Isabeau | donderdag 22 mei 2014 @ 19:45 |
Dat vroeg ik me dus af in CUL / spaghetti a la marco - met fotoverslagIs dat dan altijd kant & klaar, afhaal maaltijden, patat bakken, smeer je brood, laat je het je vriendin/moeder/vriend doen? | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 19:47 |
Simpele gerechten. Ik eet vaak pasta omdat het makkelijk te maken is en ik te lui ben om te koken. Of rijst met groente en iets van vlees. Soms pizza als ik geen zin heb om te koken. Dat is het eigenlijk wel ![]() En natuurlijk Nasi van Johannes. | |
jatochneetoch | donderdag 22 mei 2014 @ 19:47 |
Daar heb je toch vrouwen voor. Zonder gekheid, er zijn een heleboel mensen die elke dag uit eten gaan. | |
trovey | donderdag 22 mei 2014 @ 19:47 |
Brood, blik soep klaarmaken (opwarmen noem ik geen koken ![]() | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 19:47 |
Hoe komen die aan dat geld ![]() | |
jatochneetoch | donderdag 22 mei 2014 @ 19:47 |
Werken? | |
Isabeau | donderdag 22 mei 2014 @ 19:48 |
Maar...elke dag dat soort eten? Dat is toch bijzonder eentonig? | |
Isabeau | donderdag 22 mei 2014 @ 19:49 |
Ik zie ze wel in het ziekenhuisrestaurant (gewoon het personeelsrestaurant dus, of ook wel 'kantine'). Mensen die elke avond daar komen eten. Geloof dat het iets van 7 euro of zo is voor een fatsoenlijk maal. | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 19:50 |
Maja, simpel uit eten is al snel 30 euro. Dan praat je over 840 euro per maand... Oja, en pastasalade. Ik kook ook vaak voor 2/3/4 dagen en dan eet ik vaak achter elkaar hetzelfde. Misschien wat eentonig maar mij boeit dat niet. Zolang het maar smaakt (en dat doet het al snel gezien de eisen laag zijn) vind ik het al snel goed. Soms trouwens ook van die pakjes van knorr. Wereldgerechten. | |
soapie | donderdag 22 mei 2014 @ 19:51 |
Ik eet inderdaad altijd simpele dingen. Pasta, pizza, broodje uit de oven en dingen die ik in één pan kan klaarmaken, meerdere pannen tegelijk gaat altijd fout. | |
trovey | donderdag 22 mei 2014 @ 19:51 |
Zegt die user toch ook niet. ![]() | |
DancingPhoebe | donderdag 22 mei 2014 @ 19:52 |
Ik kan wel koken, maar ik doe het eigenlijk vrijwel nooit omdat ik alleen woon en voor jezelf alleen koken me hetzelfde gevoel geeft als in mijn eentje met een roltoeter door de kamer springen om mijn verjaardag te vieren ![]() Gemiddelde week: keer of 3 per week eet ik met/bij andere mensen, keertje per week heb ik geen tijd om te eten en graas ik dus meer, waar ik mn klauwtjes op kan krijgen dan dat ik daadwerkelijk een maaltijd eet, een keer per week haal ik iets af, meestal mega gevulde verse soep, soms iets ongezonders en een keer of 2 per week trek ik iets uit de vriezer dat er door mijn ![]() ![]() Ik kan me zo voorstellen dat dit ook prima werkt voor mensen die het dus echt niet kunnen. | |
Isabeau | donderdag 22 mei 2014 @ 19:53 |
Dat is idd ook een handige oplossing ![]() ![]() | |
DancingPhoebe | donderdag 22 mei 2014 @ 19:54 |
En als je echt niet kunt koken, moet dat dus een harde eis voor je partnerkeuze zijn. Dan heb je dat probleem gelijk getackeld. | |
Brummetje2.0 | donderdag 22 mei 2014 @ 19:56 |
Had ik dat loon maar, ging ik elke dag bij de Wok hier eten. ![]() | |
koekii | donderdag 22 mei 2014 @ 19:57 |
Dan eet je bij je familie. | |
Isabeau | donderdag 22 mei 2014 @ 19:57 |
Ook dat verveeld, lijkt me. Lijkt me wel eens leuk om alle restaurants in mijn woonplaats eens af te gaan ![]() | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 19:58 |
Ja en dan ben je daarna 200 kg zeker ![]() | |
jatochneetoch | donderdag 22 mei 2014 @ 19:59 |
Wok is vaak wel 20 euro. Je kunt makkelijk voor 5-10 euro uit eten hoor. | |
Isabeau | donderdag 22 mei 2014 @ 20:00 |
Patatje, pizza, broodje dönner? | |
Mortaxx | donderdag 22 mei 2014 @ 20:00 |
Ik vind ook niet van mijzelf dat ik kan koken, maar dat betekent natuurlijk niet dat ik niets kan klaarmaken. Wel altijd heel simpel. Pasta, rijst/groente/kip, bami, nasi natuurlijk, aardappelpuree/groente/vlees | |
jatochneetoch | donderdag 22 mei 2014 @ 20:02 |
Ja of als je wat minder vet wil een daghap ![]() | |
Njosnavelin | donderdag 22 mei 2014 @ 20:03 |
Ik kan wel een beetje koken maar ik doe het ook niet zo vaak. Meestal kook ik 2-3 keer per week ofzo, de rest van de dagen eet ik restanten van vorige dagen, of ik eet buiten de deur, of gewoon een boterham ofzo. En tegenwoordig kun je natuurlijk ook heel veel kant-en-klare maaltijden kopen. Dat koop ik zelf nooit, maar toen ik bij de AH werkte kwamen er vaak alleenstaande mannen een stuk of 5 van die maaltijden afrekenen ![]() | |
kwiwi | donderdag 22 mei 2014 @ 20:03 |
Wij gaan 4/5x in de week uiteten, en verder: simpele gerechten (aardappels, pot groenten van hak, vlees, pasta, salade). | |
Sometimes | donderdag 22 mei 2014 @ 20:04 |
Dat dus. Ik "kook" nagenoeg elke avond, vlees - aardappels of rijst en groente (vries of uit pot). Werkt prima voor mij. En af en toe bij anderen eten, liefst verse groente. | |
kwiwi | donderdag 22 mei 2014 @ 20:04 |
O ja die stoommaaltijden halen we wel eens, wat een uitvinding ![]() | |
Xaryna | donderdag 22 mei 2014 @ 20:08 |
Ik heb twee vrienden die nooit koken, en ik weet wat ze wel eten! Pizza, lasagna, pannenkoeken (kant-en-klaar in de magnetron, uiteraard), van die voorverpakte hamburgers/cheeseburgers uit de supermarkt, soep uit pak, dat soort dingen. Ik zou het niet trekken, ik heb graag veel groente. | |
Lienekien | donderdag 22 mei 2014 @ 20:09 |
Wat kost je dat uit eten gaan per week/maand? | |
wiskundenoob | donderdag 22 mei 2014 @ 20:09 |
Ik kook bijna elke dag. Ik ben tevreden als ik mijn avondmaal binnen 45 minuten op tafel heb. Meestal ben ik een uur bezig met bereiden, eten en afwassen. | |
Isabeau | donderdag 22 mei 2014 @ 20:11 |
Er is wel enorm veel keus in kant en klaar maaltijden tegenwoordig, dat is misschien ook wel een uitkomst. | |
kwiwi | donderdag 22 mei 2014 @ 20:14 |
Geen idee eigenlijk. Per persoon incl. drinken zo'n 20 euro gemiddeld x 4,5 keer per week zeg maar = 90 x 4 weken = 360 per persoon per maand dan, ongeveer. Doen we overigens niet alleen omdat we niet goed kunnen koken, het is ook een stuk gemak. | |
kwiwi | donderdag 22 mei 2014 @ 20:15 |
Dat zou ik ook niet kunnen. Zou nog liever elke dag rauwe groenten eten ![]() | |
DancingPhoebe | donderdag 22 mei 2014 @ 20:17 |
Of gewoon gekookte groenten. Van die zakken bij de AH, even koken en je hebt een gezonde, zei het saaie "maaltijd". | |
Isabeau | donderdag 22 mei 2014 @ 20:20 |
Zo 'kookte' mijn ex-schoonmoeder. Zak k&k aardappelen (of pakje poeder voor aardappelpuree), zak groente, stuk vlees dat je alleen in de pan om en om hoeft te bakken: klaar. Elke dag. Soms rijst met kip + wokgroente uit een zakje + saus uit potje. | |
Molo | donderdag 22 mei 2014 @ 20:35 |
Ja mijn moeder kookt ook al heel haar leven zo. Wat ik niet zo snap, want haar moeder kon wel prima koken. Waarom die vaardigheden en kennis allemaal weg donderen, zonde man. En dat eten is ook echt niet te pruimen ![]() | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 20:39 |
Maja als je er tevreden mee bent en houd je gezond, waarom dan niet? Ik snap de noodzaak om elke dag je uit te leven in de keuken dan weer niet zo. Waar haal je de inspiratie vandaan? | |
Isabeau | donderdag 22 mei 2014 @ 20:42 |
Ik leef me ook maar 5 van de 7 dagen uit in de keuken of zo ![]() ![]() | |
Life2.0 | donderdag 22 mei 2014 @ 20:49 |
mijn zusje kan niet koken, die is dus meteen vanuit huis gaan trouwen ![]() | |
Life2.0 | donderdag 22 mei 2014 @ 20:51 |
ik kan ook best gewoon droge pasta eten, maar trek is het woord, soms heb ik daar geen trek ik, dan wil ik gewoon iet anders en is het ook handig dat je dat kunt maken ![]() | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 20:51 |
Ik fiets liever in die tijd. ![]() ![]() | |
Myraela | donderdag 22 mei 2014 @ 20:52 |
Ik heb het eerste half jaar dat ik uit huis was, vooral veel wraps, nasi en pasta gegeten. Dat waren de dingen die ik kon maken. Stiekem vind ik pasta ook gewoon altijd wel lekker. ![]() Om mezelf te motiveren om vaker iets nieuws te proberen de afspraak gemaakt om één keer in de week een nieuwe recept te proberen en over te bloggen. Dat werd al snel 3 keer in de week en ondertussen zit ik op 5 a 7 nieuwe recepten elke week. Persoonlijk denk ik dat bij meeste luiheid de reden is dat ze niet "kunnen" koken. Ik dacht het ook niet te kunnen, tot ik het gewoon deed. | |
kwiwi | donderdag 22 mei 2014 @ 20:53 |
Met een kok? ![]() | |
Life2.0 | donderdag 22 mei 2014 @ 20:54 |
ja ![]() | |
Njosnavelin | donderdag 22 mei 2014 @ 20:55 |
Handig ![]() | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 20:56 |
Dat is het bij mij ook hoor. Anderzijds sport ik ruim anderhalf uur per dag+30-45 lunchwandeling per werkdag. Een hoop mensen doen dat ook niet uit luiheid. ![]() Is net wat je zelf wilt toch? Ik ben wel goed in toetjes maken. Ik heb nu een citroen cheescake kwark gemaakt!
| |
Njosnavelin | donderdag 22 mei 2014 @ 20:58 |
Hmm, receptje? | |
Life2.0 | donderdag 22 mei 2014 @ 20:59 |
misschien had iemand r moeten vertellen dat zdie altijd werken en thuis niet meer willen koken, maarja ![]() | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 21:01 |
Toen ik net op mezelf woonde waren magnatronmaaltijden, pizza en dat soort dingen mijn standaard eten. ![]() | |
Life2.0 | donderdag 22 mei 2014 @ 21:05 |
ik juist niet, ik kocht alles zelf los enzo, ik was toen aan eten per maand kwijt wat ik nu aan huur betaal ![]() ![]() | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 21:06 |
Ik weet beide bedragen niet, dus dat is lastig te beoordelen ![]() | |
Fer | donderdag 22 mei 2014 @ 21:09 |
Zeker als je alleen of met twee bent en niet goedkoop kunt koken of boodschappen doen. Dus pakjes en kant en klaar koopt, kunnen vaak voor hetzelfde geld iets afhalen ergens. | |
Life2.0 | donderdag 22 mei 2014 @ 21:10 |
okay ik overdrijf wat ![]() maar ik was in mijn eentje makkelijk 3-400 kwijt aan eten, en dan deed ik niets geks, gewoon iedere dag zelf koken ![]() | |
wiskundenoob | donderdag 22 mei 2014 @ 21:13 |
Wat zit er eigenlijk in zo'n pakje? Ik dacht altijd dat er alleen kruiden inzaten en misschien wat gedroogde groentes a la zakje noodles groentes. En dat je alsnog het vlees moet kopen en bereiden volgens het pakje. Heb zo'n pakje nooit gesnapt, ik dacht altijd dat het gigantische rip-of was... Dat is dus niet zo? Gezien zo'n pakje het koken vereenvoudigd nav de fok-posts. | |
Fer | donderdag 22 mei 2014 @ 21:17 |
Dat is het ook, 2¤ voor een paar zakjes kruiden/sausen en handje rijst. Vlees en groente dat je erbij moet kopen is vaak ook wat duurder, kipfilet of paprika's of groentemix. Vaak koop je het samen met het pakje in een wat duurdere supermarkt. Eventueel wat lekkers er nog los bij. | |
marc0871 | donderdag 22 mei 2014 @ 22:11 |
zat mensen die zo de week doorkomen, hoor. ik gebruikte zo'n doos vaak in 2 keer. gingen er nog 2 tot 3 dozen per week door. op zich is het best te pruimen. maar sinds ik de maaltijden zelf ben gaan (na)maken, is er echt een wereld voor me opengegaan. niet alleen qua smaak, maar zeker ook aan lol. zo'n doos vereenvoudigd het koken in zoverre, dat je de kruiden en specerijen niet zelf bij elkaar hoeft te zoeken. als je dan, zoals ik, je groente en vlees zelf snijdt, is de tijdswinst echt minimaal. terwijl je het zo veel lekkerder kan maken met zelf kruiden toevoegen, weglaten en variëren met de hoeveelheden. maar goed. ontopic; kant en klaar maaltijden heb ik, op een enkele keer lasagne of een diepvriespizza na, eigenlijk nooit gegeten. ik heb altijd zelf gekookt. in het begin was het wat ik van thuis had meegekregen; aardappels, groente en vlees. nou was ik thuis altijd al blij als mijn ouders op vakantie waren, want dan kon ik dingen maken die ik lekker vond. toen ik op mezelf ging, heb ik het nog een tijdje volgehouden, op voornamelijk hollandse prak, met zo nu en dan wat anders. totdat ik op het punt was, dat ik 2,5 kilo aardappels kocht, en er na 4 weken bijna 2 kilo van kon weggooien, met wortels en uitlopers eraan. in die tijd leefde ik van de doosjes van honig en knorr, zakjes van silvo, een paar recepten die ik had opgedaan van mijn zus, bakjes lasagne, brood, tosti's, patat (of friet,zo je wilt) en zelfgemaakte tomatensoep. de echte doorbraak kwam, toen ik eens trek had in een stroganoff saus, die ik eens in een restaurant had gegeten. ik het internet op. daar heb ik een filmpje gevonden, waarnaar ik de saus heb gemaakt. ik kan je zeggen; die was minstens zo goed als in dat restaurant. daarna is pas echt mijn interesse in koken begonnen. | |
Isabeau | donderdag 22 mei 2014 @ 22:17 |
Viel het ook niet gewoon reuze mee om het zelf te maken? Want mijn ervaring is dat "echt koken" helemaal niet zoveel moeilijker/meer werk is dan de tekst op pakjes Knorr volgen... | |
marc0871 | donderdag 22 mei 2014 @ 22:26 |
viel idd nog best mee. achteraf was het ook meer het idee van 'oeh. eng. koken'. heb ik nog wel een paar keer gehad. maar als je het vaker doet, raak je meer vertrouwd met de ingredienten, technieken en hoe die met elkaar reageren. niet durven/willen koken is volgens mij vaak ook een 'ken ik niet, kan ik niet, doe ik niet.' reactie. ik ben daar gelukkig een beetje overheen. | |
Spanky78 | donderdag 22 mei 2014 @ 22:35 |
Jammer dat het zelden aan mensen wordt geleerd simpel en toch lekker te koken. Zelf een goede soep maken is echt niet heel moeilijk, groenten grillen met wat olie, azijn en kruiden is echt alleen maar snijden en wat husselen en erg lekker! He lijkt wel een soort angst om over een drempeltje te gaan. En nee, natuurlijk ga je niet elke dag 4 gangen staan maken. Maar ik zet een superlekkere aspergemaaltijd binnen en half uur op tafel. Ik denk dat heel veel mensen geen idee hebben van wat er mogelijk is met gewoon een zakje (ongesneden!) sperciebonen. Bobotie maak je sneller zelf dan uit zo'n knorr pakket. Nouja, etc.etc. Als jouw ouders al niet echt konden koken, heb je ook nooit lekker gegeten thuis en in de keuken in een restaurant zie je niet hoe makkelijk sommige dingen zijn. En amateurkoks doen graag alsof het moeilijker is dan je denkt. Mijn tip: de zilveren lepel (italiaans basiskookboek) italiaanse gerechten zijn makkelijk, bijna iedereen lust het, veelal gezond maar ook vaak lekker. | |
marc0871 | donderdag 22 mei 2014 @ 22:49 |
klopt allemaal. | |
golfer | vrijdag 23 mei 2014 @ 00:13 |
Iwanius ![]() En dan liefst ook nog zoveel mogelijk elke keer bij dezelfde tenten hetzelfde bestelen. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 23 mei 2014 @ 00:27 |
Mijn huisgenootjes kunnen ook voor het grootste deel niet koken, maar de meesten eten 2 dagen lang de leftovers van thuis, en 2 dagen 'koken' ze kant-en-klaar eten. Ik ben altijd sneller klaar en heb lekkerder eten. Vaak krijg je dan te horen: 'Maar ik kan helemaal niet zo koken, hoe moet je nou weten wat je bij elkaar moet doen?' Of mensen die niet eens weten hoe de basiskruiden eruit zien.. ![]() Voor de rest was mijn buurmeisje laatst nogal verbaasd toen bleek dat je spaghettisaus kon maken door een kilo tomaten kapot te koken. Bij haar thuis aten ze altijd gewoon die zakjes, je kookt een halve liter water, gooit er tomatenpoeder met 3 gedroogde stukjes groente bij en je gooit het op je pasta die men tot snot heeft gekookt, omdat 7 min koken al te moeilijk is om bij te houden. Gelukkig hebben mijn papa en mama mij altijd fatsoenlijk eten voorgeschoteld en moest (mocht) ik alles op een gegeven moment zelf lekker uitproberen, waardoor ik kon koken toen ik op kamers ging. | |
2cv | vrijdag 23 mei 2014 @ 00:43 |
Op het pakje kijken hoe het moet en dat EXACT uitvoeren. Meestal produceer ik dan wat eetbaars ... | |
DarkerThanBlack | vrijdag 23 mei 2014 @ 08:16 |
Je kan tot 15 euro per persoon prima uit eten hoor, praten we over voorgerecht+hoofdgerecht en drinken erbij. Denk dan aan de Italiaan, chinees, wok, Surinaams, grill rooms en Indonesisch. Maar misschien komt het ook wel doordat je in Rotterdam zoveel keus en ook van deze prijsklasse hebt. | |
kanovinnie | vrijdag 23 mei 2014 @ 08:57 |
Ik zou daar eerlijk gezegd ook verbaasd over zijn. Ik heb zoiets nog nooit gedaan/gezien dus weet ik niet dat het kan. Als je het zo zegt klinkt het ook meer dan logisch. Als die mensen smakelijk eten van hun pasta met een paar stukjes gedroogde groente, wat is dan het probleem? Ik vind dat je nogal uit de hoogte doet. Wat is fatsoenlijk eten en wat is onfatsoenlijk eten? | |
Lienekien | vrijdag 23 mei 2014 @ 09:30 |
Is dat echt nog een discussie waard, of het nou lekkerder is om te koken met een pakje of met verse ingrediënten? En afgezien van lekker, wat dacht je van voedingswaarde? | |
marc0871 | vrijdag 23 mei 2014 @ 09:59 |
voedingswaarde geloof ik wel. in zo'n pakje zit niet veel meer dan kruiden/sausmixen, en een zakje rijst, een pakje noedels of een paar tortilla's. de rest moet je er, ook met 'vers' koken, nog bij verzinnen. over de smaak valt dan wat te zeggen, maar is meestal best aanvaardbaar. | |
regnavetto | vrijdag 23 mei 2014 @ 10:16 |
Ik kan niet begrijpen dat mensen structureel kant en klare maaltijden kopen. Als je een aantal basisgerechten beheerst kan je gewoon elke dag binnen 15-20 minuten eten op tafel zetten. En als je één x bijvoorbeelde moeite neemt om veel pasta saus te maken, heb je gelijk 10 porties als het moet, wat je in kan vriezen. Een simpele dressing met verse groentensalade kost je max 5 minuten. Als je curry pasta in 1x veel maakt, kan je daar ook meer dan 10 keer van eten. Rijst koken, curry pasta, verse groenten en wat kokosmelk en je bent ook binnen een kwartier klaar. Het zijn vaak ook 1 of 2 pans maaltijden waardoor je afwas ook heel minimaal is. | |
marc0871 | vrijdag 23 mei 2014 @ 10:25 |
helemaal waar. maar als je het van huis uit niet meekrijgt, er zelf geen interesse in heb, of er zelfs een beetje bang voor bent, én je doodgegooid wordt met 'pakje, lekker makkelijk, snel klaar'. wat zou jij dan doen? oh ja. en wat dacht je van de smoes 'ja, maar ik heb helemaal geen tijd om te koken'? | |
Brummetje2.0 | vrijdag 23 mei 2014 @ 10:28 |
Rauwe groenten zijn lekkerder. ![]() | |
regnavetto | vrijdag 23 mei 2014 @ 10:34 |
Ik kan best begrijpen dat voor sommige mensen koken helemaal niks vinden, en het meer een noodzaak vinden. Als je 1) het geld kan missen om telkens zo'n duurdere kant en klaar iets te kopen of af te halen 2) Dit ook lekkerder vinden. Dan zeg ik oke prima. Maar als je minder wilt betalen, voor gezondere en lekkerdere maaltijden, die ook helemaal niet zo moeilijk hoeven te zijn. Trek dan 1x in de week een uurtje extra ervoor uit zodat je doordeweeks er minder voor hoeft te doen. Er zijn ook gewoon simpele gerechten die werkelijk waar iedereen kan maken. Ik zag al ergens wraps staan. Kipfilet snijden met wat specerijen, snel wokken. Verse groentjes erbij. Of gewoon simpel rijst met een wokschotel. Niets meer dan wat vlees wokken met groenten. Er zijn honderden simpele woksaus recepten te vinden. Desnoods neem je een standaard woksaus van conimex als je écht lui bent. Maar alles beter dan zo'n kant en klare maaltijd. Ik durf zelfs te stellen dat je met zo'n wokschotel niet meer dan 10 minuten langer bezig bent dan een magnetron maaltijd, en je eet én lekkerder én gezonder én goedkoper. Het is niet een kwestie van een niet durven, tis gewoon een kwestie van doen. Ik vind strijken ook niet leuk en moet er toch aan geloven. | |
regnavetto | vrijdag 23 mei 2014 @ 10:36 |
En trouwens, iets als boeuf bourguignon is ook helemaal niet moeilijk. Als je je recept maar volgt. Trek 15 minuten uit op een zondag om alles te snijden. Zet het op. 8 uur later heb je echt een super super lekker gerecht wat prima invriest en als je het de volgende dag wilt eten, alleen maar lekkerder van wordt. | |
Myraela | vrijdag 23 mei 2014 @ 10:37 |
Wat is er anders aan een pakje volgen. Dan gewoon een recept opzoeken, de spullen halen en dat precies volgen? Je hoeft geen recepten te kunnen verzinnen om een beetje te kunnen koken. | |
minilot | vrijdag 23 mei 2014 @ 10:39 |
Ik had het er laatst op mijn werk over en het bleek zo te zijn dat alledrie mijn collega's van rond de twintig die op zichzelf wonen minstens vijf dagen per week iets afhalen of laten bezorgen. Dat vond ik toch wel heftig! Dat niet iedereen zin heeft in koken, dat vind ik allemaal prima en mij best, maar als je vijf keer per week een bezorgtoko voor je deur laat komen dan kost dat toch idioot veel geld!? | |
regnavetto | vrijdag 23 mei 2014 @ 10:41 |
Dan zou ik liever bij zo'n eet deel website iets afhalen. Ben ff de naam kwijt. Waar mensen meerdere porties bereiden en je 1 portie bij hen thuis af kan halen. | |
minilot | vrijdag 23 mei 2014 @ 10:42 |
Thuisafgehaald, weet je wel, dat ene waarvoor jij je nog een keer moet inschrijven zodat we er achter kunnen komen of je echt kan koken. ![]() ![]() | |
regnavetto | vrijdag 23 mei 2014 @ 10:53 |
Kom je helemaal naar etten leur om et op te halen dan? | |
minilot | vrijdag 23 mei 2014 @ 11:22 |
Desnoods ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 23 mei 2014 @ 11:26 |
Suiker, zout... En nog meer suiker ![]() Dus fatsoenlijk is in mijn ogen iets vers, zonder mega-veel suiker en andere toegevoegde onzin, die je prima kunt voorkomen door af en toe (of het liefst altijd) zelf te koken. | |
kanovinnie | vrijdag 23 mei 2014 @ 11:27 |
Ik heb geen vriezer. | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 23 mei 2014 @ 11:29 |
je mag mijn oude wel hebben ![]() | |
kanovinnie | vrijdag 23 mei 2014 @ 11:31 |
Aardig aanbod maar door omstandigheden heb ik er nu weinig aan. | |
Heatseeker | vrijdag 23 mei 2014 @ 11:35 |
Kan mezelf redden maar heb er een hekel aan. Mijn tactiek? 2 dagen pasta (grote hoeveelheid voor 2 dagen zelf maken), zaterdag's pizza, zondag's kant en klaar bami of zo. En 3 dagen aardappels groenten vlees. Dus eigenlijk 4 dagen van de 7 kook ik. En dan nog makkelijk ga niks zelf snijden of voorbereiden gewoon voorgesneden pruttel kopen. | |
Selestha | vrijdag 23 mei 2014 @ 14:08 |
Toen ik net op mezelf woonde kon ik ook nog niet echt goed koken; en omdat ik toen fulltime werkte at ik in die tijd ook niet bijzonder creatief. Meestal 1x per week pizza, 1x per week friet en snacks, en verder simpele pastagerechten, noodles of rijst met uncle bens ofzo en soms een agv'tje. Ik had ook een superkleine beurs en dit was het beste wat ik er mee kon doen. Dat speelt ook voor veel mensen een rol denk ik,een potje uncle bens is goedkoper dan alle ingredienten zelf los kopen. Toen ik beter werd in koken en meer ging verdienen begon ik alles zelf te maken en kreeg ik echt plezier in koken ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 23 mei 2014 @ 14:22 |
Volgens mij kunnen heel veel mensen niet koken, maar weten ze dat geeneens, dit zijn de prut met veel groentenpastasaus makers met alles uit een pakje. Maar goed, het is een definitievraag, wanneer kan je koken. Imho moet je dan alles zonder pakjes kunnen, kip of rundvlees soep kunnen maken vlees of vis kunnen bereiden met een saus, groentes, desserts etc kunnen maken, uit basisproducten zonder hulp van unilever. Ik denk dat veel mensen jonger dan een jaar of 40 dat niet meer geleerd heeft. | |
Nico987 | vrijdag 23 mei 2014 @ 14:50 |
wij maken eens in de zoveel tijd een grote pan soep, rijk gevuld met groente. als ik geen tijd heb om te koken warm ik dat op.. pizzatje eet ik ook wel, ander eten uit de vriezer, pasta, en soms haal ik wat bij de donerzaak of de frituur. Ook hebben we hier veel te dichtbij een Burger King.. | |
Mortaxx | vrijdag 23 mei 2014 @ 15:27 |
Precies daarom vind ik ook dat ik niet kan koken. En maaltijd bereiden lukt natuurlijk wel | |
Motorengeltje | vrijdag 23 mei 2014 @ 16:00 |
Ook simpele dingen koken is koken. Dus eigenlijk kan iedereen wel koken. Ik kan zelf best een lekkere maaltijd in elkaar draaien, maar aardappelen koken lukt me dan weer niet. Zelfs met kookwekker vergeet ik ze. Ik moet iets koken waarmee ik de hele tijd bezig ben emt de verschillende ingredienten, dan gaat het goed. | |
Kreator | vrijdag 23 mei 2014 @ 16:01 |
Mensen die zeggen dat ze niet kunnen koken zijn gewoon lui. Iedereen die kan lezen, kan koken. Een Knor wereldgerecht, gebakken aardappelen met vlees, spaghetti, etc. | |
kanovinnie | vrijdag 23 mei 2014 @ 16:04 |
Dat noem ik niet koken. | |
Brummetje2.0 | vrijdag 23 mei 2014 @ 16:07 |
Een eitje bakken is ook een vorm van koken. | |
Kreator | vrijdag 23 mei 2014 @ 16:13 |
Nee, maar daar begin je wel mee. Als je eenmaal snapt dat je spaghetti 8 minuten moet koken en de saus uit een pot smerig is, dan ga je een keer spaghetti saus maken. En zo ga je verder. Ik doelde eigenlijk op de mensen die jarenlang alleen maar pizza e.d. eten met het excuus dat ze niet kunnen koken. | |
summer2bird | vrijdag 23 mei 2014 @ 16:28 |
Ziekenhuismaaltijden ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 23 mei 2014 @ 16:53 |
Je moest eens weten hoe gezond die vaak zijn. En het je als buitenstaande maar een habbekrats koste (personeelskantine heb ik het dus over!) als je dat vergelijkt met een normale brasserie. Voor pak'm beet 7 euro max! heb je vaak keuzes uit 2 afwisselende menus,voorgerecht en een toetje. Drank is apart. Dat is erg goedkoop al zeg ik hetzelf.Bij mij is het noodzakelijk kwaad ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 23-05-2014 16:57:16 ] | |
Pietverdriet | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:08 |
Ik heb veel in D gewerkt, daar is het normaal dat een bedrijfskantine 2-3 verschillende warme maaltijden serveren, en dan heb ik het niet over bliksoep of frituurzooi. Maar gewoon goed bereide maaltijden, vlees, vis, vegetarisch. | |
kanovinnie | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:16 |
Dat staat compleet tegenover de ervaringen van de mensen om mij heen. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:26 |
Ja Piet maar je weet net zo als ik dat het eten in Duitsland i.v.g met wat Nederland heeft ( ik heb het dan over standaard Duits vs Nederlands voedsel) heel wat beter is dan wat wij hier hebben. Ik laat dus nu allerlei immigranten invloeden buiten beschouwing. ![]() ![]() ![]() ![]() En...de porties zijn(voor mij!) tenminste normaal = groot! Nee...Duits eten bevalt mij heel wat beter dan de Hollandse stampot die ik zelden tot nooit eet. [ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 23-05-2014 17:29:04 ] | |
Pinnenmutske | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:28 |
ik experimenteer maar wat (gelukkig kan ik wel koken, heb Grootkeuken gevolgd voor hulpkok maar niet afgemaakt) | |
minilot | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:30 |
Had ik ook echt, toen ik net op mezelf ging wonen. Ik vond het een tamelijk onaangenaam klusje, elke dag weer. Ik kreeg er pas lol in toen ik er achter kwam dat extreem lekker eten, van het soort waar je nog lang over napraat en aan terugdenkt, niet voorbehouden is aan professionele koks. Je kunt het ook gewoon in je eigen keuken laten ontstaan! Gewoon een paar keer per week volstrekt ondersteboven raken van wat voor smaak ik nu weer op mijn bord heb bleek een schitterende hobby te zijn. ![]() Scheelt wel dat ik tegenwoordig echt alles lust. Toen ik nog een moeilijke eter was (echt een hele moeilijke) had ik al helemaal de pest aan alles dat met koken te maken had, omdat ik het associeerde met tegen heug en meug in mijn bord leegeten. Ik kan me dat nu echt niet meer voorstellen! | |
minilot | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:34 |
Hoe geobsedeerd ik tegenwoordig trouwens ook ben door koken en bakken, ik onderschrijf niettemin het idee dat er verder niks nobels aan is. Het is niks anders dan een uit de hand gelopen liefhebberij, die van mij heus niets meer maakt dan iemand die gewoon tevreden is met een Knorr Wereldgerecht. Het hoogdravende belang dat door sommigen wordt gehecht aan 'goed' kunnen koken met 'pure' ingrediënten, daar wordt ik altijd een beetje iebel van. Alsof het hogere wiskunde is, en wie er geen zin in heeft een achterlijke barbaar is. Niet iedereen vindt eten boeiend, en dat geeft helemaal niks. | |
Nico987 | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:44 |
Ik denk dat wij en vooral mijn vrouw dan bij de uitzonderingen behoort.. 32 en kan koken zoals jij zegt.. hoewel zij niet van desserts houdt en het dus niet vaak maakt.. Toch als wij weinig tijd hebben, mikken we vaak gewoon een pot saus in de pan groente en gehakt er bij lekker.. als ze iets meer tijd heeft maakt ze de saus wat meer af met tomaten blokjes.. Maar wij kunnen allebei een prima tomaten saus maken zonder smaakmakers uit pakjes.. maar je hebt gelijk hoor.. Ik ben wel eens mijn broer in Frankrijk gaan opzoeken die bezig was met een zwikkie krankzinnigen de Alpe D'huez te beklimmen met de step voor een goed doel. Daarna werden we op het eten uitgenodigd.. de mensen die voor het huisje van mijn broer zouden koken waren niet blij, ze hadden precies voor genoeg mensen lasagne gemaakt.. (uit een pakkie, voor mensen die de hele dag gesport hadden) nee die gaan met zijn 4en met een schaal lasagne doen.. Maar goed iemand anders zei geeft niks eet hier anders, koken is mijn hobby dus heb genoeg.. het was gewoon echt smakelijkloze en kleffe pasta.. Zielig als je zo slecht in je hobby bent.. [ Bericht 0% gewijzigd door Nico987 op 23-05-2014 18:01:02 ] | |
Nico987 | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:49 |
Ik denk dat kunnen koken ook heel veel te maken heeft met smaken leren waarderen.. Wij hebben een groep vrienden waar we afwisselend bij eten, iedereen is blij als ze bij ons mogen eten.. maar er zijn er bij.. 1 vriendin gooit overal sambal in, en dan zoveel dat je geen idee meer hebt wat je eet.. Als je bek zo verbrand is dat je dat niet meer proeft, waardeer je echt goede smaken volgens mij niet meer.. een andere heeft 2 gerechten, die ze zo goed kan klaar maken (vind ze zelf) waarbij altijd ik of mijn vrouw even gauw als ze niet oplet de zoutpot er in mikken.. dan lijkt het nog ergens op. | |
Myraela | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:50 |
Ja, want iedereen die graag voetbalt speelt in het Nederlandse elftal. Lekker boeiend zeg. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:51 |
Ik vind het armoede, maar het gaat niet om "goed" of "puur" maar gewoon weten wat je met basale ingredienten kan doen. | |
Nico987 | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:51 |
Nee maar als je niet weet dat je een bal nodig hebt om te kunnen voetballen... Deze was vergeten dat je zout en kruiden nodig hebt om een pasta te maken.. en iets wat op saus lijkt.. | |
Nico987 | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:53 |
Dat zijn ook wel vaak de mensen bij wie je altijd gewoon mee kan eten.. wij hebben nooit te weinig eten, desnoods maken we er iets passends bij, je hebt altijd wel iets om je gerecht te vergroten.. Maar er zijn genoeg mensen waarbij je niet mee kunt eten omdat ze 6 aardappels kochten, 250 gram gehakt, en 1 courgette want dat staat op het pak. | |
Myraela | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:54 |
Ach, misschien ben jij wel gewoon achterlijk veel zout gewend net als half Nederland. | |
Nico987 | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:55 |
Of niet he.. en ben ik gewoon de andere helft.. | |
Pietverdriet | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:56 |
De helft die niet kan koken. | |
kanovinnie | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:59 |
Alsof je klaagt als je een dag gefietst heb wat er op tafel staat ![]() | |
Nico987 | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:59 |
en welke helft is dat? die met teveel zout of die met te weinig.. Mij is wel opgevallen dat wanneer ik een gerecht na wil maken uit een restaurant het vaak er meer op gaat lijken naarmate ik er meer zout bij doe.. Mijn zwager is chef (en niet bepaald een lullige) als ik hem zie koken, dan zie ik hem er ook juist vaak behoorlijk veel zout in doen.. | |
Nico987 | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:00 |
Nou denk ik idd dat de sporters ook niet zouden hebben geklaagd nee.. hoewel ze niet gefietst hadden.. | |
Moppert | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:01 |
Dit vind ik dan weer onzin. Wij (ik vooral) kook zonder zakjes of pakjes. Maar ik weet heel goed wat wij hier in huis eten en ik koop heel bewust in wat we gaan gebruiken. Geen pakje of zakje maar hier is zomaar mee eten dus niet altijd mogelijk | |
Nico987 | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:03 |
en je hebt ook niks in de vriezer.. stukkie vlees. zakje friet. geen afbak broodje om dit als voorgerecht met kruidenboter voor te zetten.. je hebt toch altijd wel iets.. Als er nu iemand aan belt om mee te eten dan kan dat, afgezien van de puinhoop. En dat terwijl ik nog boodschappen moet doen.. Die gene moet niet verwachten dat die haute cuisine krijgt nee.. | |
Pietverdriet | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:03 |
De helft die er teveel zout in doet. | |
Nico987 | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:05 |
Ik denk dat ik er niet teveel in doe.. is ws het zelfde effect als met peper en sambal, je kunt er elke dag meer in doen, en het verschil niet proeven.. totdat je uiteindelijk hele bergen zout of peper eet.. | |
Myraela | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:07 |
Wat heeft dat mee eten nou met koken te maken? Ik heb altijd eten in huis, maar als ik al met koken begonnen ben maak ik het niet voor meer personen dan ik verwacht. En ik heb geen kant en klaar eten in mijn vriezer leggen. | |
Pietverdriet | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:10 |
Oh ik wel hoor, tomatensoep, aspergesoep, rundvleessoep. | |
kanovinnie | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:11 |
kom voor de grap eens langs ![]() | |
Myraela | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:17 |
Ohja, ik heb nu toevallig ook nog een bak soep liggen. Maar meestal gaat dat redelijk snel op, want ik heb maar een kleine vriezer. Mijn ouders hebben 2 vriezers, laatst voor de grap eens gekeken. Vol met patat, 5 verschillende soorten frituursnacks, onwijs veel pizza's, ijs en vlees. En veel brood. Je hoeft iig nooit bang te zijn dat ze niet genoeg hebben om mee te eten. ![]() | |
Moppert | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:24 |
Nee ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:32 |
Heerlijk Hollands trouwens, moeilijk doen over onverwachte mee-eters, het niet welkom zijn ervan, bel aan bij een Hollander om 6 uur en ze sturen je weg want ze zitten te eten. In beschaafde landen is het een feest als er (onverwacht) gasten zijn. | |
Oceanonix | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:42 |
Toen ik op mezelf ging wonen wist ik ook niet beter dan dat pakjes het walhalla was. Ik wilde wat meer variatie en ben toen voorzichtig begonnen met sauzen zelf maken. En dat bleek helemaal niet zo moeilijk. Ik denk dat het voor velen gewoon niet beter weten. | |
Pietverdriet | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:43 |
Klopt, moest mijn man ook leren dat saus niet iets was wat uit een pakje komt | |
Tinkepink | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:46 |
Niet tegenover de mijne. Als er geen eigen bedrijfskantine is zoek je meestal een restaurant in de buurt op. Voor max. 7 euro heb je een prima Mittagstisch. Mijn man is helaas zo'n type dat doperwten met wortelen opwarmt en een worst opbakt. We hebben een strekkende meter kookboeken, maar helaas zijn die niet aan hem besteed ![]() Van wege tijdgebrek 's avonds heb ik in plaats van normaal te koken het afgelopen jaar de 15 minutengerechten van Jamie uitgeprobeerd. Alhoewel ik het veel van hetzelfde vind, is het vaak prima te eten en in 20 minuten (incl. spullen klaarzetten) heb je 9 van de 10x een complete maaltijd. Mijn eigen varianten zijn nog sneller klaar. | |
Vogeltje88 | vrijdag 23 mei 2014 @ 19:33 |
Tsja, wat is 'kunnen koken'? Ik heb weinig gevoel voor smaken die wel of niet met elkaar combineren, dus ik moet het heel erg hebben van gewoon recepten volgen. Maar ik maak dan wel een maaltijd zonder allerlei pakjes en zakjes, met ingrediënten waarvan ik weet waar ze vandaan komen. In dat opzicht is koken niet moeilijker dan het volgen van de instructies op een pakje Wereldgerechten van Knorr. Wel lekkerder ![]() Het kookverhaal van velen hier komt me wel bekend voor, trouwens. Van huis uit opgegroeid met tig keer in de week gekookte aardappelen, gekookte groente en een stuk vlees. Een keer in de week rijst, een keer in de week pasta. Op kamers gegaan en daar waren in eerste instantie de wereldgerechten een uitkomst voor me, veel meer variatie. Toen ik daar ook op uitgekeken was, wat receptjes uit de Allerhande en dat soort dingen, maar dat is veelal nog met kant en klare saus ofzo. Nu is het lang leve Google. | |
Isabeau | vrijdag 23 mei 2014 @ 19:42 |
Tsja, wat is niet kunnen koken. Ik vind dat als je een smaakvolle maaltijd met verse groente (geen zakjes) en kip/vlees/vis/bonen/whatever op tafel kan toveren zonder gebruik van pakjes & zakjes & kant en klaar stukjes vlees je al een heel eind in de goede richting zit. Maar een ander zal roepen dat je minstens allerlei kooktechnieken onder de knie moet hebben en weer een ander vindt al dat je kan koken als je geen afhaalmaaltijd haalt, maar een wereldgerecht van Knorr op tafel kan zetten. Dat laatste was ooit mijn kerstdiner, dat was al 10x meer koken dan daar normaal werd gedaan. | |
JaniesBrownie | vrijdag 23 mei 2014 @ 19:52 |
pakjes zijn goedkoper dan iets zelf in elkaar flansen ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 23 mei 2014 @ 19:53 |
In your dreams Zelf koken met seizoensproducten is veel goedkoper. | |
Fer | vrijdag 23 mei 2014 @ 19:56 |
Zo;n pakje vacuum verpakte macaroni bedoel je zeker. | |
Isabeau | vrijdag 23 mei 2014 @ 19:57 |
![]() | |
cablegunmaster | vrijdag 23 mei 2014 @ 19:58 |
Kookbladen , internet , recepten opzoeken , vriendenkring. Je vriendin. Kameraden op het werk. Overal en nergens ![]() | |
Fer | vrijdag 23 mei 2014 @ 19:58 |
Yum yum, das een snack, geen maaltijd. Doe dan indomie ofzo, zit tenminste een fatsoenlijk portie in. Beetje gesneden paksoi erop of chinese kool, klaar. | |
Myraela | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:02 |
Neehoor. | |
Lienekien | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:03 |
Dat ligt eraan wat voor pakjesmaaltijd JaniesBrownie bedoelt. | |
Spanky78 | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:04 |
Het enige probleem is dat wij eigenlijk nergens goede tomaten voor saus kunnen kopen. In blik zijn ze in Nederland vaak nog beter. Overigens kun je wel lekkere tomatensaus maken, maar dan moet je de tomaten echt 1 a 2 weken laten rijpen in de zon in het raamkozijn, ik heb altijd iets van 2 bakjes staan rijpen hier... | |
Vogeltje88 | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:06 |
Echt niet. Ik hoef vaak alleen maar naar de supermarkt voor wat vlees en groente, verse kruiden eventueel. Daar komt niet nog 2,50 euro bij voor een pakje waar kruidenmengseltjes en rijst of pasta in zit. Specerijen en droge ingrediënten zoals diverse soorten pasta en rijst voldoende op voorraad hier. Ik ben in ieder geval happy met mijn eigen kookkunsten en ook mensen die hier mee eten hebben nog nooit geklaagd, da's voor mij het belangrijkste ![]() | |
Myraela | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:08 |
Het is alleen duurder als je speciaal voor één maaltijd alle kruiden zou moeten gaan kopen. Anders is het nooit duurder, want vlees en groenten moet je altijd nog toevoegen. | |
Lienekien | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:13 |
Ja, er zijn pakjesmaaltijden waar het toevoegen van verse ingrediënten optioneel is. | |
JaniesBrownie | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:24 |
als ik uit gemakszucht een keer een pakje macaronimix zooi koop en daar de ingrediënten in gooi die op het pakje staan, ben ik toch echt goedkoper uit dan wanneer ik zelf de saus maak. Ik kook dan ook niet enkel met seizoensgroenten. Maar goed, dat moet kennelijk ofzo? | |
Pietverdriet | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:24 |
Heb eigen tomaten in de tuin, die zijn pas echt lekker. Maar goed, niets tegen bliktomaten, integendeel | |
Spanky78 | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:28 |
Tsja, ik heb ook cherrytomaatjes, die zijn heel lekker, maar niet genoeg voor eenflinke pan saus... Je moet wat .. Ik koop van de kleinere tomaten (tasty tom ofzo), die blijven lang narijpen; daar kun je prima mee koken en hebben veel smaak. Die ouderwetse flestomaatjes of pruimtomaten met nog een paar groene plekjes, maar goddelijke smaak in saus die zie je nooit in Nederland. | |
JaniesBrownie | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:29 |
Zelf tomatensoep maken is ook veel duurder dan een blik kopen en zo kan ik nog wel meer opnoemen. Ik heb het toevallig laatst een keer gedaan, anders zou ik er niet zo stellig in zijn. Normaal gesproken koop ik alles vers, maak ik m'n saus enzo gewoon zelf, laatst heb ik voor drie dagen in n week pakjes gekocht en ik was 20 euro minder kwijt dan normaal. | |
kwiwi | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:31 |
Over koken, of eigenlijk niet kunnen koken, gesproken... Gisteren kwamen m'n schoonouders voor het eerst bij ons eten en die hebben na jaren nog steeds de illusie dat ik goed zorg voor hun zoon (als in: elke dag goed koken) ![]() Nou, ik m'n vriend op pad sturen met z'n vader naar de supermarkt, dan wist ik in ieder geval dat ze iets mee zouden nemen dat z'n ouders eten want die zijn nogal kieskeurig. Komen ze met een bloemkool terug, en ik had serieus geen idee wat ik er mee moest doen ![]() Gelukkig hebben we google. Illusie in stand gehouden ![]() | |
Myraela | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:33 |
Ik gebruik in m'n sauzen nooit verse tomaten. Die tomaten hier hebben nooit echt veel smaak. | |
Pietverdriet | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:34 |
Je moet helemaal niets, maar zelf koken met seizoens groenten is goedkoper dan met pakjes voorgesneden groenten. | |
JaniesBrownie | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:34 |
ik ook niet, of ja, ik gooi er wel altijd verse tomaten in, maar das niet de basis. | |
JaniesBrownie | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:36 |
ik had het niet over pakjes voorgesneden groente, sterker nog, er zit vaak nauwelijks groente in als je zo'n kant en klaar mix koopt en puur erin gooit wat op t pakje staat. Daarom is t goedkoper. | |
kwiwi | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:38 |
Dat doe ik soms wel, als ik saus nodig heb voor bij m'n met gehakt gevulde tomaten. Paar tomaten in de blender en dan in de pan tomatenpuree en een bouillonblokje erbij. | |
Spanky78 | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:49 |
Het kan wel, maar je moet tomaten van hier gewoon in je roomkozijn zetten tot ze rijp zijn. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:53 |
Aah, waar woon jij dan? Op vakantie ben ik ook meestal gewapend met m'n blikjes hoor, in sommige landen is verse groente inderdaad echt een ramp ![]() | |
Spanky78 | vrijdag 23 mei 2014 @ 21:09 |
In Nederland zijn de tomaten kut. Amper rijp en weinig smaak. Voor een goede tomatensaus echt een drama. In het buitenland kook ik wat er daar te krijgen is. In Nederland ga ik graag naar de markt voor seizoensgroenten, is meestal lekkerder dan iets dat ingevlogen moet worden uit afrika ofzo (alhoewel dat ook goed kan zijn). | |
#ANONIEM | vrijdag 23 mei 2014 @ 21:11 |
Ooh ik dacht dat je in het buitenland woonde ![]() ![]() | |
Spanky78 | vrijdag 23 mei 2014 @ 21:20 |
Wel een tijdje in italie gewoond. Daar was het eten ontelbaar keer beter dan hier. Zeker de tomaten. | |
habitue | vrijdag 23 mei 2014 @ 21:22 |
Koop af en toe San Marzano uit blik. ![]() ![]() | |
Molo | vrijdag 23 mei 2014 @ 21:42 |
Valt tegenwoordig erg tegen, veel ziekenhuizen hebben gewoon cateringbedrijven hiervoor ingehuurd, die commercieel te werk gaan en dezelfde rotzooi voor schotelen als tenten als Subway en Bakkerij Bart enzo ![]() | |
Molo | vrijdag 23 mei 2014 @ 21:43 |
Dat omschrijft het voor mij ook wel, ik vind het gewoon pure armoede. Je gaat niet dood van pakjes eten, het is eetbaar, het hoeft niet duur te zijn, is makkelijk, maar is pure armoede | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 23 mei 2014 @ 22:10 |
Het is nu wel een beetje een cul-snob topic geworden ![]() | |
Molo | vrijdag 23 mei 2014 @ 22:27 |
Paar aardappeltjes schillen en koken, eitje koken (in eierkoker want ik ben lui), asperges schillen, plak gekookte ham en gesmolten boter met wat gehakte peterselie erbij. Dat is geen snobisme, dat zijn simpele kook skills en betekent heerlijk eten. Groentesoep kan ook makkelijk gemaakt worden. Zak gesneden peen en uien groenten in wat olijfolie goed aanbakken, bol knoflook is stukken erbij en zachtjes door bakken tot het zacht is. Peper, worcestersaus, zout, wat rozemarijn, een courgette en twee aardappels in stukjes erbij doen. Water erop schenken en koken tot alles zacht is, staafmizer er doorheen mikken en daarna een zak spinazie erdoor roeren. Plak brood met boter erbij en klaar. Er zijn echt weinig landen waar door een groot deel van de bevolking zo beroerd wordt gekookt als in Nederland. Zakje Honig voor kip kerrie smaakt vrijwel hetzelfde als zakje bobotie voor gehakt van Knorr (ik noem maar wat, koop het al jaren niet meer). Zout met smaakstofjes en nog meer zout. Hmmmmm, lekker en gezond. | |
2cv | vrijdag 23 mei 2014 @ 23:02 |
De ingrediënten zijn vaak minder ingewikkeld. En de procedure ook. Maar je hebt een punt. | |
Spanky78 | vrijdag 23 mei 2014 @ 23:19 |
Ik wel hoor. Allerlei soepen, in de winter stamppotten met dingen die veel tijd kosten als stoofvlees, dat maak ik dan meteen voor 4x. Maar ook wel dingen als Nasi, opbakken daarvan gaat prima. | |
Spanky78 | vrijdag 23 mei 2014 @ 23:20 |
Wat is er moeilijk aan het toevoegen van wat meer groenten, een blik tomaten en wat kruiden tov zo'n zakje? | |
2cv | vrijdag 23 mei 2014 @ 23:21 |
Uitvinden wat er precies bij past zonder dat het oneetbaar wordt. | |
Spanky78 | vrijdag 23 mei 2014 @ 23:27 |
Nja, kwestie van even in een boek kijken, intikken op je smartphone of gewoon eens iets laten mislukken en de volgende keer beter doen. Zo gaat het bij mij vaak; ik maak iets en dat is ok. Dan verander ik het zodat het echt lekker wordt, sommige recepten zijn in jaren geevolueerd, zoals sommige van mijn soepen (ik ben gek op soep met een homp brood). | |
#ANONIEM | vrijdag 23 mei 2014 @ 23:49 |
Verenigde Staten, waar we maar 1x per twee maanden boodschappen doen.. (Of op de meest gestresste en dure manier 'clean eating' toepassen). Ben bang dat half Europa er dezelfde gewoontes op nahoud als Nederlanders, de wereld wordt gewoon steeds gemakzuchtiger ![]() | |
JaniesBrownie | vrijdag 23 mei 2014 @ 23:54 |
Kom op zeg, je kan toch zelf wel bedenken dat sommige mensen er gewoon niet goed in zijn dingen te bedenken? Of goed op te letten hoe het gaat met het eten bv, dat soort dingen moet je (willen) leren. Mijn dochters leren koken en ik moet ze er nog regelmatig op wijzen dat ze wel in de pan moeten kijken en roeren, want anders gaan ze op de bank zitten en bedenken ze na tien minuten: O ja, vlees! ![]() Als de interesse er niet is, of je bent een warhoofd, of je zíet/proeft het gewoon niet, is koken niet leuk. En als het niet leuk is, wil je de moeite al niet doen om te kijken of het combineert, of fouten te maken, want dat is, als je iets al kut víndt om te doen, helemaal balen. | |
2cv | vrijdag 23 mei 2014 @ 23:59 |
Dattum ongeveer. Ik overweeg serieus een automatisch roerding te kopen (ja, die bestaan) zodat ik niet alle pannen in de gaten hoef te houden. | |
minilot | zaterdag 24 mei 2014 @ 01:47 |
Ik ben een extreem warhoofd! Ik kook serieus elke dag met een uitgeprint recept dat op het aanrecht ligt, dat ik dan eerst al drie keer heb doorgelezen. Zonder recept maak ik er een puinhoop van ![]() | |
golfer | zaterdag 24 mei 2014 @ 02:00 |
Ik ben de meest inventiontest uitvoerende kok. Heb soms een vaag idee, wat ingrediënten en maak daar dan iets lekkers van. Proeven, proeven, proeven tussendoor! Dat heet koken. ![]() Vanavond alvast voor morgen bij de BBQ een beetje zelf verzonnen salsa gemaakt met verse tomaten, rode ui, sjalot, knoflook, olijfolie, mirin, rode peper, basilicum, peterselie, tabasco, zout, basterdsuiker, zwarte peper en wat balsamico. Even 15 minuten laten inkoken en daarna afkoelen tot kamertemperatuur en je hebt de allerlekkerste saus/salsa voor op een hamburger. Zo simpel kan het zijn! | |
Lienekien | zaterdag 24 mei 2014 @ 02:04 |
Ik heb eigenlijk helemaal niet de indruk dat er in Nederland zo beroerd gekookt wordt. Wel dat er in Nederland flink wordt gezeurd over dit onderwerp, vooral door mensen die denken dar zij iets doen/kunnen wat 'het gewone volk' niet kan/doet. | |
Molo | zaterdag 24 mei 2014 @ 02:16 |
Voor mijn werk kom ik regelmatig bij mensen uit allerlei lagen van de bevolking thuis en zie dan ook het koken. Tevens boodschappen doen, dat kan iedereen overigens zien als je bij je lokale supermarkt staat. Gewoon kijken wat mensen op de band mikken. Het kan aan de regio waarin ik woon liggen hoor (randstad), maar er worden toch over het algemeen vooral gemaksproducten op de band gegooid, gecombineerd met een zooi reclame vlees/vis ("kiloknallers") en light frisdrank. Mocht je mij bedoelen met zeurder die denkt iets te kunnen of doen wat het gewone volk niet kan of doet, ik kook eigenlijk heel simpel vaak en pretendeer geen magic skills te hebben, dus geloof niet dat ik me aangesproken hoef te voelen ![]() | |
Lienekien | zaterdag 24 mei 2014 @ 02:26 |
Ik vind het simpelweg een domme uitspraak, ook om de vergelijking met andere landen. Het is een vage indruk die je hebt, meer niet. | |
Molo | zaterdag 24 mei 2014 @ 02:39 |
Ik heb inderdaad geen grondig onderzoek gedaan in alle landen in de wereld | |
Selestha | zaterdag 24 mei 2014 @ 06:59 |
Tsja wat is kunnen koken, ik vind persoonlijk dat kunnen koken betekent dat je zonder pakjes en kunstgrepen een simpele maaltijd op tafel kan zetten. Dus een simpel avg'tje of pasta met een saus die je zelf gemaakt hebt. Volgens mij kunnen veel mensen dat wel, dus ik ben met je eens dat het nou ook weer niet zo dramatisch is gesteld met de Nederlandse kookkunst. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 24 mei 2014 @ 07:19 |
Mijn moeder hield ook niet van koken, vanwege de dagelijkse verplichting om steeds iets te moeten verzinnen maar ook omdat eten zelf haar niet interesseerde eigenlijk. Er moesten 3x per dag voedingsstoffen naar binnen, klaar. | |
DancingPhoebe | zaterdag 24 mei 2014 @ 07:20 |
Zegt denk ik niet zo veel, want áls ik het dan eens op een koken zet begin ik niet in de supermarkt. | |
#ANONIEM | zaterdag 24 mei 2014 @ 07:46 |
Oh dat kan best maar ik weet sowieso van 1 ziekenhuis dat het eten wat men in de personeelskantine ( en die ook voor buitenstaanders= bezoekers is te bezoeken zolang je maar weet waarheen je moet lopen) opschept kakelvers en altijd smaakvol is en je zelfs het beste kan vergelijken met zoals moeders dat thuis maakt. Nee, waar jij op doelt kom je in de grote aula's van de Universiteiten en andere grote instellingen tegen en wordt meestal bereidt/aangeleverd door Albron catering met hun idiote hoge prijzen voor smaakloos voer. Van de soepen tot de pasta's. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-05-2014 07:47:03 ] | |
Spanky78 | zaterdag 24 mei 2014 @ 08:57 |
Natuurlijk. Alleen ik zeg ook dat het raar is dat je je niet interesseert voor wat je 3x per dag naar binnen stopt. Zelfs nadenken hoeft niet eens, kook gewoon een paar eenvoudige recepten na, meestal lekkerder dan wat dan ook uit een pakje. | |
Moppert | zaterdag 24 mei 2014 @ 09:09 |
Maar als je niet kan koken is een recept ook niet makkelijk. | |
Spanky78 | zaterdag 24 mei 2014 @ 09:24 |
Je moet ergens beginnen. Mensen nemen wel de moeite met hun snartphone om te gaan. Waarom niet met hun er een? Overigens zou het goed zijn als koken en vaak zou zijn op school. Met de basis an technieken en wat kennismaking met eten en bereidingen. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 24 mei 2014 @ 09:38 |
Wie ben jij nou om te bepalen waar iemand aandacht aan zou moeten besteden? | |
habitue | zaterdag 24 mei 2014 @ 09:55 |
Het zal me echt aan mn reet roesten hoe anderen eten eerlijk gezegd. | |
Spanky78 | zaterdag 24 mei 2014 @ 10:05 |
Ik ga het voor niemand bepalen, maar mag er wel een mening over hebben.En jij mag die mening op jouw beurt weer bullshit vinden, zo werkt dat in een vrij land. | |
JaniesBrownie | zaterdag 24 mei 2014 @ 10:22 |
dat eerste is natuurlijk onzin, die mensen willen vaak wel iets dat de lekker vinden (of dat dan n Knorr wereldgericht is, maakt niet uit, zijvinden het lekker of op z'n minst prima te doen) alleen willen zij er niet de moeite voor doen. Mensen denken vaak ook dat het meer werk of tijd kost dan dat het eigenlijk kost. En dat verander je al niet 1,2,3. | |
JaniesBrownie | zaterdag 24 mei 2014 @ 10:23 |
ook lang niet iedereen weet met z'n smartphone om te gaan, het is maar net wat jij leuk/interessant vindt. | |
Lucky_Strike | zaterdag 24 mei 2014 @ 10:30 |
Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. En het is ook helemaal niet verplicht om alles helemaal puur te maken, je kunt ook gewoon voor een gulden middenweg kiezen. Vroeger kocht ik inderdaad Knorr Wereldgerechten. Die brachten me vervolgens op een idee om het wat goedkoper en beter zelf te maken zoals bijvoorbeeld tortillas. Ik koop bij de Turk durumvellen, bij AH fajitasaus en een zak Mexicaanse groente (of voeg toe wat ik in huis heb). Daarnaast koop ik creme fraiche, sla, tomaat, komkommer en biologisch gehakt en geraspte kaas. En in plaats van de kruidentroep die bij het wereldgerecht zit, maak ik mijn eigen Mexicaanse kruidenmix. Gewoon online te vinden en ik maak een hele bak vol zodat ik er lang mee kan doen. Zo heb ik uiteindelijk ook een werelds gerecht. Niet volledig zelfgemaakt maar ik kom wel een heel eind verder dan met zo'n pak. Vooral het op voorraad houden van diverse kruidenmixen vind ik erg handig. | |
#ANONIEM | zaterdag 24 mei 2014 @ 10:41 |
Als je kan fok!en kan je ook een receptje op internet zoeken, en de rest leest dit toch niet ![]() | |
Oceanonix | zaterdag 24 mei 2014 @ 11:47 |
Wat er in mijn mandje in de supermarkt ligt is niet echt maatgevend voor datgene wat ik eet. Vanaf nu leef ik van mijn moestuin. Vlees halen we bij een boer. Twee belangrijke componenten van een hoofdmaal zitten dus niet in mijn mandje. Fruit koop ik een tijd ook niet want zijn de aardbeien, rode bessen en de kruisbessen in de tuin rijp en overvloedig aanwezig. Eet ik dan slecht om ik alleen een pak melk, yoghurt, kaas, pasta en muesli koop? | |
minilot | zaterdag 24 mei 2014 @ 12:03 |
Ha, dat heb ik nu dus ook! ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 24 mei 2014 @ 17:41 |
Hahah nee maar dan heb ik wel het vooroordeel dat je of een roeier/wielrenner bent of de rest op de markt koopt, wat natuurlijk allebei niet slecht is ![]() Ik weet wel zeker dat een man die ik elke week tegenkom slecht bezig is (standaard een kratje bier en 7 magnetronmaaltijden). | |
Oceanonix | zaterdag 24 mei 2014 @ 18:14 |
nee gezien mijn gewicht zal je dat niet denken..... Waarschijnlijk dat ik toch het een en ander vergeten ben en dat de chips bij een andere supermarkt gehaald wordt... | |
Scissor | zaterdag 31 mei 2014 @ 17:47 |
Een collega van mij die niet kon koken ( of er geen zin had, dat weet ik niet zeker) die at dagelijks bij de lunch een warme maaltijd, gewoon de dagschotel van het bedrijfsrestaurant. Kostte volgens mij 5 of 6 euro per maaltijd. | |
loecje | zaterdag 31 mei 2014 @ 20:32 |
tijdens een van mijn stage periodes in het buitenland had ik een kamer zonder kookgelegenheid. toen at ik ook telkens op het werk. prima maaltijden en met personeelskorting maar 3euro. al had ik wel een keuken gehad was ik voor dat bedrag nog niet gaan koken. zo'n vak bestaat al. iets in de trant van 'verzorging' ofzo 1 onderdeel daarvan is koken. haha die opmerking kreeg ik laatst ook. was met iemand samen boodschappen aan het doen. ze vroeg zich af of dit de boodschappen waren voor de hele week en waar de groentes dan waren. nou in de tuin dus ![]() | |
TheStranger1158 | zondag 1 juni 2014 @ 11:45 |
2x brood in de week, 2x uiteten, 1x bij ouders of op het werk eten, 1x salade halen en 1x chinees halen of pizza of een ei bakken | |
DarkerThanBlack | zondag 1 juni 2014 @ 11:52 |
Als het een broodje hamburger is met friet ok, maar twee keer per week een paar sneetjes brood met kaas is echt een big no-no. | |
TheStranger1158 | zondag 1 juni 2014 @ 12:07 |
Wel als je panini fan bent of graag stokbroodje gezond eet....geen sneetjes brood. | |
-Ciske- | zondag 1 juni 2014 @ 12:37 |
Want? Het enige waar je om moet denken zijn je groenten, die kun je ook heel goed elders op de dag weghappen. En krijg je met dat broodje hamburger en die friet ook niet binnen. Ik eet ook vaak zat makkelijk bij het avondeten maar eet elders op de dag een salade of maak geroosterde groenten als avondsnack oid. Mensen denken teveel in vastgeroeste patronen. | |
TheStranger1158 | zondag 1 juni 2014 @ 12:40 |
Volgens mij bedoelt DTB met en no-no dat het gewoon te simpel is / niet smaakt. | |
Brentmeister | zondag 1 juni 2014 @ 12:58 |
Ik wist niet dat het vetpercentage voor een daghap landelijk vastgelegd is. |