abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 13 december 2013 @ 11:47:43 #251
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_134219293
Dan heb je je eigen kerstdiner zo goed als rond en zie je zoveel andere lekkere recepten voorbij komen! :D
pi_134219709
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 11:47 schreef Bienelientjee het volgende:
Dan heb je je eigen kerstdiner zo goed als rond en zie je zoveel andere lekkere recepten voorbij komen! :D
Ik ben al 3 keer veranderd van hoofdgerecht. :P
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134219812
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 11:47 schreef Bienelientjee het volgende:
Dan heb je je eigen kerstdiner zo goed als rond en zie je zoveel andere lekkere recepten voorbij komen! :D
Irritant he :-D
pi_134223909
Dank! Ik ga vanavond alles rustig bekijken.

Tiramisu is geen optie trouwens, dat vind ik echt niet lekker.
pi_134228852
Ik wil misschien zelf gluhwein maken
Worry is a misuse of imagination
pi_134229081
quote:
10s.gif Op vrijdag 13 december 2013 16:22 schreef Probability het volgende:
Ik wil misschien zelf gluhwein maken
Jeeej, dat is leuk en lekker! :9

Ik ga het ook doen, maar dan voor in de chocoladetruffels. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_134230672
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 16:28 schreef minilot het volgende:

[..]

Jeeej, dat is leuk en lekker! :9

Ik ga het ook doen, maar dan voor in de chocoladetruffels. :Y
Heb jij een recept :D?
Worry is a misuse of imagination
pi_134231163
quote:
10s.gif Op vrijdag 13 december 2013 17:12 schreef Probability het volgende:

[..]

Heb jij een recept :D?
Ik gebruikte bij mijn uitprobeersel laatst het recept voor bisschopswijn van Coquinaria (sowieso een heel toffe website vol historische recepten en culinaire info uit lang vervlogen tijden O+ ) -> http://www.coquinaria.nl/recepten/bisschop.html

Ik weet trouwens niet heel veel van wijn (zeg maar: helemaal niks), behalve dan dat slechte wijn niet ineens beter wordt in stoofpotten, sauzen of in glühwein. Gewoon even langs de slijter (of de groothandel) en zeggen wat je ermee van plan bent, en dan heb je voor tussen de 5 en 10 euro een fles die heel goed is voor wat je ermee wilt doen. ^O^

[ Bericht 5% gewijzigd door minilot op 13-12-2013 17:38:09 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 14 december 2013 @ 10:35:49 #259
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134255523
quote:
1s.gif Op donderdag 12 december 2013 22:26 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

mooi O+

Heb je t recept bij de hand voor me O-) ?
Ik zit nu in het buitenland, dus kan het recept niet zo snel linken, maar het komt van 24kitchen uit de makkelijke kerstmaaltijd. Aardappel- pastinaakkransjes heten ze! Succes en wel foto's als het klaar is hoor!
»» Democracy is so overrated »»
  zaterdag 14 december 2013 @ 10:42:14 #260
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134255595
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 16:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Zeg, iemand al een beetje nagedacht over presentatie, tafeldekken, en andere knusse aankleding van wat je gaat klaarmaken?
Ik heb mijn eettafel al opgemaakt.




Beetje over the top, met een hert voorop vanwege de hertenstoof ;) Als de lichtjes erin branden en de kaarsjes aan zijn ziet het er heel fijn uit.

Heb vorige week ook nog nieuwe soepborden gekocht voor een betere presentatie. Alleen over de opmaak van de borden ben ik nog niet uit. Heb wel dessertringen gekocht om de hertenstoof in te doen zodat het mooi op het bordje kan staan. :)
»» Democracy is so overrated »»
pi_134255696
Dat hert! Wat verschrikkelijk en wat gaaf tegelijk! :D Complimenten, M! O+

Verder hier vanmorgen weer eens iets uitgeprobeerd, te weten de koekjes waarmee het appelsneeuw-kersttoetje opgelepeld kan gaan worden.

Dit recept gebruikt: http://bittersweetblog.com/2011/12/23/winter-wonders/

Mijn eigen versie zojuist (helaas zonder hertjes-uitstekers):



Geen succes. De smaak van de chai-specerijen in het koekje was verrukkelijk maar de structuur was hard en taai. Niet zo fijn. Ook wil ik bij nader inzien een wat milder smakend koekje, want ik wil de appelsaus al vol met specerijen proppen. Misschien tuiles met vanille ofzo. Maandag weer verder testen..

Maar ondanks hard en taai, toch al bijna op.. *)

Let me see you stripped down to the bone
pi_134255897
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2013 10:42 schreef RoelerMF het volgende:

[..]

Ik heb mijn eettafel al opgemaakt.


[ afbeelding ]

Beetje over the top, met een hert voorop vanwege de hertenstoof ;) Als de lichtjes erin branden en de kaarsjes aan zijn ziet het er heel fijn uit.

Heb vorige week ook nog nieuwe soepborden gekocht voor een betere presentatie. Alleen over de opmaak van de borden ben ik nog niet uit. Heb wel dessertringen gekocht om de hertenstoof in te doen zodat het mooi op het bordje kan staan. :)
Supertof. O+

Ik zou stoofvlees niet in een ring doen toch? Sommige dingen moet je niet teveel willen mooi maken. Zelfde met mensen die risotto in een ring doen. :') Risotto moet lekker uitlopen.
  zaterdag 14 december 2013 @ 11:08:43 #263
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134255927
De ring gebruik ik alleen om de boel in het midden te krijgen. Als ik de ring wegtrek mag het lekker over het bord lopen. Maar dan is het beter dan gewoon erop kwakken :D
»» Democracy is so overrated »»
pi_134256986
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2013 10:35 schreef RoelerMF het volgende:

[..]

Ik zit nu in het buitenland, dus kan het recept niet zo snel linken, maar het komt van 24kitchen uit de makkelijke kerstmaaltijd. Aardappel- pastinaakkransjes heten ze! Succes en wel foto's als het klaar is hoor!
oh die vind ik zo wel terug :) thnx

edit http://www.24kitchen.nl/s(...)stinaakkerstkransjes

ik hoop dat ze in de planning passen qua oven _O- tot nu toe wil ik bij bijna elke gang wel iets uit de oven hebben :D dus ik moet nog eens even naar de logistiek kijken

[ Bericht 7% gewijzigd door littledrummergirl op 14-12-2013 13:48:01 ]
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_134257381
quote:
2s.gif Op vrijdag 13 december 2013 10:10 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Heb je niet een Italiaans winkeltje in de buurt a la little italy? Dan kan je daar gewoon goede pasta halen en heb je de stress van zelf pasta maken niet.

Taart klinkt prima. Ik heb ook een failproof goddelijk lekkere en hele simpele tiramisu voor je, maar die is mij verboden te maken omdat dat niet echt een licht gerecht is :@.
Jumbo/AH verkoopt ook barilla ;-) en ja barilla is goede pasta. In italie maakt bijna niemand thuis pasta, in een restaurant wel, maar thuis volstaat Barilla prima. (overigens ook wel andere merken, huismerk in italie gaat ook prima). Zorg er gewoon voor dat er voldoende zout in het water zit en de pasta niet te lang koken.
pi_134258799
Weet iemand een goedkope vervanger vopr kookringen?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 14 december 2013 @ 14:25:25 #267
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_134259364
Stuk afgezaagd PVC buis ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 14 december 2013 @ 14:27:10 #268
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_134259430
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 12:46 schreef mytec het volgende:

[..]

Jumbo/AH verkoopt ook barilla ;-) en ja barilla is goede pasta. In italie maakt bijna niemand thuis pasta, in een restaurant wel, maar thuis volstaat Barilla prima. (overigens ook wel andere merken, huismerk in italie gaat ook prima). Zorg er gewoon voor dat er voldoende zout in het water zit en de pasta niet te lang koken.
Ik skip het zout en het ligt eraan wat voor saus/gerecht ik maak of ik verse of gedroogde pasta gebruik.
Barilla is erg lekker ja! En veel keuze. Maar verse van AH of deli winkel is natuurlijk ook top
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_134259511
Maar pasta koken in flink zout water maakt pasta zoveel lekkerder!
Let me see you stripped down to the bone
pi_134259792
Verse is ook lekker ja , maar niet perse nodig ;-) In italie is zout verplicht en geen olijfolie in het water doen dat soort fratsen mogen niet.
  zaterdag 14 december 2013 @ 15:01:44 #271
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_134260264
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 14:30 schreef minilot het volgende:
Maar pasta koken in flink zout water maakt pasta zoveel lekkerder!
als de past onbedekt is door saus doe ik het wel, als er saus omheen zit doe ik het niet, ik merk zelf het verschil niet en scheelt weer wat zoutinname.
En als ik het te weinig zoutig vind mik ik er vaak wat van mijn grote vriend parmezaan op :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_134262149
Nog iemand tips voor een gemakkelijk vooraf voor te bereiden en mee te nemen gerecht (koud), voor een kerstbuffet? Wat het lastig maakt is dat ik het morgen moet voorbereiden en dinsdag pas mee kan nemen (maandag 's nachts pas thuis)...dinsdagochtend in de oven/kleine dingetjes kan wel.
Ik wou die port-truffels meenemen, maar ik geloof dat ze wat substantiëlers verwachten.

Verder heb ik even in dit topic rondgeshopt voor m'n kerstdiner voor mijn vader en broertje. Dat zijn alletwee niet zo'n exotische eters, dus simpel gehouden.
- het beroemde paddestoelensoepje
- M'n vader neemt zijn traditionele kippenragout mee die hij al >25 jaar eet met kerst :P
- Varkenshaas met dukkahkorst en een gegrilde paprika-tomatensaus (moet nog proeven of dat überhaupt een goede combi is), broccoli met chilipeper/knoflook en deze aardappeltjes :9
- toetje onbekend, geen ijs.
  zaterdag 14 december 2013 @ 17:27:36 #273
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_134263709
Is lekkere jus (op basis van fond ofzo) niet voldoende bij die gekruide varkenshaas?

Je zou een stoofpotje kunnen maken, die worden alleen maar lekkerder naarmate ze wat 'ouder' zijn.
Of bedoel je dat het gerechtje koud moet zijn bij het opdienen?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_134263843
quote:
5s.gif Op zaterdag 14 december 2013 16:31 schreef Sts het volgende:
Nog iemand tips voor een gemakkelijk vooraf voor te bereiden en mee te nemen gerecht (koud), voor een kerstbuffet? Wat het lastig maakt is dat ik het morgen moet voorbereiden en dinsdag pas mee kan nemen (maandag 's nachts pas thuis)
Maak labneh! Kun je dan morgen al maken, het wordt er na één/twee dagen vooral wat dikker/steviger van en blijft reuze lekker. :9
http://www.manusmenu.com/labneh
http://makeitnaked.com/2012/12/28/greek-yogurt-labneh-cheese-balls/
http://www.cookingwithgifs.com/2013/11/spicy-labneh-balls.html

Kaasballetjes van maken, kruiden, meenemen in een pot olie, ziet er nog leuk uit ook. :)



Of paté zelf maken. Is tof om te doen, en helemaal niet zo moeilijk. En net als labneh lekker met stevig brood, op een koud buffet.

Een klassieke van kippenlevertjes:
http://www.theprimalist.com/classic-chicken-liver-pate/
..is héél lekker met een uienmarmelade, die je ook prima vooraf kunt maken:
http://www.patiodaddiobbq.com/2011/11/onion-bacon-marmalade.html
..en dat wordt dan samen zoiets:


quote:
- het beroemde paddestoelensoepje
*O*

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 14-12-2013 17:49:02 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134263920
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 17:27 schreef Molo het volgende:
Is lekkere jus (op basis van fond ofzo) niet voldoende bij die gekruide varkenshaas?

Je zou een stoofpotje kunnen maken, die worden alleen maar lekkerder naarmate ze wat 'ouder' zijn.
Of bedoel je dat het gerechtje koud moet zijn bij het opdienen?
Ja, dat is ook een goede optie, met die jus. Ik denk eigenlijk dat de eters dat ook meer op prijs zouden stellen. Ga ik naar kijken! Ik dacht: vlees geeft geen jus, dus geen jus.

En yep, koud bij opdienen helaas , maar ik zie hierboven al superveel leuke opties.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')