Eieren zijn zo klaar, dus kan ook als je de rest klaar hebt.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 08:11 schreef BORRREETJEEE het volgende:
Moeten die gebakken eieren perse heet zijn? Of kan ik ze ook eerder bereiden? Wil ze wel graag erbij, maar 3 pannen is gewoon teveel.
Er zit geen plaatje bij dus je kan roepen wat je wilt. Knut wint.quote:Op zaterdag 15 maart 2014 13:58 schreef quirina het volgende:
http://www.kokkieblanda.n(...)oreng-gebakken-rijst
Dit is echt veel beter.
Alsof die Indo's beter nasi kunnen maak dan Knut of Johannes_"Nasi god"_vermeerquote:Op zaterdag 15 maart 2014 13:58 schreef quirina het volgende:
http://www.kokkieblanda.n(...)oreng-gebakken-rijst
Dit is echt veel beter.
quote:Op zondag 16 maart 2014 19:53 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Alsof die Indo's beter nasi kunnen maak dan Knut of Johannes_"Nasi god"_vermeer
Je snapt toch wel wat ik bedoel?quote:Op zondag 16 maart 2014 19:56 schreef Cici het volgende:
[..]
Nasi maken![]()
Je hebt een rijstveld achter in de tuin?
Misschien kan Knut (of johannes) hier nog even toelichting op geven.quote:Op zondag 16 maart 2014 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is eigenlijk meer een stamppot met rijst ipv aardappels.
Indo's maken de beste nasi!quote:Op zondag 16 maart 2014 19:53 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Alsof die Indo's beter nasi kunnen maak dan Knut of Johannes_"Nasi god"_vermeer
quote:Op zondag 16 maart 2014 21:14 schreef GGMM het volgende:
[..]
Misschien kan Knut (of johannes) hier nog even toelichting op geven.
Het zou ze wel sieren om binnen 48 uur te antwoorden.
dan moet er een mevrouw knut bestaanquote:
Ja maar ijsberen zijn doorgaans niet monogaam dus je hebt nog steeds kans hoor.quote:Op maandag 17 maart 2014 14:18 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
dan moet er een mevrouw knut bestaan
Ik weet niet hoe jouw stamppot eruit ziet maar die van mij lijkt hier toch niet opquote:Op zondag 16 maart 2014 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is eigenlijk meer een stamppot met rijst ipv aardappels.
Done.quote:Op zondag 16 maart 2014 21:14 schreef GGMM het volgende:
[..]
Misschien kan Knut (of johannes) hier nog even toelichting op geven.
Het zou ze wel sieren om binnen 48 uur te antwoorden.
Ja?quote:
Was het wel hoor.quote:
Een FOK!user. Maar dan zonder e trouwens.quote:
quote:
Neuh.quote:Op donderdag 20 maart 2014 22:21 schreef SiIk het volgende:
[..]
Wil je graag weten hoe je uien moet snipperen dan?
Ohquote:
van die pannelap kan wel kloppen en van die ui sowieso. Hoezo?quote:Op donderdag 20 maart 2014 23:18 schreef Lienekien het volgende:
Ligt er nou een pannenlap op de plank waar de rauwe kip op is gesneden?
En is op die plank na de kip gewoon die ui gesnipperd?
Niks aan de hand, als je de snijplank na de kip goed heet hebt schoongemaakt.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 06:30 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
van die pannelap kan wel kloppen en van die ui sowieso. Hoezo?
Ha, tuurlijk niet. En van die pannenlap, ja dat is misschien niet heel handig, maar wat maakt het uit voor de ui?quote:Op vrijdag 21 maart 2014 08:53 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Niks aan de hand, als je de snijplank na de kip goed heet hebt schoongemaakt.
Je houdt me voor de gek, hè? Boefje!quote:Op vrijdag 21 maart 2014 08:56 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Ha, tuurlijk niet. En van die pannenlap, ja dat is misschien niet heel handig, maar wat maakt het uit voor de ui?
Ik vraag het me serieus af hoor van die ui. Wat maakt 't uit? Het gaat toch in dezelfde pan.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 09:17 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je houdt me voor de gek, hè? Boefje!
Je wast je handen wel na het snijden van de kip. Was je dan ook je handen weer na het snijden van de ui? Als je die snijdt op een plank waar je rauwe kip op hebt gesneden, is de kans natuurlijk groot dat je die ongewenste bacteriën alsnog op je handen krijgt.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 09:32 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Ik vraag het me serieus af hoor van die ui. Wat maakt 't uit? Het gaat toch in dezelfde pan.
Waarom is dat relevant, dat je nooit vlees en kip tegelijk eet?quote:Op vrijdag 21 maart 2014 09:56 schreef kanovinnie het volgende:
Ik eet nooit vlees en kip tegelijk. En natuurlijk was ik voor ik ga eten mijn handen nog effe..
Snij jij nooit vlees op je kippeplank en omgekeerdquote:Op vrijdag 21 maart 2014 10:17 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Waarom is dat relevant, dat je nooit vlees en kip tegelijk eet?
Als je snijplanken gescheiden houdt en tussendoor op de goede momenten je handen wast, ga je in ieder geval niet nog met 'vieze kiphanden' aan nog allerlei andere dingen zitten (pannen, bestek, aanrecht, keukenkastjes, koelkastdeur, bijvoorbeeld) die in principe ook nog voor kruisbesmetting zouden kunnen zorgen.
Dat is een plank voor kip of vlees.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 10:19 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Snij jij nooit vlees op je kippeplank en omgekeerd
En verder, tsja, zal best. Maar van wat bacteriën ga je echt niet dood
Er zit een verschil imo tussen met je handen aan de kip zitten om te snijden en weer een snijplank aanraken die gebruikt is voor kip.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 10:25 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat is een plank voor kip of vlees.
En als je van bacteriën toch niet dood gaat, waarom dan uberhaupt je handen wassen na het snijden van kip of voor het eten?
Maar ziet er heerlijk uit hoor, je nasi! Leuke foto's, humorvolle teksten.
Ik ben grotendeels zeer onder de indruk van deze nobele poging dit goddelijke recept onder de aandacht van de mensen te brengen. Ik moet zeggen dat alles haarfijn is uitgelegd en door de foto's kan er geen enkel misverstand bestaan, beginnende chefs die twijfelden of zij dit gerecht moesten proberen hebben nu geen enkel excuus meer en ik denk dat wij volmondig kunnen stellen dat zij er gewoon voor moeten gaan. Jullie zullen er geen spijt van krijgen!quote:Op donderdag 20 maart 2014 20:25 schreef kanovinnie het volgende:
Ja, daar sta je dan. Grote mond dat je wel even nasi ala johannes gaat maken.
Vol goed moet ging ik naar de supermarkt. Helaas bleken ze in het gat waar ik woon niet te beschikken over de juiste middelen voor dit gerecht. Dus ben ik maar afgeweken van het orginele recept in de hoop dat johannes mij zou vergeven.
Op de achterkant van de verpakking zou wel staan wat er in moest, dus ik kijk even. Tot mijn grote schrik zie ik de variatetip, zegmaar de extra moeilijke versie van het recept. Ik voelde me goed die dag, dus ik dacht, we gaan ervoor!
Ik schafte alle ingrediënten aan en bij thuiskomst heb ik alles even een nachtje in de koelkast gelegd. Gevogelte moet altijd besterven na de slacht, dus dat zal dan ook wel voor kip gelden dacht ik zo. En de sperzieboontjes konden best nog een dagje mee.
Nouja, tot zo ver de inleiding. Nu komt het daadwerkelijke recept. Wees gewaarschuwd, dit is niet iets voor de minste. Als je niet zeker weet waar het scherpe gedeelte van je mes zit dan raad ik je aan niet meer verder te lezen! (ja, zo gevaarlijk is dit recept.)
Benodigdheden qua aparatuur:
Keukenmes
Koekenpan
Wok/roerbakpan
2 gewone pannen
Snijplank
Keukenmesje
Vork
omschepding
Benodigdheden qua ingedrienten:
300 gram kip
250 gram sperziebonen
125 gram taugé
1 rode ui
1 ei per persoon
Beetje (olijf)olie
Zo ziet dat er dan uit:
[ afbeelding ]
Het begint allemaal met 2 pannen met water opzetten. 1 voor de rijst en 1 voor de sperziebonen. Ondertussen moet je de sperzienbonen “doppen” zoals mijn moeder dat heet. De voor en achterkant erafsnijden met het mes en daarna in stukjes van 2-4 cm snijden.
Zodra het water kookt en de sperziebonen gesneden zijn kan zowel de rijst in de ene pan, als de bonen in een andere pan.
Dat ziet er zo uit:
[ afbeelding ]
Vervolgens is de kip aan de beurt. Ondanks dat het eerst een vrolijke gevederte vogel was dien je nu geen genade te hebben en de kip in hapklare brokken te snijden. Als je een grote mond hebt kan je deze stap over slaan, maar ik raad toch aan om de kip in stukken te snijden. Dat eet meestal toch wat makkelijker.
Hier zie je de gesneden kip liggen terwijl op de achtergrond het gasstel flink staat te loeien
[ afbeelding ]
Vergeet niet, na kipsnijden moet je wel even de handen wassen. Kip heeft als het rauw is nog allemaal bacteriën op zich zitten! (stomme kip)
Voorbeeld van hoe je je handen wast:
[ afbeelding ]
Zet ondertussen de wok op het gas en gooi er wat olijfolie in. Niet te veel, want dat maakt je dik en zorgt dat je morgenochtend niet kan genieten van het poepen omdat het over is voordat het begonnen is.
Zo giet je olijfolie in een pan, gewoon uit de losse pols
[ afbeelding ]
Zodra de pan een beetje op tempratuur is kan de kip erbij. Lekker omscheppen met je omschepding terwijl je ondertussen de ui aan het versnipperen bent. Ja, dit is multitasken en het ging bij mij bijna fout, maar met een beetje ervaring en een portie geluk komt dit wel goed.
Ondertussen heb ik zelfs nog een foto gemaakt. Stressmoment hoor!
[ afbeelding ]
Voor de techniek van het snipperen van een ui verwijs ik jullie naar de kunde van Silk, zij kan sneller uien snipperen dan tong80 kan posten. Dit heb ik 1 keer mogen ervaren en het was gewoon fantastisch.
Let ondertussen goed op dat de rijst niet overkookt! Dat geeft zo’n rommeltje! Hier heb ik natuurlijk geen foto van, want ik heb goed opgelet.
Als de kip klaar is kan je de sperziebonen afgieten (bij mij was toevallig de rijst ook klaar, dus die is meteen ook afgegoten).
Lekker makkelijk en veilig, het ouderwetse vergiet!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Voordat je nu iets spannends gaat doen met de rijst of sperziebonen, HO STOP! Eerst de koekenpan op het vuur voor het ei! Bedenk goed of je de dooier heel of stuk wilt, want je hebt slechts 1 keer de keuze!
De sperziebonen, taugé en de versnipperde ui kunnen nu bij de wok gegooid worden. Dit dien je dan te roerbakken. Dus lekker roeren en bakken met die hap!
Wat een hoop taugé denkt u, niets is minder waard, ik had nog niet geroerd met mijn omschepding
[ [url= http://i.imgur.com/BTQyqmv.jpg]afbeelding[/url] ]
Zo ziet dat eruit als het geroerbakt is, lekker hoor!
[ [url= http://i.imgur.com/SUOKb0r.jpg]afbeelding[/url] ]
Dit doe je dan eventjes tot je er genoeg van krijgt. Dan gooi je er een beker water en de inhoud van het zakje in de wok.
Rustig erinstrooien of er in 1 keer inkwakken, allebei de technieken werken!
[ afbeelding ]
Voor de echte culinaire avonturier kan je er wat sambal bijgooien. Omdat ik wel van pittig hou liet ik me dit geen twee keer zeggen!
Lekker, sambal!
[ afbeelding ]
Dan moet je nog even een minuut of wat wachten, de rijst erbij gooien en weer de hele boel door elkaar scheppen.
Schepperdeschep!
[ afbeelding ]
Rechts ziet u het ei. Zoals ik al dacht was EN nasi ala johannes EN ei toch te veel van het goede, want hij heeft even te lang op het vuur gestaanDesalnietemin was hij lekker!
Als alles mooi door elkaar is kan je de nasi op je bord smijten, het ei er naast gooien en het naar binnen scheppen terwijl je op FOK! zit.
Zoals het opgediend word:
[ afbeelding ]
Eet smakelijk! En FOK! ze!
[ afbeelding ]
1 nadeel, het maakt wel een hoop rommel!
Rommel!
[ afbeelding ]
Het leven kan zo mooi zijn.
p.s
Hier het recept zoals de fabrikant het bedacht heeft
[ afbeelding ]
Hopelijk smullen jullie er net zo van als ik
Zou niet durven, ik laat de sperziebonen gewoon weg. Win/win.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 14:18 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Geef alsjeblieft niet de schuld aan mij of Kanovinnie, maar richt je woede toch op Honig.
Vergeet niet foto's te nemen als je het vandaag of morgen maaktquote:Op vrijdag 21 maart 2014 14:19 schreef Karina het volgende:
[..]
Zou niet durven, ik laat de sperziebonen gewoon weg. Win/win.
Haha vanavond heb ik kapucijners. Als ik het een keertje maak, zal ik foto's posten.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 14:22 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Vergeet niet foto's te nemen als je het vandaag of morgen maakt
Zo moet het niet:quote:Op vrijdag 21 maart 2014 14:29 schreef Mortaxx het volgende:
Nu weet ik nog steeds niet hoe je rijst kookt
Water in de pan, wachten tot het kookt, rijst erbji, wachten tot het gaar is, eventueel afgieten.quote:Op vrijdag 21 maart 2014 14:29 schreef Mortaxx het volgende:
Nu weet ik nog steeds niet hoe je rijst kookt
Ik ga het vanavond proberenquote:Op vrijdag 21 maart 2014 15:48 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Water in de pan, wachten tot het kookt, rijst erbji, wachten tot het gaar is, eventueel afgieten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |