ja, hij is echt gigantischquote:Op maandag 11 november 2013 19:03 schreef Myraela het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar zouden je de foto's een volgende keer misschien iets kleiner kunnen maken? Weet niet of het daardoor komt, maar hij laad echt ongelofelijk lang.
traag internet? of ben je mobiel.quote:Op maandag 11 november 2013 19:03 schreef Myraela het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar zouden je de foto's een volgende keer misschien iets kleiner kunnen maken? Weet niet of het daardoor komt, maar hij laad echt ongelofelijk lang.
My bad. Ik upload altijd direct van mn mobielquote:Op maandag 11 november 2013 19:03 schreef Myraela het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar zouden je de foto's een volgende keer misschien iets kleiner kunnen maken? Weet niet of het daardoor komt, maar hij laad echt ongelofelijk lang.
quote:Op donderdag 7 november 2013 13:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Hartstikke makkelijk! Het deeg heeft alleen twee keer wat rijstijd nodig, dus je bent er wel even mee zoet (ha! zoet!)..
Ik had een paar recepten voor pull apart bread bekeken, maar het uiteindelijk dezxze aangehouden (staan handige foto's van de bereiding bij):
http://cravingchronicles.com/2012/08/09/peach-cinnamon-brown-butter-pull-apart-bread/
Ik heb alleen wel dungesneden plakjes appel gebruikt in plaats van perzik, want herfst.
Vraagje aan jullie!quote:Op donderdag 7 november 2013 18:13 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Dat ziet er lekker uit zeg! Misschien maak ik die morgen wel.. Vind de appel ook een goed idee!
Ahh super, dankjewel! Ik heb van die cups, al weet ik niet of ze helemaal kloppen, maar heb wel een fatsoenlijke keukenweegschaal. Dus ik ga 'm van de week zo eens proberen!quote:Op maandag 11 november 2013 19:29 schreef MaximusTG het volgende:
Welke omzetting heb je gebruikt?
Voor het deeg heb ik gebruikt:
375 gram Bio Tarwebloem van AH (+dus 2 tblsp extra bloem)
55 gram suiker
2 tsp instant gist (idd iets minder dan active dry yeast, maar met kleine broden komt het niet zo nauw hoor)
1/2 tsp zout
boter, geschat 4 tablesp.
80 gram melk
60 gram water
1 tsp vanille extr.
2 L eieren, AH.
Ik heb de melk afgewogen, met het water, en de boter. Dat in zn geheel op laag vuur tot boter begint te smelten. Voor de boter helemaal gesmolten is eraf, en laten afkoelen tot lauw.
Dan de rest mengen in de kom, de 2 eieren erbij. Melk, water en botermengsel erdoor.
Dat omroeren tot 1 massa. Met deeghaken gekneed. Was nog te nat, dus heb er 2 tablespoons bloem bij gedaan. Daarna verder gekneed. Dan merk je op een gegeven moment echt dat het deeg sterker wordt, naar zichzelf toetrekt, en van de rand van de kom los komt. Maar het is nog steeds best plakkerig hoor!
Dan met iets van een spatel alles naar bodem werken, afdekken, rijzen. Dan storten op werkblad met wat bloem eronder, beetje bloem erover. Opbollen. Laten rusten. Dan uitrollen.
Helemaal duidelijk, en bedankt voor de foto'squote:Op maandag 11 november 2013 19:49 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, zoiets staat er idd, dat heb ik niet gedaan, imho is dat nl. een beetje onzin, om er een bal van te maken voor het vormen van het deeg (of het nu dit soort deeg is of een normaler brooddeeg). Je laat het toch nog eerst rijzen.
Dus ik haal na het kneden de handmixer met deeghaken uit de kom, en met zo'n siliconen spatel (die zijn ideaal daar voor!) haal ik het restje deeg van de deeghaken en werk de restjes e.d. naar beneden, en gebruik de spatel om er dus een "bal" van te maken onder in de kom.
Dan ná de rijs haal je het er met de spatel uit op een bebloemd werkblad en vorm ik er een bal van. Zie bv deze foto's - is van een ander brood, maar het idee is hetzelfde.
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
(klikbaar)
Dit is dus het eerste moment dat ik het deeg echt met mn handen hoef aan te raken.
Gelukt! Hartstikke bedankt voor je hulp!quote:Op maandag 11 november 2013 19:29 schreef MaximusTG het volgende:
Welke omzetting heb je gebruikt?
Voor het deeg heb ik gebruikt:
375 gram Bio Tarwebloem van AH (+dus 2 tblsp extra bloem)
55 gram suiker
2 tsp instant gist (idd iets minder dan active dry yeast, maar met kleine broden komt het niet zo nauw hoor)
1/2 tsp zout
boter, geschat 4 tablesp.
80 gram melk
60 gram water
1 tsp vanille extr.
2 L eieren, AH.
Ik heb de melk afgewogen, met het water, en de boter. Dat in zn geheel op laag vuur tot boter begint te smelten. Voor de boter helemaal gesmolten is eraf, en laten afkoelen tot lauw.
Dan de rest mengen in de kom, de 2 eieren erbij. Melk, water en botermengsel erdoor.
Dat omroeren tot 1 massa. Met deeghaken gekneed. Was nog te nat, dus heb er 2 tablespoons bloem bij gedaan. Daarna verder gekneed. Dan merk je op een gegeven moment echt dat het deeg sterker wordt, naar zichzelf toetrekt, en van de rand van de kom los komt. Maar het is nog steeds best plakkerig hoor!
Dan met iets van een spatel alles naar bodem werken, afdekken, rijzen. Dan storten op werkblad met wat bloem eronder, beetje bloem erover. Opbollen. Laten rusten. Dan uitrollen.
quote:Op zondag 17 november 2013 12:46 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tosti Old Amsterdam, Cherry Tomaatjes en tijm
Leuk! Ik heb net een hartige variant met blauwe kaas en gemarineerde peer gemaakt, het ruikt al erg lekker.quote:Op donderdag 14 november 2013 16:09 schreef Holyme het volgende:
Crappy foonpic, meteen uit de oven
[ afbeelding ]
Hapje uit het midden komt van prikken of 't gaar was, en dat was ie, kwam meteen wat mee los (hij smaakt goed). Breken doet ie dus ook goed! Het was even puzzelen met m'n combimagnetron, heb 'm af moeten dekken met folie, en nu op naar het volgende baksel! Van de week maar weer 'ns in het broodbaktopic rondkijken
Klinkt goed, binnenkort ook eens een hartige variant proberen! Hopelijk dan wel wat meer Foodgawker-waardige foto'squote:Op zondag 17 november 2013 15:43 schreef lemonlime het volgende:
[..]
Leuk! Ik heb net een hartige variant met blauwe kaas en gemarineerde peer gemaakt, het ruikt al erg lekker.
Ik heb geen grill in mijn gasoven, dus maar zo gedaan. Door de warmte van de chili smolt het ook wat.quote:
Ik vind al die groentechips recepten allemaal verrassend lekkerquote:Op donderdag 28 november 2013 17:34 schreef Myraela het volgende:
Het is niet echt een culinair hoogstandje, maar het was wel erg lekker.Spinazie chips
[ link | afbeelding ]
Die ziet er echt geweldig uit, ik wil een hapje kunnen nemenquote:Op donderdag 28 november 2013 13:52 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Worteltaart met walnoten en roomkaas icing ala Ottolenghi.
Dat wil ik ook nog eens proberen! Samen met boerenkoolchipsquote:Op donderdag 28 november 2013 17:34 schreef Myraela het volgende:
Het is niet echt een culinair hoogstandje, maar het was wel erg lekker.Spinazie chips
[ link | afbeelding ]
Ja ik zou ook graag een keer groente chips willen maken! Waar kan je ongesneden boerenkool kopen? Dat is zo verrekt moeilijk te vinden ...quote:Op donderdag 28 november 2013 18:21 schreef SpaceInvaders het volgende:
[..]
Die ziet er echt geweldig uit, ik wil een hapje kunnen nemen
[..]
Dat wil ik ook nog eens proberen! Samen met boerenkoolchips
Op de markt? Of bij een groenteboer? Ik zag laatst iemand die gewoon gesneden boerenkool uit een zak had genomen trouwensquote:Op zaterdag 30 november 2013 16:39 schreef bellabeauti het volgende:
[..]
Ja ik zou ook graag een keer groente chips willen maken! Waar kan je ongesneden boerenkool kopen? Dat is zo verrekt moeilijk te vinden ...
quote:
Zien er heerlijk en mooi uit!quote:Op zaterdag 14 december 2013 10:51 schreef minilot het volgende:
Ik had net koekjes met chaithee-smaak:
[ afbeelding ]
Recept en info in het kerstdinertopic
Oh daar ben ik nog niet geweest, even kijkenquote:Op woensdag 18 december 2013 10:11 schreef minilot het volgende:
Koud buiten en koud in huis, dus zin in iets warms als ontbijt net:
[ afbeelding ]
Restjes uit de keuken: aardappelen, uien, groene kool en spekkies.
[..]
Naja, zoals je kon lezen in het gelinkte topic waren ze niet erg geniaal om te eten.
Hela, ik had hier helemaal overheen gekeken. Beetje restaurantje aan het spelen, als ik die bordopmaak zo zie?quote:Op donderdag 28 november 2013 19:00 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]
Krabravioli, tomatensalsa, pompoenpuree, pompoenchips en geroosterde pompoenzaadjes.
quote:Op donderdag 19 december 2013 16:05 schreef DarkElf het volgende:
Lekker Bananen Chocoladebrood gebakken
[ afbeelding ]
Ik kook om eerlijk te zijn niet zo heel veel met recepten. Vulling was ricotta met krabvlees, flink wat peper, gedroogd pepertje, citroenrasp en een heel klein beetje sap (niet teveel anders wordt de ravioli zompig.) Dus het is vooral de krab laten 'shinen'. Dus krabverhouding vs ricotta mag best royaal zijn.quote:Op woensdag 18 december 2013 10:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Hela, ik had hier helemaal overheen gekeken. Beetje restaurantje aan het spelen, als ik die bordopmaak zo zie?![]()
Heb je toevallig een recept beschikbaar voor die krabravioli? Lijkt me lekker!
hmm deze ga ik binnenkort eens proberenquote:Op maandag 23 december 2013 11:59 schreef Bortecinem het volgende:
Hier al een tijdje niet meer gepost.
Lahmacun
[ afbeelding ]
Die zien er supergoed uit.quote:Op maandag 23 december 2013 11:59 schreef Bortecinem het volgende:
Hier al een tijdje niet meer gepost.
Lahmacun
[ afbeelding ]
Heb je een foto? Dunner maken zou geen probleem moeten zijn mits je niet te veel vulling gebruikt. En heb je boter gebruikt? Dat helpt vaak ook bij de knapperigheid.quote:Op maandag 23 december 2013 16:10 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Done! Heb ze alleen niet zo dun en knapperig als ik wil
Heb de eerste voor de helft gevuld en toen op elkaar geplakt. Die is erg dik... rest zoals jij deed en die zijn iets knapperiger. Heb er boter bijgedaan maar wilde ze nog dunner. Heb wel aci biber uit Adana erop gedaan. Foto ga ik zo uploadenquote:Op maandag 23 december 2013 16:13 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Heb je een foto? Dunner maken zou geen probleem moeten zijn mits je niet te veel vulling gebruikt. En heb je boter gebruikt? Dat helpt vaak ook bij de knapperigheid.
Jammie ben benieuwd.quote:Op maandag 23 december 2013 16:18 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Heb de eerste voor de helft gevuld en toen op elkaar geplakt. Die is erg dik... rest zoals jij deed en die zijn iets knapperiger. Heb er boter bijgedaan maar wilde ze nog dunner. Heb wel aci biber uit Adana erop gedaan. Foto ga ik zo uploaden
Hmm lekker. Ze zijn inderdaad wel dikker en het lijkt alsof je minder laagjes hebt. Misschien de volgende keer dunnere plakjes boter gebruiken (boter even in de friezer gooien) en een paar keer meer vouwen?quote:
Ga ze volgende x maar zo proberen. Wilde weten of dit lastig was maar het valt echt mee. Ik heb er 1 gegeten, rest mag een ander doen want ze zijn kcl rijk! Iig bedankt.quote:Op maandag 23 december 2013 16:53 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Hmm lekker. Ze zijn inderdaad wel dikker en het lijkt alsof je minder laagjes hebt. Misschien de volgende keer dunnere plakjes boter gebruiken (boter even in de friezer gooien) en een paar keer meer vouwen?
quote:Op vrijdag 3 januari 2014 13:58 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Poging om loempia's uit een kraam na te maken geslaagd. Smaken iets frisser.
Zal ongetwijfeld heerlijk smaken, maar euh, tis niet echt fotogeniekquote:Op zaterdag 4 januari 2014 10:31 schreef Myraela het volgende:
[ link | afbeelding ]
Het is geen culinair hoogstandje, maar ik vind het zelf wel enorm lekker.Kippenragout.
Vergeleken met de google afbeeldingen van ragout, vind ik dit nog een erg fotogenieke ragout.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 11:21 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Zal ongetwijfeld heerlijk smaken, maar euh, tis niet echt fotogeniek
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Goede foto's! En bedankt voor de inspiratie: puur en alleen door deze post van jou eet ik vanavond homemade loempia's met eend en enoki.quote:Op vrijdag 3 januari 2014 13:58 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Poging om loempia's uit een kraam na te maken geslaagd. Smaken iets frisser.
Lekker! Iemand die ik volg op Twitter maakte een tijd terug pulled pork loempia's. Lijkt me ook lekker.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 13:32 schreef minilot het volgende:
Ragout! Daar eet ik zo een halve kilo van op.![]()
![]()
Het was ook één van de eerste dingen die ik probeerde zelf te maken toen ik voor mezelf begon koken, rond mijn achttiende, maar dat lukte heel lang voor geen meter. Altijd klontjes in de roux.![]()
Maar dan toch opeten.
[..]
Goede foto's! En bedankt voor de inspiratie: puur en alleen door deze post van jou eet ik vanavond homemade loempia's met eend en enoki.
Die zijn idd erg lekker!quote:Op zaterdag 4 januari 2014 16:55 schreef n0a het volgende:
[..]
Lekker! Iemand die ik volg op Twitter maakte een tijd terug pulled pork loempia's. Lijkt me ook lekker.
ooooo.... die zien er nét zo lekker uit als de lekkerste die ik ken - van een Vietnamese dame die een kraam heeft op de Lindengrachtmarkt in Amsterdam op zaterdag. Toch maar eens zelf proberen te maken nu. M'n partner gaat volgende week alvast de glasnoedels halenquote:Op vrijdag 3 januari 2014 13:58 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Poging om loempia's uit een kraam na te maken geslaagd. Smaken iets frisser.
De glasnoedels die ik nu had komen bij de AH vandaan, dus misschien wel makkelijk te vinden.quote:Op zaterdag 4 januari 2014 22:45 schreef Aiko_ het volgende:
[..]
ooooo.... die zien er nét zo lekker uit als de lekkerste die ik ken - van een Vietnamese dame die een kraam heeft op de Lindengrachtmarkt in Amsterdam op zaterdag. Toch maar eens zelf proberen te maken nu. M'n partner gaat volgende week alvast de glasnoedels halen
Nee, heel stom, van een engels blog. (maar komt wel op 't zelfde neer)quote:Op zondag 5 januari 2014 16:45 schreef n0a het volgende:
[..]
Robin, zijn die naar recept van Levine? Heb laatst ook hamburgerbroodjes gemaakt. Echt blij met die mixer van de Aldi.
ow wowquote:Op zondag 5 januari 2014 14:30 schreef RobinOok het volgende:
Homemade Hamburger:
[ link | afbeelding ]
Hamburger
Op een eigengemaakt broodje!
[ link |
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |