abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_137707457
Van mijn goede vriend Johannes kreeg ik een nasi-recept. Vandaag heb ik geprobeerd dit na te koken, al heb ik niet de illusie in de buurt te komen van zijn veel geroemde chef kwaliteiten. Bon, hier het verslag:



De ingredienten. Hier zal ik het mee moeten doen.



Het strijdtoneel. Rechtsboven staat de rijst al te koken. In die pan zeg maar.



Het meest heftige moment. Hier kook ik in 3 (drie!!!) pannen tegelijk. Jullie weten hoe ik rol.



Dit is het dan. Nasi a la Johannes. Een beetje van knut en een beetje van Johannes dus.
pi_137707502
ik mis de sambal en sate
pi_137707503
_O_ Knut culitopics _O_
blablablabla
pi_137707512
Er mist duidelijk shoarmavlees voor het krokantje in het gerecht.
  donderdag 13 maart 2014 @ 20:42:11 #5
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137707522
Ik snap er niets van maar het zal goed gesmaakt hebben. Lijkt mij een recept voor de gevorderde chef
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137707523
ik mis kroepoek
Alles dankzij God en alles op eigen kracht
pi_137707537
Ik ben bijzonder trots dat je mijn recept zo trouw bent gevolgd. ^O^
pi_137707582
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:41 schreef Plantagehouder het volgende:
ik mis de sambal en sate
Ik heb er ook sambal bij gegeten maar niet op de foto helaas :)
  donderdag 13 maart 2014 @ 20:45:03 #9
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137707673
Leuk theekopje trouwens.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137707828
quote:
14s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:45 schreef kanovinnie het volgende:
Leuk theekopje trouwens.
Blond Amsterdam :P
blablablabla
pi_137707829
Wat een rare merken, komt dit van de Aldi ofzo?
pindazakje
pi_137707856
quote:
1s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:43 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Ik heb er ook sambal bij gegeten maar niet op de foto helaas :)
quote:
14s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:45 schreef kanovinnie het volgende:
Leuk theekopje trouwens.
Jullie hechte vriendschap doet mij echt goed, zeker gezien de moeizame eerste ontmoetingen.

Dit lijkt mij het perfecte gerecht om eens echt nader tot elkaar te komen. Zodra de eerste peperstukjes de smaakpapillen geraakt hebben zal er een avond lang gesproken worden over alle belangrijke zaken in het leven _O_

Ik ben echt jaloers op jullie band.
pi_137707883
Heerlijk, wat een kennis heeft Johannes weer. Kan zomaar President worden als hij het zou willen.
graag op anoniem
  donderdag 13 maart 2014 @ 20:49:48 #14
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137707921
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:48 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

[..]

Jullie hechte vriendschap doet mij echt goed, zeker gezien de moeizame eerste ontmoetingen.

Dit lijkt mij het perfecte gerecht om eens echt nader tot elkaar te komen. Zodra de eerste peperstukjes de smaakpapillen geraakt hebben zal er een avond lang gesproken worden over alle belangrijke zaken in het leven _O_

Ik ben echt jaloers op jullie band.
Ik vroeg al of hij mee wilde naar de film maar hij negeerde me. De eerste haarscheuren in onze relatie beginnen zich al te vertonen ;(
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137707930
serveer Nasi a la Johannes in het Midden-Oosten en het Gaza-strook conflict is binnen de avond opgelost _O_
pi_137707935
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:48 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]


[..]

Jullie hechte vriendschap doet mij echt goed, zeker gezien de moeizame eerste ontmoetingen.

Dit lijkt mij het perfecte gerecht om eens echt nader tot elkaar te komen. Zodra de eerste peperstukjes de smaakpapillen geraakt hebben zal er een avond lang gesproken worden over alle belangrijke zaken in het leven _O_

Ik ben echt jaloers op jullie band.
Kano en ik gaan way back man :?
  Moderator donderdag 13 maart 2014 @ 20:50:18 #17
9859 crew  Karina
Woman
pi_137707957
Ik zocht nog een recept voor morgen maar nu weet ik wat ik ga maken _O_

Dank aan Knut en Johannes.

Beetje Atjar 'on the side' is ook wel lekker trouwens.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_137708149
M'n vriendin vond het ook heel lekker trouwens.
pi_137708172
Ik vind die eieren wel gewaagd hoor. Waarom heb je daarvoor gekozen?
pi_137708249
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:54 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:
Ik vind die eieren wel gewaagd hoor. Waarom heb je daarvoor gekozen?
Dat is dus een briljante ingeving van Johannes geweest. Ik heb slechts het recept van de meester gevolgd.
pi_137708261
gadverdamme dit gun ik mijn kliko nog niet
  Forum Admin donderdag 13 maart 2014 @ 20:55:45 #22
35723 crew  GGMM
pi_137708297
Ik kende dit gerecht al, maar ik wil bij deze wel even bevestigen dat dit superlekker is. :)
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
pi_137710185
Eieren zijn helaas te ver doorgebakken.
Verder goede poging ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_137710526
quote:
1s.gif Op donderdag 13 maart 2014 21:26 schreef FutureFairytale het volgende:
Eieren zijn helaas te ver doorgebakken.
Verder goede poging ^O^
Ei zat dan ook niet in het originele recept, maar ik waardeer deze eigen interpretatie van Knut zeer.
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:55 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Dat is dus een briljante ingeving van Johannes geweest. Ik heb slechts het recept van de meester gevolgd.
Nou dat is niet echt waar. In mijn recept stonden geen eieren, maar het lijkt mij echt heerlijk.
pi_137712654
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:42 schreef kanovinnie het volgende:
Ik snap er niets van maar het zal goed gesmaakt hebben. Lijkt mij een recept voor de gevorderde chef
Ik ook niet... Knut doet net alsof wij al weten hoe je het moet maken.

2 lege pannen en op de volgende foto is het al klaar? :?
  vrijdag 14 maart 2014 @ 01:11:44 #26
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_137720106
Johannes
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
draait zich om in zijn graf.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_137721639
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 21:31 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Ei zat dan ook niet in het originele recept, maar ik waardeer deze eigen interpretatie van Knut zeer.

[..]

Nou dat is niet echt waar. In mijn recept stonden geen eieren, maar het lijkt mij echt heerlijk.
Dat is waar ook, de toevoeging van eieren had ik natuurlijk van Saind. RIP, god hebbe zijn ziel.
pi_137721664
Ok voor de liefhebbers zal ik nu het recept posten;

1. Kook rijst
2. Bak vlees en groenten
3. Voeg wat water en een geheim kruidenmengsel toe.

Ok nu wordt het lastig

4. BAK NU OOK EIEREN. Voor de duidelijkheid, op dit moment heb je dus 3 pannen op het vuur :o Multitasken alles. Mindere koks adviseer ik dan ook de eieren achterwege te laten, doe dit maar als je wat meer ervaring hebt.

5. Giet de rijst af en meng dit door je nasiprut
6. Garneer met sambal en een appelsap on the side.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:10:14 #29
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137721685
Wordt er hier met appelsap daadwerkelijk het vocht van appelen bedoeld, of wordt er hier stiekem gesuggereerd er een pint bij te nemen?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:11:21 #30
318149 BORRREETJEEE
Whoop whoop whoop!!!
pi_137721699
Moeten die gebakken eieren perse heet zijn? Of kan ik ze ook eerder bereiden? Wil ze wel graag erbij, maar 3 pannen is gewoon teveel.
The colour of her eyes were the colour of insanity
pi_137721711
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:10 schreef kanovinnie het volgende:
Wordt er hier met appelsap daadwerkelijk het vocht van appelen bedoeld, of wordt er hier stiekem gesuggereerd er een pint bij te nemen?
Kano jij als fietser moet toch weten dat er doordeweeks geen pinten gedronken worden? :{ Gaat gelijk in je vetrollen zitten, zo kom je nooit het kopje op.

Als je dit gerecht echter in het weekend maakt dan lijkt me een pint een meer dan welkome toevoeging.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:14:26 #32
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137721740
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:12 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Kano jij als fietser moet toch weten dat er doordeweeks geen pinten gedronken worden? :{ Gaat gelijk in je vetrollen zitten, zo kom je nooit het kopje op.

Als je dit gerecht echter in het weekend maakt dan lijkt me een pint een meer dan welkome toevoeging.
Ja, dat weet ik. Ik doelde ook als weekendgerecht. Zoiets als dit is te luxe om zomaar op een doordeweekse avond naar binnen te schuiven.
quote:
5s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:11 schreef BORRREETJEEE het volgende:
Moeten die gebakken eieren perse heet zijn? Of kan ik ze ook eerder bereiden? Wil ze wel graag erbij, maar 3 pannen is gewoon teveel.
Kan je niet je vriendin vragen om te helpen? Is misschien niet heel mannelijk maar ik denk dat het dan wel gaat. En anders oppiepen in de magnetron. Dan moet je ze dus wel van te voren bereiden (haha, er zit ei in bereiden _O- )
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137721755
quote:
5s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:11 schreef BORRREETJEEE het volgende:
Moeten die gebakken eieren perse heet zijn? Of kan ik ze ook eerder bereiden? Wil ze wel graag erbij, maar 3 pannen is gewoon teveel.
Ik denk dat het koud heel lekker is, maar bovendien warmen ze toch weer een beetje op omdat je ze uiteindelijk op je warme bord nasi deponeert ^O^
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:16:03 #34
318149 BORRREETJEEE
Whoop whoop whoop!!!
pi_137721761
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:14 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Kan je niet je vriendin vragen om te helpen? Is misschien niet heel mannelijk maar ik denk dat het dan wel gaat. En anders oppiepen in de magnetron. Dan moet je ze dus wel van te voren bereiden (haha, er zit ei in bereiden _O- )
Goed idee, ik besteed het gewoon helemaal uit aan mijn vriendin, komt die 4 jaar hotelschool van haar nog eens van pas.
The colour of her eyes were the colour of insanity
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:21:20 #35
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137721805
quote:
5s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:11 schreef BORRREETJEEE het volgende:
Moeten die gebakken eieren perse heet zijn? Of kan ik ze ook eerder bereiden? Wil ze wel graag erbij, maar 3 pannen is gewoon teveel.
Die rijst moet de laatste tien minuten toch gewoon afgegoten, van het vuur, nog staan. Dus dan heb je tien minuten voor een tweede pan op het vuur om de eieren te bakken.
The love you take is equal to the love you make.
pi_137721834
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:21 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Die rijst moet de laatste tien minuten toch gewoon afgegoten, van het vuur, nog staan. Dus dan heb je tien minuten voor een tweede pan op het vuur om de eieren te bakken.
Uh, kan je je alsjeblieft niet met Johannes' gerecht bemoeien? Er stond niks over rijst die "moest staan". Gewoon afgieten en in de pan.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:25:16 #37
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137721846
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:23 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Uh, kan je je alsjeblieft niet met Johannes' gerecht bemoeien? Er stond niks over rijst die "moest staan". Gewoon afgieten en in de pan.
Eigenlijk moet je de rijst van tevoren koken en helemaal af laten koelen en dan pas bij je prutje doen.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:26:13 #38
318149 BORRREETJEEE
Whoop whoop whoop!!!
pi_137721851
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:25 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Eigenlijk moet je de rijst van tevoren koken en helemaal af laten koelen en dan pas bij je prutje doen.
Daar heeft toch niemand tijd voor. :')
The colour of her eyes were the colour of insanity
pi_137721866
Ik vind het jammer dat er op CUL nooit gewoon genoten kan worden van exquise kookkunsten. Er moeten altijd wat mensen die denken dat ze op kookgebied een echte bigstar zijn de sfeer verzieken met zogenaamde "verbeteringen" :N :r
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:27:57 #40
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137721868
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:26 schreef BORRREETJEEE het volgende:

[..]

Daar heeft toch niemand tijd voor. :')
Nee klopt, het is wel hogere kookkunde.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:29:34 #41
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137721883
Gewoon ff onder de koude kraan met je rijst? Daarna opnieuw afgieten? Of vloek ik nou in de kerk?

Vind het wel lullig voor Knut en Johannes dat hun recept zo afgekraakt wordt. Ze doen hun best. Misschien zijn het niet de beste maar ik zou er serieus moeite mee hebben om 3 pannen tegelijkertijd in de gaten te houden.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 08:31:39 #42
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137721911
Het is sowieso een hoax. Kijk maar eens naar hoe schoon dat fornuis is. Er zit niet eens zilverfolie op. :N
The love you take is equal to the love you make.
pi_137721914
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:47 schreef Hyaenidae het volgende:
Wat een rare merken, komt dit van de Aldi ofzo?
Alsof het uitmaakt of je een ei, peper of zilvervliesrijst hebt van de Aldi of de Appie.
Zo'n ei of rijstkorrel weet echt niet in wat voor doosje hij zit.

En wat betreft de mix: de beste maak je zelf met ingredienten van de toko.
pi_137721974
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:31 schreef Lienekien het volgende:
Het is sowieso een hoax. Kijk maar eens naar hoe schoon dat fornuis is. Er zit niet eens zilverfolie op. :N
Dat is onze bijdrage aan de Poolse economie.
pi_137722169
Je moet dat ei niet zo groot laten joh. Gewoon vakkundig met een spatel in kleinere stukjes verdelen, bij voorkeur in driehoekjes. Ongeveer 1 bij 1,5cm. Dit roer je dan door het prutje heen zodat je tijdens het verorberen van je smakelijke maal af en toe aangenaam verrast wordt door een stiekem verstopt stukje ei. Dat maakt de ervaring nog allemaal wat spannender, als je dat aandurft.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_137722253
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:53 schreef essnhills het volgende:
Je moet dat ei niet zo groot laten joh. Gewoon vakkundig met een spatel in kleinere stukjes verdelen, bij voorkeur in driehoekjes. Ongeveer 1 bij 1,5cm. Dit roer je dan door het prutje heen zodat je tijdens het verorberen van je smakelijke maal af en toe aangenaam verrast wordt door een stiekem verstopt stukje ei. Dat maakt de ervaring nog allemaal wat spannender, als je dat aandurft.
je bent niet wijs jij
  vrijdag 14 maart 2014 @ 09:05:45 #47
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_137722332
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:53 schreef essnhills het volgende:
Je moet dat ei niet zo groot laten joh. Gewoon vakkundig met een spatel in kleinere stukjes verdelen, bij voorkeur in driehoekjes. Ongeveer 1 bij 1,5cm. Dit roer je dan door het prutje heen zodat je tijdens het verorberen van je smakelijke maal af en toe aangenaam verrast wordt door een stiekem verstopt stukje ei. Dat maakt de ervaring nog allemaal wat spannender, als je dat aandurft.
Ik doe ook altijd een spiegeleitje, bij de macaroni met rode saus ook trouwens :@
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_137725383
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:55 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Dat is dus een briljante ingeving van Johannes geweest. Ik heb slechts het recept van de meester gevolgd.
Knap. heeft mijn ogen wel geopend voor de volgende keer als ik een dergelijk culinair uitstapje ga maken :)
pi_137725454
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 09:05 schreef Uccie het volgende:

[..]

Ik doe ook altijd een spiegeleitje, bij de macaroni met rode saus ook trouwens :@
Ketchup? :{
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  vrijdag 14 maart 2014 @ 11:13:01 #50
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_137725621
quote:
15s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 11:06 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Ketchup? :{
Haha nee tomatensaus met groente en gehakt enzo.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  vrijdag 14 maart 2014 @ 11:13:28 #51
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137725639
Ketchup is ook groente.
The love you take is equal to the love you make.
pi_137725694
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 11:13 schreef Lienekien het volgende:
Ketchup is ook groente.
Pizza ook.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_137725724
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 11:13 schreef Lienekien het volgende:
Ketchup is ook groente.
Tomaat is een vrucht dus technisch gezien is ketchup een smoothie
  vrijdag 14 maart 2014 @ 11:21:28 #54
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137725890
The love you take is equal to the love you make.
pi_137727060
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:53 schreef essnhills het volgende:
Je moet dat ei niet zo groot laten joh. Gewoon vakkundig met een spatel in kleinere stukjes verdelen, bij voorkeur in driehoekjes. Ongeveer 1 bij 1,5cm. Dit roer je dan door het prutje heen zodat je tijdens het verorberen van je smakelijke maal af en toe aangenaam verrast wordt door een stiekem verstopt stukje ei. Dat maakt de ervaring nog allemaal wat spannender, als je dat aandurft.
Is wel direct een oplossing voor het afkoelen van het ei. Om heel eerlijk te zijn is dit dan ook mijn methode, maar durfde geen eigen invulling te geven aan dit magnifieke recept.
pi_137727348
quote:
14s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:08 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Ok voor de liefhebbers zal ik nu het recept posten;

1. Kook rijst
2. Bak vlees en groenten
3. Voeg wat water en een geheim kruidenmengsel toe.

Ok nu wordt het lastig

4. BAK NU OOK EIEREN. Voor de duidelijkheid, op dit moment heb je dus 3 pannen op het vuur :o Multitasken alles. Mindere koks adviseer ik dan ook de eieren achterwege te laten, doe dit maar als je wat meer ervaring hebt.

5. Giet de rijst af en meng dit door je nasiprut
6. Garneer met sambal en een appelsap on the side.
Noem je mij nu een mindere kok ;(
pi_137727401
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:14 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Noem je mij nu een mindere kok ;(
Nee, natuurlijk niet. Jij moest dit gerecht zelf ontwikkelen en ik kon simpel jouw recept volgen. Daardoor had ik nog het vermogen die 3 eitjes erbij te bakken.
pi_137727510
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 09:00 schreef BrunodeBruineBeer het volgende:

[..]

je bent niet wijs jij
Ik ben juist heul wijs
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 09:05 schreef Uccie het volgende:

[..]

Ik doe ook altijd een spiegeleitje, bij de macaroni met rode saus ook trouwens :@
Ik eet nooit rode saus :@
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:03 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Is wel direct een oplossing voor het afkoelen van het ei. Om heel eerlijk te zijn is dit dan ook mijn methode, maar durfde geen eigen invulling te geven aan dit magnifieke recept.
Het is dan ook wel erg spannend om een dergelijk recept te verbeteren. Maar ik durf het wel aan.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_137727544
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:21 schreef essnhills het volgende:

[..]

Ik ben juist heul wijs

[..]

Ik eet nooit rode saus :@

[..]

Het is dan ook wel erg spannend om een dergelijk recept te verbeteren. Maar ik durf het wel aan.
De enige manier hoe je het zou kunnen verbeteren is door het uit te serveren op je tetten.

Al moet ik daarvoor wel eerst een pic van je tetten zien.
pi_137727621
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:21 schreef essnhills het volgende:

[..]

Het is dan ook wel erg spannend om een dergelijk recept te verbeteren. Maar ik durf het wel aan.
Voor jou als 'buitenstander' is het ook wel ietwat makkelijker. Ik weet tot wat Johannes in staat is en dit maakt het daarom bijna godslastering als ik zijn heilige scriptie eigenhandig zonder onderling overleg aanpas.

Nasi a la Johannes = Nasi a la Johannes. Een Nasi a la Essnhills zou ik ook maar wat graag samen nuttigen maar is toch weer een totaal andere ervaring.
pi_137727741
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:25 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Voor jou als 'buitenstander' is het ook wel ietwat makkelijker. Ik weet tot wat Johannes in staat is en dit maakt het daarom bijna godslastering als ik zijn heilige scriptie eigenhandig zonder onderling overleg aanpas.

Nasi a la Johannes = Nasi a la Johannes. Een Nasi a la Essnhills zou ik ook maar wat graag samen nuttigen maar is toch weer een totaal andere ervaring.
Er is maar een select nummertje chefs in staat dit gerecht überhaupt klaar te maken, en Knut heeft het geluk dat hij is uitverkoren. Ik moet zeggen dat ik bijzonder trots op hem ben.
pi_137728107
Een rauw ei door je nasi heen roeren is ook lekker
dat ie stolt weetjeniet
pi_137728118
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:29 schreef kanovinnie het volgende:
Gewoon ff onder de koude kraan met je rijst? Daarna opnieuw afgieten? Of vloek ik nou in de kerk?

Vind het wel lullig voor Knut en Johannes dat hun recept zo afgekraakt wordt. Ze doen hun best. Misschien zijn het niet de beste maar ik zou er serieus moeite mee hebben om 3 pannen tegelijkertijd in de gaten te houden.
Allemaal afgunst is het.
pi_137728261
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:46 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Allemaal afgunst is het.
Welnee joh, gewoon een liefdevolle tip om het recept eventueel naar smaak aan te O+

En dit is haalbaar voor iedereen, als je de eieren er in stukjes doorheen roert kun je die al van te voren bakken zodat je niet die derde pan moet beroeren 8-)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_137728279
quote:
17s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:51 schreef essnhills het volgende:

[..]

Welnee joh, gewoon een liefdevolle tip om het recept eventueel naar smaak aan te O+

En dit is haalbaar voor iedereen, als je de eieren er in stukjes doorheen roert kun je die al van te voren bakken zodat je niet die derde pan moet beroeren 8-)
Bedankt voor de tips, maar je doet alsof we het over een heel simpel gerechtje hebben, terwijl we weten dat dat niet zo is.
pi_137728323
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:52 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Bedankt voor de tips, maar je doet alsof we het over een heel simpel gerechtje hebben, terwijl we weten dat dat niet zo is.
Je begrijpt me verkeerd ;( Door het ei op deze manier te doen kun je je aandacht volledig richten op het bereiden van een verrukkelijke nasi. ;(
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_137728373
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:53 schreef essnhills het volgende:

[..]

Je begrijpt me verkeerd ;( Door het ei op deze manier te doen kun je je aandacht volledig richten op het bereiden van een verrukkelijke nasi. ;(
Oké dankjewel :)

Maar ik houd me aan mijn eigen recept.
pi_137728566
Kan ik dit ook in de magnetron klaarmaken?
pi_137728746
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 13:02 schreef Myraela het volgende:
Kan ik dit ook in de magnetron klaarmaken?
Je bent zelf een magnetron.
pi_137729069
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 13:02 schreef Myraela het volgende:
Kan ik dit ook in de magnetron klaarmaken?
Wat een doodzonde dit. Ik walg van deze insinuatie :r
  vrijdag 14 maart 2014 @ 14:23:57 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137731299
Adoe, geen nasi zonder trassi
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 15:09:00 #72
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137732783
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Adoe, geen nasi zonder trassi
Maar piet, geef toe, zelf zonder trassi is dit een recept wat water in de mond laat open, of niet dan?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137763748
Kan iemand uitleggen hoe dat rijst koken werkt?
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_137764839
Wat een armoe dit is niet eens nasi :{w
  zondag 16 maart 2014 @ 16:38:06 #76
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_137803820
quote:
5s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 08:11 schreef BORRREETJEEE het volgende:
Moeten die gebakken eieren perse heet zijn? Of kan ik ze ook eerder bereiden? Wil ze wel graag erbij, maar 3 pannen is gewoon teveel.
Eieren zijn zo klaar, dus kan ook als je de rest klaar hebt.

Tip om eieren gebakken te krijgen zoals bij de Chinees: pan met goede anti-aanbaklaag op vuur zetten en bijna laagste stand, deksel erop en paar minuten laten staan (tot het eiwit aan de bovenkant gestold is ^O^

Nasi maak ik trouwens door zelf te kruiden i.p.v zo'n pakje kruidenmix.
The best firms advertise the least...
pi_137810262
Ik heb ook wel een zwak voor zo'n nasi, maar het ei moet natuurlijk veel minder droog en de tauge mag niet meesudderen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 16 maart 2014 @ 19:50:19 #78
334746 The_Groove
And cricket is the winner
pi_137811567
quote:
Er zit geen plaatje bij dus je kan roepen wat je wilt. Knut wint.
So confused when you're lost in the groove
  zondag 16 maart 2014 @ 19:53:14 #79
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137811735
quote:
Alsof die Indo's beter nasi kunnen maak dan Knut of Johannes_"Nasi god"_vermeer
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137811904
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 19:53 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Alsof die Indo's beter nasi kunnen maak dan Knut of Johannes_"Nasi god"_vermeer
:')
Nasi maken :')
Je hebt een rijstveld achter in de tuin?
  zondag 16 maart 2014 @ 19:58:17 #81
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_137812012
Er is vast ergens een hoekje van FOK! waar Knut en Johannes legendarisch zijn.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 16 maart 2014 @ 19:59:05 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137812065
Het is eigenlijk meer een stamppot met rijst ipv aardappels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 maart 2014 @ 20:00:14 #83
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137812139
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 19:56 schreef Cici het volgende:

[..]

:')
Nasi maken :')
Je hebt een rijstveld achter in de tuin?
Je snapt toch wel wat ik bedoel?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137812172
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 20:00 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Je snapt toch wel wat ik bedoel?
Nee...
pi_137817241
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Adoe, geen nasi zonder trassi
De trassi zit in het doosje van de lidl.... (ergens verstopt in het poeder...)
Whatever...
  Forum Admin zondag 16 maart 2014 @ 21:14:07 #86
35723 crew  GGMM
pi_137817378
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is eigenlijk meer een stamppot met rijst ipv aardappels.
Misschien kan Knut (of johannes) hier nog even toelichting op geven.

Het zou ze wel sieren om binnen 48 uur te antwoorden. :)
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
pi_137841662
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 19:53 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Alsof die Indo's beter nasi kunnen maak dan Knut of Johannes_"Nasi god"_vermeer
Indo's maken de beste nasi! :Y)



Nasi god... :')

[ Bericht 26% gewijzigd door quirina op 17-03-2014 14:18:20 ]
pi_137841813
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 21:14 schreef GGMM het volgende:

[..]

Misschien kan Knut (of johannes) hier nog even toelichting op geven.

Het zou ze wel sieren om binnen 48 uur te antwoorden. :)
:')
blablablabla
pi_137841896
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 20:47 schreef Elan het volgende:

[..]

Blond Amsterdam :P
dan moet er een mevrouw knut bestaan :o
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_137842063
quote:
1s.gif Op maandag 17 maart 2014 14:18 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

dan moet er een mevrouw knut bestaan :o
Ja maar ijsberen zijn doorgaans niet monogaam dus je hebt nog steeds kans hoor.
blablablabla
pi_137842069
En fuck nu heb ik zin in nasi :{
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_137871132
Heerlijk recept van johannes.
pi_137873350
Als Kapi 't zegt is het waar
  Admin dinsdag 18 maart 2014 @ 14:11:20 #94
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_137883334
Volgens mij missen er een paar stappen :')
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_137885846
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is eigenlijk meer een stamppot met rijst ipv aardappels.
Ik weet niet hoe jouw stamppot eruit ziet maar die van mij lijkt hier toch niet op :?
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 21:14 schreef GGMM het volgende:

[..]

Misschien kan Knut (of johannes) hier nog even toelichting op geven.

Het zou ze wel sieren om binnen 48 uur te antwoorden. :)
Done.
pi_137898209
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 00:45 schreef kapiteintje het volgende:
Heerlijk recept van johannes.
helemaal mee eens
  dinsdag 18 maart 2014 @ 22:10:26 #97
97745 Thorical
finding a way
pi_137904243
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Adoe, geen nasi zonder trassi
Ben jij Javaan dan? In Benkoelen gebruiken ze nooit terassie.
pi_137911853
Is er ook zo'n recept voor macaroni?
  donderdag 20 maart 2014 @ 20:25:21 #99
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_137978190
Ja, daar sta je dan. Grote mond dat je wel even nasi ala johannes gaat maken.
Vol goed moet ging ik naar de supermarkt. Helaas bleken ze in het gat waar ik woon niet te beschikken over de juiste middelen voor dit gerecht. Dus ben ik maar afgeweken van het orginele recept in de hoop dat johannes mij zou vergeven.

Op de achterkant van de verpakking zou wel staan wat er in moest, dus ik kijk even. Tot mijn grote schrik zie ik de variatetip, zegmaar de extra moeilijke versie van het recept. Ik voelde me goed die dag, dus ik dacht, we gaan ervoor!

Ik schafte alle ingrediënten aan en bij thuiskomst heb ik alles even een nachtje in de koelkast gelegd. Gevogelte moet altijd besterven na de slacht, dus dat zal dan ook wel voor kip gelden dacht ik zo. En de sperzieboontjes konden best nog een dagje mee.

Nouja, tot zo ver de inleiding. Nu komt het daadwerkelijke recept. Wees gewaarschuwd, dit is niet iets voor de minste. Als je niet zeker weet waar het scherpe gedeelte van je mes zit dan raad ik je aan niet meer verder te lezen! (ja, zo gevaarlijk is dit recept.)

Benodigdheden qua aparatuur:
Keukenmes
Koekenpan
Wok/roerbakpan
2 gewone pannen
Snijplank
Keukenmesje
Vork
omschepding

Benodigdheden qua ingedrienten:
300 gram kip
250 gram sperziebonen
125 gram taugé
1 rode ui
1 ei per persoon
Beetje (olijf)olie
Zo ziet dat er dan uit:


Het begint allemaal met 2 pannen met water opzetten. 1 voor de rijst en 1 voor de sperziebonen. Ondertussen moet je de sperzienbonen “doppen” zoals mijn moeder dat heet. De voor en achterkant erafsnijden met het mes en daarna in stukjes van 2-4 cm snijden.
Zodra het water kookt en de sperziebonen gesneden zijn kan zowel de rijst in de ene pan, als de bonen in een andere pan.
Dat ziet er zo uit:

Vervolgens is de kip aan de beurt. Ondanks dat het eerst een vrolijke gevederte vogel was dien je nu geen genade te hebben en de kip in hapklare brokken te snijden. Als je een grote mond hebt kan je deze stap over slaan, maar ik raad toch aan om de kip in stukken te snijden. Dat eet meestal toch wat makkelijker.
Hier zie je de gesneden kip liggen terwijl op de achtergrond het gasstel flink staat te loeien

Vergeet niet, na kipsnijden moet je wel even de handen wassen. Kip heeft als het rauw is nog allemaal bacteriën op zich zitten! (stomme kip)
Voorbeeld van hoe je je handen wast:

Zet ondertussen de wok op het gas en gooi er wat olijfolie in. Niet te veel, want dat maakt je dik en zorgt dat je morgenochtend niet kan genieten van het poepen omdat het over is voordat het begonnen is.
Zo giet je olijfolie in een pan, gewoon uit de losse pols

Zodra de pan een beetje op tempratuur is kan de kip erbij. Lekker omscheppen met je omschepding terwijl je ondertussen de ui aan het versnipperen bent. Ja, dit is multitasken en het ging bij mij bijna fout, maar met een beetje ervaring en een portie geluk komt dit wel goed.
Ondertussen heb ik zelfs nog een foto gemaakt. Stressmoment hoor!

Voor de techniek van het snipperen van een ui verwijs ik jullie naar de kunde van Silk, zij kan sneller uien snipperen dan tong80 kan posten. Dit heb ik 1 keer mogen ervaren en het was gewoon fantastisch.

Let ondertussen goed op dat de rijst niet overkookt! Dat geeft zo’n rommeltje! Hier heb ik natuurlijk geen foto van, want ik heb goed opgelet.

Als de kip klaar is kan je de sperziebonen afgieten (bij mij was toevallig de rijst ook klaar, dus die is meteen ook afgegoten).
Lekker makkelijk en veilig, het ouderwetse vergiet!


Voordat je nu iets spannends gaat doen met de rijst of sperziebonen, HO STOP! Eerst de koekenpan op het vuur voor het ei! Bedenk goed of je de dooier heel of stuk wilt, want je hebt slechts 1 keer de keuze!
De sperziebonen, taugé en de versnipperde ui kunnen nu bij de wok gegooid worden. Dit dien je dan te roerbakken. Dus lekker roeren en bakken met die hap!
Wat een hoop taugé denkt u, niets is minder waard, ik had nog niet geroerd met mijn omschepding

Zo ziet dat eruit als het geroerbakt is, lekker hoor!

Dit doe je dan eventjes tot je er genoeg van krijgt. Dan gooi je er een beker water en de inhoud van het zakje in de wok.
Rustig erinstrooien of er in 1 keer inkwakken, allebei de technieken werken!

Voor de echte culinaire avonturier kan je er wat sambal bijgooien. Omdat ik wel van pittig hou liet ik me dit geen twee keer zeggen!
Lekker, sambal!

Dan moet je nog even een minuut of wat wachten, de rijst erbij gooien en weer de hele boel door elkaar scheppen.
Schepperdeschep!

Rechts ziet u het ei. Zoals ik al dacht was EN nasi ala johannes EN ei toch te veel van het goede, want hij heeft even te lang op het vuur gestaan ;( Desalnietemin was hij lekker!

Als alles mooi door elkaar is kan je de nasi op je bord smijten, het ei er naast gooien en het naar binnen scheppen terwijl je op FOK! zit.
Zoals het opgediend word:

Eet smakelijk! En FOK! ze!

1 nadeel, het maakt wel een hoop rommel!
Rommel!


Het leven kan zo mooi zijn.

p.s
Hier het recept zoals de fabrikant het bedacht heeft



Hopelijk smullen jullie er net zo van als ik :)

[ Bericht 0% gewijzigd door µ op 31-03-2014 18:20:33 (Plaatjes fix) ]
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_137978279
Leuk gedaan zo met die foto's kano, maar nasi met sperziebonen wauw.
blablablabla
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')