abonnement Unibet Coolblue
  maandag 4 november 2013 @ 14:37:11 #51
306949 dude1986
Always bored...
pi_132888988
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 20:22 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Weekendlunch: restje lamsschouder met kaki chutney, beetje sjalot en verse koriander. In een kant-en-klare opgewarmde roti. (ja, sorry, had eerst broodjes bedacht, maar bakker had teveel klanten die stonden te wachten en toen dacht ik roti en geen zin om ze zelf te bakken)

(recept van de kaki chutney volgt later deze week op mijn site)
:9~
lekker! love lam!
pi_132969001
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!

Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen. >:)



Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik. :')

Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren. *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_132969608
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!

Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen. >:)

[ afbeelding ]

Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik. :')

Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren. *)
Het ziet er prachtig uit (leuke vorm ook!), mini, maar ik zou er denk ik geen glazuur over doen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132970740
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 17:40 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Het ziet er prachtig uit (leuke vorm ook!), mini, maar ik zou er denk ik geen glazuur over doen.
Te laat! Lekker hoor, met verse vanille :9 Bovenkant van zo'n brood droogt in de oven altijd een tikkie uit en op deze manier blijft -ie smeuïg. Is trouwens niet het soort glazuur dat hard wordt - hebben we in het Nederlands wellicht een beter woord voor zo'n soort plakkerig blijvende glaze?
Let me see you stripped down to the bone
pi_132971203
kip

edit: Kip Cacciatore 3 uur in de oven op lage temperatuur.

Echt een succes, kip is sappig en valt van het bot als je er ook maar naar kijkt.
pi_132971301
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 17:40 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Het ziet er prachtig uit (leuke vorm ook!), mini, maar ik zou er denk ik geen glazuur over doen.
Juist wel, dat maakt het brooddeeg iets zoeter :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_132971318
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 18:22 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ] kip

edit: Kip Cacciatore 3 uur in de oven op lage temperatuur.

Echt een succes, kip is sappig en valt van het bot als je er ook maar naar kijkt.
Heb je een recept? Lijkt me heerlijk!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_132971334
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!

Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen. >:)

[ afbeelding ]

Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik. :')

Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren. *)
Leuke vorm! Mooi kadootje ook zo :)
pi_132971631
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 18:26 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Heb je een recept? Lijkt me heerlijk!
OP basis hiervan:
http://www.jamieoliver.co(...)ollo-alla-cacciatora

Ik moet wel zeggen dat de wijn een grote rol speelt in de smaak van het gerecht.

Verder heb ik hem in plaats van 1.5 uur op 180 graden 3 uur op 145 met het laatste half uur zonder deksel om de saus wat in te dikken.

Wat betreft ingredienten heb ik er nog geroosterde paprika ingedaan wat een extra zoetje toevoegde aan het gerecht. Ook heb ik een rood pepertje erbij gedaan en thijm. Dacht vooraf dat de smaak dan wat complexer zou zijn en moet zeggen dat ik het deze keer lekkerder vond dan de keer dat ik hem hiervoor maakte plus de kip was sappiger en viel makkelijker van het bot af.

Voor de volgende keer maak ik wel het uiteinde van het pootje schoon, ineens zo'n vet stukje kraakbeen is toch minder aangenaam. Of gewoon kippendijen nemen natuurlijk.
  woensdag 6 november 2013 @ 22:57:14 #60
306949 dude1986
Always bored...
pi_132985365
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!

Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen. >:)

[ afbeelding ]

Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik. :')

Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren. *)
Heerlijk voor de wintermaanden. Lekker met warme choco :). ziet er goed uit!
pi_132994486
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!

Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen. >:)

[ afbeelding ]

Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik. :')

Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren. *)
Ik bak niet zo veel eigenlijk, maar dit ziet er awesome uit. Is et goed te doen voor een beginnende? Zoja receptje plzzz
pi_132997896
Gisteren zoiets simpels en lekkers gemaakt! Rum-Rozijnen Kwarkbolletjes :D

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_133000331
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 11:46 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren zoiets simpels en lekkers gemaakt! Rum-Rozijnen Kwarkbolletjes :D

[ afbeelding ]
:9 Tijd om er eentje op te sturen :Y)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_133000897
quote:
1s.gif Op donderdag 7 november 2013 10:09 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Ik bak niet zo veel eigenlijk, maar dit ziet er awesome uit. Is et goed te doen voor een beginnende? Zoja receptje plzzz
Hartstikke makkelijk! Het deeg heeft alleen twee keer wat rijstijd nodig, dus je bent er wel even mee zoet (ha! zoet!)..

Ik had een paar recepten voor pull apart bread bekeken, maar het uiteindelijk dezxze aangehouden (staan handige foto's van de bereiding bij):
http://cravingchronicles.com/2012/08/09/peach-cinnamon-brown-butter-pull-apart-bread/

Ik heb alleen wel dungesneden plakjes appel gebruikt in plaats van perzik, want herfst. O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_133000941
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 11:46 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren zoiets simpels en lekkers gemaakt! Rum-Rozijnen Kwarkbolletjes :D

[ afbeelding ]
Oe, die ga ik binnenkort eens maken! Wel mét een snuf zout erin en volle kwark. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_133001307
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 12:48 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

:9 Tijd om er eentje op te sturen :Y)
Ik maak ze wel als je volgende week komt :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_133001346
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 13:03 schreef minilot het volgende:

[..]

Oe, die ga ik binnenkort eens maken! Wel mét een snuf zout erin en volle kwark. :9
Vanwege t bakpoeder, wat al veel natrium bevat, had ik maar geen zout gebruikt ;) Maar ben benieuwd wat je ervan vindt, ze waren echt heel lekker :D
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_133002904
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 13:13 schreef DarkElf het volgende:

[..]

Ik maak ze wel als je volgende week komt :)
^O^
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  † In Memoriam † donderdag 7 november 2013 @ 18:13:16 #69
91830 MaximusTG
pi_133012529
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 13:02 schreef minilot het volgende:

[..]

Hartstikke makkelijk! Het deeg heeft alleen twee keer wat rijstijd nodig, dus je bent er wel even mee zoet (ha! zoet!)..

Ik had een paar recepten voor pull apart bread bekeken, maar het uiteindelijk dezxze aangehouden (staan handige foto's van de bereiding bij):
http://cravingchronicles.com/2012/08/09/peach-cinnamon-brown-butter-pull-apart-bread/

Ik heb alleen wel dungesneden plakjes appel gebruikt in plaats van perzik, want herfst. O+
Dat ziet er lekker uit zeg! Misschien maak ik die morgen wel.. Vind de appel ook een goed idee!
pi_133012980
Ik had het wel eens eerder gemaakt, maar dan hartig, met homemade kruidenboter (van zelfgekarnde boter! *) ) en fijngeraspte parmezaan ertussen. Was ook hartstikke lekker, en leuk om te eten natuurlijk, zo bij de soep: steeds een plakje eraf trekken. Je kunt het ook neutraal van smaak houden en dan is het volgens mij ook een geslaagd soort brood om in gezelschap te presenteren. De plakjes laten makkelijk los en zijn vervolgens weer te besmeren met lekkers
Breekbrood, maar dan origineler én makkelijker te beleggen. ^O^

..en laten we uit eerbied voor de naam van dit topic deze inspiratiebron niet vergeten:
http://foodgawker.com/?s=pull+apart

264 recepten! :+
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † donderdag 7 november 2013 @ 18:30:12 #71
91830 MaximusTG
pi_133013180
Maar deze versie is toch zo al lekker neem ik aan? Paar plakjes voor bij de koffie? Ga morgen bij mn ouders langs, dacht, misschien leuk om mee te nemen?
pi_133013263
Jazeker! Zoete versies, zeker geglazuurde, doen het prima bij een kop thee of koffie.
Eventueel extra lik boter erop. :9
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † vrijdag 8 november 2013 @ 12:39:22 #73
91830 MaximusTG
pi_133039676
Hij is goed gelukt hoor! Staat nu verder af te koelen. Heb ook met appel gedaan, maar ook gewelde krenten, en de appels in blokjes (goudreinet):



Bedankt voor de inspiratie ;)!

[ Bericht 0% gewijzigd door MaximusTG op 08-11-2013 13:04:17 ]
pi_133052658
Voor et eerst meatloaf gemaakt. Met triple cooked fries met cajun seasoning en zoet zure sperziebonden
pi_133052742
Heb er ook nog chipotle southwest (zoals die van de subway) erbij gemakat
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')