abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_134086684
Ik zat te denken aan cinnamon rolls, maar die kosten teveel tijd. Zoek wat simpele alternatieven voor kant-en-klare broodjes. En verder nog een lekkere extra vleesgerecht, een meatloaf bijvoorbeeld.
pi_134097743
Vanavond weer wat getest. De hertenbiefstuk van de Lidl is heerlijk. Dit wordt het voor 2e kerstdag.
pi_134105523
Ik ben eruit:

Amuse 1
Klein glaasje bloemkoolsoep

*

Voorgerecht
Oosters zalmtartaartje

*

Amuse 2
Geitenkaas met honing omwikkeld in parmaham uit de oven.

*

Hoofdgerecht
Wild stoofpot
http://www.debonvivant.nl(...)aurant-de-bon-vivant
Met:
appelcompote, twice baked potatoes en stoofperen

*

Desert
Chocoladefondant (Molten chocolate cake)
(Denk wel dat ik een miniatuurversie maak :P )

Fijne aan dit menu is dat ik vrijwel alles de dag van tevoren al kan maken.

[ Bericht 8% gewijzigd door habitue op 10-12-2013 01:00:48 ]
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134107285
Klinkt goed habitue!

Ik heb er ondertussen nog een heel ander kerstverzoek bij gekregen: iets voor het kerstdiner op de school van mn dochter. Is voor het eerst, dus ik heb geen idee. Iemand suggesties voor een buffethapje voor 10-15 kinderen van 4-5 jaar? Gezien de samenstelling van de klas, lijkt varkensvlees me in elk geval niet handig. Het mag verder zowel zoet als hartig zijn, ik ga liever voor zoet.
pi_134112169
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 05:47 schreef Bleie het volgende:
Klinkt goed habitue!

Ik heb er ondertussen nog een heel ander kerstverzoek bij gekregen: iets voor het kerstdiner op de school van mn dochter. Is voor het eerst, dus ik heb geen idee. Iemand suggesties voor een buffethapje voor 10-15 kinderen van 4-5 jaar? Gezien de samenstelling van de klas, lijkt varkensvlees me in elk geval niet handig. Het mag verder zowel zoet als hartig zijn, ik ga liever voor zoet.
Het heel simpel houden en kleine appelflapjes maken? :D
pi_134126631
Haha, ik bedoelde eigenlijk 'niet voor zoet' (hé, het was 5.47 vanochtend :P ), maar kleine appelflapjes is wel leuk! Kan B als ze wil ook bij helpen.
pi_134126899
Of knakworstjes in bladerdeeg. Doet het ook altijd goed bij kinderen!
pi_134126934
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 20:00 schreef soapie het volgende:
Of knakworstjes in bladerdeeg. Doet het ook altijd goed bij kinderen!
Of in kleine croissantjes, ook lekker :9
pi_134136486
Vandaag de soep uitgeprobeerd. 3 kleine gedroogde pepertjes ipv 1/2 tablespoon crushed red pepper flakes bleek iets te pittig te zijn :+
pi_134137771
Ik zoek een mezze/tapas-hap met kip. Drumsticks liggen voor de hand, maar ik wil geen gekluif aan tafel. Iemand een idee? De sfeer is oosters.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 11-12-2013 00:01:06 ]
pi_134139547
quote:
5s.gif Op woensdag 11 december 2013 00:00 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik zoek een mezze/tapas-hap met kip. Drumsticks liggen voor de hand, maar ik wil geen gekluif aan tafel. Iemand een idee? De sfeer is oosters.
Misschien iets van kipspiesjes? En die dan marineren met oa ketjap of curry? :)
pi_134139565
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 20:00 schreef soapie het volgende:
Of knakworstjes in bladerdeeg. Doet het ook altijd goed bij kinderen!
Ja. Varkensvleesfaal alleen.
Ja doei.
pi_134140741
quote:
3s.gif Op woensdag 11 december 2013 01:52 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Ja. Varkensvleesfaal alleen.
Runderknaks en kippenknaks bestaan...

Kerstboomspiesjes van fruit en/of rauwkost. De grootste onder en zo steeds smaller naar boven met een ster van kaas op de top.

Iets warms... kipschnitzeltjes maken in de vorm van een ster, boom. Kipfilet platuitrollen en met een koekjessteker de vorm steken of een vorm maken en er om heen snijden. Paneren en bakken. Zou ook met kalkoen kunnen.
pi_134140752
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 19:54 schreef Bleie het volgende:
Haha, ik bedoelde eigenlijk 'niet voor zoet' (hé, het was 5.47 vanochtend :P ), maar kleine appelflapjes is wel leuk! Kan B als ze wil ook bij helpen.
Als je dan toch liever hartig wilt maar het effect van appelflapjes leuk vindt: spanakopita! O+

Kidsproof recept:
http://globaltableadventure.com/2011/05/12/recipe-spanakopita/



Feta en spinazie, dat mogen ukkies van zowat elke soort religie wel eten. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134140796
Dank voor de input!

Spanakopita vind ik zelf heerlijk, maar eten kinderen dat? Die van mij eten geen spinazie. Nou ja, ik ga er eens even op broeden.
pi_134141099
Tsja, ik weet natuurlijk niet wat die van jou allemaal lusten.. Volgens mij zijn er genoeg kinderen die graag spinazie eten :Y

Anders samosas met kip en/of aardappel/erwtjes?

http://foodgawker.com/?s=samosas




[ Bericht 30% gewijzigd door minilot op 11-12-2013 09:21:40 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134141512
quote:
5s.gif Op woensdag 11 december 2013 00:00 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik zoek een mezze/tapas-hap met kip. Drumsticks liggen voor de hand, maar ik wil geen gekluif aan tafel. Iemand een idee? De sfeer is oosters.
Ik vind dit heel plezierige sateetjes.. Gewoon, een simpel recept, maar altijd succesvol als hapje op feestjes. :)
http://www.stonehurstmanor.com/marinated-chicken-satay/#.Uqgh7NLuK3p:

Let me see you stripped down to the bone
pi_134141853
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 09:15 schreef minilot het volgende:
Tsja, ik weet natuurlijk niet wat die van jou allemaal lusten.. Volgens mij zijn er genoeg kinderen die graag spinazie eten :Y

Anders samosas met kip en/of aardappel/erwtjes?

http://foodgawker.com/?s=samosas

[ afbeelding ] [ afbeelding ]
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Of kleine loempiaatjes.
pi_134141939
quote:
5s.gif Op woensdag 11 december 2013 00:00 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik zoek een mezze/tapas-hap met kip. Drumsticks liggen voor de hand, maar ik wil geen gekluif aan tafel. Iemand een idee? De sfeer is oosters.
Ook nog een idee: gyoza! Heel erg lekker, prima te doen met kipvulling en als je de gyozavelletjes premade bij de toko haalt is het vullen en vouwen echt zo gebeurd!

Recepten:
http://stasty.com/?p=6228
http://angsarap.net/2013/01/29/gyoza/
http://theviewfromgreatisland.com/2012/08/chicken-gyoza-pot-stickers.html
http://utry.it/2012/03/chicken-pot-stickers-with-video.html (Met video! ^O^ )



:9
Let me see you stripped down to the bone
pi_134143971
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 06:58 schreef RoelerMF het volgende:
De soep is goedgekeurd hoor minilot! Ik had wel een "foutje" gemaakt met het citroengras denk ik, want het recept spreekt over fijn gemalen, maar ik kreeg dat niet zo fijn gesneden dat het helemaal verdween en dat spul opeten was niet heel lekker. Dus ik heb de soep uiteindelijk gefilterd en alleen de bouillon gegeten, maar die smaakte echt lekker. Ook had ik in de haast de hoeveelheid kaneel verkeerd vertaald :D In ieder geval een soepje dat voor herhaling vatbaar is. Gisteren had ik mijn ouders en een oom en tante op bezoek en die vonden het allemaal heerlijk :) En het allermooiste was dat de shiitake gewoon bij de boederij winkel te verkrijgen was. Lagen naast de kastanjechampignons, ideaal dus!

En gisteravond ook mijn hertenstoof alvast een keer gemaakt, maar dat gaat volgens mij wel het succesnummer van de avond worden. Wat was dat gigantisch lekker! O+ Met al die verse groentes erin van de boerderijwinkel erin enzo, echt wat een genot!
Serveren jullie de soep ook al "chinees fondue" zoals in het recept staat, of eten jullie het gewoon als soep?
Hajeto!
pi_134144047
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 11:20 schreef Crack_david het volgende:

[..]

Serveren jullie de soep ook al "chinees fondue" zoals in het recept staat, of eten jullie het gewoon als soep?
Die van mij gaat fungeren als amuse, waar bij ik de bouillon ga zeven en serveer in kleine slurpkommetjes.

De eerste keer dat ik het maakte deed ik het wel op de fondue-manier als avondeten, en dat was als complete maaltijd bijzonder geslaagd! :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_134144281
Bij mij op het werk doen we een soort buffet style diner, waarbij ik een voorgerecht doe.
Het lijkt me wel leuk om een grote pan met de soep en verschillende dingen erbij te maken.

Heb je leuke tips wat er bij zou kunnen?

We hebben alleen een elektrisch kookstelletje op kantoor dus heel veel bakken wordt lastig
Hajeto!
pi_134145232
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 11:33 schreef Crack_david het volgende:
Bij mij op het werk doen we een soort buffet style diner, waarbij ik een voorgerecht doe.
Het lijkt me wel leuk om een grote pan met de soep en verschillende dingen erbij te maken.

Heb je leuke tips wat er bij zou kunnen?

We hebben alleen een elektrisch kookstelletje op kantoor dus heel veel bakken wordt lastig
Nou, in het recept worden al wat suggesties gegeven maar het gaat hier om een vegan website, dus de keuze beperkt zich vooral tot groenten en sojaproducten. In zo'n soort hotpot is het echter vooral heel erg lekker om dungesneden vlees te garen (denk aan rosbief, eend en lam :9 ).
O, en verse paddestoelen erin garen is in elk geval ook erg lekker: enoki, shiitake of oesterzwammen.
En vis kan ook: garnalen, van die visballetjes van de toko - die smaken zullen er erg goed bij passen. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_134145260
Heeft iemand hier weleens chocolade panna cotta gegeten? Zo ja, wat vond je ervan?
pi_134145524
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 12:06 schreef minilot het volgende:

[..]

Nou, in het recept worden al wat suggesties gegeven maar het gaat hier om een vegan website, dus de keuze beperkt zich vooral tot groenten en sojaproducten. In zo'n soort hotpot is het echter vooral heel erg lekker om dungesneden vlees te garen (denk aan rosbief, eend en lam :9 ).
O, en verse paddestoelen erin garen is in elk geval ook erg lekker: enoki, shiitake of oesterzwammen.
En vis kan ook: garnalen, van die visballetjes van de toko - die smaken zullen er erg goed bij passen. :9
Thanks!
Ik ga het eerst thuis maar eens proberen denk ik :)
Hajeto!
pi_134145601
Die soep _O_
Sterkheidsbaas van alles.
  woensdag 11 december 2013 @ 12:50:11 #227
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134146429
De soep is de hit van het topic :D
»» Democracy is so overrated »»
pi_134148302
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 09:34 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik vind dit heel plezierige sateetjes.. Gewoon, een simpel recept, maar altijd succesvol als hapje op feestjes. :)
http://www.stonehurstmanor.com/marinated-chicken-satay/#.Uqgh7NLuK3p:

[ afbeelding ]
Toppie, dit gaat 'm worden :9. De gyoza's klinken ook erg lekker dus zijn opgeslagen, maar ik heb al dumplings met gehakt erin, dus dat zou dubbelop worden helaas. Dank je wel, hapjesheldin O+.
pi_134149187
quote:
14s.gif Op woensdag 11 december 2013 13:49 schreef clumsy_clown het volgende:
Dank je wel, hapjesheldin O+.
Geen dank, klunzige clown! *O*

Als je er trouwens een eetbare versiering naast wilt op het bord in plaats van zo'n fraaie maar niet-eetbare Thaise bloemgarnering, hier nog een tip:

http://www.onceuponacuttingboard.com/2012/11/onion-flowers.html:



+ filmpje:

Bloemen van uien! Heel makkelijk te maken (of althans, die ene keer dat ik het probeerde) :Y

[ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 11-12-2013 14:22:48 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134152220
Ow wat simpel maar mooi !! Eens kijken of ik deze ga gebruiken als versiering
pi_134153741
Dat is een toffe decoratie, Minilot :D
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  † In Memoriam † woensdag 11 december 2013 @ 16:31:04 #232
91830 MaximusTG
pi_134154015
Ja, leuk, lijkt een beetje op "blooming onion";



maar dan wat gezonder :D
pi_134192268
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 16:31 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, leuk, lijkt een beetje op "blooming onion";

[ afbeelding ]

maar dan wat gezonder :D
Ha ja, dat ziet eruit als een uibloempje in snackbarekse berehap-vorm! :D

Zeg, iemand al een beetje nagedacht over presentatie, tafeldekken, en andere knusse aankleding van wat je gaat klaarmaken?

Ik rangschik mijn zoete hapjes voor bij de koffie (de truffels, de cranberries en de gembercrunch) denk ik op een simpele etagère. Daarbij wil ik dan ter versiering wat rozemarijntakjes van een suikerlaagje voorzien, als besneeuwde dennentakjes, zo dus:



Verder weet ik het nog niet. Ik heb natuurlijk geen voor- of hoofdgerecht dus heb weinig te zeggen over tafeldecoratie.. Wel ben ik nog op zoek naar een fraaie manier om mijn amuse-soepje te presenteren - in kleine shotglaasjes of espressokopjes vind ik stom en saai: ik zoek iets dat bij de exotische smaak van de bouillon past, of iets dat er in elk geval wat feestelijker uitziet dan miniglaasjes of kopjes. Iemand een tof idee?

Anders maar eens rondneuzen bij Martha Stewart.. :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_134192302
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 16:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha ja, dat ziet eruit als een uibloempje in snackbarekse berehap-vorm! :D

Zeg, iemand al een beetje nagedacht over presentatie, tafeldekken, en andere knusse aankleding van wat je gaat klaarmaken?

Ik rangschik mijn zoete hapjes voor bij de koffie (de truffels, de cranberries en de gembercrunch) denk ik op een simpele etagère. Daarbij wil ik dan ter versiering wat rozemarijntakjes van een suikerlaagje voorzien, als besneeuwde dennentakjes, zo dus:

[ afbeelding ]

Verder weet ik het nog niet. Ik heb natuurlijk geen voor- of hoofdgerecht dus heb weinig te zeggen over tafeldecoratie.. Wel ben ik nog op zoek naar een fraaie manier om mijn amuse-soepje te presenteren - in kleine shotglaasjes of espressokopjes vind ik stom en saai: ik zoek iets dat bij de exotische smaak van de bouillon past, of iets dat er in elk geval wat feestelijker uitziet dan miniglaasjes of kopjes. Iemand een tof idee?

Anders maar eens rondneuzen bij Martha Stewart.. :+
Wat voor soep was het ook al weer mini?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_134192402
quote:
2s.gif Op donderdag 12 december 2013 16:14 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Wat voor soep was het ook al weer mini?
De soep der soepennnnn! :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_134192436
quote:
How could I forget!

Opdienen in een kokosnoot? Of is dat weer zo'n niet-haalbaar-impulsief-Lonaa-idee?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_134192477
quote:
2s.gif Op donderdag 12 december 2013 16:18 schreef Lonaa het volgende:

[..]

How could I forget!

Opdienen in een kokosnoot? Of is dat weer zo'n niet-haalbaar-impulsief-Lonaa-idee?
Is maar een heel, heel, heel kleine amuse. Kokosnoot is te groot. Bovendien is het voor twaalf man. Dat zou wat veel kokosnoten zijn om voor dat doel aan te schaffen. :D

Wel leuk hoor, daar niet van. 's Zomers mag ik graag tiki-achtige cocktails in kokosnoten serveren! :Y O+

Maar zo met kerst toch niet helemaal de verfijnde wintersfeer waar ik naar zoek. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134192557
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 16:19 schreef minilot het volgende:

[..]

Is maar een heel, heel, heel kleine amuse. Kokosnoot is te groot. Bovendien is het voor twaalf man. Dat zou wat veel kokosnoten zijn om voor dat doel aan te schaffen. :D

Wel leuk hoor, daar niet van. 's Zomers mag ik graag tiki-achtige cocktails in kokosnoten serveren! :Y O+

Maar zo met kerst toch niet helemaal de verfijnde wintersfeer waar ik naar zoek. ;)
Ik zie het probleem. :7

Hmm, ik weet zo niks, ik ga er op broeden. :)
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 12 december 2013 @ 17:02:46 #239
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_134194041
Mijn kerstdiner is bijna volledig op papier! :D Doe dit jaar veel nieuwe dingen uitproberen! Er zit dan wel geen rode lijn in mijn diner, en het is geen super deluxe samenstelling. Maar ik ben er tevreden mee als startende ;) :P :D

Voorgerecht zijn 4 tapasjes:
- Een stukje gerookte zalmhaas met cashewnoten en soja
- Stokbroodje met een stukje opgerolde gerookte zalmfilet en roomkaas en prikker (soort pincho).
- Gebakken knoflookchampignons.
- En mijn moeders gaat nog iets maken, maar die weet het nog niet.

Hoofgerecht:
- Varkenshaasje in pesto en serranoham, met rucola, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en parmezaanse kaas.
- Een hasselback aardappel.

Nagerecht moet ik nog tussen twee dingen kiezen. (Meestal eten we het nagerecht wat later op de avond, wij zijn geen grote eters)
- Of de whiskey chocolate brownies van Kok Robin :D
- Of een stukje appel cake met een bolletje vanille ijs ( http://www.grabandgorecip(...)8%D1%80%D0%BE%D0%B3/ )
pi_134200046
Die whisky-chocolade-brownies zijn goed te eten :Y
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_134203378
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 16:31 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, leuk, lijkt een beetje op "blooming onion";

[ afbeelding ]

maar dan wat gezonder :D
jammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
pi_134208421
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 09:57 schreef RoelerMF het volgende:

[..]

Mijn collega's vonden het wel erg lekker. Bakje is gisteren helemaal leeg gegeten 8-)

Ik heb zondag trouwens ook mijn aardappel-pastinaak kransjes proberen te maken:

[ afbeelding ]

Volgens het recept moest het 15 minuten in de oven, maar toen vond ik ze nog erg slap. Misschien dat mijn oven niet helemaal goed op temperatuur was, maar pas toen ik de temperatuur wat verhoogde en ze er nog zeker 12 minuten langer in hield werden ze mooi genoeg om te kunnen serveren.

Wel een heerlijk recept trouwens. Heb ongeveer 50/50 gedaan met aardappel en pastinaak verhouding, waardoor de pastinaak smaak goed naar voren kwam :)

Moet mij nu alleen nog even buigen over de vraag waarom het bladerdeeg niet zo mooi omhoog kwam. Wellicht ook de oventemperatuur?
mooi O+

Heb je t recept bij de hand voor me O-) ?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_134208811
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2013 22:18 schreef PdeHoog het volgende:
Ik heb mijn hoofdgerecht gevonden :9

http://www.williams-sonom(...)th-cognac-sauce.html
Nice :D
pi_134209000
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 19:59 schreef PdeHoog het volgende:
Die whisky-chocolade-brownies zijn goed te eten :Y
Heb je hier een recept van? :)
pi_134216651
Vanochtend even met de juf overlegd: er waren al heel veel hapjes met vlees toegezegd, dus ik ga iets met groenten doen. En dan denk ik dat ik me er wat makkelijk vanaf maak, met spiesjes met komkommer en tomaat (en misschien van die kleine mozzarellabolletjes).

Verder ook bezig met onze eigen kerstdagen. Kerstavond komt mijn zus, dan wil ik een oosters / fusion-achtig menu maken. Voorlopige ideeën:
- die soep die hier al vaker voorbij is gekomen (als bouillon, dus zonder alle extra's). Is die erg pittig trouwens, of niet?
- wellicht een paar sushi'tjes?
- vis (zalm?) met groene thee, rijst / noodles
- nagerecht: nog een idee, suggesties zijn welkom.

Tweede Kerstdag komen mijn schoonouders, wordt in elk geval grotendeels vegetarisch (ze eten wel vis, geen vlees), en ik denk Italiaans. Daar heb ik nog veel minder ideeën van. Leuk lijkt me:
- iets met een gegrilde portabella vooraf? Of crostini? Voor de kinderen dan denk ik eierpaddenstoeltjes
- zelfgemaakte pasta (maar daar ben ik eigenlijk niet zo heel goed in, dus of dat nou handig is..., maar de kinderen zijn wel dol op pasta)
- melanzane parmaggiano?
- toe wilde ik eigenlijk citroen-meringue-taart, maar ik weet nou niet meer zo goed of dat hierbij past.

Suggesties / aanvullingen zijn welkom
pi_134217051
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 09:50 schreef Bleie het volgende:
Vanochtend even met de juf overlegd: er waren al heel veel hapjes met vlees toegezegd, dus ik ga iets met groenten doen. En dan denk ik dat ik me er wat makkelijk vanaf maak, met spiesjes met komkommer en tomaat (en misschien van die kleine mozzarellabolletjes).

Verder ook bezig met onze eigen kerstdagen. Kerstavond komt mijn zus, dan wil ik een oosters / fusion-achtig menu maken. Voorlopige ideeën:
- die soep die hier al vaker voorbij is gekomen (als bouillon, dus zonder alle extra's). Is die erg pittig trouwens, of niet?
- wellicht een paar sushi'tjes?
- vis (zalm?) met groene thee, rijst / noodles
- nagerecht: nog een idee, suggesties zijn welkom.

Tweede Kerstdag komen mijn schoonouders, wordt in elk geval grotendeels vegetarisch (ze eten wel vis, geen vlees), en ik denk Italiaans. Daar heb ik nog veel minder ideeën van. Leuk lijkt me:
- iets met een gegrilde portabella vooraf? Of crostini? Voor de kinderen dan denk ik eierpaddenstoeltjes
- zelfgemaakte pasta (maar daar ben ik eigenlijk niet zo heel goed in, dus of dat nou handig is..., maar de kinderen zijn wel dol op pasta)
- melanzane parmaggiano?
- toe wilde ik eigenlijk citroen-meringue-taart, maar ik weet nou niet meer zo goed of dat hierbij past.

Suggesties / aanvullingen zijn welkom
Heb je niet een Italiaans winkeltje in de buurt a la little italy? Dan kan je daar gewoon goede pasta halen en heb je de stress van zelf pasta maken niet.

Taart klinkt prima. Ik heb ook een failproof goddelijk lekkere en hele simpele tiramisu voor je, maar die is mij verboden te maken omdat dat niet echt een licht gerecht is :@.
pi_134217578
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 22:38 schreef ArtemisQ het volgende:

[..]

Heb je hier een recept van? :)
http://kokrobin.wordpress(...)-chocolate-brownies/
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_134218037
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 09:50 schreef Bleie het volgende:
Verder ook bezig met onze eigen kerstdagen. Kerstavond komt mijn zus, dan wil ik een oosters / fusion-achtig menu maken. Voorlopige ideeën:

- nagerecht: nog een idee, suggesties zijn welkom.
Fusion én 'oosters': Crème brûlée met groene thee:



Makkelijk te maken en is lekker. :Y

Ietsje meer moeite maar op zich ook eenvoudig én heel zacht en smakelijk: Japanse cheesecake!

-> Diverse recepten op Foodgawker




Het recept van dat laatste plaatje rechtsonder heb ik wel eens zelfgemaakt, zit een gember-ganache overheen; écht heel lekker!
Recept: http://julesfood.blogspot.nl/2012/04/japanese-cheesecake-with-ginger-white.html

[ Bericht 6% gewijzigd door minilot op 13-12-2013 11:14:29 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134218689
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 09:50 schreef Bleie het volgende:
- iets met een gegrilde portabella vooraf? Of crostini?
Vegetarisch, heel italiaans, makkelijk vooraf te maken en ontzettend smullen: caponata!

Prima recept hiervoor is: http://foodnouveau.com/2012/03/destinations/europe/italy/sicilian-caponata/



:9
Let me see you stripped down to the bone
pi_134219077
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 09:50 schreef Bleie het volgende:
Vanochtend even met de juf overlegd: er waren al heel veel hapjes met vlees toegezegd, dus ik ga iets met groenten doen. En dan denk ik dat ik me er wat makkelijk vanaf maak, met spiesjes met komkommer en tomaat (en misschien van die kleine mozzarellabolletjes).

Verder ook bezig met onze eigen kerstdagen. Kerstavond komt mijn zus, dan wil ik een oosters / fusion-achtig menu maken. Voorlopige ideeën:
- die soep die hier al vaker voorbij is gekomen (als bouillon, dus zonder alle extra's). Is die erg pittig trouwens, of niet?
- wellicht een paar sushi'tjes?
- vis (zalm?) met groene thee, rijst / noodles
- nagerecht: nog een idee, suggesties zijn welkom.

Tweede Kerstdag komen mijn schoonouders, wordt in elk geval grotendeels vegetarisch (ze eten wel vis, geen vlees), en ik denk Italiaans. Daar heb ik nog veel minder ideeën van. Leuk lijkt me:
- iets met een gegrilde portabella vooraf? Of crostini? Voor de kinderen dan denk ik eierpaddenstoeltjes
- zelfgemaakte pasta (maar daar ben ik eigenlijk niet zo heel goed in, dus of dat nou handig is..., maar de kinderen zijn wel dol op pasta)
- melanzane parmaggiano?
- toe wilde ik eigenlijk citroen-meringue-taart, maar ik weet nou niet meer zo goed of dat hierbij past.

Suggesties / aanvullingen zijn welkom
De Soep is niet pittig. :)
Sterkheidsbaas van alles.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')