan geen ervaring mee hebben en dan in een groepje gaan purgen terwijl ze gewoon burgers zijn.

IMDB: 6,9
Ik: 7,5

Die scene dat the Purge begint _O_
Moet je hiervoor deel 1 hebben gezien?
pi_143220116
quote:
2s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 16:50 schreef Karstman het volgende:
Lucy (2014) - IMDb
[ afbeelding ]
Lucy is een jonge vrouw die door een serie ongelukkige misverstanden en gemene aziatische gangsters in de situatie komt dat ze meer van haar hersencapaciteit kan gebruiken dan de doosnee Jan met de pet. Dat blijft niet zonder gevolgen.

Vermakelijk maar niet veel meer dan dat. Je loopt weg met het gevoel dat je naar een rare mix van een BBC natuurdocumentaire en een volbloed Luc Besson actiefilm heb zitten kijken. Weer eens een film van maar anderhalf uur, wel eens fijn voor de afwisseling. Maar er had in het idee wel veel meer gezeten dan dit. Het idee dat wat er mogelijk zou zijn als je (veel) meer van je hersencapaciteit gebruikt wordt aangestipt en deels uitgelegd (in een overigens vrij infantiele duidelijk in scene gezetten college scene) maar wordt onvoldoende uitgewerkt en vervalt te snel in parlour tricks. Overigens Luc Besson, dus veel Fransen...

Ik vond Morgan Freeman obligaat spelen en ze hebben hem volgens mij alleen maar genomen vanwege zijn gezaghebbende stemgeluid. Scarlet is uiteraard heel lekker en speelt ook goed vond ik. Vooral later in de film zitten een aantal scenes waar ze vooral in haar hoofd bezig is (als je het zie begrijp je wat ik bedoel) en daar kreeg ik hele goeie Bladerunner associaties bij. In het begin had ik overigens wel moeite om het karakter Lucy te geloven (dat is vrij snel over hoor en niet echt boeiend voor de rest van de film). Qua type is ze een ongeveer 20 jarige backpacker student en daar is Scarlet toch inmiddels te oud voor om echt overtuigend te spelen... Edit: Ik zie net een still van haar paspoort in de film, ze zou 26 zijn... ok uiterlijk geef ik haar dat maar qua gedrag in de eerste minuten niet...

IMDb: 6,6
Ik: 6 (half puntje extra want Scarlet)
Prachtige film :8/10
1) No love without freedom, no freedom without love
2) Dansen is mijn grootste passie
3) "Simplicity is the keynote of all true elegance" , Coco Chanel
pi_143224427
Transcendence (2014) - IMDb

Transcendence gaat over Will Caster (Johnny Depp) die onderzoek doet naar mogelijkheden om het menselijk brein en computers te verenigen. Na een ingrijpende gebeurtenis staat hij voor de keuze om zijn eigen brein te uploaden...

Deze film is het regie-debut van de vaste cameraman van Christopher Nolan, aangezien Nolan zelf ook aan deze film heeft meegewerkt waren mijn verwachtingen vrij hoog. De beelden zijn dan ook meer dan prima, alleen is het verhaal vrij slecht uitgewerkt. Het eerste uur is nog wel redelijk spannend, maar daarna wordt het verhaal een beetje ongeloofwaardig en lijkt het net alsof een hoop dingen te lastig waren om uit te leggen, waardoor je dingen maar gewoon moet aannemen. De film focust zich vervolgens te veel op gevoelens en romantiek, wat ten koste gaat van de spanning en het tempo. Daarnaast lijken de acteurs toch een beetje op de automatisch piloot te spelen, Morgan Freeman en Johnny Depp doen wat ze moeten doen, zonder dat het ooit heel goed of slecht wordt.

Desalniettemin vond ik, mede omdat het thema mij nogal aansprak, de film toch wel heel vermakelijk. Ik stoorde mij niet echt aan het slecht uitgewerkte verhaal en zat vooral de eerste helft toch best wel in het verhaal. Mijn grootste ergernis was Rebecca Hall, die de vrouw van Depp speelt, hoe langer de film duurde, des te minder sympathie ik voor haar kreeg.

IMDb: 6.4
Frux: 7.0
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 11:50:22 #151
123341 penny-wise
Cliniclown-aspirant
pi_143228113
Pompeii (2014) - IMDb

Pompeii

Titanic in de Romeinse tijd. Romantisch geneuzel tussen een gladiator en een meisje van stand.
Saai tot dat de vulkaan uitbarst. Je kan net zo goed doorskippen tot het laatste half uur om de wel spectaculaire uitbarsting te zien.....

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mwah net een 5...

[ Bericht 16% gewijzigd door Mike op 09-08-2014 11:54:39 ]
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 12:01:51 #152
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_143228310
The Rescuers (1977)
Ik kende van deze film alleen nog die heersende opstijgscene met de albatros. Volgens mij werd ie wel eens los uitgezonden bij de Disneyclub? Anyway, The Rescuers zelf is eigenlijk een vermakelijke film hoor. Het verhaal is zoetsappig, maar tegelijkertijd ook leuk uitgevoerd door twee muizen die een weeskind uit de klauwen van een geschifte dame gaan redden. De animatie van die jaren '70-Disney's blijft wisselvallig helaas. Cijfer: 7

The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)
Ik kon nog enige flarden herkennen die waren opgeslagen in de verre krochten van mijn hersenpan, maar echt bijster goed is dit nou ook niet. De zwakte ligt in teveel inwisselbare verhaaltjes die achter elkaar afgedraaid worden en telkens dat terugvallen op dat boek gaat ook vervelen. Daarbij vind ik deze tekenstijl niet heel fraai. Denk dat ik de serie die hierna is gemaakt wel wat mooier en leuker vind 8-). Cijfer: 6

Robin Hood (1973)
Ha, wat een geweldige versie van Robin Hood is dit! Het verhaal an sich is al tof genoeg en als het dan ook leuk pakt met een gave animatie waarin de karakters allemaal dieren zijn, heb je al een goede film te pakken! Ten opzichte van de vorige Disney (The AristoCats) is de animate zelf nog redelijk vooruit gegaan. Het zijn echter de bijpersonages (Slis de Slang!!) en de bijbehorende details die de show stelen. Ongelooflijk hoe dat truukje van toffe bijrollen telkens weet te slagen. Cijfer: 7,5

The AristoCats (1970)
Okeeje Disney, waarbij moederkat en haar kinderen gedumpt worden en een roadtrip terug naar hun onderkomen beleven. Het heeft zijn momenten met wat aardige bijkarakters, maar de film wil maar niet echt buitengewoon tof worden. Ook jammer de schokkerige en sowieso matige animatie. Cijfer: 6,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_143228748
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 22:44 schreef casper019 het volgende:

NOBODY KNOWS
[ afbeelding ]

De 4e film die ik kijk van Hirokazu Koreeda
en wat een geweldige film weer!

Film gaat over een paar kinderen in Tokio, die door hun moeder alleen gelaten worden en maar moeten zien te overleven in een klein appartementje.
je ziet hoe de kinderen samen blijven en wat hun dromen zijn, wat ze zouden willen.. en hoe het allemaal gaat.

het acteerwerk is super, en ook de setting/sfeer is helemaal perfect neergezet.
Een hele indrukwekkende film weer en echt een aanrader
8
ja deze hakt er aardig in, wat een film... fantastisch.
pi_143229128
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 11:50 schreef penny-wise het volgende:
Pompeii (2014) - IMDb

Pompeii

Titanic in de Romeinse tijd. Romantisch geneuzel tussen een gladiator en een meisje van stand.
Saai tot dat de vulkaan uitbarst. Je kan net zo goed doorskippen tot het laatste half uur om de wel spectaculaire uitbarsting te zien.....

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mwah net een 5...
+ een Kiefer Sutherland met episch slecht accent :D
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 13:01:17 #155
123341 penny-wise
Cliniclown-aspirant
pi_143229471
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 12:42 schreef Tim86 het volgende:

[..]

+ een Kiefer Sutherland met episch slecht accent :D
Oh ja vergeten idd. Slecht gecast, totaal ongeloofwaardig in die rol...
pi_143230458
Draft Day (2014) - IMDb
Na geloof ik een tip in dit topic, gisteravond dit filmpje bekeken. Op zicht is het wel een aardige film, het duurde alleen wel even voordat ik het hele draft gebeuren rondom de NFL doorhad. Ik ging kijken met de verwachting om ook nog wat American Football te zien, maar dat is helaas niet het geval.
Toen ik uiteindelijk de opzet doorhad voelde ik de spanning wel mee.

Kortom kijkt lekker weg, maar ga niet uit van veel American Football als sport te zien.

Danos: 6,5
Even a broken clock is right twice a day.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 14:36:09 #157
359067 Leafeon672
Verzuurde twintiger
pi_143231300
quote:
1s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 15:02 schreef richolio het volgende:

[..]

Meeslepende film inderdaad. Sommige verhalen klonken na de film nog door in mijn hoofd.. Soms nog een traantje gelaten (nu ben ik al best emotioneel). Heel mooi en niet de typische emotionele film die je vaak ziet.

Ik geef het een 8
Vond je die film echt zo bijzonder? Zelf vond ik het niet zo bijzonder :P
Op dinsdag 26 augustus 2014 00:04 schreef spijkerbroek het volgende:
Taalverkrachting is een misdrijf.
Op maandag 21 september 2020 18:37 zal yvonne het volgende schrijven:
Ik neuk jullie allemaal de moeder.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 14:36:56 #158
407635 warp995
Tussen neus en lippen door
pi_143231321
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 23:29 schreef Flixxy het volgende:

[..]

Moet je hiervoor deel 1 hebben gezien?
Nee, hoeft helemaal niet ;)
Ik zou gelijk deel 2 gaan kijken deel 1 vond ik tegenvallen en je mist niks.
pi_143232521
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 18:47 schreef Lesl het volgende:

[..]

Speelt ook in 28 Weeks Later en That Awkward Moment. Ik zweer bij 28 Weeks. Die andere is wel aardig.
That Awkward Moment vond ik best wel leuk eigenlijk. Zat slechtere romcom's imo.
pi_143232554
Frailty

Een van de meest onderschatte films, helaas.
pi_143232976
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 15:48 schreef JimmyDean het volgende:
Frailty

Een van de meest onderschatte films, helaas.
Die is best goed inderdaad.

8.
pi_143234254
Brick Mansions

Vrienden, nu ex-vrienden, gingen kijken dus ik mee. Nog nooit zoveel stront gezien. Tragisch slecht.

0/10

PS. Vrienden zijn ex-vrienden omdat ik ze buiten de bios van een brug geduwd heb.
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
pi_143234678
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 16:55 schreef SuperHarregarre het volgende:
Brick Mansions

Vrienden, nu ex-vrienden, gingen kijken dus ik mee. Nog nooit zoveel stront gezien. Tragisch slecht.

0/10

PS. Vrienden zijn ex-vrienden omdat ik ze buiten de bios van een brug geduwd heb.
Goed voorbeeld van een kut remake idd. Het origineel, Banlieue 13, was destijds echt tof en kwam uit in het begin van die parcour hype. Waarom ze dan 10 jaar later, na die hele hype, ineens met die remake komen snap ik echt niet. En het lukte blijkbaar ook niet om een Amerikaan te casten voor de rol waardoor ze diezelfde Fransoos van het origineel maar hebben gebruikt :D

Ik kreeg er nu een beetje dit gevoel bij:
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_143239399
Walk of Shame (2014) - IMDb

Leuke film, vooral omdat ik zelf ook eens in West Hollywood zo dronken was dat ik de wc niet kon vinden en op zo'n brandtrap belande, gelukkig had ik vlak daarvoor de bouncers omgekocht zodat we niet in de rij hoefden te wachten en hij me daardoor nog herkende en ik weer naar binnen kon :')

Het is niet eens een verstand op nul en kijken maar comedy, het heeft best leuke grappen, that's a fake cigarette haha en ach. Gewoon kijken, krijgt net niet genoeg aandacht, want heel veel doet het niet onder voor bijvoorbeeld een the Hangover film.

7,5.
pi_143240361
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 22:44 schreef casper019 het volgende:

[..]

ja castaway on the moon is ook echt geweldig!!! nog een geweldige:

NOBODY KNOWS
[ afbeelding ]

De 4e film die ik kijk van Hirokazu Koreeda
en wat een geweldige film weer!

Film gaat over een paar kinderen in Tokio, die door hun moeder alleen gelaten worden en maar moeten zien te overleven in een klein appartementje.
je ziet hoe de kinderen samen blijven en wat hun dromen zijn, wat ze zouden willen.. en hoe het allemaal gaat.

het acteerwerk is super, en ook de setting/sfeer is helemaal perfect neergezet.
Een hele indrukwekkende film weer en echt een aanrader
8
iemand nog tips van films ala die?
pi_143240516
Vanavond met de vrouw maar wat filmpjes kijken. Beginnende bij:

Anchorman 1 & 2

Deel 1 bijna afgelopen en op wat kleine grinnikjes na valt hij wat tegen. De cast zou meer moeten kunnen brengen en Will Ferrel is het soms wel en soms niet.

Daarna een paar horror/thrillers waaronder:

The Purge 2
Oculus.
pi_143240555
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 17:11 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Goed voorbeeld van een kut remake idd. Het origineel, Banlieue 13, was destijds echt tof en kwam uit in het begin van die parcour hype. Waarom ze dan 10 jaar later, na die hele hype, ineens met die remake komen snap ik echt niet. En het lukte blijkbaar ook niet om een Amerikaan te casten voor de rol waardoor ze diezelfde Fransoos van het origineel maar hebben gebruikt :D

Ik kreeg er nu een beetje dit gevoel bij:
Een remake van Banlieue 13? SGH, dank voor de waarschuwing. Kijk het origineel (heeft 2 delen); geniaal.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_143244425
Bethlehem (2013) - IMDb
quote:
Tells the story of the complex relationship between an Israeli Secret Service officer and his teenage Palestinian informant. Shuttling back and forth between conflicting points of view, the film is a raw portrayal of characters torn apart by competing loyalties and impossible moral dilemmas, giving an unparalleled glimpse into the dark and fascinating world of human intelligence.
Omdat de shit weer redelijk aan is daar in Israël, deze film maar eens gekeken, stond al een tijdje op mijn lijstje. Goede film, het laat goed de tegenstrijdigheden en innerlijke strijd zien die omgaat in de relatie tussen de Israëlische agent en zijn jonge Palestijnse informant. Die allebei hun eigen struggles hebben. Enige minpunt is dat hij slechts 1,5 uur duurt.

Kortom een intrigerend inkijkje in de situatie waar details soms belangrijker zijn dan het grote doel.

IMDB: 7,4
Danos: 8
Even a broken clock is right twice a day.
pi_143244441
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 14:57 schreef davako het volgende:
Afgelopen tijd een aantal leuke films en series gezien maar twee sprongen er toch wel uit.

De eerste die ik noemenswaardig vind is de serie

Rick and Morty

[ afbeelding ]
Wat een ongelofelijke goede tekenfilm serie. De serie draait om een geniale maar altijd dronken uitvinder Rick en zijn niet zo snuggere kleinzoon Morty. Samen beleven ze allerlei te bizarre avonturen. Echt een frisse tekenfilm serie van de makers van Community. Elke aflevering duurt een 22 minuten en er is tot nu toe pas één seizoen.

Imdb : 9.3
Haha had er nog nooit van gehoord, maar inderdaad een erg vette serie. :D
Kijk normaal altijd Family Guy, maar dit gaat echt 5x zo snel en is ook 5x zo bizar; toch zit het erg goed in elkaar!
Thanks voor de tip!
[b]Op vrijdag 27 april 2012 23:21 schreef AldoTheApache het volgende:[/b]
_O_ jij bent de grootste baas op FOK!
Aller tijden :D _O_ _O_
pi_143245179
ROGER DODGER



Goeie film!!

Verhaal gaat over een 16 jarige jongen zonder vader die bij zn oom op bezoek gaat.. En dan aan hem vraagt om een cursus ''vrouwen'' Want hij heeft nog nooit seks gehad, gekust en wilt leren hoe te versieren.
Film is grappig en doet het net wat anders dan andere films.
7
pi_143247957


Toevallig draaide deze op de terugweg in de bus van Spanje naar Nederland. Ook al was ik brak, moe, en dood - ik moest hem toch blijven kijken, zo goed was-ie.

Ik zal niks verklappen over het verhaal, maar wat ik zo enorm tof vond aan deze film is dat je compleet zelf mag bepalen wie de bad guys zijn.

Zeker een aanrader.

(lekker kort ik weet het)
pi_143248786
As the palaces burn: As the Palaces Burn (2014) - IMDb

Begint als een standaard bandvideo, met beelden van een Lamb of God tour. Aan het begin komt de band aan het woord, horen we de verhalen van fans etc totdat de band aankomt in Praag en zanger Randy Blythe plots gearresteerd word voor iets was ruim twee jaar eerder is gebeurd: Een fan is tijdens een show van het podium geduwd, verkeerd terecht gekomen, later in een coma geraakt en overleden. Blythe word aangeklaagd voor het opzettelijk toebrengen van letsel en kan tot tien jaar achter de tralies verdwijnen.
Vanaf dat moment word de docu een rechtbankdrama en krijgen we meer te zien over de emoties van de diverse bandleden tijdens dit proces.

Erg boeiende docu, niet alleen voor fans van de band denk ik.
pi_143252814
Godzilla (2014) - IMDb

Lijkt alsof Walter White z'n vergaarde bekendheid vooral gebruikt om in met A-budget gemaakte B-films te figureren. Los zand allemaal, alle mogelijke clichés en vreemde reacties van iedereen op de monsters en shit. Zal aan 't script liggen. Tijdje geleden dat ik 'm gezien heb, kan zijn dat ik paar keer klein beetje weggesukkeld ben. Film die je paar dagen later weer bent vergeten.

5/10 (Geef niet zo snel echt lage cijfers en om het verschil tussen deze matige film en de absolute shit die Brick Mansions is te demonstreren geef ik hier nog heel gul een 5 voor.)
IMDB: 7.1/10 (Onbegrijpelijk wat mij betreft maar goed. Walter White zat erin dus waarschijnlijk +2 voor hem, hoewel hij een ontzettend gemankeerde acteur blijkt als hij niet Walter White speelt.)

quote:
11s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 20:44 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Een remake van Banlieue 13? SGH, dank voor de waarschuwing. Kijk het origineel (heeft 2 delen); geniaal.
Dank voor tip van origineel, E_M en Tim86. Bij het begin had ik nog zoiets van, misschien wordt 't wat. Toen begon de eerste acteur te 'acteren' en was de lol eraf. :P De Franse acteur (van 't origineel dus blijkbaar) spreekt zo slecht Engels dat het lijkt alsof hij al z'n tekst met behulp van de stem van Google Translate heeft geleerd.

Overigens was het script ook gewoon kut (in porno heb je betere dialogen) en lag 't hele 'slechte rijke blanke mannen tegen zielige achterstandsfiguren' er te dik op.

Misschien dat ik 't origineel ooit nog een keer durf te kijken maar ik ben echt heel erg bang geworden van deze film. Dat deze rommel dus blijkbaar ook gewoon in Chinese bioscopen draait. :') Dit moet gewoon straight to video in de budgetbak. Waar ik budgetbak zei bedoel ik prullenbak. Stop de tijd.

[ Bericht 9% gewijzigd door SuperHarregarre op 10-08-2014 09:35:46 ]
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
pi_143263096
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 11:56 schreef Robuustheid het volgende:
Voor wie op zoek naar meer dergelijke reviews van films vanuit users, een tip: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1533209
Mooie review template hebben ze daar.
  zondag 10 augustus 2014 @ 21:38:47 #175
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_143278666
Sex Tape
Geinige comedy waarin vooral Cameron Diaz een leuke rol neerzet als helft van een echtpaar dat hun ingedutte sex leven nieuw elan wilt geven. Ze besluiten één van hun uitgebreide vrijpartijen te filmen. Maar dan blijkt de video te zijn geupload...
Vooral het eerste deel, waarin de grappen elkaar in snel tempo opvolgen, is erg leuk. Daarna wordt het allemaal te veel over the top en te belachelijk om nog enigzins serieus genomen te worden.
De belachelijke rol van Rob Lowe, het irritante zoontje van een bevriend stel, de eenvoudige oplossing waar wonderbaarlijk genoeg niet aan wordt gedacht: het is allemaal te veel van het goede.
Jammer, want daardoor verzakt het allemaal naar de middenmoot van comedies.

IMDB Cijfer: 5,2/10
Mijn Cijfer: 6,0/10

Weeds - Season 1
Nancy Botwin (Mary-Louise Parker) is een weduwe en moet samen met haar twee zonen en huishoudster de eindjes aan elkaar zien te knopen. Ze besluit te gaan dealen in wiet. Natuurlijk gaat dat niet zonder slag of stoot. Ze wordt al snel succesvol maar ze stuit ook op de nodige tegenwerking van mensen die niet zo blij zijn maar haar carriere keuze.
Het is een leuke, originele en frisse serie waarin Parker uitstekend gecast is. Het is een bij tijd en wijle geslaagde mix van humor en drama, al ligt het drama er soms iets te dik boven op.
Een veelbelovende start in ieder geval, dat in de eerste afleveringen van het tweede seizoen vrolijk wordt door gezet.

IMDB Cijfer: 8,1/10
Mijn Cijfer: 7,0/10

[ Bericht 0% gewijzigd door Timo20 op 10-08-2014 22:02:47 ]
pi_143282780
Divergent (2014) - IMDb

Verhaal dat erg aan The Hunger Games doet denken. De wereld is verdeeld in een paar groepen: de helpers, de landbouwers, de slimmeriken (maar dan met leuke namen) en nog een paar. Hoofdpersonage Triss (vertolkt door Shailene Woodley, toch iets minder charisma dan Jennifer Lawrence, als ik ze even ga vergelijken) wil graag bij de Dauntless horen, de groep die mensen beschermt. Op een gegeven moment mag je namelijk kiezen voor de groep waar je bij gaat horen. Van tevoren moet je wel een test ondergaan waaruit blijkt bij welke groep je het beste past. Bij Triss blijkt dat ze 'divergent' is, oftewel: ze scoort evenhoog op meerdere groepen. Dan blijkt dat de 'overheid' (die in die wereld niet echt bestaat, lastig uit te leggen) dat zij die Divergents niet zo tof vinden, en waarom dat moet je zelf maar bekijken. Vond het best een onderhoudende film, als je The Hunger Games leuk vond, dan zal Divergent je ook bekoren. Best spannend af en toe, oké acteurs (ook Kate Winslet doet mee) en het verhaal is boeiend. Ik geef 'm een 7! Volgend jaar maart draait deel twee in de bios.
pi_143283699
Mannenharten

Het verhaal van zes stadse mannen in een sportschool, op een keerpunt in hun leven. Ze zijn op zoek naar hun plek in het leven en naar degene die ze aan hun zijde willen. Verbonden door de uren waarin ze zich in het zweet werken, leren we ze allemaal kennen. Bijvoorbeeld het verlegen type, zoekend naar een vrouw voor het leven. Of de man die al jaren bezet is, maar in paniek raakt door zijn naderende vaderschap.
Doorsnee Nederlandse romkom met teveel verhaallijnen waardoor geen enkele goed uit de verf komt. Ook karakters zijn behoorlijk vlak en stereotype. Enige hoogtepunt is Katja Herbers maar dat komt omdat ik haar lief vindt niet omdat ze het beter deed dan de rest...
FT: 5,8
Ik: 3

300: Rise of an Empire (2014) - IMDb

Zack Snyder porno, is dat een bestaand iets? Als het bestaat is het dit. Het verhaal pakt behoorlijk terug op de originele 300 en ook qua actie en grafische shizzel is het weliswaar een prettig weerzien maar weinig vernieuwend. Het is jammer om te moeten constateren maar eigenlijk is dit weinig meer dan 300 op het water. Beter titel zou zijn 300 Rise of the Waterlevel... Eva Green is dan wel weer geknipt voor deze rol. Ze heeft een natuurlijke schoonheid die een beetje beangstigend is. Wie de hoofdrolspeler is ben ik alweer een beetje vergeten en dat zegt ook wel wat, al die griekse kerels waren net zo inwisselbaar als slaven op de roeiboten waar ze op zitten...
IMDb: 6,4
Ik: 4
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_143295797
Transformers: Age of Extinction (2014) - IMDb

Nieuwe hoofdrolspeler: Mark Wahlberg, nieuwe blondje: Nikola Peltz, nieuwe autobots, maar nog steeds hetzelfde Michael Bay recept.
Ach, op zijn tijd hou ik er wel van. Alleen was deze toch echt te lang met zijn 2 uur en 45 minuten.

Godzilla (2014) - IMDb

Na de grote robots, dacht ik laat ik ook maar een grote monsterfilm kijken.
Je hoeft niet lang te wachten op de actie, ook niet op de monsters.
Vervolgens houden ze de vaart er goed in en is Godzilla een geweldig monster.
De 'menselijke' verhaallijn is verder van ondergeschikt belang, maar dat lijkt me logisch.
Vele malen beter dan de Godzilla uit 1998.

The Amazing Spider-Man 2 (2014) - IMDb

Ik vond de reboot van Spiderman zeer geslaagd.
Ook dit tweede deel viel bij mij zeer in de smaak. Andrew Garfield is de spiderman zoals ik hem ken, grappig, soms wat grof en sarcastisch. Verheug me nu al op deel 3.

Chef (2014) - IMDb

Jon Favreau komt met een feel good movie voor food lovers.
Ook met Scarlett Johansson, Dustin Hoffman, Robert Downey jr (al hebben deze drie maar een kleine rol) en Sofia Vergara en John Leguizamo.
Geen zware kost, maar een lekkere zondagmiddag feelgood movie die gewoon goed in elkaar steekt.
Every living creature on earth dies alone
pi_143296039
Dallas Buyers Club (2013) - IMDb



Wat is Matthew McConaughey toch een fantastische acteur. Aanvankelijk dacht ik dat dit een vrij zware (en wellicht ook saaie) drama film was, maar daar had ik me vreselijk in vergist.

McConaughey kruipt in de huid van Ron Woodroof, een elektricien waarbij vrouwen, drugs en drank centraal staan. Als blijkt dat hij geïnfecteerd is met het aids-virus, komt de homofobe Woodroof in een hele andere wereld terecht, niet alleen waren de meeste westerse aidspatiënten in de jaren 80 homoseksueel, maar ook was er nog geen volledig getest medicijn. Daarom bedenkt Woodroof een plan om medicijnen vanuit de hele wereld te importeren en beschikbaar te stellen aan alle patiënten die bereid zijn ervoor te betalen. Inmiddels raakt Woodroof bevriend met über-nicht Rayon (Jared Leto) die hem helpt met het opbouwen van een klantenkring.

Hele toffe film, ook Jared Leto zet de ietwat maffe Rayon heel goed neer, terechte oscarwinnar! Ondanks het zware thema is de film, mede door het vrij vlotte tempo en de af en toe lachwekkende hillbilly opmerkingen, vrij toegankelijk. Daarnaast is het ook een interessant biografie die je een goed beeld geeft van aids in de jaren 80 en hoe de medicijnen-maffia probeert om hier zo veel mogelijk geld uit te halen.

IMDb: 8.0
Frux 8.5
pi_143296746


Waanzinnige film! Wel een film die je echt in de bios moet kijken, omdat het 3D deze film bijzonder maakt.

IMDB: 8.2
PeterRusso: 8.0
  maandag 11 augustus 2014 @ 12:42:14 #181
8369 speknek
Another day another slay
pi_143297796
Under the Skin (2013) - IMDb

Scarlett Johansson is letterlijk een mannenverslindster in deze film, waar ze als alien(?) jacht maakt op mannen in Schotland. De film heeft momenten van filmische schoonheid, die gejuxtaposeerd worden met real-life footage van Scarlett die random mensen in Schotland aanspreekt. Dit vind ik niet heel goed werken, waar het ene sterk geauteurd aanvoelt, is het tweede dan weer een rommeltje. Ongetwijfeld thematisch correct doet het afbreuk aan wat de film probeert te doen, onder de huid van de kijker te kruipen. Dat lukt regelmatig wel en dan is het bij tijd en wijlen een hele boeiende film. Maar de rommeligheid in de regie strekt zich verder naar scenes die te lang doorgaan (bedoeld of lui?) en ook in de speelduur had stevig ge-edit mogen worden, waar een aantal motieven zich tot halverwege de film blijven herhalen zonder zichtbaar nut. De film is verder leuk mysterieus zonder opzettelijk onduidelijk te zijn, alleen het mysterie is niet genoeg om de hele film te dragen. Wel een aanrader, maar met een duidelijke waarschuwing erbij.

7
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_143308338
quote:
0s.gif Op maandag 11 augustus 2014 11:32 schreef DonnieDarko1979 het volgende:
Chef (2014) - IMDb
[ afbeelding ]
Jon Favreau komt met een feel good movie voor food lovers.
Ook met Scarlett Johansson, Dustin Hoffman, Robert Downey jr (al hebben deze drie maar een kleine rol) en Sofia Vergara en John Leguizamo.
Geen zware kost, maar een lekkere zondagmiddag feelgood movie die gewoon goed in elkaar steekt.
Oh die lijkt leuk, doet me denken aan Soul Kitchen (2009) - IMDb ^O^ Ga ik checken, goede tip.
  maandag 11 augustus 2014 @ 19:52:57 #183
163488 RubenSosa
Sierd de Vos = BAAS (KOEKOEK!)
pi_143312687
quote:
0s.gif Op maandag 11 augustus 2014 11:32 schreef DonnieDarko1979 het volgende:

Chef (2014) - IMDb
[ afbeelding ]
Jon Favreau komt met een feel good movie voor food lovers.
Ook met Scarlett Johansson, Dustin Hoffman, Robert Downey jr (al hebben deze drie maar een kleine rol) en Sofia Vergara en John Leguizamo.
Geen zware kost, maar een lekkere zondagmiddag feelgood movie die gewoon goed in elkaar steekt.
Ik ga deze ook een keer checken. Is het in de lijn met Waiting... (2005) - IMDb en Still Waiting... (Video 2009) - IMDb ??
Monza 2021: RIC #1 - and for anyone who thought i left, i never left. i just moved aside for a bit.
  maandag 11 augustus 2014 @ 20:18:46 #184
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_143313960
quote:
0s.gif Op zondag 10 augustus 2014 00:18 schreef Morzun het volgende:
[ afbeelding ]

Toevallig draaide deze op de terugweg in de bus van Spanje naar Nederland. Ook al was ik brak, moe, en dood - ik moest hem toch blijven kijken, zo goed was-ie.

Ik zal niks verklappen over het verhaal, maar wat ik zo enorm tof vond aan deze film is dat je compleet zelf mag bepalen wie de bad guys zijn.

Zeker een aanrader.

(lekker kort ik weet het)
Walgelijke kutfilm. Pure misselijkmakende martelporno :r

En Gerard Butler... overschatte kutacteur met zijn spraakgebrek.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  maandag 11 augustus 2014 @ 23:58:59 #185
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_143325543
quote:
0s.gif Op maandag 11 augustus 2014 20:18 schreef Verbal het volgende:

[..]

Walgelijke kutfilm. Pure misselijkmakende martelporno :r

En Gerard Butler... overschatte kutacteur met zijn spraakgebrek.

V.
Nou weet ik niet waar jij stijf van wordt, maar ok. Verder natuurlijk eens met de tweede zin.
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 00:07:18 #186
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_143325903
quote:
0s.gif Op maandag 11 augustus 2014 23:58 schreef Cheiron het volgende:

[..]

Nou weet ik niet waar jij stijf van wordt, maar ok. Verder natuurlijk eens met de tweede zin.
Ik word niet stijf van walgelijke dingen waar ik misselijk van word.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_143326492
quote:
0s.gif Op maandag 11 augustus 2014 19:52 schreef RubenSosa het volgende:

[..]

Ik ga deze ook een keer checken. Is het in de lijn met Waiting... (2005) - IMDb en Still Waiting... (Video 2009) - IMDb ??
Echt totaal niet. Enige overeenkomst is het feit dat er een restaurant in voorkomt.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_143330120
quote:
0s.gif Op maandag 11 augustus 2014 19:52 schreef RubenSosa het volgende:

[..]

Ik ga deze ook een keer checken. Is het in de lijn met Waiting... (2005) - IMDb en Still Waiting... (Video 2009) - IMDb ??
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 00:26 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Echt totaal niet. Enige overeenkomst is het feit dat er een restaurant in voorkomt.
Nee, lijkt idd niet op waiting en/of still waiting.
Je hebt in Chef nog een verhaallijn over de familie kwestie. Chef is gescheiden, heeft een zoontje en de band met zijn zoontje laat zeer te wensen over.
Every living creature on earth dies alone
pi_143335553
The Raid 2: Berandal (2014) - IMDb



Deze film moet het vooral hebben van de magistrale vechtscenes. Eigenlijk duren ze soms net wat te lang, maar omdat alles zo gaaf en goed gefilmd en uitgevoerd is, komt de film daar prima mee weg. In tegenstelling tot de vorige film hebben ze nu ook aardig wat aandacht besteed aan het verhaal. Helaas is het niet een bijster interessant en origineel verhaal, en hoewel het ook nooit heel slecht wordt vond ik het totaal niet spannend.

Het grootste nadeel van The Raid 2 is de lange speelduur. Ik merkte dat ik, nog voordat de film 2 uur bezig was (de totale speelduur is 150 minuten,) wel een beetje klaar was met de vechtscenes, en zonder de vechtscenes blijft er maar een heel mager filmpje over. Wel heel knap dat deze 2,5 uur durende Indonesische actie-film met een budget van 'slechts' 4,5 miljoen dollar in elkaar is gezet.

Hoewel The Raid 2 eigenlijk een betere film dan zijn voorganger is, geef ik hem, vanwege de speelduur en het gebrek aan tempo, hetzelfde cijfer. Ben je een fan van hand-to-hand combat dan is dit een absolute must-see en ga je deze film (en het vorige deel) vast helemaal geweldig vinden. :)

IMDb: 8,3
Frux: 7.0

[ Bericht 0% gewijzigd door Frux op 12-08-2014 14:23:10 ]
pi_143339271
47 Ronin (2013) - IMDb



Waar Keanu Reeves zo goed was in zijn eigen geregisseerde film (Man of Tai Chi), vind ik hem in deze film beduidend minder.

De vechtscenes hadden een stuk beter gekund. De verhaallijn tussen Kai en Mika was heel simpel in elkaar gezet.
Kai die niet gelijk vocht voor Mika? Kai die Mika tussendoor niet miste?
Er was totaal geen romance tussen die twee.

Verder had de film ook geen lekkere flow.
Het ontbrak aan spanning en aan alle andere facetten.
Carl Rinsch heeft nu wel iets om na te denken?

IMDb cijfer: 6.3
Mijn cijfer: 5.5 (ik heb niet de neiging om een film slecht te becijferen maar ben genoodzaakt om dit nu wel te doen)

[ Bericht 0% gewijzigd door RogerFederer_17 op 12-08-2014 14:36:05 ]
I may not be your first, but to be your last would be perfect.....
pi_143340574
Gravity (2013) - IMDB



Ik kan deze film in 1 woord samenvatten... Slaapverwekkend...

Heb niet snel dat ik een film afzet, maar het is Bullock en Clooney gelukt... Wat een buttfilm...

IMDB cijfer: 8,0
CJ cijfer: 2,0

[ Bericht 25% gewijzigd door CactusJack op 12-08-2014 15:03:13 ]
Hij kwam, zag en dronk een pilsje
  Moderator dinsdag 12 augustus 2014 @ 16:28:32 #192
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143343910
quote:
2s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 12:01 schreef Falco het volgende:
The Rescuers (1977)
Ik kende van deze film alleen nog die heersende opstijgscene met de albatros. Volgens mij werd ie wel eens los uitgezonden bij de Disneyclub? Anyway, The Rescuers zelf is eigenlijk een vermakelijke film hoor. Het verhaal is zoetsappig, maar tegelijkertijd ook leuk uitgevoerd door twee muizen die een weeskind uit de klauwen van een geschifte dame gaan redden. De animatie van die jaren '70-Disney's blijft wisselvallig helaas. Cijfer: 7

The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)
Ik kon nog enige flarden herkennen die waren opgeslagen in de verre krochten van mijn hersenpan, maar echt bijster goed is dit nou ook niet. De zwakte ligt in teveel inwisselbare verhaaltjes die achter elkaar afgedraaid worden en telkens dat terugvallen op dat boek gaat ook vervelen. Daarbij vind ik deze tekenstijl niet heel fraai. Denk dat ik de serie die hierna is gemaakt wel wat mooier en leuker vind 8-). Cijfer: 6

Robin Hood (1973)
Ha, wat een geweldige versie van Robin Hood is dit! Het verhaal an sich is al tof genoeg en als het dan ook leuk pakt met een gave animatie waarin de karakters allemaal dieren zijn, heb je al een goede film te pakken! Ten opzichte van de vorige Disney (The AristoCats) is de animate zelf nog redelijk vooruit gegaan. Het zijn echter de bijpersonages (Slis de Slang!!) en de bijbehorende details die de show stelen. Ongelooflijk hoe dat truukje van toffe bijrollen telkens weet te slagen. Cijfer: 7,5

The AristoCats (1970)
Okeeje Disney, waarbij moederkat en haar kinderen gedumpt worden en een roadtrip terug naar hun onderkomen beleven. Het heeft zijn momenten met wat aardige bijkarakters, maar de film wil maar niet echt buitengewoon tof worden. Ook jammer de schokkerige en sowieso matige animatie. Cijfer: 6,5
Grappig eigenlijk dat die allemaal al zo oud zijn :D in mijn gedachten zijn dat allemaal jaren 80 films :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_143360639
CHANGELING



sterke film! zeker een aanrader, weet ondanks zn lengte voor geen moment te vervelen en de spanning er goed in te houden.
De sfeer van begin 1900 zat er ook goed in en het acteerwerk was over het algemeen erg sterk, op t eind wel IETS te sterk/te geforceerd... maar das typisch amerikaans.. Om even het extra dramatisch over te doen komen, maar ik schiet er vaak van in de lach...

Het verhaal gaat over een moeder die moet werken en plots thuis komt en haar kind is weg.... dan word haar kind gevonden.. maar dat blijkt haar kind niet te zijn.. maar t kind zegt van wel.. en dan...

8-
  † In Memoriam † dinsdag 12 augustus 2014 @ 23:40:01 #194
88815 The_Emotion
98.3
pi_143362442
Na het overleiden van Robbin Williams, vond ik deze het meest toepasselijke om te zien:

What Dreams May Come (1998) - IMDb

Om het even kort samen te vatten, Chris Nielsen (Robin Williams) komt om bij een verkeersongeval en komt in de hemel terecht, wat al een schilderachtig plaatje is.
Zijn vrouw trekt het niet meer, ook omdat eerder al hun kinderen zijn omgekomen, pleegt zelfmoord en beland in de hel.
Als Chris dat te horen krijgt, is hij bereid om zijn vrouw terug te halen uit de hel.

Wat ik mooi vind aan de film, zijn toch de visuele aspecten die gebruikt zijn, zeker het geschilderde deelte. Er is wat geleend van Dante's Goddelijke Komedie, vind ik persoonlijk leuk, maar had er meer van willen zien in de hel.
De ontknoping vond ik wat slapper en dat vind ik net weer jammer, want het is een visueel spektakel, maar het einde doet het hem net niet voor mij.

INMD: 6.9
Remqo: 7
"Scientists are actually preoccupied with accomplishment. So they are focused on whether they can do something. They never stop to ask if they should do something."
- Ian Malcolm
pi_143363407
The Bag Man



Echt stomme film, zonde van je tijd, als je mij vraagt waar het over ging moet
ik eerlijk zeggen, ik heb geen flauw idee :')

The Bag Man (2014) - IMDb
  woensdag 13 augustus 2014 @ 00:33:33 #196
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_143364401
August: Osage County (2013) - IMDb

Het een half uur volgehouden en daarna uitgezet. Meryl Streep die vreselijk aan overacting doet en een slappe verfilming van een toneelstuk.

IMDb: 7,3
Ik: 4,2
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 13 augustus 2014 @ 00:33:36 #197
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_143364403
Melancholia.

We kijken ( wederom ) naar de zelfbevlekking van meneer von Trier. Het orgasme blijft echter uit.
Wat resteert is het schouwspel van een vermoeide man die krampachtige handbewegingen maakt.
En dat 2 uur lang.

3.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  woensdag 13 augustus 2014 @ 08:00:11 #198
163488 RubenSosa
Sierd de Vos = BAAS (KOEKOEK!)
pi_143368195
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 00:26 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Echt totaal niet. Enige overeenkomst is het feit dat er een restaurant in voorkomt.
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 08:25 schreef DonnieDarko1979 het volgende:

[..]

[..]

Nee, lijkt idd niet op waiting en/of still waiting.
Je hebt in Chef nog een verhaallijn over de familie kwestie. Chef is gescheiden, heeft een zoontje en de band met zijn zoontje laat zeer te wensen over.
Oke bedankt voor de info ^O^
Monza 2021: RIC #1 - and for anyone who thought i left, i never left. i just moved aside for a bit.
pi_143396418
KANKERLIJERS


Een beetje dubbel gevoel over de film, Als jeugdfilm is hij goed geslaagd. Maar faalt gigantisch als drama film, het gaat helemaal niet goed om met het zware onderwerp. Ook komen er andere dingen aan bot zoals ''anorexia'' en het is duidelijk dat de regiseur totaal niet wist wat dat was.
Ook de ''grappen'' in de film voelen erg misplaatst... ''beter 1 pik in de mond dan 10 in de ... '' inderdaad OK !??!! en dan ontbrak er ook nog echte diepgang inde film.
Het acteerwerk was voor een jeugdfilm wel te doen, maar echt super was het niet.
De film zou een beetje confronterend en reeel beeld moeten geven maar doet dat totaal niet.

Als jeugdfilm is hi jwel iets geslaagd, en ik kan ook niet zeggegn dat ik me verveeld heb met de film.. hij is vermakelijk - maar moet hem niet gaan bekritiseren op zn minpunten want dan boor je hem de grond in.

Het verhaal gaat over een paar jongens in het ziekenhuis die kanker hebben, en eigenlijk zie je vooral over hoe ze wegdromen en toch genieten van hun ''leven'' en waar ze aan denken (meisjes.. seks).

Moeilijk om een goed cijfer te geven,

5.5

STARRED UP



Goed maar niet super, het verhaal gaat over een vader en zoon die inde zelfde gevangenis zitten en hoe het dan in relatie tussen hun botst.. Hun eigen toekomst..
en hun probleemgedrag.
Film geeft een rauw beeld hoe het eraan toe kan gaan in de gevangenis, echter miste ik wel een stukje meer diepgang en achtergrond verhaal.
Het acteerwerk is verder erg sterk.
maar vanwege een aantal gemiste dingen niet de topper die ik verwacht had/die het had kunnen zijn
7
pi_143403152
Blended (2014) - IMDb


Sandler en Barrymore, tja dan weet je in ieder geval wel wat je kunt verwachten.
Verhaaltje stelt niet veel voor, er zitten enkele grappige en ook hartverwarmende scenes in en op het einde komt alles goed. Oftewel het bekende recept.
Mijn vriendin vond hem erg leuk, ik vond het niet de slechtste film van Sandler. Deze film is in ieder geval 10x beter dan Grown ups 2.
Every living creature on earth dies alone
pi_143406220
Lucy (2014) - IMDb


Lucy is een Amerikaanse studente in China en wordt door haar date gedwongen een pakketje af te leveren bij Mr. Jang. Ze wordt gedwongen drugsezel te spelen, maar de drugs komen per ongeluk met grote hoeveelheden in haar systeem terecht waardoor ze langzaamaan haar volledige hersencapaciteit gaat benutten.

Ja joh. Leuk. Lekker luchtige actie sci-fi, die zichzelf niet te serieus neemt. Beetje zoals Luc Besson's The Fifth Element, met wat Akira, Limitless en Powder invloeden. Grappige was dat Scarlett zich naar mate de film vorderde steeds meer begon te lijken op de rol die ze in Under The Skin speelde. Leuke film.

Ik: 8-
Imdb: 6.6

Noah (2014) - IMDb


Een leuke kijk op de mythe van Noah. In een grijs verleden, enkele generaties nadat Adam en Eva uit hun Eden zijn verbannen is de wereld verdeelt in de afstammelingen van hun kinderen Seth en Cain.

Waar de afstammelingen van Cain bijgestaan werden door gevallen engelen om zo alles de verbruiken wat de aarde te bieden had, in tegenstelling tot de afstammelingen van Seth die in harmonie met de omgeving leven. Noah (goh, raad eens waar die vandaan komt) krijgt via zijn dromen visioenen dat het einde nadert en besluit dat het zijn taak is om de levende wezens redden zodat de aarde met een schone lei verder kan.

Pff, wat een heerlijke film weer van Aronofsky. Een lekkere fantasy film, met (zoals gebruikelijk) prachtige shots. Een film die de ballen heeft om een mythe te pakken (waardoor half conservatief Amerika meteen weer op de achterste poten staat met betrekking tot deze film) en het een draai te geven. Crowe doet zijn ding (zeker de laatste act), Connelly is oud geworden en Ray Winstone is lekker rauw als Tubal-Cain.

Ik: 8.5
Imdb: 6.1
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_143425186
quote:
0s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 08:11 schreef DonnieDarko1979 het volgende:
Blended (2014) - IMDb
[ afbeelding ]

Sandler en Barrymore, tja dan weet je in ieder geval wel wat je kunt verwachten.
Verhaaltje stelt niet veel voor, er zitten enkele grappige en ook hartverwarmende scenes in en op het einde komt alles goed. Oftewel het bekende recept.
Mijn vriendin vond hem erg leuk, ik vond het niet de slechtste film van Sandler. Deze film is in ieder geval 10x beter dan Grown ups 2.
OOK Gezien!!

BLENDED

Hoe flauw ook,ik hou van een adam sandler filmpje op zn tijd.. gewoon lekkere simpele (kinderlijke humor), en soms heeft adam sandler ook echt leuke films (50 first dates!)
Hoopte dat deze film echt wat zou zijn, adam sandler en Drew Barrymore weer in 1 film!
maar van beide is het hun slechtste film die ik ooit gezien heb...

Verhaal was simpel, maar de grappig zijn gewoon absurd slecht en veels te geforceerd (zijn die t meestal maar nu in extreme mate!)
verhaal is dat adam en drew elkaar tegenkomen op een blind date en het klikt niet.. dan gaan ze plots samen op vakanite met hun kinderen in Afrika en dan...

echt het acteerwerk en de grappen EN ook de setting/sfeer in de film, alles was fout klopte niet en was slecht.
Al vanaf het begin, het moment dat adem en drew ''uiteten'' waren samen, en hoe drew haar eten uitspuigd... Ik weet niet wat de regiseur dacht.. Maar dat was dus gewoon totaal niet grappig... Zelfs voor de allerkleinste zouden daar niet om kunnen lachen.

Echt een rampfilm, snap niet dat ik hem nog afgekeken heb en een 6.5 op IMDB WTF???

1.5*

PS. ik vind grown ups 2 nog wel te pruimen...
  donderdag 14 augustus 2014 @ 21:51:45 #203
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_143428677
The Towering Inferno (1974) - IMDb
De hoogste wolkenkrabber ooit is net voor open verklaard en al rap begint het onheil: een vuur dat uitbreekt op de 81ste verdieping. Ruim 2,5 uur lang duurt de fik en de bijbehorende reddingsactie van een groep mensen die in de val zitten. Paul Newman en Steve McQueen vervullen daarbij de hoofdrol met avontuurlijke acties en ja, ik vond het soms ook gewoon best spannend!

Een helicopter wordt ook ingezet voor wat heldendaden. Het is wachten op de quote 'Get to the choppa', maar zo cool wordt The Towering Inferno nog nèt niet. De hele film heeft wel nog meer van dat soort :')-momenten en :')-dialogen maar is daarom wel zo leuk. Tikkeltje te lang met wat overbodig en lame geneuzel, maar het overgrote gedeelte ziet er nog steeds spectaculair uit en is dus vermakelijk. Cijfer: 7

Marathon Man (1976) - IMDb

Is it safe?

Niets is wat het lijkt in deze ouderwetse jaren '70-thriller die lekker geheimzinnig doet! Hij past prima in het paranoïde thriller-rijtje van bijvoorbeeld A Manchurian Candidate, The Boys from Brazil en ga zo maar door. Naar het eind toe worden de scenes steeds sterker en beklemmender. Uitstekend acteerwerk ook! Het enige probleem wat ik heb met dit soort films, is dat je wel even er in moet komen. Cijfer: 7,5

Repo Man (1984) - IMDb
Geen hoogvlieger, maar enige cult is er zeker te vinden, al had het punkerige en de grappen en grollen nog best wat gaver gedaan mogen worden. Anyway het blijft lekker onzinnig en daarbij rommelig, dat dan ook weer wel. Cijfer: 6,5

The Towering Inferno (1974) - IMDb
Topsy-Turvy is een film over twee schrijvers die met moeite een opera in Japanse stijl componeren. Dit alles weer in een Victoriaanse setting eind negentiende eeuw. De film zelf is ook moeizaam, want het duurt erg lang en vond ik niet interessant. De opera-gedeeltes vielen alleszins nog mee, al blijft dit genre altijd irritatie opwekken. Cijfer: 5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_143434336
Nadat ik het bericht had gelezen dat Robin William was overleden moest ik
denken aan een film die destijds grote indruk op mij had gemaakt.
Dus deze film wilde ik graag nog een keer zien, was al vele jaren geleden
dat ik hem had gezien namelijk en ik vond het nog steeds een indrukwekkende
film. Ook Robert de Niro speelt hier weer een fantastische rol.

Awakenings (1990)

De nieuwe dokter Malcolm Sayer (Robin Williams) krijgt te maken met een zaal vol coma-patiënten.
Hij is ontsteld over het feit dat ze zich al jaren in een coma bevinden, zonder hoop op genezing. Wanneer hij een mogelijk medicijn vindt krijgt hij toestemming om het op één van de patiënten uit te proberen. De man, (Robert De Niro) die ontwaakt, is in coma geraakt toen hij nog kind was.

Een vette 8

Awakenings (1990) - IMDb


'gebaseerd op een waar verhaal'

http://nl.wikipedia.org/wiki/Awakenings_(film)
  vrijdag 15 augustus 2014 @ 00:30:10 #205
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_143435085
Thor - The Dark World
Leuke superheldenfilm waarbij de hoofdpersoon mij op een of andere manier een stuk minder irriteert dan in het eerste deel. Vlotte film, mooie plaatjes, simpel verhaaltje. Lekker tussendoor.

Wat ik mij dan wel afvraag; die donkere elf heeft dus in ieder geval 5000 jaar liggen slapen. In de tussentijd hebben de grote beschermers van het heelal dus nog steeds geen technologische vooruitgang geboekt die deze gasten kan tegenhouden?
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
pi_143439256
Guardians of the Galaxy (2014) - IMDb

Light years from Earth, 26 years after being abducted, Peter Quill finds himself the prime target of a manhunt after discovering an orb wanted by Ronan the Accuser.

Lang geleden dat ik zo hardop heb zitten lachen in de bios. En met mij de hele zaal. Een heerlijk stukje space opera over een zootje ongeregeld dat door winstbejag, eergevoel of wraak min of meer toevallig bij elkaar komt. Aan dat bij elkaar komen voelt niks geforceerd en zowel de goodies als de baddies voelen natuurlijk aan en overtuigen makkelijk.

Hoofdpersoon Star Lord is een soort Luke Skywalker meets Hal Jordan meets Malcolm Reynolds een heerlijke tikkeltje arrogante maar sympatieke schavuit die wonderwel overal mee weg komt, prettig gespeeld door Chris Pratt.

Tuurlijk zijn er ook kritiekpunten zoals de 2 dimensionale Nebula (wat voor een deel ook geldt voor Gamora maar die krijgt meer screentime dus meer tijd om een plek in de film te verdienen) en de geforceerde uitleg dat Rocket wel begrijpt wat Groot zegt. En uiteraard ook wel wat plot convienences en bordkartonnen bijfiguren meer maar dat wordt volledig overschaduwd door het tempo van de film, de lol waarmee hij gemaakt is en het feit dat het voelt alsof het net allemaal even buiten de gebaande paden gaat. Tel daarbij op de geweldige soundtrack die het geheel een heerlijke campy feel geeft, uitstekende vechtscenes (hand-to-hand en arial combat) die zowel in aantal als lengte prima zijn en de 2 uur vliegen voorbij. Het enige dat je naderhand wilt weten is wanneer deel 2 uitkomt!

Conclusie: Guardians of the Galaxy veegt dit jaar de vloer aan met al het superheldengeweld wat we dit jaar hebben gezien. Best knap voor de b-garnituur Marvell karakters.
IMDb: 8.7
Ik: 9

ps: een stinger tijdens en na de credits, blijven zitten dus, ze zijn beide hilarisch (hoewel ik het idee had dat niet iedereen in de zaal wist wie het was in de tweede stinger).
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_143439574
Joe (2013) - IMDb
Deed me een beetje aan Out of the furnace denken alleen iets minder mooi geschoten. Veel geweld en gekke hillbillies, verhaal is niet heel bijzonder maar de film is wel sfeervol.
7.0
Wie dit leest is hek.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 00:42:37 #208
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_143467632
Ender's Game
Ender's Game (2013) - IMDb



Na de trailer te hebben gezien was ik benieuwd naar deze film. Vooral de visuele effecten sprakken mij erg aan. De verhaallijn kreeg ik nog weinig van mee.

Het uiteindelijke verhaal viel mij erg tegen. Je kunt merken dat het een boekverfilming is. Er wordt geprobeerd om de karakters uit te diepen, maar hier is te weinig tijd voor waardoor je geen echte binding krijgt met het karakter.
Daarnaast springt het van de hak op de tak. De film speelt zich in fases af met elke keer een nieuw trainingskamp waarbij de hoofdpersoon zich elke keer een beetje verder naar boven werkt.
De cliché opbouw van de film vond ik nog niet eens zo erg. De manier waarop het neer gezet werd wel.
Ver voor het einde van de film ben je al klaar met alle perikelen op het trainingscomplex en de oefeningen heb je ver voor het einde ook al wel gehad. Dat dit uiteindelijk natuurlijk eccentieel was omdat aan het einde de training de daadwerkelijke oorlog blijkt te zijn is niet erg, maar dan moet je er voor zorgen dat het wel interessant blijft tot het einde

Op wat vluchtige ruimteschepen zie je ook niets van de aliens. Hierdoor krijg je ook geen gevoel voor gevaar.Tot het einde van de film had ik totaal geen beeld en de interactie tussen Ender en de alien is ook nog eens slecht uitgewerkt.

Het einde van de film moet dan nog iets morealistisch uitstralen, iets wat tevens zwak is uitgewerkt. Overigens heeft het boek een veel uitgebreider einde.

Conclusie:
Een matig uitgewerkt verhaal met karakters die niet echt pakken en situaties die zonder echte impact worden getoond. De special effects zijn wel het bekijken waard.
Het had een goede film kunnen worden als hij wat langer was geweest (1 uur en 50 minuten is niet echt lang voor een boekverfilming) en beter was uitgediept.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_143472943
quote:
0s.gif Op maandag 11 augustus 2014 11:32 schreef DonnieDarko1979 het volgende:
Chef (2014) - IMDb
[ afbeelding ]
Jon Favreau komt met een feel good movie voor food lovers.
Ook met Scarlett Johansson, Dustin Hoffman, Robert Downey jr (al hebben deze drie maar een kleine rol) en Sofia Vergara en John Leguizamo.
Geen zware kost, maar een lekkere zondagmiddag feelgood movie die gewoon goed in elkaar steekt.
lekker wegkijkfilmpje, dank voor de tip :)
Even a broken clock is right twice a day.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 11:34:36 #210
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_143474327
Captain America: The Winter Soldier (2014) - IMDb
De eerste Captain America vond ik niet zo best en dat heeft vooral te maken met Captain America zelf. Ik vind hem maar een saai personage met zijn suffe schildje. In The Winter Soldier lijkt Chris Evans nog steeds niet iets tofs in deze rol te kunnen brengen. Hij wordt gered door coole Samuel L. Jackson en de eveneenscoole Scarlett Johansson. Als een Avengers-achtig team trekken zij ten strijde tegen de bad guys met een hoop puike actie. Dit maakt het toch allemaal erg leuk om te zien, ruime voldoende voor dit deel :Y! Cijfer: 7

Scanners (1981) - IMDb



Een groep Scanners (mensen die elkaar kunnen besturen met alle gevolgen van dien) lopen elkaar op te fokken met hun controlskills en tsja, daar moet toch eens een eind aan komen. Deze SF en horror in één van Cronenberg beviel me prima! De gore ziet er weer erg bloederig/vlezig uit en dat is knap, aangezien het budget waarmee de film is geschoten verder niet echt hoog lijkt. Acteerwerk komt ook bekoeld over. Toch doet dat verder geen afbreuk. Het concept blijft geinig en het verhaal heeft genoeg leuke momenten in petto. Cijfer: 7,5

King Kong (1976) - IMDb
Aii, deze King Kong-versie scoort geen voldoende! Het valt allemaal tegen: Kong zelf ziet er cheap en knullig uit en het verhaal eromheen is nooit echt briljant. Dit keer gaat het om een oliewinningsbedrijf die op hun jacht naar olie deze oversized aap tegenkomen. Erg veel aandacht gaat uit naar Jessica Lange als love interest van Jeff Bridges (overigens de enige toffe dude in deze film). Ik snap dat niet, want zij heeft een suffe rol uiteindelijk met veel overbodig geneuzel. Anyway, het spektakel eromheen vergoedt veel zou je hopen, maar ook dat is maar matigjes. Zelfs de apotheose op het World Trade Center deed me niet veel. Cijfer: 5,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 13:18:21 #211
286575 Roces18
Chef de party
pi_143476667
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 00:01 schreef FANN het volgende:
The Bag Man

[ afbeelding ]

Echt stomme film, zonde van je tijd, als je mij vraagt waar het over ging moet
ik eerlijk zeggen, ik heb geen flauw idee :')

The Bag Man (2014) - IMDb
Ik vond hem wel wat hebben. Ging inderdaad nergens over maar vond hem wel lekker wegkijken door die broeiende sfeer ;)
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_143482325
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 13:18 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Ik vond hem wel wat hebben. Ging inderdaad nergens over maar vond hem wel lekker wegkijken door die broeiende sfeer ;)
Misschien is deze film dan ook iets voor jou, want deze vond ik ook niks aan :P

The Quiet Ones (2014)



Een onorthodoxe, charismatische professor gebruikt controversiële methodes om zijn beste studenten mee te laten werken aan een gevaarlijk experiment. Met hun hulp probeert hij vanuit negatieve, menselijke energie een geest op te wekken. Maar dan vinden er enkele angstaanjagende gebeurtenissen plaats en beseffen de betrokkenen zich al snel dat ze iets vreselijks in werking hebben gesteld.

Schijnt waar gebeurt te zijn, maar dat lijkt me sterk :+

The Quiet Ones (2014) - IMDb
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:08:35 #213
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_143482521

Blended (2014) - IMDb
Sinds lange tijd mezelf weer eens om laten lullen om een Adam Sandler film aan te zetten; grote fout. Twee of drie keer een glimlach, maar de film is vooral een aaneenschakeling van slechte grappen en verschrikkelijk slechte grappen, die je bovendien van mijlenver aan ziet komen.
Het onmisbare "feel good" gedeelte van deze film voelt nooit oprecht aan, het ligt er allemaal zo dik bovenop dat het je de strot uitkomt. Waar die 6,5 op IMDB vandaan komt is voor mij echt een raadsel. :?
Oh.. en Drew Barrymore kan dit vehikel ook niet meer redden.

Of zoals RogerEbert.com deze zoveelste Sandler samenvatte:
"The bar is just so low, people. It’s just hovering there above the ground."

IMDB: 6.5/10
Score: 3.5/10

==================================================================


Dawn of the Planet of the Apes (2014) - IMDb
Donker, aangrijpend, spannend en ademloos meeslepend. Het tweede deel uit de Planet of The Apes reeks slaat de plank raak.
De filmmakers manouvreren je als kijker moeiteloos tussen de twee kampen, je hebt zowel symapathie als onbegrip voor de apen en de mensen. Een goed uitgewerkt achtergrond verhaal en geloofwaardige karakters helpen hierin enorm.
Eén van de beste, zo niet dé beste blockbuster die ik tot dusver heb gezien in 2014.
En wat hebben ze Caesar als een enorme baas neer weten te zetten in deze film, de momenten dat hij zijn dominantie laat gelden blijven je bij als kijker.

IMDB: 8.1/10
Score: 9.0/10

[ Bericht 0% gewijzigd door Kleffe_Dop op 16-08-2014 17:17:32 ]
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 18:18:46 #214
286575 Roces18
Chef de party
pi_143484706
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 17:08 schreef Kleffe_Dop het volgende:
[ afbeelding ]
Blended (2014) - IMDb
Sinds lange tijd mezelf weer eens om laten lullen om een Adam Sandler film aan te zetten; grote fout. Twee of drie keer een glimlach, maar de film is vooral een aaneenschakeling van slechte grappen en verschrikkelijk slechte grappen, die je bovendien van mijlenver aan ziet komen.
Het onmisbare "feel good" gedeelte van deze film voelt nooit oprecht aan, het ligt er allemaal zo dik bovenop dat het je de strot uitkomt. Waar die 6,5 op IMDB vandaan komt is voor mij echt een raadsel. :?
Oh.. en Drew Barrymore kan dit vehikel ook niet meer redden.

Ik denk dat zijn films je moeten liggen. Ik vond het wel een lekkere wegkijker, zeker omdat ze ook een goede klik tussen elkaar hebben. Het is inderdaad niet van een hoog niveau maar wat is dat hotel een fantastische plek om naar toe te gaan. Geef het toch zeker een voldoende. Beter dan dat achterlijke Jack en Jill.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_143492133
47 Ronin



Als een slechte leider met hulp van zijn behekste metgezel een leider van de Samurai heeft vermoord, zijn dochter heeft ontvoerd en hun volgelingen heeft verbannen zijn zij uit op wraak en eerherstel.

Maar daarbij hebben de Ronin (Samurai's zonder meester) hulp nodig van een halfbloed, een man die ze vanaf zijn kindertijd met veel tegenzin hebben opgenomen in hun groep.

Samen trekken ze ten strijd om hun leider's dood te wreken en om diens dochter terug te krijgen...

------------------------------

Om kort te zijn ;

ik heb een fantastische film gezien :D met veel mooie special effecten en heb me eigenlijk geen een minuut verveeld gedurende die hele film ^O^
Keanu Reeves kan dus meer dan alleen bommen onklaar maken op snelrijdende bussen *O*

imdb cijfer ; 6,3
mijn cijfer ; een dikke 8
"You can call me Susan if it makes you happy"
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 22:30:28 #216
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_143493533
quote:
2s.gif Op maandag 4 augustus 2014 12:52 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Die wel fucking oud geworden, ik schrok er van :o
Dan heb je niet opgelet.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 22:35:09 #217
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_143493759
quote:
2s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 11:34 schreef Falco het volgende:

Scanners (1981) - IMDb

[ afbeelding ]

Een groep Scanners (mensen die elkaar kunnen besturen met alle gevolgen van dien) lopen elkaar op te fokken met hun controlskills en tsja, daar moet toch eens een eind aan komen. Deze SF en horror in één van Cronenberg beviel me prima! De gore ziet er weer erg bloederig/vlezig uit en dat is knap, aangezien het budget waarmee de film is geschoten verder niet echt hoog lijkt. Acteerwerk komt ook bekoeld over. Toch doet dat verder geen afbreuk. Het concept blijft geinig en het verhaal heeft genoeg leuke momenten in petto. Cijfer: 7,5
Een van mijn favo foute eighties-films _O_

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_143499017
The Boy in the Striped Pyjamas (2008)



Berlijn 1943.

De 8-jarige Bruno verhuist met zijn familie naar een plek die ver weg is, waar niets te doen is en waar niemand is om mee te spelen.

Hun nieuwe huis staat naast een hek dat zich uitstrekt zover het oog maar reikt, een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen. Bruno wil ontdekkingsreiziger worden en besluit op onderzoek uit te gaan.

Op een van zijn tochten ontmoet hij een jongen wiens leven en omstandigheden zeer verschillen van dat van hem. Toch sluiten de jongens vriendschap, maar het is een vriendschap die niet zonder gevolgen blijft...

WAUW... wat een film... zeer indrukwekkend de onschuld van die kinderen...

pffffff The Boy in the Striped Pyjamas (2008) - IMDb
  zondag 17 augustus 2014 @ 02:31:28 #219
373277 IsaacCuenca
Alles was hetzelfde
pi_143500574
Voor de grap de SAW reeks gezien, in zijn totaliteit oke :) , had in eerste instantie tot deel 2 gekeken, maar nu allemaal. Het was beter dan verwacht (had hele lage verwachtingen), wel repetitief. De eerste blijft wel de beste, de klassieker. Laatste was trouwens wel echt slecht.

Beoordelingen:
SAW 1 = 8
SAW 2 = 7.5
SAW 3 = 7
SAW 4 = 7.5
SAW 5 = 6
SAW 6 = 5.5
SAW 7 = 3.5



[ Bericht 0% gewijzigd door IsaacCuenca op 17-08-2014 02:36:40 ]
pi_143516196
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 01:06 schreef FANN het volgende:
The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

[ afbeelding ]

Berlijn 1943.

De 8-jarige Bruno verhuist met zijn familie naar een plek die ver weg is, waar niets te doen is en waar niemand is om mee te spelen.

Hun nieuwe huis staat naast een hek dat zich uitstrekt zover het oog maar reikt, een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen. Bruno wil ontdekkingsreiziger worden en besluit op onderzoek uit te gaan.

Op een van zijn tochten ontmoet hij een jongen wiens leven en omstandigheden zeer verschillen van dat van hem. Toch sluiten de jongens vriendschap, maar het is een vriendschap die niet zonder gevolgen blijft...

WAUW... wat een film... zeer indrukwekkend de onschuld van die kinderen...

pffffff The Boy in the Striped Pyjamas (2008) - IMDb
thx vioor de tip ga ik kijken
pi_143518645
@Isaac Cuenca, ben het hier wel grotendeels mee eens (Sawfilms), hoewel de vervolgdelen vooral hoge punten krijgen voor de supervette killings en niet zozeer voor verhaal, die toch aardig klopt in de vervolgen.

Voor liefhebbers van thrillers of amasia, Black House uit 2008 is een aardig goede film, 7,5

Antiheld verzekeringsagent onderzoekt of zelfmoord van kind wel zelfmoord was of moord van vader om verzekeringsgeld op te eisen... vrij lugubere, duistere film. (ik geloof Japans)
Je dromen waarmaken doe je door op te staan!
pi_143530389
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 00:04 schreef FANN het volgende:
Nadat ik het bericht had gelezen dat Robin William was overleden moest ik
denken aan een film die destijds grote indruk op mij had gemaakt.
Dus deze film wilde ik graag nog een keer zien, was al vele jaren geleden
dat ik hem had gezien namelijk en ik vond het nog steeds een indrukwekkende
film. Ook Robert de Niro speelt hier weer een fantastische rol.

Awakenings (1990)

De nieuwe dokter Malcolm Sayer (Robin Williams) krijgt te maken met een zaal vol coma-patiënten.
Hij is ontsteld over het feit dat ze zich al jaren in een coma bevinden, zonder hoop op genezing. Wanneer hij een mogelijk medicijn vindt krijgt hij toestemming om het op één van de patiënten uit te proberen. De man, (Robert De Niro) die ontwaakt, is in coma geraakt toen hij nog kind was.

Een vette 8

Awakenings (1990) - IMDb


'gebaseerd op een waar verhaal'

http://nl.wikipedia.org/wiki/Awakenings_(film)
Let vooral op rond 1 uur en 9 minuten, als
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
dan is er een vrouwelijke patiënt die Nederlands praat. "Hartelijk bedankt" is duidelijk te horen.

Anywayz, Awakenings is een lekkere feel-good film die goed wegkijkt, ik geef hem een 7,5.
De tragische dood van Robin Williams is een goede reden om zijn acteer carrière te belichten en deze film verdiend het idd om in de schijnwerpers te staan. Mijn persoonlijke Robin Williams favoriet is Jumanji, met kort daarachter Hook.
pi_143530630
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 21:50 schreef JayHovah het volgende:

[..]

Let vooral op rond 1 uur en 9 minuten, als
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
dan is er een vrouwelijke patiënt die Nederlands praat. "Hartelijk bedankt" is duidelijk te horen.


:D de eerste keer dat ik deze film had gezien was het me niet opgevallen maar nu wel :Y

Sowieso zou je deze film 2x moeten zien eigenlijk, wel met een jaar of 10 ertussen :P
want veel was me ontgaan hoor, of ik was het vergeten, dat kan ook ...
pi_143543805
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 10:19 schreef danos het volgende:

[..]

lekker wegkijkfilmpje, dank voor de tip :)
You're welcome.

Van het weekend nog gekeken:
Divergent (2014) - IMDb
Tja ik kan het niet beter uitleggen dan dit:

En omdat mijn vriendin hem niet kende, hebben we ook nog gekeken naar
Flatliners (1990) - IMDb
Goede cast, interessant concept, redelijk uitgewerkt. Toen ik deze film voor het eerst zag (als kleine jongen) kwam hij krachtiger over, maar ook nu nog steeds een film die ik kan waarderen.
Every living creature on earth dies alone
pi_143543835
Banlieue 13
Was weer genieten. Bazenfilm.
8,8/10
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_143544004
quote:
14s.gif Op maandag 18 augustus 2014 09:29 schreef El_Matador het volgende:
Banlieue 13
Was weer genieten. Bazenfilm.
8,8/10
Yamakasi - Les samouraïs des temps modernes (2001) - IMDb

Ken je deze ook? :P Zo niet moet je hem ook maar eens kijken als je B13 leuk vond.
pi_143544026
quote:
0s.gif Op maandag 18 augustus 2014 09:38 schreef Geo4kant het volgende:

[..]

Yamakasi - Les samouraïs des temps modernes (2001) - IMDb

Ken je deze ook? :P Zo niet moet je hem ook maar eens kijken als je B13 leuk vond.
Nee, ken ik niet. Arigato voor de tip.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  Redactie Games maandag 18 augustus 2014 @ 19:24:59 #228
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_143564581
quote:
2s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 10:00 schreef Karstman het volgende:
Guardians of the Galaxy (2014) - IMDb
[ afbeelding ]
Light years from Earth, 26 years after being abducted, Peter Quill finds himself the prime target of a manhunt after discovering an orb wanted by Ronan the Accuser.

Lang geleden dat ik zo hardop heb zitten lachen in de bios. En met mij de hele zaal. Een heerlijk stukje space opera over een zootje ongeregeld dat door winstbejag, eergevoel of wraak min of meer toevallig bij elkaar komt. Aan dat bij elkaar komen voelt niks geforceerd en zowel de goodies als de baddies voelen natuurlijk aan en overtuigen makkelijk.

Hoofdpersoon Star Lord is een soort Luke Skywalker meets Hal Jordan meets Malcolm Reynolds een heerlijke tikkeltje arrogante maar sympatieke schavuit die wonderwel overal mee weg komt, prettig gespeeld door Chris Pratt.

Tuurlijk zijn er ook kritiekpunten zoals de 2 dimensionale Nebula (wat voor een deel ook geldt voor Gamora maar die krijgt meer screentime dus meer tijd om een plek in de film te verdienen) en de geforceerde uitleg dat Rocket wel begrijpt wat Groot zegt. En uiteraard ook wel wat plot convienences en bordkartonnen bijfiguren meer maar dat wordt volledig overschaduwd door het tempo van de film, de lol waarmee hij gemaakt is en het feit dat het voelt alsof het net allemaal even buiten de gebaande paden gaat. Tel daarbij op de geweldige soundtrack die het geheel een heerlijke campy feel geeft, uitstekende vechtscenes (hand-to-hand en arial combat) die zowel in aantal als lengte prima zijn en de 2 uur vliegen voorbij. Het enige dat je naderhand wilt weten is wanneer deel 2 uitkomt!

Conclusie: Guardians of the Galaxy veegt dit jaar de vloer aan met al het superheldengeweld wat we dit jaar hebben gezien. Best knap voor de b-garnituur Marvell karakters.
IMDb: 8.7
Ik: 9

ps: een stinger tijdens en na de credits, blijven zitten dus, ze zijn beide hilarisch (hoewel ik het idee had dat niet iedereen in de zaal wist wie het was in de tweede stinger).
Na het zien van die film meteen de Awesome Mix 1. lijst bekeken en beluisterd/ Goeie mixtape! :)
En de film is fuckin' awesome! Voor wie em nog niet gezien heeft, moeite waard.
Soundtrack lijst:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 6% gewijzigd door Mr.Noodle op 18-08-2014 19:34:24 ]
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_143564772
Bad Neighbours (2014) - IMDb

Ik vond Project X geniaal, tenminste met een halve fles wodka op, deze was te matig met een flesje whisky van 0,35 liter op. Just enjoy the music and put some techno on when it's done... party on!



[ Bericht 39% gewijzigd door JDx op 18-08-2014 19:35:58 ]
  maandag 18 augustus 2014 @ 19:52:53 #230
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_143565682
Lucy (2014, Luc Besson)

-O-

Het concept ligt me wel. Ik denk wel na over het leven en hoe je het maximale uit jezelf kunt halen, iets waar de film Lucy ook wat mee doet. En hoewel ik een man van het positieve ben en áltijd wel iets positiefs kan vinden in een film, is Lucy de uitzondering die die regel bevestigt. Van begin tot eind was het een aaneenschakeling van onvoorstelbare onzin. Storende montage, ongeloofwaardige wendingen en een script vol onlogica. De film keek wel snel weg (en achteraf bleek dat dat mede kwam doordat de speelduur slechts 80 minuten is) maar dat was vooral omdat ik continu hoopte - en er vanuit ging - dat er nog wel iets goeds ging komen. Het einde had zoiets in pact, maar het was tekenend voor de film:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Huilen, zo slecht.

Normaal ben ik de rust zelve en kan ik een film - hoe slecht ik hem ook vind - wel normaal uitkijken. Maar hier zuchtte ik me een eind door de film, zat ik nét niet met een facepalm voor mijn gezicht (hoewel dat in retrospectief toch de beste manier is om deze film uit te zien) moest ik moeite doen om de laatste 10 minuten niet in lachen uit te breken en kon ik echt niet anders dan met een cynisch applausje de aftiteling ingaan.

Wat een farce. }:|
pi_143567745
MALEFICENT



Leuke filM! had er misschien IETS meer van verwacht.. dat het echt een regelrechte topper is, dat is het niet maar wel een boven gemiddeld leuke film die van het begin tot het eind vermaakt!
Had het zelf iets ''duisterder'' verwacht, maar aan de andere kant.. Tja het blijft toch een Disney film.
Het is allemaal vrij lief, en redelijk voorspelbaar verhaal... En ook het einde is erg zoet..

De acteerprestaties zijn prima, en de film is ook mooi gemaakt.
Film gaat over dat er 2 koninkrijken bestaan.. van de mens en magische wezens...
en daar komt oorlog tussen...
Dan spreekt een heks een vloek uit over de dochter van de (mensen) koning en dan....

Gewoon een hele leuke film om te zien!

7.5
  maandag 18 augustus 2014 @ 22:12:26 #232
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_143572134
Weeds - Season 2
Het tweede seizoen is over het algemeen wat beter dan het eerste. Het is allemaal een beetje serieuzer, een beetje meer drama en iets minder flauwe humor (die overigens nog steeds wel aanwezig is). Gelukkig is het drama iets "realistischer" dan in het eerste seizoen, wordt het wat minder dik aangezet.
Het kijkt nog steeds makkelijk weg en het is natuurlijk allemaal niet te zwaar maar het is wel een leuke serie met een heerlijke Mary-Louise Parker.

IMDB Cijfer: 8,1/10
Mijn Cijfer: 7,3/10
pi_143572777
The Other Woman (2014) - IMDb

Lol, wat een onzin film, maar leuk om naar te kijken hoor. Met wat bijna vergane glorie (Cameron Diaz), wat bijna vergane glorie, maar nog steeds leuk (Leslie Mann) en wat aanstaand vergane glorie (Kate Upton, ja nog steeds lekker, maar zou er niet meer voor vreemdgaan) heb je als man genoeg te zien.

En met een vriendin als excuus om er ook naar te gaan kijken, kom je weer anderhalf uur door, niet zonder fles whisky of wodka trouwens. Maar ach, met een week Ibiza in het vooruitzicht, was dit even voorgenieten met die stranden en bikini's. Zou hem verder niet aanraden, dus gewoon een een minimale voldoende.

5,5.

PS. Nicki Minaj zit er ook in, is dat een soort Kelly (vroeger man) ofzo? Wat een vage vormen heeft dat mens, kan toch niet echt zijn?
pi_143574100
Grand Hotel Budapest (2014)
Gedeeltelijke herkijk, een volledige film afkijken met Miss Escobar is bijna niet te doen, lief slaapkopje, maar wat een heerlijke film is dit toch. Vol humor, geniale details, setting, het lekker theatrale acteren, de historische context, de cast...

Samen met de Lego Movie en Dawn of the Planet of the Apes toch de beste film tot nu toe van 2014.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_143574160
quote:
14s.gif Op maandag 18 augustus 2014 22:52 schreef El_Matador het volgende:
Grand Hotel Budapest (2014)
Gedeeltelijke herkijk, een volledige film afkijken met Miss Escobar is bijna niet te doen, lief slaapkopje, maar wat een heerlijke film is dit toch. Vol humor, geniale details, setting, het lekker theatrale acteren, de historische context, de cast...

Samen met de Lego Movie en Dawn of the Planet of the Apes toch de beste film tot nu toe van 2014.
Ja,leuk was die! :D Grand Hotel Budapest dan...
  Redactie Games maandag 18 augustus 2014 @ 22:58:04 #236
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_143574316
Niet om wat OCD'erig te klinken maar ik vind een linkje naar de IMDB-pagina wel zo fijn.. :') Anders krijg je verwarring met filmtitels. Als in bijvoorbeeld The Avengers (1998) of The Avengers (2012). Het zijn compleet andere soorten films.

The Grand Budapest Hotel (2014)
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_143604016
THE BOY IN THE STRIPED PYJAMAS



Wat een geweldige indrukwekkende film!!!

Film speelt zich af in de 2e wereldoorlog, en speelt zich voornamelijk af rond het leven van een klein jongetje en zijn gedachten.
Zijn vader is een belangrijk soldaat in het leger en hij kijkt erg op naar zijn vader, zelf is hij heel avontuurlijk en wil avonturier worden.
Als hij en zijn ouders en zus verhuizen naar het plattenland waar zn vader gaat werken komt hij een jongetje tegen achter prikkeldraad in een pyjama... en dan....

De sfeer is erg sterk neergezet, en ook de acteerprestaties zijn erg goed.
De film heeft echt een indruk achtergelaten! En laat de gedachtegang van meerdere personen in die tijd in oorlog zien.
Vind het een topper
8+
pi_143604590
quote:
14s.gif Op maandag 18 augustus 2014 22:52 schreef El_Matador het volgende:
Grand Hotel Budapest (2014)
Gedeeltelijke herkijk, een volledige film afkijken met Miss Escobar is bijna niet te doen, lief slaapkopje, maar wat een heerlijke film is dit toch. Vol humor, geniale details, setting, het lekker theatrale acteren, de historische context, de cast...

Samen met de Lego Movie en Dawn of the Planet of the Apes toch de beste film tot nu toe van 2014.
Sluit me hierbij aan. Moet alleen Dawn of the PLanet of the Apes zien.
pi_143605978
quote:
10s.gif Op maandag 18 augustus 2014 22:58 schreef Mr.Noodle het volgende:
Niet om wat OCD'erig te klinken maar ik vind een linkje naar de IMDB-pagina wel zo fijn.. :') Anders krijg je verwarring met filmtitels. Als in bijvoorbeeld The Avengers (1998) of The Avengers (2012). Het zijn compleet andere soorten films.

The Grand Budapest Hotel (2014)
Een een plaatje erbij! Dat vind ik ook irritant dan kan ik er niet snel doorheen scrollen

"seen it, seen it, seen it.. oeh what's this" :D
pi_143611184
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 20:35 schreef casper019 het volgende:
THE BOY IN THE STRIPED PYJAMAS

[ afbeelding ]

Wat een geweldige indrukwekkende film!!!

Film speelt zich af in de 2e wereldoorlog, en speelt zich voornamelijk af rond het leven van een klein jongetje en zijn gedachten.
Zijn vader is een belangrijk soldaat in het leger en hij kijkt erg op naar zijn vader, zelf is hij heel avontuurlijk en wil avonturier worden.
Als hij en zijn ouders en zus verhuizen naar het plattenland waar zn vader gaat werken komt hij een jongetje tegen achter prikkeldraad in een pyjama... en dan....

De sfeer is erg sterk neergezet, en ook de acteerprestaties zijn erg goed.
De film heeft echt een indruk achtergelaten! En laat de gedachtegang van meerdere personen in die tijd in oorlog zien.
Vind het een topper
8+
Beter had ik het niet kunnen verwoorden!
pi_143611354
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 21:11 schreef Geo4kant het volgende:

[..]

Een een plaatje erbij! Dat vind ik ook irritant dan kan ik er niet snel doorheen scrollen

"seen it, seen it, seen it.. oeh what's this" :D
linkje en plaatje zou ik haast wel een minimum vinden voor een recensie.. bonuspunten als je checkt of iedereen je plaatje wel kan zien..
pi_143611457
Maleficent (2014)



Nogal tegenvallend. De beelden zijn prachtig (helaas niet in 3D gezien) en het sprookje is leuk veranderd. De beesten uit de "Moors" zijn mooi vormgegeven, het begin ziet er goed uit. Angelina Jolie ziet er goed uit.

Echter, ik heb het idee dat ik maar een halve versie gezien heb, waar dingen zijn uitgeknipt. Hele scenes lijken overgeslagen, waardoor de keuzes van de karakters compleet random lijken.

Het lijkt een halve film en als ik al sommige stappen onlogisch vind (doordat er scenes lijken te missen), weet ik niet hoe het voor kinderen is.

De transformatie van Maleficent zelf blijft zo ook compleet raadselachtig.

Jammer, want in potentie een goeie film.
6.8/10

Dawn of the Planet of the Apes (2014)



Het vervolg op Rise of the Planet of the Apes.

Het eerste deel ben en was ik groot fan van. Prachtig gemaakt en een goed verhaal.

In het tweede deel is het eerste nog beter; de beelden overweldigen en de 3D vind ik een grote plus. Het verhaal daarentegen is net ietsje minder, maar nog steeds niet slecht.

De ommekeer in het verhaal is een mooie link naar ade echte wereld, de false flag die je vanzelf ziet ergens net na de helft van de film.

Ik kijk nu al uit naar het volgende deel.
8.4/10

[ Bericht 14% gewijzigd door El_Matador op 19-08-2014 22:59:05 ]
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  woensdag 20 augustus 2014 @ 09:24:06 #243
286575 Roces18
Chef de party
pi_143619897
quote:
15s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 22:47 schreef El_Matador het volgende:
Maleficent (2014)

[ afbeelding ]

Nogal tegenvallend. De beelden zijn prachtig (helaas niet in 3D gezien) en het sprookje is leuk veranderd. De beesten uit de "Moors" zijn mooi vormgegeven, het begin ziet er goed uit. Angelina Jolie ziet er goed uit.

Echter, ik heb het idee dat ik maar een halve versie gezien heb, waar dingen zijn uitgeknipt. Hele scenes lijken overgeslagen, waardoor de keuzes van de karakters compleet random lijken.

Het lijkt een halve film en als ik al sommige stappen onlogisch vind (doordat er scenes lijken te missen), weet ik niet hoe het voor kinderen is.

De transformatie van Maleficent zelf blijft zo ook compleet raadselachtig.

Jammer, want in potentie een goeie film.
6.8/10

Maleficent vond ik echt een matige film dat eerder gericht is op kinderen dan op volwassenen. Maar het weet ook niet welke richting het op wilt: fantasy, familievriendelijk , of zoals de trailer deed vermoeden een meer donkere versie van het sprookje.. En dan dat geforceerde drama aspect erin... tja, wat kan ik er van zeggen, gewoon slecht.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_143630648
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 09:24 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Maleficent vond ik echt een matige film dat eerder gericht is op kinderen dan op volwassenen. Maar het weet ook niet welke richting het op wilt: fantasy, familievriendelijk , of zoals de trailer deed vermoeden een meer donkere versie van het sprookje.. En dan dat geforceerde drama aspect erin... tja, wat kan ik er van zeggen, gewoon slecht.
ook gisteren gezien, en slecht vond ik hem niet. Gewoon een vermakelijk sprookje dat idd vooral gericht is op de jongere kijker en met een paar andere scene's ook de oudere probeert te vermaken. Iets te zoetsappig wat mij betreft en redelijk standaard. Maar wel een aardige wegkijker die je weer snel vergeten bent.

6.5
pi_143642316
BAD NEIGHBOURS



Ik hou van een flauwe film op zn tijd, maar deze film is gewoon NIET grappig... Verhaal is simpel maar leent zich wel voor leuke grappen maar de uitvoering is gewoon rondout slecht.. De hoofdrolspelers forceren en proberen teveel waardoor ze juist het omgekeerde zijn: niet grappig

Het verhaal gaat over een stelletje met een kind.. En dan komen er plots studenten naast hun wonen die een tering lawaai maken.. en ja krijg die maar stil.... en dan komt het feestbeest in hun boven..

FIlm is veel te geforceerd en gewoon niet grappig, acteerwerk is tegenvallend.. En tja... Gewoon een dikke tegenvaller
4
pi_143649498
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 20:28 schreef casper019 het volgende:
BAD NEIGHBOURS

[ afbeelding ]

Ik hou van een flauwe film op zn tijd, maar deze film is gewoon NIET grappig... Verhaal is simpel maar leent zich wel voor leuke grappen maar de uitvoering is gewoon rondout slecht.. De hoofdrolspelers forceren en proberen teveel waardoor ze juist het omgekeerde zijn: niet grappig

Het verhaal gaat over een stelletje met een kind.. En dan komen er plots studenten naast hun wonen die een tering lawaai maken.. en ja krijg die maar stil.... en dan komt het feestbeest in hun boven..

FIlm is veel te geforceerd en gewoon niet grappig, acteerwerk is tegenvallend.. En tja... Gewoon een dikke tegenvaller
4
Dit soort films moet je lekker met een drankje en wat vrienden kijken en dan is het gewoon prima hoor :)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_143649752
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 20:35 schreef casper019 het volgende:
THE BOY IN THE STRIPED PYJAMAS

[ afbeelding ]

Wat een geweldige indrukwekkende film!!!

Film speelt zich af in de 2e wereldoorlog, en speelt zich voornamelijk af rond het leven van een klein jongetje en zijn gedachten.
Zijn vader is een belangrijk soldaat in het leger en hij kijkt erg op naar zijn vader, zelf is hij heel avontuurlijk en wil avonturier worden.
Als hij en zijn ouders en zus verhuizen naar het plattenland waar zn vader gaat werken komt hij een jongetje tegen achter prikkeldraad in een pyjama... en dan....

De sfeer is erg sterk neergezet, en ook de acteerprestaties zijn erg goed.
De film heeft echt een indruk achtergelaten! En laat de gedachtegang van meerdere personen in die tijd in oorlog zien.
Vind het een topper
8+
neppe film man. ze spreken allemaal engels
pi_143649848
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 23:07 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Dit soort films moet je lekker met een drankje en wat vrienden kijken en dan is het gewoon prima hoor :)
Ik had geen hoogte verwachtingen. Maar ik vond het best grappig. Ik moest zelfs erg hard lachen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_143649883
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 23:13 schreef Soury het volgende:

[..]

Ik had geen hoogte verwachtingen. Maar ik vond het best grappig. Ik moest zelfs erg hard lachen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hier vandaag met vrienden gekeken en vond hem ook gewoon heel leuk :)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_143673669
Divergent
Houdt het midden tussen een tienerfilm en wat serieuzere actie, maar de nadruk ligt toch continu op de emotie en die gaat niet echt diep. Shailene Woodley doet het prima en er zijn leuke bijrollen gacast en Kate Winslet doet ook mee. Schijnbaar gebaseerd op een boektrilogie, dus er zullen nog twee films aankomen. Of wellicht drie.

Aanrader? Mwoah. 6,5


The fault in our stars
Dit keer een full-on tienermeidenfilm, wederom met Shailene Woodley en haar vriendje in deze film was in Divergent haar broer. Moet kunnen. De film gaat over twee tieners met kanker en diepe inzichten in het leven. Enzo. Schijnbaar moeten je zakdoeken klaarliggen hiervoor, zou ik alleen aanraden als je hooikoorts hebt.

Voor de moeite een 6


Fargo, de serie.
Ik ga niets verklappen, fantastische serie. Meer drama en spanning dan zwarte humor, maar al met al een absolute aanrader.

9
pi_143679350
LE GAMIN AU VELO



REDELIJK, film ging een beetje ''op en neer''. Het begon sterk, zwakte af, werd weer sterk en zwakte weer iets af.
Het verhaal gaat over een probleemjongetje die door zn vader word ''gedropt'' in een internaat.. en dan opzoek gaat naar zijn vader, dan komt hij in contact met een andere vrouw die voor hem gaat zorgen maar ook in contact met andere jongeren die andere plannen met hem hebben.

Het is jammer dat de film zijn kracht niet weet vast te houden en toch steeds een beetje afzwakt... Het acteerwerk is opzich prima, maar er had meer in gezeten. Nu is het gewoon een redelijk film om een keer te zien.. Maar niet een film die je bij blijft terwijl dat juist een film is waar dat heel goed bij zou kunnen/moeten

Vermakelijk maar meer niet

6je
pi_143686060
Brick Mansions (2014)



An undercover Detroit cop navigates a dangerous neighborhood that's surrounded by a containment wall with the help of an ex-con in order to bring down a crime lord and his plot to devastate the entire city bla bla bla bla.

Film gaat werkelijk nergens over. Het is ongelooflijk om te zien hoe diep Luc Besson is gezonken :N

Paul Walker is aardig te pruimen in F&F, maar wat hij in Brick Mansions laat zien, slaat nergens op :') Ook al is het min of meer dezelfde rol als in F&F

Slecht acteerwerk, slecht camerawerk, slecht regie en een simpel verhaaltje... Alleen de Parkour momentjes van David Belle is aardig om te zien. Kortom:

IMDb: 5.8 (11.023 votes)
Ik: 4.1
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_143689113
Blue Ruin (2013) - IMDb

Een van de betere films van het jaar. Total Film deed t denken aan de coen brothers, daarvoor mist het wat humor maar desalniettemin een indrukwekkende spiraal van geweld die met 90 minuten precies lang genoeg duurt.
Wie dit leest is hek.
pi_143711589
A Thousand Times Good Night



Ik vond het een zeer matige film, de film had wel een aantal sterke scenes.. Maar overal wist hij niet te pakken. Het was een soort langzaam - langdradig familie drama.... Maar wist niet goed aan te grijpen wat jammer was!

Het verhaal gaat over een vrouw die haar leven wijd aan het maken van ''indrukwekkende'' fotos... Van zelfmoordbombers.. de echt realistische dingen die er in de wereld gebeuren..
MAAR aan de andere kant heeft ze ook nog een gezin... en hoe gaat die er mee om.. hoe kan ze er voor haar gezin zijn.

Klinkt interssant, maar helaas is deuitwerking veel minder....

Acteerwerk is opzich prima maar weet de film niet te redden

5je tegenvaller
pi_143738922
Guardians of the Galaxy (2014) - IMDb



Beetje in de lijn van marvell, redelijk voorspelbaar dus ondertussen, al is het nog steeds wel een vermakelijke film, de geforceerde humor had beter weg gelaten kunnen worden.

IMDB: 8.6/10
Ik: 7/10

Godzilla (2014) - IMDb



Wat een draak van een film. Slome dialogen, zogenaamd slimme mensen die de meest domme dingen doen en een voorspelbaar einde waardoor het alles behalve spannend is. De grafische hoogstandjes helpen deze film niet beter maken.

IMDB: 7/10
Ik: 4/10
pi_143739280
En wat is Godzilla een dikzak in die film :')
pi_143740358
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 13:53 schreef Prego het volgende:
En wat is Godzilla een dikzak in die film :')
Hij heeft zware botten!

maar lacht wel lief :)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 15:10:24 #258
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_143741219
Oculus



Toffe horrorfilm. Die zie je niet vaak meer. Cool hoe de seperate tijdlijnen steeds meer door elkaar gaan lopen. In het begin flits je van het verleden naar de toekomst, maar uiteindelijk lopen ze zo door elkaar dat je ze op hetzelfde beeld ziet. Gaaf gedaan.

7.5/10 :)
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_143741342
quote:
2s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 14:29 schreef Karstman het volgende:

[..]

Hij heeft zware botten!

maar lacht wel lief :)
_O- Superlief Godzillaatje inderdaad :*
If you're absent during my struggle, don't expect to be present during my succes. - Will Smith
pi_143741982
Je kan lullen wat je wilt, iedereen heeft toch wel iets met NL of Vlaamse films (ga je anders ff schamen!)
Soms verlang je ernaar, 'n film zoals Zwartboek, Amsterdamned, de Lift, Lek, Van God Los en niet te vergeten Nachtrit enz...

Dit betreft 'n Vlaamse film, maar ook daar heb je zeker goed spul zoals De Helaasheid Der Dingen, series als Matroesjka's, ook Witse, is zeker niet slecht en er is blijkbaar 'n film:

W. - Witse de film 2014



quote:
Witse keert terug naar zijn geboortestreek om de moordenaar van zijn nichtje te vinden. Oude familiewonden worden opengereten. Het duurt niet lang voordat Witse in aanvaring komt met de lokale politie.
Amai, da was tog nie slecht zunne, soms beetje saai maar dan ineens pakt het u weer, en je verwacht het niet he, je snapt het wel maar toch...ze was best wel lekker ;)

7,5
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 17:01:36 #261
430565 Florentius
Too old for this shit :)
pi_143744259
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 18:23 schreef casper019 het volgende:
A Thousand Times Good Night

[ afbeelding ]

Ik vond het een zeer matige film, de film had wel een aantal sterke scenes.. Maar overal wist hij niet te pakken. Het was een soort langzaam - langdradig familie drama.... Maar wist niet goed aan te grijpen wat jammer was!

Acteerwerk is opzich prima maar weet de film niet te redden

5je tegenvaller
Mmmmm, das jammer om te horen, niet al haar werk zou goed zijn is wat ik lees.
Ik ben Binoche momenteel even aan het uitwonen, een Binocheje per dag :)
Hoop dat het niet te zwaar word.

Net English patient opnieuw gekeken en Chocolat gister, behoefte om in haar armen te liggen.
Zucht!
pi_143746415
Lucia de B. (2014) - IMDb

Lucia de B.

Sterke film. Ik heb het hele proces niet van A tot Z gevolgd maar wel over gelezen in de media.
Het blijft een film natuurlijk en is niet helemaal op waarheid te toetsen.
Ik vond het de moeite waard
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_143747603
The Rocky Horror Picture Show (1975) - IMDb



'It's the weird and wonderful as newly engaged couple Brad and Janet encounter a problem when they car halts in the rain. They both look for contact only to find themselves at the castle of Dr. Frank-N-Furter a transvestite. A place to stay is offered, but will Brad and Janet want to remain there? Especially when a large group of Transylvanians dance to the 'Time Warp', Dr. Frank-N-Furter builds his own man and a whole host of participation for the audience to enjoy. '

Normaal schrijf ik een klein stukje wat ik goed en slecht aan een film vond, bij deze kan ik op een simpele manier uitdrukken wat mijn mening over deze film was

:') ____________________________________________________________________

2/10
Ze smelten de kazen!
pi_143747622
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 15:40 schreef killerkip69 het volgende:
Je kan lullen wat je wilt, iedereen heeft toch wel iets met NL of Vlaamse films (ga je anders ff schamen!)

'k heb er helemaal niks mee, heb laatst de heineken ontvoering gezien om 't te proberen, wat een jankfilm zeg.. Op een paar na, NL films :')
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 19:14:17 #265
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_143747853
Salò o le 120 giornate di Sodoma (1975) - IMDb
Altijd superlastig om dit te beoordelen, maar ik ga maar eens voor een ruime onvoldoende. Vaak probeer ik de intenties van de filmmaker van dit soort shockerende films te achterhalen en of ze wel oprecht zijn. In dit geval kreeg ik het idee dat Salo een goedkope manier was voor Pasolini om het publiek te shockeren met veel bloot, martelscenes en ook nog eens het verorberen van stront. Een groep jongeren wordt gevangen gehouden door een fascistische groep. De vermeende aanklacht tegen de politiek en/of religie kun je wel eruit halen, maar vond ik geforceerd.

Salo komt op mij dus niets anders over dan een exploitatiefilm en dan ook nog een vrij beroerde. Er zitten echt hele saaie vervelende stukken in, zoals die vrouwen die telkens aan de groep slachtoffers en andere toeschouwers verhaalt over bizarre taferelen die ze hebben meegemaakt. Ze doen alsof die gebeurtenissen de normaalste zaak van de wereld zijn. Ik werd telkens erg verveeld er door hoe dan ook. Daarnaast is het best matig en saai gefilmd. Alle aandacht van Pasolini is vast besteed aan pogingen om het kijkerspubliek zo veel mogelijk te shockeren. Maar zelfs dat (behalve dan die laatste scenes op het eind) valt nog redelijk mee uiteindelijk. Cijfer: 4,5

The Omega Man (1971) - IMDb
Was wel verbijsterd door deze after-apocalypsefilm. Charlton Hestons niet zo'n goede acteerskills worden extra benadrukt als ie moederziel alleen zichzelf moet vermaken in een uitgestorven Los Angeles. Mên, dat sloeg echt nergens op. Een Will Smith maakt van zo'n rol toch iets interessanter. Al gauw komt ie aanraking met The Family, een groep lijkbleke vampier-wannabes en toch ook nog een groep normale mensen. Het was allemaal maar een flauwe boel.

Het meest verbazingwekkende is de muziekkeuze. De ene keer denk je in een door Morricone georkestreerde spaghetti-western verzeild te zijn, de andere keer wordt er op de meest vreemde momenten van die foute campy muziek ingezet. Nee, The Omega Man is echt onthutsend zwak en de remake (al is die ook niet geniaal) stukken beter. Cijfer: 4,5

Bottle Rocket (1996) - IMDb
Het is altijd weer hetzelfde met die films van Wes Anderson: Peppi en Kokki-achtige karakters, grapjes die af en toe een glimlach opleveren en vooral veel doelloosheid. Het debuut van hem ziet er wat minder gelikt uit en briljant is het echt niet. Aan de andere kant kijkt het ook weer lekker weg. De latere films van Anderson vind ik wel wat beter, dus wie weet dat The Grand Budapest Hotel me nog kan verrassen. Dat is de enige Anderson-titel die ik nog niet heb gezien :P. Cijfer: 6

The Andromeda Strain (1971) - IMDb
Ben meer een fan van de lollige science-fiction met monsters en actie, maar deze bloedserieuze film was prima te doen. Zonder opsmuk wordt uit de doeken gedaan hoe een team wetenschappers een vreemd buitenaards virus in bedwang moet krijgen. Via hippe, maar ook serieuze jaren '70-gadgets en computers wordt ontcijferd hoe dat virus in elkaar zit en nog best begrijpelijk ook. Toch redelijk stoer om dat allemaal te volgen en daarbij is het zeker een knappe productie voor die tijd. Cijfer: 8
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_143749360
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 15:10 schreef richolio het volgende:
Oculus

[ afbeelding ]

Toffe horrorfilm. Die zie je niet vaak meer. Cool hoe de seperate tijdlijnen steeds meer door elkaar gaan lopen. In het begin flits je van het verleden naar de toekomst, maar uiteindelijk lopen ze zo door elkaar dat je ze op hetzelfde beeld ziet. Gaaf gedaan.

7.5/10 :)
Vond het tegenvallen, het was voorspelbaar. Vooral het einde want die gaven ze eerder al weg.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_143750224
The Killing



Amerikaanse remake
The Killing is de Amerikaanse remake van de Deense tv-serie The Killing (Forbrydelsen)

De serie volgt het politie onderzoek, de rouwende familie en de verdachten, na de moord van een jong meisje, Rosie Larsen. Elke aflevering laat één dag van het onderzoek zien.

Iedere keer als je denkt dat je het door hebt zit het toch weer anders in elkaar en als EINDELIJK
in de laatste aflevering duidelijk wordt wat er precies gebeurt is en wie de moord heeft gepleegd
ben je helemaal flabbergasted :D

Doe maar een 8/9 _O_

The Killing (TV Series 2011– ) - IMDb
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 21:34:06 #268
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_143753293
Guardians Of The Galaxy
Vooraf waren dit voor mij een paar van de meest onbekende superhelden van Marvel. Gelukkig slaagt de film er in dat te veranderen en stijgen ze met stip in m`n lijstje met favorieten.
Wat deze film vooral zo leuk maakt is het feit dat het zich zelf helemaal niet te serieus neemt. Door een overvloed aan geslaagde humor is het allemaal lekker licht van toon zonder te vervallen in (te veel) flauwe grappen.
Het verhaal mag dan voorspelbaar en weinig verrassend zijn in z`n verloop, door die humor en het passende acteerwerk van de goed gecaste cast wordt dat nooit een probleem. Daarnaast zijn de special effects om van te smullen, het ziet allemaal fantastisch uit. Om het af te maken is ook de soundtrack erg lekker.
Dus zo`n serieus werk als bijvoorbeeld Christopher Nolan`s Dark Knight trilogy hoef je hier niet te verwachten maar dat maakt het niet minder goed. James Gunn geeft het publiek met Guardians Of The Galaxy alles wat je van een hedendaagse blockbuster mag verwachten.

IMDB Cijfer: 8,6/10
Mijn Cijfer: 8,5/10
pi_143755732
GODZILLA (2014)



had aardig wat positieve recensies over de film gelezen dus ging vol verwachting de film kijken, maar vond em tegenvallen. Vond hem hooguit redelijk/matig. En de godzilla uit 1998 vele malen beter.
De personages hadden geen diepgang of emotie, waardoor je totaal niet mee kome leven. Het acteerwerk was matig/redelijk. En de special effecten daar had veel meer ingezeten, zeker nu anno 2014 had het er veel grootser en indrukwekkender uit kunnen zien.
uit de zogenaamde held was gewoon niet cool.

Tja het verhaal, de aarde word aangevallen door godzilla... en heel veel gelul over een bom die ze moeten gebruiken...

Klinkt heel negatief, tis miss geen *** film, en net vermakelijk genoeg voor een avondje op de bank maar meer niet
6-
pi_143755980
Hier ook eens Godzilla, maar dat had ik beter kunnen laten. In plaats van Godzilla heb ik anderhalf uur naar een of andere nobody en z'n gezin zitten kijken, waarbij Godzilla in de achtergrond af en toe een rolletje speelde. Wat een saaie meuk zeg.

Na Pacific Rim had ik tenminste nog het idee dat ik een film lang lekker was vermaakt, maar deze film probeert er meer van te maken dan er is, en dat werkt voor geen meter.

Voor mij zaten de beste momenten (flares die de grootte van Godzilla laten zien (die nogal eens wijzigde had ik het gevoel), en de skydive (waarvan ik dacht dat die zou eindigen op Godzilla) in de trailer..

En waarom in godsnaam
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nee, ik vond het een grote tegenvaller. Een 5
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
pi_143759168
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 20:17 schreef FANN het volgende:
The Killing

[ afbeelding ]

Amerikaanse remake
The Killing is de Amerikaanse remake van de Deense tv-serie The Killing (Forbrydelsen)

De serie volgt het politie onderzoek, de rouwende familie en de verdachten, na de moord van een jong meisje, Rosie Larsen. Elke aflevering laat één dag van het onderzoek zien.

Iedere keer als je denkt dat je het door hebt zit het toch weer anders in elkaar en als EINDELIJK
in de laatste aflevering duidelijk wordt wat er precies gebeurt is en wie de moord heeft gepleegd
ben je helemaal flabbergasted :D

Doe maar een 8/9 _O_

The Killing (TV Series 2011– ) - IMDb
Het origineel is tof !!

Wij zagen vandaag Chef. Lekkere feelgood grappige film met heerlijke muziek O+
FILM
8 je hoor :Y
  zondag 24 augustus 2014 @ 01:46:30 #272
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_143761586
Godzilla (2014) - IMDb



The world's most famous monster is pitted against malevolent creatures who, bolstered by humanity's scientific arrogance, threaten our very existence.

Wat kan ik zeggen, dit is een spektakel film, niet meer niet minder.
De graphics en CGI, prima in orde!
De rest.....jammer.

Totaal geen relatie met de acteurs, lege zielloze mensen waar het je niet uitmaakt of ze het overleven of niet.
Verhaallijn? Niet of nauwelijks.

Grootste fout?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar nee, je weet niets meer, niets minder dan dat je vooraf dacht toen je de film klaar ging zetten..

Tijdens de film was ik steeds met andere dingen bezig, de film boeide me weinig.

IMDB: 7,0
Ikke: 5,0 voor de graphics.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
pi_143761761
Godzilla heb ik ook gezien en deze viel echt zwaar tegen. Het leek alsof godzilla een bijrol was en acteren was ondermaats. CGI was aardig maar daar bleef het dus ook bij

4.5/10
pi_143762378
godzilla,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 24 augustus 2014 @ 06:13:29 #275
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_143763343
quote:
2s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 19:03 schreef Stickertje het volgende:
The Rocky Horror Picture Show (1975) - IMDb

[ afbeelding ]

'It's the weird and wonderful as newly engaged couple Brad and Janet encounter a problem when they car halts in the rain. They both look for contact only to find themselves at the castle of Dr. Frank-N-Furter a transvestite. A place to stay is offered, but will Brad and Janet want to remain there? Especially when a large group of Transylvanians dance to the 'Time Warp', Dr. Frank-N-Furter builds his own man and a whole host of participation for the audience to enjoy. '

Normaal schrijf ik een klein stukje wat ik goed en slecht aan een film vond, bij deze kan ik op een simpele manier uitdrukken wat mijn mening over deze film was

:') ____________________________________________________________________

2/10
TRHPS is cult man! Draai de muziek nog geregeld.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_143763365
Godzilla

5/10

Een paar aardige momenten gezien, maar daar is alles mee gezegd, flinterdun verhaaltje. Donker, donker en nog eens donker. Dat wist ik al maar met de huidige technieken had het ook iets minder donker gemogen, kom op!
You know, you come from nothing
you're going back to nothing
what have you lost? Nothing!
pi_143766265
12 Angry Men (1957) - IMDb



Ik kan het niet beter verwoorden dan deze kerel:
quote:
No bombs, no car chases but edge of the seat stuff none the less
10/10
Author: Andrew Devonshire from Northern Ireland
18 September 2002

This film is superb, in fact as Shakespeare once said "Its the bees' knees". The film captivates the audience from the beginning. Each of the twelve jurors are introduced to us as they are introduced to themselves. The characters are well draw out and individual, each with his own personality.

The tension of the characters draws the audience in from the start. We imagine that the case is open and shut, 11 me saying guilty and 1 not. We feel the discomfort of Henry Fonda as the other characters belittle and mock how he can see any reasonable doubt in the case. But we also share his victories and the enthusiasm as he proceeds to refute or add doubt to the arguments for guilty and are captivated and draw in as other jurors begin to see doubt in the proceedings.

The audience can also see the arguments for guilty and wonder if Fonda's character is correct in saying that he doubts. Yet they also feel the shame of the characters as he disproves that a previously sound theory is iron tight, joining his side as members of the jury do.

On top of this they are wonderfully woven in human elements such as the misconceptions that influence people and the growing tension between different characters. This is brought to life even more by the amazing performances, Fonda, Lee J Cobb and Joseph Sweeney are of particular note.

I started watching this film on a bored relaxed laying about day but by the end i was on the edge of the seat with my hands on my knees feeling more tense than a politician on results day.

How a film should be made. Modern directors take note(thats ur telling off for the day) 10/10


[ Bericht 5% gewijzigd door dumble op 24-08-2014 11:57:05 ]
Veni, vidi, vodka.
  zondag 24 augustus 2014 @ 14:48:09 #278
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_143772347
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 19:54 schreef Djibril het volgende:

[..]

Vond het tegenvallen, het was voorspelbaar. Vooral het einde want die gaven ze eerder al weg.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  zondag 24 augustus 2014 @ 15:00:30 #279
430565 Florentius
Too old for this shit :)
pi_143772800
The Day They Came to Suck Out Our Brains!
The Day They Came to Suck Out Our Brains! (TV Mini-Series 2013) - IMDb
7.8

Al gepost in Star trek topic omdat het mooi aansluit bij Captain Proton. maar toch wel nog even een inkoppertje hier waard.

Alle cheesy sci-fi in een bundeltje. 5 tot 10 min te lang misschien maar nog steeds hillarisch.

9/10 voor oude sci-fi en oldie aficionados, spoof flicks komen niet veel beter geloof ik.
8/10 voor average peeps vermoed ik :)

Volledige film van 27 minuten word op youtube aangeboden:


[ Bericht 16% gewijzigd door Florentius op 24-08-2014 15:14:26 ]
pi_143792779
The Perfect Host
The Perfect Host (2010) - IMDb

Ik geef het 3,5 sterren van de 5. Leuke film, boeiend en vreemd met een gekke plottwist, was zeker weten het kijken waard! Ik geniet zeker wel van zulke films :s)
  Moderator maandag 25 augustus 2014 @ 00:13:09 #281
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143801003


Kings of summer

Puberende jongens zijn klaar met hun ouders en besluiten een huis te bouwen op een verlaten plek, erg grappige film vol met bizarre dialogen... Hij is wel een beetje gemaakt om eventueel opgepikt te worden door jonge stoners/ cult beginners (in de categorie bill and ted, fear and loating, dazed and confused,) en daar is niets mis mee. :) Aanrader als je zin hebt in een semi-absurde comming of age movie...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_143808322
LUCIA DE B



Redelijk goed, maar echt geen TOPPER zoals sommigen omschrijven.. Daarvoor had de film net te weinig diepgang maar vooral NET te weinig spanning.
De film houd je wel de volledige speelduur geboeid, het is een indrukwekkend waargebeurd verhaal over hoe de justitie kan falen:

Een baby gaat dood in het ziekenhuis en een verpleegster word daarvoor (mede door de media ook) onterecht veroordeeld en komt in de gevangenis.. Maar dan gaan er mensen twijfelen over haar (on)schuld en probeer dan maar de waarheid boven tafel te krijgen!

Het acteerwerk is prima, vooral de verpleegster/vrouw Lucia ''het slachtoffer'' zetten een goeie rol neer.
7- vermakelijk om te zien, maar geen film die me bijblijft als '' nl topper'' ofzo
pi_143855483
De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween


De 100-jarige Allan Karlsson was in zijn jeugd al geobsedeerd door rotjes, knallen en explosies en later met een baantje als dynamietexpert was hij helemaal in zijn element.
Nu is Allan echter 100 jaar oud en nu hij die vervelende vos met een blok dynamiet naar het hiernamaals heeft gestuurd (en hiermee ook het kippenhok) besluiten de instanties dat het misschien maar beter is dat Allan naar het bejaardenhuis gaat.
Allan heeft een eigen wil en begint een beetje dement te raken waardoor hij al snel afgeleid word van buiten het bejaardenhuis en zo ontsnapt Allan uit het raam en ontstaat een bizarre roadtrip, waar hij perongeluk betrokken raakt bij een grote geldtransactie van de lokale motorbende wat natuurlijk compleet uit de hand loopt.

Ik had al gehoord dat het boek waarop deze film is gebaseerd is helemaal geweldig is maar ik had hem nog niet gelezen voordat ik deze film ging kijken. Daardoor een beetje bevooroordeeld dat dit wel een hele leuke film moest zijn....en dat werd het ook! De film kijkt heel makkelijk weg (ondanks de Zweedse taal) en de droge humor in de film is echt geniaal. Allan is lekker onwetend en lost het liefst alle problemen op met een knal.
Al en toe kreeg ik wel een beetje een "Forrest Gump"-gevoel
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar de flashbacks van Allan wisselen de momenten in tegenwoordige tijd goed af.

Wat mij betreft is dit zeker een aanrader voor een gezellige en luchtige filmavond!
IMDB: 7,1
Ik: Dikke 8!
[quote]
  dinsdag 26 augustus 2014 @ 19:05:33 #284
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_143855682
Hm, ik vond het boek (8,5) toch een stuk beter dan de film (6+). Dat bevestigt stiekem ook waarom ik nooit boeken lees, want ik kijk vele malen liever film en het is volgens mij onmogelijk een film het boek te laten evenaren in 2-3 uur.
pi_143856305
Law Abiding Citizen (2009)

Begint redelijk, maar verzandt al snel in een zeer ongeloofwaardig kat-en-muis spelletje. Acteerwerk is ook niet je van het. Vooral Foxx komt over als een emotieloze robot (maar dat heeft 'ie in meer films).

5,0/10
pi_143856317
quote:
10s.gif Op maandag 25 augustus 2014 00:13 schreef Bosbeetle het volgende:
[ afbeelding ]

Kings of summer

Puberende jongens zijn klaar met hun ouders en besluiten een huis te bouwen op een verlaten plek, erg grappige film vol met bizarre dialogen... Hij is wel een beetje gemaakt om eventueel opgepikt te worden door jonge stoners/ cult beginners (in de categorie bill and ted, fear and loating, dazed and confused,) en daar is niets mis mee. :) Aanrader als je zin hebt in een semi-absurde comming of age movie...
Mooie film inderdaad, mooie shots ook. Maar ik vond die slowmo's eerlijk gezegd maar irritant.

Zelf pas Life (1999) gekeken. Zag 'm langskomen bij Fox, eerste keer dat ik naar die zender keek :')



Een van de betere films van Eddie Murphy IMHO. Ook zijn laatste R-rated film, na deze film werd hij nogal oO<
Hier heeft hij nog z'n kenmerkende tongval, scherpe humor en goede interactie met Martin Lawrence (die ik hier ook nog heel aardig vind presteren; kan hem meestal niet uitstaan).
Plot van de film is vast wel bekend en dat zit gewoon goed.
Ook perfect komedie gemixt met drama; de montage onder het nummer New Day van Wyclef Jean is een perfect voorbeeld.

Verdient wat mij betreft een hogere score dan wat het nu heeft. 't is inderdaad zoveel meer dan een simpele komedie...

[ Bericht 1% gewijzigd door Iemand91 op 26-08-2014 19:30:46 ]
pi_143856349
Boyhood (2014) - IMDb


Een kijkje in het leven van Mason van zijn 5e tot 18e jaar. Wat deze film bijzonder maakt (behalve het fantastische script, de levendige personages en acteerprestaties) is dat in de 12 jaar die nodig zijn geweest om deze film te maken telkens dezelfde acteurs zijn gebruikt. Je ziet ze dus daadwerkelijk ouder worden en opgroeien, in tegenstelling tot andere films waarbij maskers en andere trucjes worden gebruikt om iemand ouder te doen lijken.

Het verhaal draait om het leven van Mason, maar de mensen die daarbij horen (familie, vrienden) worden ook zeer levendig neergezet waardoor je het gevoel krijgt ze echt te leren kennen. Een unieke filmbeleving met veel herkenbaarheid voor eenieder die in dezelfde periode is opgegroeid als Mason, al ligt daar niet de nadruk op. Nee, je wordt niet meegenomen door de geschiedenis a la Forrest Gump, het gaat echt om Mason, zijn levensfasen, de groei die hij doormaakt en over de betekenis van het leven zelf.

Een waar meesterwerkje.

9.5/10
pi_143856377
Jammer dat 'Life' toendertijd werd gepromoot als een buddy comedy, terwijl het juist zoveel meer was dan alleen dat.
pi_143856538
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 00:21 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Het origineel is tof !!

Wij zagen vandaag Chef. Lekkere feelgood grappige film met heerlijke muziek O+
FILM
8 je hoor :Y
Heerlijke film inderdaad. Het enige wat mij tegenstond was dat iemand die zo van eten en eigen recepten houdt, besluit met zoiets generieks als een foodtruck te werken waarbij je keer op keer hetzelfde maakt voor de massa. Dat vond ik geen logische keuze voor een chef met zo'n breed repertoire. Maar verder was het een mooie feelgood movie over lekker eten en bij vlagen ook erg grappig. :)

En een keer een normale rol voor een kind! Niet-irritante kinderrollen zijn echt een zeldzaamheid.

Ook een 8/10
  dinsdag 26 augustus 2014 @ 19:38:16 #290
367074 Gh0stface
Suprise, Sydney.
pi_143856923
Guardians of the Galaxy 9/10.

Goede humor, actie, acting en plot!
  dinsdag 26 augustus 2014 @ 23:32:22 #291
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_143867862
The Amazing Spider-Man 2
Dit vervolg op de voor mij persoonlijk toch verrassend goede reboot zet die lijn helaas niet voort. Waar het eerste deel nog een degelijk origin story heeft is het script dit keer een slappe mengelmoes van actie, romantiek en een vleugje drama. Nergens is die mix echt goed, het lijkt alsof de schrijvers niet weten voor welk onderdeel ze nou eigenlijk echt kiezen en het van alles wat wordt.
Daar komt nog eens bij een aantal personages en verhaallijnen net zo makkelijk weg gelaten hadden kunnen worden zonder dat het eigenlijke verhaal echt in de problemen zou komen. Dat dan ongeveer de helft van de hele film aan die personages wordt besteed is dus geen goed teken. Het zorgt er ook voor dat de speelduur minimaal een half uur te lang is en vooral het tweede deel maar wat voortkabbelt. Andrew Garfield en Emma Stone doen goed hun best maar het lijkt wel alsof ook zij zich geen raad weten met het materiaal dat ze krijgen aangereikt.
Gelukkig zijn de cartoony sfeer en uitstraling van de special effects wel geslaagd en maakt dat het geheel nog enigzins goed.
Misschien waren mijn verwachtingen na het eerste deel wel te hoog gespannen maar overall vond ik het een redelijke tegenvaller.

IMDB Cijfer: 7,1/10
Mijn Cijfer: 6,5/10
pi_143870197
Spawn (1997)

Nogal luidruchtige film die de essentie van de comics niet weet te pakken. John Leguizamo als The Violator clown is erg leuk, Martin Sheen schmiert er op los en Michael Jay White als Spawn is een miscast. Toch best vermakelijk. De effecten zien er ook nog best aardig uit, hoewel de cgi scenes in de Hel toch echt over de houdbaarheidsdatum zijn.

6.0/10
pi_143872875
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 augustus 2014 19:21 schreef Mint_Clansell het volgende:
Law Abiding Citizen (2009)

Begint redelijk, maar verzandt al snel in een zeer ongeloofwaardig kat-en-muis spelletje. Acteerwerk is ook niet je van het. Vooral Foxx komt over als een emotieloze robot (maar dat heeft 'ie in meer films).

5,0/10
5,0? _O- _O-
pi_143873449
Godzilla (2014) - IMDb

Tja... kan hier niet echt iets over zeggen.

Was het een echte Godzilla film: Mwoh
Was het vermakelijk: Och
Spectaculair: Achja
Origineel: Misschien
Aanrader: Meh

5.
pi_143874239
X-Men: Days of Future Past (2014) - IMDb



Je hoeft niet lang te wachten op de actie en dat vind ik altijd wel fijn bij een superhelden film.
Maar daarna wordt je meegenomen in een vermakelijk verhaal door een uitstekende cast.
Het gevaar voor elke film die zich bezighoudt met tijdreizen en heden/verleden/toekomst zijn de plotholes. X-men heeft daar nog meer last van, omdat er al een aantal films gemaakt zijn. Hierdoor krijg je heel wat 'fouten' qua tijdslijnen en gebeurtenissen. Als je daar niet te lang bij stil staat dan blijft er een zeer vermakelijke x-men film over. Niet de beste tot nu toe, maar nog steeds zeer de moeite waard.
Every living creature on earth dies alone
pi_143876091
Ff kort:

They Came Together (2014) - IMDb

Satire op een rom-com in de geest van die oude Zucker-Abrahams-Zucker films.

Ja euhm, hier en daar goed gelachen, lekker flauw. Maar je mist Leslie Nielsen wel.
Imdb: 5.6
Ik: 6+

Godzilla (2014) - IMDb

Godzilla is een force of nature die een stel Kaiju's dood moet maken als een boss. Plus nog wat familie gemauw.

Godzilla zag er top uit, fuck de haters, maar voor de rest was het niet echt een goede film. Kun je beter Pacific Rim nog een keertje kijken denk ik.
Idmb: 6.9
Ik 6.5 (want godzilla is een baas)

Guardians of the Galaxy (2014) - IMDb

Stelletje ruimteboeven moeten een of andere Emo krijgsheer stoppen, omdat Firefly gecanceld is en er nog genoeg geld te verdienen valt voor Marvel.

Ontzettend grappige en luchtige sci-fi comedy. Actie zeg er goed uit, beetje veul clichés maar dat mag de pret niet drukken. Die Ronan dude was wel een grote emo-drama ham in elke scene zeg. Jammer dat Thanos hem niet ff kwam curbstompen.
Imdb: 8.6 (echt?, nummer 51 op de top 250? :') )
Ik: 8+
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_143877631
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 09:13 schreef Thunder0x het volgende:

[..]

5,0? _O- _O-
Dat staat er toch?
pi_143878104
Iron Sky (2012)

Had er eerlijk gezegd weinig van verwacht en dacht een soort van Scary Movie-achtige film voorgeschoteld te krijgen, maar Iron Sky is me goed meegevallen. De humor is bij vlagen zeer subtiel, satirisch en ironisch en het is zeker geen constante grappen en grollenfilm. Het verhaal is natuurlijk belachelijk, maar ze hebben het verrassend goed uitgewerkt. Ook fijn dat de maan-nazi's gewoon Duits praten. Acteerwerk was niet om over naar huis te schrijven, maar ook zeker niet storend. CGI viel me ook mee; het zag er zeer verzorgd uit allemaal. De film ging me iets te vlug en een beetje van de hak op de tak, maar wellicht dat dit wordt goedgemaakt in de Dictator's Cut.

7,5/10
pi_143879363
quote:
0s.gif Op woensdag 27 augustus 2014 12:09 schreef Mint_Clansell het volgende:

[..]

Dat staat er toch?
Ok bedankt voor t lachen
pi_143880936
Dawn of the planet of the apes 3D

IMDB: 8,1
ik: 8

Wat een onverwachtse topfilm. Het is zo schitterend gemaakt. Je kijkt naar de haren van die dieren en ze lijken zo echt dat je enorm zin krijgt om de apen te aaien.

Daarnaast vind ik het mooi hoe ze deze apen echt karakter hebben gegeven. De hoofdaap 'Ceasar' wordt vertolkt door dezelfde acteur als Gollem van LOTR. Ook dit doet hij weer geweldig.

Verder wordt er mooi gespeeld met kwaad/goed op een niet al te moralistische manier.

Aanradertje dus!
  woensdag 27 augustus 2014 @ 14:02:39 #301
407635 warp995
Tussen neus en lippen door
pi_143881456
dicht
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')