Het heel simpel houden en kleine appelflapjes maken?quote:Op dinsdag 10 december 2013 05:47 schreef Bleie het volgende:
Klinkt goed habitue!
Ik heb er ondertussen nog een heel ander kerstverzoek bij gekregen: iets voor het kerstdiner op de school van mn dochter. Is voor het eerst, dus ik heb geen idee. Iemand suggesties voor een buffethapje voor 10-15 kinderen van 4-5 jaar? Gezien de samenstelling van de klas, lijkt varkensvlees me in elk geval niet handig. Het mag verder zowel zoet als hartig zijn, ik ga liever voor zoet.
Of in kleine croissantjes, ook lekkerquote:Op dinsdag 10 december 2013 20:00 schreef soapie het volgende:
Of knakworstjes in bladerdeeg. Doet het ook altijd goed bij kinderen!
Misschien iets van kipspiesjes? En die dan marineren met oa ketjap of curry?quote:Op woensdag 11 december 2013 00:00 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik zoek een mezze/tapas-hap met kip. Drumsticks liggen voor de hand, maar ik wil geen gekluif aan tafel. Iemand een idee? De sfeer is oosters.
Ja. Varkensvleesfaal alleen.quote:Op dinsdag 10 december 2013 20:00 schreef soapie het volgende:
Of knakworstjes in bladerdeeg. Doet het ook altijd goed bij kinderen!
Runderknaks en kippenknaks bestaan...quote:Op woensdag 11 december 2013 01:52 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Ja. Varkensvleesfaal alleen.
Als je dan toch liever hartig wilt maar het effect van appelflapjes leuk vindt: spanakopita!quote:Op dinsdag 10 december 2013 19:54 schreef Bleie het volgende:
Haha, ik bedoelde eigenlijk 'niet voor zoet' (hé, het was 5.47 vanochtend), maar kleine appelflapjes is wel leuk! Kan B als ze wil ook bij helpen.
Ik vind dit heel plezierige sateetjes.. Gewoon, een simpel recept, maar altijd succesvol als hapje op feestjes.quote:Op woensdag 11 december 2013 00:00 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik zoek een mezze/tapas-hap met kip. Drumsticks liggen voor de hand, maar ik wil geen gekluif aan tafel. Iemand een idee? De sfeer is oosters.
Of kleine loempiaatjes.quote:Op woensdag 11 december 2013 09:15 schreef minilot het volgende:
Tsja, ik weet natuurlijk niet wat die van jou allemaal lusten.. Volgens mij zijn er genoeg kinderen die graag spinazie eten![]()
Anders samosas met kip en/of aardappel/erwtjes?
http://foodgawker.com/?s=samosas
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Ook nog een idee: gyoza! Heel erg lekker, prima te doen met kipvulling en als je de gyozavelletjes premade bij de toko haalt is het vullen en vouwen echt zo gebeurd!quote:Op woensdag 11 december 2013 00:00 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik zoek een mezze/tapas-hap met kip. Drumsticks liggen voor de hand, maar ik wil geen gekluif aan tafel. Iemand een idee? De sfeer is oosters.
Serveren jullie de soep ook al "chinees fondue" zoals in het recept staat, of eten jullie het gewoon als soep?quote:Op maandag 9 december 2013 06:58 schreef RoelerMF het volgende:
De soep is goedgekeurd hoor minilot! Ik had wel een "foutje" gemaakt met het citroengras denk ik, want het recept spreekt over fijn gemalen, maar ik kreeg dat niet zo fijn gesneden dat het helemaal verdween en dat spul opeten was niet heel lekker. Dus ik heb de soep uiteindelijk gefilterd en alleen de bouillon gegeten, maar die smaakte echt lekker. Ook had ik in de haast de hoeveelheid kaneel verkeerd vertaaldIn ieder geval een soepje dat voor herhaling vatbaar is. Gisteren had ik mijn ouders en een oom en tante op bezoek en die vonden het allemaal heerlijk
En het allermooiste was dat de shiitake gewoon bij de boederij winkel te verkrijgen was. Lagen naast de kastanjechampignons, ideaal dus!
En gisteravond ook mijn hertenstoof alvast een keer gemaakt, maar dat gaat volgens mij wel het succesnummer van de avond worden. Wat was dat gigantisch lekker!Met al die verse groentes erin van de boerderijwinkel erin enzo, echt wat een genot!
Die van mij gaat fungeren als amuse, waar bij ik de bouillon ga zeven en serveer in kleine slurpkommetjes.quote:Op woensdag 11 december 2013 11:20 schreef Crack_david het volgende:
[..]
Serveren jullie de soep ook al "chinees fondue" zoals in het recept staat, of eten jullie het gewoon als soep?
Nou, in het recept worden al wat suggesties gegeven maar het gaat hier om een vegan website, dus de keuze beperkt zich vooral tot groenten en sojaproducten. In zo'n soort hotpot is het echter vooral heel erg lekker om dungesneden vlees te garen (denk aan rosbief, eend en lamquote:Op woensdag 11 december 2013 11:33 schreef Crack_david het volgende:
Bij mij op het werk doen we een soort buffet style diner, waarbij ik een voorgerecht doe.
Het lijkt me wel leuk om een grote pan met de soep en verschillende dingen erbij te maken.
Heb je leuke tips wat er bij zou kunnen?
We hebben alleen een elektrisch kookstelletje op kantoor dus heel veel bakken wordt lastig
Thanks!quote:Op woensdag 11 december 2013 12:06 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou, in het recept worden al wat suggesties gegeven maar het gaat hier om een vegan website, dus de keuze beperkt zich vooral tot groenten en sojaproducten. In zo'n soort hotpot is het echter vooral heel erg lekker om dungesneden vlees te garen (denk aan rosbief, eend en lam).
O, en verse paddestoelen erin garen is in elk geval ook erg lekker: enoki, shiitake of oesterzwammen.
En vis kan ook: garnalen, van die visballetjes van de toko - die smaken zullen er erg goed bij passen.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |