quote:Op donderdag 13 maart 2014 20:43 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Ik heb er ook sambal bij gegeten maar niet op de foto helaas
Jullie hechte vriendschap doet mij echt goed, zeker gezien de moeizame eerste ontmoetingen.quote:
Ik vroeg al of hij mee wilde naar de film maar hij negeerde me. De eerste haarscheuren in onze relatie beginnen zich al te vertonenquote:Op donderdag 13 maart 2014 20:48 schreef Littlerabbit het volgende:
[..]
[..]
Jullie hechte vriendschap doet mij echt goed, zeker gezien de moeizame eerste ontmoetingen.
Dit lijkt mij het perfecte gerecht om eens echt nader tot elkaar te komen. Zodra de eerste peperstukjes de smaakpapillen geraakt hebben zal er een avond lang gesproken worden over alle belangrijke zaken in het leven![]()
Ik ben echt jaloers op jullie band.
Kano en ik gaan way back manquote:Op donderdag 13 maart 2014 20:48 schreef Littlerabbit het volgende:
[..]
[..]
Jullie hechte vriendschap doet mij echt goed, zeker gezien de moeizame eerste ontmoetingen.
Dit lijkt mij het perfecte gerecht om eens echt nader tot elkaar te komen. Zodra de eerste peperstukjes de smaakpapillen geraakt hebben zal er een avond lang gesproken worden over alle belangrijke zaken in het leven![]()
Ik ben echt jaloers op jullie band.
Dat is dus een briljante ingeving van Johannes geweest. Ik heb slechts het recept van de meester gevolgd.quote:Op donderdag 13 maart 2014 20:54 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:
Ik vind die eieren wel gewaagd hoor. Waarom heb je daarvoor gekozen?
Ei zat dan ook niet in het originele recept, maar ik waardeer deze eigen interpretatie van Knut zeer.quote:Op donderdag 13 maart 2014 21:26 schreef FutureFairytale het volgende:
Eieren zijn helaas te ver doorgebakken.
Verder goede poging
Nou dat is niet echt waar. In mijn recept stonden geen eieren, maar het lijkt mij echt heerlijk.quote:Op donderdag 13 maart 2014 20:55 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Dat is dus een briljante ingeving van Johannes geweest. Ik heb slechts het recept van de meester gevolgd.
Ik ook niet... Knut doet net alsof wij al weten hoe je het moet maken.quote:Op donderdag 13 maart 2014 20:42 schreef kanovinnie het volgende:
Ik snap er niets van maar het zal goed gesmaakt hebben. Lijkt mij een recept voor de gevorderde chef
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. draait zich om in zijn graf.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Dat is waar ook, de toevoeging van eieren had ik natuurlijk van Saind. RIP, god hebbe zijn ziel.quote:Op donderdag 13 maart 2014 21:31 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Ei zat dan ook niet in het originele recept, maar ik waardeer deze eigen interpretatie van Knut zeer.
[..]
Nou dat is niet echt waar. In mijn recept stonden geen eieren, maar het lijkt mij echt heerlijk.
Kano jij als fietser moet toch weten dat er doordeweeks geen pinten gedronken worden?quote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:10 schreef kanovinnie het volgende:
Wordt er hier met appelsap daadwerkelijk het vocht van appelen bedoeld, of wordt er hier stiekem gesuggereerd er een pint bij te nemen?
Ja, dat weet ik. Ik doelde ook als weekendgerecht. Zoiets als dit is te luxe om zomaar op een doordeweekse avond naar binnen te schuiven.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:12 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Kano jij als fietser moet toch weten dat er doordeweeks geen pinten gedronken worden?Gaat gelijk in je vetrollen zitten, zo kom je nooit het kopje op.
Als je dit gerecht echter in het weekend maakt dan lijkt me een pint een meer dan welkome toevoeging.
Kan je niet je vriendin vragen om te helpen? Is misschien niet heel mannelijk maar ik denk dat het dan wel gaat. En anders oppiepen in de magnetron. Dan moet je ze dus wel van te voren bereiden (haha, er zit ei in bereidenquote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:11 schreef BORRREETJEEE het volgende:
Moeten die gebakken eieren perse heet zijn? Of kan ik ze ook eerder bereiden? Wil ze wel graag erbij, maar 3 pannen is gewoon teveel.
Ik denk dat het koud heel lekker is, maar bovendien warmen ze toch weer een beetje op omdat je ze uiteindelijk op je warme bord nasi deponeertquote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:11 schreef BORRREETJEEE het volgende:
Moeten die gebakken eieren perse heet zijn? Of kan ik ze ook eerder bereiden? Wil ze wel graag erbij, maar 3 pannen is gewoon teveel.
Goed idee, ik besteed het gewoon helemaal uit aan mijn vriendin, komt die 4 jaar hotelschool van haar nog eens van pas.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:14 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Kan je niet je vriendin vragen om te helpen? Is misschien niet heel mannelijk maar ik denk dat het dan wel gaat. En anders oppiepen in de magnetron. Dan moet je ze dus wel van te voren bereiden (haha, er zit ei in bereiden)
Die rijst moet de laatste tien minuten toch gewoon afgegoten, van het vuur, nog staan. Dus dan heb je tien minuten voor een tweede pan op het vuur om de eieren te bakken.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:11 schreef BORRREETJEEE het volgende:
Moeten die gebakken eieren perse heet zijn? Of kan ik ze ook eerder bereiden? Wil ze wel graag erbij, maar 3 pannen is gewoon teveel.
Uh, kan je je alsjeblieft niet met Johannes' gerecht bemoeien? Er stond niks over rijst die "moest staan". Gewoon afgieten en in de pan.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:21 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Die rijst moet de laatste tien minuten toch gewoon afgegoten, van het vuur, nog staan. Dus dan heb je tien minuten voor een tweede pan op het vuur om de eieren te bakken.
Eigenlijk moet je de rijst van tevoren koken en helemaal af laten koelen en dan pas bij je prutje doen.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:23 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Uh, kan je je alsjeblieft niet met Johannes' gerecht bemoeien? Er stond niks over rijst die "moest staan". Gewoon afgieten en in de pan.
Daar heeft toch niemand tijd voor.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:25 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Eigenlijk moet je de rijst van tevoren koken en helemaal af laten koelen en dan pas bij je prutje doen.
Nee klopt, het is wel hogere kookkunde.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:26 schreef BORRREETJEEE het volgende:
[..]
Daar heeft toch niemand tijd voor.
Alsof het uitmaakt of je een ei, peper of zilvervliesrijst hebt van de Aldi of de Appie.quote:Op donderdag 13 maart 2014 20:47 schreef Hyaenidae het volgende:
Wat een rare merken, komt dit van de Aldi ofzo?
Dat is onze bijdrage aan de Poolse economie.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:31 schreef Lienekien het volgende:
Het is sowieso een hoax. Kijk maar eens naar hoe schoon dat fornuis is. Er zit niet eens zilverfolie op.
je bent niet wijs jijquote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:53 schreef essnhills het volgende:
Je moet dat ei niet zo groot laten joh. Gewoon vakkundig met een spatel in kleinere stukjes verdelen, bij voorkeur in driehoekjes. Ongeveer 1 bij 1,5cm. Dit roer je dan door het prutje heen zodat je tijdens het verorberen van je smakelijke maal af en toe aangenaam verrast wordt door een stiekem verstopt stukje ei. Dat maakt de ervaring nog allemaal wat spannender, als je dat aandurft.
Ik doe ook altijd een spiegeleitje, bij de macaroni met rode saus ook trouwensquote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:53 schreef essnhills het volgende:
Je moet dat ei niet zo groot laten joh. Gewoon vakkundig met een spatel in kleinere stukjes verdelen, bij voorkeur in driehoekjes. Ongeveer 1 bij 1,5cm. Dit roer je dan door het prutje heen zodat je tijdens het verorberen van je smakelijke maal af en toe aangenaam verrast wordt door een stiekem verstopt stukje ei. Dat maakt de ervaring nog allemaal wat spannender, als je dat aandurft.
Knap. heeft mijn ogen wel geopend voor de volgende keer als ik een dergelijk culinair uitstapje ga makenquote:Op donderdag 13 maart 2014 20:55 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Dat is dus een briljante ingeving van Johannes geweest. Ik heb slechts het recept van de meester gevolgd.
Ketchup?quote:Op vrijdag 14 maart 2014 09:05 schreef Uccie het volgende:
[..]
Ik doe ook altijd een spiegeleitje, bij de macaroni met rode saus ook trouwens
Haha nee tomatensaus met groente en gehakt enzo.quote:
Is wel direct een oplossing voor het afkoelen van het ei. Om heel eerlijk te zijn is dit dan ook mijn methode, maar durfde geen eigen invulling te geven aan dit magnifieke recept.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:53 schreef essnhills het volgende:
Je moet dat ei niet zo groot laten joh. Gewoon vakkundig met een spatel in kleinere stukjes verdelen, bij voorkeur in driehoekjes. Ongeveer 1 bij 1,5cm. Dit roer je dan door het prutje heen zodat je tijdens het verorberen van je smakelijke maal af en toe aangenaam verrast wordt door een stiekem verstopt stukje ei. Dat maakt de ervaring nog allemaal wat spannender, als je dat aandurft.
Noem je mij nu een mindere kokquote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:08 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Ok voor de liefhebbers zal ik nu het recept posten;
1. Kook rijst
2. Bak vlees en groenten
3. Voeg wat water en een geheim kruidenmengsel toe.
Ok nu wordt het lastig
4. BAK NU OOK EIEREN. Voor de duidelijkheid, op dit moment heb je dus 3 pannen op het vuurMultitasken alles. Mindere koks adviseer ik dan ook de eieren achterwege te laten, doe dit maar als je wat meer ervaring hebt.
5. Giet de rijst af en meng dit door je nasiprut
6. Garneer met sambal en een appelsap on the side.
Nee, natuurlijk niet. Jij moest dit gerecht zelf ontwikkelen en ik kon simpel jouw recept volgen. Daardoor had ik nog het vermogen die 3 eitjes erbij te bakken.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 12:14 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Noem je mij nu een mindere kok
Ik ben juist heul wijsquote:
Ik eet nooit rode sausquote:Op vrijdag 14 maart 2014 09:05 schreef Uccie het volgende:
[..]
Ik doe ook altijd een spiegeleitje, bij de macaroni met rode saus ook trouwens
Het is dan ook wel erg spannend om een dergelijk recept te verbeteren. Maar ik durf het wel aan.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 12:03 schreef Littlerabbit het volgende:
[..]
Is wel direct een oplossing voor het afkoelen van het ei. Om heel eerlijk te zijn is dit dan ook mijn methode, maar durfde geen eigen invulling te geven aan dit magnifieke recept.
De enige manier hoe je het zou kunnen verbeteren is door het uit te serveren op je tetten.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 12:21 schreef essnhills het volgende:
[..]
Ik ben juist heul wijs
[..]
Ik eet nooit rode saus
[..]
Het is dan ook wel erg spannend om een dergelijk recept te verbeteren. Maar ik durf het wel aan.
Voor jou als 'buitenstander' is het ook wel ietwat makkelijker. Ik weet tot wat Johannes in staat is en dit maakt het daarom bijna godslastering als ik zijn heilige scriptie eigenhandig zonder onderling overleg aanpas.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 12:21 schreef essnhills het volgende:
[..]
Het is dan ook wel erg spannend om een dergelijk recept te verbeteren. Maar ik durf het wel aan.
Er is maar een select nummertje chefs in staat dit gerecht überhaupt klaar te maken, en Knut heeft het geluk dat hij is uitverkoren. Ik moet zeggen dat ik bijzonder trots op hem ben.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 12:25 schreef Littlerabbit het volgende:
[..]
Voor jou als 'buitenstander' is het ook wel ietwat makkelijker. Ik weet tot wat Johannes in staat is en dit maakt het daarom bijna godslastering als ik zijn heilige scriptie eigenhandig zonder onderling overleg aanpas.
Nasi a la Johannes = Nasi a la Johannes. Een Nasi a la Essnhills zou ik ook maar wat graag samen nuttigen maar is toch weer een totaal andere ervaring.
Allemaal afgunst is het.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:29 schreef kanovinnie het volgende:
Gewoon ff onder de koude kraan met je rijst? Daarna opnieuw afgieten? Of vloek ik nou in de kerk?
Vind het wel lullig voor Knut en Johannes dat hun recept zo afgekraakt wordt. Ze doen hun best. Misschien zijn het niet de beste maar ik zou er serieus moeite mee hebben om 3 pannen tegelijkertijd in de gaten te houden.
Welnee joh, gewoon een liefdevolle tip om het recept eventueel naar smaak aan tequote:
Bedankt voor de tips, maar je doet alsof we het over een heel simpel gerechtje hebben, terwijl we weten dat dat niet zo is.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 12:51 schreef essnhills het volgende:
[..]
Welnee joh, gewoon een liefdevolle tip om het recept eventueel naar smaak aan te
En dit is haalbaar voor iedereen, als je de eieren er in stukjes doorheen roert kun je die al van te voren bakken zodat je niet die derde pan moet beroeren
Je begrijpt me verkeerdquote:Op vrijdag 14 maart 2014 12:52 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Bedankt voor de tips, maar je doet alsof we het over een heel simpel gerechtje hebben, terwijl we weten dat dat niet zo is.
Oké dankjewelquote:Op vrijdag 14 maart 2014 12:53 schreef essnhills het volgende:
[..]
Je begrijpt me verkeerdDoor het ei op deze manier te doen kun je je aandacht volledig richten op het bereiden van een verrukkelijke nasi.
Je bent zelf een magnetron.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 13:02 schreef Myraela het volgende:
Kan ik dit ook in de magnetron klaarmaken?
Wat een doodzonde dit. Ik walg van deze insinuatiequote:Op vrijdag 14 maart 2014 13:02 schreef Myraela het volgende:
Kan ik dit ook in de magnetron klaarmaken?
Maar piet, geef toe, zelf zonder trassi is dit een recept wat water in de mond laat open, of niet dan?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |