quote:Op zondag 3 november 2013 20:22 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Weekendlunch: restje lamsschouder met kaki chutney, beetje sjalot en verse koriander. In een kant-en-klare opgewarmde roti. (ja, sorry, had eerst broodjes bedacht, maar bakker had teveel klanten die stonden te wachten en toen dacht ik roti en geen zin om ze zelf te bakken)
(recept van de kaki chutney volgt later deze week op mijn site)
Het ziet er prachtig uit (leuke vorm ook!), mini, maar ik zou er denk ik geen glazuur over doen.quote:Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!
Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen.![]()
[ afbeelding ]
Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik.![]()
Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren.
Te laat! Lekker hoor, met verse vanillequote:Op woensdag 6 november 2013 17:40 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het ziet er prachtig uit (leuke vorm ook!), mini, maar ik zou er denk ik geen glazuur over doen.
Juist wel, dat maakt het brooddeeg iets zoeterquote:Op woensdag 6 november 2013 17:40 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het ziet er prachtig uit (leuke vorm ook!), mini, maar ik zou er denk ik geen glazuur over doen.
Heb je een recept? Lijkt me heerlijk!quote:Op woensdag 6 november 2013 18:22 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ] kip
edit: Kip Cacciatore 3 uur in de oven op lage temperatuur.
Echt een succes, kip is sappig en valt van het bot als je er ook maar naar kijkt.
Leuke vorm! Mooi kadootje ook zoquote:Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!
Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen.![]()
[ afbeelding ]
Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik.![]()
Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren.
OP basis hiervan:quote:Op woensdag 6 november 2013 18:26 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Heb je een recept? Lijkt me heerlijk!
Heerlijk voor de wintermaanden. Lekker met warme chocoquote:Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!
Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen.![]()
[ afbeelding ]
Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik.![]()
Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren.
Ik bak niet zo veel eigenlijk, maar dit ziet er awesome uit. Is et goed te doen voor een beginnende? Zoja receptje plzzzquote:Op woensdag 6 november 2013 17:27 schreef minilot het volgende:
Love kaki vooral! Nooit aan gedacht om er chutney mee te maken, lepel ze altijd gewoon leeg.. Goed idee dus!
Ik zit momenteel tot over mijn oren in een verhuizing, dus vandaar het gebrek aan foto's in dit topic, maar ondanks nog een triljoen dozen uit te pakken kon ik het vanmiddag niet langer laten om de 'nieuwe' oven in het huis waar we sinds een week wonen uit te proberen.![]()
[ afbeelding ]
Het is zo'n pull apart bread, met een vulling van appel en kaneel. In een kartonnetje, want mijn ovenschalen zitten nog ingepakt. Ergens. Denk ik. Hoop ik.![]()
Het huis ruikt nu bijzonder knus naar appelflappen en straks gooi ik nog een vanille-glazuur over het brood. Indien lekker maak ik morgen nog een batch, voor de nieuwe buren.
quote:Op donderdag 7 november 2013 11:46 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren zoiets simpels en lekkers gemaakt! Rum-Rozijnen Kwarkbolletjes![]()
[ afbeelding ]
Hartstikke makkelijk! Het deeg heeft alleen twee keer wat rijstijd nodig, dus je bent er wel even mee zoet (ha! zoet!)..quote:Op donderdag 7 november 2013 10:09 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Ik bak niet zo veel eigenlijk, maar dit ziet er awesome uit. Is et goed te doen voor een beginnende? Zoja receptje plzzz
Oe, die ga ik binnenkort eens maken! Wel mét een snuf zout erin en volle kwark.quote:Op donderdag 7 november 2013 11:46 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren zoiets simpels en lekkers gemaakt! Rum-Rozijnen Kwarkbolletjes![]()
[ afbeelding ]
Vanwege t bakpoeder, wat al veel natrium bevat, had ik maar geen zout gebruiktquote:Op donderdag 7 november 2013 13:03 schreef minilot het volgende:
[..]
Oe, die ga ik binnenkort eens maken! Wel mét een snuf zout erin en volle kwark.
quote:Op donderdag 7 november 2013 13:13 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Ik maak ze wel als je volgende week komt
Dat ziet er lekker uit zeg! Misschien maak ik die morgen wel.. Vind de appel ook een goed idee!quote:Op donderdag 7 november 2013 13:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Hartstikke makkelijk! Het deeg heeft alleen twee keer wat rijstijd nodig, dus je bent er wel even mee zoet (ha! zoet!)..
Ik had een paar recepten voor pull apart bread bekeken, maar het uiteindelijk dezxze aangehouden (staan handige foto's van de bereiding bij):
http://cravingchronicles.com/2012/08/09/peach-cinnamon-brown-butter-pull-apart-bread/
Ik heb alleen wel dungesneden plakjes appel gebruikt in plaats van perzik, want herfst.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |