abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_137707457
Van mijn goede vriend Johannes kreeg ik een nasi-recept. Vandaag heb ik geprobeerd dit na te koken, al heb ik niet de illusie in de buurt te komen van zijn veel geroemde chef kwaliteiten. Bon, hier het verslag:



De ingredienten. Hier zal ik het mee moeten doen.



Het strijdtoneel. Rechtsboven staat de rijst al te koken. In die pan zeg maar.



Het meest heftige moment. Hier kook ik in 3 (drie!!!) pannen tegelijk. Jullie weten hoe ik rol.



Dit is het dan. Nasi a la Johannes. Een beetje van knut en een beetje van Johannes dus.
pi_137707502
ik mis de sambal en sate
pi_137707503
_O_ Knut culitopics _O_
blablablabla
pi_137707512
Er mist duidelijk shoarmavlees voor het krokantje in het gerecht.
  donderdag 13 maart 2014 @ 20:42:11 #5
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137707522
Ik snap er niets van maar het zal goed gesmaakt hebben. Lijkt mij een recept voor de gevorderde chef
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137707523
ik mis kroepoek
Alles dankzij God en alles op eigen kracht
pi_137707537
Ik ben bijzonder trots dat je mijn recept zo trouw bent gevolgd. ^O^
pi_137707582
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:41 schreef Plantagehouder het volgende:
ik mis de sambal en sate
Ik heb er ook sambal bij gegeten maar niet op de foto helaas :)
  donderdag 13 maart 2014 @ 20:45:03 #9
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137707673
Leuk theekopje trouwens.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137707828
quote:
14s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:45 schreef kanovinnie het volgende:
Leuk theekopje trouwens.
Blond Amsterdam :P
blablablabla
pi_137707829
Wat een rare merken, komt dit van de Aldi ofzo?
pindazakje
pi_137707856
quote:
1s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:43 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Ik heb er ook sambal bij gegeten maar niet op de foto helaas :)
quote:
14s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:45 schreef kanovinnie het volgende:
Leuk theekopje trouwens.
Jullie hechte vriendschap doet mij echt goed, zeker gezien de moeizame eerste ontmoetingen.

Dit lijkt mij het perfecte gerecht om eens echt nader tot elkaar te komen. Zodra de eerste peperstukjes de smaakpapillen geraakt hebben zal er een avond lang gesproken worden over alle belangrijke zaken in het leven _O_

Ik ben echt jaloers op jullie band.
pi_137707883
Heerlijk, wat een kennis heeft Johannes weer. Kan zomaar President worden als hij het zou willen.
graag op anoniem
  donderdag 13 maart 2014 @ 20:49:48 #14
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137707921
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:48 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

[..]

Jullie hechte vriendschap doet mij echt goed, zeker gezien de moeizame eerste ontmoetingen.

Dit lijkt mij het perfecte gerecht om eens echt nader tot elkaar te komen. Zodra de eerste peperstukjes de smaakpapillen geraakt hebben zal er een avond lang gesproken worden over alle belangrijke zaken in het leven _O_

Ik ben echt jaloers op jullie band.
Ik vroeg al of hij mee wilde naar de film maar hij negeerde me. De eerste haarscheuren in onze relatie beginnen zich al te vertonen ;(
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137707930
serveer Nasi a la Johannes in het Midden-Oosten en het Gaza-strook conflict is binnen de avond opgelost _O_
pi_137707935
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:48 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]


[..]

Jullie hechte vriendschap doet mij echt goed, zeker gezien de moeizame eerste ontmoetingen.

Dit lijkt mij het perfecte gerecht om eens echt nader tot elkaar te komen. Zodra de eerste peperstukjes de smaakpapillen geraakt hebben zal er een avond lang gesproken worden over alle belangrijke zaken in het leven _O_

Ik ben echt jaloers op jullie band.
Kano en ik gaan way back man :?
  Moderator donderdag 13 maart 2014 @ 20:50:18 #17
9859 crew  Karina
Woman
pi_137707957
Ik zocht nog een recept voor morgen maar nu weet ik wat ik ga maken _O_

Dank aan Knut en Johannes.

Beetje Atjar 'on the side' is ook wel lekker trouwens.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_137708149
M'n vriendin vond het ook heel lekker trouwens.
pi_137708172
Ik vind die eieren wel gewaagd hoor. Waarom heb je daarvoor gekozen?
pi_137708249
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:54 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:
Ik vind die eieren wel gewaagd hoor. Waarom heb je daarvoor gekozen?
Dat is dus een briljante ingeving van Johannes geweest. Ik heb slechts het recept van de meester gevolgd.
pi_137708261
gadverdamme dit gun ik mijn kliko nog niet
  Forum Admin donderdag 13 maart 2014 @ 20:55:45 #22
35723 crew  GGMM
pi_137708297
Ik kende dit gerecht al, maar ik wil bij deze wel even bevestigen dat dit superlekker is. :)
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
pi_137710185
Eieren zijn helaas te ver doorgebakken.
Verder goede poging ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_137710526
quote:
1s.gif Op donderdag 13 maart 2014 21:26 schreef FutureFairytale het volgende:
Eieren zijn helaas te ver doorgebakken.
Verder goede poging ^O^
Ei zat dan ook niet in het originele recept, maar ik waardeer deze eigen interpretatie van Knut zeer.
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:55 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Dat is dus een briljante ingeving van Johannes geweest. Ik heb slechts het recept van de meester gevolgd.
Nou dat is niet echt waar. In mijn recept stonden geen eieren, maar het lijkt mij echt heerlijk.
pi_137712654
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:42 schreef kanovinnie het volgende:
Ik snap er niets van maar het zal goed gesmaakt hebben. Lijkt mij een recept voor de gevorderde chef
Ik ook niet... Knut doet net alsof wij al weten hoe je het moet maken.

2 lege pannen en op de volgende foto is het al klaar? :?
  vrijdag 14 maart 2014 @ 01:11:44 #26
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_137720106
Johannes
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
draait zich om in zijn graf.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_137721639
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 21:31 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Ei zat dan ook niet in het originele recept, maar ik waardeer deze eigen interpretatie van Knut zeer.

[..]

Nou dat is niet echt waar. In mijn recept stonden geen eieren, maar het lijkt mij echt heerlijk.
Dat is waar ook, de toevoeging van eieren had ik natuurlijk van Saind. RIP, god hebbe zijn ziel.
pi_137721664
Ok voor de liefhebbers zal ik nu het recept posten;

1. Kook rijst
2. Bak vlees en groenten
3. Voeg wat water en een geheim kruidenmengsel toe.

Ok nu wordt het lastig

4. BAK NU OOK EIEREN. Voor de duidelijkheid, op dit moment heb je dus 3 pannen op het vuur :o Multitasken alles. Mindere koks adviseer ik dan ook de eieren achterwege te laten, doe dit maar als je wat meer ervaring hebt.

5. Giet de rijst af en meng dit door je nasiprut
6. Garneer met sambal en een appelsap on the side.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:10:14 #29
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137721685
Wordt er hier met appelsap daadwerkelijk het vocht van appelen bedoeld, of wordt er hier stiekem gesuggereerd er een pint bij te nemen?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:11:21 #30
318149 BORRREETJEEE
Whoop whoop whoop!!!
pi_137721699
Moeten die gebakken eieren perse heet zijn? Of kan ik ze ook eerder bereiden? Wil ze wel graag erbij, maar 3 pannen is gewoon teveel.
The colour of her eyes were the colour of insanity
pi_137721711
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:10 schreef kanovinnie het volgende:
Wordt er hier met appelsap daadwerkelijk het vocht van appelen bedoeld, of wordt er hier stiekem gesuggereerd er een pint bij te nemen?
Kano jij als fietser moet toch weten dat er doordeweeks geen pinten gedronken worden? :{ Gaat gelijk in je vetrollen zitten, zo kom je nooit het kopje op.

Als je dit gerecht echter in het weekend maakt dan lijkt me een pint een meer dan welkome toevoeging.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:14:26 #32
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137721740
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:12 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Kano jij als fietser moet toch weten dat er doordeweeks geen pinten gedronken worden? :{ Gaat gelijk in je vetrollen zitten, zo kom je nooit het kopje op.

Als je dit gerecht echter in het weekend maakt dan lijkt me een pint een meer dan welkome toevoeging.
Ja, dat weet ik. Ik doelde ook als weekendgerecht. Zoiets als dit is te luxe om zomaar op een doordeweekse avond naar binnen te schuiven.
quote:
5s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:11 schreef BORRREETJEEE het volgende:
Moeten die gebakken eieren perse heet zijn? Of kan ik ze ook eerder bereiden? Wil ze wel graag erbij, maar 3 pannen is gewoon teveel.
Kan je niet je vriendin vragen om te helpen? Is misschien niet heel mannelijk maar ik denk dat het dan wel gaat. En anders oppiepen in de magnetron. Dan moet je ze dus wel van te voren bereiden (haha, er zit ei in bereiden _O- )
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137721755
quote:
5s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:11 schreef BORRREETJEEE het volgende:
Moeten die gebakken eieren perse heet zijn? Of kan ik ze ook eerder bereiden? Wil ze wel graag erbij, maar 3 pannen is gewoon teveel.
Ik denk dat het koud heel lekker is, maar bovendien warmen ze toch weer een beetje op omdat je ze uiteindelijk op je warme bord nasi deponeert ^O^
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:16:03 #34
318149 BORRREETJEEE
Whoop whoop whoop!!!
pi_137721761
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:14 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Kan je niet je vriendin vragen om te helpen? Is misschien niet heel mannelijk maar ik denk dat het dan wel gaat. En anders oppiepen in de magnetron. Dan moet je ze dus wel van te voren bereiden (haha, er zit ei in bereiden _O- )
Goed idee, ik besteed het gewoon helemaal uit aan mijn vriendin, komt die 4 jaar hotelschool van haar nog eens van pas.
The colour of her eyes were the colour of insanity
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:21:20 #35
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137721805
quote:
5s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:11 schreef BORRREETJEEE het volgende:
Moeten die gebakken eieren perse heet zijn? Of kan ik ze ook eerder bereiden? Wil ze wel graag erbij, maar 3 pannen is gewoon teveel.
Die rijst moet de laatste tien minuten toch gewoon afgegoten, van het vuur, nog staan. Dus dan heb je tien minuten voor een tweede pan op het vuur om de eieren te bakken.
The love you take is equal to the love you make.
pi_137721834
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:21 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Die rijst moet de laatste tien minuten toch gewoon afgegoten, van het vuur, nog staan. Dus dan heb je tien minuten voor een tweede pan op het vuur om de eieren te bakken.
Uh, kan je je alsjeblieft niet met Johannes' gerecht bemoeien? Er stond niks over rijst die "moest staan". Gewoon afgieten en in de pan.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:25:16 #37
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137721846
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:23 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Uh, kan je je alsjeblieft niet met Johannes' gerecht bemoeien? Er stond niks over rijst die "moest staan". Gewoon afgieten en in de pan.
Eigenlijk moet je de rijst van tevoren koken en helemaal af laten koelen en dan pas bij je prutje doen.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:26:13 #38
318149 BORRREETJEEE
Whoop whoop whoop!!!
pi_137721851
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:25 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Eigenlijk moet je de rijst van tevoren koken en helemaal af laten koelen en dan pas bij je prutje doen.
Daar heeft toch niemand tijd voor. :')
The colour of her eyes were the colour of insanity
pi_137721866
Ik vind het jammer dat er op CUL nooit gewoon genoten kan worden van exquise kookkunsten. Er moeten altijd wat mensen die denken dat ze op kookgebied een echte bigstar zijn de sfeer verzieken met zogenaamde "verbeteringen" :N :r
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:27:57 #40
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137721868
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:26 schreef BORRREETJEEE het volgende:

[..]

Daar heeft toch niemand tijd voor. :')
Nee klopt, het is wel hogere kookkunde.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:29:34 #41
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137721883
Gewoon ff onder de koude kraan met je rijst? Daarna opnieuw afgieten? Of vloek ik nou in de kerk?

Vind het wel lullig voor Knut en Johannes dat hun recept zo afgekraakt wordt. Ze doen hun best. Misschien zijn het niet de beste maar ik zou er serieus moeite mee hebben om 3 pannen tegelijkertijd in de gaten te houden.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:31:39 #42
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137721911
Het is sowieso een hoax. Kijk maar eens naar hoe schoon dat fornuis is. Er zit niet eens zilverfolie op. :N
The love you take is equal to the love you make.
pi_137721914
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:47 schreef Hyaenidae het volgende:
Wat een rare merken, komt dit van de Aldi ofzo?
Alsof het uitmaakt of je een ei, peper of zilvervliesrijst hebt van de Aldi of de Appie.
Zo'n ei of rijstkorrel weet echt niet in wat voor doosje hij zit.

En wat betreft de mix: de beste maak je zelf met ingredienten van de toko.
pi_137721974
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:31 schreef Lienekien het volgende:
Het is sowieso een hoax. Kijk maar eens naar hoe schoon dat fornuis is. Er zit niet eens zilverfolie op. :N
Dat is onze bijdrage aan de Poolse economie.
pi_137722169
Je moet dat ei niet zo groot laten joh. Gewoon vakkundig met een spatel in kleinere stukjes verdelen, bij voorkeur in driehoekjes. Ongeveer 1 bij 1,5cm. Dit roer je dan door het prutje heen zodat je tijdens het verorberen van je smakelijke maal af en toe aangenaam verrast wordt door een stiekem verstopt stukje ei. Dat maakt de ervaring nog allemaal wat spannender, als je dat aandurft.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_137722253
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:53 schreef essnhills het volgende:
Je moet dat ei niet zo groot laten joh. Gewoon vakkundig met een spatel in kleinere stukjes verdelen, bij voorkeur in driehoekjes. Ongeveer 1 bij 1,5cm. Dit roer je dan door het prutje heen zodat je tijdens het verorberen van je smakelijke maal af en toe aangenaam verrast wordt door een stiekem verstopt stukje ei. Dat maakt de ervaring nog allemaal wat spannender, als je dat aandurft.
je bent niet wijs jij
  vrijdag 14 maart 2014 @ 09:05:45 #47
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_137722332
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:53 schreef essnhills het volgende:
Je moet dat ei niet zo groot laten joh. Gewoon vakkundig met een spatel in kleinere stukjes verdelen, bij voorkeur in driehoekjes. Ongeveer 1 bij 1,5cm. Dit roer je dan door het prutje heen zodat je tijdens het verorberen van je smakelijke maal af en toe aangenaam verrast wordt door een stiekem verstopt stukje ei. Dat maakt de ervaring nog allemaal wat spannender, als je dat aandurft.
Ik doe ook altijd een spiegeleitje, bij de macaroni met rode saus ook trouwens :@
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_137725383
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:55 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Dat is dus een briljante ingeving van Johannes geweest. Ik heb slechts het recept van de meester gevolgd.
Knap. heeft mijn ogen wel geopend voor de volgende keer als ik een dergelijk culinair uitstapje ga maken :)
pi_137725454
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 09:05 schreef Uccie het volgende:

[..]

Ik doe ook altijd een spiegeleitje, bij de macaroni met rode saus ook trouwens :@
Ketchup? :{
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  vrijdag 14 maart 2014 @ 11:13:01 #50
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_137725621
quote:
15s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 11:06 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Ketchup? :{
Haha nee tomatensaus met groente en gehakt enzo.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  vrijdag 14 maart 2014 @ 11:13:28 #51
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137725639
Ketchup is ook groente.
The love you take is equal to the love you make.
pi_137725694
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 11:13 schreef Lienekien het volgende:
Ketchup is ook groente.
Pizza ook.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_137725724
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 11:13 schreef Lienekien het volgende:
Ketchup is ook groente.
Tomaat is een vrucht dus technisch gezien is ketchup een smoothie
  vrijdag 14 maart 2014 @ 11:21:28 #54
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137725890
The love you take is equal to the love you make.
pi_137727060
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:53 schreef essnhills het volgende:
Je moet dat ei niet zo groot laten joh. Gewoon vakkundig met een spatel in kleinere stukjes verdelen, bij voorkeur in driehoekjes. Ongeveer 1 bij 1,5cm. Dit roer je dan door het prutje heen zodat je tijdens het verorberen van je smakelijke maal af en toe aangenaam verrast wordt door een stiekem verstopt stukje ei. Dat maakt de ervaring nog allemaal wat spannender, als je dat aandurft.
Is wel direct een oplossing voor het afkoelen van het ei. Om heel eerlijk te zijn is dit dan ook mijn methode, maar durfde geen eigen invulling te geven aan dit magnifieke recept.
pi_137727348
quote:
14s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:08 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Ok voor de liefhebbers zal ik nu het recept posten;

1. Kook rijst
2. Bak vlees en groenten
3. Voeg wat water en een geheim kruidenmengsel toe.

Ok nu wordt het lastig

4. BAK NU OOK EIEREN. Voor de duidelijkheid, op dit moment heb je dus 3 pannen op het vuur :o Multitasken alles. Mindere koks adviseer ik dan ook de eieren achterwege te laten, doe dit maar als je wat meer ervaring hebt.

5. Giet de rijst af en meng dit door je nasiprut
6. Garneer met sambal en een appelsap on the side.
Noem je mij nu een mindere kok ;(
pi_137727401
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:14 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Noem je mij nu een mindere kok ;(
Nee, natuurlijk niet. Jij moest dit gerecht zelf ontwikkelen en ik kon simpel jouw recept volgen. Daardoor had ik nog het vermogen die 3 eitjes erbij te bakken.
pi_137727510
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 09:00 schreef BrunodeBruineBeer het volgende:

[..]

je bent niet wijs jij
Ik ben juist heul wijs
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 09:05 schreef Uccie het volgende:

[..]

Ik doe ook altijd een spiegeleitje, bij de macaroni met rode saus ook trouwens :@
Ik eet nooit rode saus :@
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:03 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Is wel direct een oplossing voor het afkoelen van het ei. Om heel eerlijk te zijn is dit dan ook mijn methode, maar durfde geen eigen invulling te geven aan dit magnifieke recept.
Het is dan ook wel erg spannend om een dergelijk recept te verbeteren. Maar ik durf het wel aan.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_137727544
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:21 schreef essnhills het volgende:

[..]

Ik ben juist heul wijs

[..]

Ik eet nooit rode saus :@

[..]

Het is dan ook wel erg spannend om een dergelijk recept te verbeteren. Maar ik durf het wel aan.
De enige manier hoe je het zou kunnen verbeteren is door het uit te serveren op je tetten.

Al moet ik daarvoor wel eerst een pic van je tetten zien.
pi_137727621
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:21 schreef essnhills het volgende:

[..]

Het is dan ook wel erg spannend om een dergelijk recept te verbeteren. Maar ik durf het wel aan.
Voor jou als 'buitenstander' is het ook wel ietwat makkelijker. Ik weet tot wat Johannes in staat is en dit maakt het daarom bijna godslastering als ik zijn heilige scriptie eigenhandig zonder onderling overleg aanpas.

Nasi a la Johannes = Nasi a la Johannes. Een Nasi a la Essnhills zou ik ook maar wat graag samen nuttigen maar is toch weer een totaal andere ervaring.
pi_137727741
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:25 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Voor jou als 'buitenstander' is het ook wel ietwat makkelijker. Ik weet tot wat Johannes in staat is en dit maakt het daarom bijna godslastering als ik zijn heilige scriptie eigenhandig zonder onderling overleg aanpas.

Nasi a la Johannes = Nasi a la Johannes. Een Nasi a la Essnhills zou ik ook maar wat graag samen nuttigen maar is toch weer een totaal andere ervaring.
Er is maar een select nummertje chefs in staat dit gerecht überhaupt klaar te maken, en Knut heeft het geluk dat hij is uitverkoren. Ik moet zeggen dat ik bijzonder trots op hem ben.
pi_137728107
Een rauw ei door je nasi heen roeren is ook lekker
dat ie stolt weetjeniet
pi_137728118
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:29 schreef kanovinnie het volgende:
Gewoon ff onder de koude kraan met je rijst? Daarna opnieuw afgieten? Of vloek ik nou in de kerk?

Vind het wel lullig voor Knut en Johannes dat hun recept zo afgekraakt wordt. Ze doen hun best. Misschien zijn het niet de beste maar ik zou er serieus moeite mee hebben om 3 pannen tegelijkertijd in de gaten te houden.
Allemaal afgunst is het.
pi_137728261
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:46 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Allemaal afgunst is het.
Welnee joh, gewoon een liefdevolle tip om het recept eventueel naar smaak aan te O+

En dit is haalbaar voor iedereen, als je de eieren er in stukjes doorheen roert kun je die al van te voren bakken zodat je niet die derde pan moet beroeren 8-)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_137728279
quote:
17s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:51 schreef essnhills het volgende:

[..]

Welnee joh, gewoon een liefdevolle tip om het recept eventueel naar smaak aan te O+

En dit is haalbaar voor iedereen, als je de eieren er in stukjes doorheen roert kun je die al van te voren bakken zodat je niet die derde pan moet beroeren 8-)
Bedankt voor de tips, maar je doet alsof we het over een heel simpel gerechtje hebben, terwijl we weten dat dat niet zo is.
pi_137728323
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:52 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Bedankt voor de tips, maar je doet alsof we het over een heel simpel gerechtje hebben, terwijl we weten dat dat niet zo is.
Je begrijpt me verkeerd ;( Door het ei op deze manier te doen kun je je aandacht volledig richten op het bereiden van een verrukkelijke nasi. ;(
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_137728373
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:53 schreef essnhills het volgende:

[..]

Je begrijpt me verkeerd ;( Door het ei op deze manier te doen kun je je aandacht volledig richten op het bereiden van een verrukkelijke nasi. ;(
Oké dankjewel :)

Maar ik houd me aan mijn eigen recept.
pi_137728566
Kan ik dit ook in de magnetron klaarmaken?
pi_137728746
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 13:02 schreef Myraela het volgende:
Kan ik dit ook in de magnetron klaarmaken?
Je bent zelf een magnetron.
pi_137729069
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 13:02 schreef Myraela het volgende:
Kan ik dit ook in de magnetron klaarmaken?
Wat een doodzonde dit. Ik walg van deze insinuatie :r
  vrijdag 14 maart 2014 @ 14:23:57 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137731299
Adoe, geen nasi zonder trassi
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 15:09:00 #72
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137732783
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Adoe, geen nasi zonder trassi
Maar piet, geef toe, zelf zonder trassi is dit een recept wat water in de mond laat open, of niet dan?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137763748
Kan iemand uitleggen hoe dat rijst koken werkt?
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_137764839
Wat een armoe dit is niet eens nasi :{w
  zondag 16 maart 2014 @ 16:38:06 #76
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_137803820
quote:
5s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:11 schreef BORRREETJEEE het volgende:
Moeten die gebakken eieren perse heet zijn? Of kan ik ze ook eerder bereiden? Wil ze wel graag erbij, maar 3 pannen is gewoon teveel.
Eieren zijn zo klaar, dus kan ook als je de rest klaar hebt.

Tip om eieren gebakken te krijgen zoals bij de Chinees: pan met goede anti-aanbaklaag op vuur zetten en bijna laagste stand, deksel erop en paar minuten laten staan (tot het eiwit aan de bovenkant gestold is ^O^

Nasi maak ik trouwens door zelf te kruiden i.p.v zo'n pakje kruidenmix.
The best firms advertise the least...
pi_137810262
Ik heb ook wel een zwak voor zo'n nasi, maar het ei moet natuurlijk veel minder droog en de tauge mag niet meesudderen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 16 maart 2014 @ 19:50:19 #78
334746 The_Groove
And cricket is the winner
pi_137811567
quote:
Er zit geen plaatje bij dus je kan roepen wat je wilt. Knut wint.
So confused when you're lost in the groove
  zondag 16 maart 2014 @ 19:53:14 #79
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137811735
quote:
Alsof die Indo's beter nasi kunnen maak dan Knut of Johannes_"Nasi god"_vermeer
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137811904
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 19:53 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Alsof die Indo's beter nasi kunnen maak dan Knut of Johannes_"Nasi god"_vermeer
:')
Nasi maken :')
Je hebt een rijstveld achter in de tuin?
  zondag 16 maart 2014 @ 19:58:17 #81
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137812012
Er is vast ergens een hoekje van FOK! waar Knut en Johannes legendarisch zijn.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 16 maart 2014 @ 19:59:05 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137812065
Het is eigenlijk meer een stamppot met rijst ipv aardappels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 maart 2014 @ 20:00:14 #83
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137812139
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 19:56 schreef Cici het volgende:

[..]

:')
Nasi maken :')
Je hebt een rijstveld achter in de tuin?
Je snapt toch wel wat ik bedoel?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137812172
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 20:00 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Je snapt toch wel wat ik bedoel?
Nee...
pi_137817241
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Adoe, geen nasi zonder trassi
De trassi zit in het doosje van de lidl.... (ergens verstopt in het poeder...)
Whatever...
  Forum Admin zondag 16 maart 2014 @ 21:14:07 #86
35723 crew  GGMM
pi_137817378
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is eigenlijk meer een stamppot met rijst ipv aardappels.
Misschien kan Knut (of johannes) hier nog even toelichting op geven.

Het zou ze wel sieren om binnen 48 uur te antwoorden. :)
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
pi_137841662
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 19:53 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Alsof die Indo's beter nasi kunnen maak dan Knut of Johannes_"Nasi god"_vermeer
Indo's maken de beste nasi! :Y)



Nasi god... :')

[ Bericht 26% gewijzigd door quirina op 17-03-2014 14:18:20 ]
pi_137841813
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 21:14 schreef GGMM het volgende:

[..]

Misschien kan Knut (of johannes) hier nog even toelichting op geven.

Het zou ze wel sieren om binnen 48 uur te antwoorden. :)
:')
blablablabla
pi_137841896
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:47 schreef Elan het volgende:

[..]

Blond Amsterdam :P
dan moet er een mevrouw knut bestaan :o
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_137842063
quote:
1s.gif Op maandag 17 maart 2014 14:18 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

dan moet er een mevrouw knut bestaan :o
Ja maar ijsberen zijn doorgaans niet monogaam dus je hebt nog steeds kans hoor.
blablablabla
pi_137842069
En fuck nu heb ik zin in nasi :{
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_137871132
Heerlijk recept van johannes.
pi_137873350
Als Kapi 't zegt is het waar
  Admin dinsdag 18 maart 2014 @ 14:11:20 #94
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_137883334
Volgens mij missen er een paar stappen :')
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_137885846
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is eigenlijk meer een stamppot met rijst ipv aardappels.
Ik weet niet hoe jouw stamppot eruit ziet maar die van mij lijkt hier toch niet op :?
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 21:14 schreef GGMM het volgende:

[..]

Misschien kan Knut (of johannes) hier nog even toelichting op geven.

Het zou ze wel sieren om binnen 48 uur te antwoorden. :)
Done.
pi_137898209
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 00:45 schreef kapiteintje het volgende:
Heerlijk recept van johannes.
helemaal mee eens
  dinsdag 18 maart 2014 @ 22:10:26 #97
97745 Thorical
finding a way
pi_137904243
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Adoe, geen nasi zonder trassi
Ben jij Javaan dan? In Benkoelen gebruiken ze nooit terassie.
pi_137911853
Is er ook zo'n recept voor macaroni?
  donderdag 20 maart 2014 @ 20:25:21 #99
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137978190
Ja, daar sta je dan. Grote mond dat je wel even nasi ala johannes gaat maken.
Vol goed moet ging ik naar de supermarkt. Helaas bleken ze in het gat waar ik woon niet te beschikken over de juiste middelen voor dit gerecht. Dus ben ik maar afgeweken van het orginele recept in de hoop dat johannes mij zou vergeven.

Op de achterkant van de verpakking zou wel staan wat er in moest, dus ik kijk even. Tot mijn grote schrik zie ik de variatetip, zegmaar de extra moeilijke versie van het recept. Ik voelde me goed die dag, dus ik dacht, we gaan ervoor!

Ik schafte alle ingrediėnten aan en bij thuiskomst heb ik alles even een nachtje in de koelkast gelegd. Gevogelte moet altijd besterven na de slacht, dus dat zal dan ook wel voor kip gelden dacht ik zo. En de sperzieboontjes konden best nog een dagje mee.

Nouja, tot zo ver de inleiding. Nu komt het daadwerkelijke recept. Wees gewaarschuwd, dit is niet iets voor de minste. Als je niet zeker weet waar het scherpe gedeelte van je mes zit dan raad ik je aan niet meer verder te lezen! (ja, zo gevaarlijk is dit recept.)

Benodigdheden qua aparatuur:
Keukenmes
Koekenpan
Wok/roerbakpan
2 gewone pannen
Snijplank
Keukenmesje
Vork
omschepding

Benodigdheden qua ingedrienten:
300 gram kip
250 gram sperziebonen
125 gram taugé
1 rode ui
1 ei per persoon
Beetje (olijf)olie
Zo ziet dat er dan uit:


Het begint allemaal met 2 pannen met water opzetten. 1 voor de rijst en 1 voor de sperziebonen. Ondertussen moet je de sperzienbonen “doppen” zoals mijn moeder dat heet. De voor en achterkant erafsnijden met het mes en daarna in stukjes van 2-4 cm snijden.
Zodra het water kookt en de sperziebonen gesneden zijn kan zowel de rijst in de ene pan, als de bonen in een andere pan.
Dat ziet er zo uit:

Vervolgens is de kip aan de beurt. Ondanks dat het eerst een vrolijke gevederte vogel was dien je nu geen genade te hebben en de kip in hapklare brokken te snijden. Als je een grote mond hebt kan je deze stap over slaan, maar ik raad toch aan om de kip in stukken te snijden. Dat eet meestal toch wat makkelijker.
Hier zie je de gesneden kip liggen terwijl op de achtergrond het gasstel flink staat te loeien

Vergeet niet, na kipsnijden moet je wel even de handen wassen. Kip heeft als het rauw is nog allemaal bacteriėn op zich zitten! (stomme kip)
Voorbeeld van hoe je je handen wast:

Zet ondertussen de wok op het gas en gooi er wat olijfolie in. Niet te veel, want dat maakt je dik en zorgt dat je morgenochtend niet kan genieten van het poepen omdat het over is voordat het begonnen is.
Zo giet je olijfolie in een pan, gewoon uit de losse pols

Zodra de pan een beetje op tempratuur is kan de kip erbij. Lekker omscheppen met je omschepding terwijl je ondertussen de ui aan het versnipperen bent. Ja, dit is multitasken en het ging bij mij bijna fout, maar met een beetje ervaring en een portie geluk komt dit wel goed.
Ondertussen heb ik zelfs nog een foto gemaakt. Stressmoment hoor!

Voor de techniek van het snipperen van een ui verwijs ik jullie naar de kunde van Silk, zij kan sneller uien snipperen dan tong80 kan posten. Dit heb ik 1 keer mogen ervaren en het was gewoon fantastisch.

Let ondertussen goed op dat de rijst niet overkookt! Dat geeft zo’n rommeltje! Hier heb ik natuurlijk geen foto van, want ik heb goed opgelet.

Als de kip klaar is kan je de sperziebonen afgieten (bij mij was toevallig de rijst ook klaar, dus die is meteen ook afgegoten).
Lekker makkelijk en veilig, het ouderwetse vergiet!


Voordat je nu iets spannends gaat doen met de rijst of sperziebonen, HO STOP! Eerst de koekenpan op het vuur voor het ei! Bedenk goed of je de dooier heel of stuk wilt, want je hebt slechts 1 keer de keuze!
De sperziebonen, taugé en de versnipperde ui kunnen nu bij de wok gegooid worden. Dit dien je dan te roerbakken. Dus lekker roeren en bakken met die hap!
Wat een hoop taugé denkt u, niets is minder waard, ik had nog niet geroerd met mijn omschepding

Zo ziet dat eruit als het geroerbakt is, lekker hoor!

Dit doe je dan eventjes tot je er genoeg van krijgt. Dan gooi je er een beker water en de inhoud van het zakje in de wok.
Rustig erinstrooien of er in 1 keer inkwakken, allebei de technieken werken!

Voor de echte culinaire avonturier kan je er wat sambal bijgooien. Omdat ik wel van pittig hou liet ik me dit geen twee keer zeggen!
Lekker, sambal!

Dan moet je nog even een minuut of wat wachten, de rijst erbij gooien en weer de hele boel door elkaar scheppen.
Schepperdeschep!

Rechts ziet u het ei. Zoals ik al dacht was EN nasi ala johannes EN ei toch te veel van het goede, want hij heeft even te lang op het vuur gestaan ;( Desalnietemin was hij lekker!

Als alles mooi door elkaar is kan je de nasi op je bord smijten, het ei er naast gooien en het naar binnen scheppen terwijl je op FOK! zit.
Zoals het opgediend word:

Eet smakelijk! En FOK! ze!

1 nadeel, het maakt wel een hoop rommel!
Rommel!


Het leven kan zo mooi zijn.

p.s
Hier het recept zoals de fabrikant het bedacht heeft



Hopelijk smullen jullie er net zo van als ik :)

[ Bericht 0% gewijzigd door µ op 31-03-2014 18:20:33 (Plaatjes fix) ]
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137978279
Leuk gedaan zo met die foto's kano, maar nasi met sperziebonen wauw.
blablablabla
  donderdag 20 maart 2014 @ 20:28:01 #101
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137978305
Ja, stond toch echt op het pakje. En was goed te eten.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137978623
Ranzig man
  donderdag 20 maart 2014 @ 20:37:23 #103
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137978790
Ik heb maar één vraag.
The love you take is equal to the love you make.
pi_137978845
Lijkt me ook niet zo lekker.
blablablabla
  donderdag 20 maart 2014 @ 20:39:30 #105
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137978930
quote:
1s.gif Op donderdag 20 maart 2014 20:37 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb maar één vraag.
Ja?
quote:
0s.gif Op donderdag 20 maart 2014 20:38 schreef Elan het volgende:
Lijkt me ook niet zo lekker.
Was het wel hoor.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  donderdag 20 maart 2014 @ 21:50:05 #106
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137983046
quote:
0s.gif Op donderdag 20 maart 2014 20:39 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Ja?

[..]
Wie is Silke?
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 20 maart 2014 @ 21:52:14 #107
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137983185
quote:
1s.gif Op donderdag 20 maart 2014 21:50 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Wie is Silke?
Een FOK!user. Maar dan zonder e trouwens.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137983629
Je hebt het te ingewikkeld gemaakt, de kracht van het gerecht is de eenvoud.
pi_137983709
De volgende keer gaat vast beter.
pi_137983775
Ik vraag me alleen af of ik de macaroni versie er ook een ei bij ga bakken?
  donderdag 20 maart 2014 @ 22:02:10 #111
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137983860
Een ei kan altijd!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137984043
Sowieso mee sudderen om het geheel lekker extra touch te geven.
  donderdag 20 maart 2014 @ 22:21:23 #113
349633 SiIk
Echt zijde
pi_137984959
quote:
1s.gif Op donderdag 20 maart 2014 21:50 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Wie is Silke?
:W
Wil je graag weten hoe je uien moet snipperen dan?
Why get married and make one man miserable when I can stay single and make thousands miserable? -Carrie Snow
Op woensdag 21 oktober 2015 14:26 schreef kanovinnie het volgende:
Silk is niet hosselbaar voor een simpele sterveling als ik.
  donderdag 20 maart 2014 @ 22:24:18 #114
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137985127
quote:
7s.gif Op donderdag 20 maart 2014 22:21 schreef SiIk het volgende:

[..]

:W
Wil je graag weten hoe je uien moet snipperen dan?
Neuh.
The love you take is equal to the love you make.
  donderdag 20 maart 2014 @ 22:24:55 #115
349633 SiIk
Echt zijde
pi_137985160
quote:
1s.gif Op donderdag 20 maart 2014 22:24 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Neuh.
Oh
Why get married and make one man miserable when I can stay single and make thousands miserable? -Carrie Snow
Op woensdag 21 oktober 2015 14:26 schreef kanovinnie het volgende:
Silk is niet hosselbaar voor een simpele sterveling als ik.
pi_137985237
Uien moet je goet fruiten.
  donderdag 20 maart 2014 @ 22:41:12 #117
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137986049
Enof ze gefruit waren!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137987618
Met van die kleffe half gebakken uien kun je zo'n maaltijd flink om zeep helpen.
pi_137987675
Het lijkt simpel maar alles moet wel kloppen.
  donderdag 20 maart 2014 @ 23:18:34 #120
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137987900
Ligt er nou een pannenlap op de plank waar de rauwe kip op is gesneden?

En is op die plank na de kip gewoon die ui gesnipperd?
The love you take is equal to the love you make.
pi_137994134
Welk gedeelte is nou van Johannes en welk gedeelte van Honig en Lassie
  vrijdag 21 maart 2014 @ 06:30:44 #122
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137994138
quote:
1s.gif Op donderdag 20 maart 2014 23:18 schreef Lienekien het volgende:
Ligt er nou een pannenlap op de plank waar de rauwe kip op is gesneden?

En is op die plank na de kip gewoon die ui gesnipperd?
van die pannelap kan wel kloppen en van die ui sowieso. Hoezo?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 08:53:46 #123
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137995144
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 06:30 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

van die pannelap kan wel kloppen en van die ui sowieso. Hoezo?
Niks aan de hand, als je de snijplank na de kip goed heet hebt schoongemaakt.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 08:56:48 #124
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137995188
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 08:53 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Niks aan de hand, als je de snijplank na de kip goed heet hebt schoongemaakt.
Ha, tuurlijk niet. En van die pannenlap, ja dat is misschien niet heel handig, maar wat maakt het uit voor de ui?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 09:17:15 #125
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137995483
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 08:56 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Ha, tuurlijk niet. En van die pannenlap, ja dat is misschien niet heel handig, maar wat maakt het uit voor de ui?
Je houdt me voor de gek, hč? Boefje!
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 09:32:23 #126
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137995781
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 09:17 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Je houdt me voor de gek, hč? Boefje!
Ik vraag het me serieus af hoor van die ui. Wat maakt 't uit? Het gaat toch in dezelfde pan.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 09:33:44 #127
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137995808
pas op! Kook niet op blote voeten! Als er hete rijst op komt kan dit pijn doen!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 09:39:48 #128
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137995917
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 09:32 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Ik vraag het me serieus af hoor van die ui. Wat maakt 't uit? Het gaat toch in dezelfde pan.
Je wast je handen wel na het snijden van de kip. Was je dan ook je handen weer na het snijden van de ui? Als je die snijdt op een plank waar je rauwe kip op hebt gesneden, is de kans natuurlijk groot dat je die ongewenste bacteriėn alsnog op je handen krijgt.

Ik gebruik altijd een aparte snijplank voor kip, vlees en groente.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 09:56:01 #129
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137996226
Ik eet nooit vlees en kip tegelijk. En natuurlijk was ik voor ik ga eten mijn handen nog effe..
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 10:01:46 #130
357045 Grifte
Feijenoord
pi_137996370
Johannes kan niet anders dan trots zijn op deze nobele poging.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 10:17:15 #131
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137996719
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 09:56 schreef kanovinnie het volgende:
Ik eet nooit vlees en kip tegelijk. En natuurlijk was ik voor ik ga eten mijn handen nog effe..
Waarom is dat relevant, dat je nooit vlees en kip tegelijk eet?

Als je snijplanken gescheiden houdt en tussendoor op de goede momenten je handen wast, ga je in ieder geval niet nog met 'vieze kiphanden' aan nog allerlei andere dingen zitten (pannen, bestek, aanrecht, keukenkastjes, koelkastdeur, bijvoorbeeld) die in principe ook nog voor kruisbesmetting zouden kunnen zorgen.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 10:19:34 #132
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137996774
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 10:17 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Waarom is dat relevant, dat je nooit vlees en kip tegelijk eet?

Als je snijplanken gescheiden houdt en tussendoor op de goede momenten je handen wast, ga je in ieder geval niet nog met 'vieze kiphanden' aan nog allerlei andere dingen zitten (pannen, bestek, aanrecht, keukenkastjes, koelkastdeur, bijvoorbeeld) die in principe ook nog voor kruisbesmetting zouden kunnen zorgen.
Snij jij nooit vlees op je kippeplank en omgekeerd :?

En verder, tsja, zal best. Maar van wat bacteriėn ga je echt niet dood
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137996796
Kruisbesmetting. Als ik voor een bejaardentehuis zou koken zou ik me daar best eens druk over kunnen maken
pi_137996821
Voeten. :r
  vrijdag 21 maart 2014 @ 10:25:21 #135
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137996923
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 10:19 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Snij jij nooit vlees op je kippeplank en omgekeerd :?

En verder, tsja, zal best. Maar van wat bacteriėn ga je echt niet dood
Dat is een plank voor kip of vlees.

En als je van bacteriėn toch niet dood gaat, waarom dan uberhaupt je handen wassen na het snijden van kip of voor het eten?

Maar ziet er heerlijk uit hoor, je nasi! Leuke foto's, humorvolle teksten.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 12:08:23 #136
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138000006
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 10:25 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dat is een plank voor kip of vlees.

En als je van bacteriėn toch niet dood gaat, waarom dan uberhaupt je handen wassen na het snijden van kip of voor het eten?

Maar ziet er heerlijk uit hoor, je nasi! Leuke foto's, humorvolle teksten.
Er zit een verschil imo tussen met je handen aan de kip zitten om te snijden en weer een snijplank aanraken die gebruikt is voor kip.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138004912
quote:
0s.gif Op donderdag 20 maart 2014 20:25 schreef kanovinnie het volgende:
Ja, daar sta je dan. Grote mond dat je wel even nasi ala johannes gaat maken.
Vol goed moet ging ik naar de supermarkt. Helaas bleken ze in het gat waar ik woon niet te beschikken over de juiste middelen voor dit gerecht. Dus ben ik maar afgeweken van het orginele recept in de hoop dat johannes mij zou vergeven.

Op de achterkant van de verpakking zou wel staan wat er in moest, dus ik kijk even. Tot mijn grote schrik zie ik de variatetip, zegmaar de extra moeilijke versie van het recept. Ik voelde me goed die dag, dus ik dacht, we gaan ervoor!

Ik schafte alle ingrediėnten aan en bij thuiskomst heb ik alles even een nachtje in de koelkast gelegd. Gevogelte moet altijd besterven na de slacht, dus dat zal dan ook wel voor kip gelden dacht ik zo. En de sperzieboontjes konden best nog een dagje mee.

Nouja, tot zo ver de inleiding. Nu komt het daadwerkelijke recept. Wees gewaarschuwd, dit is niet iets voor de minste. Als je niet zeker weet waar het scherpe gedeelte van je mes zit dan raad ik je aan niet meer verder te lezen! (ja, zo gevaarlijk is dit recept.)

Benodigdheden qua aparatuur:
Keukenmes
Koekenpan
Wok/roerbakpan
2 gewone pannen
Snijplank
Keukenmesje
Vork
omschepding

Benodigdheden qua ingedrienten:
300 gram kip
250 gram sperziebonen
125 gram taugé
1 rode ui
1 ei per persoon
Beetje (olijf)olie
Zo ziet dat er dan uit:
[ afbeelding ]

Het begint allemaal met 2 pannen met water opzetten. 1 voor de rijst en 1 voor de sperziebonen. Ondertussen moet je de sperzienbonen “doppen” zoals mijn moeder dat heet. De voor en achterkant erafsnijden met het mes en daarna in stukjes van 2-4 cm snijden.
Zodra het water kookt en de sperziebonen gesneden zijn kan zowel de rijst in de ene pan, als de bonen in een andere pan.
Dat ziet er zo uit:
[ afbeelding ]
Vervolgens is de kip aan de beurt. Ondanks dat het eerst een vrolijke gevederte vogel was dien je nu geen genade te hebben en de kip in hapklare brokken te snijden. Als je een grote mond hebt kan je deze stap over slaan, maar ik raad toch aan om de kip in stukken te snijden. Dat eet meestal toch wat makkelijker.
Hier zie je de gesneden kip liggen terwijl op de achtergrond het gasstel flink staat te loeien
[ afbeelding ]
Vergeet niet, na kipsnijden moet je wel even de handen wassen. Kip heeft als het rauw is nog allemaal bacteriėn op zich zitten! (stomme kip)
Voorbeeld van hoe je je handen wast:
[ afbeelding ]
Zet ondertussen de wok op het gas en gooi er wat olijfolie in. Niet te veel, want dat maakt je dik en zorgt dat je morgenochtend niet kan genieten van het poepen omdat het over is voordat het begonnen is.
Zo giet je olijfolie in een pan, gewoon uit de losse pols
[ afbeelding ]
Zodra de pan een beetje op tempratuur is kan de kip erbij. Lekker omscheppen met je omschepding terwijl je ondertussen de ui aan het versnipperen bent. Ja, dit is multitasken en het ging bij mij bijna fout, maar met een beetje ervaring en een portie geluk komt dit wel goed.
Ondertussen heb ik zelfs nog een foto gemaakt. Stressmoment hoor!
[ afbeelding ]
Voor de techniek van het snipperen van een ui verwijs ik jullie naar de kunde van Silk, zij kan sneller uien snipperen dan tong80 kan posten. Dit heb ik 1 keer mogen ervaren en het was gewoon fantastisch.

Let ondertussen goed op dat de rijst niet overkookt! Dat geeft zo’n rommeltje! Hier heb ik natuurlijk geen foto van, want ik heb goed opgelet.

Als de kip klaar is kan je de sperziebonen afgieten (bij mij was toevallig de rijst ook klaar, dus die is meteen ook afgegoten).
Lekker makkelijk en veilig, het ouderwetse vergiet!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Voordat je nu iets spannends gaat doen met de rijst of sperziebonen, HO STOP! Eerst de koekenpan op het vuur voor het ei! Bedenk goed of je de dooier heel of stuk wilt, want je hebt slechts 1 keer de keuze!
De sperziebonen, taugé en de versnipperde ui kunnen nu bij de wok gegooid worden. Dit dien je dan te roerbakken. Dus lekker roeren en bakken met die hap!
Wat een hoop taugé denkt u, niets is minder waard, ik had nog niet geroerd met mijn omschepding
[ [url= http://i.imgur.com/BTQyqmv.jpg]afbeelding[/url] ]
Zo ziet dat eruit als het geroerbakt is, lekker hoor!
[ [url= http://i.imgur.com/SUOKb0r.jpg]afbeelding[/url] ]
Dit doe je dan eventjes tot je er genoeg van krijgt. Dan gooi je er een beker water en de inhoud van het zakje in de wok.
Rustig erinstrooien of er in 1 keer inkwakken, allebei de technieken werken!
[ afbeelding ]
Voor de echte culinaire avonturier kan je er wat sambal bijgooien. Omdat ik wel van pittig hou liet ik me dit geen twee keer zeggen!
Lekker, sambal!
[ afbeelding ]
Dan moet je nog even een minuut of wat wachten, de rijst erbij gooien en weer de hele boel door elkaar scheppen.
Schepperdeschep!
[ afbeelding ]
Rechts ziet u het ei. Zoals ik al dacht was EN nasi ala johannes EN ei toch te veel van het goede, want hij heeft even te lang op het vuur gestaan ;( Desalnietemin was hij lekker!

Als alles mooi door elkaar is kan je de nasi op je bord smijten, het ei er naast gooien en het naar binnen scheppen terwijl je op FOK! zit.
Zoals het opgediend word:
[ afbeelding ]
Eet smakelijk! En FOK! ze!
[ afbeelding ]
1 nadeel, het maakt wel een hoop rommel!
Rommel!
[ afbeelding ]

Het leven kan zo mooi zijn.

p.s
Hier het recept zoals de fabrikant het bedacht heeft

[ afbeelding ]

Hopelijk smullen jullie er net zo van als ik :)
Ik ben grotendeels zeer onder de indruk van deze nobele poging dit goddelijke recept onder de aandacht van de mensen te brengen. Ik moet zeggen dat alles haarfijn is uitgelegd en door de foto's kan er geen enkel misverstand bestaan, beginnende chefs die twijfelden of zij dit gerecht moesten proberen hebben nu geen enkel excuus meer en ik denk dat wij volmondig kunnen stellen dat zij er gewoon voor moeten gaan. Jullie zullen er geen spijt van krijgen!

Toch denk ik dat de sensationele ervaring iets minder is geworden doordat je niet mijn recept maar dat van die fabrikant bent gevolgd. Je hebt er duidelijk het beste van gemaakt, maar het verbaast mij ten zeerste dat de Voedsel- en Warenautoriteit deze aanfluiting van Honig dat zich een recept noemt nog niet uit de schappen heeft gehaald. Ik denk dat je een verstandige keuze hebt gemaakt met gele rijst, hierdoor wist je de echte Oosterse melanges die zo passen bij Nasi a la Johannes toch nog ruimschoots te benaderen. Chapeau!

Al met al overheerst de positiviteit bij mij, het water loopt mij in de mond en er stromen zelfs wat tranen in mijn ogen. Als Knut, god hebbe zijn ziel, dit nog had mogen meemaken denk ik dat ook hij spontaan zijn vakantie naar Japan had afgezegd om dit heerlijke gerecht te mogen proeven.

Tenslotte wil ik nog ageren tegen iets wat je zelf al hebt proberen recht te zetten, edoch kan het niet genoeg worden benadrukt: kook nooit met blote voeten. Ik zie meerdere scherpe messen en ook kokend hete ingrediėnten. Stel dat die op of in je voeten vallen dan zit je met de gebakken peren (niet letterlijk natuurlijk). Je moet onthouden dat je op een Culinair forum als deze ook een voorbeeldfunctie hebt, jonge en beginnende chefs die nog niet zoveel ervaring hebben als jij en ik zullen nu denken dat dat iets is wat zomaar kan en als ze dan gewond raken van de Nasi a la Johannes a la Knut a la Kanovinnie zul je zien dat ons gerecht via de social media uitgebreid in diskrediet zal worden gebracht en een dergelijke stigmatisering van dit goddelijke maal dient ten alle tijde te worden voorkomen.

Of dit topic een sticky zal worden, daar durf ik geen uitspraken over te doen, maar wel acht ik de kans groot dat in vele huishoudens in Nederland en omstreken de komende week Nasi op het menu zal staan ^O^
  Moderator vrijdag 21 maart 2014 @ 14:17:27 #138
9859 crew  Karina
Woman
pi_138004976
quote:
13s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 10:21 schreef Myraela het volgende:
Voeten. :r
Dat ja en bah sperziebonen :r
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_138005024
quote:
99s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 14:17 schreef Karina het volgende:

[..]

Dat ja en bah sperziebonen :r
Geef alsjeblieft niet de schuld aan mij of Kanovinnie, maar richt je woede toch op Honig.
  Moderator vrijdag 21 maart 2014 @ 14:19:41 #140
9859 crew  Karina
Woman
pi_138005062
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 14:18 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Geef alsjeblieft niet de schuld aan mij of Kanovinnie, maar richt je woede toch op Honig.
Zou niet durven, ik laat de sperziebonen gewoon weg. Win/win.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_138005172
quote:
99s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 14:19 schreef Karina het volgende:

[..]

Zou niet durven, ik laat de sperziebonen gewoon weg. Win/win.
Vergeet niet foto's te nemen als je het vandaag of morgen maakt :D
  Moderator vrijdag 21 maart 2014 @ 14:23:54 #142
9859 crew  Karina
Woman
pi_138005223
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 14:22 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Vergeet niet foto's te nemen als je het vandaag of morgen maakt :D
Haha vanavond heb ik kapucijners. Als ik het een keertje maak, zal ik foto's posten.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_138005434
Nu weet ik nog steeds niet hoe je rijst kookt :')
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_138005500
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 14:29 schreef Mortaxx het volgende:
Nu weet ik nog steeds niet hoe je rijst kookt :')
Zo moet het niet:

pi_138005811
Ik ga vanavond ook nasi maken.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 15:48:01 #146
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138008176
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 14:29 schreef Mortaxx het volgende:
Nu weet ik nog steeds niet hoe je rijst kookt :')
Water in de pan, wachten tot het kookt, rijst erbji, wachten tot het gaar is, eventueel afgieten.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138008246
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 15:48 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Water in de pan, wachten tot het kookt, rijst erbji, wachten tot het gaar is, eventueel afgieten.
Ik ga het vanavond proberen
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_138010253
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 14:39 schreef Myraela het volgende:
Ik ga vanavond ook nasi maken.
Wie nog meer?

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 21-03-2014 16:53:40 ]
pi_138011664
Na alle goede recensies besloten deze avond ook nasi a la Johannes te maken. Met een vleugje Mortaxx uiteraard. Goed eerst alle benodigdheden



De kenner ziet natuurlijk meteen dat de eieren ontbreken. Deze ben ik glad vergeten. Ik had nog een liedje gemaakt: "niet vergeten eieren halen, hi ha ho". Het mocht niet baten ;( Verder valt misschien de rijst met extra vezels op. Vezels zijn goed :) Ook ga ik de kip marineren. De marinade heb ik zelf gemaakt volgens geheim recept, maar voor het gemak bewaar ik deze in een conimex fles. Toevallig stuurde Johannes zijn kruidenmengsel in een conimex zakje op. Great minds think alike 8-) De gebakken uitjes voeg ik toe als finishing touch



De kip is gesneden en gemarineerd. Over een uurtje ga ik verder
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
  vrijdag 21 maart 2014 @ 17:50:02 #150
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138011748
Ik moet zeggen dat het er tot nu toe goed uitziet. Geen bloed in de kip dus ik denk dat al je vingers er nog aanzitten. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 17:54:56 #151
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138011886
Als extra tip, af en toe door de gemarineerde kip roeren. Nergens goed voor, maar het ziet er wel interessant uit.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138013282
TVP voor de ontknoping, iedere keer als ik iemand nasi a la Johannes zie maken dan gaat mijn hart te keer van spanning.
pi_138013909
Wat toevallig, ik eet vanavond ook nasi.

Maar dan niet į la johannes, dus kan 't nooit veel soeps wezen..
Ja doei.
pi_138014611
De rijst is gekookt, de kip kan de pan in. Zie hieronder het resultaat. Helaas heb ik niet zo'n kekke houten lepel



Toen ik het groentepakket open maakte bleek hier een rode peper bij te zitten. Ik had niet meer genoeg tijd om deze te verwerken. Iemand suggesties wat ermee te doen?



Kruidenmengsel en rijst er bij en flink roeren maar! De foto is er zelfs wazig van geworden



Ik mag dan wel een echte keukenprins zijn, koken is niet mijn hobby. Deze handige bakjes zorgen ervoor dat ik ook komende dagen nog van deze overheerlijke nasi kan genieten.



Eet smakelijk :)

Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_138014842
Onduidelijke reportage
  Forum Admin vrijdag 21 maart 2014 @ 23:01:35 #156
54263 crew  Pharkus
eeuwig vader, deeltijd autist
pi_138023942
Die peper had je er fijngesneden door heen kunnen doen, ook voor die extra pit op de pot morgen.
Een vel leeg papier kan altijd nog een mooie tekening worden.
pi_138024201
Waarom bewaar je houtlijm naast je fornuis Mortaxx?
pi_138025263
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 19:28 schreef Mortaxx het volgende:
De rijst is gekookt, de kip kan de pan in. Zie hieronder het resultaat. Helaas heb ik niet zo'n kekke houten lepel

[ afbeelding ]

Toen ik het groentepakket open maakte bleek hier een rode peper bij te zitten. Ik had niet meer genoeg tijd om deze te verwerken. Iemand suggesties wat ermee te doen?

[ afbeelding ]

Kruidenmengsel en rijst er bij en flink roeren maar! De foto is er zelfs wazig van geworden

[ afbeelding ]

Ik mag dan wel een echte keukenprins zijn, koken is niet mijn hobby. Deze handige bakjes zorgen ervoor dat ik ook komende dagen nog van deze overheerlijke nasi kan genieten.

[ afbeelding ]

Eet smakelijk :)

[ afbeelding ]
Dat ziet er goed uit, dat marineren vond ik een interessante touch, hoe heeft dit uitgepakt vind je?

Ik vind het ook goed dat je laat zien dat Nasi a la Johannes zich uitstekend leent om meerdere dagen achter elkaar te eten. De smaak is zo goed en veelzijdig dat het nooit eentonig zou worden.

Jammer dat je het ei bent vergeten. Ik denk dat het fout is gegaan bij je liedje, aangezien "Niet vergeten eieren halen hi ha ho" gewoon niet zo lekker bekt als het origineel: "Niet vergeten suiker halen hi ha ho."

Ik neem aan dat je dat potje Curve Fever wat ik daar op de foto zie hebt gewonnen, deze Nasi werkt namelijk als doping en wordt dan al in diverse sportkantines overwogen.
pi_138031185
Hallo jongens, ik heb genoten van dit topic, maar wat ik mezelf nou echt afvraag is hoe ik op dit hoge culinaire niveau kom? Ik kan heel erg genieten van jullie gerechten en foto's. Maar ik ben bang dat ik dit niet ga redden.

Ik ben namelijk gedoemd om elke dag iets vloeibaars te maken, ik heb namelijk een vork en messen fobie. De foto van de blote voeten en de grote messen gaven mij dan ook kippenvel!
Mijn lichaam maar ook mijn hoofd wilt niets weten van dit soort taferelen. Ik ben al bij de psycholoog, dieetist en filosoof geweest maar geen oplossing zijt met mij. Hebben jullie tips?
I wonder if the stars sign, the life that is to be mine. - Enya
  zaterdag 22 maart 2014 @ 08:31:05 #160
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138031216
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 08:22 schreef Tamashii het volgende:
Hallo jongens, ik heb genoten van dit topic, maar wat ik mezelf nou echt afvraag is hoe ik op dit hoge culinaire niveau kom? Ik kan heel erg genieten van jullie gerechten en foto's. Maar ik ben bang dat ik dit niet ga redden.

Ik ben namelijk gedoemd om elke dag iets vloeibaars te maken, ik heb namelijk een vork en messen fobie. De foto van de blote voeten en de grote messen gaven mij dan ook kippenvel!
Mijn lichaam maar ook mijn hoofd wilt niets weten van dit soort taferelen. Ik ben al bij de psycholoog, dieetist en filosoof geweest maar geen oplossing zijt met mij. Hebben jullie tips?
Ik denk dat de magischi nasi a la Johannes ook helpt qua romantische sferen. Als je wilt kan ik je wel een keer komen demonsteren hoe je nasi a la johannes met een vleugje van kano maakt.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138146875
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 19:28 schreef Mortaxx het volgende:
[knip]

Ik mag dan wel een echte keukenprins zijn, koken is niet mijn hobby. Deze handige bakjes zorgen ervoor dat ik ook komende dagen nog van deze overheerlijke nasi kan genieten.



Eet smakelijk :)


Ik wil je nog wel wat tips geven om echt een goede,bruine nasi goreng te bereiden want dit geef ik direct aan mijn hond. Misschien gemist en heb je het wel gezegd maar wat voor rijst gebruikte je?

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2014 09:22:27 ]
  dinsdag 25 maart 2014 @ 09:23:52 #162
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138146914
quote:
15s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 09:21 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ik wil je nog wel wat tips geven om echt een goede,bruine nasi goreng te bereiden want dit geef ik direct aan mijn hond. Misschien gemist en heb je het wel gezegd maar wat voor rijst gebruikte je?
Lekker racistisch. Waarom wel bruine nasi en geen witte of zwarte nasi? Of zoals ik gele nasi?

Een lekker gerecht krijg op deze manier een smerige bijsmaak. Zeker met die vergelijking van die hond erbij.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138146999
Ben je lid van de linkse kerk met je racistische bejegening? Teveel DWDD of P&W zitten kijken en mee te knikken met het Wilders bashen? }:|

Bruine nasi is veel lekkerder qua smaak en bijbehorende ingrediėnten dan dat vale wat ik noem "zondagschinees"nasi dat smaak noch kraak heeft.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 25-03-2014 09:29:19 ]
  dinsdag 25 maart 2014 @ 09:29:02 #164
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138147020
quote:
15s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 09:27 schreef Iwanius het volgende:
Ben je lid van de linkse kerk met je racistische bejegening? Teveel DWDD of P&W zitten kijken en mee te knikken met het Wilders bashen? }:|

Bruine nasi is veel lekkerder qua smaak dan dat vale wat ik noem "zondagschinees"nasi.
Hoe jij het noemt maakt mij niet uit. Het feit dat je alles wat niet bruin is aan je hond voert lijkt me wel duidelijk.

Johannes zou zich omdraaien in zijn graf
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138147114
Alsof Johannes de kenner bij uitstek is op dit gebied. Ken dat hele persoon niet en heb er ook geen behoefte aan maar een goede nasi goreng met smaak is voor mij niet wat ik op de laatste pagina zie. Maar goed als men daar tevreden mee is. :W
  dinsdag 25 maart 2014 @ 09:43:38 #166
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138147382
quote:
15s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 09:32 schreef Iwanius het volgende:
Alsof Johannes de kenner bij uitstek is op dit gebied. Ken dat hele persoon niet en heb er ook geen behoefte aan maar een goede nasi goreng met smaak is voor mij niet wat ik op de laatste pagina zie. Maar goed als men daar tevreden mee is. :W
hoe kan je johannes beoordelen (al is het meer veroordelen wat je doet maar zo erg wil ik het niet maken) als je hem niet kent? Weer zo'n typische kortzichtige opmerking. Net als dat goedkoop. Wat is er belangrijk aan de prijs?
Ook een beetje makkelijk dat je een gerecht beoordeeld vanaf een foto. Als het warmdampend op een bord ligt ipv in bakjes voor de koelkast piep je wel anders.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  dinsdag 25 maart 2014 @ 09:44:31 #167
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138147407
Ik zou je bijna naar jou recept vragen, ik heb alleen geen behoefte aan zo'n racistisch gerecht in een tot nu toe goedlopend topic.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138147526
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 09:44 schreef kanovinnie het volgende:
Ik zou je bijna naar jou recept vragen, ik heb alleen geen behoefte aan zo'n racistisch gerecht in een tot nu toe goedlopend topic.
Sowieso vind ik geel beter bij dit recept passen, aziatisch hé.
pi_138162803
quote:
15s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 09:32 schreef Iwanius het volgende:
Alsof Johannes de kenner bij uitstek is op dit gebied. Ken dat hele persoon niet en heb er ook geen behoefte aan maar een goede nasi goreng met smaak is voor mij niet wat ik op de laatste pagina zie. Maar goed als men daar tevreden mee is. :W
Ik ben inderdaad zeer gepikeerd na al deze onheuse bejegeningen richting dit heerlijke gerecht.
Ik vraag je vriendelijk je racistische pijlen te richten op iets of iemand anders.

Gelukkig is Kanovinnie er nog om dit recept te behandelen met de egards die het heeft verdiend.
pi_138162934
Iwanius denkt dat hij door al zijn reizen in de Orient een ware fijnproever is geworden
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_138162970
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 18:13 schreef Mortaxx het volgende:
Iwanius denkt dat hij door al zijn reizen in de Orient een ware fijnproever is geworden
Dat is maar enkelen, zoals Knut, voorbehouden.
pi_138163023
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 18:14 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Dat is maar enkelen, zoals Knut, voorbehouden.
Trek jij nu zijn reizen in twijfel? Er zijn zelfs reisverslagen van!
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
  dinsdag 25 maart 2014 @ 21:10:44 #173
279824 Mansjester
City>United
pi_138171008
quote:
15s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 09:32 schreef Iwanius het volgende:
Alsof Johannes de kenner bij uitstek is op dit gebied. Ken dat hele persoon niet en heb er ook geen behoefte aan maar een goede nasi goreng met smaak is voor mij niet wat ik op de laatste pagina zie. Maar goed als men daar tevreden mee is. :W
De epischheid van nasi a la johannes niet inzien :')
pi_138172821
quote:
15s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 09:32 schreef Iwanius het volgende:
Alsof Johannes de kenner bij uitstek is op dit gebied. Ken dat hele persoon niet en heb er ook geen behoefte aan maar een goede nasi goreng met smaak is voor mij niet wat ik op de laatste pagina zie. Maar goed als men daar tevreden mee is. :W
_O-
pi_138273314
Ik heb het lang uit weten te stellen, maar ik kon me vanavond toch niet inhouden en ben begonnen met het maken van Nasi a la Johannes _O_

Omdat ik kutrijst heb die je eerst moet omspoelen en weken enzo, heb ik dat eerst gedaan.



Dit is hoeveel rijst ik gebruik. Ongeveer een halve kilogram.



Hier ben ik de rijst om aan het spoelen. Om het zetmeel eruit te krijgen enzo. Je kunt hier beter gewoon normale rijst voor kopen die je niet hoeft om te spoelen, scheelt weer wat stappen in het recept.
Ik geloof ook niet dat deze rijst veel lekkerder is ofzo dus het is echt een kutidee om je recept nóg ingewikkelder te maken door deze rijst te gebruiken.



Hier zie je de rijst op het fornuis staan. Ik kook met inductie, dus water koken gaat lekker snel :)



Het is van het grootste belang dat je dingen eet en bier drinkt tijdens het koken. Doordat je minder honger hebt kun je minder snel werken en voorkom je slordigheidsfoutjes.
Het bier is om een wat lossere hand te krijgen van koken. In mijn ervaring ben je te stijfjes met koken als je geheel nuchter bent.



Om jullie een indruk te geven van mijn werkomgeving hier een sfeerimpressie.
Ik vind het zelf belangrijk dat je keuken een ontzettende klerezooi is. Wederom om wat losser te kunnen zijn in het koken. In een schone keuken werken is sterk af te raden. De angst om een zooi van je keuken te maken heeft een sterke inhibiterende werken op je kookkunsten.



Na een kwartiertje was de rijst gekookt.



Hier staat de rijst onder de koude kraan. Eigenlijk kun je nasi het beste maken met oude rijst maar op deze manier koel ik hem af zodat hij iets weg heeft van oude rijst.



Dit is mijn rijst op het aanrecht (op twee snijplanken) zodat hij wat op kan drogen. Pas op met het uit het vergiet halen want er kan wat vallen.



Dat dus.



Dit is een goed moment om even buiten te gaan zitten, wat bier te drinken en eventueel wat te roken. Van roken krijg je kanker maar als je rookt is dit een goed moment, anders vergroot je het risico dat je je vingers eraf snijdt als je de kip gaat snijden. Door de trillende handjes. Bier werkt hier ook goed voor!



Hier zie je mijn kip. Ik heb twee filets gekocht dus die gebruik ik.



Hier zie je de gesneden kip. Gewoon in blokjes snijden. Pas op voor je vingers!



Zorg ervoor dat je goed blijft zuipen!



Gooi wat olie in je pan en dump dan je kip erbij. Niet morsen.



Omdat m'n spek op moest heb ik dat er ook bij gekletterd. Beetje improviseren. Hier zie je goed de invloeden van het bier.



Ik gebruik vandaag deze boemboe. Ik zag dat Johannes een zakje kruidenmix pakte (poeder) maar dat heb ik niet liggen, dus moeten we het hier mee doen.



Toen de kip gaar was heb ik de groente erbij gedaan, een zakje van de AH. Vooral omdat ik niet nog meer risico wilde nemen met dingen snijden. Voorkomen is beter dan genezen.



Na een minuutje of wat heb ik de boemboe erbij gedaan en doorgeroerd. Nu ziet het mengsel in de pan er zo uit.



Na een minuutje of vijf bedacht ik me dat er ook nog rijst bij moest. Zo gezegd, zo gedaan.



Even proeven natuurlijk



Na wat roeren begint het er aardig op te lijken, maar er mist nog iets!



Mijn Pičce de résistance, twee geklopt eieren. Nu denken jullie natuurlijk; "Maar Saind, luie homo, dat is toch helemaal niet bijzonder?"
Nou, moet je eens opletten!



KOEKOEK

En dat roer je dan door je nasi heen zodat het ei stolt. Rauw ei is niet gezond!



Na een paar minuten had ik het idee dat m'n ei wel gestold was, zie hier het eindproduct!



Voor wat extra pit verzuip ik mijn nasi in de Sriracha. Erg lekker!



Op speciaal verzoek de inhoud van het keukenkastje

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-03-2014 19:56:20 ]
  Forum Admin vrijdag 28 maart 2014 @ 19:59:13 #176
35723 crew  GGMM
pi_138273682
Held.
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
  Forum Admin vrijdag 28 maart 2014 @ 20:00:36 #177
54263 crew  Pharkus
eeuwig vader, deeltijd autist
pi_138273741
Dat lijkt me meer nasi a la Saind

Maar proost, nu heb ik ook trek in een oettinger
Een vel leeg papier kan altijd nog een mooie tekening worden.
  vrijdag 28 maart 2014 @ 20:04:19 #178
279824 Mansjester
City>United
pi_138273912
Haha Saind eindbaas _O_
  vrijdag 28 maart 2014 @ 20:06:05 #179
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138273991
Hier kan mijn verslag niet tegenop. Ik denk dat de zure haters zoals iwanius hier nog wel een puntje aan kunnen zuigen.
Plus 1 voor je hippe slippers.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 29 maart 2014 @ 05:04:14 #180
22592 crew  Ole
pi_138289468
Blauwe hap hier :+
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_138289471
prachtige eindresultaten

geweldig recept
  Moderator / Miss SHO zaterdag 29 maart 2014 @ 05:26:53 #182
22592 crew  Ole
pi_138289510
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 maart 2014 20:06 schreef kanovinnie het volgende:
Hier kan mijn verslag niet tegenop. Ik denk dat de zure haters zoals iwanius hier nog wel een puntje aan kunnen zuigen.
Plus 1 voor je hippe slippers.
En voor de brandblusser!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_138291337
Erg mooi gedaan _O_
  Moderator / Miss SHO zaterdag 29 maart 2014 @ 11:09:37 #184
22592 crew  Ole
pi_138292635
Dat ei direct door de nasi is wel een briljante oplossing voor die derde pan.
De rijst eerst wassen en later laten drogen lijkt me dan weer erg ingewikkeld :{
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_138292697
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 11:09 schreef Ole het volgende:
Dat ei direct door de nasi is wel een briljante oplossing voor die derde pan.
De rijst eerst wassen en later laten drogen lijkt me dan weer erg ingewikkeld :{
Dat zeg ik er ook bij hč, volstrekte onzin. Als je gewone rijst haalt scheelt dat veel en je merkt het niet in het eindproduct.
pi_138292740
Ik wil er trouwens nog even bij zeggen dat de nasi de volgende ochtend ook goed smaakt ^O^
  Moderator / Miss SHO zaterdag 29 maart 2014 @ 11:14:40 #187
22592 crew  Ole
pi_138292754
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 11:12 schreef Saind het volgende:

[..]

Dat zeg ik er ook bij hč, volstrekte onzin. Als je gewone rijst haalt scheelt dat veel en je merkt het niet in het eindproduct.
Ah mooi zo!

Wie weet ga ik eind deze week de uitdaging aan. Ik heb ook een extra uitdaging: ik kan maar één pan tegelijk gebruiken, want mijn gasfornuis is buiten gebruik.

-edit-

hoewel.. zo te zien had jij ook maar één pan tegelijk op het vuur
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_138292784
quote:
15s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 11:14 schreef Ole het volgende:

[..]

Ah mooi zo!

Wie weet ga ik eind deze week de uitdaging aan. Ik heb ook een extra uitdaging: ik kan maar één pan tegelijk gebruiken, want mijn gasfornuis is buiten gebruik.

-edit-

hoewel.. zo te zien had jij ook maar één pan tegelijk op het vuur
Precies, als je je rijst vooraf kookt is je eindproduct beter en heb je maar 1 pan op het vuur.
Zeker als je goed dronken bent is multitasken met meerdere pannen af te raden.
pi_138295252
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 11:09 schreef Ole het volgende:
Dat ei direct door de nasi is wel een briljante oplossing voor die derde pan.
Als je het ei er slechts in doet voor de voedingswaarde wel. Lekker wordt het natuurlijk niet. Wat je wel kunt doen is de rest even opzij schuiven en op de bodem de eieren bakken tot het wit grotendeels gestold en er dan doorheen scheppen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_138295508
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 13:14 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Als je het ei er slechts in doet voor de voedingswaarde wel. Lekker wordt het natuurlijk niet. Wat je wel kunt doen is de rest even opzij schuiven en op de bodem de eieren bakken tot het wit grotendeels gestold en er dan doorheen scheppen.
Natuurlijk niet lekker? Wat praat jij voor een poep
pi_138295711
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 13:23 schreef Saind het volgende:

[..]

Natuurlijk niet lekker? Wat praat jij voor een poep
Een ei klutsen en dan helemaal en gelijkmatig garen is zo'n beetje de beste manier om een ei nergens naar te laten smaken. Anders gooi je even een geklutst eitje in de pan en bak die tot het droog is, en doe die dan op brood. Misschien proef je het dan wel.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_138295732
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 13:33 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Een ei klutsen en dan helemaal en gelijkmatig garen is zo'n beetje de beste manier om een ei nergens naar te laten smaken. Anders gooi je even een geklutst eitje in de pan en bak die tot het droog is, en doe die dan op brood. Misschien proef je het dan wel.
Een ei door je nasi heen is wel lekker.
pi_138295777
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 13:33 schreef Saind het volgende:

[..]

Een ei door je nasi heen is wel lekker.
Dat wel ja.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Admin zaterdag 29 maart 2014 @ 13:57:59 #194
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_138296189
Orval _O_
Slippers _O_
Schone keukenkastjes _O_
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  Admin zaterdag 29 maart 2014 @ 14:03:07 #195
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_138296287
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 09:33 schreef kanovinnie het volgende:
[warning]pas op! Kook niet op blote voeten! Als er hete rijst op komt kan dit pijn doen![/warning]
[ afbeelding ]
Hi hi, een kanovoet.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_138297538
quote:
6s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 14:03 schreef yvonne het volgende:

[..]

Hi hi, een kanovoet.
Dan kun je toch beter sokken met slippers rocken
pi_138297598
da's grote klasse ventje
Alles dankzij God en alles op eigen kracht
pi_138297612
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 15:07 schreef Insomnia_ het volgende:
da's grote klasse ventje
Mooi kastje ook
pi_138301869
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 maart 2014 20:06 schreef kanovinnie het volgende:
Hier kan mijn verslag niet tegenop. Ik denk dat de zure haters zoals iwanius hier nog wel een puntje aan kunnen zuigen.
Plus 1 voor je hippe slippers.
Alsof ik ook maar ene meuk geef om wat jullie hier lekkere Nasi goreng noemen. }:|
Als ik al zie dat mensen op hun fornuis met een wok gaan lopen spelen dan weet ik al hoe laat het is.

Elke rechtgeaarde kenner weet dat de effectiviteit van het gebruik van een goede wok alleen geldt als je een zeer hoge vlam en bijbehorende hoge temperaturen weet te bewerkstelligen. De kunst is om de kwaliteit van je ingrediėnten te behouden.door kort en krachtig met medewerking van die hele hoge temperaturen je gerecht kort en krachtig te bereiden. En bijna alle huis-tuin en keuken fornuizen kunnen dat niet!

Wat hier gebeurd beschouw ik als spielerei. :W

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 29-03-2014 17:57:10 ]
pi_138302593
quote:
2s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 17:56 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Alsof ik ook maar ene meuk geef om wat jullie hier lekkere Nasi goreng noemen. }:|
Als ik al zie dat mensen op hun fornuis met een wok gaan lopen spelen dan weet ik al hoe laat het is.

Elke rechtgeaarde kenner weet dat de effectiviteit van het gebruik van een goede wok alleen geldt als je een zeer hoge vlam en bijbehorende hoge temperaturen weet te bewerkstelligen. De kunst is om de kwaliteit van je ingrediėnten te behouden.door kort en krachtig met medewerking van die hele hoge temperaturen je gerecht kort en krachtig te bereiden. En bijna alle huis-tuin en keuken fornuizen kunnen dat niet!

Wat hier gebeurd beschouw ik als spielerei. :W
gebeurt
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')