quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 12:29 schreef Soulagement het volgende:
Ik weet niet of je iets hebt veranderd maar ik kan op m'n werk weer op je site komen
Coool!!!quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 15:12 schreef dude1986 het volgende:
ik ook! eerste keer en wow errug mooie site!
Ooh dat ziet er echt heerlijk uitquote:Op woensdag 23 oktober 2013 12:55 schreef n0a het volgende:
Zelfgemaakte roti kip met gebakken banaan en pindasaus.
Dit keer ook zelf de rotiplaat gemaakt.
[ afbeelding ]
Tnxquote:Op woensdag 23 oktober 2013 19:20 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ooh dat ziet er echt heerlijk uit
Ooo, roti, ik kan me daar helemaal scheel aan eten!quote:Op woensdag 23 oktober 2013 12:55 schreef n0a het volgende:
Zelfgemaakte roti kip met gebakken banaan en pindasaus.
Dit keer ook zelf de rotiplaat gemaakt.
[ afbeelding ]
Ben benieuwdquote:Op donderdag 24 oktober 2013 16:49 schreef minilot het volgende:
[..]
Ooo, roti, ik kan me daar helemaal scheel aan eten!![]()
Ik had dat recept van Kayotic voor de rotiplaat zelf ook al eens gebruikt ja, was zeer succesvol!Ik was van plan binnenkort eens deze 'roti' met kokos (met maar drie ingredienten)te maken:http://globaltableadventure.com/2013/03/28/recipe-coconut-roti/, mocht het erg lekker zijn dan laat ik het weten.
Tevens: wat een lief bordje!
Enneh, vind je dat nou aan te raden, zo'n slow cooker?
Ik zie gewoon dat het lekker isquote:Op donderdag 24 oktober 2013 13:11 schreef n0a het volgende:
[..]
Tnx. Vind de pindasaus wat minder fotogeniek, maar het was allemaal erg lekker.
Wow hoe kwam je er hier op? Ik hou niet zo van inktvis maar dit zou ik misschien wel lekker vindenquote:Op donderdag 24 oktober 2013 19:09 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]
Thaise inktvisjes (citroengras, galangal, kaffir blaadjes vissaus soja saus knoflook, koriander. Noem et maar op). Met een simpel bouillon met de pasta van de marinade als basis en wat zeekraal en champignon
Nou ik moet eerlijk zijn dat ik zeekraal en inktvisjes bij de visboer had gekocht en toen gekeken wat ik met de ingredienten thuis kon doen en had nog veel van dat soort thaise smakenquote:Op donderdag 24 oktober 2013 20:07 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wow hoe kwam je er hier op? Ik hou niet zo van inktvis maar dit zou ik misschien wel lekker vinden.
Heerlijk!!quote:Op woensdag 30 oktober 2013 12:49 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]
Honeysoy glaze chikiiin
quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 17:44 schreef regnavetto het volgende:
Kip teriyaki met een courgette champignon stir fry.
[ afbeelding ]
Jammer dat Prego het er goor uit vind zien. http://www.foodnetwork.co(...)gs-recipe/index.html dit recept komt er wel goed in de buurt. Had het beetje uit de losse pols gedaan. Ik had er zelf nog wel wat hete chili peper bij gedaan. En heel de nacht gemarineerdquote:Op woensdag 30 oktober 2013 16:21 schreef dude1986 het volgende:
[..]
Heerlijk!!
lekker gecarameliseerd. Heb je receptje?
Ben je je er bewust van dat je foto's ALTIJD een kwartslag gedraaid zijn?quote:Op vrijdag 1 november 2013 12:18 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]
Mozzarella prosciutto basilicum tomaat tosti'tje
Ditquote:Op vrijdag 1 november 2013 13:16 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ben je je er bewust van dat je foto's ALTIJD een kwartslag gedraaid zijn?
Ziet er heerlijk uit!quote:Op vrijdag 1 november 2013 12:18 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]
Mozzarella prosciutto basilicum tomaat tosti'tje
Draai je ze toevallig in mspaint? Bij mij blijven ze gedraaid ook al zet ik ze recht in paint dus nu gebruik ik lightroomquote:Op vrijdag 1 november 2013 14:54 schreef regnavetto het volgende:
Serieus? Bij mij staan ze gewoon recht lol.
Mmmm DE, je brengt me op een idee voor over een tijdje als we gasten hebben die niet blijven eten, maar op de 'thee/borrel' komen!quote:Op vrijdag 1 november 2013 10:15 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]
Gisteren lekkere ratatouille sandwiches gemaakt voor de lunch
oh das ook een goed idee erbij denk ik! Ik eet t graag met een soeppie maar daar past een wijntje natuurlijk ook bij. 😃quote:Op vrijdag 1 november 2013 17:19 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Mmmm DE, je brengt me op een idee voor over een tijdje als we gasten hebben die niet blijven eten, maar op de 'thee/borrel' komen!
Bedankt! Wat betreft mijn foto's. Ik neem ze met met mijn iphone en upload ze geliojk naar tinypic.quote:
Beetje hetzelfde idee als ik ooit gemaakt heb. Was op mijn verjaardag overigens ook een succes. Ziet er overigens goed uit regnavetto!quote:Op woensdag 30 oktober 2013 12:49 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]
Honeysoy glaze chikiiin
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dingen als chorizo, geroosterde paprika,paprika poeder, saffraan enz.quote:Op maandag 4 november 2013 13:48 schreef Dragonberry het volgende:
Wat is er eigenlijk Spaans aan die eieren?
klinkt goed!quote:Op maandag 4 november 2013 13:56 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Dingen als chorizo, geroosterde paprika,paprika poeder, saffraan enz.
quote:Op zondag 3 november 2013 20:22 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Weekendlunch: restje lamsschouder met kaki chutney, beetje sjalot en verse koriander. In een kant-en-klare opgewarmde roti. (ja, sorry, had eerst broodjes bedacht, maar bakker had teveel klanten die stonden te wachten en toen dacht ik roti en geen zin om ze zelf te bakken)
(recept van de kaki chutney volgt later deze week op mijn site)
Het ziet er prachtig uit (leuke vorm ook!), mini, maar ik zou er denk ik geen glazuur over doen.quote:Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!
Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen.![]()
[ afbeelding ]
Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik.![]()
Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren.
Te laat! Lekker hoor, met verse vanillequote:Op woensdag 6 november 2013 17:40 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het ziet er prachtig uit (leuke vorm ook!), mini, maar ik zou er denk ik geen glazuur over doen.
Juist wel, dat maakt het brooddeeg iets zoeterquote:Op woensdag 6 november 2013 17:40 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het ziet er prachtig uit (leuke vorm ook!), mini, maar ik zou er denk ik geen glazuur over doen.
Heb je een recept? Lijkt me heerlijk!quote:Op woensdag 6 november 2013 18:22 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ] kip
edit: Kip Cacciatore 3 uur in de oven op lage temperatuur.
Echt een succes, kip is sappig en valt van het bot als je er ook maar naar kijkt.
Leuke vorm! Mooi kadootje ook zoquote:Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!
Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen.![]()
[ afbeelding ]
Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik.![]()
Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren.
OP basis hiervan:quote:Op woensdag 6 november 2013 18:26 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Heb je een recept? Lijkt me heerlijk!
Heerlijk voor de wintermaanden. Lekker met warme chocoquote:Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!
Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen.![]()
[ afbeelding ]
Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik.![]()
Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren.
Ik bak niet zo veel eigenlijk, maar dit ziet er awesome uit. Is et goed te doen voor een beginnende? Zoja receptje plzzzquote:Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!
Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen.![]()
[ afbeelding ]
Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik.![]()
Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren.
quote:Op donderdag 7 november 2013 11:46 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren zoiets simpels en lekkers gemaakt! Rum-Rozijnen Kwarkbolletjes![]()
[ afbeelding ]
Hartstikke makkelijk! Het deeg heeft alleen twee keer wat rijstijd nodig, dus je bent er wel even mee zoet (ha! zoet!)..quote:Op donderdag 7 november 2013 10:09 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Ik bak niet zo veel eigenlijk, maar dit ziet er awesome uit. Is et goed te doen voor een beginnende? Zoja receptje plzzz
Oe, die ga ik binnenkort eens maken! Wel mét een snuf zout erin en volle kwark.quote:Op donderdag 7 november 2013 11:46 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren zoiets simpels en lekkers gemaakt! Rum-Rozijnen Kwarkbolletjes![]()
[ afbeelding ]
Vanwege t bakpoeder, wat al veel natrium bevat, had ik maar geen zout gebruiktquote:Op donderdag 7 november 2013 13:03 schreef minilot het volgende:
[..]
Oe, die ga ik binnenkort eens maken! Wel mét een snuf zout erin en volle kwark.
quote:Op donderdag 7 november 2013 13:13 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Ik maak ze wel als je volgende week komt
Dat ziet er lekker uit zeg! Misschien maak ik die morgen wel.. Vind de appel ook een goed idee!quote:Op donderdag 7 november 2013 13:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Hartstikke makkelijk! Het deeg heeft alleen twee keer wat rijstijd nodig, dus je bent er wel even mee zoet (ha! zoet!)..
Ik had een paar recepten voor pull apart bread bekeken, maar het uiteindelijk dezxze aangehouden (staan handige foto's van de bereiding bij):
http://cravingchronicles.com/2012/08/09/peach-cinnamon-brown-butter-pull-apart-bread/
Ik heb alleen wel dungesneden plakjes appel gebruikt in plaats van perzik, want herfst.
Ik heb nog nooit meatloaf op, ziet er een beetje nattig uit. Dacht eerst dat het paté was. Is het ook een beetje nattig of ligt het aan mij?quote:Op vrijdag 8 november 2013 18:42 schreef regnavetto het volgende:
Voor et eerst meatloaf gemaakt. Met triple cooked fries met cajun seasoning en zoet zure sperziebonden
[ afbeelding ]
Geen foto?quote:Op vrijdag 8 november 2013 18:46 schreef regnavetto het volgende:
Heb er ook nog chipotle southwest (zoals die van de subway) erbij gemakat
quote:Op vrijdag 8 november 2013 12:39 schreef MaximusTG het volgende:
Hij is goed gelukt hoor! Staat nu verder af te koelen. Heb ook met appel gedaan, maar ook gewelde krenten, en de appels in blokjes (goudreinet):
[ link | afbeelding ]
Bedankt voor de inspiratie!
Nee was van binnen lekker sappig, voor een eerste keer niet slecht maar was niet spectaculair. Denk dat er in potentie wel iets heel lekkers van valt te maken.quote:Op vrijdag 8 november 2013 19:12 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit meatloaf op, ziet er een beetje nattig uit. Dacht eerst dat het paté was. Is het ook een beetje nattig of ligt het aan mij?
blijft een grote homp gehakt he :-)quote:Op zaterdag 9 november 2013 12:38 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Nee was van binnen lekker sappig, voor een eerste keer niet slecht maar was niet spectaculair. Denk dat er in potentie wel iets heel lekkers van valt te maken.
Ja meer een guilty pleasure inderdaad. Maar wil het volgende x wat meer moderne feel aan geven, weet alleen nog niet hoequote:Op zaterdag 9 november 2013 12:42 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
blijft een grote homp gehakt he :-)
Heb hem ook wel eens een paar keer gemaakt, maar ik vind het meer iets voor een midnight snack dan bij een maaltijd.
Kaas erin.quote:Op zaterdag 9 november 2013 12:42 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Ja meer een guilty pleasure inderdaad. Maar wil het volgende x wat meer moderne feel aan geven, weet alleen nog niet hoe.
quote:Op vrijdag 8 november 2013 12:39 schreef MaximusTG het volgende:
Hij is goed gelukt hoor! Staat nu verder af te koelen. Heb ook met appel gedaan, maar ook gewelde krenten, en de appels in blokjes (goudreinet):
[ link | afbeelding ]
Bedankt voor de inspiratie!
Fraai! En wat een tof blog heb je!quote:Op zaterdag 9 november 2013 02:32 schreef SpaceInvaders het volgende:
Ik maakte een recept uit mijn Baking Bible van Mary Berry
Cappuccino cake
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 9 november 2013 13:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Fraai! En wat een tof blog heb je!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Let me see you stripped down to the bone
Heb je het recept ook? Leuk blog inderdaad.quote:Op zaterdag 9 november 2013 02:32 schreef SpaceInvaders het volgende:
Ik maakte een recept uit mijn Baking Bible van Mary Berry
Cappuccino cake
[ afbeelding ]
Dankjewelquote:Op zaterdag 9 november 2013 13:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Fraai! En wat een tof blog heb je!
quote:Op zaterdag 9 november 2013 13:49 schreef dude1986 het volgende:
[..]SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik zal het doorgeven
Jup! Is hier te vinden http://www.mykitchentable(...)rry-cappuccino-cake/quote:Op zaterdag 9 november 2013 18:43 schreef Bramito het volgende:
[..]
Heb je het recept ook? Leuk blog inderdaad.
Ja hij was echt heel lekker! Werd goed ontvangen zeg maarquote:Op zaterdag 9 november 2013 13:32 schreef minilot het volgende:
Ooo, ik vind gehaktbrood er altijd zo ontzettend onsmakelijk uitzien. Niettemin, in plakken op witte boterhammen, met een lik mayo:
[..]![]()
Was het lekker?
Mijn dank is groot, die krijgt mijn schoonmoeder volgende week op haar verjaardag.quote:Op zondag 10 november 2013 00:11 schreef SpaceInvaders het volgende:
[..]
Dankjewel
[..]Ik zal het doorgeven
[..]
Jup! Is hier te vinden http://www.mykitchentable(...)rry-cappuccino-cake/
Wel met salami dan, ik vond dit een beetje saai met hamquote:Op zondag 10 november 2013 08:37 schreef regnavetto het volgende:
http://www.spacelifethoughts.com/food-pizza-bites/
Dit ziet er ZO lekker uit. Ik moet het gelijkmaken.
Zo gezegd, zo gedaan.quote:Op zondag 10 november 2013 08:37 schreef regnavetto het volgende:
http://www.spacelifethoughts.com/food-pizza-bites/
Dit ziet er ZO lekker uit. Ik moet het gelijkmaken.
ja, hij is echt gigantischquote:Op maandag 11 november 2013 19:03 schreef Myraela het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar zouden je de foto's een volgende keer misschien iets kleiner kunnen maken? Weet niet of het daardoor komt, maar hij laad echt ongelofelijk lang.
traag internet? of ben je mobiel.quote:Op maandag 11 november 2013 19:03 schreef Myraela het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar zouden je de foto's een volgende keer misschien iets kleiner kunnen maken? Weet niet of het daardoor komt, maar hij laad echt ongelofelijk lang.
My bad. Ik upload altijd direct van mn mobielquote:Op maandag 11 november 2013 19:03 schreef Myraela het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar zouden je de foto's een volgende keer misschien iets kleiner kunnen maken? Weet niet of het daardoor komt, maar hij laad echt ongelofelijk lang.
quote:Op donderdag 7 november 2013 13:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Hartstikke makkelijk! Het deeg heeft alleen twee keer wat rijstijd nodig, dus je bent er wel even mee zoet (ha! zoet!)..
Ik had een paar recepten voor pull apart bread bekeken, maar het uiteindelijk dezxze aangehouden (staan handige foto's van de bereiding bij):
http://cravingchronicles.com/2012/08/09/peach-cinnamon-brown-butter-pull-apart-bread/
Ik heb alleen wel dungesneden plakjes appel gebruikt in plaats van perzik, want herfst.
Vraagje aan jullie!quote:Op donderdag 7 november 2013 18:13 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Dat ziet er lekker uit zeg! Misschien maak ik die morgen wel.. Vind de appel ook een goed idee!
Ahh super, dankjewel! Ik heb van die cups, al weet ik niet of ze helemaal kloppen, maar heb wel een fatsoenlijke keukenweegschaal. Dus ik ga 'm van de week zo eens proberen!quote:Op maandag 11 november 2013 19:29 schreef MaximusTG het volgende:
Welke omzetting heb je gebruikt?
Voor het deeg heb ik gebruikt:
375 gram Bio Tarwebloem van AH (+dus 2 tblsp extra bloem)
55 gram suiker
2 tsp instant gist (idd iets minder dan active dry yeast, maar met kleine broden komt het niet zo nauw hoor)
1/2 tsp zout
boter, geschat 4 tablesp.
80 gram melk
60 gram water
1 tsp vanille extr.
2 L eieren, AH.
Ik heb de melk afgewogen, met het water, en de boter. Dat in zn geheel op laag vuur tot boter begint te smelten. Voor de boter helemaal gesmolten is eraf, en laten afkoelen tot lauw.
Dan de rest mengen in de kom, de 2 eieren erbij. Melk, water en botermengsel erdoor.
Dat omroeren tot 1 massa. Met deeghaken gekneed. Was nog te nat, dus heb er 2 tablespoons bloem bij gedaan. Daarna verder gekneed. Dan merk je op een gegeven moment echt dat het deeg sterker wordt, naar zichzelf toetrekt, en van de rand van de kom los komt. Maar het is nog steeds best plakkerig hoor!
Dan met iets van een spatel alles naar bodem werken, afdekken, rijzen. Dan storten op werkblad met wat bloem eronder, beetje bloem erover. Opbollen. Laten rusten. Dan uitrollen.
Helemaal duidelijk, en bedankt voor de foto'squote:Op maandag 11 november 2013 19:49 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, zoiets staat er idd, dat heb ik niet gedaan, imho is dat nl. een beetje onzin, om er een bal van te maken voor het vormen van het deeg (of het nu dit soort deeg is of een normaler brooddeeg). Je laat het toch nog eerst rijzen.
Dus ik haal na het kneden de handmixer met deeghaken uit de kom, en met zo'n siliconen spatel (die zijn ideaal daar voor!) haal ik het restje deeg van de deeghaken en werk de restjes e.d. naar beneden, en gebruik de spatel om er dus een "bal" van te maken onder in de kom.
Dan ná de rijs haal je het er met de spatel uit op een bebloemd werkblad en vorm ik er een bal van. Zie bv deze foto's - is van een ander brood, maar het idee is hetzelfde.
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
(klikbaar)
Dit is dus het eerste moment dat ik het deeg echt met mn handen hoef aan te raken.
Gelukt! Hartstikke bedankt voor je hulp!quote:Op maandag 11 november 2013 19:29 schreef MaximusTG het volgende:
Welke omzetting heb je gebruikt?
Voor het deeg heb ik gebruikt:
375 gram Bio Tarwebloem van AH (+dus 2 tblsp extra bloem)
55 gram suiker
2 tsp instant gist (idd iets minder dan active dry yeast, maar met kleine broden komt het niet zo nauw hoor)
1/2 tsp zout
boter, geschat 4 tablesp.
80 gram melk
60 gram water
1 tsp vanille extr.
2 L eieren, AH.
Ik heb de melk afgewogen, met het water, en de boter. Dat in zn geheel op laag vuur tot boter begint te smelten. Voor de boter helemaal gesmolten is eraf, en laten afkoelen tot lauw.
Dan de rest mengen in de kom, de 2 eieren erbij. Melk, water en botermengsel erdoor.
Dat omroeren tot 1 massa. Met deeghaken gekneed. Was nog te nat, dus heb er 2 tablespoons bloem bij gedaan. Daarna verder gekneed. Dan merk je op een gegeven moment echt dat het deeg sterker wordt, naar zichzelf toetrekt, en van de rand van de kom los komt. Maar het is nog steeds best plakkerig hoor!
Dan met iets van een spatel alles naar bodem werken, afdekken, rijzen. Dan storten op werkblad met wat bloem eronder, beetje bloem erover. Opbollen. Laten rusten. Dan uitrollen.
quote:Op zondag 17 november 2013 12:46 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tosti Old Amsterdam, Cherry Tomaatjes en tijm
Leuk! Ik heb net een hartige variant met blauwe kaas en gemarineerde peer gemaakt, het ruikt al erg lekker.quote:Op donderdag 14 november 2013 16:09 schreef Holyme het volgende:
Crappy foonpic, meteen uit de oven
[ afbeelding ]
Hapje uit het midden komt van prikken of 't gaar was, en dat was ie, kwam meteen wat mee los (hij smaakt goed). Breken doet ie dus ook goed! Het was even puzzelen met m'n combimagnetron, heb 'm af moeten dekken met folie, en nu op naar het volgende baksel! Van de week maar weer 'ns in het broodbaktopic rondkijken
Klinkt goed, binnenkort ook eens een hartige variant proberen! Hopelijk dan wel wat meer Foodgawker-waardige foto'squote:Op zondag 17 november 2013 15:43 schreef lemonlime het volgende:
[..]
Leuk! Ik heb net een hartige variant met blauwe kaas en gemarineerde peer gemaakt, het ruikt al erg lekker.
Ik heb geen grill in mijn gasoven, dus maar zo gedaan. Door de warmte van de chili smolt het ook wat.quote:
Ik vind al die groentechips recepten allemaal verrassend lekkerquote:Op donderdag 28 november 2013 17:34 schreef Myraela het volgende:
Het is niet echt een culinair hoogstandje, maar het was wel erg lekker.Spinazie chips
[ link | afbeelding ]
Die ziet er echt geweldig uit, ik wil een hapje kunnen nemenquote:Op donderdag 28 november 2013 13:52 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Worteltaart met walnoten en roomkaas icing ala Ottolenghi.
Dat wil ik ook nog eens proberen! Samen met boerenkoolchipsquote:Op donderdag 28 november 2013 17:34 schreef Myraela het volgende:
Het is niet echt een culinair hoogstandje, maar het was wel erg lekker.Spinazie chips
[ link | afbeelding ]
Ja ik zou ook graag een keer groente chips willen maken! Waar kan je ongesneden boerenkool kopen? Dat is zo verrekt moeilijk te vinden ...quote:Op donderdag 28 november 2013 18:21 schreef SpaceInvaders het volgende:
[..]
Die ziet er echt geweldig uit, ik wil een hapje kunnen nemen
[..]
Dat wil ik ook nog eens proberen! Samen met boerenkoolchips
Op de markt? Of bij een groenteboer? Ik zag laatst iemand die gewoon gesneden boerenkool uit een zak had genomen trouwensquote:Op zaterdag 30 november 2013 16:39 schreef bellabeauti het volgende:
[..]
Ja ik zou ook graag een keer groente chips willen maken! Waar kan je ongesneden boerenkool kopen? Dat is zo verrekt moeilijk te vinden ...
quote:
Zien er heerlijk en mooi uit!quote:Op zaterdag 14 december 2013 10:51 schreef minilot het volgende:
Ik had net koekjes met chaithee-smaak:
[ afbeelding ]
Recept en info in het kerstdinertopic
Oh daar ben ik nog niet geweest, even kijkenquote:Op woensdag 18 december 2013 10:11 schreef minilot het volgende:
Koud buiten en koud in huis, dus zin in iets warms als ontbijt net:
[ afbeelding ]
Restjes uit de keuken: aardappelen, uien, groene kool en spekkies.
[..]
Naja, zoals je kon lezen in het gelinkte topic waren ze niet erg geniaal om te eten.
Hela, ik had hier helemaal overheen gekeken. Beetje restaurantje aan het spelen, als ik die bordopmaak zo zie?quote:Op donderdag 28 november 2013 19:00 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]
Krabravioli, tomatensalsa, pompoenpuree, pompoenchips en geroosterde pompoenzaadjes.
quote:Op donderdag 19 december 2013 16:05 schreef DarkElf het volgende:
Lekker Bananen Chocoladebrood gebakken
[ afbeelding ]
Ik kook om eerlijk te zijn niet zo heel veel met recepten. Vulling was ricotta met krabvlees, flink wat peper, gedroogd pepertje, citroenrasp en een heel klein beetje sap (niet teveel anders wordt de ravioli zompig.) Dus het is vooral de krab laten 'shinen'. Dus krabverhouding vs ricotta mag best royaal zijn.quote:Op woensdag 18 december 2013 10:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Hela, ik had hier helemaal overheen gekeken. Beetje restaurantje aan het spelen, als ik die bordopmaak zo zie?![]()
Heb je toevallig een recept beschikbaar voor die krabravioli? Lijkt me lekker!
hmm deze ga ik binnenkort eens proberenquote:Op maandag 23 december 2013 11:59 schreef Bortecinem het volgende:
Hier al een tijdje niet meer gepost.
Lahmacun
[ afbeelding ]
Die zien er supergoed uit.quote:Op maandag 23 december 2013 11:59 schreef Bortecinem het volgende:
Hier al een tijdje niet meer gepost.
Lahmacun
[ afbeelding ]
Heb je een foto? Dunner maken zou geen probleem moeten zijn mits je niet te veel vulling gebruikt. En heb je boter gebruikt? Dat helpt vaak ook bij de knapperigheid.quote:Op maandag 23 december 2013 16:10 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Done! Heb ze alleen niet zo dun en knapperig als ik wil
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |