FOK!forum / Culinesse à gogo / spaghetti a la marco - met fotoverslag
marc0871zondag 18 mei 2014 @ 19:32
na al het nasi geweld, nu dan spaghetti.

PXlkcrb.jpg
de basis. met alvast een pilsje erbij, voor tijdens het harde werken

alvast excuus voor het gebrek aan hoofdletter. ts doet daar niet aan.

ts vind de pastasauzen uit pakjes, potjes en zakjes niet lekker, dus hij moest zijn eigen skills maar eens gebruiken.
dus maar beginnen met het opzoeken van wat pannen.

aoFLVgN.jpg
de pannen.

een middelgrote voor de saus, en een grote voor de pasta (ts kookte voor zijn ouders, die avond.).

even de overige ingrediënten in vogelvlucht.
de plaatjes spreken toch voor zich.

45Z1Z2M.jpg
rundergehakt

sYTcd0t.jpg
groenten. in dit geval ui,paprika en knoflook.

y28Ppgm.jpg
kruiden, specerijen en wat olijfolie.

goed, nu we dat aan de kant hebben, kunnen we gaan koken.

maar eerst nog even aandacht voor de veiligheid.
en dan met name die voor de voetjes.

ts draagt leren slippers, voor het geval er onverhoopt voedingswaren of keukengerei naar beneden komt.

97xbBZK.jpg

nou, daar gaat ie dan.
eerst gaat er een scheutje olijfolie in de kleinste pan.

VE1OH4q.jpg

daar gaat dan het gehakt bij, dat ik rul bak.
in dit geval zo'n 400 gram.

q1sZ590.jpg

als dat rondom bruin is (helemaal gaar hoeft nog niet. daar krijgt het nog plenty gelegenheid voor.), gaan de groenten erbij.
2 middelgrote uien en een halve rode paprika in kleine blokjes, en 3 tenen zeer fijngehakte knoflook.

nwBeAtl.jpg

dat laat ik even meefruiten, terwijl het gehakt verder gaar wordt.

de geur die er dan al vanaf komt, is zeer aangenaam.
gebakken ui en knoflook. heerlijk.

maar we zijn er nog niet.
het volgende dat erbij gaat, zijn 1 1/2 blikje dubbel geconcentreerde tomatenpuree.

iy08yit.jpg

dit wordt door het mengsel geroerd, zodat het even de tijd heeft om te ontzuren.
zet ook meteen het gas wat lager, zodat je iets meer tijd hebt voor de volgende stap.
anders heb je de kans dat de puree aan gaat branden (door scha en schand, mensen.)

dan is het tijd voor de kruiden en specerijen.

eerst wat zout en peper

ye358yg.jpgbpzpAPH.jpg

ik doe dat meer op gevoel, dus daar heb ik even geen precieze hoeveelheden bij.
is voor nu ook nog niet van heel er groot belang, want meestal kan er later nog wel wat bij.
zorg er alleen wel voor, dat je er niet teveel bij doet.

dan de rest van de kruiden.

p8YkCB4.jpg

van de paprikapoeder gaat er zo'n 1 1/2 tot 2 theelepels bij.

bDYA0tC.jpg

de peterselie kan wel een eetlepel hebben.

I28kf8N.jpg

oregano; 2 theelepels.

en als laatste

rV7nKnr.jpg

een theelepel italiaanse kruiden.

roer nu alles goed door elkaar.

doe er als laatste 2 limonade, of 1 longdrink glas water bij, of iig dat het net niet onder water staat,

kRsqJJF.jpg

en roer goed door.

mIC19kT.jpg

doe het deksel op de pan, en zet deze op het kleinste pitje dat je hebt.
zet deze op de laagste stand.
laat de saus een half uur tot 3 kwartier sudderen.
roer af en toe nog eens door, en proef in de laatste 10 minuten of er nog wat zout en/of peper bij mag.

dan de pasta.
in dit geval dus spaghetti, maar dat kan dus vanalles zijn.

eerst maar een pan water opzetten.

CK4XMlz.jpg

daar gaat een bouillonblokje bij.

9N6XfQp.jpg

in dit geval rund, maar je kan er ook groentebouillon, of zelfs ketjap voor gebruiken.
of je doet gewoon zout in het water.

als het water kookt, kan de pasta erin.
de spaghetti breek ik altijd doormidden.
vind ik makkelijker.

iW2eG0f.jpg

als de pasta gaar is, gooi je het in een vergiet om uit te lekken.

9fI5aBA.jpg

daarna meteen weer in de pan, en de saus erbij.

UxC81xQ.jpg

goed door elkaar roeren, en opscheppen.

mrBRJGt.jpg

eet smakelijk.
Elanzondag 18 mei 2014 @ 19:34
_O_ goed topic ^O^
marc0871zondag 18 mei 2014 @ 19:36
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:34 schreef Elan het volgende:
_O_ goed topic ^O^
dank :W
ShevaJBzondag 18 mei 2014 @ 19:38
Ga ik ook eens proberen! Zou het geen optie zijn om er een paar van die gepelde tomaten uit blik doorheen te koken?
Hyaenidaezondag 18 mei 2014 @ 19:38
Gadver, bij het gehakt uit de supermarkt ben ik afgehaakt.
De houten snijplank heb ik dus officieel niet gezien en mag ik dus ook geen commentaar meer op leveren.
FutureFairytalezondag 18 mei 2014 @ 19:38
Waar is de kaas?
Cinderella_Manzondag 18 mei 2014 @ 19:39
en de rode wijn
Helsinkizondag 18 mei 2014 @ 19:40
quote:
1s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar is de kaas?
marc0871zondag 18 mei 2014 @ 19:46
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:38 schreef ShevaJB het volgende:
Ga ik ook eens proberen! Zou het geen optie zijn om er een paar van die gepelde tomaten uit blik doorheen te koken?
kan je doen.
misschien dan alleen het grote blikje puree gebruiken.

maar dit is hoe ik het maak.
voor de rest mag je je uitleven ;)
marc0871zondag 18 mei 2014 @ 19:49
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:38 schreef Hyaenidae het volgende:
Gadver, bij het gehakt uit de supermarkt ben ik afgehaakt.
tja, anders hadden mijn ouders niet in huis.

quote:
De houten snijplank heb ik dus officieel niet gezien en mag ik dus ook geen commentaar meer op leveren.
:{w bamboe.
marc0871zondag 18 mei 2014 @ 19:50
quote:
1s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar is de kaas?
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:40 schreef Helsinki het volgende:

[..]

mag je er lekker zelf bij doen.
MMGYMCMBzondag 18 mei 2014 @ 19:50
Ziet er zeer goed uit, prima gebruik van kruiden ook, maar die nagel van je jongen :') :r _O-.

http://i.imgur.com/kRsqJJF.jpg
marc0871zondag 18 mei 2014 @ 19:51
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:39 schreef Cinderella_Man het volgende:
en de rode wijn
drink ik niet, dus ga ik ook niet erbij zetten.
marc0871zondag 18 mei 2014 @ 19:53
quote:
10s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:50 schreef MMGYMCMB het volgende:
Ziet er zeer goed uit, prima gebruik van kruiden ook, maar die nagel van je jongen :') :r _O-.

http://i.imgur.com/kRsqJJF.jpg
tja, sorry.
de plantsappen van de paprika trekken nogal in je huid.
na 2 keer douchen en 3 keer afwassen was het er nog niet vanaf.
MMGYMCMBzondag 18 mei 2014 @ 19:55
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:53 schreef marc0871 het volgende:

[..]

tja, sorry.
de plantsappen van de paprika trekken nogal in je huid.
na 2 keer douchen en 3 keer afwassen was het er nog niet vanaf.
Oh, is dat het. Dacht dat je voor het koken je hele tuin met de hand had omgeploegd.
marc0871zondag 18 mei 2014 @ 19:59
quote:
14s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:55 schreef MMGYMCMB het volgende:

[..]

Oh, is dat het. Dacht dat je voor het koken je hele tuin met de hand had omgeploegd.
ik heb nu een weekje vrij.
ik mag hopen dat mijn handen dan net weer helemaal schoon zijn, voordat ik ze op het werk weer vuil mag maken :{ ;(
flipsenzondag 18 mei 2014 @ 20:00
Supermarktgehakt :r Geen verse kruiden gebruiken :r Niet je eigen spaghetti maken :r Kortom: waardeloos.

Deze internetheld heeft zojuist pasta gegeten met een sausje van Honig :P
marc0871zondag 18 mei 2014 @ 20:02
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 20:00 schreef flipsen het volgende:
Supermarktgehakt :r Geen verse kruiden gebruiken :r Niet je eigen spaghetti maken :r Kortom: waardeloos.

Deze internetheld heeft zojuist pasta gegeten met een sausje van Honig :P
zelfs mijn spaghetti was niet van honig ;)
flipsenzondag 18 mei 2014 @ 20:02
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 20:02 schreef marc0871 het volgende:

[..]

zelfs mijn spaghetti was niet van honig ;)
Herstel, sausje was van Knorrrrrr
marc0871zondag 18 mei 2014 @ 20:04
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 20:02 schreef flipsen het volgende:

[..]

Herstel, sausje was van Knorrrrrr
nog erger :')
HaverMoutKoekjezondag 18 mei 2014 @ 20:52
Eerst ui, dan gehakt.
marc0871zondag 18 mei 2014 @ 20:54
quote:
1s.gif Op zondag 18 mei 2014 20:52 schreef computergirl het volgende:
Eerst ui, dan gehakt.
heb ik geprobeerd.
dit werkt beter.
Dandilionzondag 18 mei 2014 @ 23:13
Halve rode paprika 2 uien en teentje knoflook, man wat weinig groente zeg! Mag best meer in vind ik.
Molozondag 18 mei 2014 @ 23:17
Tering wat een droefheid ;(
marc0871maandag 19 mei 2014 @ 01:18
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 23:13 schreef Dandilion het volgende:
Halve rode paprika 2 uien en teentje knoflook, man wat weinig groente zeg! Mag best meer in vind ik.
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 23:17 schreef Molo het volgende:
Tering wat een droefheid ;(
tips?
D_Amaandag 19 mei 2014 @ 08:19
Toptiptopic *O*
kanovinniemaandag 19 mei 2014 @ 08:31
Wat een creatie weer in CUL _O_
De snobs zullen er vast wat op aan te merken hebben, maar daar zijn het dan ook snobs voor.

Ik ga dit gerecht binnenkort proberen
H.FRmaandag 19 mei 2014 @ 11:12
Leuk topic! :)

Maar:

quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 23:13 schreef Dandilion het volgende:
Halve rode paprika 2 uien en teentje knoflook, man wat weinig groente zeg! Mag best meer in vind ik.
Dan denk ik bijvoorbeeld aan meer paprika (een stuk of 3).
#ANONIEMmaandag 19 mei 2014 @ 11:16
Als je het niet eng vindt om te experimenteren zou je ook wortel en selderij kunnen toevoegen
marc0871maandag 19 mei 2014 @ 12:44
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 11:12 schreef H.FR het volgende:
Leuk topic! :)

Maar:

[..]

Dan denk ik bijvoorbeeld aan meer paprika (een stuk of 3).
de paprika's die ik meeneem van mijn werk, zijn al gauw 300+ gram, waar die in de supermarkt ergens tussen de 160 en 180 gram zijn ;)
had ik eigenlijk nog rekening mee moeten houden.
beroepsdeformatie, zullen we maar zeggen ;)
marc0871maandag 19 mei 2014 @ 12:46
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 11:16 schreef beeer het volgende:
Als je het niet eng vindt om te experimenteren zou je ook wortel en selderij kunnen toevoegen
wortel vind ik persoonlijk niet lekker, maar zou kunnen.
selderij heb ik wel eens geprobeerd.
ik was er niet gek van, maar leef je uit.
marc0871maandag 19 mei 2014 @ 12:47
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 08:19 schreef Dark_Angelus het volgende:
Toptiptopic *O*
dank :W
marc0871maandag 19 mei 2014 @ 12:54
quote:
14s.gif Op maandag 19 mei 2014 08:31 schreef kanovinnie het volgende:
Wat een creatie weer in CUL _O_
De snobs zullen er vast wat op aan te merken hebben, maar daar zijn het dan ook snobs voor.

Ik ga dit gerecht binnenkort proberen
zeurpieten heb je altijd.
zo van 'ja, maar ik zou...' en 'zou je niet beter...'.
nee. nee dat doe ik niet.
dit is hoe ik het maak, en dat wilde ik hier laten zien.
kunnen ze mee dealen, of niet.
ze zien maar.
kunnen ze beter? mogen ze het laten zien.

enne, doen ^O^ .
ik ben er al een jaar of 7 erg blij mee.
laat maar weten wat je ervan vind.
WJMWmaandag 19 mei 2014 @ 13:00
Lol dit is toch gewoon de meest basic pastasaus die er is? Verder, minder puree en ipv daarvan wat tomaat uit blik en wat fritto. Ipv zout en peper wat groentenbouillon. Is al veel beter dan. Wat witte wijn mee laten pruttelen de laatste minuten en wat parmezaan on top en je hoeft die matige kruiden uit pot ook niet meer mee te koken voor wat smaak.

Waarom is dit een topic waard? (Of ben ik te autistisch om de grap te zien?)
kanovinniemaandag 19 mei 2014 @ 13:00
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 12:54 schreef marc0871 het volgende:

[..]

zeurpieten heb je altijd.
zo van 'ja, maar ik zou...' en 'zou je niet beter...'.
nee. nee dat doe ik niet.
dit is hoe ik het maak, en dat wilde ik hier laten zien.
kunnen ze mee dealen, of niet.
ze zien maar.
kunnen ze beter? mogen ze het laten zien.

enne, doen ^O^ .
ik ben er al een jaar of 7 erg blij mee.
laat maar weten wat je ervan vind.

Voor vanavond heb ik al rijst, kipschnitzel, snijbonen overgoten met een heerlijke pindasaus op het menu, maar het kan zomaar zijn dat ik morgen deze lekkernij klaarmaak!
kanovinniemaandag 19 mei 2014 @ 13:01
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:00 schreef WJMW het volgende:
Lol dit is toch gewoon de meest basic pastasaus die er is? Verder, minder puree en ipv daarvan wat tomaat uit blik en wat fritto. Ipv zout en peper wat groentenbouillon. Is al veel beter dan. Wat witte wijn mee laten pruttelen de laatste minuten en wat parmezaan on top en je hoeft die matige kruiden uit pot ook niet meer mee te koken voor wat smaak.

Waarom is dit een topic waard? (Of ben ik te autistisch om de grap te zien?)
Laat maar zien hoe je het moet doen ipv zo elitair te lopen roepen dat het beter kan. Jij kan zeker ook pasta a la kano niet waarderen?
marc0871maandag 19 mei 2014 @ 13:16
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:00 schreef WJMW het volgende:
Lol dit is toch gewoon de meest basic pastasaus die er is? Verder, minder puree en ipv daarvan wat tomaat uit blik en wat fritto. Ipv zout en peper wat groentenbouillon. Is al veel beter dan. Wat witte wijn mee laten pruttelen de laatste minuten en wat parmezaan on top en je hoeft die matige kruiden uit pot ook niet meer mee te koken voor wat smaak.

Waarom is dit een topic waard? (Of ben ik te autistisch om de grap te zien?)
waarom zou 'basic' niet lekker kunnen zijn?
zelfs meneer oliver kreeg in italie te horen, dat hij te veel in zijn 'italiaanse' gerechten deed.
beetje onder het mom van 'less is more'.

en of dit een grap is?
nee. dit is geen grap.
dit is om te laten zien hoe ik (IK) mijn pastasaus maak, en om mensen misschien te inspireren om de potjes en de pakjes eens te laten staan.
culinesse a gogo leek mij daar een goede plaats voor.
ga jij me nou vertellen dat ik daar helemaal fout in zit?
marc0871maandag 19 mei 2014 @ 13:19
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:00 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Voor vanavond heb ik al rijst, kipschnitzel, snijbonen overgoten met een heerlijke pindasaus op het menu, maar het kan zomaar zijn dat ik morgen deze lekkernij klaarmaak!
klinkt ook goed :9~ . op de snijbonen na dan :r .
maar daar is vast wel wat op te verzinnen ;)
marc0871maandag 19 mei 2014 @ 13:24
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:01 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Laat maar zien hoe je het moet doen ipv zo elitair te lopen roepen dat het beter kan. Jij kan zeker ook pasta a la kano niet waarderen?
pasta a la kano ziet er ook veelbelovend uit.
misschien ook eens proberen.
net als nasi a la johannes.
alhoewel ik zelf ook een mean potje nasi/ bami kan brouwen ;)

[ Bericht 4% gewijzigd door marc0871 op 19-05-2014 14:28:30 ]
Lienekienmaandag 19 mei 2014 @ 13:27
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:00 schreef WJMW het volgende:
Lol dit is toch gewoon de meest basic pastasaus die er is? Verder, minder puree en ipv daarvan wat tomaat uit blik en wat fritto. Ipv zout en peper wat groentenbouillon. Is al veel beter dan. Wat witte wijn mee laten pruttelen de laatste minuten en wat parmezaan on top en je hoeft die matige kruiden uit pot ook niet meer mee te koken voor wat smaak.

Waarom is dit een topic waard? (Of ben ik te autistisch om de grap te zien?)
Het is basic, maar men moet toch ergens beginnen. Het is best handig voor de noobs dat er plaatjes bij staan.
WJMWmaandag 19 mei 2014 @ 13:30
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:16 schreef marc0871 het volgende:

[..]

waarom zou 'basic' niet lekker kunnen zijn?
zelfs meneer oliver kreeg in italie te horen, dat hij te veel in zijn 'italiaanse' gerechten deed.
beetje onder het mom van 'less is more'.

en of dit een grap is?
nee. dit is geen grap.
dit is om te laten zien hoe ik (IK) mijn pastasaus maak, en om mensen misschien te inspireren om de potjes en de pakjes eens te laten staan.
culinesse a gogo leek mij daar een goede plaats voor.
ga jij me nou vertellen dat ik daar helemaal fout in zit?
Omdat je sausje gewoon heel erg matig is, terwijl het door andere ingrediënten te gebruiken met hetzelfde gemak veel beter kan. Je hebt er een heel stappenplan bij gemaakt terwijl dit in 4 zinnen is uit te leggen, ik dacht echt dat je grappig probeerde te zijn. Zoiets als uitgebreid uitleggen hoe je pannenkoeken of een eitje moet bakken.
Lienekienmaandag 19 mei 2014 @ 13:31
quote:
1s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:30 schreef WJMW het volgende:

[..]

Omdat je sausje gewoon heel erg matig is, terwijl het door andere ingrediënten te gebruiken met hetzelfde gemak veel beter kan. Je hebt er een heel stappenplan bij gemaakt terwijl dit in 4 zinnen is uit te leggen, ik dacht echt dat je grappig probeerde te zijn. Zoiets als uitgebreid uitleggen hoe je pannenkoeken of een eitje moet bakken.
Het is ook gewoon een grap.
marc0871maandag 19 mei 2014 @ 13:31
quote:
1s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:30 schreef WJMW het volgende:

[..]

Omdat je sausje gewoon heel erg matig is, terwijl het door andere ingrediënten te gebruiken met hetzelfde gemak veel beter kan. Je hebt er een heel stappenplan bij gemaakt terwijl dit in 4 zinnen is uit te leggen, ik dacht echt dat je grappig probeerde te zijn. Zoiets als uitgebreid uitleggen hoe je pannenkoeken of een eitje moet bakken.
nee. jij ziet echt de lol van dit soort projectjes niet in.
jammer voor jou, joh.
kanovinniemaandag 19 mei 2014 @ 13:31
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:24 schreef marc0871 het volgende:

[..]

pasta a la kano ziet er ook veelbelovend uit.
misschien ook eens proberen.
net als nasi a la johannes.
alhoewel ik zelf ook een mean potje nasi/ bami kan brouwen ;)
Ik zou zeggen, maak zelf eens de nasi a la johannes en dan kan je in dat topic altijd nog je eigen creatie plaatsen voor de afwisseling. Johannes zal dat zeker kunnen waarderen!
marc0871maandag 19 mei 2014 @ 13:33
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:31 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Ik zou zeggen, maak zelf eens de nasi a la johannes en dan kan je in dat topic altijd nog je eigen creatie plaatsen voor de afwisseling. Johannes zal dat zeker kunnen waarderen!
he man, gaat zeker gebeuren ^O^
and then some ;)
Isabeaumaandag 19 mei 2014 @ 14:40
Beetje offtopic is helemaal niet erg, maar ik vond de woordenwisseling die ik verwijderd heb echt te ver gaan.

WJMW, je bent welkom om (graag met foto's) te laten zien hoe jij je spaghetti maakt.
MMGYMCMBmaandag 19 mei 2014 @ 14:44
Mensen die doen alsof dit basic is, terwijl ondertussen half Nederland nog water laat aanbranden :').
TimeJumpermaandag 19 mei 2014 @ 21:25
Nou ik ben er als kookkneus blij mee *O*
Dit kan ik gewoon maken :Y
Beter dan die recepten die ik eens opzoek waarin de onmogelijkste dingen staan die ik eerst weer moet gaan halen en al een godsvermogen kwijt ben voordat ik eindelijk een maaltijd op tafel kan zetten.
En dat dan vervolgens nog mislukt ook :'(

Dus ik zou zeggen, op naar het volgende topic met het volgende recept *O*
Spanky78maandag 19 mei 2014 @ 21:26
Dit ziet er serieus smerig uit. Wat meer groenten, wat minder van die geconcentreerde meuk. Tegen gepelde tomaten uit blik heb ik overigens niet zoveel, maar dat concentraat is niet echt lekker.

Doe me dan die nasi van johannes maar.
kanovinniemaandag 19 mei 2014 @ 21:27
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 21:25 schreef TimeJumper het volgende:
Nou ik ben er als kookkneus blij mee *O*
Dit kan ik gewoon maken :Y
Beter dan die recepten die ik eens opzoek waarin de onmogelijkste dingen staan die ik eerst weer moet gaan halen en al een godsvermogen kwijt ben voordat ik eindelijk een maaltijd op tafel kan zetten.
En dat dan vervolgens nog mislukt ook :'(

Dus ik zou zeggen, op naar het volgende topic met het volgende recept *O*
Heb je de nasi a la johannes en de macaroni a la kano al geprobeerd?
marc0871maandag 19 mei 2014 @ 22:11
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 21:25 schreef TimeJumper het volgende:
Nou ik ben er als kookkneus blij mee *O*
Dit kan ik gewoon maken :Y
Beter dan die recepten die ik eens opzoek waarin de onmogelijkste dingen staan die ik eerst weer moet gaan halen en al een godsvermogen kwijt ben voordat ik eindelijk een maaltijd op tafel kan zetten.
En dat dan vervolgens nog mislukt ook :'(

Dus ik zou zeggen, op naar het volgende topic met het volgende recept *O*
ja, natuurlijk kan je dit gewoon maken.
ik doe het ook.
simpel, makkelijk, goedkoop en lekker.
het hoeft allemaal niet zo moeilijk.

de volgende wordt net zo eenvoudig.
hou je van chili con carne?
marc0871maandag 19 mei 2014 @ 22:12
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 21:26 schreef Spanky78 het volgende:
Dit ziet er serieus smerig uit. Wat meer groenten, wat minder van die geconcentreerde meuk. Tegen gepelde tomaten uit blik heb ik overigens niet zoveel, maar dat concentraat is niet echt lekker.

Doe me dan die nasi van johannes maar.
laat maar zien hoe jij het doet.
roeptoeteren kunnen we allemaal.
Spanky78maandag 19 mei 2014 @ 22:25
Prima. Ik zal je een receptje geven knul. Geen foto's want geen zin:

Nodig, pastamachine of geduld om reepjes te snijden. Een grote koekenpan (30 cm) of wok voor de saus, pan om pasta in te koken.

Maak verse pasta van ca 250g. harde pastabloem en twee eitjes. Laat rusten en maak en fetuccine van met een machientje. Neem ca 150-200 gram spekjes, bak dit licht krokant, voeg dan een gesnipperd uitje, drie tenen gesnipperde knoflook toe en smoor. Voeg twee paprika's toe, of drie. Liefst rode puntpaprika's, maar gele en oranje ook prima. Blus af met een glas witte wijn als alles samen heeft kunnen smoren. Voeg een laurierblaadje toe terwijl de wijn kookt. Neem 500 gram goed rijpe tomaten, iets van tasty tom ofzo, die je een week in het raamkozijn laat rijpen, snijd ze even in vieren en knijp de pitjes er even uit.

Laat even pruttelen tot de tomaat de saus stevigheid geeft en kook de pasta in gezouten water in 1 a twee minuten halfgaar.

Proef je saus en voeg verse salie, peper en zout naar smaak toe. Voeg dan de gekookte pasta toe en meng met de saus. Zet nog even goed aan in de pan zodat de saus goed pakt op je pasta en serveer. Bestrooi rijkelijk met grana padano in vlokken, of parmezaan.

Veel plezier ermee, net zo snel klaar als jouw receptje, alleen de pasta kun je het beste even vooraf maken.

P.S. dit is als je het handig doet net zo snel klaar als jouw recept.
marc0871maandag 19 mei 2014 @ 23:51
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 22:25 schreef Spanky78 het volgende:
Prima. Ik zal je een receptje geven knul. Geen foto's want geen zin:

Nodig, pastamachine of geduld om reepjes te snijden. Een grote koekenpan (30 cm) of wok voor de saus, pan om pasta in te koken.

Maak verse pasta van ca 250g. harde pastabloem en twee eitjes. Laat rusten en maak en fetuccine van met een machientje. Neem ca 150-200 gram spekjes, bak dit licht krokant, voeg dan een gesnipperd uitje, drie tenen gesnipperde knoflook toe en smoor. Voeg twee paprika's toe, of drie. Liefst rode puntpaprika's, maar gele en oranje ook prima. Blus af met een glas witte wijn als alles samen heeft kunnen smoren. Voeg een laurierblaadje toe terwijl de wijn kookt. Neem 500 gram goed rijpe tomaten, iets van tasty tom ofzo, die je een week in het raamkozijn laat rijpen, snijd ze even in vieren en knijp de pitjes er even uit.

Laat even pruttelen tot de tomaat de saus stevigheid geeft en kook de pasta in gezouten water in 1 a twee minuten halfgaar.

Proef je saus en voeg verse salie, peper en zout naar smaak toe. Voeg dan de gekookte pasta toe en meng met de saus. Zet nog even goed aan in de pan zodat de saus goed pakt op je pasta en serveer. Bestrooi rijkelijk met grana padano in vlokken, of parmezaan.

Veel plezier ermee, net zo snel klaar als jouw receptje, alleen de pasta kun je het beste even vooraf maken.

P.S. dit is als je het handig doet net zo snel klaar als jouw recept.
anders dan die verse tomaten, zie ik niet meer groenten.
verder; waar zijn het gehakt, de oregano en italiaanse kruiden?
ik zie niet hoe een glas wijn, een laurierblaadje en een stukje kaas, meer smaak geven dan de kruiden in mijn saus.

en dan ook nog de mensen die net van de pakjes en zakjes af zijn, gaan wegjagen met zelfgemaakte pasta :')
sirdanilotdinsdag 20 mei 2014 @ 00:26
Zelfgemaakte pasta heeft niet heel veel meerwaarde boven het gebruik van een GOED MERK kant en klare pasta. Ik zou het vooral maken omdat het leuk is om pasta te maken (en goedkoper dan een GOED MERK pasta), meer niet.

Verder vind ik dit basisrecept echt prima voor de beginnende koker. Nog wat tips:

- idd ingeblikte tomaat gebruiken ipv een deel van de tomatenpuree
- er kunnen allerlei groenten in. voorgesneden, maar ook vers, b.v. wortel, selderij, courgette, verse tomaat...
- geraspte kaas op het eind maakt het wel echt beter
- gebruik een KOEKENPAN of WOK voor het gehakt !
- als je verse kruiden hebt, is dat beter. vooral basilicum en/of peterselie. Met het gebruik van gedroogde oregano/ital kruiden is niks mis want die behouden hun smaak als ze gedroogd worden, maar gedroogde peterselie/basilicum is smakeloos.
#ANONIEMdinsdag 20 mei 2014 @ 00:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 00:26 schreef sirdanilot het volgende:
Met het gebruik van gedroogde oregano/ital kruiden is niks mis want die behouden hun smaak als ze gedroogd worden, maar gedroogde peterselie/basilicum is smakeloos.
Goh, en wat denk je dat er in gedroogde Italiaanse kruiden zit? O.a. peterselie en bascilicum. :')

En definieer GOED MERK eens? Bertolli, Grand Italia, random supermarkt huismerk, Barilla, DeCecco, Vioello, etc.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 20-05-2014 00:36:29 ]
sirdanilotdinsdag 20 mei 2014 @ 00:33
Ital kruiden is voornamelijk oregano. Ik zou idd ook eerder alleen oregano gebruiken en niet de ital kruiden
johannes_vermeerdinsdag 20 mei 2014 @ 00:40
Ziet er goed uit. Een goede basis om mij ook maar eens in de Italiaanse school te verdiepen.
marc0871dinsdag 20 mei 2014 @ 00:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 00:40 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ziet er goed uit. Een goede basis om mij ook maar eens in de Italiaanse school te verdiepen.
aaah!! johannes in mijn topic.
nou heb ik het gemaakt, hoor.

enne, doen ^O^
#ANONIEMdinsdag 20 mei 2014 @ 00:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 00:33 schreef sirdanilot het volgende:
Ital kruiden is voornamelijk oregano. Ik zou idd ook eerder alleen oregano gebruiken en niet de ital kruiden
Neu... je moet niet lullen over dingen waar je niets van weet. Dit zijn Italiaanse kruiden:

Alloro, Basilico, Dragoncello, Ginepro, Origano, Peperoncino, Prezzemolo, Rosmarino, Salvia, Sedano & Timo.
#ANONIEMdinsdag 20 mei 2014 @ 01:28
Ziet er appetijtelijk uit :9
hottentotdinsdag 20 mei 2014 @ 02:05
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 01:18 schreef marc0871 het volgende:

[..]

[..]

tips?
Babymais en een scheutje rode wijn.
troveydinsdag 20 mei 2014 @ 02:37
Niets mis mee ^O^ en iedereen heeft nou eenmaal een andere manier van dit soort dingen maken en ieders smaak is anders maar als basisidee is dit prima....kun je zelf nog van alles toevoegen of weglaten. :P
TheLostArtofGivingaFuckdinsdag 20 mei 2014 @ 03:45
knal er bijv meer champignons/gewone paddestoelen in ..
Doe ook de oregano pas in de laatste minuut bij
TimeJumperdinsdag 20 mei 2014 @ 09:19
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 22:11 schreef marc0871 het volgende:

[..]

ja, natuurlijk kan je dit gewoon maken.
ik doe het ook.
simpel, makkelijk, goedkoop en lekker.
het hoeft allemaal niet zo moeilijk.

de volgende wordt net zo eenvoudig.
hou je van chili con carne?
Jazeker!!!! normaal maakte ik dat altijd met een pakje, maar ik wil daar eens vanaf, al die toevoegingen die daarin zitten.
Nou ik ben benieuwd.

quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 21:27 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Heb je de nasi a la johannes en de macaroni a la kano al geprobeerd?
Nee maar ga ik zeker proberen :Y
sirdanilotdinsdag 20 mei 2014 @ 09:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 02:05 schreef hottentot het volgende:

[..]

Babymais
:')
skippy22dinsdag 20 mei 2014 @ 14:15
quote:
1s.gif Op zondag 18 mei 2014 19:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar is de kaas?
En was je handen eens.
marc0871dinsdag 20 mei 2014 @ 16:21
quote:
9s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 14:15 schreef skippy22 het volgende:

[..]

En was je handen eens.
en lees jij de rest van het topic eens.
daar staat het uitgelegd.
we hebben niet allemaal een kantoorbaantje.
skippy22dinsdag 20 mei 2014 @ 16:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 16:21 schreef marc0871 het volgende:

[..]

en lees jij de rest van het topic eens.
daar staat het uitgelegd.
we hebben niet allemaal een kantoorbaantje.
Je bent dus een arbeider die zijn handen niet wast ?
skippy22dinsdag 20 mei 2014 @ 16:50
Een topic door lezen om te kijken waarom iemand zijn handen niet wast :') Fokkers :')
marc0871dinsdag 20 mei 2014 @ 17:04
quote:
9s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 16:50 schreef skippy22 het volgende:

[..]

Je bent dus een arbeider die zijn handen niet wast ?
en ga nou maar weer met je vriendjes spelen.

SPOILER
troll_dolls_a_l.jpg
hottentotdinsdag 20 mei 2014 @ 17:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 09:19 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

:')
Smaak is persoonlijk.

(En niet die dingen in een potje zuur van de supermarkt.)
GeorgeJonesdinsdag 20 mei 2014 @ 17:23
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 23:13 schreef Dandilion het volgende:
Halve rode paprika 2 uien en teentje knoflook, man wat weinig groente zeg! Mag best meer in vind ik.
Oef, dit is gewoon mannen hap. Groente is een ingrediënt geen doel op zich. Er had wel wat meer vlees in gemogen :).
Spanky78dinsdag 20 mei 2014 @ 20:26
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 23:51 schreef marc0871 het volgende:

[..]

anders dan die verse tomaten, zie ik niet meer groenten.
verder; waar zijn het gehakt, de oregano en italiaanse kruiden?
ik zie niet hoe een glas wijn, een laurierblaadje en een stukje kaas, meer smaak geven dan de kruiden in mijn saus.

en dan ook nog de mensen die net van de pakjes en zakjes af zijn, gaan wegjagen met zelfgemaakte pasta :')
Een ui, 3 paprika's en 500gr. verse tomaten.
En ja, dat glas wijn en de laurier geven smaak. Sterker nog, dordat je een beetje laurier voor warmte gebruikt en salie met het varkensvlees krijg je veel duidelijkere smaak, ipv de mengelmoes van italiaanse' kruiden. Italianen flikkeren zelden alles dwars door elkaar; men kiest zorgvuldig een paar ingredienten die duidelijk te proeven zijn. Maargoed. Je hoeft het niet te proberen, je hoeft het ook niet aan te nemen.

Je vroeg mij hoe het beter kan; dit is een manier. En er zijn er nog vele anderen. De pasta die jij hebt gemaakt is 'hollandse pasta' de gemiddelde italiaan zal het iet lusten, maar eerder in huilen uitbarsten.
Thezappadinsdag 20 mei 2014 @ 20:33
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 13:16 schreef marc0871 het volgende:

[..]

waarom zou 'basic' niet lekker kunnen zijn?
zelfs meneer oliver kreeg in italie te horen, dat hij te veel in zijn 'italiaanse' gerechten deed.
beetje onder het mom van 'less is more'.

en of dit een grap is?
nee. dit is geen grap.
dit is om te laten zien hoe ik (IK) mijn pastasaus maak, en om mensen misschien te inspireren om de potjes en de pakjes eens te laten staan.
culinesse a gogo leek mij daar een goede plaats voor.
ga jij me nou vertellen dat ik daar helemaal fout in zit?
Nee je basis is goed

Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed
marc0871dinsdag 20 mei 2014 @ 20:35
van mij mag je winnen, knul.
doe jij het op jou manier, dan doe ik het op mijn manier.

nog 1 ding;
ja, er zit bij jou meer groente (hoeveelheid) in, maar nog steeds niet meer groenten (soorten) ;).

lezen is ook een vak, hè?
marc0871dinsdag 20 mei 2014 @ 20:43
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 20:33 schreef Thezappa het volgende:

[..]

Nee je basis is goed

Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed
mijn naam mag misschien anders doen vermoeden, maar ik ben dan ook geen italiaan ;).
verder geloof ik het meteen.
maar je moet niet meteen alles gaan verwachten, van iemand die tot voor kort zelfs nog alles uit pakjes at.
dit was zo'n 7 jaar geleden mijn eerste gerecht dat ik 'from scratch' maakte.
dit, en iets wat ik pizza noem.
Thezappadinsdag 20 mei 2014 @ 20:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 20:43 schreef marc0871 het volgende:

[..]

mijn naam mag misschien anders doen vermoeden, maar ik ben dan ook geen italiaan ;).
verder geloof ik het meteen.
maar je moet niet meteen alles gaan verwachten, van iemand die tot voor kort zelfs nog alles uit pakjes at.
dit was zo'n 7 jaar geleden mijn eerste gerecht dat ik 'from scratch' maakte.
dit, en iets wat ik pizza noem.
Je zou er een simpel basis spagetti pakket door kunnen gooien

Eventueel voor wat pit wat peper?

Ik zou ook het gehakt meteen wat zout en peper geven als je het bakt
Ferrari_Tapedinsdag 20 mei 2014 @ 21:02
Aandachttekort.
sirdanilotdinsdag 20 mei 2014 @ 23:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 20:33 schreef Thezappa het volgende:

[..]

Nee je basis is goed

Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 20:33 schreef Thezappa het volgende:

[..]

Nee je basis is goed

Echter gebruiken die Italianen dan verse kruiden , lekker tomaten, en verse pasta..dan smaakt het al meteen goed
Hate to break it for you, maar denk je echt dat huis-tuin-en-keuken italianen zelf pasta gaan lopen draaien? Die kopen ook gewoon een GOED merk gedroogde pasta en gebruiken GOEDE tomaten uit blik.

En verse oregano is inderdaad ietsjes lekkerder dan gedroogde, maar niet dusdanig veel dat ook veel italianen niet zullen kiezen voor de gedroogde versie (want dat is natuurlijk veel makkelijker). Verse basilicum is wel een must, en echte parmigiano.
Adameswoensdag 21 mei 2014 @ 00:23
Peterselie uit potje heeft werkelijk geen smaak, beetje suiker erbij zorgt voor een fijnere tomatensmaak. Verder goed verslag
Elanwoensdag 21 mei 2014 @ 00:24
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 00:23 schreef Adames het volgende:
Peterselie uit potje heeft werkelijk geen smaak, beetje suiker erbij zorgt voor een fijnere tomatensmaak. Verder goed verslag
Alleen peterselie of überhaupt kruiden uit een potje?
Adameswoensdag 21 mei 2014 @ 00:28
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 00:24 schreef Elan het volgende:

[..]

Alleen peterselie of überhaupt kruiden uit een potje?
peterselie, eet het maar eens. Is echt karton, maar dan nog viezer
Isabeauwoensdag 21 mei 2014 @ 06:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 23:09 schreef sirdanilot het volgende:
Hate to break it for you, maar denk je echt dat huis-tuin-en-keuken italianen zelf pasta gaan lopen draaien? Die kopen ook gewoon een GOED merk gedroogde pasta en gebruiken GOEDE tomaten uit blik.
Deze man weet! ^O^

Denken dat elke Italiaan 's avonds na zijn werk nog even verse pasta gaat maken :')
sirdanilotwoensdag 21 mei 2014 @ 11:14
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 00:24 schreef Elan het volgende:

[..]

Alleen peterselie of überhaupt kruiden uit een potje?
Ok cursus kruiden 101

Wél gedroogd te gebruiken (vers is wel altijd beter):
thijm, oregano, bonenkruid, rozemarijn, laurierblaadje (vooral het hele blad, laurierpoeder heeft niet zoveel toepassingen, wel b.v. op bietensalade)

Gedroogde versie duidelijk inferieur:
knoflookpoeder (gewoon andere smaak dan knoflook maar kan soms wel), gemberpoeder (idem), salie, munt

Niet gedroogd te gebruiken (gedroogde versie is smakeloze troep of bestaat soms niet eens):
peterselie, selderijblad, basilicum, korianderblad

Specerijen die lekkerder zijn als je ze vers raspt of maalt:
Alle behalve dingen die echt moeilijk zijn zelf te malen, zoals kaneel (als je het poeder wil, heel stokje laten meetrekken kan natuurlijk wel), kurkuma, laos etc.
sirdanilotwoensdag 21 mei 2014 @ 11:15
Als je kruiden in de tuin verbouwt, kun je ze ook in een bakje doen en invriezen. Dan kun je dit toevoegen aan je gerecht. De blaadjes behouden natuurlijk niet hun vorm, maar geven wel hun verse smaak af.

Ik snap niet waarom ze niet bevroren kruiden verkopen in de supermarkt. Dit is wat wij altijd met b.v. enorme hoeveelheden munt deden uit onze tuin (dat spul is echt onkruid en neemt je hele tuin over :') )
Ronaldwoensdag 21 mei 2014 @ 13:09
Ziet er simpel doch smakelijk uit, niks mis mee.
Thezappawoensdag 21 mei 2014 @ 13:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 23:09 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

[..]

Hate to break it for you, maar denk je echt dat huis-tuin-en-keuken italianen zelf pasta gaan lopen draaien? Die kopen ook gewoon een GOED merk gedroogde pasta en gebruiken GOEDE tomaten uit blik.

En verse oregano is inderdaad ietsjes lekkerder dan gedroogde, maar niet dusdanig veel dat ook veel italianen niet zullen kiezen voor de gedroogde versie (want dat is natuurlijk veel makkelijker). Verse basilicum is wel een must, en echte parmigiano.
nee maar de smaak van tomaten , olijfolie , kaas is gewoon veel beter dan de shit hier
kanovinniewoensdag 21 mei 2014 @ 13:21
Wat een discussie's. Marco zet een (in mijn ogen) fraai gerecht neer en dan word dat afgeschilderd als shit?

Elitair gedoe hier in CUL :r is CUL alleen nog voor de 4 sterrenkoks?
Elanwoensdag 21 mei 2014 @ 13:24
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:21 schreef kanovinnie het volgende:
Wat een discussie's. Marco zet een (in mijn ogen) fraai gerecht neer en dan word dat afgeschilderd als shit?

Elitair gedoe hier in CUL :r is CUL alleen nog voor de 4 sterrenkoks?
Deze man _O_ .
Het lijkt hier Geenstijl wel met al doe elitaire betweters nog even en ze willen een eigen kookzender :r
Isabeauwoensdag 21 mei 2014 @ 13:25
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:24 schreef Elan het volgende:
Deze man _O_ .
Het lijkt hier Geenstijl wel met al doe elitaire betweters nog even en ze willen een eigen kookzender :r
OOooOOooo! Een FOK! CUL youtubekanaal!
Elanwoensdag 21 mei 2014 @ 13:26
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 11:14 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ok cursus kruiden 101

Wél gedroogd te gebruiken (vers is wel altijd beter):
thijm, oregano, bonenkruid, rozemarijn, laurierblaadje (vooral het hele blad, laurierpoeder heeft niet zoveel toepassingen, wel b.v. op bietensalade)

Gedroogde versie duidelijk inferieur:
knoflookpoeder (gewoon andere smaak dan knoflook maar kan soms wel), gemberpoeder (idem), salie, munt

Niet gedroogd te gebruiken (gedroogde versie is smakeloze troep of bestaat soms niet eens):
peterselie, selderijblad, basilicum, korianderblad

Specerijen die lekkerder zijn als je ze vers raspt of maalt:
Alle behalve dingen die echt moeilijk zijn zelf te malen, zoals kaneel (als je het poeder wil, heel stokje laten meetrekken kan natuurlijk wel), kurkuma, laos etc.
Wij hadden een poosje zo'n tube met knoflook (meen van Lidl) en zelfs die smaakte al anders laat staan knoflookpoeder (wist niet eens dat het bestond)
Beter gewoon een goede pers aanschaffen en er een paar teentjes door heen jassen :s)
#ANONIEMwoensdag 21 mei 2014 @ 13:27
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:21 schreef kanovinnie het volgende:
Wat een discussie's. Marco zet een (in mijn ogen) fraai gerecht neer en dan word dat afgeschilderd als shit?

Elitair gedoe hier in CUL :r is CUL alleen nog voor de 4 sterrenkoks?
Posten is kritiek vragen en dmv kritiek verbeteren we onszelf. Of moeten we hier alleen veren in elkaars reet steken? Is dit OUD?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-05-2014 13:28:16 ]
Elanwoensdag 21 mei 2014 @ 13:28
quote:
10s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:25 schreef Isabeau het volgende:

[..]

OOooOOooo! Een FOK! CUL youtubekanaal!
Bestaat al:


Penisbaard _O_
kanovinniewoensdag 21 mei 2014 @ 13:29
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:27 schreef beeer het volgende:

[..]

Posten is kritiek vragen en dmv kritiek verbeteren we onszelf. Of moeten we hier alleen veren in elkaars reet steken? Is dit OUD?
Zeker niet, maar op de manier hoe het hier gaat hoeft het toch ook niet?
#ANONIEMwoensdag 21 mei 2014 @ 13:30
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:29 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Zeker niet, maar op de manier hoe het hier gaat hoeft het toch ook niet?
Jij wilt je kritiek in een prakje met wat gele vla erdoor?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-05-2014 13:31:18 ]
kanovinniewoensdag 21 mei 2014 @ 13:32
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:30 schreef beeer het volgende:

[..]

Jij wilt je kritiek in een prakje met wat gele vla erdoor?
Nee. Maar het moge duidelijk zijn dat de mensen die dit soort gerechten maken niet degene zijn die zelf pasta maken etc.
Anyankawoensdag 21 mei 2014 @ 13:32
Toen ik het even vluchtig doorlas, dacht ik even dat je er limonade bij deed. :o
#ANONIEMwoensdag 21 mei 2014 @ 13:34
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:32 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Nee. Maar het moge duidelijk zijn dat de mensen die dit soort gerechten maken niet degene zijn die zelf pasta maken etc.
Misschien niet, maar dankzij dat soort commentaar ga ik mezelf iig wel afvragen waarom ik het eigenlijk niet zelf maak. Wie weet dat ik over een paar maanden mijn eigen volkorenpasta uit zo'n machine ejaculeer.
Captain_Fabulouswoensdag 21 mei 2014 @ 13:59
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 01:18 schreef marc0871 het volgende:

[..]

[..]

tips?
Traditioneel gebruikt men ui, knoflook en bleekselderij, dit samen zorgvuldig fruiten zodat vooral de knoflook niet verbrand (want dat is buitengewoon vies) maar de ui wel smakelijk zoet word en de selderij lekker smaak en geur gaat uitzweten. Dan gehakt en tomantensaus erbij. paprika zou ik samen met de ui fruiten als je het wil gebruiken.
marc0871woensdag 21 mei 2014 @ 14:03
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:32 schreef Anyanka het volgende:
Toen ik het even vluchtig doorlas, dacht ik even dat je er limonade bij deed. :o
_O-
Captain_Fabulouswoensdag 21 mei 2014 @ 14:05
Verder vind ik iedereen die niet afhaalt, maar gewoon kookt een held, ook als ze niet zelf pasta rollen.
marc0871woensdag 21 mei 2014 @ 14:12
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 13:27 schreef beeer het volgende:

[..]

Posten is kritiek vragen en dmv kritiek verbeteren we onszelf. Of moeten we hier alleen veren in elkaars reet steken? Is dit OUD?
kritiek is oke, maar maak er dan opbouwende kritiek van.
er zitten toch wel een paar reaguurder-achtige comments tussen.

maar er zitten ook best bruikbare tips tussen, hoor ^O^

veren hoef ik ook niet in mijn reet.
gaat zo kriebelen ;)
marc0871woensdag 21 mei 2014 @ 14:13
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 14:05 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Verder vind ik iedereen die niet afhaalt, maar gewoon kookt een held, ook als ze niet zelf pasta rollen.
^O^
Isabeauwoensdag 21 mei 2014 @ 14:13
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 14:05 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Verder vind ik iedereen die niet afhaalt, maar gewoon kookt een held, ook als ze niet zelf pasta rollen.
^O^

En iedereen die denkt het veel beter te kunnen: kom maar op met de foto's en jouw recept!
Ook als je denkt het niet beter te kunnen, maar wel leuk foto's kunt maken
marc0871woensdag 21 mei 2014 @ 14:16
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 14:13 schreef Isabeau het volgende:

[..]

^O^

En iedereen die denkt het veel beter te kunnen: kom maar op met de foto's en jouw recept!
Ook als je denkt het niet beter te kunnen, maar wel leuk foto's kunt maken
sluit ik mij volledig bij aan.

als je denkt dat je het beter kan, show het dan.
pics, or it didn't hapen.

SHOW ME YOUR PASTA.
voederbietelwoensdag 21 mei 2014 @ 18:12
Goed topic.
MMGYMCMBwoensdag 21 mei 2014 @ 21:53
It's MMG bitch.

We beginnen meteen bij het begin, dit is wat je allemaal klaar legt. Alleen het gehakt staat niet op de foto.

c6ZJxh9.jpg

V.l.n.r. (als je niet alles kan benoemen, zoek dan 'je doet niet meer mee' op @ YouTube): zonnebloemolie, zout, peper, pastasaus (studenten die niet soms gewoon huismerk kopen :')), champignons, ui, 2 teentjes knoflook, blokje kippenbouillon, paprika, wortel, stukje Madame Jeanette, plukje verse peterselie.

Wat doen we als eerste? De handjes wassen natuurlijk. Vervolgens was je alle groente enz. netjes en de buitenste laag van de wortel schraap je weg met een aardappelmesje. Daarna snijd je alles fijn.

qHW9WiJ.jpg

Nouja, niet alles. Alleen de peterselie, knoflook, ui, paprika en champignons. De wortels rasp je (peen julienne, jwz). Rijke tatta's kopen uiteraard voorgesneden onzin, maar studenten natuurlijk niet.

Eigenlijk staat de zonnebloemolie voor de show op de eerste foto, want elke klapmongool weet dat je gehakt (stond overigens niet op de eerste foto, toch een belangrijk ingrediënt) direct de pan in mietert en rul bakt. 'Rul bakken' :'). Wat een term. Rul bakken, rul bakken, rul bakken, rul bakken, rul bakken.

Als het gehakt niet rood meer is doe je er de knoflook, ui en peterselie bij.

jWSJD9l.jpg

Dit ziet er een beetje uit als de nasi van Johannes eigenlijk. Trap er niet in, dit is wat de Illuminati je wilt doen geloven.

Trouwens, als je niet weet hoe je gehakt rul bakt (ahum, CUL / Gehakt rul bakken) zoek dan op YouTube naar 'je doet niet meer mee'.

Als alles lekker gefruit is doe je er de champignons, wortel en paprika bij.

qtsS4Uq.jpg

Zulks een kleurenpalet. Lekker roerbakken die hap, niet mokken, maar lekkâh wokken.

Als de boel enigszins geslonken is doe je er de fijngehakte Madame Jeanette en peterselie bij.

QmJjc2R.jpg

Blijven omscheppen zodat alles gelijk blijft garen. Ten slotte mieter je de pastasaus bij. Ik heb deze keer gekozen voor een basilicum pastasaus. Als dit begint te pruttelen kan het vuur op een laag pitje (welke homo kookt er trouwens niet op vuur :') je bbq't toch ook niet op gas :')).

Kijk of de pasta beetgaar is (ik hoor je al denken "pasta? welke pasta?!"). Je moet het de mensen niet te makkelijk maken uiteraard. Stond niet op de eerste foto, excuus. Trouwens, die richtlijnen voor het koken van pasta kloppen bij mij voor geen meter, als ik 6 minuten aanhoud heb pasta met de textuur van winegums :').

Anyways, mik de saus over de pasta. Mensen gaan dit topic wegklikken na deze onthulling, maar ik heb de spaghetti eerst door midden gebroken :@. Zo is de saus nou eenmaal makkelijker door de pasta te roeren en het eet ook chiller vind ik.

HHDzt7y.jpg

Nou denk je, dit Vliegende Spaghettimonster ziet er helemaal niet zo denderend uit eigenlijk :o. Dat is door de belichting, ik zweer het je. Kijk:

iwwBrhm.jpg

Uit onderzoek is trouwens gebleken dat wanneer je tijdens je Coca Cola Vanille zin tweemaal een merk noemt dat mensen dan eerder Coca Cola Vanille geneigd zijn dit in hun onderbewustzijn te onthouden.

Eet smakelijk :Y).
Mortaxxwoensdag 21 mei 2014 @ 22:09
Mag ik bij je komen eten :$
Yihawoensdag 21 mei 2014 @ 22:16
Ik doe er mijn champignons altijd op het laatste moment bij. Zo'n 10 min voor je de saus van het vuur haalt.

Ziet er wel lekker uit.
sirdanilotwoensdag 21 mei 2014 @ 22:17
Dat lijkt ook best op hoe ik pasta maak *O*
kanovinniewoensdag 21 mei 2014 @ 22:19
Gaat er 2 keer peterselie in?

Goed recept 9/10 zou zelf ook maken.
MMGYMCMBwoensdag 21 mei 2014 @ 22:22
quote:
1s.gif Op woensdag 21 mei 2014 22:09 schreef Mortaxx het volgende:
Mag ik bij je komen eten :$
Tuurlijk bby =$.
quote:
14s.gif Op woensdag 21 mei 2014 22:16 schreef Yiha het volgende:
Ik doe er mijn champignons altijd op het laatste moment bij. Zo'n 10 min voor je de saus van het vuur haalt.

Ziet er wel lekker uit.
Qua timing bij mij ook het geval ongeveer, dan 'is ie wel gaar maar toch met een beetje bite, net zoals de paprika :P.

Thanks ^O^.
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 22:19 schreef kanovinnie het volgende:
Gaat er 2 keer peterselie in?

Goed recept 9/10 zou zelf ook maken.
Oeps, scherp. Die 2e keer is optioneel :+.
BlauweTijgerwoensdag 21 mei 2014 @ 22:22
Ziet er nice uit :o
marc0871woensdag 21 mei 2014 @ 22:58
kijk, daar gaan we voor.

ziet er zeker niet verkeerd uit.
al zou ik persoonlijk die schimmels weglaten.
die vind ik echt niet te hachelen.

meer van zulks, mensen.
hier hebben we wat aan; minder geroeptoeter, en meer gevisualiseerde recepten.
Captain_Fabulousdonderdag 22 mei 2014 @ 09:03
Ik trek toch de wenkbrauwen op bij het vroege tijdstip dat de champignons aan de andere ingredienten worden voorgesteld. Persoonlijk heb ze liever net niet meer rauw, maar zeker niet te gaar. Een minuute meebakken is voor mij al genoeg.
Maar wel kudo's voor je gehakt bakken zonder extra vet, is ook mijn filosofie ^O^
#ANONIEMdonderdag 22 mei 2014 @ 10:14
iwwBrhm.jpg

Ik vind alles goed hoor. Ben toch geen Italië eetkenner en eet uit deze keuken ook maar 1 of 2x per jaar hooguit. Maar goed.l Wat is er zo moeilijk aan om een spaghetti Bolognese te maken. Die van mij ziet er zo uit.

Allemaal niet zo spannend zeg ik altijd.
kanovinniedonderdag 22 mei 2014 @ 10:16
quote:
10s.gif Op donderdag 22 mei 2014 10:14 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]

Ik vind alles goed hoor. Ben toch geen Italië eetkenner en eet uit deze keuken ook maar 1 of 2x per jaar hooguit. Maar goed.l Wat is er zo moeilijk aan om een spaghetti Bolognese te maken. Die van mij ziet er zo uit.

Allemaal niet zo spannend zeg ik altijd.
Dit is geen Bolognesse.

En deze is zelfgemaakt.
2NutZdonderdag 22 mei 2014 @ 10:16
quote:
99s.gif Op woensdag 21 mei 2014 21:53 schreef MMGYMCMB het volgende:
It's MMG bitch.

We beginnen meteen bij het begin, dit is wat je allemaal klaar legt. Alleen het gehakt staat niet op de foto.

[ afbeelding ]

V.l.n.r. (als je niet alles kan benoemen, zoek dan 'je doet niet meer mee' op @ YouTube): zonnebloemolie, zout, peper, pastasaus (studenten die niet soms gewoon huismerk kopen :')), champignons, ui, 2 teentjes knoflook, blokje kippenbouillon, paprika, wortel, stukje Madame Jeanette, plukje verse peterselie.

Wat doen we als eerste? De handjes wassen natuurlijk. Vervolgens was je alle groente enz. netjes en de buitenste laag van de wortel schraap je weg met een aardappelmesje. Daarna snijd je alles fijn.

[ afbeelding ]

Nouja, niet alles. Alleen de peterselie, knoflook, ui, paprika en champignons. De wortels rasp je (peen julienne, jwz). Rijke tatta's kopen uiteraard voorgesneden onzin, maar studenten natuurlijk niet.

Eigenlijk staat de zonnebloemolie voor de show op de eerste foto, want elke klapmongool weet dat je gehakt (stond overigens niet op de eerste foto, toch een belangrijk ingrediënt) direct de pan in mietert en rul bakt. 'Rul bakken' :'). Wat een term. Rul bakken, rul bakken, rul bakken, rul bakken, rul bakken.

Als het gehakt niet rood meer is doe je er de knoflook, ui en peterselie bij.

[ afbeelding ]

Dit ziet er een beetje uit als de nasi van Johannes eigenlijk. Trap er niet in, dit is wat de Illuminati je wilt doen geloven.

Trouwens, als je niet weet hoe je gehakt rul bakt (ahum, CUL / Gehakt rul bakken) zoek dan op YouTube naar 'je doet niet meer mee'.

Als alles lekker gefruit is doe je er de champignons, wortel en paprika bij.

[ afbeelding ]

Zulks een kleurenpalet. Lekker roerbakken die hap, niet mokken, maar lekkâh wokken.

Als de boel enigszins geslonken is doe je er de fijngehakte Madame Jeanette en peterselie bij.

[ afbeelding ]

Blijven omscheppen zodat alles gelijk blijft garen. Ten slotte mieter je de pastasaus bij. Ik heb deze keer gekozen voor een basilicum pastasaus. Als dit begint te pruttelen kan het vuur op een laag pitje (welke homo kookt er trouwens niet op vuur :') je bbq't toch ook niet op gas :')).

Kijk of de pasta beetgaar is (ik hoor je al denken "pasta? welke pasta?!"). Je moet het de mensen niet te makkelijk maken uiteraard. Stond niet op de eerste foto, excuus. Trouwens, die richtlijnen voor het koken van pasta kloppen bij mij voor geen meter, als ik 6 minuten aanhoud heb pasta met de textuur van winegums :').

Anyways, mik de saus over de pasta. Mensen gaan dit topic wegklikken na deze onthulling, maar ik heb de spaghetti eerst door midden gebroken :@. Zo is de saus nou eenmaal makkelijker door de pasta te roeren en het eet ook chiller vind ik.

[ afbeelding ]

Nou denk je, dit Vliegende Spaghettimonster ziet er helemaal niet zo denderend uit eigenlijk :o. Dat is door de belichting, ik zweer het je. Kijk:

[ afbeelding ]

Uit onderzoek is trouwens gebleken dat wanneer je tijdens je Coca Cola Vanille zin tweemaal een merk noemt dat mensen dan eerder Coca Cola Vanille geneigd zijn dit in hun onderbewustzijn te onthouden.

Eet smakelijk :Y).
Hoi , kan je uitleggen hoe je die spaghetti kookt?
vatsdonderdag 22 mei 2014 @ 11:06
Ik zie alleen maar rommel ingredienten...

begint al met supermarkt gehakt wat rommel is.. geen vers ingekookte tomaten saus.
anyway not my cup of tea deze pasta.
Gwywendonderdag 22 mei 2014 @ 12:23
Ik vind 't er wel lekker uitzien van Marco.
Bijna precies zoals ik 't maak. Ik doe alleen pikante paprikapoeder erin, en een heel klein snufje cayennepeper. Verder alles hetzelfde. :)
hhhpsychodonderdag 22 mei 2014 @ 17:40
/uit lurk modus

Ik vind het wel bijzonder dat een grote groep kritiek heeft op hoe iemand anders zijn pasta maakt. Ja misschien zijn er wel een aantal zaken die beter of anders zouden kunnen, maar je zou dit toch unaniem moeten toe juichen? Mensen zijn bezig met eten en proberen zich te verbeteren en/of anderen te helpen met een goed foto verslag, lijkt mij top.

Ik vind zelf dat ik redelijk kan koken maar dit is niet van de ene op de andere dag gebeurd. Veel doen, soms mislukken er dingen, dan lukt het en probeer je weer wat nieuws. Zo leer je. Volgens mij is Jonnie Boer ook niet geboren met de drie sterren in zijn achterzak en zal hij ook stap voor stap het koken geleerd hebben.
MMGYMCMBdonderdag 22 mei 2014 @ 18:01
quote:
14s.gif Op donderdag 22 mei 2014 12:23 schreef Gwywen het volgende:
Ik vind 't er wel lekker uitzien van Marco.
Bijna precies zoals ik 't maak. Ik doe alleen pikante paprikapoeder erin, en een heel klein snufje cayennepeper. Verder alles hetzelfde. :)
Nice, ik doe normaal ook altijd precies paprikapoeder + cayennepeper erbij, maar m'n keuken werd verbouwd dus dat was al ingepakt. Zwarte peper + Madame Jeanette alleen waren echter wel pittig genoeg, hij was al pikant zat :9.
marc0871donderdag 22 mei 2014 @ 18:19
quote:
14s.gif Op donderdag 22 mei 2014 12:23 schreef Gwywen het volgende:
Ik vind 't er wel lekker uitzien van Marco.
Bijna precies zoals ik 't maak. Ik doe alleen pikante paprikapoeder erin, en een heel klein snufje cayennepeper. Verder alles hetzelfde. :)
dank je.
iedereen geeft er zijn eigen draai aan.
en dat is alleen maar goed.
kanovinniedonderdag 22 mei 2014 @ 18:25
VW7XpEh.jpg
marc0871donderdag 22 mei 2014 @ 18:38
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 17:40 schreef hhhpsycho het volgende:
/uit lurk modus

Ik vind het wel bijzonder dat een grote groep kritiek heeft op hoe iemand anders zijn pasta maakt. Ja misschien zijn er wel een aantal zaken die beter of anders zouden kunnen, maar je zou dit toch unaniem moeten toe juichen? Mensen zijn bezig met eten en proberen zich te verbeteren en/of anderen te helpen met een goed foto verslag, lijkt mij top.

Ik vind zelf dat ik redelijk kan koken maar dit is niet van de ene op de andere dag gebeurd. Veel doen, soms mislukken er dingen, dan lukt het en probeer je weer wat nieuws. Zo leer je. Volgens mij is Jonnie Boer ook niet geboren met de drie sterren in zijn achterzak en zal hij ook stap voor stap het koken geleerd hebben.
persoonlijk zie ik ook niet waarom de ene manier het summum zou zijn, en de andere ruk.
het gaat er toch om dat je zelf wat lekkers kookt?

leren koken is een proces.
je begint met de dingen die je kent, en van daaruit ga je verder.

als je vooral potjes en pakjes gewend bent, is het al heel wat dat je zelf eens wat probeert.
ik ben begonnen met het proberen namaken van de gerechten uit de pakjes.
mijn kruidenkastje is de laatste 3 jaar uitgegroeid van een potje peper en zout, naar een aardige verzameling van allerhande kruiden en specerijen.
van sommigen had ik nog nooit gehoord, en van anderen was ik een beetje bang om ze te gebruiken.
tja, als je van huis uit nauwelijks wat anders eet dan in zout gekookte groente en aardappels...
al doende ben ik daar aardig overheen geraakt.
marc0871donderdag 22 mei 2014 @ 18:40
quote:
nou, ik ben benieuwd, kano.
Isabeaudonderdag 22 mei 2014 @ 18:55
quote:
Wordt dit de WK-versie of is je foto zo oranje? O-)
kanovinniedonderdag 22 mei 2014 @ 19:08
De eerste tegenslag is er al.... Als dit maar goed gaat!
kanovinniedonderdag 22 mei 2014 @ 19:34
MSOlhBF.jpg
Hop hop, alles snijden! Ik had 2 paprika's, 2 uien en 3 tenen knoflook te snijden. En honger. Dus het moest snel.
Ik heb het gefilmt:

(hier doet mijn vader het trouwens, die is Indisch)

Dan denk je je mes neer te kunnen leggen... maar vergeet je dat je het gehakt nog moet bevrijden uit zijn plastieken verpakking! (overigens, het mes komt uit mijn verzameling Sabatier messen)

gRsPDaj.jpg

Olijfolie in de pan: (normaal doe ik dit niet hoor!)

Jdw8XBn.jpg

Vervolgens gaat het gehakt in de pan:
uQ7UI3W.jpg

En als het dan bijna gerult is kan de hele hap erbij:

uQ7UI3W.jpg

Ja, en dan de blunder. Ik heb er geen foto van durven maken omdat men hier al afgefakkeld word als je een gerecht als dit laat, dus laat staan als je een blunder maakt in een recept van deze moeilijkheidsgraad.
Het had echter niets met het koken te maken!
Ik had tomaten in blik ipv puree gekocht. De kenner kon het aan de eerste foto al zien ;(
De tomaten heb ik daarna maar fijn gesneden. Met een lekker muziekje op de achtergrond!
Zo ziet het er dan uit:
FoNgzBu.jpg

En nu is het tijd om pasta te koken!
Molodonderdag 22 mei 2014 @ 19:38
Volgende keer dat ik spaghetti maak zet ik het ook wel even op de foto
wiskundenoobdonderdag 22 mei 2014 @ 19:40
Waarom maken jullie nooit gehaktbal van het gehakt? :o
Molodonderdag 22 mei 2014 @ 19:40
Kook je het gehakt, ui en paprika nou in het tomatensap? ;(
kanovinniedonderdag 22 mei 2014 @ 19:41
quote:
1s.gif Op donderdag 22 mei 2014 19:40 schreef Molo het volgende:
Kook je het gehakt, ui en paprika nou in het tomatensap? ;(
Volgens recept, maar dan met blunder.

Maar zoals ik al ooit eens sprak tegen een mede FOK!ker, ik kan niet koken. Als het mislukt, eet ik het evengoed op. Daar heb ik vrede mee.
Isabeaudonderdag 22 mei 2014 @ 19:43
Wat ik me altijd afvraag hè, wat eten mensen elke avond die zeggen dat ze niet kunnen koken?
Molodonderdag 22 mei 2014 @ 19:43
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 19:41 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Volgens recept, maar dan met blunder.

Maar zoals ik al ooit eens sprak tegen een mede FOK!ker, ik kan niet koken. Als het mislukt, eet ik het evengoed op. Daar heb ik vrede mee.
Vies zal het niet zijn hoor, maar het smaakt zoveel lekkerder als je (met name) de ui lekker had gebakken. Zo ook het gehakt, dat is veel lekkerder als je het op hoog vuur goed aan braadt.
Is dit trouwens gewoon mager gehakt of gehakt met deels soja erdoor om het vetpercentage naar beneden te krijgen?
kanovinniedonderdag 22 mei 2014 @ 19:44
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 19:43 schreef Isabeau het volgende:
Wat ik me altijd afvraag hè, wat eten mensen elke avond die zeggen dat ze niet kunnen koken?
Simpele gerechten. Ik eet vaak pasta omdat het makkelijk te maken is en ik te lui ben om te koken. Of rijst met groente en iets van vlees. Soms pizza als ik geen zin heb om te koken.

Dat is het eigenlijk wel :+
Molodonderdag 22 mei 2014 @ 19:44
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 19:43 schreef Isabeau het volgende:
Wat ik me altijd afvraag hè, wat eten mensen elke avond die zeggen dat ze niet kunnen koken?
De kilobakken voer van de aldi, pizza, opgewarmde voorgekookte krieltjes met een potje peentjes en een kip krokant schnitzel?
kanovinniedonderdag 22 mei 2014 @ 19:45
quote:
1s.gif Op donderdag 22 mei 2014 19:43 schreef Molo het volgende:

[..]

Vies zal het niet zijn hoor, maar het smaakt zoveel lekkerder als je (met name) de ui lekker had gebakken. Zo ook het gehakt, dat is veel lekkerder als je het op hoog vuur goed aan braadt.
Is dit trouwens gewoon mager gehakt of gehakt met deels soja erdoor om het vetpercentage naar beneden te krijgen?
Dat heb ik ook gedaan hoor. En geen idee. Uit de supermarkt. :+ Was in de aanbieding.
Isabeaudonderdag 22 mei 2014 @ 19:45
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 19:44 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Simpele gerechten. Ik eet vaak pasta omdat het makkelijk te maken is en ik te lui ben om te koken. Of rijst met groente en iets van vlees. Soms pizza als ik geen zin heb om te koken.

Dat is het eigenlijk wel :+
Zo maar gedaan: CUL / Wat eet je als je niet kan koken

O-)
Molodonderdag 22 mei 2014 @ 19:53
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 19:45 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dat heb ik ook gedaan hoor. En geen idee. Uit de supermarkt. :+ Was in de aanbieding.
Op foto ziet het er wat soepig en bleek grijs uit, maar dat vertekent soms ook op dr foto.

Ik bedoelde een lekker bruin kleurtje voor de smaak. Voor vlees staat het hier uitgelegd, verdiept de smaak van alles enorm.
http://mobile.seriouseats(...)meat-in-recipes.html
kanovinniedonderdag 22 mei 2014 @ 19:53
quote:
1s.gif Op donderdag 22 mei 2014 19:53 schreef Molo het volgende:

[..]

Op foto ziet het er wat soepig en bleek grijs uit!, maar dat vertekent soms ook op dr foto.

Ik bedoelde een lekker bruin kleurtje voor de smaak. Voor vlees staat het hier uitgelegd, verdiept de smaak van alles enorm.
http://mobile.seriouseats(...)meat-in-recipes.html
Sorry, maar ik heb geen zin om die hele lap tekst door te lezen. Ik heb het gehakt gerult, toen de groente erbij, 5 minuutjes ofzo laten fruiten en daarna de tomaten erbij.
kanovinniedonderdag 22 mei 2014 @ 19:54
Het is wel wat dun ja, maar nu toch ook wel aan het indikken.
Molodonderdag 22 mei 2014 @ 19:56
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 19:54 schreef kanovinnie het volgende:
Het is wel wat dun ja, maar nu toch ook wel aan het indikken.
Been there, done that, is echt niet hetzelfde en wordt het ook nooit.
kanovinniedonderdag 22 mei 2014 @ 19:57
quote:
1s.gif Op donderdag 22 mei 2014 19:56 schreef Molo het volgende:

[..]

Been there, done that, is echt niet hetzelfde en wordt het ook nooit.
;(
Molodonderdag 22 mei 2014 @ 20:07
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 19:57 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

;(
Ik ben opgevoed door ouders die dachten dat een verantwoorde complete zelf gekookte maaltijd het open draaien en opwarmen van potjes of maken van Chicken Tonight/aardappel anders was...
Dus geloof me, ik heb alle stappen tussen dat, het bakken van een slavink, zelf aardappelpuree maken en ingewikkelde vijfgangen diners voor 18 man maken doorlopen. Overal leer je weer van, als je open staat voor kritiek.
Ik heb super veel geleerd in de loop der jaren en ben nog lang niet uitgeleerd :)
Koken is zo onwijs leuk (en lekker :9 )
kanovinniedonderdag 22 mei 2014 @ 20:08
quote:
1s.gif Op donderdag 22 mei 2014 20:07 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik ben opgevoed door ouders die dachten dat een verantwoorde complete zelf gekookte maaltijd het open draaien en opwarmen van potjes of maken van Chicken Tonight/aardappel anders was...
Dus geloof me, ik heb alle stappen tussen dat, het bakken van een slavink, zelf aardappelpuree maken en ingewikkelde vijfgangen diners voor 18 man maken doorlopen. Overal leer je weer van, als je open staat voor kritiek.
Ik heb super veel geleerd in de loop der jaren en ben nog lang niet uitgeleerd :)
Koken is zo onwijs leuk (en lekker :9 )
Ik zie een klik tussen ons. Ik hou van eten, jij van koken.
kanovinniedonderdag 22 mei 2014 @ 20:15
IJKGsvJ.jpg
:9 :9 :9 :9 :9
marc0871donderdag 22 mei 2014 @ 20:30
nou, dat ziet er toch heul nie verkeerd uit?
en zo te zien kon het je goedkeuring wegdragen.

had je het sap uit die blikken er ook bijgegooid?
dan had je misschien beter niet zoveel water bijgegooid.

puree is een concentraat, waarbij er vocht aan de tomaten onttrokken is.
dat kan dus wel een beetje water gebruiken.
bij die tomaten op blik, is dat niet gebeurd.
daar is waarschijnlijk zelfs water bijgevoegd.

maar zo te zien is het aardig ingedampt.
marc0871donderdag 22 mei 2014 @ 20:47
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 19:40 schreef wiskundenoob het volgende:
Waarom maken jullie nooit gehaktbal van het gehakt? :o
om scheve gezichten te vermijden, omdat de een een balletje meer heeft dan de ander.

SPOILER
en omdat het minder werk makkelijker is ;)
Isabeaudonderdag 22 mei 2014 @ 20:49
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 20:15 schreef kanovinnie het volgende:
[ afbeelding ]
:9 :9 :9 :9 :9
Prima toch! Niks te dun *O*
wiskundenoobdonderdag 22 mei 2014 @ 21:50
Wanneer komt het topic Traditionele Nederlandse maaltijd a la XXX? :)
Spanky78donderdag 22 mei 2014 @ 22:23
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 17:40 schreef hhhpsycho het volgende:
/uit lurk modus

Ik vind het wel bijzonder dat een grote groep kritiek heeft op hoe iemand anders zijn pasta maakt. Ja misschien zijn er wel een aantal zaken die beter of anders zouden kunnen, maar je zou dit toch unaniem moeten toe juichen? Mensen zijn bezig met eten en proberen zich te verbeteren en/of anderen te helpen met een goed foto verslag, lijkt mij top.

Ik vind zelf dat ik redelijk kan koken maar dit is niet van de ene op de andere dag gebeurd. Veel doen, soms mislukken er dingen, dan lukt het en probeer je weer wat nieuws. Zo leer je. Volgens mij is Jonnie Boer ook niet geboren met de drie sterren in zijn achterzak en zal hij ook stap voor stap het koken geleerd hebben.
Ik zie ook wel onvermogen om om te gaan met feedback. Is ook lastig. Maar leren doe je ook niet alleen door zelf rond te pielen (kan soms wel helpen).

En sorry, ik vond veel recepten nog wel mevallen, maar dit was voor mij wel het toppunt. Dus ik wilde hier inderdaad wel commentaar op geven.
Spanky78donderdag 22 mei 2014 @ 22:27
quote:
1s.gif Op donderdag 22 mei 2014 19:53 schreef Molo het volgende:

[..]

Op foto ziet het er wat soepig en bleek grijs uit, maar dat vertekent soms ook op dr foto.

Ik bedoelde een lekker bruin kleurtje voor de smaak. Voor vlees staat het hier uitgelegd, verdiept de smaak van alles enorm.
http://mobile.seriouseats(...)meat-in-recipes.html
Wist je dat het nog mooier bruint als je een beetje bicarbonaat (zonder het koolzur) erbij doet tijdens bakken. Dan versnel je de smaakvormende reactie enorm. Later wel een beetje extra zuur terug brengen door bijvoorbeeld wat azijn.

Normaal houd ik niet zo van gehakt, maar ik heb het wel eens geprobeerd met een heel goed resultaat.
marc0871donderdag 22 mei 2014 @ 22:34
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 21:50 schreef wiskundenoob het volgende:
Wanneer komt het topic Traditionele Nederlandse maaltijd a la XXX? :)
ik zou zeggen; wat let je?
of wou je het ervan leren?
wiskundenoobdonderdag 22 mei 2014 @ 22:38
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 22:34 schreef marc0871 het volgende:

[..]

ik zou zeggen; wat let je?
of wou je het ervan leren?
Ik zal er aan denken wanneer ik aardappels eet :X
Captain_Fabulousvrijdag 23 mei 2014 @ 08:52
Ik blijf er op hameren, dat je eerst de ui moet fruiten, en dan het gehakt erbij. Alleen zit je dan met een dilemma, dan moet je olie in de pan doen. Maar je gehakt kun je best zonder olie bakken, daat zit vet zat in.
Dus...eerst even het gehakt aanbraden en losmaken, dan dat naar de rand van de koekepan schuiven, en de ui in het midden in het gehaktvet bruinen tot je die lekkere zoete aangebrade maar niet verbrande smaak hebt! Ik zal er even wat plaatjes van maken dit weekend, want ik krijg heel erg veel zin in spaghetti van al jullie creaties. Dus ik zal me ook maar bloot stellen aan de kritiek, en mijn spaghetti op het interwebs gooien!
marc0871vrijdag 23 mei 2014 @ 09:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 08:52 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik blijf er op hameren, dat je eerst de ui moet fruiten, en dan het gehakt erbij. Alleen zit je dan met een dilemma, dan moet je olie in de pan doen. Maar je gehakt kun je best zonder olie bakken, daat zit vet zat in.
Dus...eerst even het gehakt aanbraden en losmaken, dan dat naar de rand van de koekepan schuiven, en de ui in het midden in het gehaktvet bruinen tot je die lekkere zoete aangebrade maar niet verbrande smaak hebt! Ik zal er even wat plaatjes van maken dit weekend, want ik krijg heel erg veel zin in spaghetti van al jullie creaties. Dus ik zal me ook maar bloot stellen aan de kritiek, en mijn spaghetti op het interwebs gooien!
je ziet het idd overal; eerst een uitje en knoflook fruiten, en dan het gehakt.
voor mij geeft het echter een beter resultaat, als eerst het gehakt wordt geruld .
de uiensmaak blijft wat frisser, en de knoflook heeft minder kans om te verbranden.
persoonlijke mening en ervaring, maar het staat eenieder vrij om het op de eigen manier te doen.
dat is ook net het mooie van koken; een recept is een richtlijn. hoe je die interpreteert, ligt helemaal bij jou.
Captain_Fabulousvrijdag 23 mei 2014 @ 09:52
De knof doe ik inderdaad ook pas als de ui een beetje kleur heeft, zo vies vind ik dat als het verbrand...
Griftevrijdag 23 mei 2014 @ 10:02
Prima topic Marco, laat die nobuddies hier maar kritiek op jou leveren, die weten niet eens of er lucht of zand in een bal gehakt zit.
Captain_Fabulousvrijdag 23 mei 2014 @ 10:05
Bal gehakt met wat mozarella erin, of blauwe kaas, ook lekker....of een klein eitje....
minilotvrijdag 23 mei 2014 @ 10:33
Voor wie supermarktgehakt zat is, maar toch het vleescomponent voor de pasta uit de supermarkt wil halen (en daar reken ik mezelf ook onder :)): koop eens varkenssaucijsjes of verse braadworsten en pluk het vlees uit het worstvelletje. In de pan verkruimelen en opbakken, en daar je saus bovenop bouwen.
:9

Worstvlees is net zo makkelijk, maar veel smakelijker, vetter en fijner rul te bakken dan supermarktgehakt (dat er vaak wonderwel in slaagt om zowel kleddernat als kurkdroog tegelijk te zijn).

Wie tevreden is met supermarktgehakt, ook prima. :7
minilotvrijdag 23 mei 2014 @ 10:34
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 22:27 schreef Spanky78 het volgende:
Wist je dat het nog mooier bruint als je een beetje bicarbonaat (zonder het koolzur) erbij doet tijdens bakken. Dan versnel je de smaakvormende reactie enorm.
:Y
Werkt ook goed als je uiensoep wilt maken en dan halverwege meer haast hebt dan je denkt. Lepeltje bicarbonaat bij de uien en hopsa: zacht en bruin!
marc0871vrijdag 23 mei 2014 @ 11:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 10:34 schreef minilot het volgende:

[..]

:Y
Werkt ook goed als je uiensoep wilt maken en dan halverwege meer haast hebt dan je denkt. Lepeltje bicarbonaat bij de uien en hopsa: zacht en bruin!
lekker. zuiveringszout.
heb je meteen geen last van brandend maagzuur, na het eten :P .
aan de andere kant word het ook gebruikt als bakpoeder, en zit het in zelfrijzend bakmeel.
minilotvrijdag 23 mei 2014 @ 11:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 11:09 schreef marc0871 het volgende:

aan de andere kant word het ook gebruikt als bakpoeder, en zit het in zelfrijzend bakmeel.
Precies. :Y

Trouwens, door dit topic heb ik toevallig gisteren wél helemaal spaghetti gegeten, en dat was echt al een jaar geleden ofzo. Dus dank!
De mijne was wel heel anders, maar uiteindelijk niettemin een bord spaghetti met 'rode saus' en vlees. :)
kanovinnievrijdag 23 mei 2014 @ 17:42
Protip:
Als het te veel is voor 1 dag, vergeet het dan niet in de koelkast te zetten met de deksel erop. Pasta droogt uit :')
marc0871vrijdag 23 mei 2014 @ 18:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 11:10 schreef minilot het volgende:

[..]

Precies. :Y

Trouwens, door dit topic heb ik toevallig gisteren wél helemaal spaghetti gegeten, en dat was echt al een jaar geleden ofzo. Dus dank!
De mijne was wel heel anders, maar uiteindelijk niettemin een bord spaghetti met 'rode saus' en vlees. :)
hé, als het maar lekker is. toch?
marc0871vrijdag 23 mei 2014 @ 18:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 17:42 schreef kanovinnie het volgende:
Protip:
Als het te veel is voor 1 dag, vergeet het dan niet in de koelkast te zetten met de deksel erop. Pasta droogt uit :')
uh. ja.
en pasta invriezen is ook niet het slimste.
wordt het melig van.
Spanky78vrijdag 23 mei 2014 @ 20:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 11:09 schreef marc0871 het volgende:

[..]

lekker. zuiveringszout.
heb je meteen geen last van brandend maagzuur, na het eten :P .
aan de andere kant word het ook gebruikt als bakpoeder, en zit het in zelfrijzend bakmeel.
Je moet het later in het proces natuurlijk wel neutraliseren met zuur. Anders heb je inderdaad een wat rare smaak. Maar het bruinen gaat heel veel sneller. Je krijgt veel diepere 'gebakken' smaak.
Molovrijdag 23 mei 2014 @ 22:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 10:33 schreef minilot het volgende:
Voor wie supermarktgehakt zat is, maar toch het vleescomponent voor de pasta uit de supermarkt wil halen (en daar reken ik mezelf ook onder :)): koop eens varkenssaucijsjes of verse braadworsten en pluk het vlees uit het worstvelletje. In de pan verkruimelen en opbakken, en daar je saus bovenop bouwen.
:9

Worstvlees is net zo makkelijk, maar veel smakelijker, vetter en fijner rul te bakken dan supermarktgehakt (dat er vaak wonderwel in slaagt om zowel kleddernat als kurkdroog tegelijk te zijn).

Wie tevreden is met supermarktgehakt, ook prima. :7
ik vind kant en klare worst uit de supermarkt vaak veel en veel te zout. Ik koop er eigenlijk alleen nog chipolataworstjes en merguez
sirdanilotvrijdag 23 mei 2014 @ 22:16
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 21:50 schreef wiskundenoob het volgende:
Wanneer komt het topic Traditionele Nederlandse maaltijd a la XXX? :)
Dan liever wat specifieker. Bijvoorbeeld 'Stamppot met worst a la XXX' en 'Erwtensoep a la XXX'.

Maar de meeste mensen maken die dingen op een beetje de zelfde manier, lijkt me.

quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 10:33 schreef minilot het volgende:
Voor wie supermarktgehakt zat is, maar toch het vleescomponent voor de pasta uit de supermarkt wil halen (en daar reken ik mezelf ook onder :)): koop eens varkenssaucijsjes of verse braadworsten en pluk het vlees uit het worstvelletje. In de pan verkruimelen en opbakken, en daar je saus bovenop bouwen.
:9

Worstvlees is net zo makkelijk, maar veel smakelijker, vetter en fijner rul te bakken dan supermarktgehakt (dat er vaak wonderwel in slaagt om zowel kleddernat als kurkdroog tegelijk te zijn).

Wie tevreden is met supermarktgehakt, ook prima. :7
Dit is een protip, en doe ik ook heel vaak. De worst bevat inderdaad zout, maar dan doe je bij de rest gewoon minder zout. En spek is bijvoorbeeld ook zout (ook lekker in de pasta trouwens, maar ik houd van alles waar spek in zit :D )
wiskundenoobvrijdag 23 mei 2014 @ 22:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:16 schreef sirdanilot het volgende:
quote:
Op donderdag 22 mei 2014 21:50 schreef wiskundenoob het volgende:
Wanneer komt het topic Traditionele Nederlandse maaltijd a la XXX?
Dan liever wat specifieker. Bijvoorbeeld 'Stamppot met worst a la XXX' en 'Erwtensoep a la XXX'.

Maar de meeste mensen maken die dingen op een beetje de zelfde manier, lijkt me.
Ik heb nog nooit stamppot gemaakt, en kan me even niet herinneren wat er in stamppot zit :P.
Erwtensoep lijkt mij super lastig. Heb het ooit een keer willen maken, maar nadat ik een videorecept ervan heb gezien liet ik dat idee varen.
sirdanilotvrijdag 23 mei 2014 @ 22:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:19 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit stamppot gemaakt, en kan me even niet herinneren wat er in stamppot zit :P.
Erwtensoep lijkt mij super lastig. Heb het ooit een keer willen maken, maar nadat ik een videorecept ervan heb gezien liet ik dat idee varen.
? Ben je een allochtoon of zo?
Molovrijdag 23 mei 2014 @ 22:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:26 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

? Ben je een allochtoon of zo?
een Portugese vriendin van me maakt heerlijke (Portugese) erwtensoep, dus dat argument is invalid :P
sirdanilotvrijdag 23 mei 2014 @ 22:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:28 schreef Molo het volgende:

[..]

een Portugese vriendin van me maakt heerlijke (Portugese) erwtensoep, dus dat argument is invalid :P
Ja maar Hollandse erwtensoep is heel anders natuurlijk.

Ik ken wel Portugees eten maar de erwtensoep heb ik nooit op, klinkt interessant
wiskundenoobvrijdag 23 mei 2014 @ 22:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:26 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

? Ben je een allochtoon of zo?
ja
sirdanilotvrijdag 23 mei 2014 @ 22:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:37 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

ja
Dan vind je erwtensoep en stamppot toch ook gewoon niet lekker? Mijn buitenlandse familie moet dat echt niet hoor :') Pannenkoeken en nasi (jawel !) vinden ze overigens heerlijk.
Molovrijdag 23 mei 2014 @ 22:45
Meeste stamppot en erwtensoep is dan ook niet te vreten :D
wiskundenoobvrijdag 23 mei 2014 @ 22:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:42 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Dan vind je erwtensoep en stamppot toch ook gewoon niet lekker? Mijn buitenlandse familie moet dat echt niet hoor :') Pannenkoeken en nasi (jawel !) vinden ze overigens heerlijk.
Lol. :) Ik ben dol op erwtensoep, het lekkerste gerechtje dat uit Nederland komt. Zelfs erwtensoep uit blik vind ik ziekelijk lekker, geen geintje.

Pannenkoeken op z'n Nederlands ben ik niet zo'n fan van. Nasi van de Chinees in Nederland is niet te hachelen. Meestal is het te vet, rijst gortdroog ook al is het doordrenkt met olie, en vaak in een ranzig keuken klaargemaakt.

Wat betreft stamppot, geen idee, heb het al een lange tijd niet gegeten, maar aardappels zijn ook donders lekker. Dus het vies vinden gaat lastig worden. :P

[ Bericht 5% gewijzigd door wiskundenoob op 23-05-2014 23:01:51 ]
sirdanilotvrijdag 23 mei 2014 @ 23:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:45 schreef Molo het volgende:
Meeste stamppot en erwtensoep is dan ook niet te vreten :D
Als het goed is klaar gemaakt wel hoor. Maar vooral met erwtensoep wil dat nog wel eens misgaan.