abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_132436886
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het dertiende deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurige) foto's uit deel 15:

















Let me see you stripped down to the bone
pi_132436929
Game on! :Y)
Let me see you stripped down to the bone
pi_132437934
Dit topic is zoooo gevaarlijk tussen 16:00 - 19:00
Sappig !!
pi_132439468
Kip teriyaki met een courgette champignon stir fry.
pi_132439685
Zeg Regnavetto, kun je in het vervolg misschien je foto een kwartslag draaien? Ik krijg een beetje een stijve nek van naar je gerechten kijken. ;)
Je eten ziet er in elk geval lekker uit, en ik snij mijn citroenpartjes ook altijd zo! *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_132465718
Wow, mijn kroketten in de OP! 8-)

Game on!
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_132470623
Zelfgemaakte roti kip met gebakken banaan en pindasaus.

Dit keer ook zelf de rotiplaat gemaakt.
  woensdag 23 oktober 2013 @ 18:16:39 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132482045
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 12:29 schreef Soulagement het volgende:
Ik weet niet of je iets hebt veranderd maar ik kan op m'n werk weer op je site komen :)
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 15:12 schreef dude1986 het volgende:
ik ook! eerste keer en wow errug mooie site!
Coool!!! *O* *O* *O* *O* *O*

(nee, had nog geen actie ondernomen, dus bedankt voor het melden :) )
pi_132484479
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 12:55 schreef n0a het volgende:
Zelfgemaakte roti kip met gebakken banaan en pindasaus.

Dit keer ook zelf de rotiplaat gemaakt.
[ afbeelding ]
Ooh dat ziet er echt heerlijk uit :9
pi_132510437
quote:
14s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 19:20 schreef Selestha het volgende:

[..]

Ooh dat ziet er echt heerlijk uit :9
Tnx :). Vind de pindasaus wat minder fotogeniek, maar het was allemaal erg lekker.
pi_132517546
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 12:55 schreef n0a het volgende:
Zelfgemaakte roti kip met gebakken banaan en pindasaus.

Dit keer ook zelf de rotiplaat gemaakt.
[ afbeelding ]
Ooo, roti, ik kan me daar helemaal scheel aan eten! :9
Ik had dat recept van Kayotic voor de rotiplaat zelf ook al eens gebruikt ja, was zeer succesvol! :) Ik was van plan binnenkort eens deze 'roti' met kokos (met maar drie ingredienten)te maken:http://globaltableadventure.com/2013/03/28/recipe-coconut-roti/, mocht het erg lekker zijn dan laat ik het weten.

Tevens: wat een lief bordje!

Enneh, vind je dat nou aan te raden, zo'n slow cooker?

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 24-10-2013 16:55:11 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_132518598
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 16:49 schreef minilot het volgende:

[..]

Ooo, roti, ik kan me daar helemaal scheel aan eten! :9
Ik had dat recept van Kayotic voor de rotiplaat zelf ook al eens gebruikt ja, was zeer succesvol! :) Ik was van plan binnenkort eens deze 'roti' met kokos (met maar drie ingredienten)te maken:http://globaltableadventure.com/2013/03/28/recipe-coconut-roti/, mocht het erg lekker zijn dan laat ik het weten.

Tevens: wat een lief bordje!

Enneh, vind je dat nou aan te raden, zo'n slow cooker?
Ben benieuwd :). Bord is van Pip. Vond ik nooit wat, maar ze hebben een aantal leuke bordjes ertussen zitten.

Op zich kun je alles ook in een gewone pan maken, bijv in de oven op een lage temperatuur. Maar ik vind het wel een fijn ding. Gooi alles erin (al dan niet eerst aanbraden) en laat het een dag of nacht staan. Zeker voor pulled pork vind ik hem ideaal. Heb nog niet super veel geëxperimenteerd.

Het schijnt overigens dat sommige (misschien goedkopere?) merken toch te heet worden en de inhoud dus te snel/hard kookt.
pi_132522053

Thaise inktvisjes (citroengras, galangal, kaffir blaadjes vissaus soja saus knoflook, koriander. Noem et maar op). Met een simpel bouillon met de pasta van de marinade als basis en wat zeekraal en champignon
pi_132523034
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 13:11 schreef n0a het volgende:

[..]

Tnx :). Vind de pindasaus wat minder fotogeniek, maar het was allemaal erg lekker.
Ik zie gewoon dat het lekker is :9
pi_132524646
quote:
1s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 19:09 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]
Thaise inktvisjes (citroengras, galangal, kaffir blaadjes vissaus soja saus knoflook, koriander. Noem et maar op). Met een simpel bouillon met de pasta van de marinade als basis en wat zeekraal en champignon
Wow hoe kwam je er hier op? Ik hou niet zo van inktvis maar dit zou ik misschien wel lekker vinden :).
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_132539805
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 20:07 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Wow hoe kwam je er hier op? Ik hou niet zo van inktvis maar dit zou ik misschien wel lekker vinden :).
Nou ik moet eerlijk zijn dat ik zeekraal en inktvisjes bij de visboer had gekocht en toen gekeken wat ik met de ingredienten thuis kon doen en had nog veel van dat soort thaise smaken :) Ik heb ook zowat in elk gerecht afgelopen week champignons geknald.
pi_132552258
Baksels!



Vijgen noten brood



Van boven naar beneden: worteltaart van ottolenghi, pecan pie uit Winter van Yvette van Boven en een speculaas peren taart met frangipane aangepast uit de taarten allerhande van laatst
pi_132552527
Broodfoto! O+ Mooi hoor.

Enneh, wat een hoop taarten bij elkaar! :o Hoe vond je de worteltaart? Ik heb nog nooit worteltaart/cake gemaakt omdat het me niet zo lekker lijkt, maar Ottolenghi-recepten zijn vaak wel héél okee..
Let me see you stripped down to the bone
pi_132553332
Zijn worteltaart is heerlijk! Al heel vaak gemaakt ook O+

Er was zelfs nog een taart ( pompoen ) maar die paste er niet meer op, verjaardag van m'n mama met herfst thema. Het brood bij een kaasplankje geserveerd (en nog veel meer herfst lekkers maar daar heb ik geen foto's van)
pi_132727017
het spijt me zeer maar ik vind het onsmakelijk uitzien die kip.
en is er geen Nederlandse benaming voor dat gerecht?
  woensdag 30 oktober 2013 @ 16:21:40 #22
306949 dude1986
Always bored...
pi_132728247
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 12:49 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]

Honeysoy glaze chikiiin
Heerlijk!!
lekker gecarameliseerd. Heb je receptje? :9
pi_132753315


Pizza bites :9
  donderdag 31 oktober 2013 @ 11:43:38 #24
112899 missbehavin
konnichiwa bitches
pi_132754329
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 17:44 schreef regnavetto het volgende:
Kip teriyaki met een courgette champignon stir fry.
[ afbeelding ]
:9
I'm in the basement, you're in the sky
I'm in the basement baby, drop on by
~ this world is only gonna break your heart ~
pi_132762265


Kwaliteit van de foto is bagger omdat ik veel te veel honger had :) Tartaar was trouwens perfect!
pi_132762548
quote:
17s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 11:08 schreef SpaceInvaders het volgende:
[ afbeelding ]

Pizza bites :9
:D gaaf! Lijkt me heel lekker
pi_132771701
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 16:21 schreef dude1986 het volgende:

[..]

Heerlijk!!
lekker gecarameliseerd. Heb je receptje? :9
Jammer dat Prego het er goor uit vind zien. http://www.foodnetwork.co(...)gs-recipe/index.html dit recept komt er wel goed in de buurt. Had het beetje uit de losse pols gedaan. Ik had er zelf nog wel wat hete chili peper bij gedaan. En heel de nacht gemarineerd
pi_132787187


Gisteren lekkere ratatouille sandwiches gemaakt voor de lunch :9
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_132790085


Mozzarella prosciutto basilicum tomaat tosti'tje
pi_132791631
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 12:18 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]

Mozzarella prosciutto basilicum tomaat tosti'tje
Ben je je er bewust van dat je foto's ALTIJD een kwartslag gedraaid zijn?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_132791756
quote:
2s.gif Op vrijdag 1 november 2013 13:16 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ben je je er bewust van dat je foto's ALTIJD een kwartslag gedraaid zijn?
Dit :P krijg er nekpijn van :)
pi_132794243
Serieus? Bij mij staan ze gewoon recht lol.
pi_132794309
Zit je mobiel? Daar staan jouw foto's inderdaad gewoon rechtop bij mij, maar op de pc niet ;)
pi_132796341
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 12:18 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]

Mozzarella prosciutto basilicum tomaat tosti'tje
Ziet er heerlijk uit!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_132797614
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 14:54 schreef regnavetto het volgende:
Serieus? Bij mij staan ze gewoon recht lol.
Draai je ze toevallig in mspaint? Bij mij blijven ze gedraaid ook al zet ik ze recht in paint dus nu gebruik ik lightroom
pi_132798231
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 10:15 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]

Gisteren lekkere ratatouille sandwiches gemaakt voor de lunch :9
Mmmm DE, je brengt me op een idee voor over een tijdje als we gasten hebben die niet blijven eten, maar op de 'thee/borrel' komen!
pi_132799281
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 17:19 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Mmmm DE, je brengt me op een idee voor over een tijdje als we gasten hebben die niet blijven eten, maar op de 'thee/borrel' komen!
oh das ook een goed idee erbij denk ik! Ik eet t graag met een soeppie maar daar past een wijntje natuurlijk ook bij. 😃
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_132799932
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 november 2013 16:09 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ziet er heerlijk uit!
Bedankt! Wat betreft mijn foto's. Ik neem ze met met mijn iphone en upload ze geliojk naar tinypic.
pi_132809391
:9~ dit topic
pi_132819428
Nu ik toch in de tosti fase ben 1je met eigen tapenade


Nu wel rechtop?
  zaterdag 2 november 2013 @ 12:03:13 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  zondag 3 november 2013 @ 20:22:04 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132865184


Weekendlunch: restje lamsschouder met kaki chutney, beetje sjalot en verse koriander. In een kant-en-klare opgewarmde roti. (ja, sorry, had eerst broodjes bedacht, maar bakker had teveel klanten die stonden te wachten en toen dacht ik roti en geen zin om ze zelf te bakken)

(recept van de kaki chutney volgt later deze week op mijn site)
pi_132880597
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 12:49 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]

Honeysoy glaze chikiiin
Beetje hetzelfde idee als ik ooit gemaakt heb. Was op mijn verjaardag overigens ook een succes. Ziet er overigens goed uit regnavetto!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 4 november 2013 @ 09:27:00 #44
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_132881361
Die heb ik ook al vaak gemaakt, die spicey honey chicken! :9 Nomnom!
pi_132886882
En hij is weer gedraaid, ik weet toche cht niet wat ik verkeerd doe:P
  maandag 4 november 2013 @ 13:45:56 #47
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_132887304
Wat deed je anders bij dat plaatje waar het wel lukte? :D
pi_132887366
Wat is er eigenlijk Spaans aan die eieren? :P
pi_132887547
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 13:48 schreef Dragonberry het volgende:
Wat is er eigenlijk Spaans aan die eieren? :P
Dingen als chorizo, geroosterde paprika,paprika poeder, saffraan enz.
pi_132887636
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 13:56 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Dingen als chorizo, geroosterde paprika,paprika poeder, saffraan enz.
klinkt goed!
  maandag 4 november 2013 @ 14:37:11 #51
306949 dude1986
Always bored...
pi_132888988
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 20:22 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Weekendlunch: restje lamsschouder met kaki chutney, beetje sjalot en verse koriander. In een kant-en-klare opgewarmde roti. (ja, sorry, had eerst broodjes bedacht, maar bakker had teveel klanten die stonden te wachten en toen dacht ik roti en geen zin om ze zelf te bakken)

(recept van de kaki chutney volgt later deze week op mijn site)
:9~
lekker! love lam!
pi_132969001
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!

Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen. >:)



Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik. :')

Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren. *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_132969608
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!

Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen. >:)

[ afbeelding ]

Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik. :')

Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren. *)
Het ziet er prachtig uit (leuke vorm ook!), mini, maar ik zou er denk ik geen glazuur over doen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132970740
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 17:40 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Het ziet er prachtig uit (leuke vorm ook!), mini, maar ik zou er denk ik geen glazuur over doen.
Te laat! Lekker hoor, met verse vanille :9 Bovenkant van zo'n brood droogt in de oven altijd een tikkie uit en op deze manier blijft -ie smeuïg. Is trouwens niet het soort glazuur dat hard wordt - hebben we in het Nederlands wellicht een beter woord voor zo'n soort plakkerig blijvende glaze?
Let me see you stripped down to the bone
pi_132971203
kip

edit: Kip Cacciatore 3 uur in de oven op lage temperatuur.

Echt een succes, kip is sappig en valt van het bot als je er ook maar naar kijkt.
pi_132971301
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 17:40 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Het ziet er prachtig uit (leuke vorm ook!), mini, maar ik zou er denk ik geen glazuur over doen.
Juist wel, dat maakt het brooddeeg iets zoeter :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_132971318
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 18:22 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ] kip

edit: Kip Cacciatore 3 uur in de oven op lage temperatuur.

Echt een succes, kip is sappig en valt van het bot als je er ook maar naar kijkt.
Heb je een recept? Lijkt me heerlijk!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_132971334
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!

Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen. >:)

[ afbeelding ]

Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik. :')

Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren. *)
Leuke vorm! Mooi kadootje ook zo :)
pi_132971631
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 18:26 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Heb je een recept? Lijkt me heerlijk!
OP basis hiervan:
http://www.jamieoliver.co(...)ollo-alla-cacciatora

Ik moet wel zeggen dat de wijn een grote rol speelt in de smaak van het gerecht.

Verder heb ik hem in plaats van 1.5 uur op 180 graden 3 uur op 145 met het laatste half uur zonder deksel om de saus wat in te dikken.

Wat betreft ingredienten heb ik er nog geroosterde paprika ingedaan wat een extra zoetje toevoegde aan het gerecht. Ook heb ik een rood pepertje erbij gedaan en thijm. Dacht vooraf dat de smaak dan wat complexer zou zijn en moet zeggen dat ik het deze keer lekkerder vond dan de keer dat ik hem hiervoor maakte plus de kip was sappiger en viel makkelijker van het bot af.

Voor de volgende keer maak ik wel het uiteinde van het pootje schoon, ineens zo'n vet stukje kraakbeen is toch minder aangenaam. Of gewoon kippendijen nemen natuurlijk.
  woensdag 6 november 2013 @ 22:57:14 #60
306949 dude1986
Always bored...
pi_132985365
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!

Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen. >:)

[ afbeelding ]

Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik. :')

Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren. *)
Heerlijk voor de wintermaanden. Lekker met warme choco :). ziet er goed uit!
pi_132994486
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!

Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen. >:)

[ afbeelding ]

Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik. :')

Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren. *)
Ik bak niet zo veel eigenlijk, maar dit ziet er awesome uit. Is et goed te doen voor een beginnende? Zoja receptje plzzz
pi_132997896
Gisteren zoiets simpels en lekkers gemaakt! Rum-Rozijnen Kwarkbolletjes :D

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_133000331
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 11:46 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren zoiets simpels en lekkers gemaakt! Rum-Rozijnen Kwarkbolletjes :D

[ afbeelding ]
:9 Tijd om er eentje op te sturen :Y)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_133000897
quote:
1s.gif Op donderdag 7 november 2013 10:09 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Ik bak niet zo veel eigenlijk, maar dit ziet er awesome uit. Is et goed te doen voor een beginnende? Zoja receptje plzzz
Hartstikke makkelijk! Het deeg heeft alleen twee keer wat rijstijd nodig, dus je bent er wel even mee zoet (ha! zoet!)..

Ik had een paar recepten voor pull apart bread bekeken, maar het uiteindelijk dezxze aangehouden (staan handige foto's van de bereiding bij):
http://cravingchronicles.com/2012/08/09/peach-cinnamon-brown-butter-pull-apart-bread/

Ik heb alleen wel dungesneden plakjes appel gebruikt in plaats van perzik, want herfst. O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_133000941
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 11:46 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren zoiets simpels en lekkers gemaakt! Rum-Rozijnen Kwarkbolletjes :D

[ afbeelding ]
Oe, die ga ik binnenkort eens maken! Wel mét een snuf zout erin en volle kwark. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_133001307
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 12:48 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

:9 Tijd om er eentje op te sturen :Y)
Ik maak ze wel als je volgende week komt :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_133001346
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 13:03 schreef minilot het volgende:

[..]

Oe, die ga ik binnenkort eens maken! Wel mét een snuf zout erin en volle kwark. :9
Vanwege t bakpoeder, wat al veel natrium bevat, had ik maar geen zout gebruikt ;) Maar ben benieuwd wat je ervan vindt, ze waren echt heel lekker :D
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_133002904
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 13:13 schreef DarkElf het volgende:

[..]

Ik maak ze wel als je volgende week komt :)
^O^
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  † In Memoriam † donderdag 7 november 2013 @ 18:13:16 #69
91830 MaximusTG
pi_133012529
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 13:02 schreef minilot het volgende:

[..]

Hartstikke makkelijk! Het deeg heeft alleen twee keer wat rijstijd nodig, dus je bent er wel even mee zoet (ha! zoet!)..

Ik had een paar recepten voor pull apart bread bekeken, maar het uiteindelijk dezxze aangehouden (staan handige foto's van de bereiding bij):
http://cravingchronicles.com/2012/08/09/peach-cinnamon-brown-butter-pull-apart-bread/

Ik heb alleen wel dungesneden plakjes appel gebruikt in plaats van perzik, want herfst. O+
Dat ziet er lekker uit zeg! Misschien maak ik die morgen wel.. Vind de appel ook een goed idee!
pi_133012980
Ik had het wel eens eerder gemaakt, maar dan hartig, met homemade kruidenboter (van zelfgekarnde boter! *) ) en fijngeraspte parmezaan ertussen. Was ook hartstikke lekker, en leuk om te eten natuurlijk, zo bij de soep: steeds een plakje eraf trekken. Je kunt het ook neutraal van smaak houden en dan is het volgens mij ook een geslaagd soort brood om in gezelschap te presenteren. De plakjes laten makkelijk los en zijn vervolgens weer te besmeren met lekkers
Breekbrood, maar dan origineler én makkelijker te beleggen. ^O^

..en laten we uit eerbied voor de naam van dit topic deze inspiratiebron niet vergeten:
http://foodgawker.com/?s=pull+apart

264 recepten! :+
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † donderdag 7 november 2013 @ 18:30:12 #71
91830 MaximusTG
pi_133013180
Maar deze versie is toch zo al lekker neem ik aan? Paar plakjes voor bij de koffie? Ga morgen bij mn ouders langs, dacht, misschien leuk om mee te nemen?
pi_133013263
Jazeker! Zoete versies, zeker geglazuurde, doen het prima bij een kop thee of koffie.
Eventueel extra lik boter erop. :9
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † vrijdag 8 november 2013 @ 12:39:22 #73
91830 MaximusTG
pi_133039676
Hij is goed gelukt hoor! Staat nu verder af te koelen. Heb ook met appel gedaan, maar ook gewelde krenten, en de appels in blokjes (goudreinet):



Bedankt voor de inspiratie ;)!

[ Bericht 0% gewijzigd door MaximusTG op 08-11-2013 13:04:17 ]
pi_133052658
Voor et eerst meatloaf gemaakt. Met triple cooked fries met cajun seasoning en zoet zure sperziebonden
pi_133052742
Heb er ook nog chipotle southwest (zoals die van de subway) erbij gemakat
pi_133053724
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 18:42 schreef regnavetto het volgende:
Voor et eerst meatloaf gemaakt. Met triple cooked fries met cajun seasoning en zoet zure sperziebonden
[ afbeelding ]
Ik heb nog nooit meatloaf op, ziet er een beetje nattig uit. Dacht eerst dat het paté was. Is het ook een beetje nattig of ligt het aan mij?
  vrijdag 8 november 2013 @ 20:02:07 #77
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_133055852
Ik ken meatloaf vooral van Rosanne.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_133060649
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 18:46 schreef regnavetto het volgende:
Heb er ook nog chipotle southwest (zoals die van de subway) erbij gemakat
Geen foto?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_133071556
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 12:39 schreef MaximusTG het volgende:
Hij is goed gelukt hoor! Staat nu verder af te koelen. Heb ook met appel gedaan, maar ook gewelde krenten, en de appels in blokjes (goudreinet):

[ link | afbeelding ]

Bedankt voor de inspiratie ;)!
_O_ Ik wil het opeten :D
pi_133071567
Ik maakte een recept uit mijn Baking Bible van Mary Berry O+

Cappuccino cake

pi_133075438
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 november 2013 19:12 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit meatloaf op, ziet er een beetje nattig uit. Dacht eerst dat het paté was. Is het ook een beetje nattig of ligt het aan mij?
Nee was van binnen lekker sappig, voor een eerste keer niet slecht maar was niet spectaculair. Denk dat er in potentie wel iets heel lekkers van valt te maken.
pi_133075499
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 12:38 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Nee was van binnen lekker sappig, voor een eerste keer niet slecht maar was niet spectaculair. Denk dat er in potentie wel iets heel lekkers van valt te maken.
blijft een grote homp gehakt he :-)
Heb hem ook wel eens een paar keer gemaakt, maar ik vind het meer iets voor een midnight snack dan bij een maaltijd.
pi_133075519
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 12:42 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]

blijft een grote homp gehakt he :-)
Heb hem ook wel eens een paar keer gemaakt, maar ik vind het meer iets voor een midnight snack dan bij een maaltijd.
Ja meer een guilty pleasure inderdaad. Maar wil het volgende x wat meer moderne feel aan geven, weet alleen nog niet hoe :).
  zaterdag 9 november 2013 @ 12:46:26 #85
306949 dude1986
Always bored...
pi_133075599
Russian meatloaf. Net iets anders, Geen hoop vlees in ieder geval.

http://www.allthecooks.com/russian-meatloaf.html
pi_133075634
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 12:42 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Ja meer een guilty pleasure inderdaad. Maar wil het volgende x wat meer moderne feel aan geven, weet alleen nog niet hoe :).
Kaas erin. :7
pi_133076773
Ooo, ik vind gehaktbrood er altijd zo ontzettend onsmakelijk uitzien. Niettemin, in plakken op witte boterhammen, met een lik mayo: :9

quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 12:39 schreef MaximusTG het volgende:
Hij is goed gelukt hoor! Staat nu verder af te koelen. Heb ook met appel gedaan, maar ook gewelde krenten, en de appels in blokjes (goudreinet):

[ link | afbeelding ]

Bedankt voor de inspiratie ;)!
*O* O+ Was het lekker?
Let me see you stripped down to the bone
pi_133076785
quote:
17s.gif Op zaterdag 9 november 2013 02:32 schreef SpaceInvaders het volgende:
Ik maakte een recept uit mijn Baking Bible van Mary Berry O+

Cappuccino cake

[ afbeelding ]
Fraai! En wat een tof blog heb je! O+
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 9 november 2013 @ 13:49:20 #89
306949 dude1986
Always bored...
pi_133077207
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 13:32 schreef minilot het volgende:

[..]

Fraai! En wat een tof blog heb je! O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_133077263
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 9 november 2013 @ 18:43:54 #91
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_133084397
quote:
17s.gif Op zaterdag 9 november 2013 02:32 schreef SpaceInvaders het volgende:
Ik maakte een recept uit mijn Baking Bible van Mary Berry O+

Cappuccino cake

[ afbeelding ]
Heb je het recept ook? Leuk blog inderdaad.
Siesta & Fiesta!
pi_133096464
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 12:37 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]

Foccacciaaa
Dat wil ik nog steeds eens maken maar ik durf nooit :')
pi_133096516
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 13:32 schreef minilot het volgende:

[..]

Fraai! En wat een tof blog heb je! O+
Dankjewel O+
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 13:49 schreef dude1986 het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:D Ik zal het doorgeven ;)
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 november 2013 18:43 schreef Bramito het volgende:

[..]

Heb je het recept ook? Leuk blog inderdaad.
Jup! Is hier te vinden http://www.mykitchentable(...)rry-cappuccino-cake/
  † In Memoriam † zondag 10 november 2013 @ 00:31:59 #94
91830 MaximusTG
pi_133097260
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 13:32 schreef minilot het volgende:
Ooo, ik vind gehaktbrood er altijd zo ontzettend onsmakelijk uitzien. Niettemin, in plakken op witte boterhammen, met een lik mayo: :9

[..]

*O* O+ Was het lekker?
Ja hij was echt heel lekker! Werd goed ontvangen zeg maar :). Krenten smaakten er goed in. Denk dat iets van pecan- of walnoten er ook nog wel bij past.
  zondag 10 november 2013 @ 09:05:03 #96
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_133101855
quote:
17s.gif Op zondag 10 november 2013 00:11 schreef SpaceInvaders het volgende:

[..]

Dankjewel O+

[..]

:D Ik zal het doorgeven ;)

[..]

Jup! Is hier te vinden http://www.mykitchentable(...)rry-cappuccino-cake/
Mijn dank is groot, die krijgt mijn schoonmoeder volgende week op haar verjaardag.
Siesta & Fiesta!
pi_133104008
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 08:37 schreef regnavetto het volgende:
http://www.spacelifethoughts.com/food-pizza-bites/

Dit ziet er ZO lekker uit. Ik moet het gelijkmaken.
Wel met salami dan, ik vond dit een beetje saai met ham :P
Vorige week nog een keer met salami gemaakt en dat was super!
pi_133104379
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 08:37 schreef regnavetto het volgende:
http://www.spacelifethoughts.com/food-pizza-bites/

Dit ziet er ZO lekker uit. Ik moet het gelijkmaken.
Zo gezegd, zo gedaan.

pi_133106363
Dit hoofdgerecht van golfer wat ie gisteren maakte past hier ook wel vind ik :9


Je ziet geroosterde venkel en winterpeen, zelfgemaakte bitterbal en erachter kroket van draadjesvlees, pastinaak/aardappelpuree en pastinaakchips.
En tuinerwtjes.
In het witte kommetje draadjesvleesjus.
pi_133111596
Draadjesvleesjus! ^O^ Klinkt goed Bloes!

Hier maar weer een testje gedaan voor kerstdag, varkenssaucijsjes in pretzeldeeg + een variatie op deze appelketchup van Kayotic Kitchen:



[ Bericht 7% gewijzigd door minilot op 10-11-2013 16:15:26 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_133117023
Hmm Mini en Bluezz ik krijg weer trek :9
  zondag 10 november 2013 @ 18:57:28 #102
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_133118128


Ciabattabroodje, varkensfilet met chutney van sharon fruit (in de herhaling).
pi_133156624


In plaats van mn pulled pork plan, heb ik gekozen voor een st louis pork steak (maar dan uit d eoven)
pi_133156863
Misschien een stomme vraag, maar zouden je de foto's een volgende keer misschien iets kleiner kunnen maken? Weet niet of het daardoor komt, maar hij laad echt ongelofelijk lang.
pi_133156899
quote:
14s.gif Op maandag 11 november 2013 19:03 schreef Myraela het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar zouden je de foto's een volgende keer misschien iets kleiner kunnen maken? Weet niet of het daardoor komt, maar hij laad echt ongelofelijk lang.
ja, hij is echt gigantisch
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 11 november 2013 @ 19:21:33 #106
306949 dude1986
Always bored...
pi_133157514
quote:
14s.gif Op maandag 11 november 2013 19:03 schreef Myraela het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar zouden je de foto's een volgende keer misschien iets kleiner kunnen maken? Weet niet of het daardoor komt, maar hij laad echt ongelofelijk lang.
traag internet? of ben je mobiel.
pi_133157590
quote:
14s.gif Op maandag 11 november 2013 19:03 schreef Myraela het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar zouden je de foto's een volgende keer misschien iets kleiner kunnen maken? Weet niet of het daardoor komt, maar hij laad echt ongelofelijk lang.
My bad. Ik upload altijd direct van mn mobiel
pi_133157616
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 13:02 schreef minilot het volgende:

[..]

Hartstikke makkelijk! Het deeg heeft alleen twee keer wat rijstijd nodig, dus je bent er wel even mee zoet (ha! zoet!)..

Ik had een paar recepten voor pull apart bread bekeken, maar het uiteindelijk dezxze aangehouden (staan handige foto's van de bereiding bij):
http://cravingchronicles.com/2012/08/09/peach-cinnamon-brown-butter-pull-apart-bread/

Ik heb alleen wel dungesneden plakjes appel gebruikt in plaats van perzik, want herfst. O+
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 18:13 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Dat ziet er lekker uit zeg! Misschien maak ik die morgen wel.. Vind de appel ook een goed idee!
Vraagje aan jullie! :) Dat brood zag er zo heerlijk uit, dat ik maar 'ns 'n poging ben gaan doen. Liep alleen tegen wat probleempjes aan en daar hebben jullie vast meer ervaring mee! Allereerst het gist, ik heb van die zakjes instant gist en de omrekening leek niet helemaal te kloppen (active dry is toch wat anders?), dus de eerste poging kwam amper omhoog. De 2e keer ging dat al een stuk beter, maar mislukt het als ik teveel gist toe zou voegen? En mijn deeg was echt zo ontzettend plakkerig, heb er erg veel bloem extra bij moeten doen om het een beetje handelbaar te maken. Hadden jullie dat ook? Beide pogingen smaakten wel erg goed, dus wil liever nog verder gaan met dit recept zodat ik een beter gevoel krijg voor bakken met gist en de temp van mijn combi magnetron enzo :) In ieder geval bedankt voor de heerlijke inspiratie! :Y)
  † In Memoriam † maandag 11 november 2013 @ 19:29:54 #109
91830 MaximusTG
pi_133157843
Welke omzetting heb je gebruikt?

Voor het deeg heb ik gebruikt:

375 gram Bio Tarwebloem van AH (+dus 2 tblsp extra bloem)
55 gram suiker
2 tsp instant gist (idd iets minder dan active dry yeast, maar met kleine broden komt het niet zo nauw hoor)
1/2 tsp zout
boter, geschat 4 tablesp.
80 gram melk
60 gram water
1 tsp vanille extr.
2 L eieren, AH.

Ik heb de melk afgewogen, met het water, en de boter. Dat in zn geheel op laag vuur tot boter begint te smelten. Voor de boter helemaal gesmolten is eraf, en laten afkoelen tot lauw.
Dan de rest mengen in de kom, de 2 eieren erbij. Melk, water en botermengsel erdoor.
Dat omroeren tot 1 massa. Met deeghaken gekneed. Was nog te nat, dus heb er 2 tablespoons bloem bij gedaan. Daarna verder gekneed. Dan merk je op een gegeven moment echt dat het deeg sterker wordt, naar zichzelf toetrekt, en van de rand van de kom los komt. Maar het is nog steeds best plakkerig hoor!
Dan met iets van een spatel alles naar bodem werken, afdekken, rijzen. Dan storten op werkblad met wat bloem eronder, beetje bloem erover. Opbollen. Laten rusten. Dan uitrollen.
pi_133158317
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 19:29 schreef MaximusTG het volgende:
Welke omzetting heb je gebruikt?

Voor het deeg heb ik gebruikt:

375 gram Bio Tarwebloem van AH (+dus 2 tblsp extra bloem)
55 gram suiker
2 tsp instant gist (idd iets minder dan active dry yeast, maar met kleine broden komt het niet zo nauw hoor)
1/2 tsp zout
boter, geschat 4 tablesp.
80 gram melk
60 gram water
1 tsp vanille extr.
2 L eieren, AH.

Ik heb de melk afgewogen, met het water, en de boter. Dat in zn geheel op laag vuur tot boter begint te smelten. Voor de boter helemaal gesmolten is eraf, en laten afkoelen tot lauw.
Dan de rest mengen in de kom, de 2 eieren erbij. Melk, water en botermengsel erdoor.
Dat omroeren tot 1 massa. Met deeghaken gekneed. Was nog te nat, dus heb er 2 tablespoons bloem bij gedaan. Daarna verder gekneed. Dan merk je op een gegeven moment echt dat het deeg sterker wordt, naar zichzelf toetrekt, en van de rand van de kom los komt. Maar het is nog steeds best plakkerig hoor!
Dan met iets van een spatel alles naar bodem werken, afdekken, rijzen. Dan storten op werkblad met wat bloem eronder, beetje bloem erover. Opbollen. Laten rusten. Dan uitrollen.
Ahh super, dankjewel! Ik heb van die cups, al weet ik niet of ze helemaal kloppen, maar heb wel een fatsoenlijke keukenweegschaal. Dus ik ga 'm van de week zo eens proberen! :) Het deeg kwam idd van de kom af, maar er stond dat je het even kort door moest kneden en ik had dat gedaan voor de 1ste keer rijzen, toen plakte het echt zo enorm en zat alles vervolgens onder (probeer maar 'ns 'n kraan open te draaien met deeghandjes :')).
  † In Memoriam † maandag 11 november 2013 @ 19:49:29 #111
91830 MaximusTG
pi_133158778
Ja, zoiets staat er idd, dat heb ik niet gedaan, imho is dat nl. een beetje onzin, om er een bal van te maken voor het vormen van het deeg (of het nu dit soort deeg is of een normaler brooddeeg). Je laat het toch nog eerst rijzen.
Dus ik haal na het kneden de handmixer met deeghaken uit de kom, en met zo'n siliconen spatel (die zijn ideaal daar voor!) haal ik het restje deeg van de deeghaken en werk de restjes e.d. naar beneden, en gebruik de spatel om er dus een "bal" van te maken onder in de kom.
Dan ná de rijs haal je het er met de spatel uit op een bebloemd werkblad en vorm ik er een bal van. Zie bv deze foto's - is van een ander brood, maar het idee is hetzelfde.


(klikbaar)
Dit is dus het eerste moment dat ik het deeg echt met mn handen hoef aan te raken :P.
pi_133159012
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 19:49 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, zoiets staat er idd, dat heb ik niet gedaan, imho is dat nl. een beetje onzin, om er een bal van te maken voor het vormen van het deeg (of het nu dit soort deeg is of een normaler brooddeeg). Je laat het toch nog eerst rijzen.
Dus ik haal na het kneden de handmixer met deeghaken uit de kom, en met zo'n siliconen spatel (die zijn ideaal daar voor!) haal ik het restje deeg van de deeghaken en werk de restjes e.d. naar beneden, en gebruik de spatel om er dus een "bal" van te maken onder in de kom.
Dan ná de rijs haal je het er met de spatel uit op een bebloemd werkblad en vorm ik er een bal van. Zie bv deze foto's - is van een ander brood, maar het idee is hetzelfde.

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
(klikbaar)
Dit is dus het eerste moment dat ik het deeg echt met mn handen hoef aan te raken :P.
Helemaal duidelijk, en bedankt voor de foto's :) Zelfde soort aanrechtblad aan 1 kant, het bleef na het rijzen niet echt aan het blad plakken, maar mag dus best wat meer bloem gebruiken om dat ook goed te voorkomen! Vond het erg leuk om zo met dat deeg bezig te zijn en het te zien rijzen, laat van de week nog even weten of het met je aanpassingen beter gaat! *O*
pi_133254482
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 19:29 schreef MaximusTG het volgende:
Welke omzetting heb je gebruikt?

Voor het deeg heb ik gebruikt:

375 gram Bio Tarwebloem van AH (+dus 2 tblsp extra bloem)
55 gram suiker
2 tsp instant gist (idd iets minder dan active dry yeast, maar met kleine broden komt het niet zo nauw hoor)
1/2 tsp zout
boter, geschat 4 tablesp.
80 gram melk
60 gram water
1 tsp vanille extr.
2 L eieren, AH.

Ik heb de melk afgewogen, met het water, en de boter. Dat in zn geheel op laag vuur tot boter begint te smelten. Voor de boter helemaal gesmolten is eraf, en laten afkoelen tot lauw.
Dan de rest mengen in de kom, de 2 eieren erbij. Melk, water en botermengsel erdoor.
Dat omroeren tot 1 massa. Met deeghaken gekneed. Was nog te nat, dus heb er 2 tablespoons bloem bij gedaan. Daarna verder gekneed. Dan merk je op een gegeven moment echt dat het deeg sterker wordt, naar zichzelf toetrekt, en van de rand van de kom los komt. Maar het is nog steeds best plakkerig hoor!
Dan met iets van een spatel alles naar bodem werken, afdekken, rijzen. Dan storten op werkblad met wat bloem eronder, beetje bloem erover. Opbollen. Laten rusten. Dan uitrollen.
Gelukt! Hartstikke bedankt voor je hulp! ^O^
  † In Memoriam † donderdag 14 november 2013 @ 15:54:37 #114
91830 MaximusTG
pi_133254518
Zeker in dit topic hoort daar dan wel een foto bij he! Graag gedaan!
pi_133255029
Crappy foonpic, meteen uit de oven :)

Hapje uit het midden komt van prikken of 't gaar was, en dat was ie, kwam meteen wat mee los (hij smaakt goed :Y)). Breken doet ie dus ook goed! Het was even puzzelen met m'n combimagnetron, heb 'm af moeten dekken met folie, en nu op naar het volgende baksel! Van de week maar weer 'ns in het broodbaktopic rondkijken :)
  zondag 17 november 2013 @ 12:46:02 #116
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_133344024
quote:
0s.gif Op donderdag 14 november 2013 16:09 schreef Holyme het volgende:
Crappy foonpic, meteen uit de oven :)
[ afbeelding ]
Hapje uit het midden komt van prikken of 't gaar was, en dat was ie, kwam meteen wat mee los (hij smaakt goed :Y)). Breken doet ie dus ook goed! Het was even puzzelen met m'n combimagnetron, heb 'm af moeten dekken met folie, en nu op naar het volgende baksel! Van de week maar weer 'ns in het broodbaktopic rondkijken :)
Leuk! Ik heb net een hartige variant met blauwe kaas en gemarineerde peer gemaakt, het ruikt al erg lekker.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_133347622
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2013 15:43 schreef lemonlime het volgende:

[..]

Leuk! Ik heb net een hartige variant met blauwe kaas en gemarineerde peer gemaakt, het ruikt al erg lekker.
Klinkt goed, binnenkort ook eens een hartige variant proberen! Hopelijk dan wel wat meer Foodgawker-waardige foto's :)
pi_133411717


Chili cheese fries. Had er niet veel vertrouwen in, maar vond het een ontzettend lekkere combinatie.
  † In Memoriam † dinsdag 19 november 2013 @ 15:58:03 #121
91830 MaximusTG
pi_133413656
Ziet er lekker uit! Ga ik ook proberen!
pi_133417706
Kaas moet wel gesmolten zijn :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_133425842
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 november 2013 18:11 schreef FutureFairytale het volgende:
Kaas moet wel gesmolten zijn :9
Ik heb geen grill in mijn gasoven, dus maar zo gedaan. Door de warmte van de chili smolt het ook wat.
pi_133543638
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_133661033
Simpelste koekjes ever!



Recept hier :)
pi_133709071


Worteltaart met walnoten en roomkaas icing ala Ottolenghi.
pi_133710568
Oehhh, die worteltaart is lekker he? :9 heb hem hier ook al eens gepost
pi_133712921
Oeh worteltaart O+ ziet er super goed uit!
pi_133714849
Het is niet echt een culinair hoogstandje, maar het was wel erg lekker. O+ Spinazie chips

pi_133715566
quote:
14s.gif Op donderdag 28 november 2013 17:34 schreef Myraela het volgende:
Het is niet echt een culinair hoogstandje, maar het was wel erg lekker. O+ Spinazie chips

[ link | afbeelding ]
Ik vind al die groentechips recepten allemaal verrassend lekker :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_133716032
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 13:52 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]

Worteltaart met walnoten en roomkaas icing ala Ottolenghi.
Die ziet er echt geweldig uit, ik wil een hapje kunnen nemen ;(
quote:
14s.gif Op donderdag 28 november 2013 17:34 schreef Myraela het volgende:
Het is niet echt een culinair hoogstandje, maar het was wel erg lekker. O+ Spinazie chips

[ link | afbeelding ]
Dat wil ik ook nog eens proberen! Samen met boerenkoolchips :D
pi_133717258


Krabravioli, tomatensalsa, pompoenpuree, pompoenchips en geroosterde pompoenzaadjes.
pi_133723085
Tnx :). Ja die taart is echt super. Was een beetje hannesen met de tig kommetjes die ik gebruikte, maar verder makkelijk te doen.
  zaterdag 30 november 2013 @ 16:39:09 #135
285441 bellabeauti
in dubio abstine
pi_133776566
quote:
17s.gif Op donderdag 28 november 2013 18:21 schreef SpaceInvaders het volgende:

[..]

Die ziet er echt geweldig uit, ik wil een hapje kunnen nemen ;(

[..]

Dat wil ik ook nog eens proberen! Samen met boerenkoolchips :D
Ja ik zou ook graag een keer groente chips willen maken! Waar kan je ongesneden boerenkool kopen? Dat is zo verrekt moeilijk te vinden ...
pi_133776662
quote:
18s.gif Op zaterdag 30 november 2013 16:39 schreef bellabeauti het volgende:

[..]

Ja ik zou ook graag een keer groente chips willen maken! Waar kan je ongesneden boerenkool kopen? Dat is zo verrekt moeilijk te vinden ...
Op de markt? Of bij een groenteboer? Ik zag laatst iemand die gewoon gesneden boerenkool uit een zak had genomen trouwens :)
pi_134229220


Ook weer eens wat gemaakt! "Orange Rocky Road Clusters". Erg makkelijk, erg lekker. Voor vanavond na baantraining met hardloopclub :9
Ja doei.
pi_134255722
Ik had net koekjes met chaithee-smaak:



Recept en info in het kerstdinertopic ~:)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134351422
quote:
_O_ Ik wil het, NUUUU

quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 10:51 schreef minilot het volgende:
Ik had net koekjes met chaithee-smaak:

[ afbeelding ]

Recept en info in het kerstdinertopic ~:)
Zien er heerlijk en mooi uit!
pi_134395910
Koud buiten en koud in huis, dus zin in iets warms als ontbijt net:



Restjes uit de keuken: aardappelen, uien, groene kool en spekkies. :9

quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 23:47 schreef SpaceInvaders het volgende:
Zien er heerlijk en mooi uit!
Naja, zoals je kon lezen in het gelinkte topic waren ze niet erg geniaal om te eten. :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_134395956
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 10:11 schreef minilot het volgende:
Koud buiten en koud in huis, dus zin in iets warms als ontbijt net:

[ afbeelding ]

Restjes uit de keuken: aardappelen, uien, groene kool en spekkies. :9

[..]

Naja, zoals je kon lezen in het gelinkte topic waren ze niet erg geniaal om te eten. :')
Oh daar ben ik nog niet geweest, even kijken _O-
pi_134396037
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 19:00 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]

Krabravioli, tomatensalsa, pompoenpuree, pompoenchips en geroosterde pompoenzaadjes.
Hela, ik had hier helemaal overheen gekeken. Beetje restaurantje aan het spelen, als ik die bordopmaak zo zie? :+
Heb je toevallig een recept beschikbaar voor die krabravioli? Lijkt me lekker! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_134397695
Okay, het zal er nooit echt smakelijk uit gaan zien. Maar het is wel onwijs lekker. Super dikke erwtensoep. O+

pi_134414295

Boekoeloekoe burger :D Was beter dan verwacht, veel beter dan vega burgers (kant en klaar) die ik ooit heb geprobeerd. Maar ik prefereer toch vleesch :Y)
pi_134453071
Lekker Bananen Chocoladebrood gebakken :9

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_134453225
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 16:05 schreef DarkElf het volgende:
Lekker Bananen Chocoladebrood gebakken :9

[ afbeelding ]
:~
pi_134480898
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 10:16 schreef minilot het volgende:

[..]

Hela, ik had hier helemaal overheen gekeken. Beetje restaurantje aan het spelen, als ik die bordopmaak zo zie? :+
Heb je toevallig een recept beschikbaar voor die krabravioli? Lijkt me lekker! :9
Ik kook om eerlijk te zijn niet zo heel veel met recepten. Vulling was ricotta met krabvlees, flink wat peper, gedroogd pepertje, citroenrasp en een heel klein beetje sap (niet teveel anders wordt de ravioli zompig.) Dus het is vooral de krab laten 'shinen'. Dus krabverhouding vs ricotta mag best royaal zijn.
pi_134600426
Hier al een tijdje niet meer gepost.

Cig Kofte



Gozleme



Lahmacun

pi_134600903
quote:
17s.gif Op maandag 23 december 2013 11:59 schreef Bortecinem het volgende:
Hier al een tijdje niet meer gepost.

Lahmacun

[ afbeelding ]
hmm deze ga ik binnenkort eens proberen :9
pi_134601039
quote:
17s.gif Op maandag 23 december 2013 11:59 schreef Bortecinem het volgende:
Hier al een tijdje niet meer gepost.

Lahmacun

[ afbeelding ]
Die zien er supergoed uit. O+
pi_134602621
Dank je wel!

@Deeltjesversneller, succes en post het resultaat hier!
pi_134602978
Borte ik ga zo je gozleme proberen :)
pi_134603472
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 13:10 schreef Stimorol- het volgende:
Borte ik ga zo je gozleme proberen :)
Good luck. :Y
pi_134610180
quote:
14s.gif Op maandag 23 december 2013 13:22 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Good luck. :Y
Done! Heb ze alleen niet zo dun en knapperig als ik wil ;(
pi_134610274
quote:
1s.gif Op maandag 23 december 2013 16:10 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Done! Heb ze alleen niet zo dun en knapperig als ik wil ;(
Heb je een foto? Dunner maken zou geen probleem moeten zijn mits je niet te veel vulling gebruikt. En heb je boter gebruikt? Dat helpt vaak ook bij de knapperigheid.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')