abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_134086684
Ik zat te denken aan cinnamon rolls, maar die kosten teveel tijd. Zoek wat simpele alternatieven voor kant-en-klare broodjes. En verder nog een lekkere extra vleesgerecht, een meatloaf bijvoorbeeld.
pi_134097743
Vanavond weer wat getest. De hertenbiefstuk van de Lidl is heerlijk. Dit wordt het voor 2e kerstdag.
pi_134105523
Ik ben eruit:

Amuse 1
Klein glaasje bloemkoolsoep

*

Voorgerecht
Oosters zalmtartaartje

*

Amuse 2
Geitenkaas met honing omwikkeld in parmaham uit de oven.

*

Hoofdgerecht
Wild stoofpot
http://www.debonvivant.nl(...)aurant-de-bon-vivant
Met:
appelcompote, twice baked potatoes en stoofperen

*

Desert
Chocoladefondant (Molten chocolate cake)
(Denk wel dat ik een miniatuurversie maak :P )

Fijne aan dit menu is dat ik vrijwel alles de dag van tevoren al kan maken.

[ Bericht 8% gewijzigd door habitue op 10-12-2013 01:00:48 ]
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134107285
Klinkt goed habitue!

Ik heb er ondertussen nog een heel ander kerstverzoek bij gekregen: iets voor het kerstdiner op de school van mn dochter. Is voor het eerst, dus ik heb geen idee. Iemand suggesties voor een buffethapje voor 10-15 kinderen van 4-5 jaar? Gezien de samenstelling van de klas, lijkt varkensvlees me in elk geval niet handig. Het mag verder zowel zoet als hartig zijn, ik ga liever voor zoet.
pi_134112169
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 05:47 schreef Bleie het volgende:
Klinkt goed habitue!

Ik heb er ondertussen nog een heel ander kerstverzoek bij gekregen: iets voor het kerstdiner op de school van mn dochter. Is voor het eerst, dus ik heb geen idee. Iemand suggesties voor een buffethapje voor 10-15 kinderen van 4-5 jaar? Gezien de samenstelling van de klas, lijkt varkensvlees me in elk geval niet handig. Het mag verder zowel zoet als hartig zijn, ik ga liever voor zoet.
Het heel simpel houden en kleine appelflapjes maken? :D
pi_134126631
Haha, ik bedoelde eigenlijk 'niet voor zoet' (hé, het was 5.47 vanochtend :P ), maar kleine appelflapjes is wel leuk! Kan B als ze wil ook bij helpen.
pi_134126899
Of knakworstjes in bladerdeeg. Doet het ook altijd goed bij kinderen!
pi_134126934
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 20:00 schreef soapie het volgende:
Of knakworstjes in bladerdeeg. Doet het ook altijd goed bij kinderen!
Of in kleine croissantjes, ook lekker :9
pi_134136486
Vandaag de soep uitgeprobeerd. 3 kleine gedroogde pepertjes ipv 1/2 tablespoon crushed red pepper flakes bleek iets te pittig te zijn :+
pi_134137771
Ik zoek een mezze/tapas-hap met kip. Drumsticks liggen voor de hand, maar ik wil geen gekluif aan tafel. Iemand een idee? De sfeer is oosters.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 11-12-2013 00:01:06 ]
pi_134139547
quote:
5s.gif Op woensdag 11 december 2013 00:00 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik zoek een mezze/tapas-hap met kip. Drumsticks liggen voor de hand, maar ik wil geen gekluif aan tafel. Iemand een idee? De sfeer is oosters.
Misschien iets van kipspiesjes? En die dan marineren met oa ketjap of curry? :)
pi_134139565
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 20:00 schreef soapie het volgende:
Of knakworstjes in bladerdeeg. Doet het ook altijd goed bij kinderen!
Ja. Varkensvleesfaal alleen.
Ja doei.
pi_134140741
quote:
3s.gif Op woensdag 11 december 2013 01:52 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Ja. Varkensvleesfaal alleen.
Runderknaks en kippenknaks bestaan...

Kerstboomspiesjes van fruit en/of rauwkost. De grootste onder en zo steeds smaller naar boven met een ster van kaas op de top.

Iets warms... kipschnitzeltjes maken in de vorm van een ster, boom. Kipfilet platuitrollen en met een koekjessteker de vorm steken of een vorm maken en er om heen snijden. Paneren en bakken. Zou ook met kalkoen kunnen.
pi_134140752
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2013 19:54 schreef Bleie het volgende:
Haha, ik bedoelde eigenlijk 'niet voor zoet' (hé, het was 5.47 vanochtend :P ), maar kleine appelflapjes is wel leuk! Kan B als ze wil ook bij helpen.
Als je dan toch liever hartig wilt maar het effect van appelflapjes leuk vindt: spanakopita! O+

Kidsproof recept:
http://globaltableadventure.com/2011/05/12/recipe-spanakopita/



Feta en spinazie, dat mogen ukkies van zowat elke soort religie wel eten. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134140796
Dank voor de input!

Spanakopita vind ik zelf heerlijk, maar eten kinderen dat? Die van mij eten geen spinazie. Nou ja, ik ga er eens even op broeden.
pi_134141099
Tsja, ik weet natuurlijk niet wat die van jou allemaal lusten.. Volgens mij zijn er genoeg kinderen die graag spinazie eten :Y

Anders samosas met kip en/of aardappel/erwtjes?

http://foodgawker.com/?s=samosas




[ Bericht 30% gewijzigd door minilot op 11-12-2013 09:21:40 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134141512
quote:
5s.gif Op woensdag 11 december 2013 00:00 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik zoek een mezze/tapas-hap met kip. Drumsticks liggen voor de hand, maar ik wil geen gekluif aan tafel. Iemand een idee? De sfeer is oosters.
Ik vind dit heel plezierige sateetjes.. Gewoon, een simpel recept, maar altijd succesvol als hapje op feestjes. :)
http://www.stonehurstmanor.com/marinated-chicken-satay/#.Uqgh7NLuK3p:

Let me see you stripped down to the bone
pi_134141853
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 09:15 schreef minilot het volgende:
Tsja, ik weet natuurlijk niet wat die van jou allemaal lusten.. Volgens mij zijn er genoeg kinderen die graag spinazie eten :Y

Anders samosas met kip en/of aardappel/erwtjes?

http://foodgawker.com/?s=samosas

[ afbeelding ] [ afbeelding ]
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Of kleine loempiaatjes.
pi_134141939
quote:
5s.gif Op woensdag 11 december 2013 00:00 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik zoek een mezze/tapas-hap met kip. Drumsticks liggen voor de hand, maar ik wil geen gekluif aan tafel. Iemand een idee? De sfeer is oosters.
Ook nog een idee: gyoza! Heel erg lekker, prima te doen met kipvulling en als je de gyozavelletjes premade bij de toko haalt is het vullen en vouwen echt zo gebeurd!

Recepten:
http://stasty.com/?p=6228
http://angsarap.net/2013/01/29/gyoza/
http://theviewfromgreatisland.com/2012/08/chicken-gyoza-pot-stickers.html
http://utry.it/2012/03/chicken-pot-stickers-with-video.html (Met video! ^O^ )



:9
Let me see you stripped down to the bone
pi_134143971
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 06:58 schreef RoelerMF het volgende:
De soep is goedgekeurd hoor minilot! Ik had wel een "foutje" gemaakt met het citroengras denk ik, want het recept spreekt over fijn gemalen, maar ik kreeg dat niet zo fijn gesneden dat het helemaal verdween en dat spul opeten was niet heel lekker. Dus ik heb de soep uiteindelijk gefilterd en alleen de bouillon gegeten, maar die smaakte echt lekker. Ook had ik in de haast de hoeveelheid kaneel verkeerd vertaald :D In ieder geval een soepje dat voor herhaling vatbaar is. Gisteren had ik mijn ouders en een oom en tante op bezoek en die vonden het allemaal heerlijk :) En het allermooiste was dat de shiitake gewoon bij de boederij winkel te verkrijgen was. Lagen naast de kastanjechampignons, ideaal dus!

En gisteravond ook mijn hertenstoof alvast een keer gemaakt, maar dat gaat volgens mij wel het succesnummer van de avond worden. Wat was dat gigantisch lekker! O+ Met al die verse groentes erin van de boerderijwinkel erin enzo, echt wat een genot!
Serveren jullie de soep ook al "chinees fondue" zoals in het recept staat, of eten jullie het gewoon als soep?
Hajeto!
pi_134144047
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 11:20 schreef Crack_david het volgende:

[..]

Serveren jullie de soep ook al "chinees fondue" zoals in het recept staat, of eten jullie het gewoon als soep?
Die van mij gaat fungeren als amuse, waar bij ik de bouillon ga zeven en serveer in kleine slurpkommetjes.

De eerste keer dat ik het maakte deed ik het wel op de fondue-manier als avondeten, en dat was als complete maaltijd bijzonder geslaagd! :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_134144281
Bij mij op het werk doen we een soort buffet style diner, waarbij ik een voorgerecht doe.
Het lijkt me wel leuk om een grote pan met de soep en verschillende dingen erbij te maken.

Heb je leuke tips wat er bij zou kunnen?

We hebben alleen een elektrisch kookstelletje op kantoor dus heel veel bakken wordt lastig
Hajeto!
pi_134145232
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 11:33 schreef Crack_david het volgende:
Bij mij op het werk doen we een soort buffet style diner, waarbij ik een voorgerecht doe.
Het lijkt me wel leuk om een grote pan met de soep en verschillende dingen erbij te maken.

Heb je leuke tips wat er bij zou kunnen?

We hebben alleen een elektrisch kookstelletje op kantoor dus heel veel bakken wordt lastig
Nou, in het recept worden al wat suggesties gegeven maar het gaat hier om een vegan website, dus de keuze beperkt zich vooral tot groenten en sojaproducten. In zo'n soort hotpot is het echter vooral heel erg lekker om dungesneden vlees te garen (denk aan rosbief, eend en lam :9 ).
O, en verse paddestoelen erin garen is in elk geval ook erg lekker: enoki, shiitake of oesterzwammen.
En vis kan ook: garnalen, van die visballetjes van de toko - die smaken zullen er erg goed bij passen. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_134145260
Heeft iemand hier weleens chocolade panna cotta gegeten? Zo ja, wat vond je ervan?
pi_134145524
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 12:06 schreef minilot het volgende:

[..]

Nou, in het recept worden al wat suggesties gegeven maar het gaat hier om een vegan website, dus de keuze beperkt zich vooral tot groenten en sojaproducten. In zo'n soort hotpot is het echter vooral heel erg lekker om dungesneden vlees te garen (denk aan rosbief, eend en lam :9 ).
O, en verse paddestoelen erin garen is in elk geval ook erg lekker: enoki, shiitake of oesterzwammen.
En vis kan ook: garnalen, van die visballetjes van de toko - die smaken zullen er erg goed bij passen. :9
Thanks!
Ik ga het eerst thuis maar eens proberen denk ik :)
Hajeto!
pi_134145601
Die soep _O_
Sterkheidsbaas van alles.
  woensdag 11 december 2013 @ 12:50:11 #227
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134146429
De soep is de hit van het topic :D
»» Democracy is so overrated »»
pi_134148302
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 09:34 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik vind dit heel plezierige sateetjes.. Gewoon, een simpel recept, maar altijd succesvol als hapje op feestjes. :)
http://www.stonehurstmanor.com/marinated-chicken-satay/#.Uqgh7NLuK3p:

[ afbeelding ]
Toppie, dit gaat 'm worden :9. De gyoza's klinken ook erg lekker dus zijn opgeslagen, maar ik heb al dumplings met gehakt erin, dus dat zou dubbelop worden helaas. Dank je wel, hapjesheldin O+.
pi_134149187
quote:
14s.gif Op woensdag 11 december 2013 13:49 schreef clumsy_clown het volgende:
Dank je wel, hapjesheldin O+.
Geen dank, klunzige clown! *O*

Als je er trouwens een eetbare versiering naast wilt op het bord in plaats van zo'n fraaie maar niet-eetbare Thaise bloemgarnering, hier nog een tip:

http://www.onceuponacuttingboard.com/2012/11/onion-flowers.html:



+ filmpje:

Bloemen van uien! Heel makkelijk te maken (of althans, die ene keer dat ik het probeerde) :Y

[ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 11-12-2013 14:22:48 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134152220
Ow wat simpel maar mooi !! Eens kijken of ik deze ga gebruiken als versiering
pi_134153741
Dat is een toffe decoratie, Minilot :D
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  † In Memoriam † woensdag 11 december 2013 @ 16:31:04 #232
91830 MaximusTG
pi_134154015
Ja, leuk, lijkt een beetje op "blooming onion";



maar dan wat gezonder :D
pi_134192268
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 16:31 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, leuk, lijkt een beetje op "blooming onion";

[ afbeelding ]

maar dan wat gezonder :D
Ha ja, dat ziet eruit als een uibloempje in snackbarekse berehap-vorm! :D

Zeg, iemand al een beetje nagedacht over presentatie, tafeldekken, en andere knusse aankleding van wat je gaat klaarmaken?

Ik rangschik mijn zoete hapjes voor bij de koffie (de truffels, de cranberries en de gembercrunch) denk ik op een simpele etagère. Daarbij wil ik dan ter versiering wat rozemarijntakjes van een suikerlaagje voorzien, als besneeuwde dennentakjes, zo dus:



Verder weet ik het nog niet. Ik heb natuurlijk geen voor- of hoofdgerecht dus heb weinig te zeggen over tafeldecoratie.. Wel ben ik nog op zoek naar een fraaie manier om mijn amuse-soepje te presenteren - in kleine shotglaasjes of espressokopjes vind ik stom en saai: ik zoek iets dat bij de exotische smaak van de bouillon past, of iets dat er in elk geval wat feestelijker uitziet dan miniglaasjes of kopjes. Iemand een tof idee?

Anders maar eens rondneuzen bij Martha Stewart.. :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_134192302
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 16:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha ja, dat ziet eruit als een uibloempje in snackbarekse berehap-vorm! :D

Zeg, iemand al een beetje nagedacht over presentatie, tafeldekken, en andere knusse aankleding van wat je gaat klaarmaken?

Ik rangschik mijn zoete hapjes voor bij de koffie (de truffels, de cranberries en de gembercrunch) denk ik op een simpele etagère. Daarbij wil ik dan ter versiering wat rozemarijntakjes van een suikerlaagje voorzien, als besneeuwde dennentakjes, zo dus:

[ afbeelding ]

Verder weet ik het nog niet. Ik heb natuurlijk geen voor- of hoofdgerecht dus heb weinig te zeggen over tafeldecoratie.. Wel ben ik nog op zoek naar een fraaie manier om mijn amuse-soepje te presenteren - in kleine shotglaasjes of espressokopjes vind ik stom en saai: ik zoek iets dat bij de exotische smaak van de bouillon past, of iets dat er in elk geval wat feestelijker uitziet dan miniglaasjes of kopjes. Iemand een tof idee?

Anders maar eens rondneuzen bij Martha Stewart.. :+
Wat voor soep was het ook al weer mini?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_134192402
quote:
2s.gif Op donderdag 12 december 2013 16:14 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Wat voor soep was het ook al weer mini?
De soep der soepennnnn! :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_134192436
quote:
How could I forget!

Opdienen in een kokosnoot? Of is dat weer zo'n niet-haalbaar-impulsief-Lonaa-idee?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_134192477
quote:
2s.gif Op donderdag 12 december 2013 16:18 schreef Lonaa het volgende:

[..]

How could I forget!

Opdienen in een kokosnoot? Of is dat weer zo'n niet-haalbaar-impulsief-Lonaa-idee?
Is maar een heel, heel, heel kleine amuse. Kokosnoot is te groot. Bovendien is het voor twaalf man. Dat zou wat veel kokosnoten zijn om voor dat doel aan te schaffen. :D

Wel leuk hoor, daar niet van. 's Zomers mag ik graag tiki-achtige cocktails in kokosnoten serveren! :Y O+

Maar zo met kerst toch niet helemaal de verfijnde wintersfeer waar ik naar zoek. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134192557
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 16:19 schreef minilot het volgende:

[..]

Is maar een heel, heel, heel kleine amuse. Kokosnoot is te groot. Bovendien is het voor twaalf man. Dat zou wat veel kokosnoten zijn om voor dat doel aan te schaffen. :D

Wel leuk hoor, daar niet van. 's Zomers mag ik graag tiki-achtige cocktails in kokosnoten serveren! :Y O+

Maar zo met kerst toch niet helemaal de verfijnde wintersfeer waar ik naar zoek. ;)
Ik zie het probleem. :7

Hmm, ik weet zo niks, ik ga er op broeden. :)
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 12 december 2013 @ 17:02:46 #239
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_134194041
Mijn kerstdiner is bijna volledig op papier! :D Doe dit jaar veel nieuwe dingen uitproberen! Er zit dan wel geen rode lijn in mijn diner, en het is geen super deluxe samenstelling. Maar ik ben er tevreden mee als startende ;) :P :D

Voorgerecht zijn 4 tapasjes:
- Een stukje gerookte zalmhaas met cashewnoten en soja
- Stokbroodje met een stukje opgerolde gerookte zalmfilet en roomkaas en prikker (soort pincho).
- Gebakken knoflookchampignons.
- En mijn moeders gaat nog iets maken, maar die weet het nog niet.

Hoofgerecht:
- Varkenshaasje in pesto en serranoham, met rucola, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en parmezaanse kaas.
- Een hasselback aardappel.

Nagerecht moet ik nog tussen twee dingen kiezen. (Meestal eten we het nagerecht wat later op de avond, wij zijn geen grote eters)
- Of de whiskey chocolate brownies van Kok Robin :D
- Of een stukje appel cake met een bolletje vanille ijs ( http://www.grabandgorecip(...)8%D1%80%D0%BE%D0%B3/ )
pi_134200046
Die whisky-chocolade-brownies zijn goed te eten :Y
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_134203378
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2013 16:31 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, leuk, lijkt een beetje op "blooming onion";

[ afbeelding ]

maar dan wat gezonder :D
jammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
pi_134208421
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 09:57 schreef RoelerMF het volgende:

[..]

Mijn collega's vonden het wel erg lekker. Bakje is gisteren helemaal leeg gegeten 8-)

Ik heb zondag trouwens ook mijn aardappel-pastinaak kransjes proberen te maken:

[ afbeelding ]

Volgens het recept moest het 15 minuten in de oven, maar toen vond ik ze nog erg slap. Misschien dat mijn oven niet helemaal goed op temperatuur was, maar pas toen ik de temperatuur wat verhoogde en ze er nog zeker 12 minuten langer in hield werden ze mooi genoeg om te kunnen serveren.

Wel een heerlijk recept trouwens. Heb ongeveer 50/50 gedaan met aardappel en pastinaak verhouding, waardoor de pastinaak smaak goed naar voren kwam :)

Moet mij nu alleen nog even buigen over de vraag waarom het bladerdeeg niet zo mooi omhoog kwam. Wellicht ook de oventemperatuur?
mooi O+

Heb je t recept bij de hand voor me O-) ?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_134208811
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2013 22:18 schreef PdeHoog het volgende:
Ik heb mijn hoofdgerecht gevonden :9

http://www.williams-sonom(...)th-cognac-sauce.html
Nice :D
pi_134209000
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 19:59 schreef PdeHoog het volgende:
Die whisky-chocolade-brownies zijn goed te eten :Y
Heb je hier een recept van? :)
pi_134216651
Vanochtend even met de juf overlegd: er waren al heel veel hapjes met vlees toegezegd, dus ik ga iets met groenten doen. En dan denk ik dat ik me er wat makkelijk vanaf maak, met spiesjes met komkommer en tomaat (en misschien van die kleine mozzarellabolletjes).

Verder ook bezig met onze eigen kerstdagen. Kerstavond komt mijn zus, dan wil ik een oosters / fusion-achtig menu maken. Voorlopige ideeën:
- die soep die hier al vaker voorbij is gekomen (als bouillon, dus zonder alle extra's). Is die erg pittig trouwens, of niet?
- wellicht een paar sushi'tjes?
- vis (zalm?) met groene thee, rijst / noodles
- nagerecht: nog een idee, suggesties zijn welkom.

Tweede Kerstdag komen mijn schoonouders, wordt in elk geval grotendeels vegetarisch (ze eten wel vis, geen vlees), en ik denk Italiaans. Daar heb ik nog veel minder ideeën van. Leuk lijkt me:
- iets met een gegrilde portabella vooraf? Of crostini? Voor de kinderen dan denk ik eierpaddenstoeltjes
- zelfgemaakte pasta (maar daar ben ik eigenlijk niet zo heel goed in, dus of dat nou handig is..., maar de kinderen zijn wel dol op pasta)
- melanzane parmaggiano?
- toe wilde ik eigenlijk citroen-meringue-taart, maar ik weet nou niet meer zo goed of dat hierbij past.

Suggesties / aanvullingen zijn welkom
pi_134217051
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 09:50 schreef Bleie het volgende:
Vanochtend even met de juf overlegd: er waren al heel veel hapjes met vlees toegezegd, dus ik ga iets met groenten doen. En dan denk ik dat ik me er wat makkelijk vanaf maak, met spiesjes met komkommer en tomaat (en misschien van die kleine mozzarellabolletjes).

Verder ook bezig met onze eigen kerstdagen. Kerstavond komt mijn zus, dan wil ik een oosters / fusion-achtig menu maken. Voorlopige ideeën:
- die soep die hier al vaker voorbij is gekomen (als bouillon, dus zonder alle extra's). Is die erg pittig trouwens, of niet?
- wellicht een paar sushi'tjes?
- vis (zalm?) met groene thee, rijst / noodles
- nagerecht: nog een idee, suggesties zijn welkom.

Tweede Kerstdag komen mijn schoonouders, wordt in elk geval grotendeels vegetarisch (ze eten wel vis, geen vlees), en ik denk Italiaans. Daar heb ik nog veel minder ideeën van. Leuk lijkt me:
- iets met een gegrilde portabella vooraf? Of crostini? Voor de kinderen dan denk ik eierpaddenstoeltjes
- zelfgemaakte pasta (maar daar ben ik eigenlijk niet zo heel goed in, dus of dat nou handig is..., maar de kinderen zijn wel dol op pasta)
- melanzane parmaggiano?
- toe wilde ik eigenlijk citroen-meringue-taart, maar ik weet nou niet meer zo goed of dat hierbij past.

Suggesties / aanvullingen zijn welkom
Heb je niet een Italiaans winkeltje in de buurt a la little italy? Dan kan je daar gewoon goede pasta halen en heb je de stress van zelf pasta maken niet.

Taart klinkt prima. Ik heb ook een failproof goddelijk lekkere en hele simpele tiramisu voor je, maar die is mij verboden te maken omdat dat niet echt een licht gerecht is :@.
pi_134217578
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 22:38 schreef ArtemisQ het volgende:

[..]

Heb je hier een recept van? :)
http://kokrobin.wordpress(...)-chocolate-brownies/
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_134218037
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 09:50 schreef Bleie het volgende:
Verder ook bezig met onze eigen kerstdagen. Kerstavond komt mijn zus, dan wil ik een oosters / fusion-achtig menu maken. Voorlopige ideeën:

- nagerecht: nog een idee, suggesties zijn welkom.
Fusion én 'oosters': Crème brûlée met groene thee:



Makkelijk te maken en is lekker. :Y

Ietsje meer moeite maar op zich ook eenvoudig én heel zacht en smakelijk: Japanse cheesecake!

-> Diverse recepten op Foodgawker




Het recept van dat laatste plaatje rechtsonder heb ik wel eens zelfgemaakt, zit een gember-ganache overheen; écht heel lekker!
Recept: http://julesfood.blogspot.nl/2012/04/japanese-cheesecake-with-ginger-white.html

[ Bericht 6% gewijzigd door minilot op 13-12-2013 11:14:29 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134218689
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 09:50 schreef Bleie het volgende:
- iets met een gegrilde portabella vooraf? Of crostini?
Vegetarisch, heel italiaans, makkelijk vooraf te maken en ontzettend smullen: caponata!

Prima recept hiervoor is: http://foodnouveau.com/2012/03/destinations/europe/italy/sicilian-caponata/



:9
Let me see you stripped down to the bone
pi_134219077
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 09:50 schreef Bleie het volgende:
Vanochtend even met de juf overlegd: er waren al heel veel hapjes met vlees toegezegd, dus ik ga iets met groenten doen. En dan denk ik dat ik me er wat makkelijk vanaf maak, met spiesjes met komkommer en tomaat (en misschien van die kleine mozzarellabolletjes).

Verder ook bezig met onze eigen kerstdagen. Kerstavond komt mijn zus, dan wil ik een oosters / fusion-achtig menu maken. Voorlopige ideeën:
- die soep die hier al vaker voorbij is gekomen (als bouillon, dus zonder alle extra's). Is die erg pittig trouwens, of niet?
- wellicht een paar sushi'tjes?
- vis (zalm?) met groene thee, rijst / noodles
- nagerecht: nog een idee, suggesties zijn welkom.

Tweede Kerstdag komen mijn schoonouders, wordt in elk geval grotendeels vegetarisch (ze eten wel vis, geen vlees), en ik denk Italiaans. Daar heb ik nog veel minder ideeën van. Leuk lijkt me:
- iets met een gegrilde portabella vooraf? Of crostini? Voor de kinderen dan denk ik eierpaddenstoeltjes
- zelfgemaakte pasta (maar daar ben ik eigenlijk niet zo heel goed in, dus of dat nou handig is..., maar de kinderen zijn wel dol op pasta)
- melanzane parmaggiano?
- toe wilde ik eigenlijk citroen-meringue-taart, maar ik weet nou niet meer zo goed of dat hierbij past.

Suggesties / aanvullingen zijn welkom
De Soep is niet pittig. :)
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 13 december 2013 @ 11:47:43 #251
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_134219293
Dan heb je je eigen kerstdiner zo goed als rond en zie je zoveel andere lekkere recepten voorbij komen! :D
pi_134219709
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 11:47 schreef Bienelientjee het volgende:
Dan heb je je eigen kerstdiner zo goed als rond en zie je zoveel andere lekkere recepten voorbij komen! :D
Ik ben al 3 keer veranderd van hoofdgerecht. :P
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134219812
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 11:47 schreef Bienelientjee het volgende:
Dan heb je je eigen kerstdiner zo goed als rond en zie je zoveel andere lekkere recepten voorbij komen! :D
Irritant he :-D
pi_134223909
Dank! Ik ga vanavond alles rustig bekijken.

Tiramisu is geen optie trouwens, dat vind ik echt niet lekker.
pi_134228852
Ik wil misschien zelf gluhwein maken
Worry is a misuse of imagination
pi_134229081
quote:
10s.gif Op vrijdag 13 december 2013 16:22 schreef Probability het volgende:
Ik wil misschien zelf gluhwein maken
Jeeej, dat is leuk en lekker! :9

Ik ga het ook doen, maar dan voor in de chocoladetruffels. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_134230672
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 16:28 schreef minilot het volgende:

[..]

Jeeej, dat is leuk en lekker! :9

Ik ga het ook doen, maar dan voor in de chocoladetruffels. :Y
Heb jij een recept :D?
Worry is a misuse of imagination
pi_134231163
quote:
10s.gif Op vrijdag 13 december 2013 17:12 schreef Probability het volgende:

[..]

Heb jij een recept :D?
Ik gebruikte bij mijn uitprobeersel laatst het recept voor bisschopswijn van Coquinaria (sowieso een heel toffe website vol historische recepten en culinaire info uit lang vervlogen tijden O+ ) -> http://www.coquinaria.nl/recepten/bisschop.html

Ik weet trouwens niet heel veel van wijn (zeg maar: helemaal niks), behalve dan dat slechte wijn niet ineens beter wordt in stoofpotten, sauzen of in glühwein. Gewoon even langs de slijter (of de groothandel) en zeggen wat je ermee van plan bent, en dan heb je voor tussen de 5 en 10 euro een fles die heel goed is voor wat je ermee wilt doen. ^O^

[ Bericht 5% gewijzigd door minilot op 13-12-2013 17:38:09 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 14 december 2013 @ 10:35:49 #259
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134255523
quote:
1s.gif Op donderdag 12 december 2013 22:26 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

mooi O+

Heb je t recept bij de hand voor me O-) ?
Ik zit nu in het buitenland, dus kan het recept niet zo snel linken, maar het komt van 24kitchen uit de makkelijke kerstmaaltijd. Aardappel- pastinaakkransjes heten ze! Succes en wel foto's als het klaar is hoor!
»» Democracy is so overrated »»
  zaterdag 14 december 2013 @ 10:42:14 #260
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134255595
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 16:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Zeg, iemand al een beetje nagedacht over presentatie, tafeldekken, en andere knusse aankleding van wat je gaat klaarmaken?
Ik heb mijn eettafel al opgemaakt.




Beetje over the top, met een hert voorop vanwege de hertenstoof ;) Als de lichtjes erin branden en de kaarsjes aan zijn ziet het er heel fijn uit.

Heb vorige week ook nog nieuwe soepborden gekocht voor een betere presentatie. Alleen over de opmaak van de borden ben ik nog niet uit. Heb wel dessertringen gekocht om de hertenstoof in te doen zodat het mooi op het bordje kan staan. :)
»» Democracy is so overrated »»
pi_134255696
Dat hert! Wat verschrikkelijk en wat gaaf tegelijk! :D Complimenten, M! O+

Verder hier vanmorgen weer eens iets uitgeprobeerd, te weten de koekjes waarmee het appelsneeuw-kersttoetje opgelepeld kan gaan worden.

Dit recept gebruikt: http://bittersweetblog.com/2011/12/23/winter-wonders/

Mijn eigen versie zojuist (helaas zonder hertjes-uitstekers):



Geen succes. De smaak van de chai-specerijen in het koekje was verrukkelijk maar de structuur was hard en taai. Niet zo fijn. Ook wil ik bij nader inzien een wat milder smakend koekje, want ik wil de appelsaus al vol met specerijen proppen. Misschien tuiles met vanille ofzo. Maandag weer verder testen..

Maar ondanks hard en taai, toch al bijna op.. *)

Let me see you stripped down to the bone
pi_134255897
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2013 10:42 schreef RoelerMF het volgende:

[..]

Ik heb mijn eettafel al opgemaakt.


[ afbeelding ]

Beetje over the top, met een hert voorop vanwege de hertenstoof ;) Als de lichtjes erin branden en de kaarsjes aan zijn ziet het er heel fijn uit.

Heb vorige week ook nog nieuwe soepborden gekocht voor een betere presentatie. Alleen over de opmaak van de borden ben ik nog niet uit. Heb wel dessertringen gekocht om de hertenstoof in te doen zodat het mooi op het bordje kan staan. :)
Supertof. O+

Ik zou stoofvlees niet in een ring doen toch? Sommige dingen moet je niet teveel willen mooi maken. Zelfde met mensen die risotto in een ring doen. :') Risotto moet lekker uitlopen.
  zaterdag 14 december 2013 @ 11:08:43 #263
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134255927
De ring gebruik ik alleen om de boel in het midden te krijgen. Als ik de ring wegtrek mag het lekker over het bord lopen. Maar dan is het beter dan gewoon erop kwakken :D
»» Democracy is so overrated »»
pi_134256986
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 december 2013 10:35 schreef RoelerMF het volgende:

[..]

Ik zit nu in het buitenland, dus kan het recept niet zo snel linken, maar het komt van 24kitchen uit de makkelijke kerstmaaltijd. Aardappel- pastinaakkransjes heten ze! Succes en wel foto's als het klaar is hoor!
oh die vind ik zo wel terug :) thnx

edit http://www.24kitchen.nl/s(...)stinaakkerstkransjes

ik hoop dat ze in de planning passen qua oven _O- tot nu toe wil ik bij bijna elke gang wel iets uit de oven hebben :D dus ik moet nog eens even naar de logistiek kijken

[ Bericht 7% gewijzigd door littledrummergirl op 14-12-2013 13:48:01 ]
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_134257381
quote:
2s.gif Op vrijdag 13 december 2013 10:10 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Heb je niet een Italiaans winkeltje in de buurt a la little italy? Dan kan je daar gewoon goede pasta halen en heb je de stress van zelf pasta maken niet.

Taart klinkt prima. Ik heb ook een failproof goddelijk lekkere en hele simpele tiramisu voor je, maar die is mij verboden te maken omdat dat niet echt een licht gerecht is :@.
Jumbo/AH verkoopt ook barilla ;-) en ja barilla is goede pasta. In italie maakt bijna niemand thuis pasta, in een restaurant wel, maar thuis volstaat Barilla prima. (overigens ook wel andere merken, huismerk in italie gaat ook prima). Zorg er gewoon voor dat er voldoende zout in het water zit en de pasta niet te lang koken.
pi_134258799
Weet iemand een goedkope vervanger vopr kookringen?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 14 december 2013 @ 14:25:25 #267
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_134259364
Stuk afgezaagd PVC buis ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 14 december 2013 @ 14:27:10 #268
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_134259430
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 12:46 schreef mytec het volgende:

[..]

Jumbo/AH verkoopt ook barilla ;-) en ja barilla is goede pasta. In italie maakt bijna niemand thuis pasta, in een restaurant wel, maar thuis volstaat Barilla prima. (overigens ook wel andere merken, huismerk in italie gaat ook prima). Zorg er gewoon voor dat er voldoende zout in het water zit en de pasta niet te lang koken.
Ik skip het zout en het ligt eraan wat voor saus/gerecht ik maak of ik verse of gedroogde pasta gebruik.
Barilla is erg lekker ja! En veel keuze. Maar verse van AH of deli winkel is natuurlijk ook top
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_134259511
Maar pasta koken in flink zout water maakt pasta zoveel lekkerder!
Let me see you stripped down to the bone
pi_134259792
Verse is ook lekker ja , maar niet perse nodig ;-) In italie is zout verplicht en geen olijfolie in het water doen dat soort fratsen mogen niet.
  zaterdag 14 december 2013 @ 15:01:44 #271
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_134260264
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 14:30 schreef minilot het volgende:
Maar pasta koken in flink zout water maakt pasta zoveel lekkerder!
als de past onbedekt is door saus doe ik het wel, als er saus omheen zit doe ik het niet, ik merk zelf het verschil niet en scheelt weer wat zoutinname.
En als ik het te weinig zoutig vind mik ik er vaak wat van mijn grote vriend parmezaan op :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_134262149
Nog iemand tips voor een gemakkelijk vooraf voor te bereiden en mee te nemen gerecht (koud), voor een kerstbuffet? Wat het lastig maakt is dat ik het morgen moet voorbereiden en dinsdag pas mee kan nemen (maandag 's nachts pas thuis)...dinsdagochtend in de oven/kleine dingetjes kan wel.
Ik wou die port-truffels meenemen, maar ik geloof dat ze wat substantiëlers verwachten.

Verder heb ik even in dit topic rondgeshopt voor m'n kerstdiner voor mijn vader en broertje. Dat zijn alletwee niet zo'n exotische eters, dus simpel gehouden.
- het beroemde paddestoelensoepje
- M'n vader neemt zijn traditionele kippenragout mee die hij al >25 jaar eet met kerst :P
- Varkenshaas met dukkahkorst en een gegrilde paprika-tomatensaus (moet nog proeven of dat überhaupt een goede combi is), broccoli met chilipeper/knoflook en deze aardappeltjes :9
- toetje onbekend, geen ijs.
  zaterdag 14 december 2013 @ 17:27:36 #273
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_134263709
Is lekkere jus (op basis van fond ofzo) niet voldoende bij die gekruide varkenshaas?

Je zou een stoofpotje kunnen maken, die worden alleen maar lekkerder naarmate ze wat 'ouder' zijn.
Of bedoel je dat het gerechtje koud moet zijn bij het opdienen?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_134263843
quote:
5s.gif Op zaterdag 14 december 2013 16:31 schreef Sts het volgende:
Nog iemand tips voor een gemakkelijk vooraf voor te bereiden en mee te nemen gerecht (koud), voor een kerstbuffet? Wat het lastig maakt is dat ik het morgen moet voorbereiden en dinsdag pas mee kan nemen (maandag 's nachts pas thuis)
Maak labneh! Kun je dan morgen al maken, het wordt er na één/twee dagen vooral wat dikker/steviger van en blijft reuze lekker. :9
http://www.manusmenu.com/labneh
http://makeitnaked.com/2012/12/28/greek-yogurt-labneh-cheese-balls/
http://www.cookingwithgifs.com/2013/11/spicy-labneh-balls.html

Kaasballetjes van maken, kruiden, meenemen in een pot olie, ziet er nog leuk uit ook. :)



Of paté zelf maken. Is tof om te doen, en helemaal niet zo moeilijk. En net als labneh lekker met stevig brood, op een koud buffet.

Een klassieke van kippenlevertjes:
http://www.theprimalist.com/classic-chicken-liver-pate/
..is héél lekker met een uienmarmelade, die je ook prima vooraf kunt maken:
http://www.patiodaddiobbq.com/2011/11/onion-bacon-marmalade.html
..en dat wordt dan samen zoiets:


quote:
- het beroemde paddestoelensoepje
*O*

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 14-12-2013 17:49:02 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134263920
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 17:27 schreef Molo het volgende:
Is lekkere jus (op basis van fond ofzo) niet voldoende bij die gekruide varkenshaas?

Je zou een stoofpotje kunnen maken, die worden alleen maar lekkerder naarmate ze wat 'ouder' zijn.
Of bedoel je dat het gerechtje koud moet zijn bij het opdienen?
Ja, dat is ook een goede optie, met die jus. Ik denk eigenlijk dat de eters dat ook meer op prijs zouden stellen. Ga ik naar kijken! Ik dacht: vlees geeft geen jus, dus geen jus.

En yep, koud bij opdienen helaas , maar ik zie hierboven al superveel leuke opties.
pi_134264103
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 17:33 schreef minilot het volgende:

[..]

Maak labneh! Kun je dan morgen al maken, het wordt er na één/twee dagen vooral wat dikker/steviger van en blijft reuze lekker. :9
http://www.manusmenu.com/labneh
http://makeitnaked.com/2012/12/28/greek-yogurt-labneh-cheese-balls/
http://www.cookingwithgifs.com/2013/11/spicy-labneh-balls.html

Kaasballetjes van maken, kruiden, meenemen in een pot olie, ziet er nog leuk uit ook. :)

[ afbeelding ]

Of paté zelf maken. Is leuk, en helemaal niet zo moeilijk. En net als labneh lekker met stevig brood, op een koud buffet.

Een klassieke van kippenlevertjes:
http://www.theprimalist.com/classic-chicken-liver-pate/
..is héél lekker met een uienmarmelade, die je ook prima vooraf kunt maken:
http://www.patiodaddiobbq.com/2011/11/onion-bacon-marmalade.html
..en dat wordt dan samen zoiets:
[ afbeelding ]

[..]

*O*
Ik vind de paté en chutney echt een leuk idee, zo lekker klassiek :) . Nooit gedaan ook! Wel even kijken of ik vandaag of morgen nog aan kippenlever kan komen, zal dan helaas uit de supermarkt moeten komen, maar ik geloof dat ik het bij de jumbo wel had zien liggen.

Anders wordt het de labneh of deze japaleno-cherry coke gehaktballen die ik dan eerder "mix" en 's ochtends bak (niet echt kerst, maar imho ook prima bij de kerstborrel).

Zou labneh ook gemaakt kunnen worden in een schone theedoek? Bij gebrek aan een echt doek. Yep, blijkbaar met een schoon t-shirt zelfs! Nou dan móet ik het maken. Helaas niet echt mooie potten, maar dan serveer ik het daar wel gewoon in een aardewerken schaal, lekker rustiek ofzo.

[ Bericht 3% gewijzigd door Sts op 14-12-2013 17:49:46 ]
  zaterdag 14 december 2013 @ 17:47:02 #277
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_134264224
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 17:33 schreef minilot het volgende:

[..]

heul veul lekkere dingen
Godsamme, dát klinkt allemaal lekker zeg! :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_134264269
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 17:43 schreef Sts het volgende:

[..]

Ik vind de paté en chutney echt een leuk idee, zo lekker klassiek :) . Nooit gedaan ook! Wel even kijken of ik vandaag of morgen nog aan kippenlever kan komen, zal dan helaas uit de supermarkt moeten komen, maar ik geloof dat ik het bij de jumbo wel had zien liggen.

Anders wordt het de labneh of deze japaleno-cherry coke gehaktballen die ik dan eerder "mix" en 's ochtends bak (niet echt kerst, maar imho ook prima bij de kerstborrel).

Zou labneh ook gemaakt kunnen worden in een schone theedoek? Bij gebrek aan een echt doek.
Ik doe het altijd in een theedoek :Y Als -ie erg naar wasverzachter ruikt eerst even spoelen met kokend water en goed uitwringen. ;)

En ja, vrijwel elke supermarkt heeft kippenlevertjes liggen. Kost ook echt geen klap! ^O^

[ Bericht 10% gewijzigd door minilot op 14-12-2013 18:22:37 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134264366
Hoera, thanks minilot, heb er al helemaal zin in om morgenavond aan de slag te gaan :) ! Normaal ben ik wat beter voorbereid, maar dit was een last-minute uitnodiging en op maandag ga ik lekker naar de kerstmarkt. Vrijdag bovendien ook al een potluck, dus ik denk dat ik het gewoon allemaal probeer, én de truffels.
pi_134264421
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 17:51 schreef Sts het volgende:
Hoera, thanks minilot, heb er al helemaal zin in om morgenavond aan de slag te gaan :) ! Normaal ben ik wat beter voorbereid, maar dit was een last-minute uitnodiging en op maandag ga ik lekker naar de kerstmarkt. Vrijdag bovendien ook al een potluck, dus ik denk dat ik het gewoon allemaal probeer, én de truffels.
Kersthighfive! ~:)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134264519
O o o o ooo, en om het allemaal mee op te lepelen: maak deze hartige biscotti met zwarte peper en parmezaan van Smitten Kitchen!

http://smittenkitchen.com/blog/2006/12/the-anticandy/:


Die maakte ik vorig jaar eens, en toen was ik ze vergeten en toen bleken ze na drie weken in een koekblik nog steeds heel lekker te zijn. :9
Goed droogbakken is het devies!

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 14-12-2013 18:09:07 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134264711
Oooo, vergeet ik nog bijna het leukste koude hartige gerecht dat ik afgelopen jaar zelf maakte: bietjesterrine!

Cakeblik bekleden met plasticfolie. Bietjes in verschillende kleuren koken en in dunne plakjes snijden. Bietenplakjes in cakeblik stapelen met laagjes zachte roomkaas ertussen. Nog een laagje folie erop, iets zwaars daar weer op en dan minimaal een nacht (twee kan ook) laten opstijven in de koelkast.

Wanneer het etenstijd is de terrine uit de vorm halen, in strakke plakjes snijden en serveren met zeezout en wat verse kruiden. :9

Eigengemaakte foto (even teruggezocht in het Foodgawkertopic verderop in CUL):


Als ik dit jaar een voorgerecht had moeten maken met kerst, dan had ik dit weer gedaan O+
Maar helaas. }:|

Backstage-foto's:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:+
Let me see you stripped down to the bone
pi_134264791
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 18:04 schreef minilot het volgende:
Oooo, vergeet ik nog bijna het leukste koude hartige gerecht dat ik afgelopen jaar zelf maakte: bietjesterrine!

Cakeblik bekleden met plasticfolie. Bietjes in verschillende kleuren koken en in dunne plakjes snijden. Bietenplakjes in cakeblik stapelen met laagjes zachte roomkaas ertussen. Nog een laagje folie erop, iets zwaars daar weer op en dan minimaal een nacht (twee kan ook) laten opstijven in de koelkast.

Wanneer het etenstijd is de terrine uit de vorm halen, in strakke plakjes snijden en serveren met zeezout en wat verse kruiden. :9

Eigengemaakte foto (even teruggezocht in het Foodgawkertopic verderop in CUL):
[ afbeelding ]

Als ik dit jaar een voorgerecht had moeten maken met kerst, dan had ik dit weer gedaan O+
Maar helaas. }:|
Ja prachtig O+ Al denk ik niet dat ik nog kans zie naar de markt te gaan voor vrijdag (voor de verschillende kleurtjes, dat is toch wel het leukst). Maar goed idee voor toekomstige potlucks.
Anyway, op jacht naar kippenlever!
pi_134308136
willen jullie even meedenken, ik wil van deze taartjes minivarianten maken voor bij het hoofdgerecht ( in een muffinvorm denk ik )



http://www.ah.nl/allerhan(...)rty=latestAllerhande

zou er echt aardappelpuree onderin moeten ( om overtollig vocht op te vangen ofzo) of zou ik het weg kunnen laten? ik wil er namelijk ook hete bliksem bij serveren en het hoeft niet vreselijk te vullen oid omdat het onderdeel van een vijf gangen diner is.

wat denken jullie?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_134312165
Ok, de truffels (rum-rozijnen en port) en de paté zijn geslaagd. Wat een vies werkje trouwens, die levers schoonmaken. De labneh was na 14u nog niet ok, althans, het balletjes rollen was erg lastig. Nu nog maar even laten liggen in de koelkast, wie weet is het morgen al beter.

pi_134313038
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 23:00 schreef Sts het volgende:
Ok, de truffels (rum-rozijnen en port) en de paté zijn geslaagd. Wat een vies werkje trouwens, die levers schoonmaken. De labneh was na 14u nog niet ok, althans, het balletjes rollen was erg lastig. Nu nog maar even laten liggen in de koelkast, wie weet is het morgen al beter.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
lekker portje... alleen dat is al goed
pi_134318086


Deze vind ik echt leuk als garnering van het nagerecht. :D
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134318910
Heeft iemand een idee wat ik bij het hoofdgerecht aan passende groente kan serveren? Heb tot nu toe genoeg ideetjes maar nog niks waarvan ik denk dat gaat hem echt worden.

Mijn menu voor het diner:

Aperitief: Dryice Cocktail: Granaatappel, Wodka, Limoncello

Amuse #1: Prosciutto gevuld met peer, balsamico reductie. Dichtgeknoopt met bieslook

Amuse #2: Garnaal gebakken in knoflook chili olie geserveerd met rucola en aioli.

Voorgerecht: Raviolo gevuld met ricotta, spinazie, parmigianno en een zachte dooier. In een boter salie saus en een basilicum schuim.

Spoom: Citroensorbet bubbly

Hoofdgerecht: Rosbief met een sinaasappel, rozemarijn saus. Served met Pommes Duchesse

Nagerecht: chocolade panna cotta met framboos 'kaviaar' en witte chocola krokantje
pi_134319429
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 23:00 schreef Sts het volgende:
Ok, de truffels (rum-rozijnen en port) en de paté zijn geslaagd. Wat een vies werkje trouwens, die levers schoonmaken. De labneh was na 14u nog niet ok, althans, het balletjes rollen was erg lastig. Nu nog maar even laten liggen in de koelkast, wie weet is het morgen al beter.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tof zeg! ^O^ Kippenlevertjes voelen inderdaad wel lekker glibberig, ik moet me er ook altijd even overheen zetten.. *)

Maar zelfs als de labneh niet voldoende opstijft (al doet een nachtje extra wonderen!), gewoon op een bord serveren met wat olie en kruiden eroverheen is al ontzettend lekker. :Y

quote:
10s.gif Op maandag 16 december 2013 07:43 schreef habitue het volgende:
[ afbeelding ]

Deze vind ik echt leuk als garnering van het nagerecht. :D
Ja, ik vind die santa hats ook wel lollig als ik ze ergens voorbij zie komen, maar ik zou het toch wat bezwaarlijk vinden om aardbeien te serveren met kerst. Aardbeien eet ik echt alleen in de zomer. *)
Zou daarom eerder kiezen voor kleine, goed rode stoofpeertjes in plaats ervan. :9

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 16-12-2013 10:15:52 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134319477
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 09:06 schreef regnavetto het volgende:
Heeft iemand een idee wat ik bij het hoofdgerecht aan passende groente kan serveren? Heb tot nu toe genoeg ideetjes maar nog niks waarvan ik denk dat gaat hem echt worden.

Mijn menu voor het diner:

Aperitief: Dryice Cocktail: Granaatappel, Wodka, Limoncello

Amuse #1: Prosciutto gevuld met peer, balsamico reductie. Dichtgeknoopt met bieslook

Amuse #2: Garnaal gebakken in knoflook chili olie geserveerd met rucola en aioli.

Voorgerecht: Raviolo gevuld met ricotta, spinazie, parmigianno en een zachte dooier. In een boter salie saus en een basilicum schuim.

Spoom: Citroensorbet bubbly

Hoofdgerecht: Rosbief met een sinaasappel, rozemarijn saus. Served met Pommes Duchesse

Nagerecht: chocolade panna cotta met framboos 'kaviaar' en witte chocola krokantje
Oeh, die ravioli wil ik ook maken als voorgerecht, heb je een recept? :)

Groene gestoomde groente bij t hoofdgerecht? Broccoli en haricot verts bv
En/of rode kool met ook wat sinasappel evt
En grote salade of misschien witlof
pi_134319587
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 09:06 schreef regnavetto het volgende:
Heeft iemand een idee wat ik bij het hoofdgerecht aan passende groente kan serveren? Heb tot nu toe genoeg ideetjes maar nog niks waarvan ik denk dat gaat hem echt worden.

Hoofdgerecht: Rosbief met een sinaasappel, rozemarijn saus. Served met Pommes Duchesse

Nou ja, bij sinaasappel en rozemarijn smaken wortels en zoetige pompoenen in elk geval verschrikkelijk lekker. :9

Ideeën..
Feta zal het er ook goed bij doen, evenals geroosterde knoflook, dus wellicht dit - http://dine-dash.com/food/roasted-fall-vegetables


Eveneens een goede combinatie met je sinaasappel en rozemarijn is wortel met gember, bijvoorbeeld zoiets: http://dine-dash.com/food/carrot_fries


[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 16-12-2013 10:05:33 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134319939
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 09:06 schreef regnavetto het volgende:
passende groente
Of eeeeeeh, je kookt worteltjes zacht met verse gember, klein beetje zout en een flinke snuf kukurma. Dat prakken/blenderen en een paar keer door een zeef duwen voor heel zachte puree met een KLEUR van jewelste :9 Kun je dan je aardappelrozetjes weer bovenop rangschikken, of je serveert het in een kommetje :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_134336657
de 2 de kerstdag dreigt een beetje uit de hand te lopen. Ondertussen 20 mensen. Allemaal alleenstaande ouders met kinderen, Het plan is een stamppot buffet. Maar nu nog een dessert.
Low budget,
eetbaar voor 6 jarigen tot 80 jarigen
en geen viennetta ijs of zo iets :(
Zelfgemaakt dus

Mijn inspiratie is ver te zoeken. Ik zit me vooralsnog af te vragen waar ik al die mensen moet laten. Oven en magnetron zijn aanwezig. Maar het liefst iets wat de dag ervoor of zo te maken is en dan alleen nog maar in de oven/of uit de vriezer gehaald hoeft te worden.

Iemand tips?
Grote talenten weten wanneer ze moeten stoppen
pi_134336806
Raap wat geld bij elkaar voor een tweetal nannies die op de kinderen passen en naar de mcdonalds gaan met ze en ga zelf ergens zuipen en bitterballen eten in een kroeg.
Ja doei.
pi_134338612
Ah, eindelijk de juiste koekjes gevonden voor het mee oplepelen van mijn appelsneeuw-toetje! ^O^

Het werd dit:
http://www.davidlebovitz.com/2009/04/flo-brakers-pain-damande-cookies/
..van amandel, rietsuiker en een pietsje kaneel.
Knapperig, bros en subtiel genoeg van smaak. Uitstekend geschikt dus.

Foto's uit mijn donkere keuken van zojuist:

(pre-oven)


(post-oven, bovenkant en onderkant)

:9

quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 18:26 schreef seasushi het volgende:
Iemand tips?
Ik zal erover nadenken.

Nu eerst koekies eten *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134340060


Hee, ik kan er doorheen kijken :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134344056
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 19:21 schreef minilot het volgende:
Ah, eindelijk de juiste koekjes gevonden voor het mee oplepelen van mijn appelsneeuw-toetje! ^O^

Het werd dit:
http://www.davidlebovitz.com/2009/04/flo-brakers-pain-damande-cookies/
..van amandel, rietsuiker en een pietsje kaneel.
Knapperig, bros en subtiel genoeg van smaak. Uitstekend geschikt dus.

Foto's uit mijn donkere keuken van zojuist:
[ afbeelding ]
(pre-oven)

[ afbeelding ]
(post-oven, bovenkant en onderkant)

:9

[..]

Ik zal erover nadenken.

Nu eerst koekies eten *)
Omnomnom amandelbrood :9 Ik heb toevallig net vandaag een pakje amandelbrood van Jules de Strooper gegeten :D
pi_134345655
Superleuk topic dit! Heerlijk om even door te lezen al die lekkere ideetjes.
Voor mijn kerstdiner moet ik alleen een dessert maken en ik zat te denken aan iets met hele pure chocolade mousse, citroensorbetijs, wat rood fruit en een tuile.. Maar misschien citroen ijs een beetje een te zomers idee?! Iemand tips? :)
pi_134355272
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 21:51 schreef Chipz het volgende:
Superleuk topic dit! Heerlijk om even door te lezen al die lekkere ideetjes.
Voor mijn kerstdiner moet ik alleen een dessert maken en ik zat te denken aan iets met hele pure chocolade mousse, citroensorbetijs, wat rood fruit en een tuile.. Maar misschien citroen ijs een beetje een te zomers idee?! Iemand tips? :)
Allereerst inderdaad een tip, probeer eens chocomousse te maken (mits goede kwaliteit chocolade) op deze manier:
http://cafefernando.com/the-best-chocolate-mousse-of-your-life-under-5-minutes/
Door voor de mousse alleen water en wat suiker te gebruiken in plaats van ei en/of slagroom krijg je een zeer licht maar extreem chocoladerig toetje. O+

Misschien kun je de pure chocolade wel combineren met pepermunt? Geeft direct een 'after dinner'-gevoel en heeft een meer winterse zweem dan citroen en rood fruit. En het eet, net als citroen, wel lekker fris na een flinke maaltijd.
Of iets met anijs en een lichte honing - dat smaakt samen vreemd maar heel goed bij pure chocolade. :Y

Mocht je het toch bij rood fruit willen houden, denk dan ook een aan granaatappel(pitjes), prachtig van kleur en doet het goed bij pure chocolade :)

Enneh, mocht je vastbesloten zijn tot zomerfruit: een recept van Michael Roux is natuurlijk altijd goed :) http://toetjeaddicted.blogspot.nl/2013/03/chocolate-mousse-lavender-cremeux-and.html
(Is een blog van een Nederlandse, dus met tips over verkrijgbaarheid van bepaalde ingredienten bij AH enzo ^O^ )
Let me see you stripped down to the bone
pi_134355358
Oh verdorie, al bijna leeg. Ik knutsel even een volgende OP in elkaar..

quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 23:00 schreef Sts het volgende:
Ok, de truffels (rum-rozijnen en port) en de paté zijn geslaagd. Wat een vies werkje trouwens, die levers schoonmaken. De labneh was na 14u nog niet ok, althans, het balletjes rollen was erg lastig. Nu nog maar even laten liggen in de koelkast, wie weet is het morgen al beter.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hoe is het inmiddels met je labneh?
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')