marc0871 | zondag 18 mei 2014 @ 19:32 |
na al het nasi geweld, nu dan spaghetti.![]() de basis. met alvast een pilsje erbij, voor tijdens het harde werken alvast excuus voor het gebrek aan hoofdletter. ts doet daar niet aan. ts vind de pastasauzen uit pakjes, potjes en zakjes niet lekker, dus hij moest zijn eigen skills maar eens gebruiken. dus maar beginnen met het opzoeken van wat pannen. ![]() de pannen. een middelgrote voor de saus, en een grote voor de pasta (ts kookte voor zijn ouders, die avond.). even de overige ingrediënten in vogelvlucht. de plaatjes spreken toch voor zich. ![]() rundergehakt ![]() groenten. in dit geval ui,paprika en knoflook. ![]() kruiden, specerijen en wat olijfolie. goed, nu we dat aan de kant hebben, kunnen we gaan koken. maar eerst nog even aandacht voor de veiligheid. en dan met name die voor de voetjes. ts draagt leren slippers, voor het geval er onverhoopt voedingswaren of keukengerei naar beneden komt. ![]() nou, daar gaat ie dan. eerst gaat er een scheutje olijfolie in de kleinste pan. ![]() daar gaat dan het gehakt bij, dat ik rul bak. in dit geval zo'n 400 gram. ![]() als dat rondom bruin is (helemaal gaar hoeft nog niet. daar krijgt het nog plenty gelegenheid voor.), gaan de groenten erbij. 2 middelgrote uien en een halve rode paprika in kleine blokjes, en 3 tenen zeer fijngehakte knoflook. ![]() dat laat ik even meefruiten, terwijl het gehakt verder gaar wordt. de geur die er dan al vanaf komt, is zeer aangenaam. gebakken ui en knoflook. heerlijk. maar we zijn er nog niet. het volgende dat erbij gaat, zijn 1 1/2 blikje dubbel geconcentreerde tomatenpuree. ![]() dit wordt door het mengsel geroerd, zodat het even de tijd heeft om te ontzuren. zet ook meteen het gas wat lager, zodat je iets meer tijd hebt voor de volgende stap. anders heb je de kans dat de puree aan gaat branden (door scha en schand, mensen.) dan is het tijd voor de kruiden en specerijen. eerst wat zout en peper ![]() ![]() ik doe dat meer op gevoel, dus daar heb ik even geen precieze hoeveelheden bij. is voor nu ook nog niet van heel er groot belang, want meestal kan er later nog wel wat bij. zorg er alleen wel voor, dat je er niet teveel bij doet. dan de rest van de kruiden. ![]() van de paprikapoeder gaat er zo'n 1 1/2 tot 2 theelepels bij. ![]() de peterselie kan wel een eetlepel hebben. ![]() oregano; 2 theelepels. en als laatste ![]() een theelepel italiaanse kruiden. roer nu alles goed door elkaar. doe er als laatste 2 limonade, of 1 longdrink glas water bij, of iig dat het net niet onder water staat, ![]() en roer goed door. ![]() doe het deksel op de pan, en zet deze op het kleinste pitje dat je hebt. zet deze op de laagste stand. laat de saus een half uur tot 3 kwartier sudderen. roer af en toe nog eens door, en proef in de laatste 10 minuten of er nog wat zout en/of peper bij mag. dan de pasta. in dit geval dus spaghetti, maar dat kan dus vanalles zijn. eerst maar een pan water opzetten. ![]() daar gaat een bouillonblokje bij. ![]() in dit geval rund, maar je kan er ook groentebouillon, of zelfs ketjap voor gebruiken. of je doet gewoon zout in het water. als het water kookt, kan de pasta erin. de spaghetti breek ik altijd doormidden. vind ik makkelijker. ![]() als de pasta gaar is, gooi je het in een vergiet om uit te lekken. ![]() daarna meteen weer in de pan, en de saus erbij. ![]() goed door elkaar roeren, en opscheppen. ![]() eet smakelijk. | |
Elan | zondag 18 mei 2014 @ 19:34 |
![]() ![]() | |
marc0871 | zondag 18 mei 2014 @ 19:36 |
dank ![]() | |
ShevaJB | zondag 18 mei 2014 @ 19:38 |
Ga ik ook eens proberen! Zou het geen optie zijn om er een paar van die gepelde tomaten uit blik doorheen te koken? | |
Hyaenidae | zondag 18 mei 2014 @ 19:38 |
Gadver, bij het gehakt uit de supermarkt ben ik afgehaakt. De houten snijplank heb ik dus officieel niet gezien en mag ik dus ook geen commentaar meer op leveren. | |
FutureFairytale | zondag 18 mei 2014 @ 19:38 |
Waar is de kaas? | |
Cinderella_Man | zondag 18 mei 2014 @ 19:39 |
en de rode wijn | |
Helsinki | zondag 18 mei 2014 @ 19:40 |
| |
marc0871 | zondag 18 mei 2014 @ 19:46 |
kan je doen. misschien dan alleen het grote blikje puree gebruiken. maar dit is hoe ik het maak. voor de rest mag je je uitleven ![]() | |
marc0871 | zondag 18 mei 2014 @ 19:49 |
tja, anders hadden mijn ouders niet in huis.
![]() | |
marc0871 | zondag 18 mei 2014 @ 19:50 |
mag je er lekker zelf bij doen. | |
MMGYMCMB | zondag 18 mei 2014 @ 19:50 |
Ziet er zeer goed uit, prima gebruik van kruiden ook, maar die nagel van je jongen ![]() ![]() ![]() http://i.imgur.com/kRsqJJF.jpg | |
marc0871 | zondag 18 mei 2014 @ 19:51 |
drink ik niet, dus ga ik ook niet erbij zetten. | |
marc0871 | zondag 18 mei 2014 @ 19:53 |
tja, sorry. de plantsappen van de paprika trekken nogal in je huid. na 2 keer douchen en 3 keer afwassen was het er nog niet vanaf. | |
MMGYMCMB | zondag 18 mei 2014 @ 19:55 |
Oh, is dat het. Dacht dat je voor het koken je hele tuin met de hand had omgeploegd. | |
marc0871 | zondag 18 mei 2014 @ 19:59 |
ik heb nu een weekje vrij. ik mag hopen dat mijn handen dan net weer helemaal schoon zijn, voordat ik ze op het werk weer vuil mag maken ![]() ![]() | |
flipsen | zondag 18 mei 2014 @ 20:00 |
Supermarktgehakt ![]() ![]() ![]() Deze internetheld heeft zojuist pasta gegeten met een sausje van Honig ![]() | |
marc0871 | zondag 18 mei 2014 @ 20:02 |
zelfs mijn spaghetti was niet van honig ![]() | |
flipsen | zondag 18 mei 2014 @ 20:02 |
Herstel, sausje was van Knorrrrrr | |
marc0871 | zondag 18 mei 2014 @ 20:04 |
nog erger ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 18 mei 2014 @ 20:52 |
Eerst ui, dan gehakt. | |
marc0871 | zondag 18 mei 2014 @ 20:54 |
heb ik geprobeerd. dit werkt beter. | |
Dandilion | zondag 18 mei 2014 @ 23:13 |
Halve rode paprika 2 uien en teentje knoflook, man wat weinig groente zeg! Mag best meer in vind ik. | |
Molo | zondag 18 mei 2014 @ 23:17 |
Tering wat een droefheid ![]() | |
marc0871 | maandag 19 mei 2014 @ 01:18 |
tips? | |
D_A | maandag 19 mei 2014 @ 08:19 |
Toptiptopic ![]() | |
kanovinnie | maandag 19 mei 2014 @ 08:31 |
Wat een creatie weer in CUL ![]() De snobs zullen er vast wat op aan te merken hebben, maar daar zijn het dan ook snobs voor. Ik ga dit gerecht binnenkort proberen | |
H.FR | maandag 19 mei 2014 @ 11:12 |
Leuk topic! ![]() Maar: Dan denk ik bijvoorbeeld aan meer paprika (een stuk of 3). | |
#ANONIEM | maandag 19 mei 2014 @ 11:16 |
Als je het niet eng vindt om te experimenteren zou je ook wortel en selderij kunnen toevoegen | |
marc0871 | maandag 19 mei 2014 @ 12:44 |
de paprika's die ik meeneem van mijn werk, zijn al gauw 300+ gram, waar die in de supermarkt ergens tussen de 160 en 180 gram zijn ![]() had ik eigenlijk nog rekening mee moeten houden. beroepsdeformatie, zullen we maar zeggen ![]() | |
marc0871 | maandag 19 mei 2014 @ 12:46 |
wortel vind ik persoonlijk niet lekker, maar zou kunnen. selderij heb ik wel eens geprobeerd. ik was er niet gek van, maar leef je uit. | |
marc0871 | maandag 19 mei 2014 @ 12:47 |
dank ![]() | |
marc0871 | maandag 19 mei 2014 @ 12:54 |
zeurpieten heb je altijd. zo van 'ja, maar ik zou...' en 'zou je niet beter...'. nee. nee dat doe ik niet. dit is hoe ik het maak, en dat wilde ik hier laten zien. kunnen ze mee dealen, of niet. ze zien maar. kunnen ze beter? mogen ze het laten zien. enne, doen ![]() ik ben er al een jaar of 7 erg blij mee. laat maar weten wat je ervan vind. | |
WJMW | maandag 19 mei 2014 @ 13:00 |
Lol dit is toch gewoon de meest basic pastasaus die er is? Verder, minder puree en ipv daarvan wat tomaat uit blik en wat fritto. Ipv zout en peper wat groentenbouillon. Is al veel beter dan. Wat witte wijn mee laten pruttelen de laatste minuten en wat parmezaan on top en je hoeft die matige kruiden uit pot ook niet meer mee te koken voor wat smaak. Waarom is dit een topic waard? (Of ben ik te autistisch om de grap te zien?) | |
kanovinnie | maandag 19 mei 2014 @ 13:00 |
Voor vanavond heb ik al rijst, kipschnitzel, snijbonen overgoten met een heerlijke pindasaus op het menu, maar het kan zomaar zijn dat ik morgen deze lekkernij klaarmaak! | |
kanovinnie | maandag 19 mei 2014 @ 13:01 |
Laat maar zien hoe je het moet doen ipv zo elitair te lopen roepen dat het beter kan. Jij kan zeker ook pasta a la kano niet waarderen? | |
marc0871 | maandag 19 mei 2014 @ 13:16 |
waarom zou 'basic' niet lekker kunnen zijn? zelfs meneer oliver kreeg in italie te horen, dat hij te veel in zijn 'italiaanse' gerechten deed. beetje onder het mom van 'less is more'. en of dit een grap is? nee. dit is geen grap. dit is om te laten zien hoe ik (IK) mijn pastasaus maak, en om mensen misschien te inspireren om de potjes en de pakjes eens te laten staan. culinesse a gogo leek mij daar een goede plaats voor. ga jij me nou vertellen dat ik daar helemaal fout in zit? | |
marc0871 | maandag 19 mei 2014 @ 13:19 |
klinkt ook goed ![]() ![]() maar daar is vast wel wat op te verzinnen ![]() | |
marc0871 | maandag 19 mei 2014 @ 13:24 |
pasta a la kano ziet er ook veelbelovend uit. misschien ook eens proberen. net als nasi a la johannes. alhoewel ik zelf ook een mean potje nasi/ bami kan brouwen ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door marc0871 op 19-05-2014 14:28:30 ] | |
Lienekien | maandag 19 mei 2014 @ 13:27 |
Het is basic, maar men moet toch ergens beginnen. Het is best handig voor de noobs dat er plaatjes bij staan. | |
WJMW | maandag 19 mei 2014 @ 13:30 |
Omdat je sausje gewoon heel erg matig is, terwijl het door andere ingrediënten te gebruiken met hetzelfde gemak veel beter kan. Je hebt er een heel stappenplan bij gemaakt terwijl dit in 4 zinnen is uit te leggen, ik dacht echt dat je grappig probeerde te zijn. Zoiets als uitgebreid uitleggen hoe je pannenkoeken of een eitje moet bakken. | |
Lienekien | maandag 19 mei 2014 @ 13:31 |
Het is ook gewoon een grap. | |
marc0871 | maandag 19 mei 2014 @ 13:31 |
nee. jij ziet echt de lol van dit soort projectjes niet in. jammer voor jou, joh. | |
kanovinnie | maandag 19 mei 2014 @ 13:31 |
Ik zou zeggen, maak zelf eens de nasi a la johannes en dan kan je in dat topic altijd nog je eigen creatie plaatsen voor de afwisseling. Johannes zal dat zeker kunnen waarderen! | |
marc0871 | maandag 19 mei 2014 @ 13:33 |
he man, gaat zeker gebeuren ![]() and then some ![]() | |
Isabeau | maandag 19 mei 2014 @ 14:40 |
Beetje offtopic is helemaal niet erg, maar ik vond de woordenwisseling die ik verwijderd heb echt te ver gaan. WJMW, je bent welkom om (graag met foto's) te laten zien hoe jij je spaghetti maakt. | |
MMGYMCMB | maandag 19 mei 2014 @ 14:44 |
Mensen die doen alsof dit basic is, terwijl ondertussen half Nederland nog water laat aanbranden ![]() | |
TimeJumper | maandag 19 mei 2014 @ 21:25 |
Nou ik ben er als kookkneus blij mee ![]() Dit kan ik gewoon maken ![]() Beter dan die recepten die ik eens opzoek waarin de onmogelijkste dingen staan die ik eerst weer moet gaan halen en al een godsvermogen kwijt ben voordat ik eindelijk een maaltijd op tafel kan zetten. En dat dan vervolgens nog mislukt ook ![]() Dus ik zou zeggen, op naar het volgende topic met het volgende recept ![]() | |
Spanky78 | maandag 19 mei 2014 @ 21:26 |
Dit ziet er serieus smerig uit. Wat meer groenten, wat minder van die geconcentreerde meuk. Tegen gepelde tomaten uit blik heb ik overigens niet zoveel, maar dat concentraat is niet echt lekker. Doe me dan die nasi van johannes maar. | |
kanovinnie | maandag 19 mei 2014 @ 21:27 |
Heb je de nasi a la johannes en de macaroni a la kano al geprobeerd? | |
marc0871 | maandag 19 mei 2014 @ 22:11 |
ja, natuurlijk kan je dit gewoon maken. ik doe het ook. simpel, makkelijk, goedkoop en lekker. het hoeft allemaal niet zo moeilijk. de volgende wordt net zo eenvoudig. hou je van chili con carne? | |
marc0871 | maandag 19 mei 2014 @ 22:12 |
laat maar zien hoe jij het doet. roeptoeteren kunnen we allemaal. | |
Spanky78 | maandag 19 mei 2014 @ 22:25 |
Prima. Ik zal je een receptje geven knul. Geen foto's want geen zin: Nodig, pastamachine of geduld om reepjes te snijden. Een grote koekenpan (30 cm) of wok voor de saus, pan om pasta in te koken. Maak verse pasta van ca 250g. harde pastabloem en twee eitjes. Laat rusten en maak en fetuccine van met een machientje. Neem ca 150-200 gram spekjes, bak dit licht krokant, voeg dan een gesnipperd uitje, drie tenen gesnipperde knoflook toe en smoor. Voeg twee paprika's toe, of drie. Liefst rode puntpaprika's, maar gele en oranje ook prima. Blus af met een glas witte wijn als alles samen heeft kunnen smoren. Voeg een laurierblaadje toe terwijl de wijn kookt. Neem 500 gram goed rijpe tomaten, iets van tasty tom ofzo, die je een week in het raamkozijn laat rijpen, snijd ze even in vieren en knijp de pitjes er even uit. Laat even pruttelen tot de tomaat de saus stevigheid geeft en kook de pasta in gezouten water in 1 a twee minuten halfgaar. Proef je saus en voeg verse salie, peper en zout naar smaak toe. Voeg dan de gekookte pasta toe en meng met de saus. Zet nog even goed aan in de pan zodat de saus goed pakt op je pasta en serveer. Bestrooi rijkelijk met grana padano in vlokken, of parmezaan. Veel plezier ermee, net zo snel klaar als jouw receptje, alleen de pasta kun je het beste even vooraf maken. P.S. dit is als je het handig doet net zo snel klaar als jouw recept. | |
marc0871 | maandag 19 mei 2014 @ 23:51 |
anders dan die verse tomaten, zie ik niet meer groenten. verder; waar zijn het gehakt, de oregano en italiaanse kruiden? ik zie niet hoe een glas wijn, een laurierblaadje en een stukje kaas, meer smaak geven dan de kruiden in mijn saus. en dan ook nog de mensen die net van de pakjes en zakjes af zijn, gaan wegjagen met zelfgemaakte pasta ![]() | |
sirdanilot | dinsdag 20 mei 2014 @ 00:26 |
Zelfgemaakte pasta heeft niet heel veel meerwaarde boven het gebruik van een GOED MERK kant en klare pasta. Ik zou het vooral maken omdat het leuk is om pasta te maken (en goedkoper dan een GOED MERK pasta), meer niet. Verder vind ik dit basisrecept echt prima voor de beginnende koker. Nog wat tips: - idd ingeblikte tomaat gebruiken ipv een deel van de tomatenpuree - er kunnen allerlei groenten in. voorgesneden, maar ook vers, b.v. wortel, selderij, courgette, verse tomaat... - geraspte kaas op het eind maakt het wel echt beter - gebruik een KOEKENPAN of WOK voor het gehakt ! - als je verse kruiden hebt, is dat beter. vooral basilicum en/of peterselie. Met het gebruik van gedroogde oregano/ital kruiden is niks mis want die behouden hun smaak als ze gedroogd worden, maar gedroogde peterselie/basilicum is smakeloos. | |
#ANONIEM | dinsdag 20 mei 2014 @ 00:32 |
Goh, en wat denk je dat er in gedroogde Italiaanse kruiden zit? O.a. peterselie en bascilicum. ![]() En definieer GOED MERK eens? Bertolli, Grand Italia, random supermarkt huismerk, Barilla, DeCecco, Vioello, etc. [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 20-05-2014 00:36:29 ] | |
sirdanilot | dinsdag 20 mei 2014 @ 00:33 |
Ital kruiden is voornamelijk oregano. Ik zou idd ook eerder alleen oregano gebruiken en niet de ital kruiden | |
johannes_vermeer | dinsdag 20 mei 2014 @ 00:40 |
Ziet er goed uit. Een goede basis om mij ook maar eens in de Italiaanse school te verdiepen. | |
marc0871 | dinsdag 20 mei 2014 @ 00:47 |
aaah!! johannes in mijn topic. nou heb ik het gemaakt, hoor. enne, doen ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 20 mei 2014 @ 00:51 |
Neu... je moet niet lullen over dingen waar je niets van weet. Dit zijn Italiaanse kruiden: Alloro, Basilico, Dragoncello, Ginepro, Origano, Peperoncino, Prezzemolo, Rosmarino, Salvia, Sedano & Timo. | |
#ANONIEM | dinsdag 20 mei 2014 @ 01:28 |
Ziet er appetijtelijk uit ![]() | |
hottentot | dinsdag 20 mei 2014 @ 02:05 |
Babymais en een scheutje rode wijn. | |
trovey | dinsdag 20 mei 2014 @ 02:37 |
Niets mis mee ![]() ![]() | |
TheLostArtofGivingaFuck | dinsdag 20 mei 2014 @ 03:45 |
knal er bijv meer champignons/gewone paddestoelen in .. Doe ook de oregano pas in de laatste minuut bij | |
TimeJumper | dinsdag 20 mei 2014 @ 09:19 |
Jazeker!!!! normaal maakte ik dat altijd met een pakje, maar ik wil daar eens vanaf, al die toevoegingen die daarin zitten. Nou ik ben benieuwd. Nee maar ga ik zeker proberen ![]() | |
sirdanilot | dinsdag 20 mei 2014 @ 09:19 |
![]() | |
skippy22 | dinsdag 20 mei 2014 @ 14:15 |
En was je handen eens. | |
marc0871 | dinsdag 20 mei 2014 @ 16:21 |
en lees jij de rest van het topic eens. daar staat het uitgelegd. we hebben niet allemaal een kantoorbaantje. | |
skippy22 | dinsdag 20 mei 2014 @ 16:50 |
Je bent dus een arbeider die zijn handen niet wast ? | |
skippy22 | dinsdag 20 mei 2014 @ 16:50 |
Een topic door lezen om te kijken waarom iemand zijn handen niet wast ![]() ![]() | |
marc0871 | dinsdag 20 mei 2014 @ 17:04 |
en ga nou maar weer met je vriendjes spelen.
| |
hottentot | dinsdag 20 mei 2014 @ 17:10 |
Smaak is persoonlijk. (En niet die dingen in een potje zuur van de supermarkt.) | |
GeorgeJones | dinsdag 20 mei 2014 @ 17:23 |
Oef, dit is gewoon mannen hap. Groente is een ingrediënt geen doel op zich. Er had wel wat meer vlees in gemogen ![]() | |
Spanky78 | dinsdag 20 mei 2014 @ 20:26 |
Een ui, 3 paprika's en 500gr. verse tomaten. En ja, dat glas wijn en de laurier geven smaak. Sterker nog, dordat je een beetje laurier voor warmte gebruikt en salie met het varkensvlees krijg je veel duidelijkere smaak, ipv de mengelmoes van italiaanse' kruiden. Italianen flikkeren zelden alles dwars door elkaar; men kiest zorgvuldig een paar ingredienten die duidelijk te proeven zijn. Maargoed. Je hoeft het niet te proberen, je hoeft het ook niet aan te nemen. Je vroeg mij hoe het beter kan; dit is een manier. En er zijn er nog vele anderen. De pasta die jij hebt gemaakt is 'hollandse pasta' de gemiddelde italiaan zal het iet lusten, maar eerder in huilen uitbarsten. | |
Thezappa | dinsdag 20 mei 2014 @ 20:33 |
Nee je basis is goed Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed | |
marc0871 | dinsdag 20 mei 2014 @ 20:35 |
van mij mag je winnen, knul. doe jij het op jou manier, dan doe ik het op mijn manier. nog 1 ding; ja, er zit bij jou meer groente (hoeveelheid) in, maar nog steeds niet meer groenten (soorten) ![]() lezen is ook een vak, hè? | |
marc0871 | dinsdag 20 mei 2014 @ 20:43 |
mijn naam mag misschien anders doen vermoeden, maar ik ben dan ook geen italiaan ![]() verder geloof ik het meteen. maar je moet niet meteen alles gaan verwachten, van iemand die tot voor kort zelfs nog alles uit pakjes at. dit was zo'n 7 jaar geleden mijn eerste gerecht dat ik 'from scratch' maakte. dit, en iets wat ik pizza noem. | |
Thezappa | dinsdag 20 mei 2014 @ 20:51 |
Je zou er een simpel basis spagetti pakket door kunnen gooien Eventueel voor wat pit wat peper? Ik zou ook het gehakt meteen wat zout en peper geven als je het bakt | |
Ferrari_Tape | dinsdag 20 mei 2014 @ 21:02 |
Aandachttekort. | |
sirdanilot | dinsdag 20 mei 2014 @ 23:09 |
Hate to break it for you, maar denk je echt dat huis-tuin-en-keuken italianen zelf pasta gaan lopen draaien? Die kopen ook gewoon een GOED merk gedroogde pasta en gebruiken GOEDE tomaten uit blik. En verse oregano is inderdaad ietsjes lekkerder dan gedroogde, maar niet dusdanig veel dat ook veel italianen niet zullen kiezen voor de gedroogde versie (want dat is natuurlijk veel makkelijker). Verse basilicum is wel een must, en echte parmigiano. | |
Adames | woensdag 21 mei 2014 @ 00:23 |
Peterselie uit potje heeft werkelijk geen smaak, beetje suiker erbij zorgt voor een fijnere tomatensmaak. Verder goed verslag | |
Elan | woensdag 21 mei 2014 @ 00:24 |
Alleen peterselie of überhaupt kruiden uit een potje? | |
Adames | woensdag 21 mei 2014 @ 00:28 |
peterselie, eet het maar eens. Is echt karton, maar dan nog viezer | |
Isabeau | woensdag 21 mei 2014 @ 06:59 |
Deze man weet! ![]() Denken dat elke Italiaan 's avonds na zijn werk nog even verse pasta gaat maken ![]() | |
sirdanilot | woensdag 21 mei 2014 @ 11:14 |
Ok cursus kruiden 101 Wél gedroogd te gebruiken (vers is wel altijd beter): thijm, oregano, bonenkruid, rozemarijn, laurierblaadje (vooral het hele blad, laurierpoeder heeft niet zoveel toepassingen, wel b.v. op bietensalade) Gedroogde versie duidelijk inferieur: knoflookpoeder (gewoon andere smaak dan knoflook maar kan soms wel), gemberpoeder (idem), salie, munt Niet gedroogd te gebruiken (gedroogde versie is smakeloze troep of bestaat soms niet eens): peterselie, selderijblad, basilicum, korianderblad Specerijen die lekkerder zijn als je ze vers raspt of maalt: Alle behalve dingen die echt moeilijk zijn zelf te malen, zoals kaneel (als je het poeder wil, heel stokje laten meetrekken kan natuurlijk wel), kurkuma, laos etc. | |
sirdanilot | woensdag 21 mei 2014 @ 11:15 |
Als je kruiden in de tuin verbouwt, kun je ze ook in een bakje doen en invriezen. Dan kun je dit toevoegen aan je gerecht. De blaadjes behouden natuurlijk niet hun vorm, maar geven wel hun verse smaak af. Ik snap niet waarom ze niet bevroren kruiden verkopen in de supermarkt. Dit is wat wij altijd met b.v. enorme hoeveelheden munt deden uit onze tuin (dat spul is echt onkruid en neemt je hele tuin over ![]() | |
Ronald | woensdag 21 mei 2014 @ 13:09 |
Ziet er simpel doch smakelijk uit, niks mis mee. | |
Thezappa | woensdag 21 mei 2014 @ 13:20 |
nee maar de smaak van tomaten , olijfolie , kaas is gewoon veel beter dan de shit hier | |
kanovinnie | woensdag 21 mei 2014 @ 13:21 |
Wat een discussie's. Marco zet een (in mijn ogen) fraai gerecht neer en dan word dat afgeschilderd als shit? Elitair gedoe hier in CUL ![]() | |
Elan | woensdag 21 mei 2014 @ 13:24 |
Deze man ![]() Het lijkt hier Geenstijl wel met al doe elitaire betweters nog even en ze willen een eigen kookzender ![]() | |
Isabeau | woensdag 21 mei 2014 @ 13:25 |
OOooOOooo! Een FOK! CUL youtubekanaal! | |
Elan | woensdag 21 mei 2014 @ 13:26 |
Wij hadden een poosje zo'n tube met knoflook (meen van Lidl) en zelfs die smaakte al anders laat staan knoflookpoeder (wist niet eens dat het bestond) Beter gewoon een goede pers aanschaffen en er een paar teentjes door heen jassen ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 21 mei 2014 @ 13:27 |
Posten is kritiek vragen en dmv kritiek verbeteren we onszelf. Of moeten we hier alleen veren in elkaars reet steken? Is dit OUD? [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-05-2014 13:28:16 ] | |
Elan | woensdag 21 mei 2014 @ 13:28 |
Bestaat al: Penisbaard ![]() | |
kanovinnie | woensdag 21 mei 2014 @ 13:29 |
Zeker niet, maar op de manier hoe het hier gaat hoeft het toch ook niet? | |
#ANONIEM | woensdag 21 mei 2014 @ 13:30 |
Jij wilt je kritiek in een prakje met wat gele vla erdoor? [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-05-2014 13:31:18 ] | |
kanovinnie | woensdag 21 mei 2014 @ 13:32 |
Nee. Maar het moge duidelijk zijn dat de mensen die dit soort gerechten maken niet degene zijn die zelf pasta maken etc. | |
Anyanka | woensdag 21 mei 2014 @ 13:32 |
Toen ik het even vluchtig doorlas, dacht ik even dat je er limonade bij deed. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 21 mei 2014 @ 13:34 |
Misschien niet, maar dankzij dat soort commentaar ga ik mezelf iig wel afvragen waarom ik het eigenlijk niet zelf maak. Wie weet dat ik over een paar maanden mijn eigen volkorenpasta uit zo'n machine ejaculeer. | |
Captain_Fabulous | woensdag 21 mei 2014 @ 13:59 |
Traditioneel gebruikt men ui, knoflook en bleekselderij, dit samen zorgvuldig fruiten zodat vooral de knoflook niet verbrand (want dat is buitengewoon vies) maar de ui wel smakelijk zoet word en de selderij lekker smaak en geur gaat uitzweten. Dan gehakt en tomantensaus erbij. paprika zou ik samen met de ui fruiten als je het wil gebruiken. | |
marc0871 | woensdag 21 mei 2014 @ 14:03 |
![]() | |
Captain_Fabulous | woensdag 21 mei 2014 @ 14:05 |
Verder vind ik iedereen die niet afhaalt, maar gewoon kookt een held, ook als ze niet zelf pasta rollen. | |
marc0871 | woensdag 21 mei 2014 @ 14:12 |
kritiek is oke, maar maak er dan opbouwende kritiek van. er zitten toch wel een paar reaguurder-achtige comments tussen. maar er zitten ook best bruikbare tips tussen, hoor ![]() veren hoef ik ook niet in mijn reet. gaat zo kriebelen ![]() | |
marc0871 | woensdag 21 mei 2014 @ 14:13 |
![]() | |
Isabeau | woensdag 21 mei 2014 @ 14:13 |
![]() En iedereen die denkt het veel beter te kunnen: kom maar op met de foto's en jouw recept! Ook als je denkt het niet beter te kunnen, maar wel leuk foto's kunt maken | |
marc0871 | woensdag 21 mei 2014 @ 14:16 |
sluit ik mij volledig bij aan. als je denkt dat je het beter kan, show het dan. pics, or it didn't hapen. SHOW ME YOUR PASTA. | |
voederbietel | woensdag 21 mei 2014 @ 18:12 |
Goed topic. | |
MMGYMCMB | woensdag 21 mei 2014 @ 21:53 |
It's MMG bitch. We beginnen meteen bij het begin, dit is wat je allemaal klaar legt. Alleen het gehakt staat niet op de foto. ![]() V.l.n.r. (als je niet alles kan benoemen, zoek dan 'je doet niet meer mee' op @ YouTube): zonnebloemolie, zout, peper, pastasaus (studenten die niet soms gewoon huismerk kopen ![]() Wat doen we als eerste? De handjes wassen natuurlijk. Vervolgens was je alle groente enz. netjes en de buitenste laag van de wortel schraap je weg met een aardappelmesje. Daarna snijd je alles fijn. ![]() Nouja, niet alles. Alleen de peterselie, knoflook, ui, paprika en champignons. De wortels rasp je (peen julienne, jwz). Rijke tatta's kopen uiteraard voorgesneden onzin, maar studenten natuurlijk niet. Eigenlijk staat de zonnebloemolie voor de show op de eerste foto, want elke klapmongool weet dat je gehakt (stond overigens niet op de eerste foto, toch een belangrijk ingrediënt) direct de pan in mietert en rul bakt. 'Rul bakken' ![]() Als het gehakt niet rood meer is doe je er de knoflook, ui en peterselie bij. ![]() Dit ziet er een beetje uit als de nasi van Johannes eigenlijk. Trap er niet in, dit is wat de Illuminati je wilt doen geloven. Trouwens, als je niet weet hoe je gehakt rul bakt (ahum, CUL / Gehakt rul bakken) zoek dan op YouTube naar 'je doet niet meer mee'. Als alles lekker gefruit is doe je er de champignons, wortel en paprika bij. ![]() Zulks een kleurenpalet. Lekker roerbakken die hap, niet mokken, maar lekkâh wokken. Als de boel enigszins geslonken is doe je er de fijngehakte Madame Jeanette en peterselie bij. ![]() Blijven omscheppen zodat alles gelijk blijft garen. Ten slotte mieter je de pastasaus bij. Ik heb deze keer gekozen voor een basilicum pastasaus. Als dit begint te pruttelen kan het vuur op een laag pitje (welke homo kookt er trouwens niet op vuur ![]() ![]() Kijk of de pasta beetgaar is (ik hoor je al denken "pasta? welke pasta?!"). Je moet het de mensen niet te makkelijk maken uiteraard. Stond niet op de eerste foto, excuus. Trouwens, die richtlijnen voor het koken van pasta kloppen bij mij voor geen meter, als ik 6 minuten aanhoud heb pasta met de textuur van winegums ![]() Anyways, mik de saus over de pasta. Mensen gaan dit topic wegklikken na deze onthulling, maar ik heb de spaghetti eerst door midden gebroken ![]() ![]() Nou denk je, dit Vliegende Spaghettimonster ziet er helemaal niet zo denderend uit eigenlijk ![]() ![]() Uit onderzoek is trouwens gebleken dat wanneer je tijdens je Coca Cola Vanille zin tweemaal een merk noemt dat mensen dan eerder Coca Cola Vanille geneigd zijn dit in hun onderbewustzijn te onthouden. Eet smakelijk ![]() | |
Mortaxx | woensdag 21 mei 2014 @ 22:09 |
Mag ik bij je komen eten :$ | |
Yiha | woensdag 21 mei 2014 @ 22:16 |
Ik doe er mijn champignons altijd op het laatste moment bij. Zo'n 10 min voor je de saus van het vuur haalt. Ziet er wel lekker uit. | |
sirdanilot | woensdag 21 mei 2014 @ 22:17 |
Dat lijkt ook best op hoe ik pasta maak ![]() | |
kanovinnie | woensdag 21 mei 2014 @ 22:19 |
Gaat er 2 keer peterselie in? Goed recept 9/10 zou zelf ook maken. | |
MMGYMCMB | woensdag 21 mei 2014 @ 22:22 |
Tuurlijk bby =$. Qua timing bij mij ook het geval ongeveer, dan 'is ie wel gaar maar toch met een beetje bite, net zoals de paprika ![]() Thanks ![]() Oeps, scherp. Die 2e keer is optioneel ![]() | |
BlauweTijger | woensdag 21 mei 2014 @ 22:22 |
Ziet er nice uit ![]() | |
marc0871 | woensdag 21 mei 2014 @ 22:58 |
kijk, daar gaan we voor. ziet er zeker niet verkeerd uit. al zou ik persoonlijk die schimmels weglaten. die vind ik echt niet te hachelen. meer van zulks, mensen. hier hebben we wat aan; minder geroeptoeter, en meer gevisualiseerde recepten. | |
Captain_Fabulous | donderdag 22 mei 2014 @ 09:03 |
Ik trek toch de wenkbrauwen op bij het vroege tijdstip dat de champignons aan de andere ingredienten worden voorgesteld. Persoonlijk heb ze liever net niet meer rauw, maar zeker niet te gaar. Een minuute meebakken is voor mij al genoeg. Maar wel kudo's voor je gehakt bakken zonder extra vet, is ook mijn filosofie ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 22 mei 2014 @ 10:14 |
![]() Ik vind alles goed hoor. Ben toch geen Italië eetkenner en eet uit deze keuken ook maar 1 of 2x per jaar hooguit. Maar goed.l Wat is er zo moeilijk aan om een spaghetti Bolognese te maken. Die van mij ziet er zo uit. Allemaal niet zo spannend zeg ik altijd. | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 10:16 |
Dit is geen Bolognesse. En deze is zelfgemaakt. | |
2NutZ | donderdag 22 mei 2014 @ 10:16 |
Hoi , kan je uitleggen hoe je die spaghetti kookt? | |
vats | donderdag 22 mei 2014 @ 11:06 |
Ik zie alleen maar rommel ingredienten... begint al met supermarkt gehakt wat rommel is.. geen vers ingekookte tomaten saus. anyway not my cup of tea deze pasta. | |
Gwywen | donderdag 22 mei 2014 @ 12:23 |
Ik vind 't er wel lekker uitzien van Marco. Bijna precies zoals ik 't maak. Ik doe alleen pikante paprikapoeder erin, en een heel klein snufje cayennepeper. Verder alles hetzelfde. ![]() | |
hhhpsycho | donderdag 22 mei 2014 @ 17:40 |
/uit lurk modus Ik vind het wel bijzonder dat een grote groep kritiek heeft op hoe iemand anders zijn pasta maakt. Ja misschien zijn er wel een aantal zaken die beter of anders zouden kunnen, maar je zou dit toch unaniem moeten toe juichen? Mensen zijn bezig met eten en proberen zich te verbeteren en/of anderen te helpen met een goed foto verslag, lijkt mij top. Ik vind zelf dat ik redelijk kan koken maar dit is niet van de ene op de andere dag gebeurd. Veel doen, soms mislukken er dingen, dan lukt het en probeer je weer wat nieuws. Zo leer je. Volgens mij is Jonnie Boer ook niet geboren met de drie sterren in zijn achterzak en zal hij ook stap voor stap het koken geleerd hebben. | |
MMGYMCMB | donderdag 22 mei 2014 @ 18:01 |
Nice, ik doe normaal ook altijd precies paprikapoeder + cayennepeper erbij, maar m'n keuken werd verbouwd dus dat was al ingepakt. Zwarte peper + Madame Jeanette alleen waren echter wel pittig genoeg, hij was al pikant zat ![]() | |
marc0871 | donderdag 22 mei 2014 @ 18:19 |
dank je. iedereen geeft er zijn eigen draai aan. en dat is alleen maar goed. | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 18:25 |
![]() | |
marc0871 | donderdag 22 mei 2014 @ 18:38 |
persoonlijk zie ik ook niet waarom de ene manier het summum zou zijn, en de andere ruk. het gaat er toch om dat je zelf wat lekkers kookt? leren koken is een proces. je begint met de dingen die je kent, en van daaruit ga je verder. als je vooral potjes en pakjes gewend bent, is het al heel wat dat je zelf eens wat probeert. ik ben begonnen met het proberen namaken van de gerechten uit de pakjes. mijn kruidenkastje is de laatste 3 jaar uitgegroeid van een potje peper en zout, naar een aardige verzameling van allerhande kruiden en specerijen. van sommigen had ik nog nooit gehoord, en van anderen was ik een beetje bang om ze te gebruiken. tja, als je van huis uit nauwelijks wat anders eet dan in zout gekookte groente en aardappels... al doende ben ik daar aardig overheen geraakt. | |
marc0871 | donderdag 22 mei 2014 @ 18:40 |
nou, ik ben benieuwd, kano. | |
Isabeau | donderdag 22 mei 2014 @ 18:55 |
Wordt dit de WK-versie of is je foto zo oranje? ![]() | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 19:08 |
De eerste tegenslag is er al.... Als dit maar goed gaat! | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 19:34 |
![]() Hop hop, alles snijden! Ik had 2 paprika's, 2 uien en 3 tenen knoflook te snijden. En honger. Dus het moest snel. Ik heb het gefilmt: (hier doet mijn vader het trouwens, die is Indisch) Dan denk je je mes neer te kunnen leggen... maar vergeet je dat je het gehakt nog moet bevrijden uit zijn plastieken verpakking! (overigens, het mes komt uit mijn verzameling Sabatier messen) ![]() Olijfolie in de pan: (normaal doe ik dit niet hoor!) ![]() Vervolgens gaat het gehakt in de pan: ![]() En als het dan bijna gerult is kan de hele hap erbij: ![]() Ja, en dan de blunder. Ik heb er geen foto van durven maken omdat men hier al afgefakkeld word als je een gerecht als dit laat, dus laat staan als je een blunder maakt in een recept van deze moeilijkheidsgraad. Het had echter niets met het koken te maken! Ik had tomaten in blik ipv puree gekocht. De kenner kon het aan de eerste foto al zien ![]() De tomaten heb ik daarna maar fijn gesneden. Met een lekker muziekje op de achtergrond! Zo ziet het er dan uit: ![]() En nu is het tijd om pasta te koken! | |
Molo | donderdag 22 mei 2014 @ 19:38 |
Volgende keer dat ik spaghetti maak zet ik het ook wel even op de foto | |
wiskundenoob | donderdag 22 mei 2014 @ 19:40 |
Waarom maken jullie nooit gehaktbal van het gehakt? ![]() | |
Molo | donderdag 22 mei 2014 @ 19:40 |
Kook je het gehakt, ui en paprika nou in het tomatensap? ![]() | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 19:41 |
Volgens recept, maar dan met blunder. Maar zoals ik al ooit eens sprak tegen een mede FOK!ker, ik kan niet koken. Als het mislukt, eet ik het evengoed op. Daar heb ik vrede mee. | |
Isabeau | donderdag 22 mei 2014 @ 19:43 |
Wat ik me altijd afvraag hè, wat eten mensen elke avond die zeggen dat ze niet kunnen koken? | |
Molo | donderdag 22 mei 2014 @ 19:43 |
Vies zal het niet zijn hoor, maar het smaakt zoveel lekkerder als je (met name) de ui lekker had gebakken. Zo ook het gehakt, dat is veel lekkerder als je het op hoog vuur goed aan braadt. Is dit trouwens gewoon mager gehakt of gehakt met deels soja erdoor om het vetpercentage naar beneden te krijgen? | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 19:44 |
Simpele gerechten. Ik eet vaak pasta omdat het makkelijk te maken is en ik te lui ben om te koken. Of rijst met groente en iets van vlees. Soms pizza als ik geen zin heb om te koken. Dat is het eigenlijk wel ![]() | |
Molo | donderdag 22 mei 2014 @ 19:44 |
De kilobakken voer van de aldi, pizza, opgewarmde voorgekookte krieltjes met een potje peentjes en een kip krokant schnitzel? | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 19:45 |
Dat heb ik ook gedaan hoor. En geen idee. Uit de supermarkt. ![]() | |
Isabeau | donderdag 22 mei 2014 @ 19:45 |
Zo maar gedaan: CUL / Wat eet je als je niet kan koken ![]() | |
Molo | donderdag 22 mei 2014 @ 19:53 |
Op foto ziet het er wat soepig en bleek grijs uit, maar dat vertekent soms ook op dr foto. Ik bedoelde een lekker bruin kleurtje voor de smaak. Voor vlees staat het hier uitgelegd, verdiept de smaak van alles enorm. http://mobile.seriouseats(...)meat-in-recipes.html | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 19:53 |
Sorry, maar ik heb geen zin om die hele lap tekst door te lezen. Ik heb het gehakt gerult, toen de groente erbij, 5 minuutjes ofzo laten fruiten en daarna de tomaten erbij. | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 19:54 |
Het is wel wat dun ja, maar nu toch ook wel aan het indikken. | |
Molo | donderdag 22 mei 2014 @ 19:56 |
Been there, done that, is echt niet hetzelfde en wordt het ook nooit. | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 19:57 |
![]() | |
Molo | donderdag 22 mei 2014 @ 20:07 |
Ik ben opgevoed door ouders die dachten dat een verantwoorde complete zelf gekookte maaltijd het open draaien en opwarmen van potjes of maken van Chicken Tonight/aardappel anders was... Dus geloof me, ik heb alle stappen tussen dat, het bakken van een slavink, zelf aardappelpuree maken en ingewikkelde vijfgangen diners voor 18 man maken doorlopen. Overal leer je weer van, als je open staat voor kritiek. Ik heb super veel geleerd in de loop der jaren en ben nog lang niet uitgeleerd ![]() Koken is zo onwijs leuk (en lekker ![]() | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 20:08 |
Ik zie een klik tussen ons. Ik hou van eten, jij van koken. | |
kanovinnie | donderdag 22 mei 2014 @ 20:15 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
marc0871 | donderdag 22 mei 2014 @ 20:30 |
nou, dat ziet er toch heul nie verkeerd uit? en zo te zien kon het je goedkeuring wegdragen. had je het sap uit die blikken er ook bijgegooid? dan had je misschien beter niet zoveel water bijgegooid. puree is een concentraat, waarbij er vocht aan de tomaten onttrokken is. dat kan dus wel een beetje water gebruiken. bij die tomaten op blik, is dat niet gebeurd. daar is waarschijnlijk zelfs water bijgevoegd. maar zo te zien is het aardig ingedampt. | |
marc0871 | donderdag 22 mei 2014 @ 20:47 |
om scheve gezichten te vermijden, omdat de een een balletje meer heeft dan de ander.
| |
Isabeau | donderdag 22 mei 2014 @ 20:49 |
Prima toch! Niks te dun ![]() | |
wiskundenoob | donderdag 22 mei 2014 @ 21:50 |
Wanneer komt het topic Traditionele Nederlandse maaltijd a la XXX? ![]() | |
Spanky78 | donderdag 22 mei 2014 @ 22:23 |
Ik zie ook wel onvermogen om om te gaan met feedback. Is ook lastig. Maar leren doe je ook niet alleen door zelf rond te pielen (kan soms wel helpen). En sorry, ik vond veel recepten nog wel mevallen, maar dit was voor mij wel het toppunt. Dus ik wilde hier inderdaad wel commentaar op geven. | |
Spanky78 | donderdag 22 mei 2014 @ 22:27 |
Wist je dat het nog mooier bruint als je een beetje bicarbonaat (zonder het koolzur) erbij doet tijdens bakken. Dan versnel je de smaakvormende reactie enorm. Later wel een beetje extra zuur terug brengen door bijvoorbeeld wat azijn. Normaal houd ik niet zo van gehakt, maar ik heb het wel eens geprobeerd met een heel goed resultaat. | |
marc0871 | donderdag 22 mei 2014 @ 22:34 |
ik zou zeggen; wat let je? of wou je het ervan leren? | |
wiskundenoob | donderdag 22 mei 2014 @ 22:38 |
Ik zal er aan denken wanneer ik aardappels eet ![]() | |
Captain_Fabulous | vrijdag 23 mei 2014 @ 08:52 |
Ik blijf er op hameren, dat je eerst de ui moet fruiten, en dan het gehakt erbij. Alleen zit je dan met een dilemma, dan moet je olie in de pan doen. Maar je gehakt kun je best zonder olie bakken, daat zit vet zat in. Dus...eerst even het gehakt aanbraden en losmaken, dan dat naar de rand van de koekepan schuiven, en de ui in het midden in het gehaktvet bruinen tot je die lekkere zoete aangebrade maar niet verbrande smaak hebt! Ik zal er even wat plaatjes van maken dit weekend, want ik krijg heel erg veel zin in spaghetti van al jullie creaties. Dus ik zal me ook maar bloot stellen aan de kritiek, en mijn spaghetti op het interwebs gooien! | |
marc0871 | vrijdag 23 mei 2014 @ 09:31 |
je ziet het idd overal; eerst een uitje en knoflook fruiten, en dan het gehakt. voor mij geeft het echter een beter resultaat, als eerst het gehakt wordt geruld . de uiensmaak blijft wat frisser, en de knoflook heeft minder kans om te verbranden. persoonlijke mening en ervaring, maar het staat eenieder vrij om het op de eigen manier te doen. dat is ook net het mooie van koken; een recept is een richtlijn. hoe je die interpreteert, ligt helemaal bij jou. | |
Captain_Fabulous | vrijdag 23 mei 2014 @ 09:52 |
De knof doe ik inderdaad ook pas als de ui een beetje kleur heeft, zo vies vind ik dat als het verbrand... | |
Grifte | vrijdag 23 mei 2014 @ 10:02 |
Prima topic Marco, laat die nobuddies hier maar kritiek op jou leveren, die weten niet eens of er lucht of zand in een bal gehakt zit. | |
Captain_Fabulous | vrijdag 23 mei 2014 @ 10:05 |
Bal gehakt met wat mozarella erin, of blauwe kaas, ook lekker....of een klein eitje.... | |
minilot | vrijdag 23 mei 2014 @ 10:33 |
Voor wie supermarktgehakt zat is, maar toch het vleescomponent voor de pasta uit de supermarkt wil halen (en daar reken ik mezelf ook onder ![]() ![]() Worstvlees is net zo makkelijk, maar veel smakelijker, vetter en fijner rul te bakken dan supermarktgehakt (dat er vaak wonderwel in slaagt om zowel kleddernat als kurkdroog tegelijk te zijn). Wie tevreden is met supermarktgehakt, ook prima. ![]() | |
minilot | vrijdag 23 mei 2014 @ 10:34 |
![]() Werkt ook goed als je uiensoep wilt maken en dan halverwege meer haast hebt dan je denkt. Lepeltje bicarbonaat bij de uien en hopsa: zacht en bruin! | |
marc0871 | vrijdag 23 mei 2014 @ 11:09 |
lekker. zuiveringszout. heb je meteen geen last van brandend maagzuur, na het eten ![]() aan de andere kant word het ook gebruikt als bakpoeder, en zit het in zelfrijzend bakmeel. | |
minilot | vrijdag 23 mei 2014 @ 11:10 |
Precies. ![]() Trouwens, door dit topic heb ik toevallig gisteren wél helemaal spaghetti gegeten, en dat was echt al een jaar geleden ofzo. Dus dank! De mijne was wel heel anders, maar uiteindelijk niettemin een bord spaghetti met 'rode saus' en vlees. ![]() | |
kanovinnie | vrijdag 23 mei 2014 @ 17:42 |
Protip: Als het te veel is voor 1 dag, vergeet het dan niet in de koelkast te zetten met de deksel erop. Pasta droogt uit ![]() | |
marc0871 | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:17 |
hé, als het maar lekker is. toch? | |
marc0871 | vrijdag 23 mei 2014 @ 18:21 |
uh. ja. en pasta invriezen is ook niet het slimste. wordt het melig van. | |
Spanky78 | vrijdag 23 mei 2014 @ 20:02 |
Je moet het later in het proces natuurlijk wel neutraliseren met zuur. Anders heb je inderdaad een wat rare smaak. Maar het bruinen gaat heel veel sneller. Je krijgt veel diepere 'gebakken' smaak. | |
Molo | vrijdag 23 mei 2014 @ 22:04 |
ik vind kant en klare worst uit de supermarkt vaak veel en veel te zout. Ik koop er eigenlijk alleen nog chipolataworstjes en merguez | |
sirdanilot | vrijdag 23 mei 2014 @ 22:16 |
Dan liever wat specifieker. Bijvoorbeeld 'Stamppot met worst a la XXX' en 'Erwtensoep a la XXX'. Maar de meeste mensen maken die dingen op een beetje de zelfde manier, lijkt me. Dit is een protip, en doe ik ook heel vaak. De worst bevat inderdaad zout, maar dan doe je bij de rest gewoon minder zout. En spek is bijvoorbeeld ook zout (ook lekker in de pasta trouwens, maar ik houd van alles waar spek in zit ![]() | |
wiskundenoob | vrijdag 23 mei 2014 @ 22:19 |
Ik heb nog nooit stamppot gemaakt, en kan me even niet herinneren wat er in stamppot zit ![]() Erwtensoep lijkt mij super lastig. Heb het ooit een keer willen maken, maar nadat ik een videorecept ervan heb gezien liet ik dat idee varen. | |
sirdanilot | vrijdag 23 mei 2014 @ 22:26 |
? Ben je een allochtoon of zo? | |
Molo | vrijdag 23 mei 2014 @ 22:28 |
een Portugese vriendin van me maakt heerlijke (Portugese) erwtensoep, dus dat argument is invalid ![]() | |
sirdanilot | vrijdag 23 mei 2014 @ 22:31 |
Ja maar Hollandse erwtensoep is heel anders natuurlijk. Ik ken wel Portugees eten maar de erwtensoep heb ik nooit op, klinkt interessant | |
wiskundenoob | vrijdag 23 mei 2014 @ 22:37 |
ja | |
sirdanilot | vrijdag 23 mei 2014 @ 22:42 |
Dan vind je erwtensoep en stamppot toch ook gewoon niet lekker? Mijn buitenlandse familie moet dat echt niet hoor ![]() | |
Molo | vrijdag 23 mei 2014 @ 22:45 |
Meeste stamppot en erwtensoep is dan ook niet te vreten ![]() | |
wiskundenoob | vrijdag 23 mei 2014 @ 22:56 |
Lol. ![]() Pannenkoeken op z'n Nederlands ben ik niet zo'n fan van. Nasi van de Chinees in Nederland is niet te hachelen. Meestal is het te vet, rijst gortdroog ook al is het doordrenkt met olie, en vaak in een ranzig keuken klaargemaakt. Wat betreft stamppot, geen idee, heb het al een lange tijd niet gegeten, maar aardappels zijn ook donders lekker. Dus het vies vinden gaat lastig worden. ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door wiskundenoob op 23-05-2014 23:01:51 ] | |
sirdanilot | vrijdag 23 mei 2014 @ 23:42 |
Als het goed is klaar gemaakt wel hoor. Maar vooral met erwtensoep wil dat nog wel eens misgaan. |