johannes_vermeer | donderdag 3 april 2014 @ 00:57 |
Originele OP van KnutDeIJsbeer: Van mijn goede vriend Johannes kreeg ik een nasi-recept. Vandaag heb ik geprobeerd dit na te koken, al heb ik niet de illusie in de buurt te komen van zijn veel geroemde chef kwaliteiten. Bon, hier het verslag: ![]() De ingredienten. Hier zal ik het mee moeten doen. ![]() Het strijdtoneel. Rechtsboven staat de rijst al te koken. In die pan zeg maar. ![]() Het meest heftige moment. Hier kook ik in 3 (drie!!!) pannen tegelijk. Jullie weten hoe ik rol. ![]() Dit is het dan. Nasi a la Johannes. Een beetje van knut en een beetje van Johannes dus. Update: Nasi a la Kanovinnie CUL / Nasi a la Johannes Nasi a la Mortaxx CUL / Nasi a la Johannes CUL / Nasi a la Johannes Nasi a la Saind CUL / Nasi a la Johannes Nasi a la Mansjester CUL / Nasi a la Johannes #2 genieten Wokken a la Johannes a la Knut a la Kanovinnie a la Saind a la Mortaxx Geachte nasi-vrienden, Ik ben ontroerd dat het vertellen van mijn geheime nasi recept aan Knut tot zoveel culinair genot heeft geleid, we kunnen wel stellen dat we diverse heerlijke varianten nasi de revue hebben zien passeren in dit topic, de één indien mogelijk nog geslaagder dan de ander. Echter, zoals de Rijdende Rechter zou zeggen, er zijn nu een paar andere Oosterse gerechten die er bekaaid van af komen. Toevallig heb ik na lang experimenteren van één van die gerechten het recept bemachtigd en ik zou wel een behoorlijk egoïstische chef zijn als ik mijn kennis voor mij zou houden. Daarom presenteer ik met gepaste trots Wokken a la Johannes. Mocht u vanavond dit gerecht al willen bereiden is het verstandig om het water alvast op het vuur te zetten, want dit recept is een heel verhaal. ![]() Omdat ik natuurlijk zowel ervaren als beginnende chefs aan wil spreken zal ik zorgvuldig gebruik maken van verduidelijkende foto's die de receptuur en bereidingswijze zullen verhelderen. Op de foto hierboven zie je de uitgangssituatie, een schitterende keuken die er om smeekt gebruikt te worden. Ik kook op gas, maar Wokken a la Johannes is geschikt voor diverse warmtebronnen (bij twijfel, raadpleeg de handleiding van uw pan). In mijn ervaring zijn chefs soms wat nukkige types die aarzelen om de genialiteit van andere chefs te erkennen, maar ik denk dat na deze schitterende fotoserie zelfs de meest verbolgen nasi-professor (en die heb ik toevallig gezien in dit topic!) zal lopen te watertanden! Afijn, we beginnen bij het begin, namelijk..... ![]() .... de ingrediënten! Wokken is ideaal om vrij snel een heerlijke en goedkope maaltijd op tafel te krijgen, en het biedt duizenden mogelijkheden om te variëren. Wat de exacte kosten waren van deze ingrediënten weet ik zo niet uit mijn hoofd (vooral wat betreft de kip kan het alle kanten op), maar ik verzeker dat of je het nu breed hebt of niet, Wokken a la Johannes de verstandige keuze is. Eerst moet je bedenken welke soort groenten je wilt, dit is namelijk essentieel voor de soort smaaksensatie in je mond. Ter ere van mijn nasi-partner in crime KnutDeIJsbeer heb ik natuurlijk gekozen voor de Japanse wokgroenten. Deze touch zorgt ervoor dat het Wokken a la Johannes a la Knut dicht bij mijn hart ligt, mocht u nu meer een band hebben met een ander Oosters land kan u natuurlijk voor andere groente gaan. U ziet dat de wokgroenten officieel al over datum zijn, maar omdat ik de groenten onder geoptimaliseerde omstandigheden heb bewaard (de koelkast) zijn ze alsnog bruikbaar. Belangrijke tip van Johannes: geloof niet alles wat de AH tegen u zegt. Vervolgens: de rijst. Ook hier zijn diverse opties, alhoewel de gele rijst al snel afviel, omdat dat zou werken als olie op het vuur bij een niet nader te noemen user (maar met een beetje fantasie rijmt zijn naam op Nasi-fanaticus). Het Japanse groente pakket bevatte al gele wortels, en als ik nu ook nog gele rijst had gebruikt zou ik vrijwel zeker worden gerapporteerd als racist, en dat moest natuurlijk worden voorkomen. Soit, ik heb natuurlijk diverse malen geëxperimenteerd en mijns inziens past deze rijst het beste bij deze saus (zoetzuur van Conimex) en dit soort vlees (kip). Mocht u een ander soort vlees (of vis of vleesvervangend product) prefereren is daar bij Wokken a la Johannes alle ruimte toe. Het schijnt dat rond Delft en omstreken vaak wordt gekozen voor Shoarmavlees voor een beetje een bite, maar wij in Groningen zijn meer van de kip. De saus uit een flesje is een beetje de easy way out, bent u het type dat diverse malen naar de Orient is afgereisd en het liefst inheemse woksaus uit de rimboe importeert dan is ook daar alle gelegenheid toe. ![]() Dan nu de stap voor stap bereidingswijze. Als het goed is heeft u al het water op het vuur gezet, en daarna is er optimaal de tijd om de kip te snijden. Zoals je ziet is wordt er bij deze stap gebruik gemaakt van een scherp mes. Kanovinnie en ik hechten veel waarde aan veiligheid, en daarom raad ik iedereen die wil Wokken a la Johannes a la Kanovinnie aan goed op te letten bij het gebruiken van scherpe voorwerpen, en het lopen op blote voeten. Ik heb trouwens niet alle kip gebruikt die in de verpakking zat, ik heb genoeg over gehouden zodat ik binnenkort nog een keer kan wokken. ![]() Hoe graag de echte nasi / wokchef ook op blote voeten loopt, als rolmodel voor jeugdige wokchefs heb ik toch besloten sokken aan te trekken. Scroll maar niet naar beneden, maar ik kan alvast verklappen dat deze keuze mijn leven heeft gered! (Althans, een amputatie voorkomen). ![]() Als het water kookt is het tijd om de rijst toe te voegen en het geheel opnieuw aan de kook te brengen. Let op dat de rijst niet aankoekt aan de pan, dit valt te voorkomen met een houten lepel. Dus stop niet uw hand in kokend heet water! Veiligheid staat voorop, dat ziet u wel. Jamie Oliver stopt dit soort waarschuwingen nou nooit in zijn boeken, daar zijn al vele handen door verbrand, zoals u ongetwijfeld weet. ![]() Dan is het tijd de wok te verhitten, hoe eerder u dit doet hoe beter natuurlijk, maar uit coulantie met degenen wiens gasstel de 100 graden niet bereikt heb ik niet op extreem hoge temperaturen gewokt, dit is natuurlijk wel aan te raden. Als u zich aangesproken voelt door de zin hierboven kan u natuurlijk ook naar een professioneel wokrestaurant gaan met professionele keuken. Toevallig heb ik gisteren dit recept al doorgestuurd naar mijn contacten binnen de wokwereld, en het spreekt haast voor zich dat dit heerlijke recept zich daar als een lopend vuurtje heeft verspreid. Ik heb speciale wokolie gebruikt, deze is verkrijgbaar bij diverse supermarkten in Nederland. ![]() Vervolgens voegt u de kip toe in de wokpan, (wel blijven roeren!) en als het goed is ziet uw keuken er dan zo ongeveer zo uit (tenzij u voor een ander model keuken heeft gekozen). Het valt u misschien op dat ik er niet voor heb gekozen om een eitje te bakken. Nu houd ik natuurlijk erg van een spielerei uhh spiegelei, maar ik wist dat het inzetten van een derde pan het minder ervaren publiek uit zou sluiten en bovendien had ik nog een extra taak, namelijk het maken van deze fotoreportage. Mocht u denken dat u een derde pan aankan dan denk ik dat een eitje echt iets toevoegt aan Wokken a la Johannes a la Knut a la Kanovinnie. ![]() Als de kip goudbruin is zoals dat zo mooi heet (definieer goudbruin maar eens!), oftewel als u vermoedt dat het niet meer rauw is maar ook niet aangebrand dan is het tijd om de groenten toe te voegen. Verwarm deze zeker twee minuten mee samen met de kip in de wokpan. Ook hier: blijf roeren! ![]() Dan is het tijd de saus toe te voegen, en zal uw gerecht er als volgt uitzien. Ziet het er uit als nasi, dan bent u vermoedelijk een ander recept uit aan het voeren. ![]() Als u zich aan de stappen heeft gehouden dan is uw rijst nu ongeveer gereed om af te gieten, ik heb hiervoor een vergiet gebruikt, zoals u ziet is de rijst nog kokend heet, wat mogelijk gevaarlijke situaties in de keuken op kan leveren, let dus goed op. In dit geval was de rijst volgens de fabrikant klaar na 8-10 minuten, en in dit geval heb ik wel gewoon naar de fabrikant geluisterd. Zelf heb ik geen kookwekker gebruikt, maar naar mijn wokgevoel. Heeft u toevallig een kookwekker die u wil gebruiken dan kan dat alsnog. Tegen accessoires zeggen wij van Wokken a la Johannes a la Kanovinnie geen nee. Vergeet ook niet uw rijst te laten schrikken met wat kraanwater. ![]() Over schrikken gesproken!! HOLY SHIT! Zomaar een stukje gloeiend hete kip op mijn sok! Dit had een extreem lelijke brandwond kunnen opleveren en een leven van revalidatie en depressie. Maar goed dat ik mijn sokken aan had gedaan ![]() Natuurlijk is dit een reconstructie, maar het toont maar weer eens aan dat een gevaar in een klein hoekje zit. ![]() Tijd om de rijst te mengen met de wok melange. En, hohohoo lieve lezer, daar was ik bijna het belangrijkste vergeten! Gelukkig was ik net op tijd om nog wat bier te drinken tijdens het koken en kan ik deze maaltijd met recht Wokken a la Johannes a la Knut a la Kanovinnie a la Saind noemen. ![]() ![]() Voila, het eindresultaat. Oh, het water loopt me gewoon in de mond als ik er weer aan terug denk ![]() ![]() ![]() ![]() De getrouwe volger van dit topic realiseert zich nu dat ik één topchef tot nu toe heb genegeerd, maar dat kan ik natuurlijk niet blijven doen, a la Mortaxx doe ik nu wat ik over heb in wat bakjes, omdat dit gerecht ook ideaal is om een volgende dag als je minder tijd hebt om te koken, maar toch wilt genieten, eens te verwarmen. Onder de deksel zat mijn portie van die dag, die deksel zorgde ervoor dat de warmte van het gerecht niet verloren ging. Warm is het het lekkerst: wokken a la Johannes a la Knut a la Kanovinnie a la Saind a la Mortaxx. Wisten jullie trouwens dat Mortaxx gisteren jarig was? ![]() Het hangt er natuurlijk een beetje van af hoe opgeruimd je bent, maar het is toch verstandig om je pannen alvast in het sop te zetten. ![]() Ahhhhhh. ![]() Deze reactie kon natuurlijk rekenen op vele enthousiaste reacties, en een enkele cynische, maar dat vergeef ik diegenen. Bon, ik heb dus lekker mijn buikje vol gegeten, en dat allemaal zonder vol van mezelf te worden! Als wokchef moet je natuurlijk bescheiden blijven en daarom heb ik dit heerlijke recept met jullie gedeeld. Ook heb ik geprobeerd aan te tonen dat wokken helemaal niet levensgevaarlijk hoeft te zijn, als je maar goed op let. Eet smakelijk Johannes Game on! [ Bericht 10% gewijzigd door Littlerabbit op 03-04-2014 20:42:19 ] | |
johannes_vermeer | donderdag 3 april 2014 @ 00:57 |
Kan een mod deze even reeksen? ![]() | |
Mortaxx | donderdag 3 april 2014 @ 00:58 |
Ik ga morgen het wokgerecht proberen maar dan met noedels ipv rijst ![]() | |
Insomnia_ | donderdag 3 april 2014 @ 00:59 |
Wat een prachtgerecht weer Johannes. ![]() | |
Littlerabbit | donderdag 3 april 2014 @ 00:59 |
De reeks was van mij. ![]() Ik durf mijn pogingen (Want aan de grootmeester hemzelf kan het niet tippen) nog altijd niet op camera vast te leggen. Toch bang om een uitbrander te krijgen of van heiligschennis te worden beticht ![]() | |
j0rdiiii | donderdag 3 april 2014 @ 01:05 |
Misschien een idee om de andere verslagen als spoiler in de OP te doen? Stuk voor stuk prachtige recepten namelijk. | |
Mansjester | donderdag 3 april 2014 @ 01:08 |
Om er maar een quote van Ivo in te gooien: De nasi a la johannes is unaniem (oké met uitzondering van Iwanius, maar dat telt niet) een belachelijk groot succes ![]() | |
johannes_vermeer | donderdag 3 april 2014 @ 01:10 |
Done. | |
KingRoland | donderdag 3 april 2014 @ 01:10 |
Johannes, ik zat net de OP te lezen en je edit tegelijk. Denk je wel aan je nachtrust? | |
johannes_vermeer | donderdag 3 april 2014 @ 01:11 |
Ik wil met eerbied omgaan met alle gepresenteerde gerechten. | |
KingRoland | donderdag 3 april 2014 @ 01:12 |
Dan is het goed. Ik ga alvast slapen. Auf wiedersehn ![]() | |
Belsezar | donderdag 3 april 2014 @ 01:27 |
Ziet er goed uit, lijkt erg op mijn nasi! Al bak ik van de eieren omeletten en rol deze op en snij er reepjes van en mix ik door de nasi ![]() | |
Magica | donderdag 3 april 2014 @ 01:40 |
Beetje satesaus erbij en hij is helemaal af | |
#ANONIEM | donderdag 3 april 2014 @ 06:31 |
Hebben jullie een heel topic zitten lullen over nasi? ![]() ![]() [ Bericht 25% gewijzigd door #ANONIEM op 03-04-2014 06:31:53 ] | |
Ole | donderdag 3 april 2014 @ 06:58 |
zeg ![]() | |
Pino112 | donderdag 3 april 2014 @ 07:04 |
![]() | |
KnutdeIJsbeer | donderdag 3 april 2014 @ 07:07 |
Beste nasi-liefhebbers en nasi-god Johannes, Vanwege omstandigheden was ik de afgelopen weken helaas niet in staat gezellig mee te keuvelen in deze succesvolle topicreeks. Gelukkig kon ik wel zo nu en dan een blik werpen op jullie prachtige creaties en me virtueel laven aan een portie heerlijke soulfood. Als ik zeg dat dit me erdoorheen heeft gesleept druk ik me nog voorzichtig uit. Dat er enkele haters een halfslachtige poging hebben gedaan dit culinaire wonder van Johannes de grond in te boren zullen we maar snel vergeten. Ik zal geen namen noemen om de sfeer lekker nasi te houden. Iwanius je bent vanaf nu mijn aartsvijand. Vrienden, nogmaals bedankt en laat die nasi-creaties maar komen, uiteraard met een respectvolle knipoog naar het recept van ![]() ![]() | |
kanovinnie | donderdag 3 april 2014 @ 07:13 |
haha, leuk geprobeerd maar het is eerder dat jouw nasi op die van Johannes lijkt. Subtiel verschil. | |
#ANONIEM | donderdag 3 april 2014 @ 07:16 |
Wat dan? ![]() | |
kanovinnie | donderdag 3 april 2014 @ 07:31 |
maak het en je ervaart de magie vlegel. | |
yvonne | donderdag 3 april 2014 @ 11:25 |
Zet deze ook even in de OP ![]() CUL / Nasi a la Johannes | |
KnutdeIJsbeer | donderdag 3 april 2014 @ 11:26 |
Een eigen topicreeks. Met Yvonne als 1 van de vaste posters. Dit had ik nooit durven dromen, wat een geweldig succes. | |
Grifte | donderdag 3 april 2014 @ 11:29 |
Ik ga maandag een nobele poging wagen. Hopelijk kan ik een ieders elementen combineren. | |
-_Guitarist_- | donderdag 3 april 2014 @ 11:31 |
Ziet er wel heel goed uit ![]() | |
johannes_vermeer | donderdag 3 april 2014 @ 12:32 |
Maar die stond al in de OP? ![]() Ik zou heus niet mijn recente creatie vergeten ![]() | |
yvonne | donderdag 3 april 2014 @ 12:46 |
Jawel, maar in z'n geheel, niet als linkje ![]() | |
johannes_vermeer | donderdag 3 april 2014 @ 12:49 |
Ik zet het er straks wel in, nu heb ik even weinig tijd. | |
yvonne | donderdag 3 april 2014 @ 12:51 |
Zal ik even voor je doen? | |
Mortaxx | donderdag 3 april 2014 @ 17:42 |
![]() De wokkunsten van Johannes hebben mij geïnspireerd tot dit gerecht. Champignonroerbakmix en noodles als alternatieven! | |
Isabeau | donderdag 3 april 2014 @ 17:47 |
Waar is de rijst ![]() | |
yvonne | donderdag 3 april 2014 @ 17:48 |
Wat is dit ![]() | |
yvonne | donderdag 3 april 2014 @ 17:48 |
Zit nou iedereen voor z'n/haar beeldscherm te eten? ![]() | |
Mortaxx | donderdag 3 april 2014 @ 17:49 |
Het is heeerlijk | |
Anne | donderdag 3 april 2014 @ 17:49 |
Geen nasi, geen ei, weinig groenten. Wat is dit inderdaad ![]() | |
yvonne | donderdag 3 april 2014 @ 17:50 |
We willen een hele reportage, niet 1 foto waarvan we nieteens weten wat het is? ![]() | |
Anne | donderdag 3 april 2014 @ 17:51 |
Ja, en vooral foto's van de gore bende in de keuken. Met name de vloer en het fornuis, bitte. | |
#ANONIEM | donderdag 3 april 2014 @ 17:52 |
Wij hebben geen woonkamer thuis ![]() | |
kanovinnie | donderdag 3 april 2014 @ 17:52 |
zoiets? ![]() | |
Mortaxx | donderdag 3 april 2014 @ 17:54 |
Ik heb een maand geleden m'n eettafel eens in elkaar geschroefd (zat al half jaar in de doos). Nog nooit aan gegeten ![]() En helaas ben voor de snelle hap gegaan dus geen foto's of ei | |
Lienekien | donderdag 3 april 2014 @ 17:55 |
Het ziet er echt fantastisch uit. Het water loopt me echt in de mond! | |
onlogisch | donderdag 3 april 2014 @ 17:57 |
Ik denk eerlijk gezegd dat mijn nasi de nasi van Johannes zal verslaan. Mijn topgerecht is nasi. Ik maak nasi als de beste. ![]() Mensen die mijn nasi hebben gegeten zullen dit beamen. | |
yvonne | donderdag 3 april 2014 @ 17:58 |
Hier is een heel eigen topic mee te vullen ![]() | |
yvonne | donderdag 3 april 2014 @ 17:58 |
Ja tralalalalalalala, eerst zien dan geloven. Kom maar met je reportage. | |
onlogisch | donderdag 3 april 2014 @ 17:59 |
Mag ik jou een keer uit nodigen om mijn nasi te komen proeven? ![]() | |
onlogisch | donderdag 3 april 2014 @ 17:59 |
Het heeft weinig zin om een reportage te maken. Wat ik overigens wel wil doen hoor. Maar het echte fijn proeven moet jij dan wel komen doen ![]() | |
kanovinnie | donderdag 3 april 2014 @ 18:01 |
Bij een recept van de ware meester proeft het voor iedereen goed als diegene het zelf maakt. | |
yvonne | donderdag 3 april 2014 @ 18:02 |
Jij woont ( woonde) toch vlak bij mij? Ik kom proeven! | |
onlogisch | donderdag 3 april 2014 @ 18:02 |
Dat lijkt me nogal logisch. Echter is het wel belangrijk dat anderen dan ik dat oordeel geven hier op FOK! ![]() | |
onlogisch | donderdag 3 april 2014 @ 18:02 |
Klopt, Sliedrecht(over 1 maand Papendrecht ![]() ![]() | |
Ole | donderdag 3 april 2014 @ 18:06 |
Die theedoek ![]() | |
yvonne | donderdag 3 april 2014 @ 18:07 |
Oké, als je in Papendrecht gesetteld bent kom ik eten ![]() | |
KnutdeIJsbeer | donderdag 3 april 2014 @ 18:22 |
Reeds in topic 2 van deze reeks de eerste nasi-date ![]() Nasi ![]() | |
johannes_vermeer | donderdag 3 april 2014 @ 18:30 |
Ik vind het prima ![]() | |
alors | donderdag 3 april 2014 @ 19:41 |
Op speciaal verzoek van en voor Johannes, edoch in spoiler vanwege de irrulevantie van het betreffende gerecht.
| |
johannes_vermeer | donderdag 3 april 2014 @ 19:43 |
Prima verrijking voor dit culinaire topic ![]() Toch wil ik je wijzen op de diverse nasi en wok gerechten die je terug kan vinden in de OP ![]() Deze zijn werkelijk heerlijk. | |
Karina | donderdag 3 april 2014 @ 19:56 |
Lijkt wel een beetje op schorseneren. Maar die zijn vies. | |
Mansjester | donderdag 3 april 2014 @ 20:29 |
Gezien de grote populariteit van dit topic, inmiddels reeks, besloot ook ik de stoute schoenen aan te trekken. Ik moet echter meteen een grote kanttekening plaatsen: Ik vind dat ik zelf best goed kan koken. Ik besef echter direct, dat ik nog niet eens in de buurt kom bij de grootmachten als Knut, Saind, Kano en uiteraard de master johannes uit deze reeks. Ik heb daarom besloten om een zeer bescheiden verslag te maken. Ik vind het al een grote eer dat ik nasi a la johannes heb mogen bereiden. Zo, genoeg geluld, het enige dat jullie willen weten is natuurlijk het resultaat van dit recept. Allereerst een overzicht van de ingrediënten. Ik moet meteen bekennen dat ik niet alle ingrediënten heb gebruikt. Zo heb ik 1 zakje wokgroenten en de nasi boemboe niet gebruikt. Tijdens het koken ben ik er namelijk achter gekomen dat dit teveel van het goede was. Een flexibele houding tijdens het koken is erg belangrijk in mijn ogen ![]() Sensatiemeter: 2/10 ( lichte opwinding over het bereiden) ![]() Als eerste heb ik de rijst in kokend water opgezet. In het water zit een blokje bouillon, voor wat extra smaak. De wokpan en koekenpan voor de eieren worden zoals jullie zien nog niet gebruikt. Sensatiemeter: 3/10 ( je moet goed uitkijken dat de rijst niet overkookt) ![]() Vervolgens is het tijd om het vlees te snijden, dit zien jullie op de foto hieronder Sensatiemeter: 4/10 ( let op de rijst, terwijl je de kip snijdt) ![]() Vervolgens gaat het snel. De rijst is klaar en moet worden afgegoten. Ondertussen moet de kip en wokgroenten worden gebakken.Vergeet vooral niet de nasi kruiden erbij te voegen. Daarnaast moet ook de satésaus in de magnetron worden gezet. Tenslotte moeten ook de eieren worden gebakken.Het is cruciaal om elk onderdeel de juiste aandacht te geven ( het zijn net kinderen, al heb ik die voor zover ik weet verder niet. Dit is dus slechts een aanname) Volgens mij is het niet duidelijk op de foto, maar er zijn ook 2 stukjes bot te zien in de pan. Omdat er alleen nog karbonade in de winkel was, heb ik het vlees van het bot moeten snijden. Omdat wij in huize Mansjester weinig verspillen, heb ik de botten met het vlees er omheen meegebakken. Dit heb ik er later los bij gegeten. Conclusie: Ga dus op tijd naar de winkel, of naar een winkel waar altijd voldoende geschikt vlees voorradig is. Sensatiemeter: 8/10 ( zoals beschreven, zijn er verschillende pannen die aandacht willen) ![]() Zoals jullie op de vorige foto konden zien, is 1 ei niet mooi gebakken. Helaas is dit het gevolg van alle drukte tijdens het koken. Zo wilde een familielid net op het drukste moment koffie gaan zetten in de kleine keuken. Tip: Vecht alle andere aanwezigen in de kamer de keuken uit. Uiteindelijk heb ik er zelf nog wat sambal en ketjap bij gedaan. Als echte gastheer heb ik besloten het kapotte ei te nemen: Uiteindelijk wordt alles toch op een hoop gegooid. Dit ziet er zo uit: ![]() Vervolgens moet je dit een beetje husselen voor een optimale en geleidelijke smaaksensatie. Uiteindelijk is dit het eindresultaat: Sensatiemeter: 10/10 ( werkelijk onbeschrijfbaar, dit gerecht is pure kunst. Zelfs wanneer het door een simpele ziel als mezelf is uitgevoerd) ![]() Bij deze wil ik johannes en alle anderen bedanken voor de inspiratie! [ Bericht 0% gewijzigd door Mansjester op 03-04-2014 20:46:53 ] | |
onlogisch | donderdag 3 april 2014 @ 20:32 |
haha baas ![]() Ziet er lekker uit man! Nasi ![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 3 april 2014 @ 20:32 |
Wat eten jullie eigenlijk 10 minuten na jullie nasi als je weer honger hebt? | |
Karina | donderdag 3 april 2014 @ 20:33 |
Het ziet er erg lekker uit Mansjester. Een kanttekening: volgens mij is een houten snijplank niet erg hygienisch. Hopelijk heb je die goed schoongemaakt daarna. | |
kanovinnie | donderdag 3 april 2014 @ 20:33 |
Bedankt voor de complimenten. Ik vind het wel raar dat mensen liever koffie hebben dan Nasi. Ach, rare mensen hou je altijd. Ik denk dat het een goed gelukt maal is die een plek in de ergallerij (de OP) ruimschoots verdiend heeft! | |
kanovinnie | donderdag 3 april 2014 @ 20:34 |
Hygiëne is ondergeschikt aan smaak. Liever een houten snijplank dan een gemis aan smaak. ![]() | |
onlogisch | donderdag 3 april 2014 @ 20:35 |
Meestal een blokje kaas met mosterd ![]() | |
johannes_vermeer | donderdag 3 april 2014 @ 20:35 |
Mansjester, ik zie jou als één van mijn belangrijkste pupillen, chapeau ![]() | |
Mansjester | donderdag 3 april 2014 @ 20:36 |
Ik voel mij vereerd, dit gevoel is niet te omschrijven ![]() | |
kanovinnie | donderdag 3 april 2014 @ 20:36 |
Ik vond de boullion bij de rijst een gedurfde maar goede aanvulling op het basisrecept. Wat jij? | |
Karina | donderdag 3 april 2014 @ 20:36 |
Liever geen racekak ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 3 april 2014 @ 20:37 |
Ik merk dat jij goed hebt opgelet bij Rob Geus | |
Karina | donderdag 3 april 2014 @ 20:37 |
Dat klopt ![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 3 april 2014 @ 20:37 |
![]() | |
Mansjester | donderdag 3 april 2014 @ 20:38 |
![]() Rubbertjes zijn overrated Karin ![]() | |
Karina | donderdag 3 april 2014 @ 20:38 |
Ik had het over je koelkast he ![]() | |
KnutdeIJsbeer | donderdag 3 april 2014 @ 20:44 |
Hele mooie en duidelijke presentatie Mansjester. Edoch, ik heb een klein aandachtspuntje: De ervaren chefs in dit topic lezen hier natuurlijk gelijk overheen. Toch, er zullen beginners zijn, zeker de beginners die weten dat jij woonachtig bent in een waterrijke omgeving, die hun vraagtekens zullen plaatsen bij de zin in vet. Beginners; dit is slechts een typvaut van Mansjester. GOOI NIET JE OPTIMIST OMWIKKELD MET SCHAAP IN DE PAN. Het gaat in dit geval om een bot. Even voor de duidelijkheid dus ![]() | |
kanovinnie | donderdag 3 april 2014 @ 20:46 |
Klein aandachtspuntje van mij. Het gaat in dit geval om botten Even voor de duidelijkheid dus ![]() | |
Mansjester | donderdag 3 april 2014 @ 20:49 |
Bedankt voor deze opbouwende feedback, ik leer graag van echte meesters Daarnaast ben ik erg benieuwd naar de mening van Iwanius over mijn verslag ![]() | |
johannes_vermeer | donderdag 3 april 2014 @ 20:53 |
Van hem hebben we de laatste tijd opvallend weinig vernomen. | |
kanovinnie | donderdag 3 april 2014 @ 20:53 |
Mag ik jullie er op attenderen dat er een nieuwe gerecht is? CUL / Macaroni a la kano. | |
johannes_vermeer | donderdag 3 april 2014 @ 20:59 |
Ik denk dat we de afgelopen weken kunnen betitelen als de gouden eeuw van CUL. | |
UIO_AMS | vrijdag 4 april 2014 @ 08:29 |
Binnenkort maak ik nasi a la johannes, maar dan met hete kip. Om er toch mijn eigen twist aan te geven. | |
#ANONIEM | vrijdag 4 april 2014 @ 10:35 |
Ik heb met verwondering naar deze recepten gekeken. Ik moet zeggen: ziet er allemaal heerlijk uit. Echter ben ik jaren geleden naar china geweest, waar ik les heb gehad van een groot meester in Nasi maken. Hier heb ik geleerd hoe de basis in elkaar zit. Nu is in de loop der jaren natuurlijk veel veranderd. En heb ik er mijn eigen twist aan gegeven. Ik zal deze nasi met een overheerlijke sateh (dat is wat anders dan de sate die we hier kennen) aankomende zondag maken. Daarbij zal ook een uitgebreid fotoverslag volgen. Natuurlijk ben ik wel alvast begonnen met de voorbereidingen. Zo heb ik de wok alvast op het vuur staan zodat hij goed heet is zondag. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 4 april 2014 @ 10:36 |
wordt vervolgd..... [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 04-04-2014 10:36:43 ] | |
kanovinnie | vrijdag 4 april 2014 @ 10:54 |
Man man man wat een gouden tip is dat ![]() 1.) Zet de wok op het fornuis 2.) Zet het vuur op de maximale stand 3.) wacht een dag of 2 ![]() | |
KnutdeIJsbeer | vrijdag 4 april 2014 @ 11:04 |
Je moet alleen echt niet vergeten dat de pan heet is dus!! Misschien kan je een post-it boven de pan plakken met "kijk uit, heet" Vroeger, toen ik nog Knutdestudentbeer heette, hadden wij slechts 1 wok in de keuken. Dus ik wachten op mn kamertje, hoor dat de wok vrij komt naar beneden en zie mn huisgenoot met een op het eerste gezicht schoongewassen wok staan. Ik gris dat ding uit zn handen, maar je raadt het al, hij had gewoon geen saus gebruikt ![]() Tevens is dit dus een waarschuwing om ALTIJD saus te gebruiken bij het wokken zodat je ziet dat de pan nog niet is afgewassen. | |
Sicstus | vrijdag 4 april 2014 @ 19:58 |
Sodeju, ik krijg gewoon inspiratie van dit (en kano's macaroni-fototopic), dus binnenkort ga ik ook maar eens mijn befaamde en fameuze nasi maken en foto's posten! | |
Sangha | vrijdag 4 april 2014 @ 22:56 |
Lol, zeer vermakelijk dit! ![]() ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 4 april 2014 @ 22:59 |
Het begin is al geweldig, het zijn die kleine finesses die 't doen. Ik verwacht dat vooral de kleur van het gerecht beter gaat worden en het oog wil ook wat. [ Bericht 21% gewijzigd door #ANONIEM op 04-04-2014 23:19:20 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 5 april 2014 @ 19:50 |
Naar aanleiding van de vele recepten kon ik het ook niet laten om een bijdrage te doen. Ik heb gekozen voor Nasi Goreng. Ik ben een beginnend kok, dit alvast om mezelf in te dekken voor de meestal kritische CUL-users. Wat je nodig hebt: - rijst - eieren - een mixje, in mijn geval van Inproba - gehakt - spekjes - 100 ml water - boter Om onduidelijke redenen ben ik het gehakt en de prei vergeten toe te voegen aan de foto. Wees echter niet getreurd: dit komt later aan bod. Kenners zien overigens gelijk dat ik ter inspiratie de creatie van de meesterchef van dit topic heb geopend. ![]() Na wat water te hebben opgezet voor de rijst kan het gehakt in de pan. Bij deze dus alsnog een foto van het gehakt. ![]() Als het water kookt is het van belang dat je de rijst toevoegt. Ik heb het hele pak erin gegooid. Het is verder belangrijk dat je goed op de tijd let. Een alarm instellen is daarom geen overbodige luxe. Ik heb gekozen voor zeven minuten. ![]() Tijdens het wachten op de rijst en het gehakt is het wel fijn om een muziekje op te zetten. Mark Knopfler's The Fish and the Bird is hierbij zeer aangenaam. Dit overigens geheel terzijde. ![]() Als het gehakt enigszins gaar is kun je de spekjes toevoegen. Hoewel de beginfoto anders doet vermoeden heb ik slechts de helft van dat pak gebruikt, één bakje. ![]() Nadat ook dit redelijk gaar is voeg je het mixje toe. Hierbij gebruik je tevens 100ml water. Het ''vuur'' wat hoger zetten wordt aangeraden voor een fatsoenlijk resultaat. ![]() Voor de finishing touch voeg je wat prei toe. Dit kun je naar eigen wens doen. ![]() ![]() Dan bak je nog even een eitje, of meerdere afhankelijk van je wensen en het aantal eters. Ik kan een ''kapot'' ei nog wel waarderen, verder hou ik er niet zo van. ![]() En klaar is kees ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2014 19:52:14 ] | |
Sangha | zaterdag 5 april 2014 @ 19:55 |
En smaakte het? Of ben je het nu aan het eten? ![]() Ik mis alleen het deel dat je de rijst gaat bakken (gorengeren) en de boel door elkaar husselt, verder top, Maar uh... gehakt door de nasi?! ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 5 april 2014 @ 19:56 |
Toen had ik helaas mn handen vol, net als bij het afgieten van de rijst. Maar ik heb het al gegeten, het smaakte zeer goed ![]() | |
johannes_vermeer | zaterdag 5 april 2014 @ 19:57 |
Dat ziet er heerlijk uit! Ook bedankt voor de muzikale tip, ik denk dat ik die binnenkort ook maar eens in de praktijk zal brengen. De vorige keer luisterde ik naar Bright Eyes door Art Garfunkel wat iemand onder een Youtube filmpje had gemonteerd. Dat was mooi, maar alleen dermate deprimerend dat er mogelijk wat zoute tranen in mijn gerecht zijn gevallen. | |
Sangha | zaterdag 5 april 2014 @ 19:58 |
Ah ok! Tuurlijk istie goed, ieder zijn eigen manier en dat maakt het juist leuk. Inspirerend allemaal! ![]() | |
johannes_vermeer | zaterdag 5 april 2014 @ 19:58 |
Ja ja, dat gehakt is een typisch Stadskanaalse gewoonte, dat staat niet in het originele recept, maar daar valt weinig aan te veranderen. Je kan de Stadskanaler wel uit Stadskanaal halen, maar het Stadskanaalse niet uit de Stadskanaler. | |
Tchock | zaterdag 5 april 2014 @ 19:58 |
![]() | |
Sangha | zaterdag 5 april 2014 @ 19:59 |
Nou bright eyes wordt je niet vrolijk van nee, dan beter maar wat oosterse pling ploing muziek met een wierrookje erbij aan. ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 5 april 2014 @ 20:00 |
Dit is ook een prachtig nummer, ik had er ook voor kunnen kiezen. Bedankt voor je waarschuwing; nu weet ik dat dat niet zo'n verstandige keuze zou zijn geweest. Ik ben blij dat je de recepten zo leuk vindt. Er komt hier soms ook een user die alles afkraakt ![]() | |
Littlerabbit | zaterdag 5 april 2014 @ 20:02 |
Hoewel ik graag kennis had genomen met wat voor een messen jij het snijwerk verricht ziet het er zonder meer bijzonder lekker uit. Ook de toevoeging van spekreepjes vond ik geweldig om te zien. Op het eerste opzicht dacht ik dat je Johannes zijn shoarma idee had opgevolgd maar het bleek zowaar weer een volledig nieuwe nasi ervaring te zijn ![]() Toch heb ik nog wel een kleine aanmerking. Zoals ik eerder al opmerkte is het wellicht tijd een nieuwe pan aan te schaffen daar waar bij je huidige 'wok'pan de gehele tefal laag is weggesleten. | |
Frozen-assassin | zaterdag 5 april 2014 @ 20:04 |
Nasi-topic ![]() ![]() | |
Mansjester | zaterdag 5 april 2014 @ 20:06 |
Dat ziet er lekker uit Pax. Vooral de combinatie van spekjes en shoarma is verassend. Bedankt voor deze inspiratie ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 5 april 2014 @ 20:06 |
Allereerst wil ik je bedanken voor je complimentjes. Je opbouwende kritiek is ook altijd welkom, dus ik zal jouw opmerking noteren. Dankjewel ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 5 april 2014 @ 20:10 |
Voor de shoarma-variant moet je niet bij mij zijn! Dat is meer het culinaire gebied van Littlerabbit geloof ik. Dankje ![]() | |
johannes_vermeer | zaterdag 5 april 2014 @ 20:11 |
Littlerabbit wordt in de wandelgangen ook wel de koning van de Shoarma Nasi genoemd, het is wachten op de foto's van zijn gerecht ![]() | |
Mansjester | zaterdag 5 april 2014 @ 20:11 |
Uh kut, ik ben in de waar door al die originele varianten. Ik bedoelde natuurlijk gehakt en spekjes, maar ook dat zal ongetwijfeld goed hebben gesmaakt ![]() | |
kanovinnie | zaterdag 5 april 2014 @ 20:14 |
Wat een waar meesterwerk. En dit uit handen van een volgens eigen zeggen beginner. Ik zie een glansrijke carrière als meesterkok in het verschiet! | |
Sangha | zaterdag 5 april 2014 @ 20:27 |
Het is nu wachten op nasi met kaas of met vis! ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 5 april 2014 @ 21:12 |
Wat een lovende woorden ![]() | |
kanovinnie | zaterdag 5 april 2014 @ 21:19 |
Ik wacht met smart op zijn foto's ja! Ere wie eer toekomt, dat is de gulden regel onder de nasigoeroe's Niets staat je in de weg! | |
UIO_AMS | zondag 6 april 2014 @ 19:37 |
Ja, dan kan ik natuurlijk niet achterblijven met mijn Nasi a la Johannes al la et al al la UIO! ![]() Mijn variatie betreft de kip. Namelijk de hete variant. Zowel voor de gevorderde als voor de beginnende kok moet dit mogelijk zijn. De ingrediënten: ![]() Laten we beginnen met het marineren. Men neme een schaal en de betreffende ingrediënten: ![]() Ik heb hier gekozen voor een Chinese schaal, die ik heb sinds ik in China heb gewoond, maar elk soort schaal volstaat. Mits groot genoeg, maar dat spreekt voor zich. De kip bestrooi je met wat kerrie-poeder en dan doe je wat olie in de schaal, een flinke theelepel sambal badjak, een centimeter wasabi uit een tube en een flinke scheut ketjap marinade. Zo'n fles is goed voor 2,5 kg, dus schat zelf maar in hoeveel je nodig hebt. Het originele recept voor de hete kip gaat uit van 2,5 kg kip, 3 eetlepels sambal badjak en een theelepel wasabi. Goed mengen en dan de kip erbij. Het resultaat: ![]() Wat vershoudfolie erover en zet maar in de koelkast! Daar staat het nu nog. Een kwartiertje kan, maar als je ruim op tijd bent, is drie uur beter. In de tussentijd snij ik de typisch Chinese groenten: ![]() Om kruisbesmetting (???) tegen te gaan, krijgt elke paprika een eigen Chinees schaaltje. (Anders gezegd, ik had geen grote schaal over waar ze alledrie in pasten.) ![]() De wok staat inmiddels al een tijdje op het vuur om goed heet te worden. Hopelijk wordt hij warmer dan 100 graden Celsius. ![]() Mijn vriendin (met Indonesische roots), die dit het allerlekkerste Chinese gerecht vindt, komt zo met haar vriendinnen naar huis om lekker mee te smullen. Straks dus meer. Inclusief mijn toptip voor instant nasi met een geel kleurtje voor de niet racisten onder jullie. ![]() | |
kanovinnie | zondag 6 april 2014 @ 19:39 |
Ziet er goed uit. Wel gaarne pics van je vriendin en haar vriendinnen ![]() | |
UIO_AMS | zondag 6 april 2014 @ 19:48 |
Ze wil niet met foto's op FOK!. Dus die vlieger gaat niet op. | |
kanovinnie | zondag 6 april 2014 @ 19:52 |
Ook niet als je uitlegt dat het van groots belang voor het recept? Nouja ik ga je niet verder afleiden. Succes met de rest van het recept! | |
Adames | zondag 6 april 2014 @ 19:57 |
Even een misstand uit de weg ruimen, houten snijplanken zijn wel degelijk hygiënisch en verder ook het ideale materiaal voor een snijplank. Houten sneden blijven namelijk openstaan waardoor deze goed drogen en de bacteriën doodt. Plastic snijplanken gaan vaak dicht zitten, waardoor deze veel meer een broedplek worden voor de bacteriën. Daarnaast heeft het hout een licht anti-bacteriële werking. Verder heb je nog glazen dingen, maar dat is helemaal raar. Daar snij je je mes op kapot, dat terwijl de plank het gebruiksvoorwerp moet zijn. Een goed mes gaat een leven mee. | |
Adames | zondag 6 april 2014 @ 19:58 |
Voor meer informatie over dit onderwerp verwijs ik je door naar Wouter Klootwijk. Dit topic moet verder gaan over de heerlijk nasi ![]() http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1314139 | |
#ANONIEM | zondag 6 april 2014 @ 20:14 |
Ik heb een glazen snijplank waar ik m'n schnitzels op plat sla gevaarlijk leven dit dat | |
#ANONIEM | zondag 6 april 2014 @ 20:53 |
Schnitzels zijn toch al plat? [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 06-04-2014 20:53:56 ] | |
Adames | zondag 6 april 2014 @ 21:51 |
platter is beter barbaar | |
UIO_AMS | zondag 6 april 2014 @ 23:16 |
Zo. Het was lekker. Het was flink uitbuiken. En dus nu pas verder met het recept. En we beginnen gelijk met mijn toptip voor instant nasi:![]() ![]() ![]() Volgens de verpakking moet de nasi-mix 10 minuten apart wellen in kokend water. Onzin. Dat kan dus ook gewoon gelijk in de pan waar je de rijst in 10 minuten in kookt. Scheelt weer in pannen. ![]() Et voilá, instant gele nasi. Geleerd tijdens mijn studie Japankunde. Inmiddels is de wok heet genoeg voor de kip. Als die rondom aangebakken is, kunnen de Chinese groenten erbij, namelijk ananas en paprika. Zo lekker at ik het niet in China: ![]() ![]() ![]() Dat pruttelt wel lekker, volgende stap is een eitje: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Loskloppen, kruiden met peper, zout en de toch al aanwezige kerriepoeder, beetje bieslook, bakken in een hete pan, roeren. Eitje. Dan de laatste stap, alles in één pan en goed mixen: ![]() ![]() Tadaa: ![]() Gebakken uitjes naar smaak toevoegen en smullen maar. ![]() Succes allemaal! | |
#ANONIEM | zondag 6 april 2014 @ 23:18 |
Ananas? Gewaagd | |
UIO_AMS | zondag 6 april 2014 @ 23:20 |
Zo leef ik. ![]() | |
alors | zondag 6 april 2014 @ 23:27 |
Kip met ananas ![]() | |
johannes_vermeer | zondag 6 april 2014 @ 23:32 |
Man, dit ziet er heerlijk uit! Koekoek! | |
#ANONIEM | zondag 6 april 2014 @ 23:33 |
De kleur is echt goed, het oog wil ook wat. | |
Frozen-assassin | zondag 6 april 2014 @ 23:46 |
Eensch ![]() | |
kanovinnie | maandag 7 april 2014 @ 06:05 |
Eeuwig respect voor de gewaagde keuze om voor de hawaii variant te gaan ![]() | |
UIO_AMS | maandag 7 april 2014 @ 08:41 |
Hete kip zelfs. En met paprika. ![]() Het is een heerlijke variant op uw meesterrecept! Al zeg ik het zelf. Eens! Ik doe niet moeilijk over populistische zaken als afkomst. ![]() | |
Karina | maandag 7 april 2014 @ 09:08 |
Ik heb gisteren kip Tandoori gemaakt (incl. foto's) geen nasi dus. Mag ik die posten ![]() | |
KnutdeIJsbeer | maandag 7 april 2014 @ 09:57 |
Nee, dit topic gaat puur over nasi. | |
Karina | maandag 7 april 2014 @ 09:58 |
Dan moeten jullie nog een weekje wachten op mijn kookkunsten ![]() | |
KnutdeIJsbeer | maandag 7 april 2014 @ 09:58 |
Kan je me iets meer vertellen over je studie japankunde en wat dit te maken heeft met gele rijst. Ik zou even heel goed nadenken over je antwoord. | |
UIO_AMS | maandag 7 april 2014 @ 10:08 |
Vrijwel niets. Tijdens mijn studie Japankunde heb ik geleerd op deze wijze gele rijst te maken. Dus niet als onderdeel van de studie. | |
UIO_AMS | maandag 7 april 2014 @ 10:11 |
Waarom zou ik daar trouwens heel goed over na moeten denken? Denk gerust even heel goed na over het antwoord op deze vraag. ![]() | |
KnutdeIJsbeer | maandag 7 april 2014 @ 10:18 |
Dit verklaart al een hele hoop. Bedankt. | |
KnutdeIJsbeer | maandag 7 april 2014 @ 10:19 |
Er zijn ook beginners aanwezig in dit topic, ik wil niet dat hun 1e ervaring met gele rijst op valse informatie berust. | |
johannes_vermeer | maandag 7 april 2014 @ 10:36 |
Ik wil het wel toestaan, alhoewel ik dan mijn grote nasi vriend Knut moet overrulen. Ik hoop dat het zeer smakelijke foto's zijn, anders zet ik voor niks een goede vriendschap op het spel. | |
Elan | maandag 7 april 2014 @ 11:08 |
Kip tandoori a la Karina topic maken dan ![]() | |
Karina | maandag 7 april 2014 @ 11:29 |
Hopelijk veroorzaak ik nu geen ruzie tussen Johannes en Knut, maar de nasi was voor mij als niet al te beste kok nog iets te hoog gegrepen. Vandaar dat ik om te oefenen Kip Tandoori heb gemaakt. ![]() ![]() Zelf toe te voegen een bakje crème fraîche en kipfilet. Om te beginnen moest de kip marineren in de speciale tandoori mix: ![]() In de tussentijd kon ik alvast de rijst koken. ![]() ![]() Na ongeveer 10 minuutjes kon de kip in de pan om gebakken te worden. ![]() Gelukkig had ik mijn pantersloffen aan want af en toe spatte het wel een beetje! Als laatste nog wat water en de crème fraîche in de pan gooien en de kip was ook alweer klaar. ![]() Rijst op het bord, kip eroverheen, glaasje wijn erbij en eten maar! ![]() Smaak: 7/10 de 7 kwam doordat er helaas kokos in het gerecht verwerkt was wat ik eigenlijk een beetje ![]() Tevens zie ik nu op de foto dat het bord wel iets beter opgemaakt had kunnen worden, die spetters op de rand kunnen natuurlijk ECHT niet. Ik voel me nu wel zeker genoeg om een volgende keer nasi te maken. | |
Karina | maandag 7 april 2014 @ 11:30 |
Dat leek me ietwat overdreven ![]() | |
alors | maandag 7 april 2014 @ 11:39 |
Pantersloffen ![]() Ziet er lekker uit, Karina! | |
johannes_vermeer | maandag 7 april 2014 @ 11:56 |
Pantersloffen, tijgerjas, rawr! Ik zie een thema! Ik houd zelf ook wel van die wereldgerechten, alhoewel ze het natuurlijk niet redden bij een heerlijk bord nasi, dat zal iedereen wel begrijpen. Beetje jammer dat er geen groente in zit, maar dat ligt natuurlijk aan het recept van Knorr. In het originele recept heb ik niks vermeld over presentatie, en waarschijnlijk heb je om die reden geen moeite genomen het netjes te presenteren. Toch, het oog wil ook wat! Een zonnebloementafelkleed is duidelijk de eerste stap, maar als je ook een nasi meester wil worden is enige verbetering een vereiste. Een kritische kanttekening, maar het is voor je eigen bestwil ![]() | |
Karina | maandag 7 april 2014 @ 11:58 |
De groente miste ik ook wel een beetje inderdaad. Maar het was zoveel dat groente erbij teveel zou zijn geweest, ik eet nooit zoveel. Omdat ik nogal een knoeierd ben is een plastic kleedje wel een vereiste ander zit mijn hele tafel onder de saus ![]() | |
Elan | maandag 7 april 2014 @ 12:10 |
Ziet er heerlijk uit ![]() ![]() | |
Karina | maandag 7 april 2014 @ 12:11 |
Dat wist ik dus ook niet, maar ik proefde het meteen bij de eerste hap ![]() | |
yvonne | maandag 7 april 2014 @ 12:17 |
Wat is het bij jullie allemaal zo schoon en leeg in de keuken ![]() | |
Isabeau | maandag 7 april 2014 @ 12:19 |
Speciaal voor de foto's opgeruimd natuurlijk ![]() | |
#ANONIEM | maandag 7 april 2014 @ 12:20 |
Ze kunnen nog wat van mijn recept leren | |
KnutdeIJsbeer | maandag 7 april 2014 @ 12:22 |
Mijn volgende reportage zal pas plaatsvinden in mijn nieuwe keuken. Ik ga dan ook de oven introduceren in dit gerecht. Ik weet nog niet hoe maar ik verzin wat. | |
#ANONIEM | maandag 7 april 2014 @ 12:22 |
Ja, ik heb ook nog wat lege melkpakken verwijderd alvorens de foto's te nemen maar verder valt het meestal wel mee | |
Karina | maandag 7 april 2014 @ 12:22 |
Niet eens ![]() | |
UIO_AMS | maandag 7 april 2014 @ 12:46 |
Doe ik ook altijd. ![]() In tegenstelling tot mijn vriendin. En degene die niet gekookt heeft, moet opruimen en afwassen. ![]() | |
johannes_vermeer | maandag 7 april 2014 @ 12:47 |
Alles netjes, behalve het bord!? | |
Karina | maandag 7 april 2014 @ 12:48 |
Ja dat is wel gek inderdaad nu je het zegt. Ik knoei veel maar wil wel altijd meteen opruimen, beetje tegenstrijdig. Of misschien juist OMDAT ik zoveel knoei dat ik meteen opruim ![]() | |
UIO_AMS | maandag 7 april 2014 @ 12:49 |
Kokos in kip tandoori??? Apart. | |
yvonne | maandag 7 april 2014 @ 12:49 |
Juist ![]() ![]() | |
Karina | maandag 7 april 2014 @ 12:50 |
Is dat zo? Geen idee wat er in hoort te zitten. Ik weet zeker dat ik het proefde want ik ben daar nogal gevoelig voor omdat ik kokos niet zo lekker vind (op zijn zachtst gezegd). | |
UIO_AMS | maandag 7 april 2014 @ 12:50 |
Je ziet maar één deel van de keuken. De andere kant is een chaos van potjes en apparaten. | |
UIO_AMS | maandag 7 april 2014 @ 13:03 |
Geen kokos in ieder geval. Sowieso geen romige rode saus. Dat zijn eerder de curry's als korma, madras en butter chicken. Ook lekker. ![]() | |
kanovinnie | maandag 7 april 2014 @ 13:48 |
Pfff, je hebt toch mijn keuken gezien? Dat valt niet schoon en leeg te noemen. Daarnaast, pics van yvonne's keuken ![]() | |
Frozen-assassin | maandag 7 april 2014 @ 13:55 |
Volgens mij zit er geen kokos in Kip Tandoori van Knorr, anders heb ik het niet geproefd ![]() | |
Grifte | maandag 7 april 2014 @ 19:25 |
Een goedenavond. Hierbij mijn poging tot een nasi à la Johannes à la Knut à la Kanovinnie à la Mortaxx à la Saind à la Mansjester à la Paxcon à la UIO_AMS à la Karina à la Grifte Allereerst: de ingrediënten. Wie aan eten denkt, denkt aan Bossie aka De Witte aka The Boss. In een shirtje van hem koken brengt niet alleen plezier, de eetlust en kookexperience wordt tot een hoogtepunt gedreven. Verder heb ik gekozen voor onder meer ananas, een nasi-mix, en kipdijfilet. Verder zag ik een championmixje liggen dat met 35% in prijs verlaagd was. Ondanks dat de houdbaarheidsdatum vandaag verstreek, besloot ik het product te kopen. Je leeft het ruige leven zeg maar. ![]() Vervolgens wordt de kip gechopped. (TO THE CHOPPER) Daarna ontstond het tafereel van de volgende foto. Je ziet dat de plank al is afgewassen, en de kip vredig gesneden in een kom ligt. Nu marineerde ik de kip. Heb dit ongeveer 2-3 uur van tevoren gedaan. Een boemboe voor 'mild kipgerecht', Orient wonder specerijmixje, wokolie, wat zout, en ten slotte mijn geheime speciale Turkse kruidenmix. ![]() Na wat heftig roerwerk en menig krachtterm is de kip ondergedropen in de marinade. Met wat folie en al zet ik hem vervolgens in the fridge. ![]() Er volgden enkele uren intensief studiewerk, voordat ik weer aan de slag ging. Het water werd opgezet, aangevuld met wat zout. Nu tyfte ik de rijst en de nasimix in het kokende water, op hoop van zegen. Die UIO_AMS mocht dit dan wel aanbevolen hebben, mensen buiten VBL zijn niet snel te vertrouwen, en dit was voor mij de eerste keer dat ik zo'n zakje erbij leegde. Enfin, het borrelde prima. ![]() Jullie merken al dat ik niet over een keuken beschik als de andere posters in dit topic. Gezien mijn woonsituatie in een eigen kamer op Rotterdam-Zuid woon ik in een wat vervallen huis, wat door wat opknapwerk redelijk is gemaskeerd. De stopcontacten zijn echter van een vooroorlogs niveau, waardoor ik slechts met een tweepits-plaat kan koken. Ondertussen warmt mijn wok zich op, richting de befaamde 100 graden. En als dat punt bereikt is gaat de kip over de loopplank de sissende olie in. ![]() Als de kip mooi goudbruin is volgt de championmix. Bovendien wordt nu het belangrijkste ingrediënt van het gerecht tentoongesteld: het biertje. ![]() Ietwat later volgt de ananas. ![]() Als alles lekker is doorgebakken wordt de rijst, die even gerust heeft, toegevoegd aan het geheel. ![]() Hussel hussel hussel ![]() Tijd om op te scheppen. Zoals je ziet dient dit wereldgerecht bij een inspirerende achtergrond opgegeten te worden. ![]() Even wat seroendeng en cashewnootjes erbij. ![]() Oh oh oh wat was dit genieten. Gelukkig kook ik altijd voor een man of vier terwijl ik alleen eet, dus de Mortaxx-bakjes-methode kan toegepast worden. ![]() Ten slotte wil ik eenieder bedanken voor het lezen van mijn verslag. Aangezien VI zometeen begint gaat het broekie al uit. Een fijne avond. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Grifte op 07-04-2014 22:10:32 ] | |
Zipportal | maandag 7 april 2014 @ 19:34 |
Mooie kitranden. ![]() | |
Karina | maandag 7 april 2014 @ 19:35 |
Ah dat is een goeie! Ga ik volgende keer ook doen. Ziet er lekker uit trouwens. Goed gedaan ![]() | |
Ole | maandag 7 april 2014 @ 19:36 |
Zo mooi hoe alle recepten bij elkaar komen ![]() | |
alors | maandag 7 april 2014 @ 19:37 |
Ik ben trots op je Grifte ![]() | |
Mansjester | maandag 7 april 2014 @ 19:39 |
Klasse Grifte ![]() VBL'ers tonen toch keer op keer aan echte keukenprinsen te zijn | |
johannes_vermeer | maandag 7 april 2014 @ 19:40 |
Alba, Nasi, broekjes uit. Dit is de meest Johannes-esque post die ik ooit gezien heb, en hij was niet eens van mij. Klasse ouwe reus ![]() | |
Zipportal | maandag 7 april 2014 @ 19:41 |
Top 10 momentje? | |
johannes_vermeer | maandag 7 april 2014 @ 19:41 |
Daar was de post in elk geval lang genoeg voor. | |
#ANONIEM | maandag 7 april 2014 @ 19:44 |
Grifte ![]() ![]() | |
yvonne | maandag 7 april 2014 @ 19:45 |
Er zijn weer schitterende bijgekomen ![]() | |
#ANONIEM | maandag 7 april 2014 @ 19:49 |
Ik wil niet al te veel pluggen hè, maar ook in het macaroni topic is er weer een pareltje bijgekomen | |
Selestha | maandag 7 april 2014 @ 20:05 |
Wat een pareltje dit topic ![]() | |
Adames | maandag 7 april 2014 @ 20:07 |
![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 7 april 2014 @ 20:12 |
Die cashewnootjes lijken me een heerlijke variatie | |
yvonne | maandag 7 april 2014 @ 20:14 |
Ik zag het: slippers, trainingsbroek, bier, je keuken ![]() | |
Frozen-assassin | maandag 7 april 2014 @ 20:14 |
Prachtige post ![]() | |
#ANONIEM | maandag 7 april 2014 @ 20:17 |
Vraag me alleen af waar dat mes en in mindere mate die vork voor dienen. Nasi eet je toch met een lepel? | |
#ANONIEM | maandag 7 april 2014 @ 20:17 |
Stokjes | |
kanovinnie | maandag 7 april 2014 @ 20:19 |
Kijk, een fraai recept. Ik zie dat je eigen broek er door uit gaat. Mag ik misschien een portie om in te vriezen? Als er dan een dame langskomt voor het diner kan ik haar jouw nasi voorschotelen om zo de avond wat te voorspoedigen ![]() Tevens is er vanavond door iemand anders ook nasi a la johannes gemaakt. Ik denk dat het bij hem ook goed gesmaakt heeft. Alleen wel een beginnersfout om de kroepoek niet te checken voor het verorberen, maargoed, wij wielrenners leven constant op het randje dus ik snap deze gewaagde toevoeging van het recept wel. Toch wil ik aanraden om altijd de houdsbaarheid te checken. Een dagje over de datum kan wel, maar na 2 jaar zou ik het zelf niet meer eten. Zo hardcore ben ik niet. Goed gekookt mannen! ![]() | |
kanovinnie | maandag 7 april 2014 @ 20:20 |
Overigens wil ik jullie er op wijzen dat de beroemde nasi nu ook in een reclame van de mediamarkt te zien is! Daar heeft de reclameman de dag ervoor nasi gemaakt, maar wil een onverlaat zijn nasi stelen. Gelukkig komt de boef er niet mee weg en kan de reclameman toch lekker zijn nasi nassen. | |
Ole | maandag 7 april 2014 @ 20:30 |
linkje? | |
kanovinnie | maandag 7 april 2014 @ 20:32 |
Wegens reclamedoeleinden zit het in een voorverpakte nasiverpakking, maar laat je er niet door bedotten! Je ziet aan de structuur dat dit op een 100 graden+ wok gewokt is! | |
UIO_AMS | maandag 7 april 2014 @ 22:11 |
Cashewnoten, wat een toptip! ![]() | |
kanovinnie | maandag 7 april 2014 @ 22:14 |
1 van mijn wielrenvrienden, een gerenomeerd BBQ kok wiens gehaktballen tot ver buiten zijn stadsgrenzen geroemd en beroemd zijn, heeft ook een poging gedaan. Gezien hij aan de toch wel vrij hoge standaard van de nasi wilde voldoen is het niet helemaal goed gelukt. Ook is het er compleet bij in geschoten om foto's te maken. Ik wil hier duidelijk bij vermelden dat we het hier met een echte beginner te maken hebben. Dus wees niet al te kritisch en leg de tips goed en duidelijk uit zodat hij de volgende keer een beter maal heeft.
| |
johannes_vermeer | maandag 7 april 2014 @ 22:36 |
Ik ben heel visueel ingesteld, dus een post zonder foto's vind ik echt not dun. | |
kanovinnie | maandag 7 april 2014 @ 22:37 |
Tsja we kunnen niets doen dan hopen dat hij er de volgende keer aan denkt | |
johannes_vermeer | maandag 7 april 2014 @ 22:42 |
Heel even off-topic hoor, maar heb jij toevallig ook een goed Lasagne recept? Ik heb dat toevallig vandaag gemaakt, maar aangezien ik niet zo thuis ben in de Italiaanse keuken heb ik gewoon het recept van Knorr gevolgd. Echter, ik vroeg mij af of jij daar nog wat tips voor hebt? (in een apart topic) | |
kanovinnie | maandag 7 april 2014 @ 22:43 |
Vriend, ik heb momenteel nog een voorraad pastasalade voor een dag of 2, maar daarna zal ik een lasagna bereiden. Ik ben daar niet al te best in maar ik ga mijn uiterste best voor je doen. #iksupportmijnmedechef's | |
johannes_vermeer | maandag 7 april 2014 @ 22:44 |
Hartstikke bedankt en ik kijk er naar uit! Ik ben blij dat de sfeer tussen de chefs zo amicaal is ![]() | |
Grifte | maandag 7 april 2014 @ 23:52 |
Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak niet eens marineer uit luiheid, of even een halfuurtje van te voren. Maar mijn ma (en die weten het altijd het best) vertelde me dat uren vaak een geweldig effect hebben op de malsheid. Als je dan ook nog kipdijfilet neemt krijg je echt heerlijk sappige, malse kip. Ja als ik jullie inzendingen zo zag moet je toch iets bedenken om de aandacht te trekken. Ik was wat huiverig voor de reacties. Ik ben opgegroeid met cashews bij elk rijstgerecht. Vervolgens zie ik in deze reeks dat niemand ze erbij smeet, dus ik ben zeer tevreden dat het in goede aarde valt. Ik ben een gehersenspoelde Westerling, ik weet niet meer beter. | |
johannes_vermeer | maandag 7 april 2014 @ 23:53 |
Ik meende al te zien dat je pogingen deed mijn aandacht te trekken. | |
Grifte | maandag 7 april 2014 @ 23:54 |
Jouw aandacht? Niet zo zelfvoldaan jongeman, dit was allemaal gericht aan het vrouwelijk schoon Alors, Karina en Ole. | |
Karina | maandag 7 april 2014 @ 23:55 |
Ik werd ook alweer teruggetrokken naar dit topic, dus het werkte wel. | |
johannes_vermeer | maandag 7 april 2014 @ 23:55 |
En dat wilde jij bereiken met Boskamp t-shirtje en Alba? Ik moet toegeven dat de Boskamp+Alba combinatie erg aantrekkelijk is, excuses dat ik je verkeerd had begrepen. Nu kan ik dat broekje uit ook beter plaatsen. | |
UIO_AMS | dinsdag 8 april 2014 @ 07:58 |
Ik zag trouwens dat je mijn instant nasi methode gebruikt hebt. Beviel het? En ik ben benieuwd naar de Turkse kruidenmix. Van cashewnoten in nasi-gerechten heb ik wel eens gehoord, maar dat is nieuw voor me. Hoe kom je daar op? En misschien wel belangrijker: Wat voegt het qua smaaksensatie toe? | |
UIO_AMS | dinsdag 8 april 2014 @ 08:03 |
Dat was één van mijn topgerechten in mijn studietijd. Om het maar onbescheiden te zeggen. Mijn toptip daarvoor is het toevoegen van diepvriesspinazie om toch nog wat benodigde groenten aan het wat groenten-kale recept van wereldgerechtenmeester Knorr toe te voegen. Ik zal dat t.z.t. maken en fotograferen voor een apart topic. | |
kanovinnie | dinsdag 8 april 2014 @ 09:03 |
Ik denk dat het vooral voor een stevige bite zorgt ![]() Laat ik het zo zeggen, de eerste van ons die het maakt die verzorgt het topic. Deal? | |
UIO_AMS | dinsdag 8 april 2014 @ 09:42 |
Ik doelde op de Turkse kruidenmix. Deal. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 10:32 |
![]() | |
kanovinnie | dinsdag 8 april 2014 @ 10:33 |
Zie je wel? JE zat wel te haten op al onze creatie's, maar ondertussen heeft half FOK! al gehoord over de nasi en hebben we al een aantal succesvolle en tevreden koks gelukkig gemaakt. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 10:36 |
Iwanius is al z'n opgebouwde streetcredit in 1 klap verloren. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 10:37 |
Alsof ik daar mij ook maar 1 moment druk om ga maken.Ik blijf bij wat ik eerder zei over jullie nasi. Ik haat nooit om te haten want ere wie ere toekomt als het terecht is maar ik blijf ver van jullie gehypte nasi weg net zo als CUL collega RobinOok. [ Bericht 32% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 10:38:31 ] | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 10:38 |
Robinook ![]() | |
kanovinnie | dinsdag 8 april 2014 @ 10:38 |
Had hij dat dan? Ik heb geen idee wie RobinOok is, maar als jullie hier niet posten is dat duidelijk jullie gemis. Tenzij het er om gaat hoeveel "culinaire experts" er hier posten, dan zal ik mijn uiterste best doen om mijn culinair begaafde vrinden hier te laten posten. ![]() | |
kanovinnie | dinsdag 8 april 2014 @ 10:39 |
Sowieso, wat doen vrouwen bij het fornuis? Laat ze lekker in de keuken blijven! | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 10:41 |
Een pretentieuze hobbykok die denkt dat ze heel wat is omdat ze een mooie foto van haar "gerechtjes" maakt. In mijn optiek draait een goed gerecht in eerste instantie nog altijd om de smaak, maar dat is waarschijnlijk een cultuurverschil hierbinnen CUL. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 10:42 |
Kijk Kano. Iedereen mag van mij oude rijst ombouwen tot de "nasi"die hij lekker vindt. Niets mis mee. Maar wat jij produceert is gewoon wat ik noem "Hollandse nasi"die ik gewoonweg niet lekker vind. Ik vind het de "westerse nasi die hier getoond wordt en die gebaseerd is op dat Indonesische keuken niets aan. Nooit wat gevonden omdat ik het flauw in smaak vind. En als je een beetje in de smaakwereld leeft dat weet je dat naarmate je meer smaken gewend bent en dus zowel product kennis als variëteit gewend bent,des te kritischer ben je als het nieuwe gerechten betreft omdat je dus zoals het heet "te verwent"bent in smaak en dus op elk detail let en daarover valt. [ Bericht 31% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 10:44:29 ] | |
kanovinnie | dinsdag 8 april 2014 @ 10:44 |
Ik kan ook mooie foto's maken! Ben er meestal te lui voor. En anders schakel ik mijn fotovriendjes wel in. 14.gif Tsja, maar als ik dan vraag om te laten zien wat jij wel smakelijke nasi vind dan zeg je dat je dat niet gaat doen. Dan kan ik slechts concluderen dat het een hoop bla bla is, maar geen actie. Of zoals mijn vrienden uit Amerika zeggen, don't talk the talk if you don't walk the walk. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 10:47 |
Ik denk dat je erg kort door de bocht gaat in deze want ik heb haar nooit echt kunnen betrappen op pretentieus gedrag. Hooguit dat ook zij? door eigen ervaringen gewoon zo een wat ik noem verwende smaak heeft en daarom voor een buitenstaander veel noten op haar zang heeft en niet over alles gelijk enthousiast is. Logisch eigenlijk. Ik liet eerder blijken best een helpende hand te willen toesteken (ondanks dat ik zo lui als de pest ben en een hekel heb om in de keuken te moeten staan om iets te bereiden) maar toen ik in 1 keer de racisme kaart kreeg toegespeeld om redenen die ik nog steeds nergens op vind slaan,toen was ik er gelijk klaar mee. Maar goed,als iedereen happy is met jullie gemaakte nasi"prima,jullie je pleziertje maar niet voor mij. [ Bericht 30% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 10:54:23 ] | |
kanovinnie | dinsdag 8 april 2014 @ 10:48 |
Nounou, dat zit je wel diep he? En vervolgens steen en been klagen over onze lekkere nasi. Zeg dan meteen dat je er te lui voor bent ipv mij de schuldkaart toe te spelen. Daar ben ik niet van gediend. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 10:52 |
Ik heb al enkele keren op vragen waarom ik bijna altijd buiten de deur eet gezegd dat dat komt vanwege mijn werk gedurende de dag maar ook omdat ik te lui ben (en meer geen zin!)om zelf wat te bereiden ondanks dat mensen uit mijn naaste omgeving dat jammer vinden omdat ik schijnbaar er wel wat van kan. (koken) [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 10:52:56 ] | |
HostiMeister | dinsdag 8 april 2014 @ 10:53 |
Stel je de fuck aan man. Werd tijd dat er eens wat minder pretentieus gedaan werd hier in CUL. Altijd die puristen en pretentieuze nepchefs die menen dat het alleen maar lakker kan zijn als het volgens een eeuwenoud recept bereid kan worden. Deze shit is gewoon leuk, en waarschijnlijk ook nog best weg te hakken. ![]() Zure boy. | |
kanovinnie | dinsdag 8 april 2014 @ 10:53 |
In dat geval kan je toch wel vragen of je wat foto's in de keuken van het restaurant mag maken? Je komt er blijkbaar vaak genoeg om zoiets te kunnen vragen. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 10:57 |
Nou kijk. Wel grappig dat je dat aankaart want voordat je met die racismekaart kwam aanzetten wilde ik bij wijze van uitzondering de keuken van een bepaalde zaak induiken om te laten zien wat ik een goede nasi vind. Uiteraard op mijn manier. Thuis kan ik hem zelf nooit zo goed maken (daarom begin ik er ook niet aan) omdat je daar (restaurants) branders hebt en de juiste wok om snel een goede bruine nasi op tafel te kunnen zetten. Ik heb nooit beweert dat ik een chef ben of wat dan ook. Ik ben zoals ik het noem net zo als jullie een liefhebber van lekker eten. Dat is de basis. En ik geef toe dat ik erg op smaakverhoudingen let en de ingrediënten die er in zitten. En omdat ik en nog wat mensen in de loop der jaren nu zoveel her en der gegeten hebben ben je gewoon verwent en uitermate kritisch wanneer je eet,omdat je gewoon op alles let. Kun je ons natuurlijk niet kwalijk nemen. Heeft niets van doen met je beter voelen of wat. [ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 11:05:59 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 11:01 |
Verder geen waardeoordeel hoor, maar ik ben echt een stuk beter dan jij. Zeker wat spelling betreft. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 11:03 |
Deze post mag gelijk in de OP. | |
kanovinnie | dinsdag 8 april 2014 @ 11:06 |
Hihaho, laat mijn niet lachen. Je was het niet van plan en je zult het niet doen ook in de toekomst, wees daar nou maar eerlijk in. Ik zeg, bewijs je mannelijkheid en maak de foto's voor ons "onwetenden" | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 11:07 |
Jochie ik ga 3 weken per jaar op bedevaart naar het culinaire mekka, maar op een doordeweekse dag kan ik heerlijk genieten van dit geweldige recept van johannes. Je moet je gewoon niet zo aanstellen. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 11:08 |
Ik ben in het verleden veel in bepaalde landen geweest waar ik nooit iets over zei op FOK!,ben ik nu ook plotseling een kenner van die landen? Nou dan dus met zo een opmerking kan ik helemaal niets. En ben erg benieuwd wat jouw Mekka dan is op culinair gebied.Als jij je excuus maakt voor het uitspelen van de racismekaart dan is het euvel van tafel. [ Bericht 42% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 11:11:06 ] | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 11:10 |
Dit topic smeekt om een 3d-voedselprinter trouwens. Stel je voor dat je met een druk op de knop het originele meesterwerk zou kunnen uitprinten. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 11:10 |
Tokyo natuurlijk. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 11:12 |
![]() Weet je wat: Jij hebt gelijk. ![]() | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 11:13 |
Meer michelinsterren dan Parijs en New York bij elkaar ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 11:14 |
Oh is dat je maatstaf. Juist ja. ![]() ![]() Jongens: zullen we het hierbij laten want anders wordt Oma Yvonne boos aangezien het niet om mij gaat maar om jullie nasi. Dus ze wil recepten/bereidingen/maaltijden zien. [ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 11:16:27 ] | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 11:15 |
Nu ben ik benieuwd naar jouw maatstaf en culinaire droombestemming ![]() | |
kanovinnie | dinsdag 8 april 2014 @ 11:20 |
Tante. Yvonne is nog lang niet op de leeftijd van oma. Bij deze mijn welgemeende excuses voor die verschrikkelijke opmerking. Ik zal het niet nogmaals doen en hoop dat je ondanks dit nare en traumatiserende voorval toch voor ons wat foto's wilt maken van de bereiding van jouw favoriete nasi. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 11:21 |
Aldus The Daily Telegraph, maar kenner Iwanius kan hier enkel om schaterlachen. Ach ja, niet gek voor iemand die zichzelf bejaard noemt en anno 2014 nog denkt dat Starbucks een hippe tent is ![]() ![]() CUL / Als 'bejaarde' Starbucks bezoeken om hipheid vd hipsters te ervaren. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 11:24 |
Jij leest zeker graag over zaken heen. Er staat aan het begin. "on the rise"grapjas. Enne ironie en zelfspot begrijp jij zeker niet met mijn bezoek aan Starbucks. Bij deze afgesproken.(die hele laatste cynische regel ...en hoop dat je ondanks dit nare en traumatiserende voorval kan je weglaten want dat zwakte je excuus erg af) Ik zal eens kijken of ik ergens de keuken van een restaurant/toko in kan duiken om voor jou (jullie) mijn versie van een goede nasi te maken. Eigenlijk moeten jullie het dan ook gelijk komen proeven want foto's zeggen zo weinig vind ik. [ Bericht 25% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 11:26:17 ] | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 11:24 |
Ok ik ben erbij. | |
kanovinnie | dinsdag 8 april 2014 @ 11:25 |
Ik meende het anders wel hoor Lijkt me leuk ![]() | |
HostiMeister | dinsdag 8 april 2014 @ 11:28 |
Gezellig, mits er Kesbeke tafelzuren bij geserveerd worden in dat restaurant. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 11:28 |
Saind zorgt voor de dranken. Ik heb nog wel een toetje liggen voor na afloop. Dit gaat een onvergetelijke avond worden. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 11:30 |
Ik denk dat je iets verkeerds begreep. Het was een matter of speech dat jullie moesten komen proeven. Ik maak gewoon foto's om aan wat Kano zei te voldoen. [ Bericht 84% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 11:32:17 ] | |
Elan | dinsdag 8 april 2014 @ 11:30 |
Trassi moet er in Iwanius. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 11:31 |
Johannes mag als eerste proeven. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 11:33 |
Wat ook kan. Met zijn allen naar Rotterdam komen en dan ergens happen. Kies ik de zaak uit en trakteer ik?Niet teveel.+/-4 man? [ Bericht 31% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 11:35:22 ] | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 11:35 |
Uh, nee, het gaat om nasi. Wat ook kan met z'n allen in Tokyo afspreken en een keer genieten van echt lekker eten. | |
Myraela | dinsdag 8 april 2014 @ 11:35 |
Rotterdam. ![]() | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 11:36 |
In Rotterdam haal ik alleen snatzi | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 11:37 |
Neen | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 11:39 |
Goed.Terug naar de basis. Ik kijk of ik komende/volgende week of zo een gaatje vind om even in de keuken van een bepaalt restaurant/toko te duiken en een goede nasi-goreng te bereiden en dat vast te leggen en hier te tonen. ![]() U hoort nog van mij. [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 11:39:45 ] | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 11:39 |
Overigens komt Johannes misschien op zolder in mijn nieuwe huis in Rotterdam wonen. Mocht dat het geval zijn nodig ik jullie allemaal uit voor een etentje met de meester himself. | |
kanovinnie | dinsdag 8 april 2014 @ 11:40 |
Lijkt mij gezellig. Johannes, knut en ik? | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 11:40 |
O.a. | |
Pharkus | dinsdag 8 april 2014 @ 12:05 |
Top! | |
johannes_vermeer | dinsdag 8 april 2014 @ 13:37 |
Dat klinkt als culinair genot. Alhoewel ook ik erg benieuwd ben geworden van de non-Hollandse nasi van Iwanius, ik ben natuurlijk altijd bereid te leren. Laat de foto's maar komen! ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 13:59 |
Eerste tegenvaller al. De eerste zaak waar ik dacht terecht te kunnen is er niet happig op om mij dus even gebruik te laten maken van hun keuken,branders en wok. ![]() Ik ga nog even verder zoeken,maar leuk is anders. ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 13:59:58 ] | |
kanovinnie | dinsdag 8 april 2014 @ 14:09 |
En simpelweg wat foto´s maken van het bereiden van je nasi was ook onmogelijk ![]() | |
Mansjester | dinsdag 8 april 2014 @ 14:22 |
Velen hebben hier hun goddelijke creaties zonder problemen getoond, maar op de één of andere manier gaat het bij Iwanius minder soepeltjes. Op zijn minst frappant | |
johannes_vermeer | dinsdag 8 april 2014 @ 14:31 |
Zijn eigen gasstel haalde de 100 graden toch niet, wel blijven opletten he! | |
johannes_vermeer | dinsdag 8 april 2014 @ 14:47 |
Ik ben benieuwd. Als je helemaal het recept volgt moet er slechts 250 g Italiaanse groentemix doorheen, maar dat vond ik echt te weinig, en ook nog onpraktisch want in zo'n zakje zit gewoon 400 gram en dat heb ik er dus maar volledig in verwerkt. Bovendien zit er een dressing bij voor een salade die ze willen dat je maakt, maar ook dat vind ik enorm irritant. Ik wil verdorie lasagne eten, geen salade. Als ik salade dressing wil koop ik die wel, Knorr! Zoals je merkt kunnen de gemoederen hoog oplopen tijdens het koken. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 15:23 |
Nee, Johannes nog beter blijven opletten. Ik zei meer dan 100 graden en dat kan dus ook 250 graden zijn of nog meer,temperaturen die je alleen behaalt met die branders die men in restaurants e.d. gebruikt om te wokken. En om die goede nasi te maken die ik van belang vind kan ik dus niet mijn huis-tuin en keuken fornuis gebruiken omdat ik die hoge temperaturen nooit krijg. Niemand trouwens. Maar ik kijk verder zoals gezegd. ![]() Ik mag dus helemaal geen gebruik maken van hun keuken. Ook een kok het laten bereiden en zelf aanwijzingen geven heeft men liever niet. Maar goed. eerste tegenvaller maar ik kijk nog verder wat er mogelijk is. Je hoort nog van mij.. ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 15:26:31 ] | |
Lienekien | dinsdag 8 april 2014 @ 15:25 |
Heb je zelf geen keuken? | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 15:28 |
Nee, woon in een kartonnen doos buiten in het bos. ![]() | |
Sicstus | dinsdag 8 april 2014 @ 15:30 |
Dat is toch niet praktisch als het bv regent? | |
Lienekien | dinsdag 8 april 2014 @ 15:32 |
Maak dan nasi in je eigen keuken. Ik lees allemaal smoesjes om uiteindelijk Johannes en Knut een loer te draaien. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 15:34 |
Ik wacht ook nog steeds op een beschrijving van zijn culinaire mekka, al kan dat in het licht van zijn laatste posts ook wel eens de gaarkeuken van Assen zijn. | |
Lienekien | dinsdag 8 april 2014 @ 15:37 |
Als je echt wil, dan kan het. Kijk, ik wil het gewoon eigenlijk niet, al eet ik altijd graag mijn eigen nasi, met uiteraard een zakje boemboe van mijn favoriete toko.![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 15:37 |
Volgens mij is nasi in Azie/Indonesie gewoon een kliekjesgerecht van de rijst van de vorige dag dus tenzij iedereen daar een professioneel kooktoestel heeft in hun paalwoning begrijp ik niet waarom nasi hier alleen in een restaurant gemaakt kan worden | |
Gripper | dinsdag 8 april 2014 @ 15:59 |
Ja, de eerstvolgende keer dat ik Nasi maak zal ik zeker niet meer verzaken om foto's te schieten! Kano, bedankt dat je me hier met verve hebt geïntroduceerd. Zoals ik je vertelde voelde ik me een beetje bezwaard, niet in de laatste plaats vanwege het ontbreken van foto's bijn mijn nasi, maar ook omdat het niveau gewoon erg hoog is hier. En ik wil me er niet met een middelmatig rijstprakje vanaf maken: zoals het een wielrenner betaamt wil ik het liefst vooraan fietsen. Gezien de snelheid van deze reeks en het feit dat ik zo eens in de 1,5 of 2 weken een rijstgerecht fabriceer, denk ik dat ik pas in topic numero 4 of 5 aan de beurt kom. Maar het komt, absoluut! En dan hoop ik ook de goedkeuring van Johannes ![]() | |
kanovinnie | dinsdag 8 april 2014 @ 16:03 |
Gripper, mijn waarde wielervrind, ondanks dat je jezelf misschien nog niet goed genoeg achtte om hier mee te posten wordt je uiteraard met open armen ontvangen in het gilde der nasichefs. Wij voelen ons niet te min om een beginnende chef te helpen met commentaar en te prijzen met zijn prestaties tot nu toe. Wat dat aan gaat is het net als wielrennen. Ben je niet goed genoeg om op kop te rijden? Dan rij je toch lekker in het wiel! En de rest past zich aan aan je snelheid. Samen uit is samen thuis! Wat dit helemaal af zou maken is een ware wielertocht van formaat met een nasi a la johannes als opkikker. Of als tussendoortje. Al eet het wel moeilijk vanaf de fiets. Hier zit potentie in... | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 16:05 |
Als het maar duidelijk is dat het niet de bedoeling is om een nasi-dopingcocktail a la johannes te fabriceren ![]() Negatieve publiciteit kunnen wij niet gebruiken. | |
kanovinnie | dinsdag 8 april 2014 @ 16:06 |
Uiteraard niet. Al kan ik me wel voorstellen dat met een volledig maal zoals de nasi a la johannes het snel voor doping aangezien zal worden. Door dat de gehele schijf van 5 aanwezig is zullen de tekorten snel bijgevuld worden om het spierherstel te versnellen! | |
Grifte | dinsdag 8 april 2014 @ 16:25 |
Waar gaat dit over | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 16:26 |
Nasi. De tt zou al een goede indicatie kunnen geven. | |
Grifte | dinsdag 8 april 2014 @ 16:27 |
Zo ver was ik ook al, aangezien ik zelf gisteravond mijn creatie heb gepost. Maar dat gezeik van die Iwanius slaat als een lul op een drumstel. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 8 april 2014 @ 16:27 |
Hier ben ik het mee eens. Echt een nasinazi. | |
Isabeau | dinsdag 8 april 2014 @ 16:46 |
Iwanius, maak gewoon nasi in je eigen keuken joh ![]() En dit: Want zonder professionele kookmiddelen kan blijkbaar niemand 'echte' nasi maken en ik vrees dat dan het merendeel van de Indonesische huishoudens nooit een echter nasi maakt ![]() | |
Littlerabbit | dinsdag 8 april 2014 @ 16:51 |
Heerlijk! Geweldig ook dat je je niet laat tegenhouden door je woonsituatie maar er gewoon volledig voor gaat. Met succes welteverstaan! Ook je keuzes vind ik erg stoer. Ananas bij nasi? Je moet er maar opkomen en het dan ook nog aandurven ![]() Tevens vind ik het leuk om te zien dat ik niet de enige ben die champions bij een dusdanig gerecht op prijs stelt. Al (En dit is geen kritiek louter een persoonlijke voorkeur) voeg ik het meestal iets later toe zodat het zijn eigen structuur beter behoudt. Al met al zou ik maar wat graag een keer met je mee eten. Je durf en keuze om het echt op de smaak te gooien spreken mij meer dan aan. Je mag zo trots als een hond met 7 lullen op je creatie zijn ![]() | |
yvonne | dinsdag 8 april 2014 @ 16:55 |
Ik geloof dat iemand mijn eeuwige wraak over zich heeft afgeroepen met z'n oma yvonne ![]() | |
Grifte | dinsdag 8 april 2014 @ 16:58 |
Ja die nasimix paste perfect. Stond inderdaad dat het 10 minuten moest wellen, maar heb het er gelijk met de rijst ingesmeten. Was daarnaast ook een mooie kleurstofproducent. De cashews zijn een belangrijk element. Je hebt de rijst als korrelige structuurbasis. Hierbij voeg je sappige, malse, goudbruine kip toe. Daarnaast volgen de groenten, die wat knapperig (kan ook zacht zoals ananas) zijn. Dan mis je natuurlijk nog een element, een echte bite. Dit wordt dan ook geleverd door de cashew, waar je zo'n heerlijke krak hoort als je de cashew tussen je hoektanden plet. Mochten je groenten dit geluid ook geven, zou ik even contact opnemen met Iwanius of dit wel goed is. @LR, bedankt ouwe mod, jouw waardering doet mij goed. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 17:12 |
Ik krijg mijn wokolie prima aan het roken op mijn Pelgrim met 1 extra grote pit. Dan issie heter dan 250 graden. Smoesjes zijn het. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 17:12:44 ] | |
johannes_vermeer | dinsdag 8 april 2014 @ 17:23 |
Voor zover ik het in kan schatten ben je uit het juiste Nasi hout gesneden, maar voor het definitieve oordeel vel wil ik nog even wachten op je foto's. | |
johannes_vermeer | dinsdag 8 april 2014 @ 17:28 |
Mij lijkt cashews er bij ook heerlijk, dat zit ook in de verpakking als je Kip Siam bereidt, maar het was nog niet in mij opgekomen dit ook in de nasi te verwerken. Ananas heb ik in een speelse bui wel ooit er door gedaan, dus dat had je uitstekend gechanneld. | |
kanovinnie | dinsdag 8 april 2014 @ 17:43 |
Ik heb uwen eer verdedigd met hand en tand tot de dood er op volgt. Het is dankzij een dosis nasi a la johannes dat ik nog in staat ben te typen! | |
yvonne | dinsdag 8 april 2014 @ 17:50 |
Ik ga sowieso met je eten ![]() | |
kanovinnie | dinsdag 8 april 2014 @ 17:55 |
Het laatste avondmaal? | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 18:02 |
Zou Ananas ook in een nasi goreng passen of is dat not dun? | |
Pharkus | dinsdag 8 april 2014 @ 18:04 |
Je mag alles hawaii maken door de toevoeging van ananas heb ik geleerd. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 18:05 |
Afhalen en op een bankje in het park zal het wel worden. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 18:05:56 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 18:14 |
Maar... is het ook lekker? | |
UIO_AMS | dinsdag 8 april 2014 @ 18:16 |
Ik zou niet weten waarom dat niet zou kunnen. Tuurlijk. Mits je van ananas houdt. Dat lijkt me wel een vereiste. | |
Muto | dinsdag 8 april 2014 @ 21:27 |
Dat ik dit topic nog niet kende. | |
Lange_Lans | dinsdag 8 april 2014 @ 21:38 |
TVP | |
#ANONIEM | dinsdag 8 april 2014 @ 21:45 |
Op haar leeftijd kan dat iedere avond zover zijn | |
yvonne | woensdag 9 april 2014 @ 00:34 |
Kuch ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 9 april 2014 @ 00:37 |
Beste Yvonne, die jonge honden zin wat ondoordacht soms maar de bedoeling is goed. | |
#ANONIEM | woensdag 9 april 2014 @ 07:49 |
Case and point | |
#ANONIEM | woensdag 9 april 2014 @ 07:52 |
Yvonne snapt dat wel en helemaal na zo'n mooie fotoreportage. | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 9 april 2014 @ 08:42 |
Mijn top 3 wishtlist Nasi-reportages 1. Nasi van LittleRabbit 2. Nasi op locatie (het liefst japan) 3. Nasi met sterren. | |
Ole | woensdag 9 april 2014 @ 20:57 |
* Binnenkort hier in dit topic De zondagavond-nasi-met-bord-op-schoot-jaren '70- van Oles mama. Ik ga niet teveel verklappen, maar hier komen weer een paar andere knijpjes van het nasi maken aan bod! . Ga nog even wat geheimpjes vragen aan mama. Jullie begrijpen wel: de mama van Ole kon goed nasi maken hoor! Het is geen zondag.. dus nog even geduld...,. | |
Ole | woensdag 9 april 2014 @ 21:01 |
Oops! ze kán nog stééds goed nasi maken ![]() ( sorry ma ![]() | |
KnutdeIJsbeer | donderdag 10 april 2014 @ 09:30 |
Om de winst van Atleti te vieren maak ik vanavond nasi ![]() | |
johannes_vermeer | donderdag 10 april 2014 @ 19:30 |
Inclusief foto's en receptuur? | |
Mortaxx | zaterdag 12 april 2014 @ 21:54 |
Wat doe je op de zaterdagavond. Juist nasi a la Johannes maken!![]() | |
Pharkus | zaterdag 12 april 2014 @ 21:56 |
Koop eens wat houten spatels, kan ook in de slaapkamer van pas komen. | |
Mortaxx | zaterdag 12 april 2014 @ 22:01 |
Goede tip. Had ook bier moeten kopen voor die a la kano touch | |
Pharkus | zaterdag 12 april 2014 @ 22:09 |
Ik heb bier maar geen nasi. Ik weet niet wat erger is. | |
johannes_vermeer | zondag 13 april 2014 @ 00:58 |
Mooi man. Omdat het zaterdag was ben ik vandaag gegaan voor noedels met kip, ketjapsaus, thaise groenten, shiitake, taugé en cashewnoten (a la Grifte). Niet zo lekker als de haast goddelijke nasi, maar alsnog smaakte het prima. ![]() Vervolgens heb ik mij met mijn gerecht en Jessica terug getrokken. ps. de kom is nog vies van een onprofessionele lasagne die ik onlangs heb bereid. Jonge koks, doe dat niet na! Verkapte: waar blijven de lasagne tips die mij beloofd zijn? post. | |
kanovinnie | zondag 13 april 2014 @ 01:03 |
Ik heb helaas nog geen tijd gehad om voorbereidingen te treffen. Wel kan ik beloven dat er morgen nasi gemaakt gaat worden hier. | |
Ole | zondag 13 april 2014 @ 09:48 |
Pics of het gebeurt niet! | |
SjaakBauer | maandag 14 april 2014 @ 00:54 |
Geen satesaus bij de nasi ![]() | |
Dr.Mikey | maandag 14 april 2014 @ 17:49 |
![]() |