Ik ben al 3 keer veranderd van hoofdgerecht.quote:Op vrijdag 13 december 2013 11:47 schreef Bienelientjee het volgende:
Dan heb je je eigen kerstdiner zo goed als rond en zie je zoveel andere lekkere recepten voorbij komen!
Irritant he :-Dquote:Op vrijdag 13 december 2013 11:47 schreef Bienelientjee het volgende:
Dan heb je je eigen kerstdiner zo goed als rond en zie je zoveel andere lekkere recepten voorbij komen!
Jeeej, dat is leuk en lekker!quote:Op vrijdag 13 december 2013 16:22 schreef Probability het volgende:
Ik wil misschien zelf gluhwein maken
Heb jij een receptquote:Op vrijdag 13 december 2013 16:28 schreef minilot het volgende:
[..]
Jeeej, dat is leuk en lekker!![]()
Ik ga het ook doen, maar dan voor in de chocoladetruffels.
Ik gebruikte bij mijn uitprobeersel laatst het recept voor bisschopswijn van Coquinaria (sowieso een heel toffe website vol historische recepten en culinaire info uit lang vervlogen tijdenquote:
Ik zit nu in het buitenland, dus kan het recept niet zo snel linken, maar het komt van 24kitchen uit de makkelijke kerstmaaltijd. Aardappel- pastinaakkransjes heten ze! Succes en wel foto's als het klaar is hoor!quote:Op donderdag 12 december 2013 22:26 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
mooi![]()
Heb je t recept bij de hand voor me?
Ik heb mijn eettafel al opgemaakt.quote:Op donderdag 12 december 2013 16:12 schreef minilot het volgende:
[..]
Zeg, iemand al een beetje nagedacht over presentatie, tafeldekken, en andere knusse aankleding van wat je gaat klaarmaken?
Supertof.quote:Op zaterdag 14 december 2013 10:42 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
Ik heb mijn eettafel al opgemaakt.
[ afbeelding ]
Beetje over the top, met een hert voorop vanwege de hertenstoofAls de lichtjes erin branden en de kaarsjes aan zijn ziet het er heel fijn uit.
Heb vorige week ook nog nieuwe soepborden gekocht voor een betere presentatie. Alleen over de opmaak van de borden ben ik nog niet uit. Heb wel dessertringen gekocht om de hertenstoof in te doen zodat het mooi op het bordje kan staan.
oh die vind ik zo wel terugquote:Op zaterdag 14 december 2013 10:35 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
Ik zit nu in het buitenland, dus kan het recept niet zo snel linken, maar het komt van 24kitchen uit de makkelijke kerstmaaltijd. Aardappel- pastinaakkransjes heten ze! Succes en wel foto's als het klaar is hoor!
Jumbo/AH verkoopt ook barilla ;-) en ja barilla is goede pasta. In italie maakt bijna niemand thuis pasta, in een restaurant wel, maar thuis volstaat Barilla prima. (overigens ook wel andere merken, huismerk in italie gaat ook prima). Zorg er gewoon voor dat er voldoende zout in het water zit en de pasta niet te lang koken.quote:Op vrijdag 13 december 2013 10:10 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Heb je niet een Italiaans winkeltje in de buurt a la little italy? Dan kan je daar gewoon goede pasta halen en heb je de stress van zelf pasta maken niet.
Taart klinkt prima. Ik heb ook een failproof goddelijk lekkere en hele simpele tiramisu voor je, maar die is mij verboden te maken omdat dat niet echt een licht gerecht is.
Ik skip het zout en het ligt eraan wat voor saus/gerecht ik maak of ik verse of gedroogde pasta gebruik.quote:Op zaterdag 14 december 2013 12:46 schreef mytec het volgende:
[..]
Jumbo/AH verkoopt ook barilla ;-) en ja barilla is goede pasta. In italie maakt bijna niemand thuis pasta, in een restaurant wel, maar thuis volstaat Barilla prima. (overigens ook wel andere merken, huismerk in italie gaat ook prima). Zorg er gewoon voor dat er voldoende zout in het water zit en de pasta niet te lang koken.
als de past onbedekt is door saus doe ik het wel, als er saus omheen zit doe ik het niet, ik merk zelf het verschil niet en scheelt weer wat zoutinname.quote:Op zaterdag 14 december 2013 14:30 schreef minilot het volgende:
Maar pasta koken in flink zout water maakt pasta zoveel lekkerder!
Maak labneh! Kun je dan morgen al maken, het wordt er na één/twee dagen vooral wat dikker/steviger van en blijft reuze lekker.quote:Op zaterdag 14 december 2013 16:31 schreef Sts het volgende:
Nog iemand tips voor een gemakkelijk vooraf voor te bereiden en mee te nemen gerecht (koud), voor een kerstbuffet? Wat het lastig maakt is dat ik het morgen moet voorbereiden en dinsdag pas mee kan nemen (maandag 's nachts pas thuis)
quote:- het beroemde paddestoelensoepje
Ja, dat is ook een goede optie, met die jus. Ik denk eigenlijk dat de eters dat ook meer op prijs zouden stellen. Ga ik naar kijken! Ik dacht: vlees geeft geen jus, dus geen jus.quote:Op zaterdag 14 december 2013 17:27 schreef Molo het volgende:
Is lekkere jus (op basis van fond ofzo) niet voldoende bij die gekruide varkenshaas?
Je zou een stoofpotje kunnen maken, die worden alleen maar lekkerder naarmate ze wat 'ouder' zijn.
Of bedoel je dat het gerechtje koud moet zijn bij het opdienen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |