ja, hij is echt gigantischquote:Op maandag 11 november 2013 19:03 schreef Myraela het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar zouden je de foto's een volgende keer misschien iets kleiner kunnen maken? Weet niet of het daardoor komt, maar hij laad echt ongelofelijk lang.
traag internet? of ben je mobiel.quote:Op maandag 11 november 2013 19:03 schreef Myraela het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar zouden je de foto's een volgende keer misschien iets kleiner kunnen maken? Weet niet of het daardoor komt, maar hij laad echt ongelofelijk lang.
My bad. Ik upload altijd direct van mn mobielquote:Op maandag 11 november 2013 19:03 schreef Myraela het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar zouden je de foto's een volgende keer misschien iets kleiner kunnen maken? Weet niet of het daardoor komt, maar hij laad echt ongelofelijk lang.
quote:Op donderdag 7 november 2013 13:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Hartstikke makkelijk! Het deeg heeft alleen twee keer wat rijstijd nodig, dus je bent er wel even mee zoet (ha! zoet!)..
Ik had een paar recepten voor pull apart bread bekeken, maar het uiteindelijk dezxze aangehouden (staan handige foto's van de bereiding bij):
http://cravingchronicles.com/2012/08/09/peach-cinnamon-brown-butter-pull-apart-bread/
Ik heb alleen wel dungesneden plakjes appel gebruikt in plaats van perzik, want herfst.
Vraagje aan jullie! Dat brood zag er zo heerlijk uit, dat ik maar 'ns 'n poging ben gaan doen. Liep alleen tegen wat probleempjes aan en daar hebben jullie vast meer ervaring mee! Allereerst het gist, ik heb van die zakjes instant gist en de omrekening leek niet helemaal te kloppen (active dry is toch wat anders?), dus de eerste poging kwam amper omhoog. De 2e keer ging dat al een stuk beter, maar mislukt het als ik teveel gist toe zou voegen? En mijn deeg was echt zo ontzettend plakkerig, heb er erg veel bloem extra bij moeten doen om het een beetje handelbaar te maken. Hadden jullie dat ook? Beide pogingen smaakten wel erg goed, dus wil liever nog verder gaan met dit recept zodat ik een beter gevoel krijg voor bakken met gist en de temp van mijn combi magnetron enzo In ieder geval bedankt voor de heerlijke inspiratie!quote:Op donderdag 7 november 2013 18:13 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Dat ziet er lekker uit zeg! Misschien maak ik die morgen wel.. Vind de appel ook een goed idee!
Ahh super, dankjewel! Ik heb van die cups, al weet ik niet of ze helemaal kloppen, maar heb wel een fatsoenlijke keukenweegschaal. Dus ik ga 'm van de week zo eens proberen! Het deeg kwam idd van de kom af, maar er stond dat je het even kort door moest kneden en ik had dat gedaan voor de 1ste keer rijzen, toen plakte het echt zo enorm en zat alles vervolgens onder (probeer maar 'ns 'n kraan open te draaien met deeghandjes ).quote:Op maandag 11 november 2013 19:29 schreef MaximusTG het volgende:
Welke omzetting heb je gebruikt?
Voor het deeg heb ik gebruikt:
375 gram Bio Tarwebloem van AH (+dus 2 tblsp extra bloem)
55 gram suiker
2 tsp instant gist (idd iets minder dan active dry yeast, maar met kleine broden komt het niet zo nauw hoor)
1/2 tsp zout
boter, geschat 4 tablesp.
80 gram melk
60 gram water
1 tsp vanille extr.
2 L eieren, AH.
Ik heb de melk afgewogen, met het water, en de boter. Dat in zn geheel op laag vuur tot boter begint te smelten. Voor de boter helemaal gesmolten is eraf, en laten afkoelen tot lauw.
Dan de rest mengen in de kom, de 2 eieren erbij. Melk, water en botermengsel erdoor.
Dat omroeren tot 1 massa. Met deeghaken gekneed. Was nog te nat, dus heb er 2 tablespoons bloem bij gedaan. Daarna verder gekneed. Dan merk je op een gegeven moment echt dat het deeg sterker wordt, naar zichzelf toetrekt, en van de rand van de kom los komt. Maar het is nog steeds best plakkerig hoor!
Dan met iets van een spatel alles naar bodem werken, afdekken, rijzen. Dan storten op werkblad met wat bloem eronder, beetje bloem erover. Opbollen. Laten rusten. Dan uitrollen.
Helemaal duidelijk, en bedankt voor de foto's Zelfde soort aanrechtblad aan 1 kant, het bleef na het rijzen niet echt aan het blad plakken, maar mag dus best wat meer bloem gebruiken om dat ook goed te voorkomen! Vond het erg leuk om zo met dat deeg bezig te zijn en het te zien rijzen, laat van de week nog even weten of het met je aanpassingen beter gaat!quote:Op maandag 11 november 2013 19:49 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, zoiets staat er idd, dat heb ik niet gedaan, imho is dat nl. een beetje onzin, om er een bal van te maken voor het vormen van het deeg (of het nu dit soort deeg is of een normaler brooddeeg). Je laat het toch nog eerst rijzen.
Dus ik haal na het kneden de handmixer met deeghaken uit de kom, en met zo'n siliconen spatel (die zijn ideaal daar voor!) haal ik het restje deeg van de deeghaken en werk de restjes e.d. naar beneden, en gebruik de spatel om er dus een "bal" van te maken onder in de kom.
Dan nį de rijs haal je het er met de spatel uit op een bebloemd werkblad en vorm ik er een bal van. Zie bv deze foto's - is van een ander brood, maar het idee is hetzelfde.
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
(klikbaar)
Dit is dus het eerste moment dat ik het deeg echt met mn handen hoef aan te raken .
Gelukt! Hartstikke bedankt voor je hulp!quote:Op maandag 11 november 2013 19:29 schreef MaximusTG het volgende:
Welke omzetting heb je gebruikt?
Voor het deeg heb ik gebruikt:
375 gram Bio Tarwebloem van AH (+dus 2 tblsp extra bloem)
55 gram suiker
2 tsp instant gist (idd iets minder dan active dry yeast, maar met kleine broden komt het niet zo nauw hoor)
1/2 tsp zout
boter, geschat 4 tablesp.
80 gram melk
60 gram water
1 tsp vanille extr.
2 L eieren, AH.
Ik heb de melk afgewogen, met het water, en de boter. Dat in zn geheel op laag vuur tot boter begint te smelten. Voor de boter helemaal gesmolten is eraf, en laten afkoelen tot lauw.
Dan de rest mengen in de kom, de 2 eieren erbij. Melk, water en botermengsel erdoor.
Dat omroeren tot 1 massa. Met deeghaken gekneed. Was nog te nat, dus heb er 2 tablespoons bloem bij gedaan. Daarna verder gekneed. Dan merk je op een gegeven moment echt dat het deeg sterker wordt, naar zichzelf toetrekt, en van de rand van de kom los komt. Maar het is nog steeds best plakkerig hoor!
Dan met iets van een spatel alles naar bodem werken, afdekken, rijzen. Dan storten op werkblad met wat bloem eronder, beetje bloem erover. Opbollen. Laten rusten. Dan uitrollen.
quote:Op zondag 17 november 2013 12:46 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tosti Old Amsterdam, Cherry Tomaatjes en tijm
Leuk! Ik heb net een hartige variant met blauwe kaas en gemarineerde peer gemaakt, het ruikt al erg lekker.quote:Op donderdag 14 november 2013 16:09 schreef Holyme het volgende:
Crappy foonpic, meteen uit de oven
[ afbeelding ]
Hapje uit het midden komt van prikken of 't gaar was, en dat was ie, kwam meteen wat mee los (hij smaakt goed ). Breken doet ie dus ook goed! Het was even puzzelen met m'n combimagnetron, heb 'm af moeten dekken met folie, en nu op naar het volgende baksel! Van de week maar weer 'ns in het broodbaktopic rondkijken
Klinkt goed, binnenkort ook eens een hartige variant proberen! Hopelijk dan wel wat meer Foodgawker-waardige foto'squote:Op zondag 17 november 2013 15:43 schreef lemonlime het volgende:
[..]
Leuk! Ik heb net een hartige variant met blauwe kaas en gemarineerde peer gemaakt, het ruikt al erg lekker.
Ik heb geen grill in mijn gasoven, dus maar zo gedaan. Door de warmte van de chili smolt het ook wat.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |