minilot | dinsdag 22 oktober 2013 @ 16:31 |
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes! Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het dertiende deel! Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles. - Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten! - We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten! Enkele (willekeurige) foto's uit deel 15: | |
minilot | dinsdag 22 oktober 2013 @ 16:32 |
Game on! | |
Loontjah | dinsdag 22 oktober 2013 @ 17:01 |
Dit topic is zoooo gevaarlijk tussen 16:00 - 19:00 | |
regnavetto | dinsdag 22 oktober 2013 @ 17:44 |
Kip teriyaki met een courgette champignon stir fry. | |
minilot | dinsdag 22 oktober 2013 @ 17:51 |
Zeg Regnavetto, kun je in het vervolg misschien je foto een kwartslag draaien? Ik krijg een beetje een stijve nek van naar je gerechten kijken. Je eten ziet er in elk geval lekker uit, en ik snij mijn citroenpartjes ook altijd zo! | |
LintuxCx | woensdag 23 oktober 2013 @ 10:10 |
Wow, mijn kroketten in de OP! Game on! | |
n0a | woensdag 23 oktober 2013 @ 12:55 |
Zelfgemaakte roti kip met gebakken banaan en pindasaus. Dit keer ook zelf de rotiplaat gemaakt. | |
RobinOok | woensdag 23 oktober 2013 @ 18:16 |
Coool!!! (nee, had nog geen actie ondernomen, dus bedankt voor het melden ) | |
Selestha | woensdag 23 oktober 2013 @ 19:20 |
Ooh dat ziet er echt heerlijk uit | |
n0a | donderdag 24 oktober 2013 @ 13:11 |
Tnx . Vind de pindasaus wat minder fotogeniek, maar het was allemaal erg lekker. | |
minilot | donderdag 24 oktober 2013 @ 16:49 |
Ooo, roti, ik kan me daar helemaal scheel aan eten! Ik had dat recept van Kayotic voor de rotiplaat zelf ook al eens gebruikt ja, was zeer succesvol! Ik was van plan binnenkort eens deze 'roti' met kokos (met maar drie ingredienten)te maken:http://globaltableadventure.com/2013/03/28/recipe-coconut-roti/, mocht het erg lekker zijn dan laat ik het weten. Tevens: wat een lief bordje! Enneh, vind je dat nou aan te raden, zo'n slow cooker? [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 24-10-2013 16:55:11 ] | |
n0a | donderdag 24 oktober 2013 @ 17:22 |
Ben benieuwd . Bord is van Pip. Vond ik nooit wat, maar ze hebben een aantal leuke bordjes ertussen zitten. Op zich kun je alles ook in een gewone pan maken, bijv in de oven op een lage temperatuur. Maar ik vind het wel een fijn ding. Gooi alles erin (al dan niet eerst aanbraden) en laat het een dag of nacht staan. Zeker voor pulled pork vind ik hem ideaal. Heb nog niet super veel geëxperimenteerd. Het schijnt overigens dat sommige (misschien goedkopere?) merken toch te heet worden en de inhoud dus te snel/hard kookt. | |
regnavetto | donderdag 24 oktober 2013 @ 19:09 |
Thaise inktvisjes (citroengras, galangal, kaffir blaadjes vissaus soja saus knoflook, koriander. Noem et maar op). Met een simpel bouillon met de pasta van de marinade als basis en wat zeekraal en champignon | |
Selestha | donderdag 24 oktober 2013 @ 19:33 |
Ik zie gewoon dat het lekker is | |
FutureFairytale | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:07 |
Wow hoe kwam je er hier op? Ik hou niet zo van inktvis maar dit zou ik misschien wel lekker vinden . | |
regnavetto | vrijdag 25 oktober 2013 @ 08:24 |
Nou ik moet eerlijk zijn dat ik zeekraal en inktvisjes bij de visboer had gekocht en toen gekeken wat ik met de ingredienten thuis kon doen en had nog veel van dat soort thaise smaken Ik heb ook zowat in elk gerecht afgelopen week champignons geknald. | |
Zo-is-dat | vrijdag 25 oktober 2013 @ 16:22 |
Baksels! Vijgen noten brood Van boven naar beneden: worteltaart van ottolenghi, pecan pie uit Winter van Yvette van Boven en een speculaas peren taart met frangipane aangepast uit de taarten allerhande van laatst | |
minilot | vrijdag 25 oktober 2013 @ 16:29 |
Broodfoto! Mooi hoor. Enneh, wat een hoop taarten bij elkaar! Hoe vond je de worteltaart? Ik heb nog nooit worteltaart/cake gemaakt omdat het me niet zo lekker lijkt, maar Ottolenghi-recepten zijn vaak wel héél okee.. | |
Zo-is-dat | vrijdag 25 oktober 2013 @ 16:52 |
Zijn worteltaart is heerlijk! Al heel vaak gemaakt ook Er was zelfs nog een taart ( pompoen ) maar die paste er niet meer op, verjaardag van m'n mama met herfst thema. Het brood bij een kaasplankje geserveerd (en nog veel meer herfst lekkers maar daar heb ik geen foto's van) | |
regnavetto | woensdag 30 oktober 2013 @ 12:49 |
Honeysoy glaze chikiiin | |
Prego | woensdag 30 oktober 2013 @ 15:46 |
het spijt me zeer maar ik vind het onsmakelijk uitzien die kip. en is er geen Nederlandse benaming voor dat gerecht? | |
dude1986 | woensdag 30 oktober 2013 @ 16:21 |
Heerlijk!! lekker gecarameliseerd. Heb je receptje? | |
#ANONIEM | donderdag 31 oktober 2013 @ 11:08 |
Pizza bites | |
missbehavin | donderdag 31 oktober 2013 @ 11:43 |
| |
AkTje | donderdag 31 oktober 2013 @ 15:59 |
Kwaliteit van de foto is bagger omdat ik veel te veel honger had Tartaar was trouwens perfect! | |
Dragonberry | donderdag 31 oktober 2013 @ 16:05 |
gaaf! Lijkt me heel lekker | |
regnavetto | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:25 |
Jammer dat Prego het er goor uit vind zien. http://www.foodnetwork.co(...)gs-recipe/index.html dit recept komt er wel goed in de buurt. Had het beetje uit de losse pols gedaan. Ik had er zelf nog wel wat hete chili peper bij gedaan. En heel de nacht gemarineerd | |
DarkElf | vrijdag 1 november 2013 @ 10:15 |
Gisteren lekkere ratatouille sandwiches gemaakt voor de lunch | |
regnavetto | vrijdag 1 november 2013 @ 12:18 |
Mozzarella prosciutto basilicum tomaat tosti'tje | |
Lonaa | vrijdag 1 november 2013 @ 13:16 |
Ben je je er bewust van dat je foto's ALTIJD een kwartslag gedraaid zijn? | |
Molleman | vrijdag 1 november 2013 @ 13:21 |
Dit krijg er nekpijn van | |
regnavetto | vrijdag 1 november 2013 @ 14:54 |
Serieus? Bij mij staan ze gewoon recht lol. | |
Dragonberry | vrijdag 1 november 2013 @ 14:56 |
Zit je mobiel? Daar staan jouw foto's inderdaad gewoon rechtop bij mij, maar op de pc niet | |
FutureFairytale | vrijdag 1 november 2013 @ 16:09 |
Ziet er heerlijk uit! | |
Nezhi | vrijdag 1 november 2013 @ 16:57 |
Draai je ze toevallig in mspaint? Bij mij blijven ze gedraaid ook al zet ik ze recht in paint dus nu gebruik ik lightroom | |
Blues | vrijdag 1 november 2013 @ 17:19 |
Mmmm DE, je brengt me op een idee voor over een tijdje als we gasten hebben die niet blijven eten, maar op de 'thee/borrel' komen! | |
DarkElf | vrijdag 1 november 2013 @ 17:56 |
oh das ook een goed idee erbij denk ik! Ik eet t graag met een soeppie maar daar past een wijntje natuurlijk ook bij. 😃 | |
regnavetto | vrijdag 1 november 2013 @ 18:20 |
Bedankt! Wat betreft mijn foto's. Ik neem ze met met mijn iphone en upload ze geliojk naar tinypic. | |
Miss.X | vrijdag 1 november 2013 @ 22:43 |
dit topic | |
regnavetto | zaterdag 2 november 2013 @ 12:00 |
Nu ik toch in de tosti fase ben 1je met eigen tapenade Nu wel rechtop? | |
RobinOok | zaterdag 2 november 2013 @ 12:03 |
RobinOok | zondag 3 november 2013 @ 20:22 |
Weekendlunch: restje lamsschouder met kaki chutney, beetje sjalot en verse koriander. In een kant-en-klare opgewarmde roti. (ja, sorry, had eerst broodjes bedacht, maar bakker had teveel klanten die stonden te wachten en toen dacht ik roti en geen zin om ze zelf te bakken) (recept van de kaki chutney volgt later deze week op mijn site) | |
Molleman | maandag 4 november 2013 @ 08:21 |
Beetje hetzelfde idee als ik ooit gemaakt heb. Was op mijn verjaardag overigens ook een succes. Ziet er overigens goed uit regnavetto!
| |
Bienelientjee | maandag 4 november 2013 @ 09:27 |
Die heb ik ook al vaak gemaakt, die spicey honey chicken! Nomnom! | |
regnavetto | maandag 4 november 2013 @ 11:01 |
Spaanse eieren! | |
regnavetto | maandag 4 november 2013 @ 13:31 |
En hij is weer gedraaid, ik weet toche cht niet wat ik verkeerd doe:P | |
Bienelientjee | maandag 4 november 2013 @ 13:45 |
Wat deed je anders bij dat plaatje waar het wel lukte? | |
Dragonberry | maandag 4 november 2013 @ 13:48 |
Wat is er eigenlijk Spaans aan die eieren? | |
regnavetto | maandag 4 november 2013 @ 13:56 |
Dingen als chorizo, geroosterde paprika,paprika poeder, saffraan enz. | |
Dragonberry | maandag 4 november 2013 @ 13:59 |
klinkt goed! | |
dude1986 | maandag 4 november 2013 @ 14:37 |
lekker! love lam! | |
minilot | woensdag 6 november 2013 @ 17:27 |
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus! Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen. Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik. Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren. | |
Isabeau | woensdag 6 november 2013 @ 17:40 |
Het ziet er prachtig uit (leuke vorm ook!), mini, maar ik zou er denk ik geen glazuur over doen. | |
minilot | woensdag 6 november 2013 @ 18:08 |
Te laat! Lekker hoor, met verse vanille Bovenkant van zo'n brood droogt in de oven altijd een tikkie uit en op deze manier blijft -ie smeuïg. Is trouwens niet het soort glazuur dat hard wordt - hebben we in het Nederlands wellicht een beter woord voor zo'n soort plakkerig blijvende glaze? | |
regnavetto | woensdag 6 november 2013 @ 18:22 |
kip edit: Kip Cacciatore 3 uur in de oven op lage temperatuur. Echt een succes, kip is sappig en valt van het bot als je er ook maar naar kijkt. | |
FutureFairytale | woensdag 6 november 2013 @ 18:25 |
Juist wel, dat maakt het brooddeeg iets zoeter | |
FutureFairytale | woensdag 6 november 2013 @ 18:26 |
Heb je een recept? Lijkt me heerlijk! | |
Zo-is-dat | woensdag 6 november 2013 @ 18:26 |
Leuke vorm! Mooi kadootje ook zo | |
regnavetto | woensdag 6 november 2013 @ 18:35 |
OP basis hiervan: http://www.jamieoliver.co(...)ollo-alla-cacciatora Ik moet wel zeggen dat de wijn een grote rol speelt in de smaak van het gerecht. Verder heb ik hem in plaats van 1.5 uur op 180 graden 3 uur op 145 met het laatste half uur zonder deksel om de saus wat in te dikken. Wat betreft ingredienten heb ik er nog geroosterde paprika ingedaan wat een extra zoetje toevoegde aan het gerecht. Ook heb ik een rood pepertje erbij gedaan en thijm. Dacht vooraf dat de smaak dan wat complexer zou zijn en moet zeggen dat ik het deze keer lekkerder vond dan de keer dat ik hem hiervoor maakte plus de kip was sappiger en viel makkelijker van het bot af. Voor de volgende keer maak ik wel het uiteinde van het pootje schoon, ineens zo'n vet stukje kraakbeen is toch minder aangenaam. Of gewoon kippendijen nemen natuurlijk. | |
dude1986 | woensdag 6 november 2013 @ 22:57 |
Heerlijk voor de wintermaanden. Lekker met warme choco . ziet er goed uit! | |
regnavetto | donderdag 7 november 2013 @ 10:09 |
Ik bak niet zo veel eigenlijk, maar dit ziet er awesome uit. Is et goed te doen voor een beginnende? Zoja receptje plzzz | |
DarkElf | donderdag 7 november 2013 @ 11:46 |
Gisteren zoiets simpels en lekkers gemaakt! Rum-Rozijnen Kwarkbolletjes | |
PdeHoog | donderdag 7 november 2013 @ 12:48 |
Tijd om er eentje op te sturen | |
minilot | donderdag 7 november 2013 @ 13:02 |
Hartstikke makkelijk! Het deeg heeft alleen twee keer wat rijstijd nodig, dus je bent er wel even mee zoet (ha! zoet!).. Ik had een paar recepten voor pull apart bread bekeken, maar het uiteindelijk dezxze aangehouden (staan handige foto's van de bereiding bij): http://cravingchronicles.com/2012/08/09/peach-cinnamon-brown-butter-pull-apart-bread/ Ik heb alleen wel dungesneden plakjes appel gebruikt in plaats van perzik, want herfst. | |
minilot | donderdag 7 november 2013 @ 13:03 |
Oe, die ga ik binnenkort eens maken! Wel mét een snuf zout erin en volle kwark. | |
DarkElf | donderdag 7 november 2013 @ 13:13 |
Ik maak ze wel als je volgende week komt | |
DarkElf | donderdag 7 november 2013 @ 13:14 |
Vanwege t bakpoeder, wat al veel natrium bevat, had ik maar geen zout gebruikt Maar ben benieuwd wat je ervan vindt, ze waren echt heel lekker | |
PdeHoog | donderdag 7 november 2013 @ 13:53 |
| |
MaximusTG | donderdag 7 november 2013 @ 18:13 |
Dat ziet er lekker uit zeg! Misschien maak ik die morgen wel.. Vind de appel ook een goed idee! | |
minilot | donderdag 7 november 2013 @ 18:24 |
Ik had het wel eens eerder gemaakt, maar dan hartig, met homemade kruidenboter (van zelfgekarnde boter! ) en fijngeraspte parmezaan ertussen. Was ook hartstikke lekker, en leuk om te eten natuurlijk, zo bij de soep: steeds een plakje eraf trekken. Je kunt het ook neutraal van smaak houden en dan is het volgens mij ook een geslaagd soort brood om in gezelschap te presenteren. De plakjes laten makkelijk los en zijn vervolgens weer te besmeren met lekkers Breekbrood, maar dan origineler én makkelijker te beleggen. ..en laten we uit eerbied voor de naam van dit topic deze inspiratiebron niet vergeten: http://foodgawker.com/?s=pull+apart 264 recepten! | |
MaximusTG | donderdag 7 november 2013 @ 18:30 |
Maar deze versie is toch zo al lekker neem ik aan? Paar plakjes voor bij de koffie? Ga morgen bij mn ouders langs, dacht, misschien leuk om mee te nemen? | |
minilot | donderdag 7 november 2013 @ 18:32 |
Jazeker! Zoete versies, zeker geglazuurde, doen het prima bij een kop thee of koffie. Eventueel extra lik boter erop. | |
MaximusTG | vrijdag 8 november 2013 @ 12:39 |
Hij is goed gelukt hoor! Staat nu verder af te koelen. Heb ook met appel gedaan, maar ook gewelde krenten, en de appels in blokjes (goudreinet): Bedankt voor de inspiratie ! [ Bericht 0% gewijzigd door MaximusTG op 08-11-2013 13:04:17 ] | |
regnavetto | vrijdag 8 november 2013 @ 18:42 |
Voor et eerst meatloaf gemaakt. Met triple cooked fries met cajun seasoning en zoet zure sperziebonden | |
regnavetto | vrijdag 8 november 2013 @ 18:46 |
Heb er ook nog chipotle southwest (zoals die van de subway) erbij gemakat | |
Myraela | vrijdag 8 november 2013 @ 19:12 |
Ik heb nog nooit meatloaf op, ziet er een beetje nattig uit. Dacht eerst dat het paté was. Is het ook een beetje nattig of ligt het aan mij? | |
Harajuku. | vrijdag 8 november 2013 @ 20:02 |
Ik ken meatloaf vooral van Rosanne. | |
DancingPhoebe | vrijdag 8 november 2013 @ 21:36 |
Geen foto? | |
#ANONIEM | zaterdag 9 november 2013 @ 02:31 |
Ik wil het opeten | |
#ANONIEM | zaterdag 9 november 2013 @ 02:32 |
Ik maakte een recept uit mijn Baking Bible van Mary Berry Cappuccino cake | |
regnavetto | zaterdag 9 november 2013 @ 12:37 |
Foccacciaaa | |
regnavetto | zaterdag 9 november 2013 @ 12:38 |
Nee was van binnen lekker sappig, voor een eerste keer niet slecht maar was niet spectaculair. Denk dat er in potentie wel iets heel lekkers van valt te maken. | |
Cinderella_Man | zaterdag 9 november 2013 @ 12:42 |
blijft een grote homp gehakt he :-) Heb hem ook wel eens een paar keer gemaakt, maar ik vind het meer iets voor een midnight snack dan bij een maaltijd. | |
regnavetto | zaterdag 9 november 2013 @ 12:42 |
Ja meer een guilty pleasure inderdaad. Maar wil het volgende x wat meer moderne feel aan geven, weet alleen nog niet hoe . | |
dude1986 | zaterdag 9 november 2013 @ 12:46 |
Russian meatloaf. Net iets anders, Geen hoop vlees in ieder geval. http://www.allthecooks.com/russian-meatloaf.html | |
Myraela | zaterdag 9 november 2013 @ 12:48 |
Kaas erin. | |
minilot | zaterdag 9 november 2013 @ 13:32 |
Ooo, ik vind gehaktbrood er altijd zo ontzettend onsmakelijk uitzien. Niettemin, in plakken op witte boterhammen, met een lik mayo: Was het lekker? | |
minilot | zaterdag 9 november 2013 @ 13:32 |
Fraai! En wat een tof blog heb je! | |
dude1986 | zaterdag 9 november 2013 @ 13:49 |
| |
minilot | zaterdag 9 november 2013 @ 13:51 |
| |
Bramito | zaterdag 9 november 2013 @ 18:43 |
Heb je het recept ook? Leuk blog inderdaad. | |
#ANONIEM | zondag 10 november 2013 @ 00:10 |
Dat wil ik nog steeds eens maken maar ik durf nooit | |
#ANONIEM | zondag 10 november 2013 @ 00:11 |
Dankjewel Ik zal het doorgeven Jup! Is hier te vinden http://www.mykitchentable(...)rry-cappuccino-cake/ | |
MaximusTG | zondag 10 november 2013 @ 00:31 |
Ja hij was echt heel lekker! Werd goed ontvangen zeg maar . Krenten smaakten er goed in. Denk dat iets van pecan- of walnoten er ook nog wel bij past. | |
regnavetto | zondag 10 november 2013 @ 08:37 |
http://www.spacelifethoughts.com/food-pizza-bites/ Dit ziet er ZO lekker uit. Ik moet het gelijkmaken. | |
Bramito | zondag 10 november 2013 @ 09:05 |
Mijn dank is groot, die krijgt mijn schoonmoeder volgende week op haar verjaardag. | |
#ANONIEM | zondag 10 november 2013 @ 11:41 |
Wel met salami dan, ik vond dit een beetje saai met ham Vorige week nog een keer met salami gemaakt en dat was super! | |
regnavetto | zondag 10 november 2013 @ 11:57 |
Zo gezegd, zo gedaan. | |
Blues | zondag 10 november 2013 @ 13:10 |
Dit hoofdgerecht van golfer wat ie gisteren maakte past hier ook wel vind ik Je ziet geroosterde venkel en winterpeen, zelfgemaakte bitterbal en erachter kroket van draadjesvlees, pastinaak/aardappelpuree en pastinaakchips. En tuinerwtjes. In het witte kommetje draadjesvleesjus. | |
minilot | zondag 10 november 2013 @ 16:03 |
Draadjesvleesjus! Klinkt goed Bloes! Hier maar weer een testje gedaan voor kerstdag, varkenssaucijsjes in pretzeldeeg + een variatie op deze appelketchup van Kayotic Kitchen: [ Bericht 7% gewijzigd door minilot op 10-11-2013 16:15:26 ] | |
Selestha | zondag 10 november 2013 @ 18:21 |
Hmm Mini en Bluezz ik krijg weer trek | |
RobinOok | zondag 10 november 2013 @ 18:57 |
Ciabattabroodje, varkensfilet met chutney van sharon fruit (in de herhaling). | |
regnavetto | maandag 11 november 2013 @ 18:57 |
In plaats van mn pulled pork plan, heb ik gekozen voor een st louis pork steak (maar dan uit d eoven) | |
Myraela | maandag 11 november 2013 @ 19:03 |
Misschien een stomme vraag, maar zouden je de foto's een volgende keer misschien iets kleiner kunnen maken? Weet niet of het daardoor komt, maar hij laad echt ongelofelijk lang. | |
Mirjam | maandag 11 november 2013 @ 19:04 |
ja, hij is echt gigantisch | |
dude1986 | maandag 11 november 2013 @ 19:21 |
traag internet? of ben je mobiel. | |
regnavetto | maandag 11 november 2013 @ 19:23 |
My bad. Ik upload altijd direct van mn mobiel | |
Holyme | maandag 11 november 2013 @ 19:24 |
Vraagje aan jullie! Dat brood zag er zo heerlijk uit, dat ik maar 'ns 'n poging ben gaan doen. Liep alleen tegen wat probleempjes aan en daar hebben jullie vast meer ervaring mee! Allereerst het gist, ik heb van die zakjes instant gist en de omrekening leek niet helemaal te kloppen (active dry is toch wat anders?), dus de eerste poging kwam amper omhoog. De 2e keer ging dat al een stuk beter, maar mislukt het als ik teveel gist toe zou voegen? En mijn deeg was echt zo ontzettend plakkerig, heb er erg veel bloem extra bij moeten doen om het een beetje handelbaar te maken. Hadden jullie dat ook? Beide pogingen smaakten wel erg goed, dus wil liever nog verder gaan met dit recept zodat ik een beter gevoel krijg voor bakken met gist en de temp van mijn combi magnetron enzo In ieder geval bedankt voor de heerlijke inspiratie! | |
MaximusTG | maandag 11 november 2013 @ 19:29 |
Welke omzetting heb je gebruikt? Voor het deeg heb ik gebruikt: 375 gram Bio Tarwebloem van AH (+dus 2 tblsp extra bloem) 55 gram suiker 2 tsp instant gist (idd iets minder dan active dry yeast, maar met kleine broden komt het niet zo nauw hoor) 1/2 tsp zout boter, geschat 4 tablesp. 80 gram melk 60 gram water 1 tsp vanille extr. 2 L eieren, AH. Ik heb de melk afgewogen, met het water, en de boter. Dat in zn geheel op laag vuur tot boter begint te smelten. Voor de boter helemaal gesmolten is eraf, en laten afkoelen tot lauw. Dan de rest mengen in de kom, de 2 eieren erbij. Melk, water en botermengsel erdoor. Dat omroeren tot 1 massa. Met deeghaken gekneed. Was nog te nat, dus heb er 2 tablespoons bloem bij gedaan. Daarna verder gekneed. Dan merk je op een gegeven moment echt dat het deeg sterker wordt, naar zichzelf toetrekt, en van de rand van de kom los komt. Maar het is nog steeds best plakkerig hoor! Dan met iets van een spatel alles naar bodem werken, afdekken, rijzen. Dan storten op werkblad met wat bloem eronder, beetje bloem erover. Opbollen. Laten rusten. Dan uitrollen. | |
Holyme | maandag 11 november 2013 @ 19:39 |
Ahh super, dankjewel! Ik heb van die cups, al weet ik niet of ze helemaal kloppen, maar heb wel een fatsoenlijke keukenweegschaal. Dus ik ga 'm van de week zo eens proberen! Het deeg kwam idd van de kom af, maar er stond dat je het even kort door moest kneden en ik had dat gedaan voor de 1ste keer rijzen, toen plakte het echt zo enorm en zat alles vervolgens onder (probeer maar 'ns 'n kraan open te draaien met deeghandjes ). | |
MaximusTG | maandag 11 november 2013 @ 19:49 |
Ja, zoiets staat er idd, dat heb ik niet gedaan, imho is dat nl. een beetje onzin, om er een bal van te maken voor het vormen van het deeg (of het nu dit soort deeg is of een normaler brooddeeg). Je laat het toch nog eerst rijzen. Dus ik haal na het kneden de handmixer met deeghaken uit de kom, en met zo'n siliconen spatel (die zijn ideaal daar voor!) haal ik het restje deeg van de deeghaken en werk de restjes e.d. naar beneden, en gebruik de spatel om er dus een "bal" van te maken onder in de kom. Dan ná de rijs haal je het er met de spatel uit op een bebloemd werkblad en vorm ik er een bal van. Zie bv deze foto's - is van een ander brood, maar het idee is hetzelfde. (klikbaar) Dit is dus het eerste moment dat ik het deeg echt met mn handen hoef aan te raken . | |
Holyme | maandag 11 november 2013 @ 19:54 |
Helemaal duidelijk, en bedankt voor de foto's Zelfde soort aanrechtblad aan 1 kant, het bleef na het rijzen niet echt aan het blad plakken, maar mag dus best wat meer bloem gebruiken om dat ook goed te voorkomen! Vond het erg leuk om zo met dat deeg bezig te zijn en het te zien rijzen, laat van de week nog even weten of het met je aanpassingen beter gaat! | |
Holyme | donderdag 14 november 2013 @ 15:53 |
Gelukt! Hartstikke bedankt voor je hulp! | |
MaximusTG | donderdag 14 november 2013 @ 15:54 |
Zeker in dit topic hoort daar dan wel een foto bij he! Graag gedaan! | |
Holyme | donderdag 14 november 2013 @ 16:09 |
Crappy foonpic, meteen uit de oven Hapje uit het midden komt van prikken of 't gaar was, en dat was ie, kwam meteen wat mee los (hij smaakt goed ). Breken doet ie dus ook goed! Het was even puzzelen met m'n combimagnetron, heb 'm af moeten dekken met folie, en nu op naar het volgende baksel! Van de week maar weer 'ns in het broodbaktopic rondkijken | |
RobinOok | zondag 17 november 2013 @ 12:46 |
Tosti Old Amsterdam, Cherry Tomaatjes en tijm | |
Cinderella_Man | zondag 17 november 2013 @ 14:14 |
| |
lemonlime | zondag 17 november 2013 @ 15:43 |
Leuk! Ik heb net een hartige variant met blauwe kaas en gemarineerde peer gemaakt, het ruikt al erg lekker. | |
Holyme | zondag 17 november 2013 @ 17:38 |
Klinkt goed, binnenkort ook eens een hartige variant proberen! Hopelijk dan wel wat meer Foodgawker-waardige foto's | |
n0a | dinsdag 19 november 2013 @ 14:52 |
Chili cheese fries. Had er niet veel vertrouwen in, maar vond het een ontzettend lekkere combinatie. | |
MaximusTG | dinsdag 19 november 2013 @ 15:58 |
Ziet er lekker uit! Ga ik ook proberen! | |
FutureFairytale | dinsdag 19 november 2013 @ 18:11 |
Kaas moet wel gesmolten zijn | |
n0a | dinsdag 19 november 2013 @ 21:24 |
Ik heb geen grill in mijn gasoven, dus maar zo gedaan. Door de warmte van de chili smolt het ook wat. | |
DarkElf | zaterdag 23 november 2013 @ 13:21 |
echt de lekkerste aardappeltjes ooit | |
#ANONIEM | dinsdag 26 november 2013 @ 22:52 |
Simpelste koekjes ever! Recept hier | |
n0a | donderdag 28 november 2013 @ 13:52 |
Worteltaart met walnoten en roomkaas icing ala Ottolenghi. | |
Zo-is-dat | donderdag 28 november 2013 @ 14:50 |
Oehhh, die worteltaart is lekker he? heb hem hier ook al eens gepost | |
Dragonberry | donderdag 28 november 2013 @ 16:16 |
Oeh worteltaart ziet er super goed uit! | |
Myraela | donderdag 28 november 2013 @ 17:34 |
Het is niet echt een culinair hoogstandje, maar het was wel erg lekker. Spinazie chips | |
Isabeau | donderdag 28 november 2013 @ 18:03 |
Ik vind al die groentechips recepten allemaal verrassend lekker | |
#ANONIEM | donderdag 28 november 2013 @ 18:21 |
Die ziet er echt geweldig uit, ik wil een hapje kunnen nemen Dat wil ik ook nog eens proberen! Samen met boerenkoolchips | |
regnavetto | donderdag 28 november 2013 @ 19:00 |
Krabravioli, tomatensalsa, pompoenpuree, pompoenchips en geroosterde pompoenzaadjes. | |
n0a | donderdag 28 november 2013 @ 21:16 |
Tnx . Ja die taart is echt super. Was een beetje hannesen met de tig kommetjes die ik gebruikte, maar verder makkelijk te doen. | |
regnavetto | zaterdag 30 november 2013 @ 11:08 |
Breakie! | |
bellabeauti | zaterdag 30 november 2013 @ 16:39 |
Ja ik zou ook graag een keer groente chips willen maken! Waar kan je ongesneden boerenkool kopen? Dat is zo verrekt moeilijk te vinden ... | |
#ANONIEM | zaterdag 30 november 2013 @ 16:44 |
Op de markt? Of bij een groenteboer? Ik zag laatst iemand die gewoon gesneden boerenkool uit een zak had genomen trouwens | |
motorbloempje | vrijdag 13 december 2013 @ 16:32 |
Ook weer eens wat gemaakt! "Orange Rocky Road Clusters". Erg makkelijk, erg lekker. Voor vanavond na baantraining met hardloopclub | |
Myraela | zaterdag 14 december 2013 @ 09:44 |
Pizza rolls. | |
minilot | zaterdag 14 december 2013 @ 10:51 |
Ik had net koekjes met chaithee-smaak: Recept en info in het kerstdinertopic | |
#ANONIEM | maandag 16 december 2013 @ 23:47 |
Ik wil het, NUUUU Zien er heerlijk en mooi uit! | |
minilot | woensdag 18 december 2013 @ 10:11 |
Koud buiten en koud in huis, dus zin in iets warms als ontbijt net: Restjes uit de keuken: aardappelen, uien, groene kool en spekkies. Naja, zoals je kon lezen in het gelinkte topic waren ze niet erg geniaal om te eten. | |
#ANONIEM | woensdag 18 december 2013 @ 10:13 |
Oh daar ben ik nog niet geweest, even kijken | |
minilot | woensdag 18 december 2013 @ 10:16 |
Hela, ik had hier helemaal overheen gekeken. Beetje restaurantje aan het spelen, als ik die bordopmaak zo zie? Heb je toevallig een recept beschikbaar voor die krabravioli? Lijkt me lekker! | |
Myraela | woensdag 18 december 2013 @ 11:18 |
Okay, het zal er nooit echt smakelijk uit gaan zien. Maar het is wel onwijs lekker. Super dikke erwtensoep. | |
#ANONIEM | woensdag 18 december 2013 @ 19:06 |
Boekoeloekoe burger Was beter dan verwacht, veel beter dan vega burgers (kant en klaar) die ik ooit heb geprobeerd. Maar ik prefereer toch vleesch | |
DarkElf | donderdag 19 december 2013 @ 16:05 |
Lekker Bananen Chocoladebrood gebakken | |
#ANONIEM | donderdag 19 december 2013 @ 16:10 |
| |
regnavetto | vrijdag 20 december 2013 @ 10:21 |
Ik kook om eerlijk te zijn niet zo heel veel met recepten. Vulling was ricotta met krabvlees, flink wat peper, gedroogd pepertje, citroenrasp en een heel klein beetje sap (niet teveel anders wordt de ravioli zompig.) Dus het is vooral de krab laten 'shinen'. Dus krabverhouding vs ricotta mag best royaal zijn. | |
Bortecinem | maandag 23 december 2013 @ 11:59 |
Hier al een tijdje niet meer gepost. Cig Kofte Gozleme Lahmacun | |
Deeltjesversneller | maandag 23 december 2013 @ 12:13 |
hmm deze ga ik binnenkort eens proberen | |
Myraela | maandag 23 december 2013 @ 12:17 |
Die zien er supergoed uit. | |
Bortecinem | maandag 23 december 2013 @ 13:01 |
Dank je wel! @Deeltjesversneller, succes en post het resultaat hier! | |
Stimorol- | maandag 23 december 2013 @ 13:10 |
Borte ik ga zo je gozleme proberen | |
Bortecinem | maandag 23 december 2013 @ 13:22 |
Good luck. | |
Stimorol- | maandag 23 december 2013 @ 16:10 |
Done! Heb ze alleen niet zo dun en knapperig als ik wil | |
Bortecinem | maandag 23 december 2013 @ 16:13 |
Heb je een foto? Dunner maken zou geen probleem moeten zijn mits je niet te veel vulling gebruikt. En heb je boter gebruikt? Dat helpt vaak ook bij de knapperigheid. | |
Stimorol- | maandag 23 december 2013 @ 16:18 |
Heb de eerste voor de helft gevuld en toen op elkaar geplakt. Die is erg dik... rest zoals jij deed en die zijn iets knapperiger. Heb er boter bijgedaan maar wilde ze nog dunner. Heb wel aci biber uit Adana erop gedaan. Foto ga ik zo uploaden | |
Bortecinem | maandag 23 december 2013 @ 16:23 |
Jammie ben benieuwd. | |
Stimorol- | maandag 23 december 2013 @ 16:32 |
[ Bericht 6% gewijzigd door Mirjam op 23-12-2013 16:46:43 ] | |
Stimorol- | maandag 23 december 2013 @ 16:33 |
Lukt niet geloof ik. Ben mobiel | |
Bortecinem | maandag 23 december 2013 @ 16:46 |
Doe later maar anders. | |
Stimorol- | maandag 23 december 2013 @ 16:48 |
Mod heeft gefixt | |
Bortecinem | maandag 23 december 2013 @ 16:53 |
Hmm lekker. Ze zijn inderdaad wel dikker en het lijkt alsof je minder laagjes hebt. Misschien de volgende keer dunnere plakjes boter gebruiken (boter even in de friezer gooien) en een paar keer meer vouwen? | |
Stimorol- | maandag 23 december 2013 @ 16:56 |
Ga ze volgende x maar zo proberen. Wilde weten of dit lastig was maar het valt echt mee. Ik heb er 1 gegeten, rest mag een ander doen want ze zijn kcl rijk! Iig bedankt. | |
Bortecinem | maandag 23 december 2013 @ 17:00 |
Joh dit is juist super makkelijk! Maar idd heeeeel calorierijk. Als ik ze eet dan moet ik er gelijk 3-4 van op. Maak ze zelf daarom ook maar zelden. | |
minilot | zondag 29 december 2013 @ 12:58 |
Iemand met kerst nog wat op de foto gezet? Hier een étagère van mijn schoonouders vol met door mij gemaakt zoet spul, in drie foto's. Van boven naar beneden: - Chocoladetruffels, gemaakt van Green & Blacks 70% en zelfgetrokken bisschopswijn - Pepermuntmeringues met platgestampte candy canes erop en erdoor - Ginger crunch ..en her en der spiced & sugared cranberries | |
Isabeau | zondag 29 december 2013 @ 13:17 |
Dat ziet er yummie uit, Mini | |
Zo-is-dat | zondag 29 december 2013 @ 13:30 |
Heel mooie foto's! | |
Nezhi | zondag 29 december 2013 @ 14:21 |
Niet zo mooi gelukt, de foto Lam uit de oven, we hadden er aardappels uit de oven bij en shalotjes in rode wijn. Volgens mij was het dit recept: http://www.westingourmet.(...)th-crushed-potatoes/ | |
RobinOok | maandag 30 december 2013 @ 18:57 |
Ziet er anders briljant lekker uit, Nezhi. Goed bruin gecarameliseerd van buiten en heerlijk rose van binnen. Krijg er erruge trek van! Wij aten met kerst oa dit: Indiase Bloemkool Verder weinig foto's gemaakt, dit was toevallig 's middags al klaar. Vandaar dat ik tijd had het te fotograferen. Lekker bij een Indiase maaltijd, maar volgens mij ook bij een gewone Hollandse maaltijd. :-) | |
Nezhi | maandag 30 december 2013 @ 21:22 |
Myraela | dinsdag 31 december 2013 @ 10:22 |
Citroensoufflé Mijn eerste keer soufflé is gewoon gelukt. Super simpel eigenlijk. | |
RobinOok | dinsdag 31 december 2013 @ 10:46 |
Hm, niet om flauw te doen, maar toch zien ze er een beetje overcooked uit, het lijken bijna cakejes. Maar van binnen waren ze wel gooey en smeuig? | |
Myraela | dinsdag 31 december 2013 @ 10:55 |
Ik heb ze nooit ergens anders op, dus zou prima kunnen dat ze dan te ver zijn. Van binnen was het gewoon smeuig ja. Een soort luchtige pudding van binnen. | |
Myraela | dinsdag 31 december 2013 @ 11:03 |
Ik vond het binnen er niet smakelijk uitzien, dus ik heb er maar één slechte foto van. Maar zacht was het in ieder geval. Hoort het nog zachter? | |
RobinOok | dinsdag 31 december 2013 @ 11:45 |
Ja, zacht en smeuïg en smeltend op je tong. En zo zien ze er nu ook uit! Die achterste 2 hebben ook niet die bruining aan de rand, zie ik nu. Lijken me inderdaad supergelukt! (en nou heb ik zin in souffle.....) | |
n0a | vrijdag 3 januari 2014 @ 13:58 |
Poging om loempia's uit een kraam na te maken geslaagd . Smaken iets frisser. | |
Myraela | vrijdag 3 januari 2014 @ 14:13 |
Ik heb telkens een deja vu gevoel, wat ik niet helemaal kon plaatsen. Maar ik heb het natuurlijk gewoon op je blog voorbij zien komen. Ze zien er in ieder geval heerlijk uit. | |
Myraela | zaterdag 4 januari 2014 @ 10:31 |
Het is geen culinair hoogstandje, maar ik vind het zelf wel enorm lekker. Kippenragout. | |
FutureFairytale | zaterdag 4 januari 2014 @ 10:56 |
Zien er geweldig uit! | |
Cinderella_Man | zaterdag 4 januari 2014 @ 11:21 |
Zal ongetwijfeld heerlijk smaken, maar euh, tis niet echt fotogeniek | |
Myraela | zaterdag 4 januari 2014 @ 11:33 |
Vergeleken met de google afbeeldingen van ragout, vind ik dit nog een erg fotogenieke ragout. | |
FutureFairytale | zaterdag 4 januari 2014 @ 12:07 |
Vind ik ook hoor Myraela, mooi draadjesvlees. Dit is nou eenmaal ragout | |
Molleman | zaterdag 4 januari 2014 @ 12:37 |
Kipenragout, blijft heerlijk en ontzettend eenvoudig te maken? Ik vond deze van mij toch vrij fotogeniek.
| |
Ama | zaterdag 4 januari 2014 @ 12:46 |
Al die foto's hier | |
minilot | zaterdag 4 januari 2014 @ 13:32 |
Ragout! Daar eet ik zo een halve kilo van op. Het was ook één van de eerste dingen die ik probeerde zelf te maken toen ik voor mezelf begon koken, rond mijn achttiende, maar dat lukte heel lang voor geen meter. Altijd klontjes in de roux. Maar dan toch opeten. Goede foto's! En bedankt voor de inspiratie: puur en alleen door deze post van jou eet ik vanavond homemade loempia's met eend en enoki. | |
n0a | zaterdag 4 januari 2014 @ 16:55 |
Lekker! Iemand die ik volg op Twitter maakte een tijd terug pulled pork loempia's. Lijkt me ook lekker. | |
emil23 | zaterdag 4 januari 2014 @ 18:23 |
Die zijn idd erg lekker! | |
Aiko_ | zaterdag 4 januari 2014 @ 22:45 |
ooooo.... die zien er nét zo lekker uit als de lekkerste die ik ken - van een Vietnamese dame die een kraam heeft op de Lindengrachtmarkt in Amsterdam op zaterdag. Toch maar eens zelf proberen te maken nu. M'n partner gaat volgende week alvast de glasnoedels halen | |
RobinOok | zondag 5 januari 2014 @ 14:30 |
Homemade Hamburger: Hamburger Op een eigengemaakt broodje! Homemade Hamburger Buns (die waren zomaar gelukt, ondanks dat de instant gist 5 jaar over de datum was ) | |
Molleman | zondag 5 januari 2014 @ 14:33 |
Heerlijk Robin! Ik blijf gek op hamburgers. | |
n0a | zondag 5 januari 2014 @ 16:45 |
De glasnoedels die ik nu had komen bij de AH vandaan, dus misschien wel makkelijk te vinden. Robin, zijn die naar recept van Levine? Heb laatst ook hamburgerbroodjes gemaakt. Echt blij met die mixer van de Aldi. | |
4EverBlackEyed | zondag 5 januari 2014 @ 17:11 |
Dit topic ontdek ik nu voor het eerst De opmaak is om te janken, maar geeft wel een goed beeld van mijn baksels. Zelfgemaakte beef jerky | |
RobinOok | zondag 5 januari 2014 @ 17:15 |
Nee, heel stom, van een engels blog. (maar komt wel op 't zelfde neer) Was nog niet helemaal wakker vanochtend. Moest inderdaad mijn nepka uitproberen. [ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 05-01-2014 17:20:25 ] | |
dude1986 | zondag 5 januari 2014 @ 17:15 |
ow wow | |
4EverBlackEyed | zondag 5 januari 2014 @ 17:21 |
Brownietaart. | |
4EverBlackEyed | zondag 5 januari 2014 @ 17:22 |
Heel sjiek op een bordje van papier. Een stukje tiramisu. | |
4EverBlackEyed | zondag 5 januari 2014 @ 23:42 |
Chocoladetulband met witte chocoladesaus | |
FutureFairytale | zondag 5 januari 2014 @ 23:48 |
Allemaal vandaag gebakken? | |
Redcoon | maandag 6 januari 2014 @ 17:03 |
Het was weer eens tijd voor hamburgers! Gehakt gedraaid van runderriblap Broodjes gebakken Klaar voor de start... Eindresultaat (saus helaas te dun, achja dat mocht niet deren!) | |
4EverBlackEyed | maandag 6 januari 2014 @ 17:19 |
Nee Ik ontdek dit topic nu pas en aangezien ik altijd foto's maak van mijn baksels heb ik nog een hele batch. | |
4EverBlackEyed | maandag 6 januari 2014 @ 17:29 |
Half blondie, half brownie Comfortfood, appeltaart met ijs en slagroom | |
Myraela | dinsdag 7 januari 2014 @ 10:45 |
Ik heb bagels gebakken. | |
Myraela | dinsdag 7 januari 2014 @ 10:45 |
Oeh, zien er goed uit! Die staan ook nog op mijn to-do lijstje. | |
Ordos20 | dinsdag 7 januari 2014 @ 11:11 |
RECEPT!!!! | |
4EverBlackEyed | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:29 |
Pitjes ! | |
4EverBlackEyed | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:52 |
Op aanwijzing van dit Youtubefilmpje gemaakt | |
Dragonberry | dinsdag 7 januari 2014 @ 18:28 |
oeh lekker was het nog moeilijk te maken? | |
Myraela | dinsdag 7 januari 2014 @ 19:01 |
Neehoor, eigenlijk precies hetzelfde als normale broodjes. Alleen kook je ze een paar minuutjes voordat je ze bakt. | |
Stimorol- | dinsdag 7 januari 2014 @ 19:55 |
Oh myyyyyyyy..... | |
4EverBlackEyed | dinsdag 7 januari 2014 @ 21:30 |
Rengdangpasteitjes | |
4EverBlackEyed | dinsdag 7 januari 2014 @ 21:45 |
Banoffee pie! Bodem; Bastognekoekkruimels met karamel Heel veel bananen Room Milka Oreo schaafsel erover | |
Zo-is-dat | dinsdag 7 januari 2014 @ 23:57 |
Amuse: koud tomatensoepje in twee laagjes met tomaten bonbons Voorgerecht: mierikswortelmousse met in o.a. Biet gemarineerde forel Helaasch wel telefoon foto's, daar moet ik echt eens iets aan doen! | |
n0a | woensdag 8 januari 2014 @ 13:15 |
Hier nog een burger met zelfgemaakte broodjes: | |
etiket | donderdag 9 januari 2014 @ 11:00 |
Na een oude 'Heroes'-aflevering eens geprobeerd om tomaatroosjes te maken... Wat vinden jullie van het resultaat? http://img839.imageshack.us/img839/8532/nr5m.jpg (copy/paste deze link) (edit: waarom zie ik hier het prentje niet?) Hier zie je hoe het moet (echt supergemakkelijk!): [ Bericht 2% gewijzigd door etiket op 09-01-2014 11:06:59 ] | |
RobinOok | donderdag 9 januari 2014 @ 12:21 |
Truttig. | |
Myraela | donderdag 9 januari 2014 @ 12:24 |
Ik hou echt totaal niet van zulke dingen. Ik wil lekker eten dat er lekker uitziet, geen overdreven decoratie op een bordje. | |
Myraela | donderdag 9 januari 2014 @ 12:24 |
En dit is dus lekker eten wat er lekker uit ziet. | |
4EverBlackEyed | donderdag 9 januari 2014 @ 12:35 |
Heel toevallig die aflevering recent gezien. Maar het doet een beetje jaren 70 aan ? | |
etiket | donderdag 9 januari 2014 @ 12:54 |
Daar kan ik niks tegen inbrengen | |
Soulagement | donderdag 9 januari 2014 @ 12:55 |
Mooie broodjes! Recept? | |
RobinOok | donderdag 9 januari 2014 @ 13:52 |
Zit iedereen hier elkaar nou aan te steken met die hamburgers of is het toeval? :-) | |
Nezhi | donderdag 9 januari 2014 @ 14:06 |
etiket, imageshack werkt niet op fok dus je kunt beter imgur gebruiken. Ook sneller dan shack | |
n0a | donderdag 9 januari 2014 @ 14:15 |
Die van mij heb ik op oudjaarsdag gemaakt. Had de dag ervoor net mijn nieuwe fornuis binnen \o/. | |
Preston_Marlowe | donderdag 9 januari 2014 @ 14:19 |
Ziet er heerlijk uit Ik maak al zo lang zelf hamburgers, maar nooit zelf het broodje gemaakt Ga jouw recept voor het broodje snel proberen | |
Isabeau | donderdag 9 januari 2014 @ 14:31 |
Ik vind ze erg leuk en goed gelukt Truttig is maar een tijdsgebonden begrip en toevallig vind ik de jaren '70 wel leuk | |
Redcoon | donderdag 9 januari 2014 @ 16:19 |
Toeval, zal wel aan het weer liggen ofzo | |
Redcoon | donderdag 9 januari 2014 @ 16:20 |
Het recept kan je hier vinden, succes! http://www.broodbakshop.nl/blog/recepten/hamburgerbroodjes/ | |
Zo-is-dat | donderdag 9 januari 2014 @ 16:59 |
Die zijn hier vandaag ook weer uit de oven! Ietsje te lang in de oven gestaan wel | |
4EverBlackEyed | donderdag 9 januari 2014 @ 17:13 |
Sesambroodjes | |
Lonaa | donderdag 9 januari 2014 @ 17:14 |
Opdekopsebroodjes. | |
regnavetto | donderdag 9 januari 2014 @ 17:53 |
Rijst, Keema Matar en eigen naanbrood! http://img844.imageshack.us/img844/1475/0hqi.jpg (copy/paste deze link) edit: waarom werken de img tags niet? edit 2: zo dan: [ Bericht 11% gewijzigd door regnavetto op 09-01-2014 17:59:42 ] | |
regnavetto | donderdag 9 januari 2014 @ 17:55 |
-dubbel | |
4EverBlackEyed | donderdag 9 januari 2014 @ 17:56 |
Omdat imageshack niet werkt op fok. | |
n0a | donderdag 9 januari 2014 @ 19:56 |
Grappig. Die zijn ook van Levine, maar ander recept. Die wat ik deed leken wat handiger qua hoeveelheden. | |
Nezhi | donderdag 9 januari 2014 @ 22:01 |
En ook echt een paar posts na de post waarin staat dat imageshack niet werkt | |
regnavetto | vrijdag 10 januari 2014 @ 00:55 |
Gemist :p | |
Redcoon | vrijdag 10 januari 2014 @ 12:30 |
Ik denk dat veel thuisbakkers recepten van Levine gebruiken. Kleine wereld. | |
regnavetto | vrijdag 10 januari 2014 @ 14:02 |
Tarte Bourdaloue | |
minilot | vrijdag 10 januari 2014 @ 19:05 |
Ja, nou moest ik ook. Net uit de oven.. ..en dat worden straks dubbele cheeseburgers. (Broodjes zijn volgens het recept dat een paar posts hierboven gelinkt staat) | |
minilot | vrijdag 10 januari 2014 @ 19:07 |
24 Kitchen-recept toevallig? Is in elk geval een heel erg lekkere taart. Nooit zelf gemaakt, maar wel eens gegeten. Peer en frangipane: | |
minilot | vrijdag 10 januari 2014 @ 19:14 |
Ik vind het wel lief hoor! Al zou ik het alleen durven neerzetten bij een toch al ironisch bedoeld retrogerecht Maar toch. Knus. Ik heb bijvoorbeeld een moedertje dat zulks enorm zou kunnen waarderen. Even onthouden dus. | |
regnavetto | vrijdag 10 januari 2014 @ 19:21 |
Haha yes! Ik bak echt praktisch nooit, vond dat daar wat verandering in mocht komen. Heb dat Rudolph boek gekregen dus vandaar het recept . | |
RobinOok | zaterdag 11 januari 2014 @ 13:02 |
Mooie vorm ook! Ik had helemala geen moeite gedaan ze plat te maken. Cool. | |
minilot | zaterdag 11 januari 2014 @ 13:53 |
Yup, dat eet namelijk veel handiger met een hamburger. Vinnik. | |
RobinOok | zondag 12 januari 2014 @ 14:48 |
Varkensschouder Varkensschouder, nachtje gepekeld in mengsel van suiker, zout en water. Staat nu in de oven. Vanavond eten, op zijn Koreaans. | |
minilot | zondag 12 januari 2014 @ 15:35 |
Oe, daar willen we het eindresultaat natuurlijk ook van zien Robin! | |
minilot | zondag 12 januari 2014 @ 15:37 |
Niet mooi op de foto gezet, maar wél erg lekker: Maan porrial (hertenvlees en kokos) en mattar paneer (erwtjes en kaas), allebei uit dit kookboek & naanbrood naar eigen recept, ingekwast met ghee. | |
z80 | zondag 12 januari 2014 @ 16:01 |
dan ook metalen stokjes gebruiken. wat een rampen dingen zijn dat. te dun en te glad om fatsoenlijk mee te eten. | |
Nezhi | zondag 12 januari 2014 @ 16:32 |
ziet er lekker uit! Ben benieuwd naar het resultaat RobinOok! | |
minilot | maandag 13 januari 2014 @ 20:52 |
Over RobinOok gesproken, ik maakte vanavond dit en dit: (Het is steeds te donker buiten en ik heb 's avonds momenteel teveel honger vol goede foto's, maar het zij zo. Het wordt vanzelf weer lente. ) | |
Deeltjesversneller | maandag 13 januari 2014 @ 20:57 |
vergeten, maar het was ook niet helemaal gelukt (deed maar wat met het deeg, op het oog). wel kunnen eten, dat wel. volgende x beter. ziet er goed uit | |
Ama | maandag 13 januari 2014 @ 21:13 |
Fack dat ziet er lekker uit | |
Blues | maandag 13 januari 2014 @ 23:00 |
Die bloemkool lijkt me heerlijk! | |
minilot | dinsdag 14 januari 2014 @ 08:21 |
En ja, die bloemkool was zo geel. Uitgeschoten met de kukurma. | |
RobinOok | dinsdag 14 januari 2014 @ 08:47 |
Pork Shoulder Bo Ssam Vond het een beetje tegenvallen. Beetje saai. | |
RobinOok | dinsdag 14 januari 2014 @ 08:49 |
Cool!!! | |
minilot | dinsdag 14 januari 2014 @ 08:49 |
En het was lekker joh! | |
minilot | dinsdag 14 januari 2014 @ 08:50 |
O, echt? Was het een recept uit het Momofuku-kookboek toevallig? | |
RobinOok | dinsdag 14 januari 2014 @ 08:51 |
Ik geloof je! :-) Vooral die madras is een favoriet bij mij. Heb wel eens andere madras gemaakt, uit andere kookboeken, maar deze is gewoon onovertroffen. :-) | |
RobinOok | dinsdag 14 januari 2014 @ 08:55 |
Nee, nieuw Koreaans Kookboek. Binnenkort een recensie/beschrijving. Koreaans koken in 3 stappen. Of zoiets..... Vertaald uit het frans. | |
minilot | dinsdag 14 januari 2014 @ 09:02 |
Oe, jammer dat uit een kakelvers kookboek dan je bo ssäm tegenviel, want dat kan juist zo lekker zijn | |
RobinOok | dinsdag 14 januari 2014 @ 09:04 |
Ik denk dat het aan mij ligt hoor. ;-) | |
n0a | woensdag 15 januari 2014 @ 17:08 |
Focaccia met ui, oude kaas en rozemarijn. | |
FutureFairytale | woensdag 15 januari 2014 @ 17:37 |
Zo dies mooi! Goed gelukt zeg. Soepje erbij en smullen maar | |
Nezhi | woensdag 15 januari 2014 @ 18:01 |
Ik hou van focaccia. | |
minilot | zaterdag 18 januari 2014 @ 14:42 |
Oeeee, focaccia. Wel heel slap deeg altijd, ik vind dat moeilijk kneden. Knap dus! Ik bakte ook brood vanmorgen, te weten witte puntjes met griesmeel: Hoe ze smaken weet ik niet, want ze zijn door andere lui opgegeten. [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 18-01-2014 14:58:27 ] | |
Zo-is-dat | zaterdag 18 januari 2014 @ 17:24 |
98.4% Whole Grain Seeded Sourdough Recept | |
n0a | zaterdag 18 januari 2014 @ 19:41 |
Ik heb een cheap ass standmixer om te kneden. Echt heel fijn voor deeg. | |
Blues | zondag 19 januari 2014 @ 16:43 |
Samen met golfer een banaan-chocoladecake gemaakt met een ganache van pure chocolade eroverheen | |
Zo-is-dat | zondag 19 januari 2014 @ 19:55 |
| |
RobinOok | zondag 19 januari 2014 @ 22:16 |
Vorige week maakte mijn lief een grote bak kimchi, maar ja, wat moet je ermee? Kimchi pannenkoeken bakken natuurlijk! Kimchi jeon | |
FutureFairytale | zondag 19 januari 2014 @ 23:09 |
Omg dat vind ik zoo lekker! Ik wil nu Koreaans eten! Kimchi jeon, jajangmyeon, bibimbap, dezi bulgogi | |
Lonaa | zondag 19 januari 2014 @ 23:18 |
Ja, nu wil ik dit opeten. | |
LintuxCx | maandag 20 januari 2014 @ 00:07 |
Lijkt me gaaf om dat te proberen! Kimchi | |
minilot | maandag 20 januari 2014 @ 15:26 |
Ik heb nog nooit kimchi gegeten, maar ben er wel reuze benieuwd naar! Gauw eens maken. | |
minilot | maandag 20 januari 2014 @ 15:28 |
Ik kon het na de banaancake van Golfer en Bloes niet laten om vandaag ook iets zoets te maken.. Even in de oven gebakken en daarna gestoomde pastinaakcake met cacao-nibs en glazuur met maple syrup: [ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 20-01-2014 16:33:10 ] | |
minilot | maandag 20 januari 2014 @ 16:26 |
O, en ik had deze nog: Zelfgemaakte Engelse muffins (vegan) met versgedraaide cashewnotenpasta en agavesiroop | |
minilot | dinsdag 21 januari 2014 @ 09:33 |
Gisterenavond laat: chirashizushi | |
Zo-is-dat | dinsdag 21 januari 2014 @ 10:10 |
Hmmmm heerlijk! | |
Redcoon | woensdag 22 januari 2014 @ 10:04 |
Wauw! Zo die moet ik eens maken, heb je een recept? Doet me trouwens heel erg denken aan die chocoladetaart scene in de verfilming van Matilda! | |
minilot | zondag 26 januari 2014 @ 17:38 |
Zojuist gebakken: 'Nan-e Barbari', perzisch platbrood met nigellazaad - voor bij de zondagse curry. Brood is prettig chewy en de korst is lekker krokant doordat er voorafgaand aan het bakken een soort glazuur van water, bloem en baksoda overheen gaat. | |
Ordos20 | zondag 26 januari 2014 @ 18:50 |
Niet de beste foto maar goed, zonder recept aan de kook geslagen: Potje ei met zachte dooier, eiwit gemengd met pesto peper en chili en room en een broodje erbij | |
minilot | donderdag 30 januari 2014 @ 11:29 |
Ontbijt vandaag: Gestampte spelt met anijszaad, mascarpone, gebakken peren en cajeta (homemade karamelsaus van geitenmelk, met veel vanille erin ) [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 30-01-2014 13:11:01 ] | |
minilot | donderdag 30 januari 2014 @ 12:09 |
En meteen maar door naar de lunch: Yufkadeeg, gevuld met feta en (eindelijk!) het laatste restje veenbessenjam van afgelopen kerst. Gebakken in boter, in de koekenpan. [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 30-01-2014 13:11:18 ] | |
n0a | donderdag 30 januari 2014 @ 14:20 |
Mijn eerste zelfgemaakte soesjes. | |
LintuxCx | vrijdag 31 januari 2014 @ 00:02 |
Ziet er allemaal weer lekker uit! 'k Moet ook echt weer eens wat gaan proberen.. | |
minilot | vrijdag 31 januari 2014 @ 08:54 |
Zohee, die zijn voor een eerste keer wel héél erg goed gelukt! Prachtig! | |
n0a | vrijdag 31 januari 2014 @ 12:32 |
Tnx . Was bang dat het niet ging lukken, maar viel allemaal erg mee. | |
Myraela | zaterdag 1 februari 2014 @ 11:19 |
Ik maakte blondies. Omnomnom. | |
Holyme | zaterdag 1 februari 2014 @ 11:55 |
Die soesjes en blondies zien er heerlijk uit! Blondierecept meteen even opgeslagen | |
Blues | zaterdag 1 februari 2014 @ 12:07 |
Wij keken er wel wat anders bij hoor Recept Wij hebben hem extra lang in de oven laten staan, maar van binnen bleef ie toch wat vloeibaar... | |
Blues | zaterdag 1 februari 2014 @ 12:08 |
Soesjes Voor de eerste keer | |
minilot | zondag 2 februari 2014 @ 15:28 |
Struise pasta in de zondagszon: met boerenkool, cranberries, olijven, feta en knoflookchips: Gemaakt naar dit recept: http://iowagirleats.com/2012/10/23/the-best-pasta-dish-ever/ ..misschien niet het allerbeste pastagerecht ooit, maar beslist erg lekker! | |
minilot | zondag 2 februari 2014 @ 15:30 |
En toe was er een pavlova'tje met kiwi en vanilleroom: *burp* | |
FutureFairytale | zondag 2 februari 2014 @ 15:31 |
Toppie lunch Mini! (als het je lunch is) Bij pasta (en rijst) mis ik alleen toch gauw een saus, pesto of olie wat alles bindt en waardoor het smeuïg wordt. | |
minilot | zondag 2 februari 2014 @ 15:31 |
Klinkt goed, en een fijn simpel recept. (Al had ik er wat macadamia's doorheen gedaan omdat dat zo lekker is met witte chocolade.. ) En een fraaie foto ook! | |
minilot | zondag 2 februari 2014 @ 15:32 |
Inderdaad lunch, maar ik denk niet dat ik de rest van de dag nog wat hoef In het pastagerecht zit trouwens aardig wat olie en ik ben van het recept afgeweken door er aan het einde een flinke kluit boter doorheen te roeren. | |
FutureFairytale | zondag 2 februari 2014 @ 15:38 |
Ah altijd lekker! Ik heb toevallig net een pak spaghettini gekocht van De Cecco. Eens kijken of dit echt betere pasta is dan Grand Italia/Honig e.d. | |
RobinOok | zondag 2 februari 2014 @ 16:00 |
Koreaans gemarineerd varkenshaasje, voor Koreaans gemarineerd varkenshaasje, Na uit dit boekje: Koreaans, 80 recepten | |
minilot | maandag 3 februari 2014 @ 16:45 |
Dankzij Robin (ander) Koreaans kookboel besteld, dus ik ga binnenkort ook eens met die keuken aan de slag. Tijd voor een nieuw topic trouwens! Momentje.. |